Kansanrintamahallitusta muodostetaan

29
Hallitustunnustelija Antti Rinne (SDP). Kuva (uudelleenrajattu): Teemu Rajala (CC BY 4.0).

Hallitustunnusteluista on siirrytty jo hallitusneuvotteluihin. Vanhaa tapaa noudattaen kuullaan ensimmäiseksi saatesanat maan taloustilanteesta, josta puhuvat Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki. Varmaa on, että hallitusneuvottelijat kuulevat varoituksen sanoja talouden heikentyneistä näkymistä. Se kuuluu Suomessa asiaan, mutta ihmettelen vain, onko tämä tapana muissa maissa. No, joka tapauksessa uusi hallitus luo oman ohjelmansa, jota sitten toteutetaan.

Täytyy korostaa, että kysymys on vasta hallitusneuvotteluista, ja monta vääntöä on vielä edessä ennen kuin hallitus on koossa. Toiveeni, kuten monen muunkin, oli ns. kansanrintamahallitus, jota toiset myös haluavat kutsua punamullaksi, ja toiveeni toteutui. Mukana ovat vaalien voittajat — sosialidemokraatit, vihreät ja vasemmistoliitto — täydennettynä keskustalla ja RKP:llä. Erityisen vaikeaa oli keskustalle lähteä hallitusneuvotteluihin vaalien murskatappion jälkeen. Mielenkiintoista on nähdä, tuleeko Juha Sipilä vielä hallitukseen.

Hallituksella on paljon työtä, kun se yrittää korjata edellisen hallituksen
epäoikeudenmukaisuuksia samalla kun pyritään 75 %:n  työllisyysasteeseen. Ilmasto, talous ja työllisyys pitää sovittaa yhteen. Ilmastokysymykset ovat tärkeitä, mutta niiden pitää kulkea tasajalkaa talouden ja työllisyyden kanssa. Ilmastonmuutoksesta ei saa tulla uutta rasitetta pienituloisille.

HALUAISIN NIMITTÄÄ uuden hallituksen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallitukseksi. Hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi määrittelisin eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämisen. Suomessa elää 150 000 lasta köyhyydessä, ja 700 000:n eläkeläisen bruttotulot ovat alle 1400 euroa kuukaudessa. Maksuhäiriöt ja ulosmittaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti. 

Hallitus johtaa myös ulkopolitiikkaa yhdessä presidentin kanssa. Hallitukselta odotetaan myös uutta otetta ulkopolitiikassa. Sen pitää pyrkiä luomaan hyvät suhteet kaikkiin naapurimaihin, erityisesti Ruotsiin ja Venäjään. Venäjä on suuri mahdollisuus Suomen taloudelle ja kulttuurille.

Toivotan menestystä uudelle sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hallitukselle, joka toivottavasti neuvottelujen jälkeen syntyy. Suomen kansa todella ansaitsee parempaa kuin edellinen hallitus oli.

Valtiopäiväneuvos Mikko Elo on Euroopan neuvoston kunniajäsen. Hän kirjoittaa aktiivisesti Facebook-seinällään osoitteessa www.facebook.com/mikko.elo.50, jolla käydään päivittäin monipuolisia keskusteluja.

Kuva Antti Rinteestä: Teemu Rajala (CC BY 4.0). Kuva on rajattu uudelleen tätä kirjoitusta varten.

29 KOMMENTTIA

 1. Oikeudenmukaista jälkeä ei tule ellei niiltä oteta jotka ovat rikastuneet nukkuessaan ja vieneet rahojaan veroparatiiseihin.
  Aika häpeällistä on jos Sipilä kehtaa vielä tulla uuteen hallitukseen. Mutta sellainen käsite kuin häpeä taitaa olla hänelle kokonaan vieras.

 2. Taas mennään niin että heikompaa hirvittää. Maltan tuskin odottaa miten ”köyhien ja vähäosaisten ystävät” säätävät taas uusia toinen toistaan järjettömämpiä veroja ja maksuja pienten ihmisten mieliharmiksi, ilman että porukka saa mitään vastineeksi. No, toivotaan että ainakin kepu katoaa neljän vuoden päästä täydellisesti puolue rekisteristä kun maaseudun väestö saa taas niskaansa heidän säätämiään paskalakeja ynnä muita ihanuuksia. Niin ja sitten rakennellaan vähän ympäri Suomea niitä saatanan rumia ja hyödyttömiä maiseman pilaajia nimeltään tuulimyllyjä. Väestönvaihto todennäköisesti kiihtyy, samoin kaiken maailman yliherkkien ”ihmisryhmien” paapominen ja erilaisia orwellimaisia vihapuhelakeja tullaan säätämään lisää.
  Olisinpa niin suurella huumorintajulla varustettu että voisin naureskella suuruudenhulluille puheille siitä miten ”Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen”, tämä valtiolta joka ei pysty pysäyttämään edes 30 000 aseetonta miestä ylittämästä omaa rajaansa ja samat ihmiset kuvittelevat voivansa säätää maapallon termostaattia niin että lämpötila laskee. No.Yritetään ottaa huumorilla, sitä nimittäin tämä kansa tulee tarvitsemaan jos seuraavat 4 vuotta joudutaan olemaan noiden päävikaisten armoilla.
  Vastavalkean kannattaa pitää kynät terävänä, koska voin luvata että seuraavan neljän vuoden aikana tulee riittämään kirjoittamisen ja ihmettelemisen aihetta, valtamedialta on turha odottaa valppautta.

