Tämän päivän media on pirun innovaatio. Ilman kaikkitietävää, kaikkialla tosiaikaisesti hosuvaa, kaiken heti paljastavaa, kaikesta luotettavasti valehtelevaa mediaa maailma ei olisi nykyisessä kaaoksessa.

Media on tuhonnut muun ohella diplomatian ja politiikan. Jokaisen johtavan tai johtavaksi pyrkivän poliitikon on mukautettava käytöksensä, sanansa ja sanojensa seurauksena tekonsa median vaatimuksia ja odotuksia vastaaviksi.

On nöyrryttävä mediajumalan alttarin edessä. On pelattava mediapeliä. On säännösteltävä totuuksia ja valheita. On seurattava valppaasti trendejä; ilmastomuutoskeskustelun suuntaa, metoo-liikkeen laineita, aggressioiden, alhaisten tunteiden, pelkojen, uhkakuvien ja fobioiden tsunameita.

Valtavirtamedian toimittajat takovat vastuuttomia otsikoita ja vinoja juttujaan samalla, kun esimerkiksi Suomen mediapoolin jäsenten kampanja vakuuttelee vastuullisuutta.

On kummallinen yhteensattuma, että Oy Veikkaus Ab:n logo ja Vastuullista journalismia -tunnus ovat samanlaiset – täsmälleen samalla tavalla piirretty V-kirjain. 

Veikkauksen mainoskampanjassa hoetaan lausetta ”Pelaa maltilla”. ”Valehtele maltilla” voisi olla mediapoolille sopiva sovellutus. Miksikö? Siksi, että kun seuraa päivittäistä juttuvirtaa, on vaikea uskoa koulutetun toimittajakunnan vilpittömyyteen ja rehellisyyteen. 

* * *

”Vastuullinen” valtamedia ei ole naurettavan kampanjansa yhteydessä tullut kertoneeksi, miten se määrittelee vastuullisuuden. Kenelle tai mille se on vastuussa? 

Kaunopuheisesti jotkut päätoimittajat aina silloin tällöin vakuuttavat, että heidän lehtensä on ennen kaikkea vastuussa lukijoilleen. Kun mediapooliin kuuluu myös valtiovalta, on oletettavaa, että lukijoiden joukkoon lasketaan myös ja erityisesti pääministeri, tasavallan presidentti ja oikeastaan koko yhteiskunnan valtakoneisto.

* * *

Valtamediassa toistellaan, että maailmalla ja Suomessakin toimii valemedioita. Yhtä lukuun ottamatta niitä ei kuitenkaan ole yksilöity, mutta valemedia-iskusanaa hokemalla tarjoillaan mielikuvaa, että olemme valheiden rankkasateen alla, mutta suureksi onneksemme totuusmediamme sateenvarjon suojassa.

* * *

Helsingin Sanomat julkaisi 22.12.2018 toimittaja Ville Similän kolumnin, jossa tämä tarjosi HS:n lukijoille maailmankuvaansa. Kun Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis oli eronnut, Similä suri ja kauhisteli. ”Mattisin kädenjälki” on Similän mukaan näkynyt Trumpin hallinnossa poikkeuksellisen selvästi. 

Syyriassa ja Afganistanissa Trump näytti ällistyttävää kyllä tekevän melko viisaita ratkaisuja – ainakin parempia kuin edeltäjänsä Barack Obama”, Similä kirjoitti ja jatkoi: 

Obama käytännössä antoi Venäjälle, Iranille ja Bashar al-Assadille vapaat kädet tehdä Syyriassa mitä lystää. Ne käyttivät mahdollisuuden täysimääräisesti hyväkseen.

Kun Venäjä ja Syyria Trumpin aloitettua kokeilivat rajojaan myrkkyiskulla, Trump läimäytti niitä lujaa näpeille määräämällä nopean ohjusiskun […]” 

HS:n Similä siis paheksuu sitä, että Syyrian presidentti johtaa omaa maataan. Toimittaja ei myöskään tunnu tietävän, että Venäjä – päin vastoin kuin USA – on Syyriassa kutsuttuna, ei maahantunkeutujana. 

Similä esittää varmana tietona, että Venäjä ja Syyria tekivät myrkkyiskun. Aivan toisenlaisiakin tietoja on, mutta ei Similällä, jolle Trumpin määräämä ohjuskosto oli ilmeisen mieluinen toimenpide.

Similä jatkaa kertomalla, että Trump aikoo vetää amerikkalaisjoukkoja Syyriasta ja Afganistanista. 

Ja tässä sitä taas ollaan”, hän päivittelee.

Sekä George W. Bushin 15 vuotta sitten aloittama ja liian nopeasti hylkäämä Irakin sota että 17 vuotta jatkunut Afganistanin sota säilyvät ongelmina […]

Irakin sota lopetettiin, kun noin miljoona ihmistä oli tapettu, muutama miljoona ajettu pakolaisiksi, maa romutettu, sen johtaja hirtetty. Se ei riittänyt sotaisalle HS-kolumnistille, joka juttunsa lopuksi ilmaisee ihailevansa kenraali Mattisia talvisodan hengessä. 

* * *

Kun presidenttiehdokas Donald Trump lokakuussa 2015 rusikoi uutiskanava CNN:n haastattelussa USA:n harjoittaman sotapolitiikan – mm. Irakin, Libyan ja Syyrian tuhoamisen – en huomannut Suomen valtamedian pihahtavankaan asiasta. 

Mielipiteiden tietoisen ohjailun lisäksi myös tietoinen vaikeneminen saattaa olla vastuutonta journalismia. 

* * *

Kaiken kaikkiaan mediapooli jäsenineen käy hätääntynyttä taistelua asemistaan. Kun jotkut tahot ja henkilöt ovat esimerkiksi pitäneet HS:n Aarnio-operaatiota kyseenalaisena, arvosteluun on vastattu näyttävästi. HS julkaisi 30.12.2018 komean jutun kolmesta sankaritoimittajastaan, aiheena kirja Etusivun rikokset – Näin kovat uutiset syntyivät.

