Ystävän tytär haki ja pääsi kokkikouluun.

Voi onneksi olkoon!

Mutta eipä koulu alkanutkaan.

Mitä vittua?

Perheellä ei ollut varaa työvaatteisiin eikä työvälineisiin.

Asia sillä selvä. Paikan sai joku muu. Ja kas näin taas masennettiin ja samalla syrjäytettiin nuori ihminen.

Hävyttömyyden huippu on, että nuorille ei turvata maksutonta toisen asteen koulutusta.

Aiheesta tehdyllä kansalaisaloitteella pyyhittiin ahteria. Nuoret osoittavat mieltään, mutta huuto ei kuulu eduskuntatalon seinien läpi.

Aloite kaatui eduskunnassa muotovirheeseen.

Mitä vittua?

Eikö eduskunnan isoliksaisia virkamiehiä ole palkattu juuri tällaisia virheitä korjaamaan?

Jokaisessa vaalikoneessa on ollut kysymys ”Kannatatko maksutonta toisen asteen koulutusta?” Ja joka ainoa ehdokas varmasti vastaa: Kyllä. Täysin samaa mieltä.

Älkää uskoko. Älkää ainakaan sellaista ehdokasta, joka samaan aikaan kannattaa miljardien upottamista varusteluun.

Se on varmin tapa saada selville, että ainakaan sen edustajan äänellä ei maahan maksutonta toisen asteen koulutusta tule.

Kuva Juha Sipilän koulutuslupauksesta on koulutuslupaus.fi-sivuston kuva-arkistosta.

40 KOMMENTTIA

 1. Onko kuvattu politikko juuri se sama totuudentorvi joka uskoo Jumalaan ja toimii sen mukaan ? Jos kuvattu henkilö on ”KRISTITTY”, niin mitä ne paholaisen hallussa olevat sitten ovat?

 2. Miten kauan meidän on äänestettävä, saadaksemme yhteiskuntaamme syövät ” torakat ja matelijat pois virastaan” ? Mitenkä me voimme varmistua äänten laskennan olevan rehellistä toimintaa ? Järjestelmien suunnittelijat ovat koulutetut pettämään päästäkseen tarkoitusperiinsä kansansa kustannuksella. Samaa peliä on pelattu jo Rooman ajoilta asti. Lipsahduksia sattuu vain kerran vuosituhannessa, siitä esimerkkinä USAn vaalitulokset. Totaalinen ihme, miten politikkojen ulkopuolelta joku voi päästä valkoisen talon herraksi, ja sitä ei kukaan käsitä todeksi, varsinkaan vasen-demokraatit, jotka pitivät Hillaryn voittoa Yksi Miljoona- nollaa vastaan. Kansalaisilla ei ole tarpeellista koulutusta muuttaa systeemiä. Epärehellisyyttä ”viljellään kaikkialla”,jo kouluopetuksesta lähtien. Läntistä elämäntapaa jumaloidaan, samalla lietsoessa vihaa idän suuntaan. Uskontotunnit kouluissa lopetettu, ja lähimmäisen rakkaudesta puhutaan vain kuiskien kirkoissa.

 3. Kuulostaa hieman koulu-univormu pakolta. Epäilemättä jokin kytky kätketty ”työvaatteiden” hyväksyttävyyteen. Tunnen monia kokkeja ja eipä niillä kyllä veitsiä kummempia henkilökohtaisia työvälineitä ole ollut. Siinä missä puhtaat vaihtovaatteet kyllä koulutuksessa olisivat ymmärrettävä vaatimus ravintola-alalla, on kokkipuku aloittelevalle opiskelijalle suorastaan kusipäinen vaatimus. Vaikka äiti laitettaisiinkin pyykkäämään. Samaa sarjaa lukiokirjojen jokavuotisen vaihtamisen kanssa, eli luodaan tarkoitushakuisesti ylimääräisiä kustannuksia opinhaluisille nuorille ja heidän perheilleen.
  No, nyt on sitten vuorossa näemmä keittiöhenkilökunnan pakko muotitietoistaminen. Enää ei essuilla ja paperihatuilla juhlita…
  Rahan kylvämisen sijaan kannattaisi kenties katsella kriittisesti mitä lisäarvoa nykyvaatimukset oppimisen kannalta tuottavat, eikä aina etsiä perusvassarina uusia uria veronmaksajien lompakoille.

