Onko Venäjä kääntänyt pakotteet edukseen?

40

Kansainvälinen talousuutismedia bne Intellinews kertoo Venäjän kasvattaneen kansainvälisiä valuutta- ja muita varantojaan, mukaan lukien kultavarannot, määrään jolla se pystyy kattamaan kaikki kansainväliset velkasitoumuksensa.

BNE kertoo edelleen, että Venäjän ulkoinen velka oli vuoden 2018 viimeisellä vuosineljänneksellä $453,7 miljardia, ja että velan määrä on jatkuvasti laskusuunnassa. Venäjän velka on pienimmästä päästä verrattuna muihin suuriin valtioihin: velan suhde bruttokansantuotteeseen on 15 prosenttia, kun se useimmissa länsimaissa ylittää 60 prosenttia, joka on Maastrichtin sopimuksen mukainen enimmäisosuus.

Hupeneva velkamäärä on osa Kremlin strategiaa, jolla se pyrkii vastaamaan Yhdysvaltain ja EU-maiden asettamiin talouspakotteisiin tilanteessa, jossa lisää pakotteita odotetaan tänä vuonna. Säädös nimeltä ”Yhdysvaltain turvallisuuden puolustaminen Kremlin aggressioita vastaan, DASKAA (Defending American Security Against Kremlin Aggression Act), jonka kautta toimia voitaisiin kohdentaa Venäjän valtionvelkakirjoihin, käsiteltäneen Yhdysvaltain kongressissa huhtikuussa.

Venäjän keskuspankki on ennakoivasti vähentänyt omia omistuksiaan Yhdysvaltain valtionvelkakirjoista. CheckPointAsia-sivusto osoittaa, ettei Yhdysvaltain valtionvelka ole mennyt kaupaksi oikein minnekään sitten vuoden 2014.

Venäjä samoin kuin Kiina ovat molemmat myös rakentaneet omat, SWIFTiä (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) vastaavat rahansiirtojärjestelmänsä, jotka toimivat irrallaan länsimaisesta SWIFTistä. Näin länsimaiden on hankalampi vaikeuttaa tai estää Venäjän ja Kiinan kansainvälistä kaupankäyntiä.

Venäjän vastaiset talouspakotteet ovatkin osuneet pääasiassa EU-maiden nilkkoihin. Asettamistaan talouspakotteista huolimatta Yhdysvallat käy kauppaa Venäjän kanssa. Esimerkiksi Yhdysvaltain avaruusohjelma on entistäkin riippuvaisempi venäläisestä teknologiasta.

Päälähde

Ben Aris | bne IntelliNews (31.3.2019): Russia can cover its debt dollar for dollar in cash

Kuva venäläisestä avaruusteknologiasta: Bill Ingalls (public domain). Baikonurin avaruustukikohdasta syyskuussa 2006 laukaistu LC1 Sojuz -kantoraketti aloitti astronautti Michael E. Lopez-Alegrin, kosmonautti Mikhail Tyurinin ja ensimmäisen naispuolisen avaruusturistin sekä ensimmäisen iranilaisen avaruuslentäjän Anousheh Ansarin matkan kohti kansainvälistä avaruusasemaa.

40 KOMMENTTIA

 1. Venäjä ja Putin ovat tänään ehkä kiinnostavin aihe maailmassa
  Erityisesti Putinin suhde uskontoon on asetettu kritiikin alle ja se on pääosin nähty pelkkänä propagandana. Hänet on haluttu ja halutaan nähdä vain Nwo-eliitin yhtenä napana sen hajota-ja-hallitse strategiassa.
  Asiasta on vaikea saada objektiivista kuvaa koska länsimedia tekee kaikkensa miehen ja Venäjän mustamaalaamiseksi, myös oma V-mediamme.
  Olisikin mielenkiintoista virittää keskustelua mikä on totuus tässä asiassa.
  Alla eräs artikkeli joka ottaa kantaa asiaan.

  Why Putin’s Christian Faith Is Most Likely Authentic
  ”Normally he goes to obscure, rural churches to spend the holidays, wishing to avoid the cameras and distractions of the major cities.”
  Dr. Matthew Raphael Johnson

  Vladimir Putin is fairly mute about his own religious views. Being a member of the Communist Party is no evidence of atheism. Its evidence only of conformity. Party membership was essential for having any a career of any substantial kind, especially in the security services.

  … Putin has condemned Marxism and communism. He has stated that the fall of the USSR was a great “catastrophe.” Indeed it was: Solzhenitsyn said the same. The destruction of the Soviet economy in a few years and its liquidation into the bank accounts of a few Jewish oligarchs is well known.
  … To be a career man of any kind in the USSR, one had to join the party. Spouting a few slogans that no one believed is a minor price to pay for the ability to feed one’s family.
  Putin clearly (albeit secretly) rejected the party’s atheism. He was and is a Russian nationalist. My book, Russian Populist: The Political Thought of Vladimir Putin (TBR Press, 2012) shows this at great length. I’ve translated some speeches and writings that have not seen the light of day in the west.
  The revelations of Putin’s secret baptism make sense out of his post-soviet career and ideological development.
  https://russia-insider.com/en/why-putins-christian-faith-most-likely-authentic/ri25168

  Comments
  —It’s ridiculous to believe that Putin is Jewish. Why would a Jewish person rebuild Christian churches; why would a Jewish person curtail abortion; why would a Jewish person outlaw the propagation of homosexuality to children; why would a Jewish person wear a cross; why would a Jewish person lead his people back to their christian roots; why would a Jewish person condemn what the communists did to the Christians. If he is Jewish, he is one nutty Jew.
  — We can only judge a man by what he says and by what he does. If he speaks Christian; acts Christian, he is a Christian. In Putin’s case, he is their leader, and therefore his actions and words are leading others back to their Christian roots. He is, without doubt, a Christian. Lucky, lucky Russia.
  Linkistä löytyy lisää kommentteja, myös asiat eri tavalla näkeviä

