Helsingin Lähiradion 15.2. lähetetyssä Perusturva puntarissa -ohjelmassa oltiin Maanantaiklubin tilaisuudessa, jossa toimittaja ja tietokirjailija Pentti Sainio alusti kirjastaan Minne Suomi pommittaa?

Sainion kirjassa käsitellään laajasti tulevaa hävittäjähankintaa, johon varattuja kymmeniä miljardeja euroja Sainio pitää hukkaan heitettynä rahana.

Sainion olennaisia huomioita ja kysymyksiä sisältävän alustuksen ja siitä käydyn keskustelun voi kuunnella Lähiradion sivuilla seuraavassa osoitteessa:

http://www.lahiradio.fi/audio/perusturvapuntarissa/perusturvapuntarissa13022019penttisainionetti.mp3

24 KOMMENTTIA

 1. Kun lukee kannessa olevan nasevan lauseen, niin kaikkein tärkein kysymys jälleen kerran on: MIKSI?

  Suomen rahallinen tuki ja sekaantuminen minkäänlaisiin sotilasoperaatioihin ei mene järkeen mikäli ei näe sitä tosiasiaa, että Suomi ei ole itsenäinen. Suomen politiikkaa ei ohjaa puolueet eikä ministerit vähimmässäkään määrin, he tekevät juuri sen mitä Isäntä määrää. Ja suuremman palapelin tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikilla kansallisvaltioilla – olivatpa he puolesta tai vastaan – on YKSI yhteinen Isäntä…. Isäntä, joka huijaa ihmiset sotimaan toisiaan vastaan!

  • Saksa huijasi suomalaiset poliitikot jatkosotaan 1940. Talvisodan lopussa tuli vihje ”tehkää rauha millä ehdoilla tahansa mutta säilyttäkää armeijan iskukyky, saatte kaikki myöhemmin korkoineen takaisin”. Miltei sanatarkka lainaus.
   Ryti ja Tanner tekivät ohjeen mukaan eduskunnan tietämättä mitään asiasta.
   Auttoiko Saksa hyvä hyvyyttään? Tuskin. Barbarossan takia oli venäjän joukkoja sidottava Suomen 1300 km pitkälle rajalle mahdollisimman paljon.

   • Autto Saksa kuitenkin hädän hetkellä kesällä -44 vaikka olivat itsekin jo selkä seinää vasten. Saksa on kuitenkin ollut ainoa maa, joka on konkreettisesti auttanut Suomea, silloin kun sitä apua on tarvittu.

 2. Suomi pommittaa sinne minne sen käsketään pommittaa.
  Meillä on maassa sellainen päämies ja johto joka ottaa käskyjä vastaan maan ulkopuolelta ja toteuttaa nöyrästi yhdessä Macronin ja kumppaneiden kanssa sitä agendaa kansan selän takana jota London haluaa sen toteuttavan.
  http://www.unz.com/gdurocher/macron-calls-for-european-renaissance-in-controversial-alt-right-pivot/
  Aivan kuten heikon itsetunnon omaava tarvitsee itselleen tukimiehen niin meidän valtiojohtommekin. Se ei halua/osaa elää itsenäisenä ja tehdä omia viisaita päätöksiä vaan on antautunut vallan- ja rahanhimossaan globaalin pankki- ja korporaatiomafian ruokkimaksi juoksupojaksi mistä kansa saa maksaa kovan hinnan.
  Nyt se näkyy itsenäisyyden menetyksenä, kasvavana velkaorjuutena ja yhteiskunnan perusrakenteiden tuhona.
  Suuri ongelma on ettei kansa näytä oppivan virheistään eikä kykene valitsemaan itselleen viisasta johtoa vaan aina vain näitä ’pelimiehiä’, jotka tuhlaavat kansan kipeästi kaipaamia rahoja omiin sotaleikkeihinsä.
  Ja pelottavasti näyttää siltä että tämä kyky entisestäänkin päivä päivältä heikkenee valtamedian pommituksessa jonka valheet enemmistö yhä ilman vatsavaivoja sulattaa.

 3. Missä tuollainen miltei sanatarkka lainauksesi on luettavissa ja onko se suomenkielellä? Kyllähän sillä jokin lähde on olemassa, vai onko se vain kuulopuhetta?