  • Jokainen tietää, että haja-asutusalueet olisivat energiaomavaraisia, jos suomalaisilla olisi oikeus tuottaa jätteistään etanolia polttoaineeksi. -Mutta kun kommarit juo ruohonleikkurista bensat, kuuluu vastuullisten ilmastopoliitikkojen syvä rintaääni vasemmalta. -Ja kuului ”Herotekselta” käsky, kaikki idiootit on verolle pantava…

   • Kainuunkonkari. Tämä on minulle uutta asiaa, vaikka energiapolitiikkaa ja -tuotantoa pyrinkin seuraamaan.

    Itse olen hajautetun energiatuotannon kannattaja huoltovarmuusajattelun ja työllistävien vaikutusten vuoksi. Miksei siis suomalaisilla ole oikeutta tuottaa jätteistään etanolia polttoaineeksi? Onko siihen olemassa lainsäädännöllisiä esteitä, verotuksellisia esteitä vai valmistusteknologiaan liittyviä esteitä?

    Tästä olisi hyvä saada asiantunteva artikkeli Vastavalkeaan!

    • Mielenkiintoinen aihe josta mielellään kyllä lukisin myös lisää.
     Aikamme vallitseva ideologia tosin ei suosi omavaraisuutta vaan kaikki pitäisi kuulemma ostaa muilta (niin yksilöiden kuin kansakuntienkin tasolla), saa sitten nähdä että miten syvään kuoppaan se meidät lopulta pudottaa kun me emme enää yksilöinä ja kansakuntana tuota mitään muuta kuin youtube-videoita ja pelejä ynnä muita aineettomia turhakkeita aikuisväestölle, jolla on liiaksi vapaa-aikaa käsissään ja mikä pahinta, me kadotamme taidon tuottaa aineellisia hyödykkeitä. (Tähän liittyy myös se että emme enään omista mitään, vaan kaikki myydään ylikansallisille yhtiöille ja kun ei omista mitään niin on täysin muiden armoilla,sekä yksilönä että kansakuntana) Yksilön tasolla tämä on jo nyt hälyttävempää kuin kansakunnan tasolla, monikaan nuorempi nainen/mies ei osaa laittaa itse ruokaa, saati sitten kasvattaa/metsästää sitä,ommella vaatteita tai korjata autoaan/asuntoaan. Tämä tekee kansakunnasta (ja ihmisistä yksilöinä) todella haavoittuvaisen ja riippuvaisen muista ja se lienee tämän järjettömyyden tarkoituskin.
     Notre Damea ei voida uudelleenrakentaa entiseen loistoonsa kahdesta syystä, ensinnäkin siksi että nykyihmisellä ei ole sellaista käsityötaitoa ja kauneuden taitoa ja toisekseen koska moderni ihminen on niin itsekeskeinen ja lyhytnäköinen että hän ei pysty ajattelemaan asioita kuin muutaman kuukauden päähän omassa elämässään, siinä missä Notre Damen alkuperäiset rakentajat tiesivät että se homma ei tule valmiiksi heidän elinaikanaan, mutta he rakensivat sitä siitä huolimatta, modernilla ihmisellä ei vain yksinkertaisesti ole tuollaista näkemystä, riittää että Kiinasta saadaan älypuhelimia halvalla tässä ja nyt, mutta kukaan ei mieti mihin se ennemmin tai myöhemmin johtaa että kaikki aineellinen tuotanto (ja lopulta myös tieto ja taito tuottaa) karkaa muiden käsiin. Toisin sanoen, uhrataan tulevaisuus hetkellisen nautinnon takia tässä hetkessä. Toinen vertaus ovat meidän omat köyhät isoisämme ja äitimme, jotka tiesivät että he eivät tule ikinä rikastumaan omana elinaikanaan, mutta he tekivät silti ahkerasti töitä, jotta heidän lapsensa ja lapsenlapsensa voisivat olla ainakin hieman rikkaampia. Itsekkäälle nykyihmiselle tämä on täysin käsittämätön ajatusmaailma, mutta asiat on (vielä) mahdollista korjata, jos ihmiset vain heräisivät tästä vaarallisesta lumotusta unesta, johon meidät on vaivutettu. Toivotaan että se tapahtuu ennen uutta sotaa tai täydellistä taloudellista romahdusta.