  Prof. Walter G. Moss: Vladimir Putinille politiikka on sydämen eikä vain vallankäytön asia
  http://historynewsnetwork.org/article/158989

  • Prof. Walter G. Moss: Vladimir Putinille politiikka on sydämen eikä vain vallankäytön asia
   Moss:
   ”Universaalit demokratian normit eivät ole venäläisiä ja ovat itse asiassa tuottaneet vahinkoa Venäjän poliittiselle kehitykselle. Venäjän on siksi palattava poliittiseen järjestelmään, joka on ainutlaatuinen ja oma, joka on suvereeni ja historiallisesti juurtunut.”
   Amerikkalaisen Venäjän historian professori Walter G. Moss’in kirjoitus Vladimir Putinista valaisee itänaapurimme päämiehen persoonaa ja politiikkaa, joka Mossin mukaan on Putinille sydämen eikä vain vallankäytön asia.

   Kun infosota käy kuumana ja totuutta pyritään halpamaisesti vääristämään ja manipuloimaan, meidän tulisi olla mahdollisimman objektiivisesti perillä maailman johtajista ja heidän motiiveistaan kun muodostamme käsitystä heidän toimistaan.

   Tiivistelmää Moss’in kirjoituksesta:
   ”Vladimir Putin on ’self-made’ historian opiskelija. Hän sanoo, että historia oli hänen suosikkiaineensa koulussa, ja hän on edelleen innokas lukija. Hän myös esittelee itsensä historian miehenä, jolla on erityinen suhde aiheeseen.”
   Mutta hän yrittää myös hakea historiasta tukea poliittisiin asioihin ja ”Putinille historia ja sen opetukset vahvistavat valtion palvelun tärkeyttä.”
   Kuten Pietari Suuri, Putin korostaa hallituksen vahvistamisen tärkeyttä ja isänmaallisuutta.
   Ne lännessä, jotka näkevät Putinin pääosin samana miehenä mitä hän oli kun hän palveli KGB:ssä, eivät tunnista, että hän on taistellut lähes neljännesvuosisadan määritelläkseen uudelleen ”Venäjän idean”: mitä Venäjä on, ja pitäisi olla.

   Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”. Termi tarkoittaa, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”
   Lisäksi ”universaalit demokratian normit eivät ole venäläisiä ja ovat tuottaneet vahinkoa Venäjän poliittiselle kehitykselle. Siksi Venäjän on palattava poliittiseen järjestelmään, joka on ainutlaatuinen ja oma, joka on suvereeni ja historiallisesti juurtunut.”
   Putinin kansallisuuden painotus asettaa vähemmän painoa etniseen Venäjän kansallisuuteen. Putinin sanoin: ”Olemme monikansallinen yhteiskunta, mutta olemme yksi Venäjän kansa, yhtenäinen ja jakamaton Venäjä.” Putin tuntee historiaa tarpeeksi hyvin ymmärtääkseen etnisen nationalismin vaarallisuuden monikansallisessa maassa, jollaisena Venäjä säilyi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.
   Putin olettaa myös, että poliittisen yhtenäisyyden puute Venäjän ruhtinaiden kesken johti katastrofeihin kuten mongolien hyökkäykseen kolmetoista luvulla; väite (että vahvan autoritaarisen hallitsijan puute johti tai vei Venäjän ulkovaltojen uhriksi) joka ei ole vain Putinin keksintöä.

 2. Vuosikymmenien paras kirjoitus, joka saa varmasti paljon kannatusta ”oikeamielisistä lukijoista” ilman propakandan valheellisuutta. PUTIN alaisineen eivät riehu maapallolla rakentamassa itselleen mitään ”imperiumia” hallitakseen kansoja, kuten länsivalta ISRAELIN tukemana. Kiina sekä VENÄJÄ eivät pidä suurta melua saavutuksistaan, vaan toimivat visusti kuin ”virtsan kostuttamissa sukissa”, hiljaa hyvä tulee ? Kansat oppivat sen vasta varovaisten analyysien kautta, ja siihen on mennyt paljon vuosia aivan hukkaan. Esimerkkinä jenkkien hiiviskely Suomessa, eikä sekään ole vielä pahemmin häirinnyt PUTINin yö-unta. Näppösiä ottavaa karhua on paha mennä tökkimään. Siinä voi käydä ”vanhan-aikaisesti ?

  • Jenkkien hiiviskely Suomessa, KT. , ei ainakaan enää nyt häirinne Putinin yöunia, kun Venäjä on vahvistanut Pietarin puolustustaan S-400 sotilasjoukoilla. Pietarista vapautuneet S-300 joukot lennätettiin jo Venezuelaan, jonne on myös saapunut joukkoja Kiinasta. Tämän ei yksin katsota vielä estävän amerikkalaisten sotilaallista interventiota, mutta sen vaikutus nähdään siinä, että amerikkalaisten eteläamerikkalaisten liittolaisten into sotilaallisiin seikkailuihin lopahti.
   Tämä näkyy myös jo Venezuelan väliaikaispresidentin muuttuneessa kohtelussa.

   Todennäköistä sanotaan olevan, jos amerikkalaiset kuumentavat yhä tilannetta Venezuelassa, että Venäjä siirtää Kuubaan tai Vebezuelaan muutaman Mig-hävittäjän Kinschal -raketteineen , jotka ulottuisvat jo useampaan osaan Yhdysvaltoja. Eikä Venäjän uutta Poseidon asejärjestelmää enää kukaan kyseenalaista.Siksi arvellaankin USAn siirtävän sotatoimensa ”takapihaltaan” Venäjän takapihalle Ukrainaan.

