Tutkimus: Yhdysvaltain pakotteet surmanneet yli 40 000 venezuelalaista

Pakotteet tappavat. Ne tappavat varsinkin sairaita, jotka eivät saa tarvitsemiaan lääkkeitä ja hoitovälineitä.

24

CEPR-instituutti (Center for Economic and Policy Research) on julkaissut taloustieteilijöiden Mark Weisbrotin ja Jeffrey Sachsin tutkimuksen, jonka mukaan presidentti Donald Trumpin hallinnon elokuusta 2017 alkaen Venezuelalle asettamat talouspakotteet olivat aiheuttaneet maassa yli 40 000 kuolemantapausta vuoteen 2019 mennessä.

“Pakotteet estävät venezuelalaisia saamasta elintärkeitä lääkkeitä, hoitovälineitä, ruokaa ja muita välttämättömiä tuontitarvikkeita”, sanoo Mark Weisbrot. “Tämä on laitonta sekä Yhdysvaltain että kansainvälisen oikeuden mukaan, ja Yhdysvaltain allekirjoittamien sopimusten vastaista.”

Jeffrey Sachs toteaa, ettei Venezuelan talouskriisistä voi syyttää vain maata itseään; Yhdysvaltain pakotteet ovat pyrkineet tarkoituksella raunioittamaan Venezuelan talouden ja sitä kautta johtamaan hallinnon vaihtoon. ”Tämä on hedelmätöntä, sydämetöntä, laitonta ja epäonnistunutta politiikkaa, jolla on vakavia seurauksia venezuelalaisille”, Sachs linjaa.

Tuoreet pakotteet, jotka seurasivat siitä kun Yhdysvallat tunnusti itsensä presidentiksi julistaneen oppositiopoliitikko Juan Guaidón maan lailliseksi presidentiksi, ovat nopeasti pahentamassa maan inhimillistä hätää.

Jatkuessaan vuoden alussa asetetut pakotteet tulevat tutkijoiden mukaan lähes varmuudella aiheuttamaan kymmeniä tuhansia uusia kuolemantapauksia. Tämä perustuu tutkijoiden mukaan öljyntuotannon romahtamiseen ja siihen, etteivät sairaat saa tarvitsemiaan lääkkeitä ja sairaalat hoitovälineistöä.

Lähde

Center for Economic and Policy Research (25.4.2019): Report Finds US Sanctions on Venezuela Are Responsible for Tens of Thousands of Deaths

24 KOMMENTTIA

 1. On kuulemma vasemmistolainen tutkimuslaitos, joten saattaa olla väritutkimuksia. Poliittista propagandaa tehdään myös sopivin tutkimuksin.

  • CEPR:in sanotaan todellakin olevan ”vasemmalle kallellaan”.

   Sen – kuten kaikkien tutkimuslaitosten ja ajatuspajojen – tutkimuksiin kannattaakin olla kriittinen ja verrata niiden tuloksia muihin vastaaviin. Suomessahan tällainen vastaava ”värisuuntautunut” ajatuspaja on Libera, jota mm. Nalle Wahlroos tukee voimallisesti taloudellisesti. Mitkä mahtavat olla Liberan vapausasteet suhteessa rahoittajiinsa?

   CEPR:in julkaiseman tämän raportin osalta on kohtalaisen helppoa tarkistaa siinä esitetyt johtopäätökset ja niiden takana olevat perusteet.

 2. This is based on an estimated 80,000 people with HIV who have not had antiretroviral treatment since 2017, 16,000 people who need dialysis, 16,000 people with cancer, and 4 million with diabetes and hypertension (many of whom cannot obtain insulin or cardiovascular medicine);

  Since the sanctions that began in January 2019, oil production has fallen by 431,000 barrels per day or 36.4 percent. This will greatly accelerate the humanitarian crisis, but the projected 67 percent decline in oil production for the year, if the sanctions continue, would cause vastly more loss of human life.

