Auchtermuchtyn lähellä sijaitsee vanha, nykyään brittien trollitehtaana toimiva mylly. Myllyn omistaa Daniel Lafaayedney aka Daniel Edney, entinen sotilastiedustelupalvelun upseeri. Varsinainen päämaja sijaitsee Lontoossa, osoitteessa 2 Temple Place, kertoo Craig Murray, brittien entinen lähettiläs Uzbekistanissa.

Murray on luonnollisesti kiinnostuneempi siitä, että brittien ulkoministeriö käy infosotaa brittiläisten veronmaksajien rahoilla brittiläisiä veronmaksajia vastaan. Me taas keskitymme kokonaisuuteen sellaisena kuin se aukeaa Anonymous-hakkerilegioonan julkaisemista asiakirjoista sekä Jessikka Aron vieraan valtion infosoturin mahdolliseen rooliin suomalaisten veronmaksajien kustantamassa Ylessä, jossa ominaisuudessa hän on mm. puhunut Suomen eduskunnassa vaatien ”valeaktivistien” tiedonsaantioikeuden rajoittamista ja rajoituksia kansalaisten sananvapauteen Venäjän uhkalla pelottelemalla. Anonymous-legioonan julkaisemien asiakirjojen perusteella kyseinen brittiläis-natolainen trollitehdas on tuottanut narratiivin ja aineistoa käytettyihin pelottelukampanjoihin.

Valtiotaidon instituutti

Integrity Intiative -trolliverkoston toimintaa koordinoi Institute for Statecraft, joka saa rahoituksensa Ison-Britannian puolustusministeriöltä. Brittipuolustusministeriö ei kuitenkaan ole ainoa rahoittaja, vaan rahoitusta on tullut myös NATOlta ja Facebookilta. Nykyinen budjetti 31. maaliskuuta 2019 asti on asiakirjojen perusteella £1,96 miljoonaa (€2,29 miljoonaa). Instituuttia johtaa entinen sotilastiedustelumies Christopher Donnelly, joka on myös alahuoneen puolustuskomitean erikoisneuvonantaja.

Kyseinen trollitehdas nousi hiljattain julkisuuteen, kun paljastui, että työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbynia vastaan kohdistettu parjauskampanja oli peräisin tästä trollitehtaasta.

Sama trollitehdas on tuottanut ja koordinoinut Euroopassa sekä muualla maailmassa Venäjän uhka -narratiivia. Mielipiteenhallintaoperaatiot vaativat kuitenkin muutakin kuin valeuutistuotantoa. George Sorosin ja Googlen rahoittamaa ”kansan tietosanakirjaa”, Wikipediaa, on monitoroitu ja editoitu (esimerkiksi: IP-osoite 143.85.18.18 kuuluu Yhdysvaltain puolustusministeriön (U.S. Department of Defence) verkostolle, siinä missä jo edellä käsitelty Institute of Statecraft on ”kaiuttanut”, so. monistanut sosiaalisessa mediassa viestiä Fb:ssa ja Twitterissä valetilien avulla sekä ”[viime kuussa] julkaissut yli tuhat artikkelia verkossa”. Trollituotannon tunnistaa helposti ”lähde kertoi” -tekniikan käytöstä; lähdettä ei koskaan nimetä, vaan käytetään sellaisia journalistisesti kyseenalaisia ilmaisuja kuin ”asiantuntija / sotilaslähde / hallitusta lähellä oleva lähde sanoi” mainitsematta mitään tarkistettavissa olevaa.

Ex-lähettiläs Murray kertoo saaneensa pienoisella salapoliisintyöllä ja venäläisen Sputnik-radion toimittajan Kit Klarenbergin avulla selville, että trollitehtaan päämajan tiloissa oleskeli muuan Simon Bracey-Lane, joka oli värväytynyt paitsi Jeremy Corbynin vaalikampanjaan Isossa-Britanniassa, myös Bernie Sandersin (dem) vaalikampanjaan Yhdysvalloissa. Sanders syrjäytettiin presidenttiehdokkuudesta demokraattien kansallisen komitean (Democratic National Committee, DNC) toimesta – hänet haluttiin pois Hillary Clintonin tieltä.

Kansainvälinen trolliverkosto

Trolliverkoston asiakirjoissa kerrotaan verkostoa rakennetun määrätietoisesti vuodesta 2011, ja sen osallistuneen ”vasta-aktivismiin”. Piilotettuja rakenteita, joilla voidaan sekaantua vieraiden valtioiden sisäisiin asioihin, on Anonymous-legioonan tulkinnan mukaan Norjassa, Liettuassa, Espanjassa, Serbiassa, Montenegrossa, Alankomaissa, Kreikassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa.

Ylen toimittajana Jessikka Arolla on ollut erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa mielipiteisiin Valtiotaidon instituutin Venäjän uhka -narratiivia kaiuttaen, mikäli hän on – tai on ollut – instituutin palkkalistoilla.
Venäjän uhka -propagandan tuottaminen on ollut trollitehtaan asiakirjojen perusteella erittäin suunnitelmallista. Propagandaohjelmien lähetyksille on omat tuotanto- ja lähetysaikataulunsa sekä mediayhteistyökumppanit.

Asiakirjojen perusteella kerrontaa on pyritty hallitsemaan paitsi median kautta, myös muutoin. Ison-Britannian alahuoneen suullisessa kuulemisessa professori Kalina Bontsheva kertoo trolliverkoston pyrkivän eroon Twitteristä siirtyäkseen enemmän Facebookiin; tämä on loogista, koska Facebook on yksi trolliverkoston rahoittajista ja sen tiedetään jaelleen Fb-käyttäjien yksityisiä tietoja mm. brittiläiselle Cambridge Analyticalle, joka sitten käytti niitä sekaantuakseen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Loogista tämä on myös siksi, että Facebook tekee alustallaan sensuuriyhteistyötä Atlantic Councilin (eli NATOn) kanssa.

Trolliverkoston kokouksiin osallistuneita Atlantic Councilin jäseniä ovat ainakin Robert Nurick, Elisabeth Braw, Anders Aaslund ja Ben NimmoThe Times -mediasta osallistuneita ovat Dominic Kennedy, David Aaronovitsch sekä Deborah Haynes; toimittaja-kirjailija Anne Applebaum, Carl Miller Demos-ajatushautomosta sekä sveitsiläinen Monthly Barometer -mielipidetutkija Thierry Malleret. Medioista mukana ovat olleet mm. Business Insider, The Globalist ja Newsweek. ”Tarvittaessa aktivoitavia agentteja” on eri maissa ”hallitusten sisällä”, ja nämä ”tullaan aktivoimaan [trolli]verkoston kehittyessä”. Asiakirjojen espanjalaisnimistä monilla oli kongressin sähköpostiosoite.

Ison-Britannian lähetystöjen lisäksi mukana toiminnassa ovat ”journalistiset organisaatiot” eli mediat, British Banker’s Association (pankkiirien liitto), British Insurers (vakuutusyhtiöt) ja London Stock Exchange (Lontoon pörssi), jotka ”luovat suhteita eurooppalaisiin vastineisiinsa”, selviää II-vaiheen kustannusarviosta.

Trolliverkosto on lietsonut Venäjän uhkaa, yrittänyt vyöryttää syyn Katalonian itsenäistymispyrkimyksistä ja Brexit-äänestyksestä Venäjälle ja tukenut Venäjän syyllistämistä Isoon-Britanniaan luovutetun venäläisvakooja Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian ”novichok”-hermokaasumyrkytyksen tapauksessa. Valtiotaidon instituutin asiantuntija- ja jäsenlistoissa vilahtaa Sergei Skripalin brittiläisen käsittelijän, tiedustelumies Pablo Millerin nimi. Miller on tavannut Syyriassa hääräävän ”pelastusjärjestö” White Helmetsin toimijoita (White Helmets ”pelastaa” vain länsi- ja saudirahoitteisten ISIS-palkkaterroristien hallussa olevilla alueilla). Kaikki tällainen herättää kysymyksiä Skripaleiden myrkytyksestä ja siitä, onko kyseessä jälleen vain yksi trollitehtaan tuottama Venäjän uhkakuvilla pelotteleva mielipiteiden hallintaoperaatio. Trollitehtaan Skripaleja koskevien asiakirjojen läpikäyminen toivottavasti tuo lisävalaistusta tähän ja muihin kysymyksiin Skripalien tapauksesta.

