Tänä vuonna länsimaissa on kehitelty runsaasti provokaatioita ja infosotakampanjoita Venäjää vastaan. Yhteisenä piirteenä niille on, että Venäjä julistetaan heti syylliseksi ikävään tapahtumaan, tutkimatta tapausta lainkaan.

Venäjä kiistää ja pyytää todisteita. Kun sitten aletaan tutkia, todisteita Venäjän syyllisyydestä ei löydy. On vain ilmaan heitettyjä väitteitä. Ja kohut kuivuvat kasaan, ennemmin tai myöhemmin.

Nämä todistamattomat syytökset jättävät kuitenkin ihmisten mieliin epäilyksen varjon – ja se on tietysti tarkoituskin. Usein syytös muuttuukin mediassa ajan mittaan totuudeksi, joka vain ohimennen mainitaan – esimerkiksi tyyliin ”Venäjä sotii Ukrainassa”.

Tänä vuonna maaliskuun alussa, juuri ennen Venäjän presidentin vaaleja, Britannian pääministeri Theresa May julisti Venäjän syylliseksi Sergei ja Julia Skripalin myrkytysyritykseen. Mitään ei asiassa tietenkään oltu tutkittu, koska May lausahti syytöksensä länsimaiden tv-kanavilla heti Skripalien jouduttua sairaalaan. Hän varusti lausumansa kuuluisaksi tulleella peräkaneetilla ”highly likely” eli erittäin todennäköisesti.

Venäjä vaati tietysti todisteita. Kun juttua alettiin penkoa, se alkoi saada yhä surrealistisempia, satiiriin sopivia piirteitä. Epäloogisuudet alkoivat lopulta olla ylivoimaisia propagandan tuottajille itselleen ja provokaatio alkoi kuivua kasaan. Skripalitkin pääsivät terveinä sairaalasta. Ilmaan jää roikkumaan kysymys: miksi media ei saa haastatella heitä?

Kuka hyötyy?

Loppuviimeksi kaikki viittaa siihen, että ”highly likely” brittien tiedustelupalvelu MI5 tai MI6 kehitteli koko tarinan (poliittisen johdon pyynnöstä tietenkin) ja myrkkykin saatiin tekopaikan lähistöllä sijaitsevasta Porton Downin vaarallisten aineiden tutkimuslaitoksesta. Tarkoitus oli ”highly likely” saada murhaajan viitta presidentti Putinin harteille ja myös hybridivaikuttaa Venäjän presidentin vaaleihin. Lisäksi saattoi olla tarkoitus kääntää kansan huomio pois omista Brexit-vaikeuksista. Motiivit siis olivat briteillä. Venäjällä ei ollut mitään motiivia ryhtyä moiseen hulluuteen vaalien edellä. Eikä koskaan. Kannattaa kysyä: kuka hyötyi?

Keväämmällä käynnistyi USA:ssa ajojahti Venäjän valtion omistamaa englanninkielistä tv-kanavaa Russia Todaytä (RT) vastaan. Yhtään RT:n muka esittämää ”valeuutista” ei kerrottu, syyteltiin vain ja vaadittiin kanavan sulkemista. Twitter sulki RT:n tilejä ja Google ja Facebook muuttivat algoritmejään siihen malliin, että RT:n jutut eivät tule esille hauissa. RT:llä esiintyneistä länsimaiden tunnetuista asiantuntijoista, tutkijoista ja poliitikoista tehtiin ”hyödyllisten idioottien” lista.

RT teki viime kesänä mahtavan työn jalkapallon MM-kisojen raportoijana 24/7. Vakituisina toimittajina raportoinnissa oli kuuluisa saksalainen ex-maalivahti Peter Schmeichel, enlantilainen ex-jalkapallotähti Stan Collimore ja tunnettu portugalilainen valmentaja José Mourinho, joka toimii edelleen Manchester Uniteden valmentajana. Upeita tv-esiintyjiä ja jalkapalloasiantuntijoita kaikki kolme.

RT jatkaa journalistisesti korkeatasoisena uutiskanavana ja haastattelee yhä uusia mielenkiintoisia ”hyödyllisiä idiootteja”.

Suomen surkeat yritykset

Suomikin toi kortensa kekoon Venäjän mustamaalaamisessa. Suomen yritykset olivat aika kömpelöitä, mutta ilmaan heitetty epäily jättää ihmisten mieliin kyllä jälkensä. Monet uskovat myös todistamattomia väitteitä.

Syyskussa tehty rynnäkkö Airiston Helmi -matkailupalveluyrityksen tiloihin loppui nolosti, kun 400 konepistoolein aseistettua poliisia, sotilasta, rajavartijaa ja virkamiestä ei löytänyt mitään sukellusvenetukikohtaa tai vastaavaa turvallisuusuhkaa Airiston Helmestä. Löytyi vain yksi talkkari, yksi virolaismies ja käteistä rahaa. Lisäksi poliisi takavarikoi useiden teratavujen verran turvakameroiden kuva-aineistoa, jota se tutkii edelleen. Siellä saariston linnut lentelevät katsojan ilona.

