Vastavalkea on julkaissut tähän mennessä kaksi artikkelia brittiläis-natolaisen Integrity Initiative -ajatuspajan, tai trolliklusterin, toimista. Trolliklusteri saa rahoitusta Britannian puolustus- ja ulkoministeriön lisäksi NATOlta, EU:lta, Facebookilta ja Yhdysvalloilta.

Anonymous-legioonan äskettäin vuotamien trolliklusterin asiakirjojen joukossa on myös Ukrainaan liittyvää materiaalia. Tässä artikkelissa käsitellään aluksi dokumenttia, jonka on kirjoittanut Integrity Initiativen johtaja Christopher Donnelly. Sen jälkeen siirrytään Ukrainan tilanteen lyhyen taustoituksen kautta Ukrainan parlamentin jäsenen tuoreeseen sotaisaan esitykseen.

Donnellyn kirjoittaman vuodetun dokumentin nimi on ”Military measures CND 01 03 2014”. Donnelly kirjoitti sen ilmeisesti maaliskuun 1. päivänä vuonna 2014, jolloin Krim oli alkamassa irtautua vallankumouksen ravistelemasta Ukrainasta. Tuolloin hän toimi Britannian parlamentin alahuoneen puolustuskomitean erityisneuvonantajana. Dokumentissa lukee seuraavaa:

”Tällä hetkellä Kiovan uusi ’hallitus’ [alkuperäistekstissä tosiaan lainausmerkeissä, toim.huom.] on kykenemätön ajattelemaan sotilaallisten realiteettien termein, kuten [Anatoliy] Hrytshenko osaa ja tekee. He eivät ymmärrä sotilaallista voimaa, mitä se voi ja mitä se ei voi tehdä. He eivät tiedä määräyksiä antaessaan, noudattaako Ukrainan armeija niitä vai ei. He [Kiovan hallitus] ovat kuin auton valojen sokaisema kaniini.

Jos minä olisin ohjissa, seuraavat toimet tehtäisiin välittömästi:

 1. Puskurivyöhykkeen rakentaminen Krimin kannaksen poikki ja pohjoisen Krimin rannikolle joukoista ja miinoittamalla.
 2. Sevastopolin sataman/lahden miinoittaminen. Se voidaan tehdä helposti käyttämällä autolauttaa jos heillä ei ole miinanlaskijoita. Ei tarvitse paljoa miinoja ollakseen tehokas. He [Kiova] voisivat helposti ostaa miinoja.
 3. Ilmavoimat on saatava ilmaan ja aktivoitava koko ilmapuolustus. Jos he eivät saa lennettyä MIG-hävittäjiään Krimin lentokentältä, ne tulisi tuhota osoituksena siitä että he [Kiova] ovat tosissaan. Elektroniseen ”live”-tilaan meneminen huolestuttaisi venäläisiä koska ukrainalaisilla on sama elektroninen kalusto. Jos venäläiset tukkivat sen, he tukkivat samalla omansa.
 4. Ukrainalla oli aikanaan joitain todella tärkeitä asejärjestelmiä, kuten mikroaaltoase satelliittien tuhoamiseen. Jos heillä on yhä se, heidän tulisi käyttää sitä.
 5. [Kiovan] Hallitus tarvitsee strategisen kommunikaation kampanjan – toistaiseksi kaikki tulee Moskovasta. Heidän tulee kertoa pitkän aikavälin visio, joka inspiroi ihmisiä, oli se sitten kuinka vaikeaa tahansa. Ilman sitä [kampanjaa], minkä puolesta ihmiset taistelisivat?
 6. Heidän tulisi pyytää länsimaita toimittamaan öljyä ja kaasua. Sitä on paljon saatavilla lauhkean talven vuoksi.
  Yritän saada tämän viestin läpi.” [Asiakirja päättyy.]

Donnelly tarkoittanee yrittävänsä saada viestin läpi Kiovan ”hallitukselle”, joka on ”kuin auton valojen sokaisema kaniini”.

Ukrainan nykyisen tilanteen kehitys

Marraskuussa 2013 Ukrainan presidentti Victor Janukovitsh hylkäsi läheisemmät kauppasuhteet EU:n kanssa, todennäköisesti sopimuksen sisältämien sotilaallisten pykälien takia. Marraskuun lopulla mielenosoittajia alkoi kerääntyä Kiovaan. Myöhemmin selvisi, että osa mielenosoitusten johtajista oli käynyt koulutettavana Yhdysvalloissa.

Joulukuussa 2013 mielenosoittajat valtasivat Kiovan kaupungintalon. 17. joulukuuta Venäjän presidentti Vladimir Putin myöntyi ostamaan Ukrainan valtionvelkaa sekä alentamaan kaasun hintaa kolmanneksella.

