Kolme meikäläistä ministeriötä on yhteistoimin valmistellut mietinnön Venäjän kehityksestä. Sillä pyritään vaikuttamaan Suomen vaaleihin. Suomen valtio on niin ollen alkanut tehdä samaa pimeää työtä, jolla myös venäläisten uskotellaan vaikuttavan Suomen vaaleihin. Puolustusministeri Jussi Niinistö hälyttänee myös Yhdysvaltojen kenraalit mukaan vaalivaikuttamiseen. Hän valvoo Suomessa Yhdysvaltojen etua, ja varmaankin toivoo sieltä saavansa apua henkilökohtaiseen vaalimenestykseensä.

Minä en kyllä ymmärrä, miten Venäjä kykenee vaikuttamaan Suomen vaaleihin, mutta se selvinnee meille suomalaisille vaalien kulusta. Entisaikoina Venäjän kommunistinen puolue lähetti rahaa Suomen kommunisteille ja SDP sai vaalirahoitusta CIA:n kassasta. Rahaa ei kuitenkaan nyt liene jaossa ulkomailta, mutta ay-liike voi sponsoroida vasemmistoa Suomessa omistamansa Kojamo-nimisen yhtiön omistamiseen oikeuttavan miljardin euron arvoisen osakepotin satojen miljoonien eurojen suuruisista osinkotuotoista, joita kasvatetaan pienituloisten ihmisten vuokrankorotuksista.

”VOIMAN VENÄJÄ” -RAPORTIN laadintaan on osallistunut vähintään viisi (5) sellaista henkilöä, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen. He ampuvat Venäjää kulman takaa vailla vastuuta sanomisistaan. Raportti on törkeä tapa myydä Jussi Niinistön, Timo Soinin ja kansamme hylkäämän kokoomuksen sisäministerin Kai Mykkäsen ulkopoliittista äärilinjaa Suomen kansalle. (Mykkänen voisi soittaa isälleen ja kysyä tältä, hoidetaanko maamme Venäjä-suhteita todellakin asianmukaisesti nyt valitulla linjalla.)

Kun kaikkien raportin valmisteluun osallistujien ”asiantuntijoiden” nimiä ei kerrota, ääriainekset voivat vapaasti levittää ministeriöiden nimissä vaihtoehtoista faktaa suomalaiseen todellisuuteen. Tämä vaihtoehtoinen fakta on Yhdysvaltojen presidentin käyttämä käsite todellisuudesta, ja se on Suomen ulkopoliittisten avainministeriöiden valitsema historiaton tyylilaji pitää hyviä suhteita naapurimaahamme.

Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi ei löydä raportista yhtäkään positiivista yksityiskohtaa, jossa Venäjä omasta puolestaan toimisi hyvien naapurisuhteiden ylläpitämiseksi Suomen kanssa. Nurmen Venäjä pyrkii ” ’suomettamaan’ suomalaista politiikkaa eli saamaan naapurinsa itselleen kuuliaiseksi”. Mistähän on tämä ”suomettuminen” tässä tulla putkahtanut kuvaamaan Venäjän politikkaa Suomea kohtaan?

”Venäjä painostaa Suomea välittämällä varoitusviestiä siitä, mitä voi seurata, jos Suomi ei toimi Putinin tahdon mukaisesti”, Nurmi toteaa. Onko todella näin? Seuraan tarkkana kuin porkkana Venäjän yhteiskunnallista kehitystä, enkä näe merkkejä Putinin tuollaisesta salakavalasta toiminnasta. Venäjä ei kuulu kaikista maailman maista demokraattisimmin hallittujen maiden joukkoon, mutta sanasta ”demokratia” tuli 1990-luvun lopussa presidentti Jeltsinin aikana kirosana kansan parissa. Jeltsin oli Yhdysvaltojen ehdokas presidentiksi, jonka valinta turvattiin Yhdysvalloista maahan tuoduilla miljardeilla dollareilla. Se oli todellista vaaleihin vaikuttamista. Mutta on sitä juoppoja valtiomiehiä ollut muitakin kuin Jeltsin. Mieleen tulee äkkiäpäätä esimerkiksi EU:n komission nykyinen puheenjohtaja.