 4. Minkätakia maassa koulutetaan upseereita, jos heitä ei aiota käytettävän antamaan määräyksiä ”tarkka-ampujille”, joiden tehtävänä on tappaa ihmisiä joita eivät ole koskaan edes tavanneet ? Lopettakaa upseerien koulutukset, niin sitten ei tarvitse enää sotia käydä, eikä niitä ”harjoitella”. Costaricalla ei ole edes armeijaa, eikä heitä uhkaile kukaan. Pienellä kansalla ei ole siihen halua eikä varaakaan. Saatanan vallassa olevat kansat janoavat sotaa ja tappamista, kun taas Jumalan hallituksen alaiset ”tosikristityt” kieltäytyvät sodista.Mitä PAPPI sanoo edeltäneestä ???

  • Rauha ei kiinnosta sotahulluja ja psykopaattista vihaa potevia jotka ovat Saatanan vallassa ja kyvyttömiä elämään tasavertaista elämää muiden kanssa.
   Meiltäkin näitä löytyy runsain mitoin ja he toimivat ’kimpassa’ USA/Israel/Nato-koaliition kanssa joilla tavoitteena on ensin luoda Suur-Israel ja sitten valloittaa ja alistaa pikku hiljaa koko maailma oman valtansa alle.
   Luin että tämän koaliition jäsen Israel pommittaa ja toimii vain Juutalaisen Katekismuksen mukaan joka antaa ohjeet maan ’netanjahuille’ miten pitää toimia jotta saavutetaan sionistien tavoitteet.
   The Jewish Catechism: Advice to Jews on How to Achieve Zionist Goals
   http://www.renegadetribune.com/jewish-catechism-advice-jews-achieve-zionist-goals/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=184090

 5. Pentti Sainion panos alkaen aikaisemmista julkaisuistaan lähtien niiden asioiden valottamiseksi, joita piilossa ja salaa valmistellaan. on merkittävä. Kiitos vaan Pentti.

  Oleellisimmat asiat kyllä tulevat selkeästi esiin, -myöskin se miten kansakuintaa ja typeriä poliitikkoja jatkuvasti kusetetaan.

  Voitaisiin kysyä esim. sitä, kun Sipilän hallitus ja muukin istuva hallinto on vastuussa viime-aikojen hyökkäys, -ei siis maanpuolustusharjoituksista, niin miten potti on suunniteltu jaettavaksi.

  Littyykö Sipilän hallituksen eronpyyntö millään tavalla esim. Sote asiaan, vaan onko taustalla muita vaikuttimia.

  Kun sen suuntainen kehitys, mitä Sainio kuvailee kirjassaan ja maanantaiklubin alustuksessaan on jo jatkunut pitkään, niin tässä valossa on ilmeistä että painopistettä Suomen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen osalta on järjestelmällisesti kammettu USA:n intressien mukaiseksi, alkaen -90 luvun lamasta.

  Tämä kaikkki on tapahtunut Suomen taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen vahingoksi ja kansakunnan etujen vastaisesti hallituskausi toisensa jälkeen. Nyt sitten ollaan siinä missä ollaan. Mutakuopassa kuin muurahaiset siirapissa.

 6. Urhoollisuudesta tuli esiin hyvä esimerkki, kun paikallisessa lehdessä oli kuva, miten nuorimies piti nuorta peuraa sylissään jonka oli pelastanut hukkumasta heikoilla jäillä. Hän on sitä tehnyt jo monta kertaa, menettämättä kuitenkaan omaa henkeään. P -Korea luovutti sodan aikaisten USAn sotilaiden haalistuneet luut vietäväksi takaisin kotimaan multaan. Paljon oli Amerikan lippuun käärittyjä arkkuja lennätetty kotiin, Trumpin käynnin jälkeen. Luukasat saivat kunniaosoituksia politikoilta, jolla taas innoitettiin ”uutta tykinruokaa” uusille sotilaille heidän matkalleen tuntematonta kohti. Tosi urhoollisuutta esiintyy ihan päivittäin yleisillä maanteillä missä kokonaisia perheitä kuolee alkoholistien kaahatessa pää ja vatsa täynnä
  KOSSUA. Yksikään kuollut perheen jäsen ei saa minkäänlaisia ylentäviä isänmaallisia puheita kirkon taholta puhumattakaan maan johtajilta. Maiden johtajat tarvitsevat ”sähkö-shokkia” pitääkseen heidän poissa NIKKILÄN kaltaisista laitoksista.