Tammikuussa 2014 Ukrainan parlamentti tai ”korkein neuvosto”, Rada, kieltää kokoontumiset. Protestoijat alkavat vallat virastotaloja Länsi-Ukrainassa. Tammikuun lopulla pääministeri Mikola Azarov eroaa ja kokoontumiskielto perutaan.

1. helmikuuta tarkka-ampujat tappavat protestoijia. Italian Canal5 on esittänyt toimittaja Gian Micalessin tekemän dokumentin, jossa georgialaiset tarkka-ampujat tunnustavat olleensa Maidanilla töissä. False flagiin, lavastukseen, kallistuu myös Ottawan yliopiston poliittisen tieteen professori Ivan Katchanovsk tekemässään laajassa selvityksessä. Sen perusteella false flag -operaation tarkoituksena oli kaataa hallitus ja kaapata valta. Ammuskelujen jälkeen Janukovitch pakenee ja Kiovaan synnytetään Yhdysvaltain tuella äärioikeistoa suosiva hallitus. Tästä seuraa lännen ja Venäjän välien kiristyminen, sota Länsi- ja Itä-Ukrainan välillä sekä Krimin tilanne. Viimeksi mainitusta on tärkeää muistaa, että Neuvostoliiton Ukrainalle vuonna 1954 lahjoittama Krim pyrki – kuten Ylekin on uutisoinut – liittymään Venäjän yhteyteen jo 1990-luvulla.

Krimin tilanteeseen oli siis tarttunut Integrity Initiative -ajatuspajan johtaja Christopher Donnelly. Hänen viestistään voimme lukea, että Ukrainan ”hallitus” ei ollut lännen silmissä ikään kuin aito, laillinen, toimiva hallitus ja että armeijankin laita on vähän niin ja näin: oikeita käskyjä ei osata antaa, eikä ole varmaa, totellaanko niitä edes. Ukrainalla oli joskus tärkeitä [ydin-?]asejärjestelmiä, Neuvostoliiton aikoina, eikä ole varmaa, onko niitä enää. Donnellyn kirjoittama ”ohjeistus” myös osaltaan taustoittaa sitä, millaisia toimijoita mm. Britannian hallituksen tukemassa Integrity Initiativessä vaikuttaa.

Vitali Kupriy. Lähde

Palatkaamme sitten historiasta nykyhetkeen, jossa menneisyyden kehityskulut kulminoituvat tulevaisuuden uhkakuviksi. Ukrainan parlamentin jäsen Vitali Kupriy, israelilaisoligarkki Igor Kolomoiskyn liittolainen, on julkaissut Facebook-sivuillaan äskettäin laatimansa päätöslauselmaesityksen tekstin. Sen otsikko on ”Ukrainan korkeimman neuvoston, Radan, vetoomus Ukrainan presidentille diplomaattisuhteiden ja liikenneyhteyksien katkaisemisesta Venäjään sekä sodan julistamisesta Venäjälle”. Päätöslauselmaesitys, josta on uutisoinut ukrainalainen Korrespondent, tullee käsittelyyn Radan palattua joululomilta 5. tammikuuta 2019. Sen suomennos on alempana, mutta luetaan sitä ennen

Kupriyn ”esipuhe” esitykselleen

”Hybridisodankäynti” on saatava loppumaan!

[Presidentti Petro] Porošenko on Ukrainan valtion vihollinen, joka taitavasti huijaa joitakin kansalaisiamme. Yksi hänen ehtymättömiä valheitaan on hänen julkituomansa aie voittaa sota Putinia vastaan.

Hän lähettää palveluksessa olevaa väkeämme tapettavaksi tai vangittavaksi, mutta häneltä puuttuu kyky tai halu vapauttaa alueemme. Hiljattain näin kävi merimiehillemme [Kertšin salmessa]. Venäjän kanssa käydyn niin kutsutun ”hybridisodan” olemassaolo mahdollistaa [Venäjän presidentti Vladimir] Putinille patrioottiemme pilkkaamisen, heidän pitämisensä vangittuina rikollisten lailla, koska de jure viidettä vuotta kestäneen sodan aikana meillä ei ole ollut vihollista. Ei edes Yhdistyneiden kansakuntien (YK) kansainvälinen tuomioistuin tunnustanut vuonna 2017 Venäjää hyökkääjäksi tai sotaa käyväksi osapuoleksi.

Ei ole olemassa mitään hybridisotaa. Kymmeniä tuhansia on kuollut, satoja tuhansia on vammautunut, miljoonat ovat menettäneet asuntonsa. Millaista hybridiä tämä on? On ilmeistä, että tämänkaltainen sota pitää Porošenkon vallassa, ja hän tienaa paljon vuodatetulla verellä.

