Maailmanlaajuista ympäristöpäivää, Maan päivää, vietettiin 22. huhtikuuta.

Maan päivän tarkoituksena on järjestää kansalaistoimintaa puhtaan veden, ilman ja elinympäristön puolesta. Valitettavasti poliitikot tekevät onnistumisen mahdottomaksi.

Ympäristötietoisten olisikin syytä keskittää toimintansa sotien vastustamiseen, mikäli aikovat saada jotain aikaan.

Kukaan ei liene laskenut eri maiden sotilaslentojen tai NATOn hiilijalanjälkeä tai tehnyt sotilastukikohtien ympäristövaikutusarviota (YVA) – vaikka aihetta olisi.

Yhdysvaltain armeija on maailman suurin saastuttaja, joskin kaikkien maiden ja varsinkin suurvaltojen armeijoiden toiminta on ympäristölle vahingollista. Vuonna 2014 Pentagonin entinen ympäristöjohtaja Maureen Sullivan kertoi virastonsa työskentelevän 39 000 saastuneen alueen kanssa.

Saastuneita ovat maaperä, pohjavesi ja vesistöt. Sotilastukikohtien lähialueiden siviiliyhdyskunnat kärsivät armeijan henkilökunnan kanssa myrkytystiloista.

Dahr Jamail kuvaili vuonna 2016, kuinka Yhdysvaltain laivasto saastuttaa sotaharjoituksissaan vesistöjä dumppaamalla meriin raskasmetalleja, ohjuksia, köyhdytettyä uraania (DU, depleted uranium) sekä myrkkykemikaaleja. Saaste kertyy mereneläviin; esimerkiksi litium aiheuttaa käyttäytymisen muutoksia suurissa eläimissä ja ihmisissä. Litiumia käytetään mm. sähköautojen akkujen valmistuksessa. Mereen dumpattu TNT saattaa aiheuttaa fysiologisia ja kehityksellisiä häiriöitä.

Yhdysvaltain armeija ei tee ympäristötuhoa ainoastaan kotimaassaan. Japanin Okinawan prefektuurissa sijaitsevan Kadenan ilmavoimien tukikohdan ympäristön juomavesivarat ovat saastuneet.

Irak joutuu tuomaan ulkomailta noin 80 % elintarvikkeistaan, sillä 90 % sen maapinta-alasta on Persianlahden sodan jäljiltä saastunut.

Armeijan tapa käsitellä ongelmajätteitä on vähintäänkin huoleton

Liittovaltiolla on erityisrahasto, Super Fund, erittäin saastuneita alueita varten. Yhdeksansataa 1200:sta rahoitusta saavasta saastuneesta alueesta kuuluu Pentagonille, eivätkä lukemassa ole mukana sotilastukikohdat.

Kommentti

Äänestäjien eduskunnasta pudottama puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) lienee unohtanut, mitä Sinisen tulevaisuuden – vai pitäisikö näin vaalien jälkeen sanoa Sinisen menneisyyden? – ympäristöohjelmassa linjataan (”Tahdomme säilyttää ympäristömme hyvässä kunnossa tuleville sukupolville”) solmiessaan puolustusyhteistyösopimuksia Ison-Britannian ja Yhdysvaltain armeijan kanssa. Tai ehkä Niinistö ei vain ajatellut?

Riikka Söyring


Kuva panssarintorjuntaohjuksen laukaisusta sotaharjoituksessa: ylikersantti Matt Hecht, Yhdysvaltain puolustusministeriö (U.S. Department of Defense) (public domain). Yhdysvaltain puolustusministeriön kuvan käyttö ei tarkoita, että puolustusministeriö jakaisi artikkelissa esitetyt näkemykset. | The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.

