Brasilian aiempi presidentti Michel Temer pidätettiin torstaina syytettynä korruptiosta, rahanpesusta ja yhteyksistä rikollisjärjestöihin (tässä yhteydessä ei viitata hallitukseen eikä kongressiin, vaikka aihetta olisikin, toim.huom.). Myös yhdeksän muuta henkilöä pidätettiin.

Temer nousi varapresidentistä uusliberalismia vastustaneen presidentti Dilma Rousseffin tilalle, ja toimi presidenttinä vuosina 2016–2018. Temerin uskotaan olleen osallisena laajaan korruptio- ja lahjusvyyhtiin, jota koskevaa tutkintaa – samoin kuin itse tutkittavaa rikosvyyhtiä – kutsutaan nimellä Operaatio Autopesu.

Temerin liittolaiset Brasilian kongressissa estivät aiemmin syytteiden pohjalta toimimisen, mutta epäsuositun Jair Bolsanaron tultua Temerin tilalle presidentiksi syyttäjäviranomaiset saivat tilaisuuden toimia.

Lähde

Al-Jazeera (21.3.2019): Brazil’s ex-President Michel Temer arrested in corruption probe

Artikkelikuva Michel Temeristä (vasemmalla) lokakuussa 2013 puristamassa Yhdysvaltain silloisen varapresidentin Joe Bidenin kättä (uudelleenrajattu): Anderson Riedel (CC BY 3.0)

Lue myös

11 KOMMENTTIA

 1. Ystävillä on ”suut messingillä”. Biden esittää myöskin kovanaamaisuutta, haastamalla presidentti Trumpin ”ladon taakse” ?

 2. Vasemmistolaiset on just tollasii ja suvakit ammentaa sieltä myös ideologiaansa.

 3. Tällaisten suurella julkisuudella tehtyjen pidätysten tarkoitus on olla pelote sellaisille kolmansille tahoille, joita ”ei vielä ole pidätetty”. Yleensä vielä hallituksen ja ”kolmannen tahon” välillä on pidätyshetkellä menossa selkkaus.

  • Selkkauksella tarkoitan esimerkiksi tilannetta, jossa
   — hallituksen jäsen, presidentti tai muu valtaeliitin jäsen pyytää kolmannelta taholta isoa lahjusta, mutta tämä kolmas taho ei tahdo suostua tai
   — ulkomaisen valtaeliitin jäsen pyytää tuolta kolmannelta taholta tiettyä poliittista tai oikeudellista päätöstä.

   Itse tuota ”kolmatta tahoa” ei kannata pidättää, koska
   — hän mahdollisesti on syytön
   — hän on hyödyllisempi tottelevaisena moukkana kuin vankilassa.

 4. Nyt enää muutama päivä niin alkaa tulle valoa tupaan,onko Trumpilla mitään syyllisyyttä
  salaisiin diileihin Putinin kanssa. Mullerin raportti parin vuoden tutkimisen jälkeen on nyt annettu julkaisua varten, niin sitten näemme, minkälaista raivohulluutta siitä seuraa vasen-demareille. He ovat jo päättäneet jatkaa häirintää, joka tapauksessa, koska viime vaalien menetys jäi heille pysyviksi ”palohaavoiksi”,heh. Yli 40 miljoonaa taalaa siihen upposi, kevyesti arvioiden,ja kaikki pois veronmaksajilta. Vasemmisto on päättänyt tuomita Trumpin ”jostakin rikkeestä”, vaikka eivät edes tiedä MISTÄ ?

  • 3:57 Pm, USA. Mullerin raportti juuri esitetty Amerikan kansalle sekä maailmalle, miten tutkimusten tulokset osoittavat Trumpin syyttömyyden osallisuuteen VENÄJÄn suuntaamaan USAn vaalitulokseen. Vasemmiston on syytä olla häpeissään, ja piilouduttava lantakasojensa alle, perättömien syytöstensä seuraan. Nyt on syytä nostaa rankat syytökset niitä vastaan jotka ovat syyllistyneet istuvan presidentin häipäisyyn osallistumisesta vieraan maan tukemana ohi USAn äänestäjien. Hillaryn porukat vastaamaan heidän osallistumisestaan poliittisesti rikolliseen toimintaan. Tämä päivä on vapautumisen päivä epärehellisyyttä vastaan. Long live our president TRUMP.