Kokosivun jutussa kauhistellaan sitä, että jopa kollegat ovat kritisoineet tapaa, jolla Aarnio-juttua on käsitelty HS:ssa, Aarnio-kirjassa ja tv-sarjassa. Ihmetelty on sitä, että nämä tähtitoimittajat ovat jo kauan ennen oikeuden ratkaisua päättäneet, että Jari Aarnio on syyllinen.

Nyt HS esittää, että kriittisesti suhtautuneet toimittajat ovat olleet ”Jari Aarnion ja muun Helsingin huumepoliisin koukussa”.

Uutta on se, että kollegat kilpailevista medioista ja jopa oman median sisältä yrittävät kampittaa ja potkia nilkkaan”, jutussa kauhistellaan ja jatketaan ylevästi, että toimittajien ehdoton velvollisuus on torjua yritykset ottaa heiltä journalistista päätösvaltaa.

Näin onneksi tapahtui [Aarnio-casessa] Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa: kollegojen pelotteluyritykset eivät johtaneet tavoitteeseensa.

* * *

Sankaritoimittajat on nyt siis nostettu arvostelun yläpuolelle. Kaikki heidän toimintaansa koskeva kritiikki on aiheetonta, paheksuttavaa, moraalitonta, tuomittavaa ja ennen kaikkea vastuutonta!

Minusta tässä HS:n asenteessa on jotain tuttua ja huolestuttavaa. Kritiikin ja itsekritiikin kieltäminen ei ihan sovi sanan- ja ilmaisuvapauden johtavaan maahan. Sehän on pikemminkin tuttua maista, joiden autoritääristä järjestelmää meillä on totuttu paheksumaan.

HS on laventanut aluettaan Julkisen sanan neuvoston tontille. Mutta sisäisesti korruptoitunut JSN pitäisikin lopettaa. Tämä median ”itsesäätelyelin” on kunniallisen Pekka Hyvärisen puheenjohtajuuden jälkeen vaipunut säälittävään masturbaatioon.

Lähteet

Similä, Ville | Helsingin Sanomat (21.12.2018): Trumpin hallinnon viimeinen aikuinen erosi itse, ja keksi ero­kirjeessään yhden kauniinkin asian presidentistä

Pietiläinen, Tuomo | Helsingin Sanomat (29.12.2018): Toimittajien kokemukset kertovat, miten Puolustus­voimat ja poliisi ovat saaneet niska­lenkin osasta suomalaisia toimittajia


¤
Mauno Saari on Torniossa v. 1947 syntynyt, nykyisin Tammisaaressa asuva toimittaja ja kirjailija. Saari on ollut Helsingin Sanomien toimittaja sekä Suomen Kuvalehden, Iltalehden ja Uuden Suomen päätoimittaja. Hän on julkaissut yli 20 teosta, joista suurin osa tietokirjoja. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Mauno Saari on toiminut myös kustantajana WSOY:llä, jonka hallitukseen hän kuului.

¤
Tämä kirjoitus on julkaistu alun perin 31.12.2018 Mauno Saaren blogissa osoitteessa https://www.maunosaari.fi/.

Artikkelikuva (rajattu): Pixabay (CC0). Muokkaus (Assange-sitaatti): Vesa Raiskila

36 KOMMENTTIA

 1. Vähän nyt kaipaisin tarkennusta kun en ole hesaria lukenut pitkään aikaan enkä Aarnio-keissiä seurannut. Voisiko joku olla niin ystävällinen ja selventää? Mikä on hesarin Aarnio-operaatio? Keitä olivat toimittajat jotka päättivät Aarnion olevan heti syyllinen ja mille medialle he työskentelivät? Ketkä olivat ne jotka kritisoivat heitä? Keitä ovat tähtitoimittajat? Onko tähtitoimittajat samoja kuin sankaritoimittajat? Millä puolella hesari on? Millä puolella huumepoliisi on? Mitä tarkoittaa olla huumepoliisin koukussa?

  Rautalangasta, kiitos!

  • Rautalankaa, ole hyvä: HS:n tähti- ja sankaritoimittajat ovat Susanna Reinboth ja Minna Passi. Lehdessä erityisesti Reinboth on seurannut tapaus Aarniota tiiviisti enkä ole (toimittajana) voinut mitenkään välttyä käsitykseltä, että hänen monissa jutuissaan Aarnio on leimattu syylliseksi. Minna Passin ja Reinbothin kirja ”Keisari Aarnio” jatkoi jo nimestään alkaen samalla linjalla. Ja ”menestyskirjaa” seurasi saman niminen tv-sarja, jonka katsojana minulle ei jäänyt epäselväksi, että tekijöiden mieleestä Aarnion syyllisyys on selvääkin selvempi. Sitten tuli vielä uusi kirja ja HS:n ”arvostelu”, jossa ylistettiin teosta ja arvosteltiin kiivaasti niitä toimittajia, jotka ovat suhtautuneet kriittisesti tähän massiiviseen operaatioon. Tämä kaikki tilanteessa, jossa lopullista tuomiota ei ole langetettu; sitä odotetaan vasta aikaisintaan ensi toukokuussa. En tiedä, onko Aarnio syyllinen kaikkeen mistä häntä syytetään, mutta ihmettelen tätä ”journalismia”, joka ainakin implisiittisesti on kääntänyt ns. länsimaisen oikeuskäsityksen – siis syyttömytysoletuksen – päälaelleen. Vierastan syvästi myös toimittajien sankaruutta, glorifiointia, heidän nostamistaan kritiikin tavoittamattomiin. Tuliko kantani nyt vähän selvemmäksi?

   • Kiitos. Tämä selvä. Kyllähän se Ulvilan surmassakin meni niin, että Auer julistettiin mediassa syylliseksi ja eräät (kuten Tuomas Enbuske) jaksaa vieläkin jauhaa sitä ”pääsi kuin koira veräjästä miehensä murhasta” -virttä.

