Onko ilmastohysteria hoidettavissa?

24


Virtanen, Matti: Ilmastopaniikki – Hoito-opas, Docendo 2019, 408 sivua. ISBN: 9789522916143

Uunituoreella kirjallaan Ilmastopaniikki – Hoito-opas toimittaja Matti Virtanen reagoi villinä riehuvaan ilmastohysteriaan.

Se, onko hoito-opas tepsivä, selviää vasta kirjan lukemalla. Joka tapauksessa tarjolla on yli 400 sivua helposti luettavaa asiatekstiä, jossa ilmastoon liittyvä problematiikka tulee valaistuksi useasta näkökulmasta. Erityinen kiitos siitä, että monet käsitteet on selvennetty reilulla suomen kielellä ymmärrettäviksi. Kirja on todellinen aarrearkku niille, joita nykyinen ilmastokampanjointi askarruttaa.

Virtanen, koulutukseltaan maantieteilijä ja Skepsis-yhdistyksen perustajajäsen, on nykyisin Talouselämä-lehden toimittaja. Moni muistaa hänet ehkä paremmin TV:n MOT-ohjelmista ja joku myös Helsingin Sanomien toimituksesta.

Ilmastoaihe on ollut alun perin maantieteilijäksi opiskelleelle maisterille läheinen vuosien takaa. Aineistoa kirjalle on kertynyt mittava määrä niin kirjallisuuden kuin myös kirjeenvaihdon ja tapaamisten myötä aina 1980-luvulta lähtien.

Kirjalla on tavallaan juoni. Se etenee päivättyjen tapahtumien saattelemana vuodesta 2016 aina vuoden 2019 tammikuulle. Kun skeptikosta on kysymys, lienee selvää, että Virtanen on ottanut luupin alle ilmastonmuutoksen – siis sen ilmiön, jonka kerrotaan pian tuhoavan ihmiskunnan, ellei pikaisesti tehdä jotakin. Jotta käsitteet pysyisivät selvinä, Virtanen pohtii, mitä ”ilmastonmuutoksella” oikein tarkoitetaan.

Yhteen vai erikseen?

Virtanen käsittelee termin semantiikkaa kirjassaan seuraavasti (ss. 12–13):

”Ilmastonmuutos” vakiintui suomen kielessä käyttöön yhdyssanana joskus vuosisadan vaihteen jälkeen. Kielitoimiston ohjepankin mukaan ”sekä yhteen että erilleen kirjoittaminen on mahdollista; yhdyssana on termimäinen”.

Juuri nyt käyttämäni Googlen tekstinkäsittelyohjelma kehottaa kuitenkin korjaamaan sanaparin ”ilmaston muutos” yhdyssanaksi. Kielenhuoltotermein voisi kai sanoa, että termimäisestä ilmastonmuutoksesta on tullut normimainen.

Tämä on harmillista, koska luonnollisen, erikseen kirjoitetun ilmaston muutoksen ja ihmisen aiheuttamaksi epäillyn ilmastonmuutoksen välillä on tärkeä ero. Kaikki koulun maantiedon ja biologian tunneilla hereillä pysyneet ihmiset, jopa perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtajat toki tietävät, että ilmasto on muuttunut ennenkin, ja muuttuu myös tulevaisuudessa. Poliitikot pääsevät helposti luistelemaan vaalitenttien ilmastonmuutoskysymyksistä vastaamalla aivan oikein, että ilmasto on aina muuttunut eikä muutosta voi pysäyttää.

Tämä ei valitettavasti vie keskustelua eteenpäin. Kun nykyisin puhutaan ilmastonmuutoksesta, siis yhteen kirjoitettuna, kyseessä on jotain paljon ikävämpää kuin vanhoissa oppikirjoissa kuvattu ilmaston muutos. ”Muutos” on muuttunut.

Ilmaston muutosten kipupisteet

Virtanen ei pyri kieltämään ilmaston lämpenemistä. Tässä asiassa lämpömittarit kertovat totuuden, ainakin sinne päin. Päänvaivaa syntyy, kun pohditaan lämpenemisen määrää, sen merkitystä ja syitä. Seuraavassa Virtasen vastauksia joihinkin kysymyksiin (ss. 14–16; kursivoinnit ja välistykset tämän artikkelin kirjoittajan):

Uskotko, että lämpötilan muutos on ihmisen aiheuttamaa?

Tämäkään kysymys ei ole vaikea, jos siihen lisätään sana ”osittain”. Olisi pieni ihme, jos kaikella ihmisen toiminnalla ei olisi vaikutusta. Jopa syanobakteerit ja hyönteiset ovat muuttaneet ilmastoa.

Ovatko kasvihuonekaasut, ennen muuta hiilidioksidi, havaitun lämpenemisen tärkein syy?