Marraskuun alussa Suomen pääministeri kohautti väittämällä, että Venäjä olisi häirinnyt NATOn sotaharjoituksen aikana GPS-signaalia Suomen Lapissa. Siellä tapahtui osa tuosta massiivisesta sotaharjoituksesta. NATOn hävittäjät lensivät Rovaniemeltä pohjoiseen ja itään.

Juha Sipilän lausunto sai julkisuutta lännen valtavirtamediassa. Sitä tuki Norjan ulkoministeriön kertomus, että häirintä oli lähtöisin Kuolan niemimaalta. NATO on kuitenkin itse aiempien sotaharjoitusten aikana häirinnyt GPS-signaalia harjoitusalueella.

Suomi kohkasi asiasta aikansa ja kutsui Venäjän suurlähettilään ”puhutteluun”. Siitä ei kerrottu julkisuuteen juuri muuta kuin että Venäjä haluaa todisteita. Mitään todisteita ei ole sittemmin tuotu julki. Hyvä, että pääministerimme ei ole muutoin puuttunut ulkopolitiikkaan koko virkakautensa aikana.

Ukrainan provokaatio Kertšin salmessa

Marraskuun lopulla toimeen ryhtyi Ukrainan presidentti Petro Poroshenko järjestämällä kunnon provokaation Kertšhin salmessa. Venäjää syytettiin aggressiosta, ja myös NATOn pääsihteeri lausahti asiasta. Viron pääministeri vaati Venäjälle pakotteita.

Odessasta lähti 25.11.2018 kaksi sotalaivaa sekä hinaaja kohti Krimin ja Venäjän mantereen välistä kapeaa Kertšin salmea. Päästyään Krimin edustalle ne pyörivät tuntikausia Sevastopolin laivastotukikohdan edustalla ja loukkasivat Venäjän aluevesirajaa. Tulostaan alueelle ne olivat ilmoittaneet ainoastaan kolme tuntia aiemmin.

Ukrainalaiset sotalaivat rikkoivat röyhkeästi kaikkia Kertšin salmen ylittämisestä sovittuja sääntöjä. Venäjän rannikkovartiostolle oli annettu vastuu salmen turvallisuudesta Ukrainan ja Venäjän yhteisellä sopimuksella vuonna 2007. Siinä oli sovittu, että salmeen tulosta pitää ilmoittaa kaksi vuorokautta etukäteen ja että laivojen pitää ottaa mukaan luotsi ja kulkuohjeet. Laivat ohjataan salmeen jonomuodostelmassa, vuorotellen kumpaankin suuntaan. Venäjän viranomaisilla on myös oikeus tarkastaa laivat ja niiden lasti.

Ukrainalaiset laivat eivät totelleet merivartioston pysähtymis- ja kääntymiskäskyjä. Ne eivät ottaneet mukaansa luotsia eivätkä noudattaneet kulkuohjeita. Ne eivät myöskään reagoineet varoituslaukauksiin. Jo yleiset meriturvallisuussäännökset vaativat merivartiostolta toimia, jos alukset eivät noudata turvallisuussäädöksiä ja ohjeita.

Venäjän merivartiosto joutui pysäyttämään laivat saartamalla ja pakotti ne lopulta ajamaan Kertšin satamaan. Miehistö pidätettiin rikkomusten takia. Venäjän viranomaisten julkistamalla videolla toisen laivan kapteeni kertoo, että ohjeet olla noudattamatta määräyksiä tulivat korkeimmalta taholta Kiovasta.

Tutkimuksisssa kävi ilmi, että laivat olivat täynnä ampumavalmiita aseita ja ammuksia. Tämä sopii ukrainalaisten aiempiin uhkauksiin räjäyttää Kertšin silta. Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n mukaan aseilla olisi voitu saada huomattavaa tuhoa aikaan.

Poroshenkon sitkeistä yrityksistä huolimatta tämäkin Venäjän mustamaalaus kuivahti kasaan valheellisuutensa takia.

Eliitillä peiliin katsomisen paikka

Tätä kirjoitettaessa valtavirtamedia syöttää meille ajatusta, että Ranskan keltaliivien kapina olisi Venäjän lietsomaa, jollei peräti masinoimaa. Twitterissä on kuulemma havaittu venäläisten ”botteja”, joissa innostetaan mellakointiin.

Tämä väite loukkaa ensi sijaisesti Ranskan kansaa. Ei siis uskota, että kansa itse osaisi nousta kapinaan eliittiä vastaan. RT:n haastattelemat mielenosoittajat Pariisin kaduilla tyrmäsivätkin ajatuksen täysin absurdina.

Keltaliivien protesti on selvästi uusliberalistisen politiikan ja koko EU-eliitin vastainen. Yle yritti pitkään sopertaa, että syy olisi vain polttoaineveron korotus. Siten Yle väheksyi mielenosoitusten poliittista merkitystä.

Keltaliivien vaatimusten tultua julki nähdään selvästi, että kysymys on koko EU:n harjoittamasta, kansaa halveksivasta talouspolitiikasta. Keltaliivit vaativat myös eroa EU:sta ja NATOsta. Protesteja on näkynyt ulkomaillakin, ainakin Belgiassa ja Hollannissa.