 2. Huippuhyvä artikkeli taas Maunolta.
  Valtamedia on meidän suurimpia ongelmia – tai se mafia joka sen omistaa ja joka voi kertoa mediassaan lähes mitä lystää ja mikä sopii maan poliittisen ja taloudellisen valtaeliitin pyrkimyksiin.
  Ongelma se on pääosin vain sikäli että ihmiset seuraavat sitä ja antavat sen vaikuttaa maailmankuvaansa.
  Otetaan yksi esimerkki:
  Blogissaan Pauli Vahtera ihmettelee milloin Suomesta on tullut tällainen.
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/12/31/milloin-suomesta-tuli-tallainen/
  Hyvä blogi jossa paljon kommentoijia.
  Ihmetyttää vain ettei kommenteissa tule esiin oleellisin asia,
  Multi-kultin koneisto
  Tarkemmissa tutkimuksissa todetaan, että juutalaiset (sionistit) ovat keskeisessä asemassa monikulttuurin luomisessa (aivan kuten NL:n kommunismin luomisessa) ja kansallisvaltioiden hajottamisessa. Tämä näyttää pääosin unohtuvan artikkelin kommenteissa.
  Miksi sionistien Kalergi-suunnitelmasta myös vaietaan?
  Multikulti hanke on ’sionisti-muurareiden’ hanke ja sen avulla pyritään keinoja kaihtamatta koko maailman haltuunottoon (NWO) ja siihen me olemme itsemme kytkeneet ja siksi maasta on nyt tullut tällainen kuin se on.
  Maa on pantu nwo-kahleisiin, itsenäinen päätäntävalta luovutettu ja myyty. Siitä on kysymys ja nämä kahleet määräävät miten toimitaan. Niitä vastaan pitäisi kansan nyt taistella, valita päättäjät jotka eivät kumarra näitä kahleita.

  Ote linkistä:….Since Jews occupy the position of CEO at the IRC, as well as 40% of the senior board and 32% of the lower board, it would be reasonable to assert that they enjoy a dominant role within the organization.[6]
  … Kun pakolaisprosessi, maahanmuuttajien tukeminen on diaspora-ilmiö, diasporan mailla on ongelma. Tämän ongelman käytännön realiteetit ovat sellaiset,
  että maahanmuuttopolitiikka, jolla ei ole antisemitistisiä elementtejä, on tuomittu epäonnistumaan.
  Juutalaiset tarjoavat todistetusti johtajuutta, organisaatiokapasiteettia, rahaa ja laillista aggressiota, joka pitää yllä laajaa muuttopolitiikan koneistoa (Soros on hyvä esimerkki).
  Tämä ei ole salaliittoteoria. Nimiä ja ryhmiä voidaan tarkistaa ja tarkistaa uudelleen – ne eivät katoa, ja prosenttiosuudet eivät muutu…. todetaan linkin artikkelissa.
  … If the pro-refugee, pro-migrant craze is a Diaspora phenomenon, then the lands of the Diaspora have a problem. The practical realities of this problem are such that anti-immigration politics lacking anti-Semitic elements are doomed to failure. Jews are demonstrably providing the leadership, organisational capacity, money, and legal aggression that is driving the mass migration machine.
  This isn’t a conspiracy theory. The names and groups here can be checked and rechecked – they aren’t going to disappear, and the percentages won’t change….
  http://www.unz.com/article/jewish-involvement-in-contemporary-refugee-and-migrant-organizations/
  Se ettei tätä primus-moottoria ollenkaan käsitellä ja nosteta esiin kertoo että liikutaan vain oire tasolla. Miksi?
  Koska valtamedia määrää tahdin ja ihmisistä suurin osa on sen aivopesemiä ja nwo-mafia voi toimia rauhassa ja edistää omistamansa eliitin asiaa (’kalergisoida’ Eurooppaa) ilman että sitä tartutaan sarvista.

  Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä siitä kuinka valtamedia pitää ihmisiä kahleissa, pimennossa ja todellisen tiedon ulottumattomissa ja siten edistää ja tukee valtaeiitin nwo-hanketta jossa monikulttuurisuus on yksi tärkeä keino edetä kohti lopullista päämäärää, rahaeliitin tyranniaa.

  • V niin kuin vastuullisuus
   The World Known to Me Is Fading Away
   By Paul Craig Roberts
   ”… Francis tells of the Irish farms of his relatives.
   If time and events permit, I intend to return to Francis’ memoir, which is full of information about how the past, despite the hardships, produced more successful and more honorable people than we have around us today.”
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181478

  • Olen. Mutta en ole lukenut.
   Sensijaan olen lukenut paljon asiaa koskevia artikkeleita joista merkittävimpinä pidän Guyenot’n ja Unzin kirjoituksia.
   9/11 Was an Israeli Job
   How America was neoconned into World War IV
   LAURENT GUYÉNOT
   Guyenot’n kirjassa From Yahweh to Zion on paljon käsitelty myös aihetta. Mies on ranskalainen insinööri ja juuri ammattinsa takia alkoi tutkia asiaa kun virallinen teoria ei hänestä mitenkään voinut olla totta.
   Sitä kautta hän ajautui tarkemmin tutkimaan myös juutalaista uskontoa jossa tuhon jumala Yahweh näyttelee keskeitä roolia.
   http://www.unz.com/article/911-was-an-israeli-job/
   Jungin arvio
   ”Carl Jung, in his essays “Answer to Job” and “Christ, a Symbol of the Self,” characterized the Yahweh of the Torah as “savage,” “touchy,” “suspicious,” “two-faced,” “gratuitous,” “revolting,” “remorseless,” “brutal,” and “illogical.”[A2]…”
   ”Carl Jung, (viime vuosisadan ehkä merkittävin psykoanalyytikko) luonnehtii esseissään ”Vastaus Jobiin” ja ”Kristus, itsen symboli” Tooran Yahweh’n ”villiksi” , ”ärtyisäksi”, ”epäiluuloiseksi ”, ”kaksinaamaiseksi”, ”epäoikeudenmukaiseksi”, ”kapinalliseksi”, ”armottomaksi”, ”julmaksi” ja ”epäloogiseksi”. [A2] …”
   Jung believed that Jewish men were “brides of Yahweh,” rendering Jewish women more or less obsolete within Judaism.