Instituutin rahoittajista ainakin NATOlla on hyötymotiivi: kylmän sodan päättymisen jälkeen sotilasliiton tarpeellisuutta on alettu yhä voimakkaammin kyseenalaistaa; tälläkin hetkellä Ranskassa Keltaiset liivit, Gilets Jaunes, vaativat Ranskan eroa NATOsta (ja EU:sta).

Euroopan laajuinen verkosto – Euroopan laajuinen salaliitto?

”Euroopan laajuisen verkoston luominen sellaisista ryhmistä, jotka ymmärtävät Venäjän aktiivisten toimien vaaran, ja jotka voivat kuljettaa päätöksen oman maansa päätöksentekijöille sekä suurelle yleisölle, usein käyttäen materiaalia, joka on meiltä peräisin […]”, kuvailee asiakirja nimeltään ”The Integrity Initiative: Bid for MoD funding 2017-2018”. Esittelytekstin mukaan Integrity Initiative, ”rehellisyysaloite”, perustettiin vuonna 2016 yhteistyössä Brysselin vapaan yliopiston (VUB) kanssa. Verkostojen verkostoksi itseään kuvaileva hanke on verkostoitunut ainakin Ukrainan salaisen palvelun, Liettuan Stratcomin, NATOn ja maksettujen toimittajien kanssa.

Asiakirjoja selaamalla löytyi Jessikka Aron ohella yhteistyötä tekevien toimittajien nimiä Kreikasta, Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta. Trolliverkoston levittäminen Suomeen, Islantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Yhdysvaltoihin, Sveitsiin, Turkkiin, Lähi-Itään, Balkanin maihin sekä Kanadaan – vain joitain mainitakseni – on kirjattu suunnitelmiin. Toisaalta Pohjoismaisen trolliklusterin suomalaisina koordinaattoreina ja kokousosanottajina mainitaan puolustusvoimien Pauli Järvenpää sekä ulkopoliittisen instituutin (UPI, englanniksi FIIA) Katri Pynnöniemi, Espoosta jälkensä häivyttänyt WGconsulting-yrityksen Ian Robertson sekä Andras Racz (FIIA). Yhteistä asiakirjoista löytyville, eri maita edustaville nimille on, että media käyttää heitä usein asiantuntijoina sekä julkaisee heidän mielipidekirjoituksiaan silloin kun Venäjän uhkakuvaa tulee tarvetta alleviivata.

”Vasta-aktivismin” eli institutionaalisen trollauksen menetelmiä

Tuotetusta materiaalista laadittujen tuotantoaikataulujen ja tuotteiden otsikkojen lukeminen oli opettavaista jos kohta yksitoikkoista, koska kaikki käsittelivät ”Venäjän pahuutta” ja ”epärehellisyyttä” jostain tulokulmasta.

Vasta-aktivismin (counter-activism) menetelmiä kuvataan seuraavasti:

 • Venäjän propagandaa ja valeuutisia jakavien medioiden ja vaikuttajien ”maksettavaksi tulevaa hintaa” korotetaan
 • ”Name and Shame”, ”Nimeä ja häpäise”. Venäjän propagandan jakamisesta ja valeuutisten levittämisestä kiinni jääneet mediat ja vaikuttajat (ja kuinka ollakaan, viime viikkoina suomalaisten vaikuttajien leimaaminen Venäjä-mielisiksi on kiihtynyt, vrt. esim. HS:n Esko Aho -haastattelu ja IS:n pääkirjoitus Ahosta)
 • Rajoita em. tahojen näkyvyyttä verkossa hakukoneita ja sosiaalista mediaa hyödyntämällä (Fb-sensuuri, shadowbanning, google-algoritmit jne.).
 • Vähennä kohteena olevien medioiden ja yksilöiden tuloja rohkaisemalla mainostajia olemaan tekemättä yhteistyötä heidän kanssaan. [Tätä menetelmää on käytetty mm. MV-lehteä ja Ilja Janitskinia vastaan, toim.huom.]
 • Laukaise ”vastaiskuja välikohtauksia vastaan” (Response to incident) -operaatioita kyber- ja hakkerointioperaatioita vastaan, erityisesti vaalien aikana vahinkojen minimoimiseksi jne.

Infosodassa on käytössä monenlaista aseistusta. ”Vasta-aktivismi” –uutisointia toteutetaan tv:ssä, radiossa, online- ja printtimedioissa mutta myös luentoina, seminaareina ja kursseina.

Tuotantoaikataulua maalis-kesäkuulle 2016:

17. maaliskuuta Atlantic Council: Yes, Putin really believes his own propaganda, Ben Nimmo

18. maaliskuuta VUB: Confuse, Divide and Rule; How Russia drives Europe apart, Dr. Sibren de Jong

21. maaliskuuta Newsweek: Putin’s paranoia is driving his foreign adventures, Ben Nimmo

22. maaliskuuta UK House of Commons: Russian Information Warfare – airbrushing reality, Jonathan Eyal & Ben Nimmo

24. maaliskuuta Ofcomille on toimitettu kahdeksan valitusta koskien venäläiskanava RT:n ”epäonnistumista tarpeellisen puolueettomuuden varmistamisessa” sekä pyydetty virallista tutkimusta asiasta.

Esimerkkinä käyttämäni tuotantoaikataulu on luonnollisesti pidempi, mutta jo tuossa on mukana yliopistoluento, lehti, brittiparlamentin alahuone sekä valekantelu. Tämän tyyppisissä asiakirjoissa tuli vastaan myös Jessikka Aron nimi. Arolle oli varattu esitelmöintiaikaa toukokuun 2016 puolivälissä teemalla ”Report on Russian trolls and far-right ties” (ks.  linkitetyn dokumentin toinen sivu). Mainittakoon tässä yhteydessä, että Ylen kolumnisti Janne ”Rysky” Riiheläinen on pyrkinyt mm. ”Teologin viestintätaidot” -kurssilla pitämässään luennossa sekä Maanpuolustusyhdistyksen MPK luennossaan leimaamaan objektiivista uutisointia julkisesti vaativia Venäjä-mielisiksi disinformaatio-indikaattoreiksi.

Oletetaan hetkisen ajan, että Jessikka Aro on toteuttanut Valtiotaidon instituutilta saamaansa tehtävää pitää esillä Venäjän trolleja. Löytyykö siitä selitys siihen monia kummastuttaneeseen ja toisia ärsyttäneeseen seikkaan, että niin valtiollinen Yle kuin kaupallisetkin mediat Suomessa – mutta myös valtioissa joihin Valtiotaidon instituutin trolliverkosto on levittäytynyt – ovat antaneet neljän vuoden aikana runsaasti ohjelma-aikaa ja palstatilaa Ylen toimittaja Arolle uhriutua julkisesti kokemastaan Venäjän trollien vainosta. Yhtään Venäjän trollia ei ole vielä löytynyt, vaikka todennäköisesti jopa Suomen puolustusvoimien tiedustelu on etsinyt ruplarahoitusta.

Ensimmäinen maininta Venäjän trolleista on peräisin Yhdysvaltain kylmän sodan aikana perustetulta operatiiviselta mediayksikkö Radio Free Europe / Radio Libertylta (RFE/RL), vaikka Aro ei sitä kertaakaan trolliartikkeleissaan mainitsekaan. RFE/RL:n aloitettua trollirummutuksen viestikapulaa lähti viemään brittien valtiollinen mediayhtiö BBC, jonka jälkeen tarina Venäjän trolleista ilmestyi vähän jokaiseen länsimaisen massamedian aviisiin. Kun huomioidaan Yhdysvaltain ja Iso-Britannian tiedustelupalvelujen yhteistyön pitkä jatkumo sekä Suomen hallituksen harrastama Suomen hivuttaminen NATOon, avautuu aivan uusia näkökulmia Aron toimituksellisiin motiiveihin.