Sen sjaan että osoitetaan syyttävä sormi jälleen kerran Venäjään päin, pitäisi EU-herrojen nyt vihdoinkin katsoa peiliin ja miettiä, miksi kansa kapinoi.

Marjaliisa Siira on eläkkeellä oleva toimittaja ja rauhantyön veteraani.

Artikkelikuva: ”Syytä Venäjää” -meemin ilmentymä. Tekijä: ei tiedossa

31 KOMMENTTIA

 1. Paskan jauhaminen loppuu siihen, kun Venäjä ottaa puolet Suomesta (pohjoisen ja idän akselilla Kotka – Tornio, sekä Pohjois – Norjan ja -Ruotsin) puskurialueeksi Natoa vastaan. Näin on profetoitu, saa nähdä toteutuuko? Se on ainakin varmaa, ettei kukaan tule Suomen avuksi.

  • Mielestäni on vastuutonta levittää tällaista, joidenkin uskonnollisten näkemiä pakkomielteisiä houreita,samaan näkyjen kategoriaan kuuluu myös Venäjän karhun hyökääminen Israeliin.
   Kuitenkin todellisuudessa Israelin nykyinen regimi on enemmän kuin riippuvainen venäjältä suuntautuneen eksoduksen jopa äärisionistisesta väestönosasta,väestö joka onsäilyttänyt siirtokunnissaan täysin venäläisen kultuurin.
   Tietenkin moisia polittisia harhoja voi olla myö ääriliberaalien keskuudessa, koska he kokevat pohjoisemman suomen rasitteeksi omalle hyvinvoinnilleen,kokevat köyhemmän pohjoisen suomen voimia tuhlaavaksi kiviredeksi.

   Vakavin vaara maallemme on joutuminen venäjän ja läntisen valtaliiton mahdollisen taistelun alustaksi, koska venäjän puolustuspolittiisessa doktriinissa maata kohtaan toteutettava hyökkäys torjutaan maan ulkopuolella,suojellen näin maan omia resursseja.

  • Tuollainen toive on varmaan suurimmalla osalla tänne kirjoittelevista kommentoijista. Valitettavasti.

 2. Hieno ja tarpeellinen kirjoitus jota pitäisi levittää laajalti kansan luettavaksi.
  Suomi on ikävällä ja häpeällisellä tavalla tahrinut maineensa menemällä mukaan tähän ’ylempää’ ja ulkopuolelta ohjattuun Venäjän vastaiseen alamittaiseen propagandaan.
  Erityisen häpeällistä on että maan johto presidenttiä myöten on omien ja ulkopuolisten intressien ohjaamana sotkenut maamme vastoin kansan tahtoa tähän alamittaiseen ja halpamaiseen propagandaan ja samalla romuttanut sen puolueettomuuden linjan johon maamme olemassaolo on perustunut aiemmin ja myynyt maan suurpääoman käsiin kansan kohtalosta välittämättä.

  • Ihmetyttää miten meille on onnistuttu valitsemaan presidentiksi mies, jolle Suomi ei tekojen tasolla tunnu olevan lainkaan isänmaa? Eikö sellainen valinta merkitse aina jo etukäteen ymmärrettynä kansan tuhoa?
   Vähintä mitä voisi odottaa maan päämieheltä on että hän sentään ajaa koko sen kansan asiaa jota hän on ryhtynyt johtamaan.
   Nyt näemme tämän valinnan tulokset kun itsenäisyyttä (omaa päätäntävaltaa maata koskeviin tärkeisiin asioihin) ei enää ole ja presidentin tukea nauttiva hallitus toimii kansan yhtenäisyyttä ja koko olemassaoloa horjuttaen. Asioita, joiden estäminen kuuluisi presidentin tärkeisiin tehtäviin.

   • Sauli ”salaliitto” Niinistö (kuten myös suur-huijarit; Koivisto ja Ahtisaari) ei palvele Suomea vaan Roomaa. Idästä länteen, valtion nimestä riippumatta, vallitsee Rooman laki!

  • Tietoa haliuavat suomalaiset, joita valitettavasti on vähän, lukevat muutakin kuin hesaria ja katsovat muutakin kuin yleä.

   Todennäköisesti Venäjä miehittää Suomen, jos Naton ja Venäjän välille syntyy sota ja meidän vallanpitäjät uskovat Naton voittavan sodan Suur-Suomi haaveissaan kuten Ryti ja Tanner 1941. Jos Venäjä voisi luottaa Suomen puolueettomuuteen, Venäjä olisi palkitsevan tyytyväinen, kun Suomen 1300 km pitkä raja ei sitoisi venäläisiä joukkoja ja joukot voisivat puolustaa Venäjää tärkeämmillä alueilla. Noin se olisi mennyt 1940 luvullakin ja 75000 nuorta suomalaista olisi pitänyt huolta kansalaisten lukumäärästä, joka nyt on vallanpitäjien suurena huolena ylikansoittuvalla maapallolla.

  • Tuota minäkin olen aina ihmetellyt miksi Venäjän pitää olla niin lähellä NATOn tukikohtia.
   Sehän on Venäjältä selvä provokaatio!