 7. It’s growing! Here is a list of 40 Jewish organisations which signed the following letter.

  Academia4equality (Israel)
  Arbeter Ring/Workmen’s Circle, Southern California
  Boycott from Within (Israeli citizens for BDS)
  Coalition of Women for Peace (Israel)
  Collectif Judéo Arabe et Citoyen pour la Palestine (France)
  Dayenu: New Zealand Jews Against Occupation (New Zealand)
  Een Ander Joods Geluid (A Different Jewish Voice) (The Netherlands)
  Een Andere Joodse Stem – Another Jewish Voice (Flanders, Belgium)
  European Jews for a Just Peace
  Free Speech on Israel (UK)
  Gate48 – critical Israelis in the Netherlands
  Independent Jewish Voices (Canada)
  Independent Jewish Voices (UK)
  International Jewish Anti-Zionist Network
  Italian Network of Jews Against the Occupation
  Jewish Anti-Fascist Action Berlin (Germany)
  Jewish Socialists’ Group (UK)
  Jewish Voice for Democracy and Justice in Israel/Palestine (Switzerland)
  Jewish Voice For Labour (UK)
  Jewish Voice for Peace (USA)
  Jewish Voice for Peace members in London (UK)
  Jews Against Fascism (Australia)
  Jews against the Occupation (Australia)
  Jews for Justice for Palestinians (UK)
  Jews for Palestinian Right of Return (USA)
  Jews of Color & Sephardi and Mizrahi Jews in Solidarity w/ Palestine (USA)
  Jews Say No! (USA)
  JIPF – Judar för Israelisk Palestinsk Fred (Sweden)
  Jüdische Stimme für gerechten Frieden im Nahost e.V. (Germany)
  Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins (Catalonia, Spain)
  Los Otros Judíos (Argentina)
  Manchester Jewish Action for Palestine (UK)
  Quebrando Muros – Judeus Brasileiros Pela Descolonização da Palestina (Brazil)
  Scottish Jews Against Zionism
  SEDQ Network- A Global Jewish Network for Justice
  South African Jewish Voices for a Just Peace (South Africa)
  South African Jews for a Free Palestine (South Africa)
  Union des progressistes juifs de Belgique (Saint-Gilles, Belgium)
  United Jewish People’s Order (Canada)
  Union Juive Française pour la Paix (France)
  Boston Workmen’s Circle, Center for Jewish Culture and Social Justice

  https://grizzom.blogspot.com/
  The Alan Buttle Radio Show 2019.03.09

 8. Suomi on sitonut itsensä eun ja naton välityksellä venäjän pommittajien joukkoon ja muutosta ei tähän ole tulossa ennenkuin suomi on pommitettu maantasalle.

  • Ei suinkaan pidä unohtaa myöskään USA:aa itsellisenä toimijana, joka nykykehyksissä kutsuu itsensä Suomeen ruokittavaksi ja Suomen kustantamista palveluksista nauttimaan, jotta voitaisiin harjoitella hyökkäyksiä Venäjälle. Siihenhän lentokoneita ohjuksineen tarvitaan.

   EU on eurooppalaisen kolonialismin uusi viritelmä, jolla on suuret haaveet mutta pienet resurssit. Parhaiten sitä kuvaa symboolinsa Brysselissä, joka kuseksii omille varpailleen, josta käytännön esimerkkinä ovat sanktiot Venäjää kohtaan.

   Brysselissä nuorukaisena kauan sitten ihmettelin ko. kuvatusta, ja mitä on liikkunut sen tahon päässä, joka moisen virityksen oli loihtinut esiin.

   Kenraalit kehittelevät skenaarioita, ja jotkut peliteorioita, hyväksikäyttäen pyrkivät laskemaan voitonmahdollisuudet tiettyjen todennäköisyyksien puitteissa. Muuan ”laulava professori” Kanninen esimerkiksi väänsi väitöskirjansa aiheesta. Ilmeisesti eräänlaisena tilaustyönä, jotta hyökkäystoimille saaataisiin ”tieteelliset” perusteet.

   Miten näissä kentsujen skenaarioisssa on siviiliväestön suojaaminen ja infran säilyttäminen toimintakykyisenä huomioitu? Mitä ilmeisimmin ei mitenkään.

   Kun Suomesta menee sähköt, tietoliikenne ei toimi ruoka ei kypsy, kylmäketjut katkeavat jne. esimerkkejä on vaikka kuinka, ja kansakunta on vuosisadan alun tilanteessa, mutta ilman senaikuisia resursseja selvitä, kun nappulat puuttuvat. Peuranpaistin valmistaminen nuotiolla on pian kielletty, kun puun pienpolton aiheuttamien saastedirektiivien noudattamatta jättämisestä tulee sanktioita, -vai mitä?