Suomen hallitus lähetti taannoin sata virkamiestä Yhdysvaltoihin Harvardiin opiskelemaan trollien tunnistusta ja torjuntaa. Olisi naiivia uskoa, ettei myös trollausmateriaalin tuottaminen tulisi kuulumaan näiden virkamiesten toimenkuvaan.

”Deep State” -rakenteita Suomessa?

Suomalaiset veronmaksajat maksavat Ylen toiminnan. Hallitus on kuitenkin esittänyt (linkin sivulla Y 78) Ylen rahoitusta siirrettäväksi budjetin ulkopuolelle vuonna 2019. Johtuuko esitys rahoituksen siirtämisestä budjettikehikon ulkopuolelle tarpeesta rakentaa Ylestä demokraattisen kontrollin ulkopuolella oleva propaganda- ja psykologisen sodankäynnin yksikkö? Mikä tällaisen tarpeen voisi synnyttää? Mistä rahoitusta tulisi? Kuka kontrolloisi uutisointia? Kenen hyväksi?

Moni haluaisi epäilemättä mielellään tietää, toimiiko trollitehtaan papereissa vilahteleva Aro viidennen kolonnan jäsenenä Ylen johdon ja hallintoneuvoston tieten, toisin sanoen onko vastuulliseksi mediaksi itseään kutsuvan Ylen johto osallisena brittien ja NATOn trolliverkoston operaatioissa? Olettamus ei ole hatusta vedetty, sillä Yle kärähti vuonna 2016 osallisuudestaan informaatiosotaan, ja nimenomaan Jessikka Aron  kautta.

Oliko eduskunta esimerkiksi tiedustelulain hyväksyessään tietoinen kaksoisroolista, jota Aro on kenties näytellyt? Voidaanko laki katsoa lailliseksi, jos sen käsittelyvaiheissa eduskuntaan on pyritty vaikuttamaan vieraan valtion taholta? Onko yhdellä tai useammalla Suomen valtion instituutiolla – puolustusvoimat, UTVA, tp-UTVA, ulkoministeriö, hallitus – tai joillain avainpoliitikoilla ollut tieto Aron mahdollisesta kaksoisroolista, ja onko tieto salattu tarkoituksella eduskunnalta? Tällaista olettamusta ei voi sulkea pois ilman avointa ja läpinäkyvää tutkimusta, koska Alexander Stubbin (kok) poliittinen avustaja Jori Arvonen (kok) lupasi vuonna 2009 Yhdysvalloille kokoomuksen vievän Suomen NATOon. Vuoden 2009 jälkeen Suomeen on perustettu mm. lainkäytöllisesti koskematon hybridiosaamiskeskus, joka mm. monitoroi kritiikkiä esittävää väestöä.

Edellä pohdiskellun valossa Jessikka Aron purkaukset eduskunnan kuulemisessa olisivat Suomen eduskuntaan kohdistettua informaatiosotaa. Laissa on pykäliä tällaista toimintaa varten. Samoja voisi kysellä Sauli Niinistön (kok), Jussi Niinistön (kok) ja muutaman muun poliitikon mahdollisten kaksoisroolien suhteen kun tarkastellaan tapaa, jolla media on – tai oikeamminkin ei ole – avannut isäntämaasopimusta, tai Yhdysvaltain sekä NATOn sotaharjoituksia Suomessa. Väistämättä syntyy mielikuva hallituksesta viidennen kolonnan esikuntana.

Herää myös kysymys siitä, kuinka moni suomalainen toimittaja on tämän tai jonkin vastaavan trollitehtaan palkkalistoilla tuottamassa länsipropagandaa? Paljonko uutistarjonnasta on rehellistä uutisointia ja paljonko propagandaa?

Hallitaanko meitä suomalaisia kulissien takaa, vieraista valtioista, vieraista instituutioista käsin? Toteutuuko Suomessa tai länsimaissa tiedonsaantioikeus, oikeus muodostaa informoitu mielipide? Trollijahti  saattaa kuulostaa huvittavalta, mutta Venäjän trollien olemassaoloon ja trollitehtaan tuottamaan Venäjän uhka -narratiiviin vedoten on länsimaissa pystytetty erinäisiä kontrollirakenteita kuten tiedustelulaki, some-sensuuri ja vihapuhe-esto, ja tuoreimpana GCM-sopimus. Kaikilla näillä rajataan sananvapautta kieltämällä mielipiteensä kertominen.

Vapaus ilmaista mielipiteensä on yksi demokratian kulmakiviä. Jos sinulta kielletään puheoikeus, tiedät että tyytymättömyyden aiheita on niin paljon, etteivät valtaapitävät keksi tilanteen korjaamiseksi enää muuta kuin kieltää tyytymättömyyden aiheista puhumisen.

Tuntee uteliaisuutta: olisiko, voisiko Ilja Janistskinin ja MV-lehden ajojahti olla osa jotain NATOn trollitehtaan operaatiota, jolla ei-toivotut eduskuntavaaliehdokkaat poistetaan kisa-areenalta; onhan oikeudenkäynnissä Janitskinia vastassa kantajina Ylen toimittaja Jessikka Aro, Yle ja Sanoma Oy. Kaikenlaista on ennenkin tehty, että on saatu sopivat miehet vallankahvaan kun valtiolaivaa aletaan kääntää sellaiseen suuntaan, johon matkustajat eivät halua. Poliittinen vaino ei ole uusi keksintö. Laissa on tätäkin koskien pykälät.

Mikäli MV-lehden Ilja Janitskinin asianajaja pystyy osoittamaan Aron Valtiotaidon Instituutin kumppanitoimijaksi, trolliksi, millainen olisi seurausvaikutus esimerkiksi Ilja Janitskinin oikeudenkäyntiin? Voiko oikeuslaitos olla huomioimatta tämänkaltaisia todisteita päättäessään Janitskinin ja Johan Bäckmanin kohtaloista? Vai lähdetäänkö tarjoamaan sovittelua, jotta NATOn trollitehtaan mahdollinen osuus ei pääse julkisuuteen?

Sisäistäkää tämä: Kaikki valtiolliset tahot käyvät infosotaa, ei vain Venäjä. Kaikki valtiolliset tahot käyvät infosotaa myös omia kansalaisiaan vastaan. Virallinen Totuus on politiikan tekoa, ei koko Totuus.

Sisäistäkää myös tämä: Edustuksellinen demokratia on hierarkia. Niin kauan kuin hierarkian edunsaajaryhmät saavat päättää, keneltä otetaan ja kenelle annetaan, mikään ei muutu – paitsi pahemmaksi.

Vastavalkea palaa aiheeseen pengottuaan asiakirjoja lisää.
¤

Päälähteet

Anonymous | Cyberguerilla.org (14.12.2018): Operation ‘Integrity Initiative’. British informational war against all. Part 3

Anonymous | Cyberguerilla.org (5.12.2018): Operation ‘Integrity Initiative’. British informational war against all (varmuuskopioita materiaalista)¤


PÄIVITYKSIÄ 17.12.2018 klo 1717.30: Poistettujen tiedostojen linkkejä vaihdettu varmuuskopioihin osoittaviksi.

OIKAISU 18.12.2019 klo 12.51: Riiheläinen esitti liitteenä olevan materiaalin luennossaan Maanpuolustusyhdistys MPK:lle, ei Maanpuolustuskorkeakoululle. 

Lue myös

Artikkelikuva: pexels.com

49 KOMMENTTIA

 1. Näin vaalien alla meitä muistutetaan toistuvasti siitä riskistä, että Venäjä pyrkisi vaikuttamaan vaalituloksiin.

  Conflict Management and Peace Science –sivustolta löytyy apulaisprofessori D.H. Levinin koostama data, joka kertoo Venäjän ja Yhdysvaltain sekaantumisesta muiden maiden vaaleihin.