 3. Kun korporaatiomafia yhdessä nwo-mafian kanssa kasvattaa globaalia valtaansa niin kansallisvaltiot jäävät yhä enemmän niiden armoille. Tässä on uusi sodankäynnin väline. Ei-toivottu maa/kansa voidaan saartaa ja ajaa jopa tuhoon kuten Gazan tilanne kertoo.
  Muuta pelastusta ei ole kuin omavaraisuus. Tässä tapauksessa oma riittävän toimiva lääketeollisuus. Tai sellaisten maiden apu jotka eivät osallistu saartoon ja pakotteisiin.
  Psykopaattien johtama Nwo-hanke on todella raakalaisten hanke jossa ihmishenki ei ole minkään arvoinen ja jossa tarpeettomien ja hyödyttömien ihmisten tuho ja kuolema on jopa toivottu asia.

  The Annihilation Agenda: Why globalists are actively working to exterminate 90% of the human race
  Tuesday, April 23, 2019 by: Mike Adams
  (Natural News) Globalists are actively working to exterminate 90% of the human race, telling themselves that eliminating “useless eaters” is the only way to “save the planet.”
  https://www.naturalnews.com/2019-04-23-the-annihilation-agenda-globalists-working-to-exterminate-human-race.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=187477

  • Tiedoksi Nwo- ja korporaatiomafialle (Gilad Atzmon):
   Many are convinced that terror must be met with fierce retaliation, an ‘eye for an eye’ is what the Israelites called it in their Old Testament.
   Thousands of eyes for an eye is how their Israeli ‘offspring’ interpret their religious text.
   … This brutal genocidal approach has now been adopted by Israel’s most subservient English speaking colonies (The USA and Britain).
   I assume that being vengeful and merciless on a mass scale must be a satisfying experience for some, and exciting for others, but it hardly offers a prospect of a better future let alone the possibility of harmony and reconciliation.
   … When people are silenced and suppressed they revert to violence. When people realise they are losing their elementary freedoms they become dangerous to themselves and their surroundings.
   https://www.gilad.co.uk/writings/2019/5/1/the-end-of-terror

   • Uusheprealaiset toteuttavat vain Toorasta tuttua mallia (1. Moos. 4:23-24):
    23 Lemek sanoi vaimoilleen:
    – Ada ja Silla, kuulkaa minua,
    te Lemekin vaimot, ottakaa korviinne minun sanani!
    Jo yhdestä haavasta minä tapan miehen,
    jo yhdestä naarmusta nuorukaisen.
    24 Jos Kainin puolesta kostetaan seitsemästi,
    niin Lemekin puolesta seitsemänkymmentäseitsemän kertaa.

    • Sieltähän se vihapuhe kaikuu väkevänä ja selittää näiden ’uusheprujen’ kostopolitiikan ja kyvyttömyyden elää sovussa ja muita kurittamatta.
     Saa nähdä kuinka kauan se toimii ja koska kääntyy omaksi tuhoksi eikä vain tragediaksi.

 4. Tilanne Venezuelassa alkaa olemaan kyllä jo kriittinen. Yhdysvallat viimeksi eilen, ilmoitti tukevansa sotilaallisesti mahdollista vallankaappausta. Lisäksi he hätistelevät Venäjää pois alueelta ja olemaan puuttumatta tilanteeseen: ovat kuulemma heidän pallonpuoliskolla. Saas nähdä miten tämä kehittyy lähipäivien aikana.

 5. Venezuelan kansa vaatii muutosta, rauhanomaista siirtymää demokratiaan ja maan vaurauden palauttamista, Mike Pompeo kirjoittaa twitterissä.

