Pohjoismaat ovat yhdessä Tanskan kanssa sopineet yhteistyöstä ilmastonsuojelun alueella. Hanke seisoo päälaellaan, koska ns. ilmastopolitiikka on ylösalaisin käännettyä energiapolitiikkaa.

Se perustuu hypoteesiin, jonka mukaan ilmaston lämpötila voidaan säätää yhtä ilmakehän minikaasua vähentämällä. Onko tämä edes periaatteessa mahdollista, jääköön tässä pohtimatta.

Koska ns. ilmastopolitiikka on energiapolitiikan kääntöpuoli, on neljän pohjoismaan yhteishankkeella hutera pohja. Tanska tuottaa sähkönsä tuulella ja öljyllä. Norjalla on vesivoimaa omiin tarpeisiin ja Ruotsilla vesivoiman ohella ydinvoimaa. Suomessa sähkön tuottamiseen osallistuvat ydinvoiman ohella hiilivoimalat ja teollisuuden sivuprosesseina toimivat lämpövoimalat. Tämä sähköstä.

Mutta maanteillä liikutaan polttomoottoreilla, koska vaihtoehdot ovat Norjaa lukuunottamatta uuden sähköistämisboomin osalta enemmän kuin haasteellisia.

Mitä siis yhteistyöllä voidaan saavuttaa? Lisää veronmaksajien rahaa innovaatioihin, joilla – jälleen veronmaksajien varoilla – tuetaan eri puolilla maailmaa kuvaannollisesti suut avoinna leipäpalaa odottavia tahoja, teollisuuden ja eurooppalaisittain modernin infran ja kulutuksen eli läntisen elintason rakentamisen muodossa. Siihen rahaa saadaan uppoamaan.

Sen sijaan maanosan tulevaisuuden kannalta olennaiset yhteistyön kysymykset jäävät norsuiksi päättäjien saleihin. Pohjoismaat voisivat muodostaa EU:n sisälle suhteellisen itsenäisen talousalueen Paavo Väyrysen esittämällä tavalla.

Se voisi pitää euron ohella voimassa omaa erillisvaluuttaa, jolla mitattaisiin suoraan ilman Euroopan keskuspankin manipulaatioita tämän pohjoisten maitten talousalueen ostovoima suhteessa kansainvälisiin markkinoihin.

Saman mallin mukaan voisi järjestää muitakin EU:n ristivedossa käpristelevien maitten asioita. Olisi järkevää luopua sovinnolla byrokraattisen keskushallinnon varojensiirtoautomaatista ja siirtyä omaa talouttaan kehittävään ja innovoivaan uuteen alueitten Euroopaan.

Mutta tämä edellyttäisi koko Euroopan unionin täysremonttia. Oikea alueitten Eurooppa ei tarvitsisi koko aluetta edustavaa unionia muissa kuin sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kysymyksissä. Näiden käsitteiden sisään mahtuvat myös siirtolaisuus- ja pakolaispolitiika.

Edellytys tälle vaihtoehdolle on kuitenkin EU:n pysyvä periaatteellinen ratkaisu riippumattomuudesta ja puolueettomuudesta maailman suurten valtioiden kiistakysymyksissä. EU on ajautunut ja myös pakotettu USA:n toimin vakavasti osapuoleksi kiistoissa, jotka aiheutuvat välittömästi USA:n pyrkimyksestä globaalin hegemoniansa ylläpitoon ja jopa laajentamiseen varsinkin Venäjän rajoille.

Tässä tilanteessa tarvittaisiin päättäviä toimia aivan toiseen suuntaan. USA:n rooli Euroopan vapauttamisessa natsivallasta ja toisaalta Neuvostoliiton imperiumin uhasta on taaksejäänyttä aikaa. Mutta taistelu energia- ja raaka-ainevaroista sekä niihin liityvän infran ja aseteollisuuden menestyksestä ajaa Yhdysvaltoja yhä epätoivoisempiin siirtoihin geopoliittisella näyttämällä. Siellä riippumattomalla ja puolueettomalla Euroopalla olisi merkittävä rooli esitettävänään.

Ja palatakseni pohjoisten maiden kunnianhimoisiin, mutta valitettavasti yksipuolisen harhaisiin hankkeisiin ilmaston suhteen, helpoimmin energian käytön sektorilla saataisiin aikaan merkittäviä säästöjä ja muutoksia asevarustelun ja jatkuvien sotaharjoitusten välittömällä lopettamisella.