   ”deshalb haben die Russen auch „genau zum richtigen Zeitpunkt“ bei St. Petersburg ein S-300 Battallion auf S-400 aufgerüstet, so dass die S-300 „frei wurden“ und exportiert werden konnten. Nach Venezuela.
   Kurz noch zu den S-300: Mag sein, dass die (alleine) nicht reichen, um die amis im Ernstfall abzuhalten von einem Angriff, aber man darf wohl sicher sein, dass all die südamerikanischen „Verbündeten“ der amis nun so gar keine Lust mehr auf militärische Abenteuer haben.

 3. Huomenna, jos luoja suo menen tapaamaan valtiomies Väyrystä paikkakunnallamme. Aion kysyä pitkän ulkominsterin kokemuksen omaavalta Väyryseltä,ykyisestä niinsanotusta laillisesta maailmanjärjestyksestä ja sopimuksiin perustuvasta järjestyksestä, jota Venäjän väitetään loukanneen.
  Vallitseva taloudellinen,sen institutiolaalinen järjestelmä,valtarakenteidensa osalta on perua toisen maailmansodan jälkeisestä tilanteesta.
  Tuolloin Yhdysvallat oli suvereeni taloudellinen mahti,se sai uusien instituutioiden päätösvallasta kahden kolmasosan määräysvallan,tuolla taloudellisten järjestelmien ylivallalla se pystyy kiusaamaan jokaista parhaaksi katsomistaan tahoista,kaupankäyntiä rajoittavin sanktioin.
  Noista sanktioista on joutunut kärsimään milteipä kaikki muut maailman maat,tavalla tai toisella.
  Pisimpään Kuuba,myös Venäjä,sen erilaisissa olomuodoissaan on ollut talouspakotteiden kohde
  Pohjois-Koreaa kansainvälinen yhteisö rääkkää oikein urakalla,tosin heikkoin tuloksin.
  Iran on myös saanut tutaa amerikkalaisten raivon.
  Kysyn Väyryseltä, kuinka tämäntapainen tyrannia saadaan rajoitetuksi,pystytäänkö Yhdysvaltain vaikutusvaltaa rajoittamaan noissa yhteisöissä sopimuksia ja pelisääntöjä muuttamalla,vai täytyykö maailman luoda, vapaan markkinatalouden hegessä rinnakkaiset taloudelliset järjestelmät,aina maksuvälityksestä alkaen.

  • Kysy myös aikooko hänen uusi puolueensa tehdä mitään maamme irrottamiseksi EU-ja Nwo-kahleista ja itsenäisyytemme palauttamiseksi. Vai jatketaanko velkaorjina ihan entiseen maliin ja kadotaan pikku hiljaa maan rakoon eli olipa kerran Suomi kunnes masonic-jew-world-order mafia tuhosi ja ryösti sen omaksi siirtomaakseen.

 4. Eun venäjälle asettamista sanktioista suomi on kärsinyt aivan omaa syytään kun on yhtynyt näihin sanktioihin ja kuvitellut että saa korvaavaa vientiä jonnekin muualle. Näillä sanktioilla on ollut seurauksena että suomi ei ole pystynyt maksamaan valtion velkaansa joka on jo eun määräämän ylärajan yläpuolella mutta sanktiot määräävät että suomen vienti venäjälle on mahdotonta vaikka ei olisi yhtynyt eun pakotteisiin koska sanktiot koskee kaupan käyntiä ja rahaliikennettä. Venäjä ja kiina edustaa kehitttyvää taloutta ja länsi taantuvaa taloutta eli lännen vanha rahaa pyrkii estämään kiinan ja venäjän uuden rahan kasvun. Usan tekemä muiden maiden sankteeraaminen voi kostautua sille itselleen ja eumaille pitkässä juoksussa kun mitkään sanktiot ei pysty kohteisiinsa vaan on vaihtoehtoisia keinoja käydä kauppaa.

  • Kiina on onnistunut taloudessaan paremmin kuin venäjä ja elintasokin kiinassa on parempi kuin venäjällä. Se johtuu siitä että kiinan valtio tukee uusia innovaatioita ja myös blagioi lännessä kehitettyjä ja on siten kehittynyt yhdeksi johtavaksi teollisuusmaaksi. Venäjällä taas pääomat pidetään kaivannais- ja raskaassa teollisuudessa kun ei haluta ottaaa riskiä että sijoitukset menetetään uusien innovaatioiden mukaisissa sijoituksissa. Venäjällä ei kehitystä uusille aloille näy putinkaan saavan käyntiin mutta on kyllä pystynyt hyvin suojaamaan valtion talouden pakotteilta siten että velanmaksukyky nollaan asti on olemassa ja kauppaa voi käydä muiden pakotteiden piirissä olevien maiden välillä omien pankkijärjestelyjen avulla. Saako venäjä sitten teollisuuttaan kehittymään uudelle tasolle ilman länsimaiden väliintuloa mutta onhan siellä länsimaiden kanssa olevia yhteisyrityksiä perinteisillä aloilla mutta muuten kehitys näyttää olevan hidasta.

 5. ” Säädös nimeltä ”Yhdysvaltain turvallisuuden puolustaminen Kremlin aggressioita vastaan, DASKAA (Defending American Security Against Kremlin Aggression Act),…”

  Luin aluksi ton DASKAA, että PASKAA, lienee syytä hankkia uudet brillit.

