Keltaliivien Suomen-kiertue

16

Ranskasta syksyllä 2018 alkanut keltaliivien protestiliike toimii myös Suomessa ja tekee kevään ja kesän aikana kiertueen kymmenessä Suomen kaupungissa. Kiertue alkaa Tampereelta lauantaina 13.4. ja päättyy eduskuntatalon eteen lauantaina 17.8.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Mielenosoituksiin osallistujilta ei edellytetä muuta kuin rauhanomaista käyttäytymistä. Pukeutumiskoodiin kuuluvat luonnollisesti keltaliivit, joita saa myös järjestäjiltä.

Tarkemmat tiedot aikataulusta ja kaupungeista löytyvät kiertueen Facebook-sivulta. Liikkeellä on myös runsaasti tietoa tarjoavat suomenkieliset nettisivut.

Keltaliiviliikkeestä ja sen taustoista

Kirjoittaja: Risto Kantonen

Keltaliivien liike on oire, jonka aiheuttaja on kokonaisvaltainen ja maailmanlaajuinen järjestelmäkriisi. Nykyinen rahajärjestelmä ja poliittinen järjestelmä ovat vuosisatoja vanhoja. Niitä on pidetty hengissä keinotekoisesti jo vuosikymmeniä, mutta ne ovat matkalla kohti kaatumispistettä kiihtyvällä vauhdilla. Päättäjät eivät ymmärrä tai halua ymmärtää, että ongelmat kumpuavat näistä järjestelmistä itsestään, minkä johdosta ongelmia ei voida korjata näiden järjestelmien mekanismeilla. Kun ongelmia kuitenkin yritetään kerta toisensa jälkeen korjata niillä mekanismeilla, jotka ne ovat aiheuttaneet, ongelmat kärjistyvät entisestään.

Tämä näkyy kasvavana kurjuutena, jonka myötä ihmiset tekevät yhä enemmän työtä, mistä huolimatta heidän elintasonsa laskee, koska työ tarjoaa yhä vähemmän ostovoimaa suhteessa elinkustannuksiin. Ranskassa on paljon työssäkäyviä köyhiä, joilta loppuu rahat ennen seuraavaa tiliä. Sama ilmiö toistuu monissa maissa, myös Suomessa. Samaan aikaan monikansalliset yritykset kahmivat yhä suurempia voittoja ja kiertävät veroja.

Yksi ongelmien pääsyistä on se tosiseikka, että raha on velkaa. Pankit luovat uutta rahaa antaessaan lainaa, jolloin velka ei voi vähentyä, vaan ainoastaan kasvaa eksponentiaalisesti. 

Toinen ongelma on se, että pysyäkseen toiminnassa rahajärjestelmä vaatii jatkuvaa eksponentiaalista kasvua, mikä taas johtuu mm. rahanluontimekanismista. Yritykset ja hallitukset rummuttavat jatkuvasti sitä, kuinka tarvitaan aina vain lisää kasvua. Ne eivät kuitenkaan puhu talouskasvusta, vaikka niin väittävät, vaan rahallisesta kasvusta. Talous tarkoittaa luonnonvarojen ja muiden resurssien hallintaa, eikä siinä pyritä kasvuun vaan resurssitehokkuuteen.

Tämä kaikki ja monet muut asiat yhdessä ovat johtaneet keltaliiviliikkeen syntymiseen. Näistä syistä yhteiskunnalliset levottomuudet tulevat suurella todennäköisyydellä myös kasvamaan, ja siksi keltaliiviliike ei ole katoamassa mihinkään. Keltaliivit vaativat järjestelmän muutosta, jonka aikaansaamiseksi ehdotettuun työkaluun viitataan kirjainyhdistelmällä RIC. Se tulee ranskan kielen sanoista référendum d’initiative citoyenne, joka tarkoittaa suomeksi kansalaisten käynnistämää kansanäänestystä.

Keltaliivit ovat kansalaisia hyvin monelta yhteiskunnan eri sektorilta. He ovat putkimiehiä, it-alan ammattilaisia, kokkeja, toimitusjohtajia, kapteeneja, lääkäreitä, sairaanhoitajia, lähihoitajia, opettajia, poliiseja, palomiehiä, työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita ja niin edelleen. Suomen keltaliiviliikkeen Suomen-kiertueen päämääriä ovat jalkautuminen julkisille paikoille keskustelemaan kansalaisten kanssa, jakamaan tietoa maailmantilasta ja keskustelemaan siitä, miksi keltaliiviliikettä tarvitaan. Kiertueen tarkoituksena on myös tavata liikkeessä mukana olevia ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta pysty matkustamaan vaikkapa Helsinkiin. Kiertämällä muissa kaupungeissa näemme toisiamme, saamme jaettua ajatuksia kasvotusten ja lisäämme yhteenkuuluvuutta.