    • ALKO:n monopoli ja järjettömät energiaverot. Eli ensin lyödään verorikos ja päälle alkoholirikos, noin käytännön tasolla. Jokaisesta tuotetusta litrasta toki vero, mutta tuotantoa verotetaan päällekkäisillä veroilla joka käänteessä, eli linnareissun lisäksi luultavasti saisi näppärästi maat ja mannutkin ”lahjoitettua” valtiolle.

     • Kyse on siis puhtaasti poliittinen, sillä itsenäinen, omahyväinen maalainen, joka ei kirjaimellisesti anna paskaakaan valtiolle on keskusjohtoisessa ajattelutavassa kauhistus.
      Nykyiset kolonni-tislauslaitteet ovat hyvin tehokkaita. Käytännössä alkoholihöyry johdetaan jäähdytettyjen lasi-/keramiikkahelmien lävitse, niin että vesi tiivistyy helmiin ja alkoholihöyry jatkaa matkaansa. Tämä teknologia on käytännössä pidetty piilossa ja on suorastaan ”salatiedettä” energiaalalla.

     • Kainuunkonkari. Kiitos selvennyksestä.

      Eihän Alkon monopoli estä etanolin (tai biodieselin jne) teollista valmistamista. Jos kyse on tarvittavan kontrollin rakentamisesta etanolin omaan juomakäyttöön valmistamisen osalta, siihen toki on suomalainen historiallinen perinne olemassa. Tätähän ei voi edes tehdä korpikuusten kätköissä.

      Polttoaine-etanolin valmistaminen (maatalon) omista materiaaleista vertautuu minusta lämmitysenergiana käytettävän puun hankintaan omasta metsästä. Eihän sitäkään (tietääkseni) veroteta.

      Vertaavuuksia voi löytyä muitakin. Esim. aurinkopaneleilla tuotettua sähköä saa myydä sähköverkkoon oman käytön ylimenevältä osin. Mikähän sen verokohtelu mahtaa olla?

      Kansalaisten elämää tulee helpottaa, ei vaikeuttaa. Omatoimisuuden salliminen ja vahvistaminen parantaa kansalaisten asemaa ja elämää.

      P.S. Eikö tuosta kolonni-tislauslaitteistosta kukaan ole yrittänyt rakentaa bisnestä?

     • Koskenkorvan viinatehtaalla joka kansalta riistettiin pörssiyhtiöksi, on käytössä tislauskolonni jossa rankki tislataan yli 250 kertaa, että saadaan 96 prosenttista etanolia. Minäkin oon nähnyt pari tuollaista ruostumattomasta valmistettua kotikäyttöön tehtyä kolonnia, jossa kolonnin sisustassa on reikälevyjä ja ruskeaa lääkelasia, johon alkoholihöyry ja vesi tiivistyy poistaen epäpuhtauksia. Kolonnin huipulla ei tule enää muuta kuin puhdasta etanolia ja joka johdetaan ulos sekä jäähdytetään viinaksi. Koskenkorvalla rankki johdetaan kolonnin päästä tislauspannuun ja matkalla alas se lämpenee valmiiksi tislattavaksi. Tislaus on jatkuvaa ja tislauspannua ei ladata välillä, sen lämmitys tapahtuu höyryllä.

      Tislauskolonnia tärkeämpi on rankin eli ”ohrapuuron” käyminen, sen kun saa kymmeneen prosenttiin alle 24 tunnissa, se on sensaatio. Pulsaattori on yksi konsti jonka mainos 50-luvulta: ”Kotiin UPO Kultanuoli, poistuu vanha pesuhuoli”. Itselläni tosin tekemäni koe hieman epäonnistui UPO:n reunatiivisteen vuodettua ja rankin roiskuttua ulos. Kaksi vrk. siinä kuitenkin meni. Viinatehtaalla se tapahtuu kahden vuorokauden kuluessa viiden säiliön läpijuoksutuksella ja joka on jatkuvatoimista. Ensimmäisessä säiliössä etanolia muodostuu kaksi prosenttia, kun se siirretään seuraavaan jossa sen pitoisuus nousee neljään prosenttiin. Viidennessä se on kymmenen prosenttia kun se siirretään tislattavaksi.

      Energiana viinanvalmistus on eksotermistä, joka tarkoittaa sitä että energiaa saadaan enemmän kuin viinan valmistukseen sitä kuluu. Koskenkorvalla viina on halapaa, se helevetin kallis vesi lisätään Rajamäellä.