28 KOMMENTTIA

 1. Kirjoitin kommentin (Truth_hunter 24.4.2019 at 10:35) aiheeseen liittyen johon viittaan:
  https://vastavalkea.fi/2019/04/23/helsingin-sanomattomat-venezuelasta/

  Nwo-eliitti on onnistunut ovelasti siirtämään saastumisen painopisteen ilmaston lämpenemiseen mille ei ole tieteellistä perustetta. Ilmasto on lämmennyt vain 0.4 C astetta viimeisen 100v aikana.
  Sen sijaan maaperän saastuminen artikkelin kuvaamalla tavalla ja syillä on kova ja vakava fakta ja siihen tulisi panostaa.
  Mutta se taas ei sovi psykopaattiselle Nwo-mafialle joka haluaa jatkuvia sotia ja ryöstää kaiken itselleen. Se tuhoaa kiihtyvällä vauhdilla planeetan maaperää saastuttaen veden, ilman ja elinympäristön.
  Tämän mafian hallintaan saaminen on ihmiskunnan suurin ja vaikein haaste tulevaisuudessa.
  Valitettavasti oma maamme ei ole edellä kulkijoita tässäkään asiassa.

  Fifty Years of Apocalyptic Global Warming Predictions and Why People Believe Them
  Earth Day, 2019
  PETER BAGGINS, PH.D.
  The scientific consensus is that the average temperature of the Earth has risen about 0.4 °C over the past 100 years. This is far less than experts predicted.
  And therein lies the problem: scientists are better at observation than prediction.
  http://www.unz.com/article/fifty-years-of-apocalyptic-global-warming-predictions-and-why-people-believe-them/

  • Tämäkin pitäisi saattaa kansaedustajien tiedoksi. Nyt presidentti ja globalistieliitti johtaa heitä harhaan.

 2. Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa. Nyt Suomipoika taistelee NATOn hang around joukoissa Irakissa ja vetää keuhkoihinsa köyhdytetyn uraanin pölyä. Jussi voisi vapauduttuaan ministerin tehtävistä jatkaa missiotaan Irakissa ja viedä pojille tuliaisiksi Jallua.

 3. Ihmisellä on ihmeellinen kestävyys säilyä hengissä kaikkien kaatopaikkojen keskellä. Läntisessä ihannemaassa on kuitenkin ilmentymässä uudenlainen uhka joka koskee valtaosaa kansasta. Kansaneläkkeiden sekä sairausvakuutusten takaseinä on ennustettu menevän päätökseensä jo kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Mitä sitten tapahtuu, kun kiinteistöverot jäävät maksamatta rahanpuutteen takia, eikä asukkailla ole varoja ostaa ruokaa. Synkkä tulevaisuuden ennustus hiipii peloittavana monen perheen piirissä. Vastapainona juuri eilen ”osakemarkkinoiden nousu rikkoi kaikki entiset ennustukset” ? Sellaisesta toiminnasta on ”isänmaallisuus kaukana”. Ratkaisu on liian yksinkertainen, vedättämällä kaikki ”sotatoimet ulkomaisista tukikohdista” lakkauttamalla ne. Niistä säästöistä riittäisi jokaiselle kansalaiselle ateriat pöytään loppuiäkseen. Johtaako lähitulevaisuus sisällis-sotaan taikka maapallon laajuiseen maiden väliseen sotaan, siitä on kysymys. Maita hallitsevat pirulliset voimat, jotka eivät osaa tehdä muuta kuin tuhoa ympäristölleen.

 4. Luin juuri:
  ”Jotta saataisiin kokoon enemmistöhallitus, johon persut mahtuisivat, heidän täytyisi syödä vaalilupauksensa täysin.
  Kaikki muut eduskuntapuolueet ovat sitoutuneet ilmastotavoitteisiin, ovat Eu-myönteisiä ja haluavat pitää kiinni ihmisoikeussopimuksista.

  Ainakin näissä persut joutuisivat taipumaan muiden linjoille. En usko, että onnistuu. Se ainakin on selvää, että muut puolueet eivät näissä asioissa taivu.