JOS VENÄJÄ ON valtiovallan mielestä Suomen syöjä, on toinenkin maa, jolla on sotaisia suunnitelmia Suomen varalle. Se on Yhdysvallat, joka natottaa Suomea ja jonka kosintaan Suomi-neito suunnittelee vastaavansa KYLLÄ. On kuitenkin ruvennut näyttämään siltä, että Suomi ei liity kansan vastustuksen takia Natoon vaan maamme sidotaan Nato-yhteistyöhön johtavien Nato-maiden kanssa tehtävillä kahdenvälisillä sopimuksilla. Niiden sopimusten noudattamista – eli sotatoimiin valmistautumista – Suomi harjoittelee Naton kanssa vuosittain järjestettävissä lähes sadassa sotilaallisessa harjoituksessa.

Demokratian näkökulmasta on kestämätöntä, että Suomi tekee sopimuksia ulkomaiden kanssa ohi eduskunnan.

Rauhankumppanuusohjelmaa (Partnership for Peace, PfP), joka on avainasia Suomen natottamisessa, käsiteltiin eduskunnassa vuonna 1995 vain kahdella kyselytunnilla ilman että kansanedustajille oli jaettu asiasta yhtäkään paperia. Suomen säädöskokoelmaan on lisätty vuonna 2014 lähes 20 vuoden ajan valmisteilla ollut edellä mainitun PfP-ohjelman lopputulos: isäntämaasopimus. Sitä ei ole virallisesti olemassa muuten kuin Naton kanssa päätetyllä ja Nato-yhteensopivalla englannin kielellä. Säädöskokoelmassa se on liitetty valtiosopimusten joukkoon. Eduskunnassa isäntämaasopimus kävi vierailulla kahdessa valiokunnassa. Sellaisia pikavierailuja ei kuitenkaan voi pitää eduskunnan kuulemisena. Se, että Suomessa jätettiin eduskunta kuulematta, on suomalaisen demokratian eli kansan vallan häpeä. (Ruotsissa isäntämaasopimus käsiteltiin valtiopäivillä.)

ISÄNTÄMAASOPIMUKSELLA Suomi sitoutuu valmistamaan ja antamaan Naton tai Naton jäsenmaan (lue: USA:n) käyttöön sotilaallisen läsnäolon vaatimat tai maamme läpi kauttakulkuun tarvittavat sotilaalliset rakenteet.

Jos minä olisin venäläinen kenraali, olisin erittäin huolestunut tavasta, jolla Suomi kutoo itseään Naton verkkoon sotilaallisin keinoin. Venäjällä on paljon suurempi intressi toimia alueellisen vakauden puolesta kuin Yhdysvalloilla, jolla on tapana sotia itselleen myötämieliset hallitukset. Sen intohimoista suhdetta sotaan kuvaavat ne runsaat 900 sotilastukikohtaa, jotka sillä ovat kaiken kattavasti eri puolilla maapalloa.

Raportin mukaan Venäjän ”autoritäärisen järjestelmän perustana on hyvin presidenttikeskeinen järjestelmä, jossa hallitus ei ole vastuussa parlamentille”. Muistutan tässä yhteydessä, että Yhdysvalloissa on vielä presidenttikeskeisempi järjestelmä, jossa hallitus ei ole vastuussa parlamentille ja jossa presidentti nimittää monet talousalan ministerit yksityisten pankkien ehdokkaista. Siellä on käytössä anejärjestelmä, jossa esimerkiksi suurlähettiläät voivat ostaa pestinsä. (Ministeriöiden raportin valmisteluun osallistunut Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs on melkoinen mielipidehyrrä, joka ei edes pyri ymmärtämään entisen asemamaansa geopoliittista sijaintia Naton marssilla itään.)