Tämä onneton, laiton tilanne Porošenkon kanssa ei salli meidän pyytää kansainvälistä apua, koska jokainen uskoo, että me taistelemme puolestamme. Se, ettei sotaa ole julistettu huolimatta selvistä aggression merkeistä, on vastoin vuoden 1907 Haagin sopimusta, ja Porošenkon ja [parlamentin puhemies Oleksandr] Turtšynovin on istuttava siitä hyvästä vankilassa pitkään.

Haluan rauhoittaa ukrainalaisia. Sodan julistaminen ei ennakoi hyökkäystä rintamalla. Ja kun olemme julistaneet sodan, kukaan koko maailmassa ei pidä meitä hyökkääjinä – näin säädetään YK:n peruskirjan 51. artiklassa. Päinvastoin, se [sodanjulistus] on oleva alku alueemme vapauttamiselle täyden mittakaavan ei-sotilaallisella laillisella operaatiolla ja Kremlin aiheuttamien vahinkojen korjaamiselle. Tämä on tie rauhanomaiseen voittoon, tämä on keino pelastaa ukrainalaisten henkiä!!!

Peräänantamaton ja laillinen asemamme samoin kuin kansainvälisen rikosoikeustuomioistuimen (ICC) Rooman säädösten ratifiointi sekä YK:n tasolla toteen näytetty Venäjän asema vihamielisenä maana ja aggressorina pakottaa ”liittolaisemme” esittelemään todellisia Venäjän vastaisia sanktioita: Venäjän irrottaminen kansainvälisestä maksujärjestelmästä SWIFTistä, täyden mittakaavan taloudellinen ja kauppasaarto jne. Meidän myös täytyy ottaa käyttöön vakavasti otettavia sanktioita aggressoria vastaan, takavarikoida ja kansallistaa kaikki Ukrainassa oleva venäläinen omaisuus, katkaista diplomaattisuhteet, viedä rikolliset [Venäjän kanssa] yhteistyötä tekevät oikeuteen ja tehdä loppu kaikesta virallisesta yhteistyöstä Venäjän kanssa.

Sitä Putin ei kykenisi kestämään ja perääntyisi. Hänellä ei ole halua eikä voimaa täysimittaiseen sotaan Ukrainan kanssa, muutoin hänen hallitukseen menee kasaan kuin korttitalo. Taloudelliset ongelmat, epäonnistumiset sosiaali- ja eläkealalla, eliitin ja kansan tyytymättömyys ovat Kremlin johtajan taikasauva. Ja hän ymmärtää, että ”paras” presidentti hänelle on Porošenko. Porošenko ei koskaan uskaltaisi tehdä sitä, mitä luonnoksessani Radan päätöslauselmaksi esitän. Porošenko on kollaboraattori, joka auttaa Putinia pysymään valtaistuimellaan.

Haluaisin myös huomauttaa, että sodan julistamisen ja vihollisen nimeämisen lailliset seuraukset, toisin kuin poikkeustilalain [Porošenko julisti Radan hyväksymän poikkeustilalain niihin Ukrainan maakuntiin, joissa ei äänestetty Porošenkoa, toim.huom.] käyttöönotto, eivät riko perustuslaillisia ihmisoikeuksia. Vaaleja ei peruuteta [Ukrainassa on määrä olla vaalit maaliskuussa, toim.huom.], ihmiset jatkavat normaalia elämäänsä. Päinvastoin, sotatilan julistaminen ilman sodanjulistusta ja vihollisen nimeämistä on peliä, jonka ainoa tarkoitus on, että Kremlin valitsema henkilö voi jatkaa vallan väärinkäyttöä!

Ukrainan kielen taitaja on tarkistanut sekä yllä olevan ”esipuheen” että itse päätöslauselmaesityksen (alempana) suomennoksen.

UKROP, Ukrainan isänmaallisten voimien liitto, on nationalistinen ääri-oikeistolainen puolue, joka perustettiin kesäkuussa 2015 ja jonka edustajiin Kupriy on kuulunut. Siihen kuuluvat puolustusministeriölle alisteiset, kesällä 2014 vapaaehtoisista muodostetut ”alueellisen puolustamisen” puolisotilaalliset pataljoonat, jotka sotivat Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen, NovoRussijan, yhdistyneitä asevoimia sekä Venäjä-mielisiä separatisteja vastaan. Syksyllä 2014 ”alueellisen puolustamisen” pataljoonat uudelleenorganisoitiin moottoroiduiksi jalkaväen joukoiksi Ukrainan asevoimiin.