 4. Sehän saattaa olla vain henkilökohtaista eroittelua. Joitakin henkilöitä ”sakotetaan pelkästään ulkomuodon perusteella”. Määräävän henkilön perusteluja on vaikeaa ymmärtää, maassa jossa jokainen (jok-ikinen) vahtii toistaan. Pienessä kylässä on vaikeaa rikastua, kun kaikki kyttäävät.

 5. ” Kansalaisilla ei ole tarpeellista koulutusta muuttaa systeemiä”. Mitenkähän tuota pitäisi lukea, sananmukaisestiko?
  Uusliberalismia ei ainakaan noin vain syrjäytetä. ” Rooma” tuhoutuu vain itsestään ja ajallaan.

  Mitkä mahtavatkaan olla maksuttomuuden puuttumisen aiheuttamat kustannukset valtiolle, olisivatko jopa suuremmat? Nyt kun lähdetään vaaliurnille ja ainakin mediat lupailevat manuaalista äänten laskentaa, niin voisiko nyt odottaa vasemmistolaisempaa politiikka (vaikka oikeistoa ja vasemmistoa ei siis pitänyt enää olla?). Vasemmistolaisella poiitiikalla itse ymmärrän sitä että parannettaisiin huonompiosaisten asemaa sekä hyvätuloisten yksityishenkilöiden että yritysten veroja korottamalla. Mutta sehän on tietenkin uusliberalismin vastaista !

  Näissä vaaleissa äänestäminen on jo kyllä niin suuri probleema ettei ainakaan suomalainen koulutusjärjestelmä ole antanut siihen eväitä. Olisinkin kovin kiitollinen äänestysstrategisista neuvoista, joilla ainakin pintapuolisesti kokisi onnistuvansa tälläkin kertaa. Yleinen periaate jota olen itselleni aina kun mieli tekee jättää äänestämättä sanonut on:, jos jätät kokonaan äänestämättä, puolue jota et missään tapauksessa halua suurimaksi puolueeksi saa haluamattasi yhden lisä äänen.

  Osaako joku sanoa, mikä puolue suurimpana puolueena todennäköisemin ja keiden puolueiden kanssa saattaisi ”vapaakauppaterroristeista” huolimatta korjata vanhusten hoidon epäkohdat Suomessa ja tehdä toisen asteen opiskelun maksuttomaksi?

 6. Voi että on vastenmielinen tuo Sipilän naaman ilme. Siinä on jotain kieroa ja epäaitoa. Kyllä se kertoo mikä on pelin henki.

 7. Erityisen hyvänä esimerkkinä juuri nyt toimii USAn vasemman puolueen kansanedustajan hourailut koko yteiskunnan ”takinkääntöön”. Kaikki polttoainemoottorin pannaan, ulkopuolella matkustajakoneiden, koska mitenkäs se puolue muuten matkustaisi paikasta toiseen. Lisäksi kivihiilen käyttö pois. Puulämmitteiset takat muurattava umpeen. Karjatuotannon lannan täydellinen lopettaminen,navetoista. Vihreä liike on saanut Ocasio-Cortezin siihen vastuuseen, nuorena ”keltanokkana riehumassa ideoitaan innokkaalle yleisölle”. Ei ole vielä selvinnyt mitä he polttelevat piipussaan.

 8. Sen jälkeen kun suomi liittyi euiin niin rahat ei riitä mihinkään ja velka on sata kertaistunut. Jotenkin kaikki liittyy euiin ja kokoomuksen rikkaiden suosimisiin lasten kustannuksella ja se vetää siihen muitakin.

  • ”Mainittakoon, että 14.10.1996 Suomen Markan arvo kytkettiin peruttamattomasti Euroopan valuuttajärjestelmään (ERM), jolloin Suomen Pankilta poistettiin tärkeä tehtävä. Pääministeri Paavo LIPPONEN käytti tuolloin HM 33 §:ään porattua a-kohdan aukkoa hyväkseen antamalla ERM-kytkennästä eduskunnalle pääministerinilmoituksen, jota seuranneesta eduskunnan keskustelusta tuli yksi kovasanaisimmista. Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvosteli pääministeri Lipposen menettelyä, jolloin LIPPONEN tokaisi Aholle: ”Nahkurin orsilla tavataan.” Tokaisullaan Lipponen tarkoitti sitä, että Aho on markkaan liittyvän päätösvallan hävittämisessä yhtä syyllinen kuin hänkin. Pääministerin ilmoituksesta eduskunta ei äänestä, joten tällä HM 33a §:llä poistettiin myös eduskunnan valta.” http://jormajaakkola.fi/nettikirja

