Seurasin viikonloppuna Ranskassa olleita, marraskuusta 2018 jatkuneita mielenilmauksia venäläisiltä kanavilta (RT France), Sputnik France) sekä Gilets Jaunes’in omalta Facebook-sivulta.

Sosiaalisen median ohella venäläiset kanavat ovat osoittautuneet parhaiksi tavoiksi seurata Ranskan tapahtumia; ne ovat mukana kulkueissa, kommentoimatta, vain kuvaten, antaen katsojan itse tehdä johtopäätöksensä. Länsimedia puolestaan on onnistunut osumaan paikalle juuri sopivasti kuvaamaan vandalismia niin usein, että pakostakin alkaa miettiä, ovatko kyseessä lavastetut tilanteet. Kuinka todennäköistä on, että toimittajaryhmä osuu miljoonakaupungissa aina juuri sille katuosuudelle, jossa tapahtuu jotain, joka mustaa liikehdinnän mainetta? Sillä kyseessä on massiivinen liikehdintä.

France Referendum -sivulla on kyselty ihmisiltä, kannattavatko he keltaisten liivien liikettä. Viime viikolla vastanneita oli 155 tuhatta, ja kannatus oli 90 prosenttia. Nyt vastanneita on 160 tuhatta, ja kannatus on noussut yli 91 prosenttiin. Keitä ovat ne alle 10 %, jotka eivät kannata liikettä? Ehkäpä pankkiirit, vakuutusyhtiöt, poliittiset johtajat ja muut vastaavat, omista eduistaan luopumaan haluttomat ryhmät?

Occuper la Rue

Liikkeen kasvava kannatus näkyy myös kadulla. Ranskan sisäministerille Christophe Castanerille, joka on toistuvasti antanut ymmärtää, että Pariisin kaduilla on ollut vain 3–4000 henkilöä liikkeellä, kuittailtiin nyt ja huolella; kadulla tulvivat monet kymmenet tuhannet keltaliivit huusivat ajoittain rytmikkäästi ”Regardez, Castaner!”, ”Katso, Castaner!”

Myös presidentti Emmanuel Macronia muistettiin — ja muistutettiin. Jo tutuksi tulleen ”Macron! Demisson!” (Eroa, Macron!) -huudon ohella ajoittain kuulosti siltä kuin keltaliivit olisivat huutaneet ”Macron Assassin!”, ”Macron, murhaaja!” Antoivatko ihmiset ymmärtää, että hekin muistavat Macronin mielenilmaisijoita vastaan käyttämät kovat otteet? Useat ihmiset ovat menettäneet raajan tai silmän Macronin määrättyä poliisin ja armeijan käyttämään kovia otteita keltaliivejä vastaan. 

Useilla keltaliiveillä näkyi Ranskan lippu sidottuna selkään, kuin viitaksi. Luulisi poliisille ja armeijalle syntyvän psykologisen ristiriidan heidän hakatessaan Ranskan lippua, jota he ovat valalla vannoneet puolustavansa. Kenties tämä ristiriita on yksi syy siihen äärimmäisen brutaaliin toimintaan, jota he valtiovallan edustajina ovat kohdistaneet omiin kansalaisiin? Poliisit ovat joutuneet tekemään jatkuvasti ylitöitä (ja palkka on jäänyt saamatta), ja heidän tekemiensä itsemurhien määrä on ollut voimakkaassa kasvussa sen jälkeen kun mielenilmaukset alkoivat.

Yleisesti ottaen marssilla olleiden keskuudessa näytti vallitsevan lähinnä huviretkitunnelma. Kuten alusta asti, eläkeläiset, maahanmuuttajat, opiskelijat, kaikenlaiset ihmiset marssivat rintarinnan, sovussa, rupatellen, laulaen ja nauraen. Ranskan terveysministeri Agnes Buzynin tulisi hänenkin iloita: onhan kansanterveydelle varmasti eduksi tällainen jokaisena lauantaina toistuva usean tunnin kestävä kuntoilu, joka tuo miljoonasäästöt terveydenhuoltomenoihin parantuneena perusterveytenä…

La force est avec nous!

Seurattuani viitisen kuukautta keltaliivien mielenilmauksia voi sanoa heidän oppineen paljon. Koska marssien reitit ovat ennakolta tiedossa, kaikki eivät marssi koko matkaa vaan odottelevat kotikulmillaan reitin varrella pääjoukon tuloa ja liittyvät sitten kuin keltaiset puroset pääuomaan.