   Amerikkalaiset haluavat Suomen sotivan Venäjää vastaan viimeiseen mieheen asti, ja ainakin tämänhetkisissä skenaarioissa suunta on juuri sitä lopputulemaa kohti. Viimekertainen yritys Saksan innoittamana, osoitti, että toiseksi tulleelle ei jaeta palkintoja. Nyt on sama into päällä, mutta idolina on USA, joka ei kykene rakentamaan edes uusia ilmassa pysyviä lentokoneita.

   Jokatapauksessa Suomi on tiellä, jonka päässä häämöttää vain totaalinen tuho, mikäli järki ei ajoissa tule päähän. Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että sellainen ihme tapahtuisi.

   Muuan ystäväni, jonka isänmaallisuutta ei ole mitään syytä epäillä sanoi kerran, että hän ei halua, että Venäjä hyökkää Suomeen ja/tai miehittää sen typerien poliitikkojen ja heidän harjoittamansa politiikan vuoksi.

   Persaukinen kansakunta käymässä toisten propagoimia tai masinoimia sotia velkarahoilla, kun kansakunnan kehityksestä ja ruokkimisesta ei kyetä edes rauhanajan oloissa huolehtimaan.

   Kyllä tämä vaan on siinä määrin hölmöläisten hommaa, että lajissaan kaikki tähänastiset ennätykset tässä kyllä lyödään

   • Ei ole oikren puolustusministeriön uhkakuvien mukainen visio mutta voi olla että se tällä menolla on toteutuu ellei joku taho tähän ala vaatimaan muutosta suomen ulko-ja puolustuspoliitikan nykymenoon. Hyvä kokonaisesitys tilanteesta.

 9. American Public and Iraqi Politicians Agree: US Should Get Out of Iraq
  Jay Lorenz
  The imperial U.S. military has had a presence in the Middle East for decades, an endeavor which has brought Americans exactly zero benefit. This is why Trump’s decision to pull out of Syria was met with wide public support.
  Of course, you wouldn’t know that if you only paid attention to the reaction from the media and government officials. But by criticizing a common sense, popular action like this, they only reveal themselves as the Israel First war-mongers they are.

  https://russia-insider.com/en/american-public-and-iraqi-politicians-agree-us-should-get-out-iraq/ri26533

 10. Tässä olisi hyvä artikkeli suomennettavaksi.
  Why Germany Attacked the Soviet Union
  Hitler’s Declaration of War Against the USSR – Two Historic Documents
  MARK WEBER
  http://www.unz.com/article/why-germany-attacked-the-soviet-union/

  As dawn was breaking on Sunday morning, June 22, 1941, military forces of Germany, Finland and Romania suddenly struck against the Soviet Union along a broad front stretching hundreds of miles from the Arctic Circle in the far north to the Black Sea in the south. Italy, Hungary, Slovakia, and Croatia quickly joined the campaign – the largest military offensive in history. Soldiers from those nations were soon joined by volunteers from other European countries, including France, Netherlands, Denmark, Norway, Spain, and Belgium.

  — To sum up, the Reich government makes the following declaration:

  Contrary to all the obligations it had assumed, and in crass violation of its solemn declarations, the Soviet government has turned against Germany. It has:

  1. Not only continued but, since the outbreak of war, intensified its subversive activities against Germany and Europe. And it has

  2. In steadily increasing measure developed its foreign policy against Germany in an ever more hostile way. It has

  3. Deployed its entire military forces on the German border ready for attack.

  The Soviet government has thus violated and broken its treaties and agreements with Germany. Bolshevist Moscow’s hatred of National Socialism was stronger than its political wisdom. Bolshevism is opposed to National Socialism in deadly enmity. Bolshevist Moscow is ready to stab National Socialist Germany in the back while she is engaged in a struggle for her existence.
  Germany has no intention of remaining inactive in the face of this grave threat to her eastern frontier. The Führer has, therefore, ordered the German armed forces to oppose this threat with all the might at their disposal. In the coming struggle the German people fully understand that they are called upon not only to defend the homeland, but to save the entire civilized world from the deadly dangers of Bolshevism, and clear the way for true social progress in Europe.

  • j2 says:
   March 20, 2019 at 2:37 pm GMT • 200 Words
   @UncommonGround
   Why Hitler attacked the Soviet Union in 1941? Maybe he was forced to attack at that time. Possible.
   But it is a wrong question.