 3. Raha tietenkin aiheuttaa hallitukselle ensimmäisen pulman kun lamaa pukkaa ja valtion velka on eun määräämän tason yläpuolella. Edellinen hallitus surutta alenteli veroja kun kikytti palkankorotukset ja verojen nostamisella taas voi olla monia seurauksia jos niitä nostetaan kaikissa tuloluokissa ja osinkoverotuksen nostamisessa on sama juttu. Jonkunlainen alaraja tuloille pitäisi säätää jota veronkorotukset ei koske jotta oikeuden mukaisuutta lisättäisiin suomalaisten tulojen verotukseen. Rahaongelmaa lisää vielä hävittäjien hankinnasta aiheutuvat massiiviset kerta suoritukset ja niiden käyttö ja ylläpito sekä varusteen maksaa vielä enemmän mutta jakaantuu pitemmälle ajalle. Työttömyyden kunnollinen nujertaminen ilman aktiivimallia tietysti tulee maksamaan mutta onnistuessaan voi myös tuoda verotuloa ja työttömyyttä voisi hoitaa myös velvoitetyöllistämisellä kunnalla ja valtiolla joka kuitenkin tuo verotuloja saman verran kuin se maksaa. Sehän ei edelliselle hallitukselle käynyt vaan 1 tunnin työllistymisellä viikossajo oli pois työttömien kirjoista. Tulevalla hallituksella on taloudellisesti vaikeampi hallituskausi edessä kuin edellisellä hallituksella ja toivottavasti pystyvät maltilla ja viisaudella hoitamaan edellisen hallituksen sotkemat asiat kuntoon ja valtion velkaa kasvattamatta liiaksi myös suomalaisten työllisyyttä ja hyvinvointia parantamaan.

  • Eu kuitenkin aiheuttaa suomen taloudelle haittaa koko ajan ja jos se nyt vielä luopuu elvyttävästä politiikasta niin vielä enemmän ja venäjän kanssa pitäisi molemmin puolin pakotteista päästä pois mutta eun etujen vahti presidentti sauli niinistö varmasti torppaa ne aikeet vaikka vieläkään ei ole löytynyt pitäviä perusteita venäjän pakotteille.

   • Venäjän pakotteille ei löydy muita perusteita kuin kuvio: EU on alun perinkin muodostettu Venäjää vastaan tai Venäjän vastapariksi Euroopassa.

    Puhumme myös aina eurosta ikään kuin se olisi raha. Helpottaa huomattavasti kun näemme euron valuuttamekanismina jolloin ”euron valuviat” hahmottuvat helpommin.

    Petteri Orpon poliittista paatosta EU:sta ei jaksa enää kuulla. Uskoisin että närkästys kokoomuksen EU-utopiaan ajaa karille suomalaisissa, sillä juuri kokoomus on Suomen valtion velkojen jyrkän nousun aiheuttaja.

    Kansan rintamahallitusta ei tosiasiassa kukaan todella kannata, se on ehkä silti pienemmän pahan vaihtoehto. Etteivät aikuiset ihmiset häpeä kälättää ilmaston muutosta, jota ihminen ei kuitenkaan pysty muuttamaan , ei hiiliveroilla, -nieluilla tai muilla maksuilla. Ympäristön eikä ilmaston suojelustahan on kyse.

    Vielä niistä Venäjä- pakotteistas, illä ihmettelen perussuomalaisten isovihan aikuista Venäjä-vihaa. Perustuuko perussuomalaisten 17 %:in kannatus suurelta osin Venäjä- vihaan ja Natoon, joka johtaa EU:ta? Aika ristiriitaista kun kuitenkin ovat EU-kriittisiä ja kansallismielisiä. Vaikka jos katsomme Natomaa -Puolaa ja Tuskia EU:ssa, niin Tuskin virka EU:ssa ei estänyt EU-kriittisyyden kasvua Puolassa.

    Nyt jo voi tuntea myötähäpeää kun Suomi EU:n puheenjohtajamaana tulee kaiuttamaan ilmaston muutosta ja Venäjä- pakotteiden moraalisia ja laillisia perusteita.Siinä unohtaa niin nuori kuin Suomen vanhakin väestö että manipulaatio on päivän sana politiikassa ja globalistien pelossa.

 4. Suomalaiset ovat kovakalloista väkeä ja oppivat vain kantapään kautta – jos sittenkään:

  ”SUOMEEN TULOSSA PUNAVIHREÄ PAINAJAISHALLITUS – EI VÄLTTÄMÄTTÄ HUONO UUTINEN

  Tämänpäiväinen Yle-uutinen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen päätöksestä aloittaa neuvottelut kansanrintamahallituksen kokoamisesta ei tullut yllätyksenä muille kuin hämmästystä teeskenneille punavihreille toimittajille. On päivänselvää, että demarien hallitusneuvottelut olivat alusta alkaen pelkkää teatteria, sillä tulipunainen ”äijäfeministi” Rinne oli jo kauan ennen vaaleja hinkunut maahan punavihreää kaunahallitusta.