Ja sitten Kupriyn päätöslauselmaesitys…

Ukrainan korkeimman neuvoston päätöslauselma

Ukrainan korkeimman neuvoston, Radan, vetoomus Ukrainan presidentille diplomaattisuhteiden ja liikenneyhteyksien katkaisemisesta Venäjään sekä sodan julistamisesta Venäjälle

Johtuen siitä, että osa Ukrainan alueesta on anastettu, siitä että ulkomaalaiset joukot miehittävät muitakin alueita, sekä Venäjän sotilaallisista aggressioista, ja ottaen huomioon Ukrainan presidentin epäonnistumisen perustuslaillisessa velvoitteessaan puolustaa maatamme, meidän isänmaatamme, Ukrainan itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta, Ukrainan korkein neuvosto, ilmaisten kansan suvereenia tahtoa ja ottaen vastuun tilanteesta Ukrainassa ja Ukrainan ainoana edustuksellisena toimielimenä, julistaa täten:

1. Esitetään seuraavaa Ukrainan presidentille:

 • Esitelkää korkeimmalle neuvostolle ehdotus sodan julistamisesta Venäjälle;
 • katkaiskaa diplomaattisuhteet Venäjän kanssa;
 • muodostakaa ylipäällikön alaisuuteen komentokeskus, jotta hyökkääjälle voidaan vastata asianmukaisesti;
 • informoikaa Yhdistyneitä kansakuntia ja maita, jotka ovat allekirjoittaneet asianmukaiset kansainväliset sopimukset, sotatilasta Venäjän kanssa ja vaatikaa kansainvälisen ihmisoikeuslainsäädännön toimeenpanoa ukrainalaisten sotavankien vapauttamiseksi ja sotilasalusten kulun kieltämiseksi Bosporin ja Dardanellin salmien kautta;
 • pyytäkää Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen neuvostoa sekä Ukrainan korkeinta neuvostoa julistamaan poikkeustila miehitetyillä alueilla sekä 50 kilometrin säteellä sotarintamasta;
 • kieltäkää ihmisten perustuslaillisten oikeuksien rajoittaminen niillä Ukrainan alueilla, joilla poikkeustilaa ei ole julistettu, mukaan lukien oikeus valita ihmisiä ja tulla valituksi kansalliseen ja paikalliseen hallintoon;
 • pyytäkää Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen neuvostoa toimeenpanemaan henkilökohtaisia pakotteita hyökkääjää edustavia henkilöitä ja juridisia elimiä vastaan, mukaan lukien: heidän omaisuutensa käytön estäminen – rajoittamalla väliaikaisesti heidän oikeuttaan käyttää ja myydä omaisuuttaan; kaupankäynnin rajoittaminen; resurssien, lentojen ja kuljetusten täydellinen lopettaminen Ukrainan alueen kautta;
 • nostakaa rikossyytteet hyökkääjän yhteistyökumppaneita vastaan, mukaan lukien Victor Medvedchuk ja muut Venäjän tiedustelupalvelun agentit, jotka muodostavat uhan Ukrainan kansalliselle turvallisuudelle;
 • käynnistäkää toimenpiteet energiariippumattomuuden varmistamiseksi hyökkääjästä, Venäjästä, erityisesti tuottamalla ydinpolttoainetta Ukrainassa, erillään Venäjän sähköverkosta, jne.

   

  2. Tämä julistus astuu voimaan, kun se hyväksytään.

  Korkeimman neuvoston puhemies                       A. Parubiy

Päätöslauselman tarpeellisuutta Kupriy perustelee Krimin liittämisellä Venäjään; väitteellä, että ulkomaalaiset joukot miehittävät muita alueita; sotilaallisten toimien jatkumisella sekä sillä, että ihmisiä kuolee niiden seurauksena päivittäin. Hän myös katsoo, ettei presidentti Porošenko ole täyttänyt perustuslaillisia kansallisen puolustuksen velvoitteitaan. Kupriy viittaa mm. lakiin maanpuolustuksesta, joka hänen mukaansa velvoittaa presidentin nykyisen kaltaisessa tilanteessa mm. päättämään armeijan mobilisoinnista sekä sodan julistamisen esittämisestä parlamentille.

Lopuksi

Tällainen päätöslauselmaesitys saattaa olla helppo sivuuttaa yksittäisen todellisuudesta vieraantuneen parlamentaarikon sekoiluna, joka ei ansaitsisi enempää huomiota. Presidentti Porošenkon heikko kannatus keväällä pidettävien vaalien edellä saattaa kuitenkin houkutella häntä reagoimaan saamaansa kritiikkiin ja mm. Kupriyn esityksensä muodossa tekemään suoranaiseen hyökkäykseen tavalla, joka eskaloi entisestään Ukrainan ja Venäjän välejä ja on omiaan alentamaan todellisen sodan kynnystä.

