Operaatio Condor – tietotaidon vaihtoa länsimaiselta arvopohjalta

Ranskan, Ison-Britannian ja Länsi-Saksan tiedustelupalvelut keskustelivat mahdollisuudesta perustaa Operaatio Condoria vastaava kuolemanpartiojärjestely omiin maihinsa.

19

Operaatio Condor oli Latinalaisen Amerikan maissa käytössä ollut, rajat ylittävä valtioterrori- ja sortojärjestelmä, joka harjoitti kidutusta, kidnappauksia ja sotilasdiktatuureja vastustavien opposition jäsenten salamurhia vuosien 19741980 välisenä aikana. Operaatio toimi Chilessä, Argentiinassa, Paraguayssa, Uruguayssa ja Boliviassa. Kadonneiden joukossa oli myös kuubalaisia. Brasilia, Peru ja Ecuador liittyivät myöhemmin nekin Condoriin.

Äskettäin julkistetussa CIA:n asiakirjassa vuodelta 1978 Condoria kuvaillaan usean eri Latinalaisen Amerikan maan tiedustelu- ja turvallisuuspalvelujen yhteistyöelimeksi terrorismin ja kumouksellisen toiminnan vastustamisessa. Condorissa toimivat olivat asiakirjan mukaan tavanneet usein harjoitellakseen yhdessä. Myös psykologinen sodankäynti kuului harjoitusohjelmaan.

Operaatio Condoria pohjustivat Yhdysvaltain tukemat sotilasvallankaappaukset. Yhdysvaltain hallinto tarjosi CIA:n välityksellä operaatiolle suunnitteluapua, teknistä apua, koulutusta, rahoitusapua ja aseita, ja Euroopasta myytiin aseita sotilashallituksille. Koulutukseen kuului kidutusvalmennusta. Operaation kohteena olivat vasemmistolaiset, vasemmistolaisiksi epäillyt, vasemmistoa sympatisoineet sekä uusliberaalia talousteologiaa vastustaneet, mutta myös Eurooppaan paenneet alkuperäisväestöjen johtajat.

Operaatio Condoriin osallistuneet valtiot. Aktiivisimmat maat on merkitty tummalla vihreällä, vähemmän aktiiviset vaaleanvihreällä ja tukijamaa (Yhdysvallat) sinisellä. (Ecuador on jätetty merkitsemättä sen vähäisen osallistumisen vuoksi.) Lähde: Sannita via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Muiden julkistettujen asiakirjojen perusteella Teseo-koodinimen alla koulutettiin sotilasyksikkö ”suorittamaan fyysisiä hyökkäyksiä” mm. Ranskaan paenneita vasemmistolaisia poliittisia pakolaisia vastaan, joskaan varmuutta siitä, lähetettiinkö yksikkö Ranskaan, ei ole.

Asiakirjojen perusteella

”Lansi-Saksan, Ranskan ja Ison-Britannian tiedustelupalvelujen edustajat olivat vierailleet Condor-organisaation sihteeristössä Buenos Airesissa syyskuussa 1977 aikeenaan keskustella Condoria vastaavan, kumouksellisen toiminnan vastustamiseen keskittyneen organisaation perustamisesta, koska heidän näkemyksensä mukaan terroristinen/kumouksellinen toiminta oli saavuttanut vaarallisen tason Euroopassa”.

Englanti kuului jo tuolloin tiedustelutiedon jakamisohjelmaan nimeltä ECHELON, joka oli osa edelleen toiminnassa olevaa Five Eyes -sopimusta Ison-Britannian, Australian, Uuden Seelannin, Kanadan ja Yhdysvaltain välillä.

Uusliberalismin kuolemanpartiot

Useissa Condoriin kuuluneissa valtioissa oli Yhdysvaltain valtaan nostama sotilasdiktatuuri. Yhdessä sotilasdiktatuurien kanssa näissä maissa alettiin harjoittaa uusliberaalia taloutta. Yhdysvallat ja Ranska kouluttivat sekä aseistivat sotilasjunttien armeijoita. Euroopassa ja Yhdysvalloissa tiedettiin hyvin, mihin ja keitä vastaan aseistusta käytettiin.