   • Näin varmasti oli, lipponen oli eun kannattaja niinkuin muutkin sosdemit mutta missä asemassahan silloin oli sauli niinistö kun tällaisten päätösten taustalla on myös usein ollut sauli. Tällaisia porsaanreikiä tuntuu olevan koko suomen valtiosääntö täynnä kuten isäntämaasopimuksen yhteydessä nähtiin. Asialle ei nyt mitään mahda kun suomi ei voi erota eusta vaikka haluaisikin koska suomella ei ole varaa maksaa vastuitaan pois velkaantumisen takia.

    • Lienet oikeassa. Suomi on ajettu velkaorjan asemaan.
     Jotenkin kiinnostaa asian juridinen puoli. Miten kävisi, jos joku taho ottaisi pankista velkaa toisen henkilön nimiin väärennetyillä henkilötiedoilla tai väärennetyllä valtakirjalla.
     Suomen tapauksessa valtakirja on ollut oikea ja kansalaisten äänestyslipuillaan muodollisesti allekirjoittama. Kansa ei ole kuitenkaan ymmärtänyt lukea valtakirjaan pienellä kirjoitettua osaa: ”Tällä valtakirjalla valtuutat edustajasi asettamaan sinut ja jälkeläisesi velkaorjuuteen ikuisiksi ajoiksi”.

     Ongelmaan on havahduttu ja sitä hoidetaan nyt siten, että etsitään jostakin katuojasta köyhä, joka laitetaan koko velan maksajaksi. Suomen velkaantuminen on nimittäin köyhien syytä.

  • KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen PettUri Orpon kaltaisille vailla omaatuntoa oleville, vain omaa etuaan ajaville psykopaateille esim. perustuslakiteksti ei ole edes vessapaperin arvoista. He ovat valmiit myymään vaikka vanhan isoäitinsä, kunhan vain saavat ajettua omaa etuaan – tai puolueen etua, jos se edistää myös heidän omia tarkoitusperiään.

   Tämäkin on selvää ”mallioppilaan” irtopisteiden kalastelua Brysselin gangstereilta:
   ”Petteri Orpo: ”Valtiovarainministerin mielestä Suomella on korkean osaamis- ja elintason maana velvollisuus tehdä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.” – https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.232190

   Orpon nenässä Brysselin lihapatojen tuoksu on varmasti vastustamaton ja päästäkseen sinne politrukin virkaan hän alkaa suomentuhoajana vetää vertoja J.Käteiselle, joka mm. kasvatti hallituskausinaan valtionvelkaamme melkein 50 miljardilla eurolla ja repäisi suomalaisten veronmaksajien selkänahasta pelastuspaketin joukolle ulkomaisia pankkigangstereita, jotka olivat rahoittaneet konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa.

   Orpon tavoitteena näyttää myös olevan siirtää mahdollisimman suuri osuus Suomen terveydenhuollosta suurille veroparatiisiyrityksille sotehuijauksen avulla.
   Tukeakseen Brysselin diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista valkoisen kansanmurhan agendaa hän silloisena sisäministerinäpäästi syksyllä 2015 päästi maahamme 30000 kehitysmaalaista nuorta miespuolista miehittäjää loisimaan suomalaisten veronmaksajien kustannuksella, vaikka olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne kaikki takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin.

   Lesta-Sipilä kilpailee Orpon kanssa suomentuhoajana.

   • Ilmastovaleen loputtomalla toistolla ”ilmastotalkoista” on saatu tehtyä uskonnonomainen liike, jolla on paljon fanaattisiakin kannattajia. Uskonnollisen fanatismin kaltaisella raivolla ilmastouskovaiset katsovat olevansa oikeutettuja valehtelemaan, yrittäen salata ilmastohuijauksen vastaisen tutkimusaineiston ja esittämällä vain kyseenalaisia ”tutkimus”-tuloksia riippumatta kuinka epäilyttävältä taholta ne ovat peräisin:

    ”How Climate-Change Fanatics Corrupted Science”,
    https://www.ucsusa.org/sites/default/files/legacy/assets/documents/global_warming/Global-Warming-Skeptic-Organizations-Source-4-AEI.pdf

    Petturipoliitikot puolestaan kalastelevat suosiota noilta hyödyllisiltä idiooteiltaan ja Orpon lailla myös Brysselin gangstereilta – valtion menojen lisäyksestä välittämättä.