Lopuksi todettakoon vielä, että keltaliiviliike ei ole kollektivistinen vaan hajautettu. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen keltaliiviliikkeeseen osallistuva edustaa itseään ja vain itseään. Siten jokainen on itse vastuussa omasta toiminnastaan, ja vain omasta toiminnastaan. Keltaliiviliikettä ei voi siten johtaa tai edustaa kukaan, minkä johdosta liikkeellä ei ole johtajia eikä edustajia. Tästä syystä edeltäväkin on luonnollisesti vain omaa näkemystäni.

Annan mielelläni lisätietoa tapahtumista. Minut tavoittaa Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/risto.kantonen ja sähköpostiosoitteesta risto.kantonen (at) phnet.fi .

16 KOMMENTTIA

 1. Näyttää hyvin positiiviselta ja kannatettavalta!
  Toivottavasti liikettä koskeva oikea tieto leviää.
  Läpimädäksi korruptoitunut vanha valta ei katso keltaliivejä hyvällä silmallä, kuten Rotschild-agentti Macronin väkivaltaiset toimet Ranskassa osoittavat.

 2. Käyttäytykää mallikelpoisesti, meillä ei riehujoita ja rettelijöitsijöitä hyvällä katsella,heittäkää tuhovimmaiset sabotöörit helkkariin ja vielläkin kauemmas.

   • Läpeensä korruptoituneen vanhan vallan propagandakoneen Ylen ”Uusi dokumentitisarja kertoo anarkismista erittäin myönteiseen sävyyn, mikä näkyy jo siinä, että kaikki haastatellut asiantuntijat ovat vähintään aatteen sympatisoijia. Näin positiivinen asenne kertoo siitä, että anarkismi ei ole enää uhka nykydemokratian fasadin takaa toimivalle plutokraatiselle järjestelmälle, vaan pikemminkin sen hyödyllinen vahtikoira. Tästä kertoo muun muassa se, että liberaalimedian silkkihansikkain kohtelema kapitalistispekulantti George Soros on jo pitkään tukenut anarkistisia ja muita äärivasemmistolaisia liikkeitä.”, ks. ”Yle pitää edelleen yllä Leninin valheellista kehitysmaateoriaa”, http://ylewatch.blogspot.com/2018/05/yle-pitaa-edelleen-ylla-leninin.html

   • Eiköhän Ranskassa ne raitilla riehujat jo ole tunnistettu ns. anarkisteiksi/äärivasemmistoksi.

    Täällä näkyvät tuhoavan vaalimainoksia — valikoivasti — https://takku.net/article.php/20190327232014762

    ” Yritykset ja hallitukset rummuttavat jatkuvasti sitä, kuinka tarvitaan aina vain lisää kasvua. Ne eivät kuitenkaan puhu talouskasvusta, vaikka niin väittävät, vaan rahallisesta kasvusta. Talous tarkoittaa luonnonvarojen ja muiden resurssien hallintaa, eikä siinä pyritä kasvuun vaan resurssitehokkuuteen.”

    Hyvin tiivistetty!

  • Jenkki-GOOGLE veti jälleen ”välistä” ? Sitä sattuu nykyään lisääntyvässä määrin. Monta kertaa ruutuuni tulee ilmoitus,ettei asiaa enää käsitellä. Se on juuri heidän osoitustaan, miten meidän suut tukitaan. Ne pirut tietävät miten riippuvaisiksi meidät on koulutettu näiden vehkeiden ansiosta, antaisitkos kännykkäsi mennä kaivoon, tuskin ? Meitä viedään kuin pässiä teuraalle. Tämä sivulla notkuminen on kuin huumausainetta. Miten päästä siitä eroon ? NOOH, vetämällä piuhat seinästä, ja tietokone ”pakkaseen”, se on ainoa tapa rauhoittua. Siihen se on jo menossa ”meirän huushollissa”,heh. Varsinkin nyt kun kevät-työt ovat alkaneet ulkona. Se vaatii itsehillintää, olla osallistumatta kaikenmaailman ”kissanristiäisiin”. Se ei tapahdu helposti, siihen on harjaannuttava pikku hiljaa. Nyt palaan taas ulkohommiin.

  • Facebook profiileja ei ilmesesti näe ellei kirjaudu Facebookiin. En nimittäin ole tiliäni sulkenu.

   • Kyllä ne pitäisi nähdä, ellei ole jotenkin salattu/yksityinen. Vannomaan en kyllä asiasta mene, kun en siellä ole.

 3. Keltaisia liivejä varmasti tarvitaan. Suomea uhkaa jälleen kataisongelma, tällä kertaa jyrkässä alarinteessä. Ennustan vaalituloksen johtavan uuteen sateenkaarihallitukseen, sdp, kokoomuksen, vihreitten ja vasemmistoliiton hallitukseen Rinteen johdolla. Saanevat yhteensä 55 prosenttia äänistä.
  Ylen eilinen vaalikeskustelu oli likipitäen koululaisten valituntikinaamista. Mutta vaalien jälkeen kinaus unohdetaan ja ministerin tittelit houkuttavat, kuten tapahtui edellisten vaalien jälkeen. Vaalilupaukset petetään surutta kuten silloinkin Soinin sinisten osalta. Onneksi kansa muisti ja siniset on vain häepeätahra historiassa.

