Helsingin Sanomat julkaisi 11.5. artikkelin, jolla on pitkä otsikko: “Jessikka Aro kävi Facebookin, Twitterin, Youtuben ja Googlen pääkonttoreissa kertomassa, millaista on olla vihapuheen kohteena, kun netin ilmiannot eivät johda mihinkään”

Artikkelissa kerrotaan Ylen toimittajan Jessikka Aron ja muiden kertomansa mukaan vihapuheen kohteeksi joutuneiden kiertomatkasta Kalifornian Piilaaksossa välittämässä kokemuksiaan vihapuheesta otsikossa mainittujen yhteisöpalvelujen edustajille.

Tapaamisten tarkoitukseksi kerrotaan valheellisen tiedon, valeuutisten ja vihapuheen lopettaminen “netissä”. Tapaamiset on organisoinut kansalaisjärjestöksi kutsuttu Avaaz, joka on profiloitunut lännen vallanvaihto-operaatioiden tukijana mm. Libyassa, Syyriassa ja Venezuelassa.

Itse Hesarin artikkelia mielenkiintoisempaa on se, miten lehti jo nyt toteuttaa esitettyjä vaatimuksia kommenttiosastossaan. Ilmeisesti seuraava kommentti, joka ehti saada reilusti yli 200 ”peukutusta” ennen kuin se poistettiin, edusti HS:n mielestä “valheellista tietoa” tai “vihapuhetta”, sillä ainakaan asiatonta kielenkäyttöä siinä ei ollut:

”Aron täydellisessä maailmassa elämisen pitäisi pelottaa jokaista jolle pragmatiikka on ideologiaa tärkeämpää. Aron täydellinen maailma kun olisi lähes varmasti ideologinen diktatuuri jossa toisinajattelijoiden elämä olisi käytännössä mahdotonta, eikä kukaan voisi olla aivan varma siitä mikä on milloinkin tuomittavaa väärinajattelua — tai edes välttämätöntä oikeinajattelua.

Mikäli Aro ei aja moista järjestelmää, olisi kiinnostavaa kuulla Arolta itseltään myös oman agendansa kritiikki. Onko hänen projektissaan myös heikkouksia ja voiko se tuottaa kohtuuttomia lopputuloksia, vai onko koko asian ajattelu tuomittavaa väärinajattelua?”

Huomasin kommentin tulleen poistetuksi kun palasin myöhemmin keskusteluosastoon. Jos se olisi saanut jäädä, se olisi edelleen, tätä kirjoitusta julkaistaessa, vähintään toiseksi peukutetuin, ja hyvin mahdollisesti peukutetuin, kommentti. Kuten edellä jo kävi selväksi, olin kuitenkin ottanut kopion kommentin tekstistä (kirjoittajan nimeä tai nimimerkkiä en tullut kopioineeksi) ja postasin sen uudelleen omalla saatteellani, jossa kysyin poiston syytä ja sitä, oliko kommentti kenties liiaksi ”narratiivin vastainen”. Sain ilmoituksen, että kommenttini on moderoitavana. Suureksi yllätyksekseni se hieman myöhemmin ilmestyi kommenttiketjuun:

Tuo kommenttini, jossa siis lainasin toisen kirjoittajan reilusti yli 200 peukutusta saanutta, HS:n jälkikäteen sensuroimaa kommenttia, ehti sekin saada peukutuksia — ennen kuin sekin sitten katosi.

Tästä kaikesta saattaisi päätellä, että 1) HS:n moderointitiimissä ei vallitse täyttä yksimielisyyttä tai että 2) jokin ylin “laadunvalvonta-auktoriteetti” poistelee “poliittisesti sopimattomiksi” katsottuja, jo hyväksyttyjä kommentteja.

Lehden kommentointiohjeessa ”Rakentavan keskustelun säännöt ja periaatteet Helsingin Sanomissa” todetaan:

”Keskustelu vie maailmaa eteenpäin. Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut maailman näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit parantavat myös yhteiskunnallisia päätöksiä.”

Yksi asia on varma: edellä kuvatulla sensuroinnilla ei ole vähäisintäkään tekemistä avoimen näkemysten vaihdon ja ymmärryksen lisäämisen sen enempää kuin mielipiteen- ja sananvapaudenkaan kanssa.