 9. Ylen uutisointi saa voimaan pahoin. Suurin osa informaatiosta on vääristeltyä propagandaa, jolla yritetään manipuloida ihmisiä, jotka uskovat tiedotusvälineiden totuudenmukaisuuteen. Nyt varsinkin, kun vaalit lähestyvät meillä, on Ylellä käynnistynyt oikein kampanja sananvapautta vastaan.
  Nykyiset korruptoituneet eduskuntapuolueet vastaavat muodollisesti Ylestä. Todellinen määräysvalta uutisointiin tulee maan rajojen ulkopuolelta läntisestä ilmansuunnasta.
  Ranskassa tämä yleisön luottamus on horjunut pahan kerran. Keltaliivit ovat olleet liikkeellä joka viikonloppu. Suomessa siitä ei puhuta mitään. Kyse on ranskalaisten varsin arkisista ongelmista, aivan kuten tuo toisen asteen koulutuksen kalleus täällä.

  • ”Ylen uutisointi saa voimaan pahoin. Suurin osa informaatiosta on vääristeltyä propagandaa, jolla yritetään manipuloida ihmisiä, jotka uskovat tiedotusvälineiden totuudenmukaisuuteen. ”

   Ylen ja muunkin valtaVALEmedian toimittajakaartia dominoiville viherpunikeille – sekä tietysti Brysselin korruptoimille maanpettureille vallankahvassa – Viron vaalitulos oli myrkkyä:

   ”VIRON EPÄMIELUISA VAALITULOS JA HYBRIDIVAIKUTTAMISEN KAIKKIVOIPAISUUS

   Yleistä mielipidettä muokkaavat valtamediat ovat suhtautuneet ennalta arvattavan happamasti Viron eilisten parlamenttivaalien tulokseen. Vaikka konservatiiviselle ja maahanmuuttokriittiselle EKRE -puolueelle ennustettiin vaalivoittoa, toivottiin Ylessä loppuun asti käyvän toisin. Kun vaalitulos lopulta varmistui, Yle piti sitä ”yllätyksenä”.

   Toisessa uutisessaan Viron reformipuolue yllättyi vaalivoitosta – hallitusneuvotteluista on tulossa tiukat kerrotaan EKRE-puolueen toimivan ”kuten muutkin Itä-Euroopan populistiset oikeistopuolueet: se ratsastaa maahanmuutto- ja EU-vastaisuudella sekä perinteisillä perhearvoilla”. Vakiintuneet liberaalit valtapuoleethan eivät Ylen mielestä ratsasta populistisesti millään kun ne lupaavat kansalle loputonta taivaan mannaa.

   Vaalitulos kertoo, että virolaiset ovat sen verran fiksua kansaa, etteivät he halua tehdä samanalaista peruuttamatonta virhettä kuin Suomi, joka on päästänyt maahansa toistasataa tuhatta ei-eurooppalaista verorasitetta. Suomalaiset eivät voi kuin kateellisina seurata, kuinka virolaiset ovat jo varhaisessa vaiheessa torjumassa kansakuntaa tuhoavaa monikulttuurista invaasiota…”

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/03/viron-epamieluisa-vaalitulos-ja.html

 10. Kun kaikki on pelkkää huijausta, niin SUURI ILMASTOHUIJAUS, on vain uusin keksintö viedä ihmisten huomio pois heitä koskevista tärkeistä seikoista. Jos Suomessa olisi oma valuutta ja Keskuspankki, niin silloin olisi keinot päästä itsenäisesti eroon valtionvelasta, saada yritteliäisyys nousuun ja työttömyys alas. Ikioma talouspolitiikka tavallisten suomalaisten hyväksi olisi silloin etusijalla eikä kansainvälisten suursijoittajien jo ennestään paksun lomakon lihottaminen.
  Mutta päättäjät ovat toimineet alhaisesti ja rikollisesti. On suunnitelma tuhota kokonaan valtio nimeltä Suomi. Sitten se on helppo nielaista suupalaksi ultraliberalistisen EU-hirviön kitaan, joka jauhaa sen muistoksi vaan. Onko tulossa 70 vuotta neomarxilaista tyranniaa, jatkuuko tämä mielipidevaino, köyhdyttämällä alistaminen nyt vain entistä lännenpänä ?