   The correct question is why Hitler attacked Poland? Hitler had some problems with Poles, but it did not require a war and occupation of the country. Attacking to Poland started the world war.
   It was known that it would bring in France, most probably also the Great Britain, and the Soviet Union was a threat, the USA would fight in Europe after some time. If Hitler tried to avoid a world war, the only decision needed was not to attack to Poland but to find some other solution, even taking Germans in Poland to main Germany.
   But Mein Kampf mentions Jews on almost every page, so that was something essential to Hitler.
   If the real reason of the war was forcing Jews out Europe into the homeland that Zionist bankers had got through the previous bloody world war, then occupying Poland was unavoidable as that is where most of them were.
   Areas in the east, stopping Communism, they were secondary goals and the final result, Germany’s defeat, could be seen, but this single goal was what Hitler wanted to achieve, and achieved: Israel.

   PeterMX says:
   March 20, 2019 at 3:24 pm GMT • 300 Words
   The German invasion of Poland to free mistreated Germans and their territory from Polish occupation only occurred after extensive efforts to come to a peaceful solution. Something the British deliberately sabotaged by encouraging the Poles to keep the German territory when they promised to make war on Germany in early 1939 in the event Germany attacked Poland.
   The German city Memel is another example of allied behavior. The allies declared it a “Free City”, like Danzig, after WW I but in 1923 Lithuania attacked and took over the German city. The allies immediately recognized Memel as Lithuanian. Germany took it back, freeing the German population, in 1938.

   artikkeliin liittyy paljon kommentteja

  • Entä miksi Suomi ajautui sotiinsa?
   Syy lienee aika selvä: ei uskottu Marskin sanaan, tai sionisti Erkko ei uskonut vaan sai aikaan Talvisodan. Marskilla oli hyvä syy kutsua sitä Erkon sodaksi.
   Jos Talvisota olisi vältetty niin jatkosotaa ei olisi ehkä syttynyt koskaan koska siinähän motiivina oli vain Talvisodan tappioiden ja maa-alueiden uudelleen haltuunotto jonka uskottiin onnistuvan yhdessä Saksan kanssa.

  • Unzin näkemys ww2:sta
   American Pravda: When Stalin Almost Conquered Europe
   RON UNZ
   … Stalin … from the moment he had signed his long-term peace agreement with Hitler in 1939 and divided Poland, he ramped up his total-war economy to an even higher notch. Embarking upon an unprecedented military buildup, he focused his production almost entirely upon purely offensive weapons systems, while even discontinuing those armaments better suited for defense and dismantling his defensive lines of fortifications. By 1941, his production cycle was complete, and he made his plans accordingly.
   … Then at almost the last moment, Hitler suddenly realized the strategic trap into which he had fallen, and ordered his heavily outnumbered and outgunned troops into a desperate surprise attack of their own on the assembling Soviets, fortuitously catching them at the very point at which their own final preparations for sudden attack had left them most vulnerable, and thereby snatching a major initial victory from the jaws of certain defeat.
   Huge stockpiles of Soviet ammunition and weaponry had been positioned close to the border to supply the army of invasion into Germany, and these quickly fell into German hands, providing an important addition to their own woefully inadequate resources.

   http://www.unz.com/runz/american-pravda-when-stalin-almost-conquered-europe/

 11. Suomen porvarit on lupaiilleet natolle ja usalle että hävittäjät suojaa myös natomaa viroa vaikka suomi ei ole edes naton jäsen. Uudet ohjukset on taas tarkoitettu plesenskijan ohjustukikohdan hävitykseen aidossa nato hengessä saman porvariporukan naton kanssa sopimana hankintana. Suomi nyt suunnittelee naton yllyttämänä syviä iskuja naapurimaiden alueelle rauhan aikana ja kun vaalitentissä väyrynen puhui suomen puolustuksen laajentamiseta viroon niin yle katkaisi väyrysen puheen äänityksen siltä osin. Suomen oikeisto poliitikoilla on kumma hinku osallistua kaikkien länsi maiden sotaseikkailuihin kuten irak ja afganistanin sekä myös syyriassa on puheiden mukaan suomalaisia ja nyt lisänä vielä on naton määrittelemien natonaapureiden ilma- ja meripuolustuksen järjestäminen mutta suomen alueen omaa puolustusta on supistettu ja nimeenomaan maavoimien osalta.

  • On järkevää pitää hyvät välit naapureiden kanssa, vaikka joku heistä ois natoon lirspahtanut.

   Viime maailmansodassa oli kaverit vähissä ja omat resurssit heikot, siksi jouduttiin kimppaan kahdesta pahasta sen vähemmän pahan kanssa.
   Nyt on puolustusvalmius euroopan mittapuulla hyvällä tasolla, mutta kaverit on tärkeitä silti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here