Milloin sananvapaus muuttui sananvapauden mallimaana esittäytyvässä Suomessa pelkäksi kulissiksi?

Post scriptum. Ainakin nettipoliisi valvoo tarkasti kansalaisten sananvapautta — tai sen kulloisiakin rajoja:

Artikkelikuva: Pixabay

48 KOMMENTTIA

 1. ”Suomessa lehdistönvapaus näyttäytyy ennen kaikkea vapautena rajoittaa sananvapautta.”

  Näin on. Heti kun v-mediassa kirjoittaa jotain vallanhimoisten sionistien ja heidän lakeijoidensa (DeepState) alhaisia pyrkimyksiä kritisoivaa niin aika takuuvarmaa on, ettei sitä julkaista. Lisäksi saa vielä anti-semitistin leiman ja pahimmillaan voi joutua vainotuksi ja tuomituksi. Esimerkeistä ei ole pulaa.
  Ilmiö ei rajoitu Hesariin vaan koko läntiseen rahan hallitsemaan terroristiyhteisöön (jota ’arvoyhteisöksikin’ irvokkaasti kutsutaan) ja sen omistamaan mediaan.
  Ihmisten pitäisi ymmärtää tämä ja jättää tuo valemedia omaan arvoonsa.

  The Truth About the Deep State
  By wmw_admin on September 19, 2018
  by Jake Morphonios — Blackstone Intelligence Network Sept 16, 2018
  This 30 minute video is a good primer to share with friends and family who think YOU are a crazy “conspiracy theorist”. The information in this video is detailed and methodical. It explains what the “deep state” is and how it operates – including real examples from known US politicians who are part of the Deep State. Share this video with your friends and family.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=176533
  Who Are The Illuminati?
  By Richard Stone
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=101

  • Britannia jo kokonaan sionistien hallussa … “All it takes for Evil to triumph is for good men to say nothing…”
   SIR MARK SEDWILL:
   “Don’t underestimate how vindictive I can be.”

   “Woe betide anyone who crosses him … Mrs May [is] little more than his glove puppet … He is the very embodiment of the Deep State.”
   — Richard Littlejohn, in a devastating attack in The Daily Mail on Theresa May and her Stalinesque Puppet Master Sir Mark Seawall.
   https://www.darkmoon.me/2019/the-british-prime-minister-and-her-puppet-master/

 2. Sama taannehtiva sensurointi-ilmiö on havaittavissa myös Uuden Suomen puheenvuorossa. Isoveli valvoo.

 3. HS:n lisäksi ainakin IS poistaa lehden oikeistolaisen uusliberalistilinjan vastaiset viestit, yleensä jo ennen niiden julkaisia. Jokin oikean ideologian ”vihapuhe”algoritmi varmaan käy sanastoa läpi tehden ennakkosensuuria. Myös IS:n kommentoinnin peukutuksessa on jotain hämärää. Huolimatta siitä että aiheissa oikeisto-vasemmisto, työläiset-porvarit jne. oikeistopuolen kommentit saavat jopa kymmenkertaisia määriä peukutuksia ja niitä on yleensä suosituimpien viestien kärjessä suuri määrä, vaikka kommentoinneissa puolesta-vastaan viestien määrä on noin samansuuruinen. Joku toimituksen sisäinen toimija taitaa automaattipeukuttaa lehden uusliberalistilinjan mukaisia kommentteja. IS jäi jokunen vuosi sitten kiinni siitä että se manipuloi äänestyksiään. MV-lehti tästä teki jutunkin. Propagandakoneisto on syvällä mediamogulien omistaman mainosvaltamedian ytimessä ja myös Sipilä-Gaten tahrima Yle on ollut saman valtakoneiston omistajaohjauksessa. Vaikka mitä mieltä ollaan niin Mediapooli siellä hasbaroi yleistä mielipidettä aivopesten sillä oikella totuudellaan.