   American Pravda: 9/11 Conspiracy Theories
   RON UNZ
   http://www.unz.com/runz/american-pravda-911-conspiracy-theories/
   The Case That 9/11 Was an Israeli Attack on the US Is ’Overwhelmingly Strong’ – Ron Unz
   ” … the attacks must have been the work of a highly sophisticated organization with access to advanced military technology …”
   ”Once we have concluded that the culprits were part of a highly-sophisticated organization, we can then focus on the Who and the Why, which surely would be of greater importance than the particular details of the How.”
   https://russia-insider.com/en/case-911-was-israeli-attack-us-overwhelmingly-strong-ron-unz/ri24931

 3. Ketä varten iltalehdet syöttävät meille näitä sairaita lööppejään toinen toisensa perään?
  Onko joku todella kiinnostunut näistä ja jos on niin pitäisi miettiä miksi on? Mikä näissä narsisteissa ja heidän alhaisissa tavoissaan viehättää?
  Vai palveleeko tällaisten lööppien hehkutus jotain aivan muuta, kenties eliitin harjoittamaa massojen manipulointia ja ’totuttamista’ läntisen arvoyhteisön rappioon?

  Tältä Kanyen Kimille lahjaksi ostama ökyasunto näyttää sisältä – kaikkea muuta kuin perheen aiempi ”museokoti”
  https://www.iltalehti.fi/julkkiskodit/a/bf92f96a-aab6-43f7-b576-d1771825f86f

 4. Tarkkoja huomioita. Jos ARABIT olisivat tuhonneet kaksoistornit niin miten ihmeessä New Jerceyn puolella,
  pakettiauton katolla juhlivat ISRAELIt olisivat siihen juhlintaansa osallistuneet, ei ikipäivinä. Heidät pidätettiin, mutta laskettiin vapaaksi, tietenkin ? Nyt kannattaa olla tarkkana seuraten sitä sirkusta mitä tapahtui Bush
  vanhemman hautajaistilaisuudessa. Bush,veli ja vaimonsa Laura, Obama, Clintonit, Cheney,Qayle, ja VP Pence
  saivat turvajoukolta pienet kirjekuoret, jotka saivat paniikin ilmeet jokaisen naamoille. Ilmeisesti ”hirttosilmukka” on kiristymässä kaikista valtiopetoksista mihin se ”karhukopla on syyllitynyt”. Tilaisuus oli ainutlaatuinen kokoelma paikalla olijoista. Tilanne jatkuu ?

  • Olisi kyllä paikallaan tuon silmukan kiristyminen sillä niin suurista rikollisista on kyse.

  • Kovat piipussa.
   Federal Grand Jury Will Finally Hear Evidence Of A Controlled Demolition On 9/11
   The Science Does NOT Support The Official Story of 9/11
   https://www.collective-evolution.com/2019/01/03/federal-grand-jury-will-finally-hear-evidence-of-a-controlled-demolition-on-911/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181566

   Silmukka kiristyy. Olisikin aika kummallista jos tämä hirvittävä rikos voisi mennä läpi ilman että syylliset saadaan vastuuseen häkkiin.

   • Käsittämätöntä on että totuus tämän tason huijauksesta on voitu pitää ihmisten enemmistön tietoisuuden ulkopuolella näinkin kauan ja että tähän salassa pitoon on syyllistynyt suuri määrä korkeasti koulutettuja ja itseään sivistyneinä pitäviä ihmisiä.
    Linkistä yllä:
    There’s so much evidence in support of 9/11 being an inside job, yet it’s still brushed off as a ‘conspiracy theory’ by many.
    Despite the mainstream narrative, so many people have come forward to share their truth regarding what happened that day including academics, scientists, architects, and engineers. Even family members of multiple victims and firefighters who were in the building that day have spoken out, yet somehow all of these statements have gone completely ignored by the US government.
    Perhaps in Trump’s presidency, things will change, and an investigation will take place?
    That being said, does it need to?
    It seems more and more people are becoming aware of what really happened that day.
    The war on terror was fabricated, and many events such as 9/11 were created to make it seem real only so the global elite could justify the invasion of other countries and create a heightened state of security at home.
    But the fact that people are beginning to see this means we’re creating a massive shift in perception, which will eventually spark real action. This is what we’ve been seeing for the past 10 years, and it’s accelerating every day. The world is waking up, and the information is here for those brave enough to open their eyes.

   • Taisi niille torneille olla tulossa ”purkumääräys jokatapauksessa”, koska ne olivat täynnä ASBESTIA ? Niille piti löytää laillinen, toisenlainen tapa päästä niistä
    eroon, joten suuressa viisaudessaan juutalaiset omistajat keksivät oivan keinon
    lätkäistä monta kärpästä saman-aikaisesti, sisällyttäen siihen juoneen myöskin
    IRAKIN SODAN, ja lisäksi Omistaja Mr.Silverstein huomasi nostaa rakennusten
    vakuutuksen pilviin asti,vain muutamia viikkoja ennen tornien ”suunniteltuja räjähdyksiä”, jälleen vanhojen koronkiskurien periaatteiden mukaan luomalla tuhoisista tuloksista valtavan hyödyn itselleen sekä maineikkaalle heimolleen.
    Hissikuiluihin vedetyt ”piuhat” asensi ”W” Bushin veli, kuuleman mukaan ?Oli
    miten oli, se juoni toimi kaikkien heidän sääntojensä mukaan loistavasti……….
    kunnes nyt, heheh.

 5. Herra Mauno Saarelta erinomaisia pistoja. Olen vuosia ihmetellyt yhä röyhkeämmäksi käyvää HS:n Susanna Reinbothia. Millään ei näytä olevan mitään rajaa. Hän kuvittelee ilmeisesti olevansa viranomainen jolla on tehtävä oikeuslaitoksessa.

  Suoraan sanottuna kaikesta paistaa miesviha. Reinbothin on täytynyt saada loputon orgasmi syyttäjän järjettömästä sakkojutusta jota puidaan parhaillaan kuukausi- ja vuositolkulla. Reinbothille ei ole millään muulla mitään väliä kunhan vaan hän saa naisena häärätä ja vaikuttaa miesten maailmassa.

  Yllättäen Susanna lipesi jopa oman sukupuolen arvosteluun kun naispuolisen jämäkän käräjätuomarin toiminta tietolähdejutussa ei miellyttänyt: tuomari ei olisi saanut vähätellä Reinbothin ajamaa asiaa.