ENSIMMÄISTÄ KERTAA koen Ilta-Sanomien Arja Paanasen tehneen lehteensä jokseenkin tasapainoisen kuvauksen ministeriöraportin sisällöstä (lieneekö Arja ollut raporttia valmistelemassa?). Hän päätyy viisaalta kuulostavaan toteamukseen, että ”muuttuipa Venäjä mihin suuntaan tahansa, Suomelle aiheutuu aina uusia uhkia ja ongelmia”.

Nyt kiinnostaa presidentti Sauli Niinistön näkemys tähän hänen työhönsä liittyvään raporttiin. Presidentti Putinilla saattaa olla tällaisten provokaatioiden jälkeen halua keskustella Suomen valtion ministeriöiden asenteesta Venäjää kohtaan. Hänellä alkaa olla siihen aineisto koossa.

Kirjoitus on julkaistu alun perin Esko Seppäsen Facebook-seinällä.

Artikkelikuva: Wallpaper Abyss

Lue myös

33 KOMMENTTIA

 1. Viime viikonloppuna maassamme vieraili venäläinen akateemikko Igor Panarin,yhdessäkään maamme valtamediassa ei tuota tapahtumaa rekisteröinyt,paitsi Tamperen tilaisuudessa oli kyllä toimittaja Esa Tuominen läsnä,hän kysyi kirjan ja tilaisuuden teemaa kosketellen, eikös informatio ja hybriidisota ole parempi kuin perinteinen sota,Panarin vastasi, mikään sota ei ole hyvä,olen tuosta täsmälleen samaa mieltä.
  Kirjan luettuani voisin todeta,siinä olisi useita teemoja joista voitaisiin käydä jopa maailmankuvaa muokkaavia keskusteluita.
  Esimerkisi Stalinin genettisestä syntyperästä,hänen koulutuksestaan vaativiin tehtäviin,Panarin kertoi jopa mullistavia tietoja.
  Stalin oli, kuten olen pitempään otaksunut wanhan Wenäjän vastavallankumouksen toteeuttanut toimija,hänet oli kouluttanut vaativaan tehtäväänsä genettisen isänsä, venäläinen tiedustelupuolen kenraalin ja maantieteilijän työtoverit,niiden lukuisten karkoitustuomioiden aikana, mitä hän uransa alkuvaihessa sai.
  Tämän näkökulman havaitseminen tekee ymmärrettäväksi Stalinin kasvavan suosion, omine virheineenkin,venäläisen konservatiivisen väestön keskuudessa.
  Jo tuolloin globalistien esiasteet olivat toiminnassa,heidän edusmiehensä oli valtataistelun hävinnyt Lev Trotski.

  Panarin kutsuu nykyisen globalisaationn tuottaman järjestyksen nykyvaihetta Lontoolaiseksi järjestykseksi, mikä puolestaan on suoranaisesti alenevassa polvessa Kartagon jälkeläinen,jolle Panarin toivoo myös aiemman Kartagon kohtaloa.
  Keskiajan alkaessa venäläinen ruhtinas Igor onnistui hajoittamaan voimakkaan, juutalaisuuteen kääntyneen Kasaari valtion ,jolloin sen varakkaampi osa väestöä siirtyi eteläiseen europpaan,näin hiljalleen kehittyvä kapitalismi ja rahamaailma sai alkunsa, juuri Venetsiassa,missä kasaari juutalaiset pankkiirit hiljalleen saivat otteen europpalaisista hallitsioista,velkannuttamalla heidät. Tuolta ajalta on peräisin kuuluisa Venetsialainen kravatti, joka suotiin tai pakotettiin sille, joka jätti velvollisuutensa pankiireille suorittamatta.
  Tuolta ajoin on myös peräisin alamaisuutta ja uskollisuutta symbolisoiva herrasmiesten pukine.
  Myös Turkin äskettäisten tapahtumien selvityksestä oli Panarinin kirjassa osio,tuolloin tradittionaalisten moskeijoiden uskovat ja kaupunkien moderni twitterväki saatiin organisoitua länsimielisiä kaappareita vastaan,ilman Putinin antamaa varoitusta Erdogan ei olisi pelastunut.
  Mielenkiintoinen ja pohdintoja aiheuttava on myös Panarinin näkemys passionarisuuden merkitykselle yksilön elämmässä,siinä teemassa läntisellä sivilisatiolla on viimeaikaisten,esimerkiksi lääkeiden väärinkäytön aiheuttamien ogelmien kanssa paljon työstämistä.