 11. Yle paukutti eilen uutisissaan jonkun kybersuurlähettilään (ei jäänyt nimi mieleen) suulla, että pitää äänestää Ylen antaman totuuden puolesta, ei saa kieltää äänestämästä eikä kärjistää vastakohtia eikä kyseenalaistaa äänten laskentaa eikä demokratiaa. Yhden totuuden diktatuuri jakaantuneessa maailmassa. Ja Venäjä!

  Minusta pitäisi äänestää nurin nepotistinen puoluediktatuuri. Se tapahtuu niin, että äänestää pieniä puolueita ja jos suuria, niin vain täyte-ehdokkaita, jotka on pantu keräämään hajaäänet ja että on saatu listat täyteen. Missään tapauksessa ei pidä äänestää kellokkaita, joille äänet käsketään keskittää. Heitä äänestämällä mikään ei muutu kuin pahemmaksi. Ainakin köyhien ja vähävaraisten kannalta ja myös rauha on silloin uhattuna, jos näitä miljardeja aseisiin pistäviä, valmiiksi korruptoituneita hyviä veljiä ja siskoja äänestää.

  Äänestä toisin. Mutta äänestä.

   • Britti-patriootti David Noakes sivustollaan ”Expose the EU dictatorship and its police state”:

    ”Seven deadly Lisbon Treaty clauses

    From Edward Heath’s Treaty of Accession of 1972, to the Reform or Lisbon Treaty 2008, politicians have lied about the content of the EU’s six Constitutional Treaties.

    A dictatorship: an executive of unelected politburos

    Page 18 Article 9: Defines the Executive of the EU: three unelected politiburos on the soviet model. The only chance we have of representation is in the European Council, which starts off as being one Prime Minister per country (but can be chosen by EU politicians). But they (eg David Cameron) are the very same EU Bilderbergers who illegally forced us into the EU against our wishes in the first place: they are already bought and paid for by the EU.

    Below the politiburos is the European Court of Justice, the one that ruled in case EUCJ 274/99 that it is illegal to criticise the EU. When EU Budget Director Marta Andreasen was fired for revealing that 95% of the EU’s expenditure could not be accounted for, this court ruled she should be denied compensation because she told the truth. This is the court that interprets and enforces these treaties.

    At the bottom is the powerless sham EU Parliament, the only vote we will get. It is the Soviet system, but with a more tyrannical constitution, 2,000 controlling pages long instead of the Soviet 80 pages…”

    http://www.eutruth.org.uk/lisbontreaty7.html

   • @Truth_hunter. Minäkin olen pitkään kannattanut IPU:a, _mutta_…
    Tarkkaan ja vähän sisältäkin seuranneena, mielestäni on niin että IPU:ssa on ollut johdossa ja enemmistönä kultturimarxistien hyökkäyksille pelokkaita henkilöitä.
    ”Kärkihahmot” eivät profiloidu imagollisesti johtajina, vaan liikaa maineesta huolissaan olevia ”luokan seinätapetti-oppilas” seuraajatyyppeinä. Samalla, hyvin ironisesti, IPU:n johto on halunnut säilyttää nimen Itsenäisyyspuolue, vaikka vaihtoehtoisen skenen näkyvimmin profiloituvia (kuten tunnetut bloggaajat) , yhdessä perus-ipulaisten kanssa, ovat yrittäneet alleviivata nimen merkitystä, tuoden esille lukuisia esimerkkejä miksi IPU nimenä toimii puolueen etujen ja tavotteiden vastaisesti.
    Samaan tilanteeseen olen itsekin joutunut _joka_ikinen_h..n_kerta_ kun esittelen puoluetta perustallaajalle, eli se että henkilö kysyy tyyliin, onko se jokin äärioikeistolainen /-nationalistinen puolue. Myöhemmin taas, että miksei puolueesta sitten tiedetä mitään? Niinpä.
    PR ja markkinointi on ollut surkea, passiivinen ja se perustuu konfrontaatioiden pelolle, vaikka sellainen _nimenomaan tärkeimpänä_ kuuluu siihen pieneen valikoimaan mitä pienillä on, saadakseen edes jotain näkyvyyttä – jonkin kuohunnan kautta. Täysin väärä strategia mikropuolueelle pitää julkikuvaa ”pastellivärisenä” ja haaleana _ja_ samalla vielä kaiken huipuksi itsepäisesti pitää kiinni puoluenimestä joka jo alkuunsa karkottaa pois potentiaaliset äänestäjät edes kiinnostumasta ottaa selvää mikä puolue oikeasti on! Nimenomaan nimi on ollut potentiaalinen lyömäase ”suvakistolle” jos nämä haluaisivat sanoilla maalaamalla natsi-maalittaa IPUa (IPU:n johto pelkää yli kaiken rasismisyytöksiä yms. mitä fiksu oikeasti pystyy kääntämään ympäri ja edukseen vastahyökkäyksillä, tai käyttää saamansa tilaisuus vastata – sivuuttamalla aihe ja käyttämällä näkyvä puheenvuoro johonkin relevanttiin jolla saada potentiaaliset äänestäjät puolelleen).
    Sitten on se, tai siihen kytkeytyy se, että IPU ei sitten halua/onnistu tekemään vaaliliittoja (korvaamattoman tärkeää mikropuolueelle!), koska imagonsuojelu, hui-hui-ääk tai jokin muu syy. Sama listoille houkuteltavien/valittavien suhteen. Ylpeys pitäisi niellä ja vetäistä listoille, jos ei muuta niin vaikkapa Frederikit, BB-Barbarat ja Iljat.