Sitä alentavat jo entuudestaan lännen ja NATOn varsin varauksettomalta vaikuttava tuki Ukrainalle sen kaikissa kiistoissa ja konflikteissa Venäjän kanssa. Viime vuosina nähdyn lisääntyvän vastakkainasettelun, sotaisan propagandan ja informaatiosotavoimien ”liikekannallepanon” valossa ei ole poissuljettua, ettei Ukraina tukijoineen ole pelkästään hakemassa lisäperusteita Venäjän vastaisille toimille ja kansainväliselle eristämiselle, vaan että tähän saakka nähty on ollut vasta alkusoittoa pyrkimykselle saada aikaan causa belli, syy sodalle.

Presidentti Porošenko ja NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg vuonna 2017. Kuva: Ukrainan presidentinhallinto (CC BY 4.0)

Joka tapauksessa Kupriyn esitys osaltaan kertoo siitä, minkälaisia aineksia lännen tukemaan ja valtamedian valkopesemään ”uuteen ukrainalaiseen demokratiaan” sisältyy. Valkopesuun on kuulunut silmien ummistaminen mm. maassa toimivilta ääriliikkeiltä, toisinajattelijoiden vainolta, poliittiselta korruptiolta ja juutalaisvastaisuuden kasvulta. Tässä artikkelissa käsitellystä avauksesta tuskin Suomenkaan valtamediassa kerrotaan – paitsi ehkä siinä toivottavasti epätodennäköisessä tilanteessa, että se hyväksytään parlamentissa.

Muistutettakoon vielä lopuksi, että presidentti Janukovitšin helmikuussa 2014 syrjäyttäneen polttopullovallankumouksen jälkeen synnytetty Ukrainan hallitus sai informaatio- ja kommunikaatiostrategiansa amerikkalaiselta infosotaekspertti Joel Hardingilta, joka puolestaan on kertonut Ylen toimittaja Jessikka Aron ”hyvin ammattimaisesta” vuorovaikutuksesta kanssaan.

Päälähteet

The Saker (22.12.2018): Ukraine to declare war on Russia next?

Vitali Kupriyn Facebook-päivitys 21.12.2018

Artikkelikuva: 102 metriä korkea Äiti Maa -patsas Kiovassa. Kuvaaja:
Dariomike (CC BY-SA 4.0)

21 KOMMENTTIA

 1. Tuohon alempaan kuvaan voisi hyvin liittää meidän Niinistöämme Tauno O. Mehtälänn artikkelissa ”Suomessa käynnissä hiljainen ja veretön värivallankumous” esittävän kuvan täältä: https://vastavalkea.fi/2018/10/27/suomessa-kaynnissa-hiljainen-ja-vereton-varivallankumous/
  Artikkelissa Tauno O. toteaa että ”Suomen kehitys muistuttaa värivallankumouksen kokeneiden maiden kehitystä. Tavoite on kytkeä Suomi sotilaallisesti ja kulttuurisesti USA:n vallan alle. Valtiojohto tekee tätä työtä kansan enemmistön mielipiteestä piittaamatta.
  Meillä on jo vallassa oikein kansan valitsemana oma Petro Poroshenkomme, Sauli Niinistö. Poroshenko ja Niinistö viihtyvät ilmeisen hyvin yhdessä; heidän yhteiskuvistaan suorastaan hohkaa syvä sielunveljeys. Luonnollinen selittäjä sille on sama genre, Yhdysvaltain vasallius. Rengin sielu, rengeillä.”

  Eli kun/jos sota, jota on paljon ennakoitu lähinnä Naton (neokonnien) käynnistämänä, syttyy niin Niinistön tuki sille on olemassa vastoin kansan enemmistön tukea. Ja onhan Niinistö kannattanut ’porojengiä’ ja kritisoinut Venäjää avoimesti Krimin asiassa.

  Erikoinen tilanne: kansa ei halua sotaa mutta Niinistön tuki EU-federalisteille ja Nwo-rahamafialle näyttää olevan kiistaton.
  Mitähän siitä meille seuraa? Vaikea uskoa että se voisi olla sota josta pääsisimme kuin koira veräjästä.

 2. Johdannossa pisti silmään epäloogillinen maininta, kun julistetaan sota toista maata kohtaan niin se ei kuitenkaan merkitse sitä ? Minkälaisia YKoon käännöksiä siinä on käytetty ? Mitäs jos ”sodan julistuksen kohde ottaakin sen uhkauksen tosissaan”, ja suorittaa ennaltaehkäisevän ”vastauksen” sodan julistajalle, aiheuttaen
  ryöpyn ”limpun tuhkaa kalsareihin”. Me jäämme iltajunasta näissä asioissa. Korkeammalle koulutetut kait tietävät miten sota saadaan aikaan ilman jälkisyytöksiä.