Voi olla, mutta tässä kohtaa uskoni alkaa jo horjua, koska lämpeneminen ei ole ollut niin suurta ja nopeaa kuin hiilidioksidipakotteeseen nojautuvien ilmastomallien laatijat ovat olettaneet. Kannattaa muistaa sekin, että ihmisen toiminta myös viilentää ilmastoa: pienhiukkaset eli aerosolit heijastavat auringonvaloa ja edistävät pilvien muodostumista, mikä laskee lämpötilaa alailmakehässä.

Onko ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen tai ilmastonmuutos vaarallista, tai peräti katastrofaalista?

Voi olla, mutta vastaus riippuu aikajänteestä. Jos katsotaan kuluvan vuosisadan päähän ja luotetaan energiateknologian kehittymiseen, niin tuskinpa mitään vaarallista ehtii tapahtua. Jos sen sijaan oletetaan, että ihmiskunta polttaa kaikki maankuoresta löytyvät fossiiliset hiilivedyt, niin lähimpien satojen vuosien aikana voi tulla ongelmia merenpinnan nousun vuoksi. Ihmiskunta on toistaiseksi selvinnyt holoseenin aikana tapahtuneesta yli 120 metrin merenpinnan noususta, joten ehkä se selviää myös nykyisestä kolmen millin vuotuisesta nousuvauhdista. Merenpinnan nousu onkin ainoa ”ilmastonmuutoksen” oletettu seuraus, johon vastaaminen voi varovaisuusperiaatteen vuoksi vaatia kasvihuonekaasujen päästöjen leikkaamista. Asiaa mutkistaa se, että merenpinta voi jatkaa luonnollista nousuaan, vaikka ihmiskunta tekisi kollektiivisen itsemurhan ensi viikon tiistaina. Varovaisuusperiaate on myös kaksiteräinen miekka: minkä tahansa globaalin ongelman ratkaisu voi vaatia rajallisten voimavarojen keskittämistä. Joko unohtuivat köyhyys, eriarvoisuus, väestönkasvu ja biodiversiteetti?

Voiko ihmiskunta oikeasti muuttaa käytöstään kollektiivisesti niin, että kasvihuonekaasujen päästöt saadaan loppumaan?

Tähänkään kysymykseen ei kenelläkään voi olla varmaa vastausta, joten puhutaan uskosta: optimisti luottaa siihen, että ihminen on kekseliäs ja kehitys kehittyy, pessimisti siihen, että kaikki menee päin helvettiä. Yhdestä asiasta olen melko varma: ihmisiä pelottelemalla ja pakottamalla saadaan aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Ranskassa saatiin tästä esimakua joulukuussa 2018, kun polttoaineverojen korotuksista suuttuneet ihmiset lähtivät kaduille osoittamaan mieltään. Nämä niin sanotut keltaliivit saivatkin presidentti Emanuel Macronin ainakin tilapäisesti luopumaan ilmastopoliittisista veronkiristyksistä.

Skeptikko, mutta ei kieltäjä

No niin, tässä puhui siis skeptinen journalisti, jota moni voisi nimitellä vaaralliseksi denialistiksi, jopa huolimattomasti ”ilmastonkieltäjäksi”. Puolueettomasti lukien äänessä on varovainen tutkija, joka ei ole vakuuttunut lähes hysteeriseksi muuttuneesta ilmastonmuutoksen rummutuksesta.

Kvasivirallisen linjan, jota edustaa Suomessa Ilmatieteen laitos, ohella kirjassa annetaan ääni lukuisille kriittisille tutkijoille. Suuressa maailmassa heitä on runsaasti, vaikka näyttää siltä, että virassa oleminen aiheuttaa tietynlaista varovaisuutta mielipiteen ilmaisussa.

Myös suomalaisia toisinajattelijoita löytyy: Timo Hämeranta, Boris Winterhalter, Antero Järvinen, Mauri Timonen, Kari Mielikäinen, Kalevi Mursula, Ilya Usoskin, Antero Ollila, Jyrki Kauppinen, Jarl Ahlbeck, Eija-Riitta Korhola ja Mikko Paunio.

Kirjan liitteeksi Virtanen on haastatellut päätoimittajia heidän mediansa harjoittamasta ilmastonmuutosjournalismista. Lähes kaikki kertovat pitävänsä asiaa tärkeänä ja ennakoivat aiheen käsittelyn vielä jopa lisääntyvän.

Toisessa liitteessä vastaajaksi on pyydetty Ilmatieteen laitos. Sen edustajille kirjoittaja on asettanut tiukkoja kysymyksiä aiheeseen liittyen. Vastaajia ei ole henkilöity, mutta linja on taattua kansainvälisen ilmastopaneelin, IPCC:n, ilmastoliturgiaa. Pariin kysymykseen Ilmatieteen laitos vastaa lainaamalla amerikkalaista blogistia.