  Trump kirjoitti Twitterissä, että Yhdysvallat asettaa Kuuban täyteen kauppasaartoon ja asettaa sille pakotteita, jos Kuuba ei lopeta välittömästi sotilaallisia ja muita ”tuhoamiseen ja kuolemiin” tähtääviä operaatioitaan Venezuelassa.
  Trump sanoi toivovansa,että kuubalaiset sotilaat palaavat pikaisesti ja rauhanomaisesti kotisaarelleen.
  Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel vastasi Trumpin kritiikkiin sanoen Kuuban tyrmäävän Trumpin uhittelun.Venezuelassa ei ole Kuuban operaatioita tai joukkoja, hän sanoi.

  Venezuelassa tilanne kärjistyi tiistaina, kun presidentiksi julistautunut oppositiojohtaja Juan Guaido julisti ”operaatio Vapauden” alkaneeksi. Maduron hallinto puolestaan sanoi kukistavansa ”pienen vallankaappausyrityksen”

  • Kaksi korporatistista blokkia käy nyt kisaa jäljellä olevista harmaista alueista: Idän valtiokorporatistit vastaan lännen pääomakorporatistit. Venezuela on yrittänyt sosialisoida kansallista varallisuuttaan eli öljy- ja mineraalivarojaan ja pyrkinyt jalostamaan niitä idän valtio-/oligarkkiomisteisten korporaatioiden avulla. Tämä ovat lännen korporatistit tulkinneet tunkeutumiseksi niiden omalle alueelleen.

   Itselläni on sellainen kuva, että chavistojen talousmalli olisi sellaisenaan ollut edullinen tavalliselle Venezuelan kansalaiselle, mutta epäedullinen sen maan aikaisemmalle omistavalle luokalle, jota sieltä lähti sankoin joukon USA:han Hugo Chavezin noustua valtaan. Miamista käsin nuo edelleen satumaisen rikkaat expatriootit ovat masinoineet USA:laisen pääomaimperiumin valloittamaan Venezuelan ja sen rikkaudet takaisin itselleen. ”Saalis” jaetaan tasan omistavan luokan ja lännen korporaatioiden kesken. Myös lännen pääomaimperiumi hyötyy, koska sen reservivaluutan eli petrodollarin asema pysyy vakaampana.

 6. USA:n käynnistämät talouspakotteet Venezuelaa vastaan, ovat olleet jyrkemmät ja kovemmat kuin mitä imperialistinen USA on asettanut mitään muuta valtiota vastaan, mukaan lukien niin Iranin kuin Venäjän. Lähin yhtymäkohta Venezuelan vastaisiin talouspakotteisiin löytynee Persianlahden sodan jälkeisestä 90-luvun Saddam Husseinin Irakista, jolloin arviolta miljoona irakilaista kuoli nälkään ja lääkkeiden puutteeseen pakotteiden takia. Syytkin näihin imperialistien asettamiin pakotteisiin ovat suunnilleen samat: öljy ja petrodollarin haastaminen. Alla olevalla videolla Chris Hedges ja Ben Norton keskustelevat Venezuelasta ja Venezuelan bolivaarisesta vallankumouksesta:

  https://www.youtube.com/watch?v=23H-HNYmDnc

 7. Sehän on selvää ilman tutkimustakin että pakotteet tappaa ja nimenomaan varattomia ihmisiä ja kapitalistisen logiikan mukaan hehän on arvottomia ellei pysty tuottamaan lisäarvoa kapitalistille niin saa tappaa

 8. Tilannehan ei usan suhteen muutu nykyisestä vaikka guiado tulisikin valtaan sillä venezuelan öljyyhtiöhän vie yhdysvaltoihin öljyä jo nytkin sekä usan öljyyhtiöille ja usassa toimivalle tytäryritykselleen citgolle jos usa antaa tuoda. Venezuelassa lisäksi toimii usalaisia öljyyhtiöitä jotka on joutuneet vetäytymään lännen pakotteiden takia. Usan poliitikkojen maailmanvalloituspolitiikka tuo tuhoa sekä usassa että venezuelassa ilman että se oikein hyödyttää ketään.