  Vuosien 1946-2000 välillä oli 938 vaalit eri puolilla maailmaa. Näistä vaaleista Yhdysvallat ja Venäjä sekaantuivat 117 vaaleihin. Suhdeluku? Yhdysvallat sekaantui 81 vaaliin ja Venäjä 36 vaaliin.

  Datan perusteella on siten todennäköisempää, että _jos_ Suomen vaaleihin huhtikuussa 2019 sekaannutaan, sekaantuja on Yhdysvallat. Tai, ottaen huomioon sen että Suomen Venäjän vastainen raja on NATO-SCO –raja, vaikutuspyrkimyksiä tulee molemmilta.

  Mahtaneeko MTV, tuo Washingtonin epävirallisen propagandakanavan CNN:n kanssa yhteistyötä tekevä ”vastuumedia” kertoa teille tämän knoppitiedon?
  __
  Lähde:
  Levin, D.H. | Conflict Management and Peace Science (19.9.2016): Partisan electoral interventions by the great powers: Introducing the PEIG Dataset https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0738894216661190?fbclid=IwAR38-TCmOrX-PIV6b52iPnmCe9gBU6lmJr15tlWJ53EbaAUp9x1a2jSnPlE

 2. Mielenkiintoinen kuvio vaikka on ollut tiedossa että jostainpän tuota nato- ja muuta trollausta syötetään ja onhan tuo mukava tietää, että tämmöinen maalinilmanlaajuinen trollilaitos rahoitukseltaan ja toiminnaltaan on olemassa. Toiminnan laajuus maailmalla ja vaikutukset isojen maiden oppositiopolitiikkojen parjaamisessa ei näytä kyllä väräyttävänkään tällaisten maiden hallituksia millään tavalla ja valtiotaidon instutiitti trollaa kaikki syytökset perusteettomoksi. Yle kannattaisi lopettaa viimeinkin ettei yleveronmaksajien tarvitse kuunnella ylläpitämänsä laitoksen trollausta eun ja naton erinomaisuudesta ja valtiojohdon loistokkuudesta sen sijaan että yle keskittyisi suomen politiikojen outoihin kytkentöihin ja laittomiin kähmäilyihin. Vaikka joku suomalainen kansanedustaja lukisi tämän trolliartikkelin suomea koskevat erikoiset kuviot niin uskon että siitä seuraa vain syvä hiljaisuus sen sijaan että asioita yritettäisiin saada selvitykseen ja supo voi olla samassa valtiotaidon instituutin trollitoiminnassa mukana.

 3. Media taitaa olla suurin vaaliin sekaantuja. Eihän meillä ole sellaista ehdokasta, joka olisi suosikki. Ja olisikin, juuri tämä sattuisi olemaan juuri se median ”Venäjän ehdokas”, jota vastaan mediantrollit käyvät näennäissotaa. Propaganda on jo haitaksi demokratialle, jossa ihmiset eivät ole vapaita valitsemaan peläten ehdokkaan olevan venäläismielinen. Eikö mediatrollaus ole juuri se vaaliin puuttumista sekä demokratian uskottavuuden murentamista? Uutiset tästä on tukenut sitä tuntumaa, joka on ollut jonkin aikaa. Trollausta on käyty itseasiassa Euroopan sisällä omia kansalaisia vastaan.

  • Mediakonsentraatiolla on huono vaikutus demokraattisiin prosesseihin: kun uutistuotanto on keskittynyttä ja osa sisällöstä trollitehtaalta, osa jonkin firman pr-toimiston laatimia tiedotteita jotka julkaistaan artikkeleina ja osa ministeriöiden tiedotteita, voidaanko enää puhua tiedonvälityksestä? Objektiivisesta journalismista ei ainakaan.
   Kaikki tällainen vahvistaa kansalaisten tunnetta siitä, että elämme totuudenjälkeisen ajan jälkidemokraattisessa lumetodellisuudessa.

 4. Väyrynen teki sen jälleen – nimet kasassa Seitsemän tähden liikkeen saamiseksi puoluerekisteriin ja vaaleihin
  Tänään klo 10:49
  Kansanedustaja Paavo Väyrynen nousee mukaan eduskuntavaaleihin uuden Seitsemän tähden liikkeen keulahahmona.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/df894ef5-3b50-4096-bdf6-429832b72ede

  Väyrynen ainakin ajaa erilaista politiikkaa ja on Kekkosen jäljillä. Kyllä hän on hyvä ehdokas joka olisi aikoinaan pitänyt saada maan presidentiksi.
  Mutta Mafia hoiti asian toisin ja hänet pelattiin ulos.
  Jos Väyrynen olisi johtanut maata Niinistön sijasta niin varmaan maa makaisi nyt paremmin.

 5. Mitä se Sauli Niinistön tokaisu merkitsee, että kuulumme muka länteen ? Kartalta katsottuna se ei ensinnäkään pidä paikkaansa. Mutta tarkoittaako se sitä, että valtiolliset toimijat – kuten YLE, ministeriöt, virastot, jne – on hivutettu toimimaan Naton, Britannian sotilasmahdin, USA:n hyväksi trollaten, veronmaksajien rahoilla ? Puhumattakaan kaupallisesta veriveljeysmaakuntalehdistöstä ?
  Siltähän meininki on vaikuttanut. Kun radion aukaisee, niin jo pauhaa siellä joku Venäjää tai itsenäisesti ajattelevaa suomalaista panetteleva trolli. Ja minä ja sinä maksamme tästä ajan haaskauksesta aimo veron. Tiedonvälityksen sisältö on kaikkea muuta kuin puolueetonta. Se on totalitaristisen vallan aivopesua kansalaisiin päin.
  Meillä on tässä suloisessa Suomenmaassa omat Stalinimme ja Hitlerimme. Heillä on alamaisina suuret joukot nk. hyödyllisiä idiootteja, esim. toimittajia, jotka ovat valmiita alistumaan mihin tahansa. Vaikeneminen oleellisista asioista ja näkökulmista kuuluu tähän toimintamalliin, ns. kuoliaaksi vaikeneminen. Se onkin tälle CIA-johtoiselle maalle mainio tuhoutumiskeino. Avustettu itsemurha.

 6. > Edustuksellinen demokratia on hierarkia. Niin kauan
  > kuin hierarkian edunsaajaryhmät saavat päättää,
  > keneltä otetaan ja kenelle annetaan, mikään
  > ei muutu

  Olennaista olisi ymmärtää, että valtio on vain yksi organisaatio yhteiskunnan kokonaisuudessa. Sitä pitäisi koskea samat jääviyssäännöt kuin kaikkia muitakin toimijoita.

  — Esimerkiksi yleisissä vaaleissa äänestysoikeutta ei saa antaa valtion tai kunnan kassasta toimeentulonsa saaville henkilöille, veronsaajille. — Muutenhan tilanne olisi nykyisenkaltainen: äänestämällä päätetään siitä mikä oma palkka on eli kuinka paljon veronsaajat ottavat rahaa muilta maksaakseen oman palkkansa.

 7. Venäjää kohtaan, viha on jo perinteistä, jopa kansallisuus, jota ilman ei voida elää.
  Se kaikki lähtee jo kotoa lapsille syötettynä rintamaidon muodossa. Saattaa jopa syöpyä ”geeneihin” ? Kun jotakin asiaa jankutetaan tarpeeksi usein, niin jäähän se päähän kuin ”imevä iilimato” ihoon. USAlla on jo valtaa melkein jokaisess maassa, ja tukikohtia arviolta 1600 , ja kasvussa. Mitä he niitä tarvitsevat, jos heillä ei olisi koko maapallon herruus ”tapetilla”.USAn juutalainen ylimistö tekee sen kaiken pelkästään Israelilaisten veljiensä eteen, ja sen alku löytyy jo vanhan testamentin sivuilta. Se kirja jää miljoonilta kansalaisilta lukematta.