Kirjassa on täydellinen lähdeluettelo ja erillinen nimiluettelo.

Entä ne ilmastoänkyrät?

Yksi suuri musta aukko skeptikon mielessä tekstistä paistaa. Kirjassa ei haastatella tutkijoita, joiden mukaan sana ”kasvihuoneilmiö” on vertauskuvanakin niin huono, ettei sitä tulisi käyttää lainkaan. Miksi ei sen sijaan puhuta ilmakehästä, jonka toiminta näyttää monilta osin olevan nykyisten ja mahdollisesti tulevienkin ennusteiden ulottumattomissa?

Sama pätee suuren syntisen, hiilidioksidin, käsittelyyn. Sen pitoisuus ilmakehässä on 0,04 prosenttia. Tarvitaan koko joukko hyviä fysikaalisia selityksiä, jotta tästä minikaasusta saadaan aikaan aktiivinen lämmön tulppa tai lisälämmitys pallollemme.

Matti Virtanen lupaa kirjan esipuheessa perheelleen, että nyt päätökseen saatu kirjoitusprojekti ei uusiinnu. Mutta kukapa tietää?

24 KOMMENTTIA

 1. NASA:n sateelliittiaineisto paljasti planeetan keskilämpötilan laskeneen 0.6 astetta vuodessa viimeisen kahden vuoden ajan. Siinä missä lämpenemistä on tapahtunut jossain määrin havaittavasti pohjoisella pallonpuoliskolla, on ilmasto viilentynyt vastaavasti eteläisellä pallonpuoliskolla.
  Huolimatta vihervasemmiston itkuvirsistä, on aika katsoa tosiasioita silmiin.
  Ihmiskunnan suurin sankari, presidentti Donald Trump, hoiti ”ilmastonmuutoksen” ensimmäisinä päivinä virkaan astumisensa jälkeen psyykkisillä voimillaan.

 2. Tällaisissa esityksissä mainitaan aina joukko diletantteja ja alan tutkijat sivuutetaan totaalisesti. Harrastelija löytää ison joukon vaikealta kuulostavia kysymyksiä ja on varma, että ne ovat tärkeitä, osoittavat ilmastonmuutoksen epäilyttäväksi ja eivät ole kenenkään vastattavissa. Totuus on kuitenkin se, että alan asiantuntija pystyy vastaamaan jokaiseen tuollaiseen kysymykseen – yleensä kyse on alan alkeistiedoista. Sitten on ryhmä skeptikoita, jotka selailevat netin sivustoja mitkä on vartavasten luotu levittämään väärää tietoa (esim. WUWT) ja uskovat sitten itsekin omaksuneensa korkean tason tiedettä. Unohtakaa! Kolmas ryhmä on jonkun toisen alan tieteenharjoittajat jotka hakevat sisältöä oman tylsän alansa vierestä ja jotka sitten julkaisevat ilmastoon liittyviä asioita mistä eivät mitään ymmärrä. Moraalitonta!

  • Kun niin kaikentietävä näytät olevan, niin selitäpä miksi James Clerk Maxwell’in ALKUPERÄISIÄ yhtälöitä ei opeteta missään yliopistoissa:

   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_1.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_2.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_3.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_4.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_5.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Maxwell_1864_6.pdf
   http://www.zpenergy.com/downloads/Diagram.pdf

   ”The Distortion of Maxwell’s Equations

   Abstract. James Clerk-Maxwell is credited with having brought electricity, magnetism, and optical phenomena,together into one unified theory. The details of what exactly he did were however seriously distorted in twentieth century physics textbooks. Maxwell is most famous in connection with a set of equations which bear his name, but these equations have been totally removed from the physical context within which Maxwell was working, and outside of that physical context the full meaningof these equationsis lost…”