 5. Taisi ne tätä pidätettyä edeltäneet presidentit olla puhtaita korruptiosta mutta nythän he on vankilassa molemmat. Nyt pidätys on mennyt siihen suuntaan missä se korruptio oikein pesii mutta samalla tämä uusi sotilaspresidentti, joka ihailee kuolemanpartioita, on saanut kaikki edelliset presidentit vankilaan. Voi olla jotain laajempaa jenkityskehitystä pidemmältä ajalta kun trump suunnittelee brasiliaa natoon ettei usalla olisi näppinsä taas tässä presidenttitouhussa kuten venezuelassa.

  • Tuo on juuri se varjopuoli joka huolestuttaa ”oikeamielistä suuntausta”. Verukkeena voidaan sanoa, miten jokaisen USAn presidentin on otettava ”neuvot vastaan kinaamatta”, muuten presidenttiys loppuu siihen. Se hallitusmuoto on vieläkin hämärän peitossa, vaikka paljastavia ilmenemismuotoja on kylläkin havaittavissa. Israel tulee aina esille jollakin tavalla, ja heidän pillin mukaan tanssitaan. Poliittinen muutos voidaan saavuttaa vain sen ”synnyinmaasta ISRAELISTA”, koska heidän päätöksensä näyttävät ratkaisevan ”huusin paikan”. Jonakin päivänä kansat oppivat myöntämään totuuden mistä ”se kenkä puristaa”, ja sen ymmärryksen tulokset eivät tule olemaan kaunista. Antisemitismi on nopeassa kasvussa, koska siihen löytyy oikeutetut syyt. Kaikki ”ANTI-sanat on nyt luokiteltu VIHAPUHEEKSI”, joka on viimeisin hengenveto SIIONISTEILLE. Se on hukkuvalle viimeinen ”oljenkorsi”. Kansan joukossa on sentään vielä muutama älykäs ?

 6. Trump voi vetää henkeä syvään, mutta vain väliaikaisesti, koska vasemmisto aikoo jatkamaan syytöksiä loputtomiin saadakseen preidentin ulos valkoisesta talosta. TV-ankkurit itkivät ”kuorossa”tutkimusten tulosten takia menettäessään kaikki tekaistut syytteensä surkeasti. Aivopestyt vasemmistolaiset eivät voi hyväksyä mitään järkiperäistä selitystä taikka todistetta, ja se näyttää olevan nyt maailmanlajuinen vitsaus politiikassa. Erikoinen piirre asiassa on se, miten valtaosa vastaanharaavista kansanedustajista ovat juutalaisia lakimiehiä, sekä naisia. Se jo yksistään selittää paljon, missä mennään, ja mihinkä päädytään ? Seuraavaksi he tekevät lait miten sana ”juutalainen” voi hohtaa henkilön tuomio-istuimen eteen tuomittavaksi vankeuteen ”vihapuheen aikaansaamisesta”, takaan sen, ja ALLE-VIIVAAN.

 7. Pompeo sionistien paras kaveri kun Venezueelaa vallataan
  Mike Pompeo’s “Version of Jesus Christ”: Endless Wars, Open-Ended Surveillance at Home
  By Kurt Nimmo
  Where does Trump’s Secretary of State Mike Pompeo get his inspiration? From Jesus Christ.

  Mike’s version of Jesus Christ may not be the same one millions of others know. The Pompeo version of Christ is a psychopath and a full-throated defender of endless war abroad and open-ended surveillance at home.

  The Christ followed by Pompeo believes the official enemies of America should be starved to death, go without electricity, have their industries sabotaged by sanctions and mEndless alware, and expect to have their leaders brutally assassinated.

  Pompeo is a non-Jewish neocon. His adoration for the apartheid state of Israel is boundless.

  https://www.globalresearch.ca/mike-pompeos-version-of-jesus-christ-endless-wars-open-ended-surveillance-at-home/5673572

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here