  • ”Mutta vaalien jälkeen kinaus unohdetaan ja ministerin tittelit houkuttavat”

   ja Brysselin lihapadat!

  • Ilmaisin uutisen keltaliiveistä ranskan kaduilla muutama päivä sitten, mutta se meni näköjään ”mappi-viitoseen”, koska sitä ei näy missään ? Keltaliivit ovat uutisten mukaan muuttuneet enemmän radikaalisiksi sytyttäen ”grillinuotioita kaduille”,vaikka heillä ei ole mitään varsinaista grillattavaa kärsiessään nälkää, vaikka NOTRE DAME kirkon jälleenrakentamiseen katolilainen kirkko on jo kerännyt hirvittäviä summia Macronin johtamalla porukalla.Eikö siitä rahastosta riittäisi ”patonkeihin kansalle”. Paavi jakelee ristinmerkkejä, koska se on halpaa, eikä maksa mitään. Mitenkä kauan kansaa voidaan pettää uskonnon varjolla, nähdään hyvinkin pian. Kansan usko papistoon on heikkenemässä monessa maassa, ja siihen on olemassa järkiperäiset syyt.

 4. Näin Ranskassa maaseudulla keltaliivejä. Näyttivät tavallisilta kansalaisilta, rauhalliselta väeltä. Kuka tahansa kimpaantuu, kun ammutaan kumiluodeilla ja pamputetaan, kuten Pariisissa Macron peloissaan valtansa heiikenemisestä määräsi tekemään.

 5. Muistan seuranneeni näitä kulkueita hyvän asian puolesta jo lapsuudestani asti. Kommarit marssivat vappuna kauppatorilla, mutta mikään ei muuttunut ? Lehdistökin muuttui kovin yksipuoliseksi, ja T-Veen tullessa käyttöön, alkoi humbuugin levittely oikein todenteolla. Nyt on hienot puhelimet, jokaisen ”hanskassa pitkin päivää”, kävellen liikenteessä vaarana tulla yliajetuksi suojateillä. Ennusteista huolimatta,maa ja kansa velkaantuvat, kun halitsijat kähmivät omaisuuksia epämääräisille pankkitileilleen ”palmusaarille”. Jonkinlainen väkivaltainen tapahtuma näyttää olevan ainoa ratkaisu saada valta KANSALLE, vaikka se onkin mennyt muodista. Nyt laki ohjaa olemaan suvaitsevainen kaikessa, joten se suojaa ”pintaihmisten turvallisuuden olla ryöstäjinä”. Marssimisesta näyttää olevan eniten hyötyä ”suutarille, uusiessaan kengänpohjia”.

 6. Julian Assangen pidätys, Wikileaks ja Irakin sodan 2003 huomiot
  http://www.magneettimedia.com/julian-assangen-pidatys-wikileaks-ja-irakin-sodan-2003-huomiot/#comment-45846

  Länsimaat suojelevat hirviömäisiä sotarikollisia
  Tietyt EU-maat kuten myös Suomi ovat sortuneet hirvittävään moraalittomuuteen ja raukkamaisuuteen omaksuessaan täysin vihamielisen asenteen Assangen pyyteetöntä suurvaltojen hirviömäisten sotarikosten paljastustoimintaa kohtaan. Sitä vastoin nämä länsimaat keskittyvät ivailemaan valta- eli valhemedioidensa kautta nyt julkisuuteen ilmestynyttä Julian Assangen olemusta. Näin nämä länsimaat antavat aukottoman tukensa signaalina Yhdysvaltojen ”erehtymättömälle” puolustusdoktriinille, eli valtioterrorismin ja magaaperien sotarikosten toteuttajalle. Tämä on hyvin riipaisevan häpeällistä myös virallisen Suomen puolesta kirjoittaa Markku Juutinen

 7. Miksi Suomalaisten pitää aina matkia muita kuin ”papukaijat”? Eikö Suomessa ole omaa värivalikoimaa osoittaa mieltään, kunhan ei vaan käytetä ”sinivalkoista, joka muistuttaa liikaa Israelin lipun väreistä”. Värivalikoimat ehtyvät joka vuosi, kun sateenkaaren väritkin rinnastetaan ”homoille ja lesboille”. Pian-aikaa ei jää jäljelle kuin MUSTA, ja sitä väriäkin alkaa jo olla nurkat väärällään. Radiopersoona sai helvettiä, mainitessaan kerran kuinka ”tan is grand, but the WHITE is the color of American”. IMUS in the morning, peruutettin aaltopituuksilta,heh.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here