  Lyhyt ja seikkaperäinen esitys Trum-Russia -collusionin tutkinnasata:

  https://www.youtube.com/watch?v=alt5kD7ei1I

 6. Putin kelasi uudestaan ja uudestaan filmiä, jossa Gaddafia kidutettiin ja sisäisti, että Lännen kanssa ei voi olla neuvotella. McCain vielä kertoo haastattelussa, että Mister Putin tarvitsee samanlaisen demokratiakäsittelyn kuin Gaddafi. Ukrainassa kaikki ei sitten enää mennyt niin kuin Strömössä vai pitäisikö sanao niin kuin Irakissa tai Libyassa. Kiovassa kaappaus onnistui ja Porky saatiin NATO Juntan rosvopäälliköksi. Mikä on hiertänyt kivenä siirtomaaherrojen kegässä yli vuosisadan? Top Gear kävi jaksossa 21/3 nöyryytyksen taistelukentällä ja Sevastopolin sukellusveneluolastossa oli aistittavissa, että revanssin aika on koittanut – Krim! Laivasto oli täyttä höyryä matkalla kohti Sevastopoliin. Krimillä oli levottomuutta. Itä-Ukrainalaiset kapinoivat. Sevastopolin kaduilla patsastelevat NATO Upseerit eivät miellyttäneet eläköityneitä Spetsnatseja ja he suorittivat liikekannallepanon. Samaan aikaan alkoi kiertää huhuja vihreistä miehistä. Maailman parhaalla tiedustelupalvelulla ei ollut käsitystä, että mitä on tapahtumassa. Vihreät miehet olivat jättäneet kännykät kotiin. Oliko Venäjällä sormet pelissä? CIA laittoi ykkösagenttinsa Hussein Obaman soittamaan Putinille. Hän ihmetteli vihreitä miehiä ja kysyi, että ei kai Venäjä ole sotkeutumassa Ukrainan asioihin. Putin vastasi, että V***t siellä ketään ole. Tästä patologinen valehtelija Hussein käsitti tilanteen olevan päällä. USS Donald Cook lähetettiin tiedustelemaan, että voiko laivasto-osasto rantautua Sevastopoliin. Alusta kuitenkin lähestyi aseistamaton Suhoi 24 ja se teki simuloituja hyökkäyksiä. Uusinta tekniikkaa sisältävä laivaston ylpeys Donald Cook oli sokaistu Suhoihin asennetulla Hiipinä jammerilla ja aluksen miehistö otti lopputilin seuraavassa satamassa. Laivasto-osasto jäi lillumaan Turkin rannikolle. Venäjän järkyttävä aggressio, jossa ei kaiketi edes nilkka nyrjähtänyt takasi Krimiläisille mahdollisuuden toimia oman tahtonsa mukaan ja tehdä pesäeron Kiovan Junttaan. Tarvittiin vielä MH17 alasampuminen ja aimo annos propagandaa, jolla meille voitiin perustella sanktiot Venäjää vastaan. Putin on judokana käyttänyt sanktioita edukseen. Venäjän elintarviketeollisuus kannattaa sanktioita toisin kuin suomalainen maanviljelijä. Venäjä on maailman suurin vehnän viejä, kauppatase plussalla ja maa velaton. Kaikki ramppaavat Moskovassa. Venzuelassa vallankumous ei oikein lähde käyntiin ja Yhdysvaltain valitsema uusi presidentti saa käyskennellä vapaana. Maailmasta on tulossa moninapainen ja Yhdysvalloilta ei onnistu enää mikään.

  • McCain on viimeisimmissä tutkimuksissa osoittautunut maansa petturiksi, hännystellen ”Arabi-rikollisten seurassa”, ihan kameroiden edessä. Se on surullista hänen tyttärensä esiintyessä puolustamassa isänsä mainetta. Jotakin ammatillista vajausta McCainissa oli koska romutti huostaansa uskottuja lentokoneita virheellisillä ratkaisuillaan. Vangiksi jouduttuaan mies ilmaisi kaikki Vietnamilaisille, vastoin koulutustaan päästäkseen vähemmällä. Se ei usein toimi vihollisille, koska he tietävät miten maansa pettänyt pettää myöskin sen kaiken mitä on heille kertonut. Kuitenkin McCain sai URHEAN maineen ja eteni päähallituksen joukossa aiheuttaen paljon vahinkoa maalleen. Hän muistutti enemmän vasemmistolaiselta petturilta.

 7. Asiallisia kysymyksiä, mutta onko Väyrynen niin kielitaitoinen että ymmärtää kaiken prepakandan mitä lännestä suoltaa. Asia vaatii pitkäaikaisen selonteon, joka on kaiveltava USAn ulkopulelta lähi-idästä lähtien. Israelia edustavat jenkit on mahdotonsa saada myöntämään osallisuuteensa mistään, ja kuitenkin heillä on valuutta-asiat omissa hanskoissaan, rahanpainaminen mukaanluettuna. Tilanne on äärimmäisen vaikea eikä siihen voi pienen maan edustajat vaikuttaa, muulla tavalla kuin kumartamalla ”heitä syvään”. Jospa jollakin Suomen edustajalla olisikin rohkeutta asettua poikkiteloin lännen mahdin edessä, alkaen NATON edutajien potkimisesta MAASTA. Jos se onnistuu, niin SUOMI voisi jälleen itsenäistyä kääntäessä selkänsä EUROLLE.

 8. Onko sitten USA:n pakotepolitiikan tarkoituksena vain kaupallisten etujen saaminen kansainvälistä johtoasemaa hyväksi käyttämällä?
  — Että Venäjän sanktioiden tarkoituksena on vain ajaa eurooppalaiset kilpailijat pois mehukkailta markkinoilta samalla, kun omaa kauppaa samalla kasvatetaan.
  — Että uhataan Suomeakin ankarilla sanktioilla, jos ei osteta ylihintaisia ja toimimattomia amerikkalaisia aseita.
  — Että USA:n öljy-yhtiöille on annettava Venezuelan öljy korvaukseksi siitä öljystä ja kaasusta, joka oli niille luvattu Syyriasta.