 3. Hyvin avartavia totuuksia. Politiikassa toimivat aivan samat uskomusten tulokset kuin uskonnossakin. Kun jotakin ”värssyä” paukutetaan yötä-päivää niin jäähän se aivoihin.
  Meitä on aina opetettu alusta lähtien, olla YLIVALLALLE KUULIAISIA, ja siitä ei tingitä. Taas meillä on edessämme pakanallista alkua oleva talven juhla, TONTTUINEEN ? Sitäkään ei ole vaadittu kristittyjen tekemään, missään uskonnon peruskirjassa raamatussa. Pitäkäämme se juhliminen puhtaana”pakanallisena” juhlana pimeän talven keskellä, kynttelein valaistuissa huoneissamme, nauttien rakkaittemme seurassa kaikessa sovussa. Toivon rauhallista Joulua, ja toiverikasta uutta vuotta.

  • Meille on opetettu jo koulussa PUKIN AGENDAA, ja siitä ei tingitä. Pukin agentit tai TONTUT hiiviskelevät nurkissa ja mediassa ja vievät viestiä Pukille aina Prysseliin asti ja jos on tuhma tontut kertovat sen mediassa ja pukki jättää ilman hyvää virkaa.

 4. kuukuausi-kaksi sitten kommentoin TS jutun siitä kun Krimillä oli joku myrkkyvuoto
  ”-joko tästä otetaan kaikki ilo irti tai huomenna unohdetaan.
  ”huomenna unohdettiin” tuli muita ”juttuja”.Myöhemmin kävi ilmi että tehdas päästi raskasmetallia ilmaan koska ei ollut jäähdytysvettä joka tuli aiemmin Uk.sta
  ja koko asia ensis. paikallisella tasolla salailtiin.Tuhannet ihmiset kärvisät terveydellisiä ja ainellisia tuhoja, luulisi että tässä on uutinen -mutta ei.

 5. Suomalaisten sananvapaus se vaan kapenee ja kapenee entisestään,syystä että:Venäjä,Venäjä ja Venäjä. Tekisi mieli esittää vertaus McCarthyn aikaan Yhdysvalloissa,sillä eroituksella että meidän (nukke)parlamentissamme, (Vale)mediassamme tai yli(koulutus)opistoissamme ei taida olla yhtään Margaret Chase Smithiä, jotka esittäisivät julistuksia omantunnon vapauden puolesta.
  Kaikki terve järki katoaa maamme valtamedista kun kyseessä on Venäjä. Ei ole niin naurettavaa salaliittoteoriaa tai niin olemattomilla todisteilla varustettua ”salajuonta” etteikö siitä raportoitaisi kissan kokoisin kirjaimin. Sen sijaan ne jotka uskaltavat puhua Amerikan hämärätouhuista, tai Israelin touhuista ovat automaattisesti ”salaliittoteoreetikkoja.”