  Nyt sellainen ollaan saamassa, koska vaalitappion kärsinyt vallanahne Kepu oli jälleen kerran valmis pettämään aiemmat lupauksensa. Näillä näkymin hallituksesta on tulossa naisvoittoinen ”maailmanparannushallitus”, joka reaalimaailman paineessa muuntuu suomalaiseksi dystopiaksi nopeammin kuin arvaammekaan. Tämä ei ole loppujen lopuksi lainkaan huono juttu!

  Maamme nykytilanteessa apaattiset suomilampaat ansaitsevat punavihreän painajaishallituksensa. Siperialla on tapana opettaa. Toki hallituskauden alussa julkisen hallinnon punavihreä lukeneisto ja valtion etuuksista nauttivat anarkopummit saavat elää suurta Unelmaa valtion ottamalla lisävelkarahalla, mutta kauaa he eivät tästä tulevaisuudelta varastetusta samppanjasosialismista saa nauttia. Kun käsi alkaa pian hamuta valtion kassan pohjaa, saavat roskaväen lisäksi vyötään kiristää myös tavalliset duunarit, jotka lyhytnäköisyydessään äänestivät sosiaalidemokraatteja.

  Mikä voisikaan mennä pieleen hallituksessa, jonka muodostavat SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP? Oikeastaan pitäisi kysyä, voiko enää huonompaa koalitiota ollakaan kuin edellä mainittu Rogue gallery. Vaikka oppositiossa ei ole juuri mitään kehuttavaa, tuleva hallituskokoonpano ei ole muuta kuin joukko paatuneita kansanvihollisia. Kansalta rahaa varastavan punabandiittijoukon kruunaa suomalaisvihamielisyydestään tunnettu pölhöhumanitaristinen RKP.

  Millaista politiikkaa uuskommunistiselta kansanrintamahallitukselta on sitten odotettavissa?

  Lisää verotusta.
  Lisää tulonsiirtoja.
  Lisää valtionvelkaa.
  Lisää liittovaltio Eurostoliittoa.
  Lisää homotusta ja transutusta.
  Lisää sananvapauden rajoittamista.
  Lisää kehitysmaiden ”turvapaikanhakijoita”.

  Tämä kansa on näköjään lyötävä polvilleen ennen kuin se oppii realismia harhaisten utopioiden sijaan. Hyvä että oppii edes joskus. Se opetus on: asioiden on mentävä vielä huonommin, jotta ne voisivat mennä joskus paremmin. Siksi näin alkuun Suomen tien täytyy olla Kreikan tie.”

  http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/suomeen-tulossa-punavihrea.html

  • Pauli Vahtera: Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa.

   Tuon summan ehtivät kommunistisen internationaalisansa mukaisesti maailmaa – erityisesti Afrikkaa – halaavat Ylewatch-blogistin mainitsemat punabandiitit moninkertaistaa neljän vuoden hallituskautensa aikana.

   ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Mutta:

   ”Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti””,
   http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

   Unkarissa ei olekaan punabandiitti-hallitusta sen enempää kuin Bulgariassakaan:

   ”Bulgarian uusi rautaesirippu sulkee rajan tulijoilta ”,
   https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Bulgarian-uusi-rautaesirippu-sulkee-rajan-tulijoilta/750530

   ”Bulgaria on valmis lähettämään 3 000 sotilasta rajalle torjumaan laittomia siirtolaisia”,
   https://www.kansalainen.fi/bulgaria-on-valmis-lahettamaan-3-000-sotilasta-rajalle-torjumaan-laittomia-siirtolaisia/

  • Olipa hyvää tekstiä.
   Aina on surullista nähdä kuinka vain kurjistuminen herättää myöntämään tosiasiat.
   Kun tulevan hallituksen ongelma on rahan puute eikä se ota sitä sieltä mistä se pitäisi ottaa ja missä sitä on muille jakaa niin ainoaksi tieksi jää velan lisääminen mikä tuhoaa maan Kreikan malliin.

  • Totuudenetsijä. Tarkentaisitko hieman noita maalaamisiasi synkkiä värisävyjä?

   Eli keiden ja minkä ryhmien verotuksen lisääntymisestä olet huolissasi?

   Jo yli 10 vuotta on suomalaisessa verojärjestelmässä loisinut varallisuuden omistajien ryhmä. EU:n vuoden 2012 veroselvityksessä todettiin, että Suomen varallisuusverotaso on vuositasolla 5,5 miljardia euroa EU:n keskitason ALAPUOLELLA. Sellainen summa korjaisi jo melkomoisesti Suomen valtiotalouden tilannetta.