  Ei ole. Kaupalliset edut ovat vain Läntisen kulttuurin sivutuote. Päätuote on
  — expansionism,
  — exceptionalism and
  — aggression

  Kyse on (läntisen) ihmisrodun pakkomielteestä — hallitsemiseen,
  — määräilemiseen ja
  — alistamiseen.

  Financial / monetary greed is just a by-product of this culture which has elevated its superiority to something that could be defined as religious, or even religiously fundamentalist.

  Todella loistavan artikkelin aiheesta kirjoitti Andre Vltchek journal-neo.org’iin otsikolla
  Like Libya and Syria, Venezuela Is Not “Just about Oil”

 9. Olennainen kysymys näissä lännen ja idän talouskysymyksissä on: kuinka Suomen pitää toimia?.

  Epäitsenäisenä valtiona päätökset Suomen suhteesta USA:an, EU:hun, Venäjään ja Kiinaan on jo tehty ulkomailla eivätkä nuo päätökset ole Suomen edun mukaisia (vaan niiden, jotka sanelevat nuo päätökset).
  — Tämä tosiasia pitää tunnustaa. Silti se ei saa lamauttaa valtion toimintaa Suomen edun hyväksi.
  — Meneillään olevassa taloussodassa kannattaa muistaa opetus Suomen edellisistä sodista: Ystävät voivat muuttua vihollisiksi ja viholliset ystäviksi yhdessä hetkessä. Pitää olla valmiudet kääntää takki silloin, kun vaihtoehtona on valtion menettäminen ystävälle.

  Ensimmäinen tärkein ja halpa infrastruktuuria koskeva toimenpide on liittyminen osaksi Kiinan, Venäjän y.m. maiden maksujärjestelmää.
  — Että euron romahtaessa ulkomaankauppamme ei totaalisesti pysähdy vaan maksu- ja tavaraliikenne jatkuu mahdollisimman maksimaalisena välittömästi romahduksen jälkeen.
  — Sellainen kuitenkin tulkitaan epäluottamukseksi euroa kohtaan ja pelätään muiden seuraavan perässä.
  — Hanke on valmisteltava salassa ja ulkomailla.

 10. Kiina ei ole sisältä ihan niin kullanhohtoinen kuin millaiseksi jotkut haluavat sen kuvitella:

  ”Racism, Concentration Camps, Police State: Is China Set To Become The Fourth Reich?

  China is a Technocracy but it is also totalitarian, and is exhibiting many of the characteristics of Hitler’s Third Reich: concentration camps, institutionalized racism. ubiquitous command and control, environmental rhetoric, etc. ⁃ TN Editor

  More than a million people, for no reason other than their ethnicity or religion, are held in concentration camps in what Beijing calls the Xinjiang Uygur Autonomous Region. Picture: Chinese police clash with ethnic Uighur women during a protest in Urumqi, the capital of Xinjiang, on July 7, 2009. (Photo by Guang Niu/Getty Images)…”

  https://www.technocracy.news/racism-concentration-camps-police-state-is-china-set-to-become-the-fourth-reich/

  • Ehkä vähän provosoivaa… Asian voisi nähdä myös niin että Kiina haluaa pitää kansansa eheänä ja toimivana.
   Ilman muuta on vaikea kuvitella että se onnistuisi ilman kurinalaisuutta ja jopa kansallissosialistien metodeja – kuten kohti perikatoa luisuvan lännen kohtalo kertoo – joskin viittaukset Hitlerin Kolmanteen valtakuntaan ehkä ampuvat vähän yli.
   Toisaalta Hitler pystyi nostamaan Saksan suosta ja siitä kurjuudesta johon se oli liittoutuneiden sionistien toimesta ajettu mikä oli kiistatta valtava saavutus. Niin valtava että se piti uudelleen tuhota sionistien voitoksi ww2:ssa.
   Miksei se tietyin rajoituksin voisi olla paras tie kiinalaisillekin?
   Työleiriti ovat ihan oikea paikka niille jotka haluavat vain tuhota tai uhrata oman kansansa nwo-alttarille tai kuten islam ja juutalaisuus valloittaa muita asuttamiaan maita ja kansoja itselleen niiden itsenäisyyden tuhoten.
   Voi kuulostaa fasistiselta mutta niille olisi suuri tarve lännessäkin juuri nyt.

   Eräs kommentti monista linkin artikkeliin:
   ”The Chinese consider themselves to be a branch of humanity separate from the rest of the world, a view reinforced by indoctrination in schools, among other means”. Wait a minute if you substitute Muslims for Chinese in that statement is that not what Islam dictates?
   While the methods of the Chines govt. may be brutal for Western liberal and socialist tastes are they not dealing with a problem they see as destructive to their nation?. In the West we seem to be continually bowing and accommodating to Muslims demands in the foolish hope the Muslims will adapt and change. They have not adapted or changed for 1400 years!
   https://www.gatestoneinstitute.org/13995/china-third-reich

   • Alkaa näyttämään siltä että vähän lapsellista on korostaa tätä läntistä demokratiaa joka on todellisuudessa harvainvaltaa ja muuttunut täysin rahan vallaksi. Eli mitään demokratiaa ei edes ole kuten Paul C Roberts’kin on todennut.
    https://www.paulcraigroberts.org/2019/03/30/western-culture-has-died-a-politically-correct-death/
    Vai onko meillä? Jos on niin miten se ilmenee.
    Silti siitä jauhetaan ja tehdään numeroa kun Venäjästä tai Kiinasta puhutaan. Miksi? Ketä se palvelee?
    Totuus on että monarkia on muuttunut tai muuttui demokratiaksi joka nyt muuttuu kaiken aikaa ja kovaa vauhtia tyranniaksi koska demokratia tuhoaa aina itsensä. Se on helppo tuhota sisältä päin.