Käsittämättömät määrät kerosiinia palavat tälläkin hetkellä taivaalla ja yhdessä aseiden hankinnan kanssa haukkaavat kansantuotteen kakkua summilla, joilla perusterveydenhoito saataisiin kerralla kuntoon. Tämä norsu ei nouse keskusteluun sen paremmin pohjoismaitten pääministerien kuin Suomen eduskunnankaan käänteisissä energiapolitiikan, siis ilmaston epätoivoista säätelyä käsittelevissä keskusteluissa ja kannanotoissa.

Euroopan haasteet ovat muualla kuin sotilasliittojen, asevarustelun ja armeijoitten kasvattamisessa. Tieteellis-tekninen vallankumous etenee vauhdilla ja pudottaa vanhan Euroopan olemassaololta aineellisen ja talouden perustan – ellei linja muutu.

Uusi Eurooppa voisi olla todellinen alueitten ja yhteistyön Eurooppa. Nykysuuntaus tarkoittaa vain ristiriitojen kasvua ja niiden keskusjohtoisen säätely-yritysten jatkuvaa kavalkaadia, jonka heijastumat nähdään kansallisten parlamenttien poliittisina spektaakkeleina suuren rahan ja keskusvallan palvelukseen valjastetun median pohjustuksella.

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Kari Arvolan blogissa.

13 KOMMENTTIA

 1. Euroopan yhtenäisyys saattaa olla lähempänä kuin osaamme kuvitella: Kansallismieliset saavat murskavoiton seuraavissa EU-vaaleissa.

  — Sen jälkeen ongelma onkin enää komissio ja keskuspankki. Niiden johdon valintaan ei parlamenttia eikä ylipäätään mitään demokraattisesti valittua elintä päästetä.

 2. DAVOS on mukava paikka laskea mäen rinteitä puhtaanlaisessa ilmastossa, mutta sinne matkustamisesta koituu tonneittain ilmaston saastumista. Sitä eivät osallistujat näe tummien aurinkolasiensa läpi. Kerosiiniä palaa, ja tuleehan siitä polttoaineen myynnistä
  ”fyrgendaalia”? öljy-yhtiöille, joten jokaisella heistä menee hyvin. Joko ovat oppineet
  jodlaamaan ?Pula-aho sanoi aikoinaan, ”eihän voitto ole pääasia,vaan matkustaminen”.

 3. Kerosiinia palaa pääosin turhassa kasvavassa lentomatkailussa, mutta mitään lentoveroja olevinaan ympäristötietoiset hyvätuloiset elämysmatkailijasukupolvet eivät halua maksaa. Ja keskimäärin 3 600 euron autolla ajaville suomalaisille suunnitellaan autoveron poistoa, jonka veromenetykset kompensoidaan tienkäyttömaksulla eli tienkäyttömaksutasaverolla joksi on ehdotettu mm. 10 €/100 km. Siis esim. 10 000 km vuodessa ajavat suomalaiset autoilijat saavat maksaakseen 1 000 euroa vuodessa lisää autoilun veroja, jotta varakkaat ökyautojen mm. Teslojen, BMW X6 ym. ostajat saavat kymmenien tuhansien eurojen autoveroalen, ja maksavat suut messingillä saman tienkäyttömaksutasaveron kuin vaikkapa 491,20 €/kk eli 16 €/pvä käteen elämiseen saava 500 euron rottelolla ajava työtön tai keskimääräisellä 3 600 euron koslalla ajava suomalainen. Me kaikki Suomen autoilijat tuemme siis Bernerin, Orpon ja Sipilän suunnitelmissa varakkaiden autoveroaletta autoilun lisätasaverolla. Keskimäärin 3 600 euron auton omistajilla ei ole varaa kuitenkaan ostaa sen hintaista autoverotonta autoa, että tienkäyttömaksutasavero kuolettuisi sen hinta-alessa. Taas porvarien lisäetu Apteekkarivähennysten ym. tapaan varakkaille veronmaksajien laskuun.,

  • Vaikka näin on niin silti emme saa luotua mitään kunnollista vastarintaa. Mitään Moosesta joka johtaisi kansan terveemmälle raiteelle ei ole näkyvissä kun kaikki pelaavat vain omaan pussiin.
   Ja jos sellainen ilmaantuu niin kannatusta ei tule; vain fasistileima kylkeen koska aivopesty ja mukavuutta rakastava kansa kumartaa nöyrästi pankkiiri mafiaa ja haluaa olla velkaorjana.

   • Soroksella olisi rahaa oikaista paljon maailmassa, mutta kun äijä on täynnä piruja
    niin hän ei tee mitään muuta kuin pahaa maailmalla.Huippu-uskonnollisilla sekä
    huippu-ateisteilla on paljon yhteistä, heillä on rahankeräys ensi sijalla, ja siinä he ovat mestareita. Laupeasta totuuden halajasta ei koskaan tule rikasta. Jeesuksella oli yksi
    vaatekerta, josta hän sanoi, jos sinulla on niitä kaksi, niin anna se toinen tarvitsevalle.
    Tietenkään se ei toimi, muutakuin vain esimerrkinä nykymaailmalle.