  • Uskon kyllä, että mainitsemasi kohta vaikutti epäloogiselle. Muun muassa tästä syystä pyysimme ukrainan kielen taitajaa tarkistamaan sekä suomennoksen että englanninnoksen. Kenties ei pidä odottaa ideologian sokaiseman poliitikon ajatuksilta johdonmukaisuutta.

  • Lausuman logiikka saattaa piillä siinä, että selkeästi julistetussa sotatilassa Ukrainan armeija saattaa tuhota ”laillisesti” Donetskin ja Lusanskin, ja käydä myös Krimin kimppuun Naton, USAn ja niiden liittolaisten avulla. Silloin sitä ei katsottaisi hyökkäyssodaksi, vaan sodan julistuksen kohteena olevan valtion sotilaiden eli ”maahantunkeutujien” karkottamista omasta maasta. Näin siihen saadaan ikään kuin järki.

   • Kiinalla ja Venäjällä on sotilaallista yhteistyötä, ja onhan Yhdysvaltain neokonnien lopullinen tavoite Kiina. Mutta en usko että ovat valmiita vielä siihen. Tosin sillä ei olisi väliä koska Yhdysvaltojen tarkoitus on käydä sota Euroopassa. Jopa EU-eliitin on täytynyt tajuta se (paitsi Suomen hallituksen mutta sitä nyt ei muutenkaan lasketa kun päätöksiö tehdään) enkä usko että ajatus heitä miellyttää. Lisäksi EU:ssa on nyt niin paljon sisäpoliittisia ongelmia että joutuvat ehkä keskittymään niihin kotvan tovin. Keltaiset liivit -liike on levinnyt muuten myös Kanadaan ja Yhdysvaltoihin.

   • Tauno Mehtälältä ”loogillinen vastaus”, ja myöskin Riikka Söyringiltä. Raikkaista
    aivoista on hyvä saada vastauksia kierojen poliittisten ilmaisujen paljastamiseksi.
    Lähitulevaisuuden sotasuunnitelmiin ei ilmeisesti ole liitetty Jacob Rothschildin ennustetta täydellisestä maapallon pankkijärjestelmän romahtamisesta. Mies ilmoitti sen rehellisesti, mikä ihmetyttää kansaa kautta rantain. Jos niin käy niin sodat ovat ainakin väliaikaisesti tarpeettomia. Kaikki maat ovt silloin samassa mutakuopassa kaulaansa myöten. Sen eliittiperheen ilmoitukset on otettava vakavasti. Heillä näyttää olevan sormensa pelissä joka maassa ?

 3. Venäjä on sanonut ukoministerin suulla, että se ei aio hyökätä Ukrainaan.
  http://www.mid.ru/en/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/3448023

  Sergey Lavrov:
  We will not go to war against Ukraine, I can promise you that.

  Sergey Lavrov:

  Are you suggesting that we recognise the Donetsk and Lugansk people’s republics?

  Question:
  Yes, of course.

  Sergey Lavrov:
  And then what?

  Question:
  After that, we would defend our territory, recognised by us, and we would help our fraternal peoples.

  Sergey Lavrov:
  Do you want to lose the rest of Ukraine? Do you want to leave it at the mercy of the Nazis?

  Question:
  As I see it, we should go to war against the Nazi regime because they declared martial law against us, they have called us enemies, and they attack our ships.

  Sergey Lavrov:
  We will not go to war against Ukraine, I can promise you that.

  Question:
  What should be done about the church?


  • Tuo oli Radio Komsopolskaya Pravdan tekemä Lavrovin pitkä haastattelu joka kannatta lukea kokonaan.
   Ydin siinä on ettei Venäjä halua sotaa Ukrainan kanssa. Vain USAn neokonnien johtama Nato sitä haikailee.
   Foreign Minister Sergey Lavrov’s interview with Radio Komsomolskaya Pravda, Moscow, December 17, 2018

 4. Ukrainan kansaa käytetään vain välikappaleena, kun heitä provosoidaan USAsta käsin. Maassa on huono elintaso. Miten kauan he nielevät tätä huijaussoppaa ? Marinmaalla entinen presidentti istuu elinkautista vankilassa yhteisten varojen tuhlaamisesta Potemkinin kulisseihin. Siellä ainakin on herätty, kun poliittinen surrealismi on mennyt liian pitkälle. Onko meillä mitään toivoa vastaavasta heräämisestä ? Vai onko narkolepsia meillä jo kansantauti ?