  • Myös Suomi24.fi keskustelualuueella on huomattavissa että oikean vihapuheen lisäksi myös uusliberalisti-oikeistoporvaripolitiikan vastainen kommentointi häipyy melko usein kiusallisista aiheista, ja esim. MV-lehden tai Vastavalkean juttuihin linkkaaminen varsinkin Maailman menoa -osiossa saa poiston poikkeuksetta. Miksei niihin saa linkata, kun kokoomuspropagandamedia mm. Verkkouutiset on usein linkattuna? Sen sijaan ay-mafiaa, demloja, vihervasureita, työttömiä ym. ryhmiä, puhumattakaan ryssistä vastaan voi vihapuhua syrjivillä ja leimaavilla kommenteilla ihan vapaaasti moderoinnin puuttumatta. Mielestäni olisi aivan sama vaikka saisi, kunhan myös oikeiston uusliberalismia ja globalismia saisi arvostella aivan samoilla standardeilla. Ennenhän Suolessa viesti poistettiin ja sen tilalle tuli ilmoitus poistosta kyseiseen kohtaan. Nyt hämätäkseen lukijoita, ketjun alussa on vain ilmoitus että ”Ketjusta on poistettu x sääntöjenvastaista viestiä.” On vaikea hahmottaa minkä viestin vastineita on poistettu. Helpottaa myös pikku hiljaa tapahtuvaa valtatahoille väärän narratiivin kiusallisten viestin poistoa huomaamatta. Poistettujen viestien x määrä vain lisääntyy vallalle kiusallisissa ketjuissa, kuten on jo huomattu.
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15653696/jessikka-on-hyvin-vihainen
   Suomessa median puolueettomuus on jäänyt yhden oikean valtatahojen agendan ajamisen alle, ja valtamediakin räksyttää isännän Lennupuudeli-sylikoirana sen sijaan että toteuttaisi tehtäväänsä vallan vahtikoirana. Tämä tehtävä on jäänyt uusmedialle/vastamedialle, jota sitten totuuden julkituojana haukutaankin valemediaksi.

 4. Onkohan YLE joku huijari firma ?

  Ylen sivujen mukaan:
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  Itse ymmärrän tuon niin että jos toimittajalle on tullut jättimäisiä kärsimyksiä esim. MV takia, niin hän olisi sitten ”jäävi” uutisoimaan MV:stä

  Jessi on kertonut suurista kärsimyksistään jotka hänelle on tullut MV takia, silti Jessi on uutisoinut YLEllä MV:Stä 14.09.2016. Vaikkakin Jessi taisi tuolloin olla Freelancer, mutta Ylen ohjeet koskee heitäkin.

  Onkohan YLE huijari firma ? Antaa sivuillaan kuvan että se muka noudattaisi jääviysohjeitaan, vaikka todellisuudessa ei noudata. Mielestäni olisi hyvä jos se palauttaisi verorahat takaisin kansalaisille, 500 miljoonaa vuodessa.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”

  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet

  Johdanto

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  • Mielestäni olisi hyvä jos kysyisi, että voisiko YLE palauttaa noi verorahat takaisin kansalaisille, kun näyttää siltä ettei YLE noudata omia ohjeitaan.

   2008:
   Kantelukirjoituksen mukaan Yleisradio Oy….
   – Apulaisoikeuskansleri totesi, että Yleisradio Oy:lle tehtyihin yhteydenottoihin vastaamista
   sääntelee hallintolaki siitä ilmenevine hyvän hallinnon periaatteineen.
   http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/foka/2008/20081345

   ps. Kansalaisaloitteessa lähes 10 000 nimeä
   Yle-vero on kumottava
   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4144

  • ”Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla” ja HS:ssa ynnä tietenkin Integrity Initiativeen kuuluvissa medioissa Ukrainassa, Qatarissa, Tsekeissä, Natolaisessa CNN:ssä jne — mikä saa ihmettelemään miksi Aro väitti käräjäoikeudelle ettei ole julkisuuden henkilö 😀

   • Veorrahoilla ihan kaikki on mahdollista. Jessi sai 10 000 euroa tietokirjan tekemiseen trolleista.

    Oikeudessa, jossa Jessi oli asianosaisena ja joutui siksi puhumaan totta, Jessi kertoi että
    ”Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
    käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä”

    Jessiä se ei kuitenkaan estänyt saamasta 10 000 euron tukea tietokirjan tekemiseen trolleista. Samaan tarkoitukseen hän keräsi itse 30 000 euroa joukkorahoituksella.