 2. Isäntämaasopimuksen kiero junailu ohi eduskunnan on osoitus siitä arvomaailmasta, mikä valtiojohdollamme on. Kun oma korruptioetu ohittaa kokonaisen kansan edun, on kyseessä jo äärimmäisen moraaliton toimenpide. Jossain muualla tällaisella toiminnalla on ollut seurauksensa niiden laatijoille. Mutta täällä Hölmölässä uidaan vaan ruispellossa ja kannetaan ilmaa tupaan. Hävittäjät lienevät valmiina viemään sitten tiukan paikan tullen petturit turvaan veroparatiisisaarelle, kun heidän toimiensa vuoksi alkaa täällä rytistä. Siellä riittää sitten kokoomustapojen mukaan makeata naurua mahantäydeltä hölmöläisille, jotka jäivät kiipeliin.

  • Kun miettii tätä ”vihapuhe” vouhotusta ja isäntämaasopimuksia ja Venäjä-pakotteita niin ne kaikki ovat lähtöisin Atlantin toiselta puolelta ja meidän päättäjämme ovat vain lyöneet kumileimasimella leiman niihin, kuin osavaltion parlamentti. Meidän maillamme kulkee jenkkien sotakalustoa tämän tästä ”harjoittelemassa”. Meillä on hallitus joka haluaa uusliberaalissa yksityistämiskiimassaan myydä kaiken valtion omaisuuden kansainvälisille keinottelijoille, vähän niinkuin entisessä Itä-Blokissa Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Eihän tästä kaikesta voi tehdä kuin yhden johtopäätöksen. Sen että Suomi on vieraan vallan miehityksen alla elävä maa.
   Eihän Amerikan edes tarvitse valloittaa Suomea sotilaallisesti. Riittää että heidän eliittinsä käskee luottoluokittajia tiputtamaan Suomen luottoluokitusta niin Suomen päättäjät säikähtävät kuralle ja tekevät mitä nämä tahtovat. Vähän kuin Setä-Sam pitäisi ladattua asetta Suomi Neidon ohimolla ja sanoisi että ”Lähdetkös tuonne makuukamarin puolelle vapaaehtoisesti?”.
   Samoin tämä Amerikan harjoittama vakoilu ja mielipidevaikuttaminen. Google, facebook ja youtube, joita lähes jokainen suomalainen (Korjaan, niillä on lähes monopoli koko internetissä) käyttää ovat amerikkalaisia yhtiöitä, jotka tekevät tiiviisti yhteistyötä sikäläisten tiedustelupalvelujen kanssa ja nämä yhtiöt harjoittavat aktiivisesti mielipiteen muokkausta ja sensuuria. En sitä sano etteikö Venäjä vakoilisi, mutta Amerikalla on siihen paljon paremmat lähtökohdat, jopa valtamedia on vaivautunut kirjoittamaan silloin tällöin amerikkalaisten laajamittaisesta urkkimisesta,sillä ei vain ikinä ole mitään seurauksia, koska mitäs peukaloiset sille mahtavat jos jättiläinen kiusaa.
   Sen verran armollinen haluan toki amerikkalaisille olla että he ovat itsekin pelkkä miehityksen alla oleva maa ja uskon että sen kansalaiset ovat pohjimmiltaan kunnon väkeä, jotka haluaisivat muutosta tähän meininkiin, mutta jostain syystä eivät sitä saa vaikka miten äänestäisivät. Eräs paikallinen edustajainhuoneeseen valittu musliminainen rohkesi hiljattain puhua tuota miehittäjää vastaan avoimesti ja hänet liki uhattiin poltettiin roviolla sen takia, vaikken kyseisestä lahkosta pidä, niin tunnustusta rohkeudesta on annettava kun aihetta on, vaikka hänet palautettiinkin ruotuun melko nopeasti, mutta minkäs teet kun olet yksin pelkureiden ja pettureiden ympäröimä. Tuolloin mieleeni tuli eräs mietelmä, jonka kuulin jonkun jossain lausuvan ääneen ” Pelkkä äly, ilman rohkeutta tekee ihmisestä ainoastaan älykkään orjan.”