”Kuolemanlentojen” tekniikan, jossa uhri tungettiin ruumissäkkiin ja/tai hänen vatsansa viillettiin auki ja hänet pudotettiin elävänä lentokoneesta tai helikopterista, kerrotaan olleen peräisin Ranskan tiedustelupalvelulta, joka opetti menetelmän argentiinalaisille.

Uhrien joukossa tiedetään olleen opiskelijoita, muusikkoja, taiteilijoita, opettajia, pappeja ja nunnia, journalisteja ja raskaana olleita naisia.

Kaikkiaan Operaatio Condorin puitteissa murhattiin noin 60 000 ihmistä, ja noin puoli miljoonaa joutui vankilaan poliittisten mielipiteidensä vuoksi. Noin puolet murhista tehtiin Argentiinassa.

Lähteet

Webb, Whitney | Mint Press News (17.4.2019): CIA Docs Shows UK, France and West Germany Wanted to Bring “Operation Condor” To Europe

INTEL.gov: ARGENTINA DECLASSIFICATION PROJECT: RESPONSIVE RECORDS

National Security Archives (27.5.2016): Operation Condor Verdict: GUILTY!

Artikkelikuva: lippu, jossa on valtioterrorissa kadonneiden kasvot, sotilasvallankaappauksen 35. vuosipäivänä Argentiinassa. Lähde: Banfield via Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

19 KOMMENTTIA

 1. Entäpä jos eurooppalaisen Condorin ides on edelleen voimisssaan? Ihmisiähän katoaa, toimittajia on murhattu, vangittu

 2. Eipä asia ollut mikään yllätys vaikka ei näin laajaa eri maiden tiedustelun yhteistyötä kansalaisia vastaan ja uhrien määrää uusliberalismin levittämiseksi olisikaan arvannut. Eipä ne cian organisoimat murhaorganisaatiot maailmalla mihinkään katoa vaikka välistä elävätkin hiljaiseloa. Pahan akseli usa ranska ja englanti aina tulee esiin erilaisissa niiden käymissä natomaiden sodissa ja maat sattuu olemaan maita joiden kanssa niinistöt sauli ja jussi on suomen puolesta tehnyt turvallisuusyhteistyösopimukset joten suomikin on mukana tässä pahan akselilla. Suomessa uusliberalismi on saavutettu ilman näkyviä poliittisia uhreja ellei niiksi lueta kuoliaaksi hoidettuja vanhuksia yksityisissä hoivakodeissa tai työttömien orjuuttamisessa ilmaistöissä ja sairaiden siirtelyssä paikasta toiseen ilman syytä. Uusliberalismin ajajat suomessa on olleet vallassa suomessa jo pitkään ja sille tuskin tulee loppua suomessa kuin äärimmäisessä talouden murenemisessa joka saattaa olla yllättävän lähellä.

 3. Kommunistit lahtasivat ”vastavallankumouksellisia” moninkertaisesti enemmän!

  What’s the difference?

  • Kyllä lännen pahan akseli on maailman mitassa tappanut paljon enemmän stalinin aikaisiin tappoihin verrattuna olemassa olonsa aikana. Artikkelissa kerrotaan lyhyessä ajassa ja lähellä nykyaikaa olevista tapahtumista 1974-1980 yhdessä maan osassa. Sama yhteen liittymä mellasti myös euroopassa mutta uhrit yleensä meni rikollisen toiminnan piikkiin että euroopassa ei todellista uhrimäärää tiedetä.

 4. Hekin tekivät rajat ylittävää yhteistyötä ”vastavallankumouksellisten” tuhoamisessa…

  • Kommunistisen utopian loi juutalainen Marx. Bolshevistinen vallankumous Pietarissa sai rahoitusta Wall Streetiltä. Sylttytehdas löytyy. Jahve – uskonto ei omaa kristillisiä arvoja. Todellisuudessa sitä tunnustavat yllättävän monet – mustan paavinkin aivopesemät ihmisraukat.