  Kirjoittaako meidän valtamediamme koskaan pintaa syvemmin Amerikan ”terrorismin vastaisesta sodasta” jonka oikeutus perustuu pelkkiin valheisiin (jonka todellinen syy on öljy ja moderni-imperialismi) ja joka on vain lisännyt terrorismia ja väkivaltaa maailmassa, eikä vähentänyt sitä. (Ja suurelta osin ollut myös luomassa tätä pakolaiskriisiä Eurooppaan, vaikka kyseessä ei ole mikään spontaani-ilmiö, vaan Euroopan valtioiden vihollisten rahoittama ja koordinoima invaasio, jonka paholaismaisen tarkoituksen pitäisi olla kaikille selvä.)
  Muslimiterrorismi, joka muuten on suurelta osin alunperin amerikkalaisten itsensä rahoittamaa. Jenkit rahoittivat, kouluttivat ja aseistivat esimerkiksi Talebania Afganistanissa silloin kun nämä taistelivat Neuvostoliiton puna-armeijaa vastaan, sama joukko, jota vastaan jenkit kutsuivat itse itsensä noin 15 vuotta sitten taistelemaan ja taistelut jatkuvat vielä tänä päivänäkin. (eikä loppua ole näillä näkymin luvassa).
  Samoin jenkit kutsuivat itse itsensä ainakin Irakiin, Syyriaan, Libyaan, joka oli eräs Afrikan mantereen vakavaraisimmista maista, jonka jenkit pommittivat kivikaudelle ja pysyvän sisällissodan kierteeseen ja murhasivat maan johtajan. Murha joka sai aikaan Clintonin akassa sen hänelle tyypillisen noita-akka/psykopaattimaisen käkätyskohtauksen. (hän oli silloin jenkkien ulkoministerinä.)
  Äärimuslimeja oli mukava tukea rahallisesti ja aseistaa kun niistä saatiin kommunismille sopiva vastavoima muslimimaihin, (Euroopassa vähän vastaavaa hommattiin operaatio Gladion kanssa) mutta sitten kun Neuvostoliiton uhka ”katosi aivan itsestään ilman minkäänlaista vilunkipeliä amerikkalaisten taholta XDXD” niin kun tarvittiin uusia vihollisia niin äärimuslimeistahan saatiin oikein kiva uusi pahuuden ruumiillistuma ja uhka vapaalle demokratialle. (Tämä ei muuten ole puolustuspuhe kommunismille tai äärimuslimeille).
  Sama meininki jatkuu nykypäivän Syyriassa ja Irakissa, jossa Israel ja USA sekä kumppanit aseistavat Isis-taistelijoita ja Syyrian ”maltillisia kapinallisia”, jotka eivät ole mitään muuta kuin militantteja islamisteja taistelemassa Assadin suhteellisen maallista hallintoa vastaan. Ja totta kai jotain samanlaista nähtiin Ukrainassa missä he organisoivat vallankaappauksen ja asettivat nukkensa valtaan.
  Kaiken tämän petoksen ja kieroilun takana on pohjimmiltaan raha. ”Rahanhimo on kaiken pahan alku ja juuri.” Sanotaan Raamatussa. Yhdysvallat ei tue tai vie demokratiaa tai ihmisoikeuksia minnekään. Demokratian ja ihmisoikeuksien vieminen on amerikkalaisille pelkkä savuverho, jolla peitellään heidän imperialistisia hankkeitaan. Amerikan tiedustelupalvelut rahoittavat,kouluttavat ja aseistavat sellaisia ryhmittymiä ja liikkeitä (joko poliittisia tai muodollisesti epäpoliittisia liikkeitä ja yhdistyksia) jotka luovat epävakautta Amerikan ”vihollisten” kotikentällä. Tästähän Amerikka (ja Eurooppa) periaatteessa nyt syyttää Venäjää, mutta jos Venäjä sellaista tekee,niin se on vain ottanut mallia Amerikasta, joka on tehnyt vastaavaa jo vuosikymmenten ajan.
  Kyse on geopolitiikasta ja lähi-idässä erityisesti öljystä ja kaasusta. (Plus mukaan on heitetty vähän hurmoksellista Suur-Israel projektia, koska he ovat muka ”jumalan valittu kansa”. Tiedä sitten kuka heidät todellisuudessa on valinnut. Heimon tekojen perusteella näyttäisi ainakin olevan kysymys siitä kuuluisasta ”tämä maailman herrasta”,nimi alkaa S:llä tunnetaan myös toisella nimellä, joka alkaa P:llä.
  Laajemmin,globaalisti,kyse on vallasta ja Amerikan hegemoniasta. Ne jotka eivät siihen sopeudu ovat ”rosvovaltioita” Tai ”Joko olet meidän puolellamme tai meitä vastaan, sanoi eräs järjen jättiläinen ja sotarikollinen George W Bush. (Jonka paljon fiksumpi, mutta myös paholaismaisempi isä on lopultakin matkalla saatanan luokse, sinne minne hän kuuluukin.)
  Venäjän suurin rikos on ollut se että se ei ole suostunut Amerikan kynnysmatoksi ja se on laittanut sille kapuloita rattaisiin mm Syyriassa ja siksi me saamme päivästä toiseen kasvavalla intensiteetillä kuulla että ”Venäjä on pahan valtakunta ja Rosvovaltio,” Eiköhän se fakta kertone meille kenen taskussa meidän valtamediamme todellisuudessa on ja että meitä ollaan valmistelemassa sotaan. Sama demonisointi Iranin kanssa. Lienee vain ajan kysymys milloin Iranin kimppuun hyökätään jonkun tekaistun syyn varjolla ja Israelilaiset tanssivat jälleen.

 6. Esille otetut tapaukset on saateltu median myllytyksellä venäjä syyksi, mutta netin keskustelupalstoilla ainakin gpshäirintä-, kertsin salmi-, airiston helmi teemat vaimeniva hyvin nopeasti kun selvisi niiden looginen mahdottomuus ja provokaatinen luonne että kukaan ei niiden totuudenmukaisuutta alkanut pidempään puolustamaan. Skripalin tapaus oli pitkään mayn todennäköisesti lausuntojen perusteella laitettu venäjän syyksi keskusteluissa mutta englantilaisten mediavaikuttajien selvityksen perusteella skripalien tutkinta oli kestämättömällä pohjalla ja suunattu venäjän syyllisyyden varmistamiseksi ilman todisteita ja lisäksi bellingcatin todennäköinen kuvaväärennös aiheutti sen että sekin keskutelu vaimeni lopulta tuloksettomana syyllisestä. Suomalaiset näyttää olevan melko immuuneja tällaisille povokatiiviselle syyllistämiselle mutta on myös yksioikoisia provokaatioden puolustajia vain politiikkojen sanomisten perusteella. Aina kun kun alkaa heti tapahtuman jälkeen jonkun syyllistämiskampanja niin voi olla melko varma että syytökset ei ole totta.

 7. USA JA VENÄJÄ ISTUU SAMAN ISÄNNÄN SYLISSÄ – VALITETTAVASTI. Jesuiitta pappi Stalin on oiva esimerkki siitä, kuinka järkyttävällä raakuudella nämä ”man in black” agentit (joita on soluttautunut jokaiseen valtioon) toimivat!