    Yllätyin suuresti että P. Väyrynen otti Ilja J:n listoilleen. Ja vaikutuin, vaikka pidänkin Iljaa poliittisena toimijana erittäin vähä-älyisenä. Pointtina se, että Väykkä tajuaa realiteetit, OTTAA kouraansa julkisuuden, eikä menetä mitään, pelkästään voittaa, koska signaloi että hän ei ole elitisti, vaan kansan mies joka toimii demokratian periaatteella: kansa valitsee itse ketä haluaa keskusteluihin mukaan ja kaikkia kuunnellaan, ketä kansa on valinnut puhumaan – ”eliitin filttereitä ja lasikattoja ei kaivata”. Ja jos suvakisto yrittää liata sen perusteella niin suvakiston demokratianvastaisuus, valikoiva elitismi, tekopyhyys yms. paljastetaan maksimiin.

    Näissä vaaleissa onkin, valehtelematta, 100 kertaa todennäköisempää että Tähtiliikkeen hlöt. pääsee edustajiksi kuin ainutkaan nykyisistä pastelli-ipulaisista.
    Kun menee IPUn kotisivuillekin ja yrittää löytää jotain nasevaa niin turha reissu, blogi aivan väsähtänyt ja ilmeeseen ei panostettu yhtään (ja poistakaa se oranssi – ei ole raikas).
    Eikä näy IPUa missään somen mikrokuplien ulkopuolella.
    Olisin itse jo 2011 mennyt yrittämään puolueen ytimeen _jos_ siellä olisi näyttänyt olevan strategisesti fiksua ja paksunahkaisia ihmisiä, mutta jäin siis seuraamaan tilannetta, mikä kuitenkin on vain pahentunut, myös kansallismielisten sisäisellä skenellä. IPU on entistä enemmän mikä-ihmeen-IPU? :'(

    Olen miltei täysin menettänyt toivoni näiden ek-vaalien suhteen joten ihmettelen, voisitko esim. sinä perustella, minkä ihmeen takia kannattaisi jälleen kerran hukata äänensä pastelli-ipulaisiin, sen sijasta että esim. äänestäisi (ipu-mielisen näkökulmasta Suomen eduille ristiriitaista) Väykän Tähtiliikettä, jolloin EDES saisi julkiseen keskusteluun ne tärkeimmät teemat ja siis sen FIXITin!!?? Katsokaa vaikka Väykän puheenvuoro 4.3.´19 täysistunnossa https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/taysistunnon_verkkolahetykset/tallenteet/Sivut/default.aspx kohdassa 1:30:40. IPUn näkökulmasta erittäin hyvä puhe, sanoisin.