  SR:n kirjoitus oli sitä luokkaa että pitkä porttikielto käräjäoikeuteen olisi paikallaan.

 6. NWO — pankkiirimafian utopia ja satumaa, ihmiskunnan rautahäkki ja itsenäisyyden irvikuva
  Kriitikon tehtävä on paljastaa valhe kuten salapoliisin tehtävä on paljastaa rikollinen.
  ”Paljastettu valhe on yhtä tärkeä saavutus kuin löydetty totuus ja harhaluuloista vapauttaminen on antamista”, on Arthur Schopenhauer todennut.

  Tragedia nimeltään ”Jumala määräsi sionistien miehittämän Amerikan pelastamaan maailman”
  Maastamme on tullut ’Maailmankylän’, jossa kaikki se, mikä alkaa Amerikasta, leviää tai levitetään ympäri maailmaa, pieni kyläpahanen.
  On tultu tilanteeseen, jossa olemme menettäneet itsenäisyytemme ja vapautemme ja alistuneet amerikkalais-sionistisen barbaarisen hegemonian alle, jota William Blum hyvin kuvaa kirjoituksessaan Some Thoughts that OCCUPY my Mind: USrael and Iran. The Next Gala Performance of D&D, Death and Destruction. Mutama ote siitä:
  (Imperiaaliset voimat ovat aina vakuuttaneet kansoilleen, että heidän maansa on ainutlaatuinen (juutalaiset sionistit uskovat olevansa ’valittuja’) ja että muiden alistaminen on ‘sivistyksen edistämistä’, ‘vapauttamista’, ‘Jumalan tahto’ ja tietysti ‘vapauden ja demokratian’ tuomista sorretuille.)
  (“Me amerikkalaiset olemme erityinen ja valittu kansa — aikamme Israel; me ohjaamme maailman vapauden arkkia. — Jumala on ennaltamäärännyt niin, että ihmiskunta uskoo saavansa meiltä suuria asioita; ja suuria asioita me koemme sieluissamme.”)
  (“Jumala määräsi Amerikan pelastamaan mailman tavalla, joka sopii meille. Jumala määräsi Israelin olemaan maamme Lähi-idän politiikan yhdysside ja se, joka vastustaa tätä on a) antisemitisti, b) antiamerikkalainen, c) vihollinen ja d) terroristi.”)
  (John Bolton, Amerikan YK suurlähettiläs, kirjoitti v2000: Ainutlaatuisen asemansa vuoksi USA:ta eivät sido tai rajoita kansainväliset sopimukset tai lait. USA:n on oltava häpeämätön, röyhkeä ja hegemonistinen jotta sen päättäjät olisivat vapaita käyttämään väkivaltaa tarvittaessa.)
  (Condoleezza Rice, maan ulkoministeri, halveksi myös kansainvälistä lakia. Hän uskoi, ettei USA:n tarvitse välittää kansainvälisistä laeista ajaessaan etujaan koska se oli ‘historian oikealla puolella’.)
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28013

  Maailmankylä kulkee myös nimikkeen NWO alla, suomeksi UMJ (Uusi Maailman Järjestys). Liittyessämme EU:iin luovutimme itsemääräämisoikeutemme muille ja ryhdyimme tietämättämme USA:n ja sitä hallitsevan lakeijajoukon vasalleiksi. Tämä tosiasia ja sen nykyiset, huonosti päivänvaloa kestävät heijastevaikutukset on paras tunnustaa.
  Siinä syy miksi maamme on nyt rappioon johtavalla tiellä.

  Neoliberal Globalization: Is There an Alternative to Plundering the Earth? — by Prof. Claudia von Werlhof
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24403
  Is there an alternative to plundering the earth? (Onko vaihtoehtoa mailman ryöstämiselle?)

 7. V niin kuin viekkaus
  Journalist Who Broke Story Of Mueller Deleting Text Messages Dies Suddenly

  Bre Payton was a writer for the conservative online news magazine The Federalist and a guest commentator on the Fox News Channel. And she was a rising star.
  “From the moment we started talking I realized she was a potential star,” Ben Domenech, the publisher of The Federalist, said in an essay on Saturday. “She was raw, yes, but that could be honed. She was eager to learn, to write, and to go places—not because of ambition, but because she wanted to change the world.”

  There is certainly a pattern of untimely and mysterious deaths that have been on the rise in recent times, which involve people who are seen as a threat to the Deep State. Several of these suspicious deaths have been made to look like suicides, but other forms of sudden ‘natural’ deaths have been occurring as well, with some victims even being able to hint that they had been poisoned or otherwise targeted just before their deaths. The case of Bre Payton is uncertain and unproven, but all the signs certainly raise the suspicion of those who follow these patterns of events. The best we can do here is put together the facts that we have access to and allow you to consider and decide the most likely explanation for yourselves.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181594

 8. Clintonien keskustelupiirien osaanottajia on myöskin omituisesti hävinnyt ”kuvista,
  hengenlähtöön”. Lukumäärä ylittää viiden henkilön ennenaikaista hautaamista ?
  Valitettavasti niissä osavaltioissa joissa kuolemantuomio on vielä voimassa, Clintonit
  eivät niissä valtioissa asu. Kun ympäri mennään ja yhteen tullaan, niin mahtaako USAn
  lait saavuttaa näitä ammattirikollisia koskaan ”todenteolla”. Juutalaiset tuomarit vainosivat
  Italialaisia Mafioosoja kuolettaviin piikkeihin asti, toisin kuin kykyiset, joista valtaosa ovat myöskin juutalaisia lakimiehiä sekä tuomareita. ja SAAGA jatkuu…….

  • Niille jotka vierastavat Magneettimediaa tai ottavat isoveljen varoitukset tosissaan sen lukemisesta lyhyt yhteenveto artikkelista

   Presidentti Sauli Niinistö piti uudenvuoden puheen , jossa unohdettiin täysin se, että EU:n alueella vallitsee täydelliset ”viidakon lait”. Aikamme vitsaus on, että EU-jäsenmaat ja niiden kansalaiset ovat alistettuna häikäilemättömän ja kasvottoman monikansallisten rahoitusmarkkinoiden sekä pääomapiirien ”torppariuteen”. Tästä huolehtivat yhtenä osana Brysselin vallan ytimessä toimiva massiivinen lobbareiden armeija.

