Entisen brittipääministeri Tony Blairin (työv.) kerrotaan juonitelleen ulkovaltojen johtajien kanssa maansa Brexit-kansanäänestyksen mitätöimiseksi. Blair on salaa neuvonut Ranskan presidentti Emmanuel Macronille, miten pakottaa Britannia pysymään EU:ssa.

Brittilehti Daily Telegraph uutisoi tästä näkyvästi sunnuntaina. YLE ja muu valtamedia Suomessa vaikenee asiasta.

Blairin kampanja Brexitin kaatamiseksi

Kaksi vuotta sitten YLE kertoi brittimediassa julkaistuista tiedoista, jotka koskivat Blairin kampanjaa, joka tähtäsi Brexitin kaatamiseen. Uutistietojen mukaan maan entisellä pääministerillä oli suunnitelma, jonka avulla Britannia voisi jäädä Euroopan unioniin.

Blair perusteli EU-eron perumista tuolloin sillä, että ”äänestäjillä oli epätäydelliset tiedot Brexitin ehdoista”. Hän sanoi ”hyväksyvänsä” kansanäänestyksen tuloksen, mutta halusi kansalaisten saavan tietää, millaista vahinkoa Brexit saisi Britanniassa aikaan.

– Suosittelen, että tilannetta pohditaan uudestaan, kun tiedämme tarkasti mikä meitä odottaa, Blair kirjoitti BBC:n mukaan.

Oman maansa vastapuolen neuvonantajana

Antamiaan lausuntoja vasten ex-pääministerin aktiivisuus neuvottelutulokseen vaikuttamiseksi vastapuolen neuvonantajana joutuu entistä nurjempaan valoon. Ei ihme, että saarivaltakunnassa Blairin toimintaa pidetään ”täysin mahdottomana hyväksyä”.

Työväenpuoluetta edustava entinen pääministeri uskoo, että jos EU pitää joustamattomasti kiinni Brexit-sopimuksesta, brittiparlamentti hyväksyy joko tulliliiton, joka pitää Britannian Brysselin kuristusotteessa, tai toisen kansanäänestyksen, joka voi kumota Brexitin kokonaan.

”Pariisin tietolähteet” vahvistivat Daily Telegraphille, että Blair on keskustellut Brexitistä Ranskan presidentin kanssa. Hänen raportoidaan kertoneen Macronille, että tämän tulee pysyä ”tiukkana” ja vain odottaa tapahtumia, jotka päättyvät Lontoossa siihen, että Britannia pysyy EU:ssa.

EU-johto on noudattanut neuvoja ja saanut ajettua britit ahtaalle. EU:sta ei noin vain erota.

Irakin sodan arkkitehti ja ulkovaltojen konsultti

Blair on arkkiglobalisti, jonka tunnetuimpia saavutuksia on maansa johtaminen valheellisilla perusteilla Irakiin kohdistuneeseen hyökkäyssotaan. Sodan seuraukset ovat olleet Lähi-idän ja Euroopan tulevaisuuden kannalta katastrofaaliset.

Näkemys Blairista sotarikollisena. Kuva: The Lakelander (CC BY 2.0)

Jouduttuaan jättämään hallituksen Blair on eräiden muiden maiden ex-pääministerien tavoin rahastanut valtavia rahasummia useilla äärimmäisen tuottoisilla neuvonantaja- ja puhujatehtävillä. Niissä hän on voinut hyödyntää virassaan saamaansa vaikutusvaltaa ja tietoja. Asiakaskuntaan on kuulunut myös saudihallitus.

Daily Telegraph arvioi vuonna 2015 Blairin omaisuudeksi noin 60 miljoonaa puntaa, mikä oli kolme kertaa enemmän kuin mitä hän itse oli aiemmin ilmoittanut. Omaisuuteen kuului ”vaatimattomat” 10 asuntoa.

Keinoja kaihtamatta

Toinen tunnettu globalisti, Emmanuel Macron, on saanut Blairilta kaipaamiaan neuvoja siitä, miten Brexit-kansanäänestys turhennetaan. Keskusteltuaan Brexitista ensin presidentti Macronin kanssa Blair tapasi brittilehden mukaan Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin.

Blair neuvoi Euroopan unionia olemaan antamatta Britannialle lainkaan myönnytyksiä sillä perusteella, että tällaiset kivenkovat taktiikat johtavat Lontoon lopulta luopumaan Brexitistä.

Neuvoillaan vastapuolen edustajille ex-pääministeri pyrki oman maansa kannalta mahdollisimman epäedulliseen neuvottelutulokseen. Tällä asialla hän sitten puolestaan perusteli maanmiehilleen julkisuudessa uuden kansanäänestyksen järjestämisen tarvetta.

Jos Blairin voi sanoa edes jossain olleen rehellinen, niin lupauksessaan tehdä kaikkensa pysäyttääkseen Brexitin. Hän on toiminut keinoja kaihtamatta.

EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnier, joka tunnetaan kovan linjan EU-federalistina, tavattiin viime kesänä Tony Blair -instituutissa. Havainnon arvioitiin viitanneen siihen suuntaan, mistä Daily Telegraph nyt uutisoi.

Piilototalitaristinen kansanvallan irvikuva

Brittilehden julkaisemiin tietoihin tiivistyy kaikessa irvokkuudessaan koko kuva siitä, mistä Euroopan unionissa on kysymys, ja mikä on sen suhde kansanvaltaan.

Yhdentymisideologian omaksuneille federalisteille ja globalisteille – riippumatta siitä edustavatko nämä muodollisesti keskustavasemmistoa tai keskustaoikeistoa – demokratia on tyhjä kulissi. Se on tarkoitettu hyväksikäytettäväksi Euroopan kansojen alistamiseksi sekä niiden poliittisen ja taloudellisen vallan keskittämiseksi EU-eliitille. Sen jälkeen mahdollisesti sitä ylemmälle tasolle. 

EU-hankkeessa on kysymys niin valtavasta taloudellisesta valtakeskittymästä ilman toimivaa demokraattista vastuuta kansalle, ettei siitä ole voinut olla muodostumatta suunnattoman korruptoituneisuuden pesäpaikkaa.

Jos joku Suomessa vielä kuvittelee, että esimerkiksi suomalaisministerit, jotka virkakautensa jälkeen hakeutuvat korkeapalkkaisiin EU:n huippuvirkoihin, ovat siellä edistämässä Suomen kansan etua, hän erehtyy ja raskaasti. Asia on aivan päinvastoin.

Tuskinpa on Unioniin liittyvää kansanäänestystä, jota EU-eliitti ei olisi tavalla tai toisella manipuloinut mieleisekseen. Ellei siinä ole onnistunut ennen äänestystä, sitä on jatkettu sen jälkeen. Jos toivottua äänestystulosta ei saatu ensimmäisellä kerralla, joko sitä on yritetty toisen kerran tai se on tosiasiallisesti sivuutettu. 

Nämä ovat kuitenkin asioita, jotka ovat myös sinetöineet EU-kokeilun kohtalon. Poliittinen vaihtoehdottomuus, joka hankkeeseen sisältyy, on totalitarismin pettämätön tuntomerkki. Se kertoo siitä, miten etäällä EU on länsimaisen demokratian perusteista.

Valtamedia EU-eliitin talutusnuorassa

Valtionmedia YLE näyttää olevan lähes täydellisesti EU-eliitin talutusnuorassa. Sama koskee pitkälti muutakin valtamediaa.

Uutis- ja ajankohtaisjournalismia, joka liittyy Euroopan unioniin, ei voi pitää erityisen tasapuolisena. Se on EU-myönteistä, jopa propagoivaa. Poliittisesti asenteellinen ja yksipuolinen toimintamalli on pelottavan tuttu historiasta, vaikka ilmansuunta suomettuneisuuden aikana oli toinen. Se, jolla on todellinen valta, näyttää olevan arvostelun yläpuolella.

Brexit-uutisointi on lähes säännönmukaisesti kansanäänestystulosta mitätöivää. Ongelmien aiheuttaja ei ole EU, vaan britit jotka eivät taivu Brysselin määräysvaltaan.

Tämän näkökulman mukaan toimiessaan valtionmedia näyttää turhentavan myös YLE-laissa sille säädettyä tehtävää.

Kukaan ei tunnu tästä välittävän. Toimittajat kenties vähiten. Miksi?

Petteri Hiienkoski on elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja, joka on toiminut aiemmin muun muassa Ulkopoliittisen instituutin tutkijana.

Artikkelikuva: extra.ie

Lähteitä ja lisätietoja

Former Prime Minister Tony Blair ‘Secretly Advising’ Macron on How to Stop Brexit. Oliver JJ Lane. Breitbart News. 11 Mar 2019.

Tony Blair secretly advising Emmanuel Macron on Brexit as former PM accused of ’unacceptable’ behaviour. By Gordon Rayner, Political Editor, Jannat Jalil, in Paris. The Telegraph 10 March 2019 • 7:34pm.

Blair: ‘I’ll Do Everything I Can to Stop Brexit’. Jack Montgomery. Breitbart News. 8 Nov 2018.

EU Negotiator Michel Barnier Met with Anti-Brexit Tony Blair Institute. Liam Deacon. Breitbart News. 3 Aug 2018.

Tony Blair is advising the Saudi government under a £9 million deal between the country and his ’institute’. Edward Malnick. The Telegraph. 21 July 2018 • 9:30pm.

Tony Blair ’not straight’ with UK over Iraq, says Chilcot. BBC 6 July 2017.