    Ylen ohjeiden mukaan YLEN toiminta perustuu luotettavuuteen. Jessi on puhunut YLEllä trolleista, vaikka ”kukaan oikea henkilö ei voi olla trolli.” Voisi olla hyvä jos joku pyytäisi YLEÄ oikeisemaan.

    JOURNALISTIN OHJEET JA LIITE
    Virheen korjaus ja oma kannanotto

    20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

    http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

    KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU (LIITE)
    Tuomion perustelut
    Henkilötodistelu Jessikka Aro:
    s.35
    Aron mukaan trollit kirjoittivat internetissä useisiin eri kanaviin. Nämä
    kanavat ja alustat saattoivat olla mielipidepalstoja, blogi-pöhjia, Facebook,
    Twitterja sitten oli paljon bottitrolleja. Trollit kirjoittivat myös Youtubeen ja
    Instagramiin sekä loivat valeuutissivustoja. Anonyymit trollit olivat
    kirjoittaneet myös Ylen uutissivustoille. Bäckman oli itse useasti kirjoittanut,
    että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko
    trolli-sana loukkaava. Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
    käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä (rolleiksi. Vuoden


    WIKIPEDIA:
    Tietokirjoiksi kutsutaan kirjoja, joissa esitettyjen asioiden katsotaan perustuvan tutkittuun tietoon, verrattuna esimerkiksi fiktioon.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

    Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

    Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

    1.9.2016
    Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakaa vuoden 2016 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot 10.10.

    http://www.tjnk.fi/fi/tiedonjulkistamisen-valtionpalkinnot-jaetaan-10102016

    Unohtikohan Jessi kertoa 30 000 rahankeäryksestä kun haki valtionavustusta ?

    HE:
    Hallituksen esityksessä valtionavuksi on myös kerrottu että ”Valtionavustus on tarpeellinen, jos kyseistä toimintaa tai hanketta ei voitaisi toteuttaa lainkaan ilman valtionavustuksen myöntämistä.”

    Perustana valtionavustuksen myöntämisen tarpeellisuutta koskevalle arvioinnille on valtionavustuksen hakijan oma rahoitusasema. Valtionavustus ei ole tarpeellinen, mikäli valtionavustuksen hakija pystyisi rahoittamaan hankkeen tai toiminnan hakemuksessa esitetyssä laajuudessa omalla rahoituksella tai oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen ehdoiltaan rinnastuvalla muulla rahoituksella.

    http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2001/20010063

    • Eli vaikka trolleja ei Jessin mielestä ole olemassa, niin Jessi haki ja sai kuitenkin 10 000 euron tuen tietokirjan tekemiseen trolleista.

     WIKIPEDIA:
     Tietokirjoiksi kutsutaan kirjoja, joissa esitettyjen asioiden katsotaan perustuvan tutkittuun tietoon, verrattuna esimerkiksi fiktioon.

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

 5. Nettipoliisi Jari Taposen palvelualttius on esimerkillisen aktiivista. Toivon mukaan tämä palvelu koskee muitakin kuin Jessikka Aroa? Eli jos kuka tahansa joutuu netissä nettipoliisin mielestä asiattomasti arvostelluksi, Jari Taponen kirjaa sen mielellään rikosilmoitukseksi? Kannattaa pyytää, jos kohdalle sattuu…

  Vai onko kyseessä uusi poliisin toimintatapa, nettipoliisisuojelu?

  Voinko siis minä Vastavalkea-verkkolehden päätoimittajana pyytää ja saada nettipoliisin suojelua heitä kohtaan, jotka perusteettomasti nimittelevät minua esim. Venäjän trolliksi? Kirjaisiko Jari Taponen tällaisesta toiminnasta puolestani rikosilmoituksen? Kenelle tämä nettipoliisisuojelun pyyntö tulee osoittaa? Jari Taposen esimiehelle kenties; voisinko saada hänen yhteystietonsa? Onko tämä esimies tietoinen Jari Taposen toiminnasta tältä osin?

  • Poliisi ei ole pitänyt kiirettä sen tutkinnan kanssa, että oliko Jessin 30 000 dollarin rahankeräys laillinen vai laiton. Ei ole vieläkään tainut edes aloittaa esitutkintaa aiheesta vaikka tutkintapyyntö aiheesta tehtiin jo 2,5 vuotta sitten.