  ”Communism was a curse invented by the Jesuits via their “Reduction” settlements in South America. They chose as their puppet German Jew Karl Marx while under their care in Trier. They used it to wage war against their hated enemies, the Romanovs, who had evicted the Jesuits in 1820. A Jesuit priest by the name of Iosif Vissarionovich Dzhugashvili was chosen from Georgia to turn Russia into a totalitarian nightmare. He would later change his name to Joseph Stalin.

  They have carefully played both Russians and Americans against each other ever since, cashing in (literally) on the resulting bloodshed. They used their infiltrators and subversives in America to counter the Nazi-given technological advances with self-destructive leadership and policy decisions (e.g. Kennedy threatened resolution to Vietnam and was eliminated).

  The Soviet Union collapsed, but rather than allow a new climate of peace and co-operation to ensue, tremendous discord has been instilled. Organs like the European Union and the North Atlantic Treaty Organization have been used to increase the “Strategy of Containment” dreamed up by Papal agents like Zbigniew Brzezinski.”

  EU ON ROOMAN TYÖKALU ja kaikki protestit sitä vastaan ovat myös osa Jesuiitta-agendaa. He (Vatikaani – Washington – City of London) ajavat kansallisvatioiden täydellistä romahdusta – New World Order!

 8. On puhuttu siitä, että valkoisen paavin takana on ns. musta paavi, joka on militäärinen toimenkuvaltaan. Ensin mainittu on alisteinen jälkimmäiselle. Protestanttisessa Suomessa ei oikein tahdota ymmärtää katolisen kirkkokunnan pään merkitystä poliittisesti. Hänen hyvä veli- suhdeverkostonsa on massiivinen. Jos hän on salaisessa hierarkiassa ylimpänä, kaikki muut okkultiseen verkostoon kuuluvat raharikkaat, poliitikot ja mafiosot ovat tajuamattaankin suoraan käskytettävinä pyramidin huipulle asti. – Onhan sanottu, että paavi päättää sodasta ja rauhasta.
  Jesuiittojen ohjesäännössä puhutaan toiminnasta militääritermein. Tosiasiassa on kysymys sotilaista, jotka ovat jo kauan hallinneet informaatiovaikuttamisen koukerot trollausmielessä. ( Tässä kohtaa tulee kyllä tosiaan mieleen Zbigniew Brezinski. ) Heidän toimintansa periaatteet näkyvät nyt selkeästi läntisessä Venäjän vastaisessa propagoinnissa.
  Siis oikeasti EU:n ja Naton kautta meillä on nyt jesuiittojen hybridivaikuttamisen osaamiskeskus? EU:n tarkoitus on mm. selättää uneen tainnuttavan katolisuuden alta muut kilpailevat kirkkokunnat. Ideana on vajottaa ihmiset miellyttävään turvallisuuden tunteeseen paavillista rakkautta kohtaan. Tällöin kansalaisten omilla itsenäisillä arvioinneilla ei ole muuta roolia kuin ikävän disharmonian luominen sopusointuisuuteen, jota Kristuksen edustaja maan päällä luo.
  Kuinka tätä Vatikaanin toimintatapaa sovelletaan suoraan Suomen ulkopolitiikassa ? Emmeköhän ole pikkuvaltion suorassa satelliittiohjauksessa. Nöyrimmät kardinaalit puuhastelevat selkä köyryssä täällä tuhoamassa omaehtoista, koulittua suhdettamme lähimpään ystävänaapuriimme. Suurten taloudellisten mahdollisuuksien menettäminen on vielä pientä luottamuksen menettämisen rinnalla. Hävetkää Suomen kansan ja työttömien nuorten petturit !

 9. ”Hävetkää Suomen kansan ja työttömien nuorten petturit !”

  Noita pettureita on uskomaton määrä sekä ylemmillä että alemmilla vallanportailla.
  Mitä etua itselleen ja varsinkin jälkikasvulleen he uskovat saavuttavansa Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamisella?

  • Brysselin Pravan ohella Yle edustaa suomentuho-median kärkeä:

   ”Perjantai: kuka tahansa voi jäädä Suomeen

   Kun Pekka Vahvanen poistui Perjantai-ohjelmasta, ohjelman linja muuttui entistä selkeämmin mulattitoimittaja Sean Ricksin johdolla trendiliberaaliksi marginaalien ylistämiseksi, joka ei ole kaukana Hesarin NYT-liitteen pikkunokkelasta hipsteriryönästä. Varsinkin kun uusi juontaja Rosa Kettumäki vaikuttaa ennalta arvattavine mielipiteineen tyypilliseltä punavihreältä tusinatoimittajalta, joita on maamme mediat pullollaan.

   Illan teema ei voisi paremmin kuvata ohjelman vasemmistoliberaalia linjaa. Pääkysymys asetetaan tarkoituksella sellaiseen muotoon, josta etnonationalismia puolustava vastaus tuomitaan jo etukäteen. Koska Ylen ohjelmapolitiikassa kaiken on palveltava monikulttuurin puujamalaa, Perjantaissa kritiikin silmään joutuu näkemys, ettei kuka tahansa 7 miljardista ihmisestä pääsekään Suomen pyöröovesta sisään.