   Totuudenetsijöille löytyy tietoa asiasta esim. täältä:
   https://vastavalkea.fi/2015/06/14/hallitus-vaarien-miljardien-jaljilla/

   Vielä näinä vuosina olemme jäljessä EU:n varallisuusverotuksen keskitasosta 4-5 miljardia euroa vuositasolla. Tämän umpeenkuromisen soisi alkavan uuden hallituksen toimin. Tavoitteena voisi olla kuroa eroa umpeen kaksi (2) miljardia alkavan hallituskauden aikana.

   Tätä kutsutaan veropohjan tiivistämiseksi.

   Toinen kysymys on massiivisen veronkierron tukkiminen. Siinähän pysyvän ongelman muodostavat veroparatiisit, joihin veroparasiitit suuntaavat kokoontumisajonsa.

   • Tauno O. Mehtälä: Myönnän, että mainitsemassasi, esilletuomassani Ylewatch-blogistin tekstissä kohta ”Lisää verotusta.” on epämääräisesti, kritiikkiä kestämättömsti sanottu.

    Mielestäni suurten omaisuuksien verotus vaatisi kansalaiskeskustelua sekä asiantuntijoiden kannanottoja ja siltä pohjalta poliittisia päätöksiä. Niiden suurten omaisuuksien korkealla verotuksella, jotka koostuvat tuottavien yritysten omistamisesta, korkealla verotuksella saatetaan aiheuttaa huomattavaa haittaa yrtystoiminnalle ylipäänsä.

    Itse pidän erityisen törkeänä varsinkin suurista tuloista maksettavien verojen välttelyä veroparatiisien avulla ja etenkin suurten monikansallisten yritysten harjoittamaa voittojen siirtoa alimman veroasteen maihin.

    Oma lukunsa on, mitä kaikkia muita pienempiä ja suurempia epäkohtia verotuksesta löytyisi, jos asioita alettaisiin puolueettomasti tutkia ja tutkijoille annettaisiin riittävät valtuudet erilaisia tietojen pimittämisyrityksiä vastaan.

    • Totuudenetsijä. Kiitoksia tarkennuksestasi. Lausumastani varallisuus- eli pääomaverotuksen nostamistarpeesta olemme siis samaa mieltä. Jos tämä onnistuu, se samalla toki pienentää painetta nostaa työn verotusta, joka sekin toki hypersuurituloisten osalta pitäisi muuttaa jyrkemmin progressiiviseksi.

     ”Mielestäni suurten omaisuuksien verotus vaatisi kansalaiskeskustelua sekä asiantuntijoiden kannanottoja ja siltä pohjalta poliittisia päätöksiä.”

     Tästä olen samaa mieltä. Nyt turhanaikaisesti piilotellaan ydinasiaa puhumalla veropohjan tiivistämisestä ja muista kiertoilmaisuista. Asia pitäisi esittää selkeän kirkkaasti, aivan kuten linkkaamassani artikkelissa on tehty. Selväähän on, että Kokoomus pääoman juoksupoikana vastustaa tällaisia hankkeita. Nyt Kokoomus on oppositiossa, ja saa toki räksyttää mielensä mukaan.

     Sitran esitys haittaverojen kasvattamisesta puolestaan johtaa helposti siihen, että se kohdentuu raskaimmin juurikin pienituloisiin, joilla ei ole varaa hankkia vähemmän haitallisia tarvikkeita tai käyttöjä.

     Näitä keskusteluja on syytä jatkaa ja voimistaakin vaatimusliikkeiksi, joihin uusi hallitus voi turvautua päätöksenteossaan.

  • Mainitsemiasi asioita ei edellinenkään hallitus vastustanut vaikka perussuomalaiset oli hallituksessa mutta veroja pitää maksaa ne joilla on siihen varaa eikä ne jotka elää lepäjonon ja nälkäkuoleman välissä.

  • Kokoomuksen kanssa muodostettava hallitus olisi ollut vielä pahempi painajainen, ja Halla-ahon tänään toivoma PS + KOK + KES kakkostäysporvarihallitus se vasta tuhoisa olisikin ollut. Paras olisi jos SDP ja PS olisivat olleet päähallutuspuolueet ja vihreät sekä,vasemmistoliitto saatu apupuolueiksi. RKP ja kokoomus ehdottomasti oppositioon.