  • Kyllä on merkillisen avuliasta toimintaa tältä kyseiseltä kumipampun kiilloittajalta, tavallisen kansalaisen lienee turha odottaa moista avuliaisuutta mutta CIA:n viidennen kolonnan nouseva tähti lienee jonkinlaisessa erityissuojeluksessa. Jos henkilö on tuomittu huumausaineiden käytöstä niin sitä ei imeisesti saa sanoa ääneen. Taposen kytkökset olisi hyvä tutkia kun mies suhtautuu noin avuliaasti törkeisiin maanpettureihin.

   • Suomen poliisi on osa kansainvälistä suojelupoliisi/mafia/(CIA)verkostoa, joka toimii samalla kaavalla jokaisessa kansallisvaltiossa. Se tarkoittaa sitä, että tavalliset rivipoliisit tutkivat niitä rikoksia, joita ylin suojelupoliisi-porras kansainvälisen mafian ja rikollisuuden suojelijana tekee. Jos rivipoliisi pääsee tutkinnoissaan liian lähelle totuutta, tutkinta lopetetaan ylemmän portaan käskystä. Näin se toimii USAssa ja näin se toimii myös Suomessa.

    • Suomi toimii jo aika puhtaasti ’Five eyes’-verkoston ohjauksessa. Suomi on oikeastaan vain sokea lisäke, ”persesilmä” tässä verkostossa, koska se ei juurikaan lisää järjellistä tietoa tähän verkostoon, toimi vain renkinä ja vaan saa prosessoidun informaationsa ja ohjeistuksensa muualta.

     Suomi on myös USA:n hybriditaloussotien sekä kohde- että toteuttajamaa, kun poliittisen ja virkakoneiston ohjeistus, oikeus- ja talousjärjestelmä, jälkimmäistä piiskaava rahoituskoneisto, media, kasvatus ja koulutus, tiedusteluelimet ja armeija on nyt tehokkaasti koordinoitu länsiliittoumalle alamaiseksi. Erityisesti median osuus tulee näissä aropupujen tapauksissa selkeästi esiin – Helsingin Sanomien ulkopolitiikkaa koskevat jutut ovat usein kuin osa lehden Lasten Uutisia.

     • Juuri näin, ja kuten olet huomannut, massamedian kansainväliset uutiset ovat täsmälleen samoja jokaisessa kansallisvaltiossa CIAn mockingbird tyyliin. Valheita, valheita ja vielä enemmän valheita. Tutkivaa journalismia ei näissä toimituksissa ole, on vain valheita työstävä propagandakeskus ja kopiokone!

  • Kokeile. Tee suoraan Taposelle twitterissä tutkintapyyntö nimittelystä. Samalla voi tietty kysyä tuosta rahankeräyksestäkin, että miten muotoillaan twitter-sopivaksi rikostutkintapyyntö siitä että poliisi jätti tutkimatta Aron rahankeräyksen luvallisuuden; riittääkö ilmoitus Taposelle näin twitterissä koska hänen kysymyksensä Arolle antaa ymmärtää että poliisi hoitaa kaavakkeentäytön.

   • Minun mielestä se näytti osittain vastikkeelliselta ja osittain vastikkeetomalta. Eli osittain se on saattanut olla laillinen ja osittain ei. Minun käsitys asiasta. Varsin eriskummallista, että poliisi ei ole edes aloittanut tutkintaa.

    Jessin rahankeräys
    http://mvlehti.net/2016/08/17/tutkintapyynto-jessikka-aron-rahankerayksesta/

    ps.Unohtikohan Jessi kertoa 30 000 rahankeäryksestä kun haki valtionavustusta ?

    HE:
    Hallituksen esityksessä valtionavuksi on myös kerrottu että ”Valtionavustus on tarpeellinen, jos kyseistä toimintaa tai hanketta ei voitaisi toteuttaa lainkaan ilman valtionavustuksen myöntämistä.”