  • Näin ’veretön homma’ toimii…
   loppuosa pätenee myös valtaosin rahan voimalla toimiviin toimittajiin ja trolleihin eri maissa

   Juutalais-amerikkalainen anti-sionistinen toimittaja kertoo ADL: n ja Israelin lobbyn toimintahistoriaa
   JEFFREY BLANKFORT
   ”… uskon, että useimmat juutalaiset ovat arabi vastaisia tasolla tai toisella ja suojelevat juutalaisia samanaikaisesti … että heidät on ’satuloitu’ antisemitismin pakettiin (rintamaidon muodossa, ja se syöpyy jopa geeneihin).
   He uskovat, että kaksituhatta vuotta juutalaiset ovat kärsineet, tarina, jota on liioiteltu. Ennen holokaustia, maailmanlaajuisesti, se ei edes toimisi.
   Kongon kansa on kärsinyt enemmän kuin juutalaiset ovat kärsineet, holokausti mukaanlukien. He kärsivät edelleen. Kukaan täällä ei puhu Kongosta. … olen tavannut ihmisiä, jotka selviytyivät El Salvadorista ja muista paikoista, jotka eivät vaadi samanlaista myötätuntoa kuin ”ikuinen uhri”.
   Mutta tämä juttu olla ”ikuinen uhri” on uskoa siihen mihin juutalaiset on ehdollistettu lapsuudesta alkaen tässä maassa ja muissa diaspora-maissa, ja tietenkin Israelissa opetetaan, että ei-juutalaiset ovat syntyneet ”imemään , kuten entinen pääministeri Yitzhak Shamir sanoi, ”antisemitismin jo äidinmaidossa. ”…
   (– ja meitä ehdollistetaan nyt samalla tavalla imemään Venäjä-viha ’mediamaidossa’)

   Myös jotain, jota ei yleisesti tunneta, on poliittisten konsulttien käyttö. Järjestöä kutsutaan Tehokkaan Kongressin Komiteaksi tai sellaiseksi, joka on osa ADL-lobbya. … Eleanor Roosevelt aloitti sen ja kuului yhteen konsulttiryhmistä.
   Nämä konsulttiryhmät menevät nuoren Kongressi henkilön luo. He antavat heille rahaa. He tarjoavat myös heille oman piirinsä tietopankin, kriittiset tiedot kustakin äänestäjästä. Tämä on erittäin kallis hanke, jos haluat tehdä sen omista rahoista. Nämä ryhmät ovat yleensä sionistisia.
   Kun olet virassa toimistossa he tulevat sinun luoksesi, ja he haluavat huolehtia sinusta ja yhtäkkiä olet heidän ’sylissään’.”
   Mitenkähän meillä? Kaipa se menee samaa rataa…
   My History with the ADL and the Israel Lobby
   Jewish-American anti-Zionist journalist
   JEFFREY BLANKFORT
   I can’t say it’s a fact, but my belief that most Jews are anti-Arab at some level or another and protective of Jews at the same time, that they have been saddled with the baggage of anti-Semitism.
   http://www.unz.com/article/sf-imc-interview-jeffrey-blankfort-jewish-american-anti-zionist-journalist/

 8. Olipa kyllä niin korkealentoista matskua että huhhuh. Salaliittoteorioita pukkaa. Olisit nyt vielä maininnu kuunatsit, niin 6/5. 😂

  • ”Salaliittoteoriaa” on oikeistolaisen median vakiovastaus uusien paljastusten tultua esille.

   Bilderberg oli pitkään salaliittoteoriaa, kunnes se selvitettiin ja läpivalaistiin. Nyt sen edustaja Matti Apunen pällistelee liki vakiona YLe:n perjantain jälkiviisaissa. Täytyyhän Bilderbergillä (ja samalla CIA:lla) olla pysyvä edustaja Ylen ohjelmistossa. Salaliitosta on tullut julkiliitto mitä julkeimmalla tavalla.

   Infosotayhteistyö Venäjää vastaan on nyt vuorostaan paljastumisvaiheessa. Vastavalkea on ollut ahkera tässä paljastustyössä, valtamedia puolestaan on kunnostautunut salailussa. Onkin toki ymmärrettävää, että valtamedialle infosotayhteistyö on salaliitto; sellaisena valtamedia haluaa sen pitää. Me puolestamme haluamme vehkeilyjen tulevan julki, paljastetuiksi.

   Erityisen kiinnostavaa tämä infosotayhteistyö on suomalaisten toimijoiden osalta. Tulemme jatkamaan selvitystyötä Hybridikeskuksen, kyberkeskuksen, Mediapoolin, Turvallisuuskomitean, puolustusvoimien ja ulkomaisten tiedustelupalvelujen yhteistyön osalta. Tästä kombinaatiosta suorastaan lemahtaa valtiopetosrikollisuuden haisu.

   Pysyhän sinäkin Rutto kanavalla, jollei sitten tautisi osoittaudu fataaliksi.

   • Eipä viitsitä vastata ilkeästi ihmisille. Se ei ole rakentavaa (vaikka se kieltämättä helpottaa joskus).

    • Tervetuloa Riikka sieltä sisäsiististä Uudesta Suomesta piipahtamaan takaisin vähän rouvimman sanomisen ympäristöön. Miehiset miehet täällä kestävät noin kevyen herjanheiton vaivatta. Ja jos eivät kestä, ainahan on mahdollista suunnata kulkunsa edistykselliseen Uuteen Suomeen. Siellähän sananvapaus on tunnetusti voimissaan!

     • Selkokielellä: Keskenään riitely sataa Nato-trollitehtaan laariin.

     • Sinun kannattaa varmaan olla sitten riitelemättä. Toimitus (johon et kuulu) kyllä on kykenevä huolehtimaan moderoinnista, jos sille tarvetta ilmenee. Meillä ei ole tarkoitus kehittää stasilaista ilmianto-käytäntöä.

   • Itseäni ei kiinnosta niinkään länsitrollien infosota Venäjää vastaan, vaan hybriditrollauksen hasbaran tarinankerronta ja infosota tavallisia suomalaisia ja isänmaallisia suomalaisia vastaan. Natotiltukokpanssit infosotivat aivan selvästi tavallista kansaa ja oppositiopuolueita erityisesti perissuomalaisia ja sdp:tä vastaan, jotta maassa saadaan pidettyä uusliberalistien pääoman, elinkeinoelämän ja eliitin etuja ajava hallitus ja hallinto sekä Suomi saadaan Natoon. Kaikki mainosmedia on oikeisto-omisteista, pääosin kokoomuslaisten ja keskustapuolueen omistamaa. Ja jopa veronmaksajien rahoilla pyörivä Yle jäi housut nilkoissa kiinni Atte ”Sipilä-Gate / Bilderberg” Jääskeläisen johdossa porvarien omistajaohjauksesta. Jääskeläinen potki mm. Ruben Stillerin pihalle Pressiklubista, koska tämä Atesta kutsui liian sanavalmiita vasureita mm. Susanna ”Eduskunta III -satiiri” Kuparisen toistuvasti ohjelmaansa. Yle ulosti Jääskeläisen ja Kokoomus-Kivisen ohjauksella useita vääräuskoisia yleläisiä ja vahvisti kokoomuksen ja kepun otetta valtamediauutisoinnista. Ihmetystä herättää myös se että Ylen, HS:n, IS:n jne. valtamedian kannatusgallupit mm. puolueiden kannatuskyselyt on monopolisoitu kokoomusmoguli Eero Lehden taloustutkimukselle! Johtuuko tästä se että marginaaliryhmien etuja ajava kokoomus on aina virhemarginaalin päässä suurimman ja suosituimman puolieen tittelistä, ellei se ole jopa suosituin. Mitkään mokat ja kämmit, joita on hallituskaudellakin ollut jatkuvasti, eivät ihmeen ja kumman kautta laske gallupeissa kokoomuksen kannatusta virhemarginaalin alle. Natokannatusko ja hybridijarot kannattavat kokoomista ajasta aikaan?