    (Persut puolestaan ovat syvemmin valveutuneemmille absoluuttisen poissuljettu vaihtoehto, mielummin jopa Likud-Suomi Puolue, Rothschildpuolue tai joku stallaripuolue, lol x’D)

    IPUn tilanne ei signaloi mitään joka voisi johtaa kipinöintiin, pörinään ja menestykseen, eikä siten siis edes kansalliseen keskusteluun polttavan tärkeistä aiheista – miksi siis IPU 2019 vaaleissa??

    Saattaa hyvinkin olla että olisi parasta puhaltaa 7Tähden liikkeen siipien alle 2019.

    Ps. Ipulainen johto, jos tämän luette, vaihtakaa tosiaan vihdoin ja viimein se nimi ja sassiin! Se Väykän ent. Kansalaispuolue (loistava, neutraali nimi) oli mullakin nimivaihtoehtona Ipulle siinä 2011 paikkeilla… mutta meni jo ohi.

    • Eihän nimi miestä pahenna ellei mies nimeä, sanotaan.
     IPU tarkoittaa itsenäisyyttä, omaa rahaa ja pankkia, asioita joiden menetyken takia ollaan nyt kaulaa myöten suossa.
     Elleivät nuo tavoitteet riitä niin ei voi mitään.

     • Kiitos vastauksesta.
      Oletko kuullut esim. puolueprojekti Kristallipuolue ja herättääkö se mitä? Nimenomaan tuo ”nimi ei pahenna” latteutta on toistettu IPUssa vaikka lukuisat henkilöt ovat kertoneet lukuisista tapauksista, miksi käytäntö ja realismi vaatii jotain muuta.
      Sellainen on juuri sitä pelisilmän puutetta.
      Kahdenlaista ihmistyyppiä:
      Viljelijät. Ne ketkä tekevät jotain, mutta jättävät tulokset säiden ratkaistavaksi. Ideaalit edellä. ;
      Metsästäjät. Ne ketkä ymmärtää mitä tulosten saaminen vaatii ja tekevät tarvittavan jotta päämäärä saavutetaan. Se pihvi täytyy saada.. Tajuavat että ihmiset eivät toimi ideaalien mukaan. Tässä maailmassa tahto on hyveiden kärjessä.

      Kiitos vielä vastauksesta.

     • Minusta parempi ettei kalastella ketään. Jos ihmiset eivät itse ymmärrä parastaan ja toimi sen eteen niin ei sellaisille ole tilaa ja voivat rauhassa kuolla pois.
      Se näyttääkin olevan maamme kohtalo. IPU ainakin tarjoaa vaihtoehdon ja jos riittävän moni siihen tarttuu niin asiat on mahdollista muuttaa. Ellei tartu niin minkäs teet.

 12. Perinteinen oikeudenmukaisuuskäsitys julkishallinnossa on, että tasoitetaan peliä heikon ja vahvan osapuolen välillä. Eiköhän kaikki valtioviisaus jo kuningas Salomon ajoista ole perustunut tähän. Ei sellainen yhteiskunta voi olla kestävällä pohjalla, jos eroa vahvojen ja heikkojen välillä jyrkennetään. Tuohan on jo teknisen säätöteorian vastaista eli ajaa järjestelmän kriisiin kiihtyvällä tahdilla. Luulisi diplomi-insinööripääministerin tuon verran ymmärtävän.

  Virallinen vastaus artikkelin kuvaamaan ongelmaan on opintolaina. Mutta opintolainoihin pitäisi lisätä nykyistä vahvempi sosiaalinen ulottuvuus eli valtion takaus siten, että laina lyhennetään ”kivuttomasti” muun verotuksen yhteydessä. Opintolaina ei saa olla tavanomainen banksterilaina, jossa velallista uhataan ja painostetaan kaikin mahdollisin toimin. Opintotuki on oikeastaan sosiaalinen lainamuoto, mutta se ei sovi oikeistolle ideologisista syistä. Veropopulismi jyllää.

  • Jukka Hankamäki:

   ”Muistin tueksi: Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue?

   Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue? Sitä minä pelkään. Nimittäin silloin Suomen polkemista velkasuohon ei estä mikään. Maahanmuuton tulvaportit avattaisiin todennäköisesti apposen auki.

   Antti Rinne on ilmoittanut haluavansa hallitukseen mieluiten Vasemmistoliiton ja Vihreät. Kanta ei yllätä, sillä demarit asettivat myös viimeksi hallituksessa ollessaan ehdoksi sen, että ainakin Vasemmistoliitto on mukana.