    Kun Venäjä ja Kiina ovat tajunneet ettei demokratia ole mahdollista eikä järkevää ja toimivat eri tyylillä omista maistaan ja kansoistaan huolta kantaen ja niitä imperialistien ja riistokapitalistien käsiin antamatta niin heti on täällä kova haloo että ihmisoikeuksia siellä tallataan.
    Mutta kenen oikeuksia täällä tallataan kun maa myydään pilkkahintaan nukkuessa rikastuville finanssikeinottelijoille ja pelureille?
    Mitä ihmeen järkeä on ottaa maahan islamisteja tai afrikkalaisia tai ketä tahansa maan vahingoksi toimivaa jos niistä ei ole muuta kuin haittaa kansalle? Mutta me otamme kun nwo-eliitti määrää. Miksei heitä auteta omissa maissaan?
    Viisaat ja tulevaisuuteen panostavat eivät halua kokea USAn kohtaloa jossa valta on kaapattu sionistien käsiin ja toimivat siksi eri tavalla, tavalla jonka meidän nwo-eliittimme leimaa oman fasisminsa unohtaen fasismiksi ja ihmisoikeuksien rikkomiseksi .

    • Kiina tietää?: Jewish Representation in Secular Contemporary Refugee and Migrant Organizations.
     Significantly, Jews occupy the leadership of all four of the largest and most influential (and nominally secular) organizations active in America today, the International Rescue Committee (President and CEO David Miliband), Refugees International (President Eric P. Schwartz, formerly of HIAS), International Refugee Assistance Project (Director Becca Heller), and Human Rights Watch (Executive Director Kenneth Roth, and Deputy Directors Iain Levine and Fred Abrahams)….Since Jews occupy the position of CEO at the IRC, as well as 40% of the senior board and 32% of the lower board, it would be reasonable to assert that they enjoy a dominant role within the organization.[6]
     Another interesting qualitative aspect to board membership at the IRC is the high proportion of Jews with a background in corporate finance and banking.
     http://www.unz.com/article/jewish-involvement-in-contemporary-refugee-and-migrant-organizations/

 11. Venäläisillä on voimavara, joka suomalaisilta on haluttu systemaattisesti tukahduttaa : patriotismi. Kuten edellä mainittiin, Suomea koskevat päätökset tehdään ulkomailla ja lammaskansa Pohjan perillä on ollut partiopoikamaisesti, suorastaan innokkaasti, valmis luopumaan itsenäisestä päätöksenteosta. EU on USA:n satelliitti historiallisesti jo sitä kautta, että sen määräävin ja vaikutusvaltaisin osa, Saksa, on edelleen miehitetty valtio. Se on täynnä USA:n sotilaita ja sotilastukikohtia, joilla kansa pidetään uhan alla.
  Saksassa on virinnyt tuoreemmalla internet-aikakaudella vaihtoehtomediassa paljon keskustelua sen alistetusta asemasta.
  Suomen taloudellisen ja poliittisen aseman heikentyminen oman päätöksenteon menettämisen myötä on itsestäänselvyys. Orjamentaliteetilla pysyy orjan asemassa orjan eduilla. Maaperän luonnonvarojen ryöstäminenkin ulkomaille on täällä kuin Jumalan lahja.

 12. Israel sionisteineen vie ja USA-koaliitio vikisee … vai vikiseekö?
  Kun länsimaista demokratiaa hehkutetaan aina vastavetona Venäjän ja Kiinan poliittisiin järjestelmiin niin hyvä muistaa mikä tilanne on Israelissa … ja näyttää että koko USA-koaliitio on menossa samaan suuntaan koska sehän on sionistien talutuksessa

  Prominent Jewish intellectual Noam Chomsky has raised concerns over what he believes is the rise of “Judeo-Nazi tendencies” in Israel.
  Speaking to i24NEWS last week, the renowned political dissident, linguist and scholar repeated warnings given by Yeshayahu Leibowitz, an Israeli public intellectual, biochemist and polymath, concerning the dehumanising effect of Israel’s brutal occupation of Palestine on the victims and the oppressors …

  Chomsky said: “If you have your jackboot on somebody’s neck, you have to find a way to justify it.”
  Repeating Leibowitz’s warning he added that “blaming the victim was a direct reflection of the continued occupation, the humiliation of people, the degradation, and the terrorist attacks by the Israeli government”
  … Israel, he told, i24NEWS is deliberately choosing expansion over security.
  https://www.middleeastmonitor.com/20181112-chomsky-echoes-prominent-israeli-warns-of-the-rise-of-judeo-nazi-tendencies-in-israel/

 13. Donald Trump ehdottaa, että USA, Venäjä ja Kiina sopisivat yhdessä sotilasmenojen vähentämisestä. Perinteisten aseiden aika alkaakin olla ohi. Nyt on käynnissä ilmastosota climaengineeringin myötä. Kyseessä on nimenomaan militäärinen hanke, jonka toimijoiden suunitelmaan kuuluu ottaa ilmasto haltuun v. 2025 mennessä. Dementiaa aiheuttavan alumiinin nanopartikkeleiden ruiskuttaminen ilmakehään, strontium, barium, titaani, arseeni tappavat hitaasti, mutta yhtä varmasti kuin aseet.
  Franz Miller, joka esitelmöi Itävallassa ja Saksassa ko. ilmastotuhosta, kertoo, että vielä oikeampi nimitys kolmannelle maailmansodalle on tietoisuussota. NWO – eliitti tuo julki toimintaansa avoimesti. Se katsoo, reagoidaanko siihen. Jos ei, niin se merkitsee heille hyväksyntää ja he jatkavat maailman tuhoamista väestön vähentämiseksi. Ihmisen mielen manipulaatio ja hämärtäminen kulkee samanaikaisesti rinnalla. Miten G. Orwell sanoikaan ? : sota on rauhaa ?