  • Niin mutta länsimaat on aina kehuneet olevansa demokratiota ja oikeusvaltioita suhteessa muihin maihin nähden ja tässä on tulos, länsivaltioiden tiedusteluväen yhteistä tappodemokratiaa ja oikeutettomuutta. Taisi Palmekin joutua tämän länsimaisten tiedusteluorganisaatioiden tappodemokratian uhriksi.

 5. USAn hysteerinen media naurattaa kansaa
  Time Magazine: Putin’s Nefarious Plot to Dominate the World
  A key US fake-news outlet claims that Trump’s election was just the beginning. Russia has far more ambitious goals.
  Angelina Proskurina

  Vladimir Putin is plotting to dominate the world, or, at least, that the hypothesis to which Time Magazine devoted their latest issue. It is truly an example of how shrill and comical the US media have become.
  https://russia-insider.com/en/time-magazine-putins-nefarious-plot-dominate-world/ri26831

  Hyviä kommentteja artikkeliin kuten tämä:
  ”So Putin has over 800 military installations around the world. He started the wars in Afghanistan, Iraq, Syria, Yemen, Libya etc… He sanctions anyone who gets in his way and promotes coups in Ukraine and Venezuela and on and on… Oh wait…”

  • Tätäkö neokonnien USA-media parkuu
   With Russia and China leading a new coalition of nations fighting to uphold the principles of sovereignty, self-development and long term credit generation under the framework of the Belt and Road Initiative, a great hope has presented itself as the Titanic that is the City of London and Wall Street continues to sink ever faster into the icy waters of history.
   https://www.strategic-culture.org/news/2019/04/20/china-belt-road-continues-win-over-europe-while-technocrats-scream-howl.html

   • Mielenkiintoinen kahden geopoliittisen rintaman kilpailuasetelma. Vastakkain ovat toisaalta valtiojohtoisuuteen uskovan Kiinan ja Venäjän ym. BRICS-maiden muodostama rintama, jonka päähankkeena on Belt and Road Initiative (BRI). Nyt tälle on uusliberalismia, privatisaatiota ja IMF-vetoisia talouden matokuureja ajava trans-atlanttinen koulukunta kaivanut esiin oman kilpailevan, infraan keskittyvän investointipoolinsa, jota kutsuu nimellä Overseas Private Investment Corporation (OPIC).
    Merivallat ja mannervallat ottavat nyt yhteen ja toisaalta myös kansainvälinen ”isänmaaton” suurpääomakapitalismi sekä valtiojohtoinen sosialismin tai kommunismin päälle rakennettu valtiokapitalismi.

    BRI mainostaa olevansa win-win ratkaisu ja OPIC puolestaan ”a robust alternative to unsustainable state-led models.”

    Tämä vastakkainasettelu alkaa heijastua myös Suomen politiikassa, jossa vaihtoehtoa lähes sokealle länsiuskollisuudelle aletaan jo hakea. Tällä hetkellä virallinen länsiuskollisuus on kuitenkin lähes 1970-luvun neuvostouskollisuuden luokkaa. Ripustaudummeko nyt samalla tavalla kuolevaan jättiläiseen kuin Neuvostoliiton aikoina, jolloin kuitenkin osasimme suuntautua myös länteen? Tämän vuoksi saimme hetken nauttia aidosta puolueettomasta asemasta, kun Neuvostoliiton vaikutusvalta heikkeni 1980-luvun myötä ja olimme monessa suhteessa länsimaa, mutta emme kuitenkaan ”tiivis osa länttä”.