  Sdp+kok+vihr+rkp-hallituskoalitio vastaa hyvin vaalitulosta. Mukana suurimmat paikanlisääjät eikä yksikään noista hävinnyt paikkoja. Ei tuolla eduskunnan kokoonpanolla Suomeen parempaa hallitusta saada.”
  —————
  Näinhän se on.
  Mafian V-median lietsoma katteeton Ilmaston lämpenemiskatastrofi johon pitää sitoutua kummittelee tälläkin tasolla.
  Ei ole asiaa pöytään ellei ole valmis syömään mitä globalistimafia tarjoaa. Ympäristötietoisten pitäisi pysyä pois hallituksen eu- ja nato-pöydästä ja vastustaa Nwo-agendaan kuuluvaa sotimista, varustautumista ja sotaharjoituksia, sillä armeijat kuuluvat maapallon (maaperän, ilman ja vesistöjen) suurimpiin saastuttajiin.
  Ne jotka tulevaan hallitukseen menevät paljastavat vain likaiset korttinsa näissä asioissa.

 5. Eräs haastateltava veti valttikortin hihastaan, vastatessaan ilmaston lämpenemiseen. Miksi GREENLANDia kutsutaan ”vihreäksi saareksi”? Koska se on ennen maapallon KYLMENEMISTÄ ollut asutettu saari, jossa on vieläkin vanhoja rakennusten kivijalkoja selvästi jäämistönä. Viikingit ovat siellä asuttaneet saarta tuhannen vuotta sitten, kunnes kuolivat lyijymyrkytykseen tinakuppiensa juotosten takia. Ilmasto on nyt avainsana USAn pressaehdokkaiden jankutuksissa. Nuori ”HOMO-SAPIENS” uhkaa koko vasemmiston ehdokkaita tulla valituksi.

 6. > köyhdytettyä uraania (DU)

  USA:n armeija on vahvasti kytköksissä amerikkalaisiin suuryhtiöihin ja aivan suoraan kaupalliselta pohjalta. Sotia ostetaan ja myydään. Se on myös suuri käytetyn ydinpolttoaineen jatkokäsittelijä.

  Ydinpolttoaine käsitellään siten, että siitä tehdään näitä DU-ammuksia ja sitten ammukset räjäytellään ulkomaan maaperällä (ja ongelma on hävinnyt amerikkalaisten silmistä). Käytännössä kaikissa kohteissa, joissa DU-ammuksia on räjäytelty, olisi voitu sotilaallisesti katsoen, saavuttaa sama tulos myös ”tavanomaisilla” aseilla.

  • The military-industrial complex, josta Eisenhover varoitti amerikkalaisia jo yli puoli vuosisataa sitten.
   Siihen rinnastettava on the medical-industrial complex, joka saastuttaa esim. vesistöjä niihin päätyneillä antibioottijäämillä.

 7. Suomessakin ihaillaan avoimesti amerikan demokraattista järjestelmää ja sen sotia hurrataan kritiikittömisesti suomen valtamediassa hyökkäyksen kohteena olevaa maata demonisoiden ja tässä on tietenkin osana alunperin usan ja nato hyökkäyskohteen vallanpitäjien demonisoiminen. Valitettavasti tälle usan vallanhalun aiheuttamalle tilanteelle ei voi amerikan kansalaiset kuin euroopan unioni tai sen kansalaiset mitään kun usan ja eun välillä on yhteinen investointipankkijärjestelmä jossa amerikkalaiset on niskan päällä niin unionikaan ei voi asettua poikkiteloin usan ja naton sodille vaikka halua olisi vaikka ei sitä kyllä ole tähän asti ilmennyt. Sotien aiheuttama saastuminen on suurena lisänä ihmisten teollisen toiminnan aiheuttamalle ilmastomuutokselle. Tänäkin kesänä suomessa näyttää tulevan kuuma ja kuiva kesä kuten euroopassa ja venäjälläkin sekä amerikan maissa ja sadot pienenee kuivuudesta johtuen mutta myös pölyttäjä hyönteisten kadon vuoksi ja että näyttää ihmiskunnan itsemurhaa sen oman tyhmyyden takia ei voi välttää enää.

 8. Ilmastonmuutoskeskustelu näyttäytyy tässä halvalta keinolta johtaa harhaan keskustelua todellisista saastumiskehityksistä maan ja vesien osalta.

