Saudi-Arabia kaatamassa EU:n listan terrorismia rahoittavista maista

Kuningaskunta suuttui lisäämisestään listalle ja on antanut vaikutusvaltansa näkyä.

13
Brittiläinen mielenosoittaja vastustaa Saudi-Arabian pommituksia Jemenissä.

Euroopan unioni on laajentanut FATF:in (Financial Action Task Force), rahanpesua ja terrorismia vastaan taistelevan hallitusten välisen organisaation, laatimaa rahanpesumaat ja terrorismia rahoittavat maat käsittävää listaa.

Uuden listan maat ovat Libya, Botswana, Samoa, Bahamasaaret, Afganistan, Pohjois-Korea, Etiopia, Iran, Irak, Pakistan, Nigeria, Sri Lanka, Syyria, Trinidad ja Tobago, Tunisia, Jemen, neljä Yhdysvaltain aluetta (Puerto Rico – joka perustettiinkin varta vasten rahanpesumaaksi – Guma, Amerikan Samoa ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret) sekä Saudi-Arabia.

Saudi-Arabian lisääminen listalle liittyy mm. sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaan maan Istanbulin suurlähetystössä viime lokakuussa. Kuningaskunta on nostanut porun kohtelustaan ja onkin saanut tuekseen mm. kaikki Saudi-Arabialle aseita myyvät maat, kuten Saksan, Ranskan, Hollannin ja Ison-Britannian. Myös Yhdysvaltain kerrotaan painostaneen EU:ta hylkäämään listan.

Saudi-Arabia katsoo sitoutuneensa vahvasti terrorismin rahoituksen ja rahanpesun vastustamiseen.

Muodollista päätöstä listasta odotetaan muutaman viikon kuluessa. EU-lähteiden mukaan suuri enemmistö jäsenmaista vastustaa listan hyväksyntää.

Lähteitä

European Commission (13.2.2019): European Commission adopts new list of third countries with weak antimoney laundering and terrorist financing regimes

euronews (28.2.2019): After Saudi king’s letter, EU states move to block dirty-money list

Artikkelikuva mielenosoittajasta, joka protestoi lännen tukemia Saudi-Arabian pommituksia Jemenissä: Alisdara Hickson (CC BY-SA 2.0)

13 KOMMENTTIA

 1. > Saudi-Arabian lisääminen listalle liittyy
  > mm. sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhaan

  Mitä tekemistä murhaamisella ja rahan pesemisellä on keskenään? Ei mitään. Kyse on vain poliittisten tarkoitusperien saavuttamisesta.

  Todellinen rikollisjärjestö ja rahanpesijä on Euroopan keskuspankki, Euroopan unioni ja UNHCR, jotka jakavat Eurooppaan tuleville pakolaisille pimeää rahaa nimettömien luottokorttien avulla. Täysin omien sääntöjensä vastaisesti. — Niin. Ja saattaahan sitä ”muutama” luottokortti, nimettömiä kun ovat vahingossa unohtua omaan ja sukulaistenkin taskuun.

 2. Eräs kommentti muualta Suomen puolueettomuudesta. Vaatii oikaisua.
  ”Jos maailma palaa, ei ole hyviksiä tai pahiksia, on pelkkiä pahiksia ja Suomen etu on joutua sille puolelle, joka on Suomen etujen mukaista ennen kaikkea maailmanpalon jälkeen.

  Idästä tuleva apu on alistavampi kuin lännestä tuleva apu. Se on nähty moneen kertaan, joten se kannattaa muistaa.”

  Kuka osaa valita puolen. Viimeksi valittiin auttava puoli 1940. Valinta oli väärä, koska Saksa ei voittanutkaan sotaa. Tässäkin jatkosodassa suomalaiset oikeastaan auttoivat Saksaa valloittamaan muita maita laajentamalla Neuvostoliiton vastaista rintamaa 1300 kilometriä pohjoiseen. Erittäin tärkeä apu Hitlerille hänen hyökätessään itään.