  Sotateknologia on 50 vuotta edellä rahvaalle käyttöön annettavaan materiaaliin verrattuna. Skalaariase mahdollistaa kohteen ajatteluun vaikuttamisen, kun se suunnataan päähän – eikä sitä voi havaita. Uuden ajan sotavehje katselee meidän silmiemme kautta ympäristöä.
  Yhdysvalloissa climaengineeringin keksijätiedenero on ollut luomassa myös kriittistä ilmastoprotestia. Mutta siinä puhutaan vain CO 2 :sta. Mitähän tämänpäiväisessä ilmastohysterianäytöksessä puhuttiin Helsingin kaduilla. ? Uskoisin, että myrkynruiskuttajatoimeksiantajat nauravat makeasti jälleen kerran onnistuneesta huijauksesta !
  http://www.franzmiller.at
  http://www.antikrieg.com/aktuell/2019_04_05_trump.htm

 14. Vankiloita ei edes ole vielä rakennettu tarpeeksi monessa maassa, joissa riehuvat yhteiskunnan rauhan vastustajina pelkästään tuhotakseen kaiken joka toimii. SOROS näyttää olevan yksi heistä, sijoittaessaan suuret rahasummat saadakseen häiriöitä aikaan monessa osassa maapalloa. Kostonhimoinen mies on käsittämättömässä riidassa monen maan asukkaiden kanssa tuntematta edes ketään heistä. Ihmishirviöitä on paljon maapallolla, viettäessään ”Jumalatonta elämäänsä” paholaisen johtamana. Muuta selitystä ei kukaan voi tuoda esille, niin järjetöntä toimintaa he harrastavat. He uskovat olevansa ylivoimaisia pelkästään rahojensa voimalla, ja siltä se näyttääkin. Kansojen villitsemisestä ei ole olemassa mitään lakipykälää missään suunnassa.

  • Soros varmaan pian alkaa sijoittaa vankilabisnekseen kunhan ensin saa kunnon kaaoksen aikaan länsimaissa. Vankiloista alkaa pian olla puute kun Masonic-Zionist eliitin tuhovoima tehostuu koko ajan.
   Mutta leikki sikseen. Vankila on luksusta. Kiina ja Venäjä ovat ymmärtäneet että työleirit ovat se oikea paikka rikollisille ja perversseille.

   Israel ei vain näytä mallia kuinka palestiinalaisia ammutaan kuin rottia vaan myös kuinka moraalinen rappio toteutetaan ilman vikinää … mutta Idässä sentään vikistään
   Feminismi ja pro-LGBT ja sukupuolihäiriöt ovat valtavia Israelissa, joka on yksi johtavista maista näissä asioissa.
   Kabbalismista ja satanismista syntyneet Illuminaatit loivat kommunismin, jonka tavoitteena oli aina ollut tuhota ydinperhe.
   Illuminati Hooked Boomers on Porn to Destroy Marriage/Family
   Pornography as Social Engineering, May 1964
   https://www.henrymakow.com/161101.html
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=168435

   Kun iltapäivälehtien lööppejä lukee niin pahasti kieroutuneelta omakin kulttuurimme vaikuttaa.
   Tuntuu kuin paneminen olisi tärkein asia maailmassa.
   Iltapäivä- ym. lehdet ovat täynnä kiihotusta tyyliin kuinka pysytyn laukeamaan yhtä mittaa.
   Unohtuu että hedonismi tuhoaa varmuudella elämän. Siitä on esimerkkejä riittävästi.
   Aivoja ei rakennettu seksiä varten. Eläimetkin osaavat sen taidon ilman isoja aivoja ihan pelkän aivorungon avulla.
   Seksinukkebordellin asiakkaat ovat jo varmoja koukutettuja tapauksia ja illuminaatin tukijoita.
   Suomen ensimmäinen seksinukkebordelli avautui Helsinkiin 15. marraskuuta. Iltalehti pääsi tutustumaan paikkaan etukäteen.
   Muualla länsimaat ovat jo niitä tulvillaan.
   https://www.iltalehti.fi/iltvviihde/4b70e8aa-23d8-46aa-a134-f3fa5f6b257f_a2.shtml

 15. Joutuu kysymään voiko mihinkään luottaa? … Venäjän pakotteisiinkaan

  The following account is entirely plausible. After all the US also took in the most important Nazi intelligence personnel and scientists in Operation Paperclip, in an effort to beat the Soviets in laying claim to the Nazi’s scientific and weapons know how.
  A total of 6,000 former Nazi scientists, intelligence operatives and their families were given sanctuary, and ultimately citizenship, in the U.S.A.

  Hyvin luotettavan ja uskottavan tuntuinen mies kertoo (lyhyt video) kuinka Hitler jätti tuhoutuneen Saksan:
  Seeing Hitler Escape Germany April 30, 2019
  Were Hitler and a small entourage instead en route to a hideaway in Argentina having struck a deal with the Western Allied Powers?
  Is this what Aubrey Temples witnessed on April 30, 1945? Ed.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=186332

  Media ja hallitus saattaa vihata Venäjää mutta Amerikan korporaatioeliitin kohdalla asia on toisin
  US Media and Government Might Hate Russia, But With Corporate America It’s a Different Story
  A Political Junkie
  While Russia appears to be Washington’s ”enemy of choice”, such would not be the case for all of America. A recent meeting in Moscow shows very clearly that some Americans still believe that they can benefit from co-operation with Russia and Vladimir Putin.
  https://russia-insider.com/en/us-media-and-government-might-hate-russia-corporate-america-its-different-story/ri26706
  Here is the press announcement from the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation: avaa linkki

 16. Voihan olla niinkin että Hitler ei kuollutkaan Saksassa taikka Itävallassa ? EteläAmerikka on hyvinkin mahdollinen pakopaikka, varsinkin sen sodan aikana, jolloin kaikki maat olivat kaaoksessa. Oli mitenkä tahansa, se on kaikki jo ”mennyttä kalua”.