    • Tosiasiahan on, että infosodalla Venäjää vastaan lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä se on samalla ”infosota tavallisia suomalaisia ja isänmaallisia suomalaisia vastaan”.

     Mitä muuta Jessikka Aron käynnistämä Venäjän trolli -jahti oli kuin suomalaisiin kohdennettu aivopesukampanja amerikkalaisen asenneilmaston omaksumiseksi ja juurruttamiseksi Suomeenkin. Siinä ammuttiin ikään kuin rivit suoriksi yksinapaisen maailmanjärjestyksen puolesta.

     Suomalaisten valjastamisyritys yksinapaisen, USA:n johtaman maailmanjärjestyksen sokeaksi puolustajaksi on järjettömyydessään vertaansa vailla. Me menetämme mahdollisuuden hyödyntää täysipainoisesti nousevaa moninapaisuutta kaikessa moninaisuudessaan. Se jos mikä on suomalaisiin kohdistuvaa vihanpitoa.

  • Nimimerkin Rutto päätiedon lähde on ilmeisesti ”suomalaisen laatumedian lippulaiva” Helsingin sanomat – suomalaisten ikioma Brysselin Pravda, jonka päätakapiruna on nyt mananmajoille menneen globalistin, Bilderberg-Erkon sijaan globalisti ja bilderbergi Antti Herlin. Pravda muistaa tavantakaa varoittaa ”salaliittoteorioista” ja ”salaliittoteoreetikoista”.
   Kun virolaisia muutti Suomeen asumaan Neuvostoliiton alasajaon jälkeen, he ihmettelivät kuinka suomalaiset näyttävät uskovan lähes kaiken mitä sanomalehdissä sanotaan – neuvosto-virolaiset olivat kantapään kautta oppineet tuntemaan Moskovan Pravdan ”totuuden”. Nimimerkki Rutto ilmeisesti vielä ei tiedä mitä suomalaisten ikioman Brysselin Pravdan ”totuus” sisällään pitää.
   Suosittelen nimimerkille Rutto seuraavan artikkelin lukemista:

   ”The Term “Conspiracy Theory” — an Invention of the CIA”,
   https://projectunspeakable.com/conspiracy-theory-invention-of-cia/
   Googlen kääntäjää voi tarvittaessa käyttää apuna.

  • Olen itse vasta noin kolme vuotta seurannut aktiivisesti erilaisia salaliittoteorioita, lähinnä NWO-tyyppisiä ja pyrkinyt olemaan niiden suhteen mahdollisimman kriittinen. Nyt kuitenkin, kun miettii vain runsaassa kolmessa vuodessa tapahtunutta kehitystä, ja tutustuu myös lähihistorian kummallisiin tapahtumiin ja kauemmaksikin, alkaa nähdä kehityksessä punaisen langan, joka osoittaa erään historian aikakauden loppua ja lupaa mullistavien kehityskulkujen olevan käsillä. Suoraan sanottuna kaikkein hurjimmatkin NWO-visiot ovat saaneet viime aikoina paljon lisää uskottavuutta.

   Mielenrauhan takaamiseksi olenkin valmis suosittelemaan pumpulissa elämistä, jos oma elämäntilanne sen suinkin sallii. Kehitykselle ei kuitenkaan voida mitään. Toisaalta, jos on ottanut tai joutunut ottamaan asioita tarpeeksi selville, paluuta ruususen uneen ei ole. Siis onneksi olkoon vain, jos salaliittojutut eivät kiinnosta.

   Kommentoin vielä, että Söyringin artikkeli edustaa enemmänkin tutkivaa journalismia, joka tuntuu hämäräperäiseltä vain siksi, ettei sellaiseen ole Suomessa viime aikoina totuttu. Artikkeli ei ole varsinaisia salaliittoteorioita edes nähnytkään.

   • Kun totuutta alkaa tutkia se vie mennessään ja se on tuskallista. Kuitenkaan pako ruususen uneen ei ole oikein vaikka se on ymmärrettävää.
    Heikoille se suotakoon mikäli ovat valittamatta kohtaloaan.

   • Tällaista raakuutta sille joka ei ole vaipunut ruususen uneen.
    Ja mehän olemme kaikki palestiinalaisia kuten Atzmon sanoo
    Senior Israeli Lawmaker Calls for Killing All Palestinians
    Chair of the Defence Committee at the Israeli Parliament Avi Dichter has called for killing all the Palestinians in the Gaza Strip.
    As he was commenting on the peaceful protests of the Great March of Return taking place along the eastern fence of the Gaza Strip, he said:
    “The Israeli army has enough bullets for every Palestinian.”
    He later added:
    “The number [of peaceful Palestinian protesters] killed does not mean anything because they are just Nazis anyhow.”
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180794

 9. Trolli-nimitys on ansaittu kaiketi vasta silloin, kun saa palkkaa (toimeentulonsa) siltä taholta, joiden puolesta trollaa. Niin kuin tässä nyt Jessikka näyttää saavan Iso-Britannialta ja Facebookilta/USA:lta.

  Sen sijaan täytyy ryhtyä tarkemmin tutkimaan, mitkä poliittiset ja/tai korruptiiviset mekanismit saavat aikaan sen, että valtamedia resurssoi selviä Nato-trolleja (tai yleisemmin länsitrolleja). Näitähän ovat kommenteissa jo aiemmin mainitut Jessikka Aro ja Janne ’Rysky’ Riiheläinen.

  Jessikka Aro oli aiemmin selkeästi Ylen palkkalistoilla, mutta nykyinen statuksensa on tässä suhteessa epäselvä. Rysky Riiheläinen saa kolumneistaan palkkioita sekä Yleltä että Hesarilta; julkaisutahdistaan päätellen homma on tuottoisaa.

  Minua kiinnostaa eritoten se, missä määrin puolustusvoimien johto osallistuu näiden Nato-trollien resurssointiin. Puolustusvoimat näyttää rekrytoivan nuorehkoja naisia infosotastrategian ”tutkijoiksi”, käytännössä siis organisoimaan infosotaa sotatieteen tohtorin Saara Jantusen tavoin. Rysky Riiheläisen kolumnit näyttävät olevan suosittua kamaa puolustusvoimien yläkerroksissa; missä määrin tämä näkyy puolustusvoimien resurssien suuntaamisena Ryskyn ylöspitoon?

  Julkisen vallan ja sen elinten ja laitosten mukanaolo tässä yhä selvemmin ulkomaisiin tiedustelupalveluihin linkittyvässä toiminnassa ei ole hyväksyttävää. Se on päinvastoin monella tapaa rikollista maanpetos- ja valtiopetoslainsäädännön katsannoissa.

  Löytyykö tästä Riikka Söyringin ansiokkaasti koostamasta aineistosta riittävää tukea rikosoikeudellisiin tutkimuksiin ko. henkilöitä kohtaan, jää nähtäväksi? Sellainen on todella tarpeen, että saataisiin tämä suomalaista yhteiskuntaa jäytävä viideskolonnalaisuus loppumaan ja aito isänmaallisuus palautetuksi kunniaan.

  Edellinen tällainen vinosuuntaus eli taistolaisuuden Neuvostoliitto-ihannointi ja siihen liittyvät monenkirjavat laittomuudetkin saatiin hanskatuksi verrattain helposti. Siihen myötävaikutti tietysti eritoten Neuvostoliiton hajoaminen. Henkilötragedioilta ei kokonaan vältytty, mutta suurin osa siihen osallistuneista palaili ajan myötä yhteiskunnan normaaleiksi toimijoiksi.

  Nyt tilanne näyttää tämän lännestä puhurina tulleen uustaistolaisuuden osalta huomattavasti hankalammalta. Erityisen hankaluuden siihen luo valtamedian voimakas ideologinen asennoituminen tukemaan lännen tiedustelupalvelujen käymää infosotaa (tietysti Venäjää vastaan). Tämä valtamedian infosota-asento on jo romuttanut objektiivisen tiedonvälityksen.