  Idästä tuli apua 1806, kun Venäjä valloitti Suomen alueen ruotsalaisilta. Suomi oli suuriruhtinaskuntana itsenäisempi kuin nyt. Suomen kulttuuri kohosi ampaisten, kun sitä ei enää määräilty, voitiin itsenäistyä ja saada oma raha käyttöön. Suomen hallituksen päätöksille tarvittin kuitenkin tsaarin allekirjoitus, ei oltu virallisesti itsenäisiä.

  Valloituksensa jälkeen länsi piti Suomea otteessaan 600 vuotta. Mitenkähän nyt käy? Valloitukset taitavat nykyään olla poliittisia temppuja, joissa joko omia etuja saavat maanpetturit antautuvat tai todelliset suomalaiset pyrkivät säilyttämään itsenäisyyden omien etujensa uhallakin.

  • Hyvä oikaiseva kommentti! Kannattaisiko kommentoida tuonnekin paikkaan missä tuo esitettiin (Kansalainen -julkaisun kommenttiosio)?

 3. Olen lukenut että S-A on kulissien takana suuri terroristien aseistaja yhdessä USA/israel/EU-koaliition kanssa. Hyvä koaliition tukija, sen aseteollisuuden alihankkija ja ’jälleenmyyjä’.
  Ja miksei olisi rahoittajakin?

  Nurinkurinen koko tämä EU:n lista terrorismia rahoittavista maista?
  Onko EU:lla tällainen oma lista vai onko kyse siitä että se hyväksyy muualla tehdyn listan?
  Oli miten oli niin suurta tekopyhyyttä tämä on koska EU itse on suuri terrorismin tukija ja jopa tuottaja mutta sen nimeä ei silti näy tällä listalla.

  Sionistien hallitsema ja perustama EU on itse aktiivisesti ’kalergisoimassa’ ja tuhoamassa Eurooppaa (jäsenmaitaan) ’organisoiduilla pakolaisvirroilla’ joita Lähi-idän sodat ovat suunnitelmallisesti poikineet.
  Noiden Lähi-idän ns. terrorismin vastaisten sotien suuri takapiru on ollut EU/Nato yhdessä USA:n ja Israelin kanssa.

 4. Turha lista kun siellä ei selvästi sanota että eu nato ja usa on myös terojen tukijoita saudiarabian tapaan. Muut listassa olevat maat on joutuneet eu usa nato saudi terrorismin uhreiksi.

 5. Jos tällä listalla olisi Pakistan, jonka tukemat terroristit ovat saaneet aikaiseksi reaalisen ydinsodan uhkan läpeensä kyllästyneiden Intialaisten aloitettua ennaltaehkäisyn, olisi lista uskottavampi. Tälläisenään se on yksi huijaus muiden joukossa, jolla EU kiillottaa kilpeään.
  ”Positiivisena kehityksenä” Pakistanilta puuttuu monikärkiohjusteknologia, joten Intian hankkima uusi s-400 järjestelmä raiskaa kauhun tasapainon alueella moottorisahalla. Kun järjestelmä on otettu käyttöön, se mahdollistaa sukusiittoisten kurittamisen kovalla kädellä. Intia on selkeästi aloittanut väestönsä mielipiteen muokkauksen suosimaan ”lopullista ratkaisua” Pakistanin valtion tukemia terroristeja kohtaan. Jos Pakistan katoaa samalla, harvempi sitä jää kaipaamaan, ainakaan lähialueilla. Tälläisiä pikkujuttuja tuppaa EU virkamiehiltä jäämään huomaamatta toki muissakin asioissa. Mikä ei välttämättä instanssin uskottavuutta lisää.

 6. Tottahan nyt rahanpesulistaa vastustetaan. Isolla-Britannialla on useita verokeitaita, jokseenkin jokainen EU-maa rahoittaa terrorismia jotain reittiä ja sitten on tietenkin ko. maiden omat rikoksenuusijapankit (Deutsche, Danske, HSBC, Noredea jne) joiden pääliiketoiminta on rahanpesu.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here