    Perustana valtionavustuksen myöntämisen tarpeellisuutta koskevalle arvioinnille on valtionavustuksen hakijan oma rahoitusasema. Valtionavustus ei ole tarpeellinen, mikäli valtionavustuksen hakija pystyisi rahoittamaan hankkeen tai toiminnan hakemuksessa esitetyssä laajuudessa omalla rahoituksella tai oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen ehdoiltaan rinnastuvalla muulla rahoituksella.

    http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2001/20010063

   • Mielestäni paras olisi jos joku pyytäisi YLEÄ oikeisemaan. YLE on puhunut trolleista vaikka niitä ei ole oikeasti olemassa. Jessin mukaan:

    Oikeudessa, jossa Jessi oli asianosaisena ja joutui siksi puhumaan totta, Jessi kertoi että
    ”Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
    käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä”

    Jessiä se ei kuitenkaan estänyt saamasta 10 000 euron tukea tietokirjan tekemiseen trolleista. Samaan tarkoitukseen hän keräsi itse 30 000 euroa joukkorahoituksella.

    Ylen ohjeiden mukaan YLEN toiminta perustuu luotettavuuteen. Jessi on puhunut YLEllä trolleista, vaikka ”kukaan oikea henkilö ei voi olla trolli.” Voisi olla hyvä jos joku pyytäisi YLEÄ oikeisemaan.

    JOURNALISTIN OHJEET JA LIITE
    Virheen korjaus ja oma kannanotto

    20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

    http://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

   • Poliisi ja tuomioistuin laitos ymmärtäneet väärin sanan ”selvästi”

    Kunnianloukkaus

    Julkisuuden henkilön osalta vain sellainen arvostelu on rikos, joka selvästi ylittää sen mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

    Sanakirjan mukaan ”selvä”= kiistaton.

    Ilja on nimenomaan oikeudessa kiistänyt ylittäneensä sen mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Joten ei ole ”selvästi” eli ”kiistattomasti” ylitetty sitä mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

    SANAKIRJA:
    Haettiin ”selvä” Kielitoimiston sanakirjasta
    selvä
    c. kiistaton.
    https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

    Rikoslain 24 luku 9 pykälä

    Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

    Kunnianloukkauksena ei myöskään pidetä yleiseltä kannalta merkittävän asian käsittelemiseksi esitettyä ilmaisua, jos sen esittäminen, huomioon ottaen sen sisältö, toisten oikeudet ja muut olosuhteet, ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

    • Mutta. Juuri sitä ”hyväksyttävää” ollaan nyt juuri Usassa muuttamassa radikaaliseen suuntaan ,jopa vaisut epäilyt holokaustin todellisuudesta leimataan vihapuheeksi juutalaisia kohtaan. Se mitä heidän suunnaltaan ilmoitetaan, on otettava ”absoluuttisena totuunena vankeusrangaistusten uhalla”. Uhan-alaiset voivat olla kuitenkin toiveikkaita, nousevan antisemitistisyyden kasvaessa nopeassa tahdissa, jonka he itse ovat saaneet aikaan vastoin laajoja tutkimuksia, jopa juutalaisten yksilöiden tutkimina. Todisteiden tasapainoisuutta kaivataan kipeästi joka suunnalla. Kristilliset kirkkokunnat ovat vaienneet siitä totaalisesti, peloissaan tulla tuomituksi.

  • Lieneeköhän Taponen niitä virkamiehiä, jotka ovat Harvardissa saaneet infosotakoulutusta? Ja onko siellä ollut
   enemmänkin poliisipäällystöä mukana? Kovasti noita nimiä salaillaan, mutta joskus joitakin ehkä tulee julkisuuteen.

 6. > Jessikka Aro kävi Facebookin, Twitterin,
  > Youtuben ja Googlen pääkonttoreissa

  Tämä käynti liittyy näiden suuryhtiöiden kuumana käyvään lobbaukseen, jonka tarkoituksena on saada valtio puuttumaan kyseisten yhtiöiden toimintaan ”kovalla kädellä” ja ”lopettaa mielivaltainen sensurointi”.
  — Jessikakin lähti kiertueelle vain, koska siitä maksettiin hyvin.

  Tekniikka kehittyy ja uudet hyperajan sosiaaliset mediat ovat jo kolkuttamassa oven takana. Googlen (ja kavereiden) loppu tulee olemaan yhtä nopea kuin sen alkukin.
  Ellei sitten.
  Nämä sosiaalisen median gigantit ovat pelastettavissa vain, jos valtio puuttuu peliin ja estää kilpailun. — Ja ne tietävät sen.