 3. Kiitokset Esko Seppäselle.

  ”Käki kuksii kuusikossa, pientä lintu raukkaa, vaikka tintti pieni onkin, silti alta auttaa.”

 4. ”Ne jyrää meitin!” -hengessä kolme jo menehtyneen hallituksen ministeriä ovat värkänneet yhteisen vaalimainoksen. Mukana ovat tutut siniset eli puolustusministeri Jussi Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini.

  Yllättävää kyllä kolmanneksi militantiksi on kiirehtinyt sisäministeri Kai Mykkänen, jonka tontille koko asia ei edes kuulu.

  Kolmikko muodostanee historian oikeistolaisimman hallituksen äärioikeistolaisen ytimen. Ja valtamedia jakaa valtion rahoittamaa kolmikon viestiä kritiikittömästi kuten tapoihinsa kuuluu.

  Tämä ydin luottaa vaaleissa pelottelun voimaan. Pelkään pahoin, että tämä pelottelu ei toimi, vaikka samaan aikaan kuskataan paikalle myös USA:n ja Naton sotilasvoimaa ”torjumaan Venäjän uhkaa”.

  Suomalainen äänestäjä tietää nyt, ketä ei ainakaan tule äänestää.

 5. Niin vaikea se on ymmärtää miten Suomen presidentiksikin tuli henkilö joka halusi liittää suomen neuvostoliittoon ja vastusti vironkin itsenäisyyttä. Vaikea on myös ymmärtää miten suomen presidentiksi tuli sen jälkeen mies joka myynyt pankkimafialle suomea ja ajoi tuhansia suomalaisia itsemurhaan myymällä pilkkahinnalla niiden velat. Eihän tuohon ole mikään vieras valta voinut vaikuttaa eihän?

  • Yksikään Suomen presidenteistä ei ole halunnut missään vaiheessa liittää Suomea Neuvostoliittoon. Mutta tämä pankkimafian edusmies Suomen presidenttinä on mitä irvokkainta totta.

  • Kaikki liittyy samaan kokonaisuuteen. Vastavalkean artikkelikokoelmassa on näkyvissä kaikki tämän kokonaisuuden komponentit melkein yht’aikaa.

   Se mikä puuttuu on miten tästä kaikesta aiotaan selvitä ulos. ”Olis kirveellä töitä”.

   Minun elinaikanani, tai sanokaamme sinä aikana jolloin mielessä ei ole enää ollut vain tissi tai tutti, Suomessa on tehty useampi kuin yksi valtiopetos. Yksi niistä on hyvin dokumentoitu Vastavalkeankin sivuilla.

   Kun peruskehys on ollut tehdä salassa kaikenlaisia virityksiä, niin asiat tulevat faktisesti ihmisten tietouteen vasta vuosikymmenien kuluttua. Siinä välillä voi vain ihmetellä havaintojaan siitä, miksi kaikki nk. menee päin persettä, – kuten nyt on jo tapahtunut jo neljännesvuosisata yhteen menoon.

   Ahtisaari aikoinaan kailotti, että poliittiset virkanimitykset loppuvat nyt, mutta kuinkas on käynytkään, aivan päinvastoin. Haloska muistaakseni torppasi rahanpesua koskevat lakiesitykset useampaan kertaan, miksi. Haloska myös pyrki salaamaan Koiviston konklaavin asiakirjojen julkitulon, vetoamalla Presidentti-instituution statukseen.