 5. Tulevan hallituksen talouspolitiikka on kokoonpanosta tai puolueista riippumaton, sillä VV-ministeriön virkamiehet laativat budjetin ja he taasen tottelevat luottoluokittajia ja IMF:n ystävällismielisiä kehoituksia. Luvassa on talouden ”uudistamista” luovuttamalla valtion ja kuntien omaisuutta pilkkahinnalla arvolänteen ja vahvaa Natotusta kymmenien miljardien edestä maksumiehinä työttömät. eläkeläiset, sairaat ja lapset. Linkissä kesken muun vaalihäirinnän standardoidut jenkkiköyhät demokraattisesti opastavat, mitkä ovat seuraukset, mikäli Sotea ei toteuteta. Jokohan artikkelista on vireillä vaalihäirintä-tutkinta vai tulivatko ohjeet oikeasta ilmansuunnasta ? https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/274752-nyt-tuli-ensimmainen-reaktio-soten-kaatumiseen-strategi-ei-ole-helppoa

  • Näinhän se on kun suomi luopui itsenäisyydestään liittyessään euiin niin joutui pakotetusti imfin ja emun milton friedmannin usa ensin oppien noudattajaksi, että niissä raameissa on huono tehdä parempaa politiikkaa kuin edellinen hallitus.

 6. Tähän Antti Rinteen hallituspeliin en voi vaikuttaa, joten se siitä. Mutta kysyn:
  Millaisilla kysymyksillä Halla-ahon pitäisi avata oma hallitustunnustelunsa?

  Itse kysyisin:
  — Oletteko valmiit osallistumaan hallitukseen, jossa Perussuomalaiset ovat mukana.
  — Jos vastasitte myönteisesti, aloitan salassa pidettävät neuvottelut kanssanne.
  — Jos vastaatte kielteisesti, unohtakaa asia.

  Nimen omaan on jätettävä pois sanamuoto ”jossa Perussuomalaisilla on pääministerin paikka”, koska Halla-ahon kierroksella valmistaudutaan myös edessä olevaa Orpon kierrosta varten.
  — Jos vain Kokoomus vastaa kyselyyn myönteisesti eikä hallitusta synny, mitkä ovat Orpon vaihtoehdot hallituksen muodostamiseen.

  Millä ehdoilla voidaan saman tien järjestää uudet vaalit?

 7. Miltä näyttää vasemmistolainen Eurooppa?

  ”Salvini, Orban alliance: “If the Left wins, Europe will become an Islamic Caliphate” ”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/salvini-orban-alliance-if-the-left-wins-europe-will-become-an-islamic-caliphate

  ”Hundreds of working-class Austrians – with real roots to the nation’s culture and customs – have expressed to one of the most popular newspapers their opinions on mass migration, with many saying that they’re feeling like outsiders in their own country.”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/austrians-say-theyre-feeling-like-foreigners-inside-of-their-own-country/

  ”France: Five radical Islamic terror attacks already foiled in 2019”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/france-five-radical-islamic-terror-attacks-already-foiled-in-2019/

  ”Morocco is sending 422 imams to Europe for “religious guidance” during Ramadan – which starts today ”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/morocco-is-sending-422-imams-to-europe-for-religious-guidance-during-ramadan-which-starts-today

  Epäilemättä varsinkin vasemmistolainen EU-diktatuuri tulee takaamaan lisää tällaista – meidänkin maksamillamme verorahoilla:

  ”Hungary: The EU has provided 2 million migrants with unlawful cash cards worth 1.55 billion euros in an effort to legalise illegal migration ”, https://voiceofeurope.com/2019/04/hungary-the-eu-has-provided-2-million-migrants-with-unlawful-cash-cards-worth-1-55-billion-euros-in-an-effort-to-legalise-illegal-migration/

  Unohtamatta lukuisia ’no go’-alueita mm. Ruotsissa, Ranskassa ja Saksassa ja päälukuun suhteutettua moninkertaista rikollisuutta maahantulleiden ”kunniakansalaisten” keskuudessa – näiden aiheuttamista kustannuksista sekä monenlaisista kanta-asukkaille haitallisista lieveilmiöistä puhumattakaan.

  Pieni valonpilkahdus Kreikasta:

  ”New patriotic Greek party wants higher birth rates and to protect Europe from Islamic colonisation – Interview”,
  https://voiceofeurope.com/2018/12/new-patriotic-greek-party-wants-higher-birth-rates-and-to-protect-europe-from-islamic-colonisation-interview

 8. Tällaista tulevat maailmoita ”solidaarisesti” syleilevät uudet vallanpitäjämme tarjoamaan Suomalaisille kunnille ja kaupungeille tulevaisuudessa – Suomeen kun kuulemma mahtuu 60 miljoonaa ”hätää kärsivää” kehitysmaalaista ”pakolaista”:

  ”Filipstadin talous romahtaa sotapakolaisten takia

  Filipstadin kunta on nostettu viime aikoina otsikoihin useaan otteeseen siellä majailevien turvapaikanhakijoiden takia. Tai pikemminkin sen takia, että yli 80 % ei tee töitä ja lopuistakin puolet on erilaisissa puuhasteluohjelmissa.