 4. Ainut tie eteenpäin on saada ihmisiä pohtimaan itsenäisemmin yhteisiä kysymyksiä. Olisi järkevämpi toimia aiemmin kuin paniikkitilanteessa, missä voi purkautua kovia paineita jopa väkivaltaisesti.
  Bilderberg – Mooseksia sen sijaan tässä maassa kyllä riittää. Näitä joka alan asiantuntijoita on riittämiin viemässä tätä kielialuetta entistä sairaammalle raiteelle. Hyvä esimerkki tästä on ”kaiken viisauden isä”, Sixten Korkman.
  Ystäväämme Rysky Riiheläistä kuunnellessa ei tiedä itkeäkö vai nauraa. – Koko valtamedia on paljolti kuin suurta sirkusesitystä, missä ihmiset yritetään saada unohtamaan todellinen reaalimaailma ja sen käytännön ongelmat. Näin toimii rahan valta.
  Jarmo Nevalaisen Talousdemokratia -ajattelu olisi hyvä lähtökohta ihmisarvoisille uudistuksille. Hänen teesinsä ovat olleet esillä jo vuosia.

  • Masentavaa on todeta ettei mikään yhteinen hyvä tai kansan paras saa kannatusta. Sille ei löydy puolustajia kuin pieni kourallinen.

 5. Ainut tie korjata virheet on otettava talikot ja haravat käteen ja puhdistettava hallitus.
  Sitten aloitetaan kaikki uudestaan, ja Giljotiini eduskunnan yläportaalle koristeeksi
  muistuttamaan uusia virkoihinsa asetettuja, minkälaisia käytöstapoja tarvitaan.
  Ehdokkaaksi pyrkivä harkitsisi kaksikin kertaa kannattaako sellainen peli.

  • Rupusakistahan eduskunta koostuu pääosin. Kansan asioilla ei ole juurikaan painoarvoa. Se ollaan valmiita jopa tuhoamaan.
   Ottaen huomioon nykyinen kansaedustajien moraalinen taso muuta tietä ei taida olla kuin ’giljotiinin pelko’. Se voisi pitää kaidalla tiellä ja erossa hillotolpan tavoittelusta.

   • ”Kansan asioilla ei ole juurikaan painoarvoa. Se ollaan valmiita jopa tuhoamaan.”

    Siitähän on yksi parhaita todisteita, kun KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen vailla omaatuntoa oleva psykopaatti, matuinvaasio-politrukki Mykkänen lähetettiin allekirjoittamaan valkoisen kansanmurhan GCM-sopimus viime joulukuussa Marokkoon.

 6. Kaunopuheisuus riittää vain määrättyyn tulokseen asti. Puhuminen on halpaa, teot kalliita. Kansan äänestyksiä on ”harrastettu jo vuosikymmenien ajat”, ja miten on yhteiskunta siitä hyötynyt? Hallitsijoilla ja hallituilla on aivan eri maailmat, kuka sellaisen keksi? Pannaan kansanedustaja ”duunarin palkoille”, niin nähdään kuinka moni rikollinen siihen hommaan edes uneksii ottavansa osaa. Joskus muinoin kylän vanhimmat istuivat metsikössä kuusten alla kivien päällä ratkaisemassa polttavia kysymyksiä, jonka tuloksena ei ollut yksityisen (politikon eteneminen määräävänä tekijänä) kylänvanhimman rikastuminen muiden edelle. Yhteiskunnissa määrää ”kastierot”, vaikka niitä kuinka kutsuttaisiin ”DEMOKRATIAKSI”. Kansalaiset eivät edes ymmärrä mistä on kysymys, ohjataanhan yksilöitä jo alakoulu-asteelta ylimistöjen haluamaan suuntaan.

 7. Did anyone ask if we wanted globalization, official feminism, diversity, and multiculturalism?
  Were these ever election issues?
  These directives were delivered to politicians and media by the CIA and elite foundations.
  All of this and more is foretold in the Protocols of the Elders of Zion. If you haven’t read it, you should.
  Whether this document is a fraud, whether Jews Jesuits or Illuminati are behind it, a plan for world tyranny is taking effect and it bears an eerie similarity to this one.
  A network of British aristocratic families, Rothschild and Rockefeller oil and finance, and satanic secret societies organized in ”think tanks,” foundations and intelligence agencies are behind it.
  They have been creating havoc for a long time and using mind control and the mass media to keep us in the dark.
  https://www.henrymakow.com/060103.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=176728

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here