   • Kun Magn.media tuli esiin niin eikö VV:kin voisi kehittää samanlaisen systeemin jossa esim. sivun vas. reunaan ilmestyvät uudet viimeiset kommentit ja niistä pääsee suoraan niihin.
    Nyt on hankalaa kun joutuu selaamaan paljon turhaan enenkuin näkee uuden kommentin.

  • Meillä on Suomen kansalle virkavalansa vannonut presidentti, joka nöyrästi kumartaa ja palvelee ylikansallisia feodaaliherrojaan. Hän on käynyt mm. Bilderberg-kokouksessa kuuntelemassa ohjeistusta noilta feodaaliherroiltaan.
   Bilderberg-agendaan kuuluu mm. kansallisvaltioiden tuhoaminen. Siihen kuuluu yhtenä menetelmänä Kalergi-suunnitelman mukainen valkoinen kansanmurha, jota edistetään mm. monikulttuuri-propagandan ja avointen rajojen avulla.

 9. Erittäin hyvä puhe, niille joilla on taito lukea ”rivien välistä”. Korostaminen YKoon piikkiin
  on laiha lohdutus, eikä NATOn tankeista Niinisalossa mainittu mitään, vai meninkö ohi
  typeryyksien hosumalla ? Vasta-Valkean kommentoijilta olisimme saaneet lukea100%
  paremmin jäsenneltyä puhetta. Turhaa hyrinää, kun ”ruumiille veisataan”. Puhe oli kuollut
  jo ennen paperille kirjoitusta. Minkälainen koulupohja vaaditaan sellaiseen kirjoitteluun ?

 10. Yllätys … Yritin ent. tapaan päästä lukemaan Magneettimedian kommentteja mutta yllätys: en päässyt eli joku on peukaloinut jotakin.
  No, ei liene epäilystä kuka se on.
  Onko muilla samoja ongelmia ko. median suhteen?

   • Koneestani on lähtenyt paljon säästämiäni kirjoituksia, heti MH-370 koneen
    kaappauksen jälkeen. Suomen puoleltakin ilmestyy ruutu hämäräksi, ja ilmoitus kertoo ettei sivu ole luettavissa ? Kyllä ne ”perkeleet ovat asialla”, siitä ei ole epäilystäkään, koska heillä on kaikki voima. Me olemme vain joukko
    ”kerjäläisiä heidän tilastoissaan”. Toivon ihan VENÄLÄISTEN aloittavan aivan uudenlaisen tietokone-systeemin,, johon jenkki-perkeleet eivät pääse sotkemaan.Enkä ole edes poiittisesti ”Venäläismielinen”, vaan pelkästään haen jonkinlaista oikeudenmukaisuutta meille tavallisille ”pulliaisille”,heh. Kiinan
    pitäisi liittyä Venäjän tiedostoon, siinä olisi hirttonuora ”Siionisteille”. AAMEN.

 11. Reaktiona ’Kummisetä’ Niinistön uudenvuoden puheeseen jossa hän antaa ymmärtää, että pitää vain sopeutua :

  David Korten kirjoittaa:
  “Poliittinen tavoitteemme on korvata kuollut rahan demokratia osallistuvien ihmisten elävällä, ’syvällä’ demokratialla. Demokratiassa suvereenisuus on kansalla. Kun poliitikot johtavat kyse on diktatuurista.
  Kun yksityiset ekonomiset edut johtavat kyse on korruptiosta. Kun diktatuuri sulautuu yksityisten taloudellisten etujen kanssa valloittaakseen maailman kyse on fasismista.
  ELÄVÄSSÄ DEMOKRATIASSA POLIITIKOT EIVÄT JOHDA KANSAA VAAN KANSA JOHTAA POLIITIKKOJA.
  Politiikan tehtävä on etsiä kompromisseja sen saavuttamiseksi mikä on mahdollista. Kansalaisyhteiskunnan on tarjottava mahdollisuuksia muuttaa poliittista foorumia. Jotta demokratia voi toteutua kansan on organisoiduttava ja otettava johto, mitä kansalaisyhteiskunta edellyttää”.

  Koko kansan aivoriihi
  Nobel-palkitut tiedemiehet suosittelivat 90-luvulla Ruotsin TV:ssa ’koko kansan aivoriiheä’ yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamisessa. Ohjelma nähtiin myös meidän TV:ssa. Juuri sitä on suora demokratia. Vain siten voidaan estää demokratian romahdus ja vaarallisten, kansan tukea vailla olevien hankkeiden nousu yhteiskuntakehitystä ohjaaviksi voimiksi.

  Ihmiset eivät vielä riittävästi luota itsestään kumpuaviin arvoihin ja antautuvat ’asiantuntijavallan’ varaan, joka sopivin välein muistuttaa heitä heidän epäpätevyydestään omaa ’viisauttaan’ (=tietomääräänsä) korostaen. Tämä valta pyrkii myös sabotoimaan ihmisten tajunnan avartumista ja henkistä kehitystä estämällä vapaata kriittistä ajattelua ja tiedonvälitystä.

  ’Vanginvartijatietoisuudesta’ vapautuneelle ’luovutettu itsensä edustaminen’ on paha nöyryytys, kuin joutuisi luovuttamaan oikeuden ruumiiseensa.

 12. Akateeminen tiede ulostaa usein asiantuntijoita, joiden tutkimustyön ja lausuntojen antamisen tasoa voi kuvata lauseella : Hauki on kala. Oppilaita ei opeteta kouluissa luottamaan omaan arviointikykyyn. Päinvastoin. Tämän jälkeen yliopisto on pelkkä apinointilaitos. Herää suomalainen sisäiseen itsenäisyyteen ja luota omaan verkkaiseen pähkäilyysi ! Sinä olet itse itsesi professori !

 13. Valtamedia, Pirun innovaatio kun goimeja kusetetaan ja viedään kohti holokaustia, sanoo Makow
  Cabalists Preparing Another Holocaust for the Goyim?
  https://www.henrymakow.com/2019/01/are-cabalists-planning-holocau.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181833

  Aika kovaa tekstiä jota vaikea kumota
  Now I’ll list in no particular order the anecdotal evidence that the cabalists are planning to exterminate the goyim.