  Filipstad on ottanut vuosien 2012-1016 aikana eniten kolmansista maista tulleita tulijoita suhteessa väkilukuun. SVT kirjoittaa uutisessaan, että yli 80 % Euroopan ulkopuolelta tulleista tulijoista on työttömänä. Tulijoihin kuuluvat mm. Somaliasta, Syyriasta ja Afganistanista tulleet tulijat.

  Sosiaalidemokraattien kunnanvaltuutettu Per Gruvberg ei nää tulevaisuutta kovin valoisana. Hän kertoo uutisille, että useimmilla ei ole mitään realistista mahdollisuutta päästä työmarkkinoille kouluttamattomuutensa ja surkea kielitaitonsa vuoksi. Toisaalta pienessä kylässä ei edes ole työpaikkoja.

  Sosiaalitoimen kulut ovat nousseet jättimäisiin summiin. Kun 2000-luvun alussa kunna sosiaalibudjetti oli 5 miljoonaa kruunua (500 000 euroa) niin kuluvan vuoden arvio huitelee 31 miljoonassa kruunussa (3,1 miljoonaa euroa), siis pelkkä toimeentulotuki.

  Filipstad ei ole yksin ongelmiensa kanssa, samassa tilanteessa on useita muitakin kuntia. Teen koostetta niistä lähiaikoina.”

  https://pt-media.org/2019/05/09/filipstadin-talous-romahtaa-sotapakolaisten-takia/

  Mutta ei sittenkään hätää: sähköä tulee seinästä ja rahaa saa automaatista!

 9. WW3, Iran, & the Two Moshiachs w/ Christopher Jon Bjerknes

  https://www.youtube.com/watch?v=HtOmWImPcDM

  Onko tämä ukko teidän mielestä disinformaatio agentti??

  Tämä selvästikin perillä oleva tubettaja hitleristä on antanut niin vakuuttavia vastauksia ettei ollut kontrolloitu että eikä tuosta selvempää enää saa (myös laurion kirjoutukset ovat samanlaista täyttä fakta kamaa)!! Ja tässä video sarjat joissa perustelee asian perusteellisesti:

  https://www.youtube.com/watch?v=59ovnjWb1cI

  Response to the Christopher Jon Bjerknes / Know More News Interview – Pt. 1

  https://www.youtube.com/watch?v=E-86b5yQPfU

  Response to the Christopher Jon Bjerknes / Know More News Interview – Pt. 2

  https://www.youtube.com/watch?v=aeku73tOaMg&has_verified=1

  Response to the Christopher Jon Bjerknes / Know More News Interview – Pt. 3

  https://www.youtube.com/watch?v=Xnq8NkL-NAI

  Response to the Christopher Jon Bjerknes / Know More News Interview – Pt. 4

  https://www.youtube.com/watch?v=EeG0XiQeCYM

  Response to the Christopher Jon Bjerknes / Know More News Interview – Pt. 5

  Kannattaa kuunnella ja minusti tuo Christopher Jon Bjerknes vie monessa asiassa tarkoituksella pois raiteiltaan ja jo kauan epäillyt tota adam greenia ja jan irwin logosmediaa ettei ole puhtaat jauhot pussissa!! MITÄ TE OLETTE MIELTÄ???

  Monella teistä varmasti iät ja ajat tiedetty ja asioita moni ja niin minullekin, mutta aina silloin tällöin tulee kummallisia asioita eteen hitlerin suhteen, että miksi ei hyökännyt sveitsiin basel ym muuta tälläistä???

 10. Arvoisa herra Mehtälä, olen samaa mieltä kanssanne. Itsellenikään ei ”paska-paukku” maistuisi. Edelleen kiinnostuin tutkimaan hieman ja huomasin että metanolin litra vero on noin 34centtiä, vahvuudesta huolimatta. Koska ei ole järkeä erottaa metanolia ko. polttoaineesta, olemassa on mahdollinen porsaanreikä, mikäli seos(metanoli/etanoli) luetaan metanoliksi, vaikka pitoisuus olisikin reaalisesti. Sähkön valmistus on kuitenkin veronalaista, kuten esim. Aurinkopanelistit ovat huomanneet. Sinänsä ei aurinkoakaan veroteta, ainakaan vielä, mutta kyllä isot energiayhtiöt ovat paikkaansa perinteisesti Arkadianmäellä puolustaneet. Tuumasta toimeen, täytyy arjen koitettua soitella pari puhelua ja kukapa tietää, kenties. Melkein on metri rannasta. Toimitan mielelläni selvitykseni tuloksia VastaValkeaan. Sovitaan vaikka kiitokseksi antoisista lukuhetkistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here