  • Asiassa on kaksi puolta: Tieteellinen ja poliittinen/taloudellinen. Tieteen pitäisi pystyä vastaamaan siihen muuttuuko ilmasto vai ei ja mistä syystä. Tai oikeastaan väärin, ilmastohan on muuttunut läpi tämän planeetan historian, syystä tai toisesta, mutta miten paljon kyse on ihmisen toiminnasta on kysymys tällä hetkellä. En ota kantaa tähän sen enempää koska en ole ilmastotutkija.
   Toinen ja itselleni mielenkiintoisempi kysymys kansalaisena on poliittinen/taloudellinen. Miten tätä ”kriisiä” käytetään kansalaisten kukkaron keventamiseksi ja oikeuksien vähentämiseksi, huomion viemiseksi pois tärkeämmistä ja konkreettisemmista asioista ja toisaalta herrojen rikastuttamiseksi entisestään?
   Luovutetaanko taas lisää kansallista määräysvaltaa jollekin kansainväliselle, epädemokraattiselle ja epämääräiselle elimelle, joka diktaattorin vallalla sanelee säännöt? Rockefellerit ja muut suuruudenhullut globalistit hyppivät riemusta kun tyhmät kansat luovuttavat taas oikeuksiaan pois vapaaehtoisesti heidän kiimaisena valmistelemalleen maailmanhallitukselle.
   Suomen toimilla tämän planeetan lämmittämiseksi tai viilentämiseksi on yhtä paljon merkitystä kuin kärpäsen paskalla kartalla, niinkuin oikeastaan kaikella muullakin mitä me teemme tässä maailmassa. Voivathan sitä tietysti aina toimittajat ja politiikot moraaliposeerata ja jeesustella, varsinkin kun se on Suomen köyhä kansa joka heittää rahojaan kankkulan kaivoon, mutta mitään konkreettista merkistystä näillä maksujen korotuksilla ja kansalaisten kiusaamisilla ei ole niin kauan kuin maailman suurimmat saastuttajat jatkavat toimintaansa.
   Heitä ei kukaan ei laita aisoihin, koska heidän sanomisillaan ja teoillaan on jotain merkitystä tässä maailmassa,toisin kuin meillä, joiden kannattaisi vain keskittyä pitämään huoli omista asioistamme ja omien kansalaistemme ja luontomme hyvinvoinnista.
   Todettakoon vielä että jos fossiilisista polttoaineista halutaan luopua niin ydinvoiman lisäys on ainut luotettava vaihtoehto mitä meillä tällä hetkellä on, mutta sitähän nämä viherfasistit vastustavat henkeen ja vereen.
   Ympäristökysymyksiä joihin Suomalaiset sen sijaan voisivat vaikuttaa, mutta joihin meidän mediamme ei halua keskittyä, syistä jotka kyllä arvaan,ovat esimerkiksi meidän metsiemme liika hakkuut näiden kansainvälisten sieluttomien firmojen raaka-aineeksi. Näiden kansattomien finanssigangstereiden omistamien tehtaiden harjoittama vesiemme saastuttaminen sekä samojen gangstereiden harjoittama kaivostoiminta, jolla maamme luonnonvarat riistetään pilkkahintaan kaukomaille.
   Onhan näitä ongelmia joita mekin voisimme korjata omin voimimme, jos kansa yhdistyisi ja lakkaisi juomasta uusliberaalia/monikulttuurista taikajuomaa, joka saa heidät välinpitämättömiksi oman kansansa ja maansa kohtalosta ja uskomaan että tämä taloudellinen riisto on moraalista ja normaalia.
   Media, joka on riistäjien taskussa ei halua näihin aiheisiin keskittyä ,koska niille ongelmille voisimme konkreettisesti tehdä jotain, ainakin vielä. Sen sijaan se haluaa ihmisten tuijottavan taivalle ja heittävän rahaa kaiken maailman turhiin ilmastohömpötyksiin, koska media ja sen omistajat tietävät että Suomen kansa on voimaton sen edessä ja voimattomana se haluaa kansan pitääkin ja keskittyneenä turhuuksiin samalla kun meidän rahamme ja oikeutemme varastetaan meiltä. Se hypnoosi ja harhautus on median tehtävä.

   • Tässä Punkarin vastausta odotellessa kysymykseeni mainitsen, että vaikka pinnallisesti tarkastellen Maxwellin yhtälöiden väärennyksellä ei olisi mitään tekemistä suuren ilmastohuijauksen kanssa, niin niillä on tietty hyvin olennainen yhteys – siitä huolimatta, että väärennys tehtiin jo yli sata vuotta sitten eikä silloin kukaan puhunut mistään ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Tuo yhteys syntyi tosiasiallisesti samalla hetkellä kuin loputtomasti toistettava ilmastovalekin.

  • Eihän tutkijoiden esittämät faktat ole ongelma, vaan niistä vedetyt toimenpidejohtopäätökset. Tutkijoiden ja poliittisten manipulaattoreiden välille on kehittynyt nyt näkymätön yhteistyömuoto, jossa suurelle yleisöllä näyttää siltä, että TIEDEYHTEISÖ esittää toimenpidesuosituksia ikään kuin tieteellisinä ratkaisuina ongelmiin. Todellisuudessa nuo ratkaisut ovat poliittisten manipulaattoreiden ohjaileman agendan mukaisia ja siellä vasta niitä diletantteja löytyykin. Tämä agenda toimii myös vaivihkaisesti tieteen rahoittamisen ohjaajana. Termi ’ilmastonmuutos’ tutkimusohjelman otsikossa höllyttää rahoittajien kukkarot. Taustalla on runsaasti sekä taloudellisia että ideologisia intressejä.