  1) The Jewish-controlled Democratic party is trying to take guns away from the goyim, and staging false flags to justify it. The Democrats are the party of white genocide. RINOS are collaborators.

  2. The migrant invasion of Europe sponsored by organized Jewry. The migrants are mostly males of military age financed by George Soros.
  The Freemasons are instruments of Organized Jewry. They have let 1.25 million migrants into a country of only 10 million in just ten years.
  Cultural and political genocide preced actual genocide.

  3. Then there is the Ukranian genocide carried out by Communist Jews described in the image at the top.

  4. The two world wars were both instigated by the Cabalist central bankers. The death of some 75 million goyim in these wars are the real holocaust. The assimilated Jews who died were sacrificed to justify the State of Israel. All wars are banker wars against the goyim and humanity in general. World War II was also a charade.

  5. Historian Wolgang Eggert says the Cabbalist Chabad sect which surrounds Donald Trump believe a nuclear catastrophe is necessary to bring back the Messiah and enshrine Jewish rule. This is consistent with Albert Pike’s prescription for WW3.

  6. The attack on marriage and family is genocidal in itself. The effort to mainstream homosexuality and make heterosexuality into pathology
  is genocidal.

  7. The empowerment of minorities of all description to the exclusion of the majority of European descent is cultural genocide. As I said, cultural genocide precedes physical genocide.

  8. The plethora of”white guilt” and ”white privilege” media propaganda and courses in high school and university designed to make Europeans accept their dispossession. Under the Masonic Jewish (Communist, Illuminatist) dispensation, no one is the master in his own home. At the same time, minorities are given a collective feeling of grievance and entitlement even if they haven’t suffered personally or are responsible for their own situation. People who have earned their ”privileges” are told to give them up for people who haven’t.

  First comment
  I’m very depressed. The Anglo-Saxons are committing communal suicide—autogenocide. Yes, the Europeans are committing suicide because of Jewish influence.

  All I can say is that current events vindicate the Roman Catholic authorities in the Medieval Age suppressing the Jews. Catholic authorities asked, pleaded to Napoleon to not give liberty to the Jews. We are now reaping the consequences.

  Makow- Great Comment WLW but the Masonic Jewish central bankers are responsible not ”Jews” in general. 10-20% might be in on the plot (I’d be interested in how many you think are) but most are manipulated like liberals in general.

  • Realistinen kuvaus tosiasiallisesta tilanteesta läntisissä maissa, ml. Suomi. Poikkeuksina ovat Italia ja Unkarin ohella tietyssä määrin muut Visegrád-maat. Muissa EU-maissa vallankahvassa olevat Brysselin korruptoimat maanpetturit noudattavat Brysselin diktaattia siitä, että EU on liian valkoinen ja siksi massa-maahanmuutto kehitysmaista (lue: ennenkaikkea Afrikasta) on uusi normi.

   • Brysseliä kumartavien vallanpitäjiemme propagandakone Yle luonnollisesti suoltaa heidän agendansa mukaista potaskaa:

    ”Yle ottaa liberaalidemokratian kriisin syntipukiksi Itä-Euroopan ja kansalliset liikkeet

    Ylen systemaattisena tiedotusstragiana on jo pitkään ollut eurooppalaisen kansallismielisyyden mustamaalaaminen. Kampanjointi on käynyt sitä kiihkeämmäksi mitä menestyneempiä kansallisista ja oikeistopopulistisista liikkeistä on tullut. Oman lisähuolensa Ylelle ovat tuottaneet Itä-Euroopan kansallismieliset hallinnot, jotka eivät syleilekään länsimaisen näennäisdemokratian itsetuhoisia arvoja kuten vapaata muukalaisivaasiota ja itsekkäiden seksuaalikummajaisten lgbt-ideologiaa.

    Hallitsevissa tiedotusvälineissä Itä-Euroopan vastareaktiota lännen rappioarvoille ei edes pyritä ymmärtämään, kunhan vain kauhistellaan ja demonisoidaan kansallismielisiä poliitiikkaa, jota kansan ylivoimainen enemmistö on demokraattisissa vaaleissa halunnut kannattaa. Sen sijaan lännen nationalismille on löydetty viime vuosien aikana ihana tekosyy ja se on Venäjä. Tässä mediakertomuksessa nationalismille ja maahanmuuttovastaisuudelle ei löydy todellisia perusteita, vaan syy on yksin Venäjän kaikkalle tunkeutuneesta nettitrollauksesta, jolla on aivopesty lännen herkkäuskoinen kansansosan kannattamaan ”liberaalien” tuomitsemaa etnistä itsepuolustusta.

    Yhdysvaltojen retoriikan omaksuneena Ylen punaliberaalit toimittajat pitävät Venäjää suvaitsemattomana roistovaltiona, jossa ei ole poliittisia vapauksia tosinajattelijoille…”

    Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/01/yle-ottaa-liberaalidemokratian-kriisin.html

 14. T.Hunter. Läydätkö koneesi kautta USAn entisten hallitsijoiden syytteistä sotarikollisuuksiin. U-Tube kautta meillä on paljon hälinää ”Bush-Chaney
  porukan sotarikoksista”, joita nyt tuodaan esille. Mullistavia asioita puidaan
  monella taholla, ja siihen kuuluvat myöskin Obamat, Clintonit sekä paljon
  muita silmäätekeviä politikkoja. Siitä tulee erittäin laajakantoinen tapahtuma,
  joka aiheuttaa shokki-iskun moneen suuntaan. Sen kaltaisia paljastuksia tuskin
  on missään milloinkaan vielä esitetty. Se tulee johtamaan koko hallitusmuodon
  jonkinlaiseen täydelliseen muutokseen. Minkälainen siitä tulee, on vain arvattavissa.