 9. Kovin paljon näyttää olevan energiaa mellakoitsijoilla, kun jaksavat riehua kaduilla, luulisihan siinä rytäkässä nälkiintyvän entisestään ? Eikö siellä Caracasissa ole multaa missä viljellä jotakin mistä saa valmistettua ruokaa, vai kasvattavatko ne ainoastaan ”poltettavaa ruohoa” ? Moottoripyöriinkiin riittää senverran bensaa että pääsevät nopeammin paikasta toiseen. Vaikeaa olla totuudenmukainen, olematta itse paikalla.

  • Kaikkien ”vuotojen” takana on agenda!

   Tämän aikakauden sankarit, kuten jesuiitta-agentti Juan Guaido, ovat valesankareita.

   ”The Venezuelan opposition leader Juan Guaido studied in a Catholic university. Vatican, which oversees all the Catholic universities in the world, is an old partner of Washington in the “color revolutions” (e.g. in Ukraine) and played a big role in organising the coup in Venezuela.

   Guaido also received a master’s degree in management at the George Washington University, where, for example, Mikheil Saakashvili studied. Apart from studying, Guaido joined the totalitarian sect of Freemasons. Saakashvili also became a Freemason in the US.

   Vatican is strongly linked to the Freemasonry. Over the past year, it has been actively involved in organising insurrections against legitimate governments in Hong Kong, Nicaragua, Belarus, and Brazil. It is also involved in the organisation of a “colour revolution” in Poland, together with the US.”

   • Mitä nyt oikein haluat sanoa? Ettei maailmassa koskaan ole aitoja tietovuotoja? Tiedätkö, en oikein usko kovin monen ottavan vakavasti tuon kaltaisia a priori -oletuksia. Ja miten tuo mitä kirjoitat Guaidósta – mikä on selvää kaikille asiaan perehtyneille – liittyy edellä linkitettyyn vuotoon?

    • Tarkoitin että tietovuodot jotka löydät massamediasta ovat siellä tarkoituksella, eli niiden takana on agenda. En sanonut että tietovuodot olisivat valetta, vaikka sangen usein ne ovat myös sitä. Massamedian omistaja EI JULKAISE AITOJA TIETOVUOTOJA ilman niiden takana olevaa agendaa; median syyttävä sormi osoittaa siihen kohteeseen mikä milloinkin agendaan perustuen halutaan tuhota (mustamaalata.) Politiikkojen tuolileikki pyörii parhaillaan teemalla: eilen olit huipulla, huomenna sinut kenties mockinbird median ”tietovuodolla” tuhotaan. Kaippa sen yksinkertaisempikin ymmärtää, että se joka hallitsee maailmanlaajuista massamediaa, hallitsee myös kansallisvaltioita mikä tarkoittaa sitä, että valtioiden ’eliitti’, kuten Venetzuelan Guaido, ei olisi noussut ’huipulle’ ilman massamedian omistajan agendaa.

     Tähän artikkeliin liittyen kannattaa siis miettiä sitä, mikä on jesuiitta-yliopistossa treenatun vapaamurari Guaidon poliittisen nousun, tai vaikkapa Ranskan keltaliivien agenda? Minä tiedän sen…. tiedätkö sinä?

     • enny tiä tarkotakko,että off-guardian olis massamediaa?no,oli miten oli,niin varma on ettei tota,niinkun ei paljoo muitakaan paljastuksia,”vääristä” tahoista tuu löytyyn massamediasta uutisoituna.joka sinänsä kyllä paljastaa noi medioden agendat paremmin,kuin se mistä uutisoivat

     • Off-guardian ei tietenkään ole massamediaa. Kyseisen vuodon aitouteen en ota kantaa, kun en ole siihen ehtinyt tutustua – monet off-guardianin kommentoijista ovat sitä mieltä, että se on feikki. Feikkien vuotojen ”vuotamisellakin” on tietenkin agendansa.

 10. Your Geopolitical Quiz for the Day:

  Two countries are embroiled in a ferocious rivalry. One country’s meteoric growth has put it on a path to become the world’s biggest economic superpower while the other country appears to be slipping into irreversible decline. Which country will lead the world into the future?