  Ranskassa ei ainakaan nukuttu lauantaina, vaan keltaliivit olivat Pariisissa seitsämättä kertaa kaduilla laulamassa marseljeesia ja moittimassa Macronin politiikkaa ja hintojen korotuksia ilmaston nimissä. Rahat eivät sielläkään riitä kuun loppuun asti.

  https://www.youtube.com/watch?v=VvO_KtQUw_Y
  (Huom! Toimitus vaihtoi kirjoittajan linkittämän videon tilalle toisen, koska alkuperäisestä linkistä tuli ”Video ei ole käytettävissä” -ilmoitus.)

  • Ei ole käytettävissä ??? Olen hyvin tietoinen samoista lauseista. Kuka taikka mikä ne sensuroi ? Vakoillaanko meitä sieltä Porvoon seudun GOOGLEn toimistosta, vai oliko se Haminassa asti ? Haistan mädän ROTAN ?

 5. jäi sellainen mielikuva tästä: Jälkiviisautta ,oletuksia ja omia haluja jotka ei vastaa realismia.
  Tärkeimpänä varmaan halu saada muut maat mukaan,
  Ukrainan tavoitteena on saada Baltian ja muun itä-eur.tavoin Venäjää syrjäytettyä (kaikesta)
  teoriassa siinä on onnistuttu, samalla kuitenkin maa on jakaantunut. Sodan julistus ei saa Venäjää hyökkäämän mitä hyötyä siitä olisi, muutoin kuin kaupallisesti ja Venäjälle

 6. > Ukrainan tavoitteena on …

  Ei Ukrainalla ole mitään tavoitteita. Vain poliittisten johtajien halu henkilökohtaisesti vaurastua kansan varallisuudesta ja siitä, että myyvät valtion päätöksiä eniten tarjoavalle. Useinkin ulkomaiselle toimijalle, enimmäkseen USA:lle.

  Poroshenkon, presidentinvaalikannatus alle 5 %, pitää saada aikaan poikkeustila tai mikä tahansa kähinä, jotta vaalit voidaan ”laillisesti” perua.

 7. Ukrainan keskeinen ogelma on sen kultuurillinen hajanaisuus,voisipa jopa puhua keinotekoisesta valtiosta.
  Läntisen Ukrainan alueet ovat vanhaa keskieuroppalaista katolilaisittain suuntautunutta sivilisaatiota,itäiset osat maasta puolestaan ortodoksista venäjänkielistä ortodoksiaa ja kultuuria edustavaa.
  Polittisesti nyt on vallan anastaneet läntisen urainan edustajat hädissään, koska jos edes jotenkin rehelliset vaalit järjestettäisiin nyt, läntisen ukrainaa edustavat menettäisvät nyt hegemoniansa, koska heidän valtakautenaan asiat eivät ole ainakan parantuneet,päinvastoin. elinolosuhteet ovat suureltaosalta väestöä kurjistuneet edelleen.

 8. Juuri tuo energian tuonti EU maihin on kiilana tapahtumille. USA-Ukraina eivät sitä hyväksy, koska USAlla on Saudit mukana suunnitelmissaan tuoda öljyputkensa Syyrian poikki Turkin kautta EU maihin, mutta ne suunnitelmat jäivät takapolttimolle Syyrian johtajan sitkeyden takia. Turkin johtokin ”laimeni idean edessä”.
  Tilanteet vaihtuvat nopeasti. Myöskin Trumpin kestokyky on vaakalaudalla. Huomenissa alkaa taas tappelu
  Washingtonissa, sanamuodosta ”aita taikka muuri”. Sitä riitelyä on hauska seurata. ”Mene pois mun hiekkalaatikostani”, kuin rääväsuiset kakarat.

 9. The Deep State’s Secret War on Russia
  Is Russia targeted by a thousand-year-old criminal conspiracy that, so very long ago, built a system of central banks and set monarch against monarch, century after century? Is this the Deep State Trump tells of, a network of “oligarch,” central banks and industrial cabals?
  …First America got an illegal central bank, one outlawed in her constitution and only a few short years later, America found herself at war in Europe. Coincidence?

  There are more names, the Astors, really the Astorgas expelled from Spain, and then there were the Cabots, or rather the Cabotas, also expelled from Spain. These were the great American fortunes built on slavery and the opium trade, once run from China but now from Afghanistan by the CIA, still under control of the same families.

  This is the deep state and there are more names, some you will know, some you won’t and new names, the “oligarchs” and “kingpins” that sit in the shadows and pull the strings.

  Added to the mix are the great manipulators, Google Corporation, Facebook and an unseen army of “Silicon Valley warriors” who have established a stranglehold on politics, commerce, culture and even “human awareness” around the world. They represent a Deep State intelligence, a “world consciousness” and that consciousness is pathologically insane and criminal in nature.