  Missä on Pekka Haaviston ja muiden vihreiden vaikuttajien tolkulliset kannat tähän maaperän ja vesien saastumiseen nähden? Riittääkö todella se, että ilmaston lämpenemisen nousu saadaan padottua siihen 1,5 prosenttiin?

  • Pekka Haavisto kannattaa Natoa. Moni vihreä pitää Putinia ja Venäjää uhkana Suomelle, mitä varten täytyy hankkia mm. hävittäjiä. He valmistautuvat suurien pakolaisryhmien vastaanottoon, siis eivät vastusta USA:n sodankäyntiä maailmalla. Turha odottaa vihreiltä tolkullisia kantoja. He puhuvat yhtä, mutta tekevät toista.

   • Vihreiden poliittinen tavoiteohjelma 2019-2023 on täynnä sisäisiä ristiriitaisuuksia. Kannattavat näemmä Naton hybridiosaamiskeskustakin (”tuetaan eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen toimintaa”) mutta kielletään kansalaisten valvominen (”Massavalvontaa ei sallita. Julkisen sektorin käsitellessä henkilötietoja sähköisesti tulee henkilön lähtökohtaisesti saada aina tieto käsittelystä.”)
    Naisten ja lasten oikeuksia ja turvallisuutta vahvistetaan mutta pidetään rajat auki jne.

    https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/vihreiden-poliittinen-tavoiteohjelma-2019-2023#Tavoite%207:%20P%C3%A4ivitet%C3%A4%C3%A4n%20turvallisuus-%20ja%20puolustuspolitiikka%20vastaamaan%20t%C3%A4m%C3%A4n%20p%C3%A4iv%C3%A4n%20uhkiin%20ja%20turvaamaan%20yhteiskunnan%20elint%C3%A4rkeit%C3%A4%20toimintoja

    Ovat varmaan vilpittömiä, mutta eivät näe että tavoitteet ovat keskenään ristiriitaisia. Joukossa on ihan kannatettaviakin tavoitteita ja sitten taas sellaista neronlyömää että!
    Vihreät haluavat lisätä kasvissyöntiä mutta ”Ennen vuotta 2050 on päästävä negatiivisiin nettopäästöihin eli ilmakehästä on sidottava hiilidioksidia enemmän kuin sinne päästetään” eli poistettava kasvien ravinto, hiilidioksidi. — huoh —

    • Vihreät näyttävät ottaneen oppia kokoomukselta, joka on perinteisesti käyttänyt useamman kärjen ohjelmia ja johtajia.

     Vihreiden ohjelmarakenne on siis lyhykäisyydessään:
     – on ohjelmakohta 1, jolle on yksi tai useampi anti-ohjelma (vastakkainen ohjelma), samoin ohjelmakohta 2 anti-ohjelmineen jne

     Vihreät luottavat aivan ilmeisesti skitsofrenian yleistymiseen äänestäjäkunnassa.

     Kokoomuksessa tauti on niin pitkällä, etten päästäisi sitä enää hallitukseen. Vihreille annan vielä mahdollisuuden selkeyttää ajatteluaan.

 9. Ei kyllä taida meikäläistä napata mitkään uutiset, ja asiat enää. Kansalismielinen pienpuolue, ja vaikuttaja kenttä on tuhoutunut. 0,2 prossan sossu kuningas Rinne määrää 4 vuotta vihervasemmistolaisten relateidensä kanssa kuviot. Ei tässä voi kuin vaipua syvään apatiaan. Äänestämäni perussuomalainen ehdokas sai massiivisen määrän ääniä, mutta ruikuttaa nyt pian oppositiossa. Rajat on ja pysyy auki. Motivaatio duunissa on suurimmalla osalla nollissa. Vihervasemmiston sumutus tulee viemään kaiken viemäristä paskalaitokseen, ja unholaan. Sitähän nuo mulkerot haluaakin. Tyhmät idiootit on muka äänestäneet jotain rinteen sossuja? Mitään kikyjä ei peruta. Ei nämä samat passkat aiemminkaan vastustaneet kuin symbolisesti yhden päivän mielenilmauksella. SDP on globalistien huijaripuolue.