Ex-pääministeri Blair yrittää pitää Britannian EU:ssa – ”Brexitin kannattajat eivät tienneet seurauksista”. Pauli Lahti. YLE 17.2.2017 klo 10:09.

Tony Blair calls for people to ’rise up’ against Brexit. BBC 17 February 2017.

Tony Blair: Brexit Vote Based on Imperfect Knowledge. Bloomberg  TV Shows. February 17th, 2017, 12:41 PM GMT+0200

Major and Blair say an EU exit could split the UK. BBC 9 June 2016.

Tony Blair: UK should keep Brexit options open. BBC 3 July 2016.

Revealed: Tony Blair worth a staggering £60m. By Luke Heighton. The Telegraph 5:30 PM BST 12 Jun 2015.

7 KOMMENTTIA

 1. Tony Blairin ’kolmas tie’ näyttää pelkistyvän V kolonnan tieksi entisenä pääministerinä johtamaansa kotimaataan vastaan.

  Blairin vehkeily Iso-Britannian kansanäänestyksellä päättämää Brexitiä vastaan on saanut jo melkoiset mittasuhteet. Konsultoitavana on ollut ainakin Ranskan presidentti Emanuel Macron, sekä joukko EU:n keskeistä eliittiä.

  Miten Iso-Britannia hanskaa ikiomaa Quislingiaan, jää nähtäväksi?

 2. Juri Panarinin Hybridisodat teos raamittaa meneillään olevaa brexit prosessia.
  Pohjimmiltaanhan brexitissä oli kysymys brittiimpperiumin vakavista haamusäryistä, britannian vanhan yläluokan,ja lontoon rahamaailman projektista säilyttää globaali ylivaltansa, jonka se on saavuttanut vuosisatojen aikaan.
  Brexit meni kuralle ja rikki siinä vaiheessa, kun Hilary meni häviämään vaalit,näet Donald Trump edustaa toisenlaista,kansallista kapitalismia, ei globalikapitalismia, mitä Panarin kutsuu lontoolaisuudeksi ja Lontoota uudeksi Kartagoksi.
  Myös Skribalien tapaus ja ylensäkin yleinen venäläisen pääoman mustamaalaus on osa brexitiä,sen aiheuttamien taloudellisten menetysten korvaamista.
  Luomalla ilmapiirin missä venäläiset oligarkit voidaan länessä tyhjentää varallisuudestaan ja näillä varoilla katetaan taloudelliset menetykset, joita epäonnistuneesta brexitprosessista koituu.
  Kun tyhjätaskuiset oligarkit palautetaan venäjälle, silloin asioista ymmärtämätön enemmisstö pahimmillaan antaa raikuvat suosionosoitukset, kaikkialla.
  Vakavin huomio, minkä valitettavasti tekee nykyisestä liberaalista sivilisaatiosta on yksinkertaisen enemmistön entistä yksinkertaisempi maailmankuva, minkä taustalla on pitkälti vastuuton keltainen lehdistö,se itseasiassa loi britannian europpavastaisuuden.

 3. Kyllähän yleltä jää nämä eun pimeää puolta kuvaavat tapahtumat aina kertomatta ja uutisointi jää vain komissaarien lausuntojen toisteluksi. Onko tähän syynä se että eun arvostelu on rikoslaissa määritelty terrorismiksi ja eduskunnan yle ei halua itselleen terroristin mainetta. Eusta eroaminen on tehty ainakin pienille maille taloudellisilla vastuilla mahdottomaksi mutta isoilla mailla on mahdollisuus pyristellä siitä irti vaikka kalliiksi sekin tulee. Saattaahan blairin takana olla koko englannin työväen puolue koska sehän vastustaa eusta eroamista, että olisiko blair omin päin toiminut tosin irakin sotaankin se englannin vei omalla päätöksellään. Alkaa tosissaan toivoa että englanti eroaisi eusta, olisihan se näpäytys eun komissaari- ja lobbarivallalle ja toivottavasti muuttaisi eun toimintatapoja tai sitten hajoittaisi eu ellei toiminta muutu eun kansalaisten tahdon mukaiseksi.

 4. Blair on kettu mieheksi, sionistien juoksupoika. Ilman hänen ’siunaustaan’ ei Irakiin olisi voitu hyökätä.
  Näitä juoksupoikia Britannia on tulvillaan kuten Gilad Atzmonin elämää seuratessa havaitsee. Ja tehokasta väkeä ovat.
  Varmaan allekirjoittaa Blairikin että ”Holokausti oli toisen maailmansodan traagisin tapahtuma. Saksalaisten hallitsemilla alueilla asui neljä miljoonaa juutalaista, joista kuusi miljoonaa murhattiin. Sodan jälkeen heitä oli jäljellä enää viisi miljoonaa” kuten Nicholas Kollerstrom totesi.
  Britain’s MI-6 Collaborated With Nazis
  https://www.henrymakow.com/illuminati_betrayed_british_ag.html

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here