 10. Daily Record kirjoittaa MP Chris Williamsonin syyttävän UM Alan Duncania parlamentin harhaanjohtamisesta sekä vaativan NATOn trollitehtaan toiminnan tutkintaa https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/tory-minister-mislead-parliament-over-13738951?fbclid=IwAR3FVC789_WEj2O3MYHDlnC-OX1zfD76FTrP3nAquU9d92MyXJcZ08lu_BQ

  GrayZoneProject on sekin tarttunut ”kansainväliseen skandaaliin, johon massamedia kieltäytyy koskemasta” https://grayzoneproject.com/2018/12/17/inside-the-temple-of-covert-propaganda-the-integrity-initiative-and-the-uks-scandalous-information-war/?fbclid=IwAR0lQF5XHW1UNHzK76GRassaFTwaPwcBWEZHQOFcINZ5bD0h4TnOm-LuP1I

  Brittien ulkoministeriö on virallisesti myöntänyt rahoittaneensa trollitehdasta https://www.parliament.uk/business/publications/written-questions-answers-statements/written-question/Commons/2018-11-27/196177/

 11. Ansiokas juttu Riikalta.
  Tarkastelua olisi hyvä laajentaa koskemaan myös Mediapoolin toimintaa. Sehän on yhteydessä suoraan valtioneuvoston tiedotusyksikköön. Arvattavasti salassapito on myös ankaraa, eikä lähteitä poolin toimijoista ja toiminnan sisällöstä hevillä löydy.

 12. Erikoinen tilanne joka ruokkii Nwo-mafiaa
  Nyt Merkel julistaa että
  GCM-sopimus hyväksytään YK-täysistunnossa ja se sitoo kaikkia
  Onko kansalaisille valehdeltu jälleen?
  https://beta.oikeamedia.com/o1-92316

  Tietääkö tämä nyt sitä että ne maat jotka ovat ilmoittaneet kieltäytyvänsä ottamasta pakolaisia jäävät sopimuksen ulkopuolelle päättävät itse mitä tekevät?
  Silloin esim. Israel ja ne maat jotka ovat itsenäisiä eivät ota niitä ja viis veisaavat YK:n päätöksille. Näinkö on? Vai voiko YK pakottaa eli pitääkö esim. meidän sen päätöksiä noudattaa?
  Tuossa artikkelissa sanotaan että päätös sitoo kaikkia.

  Israel uhmaa YK:ta – syyttää siirtokuntapäätöksestä Obamaa
  27.12.2016 klo 14:23
  Israelin pääministeri kutsui Yhdysvaltain lähettilään luokseen siirtokuntaäänestyksen jälkeen.
  – YK:n turvallisuusneuvosto päätti, että Israelin rakentamat siirtokunnat rikkovat kansainvälistä oikeutta.
  – Israel ilmoitti, ettei se aio noudattaa päätöstä.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201612272200045892

 13. RUTON kaltaisia on maailmassa paljon. He ovat kuin jäniksiä, päät pensaassa, ja saavat aikanaan ilveksen hampaanjäljet ”perälautaansa”. Liikenteessä tapaa paljon ihmisiä jotka kieltävät kaiken epämiellyttävän edes tapahtuvan. Kuitenkin jo lehtien etusivuilla komeilevat rikokset, murhat, varkaudet, sekä kaiken väriset ”maanpetokset”. Julistuksia sodista, jotka eivät näy loppuvan, vaikka niihin ei näytä edes olevan mitään järjellistä syytä. Suurvaltojen välillä ei muuta olekkaan kuin salaisia liittoja. Diplomatiaan kuuluu aina kansoilta salatut ”diilit”, joista hyöty menee ainoastaan osaanottaville ELIITEILLE porukoille. Me risapersukset
  emme kuulu heidän kerhoihinsa ”loosihommeleihin” ? Politiikkaa ei saa puhtaaksi edes ”juuriharjalla ja mäntysuovalla”. Jo rooman ajoilta sitä pelleilyä on harrastettu, ja tuhoisat seuraukset lisääntyvät ihan päivittäin. Eräs esimerkki miten kansaa riepotetaan, on nyt El Salvadorissa, missä kansalaisilta kiellettiin kaikki ampuma-aseet, joten vain valtion johdolle jäivät tuliaseet. Nyt kansa on aivan raakojen johtajiensa armoilla, eikä mitään pelastusta heille ole olemassakaan. Heidän katolilainen jumalansakin on heidät hyljännyt ? Se kaikki on ihan naurettavaa, kaikessa vakavuudessaan. Omat metsästys-aseeni lähtevät
  ainoastaan kylmistä kouristuneista sormistani.

 14. On tämä hupaisaa, että uustaistolaisuus on kokenut syntymän tässä maassa. Ilmansuunta on vain vaihtunut. Suomessa tuntuu olevan aina piirejä, jotka haluavat kumarrella ja nöyristellä jonnekin päin.
  Venäjä ei ole mikään ihannevaltio, mutta se on lähin naapurimme. Se on maailman suurin valtio ja sillä on valtavat luonnonrikkaudet. On järkevää olla sinne suuntaan hyvissä väleissä ja pitää yllä asiallisia suhteita. Se on perusinhimillistä käytännön viisautta.
  Tämän arkiymmärryksen ovat unohtaneet Suomen Puolustusvoimat. Ne ovat todellisuudessa tehneet sotilasvallankaappauksen maassamme isäntämaasopimuksen ja Nato-vouhotuksen myötä. Nämä militantit uustaistolaiset voimat kasvattavat nyt Suomea kohti orja-mentaliteettia, tuhoavat sotaveteraanien verellä pelastetun vapauden. Aivan naurettavaa juhlia mitään itsenäisyyspäivää !

  • ”Nämä militantit uustaistolaiset voimat kasvattavat nyt Suomea kohti orja-mentaliteettia, tuhoavat sotaveteraanien verellä pelastetun vapauden. ”

   KANSATTOMAN, ISÄNMAATTOMAN Nyky-Kokoomuksen vailla omaatuntoa olevista punaliberaaleista punaporvari-psykopaateista koostuva johtoklikki johtaa tuota tuhotyötä ja persuja lukuunottamat muut nykyiset eduskuntapuolueet ovat samassa rintamassa hävittämässä Suomea ja kantasuomalaisia, liittolaisenaan koko viherkommunisti-toimittajien dominoima valtaVALEmedia (”vallan vahtikoira”!!!). Ministerinvalan Suomen kansalle vannoneetkin nöyrästi kumartavat Brysselin diktatuuria toteuttaen ”mallioppilaina” kaikki sieltä tulleet diktaatit, kuinka päättömiä ja Suomelle tuhoisia tahansa kuten nämä:

   ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ”New Norm””, https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   ”Possible next EU boss says nationalism is “the way of destruction”
   Left-wing politician Frans Timmermans from the Netherlands was nominated last week as the next President of the European Commission.
   If elected, he promises to crush all conservative governments in the EU and make Europe and Africa a joint continent.

   Timmermans is today the first Vice-President of the European Commission, and has a good chance of taking over as President after Jean-Claude Juncker.

   In earlier statements, Timmermans has said that Europe cannot continue to be a place of peace and freedom unless diversity through mass migration is implemented in the continent, even in its most distant parts.
   In his speech at the PES Congress recently, he made it clear that the EU Commission under his leadership will have zero tolerance for countries that oppose any part of his globalist progressive agenda, especially migration from the third world.