  Though a thousand years old or more, they change, they adapt, and their patterns are visible. They are ISIS, they are al Qaeda, they are the CIA and MI6, they buy governments, they wage wars, chaos is their tool and humanity is fodder to them.

  Anything not under total control is a threat.

  https://journal-neo.org/2018/12/31/the-deep-state-s-secret-war-on-russia/

 10. Brittimedia pohjustaa sotaa Venäjää vastaan, on pohjustanut jo kauan
  Tässä The Saker’in hyvä analyysi
  From 2018 to 2019 – a quick survey of a few trends [This analysis was written for the Unz Review]

  This is probably the single most important development of the year: the AngloZionist Empire issued all sorts of scary threats, and took some even scarier actual steps, but eventually it had to back down. In fact, the Empire is in retreat on many fronts, but I will only list a few crucial ones:

  … It is pretty obvious that Israel has gone absolutely, terminally and, possibly, suicidally insane.
  I don’t think that it is worth pondering here that Israel is the last openly racist state on the planet, or that the Israeli leaders are evil, immoral, insane and generally batshit crazy maniacs. That you either understood for yourself or you are hopeless.
  What is important here is not how evil the Israelis are, but how stupid and totally reckless they are. Simply put, this is how this works: the Israelis are evil, stupid and completely delusional, but they own every single US politician which means that no matter how insane and egregious the actions of the Israelis might be, the “indispensable nation” will *always* cover them and, when needed, cover-up for them (cf. USS Liberty or, for that matter, 9/11).
  Right now there is nobody in the US political class with any chance of being elected who would dare to do anything other that automatically worship anything Israeli (or Jewish, for that matter).
  The real motto of the USA is not “In God we trust“, but “there is no light between the U.S. and Israel” (yet another reason why the USA is not a real superpower: it is not even really sovereign!).
  …There is very little doubt that the decline of the AngloZionist Empire will continue in 2019. What will not change, however, is the ability of the USA to destroy Russia in a nuclear attack. Because, make no mistake, all that the new fancy Russian weapons provide is the capability to punish (retaliate against) the USA for an attack on Russia, but not the capability to deny (prevent) such an attack.
  If the Neocons decide that a nuclear holocaust is preferable to a loss of power in the USA, then there is nothing anybody can do to prevent them from playing out their own, sordid, version of Götterdämmerung. I have recently had to spend a few days in Boca Raton, were a lot of that new US “aristocracy” likes to spend time and I can tell you two things: life is good for them, and they sure ain’t giving up their privileged status as “leaders of the planet”.
  And if somebody tries to take it away, there is no doubt in my mind that these people will react with a vicious outburst of Samson-like despair-filled rage. So the only question remains this: will we (mankind) be able to take away the nuclear button from this class of parasites without giving them the chance to press it or not?
  http://thesaker.is/from-2018-to-2019-a-quick-survey-of-a-few-trends/

  • Tämä unohtui
   The Empire has some major problems in Europe.
   First, should the Ukronazi protégés of the USA ever find the courage (or despair) to attack the Donbass or Russia, the resulting chaos will flood the EU with even more refugees, many of whom will be most unsavory and outright dangerous characters.
   Furthermore, the anti-EU feelings are becoming very strong in Italy, Hungary and, for different reasons, even Poland. France is on the edge of a civil war (not this time around; my feeling is that the Gilets Jaunes will eventually run out of steam; but the next time around, which will happen sooner rather than later, the explosion will probably result in the overthrow of the French CRIF-run regime and a massive anti-US backlash.

 11. Hauskaa seurata kuinka huuhaasivujen artikkeleiden suomennokset saa täkäliset trollit onnesta soikeiksi.

 12. Eipä ole edes kielestä kiinni, kunhan asiayhteys toimii. Myöskin ”rivien-välistä lukutaito on ihailtavaa”. Huumorilla maustetut ilmaisut tuovat eniten höristeleviä korvia kuuluville. Voiko olla edes mahdollista ajatella Ukrainan ylittävän rajansa Venäjän puolelle, saamatta turpiinsa nopeassa tahdissa, siihen rytäkkään ei lännellä ole aikaa valmistautua. Siinä voisi olla se tarvittava kipinä seuraavalle, viimeiselle ”MEGA-SODALLE”. Ei suinkaan jenkkikään ole vielä niin syvälle vajonnut, pelkän Ukrainan takia, jättämällä ISRAELIN huomioimatta? ISRAELILTA on sellaiseen käytökseen haettava ensin lupa,sopiiko se heille?Miten siihen suostuu myöskin PAAVI?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here