   Ihmeellistä miten erinäisille korkeissa virkatehtävissä oleville henkilöille on järjestynyt joko etu- tai jälkikäteen merkittäviä kansainvälisiä tehtäviä.

   Kaikilla niillä on yhteinen nimittäjä: Ne ovat palvelleet USA:n intressejä tavalla tai toisella.

   Mauno Koiviston aikana järjestettiin kansakunnan velkaannuttaminen. Elizabeth Rehnin ollessa puolustusministerinä syntyivät Hornet kaupat. Sauli Niinistön aikana syntyivät isäntämaasopimukset ja alkoivat sotaharjoitukset Suomen maankamaralla suuntana Itä. Ahtisaaren kytkykaupoista on kirjoitettu toisaalla.

   Tästä puuttuu nyt enää se, miten uudet rajat on ajateltu vedettäväksi: Suomen lahdelta suoraan Vienan-Merelle, vai kuinka. Petsamon Nikkelihän pitää tietysti saada haltuun, kun sähköautojen tarvitsemat akut tarvitsevat runsain määrin nikkeliä, ja muut nikkelikaivokset ovat jo ulkomaiden hallinnassa, kuten tietysti kävisi uudestaan Petsamon Nikkelillekin.

   Kyllä skenaarioita riittää. On vain päädyttävä siihen johtopäätökseen, että Suomen vaikuttajayksilöillö ei ole ollut riittävää kokonaisuksien tajua, eikä riittävää älliä kaiken suunnittelemiseksi. Siis…?

   • Surullist on kertomaa…
    Kun tuota lukee niin jää ihmettelemään kuinka helkkarissa olemme pysyneet näinkin pitkään itsenäisinä?
    Tuuria on ollut, vain sen takia.
    Heikko itsetunto siellä taustalla kummittelee.

 6. Turvallisuuspoliittinen selonteko oli vaalien alle ajoitettuna suoraan kuin cian käsikirjasta uhkakuvineen millä ei ole mitään todellista pohjaa. Venäjän vaikutus on suomessa nolla nykyään missään muodossa ei ole vaalivaikuttamista vaikka yle hyökytti siitä ohjelmassaan jossa kuitenkin fsecuren mies kertoi brexitin aikana siihen on vaikuttaneet netissä usasta peräisi olevilta tilit mutta suomesta ei ollut yhtään esimerkkiä ainakaan venäjältä. Suomen edesmenneestä hallituksesta ja ylestä on tullut suomen suurin naton trollitoimisto ihan verovaroilla.

  • just näin.ja muutenkin itestä tuntuma,että taitaapi olla toi ”uutisointi” venäjästä juurikin sitä vaikuttamista,kun ite eno kyllä kohdannu missään muualla venäjän vaikuttamista,kuin valtamedioiden otsikoissa

  • Onhan näitä cia tyyppisiä temppuja suomessa nähty kuten presidentin vaalien aikaan oli muka tiedustelu vuoto kun sauli oli joutua pulaan isäntämaasopimuskysymyksessä väyrysen takia ja perustuslain muutosta tiedustelulakien nopeampaan käsittelyyn eduskunnassa kiirehdettiin airiston helmi rynnäköllä vaikka rynnäkkö olisi pitänyt tehdä nordeaan ja danskeen sekä gpshäirintähölmöily joka tehtiin vissiin natoon liittymisen takia niinkuin tämä venäjän uhka arviokin. Onneksi hallitus kaatui ettei keritty liittyä natoon mutta jonkun tahon pitäisi tutkia mikä taho on näiden temppujen takana vaikka kyllähän se tiedetään että hallituksen ministerit cian järjestämien bilderberg kokousten kävijöitä mutta olisiko niin ovelia että näitä temppuja olisi toteuttaneet vai oliko ulkomaisia ammattimiehiä mukana.

  • Eipä suomesta taida ammattilaisia löytyä tutkimaan näitä ”cia-caseja” kun koko virkamiehistö on samaa sakkia.