   Tieteentekijöiden naiivius tässä suhteessa ei oikeuta minkäänlaisen ylimielisyyteen, vaikka itse tutkimusprosessi lieneekin moitteetonta. Kyse on kuitenkin siitä, että tieteen arvovaltaa ohjataan poliittisen manipulaation tarkoituksiin.

 3. Suomessa ilmasto ei ole niin rajusti muuttunut lämpötiloissa kuin muualla maailmassa pohjoisen sijainnin ja suuren mantereen tuoman kylmyyden takia. Kuitenkin muutoksia muilla aloilla on tapahtunut kuten lumentulon ja sulamisen välisen ajan supistumisena ja lumen määrän lisääntymisenä. Siitä on seurannut että järvet on saaneet lumipeitteen ennenkuin ne on jäätyneet ja nykyään lammet ja järvet ovat vetisia talvellakin kun ohentuneen jään päällä on aina vettä lumen alla. Viime kesä oli lämmin ja eteläsuomessa kärsittiin kuivuudesta mutta pohjoisempana vain paikoittain eikä kesä ollut läheskään niin helteinen kuin 2000 luvun kuumimmat ja sitä aikaisemmat kuumat kesät. Kesä oli virkistävä poikkeus edelliisiin syksy tyyppisiin kesiin verrattuna ja pienensi mukavasti sähkölämmitteisen talon lämmityskuluja. Maailmalla kesälämpötilat on nousseet kuten australiassa ja sitä on seurannut kuivuus ja lähi-idässä ja pohjoisafrikassa sekä -amerikassa on samantapaista kehitystä menossa. Muutokset on vielä pieniä mutta hidas tulee olemaan ilmastomuutokseen vaikuttavien aineiden väheneminen ja mahdollisimman suuren voiton tavoittelun takia yritykset ei hevillä muuta toimintatapojaan ja henkilökohtaisella tasolla vain rikkaat voi vaikuttaa päästöjen vähemiseen mutta köyhillä ei siihen ole varaa. Lämpötilat tulee nousemaan yli tavotteiden koska yhteiskunnan rattaat ei niin nopeasti muuta suuntaa ja sitten seurauksena ilmaston kuumeneminen tai kylmeneminen mutta alkuperäisenä se ei tule säilymään.

 4. Minun taas ei tarvi muuta tietää kuin sen, ketkä ovat ilmastouskoa lietsomassa ja siitä rahat keräämässä, ja voin jo sanoa melkoisella varmuudella että huijaus on kyseessä.

  Sama porukka on kauttaa aikain huijareina pois potkittu minne menevätkään, nyt ovat oveluudellaan jokaisen läntisen maailman merkittävän toimialan rahakasan päällä kuninkaina istumassa. Siitä ei tietenkään saa puhua, se on määritelty rasismiksi. Huoh.

 5. Vähemmän työllistetyillä ihmisillä sekä tottaalisesti työttöminä olevilla on liian paljon joutilasta aikaa aivoitella ja arvailla mitä tulevaisuudessa saattaisi tapahtua. Pienet lämpötilojen heittelyt ovat aivan ”normaalia kierto-kulkua maapallolla”. Trendi on se miten kärpäsestä on tehtävä härkänen tullakseen huomattua. Al Gore on se syntipukki joka huomasi ”suuressa viisaudessaan” aloittaneensa aiheen jota on mahdotonta viedä päätökseen. Arvailuilla on omat hautomonsa joiden jäsenmäärä on hurjassa nousussa. Uusi VIHREÄ liike pitää USAn nuoret kusipäät kiireisinä, ja lisäävät häirintää asiantuntijoiden järkiperäisiin lausuntoihin. Se kaikki tulee ääri-vasemmiston leiristä.

 6. Nykyinen,väittäisin hysterinen suhtautuminen ilmastonmuutokseen tuotettiin kultuurillisin keinoin suurille kansanjoukoille,Hollywood tuotannolla.
  Kävin aikoinaan katsomassa elokuvan aiheesta, missä Yhdysvaltain tärkeät kansallisetsymboolit peittyivät jäämassojen alle,tuonkaltaiset elokuvat olivat tietoista propakandaa.

 7. Jokainen muistaa vuoden 2017 kun vettä satoi lähes jokaisena päivänä koko kesän. Sateet alkoivat silloin jo helmikuun aikana räpäskänä, ei kunnon lumisateita ja pakkasina. Satuin tammikuun lopulla 2017 kuulemaan radiosta, kun Neitiniemen Päivi haastatteli Ilmatieteenlaitoksen tutkijaa Heikki Lihavaista, joka oli saanut huomattavan summan tutkimusrahaa Yhdistyneessä Arabiemiraateissa keinotekoiseen sään muokkaamiseen. Heti seuraavan viikon aikana kelit muuttui samankaltaiseksi kuin tänä vuonna 2019 helmikuussa.

  areena.yle.fi/1-3880403

  kohdasta 5:50 -20:00

  Ykkösaamu

  Säänmuokkaus ja sen rajat

  50 min

  pe 27.1.2017

  Säänmuokkaus, yksikön päällikkö Heikki Lihavainen Ilmatieteen laitokselta.