   He argues that “it is fated” that Africa is incorporated into Europe and that the two become one large continent in terms of free movement. ”,
   https://voiceofeurope.com/2018/12/possible-next-eu-boss-says-nationalism-is-the-way-of-destruction/

   • The Budapest protesters are Soros’ dishonest provocateurs in disguise
    Sounds familiar? It should, considering it is a tactic that has been endorsed by left-leaning political agents for many decades now. This narrative is what Marxists used in the twentieth century, and it is what „liberals” have been using as a justification during anti-Trump protests in the USA. The former resulted in millions of deaths, the latter in previously unprecedented vandalism.
    Also, it is important to emphasize that what we are speaking about now, is not a „spontaneous” narrative born out of random chain of events. This is a carefully thought out script of how the left should operate in order to grab power.
    Of course, no matter how loud the minority is, it won’t make them a majority, and it certainly won’t mean that they are right. It just means that they are hell-bent on grabbing power, even though they had their chance during the Hungarian national elections on 8 April – which they have miserably failed to do so.
    https://888.hu/article-the-budapest-protesters-are-soros-dishonest-provocateurs-in-disguise

    • Voisi sanoa Rotschild-agentti Sorosta varsinkin kantaeurooppalaisten vanhaksi vainolaiseksi ellei peräti kuolemanvaaralliseksi arkkiviholliseksi, joka laajamittaisella valuuttakeinottelulla hankkimillaan miljardeilla tukee etenkin eurooppalaisten valkoista kansanmurhaa. Unkari ja varsinkin pääministeri Orban on osoittautunut kannoksi kaskessa Soroksen kansanmurha-projektissa joten hänet ja hänen hallituksensa olisi saatava raivattua pois tieltä.

 15. Virallista totuutta ajavat infosotilaat/-advokaatit ja heidän instituutionsa (ml. monet viranomaiset, media, tutkijat jne.) ovat asettuneet viime vuosina asteittain hivuttautumalla lain yläpuolelle. Nämä tahot mielellään puhuvat esimerkiksi ”viranomaisvastaisuudesta”.

  Aivan kuin olisivat itse lainkäyttäjiä.

  Tuomiovalta kuuluu kuitenkin tuomioistuimille. Ainakin pitäisi. Rikosten tutkiminen pitäisi kuulua poliisille.

  Miltäköhän näyttää normaali työpäivä hybridikeskuksessa? Muutama suomalainen nuori nainen syytesuojan varjossa häiriköi netissä?

  • Tämän hetken tunnussana näkyy olevan ”yhteiskunnan vastaisuus”. Tietyt [infosota]tahot näkyvät alkaneen viljellä sitä viime aikoina. Tarkoitus on tietysti viestiä että valtiojohtoon, EU:n, YK:n ja Naton toimintaan kohdistuva kritiikki on yhteiskunnan, siis ”meidän kaikkien” vastaisuutta, perusteetonta ja johtuu vaan näiden valittajien nihkeistä asenteista ynnä yleisestä tyhmyydestä (ja Venäjä-mielisyydestä 😀 ).

   • Aikoinaan jopa vasemmistossa tajuttiin mitä on menossa, tässä jo vuosien (2002) takaa, lyhyt sitaatti aihetta sivuavasta pitemmästä jutusta:

    ”Helmikuussa 2002 Espanja teki EU:n puheenjohtajamaan ominaisuudessa “Euroopan terrorismivaliokunnalle” aloitteen, jonka mukaan ns. globalisaation vastaiset aktivistit (harhaanjohtava termi, jota paremmin sopisi esim. uusliberalismin vastaiset aktivistit) määriteltäisiin terroristeiksi.”

    http://www.anarkismi.net/kapis/31terroristeja.htm

    Sitemin vasemmistossa on käynyt jonkinlainen dementiantapainen tai joku muu oudompi ilmiö mikä rajoittaa ymmärrystä asiasta…

 16. Ehkei oikein kuulu tämän artikkelin kommenttiosastoon mutta hyvä tietää silti näistäkin asioista…
  Meet the Kushners: First Couple In-Waiting
  ILANA MERCER
  It’s quite clear that President Trump’s promise to hire only “the best” ought to have begun with firing The Family. Instead, Mr. Kushner‘s national security portfolio has expanded in a manner incommensurate with his skills. It now includes, I believe, China, Mexico, Iraq, Israel and Saudi Arabia.

  The same can be said of Ivanka, who was soon briefing the South Korean president on sanctions against North Korea. …
  http://www.unz.com/imercer/meet-the-kushners-first-couple-in-waiting/

 17. Brittien puolustusministeriön kustantamat, Valtiotaidon instituutin kehittämät ja ideoimat Shared Outcomes -kurssit 14-18 -vuotiaille vaikuttavat mielenkiintoisille: hyökkäystaistelutaitoja, yönavigointia, leiriytymistä armeijan alueella jne.
  Terroristejako siellä on koulutettu, lapsisotilaita?

  ”The Ministry of Defence has no centrally-held record of any provision of office space to the Institute for Statecraft.

  In Financial Years 2016-17 and 2017-18, the Armed Forces Covenant Fund Trust’s Local Grants Programme awarded a total of £177,650 to 12 separate small projects run by the Shared Outcomes Programme, an initiative of the Institute for Statecraft which works with young people (aged 14 – 18) from minority communities in areas facing economic and social challenge and aims to increase participants’ life opportunities and support them in fulfilling their potential.

  The Shared Outcomes projects enable young people to take part in challenging activities such as assault courses, night navigation exercises and camping while visiting an Army base, and other activities designed to improve community cohesion. In addition, in 2017 the Army made a single payment of £6,800 to the Institute for Statecraft for specialist training.”

  https://www.theyworkforyou.com/wrans/?id=2018-12-10.200608.h&s=speaker%3A24830#g200608.q0

 18. Taisi joskus tulla mainittua näistä lännen trollitehtaista jo Usarissaa aikoinaan jo joskus ~2008 tms. 😉 Hyvä kirjoitus Riikalta,” NED-Setä” ehkä vielä jäi vähän puuttumaan, toimii sekin edellen aktiivisesti ja oli mukana Suomessa Eduskuntatalossa järjestetyssä ”mediakokouksessa.” jonkinlaisena vaikuttajana, tai siis rahoittajana…

  ”the Finnish online newspaper Uusi Suomi and Yle. Financial backers include the EU and the US National Endowment for Democracy.”

  https://yle.fi/uutiset/osasto/news/broken_mirrors_tackles_russian_and_finnish_media_illusions/6401503

 19. Avoimin silmin asioista selvää ottamalla tämänkin aiheen totuus selviää, ei valmiiksi pureksittuja kirjoituksia lukemalla.

  Perinteinen sanonta näkyy pitävän paikkansa:
  Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

 20. Käsittääkseni artikkelin kirjoittaja Riikka Söyring on tutkinut asiaa erittäinkin avoimin silmin. Oleellisena lähteenään hänellä on ollut hakkeriryhmän esiinkaivamat tiedot, ei suinkaan ”valmiiksi pureksitut kirjoitukset”.

  Kalikan oletan kalahtaneen ennen kaikkia muita Ylen ex-toimittajaan Jessikka Aroon, jonka tekemisiä Vastavalkea on tutkinut ja julkistanutkin moniaita kertoja. Faktantarkistuksemme on sen verran kovaa luokkaa ja tasoa, ettei Suomen etevin uhriutujakaan ole usuttanut viranomaisia kimppuumme.

  En käyttäisi Jessikka Arosta halventavaa koira-nimitystä, enkä ole kyllä kuullut ihmisenkään älähdystä.

  Onko MH17-harrastuksesi johdattanut sinut Kimmo Kannala myös Suomessa toimivien USA:n infosotureiden puolustajaksi ja suojelijaksi? Siinä riittää toki työmaata…

  • ”Onko MH17-harrastuksesi johdattanut sinut Kimmo Kannala myös Suomessa toimivien USA:n infosotureiden puolustajaksi ja suojelijaksi? ”

   Teen parhaani että en ole kenenkään muun kuin totuuden ja rehellisyyden puolustaja.

   Kaikkea Jessican sanomaa en ole tutkinut, enkä varmaan allekirjoittaisi. Mutta ainakin Venäjän trollitoiminnan paljastamiseksi tehty selvitystyö on aiheellista.

   On tärkeää että selvien valheiden markkinointia vastustetaan, oli lähde mikä tahansa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here