  • Kyllähän sossut on ollut porvari politiikan vietävissä sitten euiin liittymisen jälkeen ja jo ennen talvisotaa. Viime hallituksessa sossut suostui kikyilyyn joka euiin liittymisen seuraus sisäisenä devalvaationa ja perustuslain muutokseen sekä hyväksyivät suomelle epäedulliseen vapaakauppasopimukseen, noin esimerkkinä. Turha on kuvitella että sossut suomea johtaa vaikka pääministerin paikan saisikin sillä askelmerkit tulevalle hallitukselle jo loi sipilän hallitus ja hävittäjiä hankitaan roimasti velalla veronmaksajien iloksi, eikä oikeuden mukaista verotusta voida panna täytäntöön talouselämän vaatimusten takia eikä katteettomia yritys tukia voida lakkauttaa kun suur yritykset ja osinkojen saajat ei siitä tykkää. Valtiotaloudessa on säästömahdollisuuksia ilman että sosiaaliturvaa heikennetään mutta ne vaatii niin perusteellista valmistelua ja luovia ratkaisuja ja hävittäjämäärien roimaa laskua että johon ei taida mikään hallitus siihen pystyä kun valmistelevat virkamiehet on suomessa oikeistopolitiikan kannattajia ja sossut menee siitä missä aita on matalin yleensä.

 10. idiootit typerä foorumi jo siinä mielessä ettette ymmärrä että ilman venäjän öljyä ja maakaasua suomi olisi pikku paska kylä ja kyllähän vapaamuurarit sen tietää kunhan koijaa sota teollisuudella teitä pellejä ja tekee uskomattomia voittoja!!

 11. ettekai ajatellu että esim nokia kun tuhottiin että rotschildit ja rockefellerit oisi antanu homman tapahtua!!

  Voi hölmöt kommentoijat!! Tämä mailma on mätä ja niin kauan kun juutalaiset pankkiiri suvut pysyy vallan kahvassa on ihan sama mitä kirjotatte täällä!!

  • ”Tämä mailma on mätä ja niin kauan kun juutalaiset pankkiiri suvut pysyy vallan kahvassa on ihan sama mitä kirjotatte täällä!!” Suurelta osalta totta, mutta miksi ei saisi maalata maailmaa, niin kuin se voisi olla ja niin kuin sen toivoisi olevan.
   Ihminen on oikeastaan rauhaa rakastava olio. Maailman johdossa on kuitenkin valtio joka elää sotateollisuudesta.
   Tässä meneillään olevassa Pohjois-Korea uutisoinnissa väitetään maalla olevan ydinase ohjelma , jota YK ei voi hyväksyä. Putin puolestaan sanoo ettei Pohjois-Korealla ole ydinasetta vaan mineraaleja biljoonien arvosta. Maa ei ole riippuvainen US-dollarista eikä siellä ole niitä lännen pankkeja.

   http://derwaechter.net/putin-nordkorea-hat-keine-atomwaffen-sondern-mineralien-in-billionenhoehe

   • ”eikä siellä ole niitä lännen pankkeja”
    ei rahaa ensinkään, eikä ruokaa, eikä vapautta, eikä asioiden kritisointia sallita…

    Ihanuuksien ihmemaa.

  • Siinä olet ainakin oikeassa,ettei näillä kirjoituksilla mitään saada aikaan suuremmissa poliittisissa piireissä, kunhan vain olemme purkutuulella kiu-KUSTUNEINA. Meillä on halua parantaa epäkohdat, mutta meiltä puuttuu voimat,( ja RAHAT )? Otan esimerkiksi SOROKSEN. Äijällä näyttää olevan rikollisuuksilla hankittua rahaa biljoonia, mutta mies käyttää suuria summia monessa ilmansuunnissa aiheuttaakseen sekasortoa maiden hallituksille antamalla tukeaan kulkeville joukoille tuhotakseen valtioiden talouden samalla aiheuttaen kurjuuksien uhkaa peruskansalaisille. Mikäs pahan tappais ?