  Saanut 1,4 miljoonaa sateen muokkaamiseen! jota Yhdistyneet Arabiemiraatit rahoittaa.

  Tuli mieleen kun vuoden 2010 paikkeilla uutisoitiin Nasalta saadusta rahasta ”tihkusade tutkimukseen”, sen jälkeen vesisade oli hienoista sumuista pisarointia.

  Vuosi takaperin kerrottiin Trumpin jonkun avustajista kieltäneet kemitreilauksen ja tunnuksettomat lentokoneet jotka tätä tekivät. Lentäjiä oli pidätetty ja viety kaltereiden taa. Syynä oli tämän avustajan perheenjäsenten sairastuminen syöpään ja sen johtuminen tästä. Tämä käytti sitten vaikutusvaltaansa. Tosiaan ei enää maaliskuun 2018 jälkeen ja koko kesänä paksua vanaa vetäviä lentokoneita ei näkynyt ja usvainen taivas alkoi selkeyttämään niin, että tähdetkin alkoivat taas näkyä yötaivaalla. Kesästä taasen tuli kuuma ja kuiva.

  Kysyin syksyllä 2017 MTK:sta kun maajussit valitti jatkuvista sateista, joka aiheutti viljasadon tuhoutumisen pelloille:

  https://yle.fi/uutiset/3-9837462

  ”Kysyitte säänmuokkauksesta ja sen tutkimuksesta.

  Ilmatieteen laitos on saanut merkittävää tutkimusrahoitusta muualta, koska Suomessa on korkeatasoista osaamista.

  Näen, että jos tutkimuksen avulla voimme tarkentaa sääennusteita kuten tutkija myös kertoi se auttaisi omaa maanviljelystämme.

  Meillähän luonnollisia sateita tulee jatkossa enemmän ja juuri sadonkorjuun aikaan, mikä vaikeuttaa sadonkorjuuta. Olisi äärimmäisen tärkeää, että näitä sateita voidaan ennustaa nykyistä luotettavammin.”

  Eli maajussien edustajat on sitä mieltä, että puolentoista miljoonan keinosadetutkimuksella saa aiheuttaa puolentoista miljardin sekundäärisen vahingon, koska Suomessa on niin korkeatasoista osaamista… Maajussia ei tälläiset tutkimukset auta nyt eikä tulevaisuudessa kun sato jää keinosateiden vuoksi peltoon ja talo menee vasaran alle.

 8. James Clerk Maxvell’in alkuperäisten yhtälöiden väärentäminen tynkäkokoelmaksi oli mm. tieteen korruptointia puhtaimmillaan – jo n. 100 vuotta sitten. Miksi tuo väärennys tehtiin, käy selville
  seuraavasta PowerPoint-esityksestä, jossa aiheena on ”NIKOLA TESLA, JAMES CLERK MAXWELL, THOMAS EDISON, JP MORGAN, THE LAWS OF PHYSICS and FREE ENERGY”:

  https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

  Käyttämällä kaikkien yliopistojen fysiikan opetuksessa Maxwell’in yhtälöistä vain väärennettyä versiota ”todistetaan” kaikille fysiikan opiskelijoille, että ’FREE ENERGY’ on mahdottomuus.

  Tässä on yksi esimerkki hyvin monien vastaavanlaisten joukosta, millaisin menetelmin PowerPoint-esityksessä mainittu pankkigangsteri-cabal pitää tosiasiallisen öljy-/hiilipohjaisen energia-monopolin hallussaan:

  ”Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times””,
  https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

  *

  Miten tämä liittyy sitten SUUREEN ILMASTOHUIJAUKSEEN, jonka ”ytimessä” on kasvien elämälle välttämätön hiilidioksidi?

  ’Free energy’ = täysin PÄÄSTÖTÖN energia, jonka käyttöönotto mm. veisi pohjan pois em. cabalin, sen lakeijoiden ja hyödyllisten idioottien ylläpitämältä ilmastovaleelta – ja melkein ilmainen energia lisäksi mullistaisi maailmantalouden.