 6. Hyvin tiivistit.
  Kovaksi menee tämä kädenvääntö. Kun sokea ’raamatullinen’ itsensä ylentävä länsiusko perustuu vain erään heimon ja lakeijoidensa muut alistavaan ja tuhoavaan ’meille-kaikki lakeihin’ (Noahide Laws) niin eihän siihen muu maailma suostu sovinnolla.
  Nyt näyttää vahvasti siltä että ’Nooan pojat’ jäävät kauan maailmaa kuritettuaan vihdoinkin hopealle ja me siinä samalla kun lähdimme siipiveikoikkoina seilaamaan uppoavaan laivaan.
  Kumma kyllä vieläkään asiaa ei tajuta ja jopa persutkin innolla uskovat nooan lakeihin enemmän kuin omaan järkeensä.
  Vaikea ymmärtää että puolue yrittää kamppailla haittamaahanmuuttoa vastaan muta pysyy silti EU ja Nato uskollisena.
  Jotta voitaisiin hoitaa asioita oman maan etua ajatellen pitäisi ensin itsenäistyä ja irtaantua länsiuskollisuudesta.

  • ’Nooan pojatko’ asialla ? lujittamassa valtaansa
   Simultaneous Notre Dame/Al-Aqsa Fires: Coincidence or Conspiracy?
   Sri Lankan Massacre Part of the Same Terror Campaign?
   KEVIN BARRETT
   Are we being manipulated yet again?

   One expert who answers “yes” is Robert David Steele. A key founder of the Open Source Intelligence (OSI) movement, Steele is a former CIA Clandestine Services Officer who admits to having helped orchestrate a false flag for the Agency.
   In an interview Steele told me that the Notre Dame inferno was deliberately set. Steele said a well-placed Parisian source told him that the fire started in an area with no electricity, firefighting efforts were inadequate, the official narrative was rolled out too quickly, and there were reports of murdered individuals in the fire area and intelligence people being barred from the scene.

   … So who did it? Rabbi Shlomo Aviner, who ministers to a flock of fanatical settlers in the occupied West Bank, blames someone named Yahweh. The good rabbi thinks Yahweh was angry because “the first big Talmud burning was in Paris, there in the plaza of the Notre Dame Cathedral.” Yahweh might also have been ticked off because Notre Dame, the Zionist newspaper JTA tells us, is a monument to anti-Semitism, its Jew-hatred literally “carved in stone.”

   … So who is this Yahweh who nurses a grudge for eight centuries before resorting to arson? (Apparently even fiery revenge is a dish best served cold.) Laurent Guyénot’s From Yahweh to Zion explains that “Yahweh” has always been a stand-in for the Jewish tribal priesthood, who disguise their own self-interest as the will of God.
   So in essence Rabbi Schlomo blames the Elders of Zion for torching Notre Dame. Sounds like an anti-Semitic conspiracy theory to me! Somebody call the ADL!

   The Cathedral did remain “open” (unburned) until precisely 6:45 pm on Monday April 15. From that moment on it has been closed due to a fire that the French authorities, notorious for their subservience to Zionism and freemasonry, blame on a short circuit in an area with no electricity.
   http://www.unz.com/kbarrett/simultaneous-notre-dame-al-aqsa-fires-coincidence-or-conspiracy/

   • Unohtaa ei sovi myös Temppeliherrain ritarikunnan (oletetusti) viimeisen suurmestarin Jaques de Molayn elävältä polttamista Notre Damen läheisyydessä 18. maaliskuuta 1314 (usein väitetysti myös 13. päivä perjantaina). Teloituspaikkana oli Île aux Juifs, ”Juutalaisten Saari”, joka on saanut nimensä keskiajalla suoritettujen juutalaisten teloitusten paikkana. Saari on liitetty Île de la Citén, jolla Notre Dame sijaitsee.

    Tämän johtolangan mukaan kyseessä ei siis olisi kosto pelkistä kirjoista.

    • Kasvot kohti Notre Damen tuomiokirkkoa ,joka oli de Molayn ja de Charnayn viimeinen toivomus, heidät poltettiin roviolla. Vaikka peruutusta tarjottiinkin, he pysyivät tunnustuksessaan. Sanotaan, että de Molay ennen kuolemaansa huusi roviolta kaikkivaltiasta kostamaan Filip Kauniille ja paaville jotka molemmat kokivat tuskallisen kuoleman vuoden sisällä. Sattumaako ?
     http://www.saunalahti.fi/rovasti/Temppeliherrat.html

 7. Eli Iljan syöpäkin saattoi olla epäonnistuneen säteilymyrkytyksen tuotos. Esim. mikroaaltosäteilytys naapuritalosta voi olla uusliberalismin kuolemanpartioiden arsenaalia. Vulkäärit dioksiinit ja poloniumit ovat ryssien hommia.