 15. V niinkuin vastuullisuus — tämä on hyvä ottaa esille tämänkin artikkelin yhteydessä
  Wikipedia on yksi varmimmista totuuden vääristäjistä mitä tulee valtaeliitin hankkeisiin. Niihin liittyvä tieto on wikissä muokattu siten ettei kansa pääse totuuden jäljille.
  Totuuden esiin tuominen on jopa leimattu kansan kiihottamiseksi.
  Yksi hyvä esimerkki on tässä
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Magneettimedia
  Aivan ala-arvoista ja perätöntä tietoa M-mediasta — muka ’kansan kiihottamista’

  Ettei saisi – vaikka varmaan on jo saanut vaikka olen todennut että en vihaa muuta kuin vääryyttä ja pahuutta – antisemin leimaa niin haetaan tueksi ihan juutalaista verta.
  Mitähän wikipedia tähän sanoo? Olisiko syytä panna M-mediaa koskevat sivut ajan tasalle ja laittaa tämäkin (ja muitakin Makowin, Shamirin, Unzin sekä Atzmonin näkemyksiä) sinne:

  Russian Jews Felt Entitled to Goy Property — Venäjän ’jutikat’ pitivät itseään oikeutettuina goimien omaisuuten, sen rosvoamiseen itselleen siis

  In pre-revolutionary Russia, Jews followed the Talmudic prescription that Gentile property is a “free-for-all” for Jews who, for a fee, are pre-authorized by the town council (“The Kahal”) to finagle it. This is the beating heart of Talmudic Judaism and the inspiration behind the New World Order.
  Most Jews are unaware of this and would deny it, just as most goyim would deny that their so-called leaders have joined in this satanic plot to rob humanity of its birthright.
  “The possessions of the goyim are like an ownerless desert, and everybody [every Jew] who seizes it, has acquired it.” – Babylonian Talmud, IV/3/54b

  “Our goal is to gradually absorb the wealth of the world.” – Cecil Rhodes, a Freemason.

  In the “Protocols of the Learned Elders of Zion” (17) this passage occurs: “Even now our brothers are under obligation to denounce apostates of their own family or any person known to be opposed to the Kahal. When our kingdom comes, it will be necessary for all subjects to serve the state in a similar manner.” Is the Jewish “Kahal” the Modern “Soviet”? ‘The International Jew’, Chapter 15.
  “The word Kahal is Kehillah in Hebrew. It is the local branch of the Sanhedrin in every community where Jews live, through which they are controlled without their knowledge. ” Henry Klein, A Jew Exposes the World Jewish Conspiracy, p. 7
  Communism was/is simply a mask for the confiscation of Gentile wealth. The same applies to Zionism, a mask for the theft of Palestinian property.

  Disclaimer: Why do I, a Jew, help expose this information? Because this is not who I am, nor who my family or Jews I know, are. I am the inventor of Scruples, a game based on 1200 moral dilemmas.
  However, this is what the Masonic Jewish bankers and their flunkees, many of whom are Jewish, are up to.
  This dispossession of humanity, beginning with the spirit, and ending in some gulag or nuclear conflagration, is happening. I could remain quiet. I sound this alarm as an act of love, for Jews and non-Jews alike.

  By Henry Makow PhD. – April 8, 2008
  In 1869, Jacob Brafman, a Jewish convert to Christianity published a book in Russian about the Jewish communal organization, “The Kahal” which suggests that Organized Jewry conspired against the Gentile population. Like most books of this kind, it is no longer available.

  ”THE KAHAL”
  Brafman’s book was based on a thousand internal documents of the Kahal. Its most startling revelation:
  The Kahal followed the Talmudic prescription that Gentile property is a ”free-for-all” for Jews who, for a fee, are pre-authorized by the town council (”The Kahal”) to finagle it. Obviously a source of anti-Semitism, this may explain the true predatory nature of Communism (and the New World Order) behind the idealistic-sounding window dressing.
  — linkistä lisää
  https://www.henrymakow.com/communism_disguises_illuminati.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=121176
  https://russia-insider.com/en/ron-unz-discusses-his-recent-game-changing-taboo-busting-articles-about-jewish-power-and-history

 16. Kuten aina, se, mitä länsimaalainen ajattelee olevan totta, ei ole muuta kuin niiden valhetta, jotka etsivät tai oikeuttavat itsensä valtaan. Lähes mikään Amerikan yliopistojen luentosaleissa näistä aiheista opetetusta ei ole totta. … alan asiantuntija tietää, ettei se ole.
  ”Uutismedian” käsite syntyi liberaalisessa lännessä ja siitä tuli täydellisen juutalaisen dominoinnin ala. Se oli tietämätön, hallitseva, pöyhivä ja epäeettinen. Sen huolenaiheena oli edistää kristillisten monarkioiden tuhoutumista ja korvata ne valtioilla, joita raha dominoi. Juutalaisen eliitin voima nähdään yhä tänään. On valitettavaa, että tämä roska tulvi länsimaiseen mediaan ilman kritiikkiä, ja 100 vuotta myöhemmin se ymmärretään väärin ja tarkoituksella.

  As always, what the western man thinks is real is nothing but the delusions of those seeking or justifying power. Almost nothing taught in the lecture halls of America’s universities on these subjects is true. The problem is that those expert in this field know that it is not.
  The notion of a “news media” was born in the liberal west and became the field of utter Jewish dominance. It was ignorant, controlling, muckraking and unethical. Its concern was to promote the destruction of Christian monarchies and replace them with republics dominated by money. The power of the Jewish elite is still seen today. It is bad enough that this garbage flooded the western press without criticism, but 100 years later it remains misunderstood, and deliberately so.

  Yet Another Six Million: The Fable of Pogroms against Jews in Tsarist Russia
  Noch sechs Millionen: Die Fabel der Pogrome gegen Juden im zaristischen Russland — satu pogromeista juutalaisia vastaan Tsaarin Venäjällä
  ”Overwhelmingly Jewish and liberal, the Russian press did little more than concoct stories about the “corrupt, Prussian Tsar” and the “immanent collapse” of Russia. So much of the nonsense from the Russian press – then as now – was immediately taken as true by the western media.

  ”The crown had yet to grasp the importance of propaganda as journalism was seen as a vulgar form of muckraking. It had no real propaganda of its own, a problem perpetuated by the White armies shortly thereafter.”

  Dr. Matthew Raphael Johnson
  https://russia-insider.com/en/history/yet-another-six-million-fable-pogroms-against-jews-tsarist-russia/ri25143

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here