 12. Minun puolestani mahdollista Suomen ”NATO” jäsenyyttä mietittäessä, voisi myös ekologisuus -asiat ottaa huomioon.
  Vaikka se pahalta kuulostaa, maatamme pitää puolustaa vihreät miehet. (LOL!)

  • Tämä vihreiden miesten ekologisuus voisi käynnistyä vaikka kaivoslain uudistamisella.

   Tavoitteina juurikin omien mineraalivarojen hyödyntäminen suomalaisten toimesta ja suomalaisten hyväksi. Ja välttyminen samalla pikavoittojen napsimiselta ”rahat pois ja karkuun” -periaatteella, jolloin jätösten siivous jää suomalaisten veronmaksajien kontolle.

  • Ketä vastaan Suomea on puolustettava? Se emäpiru vihollinen asustaa lännessä, ja tulee köyhtyttämän Suomen putipuhtaaksi jo pelkästään ”fiaskojen lennokkiensa takia”. Israelilla on monta maata tekemässä kaiken likaisimman työn heidän edestään. He vain hoilaavat ”Hava nagila havaa”.

   • Uhka on toistuvasti toteutunut idästä. Samainen taho on edelleenkin arvaamaton ja epästabiili.
    Esimerkiksi Ukrainaan he hyökkäsivät aiheetta / pelkästään poliittisista syistä.

    Myöskin taloudellisessa mielessä suomen elintasosta saamme kiittää muita maita kuin itäistä naapuria. Esim. USA:sta saamme vientituloja merkittävästi enemmän kuin idästä, joskin Eurooppa on meidän suurin ”rahasampomme”.

    Euroopan epästabiilisuus on tavoite etenkin Venäjälle, mutta myös USA:lle. Siinä onkin yksi suuri syy miksi en ole NATOn kannattaja, ainakaan vielä (kytkynä tulisi ainakin negatiivisia mielenyhtymiä).

 13. Afganistanista Usa ei lähde ”kuin kulumalla”,koska siellä on jalometallien lisäksi valtavat ooppiumin lähteet. Sitä narkoottista ainettahan he voivat sekoittaa aivan mihinkä tahansa ”ravintoaineesiinkin”, niin kansat on siten hyvin ohjattavissa tekemään mitä tahansa. PIRULTA eivät keinot lopu ?

 14. ”[…] Sotilaallinen toiminta ja asevarustelu vaikuttavat merkittävästi ilmastonmuutokseen. Tällä hetkellä niiden aiheuttamat kasvihuonekaasujen päästöt on suljettu kansainvälisen laskennan ja rajoitusten ulkopuolelle. […] “Kansainvälisen ilmastopolitiikan ensijaisena tavoitteena ei ole ilmastonmuutoksen torjuminen vaan suuret bisneshankkeet ja poliittisen suosion keruu. Kaikki sotilaallisen toiminnan aiheuttamat kasvihuonekaasujen päästöt (joukkojen ja kaluston kenttätoimet, sotaharjoitukset, aseiden ja räjähteiden valmistus ym.) ovat kansainvälisen kontrollin ulkopuolella.” […] USA:n armeija on maailman suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen ja muiden haitallisten päästöjen levittäjä. Se tuottaa arviolta viisi prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä. Yhdysvaltojen huipputehokkaat sotakoneet kuluttavat valtavan määrän fossiilisia polttoaineita ja tuottavat sen mukaiset hiilidioksidipäästöt.[…]”

  https://www.rauhanpuolustajat.org/sodat-asevarustelu-ilmastonmuutos/

  No Rinne, Haavisto, Andersson ja muut huolestuneet? Mitäpä aioitte tehdä asialle nyt kun Suomi tekee Yhdysvaltain, brittien ja NATO:n kanssa sotilaallista ja poliittista yhteistyötä?

  Joo, tiedetään. Ette mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here