 17. Putin aina tilaisuuden tullen sanoo että lännen pakotteet hyödyttää venäjän omaa taloutta ja varmasti on tottakin nykytilanteessa kun venäjän kilpsilukyky monilla aloilla ei vertailukelpoinen lännen alojen kanssa varsinkin kulutustavarateollisuudessa. Venäjä vie ulkomaille esim. autoja entisiin itäeuroopan maihin mutta länsimaihin se on vähäisempää, suomessakin verkkokaupan varassa. Miksi ne ei länsimaissa menesty johtuu lähinnä tehoon nähden korkeista päästöista suuremman kulutuksen takia ja se aiheuttaa matkakulujen kalleuden lisäksi korkeat päästöverot suomessa. Vastapainona on halvempi hinta joka vähän kompensoi muita kuluja. Tietysti tämän luulisi kannustavan venäläisiä valmistajia tuotteiden energiatehokkuuden ja ekologisuuteen kun esim. autot muuten vastaa länsimaisia trendejä. Pakotteiden aiheuttama omavaraisuuden lisääntyminen tietenkin hyödyttää venäjän sisä markkinoita ja on pois tuonnista ja vahvistaa ulkomaa kaupan tasapainoa joka onkin yleensä venäläisille edullinen sekä lisäksi pitää valtion budjetin tasapainossa niin hyvin että venäjän valtiolla on käteistä varallisuutta niin paljon että se pystyy maksamaan kaikki ulkomaiset velkansa kerralla. Rajakauppa on venäjälle myös edullista sillä venäläiset ostajat tuovat ulkomailta tarvikkeita jotka kilpailevat vastaavien venäläisten tuotteiden kanssa ja samalla pakottaa venäläiset tuotteet kehittymään samalle tasolle ellei ne jo ole. Ongelmana venäjällä on korruptio joka syö kansan elintasoa ja yrittäjyyttä ja estää kehitystä omalta osaltaan

 18. Pakotetoimet on olleet liian lepsuja.
  Kunhan Eurooppaan virtaa kaasua saa roistovaltio tehdä mitä tahansa.

 19. Tämä
  ”Asettamistaan talouspakotteista huolimatta Yhdysvallat käy kauppaa Venäjän kanssa. Esimerkiksi Yhdysvaltain avaruusohjelma on entistäkin riippuvaisempi venäläisestä teknologiasta.”
  ei näyttäisi olevan totta.

  Esim. rakettimoottoreiden osalta tilapäinen riippuvuus neuvostoliittolaiseen ikivanhaan (mutta toimivaan) tekniikkaan näyttäisi olevan loppumassa, nyt kun USA:n omat uudet moottorit on tulleet käyttöön. Venäjän raketteja on käytetty lähinnä miehistön kuljettamiseen avaruusasemalle.

  Avaruuteen laukaistiin raketteja vuonna 2018:

  Kiina: 39kpl (yksi epäonnistui)
  USA: 29kpl (lisäksi kaksi rakettia jossa 1. vaiheen valmisti ilmeisesti Ukraina)
  Kazakstan+Venäjä: 9kpl (yksi epäonnistui) + 8kpl = 17kpl
  Ranska: 11kpl (yksi epäonnistui)
  Intia: 7kpl

  Sen sijaan:
  ”America’s satellites are becoming more dependent on a type of in-space propulsion where Russia has emerged as the global leader.”
  eli satelliittien siirtelyssä käytettäviä ionimoottoreita USA ostelee Venäjältä.

  ”that satellite makers at home and abroad will tend to favor the lowest-cost supplier of in-space propulsion”
  eli syynä on se että yritykset ostaa satelliittiensa moottorit sieltä mistä ne niitä halvimmalla saavat. (venäläiset moottorit ovat ”vain” edullisia)

  • Lisuke:
   20% USA:n sateliiteista (joihin asennetaan ionimoottori) saa moottorinsa USA:n omasta tuotannosta.
   80% hankitaan muista maista, esim. Venäjältä.

   (Muita ionimoottoreiden tuottajia ovat mm. Kiina ja Intia, sekin on mielenkiintoista että tiettävästi yksikään ionimoottori ei ole vielä rikkoutunut käytössä, ei siis ihme jos halvin monasti kelpaa.)

 20. Venäjän kultavarat hurjassa kasvussa — maa osti lähes yhtä paljon kultaa 2018 kuin muu maailma yhteensä ja kasvu jatkuu
  Russia Bought Nearly as Much Gold as All the Rest of the World Combined in 2018
  And the spree continues
  Marko Marjanović
  A wonderful bit of information in this piece to really put Russia’s gold-buying in perspective:

  In the meantime the structure of GIR changed, as the CBR has boosted its gold reserves and cut the share of US dollar in its currency holdings.
  In 2018 the CBR bought a record-high 274.3 tonnes of gold, bringing its share in GIR to about 19% and accounting for 42% of gold purchases of all central banks last year. At the same time the share of US dollar was cut from 43.7% to about 20%.

  Russia has been consistently adding to its gold reserves every month since 2006 now, but last year’s spree was truly remarkable.
  Not only did the Russian Central Bank gobble up almost the entire gold mined in Russia that year (and even imported some on top), it made 42% percent of all gold purchases by central banks in the entire world.
  https://russia-insider.com/en/russia-bought-nearly-much-gold-all-rest-world-combined-2018/ri26771

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here