 7. ”autoritäärisen järjestelmän perustana on järjestelmä, jossa hallitus ei ole vastuussa parlamentille” sopii Suomeen kuvauksena vuoden 2011 perustuslain muutoksen jälkeen. Tuolloinhan valtioneuvosto (hallitus) kaappasi vallan.

 8. …kollektiivinen tyhmyys…
  Itse asiassa olen sangen tyytväinen tähän kaikkeen, valitettavasti erittäin negatiiviseen, kehityksen suuntaan. Jaa, että miksiköhän…? Syystä, koska tämä henkisesti kyykytetty, tasapäistetty sekä kiusattu ja apatiaan (omaa tyhmyyttään) vaivutettu / vaipunut (ilmaisia ämpäreitä jonotteleva) hallinto alamaiskansa saa sitä mitä tilaa. Tämä tyhmä, sinisilmäinen vaalikarja, joka ei ymmärrä ns katsoa nenäänsä pidemmälle = järkevien ja laajemmalti uutisoivien vaihtomedioiden vaihtoehtoisesta tarjonnasta. Jo se selvittää tämän tasapäisyyden hyvin pitkalti, kun selaa tv kanavien tajunnan turruttavaa diipadaapa ohjelma tarjontaa. Suomi on verrattavissa pystyyn kuivuneeseen onttoon puuhun, mitä kansallisomaisuuden myymiseen kansainvälisille suursijoitus yhtiöille ym globaalin suurpääoma tahoille on taphtunut… ja tapahtuu. Mikään ei tule muuttumaan nyt käytävien eduskuntavaalien jälkeenkään. Kun vertaa Saksaan, missä on erittäin vahva pk-yritys sektori joka antaa voimakkaan tuen valtion talouteen – niin, täällä Suomessa kateus puolueet pistävät parastaan kurittaakseen pk-yrittämistä lupa, sääntö ja kielto viidakolla ja suoranaisella pyrokratiapervoudella. Mutta hei! Nyt vaaliteltoille puhumaan politiikoille, jotka tekoymmärtäväinen ilme kasvoillaan ja pää kallellaan kuuntelevat mukamas viedäkseen asioita hetimiten ja pikimmiten eteenpäin, kunhan vain saavat mandaatin… ja mikä tärkeintä, on se anti mitä em vaalkarja saa mukaan. Tulitikkuja, kyniä ym:ta vaalikrääsää ja kaffetta ja pullaa ja jopa hernekeittoakin voipi saada. Voi Herrä Isä.

 9. Teit niin taikka näin niin helvetin kuuseen ollaan menossa, ja vauhti senkun kiihtyy. Nyt on taas erikoinen riehuja USAn presidentti-ehdokkaana joka heiluu kuin tuulimylly, ja vaatii kaikki rajat auki. Mielipuolella on paljon kannattajia, mikä on ”järjen vastaista”, mutta tällaiseen on päädytty, kun vedellään vasemman käden sauhuja sisään. Piru istuu oksalla, ja nauraa makeasti. Mr. O’Rourke nai itselleen rikkaan naisen, jonka rahoilla äijä pääsee pitkälle politiikassa. Perseaukisen ei edes kannata ajatella pääsevänsä johtamaan mitään, missään.

 10. Suomi on täysin rappiotilassa, -niin moraalisesti kuin taloudellisestikin.

  Näin on ollut tarkoituskin. Nuijat vaan eivät sitä ole ajoissa tajunneet.

  Eräissä vaiheissa poliitikot saivat pikavoittoja. Nyt ne pakenevat ”puihin” siinä hyvässä uskossa, että heidät unohdetaan. Ei se niin yksinkertaisesti mene…

  Hillitön määrä kapitaalia on ryövätty yritteliältä ihmisiltä ja heidän tukijoiltaan. Eräs ystäväni lausui kerran, että kaikki otetaan vielä takaisin korkojen kanssa… Jotenkin olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavoin.

  Mihin sitten haudataan tämän tilan aikaansaaneet vasallit…? Jotkut ovat jo taitelijan loihtimien paasien alla ikuisessa levossa niinkutsutusti. Muut ovat olevinaan valtiomiehinä ”Hölmölän peruruspilareita”.