   Tämä on etenkin omaa etnistä etuaan ajavien vieraiden Nemat Khalilin ja Hasan Khademin mielestä suuri rasistinen vääryys, sillä heidän mielestään valkoisilla on velvollisuus elättää kaikki Euroopan rajoille päässeet kehitysmaalaiset. Sen enempää Suomen etua ei ajanut studioon kutsuttu kosherkonservatiivi, persuäänestäjiään selkään puukottanut Sinisten sionistikristitty Simon Elo – puhumattakaan toisesta poliitikosta, vihreiden Olli-Poika Parviaisesta…”

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/12/perjantai-kuka-tahansa-voi-jaada-suomeen.html

 10. Kertsin salmen provokaatio sattui G20 kokouksen alla ja siihen vedoten peruttiin Trumpin ja Putinin tapaaminen. Poroshenkolla ei ole mahdollisuutta tulla uudelleenvalituksi ja hän käytti tapausta syynä sotatilan julistukselle. Win-win.
  Aleksey Zhurakovin mukaan provokaatio oli suunniteltu yhdessä Amerikan tiedustelupalvelun kanssa?!
  https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=777458782599096&id=100010049438147&_rdc=1&_rdr

  Oientava media syö uskottavuuspääomaa kiihtyvällä tahdilla. Kuinka syvää ja laajaa mielipidevaikuttaminen on? Yleisönosatoista en ole löytänyt Venäjän trolleja, mutta NATO-trolliepäiltyjä voisin nimetä useita. Usein he luettelevat kaikki salaliittoteoriat, jotka ovat voineet tulla mieleesi ja sitten vetoavat, että ethän sinä älykkäänä niihin usko, vaan ne ovat Venäjän propagandaa. Venäjän asioita kommentoimaan he löytävät jonkin oppositioedustajan, josta kukaan Venäjällä ei ole kuullutkaan. Putinin kertoma jätetään raportoimatta.
  Oliko Airiston Helmi operaatio pelkkä julkisuustempaus Venäjän mustamaalaamiseksi?
  Uutisoinnissa pitäisi olla totta edes siteeksi. Nyt Venäjää koskevat uutiset voi jättää lukematta. Ne ovat joko hölynpölyä tai harhaanjohtavia.
  Amerikassa tehtiin tutkimus, jossa selvisi, että ne jotka eivät seuraa tiedotusvälineitä olivat parhaiten kartalla siitä, että mikä on totta ja mikä ei.

 11. Saker 2018 ”Man” of the Year: The American ”Dissidents”
  So once a year I pretend like I am not a lonely “deplorable” and I chose my own heroes of the day and that sort of makes me feel the “momentary equal” to propaganda outlets like Time mag or The Economist 🙂

  Ladies and gentlemen, the 2018 “Saker man of the year” award jointly goes to: (in alphabetical order)

  The American “Dissidents”: Stephen Cohen, Bonnie Faulkner, Paul Craig Roberts and Ron Unz

  Here are the reasons for my choice:
  For all the empty talk about freedom of speech, diversity, pluralism and the like, the sad truth is that the US is not a democracy, but a rather authoritarian plutocracy with strongly expressed elements of a totalitarian regime. True, nobody (that I know of) got sent to a labor camp (yet!) or shot in a cellar (yet!) for daring to speak up to power, but we must also remember the joke which says that “a totalitarian regime is one that commands you to “shut up!” whereas a liberal democracy simply says “keep talking!“. There is much truth to this. As an experienced anti-Soviet activist who opposed and fought against the Soviet regime, I can attest that it was much less effective at stifling dissent than the US regime. Furthermore, I am also sure that the Soviet regime had far more popular support than the current US plutocracy. …
  http://www.unz.com/tsaker/saker-2018-man-of-the-year-the-american-dissidents/

  • Ote linkin hienosta artikkelista
   Better than just dissidents: “children of God”!
   Stephen Cohen, Bonnie Faulkner, Paul Craig Roberts and Ron Unz are all true heroes whose struggles all have one thing in common: they are all struggles for peace. Thus, the words of Christ “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God” (Matt 5:9) fully apply to them all.
   They are also shining examples of what I call “the other West”, a West which far from constantly binging on messianic hubris (like the all the “official” intellectuals across the political spectrum do), seeks to make the US a normal, healthy, sane country in which intellectual freedom and freedom of speech are not just vapid slogans.

 12. The ‘Integrity Initiative’ – A Military Intelligence Operation, Disguised As Charity, To Create The “Russian Threat”
  The British government financed Integrity Initiative is tasked with spreading anti-Russian propaganda and with influencing the public, military and governments of a number of countries.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180597