   Sellainen hallitus merkitsisi Suomen upottamista.

   Jos SDP:stä tulee pääministeripuolue, kuten viimeisimmät gallup-tutkimukset ennustavat, on todennäköistä, että maahamme nousee sellainen hallitus, joka koostuu demareista, Vasemmistoliitosta, RKP:stä ja Vihreistä.

   Kepu jää todennäköisesti putoavana puolueena sivuun, ja Kokoomuksesta voi tulla korkeintaan vihervasemmiston apupuolue.

   Kyseisenlainen hallitus laittaisi tämän maan asiat kaikilta osin sekaisin. EU-tukiaisia jatkettaisiin samaan tapaan kuin Jutta Urpilainen teki jo myöntäessään takauksia Kreikalle.

   Ilmastohysterialla kiristettäisiin ja kuristettaisiin Suomen talous ja teollisuus, vaikka Suomi on vähentänyt kasvihuonepäästöjään viimeksi kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana kaksinkertaisesti sen, minkä muut EU-maat samassa ajassa keskimäärin…”

   Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/03/muistin-tueksi-mita-jos-sdpsta-tulee.html

 13. DDR-Merkelin aisaparina Saksaa ja muuta Eurooppaa tuhoon ajava maanpetturi W.Schäuble:

  ”Rajojen sulkeminen massamaahanmuutolta ei ole vaihtoehto 2000-luvulla, sanoo Saksan parlamentin (liittopäivien) puhemies Wolfgang Schäuble, kehottaen Brysseliä nopeuttamaan EU:n armeijan kehittämistä kansallismielisyyden nujertamiseksi…”
  https://www.kansalainen.fi/saksan-parlamentin-puhemies-kansallismielisilta-tilan-vieva-yhteinen-eu-armeija-saatava-aikaan-nopeasti/

 14. Kas näin nuoret (ja perheet) tuhotaan
  Created by Zionists, and practically monopolized by them to this day, the pornographic industry can be considered as a veritable poison driven by parasitic forces against the psychological, moral and cultural health of the peoples of the world.
  Let it be clear, the sale of sex, such as the slave trade and usury has always been a Zionist specialty.
  Sionistien luomaa ja käytännöllisesti katsoen heidän monopolisoimaa pornografia-teollisuutta voidaan pitää todellisena myrkkynä, jolla nämä parasiittiset voimat heikentävät maailman kansojen psykologista, moraalista ja kulttuurista terveyttä. Seksin myynti, kuten orjakauppa ja ryöstely, on aina ollut sionistien erikoisala.

  According to the director of the Anti-Defamation League (a major Zionist lobby), Abraham Foxman, “Jews who entered the porn industry have done it as individuals seeking the American dream.”
  Moreover, according to the historian Nathan Abrams, “Jews are the driving force behind the modern pornographic industry, and their motivation is in part to destroy the morals of the Gentiles.”
  With all that we know, it is clear to realize that pornography is a weapon of war, the purpose of which is to alienate men, to objectify women, to widen the sexes, to dissolve traditional morality, to numb brains, to fill pockets of the enemies of the peoples of the world and to strengthen the mafias of pedophilia, human trafficking and prostitution.
  There is no advantage or positive factor in pornography. There is nothing to make up for your existence.
  It is clearly a poison to be banished. And the industry that produces this poison is something to be destroyed, with the capitalists who control it, shot or hanged publicly.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=184257
  https://www.thesun.co.uk/news/8497179/primary-school-gay-trans-lessons-curriculum/

 15. Jos tilanne on tämä, niin kannattaa muuttaa esim. Kangasalle. Sielä ne 80e vaatteet saa koulun puolesta ja ne pestään kerran viikossa. Muistaakseni poika sai kolme sarjaa vaatteita. Eikä työvälineitä tarvittu vaikka minä nyt ostin kaiken tarpeellisen. Veitset nyt vähän maksoivat, mutta mittakipot ja muut oli halpoja. Koko setille (54 veistä ja 36 muuta välinettä) tuli hintaa noin 1200e.

  Mutta tosiaan… Kannattaa miettiä missä asuu. Toisissa kunnissa koulutus on ilmaista.

 16. Matuille koulutus on täysin ilmaista kaikkissa kunnissa. Eri asia vaan jaksavatko käydä koulua.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here