  Joku kuitenkin sai leipänsä, -siis monumentin suunnittelusta, ja joku sen konstruoinnista.

  Mitä vanhemmaksi tässä pysyy hengissä, sitä typerämmältä tämä touhu näyttää vuosi vuodelta.

  Miten tämä nyt liittyy ko. otsikon aiheeseen..?. Se liittyy siten, että kuten Esko Seppäsen kirjoituksessa kerrotaan, – joukko ihmisiä jotka eivät haluaa nimiään julkistettavan on masinoitu joko omaehtoisesti tai muuten kirjoittamaan täyttä hevonpaskaa, jolla periaatteessa yritetään puolustella tämän hetken USA lähtökohtaista sisä, -ja ulkopolitiikkaa Suomen taloudelliseksi vahingoksi, ikäänkuin elinehttoistettuna doktriinina. Paljonkohan muuan Kaskeala sai rahaa siitä, että lausui eriäissä yhteyksissä kuvaannollisesti, että Suomen viimeinen toivo on USA:n resurssit.

  Itse olen sitä mieltä, että mitä pikemmin ko. Kaskealat kumppaneineen ja USA ”resursseineen” katoavat maailman multiin, niin silloin tunnelin päässä saattaa palaa jonkinnäköinen valo, jota kohti kannattaa pyrkiä, -ainakin vähän aikaa…

  • Vanha intiaani muisteli tippa silmässä, aikaa jolloin Buffalot kulkivat kymmenin tuhansin preerioilla, josta laumasta he valikoivat lihat vain syödäkseen. Sitten tulivat ”valkoiset” kaataen tuhansia eläimiä pelkästään tutkisten takia, jättäen lihat mätänemään preerioille. Meillä valkoisilla on tosiaankin häpeällinen menneisyys, eikä tulevaisuus näytä sen paremmalta.

 11. En aio pidätellä hengitystäni odotellessani vastaavaa selvitystä USA:sta. Tietenkin, jos joku vaivautuisi tekemään muutamia vertailuja USA:n ja Venäjän välillä, voisi hän pitää tuollaista selvitystä varsin perusteltuna. Voidaan vertailla esimerkiksi seuraavaa:
  – Sotilasbudjetit
  – Sotilastukikohtien määrät ulkomailla
  – Joukkojen ja kaluston määrä ulkomailla, maa-, ja ilmavoimat sekä laivastot
  – Sotilaalliset operaatiot ulkomailla
  – Kaadettujen, horjutettujen tai uskollisiksi taivuteltujen hallintojen määrä
  (sis. hybridivaikuttamisen ja nk. ’unconventional warfare’ operaatiot):
  – II maailmansodan jälkeen
  – Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen

  Pelkkä vertailu USA:n ja Venäjän välillä tuottaa tyrmistyttäviä tuloksia, mutta jos lukuihin lisätään vielä Nato ja USA:n liittolaiset, niin suhdeluvut tulevat täysin yksipuolisiksi.

 12. Suomen kukko sai rabieksen ja yltyi luulemaan kompostikasaa Venäjäksi. Se tepasteli sen päällä, röhisteli rintaansa ja uhosi koko maailmalle olevansa kukkulan kuningas. Seuraavana päivänä kukon kirkumiseen kyllästynyt isäntä päästi sen päiviltä. Eikä kukkoa voitu edes heittää pataan. Se jäi mätänemään kelvottomana kompostikasan taakse.

 13. Esko Seppäsestä ei voi olla diggailematta. Asiallasta tekstiä taas kerran! Tää tekstinpätkä tulis saada kaiken kansan luettavaks.

 14. Suomi rappeutuu, koska hallitus on Brysselissä, ja OHJEET tulevat päättäjille USAsta, naurettava yhdistelmä.

 15. Euroopan Unioniin, väkisin vieminen osoittautuikin elämämme suurimmaksi munaukseksi, eikä ”muniemme suurimmaksi elämykseksi”, LOL.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here