  Country A builds factories and plants, it employees zillions of people who manufacture things, it launches massive infrastructure programs, paves millions of miles of highways and roads, opens new sea lanes, vastly expands its high-speed rail network, and pumps profits back into productive operations that turbo-charge its economy and bolster its stature among the nations of the world.

  Country B has the finest military in the world, it has more than 800 bases scattered across the planet, and spends more on weapons systems and war-making than all the other nations combined. Country B has gutted its industrial core, hollowed out its factory base, allowed its vital infrastructure to crumble, outsourced millions of jobs, off-shored thousands of businesses, plunged the center of the country into permanent recession, delivered control of its economy to the Central Bank, and recycled 96 percent of its corporate and financial profits into a stock buyback scam that sucks critical capital out of the economy and into the pockets of corrupt Wall Street plutocrats whose voracious greed is pushing the world towards another catastrophic meltdown.

  Which of these two countries is going to lead the world into the future? Which of these two countries offers a path to security and prosperity that doesn’t involve black sites, extraordinary rendition, extrajudicial assassinations, color-coded revolutions, waterboarding, strategic disinformation, false-flag provocations, regime change and perennial war?

  China’s Belt and Road Initiative: A Tectonic Shift in the Geopolitical Balance of Power
  The Belt and Road Initiative and the Eurasian Economic Union represent the changing of the guard. The US-backed ‘neoliberal’ model of globalisation is being rejected everywhere, from the streets of Paris, to Brexit, to the rise of right wings groups across Europe, to the unexpected election of Donald Trump in 2016.
  The Russo-Chinese model is built on a more solid, and less extractive, foundation. This new vision anticipates an interconnected multipolar world where the rules governing commerce are decided by the participants, where the rights of every state are respected equally, and where the new guarantors for regional security scrupulously keep the peace. It is this vision of ‘revitalized capitalism’ that Washington sees as its mortal enemy.
  http://www.unz.com/mwhitney/china-and-russia-whoopin-uncle-sam-at-his-own-game/

  Iris says (comment 5): Another excellent article by Mr Whitney, which shows that there is reason for hope and optimism.
  Thank you for showing the light at the end of tunnel: the world is not as gloomy and desperate as Western oligarchy strives to make it.

 11. Erikoista että uskot tuohon tutkittuun tietoon? Tämähän on kohtuu helppo aihe tutkia verrattuna esim pienessä skaalassa homma toimii! Niin kutsutusti on katsoja kun tarpeeksi pieniin partikkeleihin mennään! Pitkä aikasena seuraajana, niin olisi mielenkiinnosta kuulla kommenttisi evoluutioon ja nyt en puhu mikro evoluutiosta vain se että uskotko että kaikki tämä on sattumaan vai luoto??

 12. ”Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan vaikuttavan eliitin käsitys ”demokratiasta” ei noudata lainkaan demokratian perusajatusta, jonka mukaan hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.
  Yhdysvaltoja hallitsevan eliitin, eli ikään kuin Yhdysvaltojen, mukaan demokratia toteutuu silloin, kun ”vihamielisen”, suvereenin ja taloudellisesti itsenäisen valtion hallinto saadaan kaadettua ja tilalle istutettua Washingtonin DC hyväksymä ”demokraattinen” hallitusjärjestelmä.
  Lisäksi tämä ”demokratia” toteutuakseen edellyttää amerikkalaisen eliitin kustannus-hyötyanalyysin läpäisemistä eli ”demokratian” lähetystyöstä tulee koitua Yhdysvalloille taloudellista hyötyä ja vahvistaa sen supervalta asemaa siten, että myös Israelin asema lujittuu, mikäli se on mahdollista.
  http://www.magneettimedia.com/yhdysvallat-ruokkii-venezuelan-ahdinkoa-ja-lansimedia-vaaristelee/#comment-45944

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here