 13. Olisiko tätä artikkelia ja Airiston tapausta avaavaa materiaalia mahdollista saada englanniksi käännettynä Vastavalkean sivulle, niin saisin avattua asiaaa koskevan keskustelun kontaktilleni Belgiaan.
  Alkaa nimittäin olla kova huoli tästä virolaisesta autokuskista ja venäläisestä talkkarista. Nämä kaksi ovat olleet kiinni jo kolmatta kuukautta. Maahanmuuttajina kummallakaan ei taida olla kovin vahvoja tukiverkostoja Suomessa. Virolaismiehellä Viron venäläisvähemmistöön kuuluvana saattaa lisäksi olla väliinputoajan asema konsuliasioissa. Onko hänellä tosiasiassa minkään maan kansalaisuutta?
  Sitä puolta Airiston tapauksessa voisi nostaa myös esiin, että vaikka virallisesti kyse on talousrikostutkinnasta, yrityksen kirjanpitäjä tai tilintarkastaja eivät ole olleet kiinniotettuina. Autokuski ja talkkari tuskin ymmärtävät Suomen kirjanpiolainsäädännöstä tai palkkojen sivukuluista niin paljon, että pystyisivät esitutkinnassa auttamaan. Tällä hetkellä jutusta käryää semivahvasti, että kiinnitot ja vangitsemiset tehtiin etnisen taustan eikä talousrikostutkinnan syyytä epäillä -klausuulin perusteella.

 14. Tuo ”Venäjä sotii Ukrainassa” asia on kuitenkin kaikkien omin silmin tarkistettavissa, ihan vain esimerkkinä.

  Tuskaista on seurata kuinka kyvytön kansainvälinen yhteisö on toimissaan Venäjän Ukrainaa kohtaan harrastaman väkivallan kanssa.

 15. Kertsin salmen tapauksesta…

  Venäjä oli kaapannut Krimin, rakentanut laittoman sillan ja estänyt aiemmin laivaliikenteen salmesta. Moiset asiat näkyi unohtuneen artikkelista.

  Löytyneistä aseista totean vain että ei ole ihme jos sotalaivassa on aseita.

  Euroopan maiden pitäisi avata ja turvata laivaliikenne Ukrainan satamiin. Ja sitten tehdä kaikkensa jotta Venäj vetäisi aseensa krimiltä ja donbasista.
  Mutta näkyy Ukraina olevan aika yksin. Melkein kuin suomi vuonna 1939.

  • Venäjä on vain ottanut sen mikä sille kuuluu
   Sinun kannattaisi keskittyä sionisteihin jotka ovat todella kaapanneet Palestiinan verisellä tavalla ja häätäneet sieltä 80% juutalaisen geeniperimän omaavat alkuperäisasukkaat (palestiinalaiset) Gazan gettoon.
   Huolimatta siitä että palestiinalaiset ovat israelilaisen geenitutkija Elhaikin mukaan Raamatun juutalaisia niin heidät halutaan hävittää ja tuhota.
   Israeli Historian: Palestinians Are Biological Descendants of Bible’s Jews — Israelilainen historioitsija: palestiinalaiset ovat Raamatun juutalaisten biologisia jälkeläisiä
   https://mondoweiss.net/2008/09/israeli-historian-palestinians-are-biological-descendants-of-bibles-jews/
   https://www.henrymakow.com/2018/09/fraudulent-khazar-claim.html

   Senior Israeli Lawmaker Calls for Killing All Palestinians
   Chair of the Defence Committee at the Israeli Parliament Avi Dichter has called for killing all the Palestinians in the Gaza Strip.
   As he was commenting on the peaceful protests of the Great March of Return taking place along the eastern fence of the Gaza Strip, he said:
   “The Israeli army has enough bullets for every Palestinian.”
   He later added:
   “The number [of peaceful Palestinian protesters] killed does not mean anything because they are just Nazis anyhow.”
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180794

   The Motto of the State of Israel Should Be ’Living on Killing’
   That’s not just some kind of game board slogan, it’s the daily policy and practice of the state of Israel.
   Trump keeps suggesting that he wants peace between Israel and the Palestinians, but offers no plan that has a chance of working, precisely because Israel has no interest in peace. What Israel wants is Palestinian land for its settlements… and water. Why settle for peace when Palestinians can be controlled by targeted assassination, home demolitions, road blocks, check points, settler violence and the blockade of Gaza.
   All Israel has to do, according to Amon Sofer of Haifer University, is to treat Palestinians like animals.
   Robert Herbst, civil rights lawyer and political activist, affiliated with Jewish Voice for Peace said,
   Today, I am ashamed to be Israeli. – young Jewish snipers deliberately shooting down unarmed Gazans gathered in protest at the border fence that helps keep them confined in the largest open-air prison in the world, killing 18 and wounding more than 1,000 is an unspeakable, unlawful outrage.[4]        
   Since Herbsy wrote those words on April 4, 2018, the number of casualties has greatly risen. To date, Israel snipers have killed 214 and wounded over 18,000.[5]
   https://russia-insider.com/en/motto-state-israel-should-be-living-killing/ri25402

 16. Näin Ukrainaa ’länsimaalaistetaan’ — kirkkokin pehmentämässä näkemyksiään LGBT:stä
  Homosexuality is not currently accepted in Ukraine, but the leader of their new nationalist church says, ”Now we need to work on it, so Ukrainian society would accept it.”
  “Metropolitan” Epiphany Dumenko said that this newly-created Ukrainian Church needs to work on softening its views towards the LGBT community and supporting the homosexual community in Ukraine in order to not be like the conservative Russian Church.
  https://russian-faith.com/news/need-soften-lgbt-says-leader-new-ukrainian-church-created-patriarch-constantinople-n1977
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181698

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here