Panin merkille myös, että kulkueen eturivissä kulkijoilla samoin kuin sivummalla seisovilla ihmisillä oli kaikilla kamerat esillä, ja he kuvasivat jatkuvasti poliisin ja armeijan toimintaa. Mikäli jotain väkivaltaista olisi ilmennyt, syyllisyyskysymys olisi ollut helppo selvittää.

Voisi sanoa, että viiden kuukauden yhteisellä marssilla toiminnasta on tullut itseohjautuvaa.

Eikä se tule loppumaan. Nimittäin: LuxLeaks. Panama papers. Paradise papers. Swissleaks, pankit  — tai kotoinen Sipilämme.

Kaikki viime vuosien verokeidaspaljastukset, hallintarekisterit, monikansallisten yritysten veronkierron helpottaminen ja negatiiviset veroprosentit (palautuksia maksamattomista veroista) ovat osoitus siitä, että henkilöt, jotka ovat päättämässä verotuksesta ja tulonjaosta, eivät ole tehtäviensä tasalla eivätkä luotettavia.

On synnytetty kaksi järjestelmää: toisessa rikkaat eivät maksa, ja toisessa köyhät maksavat rikkaiden maksamattomuuden. Oikeusjärjestelmä toimii samoin. Nyt, keltaliivien — siis väestön enemmistön — protestoidessa epäoikeudenmukaisuutta vastaan, armeija ja poliisi on komennettu pitämään huolta rikkaiden turvallisuudesta.

Luottamus puuttuu, ja aivan aiheesta.

Artikkelikuva: Thomas Bresson (CC BY 4.0)

6 KOMMENTTIA

 1. Robert Steele with Javad Heirannia: ”Notre Dame False Flag Event – Did Satanist Macron Burn the Heart of Humanity to Save Himself and the Deep State?

  Notre Dame False Flag Event
  Tehran Times, April 19, 2019

  TEHRAN – Robert David Steele, a former Marine Corps infantry officer and CIA spy as well as an activist for Open Source Everything Engineering (OSEE), regularly answers questions for Tehran Times.

  Interview by Javad Heirannia…”
  https://phibetaiota.net/2019/04/robert-steele-with-javad-heirannia-notre-dame-false-flag-event-did-satanist-macron-burn-the-heart-of-humanity-to-save-himself-and-the-deep-state/

 2. Ranskalaiset on nyt iskeneet vaatimuksillaan rikkaiden ja pankkien veronkiertoon sekä rahantekoon laittomin keinoin ja sitähän ne ei siedä, siitä on yksi ylen toimittaja suomessa todisteena joka sai potkut yleltä kun yritti uutisoita eun suunnittelemista vapaakauppasopimuksesta kriittiseen sävyyn. Rahapiirit ja eri maiden tiedustelupalbelut yrittävät saada keltaliivit näyttämään syyllisiltä vaikka mihin jotta heidän vaatimuksensa saataisiin vaiennettua. Makaroonin on jo imagosyistä yritettävä lopettaa keltaliivien protestit ettei menetä presidentin palliaan kun notre damen polttokaan ei auttanut. Poliisivoimatkaan ei riitä mielenosoittajien lyömiseksi ettei oikein ole näköpiirissä mitään tapahtumaa jolla ne saadaan loppumaan kuin myöntyä heidän vaatimuksiinsa kun he ei usko noihin falseflagiskuihin jotka varmasti tietävät tahallaan tehtyiksi. Tietysti mielenosoitukset koskevat myös euta joka on noiden rahapiirien täydellisessä vallassa ja kaikki sosiaaliset ulottuvuusharhat eusta alkaa karista ja alta paljastuu pelkkä ihmisten rahastusautomaatti.

  • Natomaat on käyneet hybridisotia niin pitkään että tuskin ne vielä luovuttaa keltaliivien suhteen. Mielenosoittajia vastaan voi iskeä tekaistuilla syytteillä ja johtoporukan murhaamisella lavastaen ne sen riitelyn seuraukseksi ja jos se ei tepsi niin maa pannaan poikeustilaan ja ulkonaliikkumiskieltoon esimerkiksi terroriiskujen sarjalla joka kohdistuu poliisiin tai mielenosoittajiin. Jää nähtäväksi mikä on eun ja nwon seuraava siirto.

 3. Hyvä taas Riikka.

  Eivätkö keltaliivit ole tulossa Suomeenkin. Kaikki faktat hallinnon korruptiosta ovat jo olemassa. Ei tarvita muuta kuin vääntöä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here