  *
  Ks. myös ””TAKING THE RED PILL” THE REAL MATRIX, PART 1″, https://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm
  Suomeksi käännettynä: http://www.magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-1/

 9. Seuraavasta – jo hiukan päivitystä vaativasta – artikkelista käy selville, kuinka rikollinen NWO-cabal käyttää vain destruktiivisíin tarkoituksiin meiltä, ”we the people” pimittämäänsä ilmaista energiaa, ’free energy’:

  ”The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda”,
  https://www.checktheevidence.com/wordpress/2008/05/30/the-9-11-truth-movement-free-energy-suppression-and-the-global-elites-agenda/

 10. Nuo nimimerkki Anteron esittämät yhteydet Ilmatieteenlaitoksen säänmuokkaajiin ja tihkusateentekijöihin tulevat juuri ajoissa ennen eduskuntavaaleja. Sinänsä ”kemitreilaus” on äärimmäisen vakava asia, mutta onko ilmastonmuutosasiassa koko Eurooppa taantunut taikauskoon? Meille uskotellaan että ympäristön suojelu on ilmaston suojelua. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa. Useat tutkijat (amerikkalaisiakin ) ja IPPC itsekin totesivat vielä 2001 ettei CO2:n ja ilmaston lämpenemisessä voida pitkällä aika välillä todeta minkäänlaista kausaalisuhdetta.
  Kasvihuonepäästöt ja hiilidioksidin vähentäminen kuulostavat kyllä ihan kuin puhuttaisi faktoista. Ilmastontutkija Kirchsteinin mukaan kuitenkin luonto itsessään tuottaa ja varastoi hiilidioksidia 97%:ia ja vain 3 %.:ia on ” ihmisen tuottamaa”. CO” on harmitonta, hän sanoo. Tässä on nyt ryhdytty Luojaksi kun tarvittiin maailman talouden kasvua piristävä mullistava idea. Asialla on tehty ja tehdään suunnattomasti rahaa. Poliitikot ja tieteentekijät on valjastettu myyntimiehiksi . Jälleen pätee kuten mediatalojen toimittajilla : Sen lauluja laulan kenen leipää syön.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=hPVT7iihMTs

  Artikkelinsa otsikossa Kari Arvola kysyy oikeutetusti :Onko ilmasto-hysteria hoidettavissa?- Mielenkiintoista ainakin on nähdä, heikkeneekö ilmasto-hysteria tulevissa Ylen vaalipaneeleissa vielä ennen vaaleja.

 11. Suuren ilmastohuijauksen takapiruina ovat Lontoon Cityn ja Wall Streetin pankkigangsterit. He eivät ole ajamassa meidän, ”we the people”, asiaamme vaan meidän alistamistamme heidän NWO-tyranniansa alle.
  Muutama poiminto seuraavan pitkähkön artikkelin alkuosasta, ”The Political Agenda Behind the Man-Made Global Warming Movement”:

  ”The public promotion of the man-made global warming theory has obviously been extremely political and ideological, NOT BASED ON GENUINE RATIONAL SCIENCE. Scare tactics, exaggerated or blatantly FALSE NEWS REPORTS, and the vilification and marginalization of scientists who question man-made global warming are all indicators of a political propaganda campaign.

  Most importantly, the reports that are issued by the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change (the IPCC) have always included a summary that DISHONESTLY represents the findings of the climate scientists whose work these reports are supposed to objectively represent, and it is the summary that governments and the news media pay attention to. Furthermore, some crucial IPCC reports have been based on FRAUDULENT SCIENTIFIC STUDIES, obviously because no real scientific evidence exists to support the theory of man-made global warming. Everything they say is simply based on computer models of the climate system, MODELS which have been SHOWN TO TO BE WRONG on every prediction.

  All of this indicates the existence of political agendas behind the Anthropogenic Global Warming (AGW) movement that are about issues other than, “saving the world from catastrophic global warming”.”

  ”It seems that the origin of the AGW movement can be traced back to the financial elites , i.e., the private investment bankers, mostly in ’The CITY of LONDON’ but also on WALL STREET in the U.S.”

  ”The man-made global warming fraud is clearly all about some of the wealthiest people in the world (i.e., our ”rulers”) seeking to maintain and increase both their wealth and their political power, which is certainly not a new phenomenon in human history.”

  Koko artikkeli: http://ielts-yasi.englishlab.net/political_agenda.htm

 12. Talouden professori ( emeritus ) Ottawan yliopistosta, Michel Chossudovsky, kertoo jo vuosia sitten, että USA ja Venäjä ovat kehittäneet kykyä manipuloida ilmastoa militäärisyistä. Uusilla elektromagneettisilla aseilla voi manipuloida ilmakehää. 1940 – luvulta asti säähän on pystytty vaikuttamaan. Vietnamin sodassa käytettiin ilmastonmuokkausta.
  On luettavissa epäilyksiä HAARPIN ( High-frequency Active Auroral Reseach Program ) tai vastaavan keinon käytöstä erilaisissa katastrofeissa : Haitin maanjäristys, Fukushiman ydinvoimaonnettomuus, New Yorkin pilvenpiirtäjäromahdukset 9/11. Chossudovskyn mukaan ”HAARP is a weapon of mass destruction, operating from the outer atmosphere and capable of destabilising agricultural and ecological systems around the world.”