 8. Jumalastako tehtiin pyromaani…?
  When God Is Reduced Into an Arsonist
  GILAD ATZMON
  We learned last Wednesday that Shlomo Aviner, a prominent Zionist rabbi and Yeshiva leader, suggested the fire that gutted Notre-Dame may have been divine retribution for the burning of Jewish manuscripts in 1242.
  … The early Zionists were secular Jews, they didn’t believe in God but were happy to expel the indigenous Palestinians in ‘His name’ and on ‘His behalf.’
  But Rabbi Aviner takes us one step further. He made the Jewish God into a lazy but revengeful arsonist. The rabbi practically makes the Jewish God into a church burner who takes eight centuries to ‘hit back.’

  … A week ago, we learned that the Jewish world was outraged by pro Israel Brazilian President Jair Bolsonaro’s suggestion that the crimes of the Holocaust can be forgiven, though not forgotten.
  While Bolsonaro expressed the most basic Christian belief, both Yad Vashem and the Israeli president were quick to clarify that Jewish forgiveness is not an option. President Rivlin announced that “no one will enjoin the forgiveness of the Jewish people, and no interest will buy it.”
  Yad Vashem spokeswoman Dana Weiler-Polak said nobody can decide “if it is possible to forgive the crimes of the Holocaust.”
  … If Christianity is all about forgiveness, Jewishness can be seen as an accumulative project of ‘Amalek’ characters.
  If Christianity is all about compassion, the ability to defy gravity by means of harmony and reconciliation, Judaism and Jewishness can be described metaphorically as gravitational forces.
  They are there to unite the tribe around the constant fear of an emerging enemy.

  … I guess that those who insist on pushing the phantasmic notion of ‘Judeo-Christian values’ should bear in mind the clear ideological, spiritual, metaphysical contrast between the two distinct religious precepts that in fact have very little in common.
  http://www.unz.com/gatzmon/when-god-is-reduced-into-an-arsonist/
  ———-
  Mielenkiintoinen detalji … näinkö oli?
  The coincidence of Notre Dame burning on the same date as the sinking of the Titanic – long said to be a Jesuit initiative to wipe out the leaders of the wealthiest families opposed to the creation of Central Banks – and the coincidence of Michelle Obama passing by Notre Dame on a river dinner cruise as it burns, were instantly noted in France.
  It is known that the Rothschilds had a suite overlooking 9/11 and took their breakfast on the balcony during that event; it is reported that Barack Obama was hired by the Rothschilds to represent them during the ongoing Global Currency Reset (GCR), and that is why he stayed in Washington rather than return to Chicago. The Rothschilds own the Obamas.
  … Assange may have in the past been controlled by the Mossad and CIA, all signs point to his having been rescued by order of President Donald Trump, for the purpose of coming to the USA where he will testify to Congress, …
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=187151

  • AMAZING Roman Letter of Pontius Pilate to Tiberius Caesar about Jesus Christ & the Jews
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=187299
   —————
   https://www.youtube.com/watch?time_continue=443&v=P7Y5t5ELWXA

   This is amazing Roman Letter of Pontius Pilate to Tiberius Caesar written around 33 AD – which describes City of Jerusalem at the time of the trial of Jesus and crucifixion of Jesus Christ.
   A copy of this Letter was placed in the Public Library at Jerusalem for the public record.
   ———-
   Kommenteissa moni sanoo että kirje on väärennös. Mutta onko sillä merkitystä mitä itse videoon tulee koska siinähän kuvataan Jeesuksen kohtalo kuten Raamatussakin.
   Ja sama taistelu jatkuu yhä talmudistifariseusten ja kristittyjen välillä jotka talmudistit ovat päättäneet tuhota.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here