  Vielä on olemassa tietoa Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta yhteydessä em. seikkoihin.
  Pohjoismaiden viime kesän kuivuus näkyi Venäjän TV:ssä sääkartalla tulipunaisena pyöreänä ympyränä, merkillisen kompakti alue. Ruotsissa oli mittavia metsäpaloja, pohjavedet ehtyneet.
  Trump kehui USA:n olevan avaruussodan johdossa maailmassa. Mitä hän sillä tarkoitti ?
  Suurvallat ovat tehneet erilaisia kokeiluja, testejä, miten mekanismit toimivatkaan säänmuokkauksessa.
  https://www.collective-evolution.com/2019/03/05/university-professor-condemns-the-united-states-military-for-geo-engineering-owning-the-weather

 13. James Corbett selostaa artikkelissaan ”And Now For The 100 Trillion Dollar Bankster Climate Swindle…” eli ”BANKSTERIEN 100 biljoonan dollarin ilmastohuijaus” kuinka huijauksen keskiössö ovat 90 biljoonan dollarin investoinnit energia-infrastruktuuriin, yksi biljoona dollaria vihreisiin joukkovelkakirjoihin, monien biljoonien dollarien päästökauppa-markkina sekä 391 biljoonan dollarin kasvava rahoitus-markkina. Siksi apajilla on huomattava joukko monikansallisia suuryrityksiä ml. monet oligarkkien hallitsemat ÖLJY-YHTIÖT. [Kaikki maksatetaan viimekädessä niiden maiden veronmaksajilla, joiden poliitikot ovat ilmastohuijauksessa mukana – kuten Suomi,]

  Siksi myös ROCKEFELLERIT JA ROTSCHILDIT OVAT ILMASTOHYSTERIAN eturintamassa.
  Apajilla on myös yli 400 globaalia institutionaalista sijottajaa ottamassa oman osuutensa voitoista.

  ”The heart of the issue (for those who need it elaborated) is this: the future of $90 trillion of energy infrastructure investments and the $1 trillion green bond market and the multi-trillion dollar carbon trading market and the $391 billion (and growing) climate finance industry hangs in the balance.

  It’s why Enron and Goldman pioneered the emissions trading swindles (that–surprise, surprise!–are a complete and total fraud from top to bottom).

  It’s why General Electric, DuPont, Johnson & Johnson, Pepsi, Siemens, AIG and a host of other Fortune 500/CFR companies joined BP, ConocoPhillips, GM and a host of other oiligarch companies as founding members of the US Climate Action Partnership whose “Blueprint for Legislative Action” became the backbone of the Wall Street-backed Waxman-Markey bill of 2009.

  It’s why the Rockefellers and Rothschilds are at the forefront of the climate hysteria.

  It’s why over 400 global institutional investors worth over $25 trillion have decided to cash in on the bonanza with their “Investment Platform for Climate Actions.”

  Koko artikkeli: https://www.corbettreport.com/and-now-for-the-100-trillion-dollar-bankster-climate-swindle/

 14. ”Suurin huijaus historiassa”:
  Greenpeacen perustaja leimaa globaalin lämpenemisen ”aivopesu” kampanjaksi
  ”Ilmastokatastrofi on tiukasti pelko- kampanja – pelko ja syyllisyys”, Moore kertoi Breitbartin radio-isännälle Rebecca Mansourille. ”Pelkäätte, että tapat lapsesi, koska ajatte heidän kanssaan maastoautolla ja päästätte hiilidioksidia ilmakehään ja sinulle tulee syyllinen olo siitä.
  He aivopesevat näitä lapsia ajattelemaan, että maailma on päättymässä kymmenen vuoden kuluttua. Tämän takana on oltava miljardöörejä. Haluan tietää, keitä he ovat. Mielestäni meidän täytyy metsästää ne.

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=184989

  • Lisäys
   eikös meidän presidenttikin kuulu tähän ’metsästettävien joukkoon’?
   Hänhän on ilmaissut olevansa kovin huolissaan nwo-eliitin mieliaiheesta, ilmastonmuutoksesta.

 15. Pakkorokotusta suunnitellaan edelleen, vaikka asiantuntijat ovat sitä vastaan. Heikkohermoisille tarjotaan jopa ”lmaisia pistoksia SUPER-MARKETIN käytävillä”. Se, jos mikä, on juuri kansanpaljouden harventamista. Uhrit unohtavat kysyä, mihinkä tautiin tämä piikki ruiskutetaan. Silläkään ei ole väliä, vastataan? Terveys palajaa, vaikka et edes olisi millään tavalla sairas.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here