  Kilpailun estämisen nimissä ajettava lobbauskampanja (USA:ssa) olisi tuomittu tuhoon jo alkumetreillä. Niinpä on ajettava (ostettava USA:ssa) muuta lainsäädäntöä, jonka sivuvaikutuksena on kilpailun estyminen.

  Euroopassa kilpailun estämiseen on esimerkiksi Saksassa säädetty laki 50 miljoonan euron sakoista, jos ei sitä ja tätä…
  — Kuinka moni uusi yrittäjä lähtee kilpailemaan uusilla sosiaalisen median sovelluksilla, jos epävarman yritysprojektin rahoituksen lisäksi on hankittava rahoitus useaan kertaan toistuville 50 miljoonan euron sakoille.
  — Googlelle 50 miljoonaa on pikku raha eikä sekään lankea maksettavaksi, jos ”yhteiskuntasuhteet” ovat kunnossa.

 7. Fazerin SININEN vihapuhebottikin jätti esim. työttömiin kohdistuvan leimaavan ja syrjivän sosiaalirasistisen vihapuheen foorumeissa kokonaan huomioimatta. Hieman Orpoa poliittisesti ruiskukansiniseksi värittynyttä algoritmia pukkaa. Jätin poliittisen suklaan syömisen.

  • Meidän perhe myös hylkäsi poliittisen suklaan. Fazerin Sinisellä oli Sininen tulevaisuus -vihapuhebottikampanjan jälkeen.

  • ellen ihan väärin muista,niin fazer on yhtenä mukana rahoittamassa ”riippumatonta” toimittajan tapasta venezuelassakin,jota suuret pankit ja öljy-yhtiötkin rahoittamassa,ja suomen ulkoministeriökin yhtenä.että outoo miten on laajentanu toimintaansa suuhun pantavasta muuallekkin,no voishan tota touhua tulkita siten,että panee sanojakin nykyisin suuhun

   • Ilmeisesti toimii karamelli-rahoituksella, koska jututkin ovat ”paha Maduro-setä vie karkit venezuelalaisten lasten suusta”-tasoa.

 8. Koska sananvapaudesta on tullut suuri ongelma kuten tämä Vesa Raiskilan artikkeli kuvaa on syytä miettiä miksi niin on tapahtunut. Ongelmaa ei olisi jos joku ei sitä loisi.
  Kuka siis on sen takana, vastuussa siitä?
  Yllä toin esiin ’deepstaten’ ja sionistit vapari-lakeijoineen. Heidän puolesta puhuu erityisesti se että heidän sananvapaudelle globaalisesti asettamia ehtoja (heidän ’varpailleen astuva’) rikkova saa anti-semististin tai jopa fasistin leiman tai syytteen. Ikäänkuin olisi rikos puhua sellaista joka ei heille sovi tai herättää heidän alitajuisen syyllisyytensä.
  Tästä pienen muita tyrannisoivan eliitin suojelusta on epäilemättä kyse.
  Siksi aina sananvapauudesta puhuttaessa on ihan kyllästymiseen asti nostettava esiin tämä anti-sionismi ja Nwo-agenda.
  Alla brittiläinen koomikko antaa ohjeita kuinka puhua Israelista syyllistymättä anti-semitismiin. Jonathan Cook kommentoi.
  —–
  British comedian David Schneider has become one of the more influential public figures on social media seeking to arbitrate what constitutes anti-semitism.
  Schneider has now published a guide in the Independent newspaper on “how to talk about Israel without sliding into antisemitism”.
  Although there are elements to his guide I can agree with, most of his advice is – to put it charitably – simplistic, misleading or downright unhelpful.
  …the phrase “legitimate criticism of Israel” has become clichéd. But it is more than just a cliché; it has come to serve as a ringfence, ensuring that “legitimate” criticism relates only to Netanyahu and the Israeli right.

  Many of us, however, want to point out that there would still be major problems with Israel even if Netanyahu had been replaced at last month’s election by the rival party of generals led by Benny Gantz or if the Israeli Labour party ever managed to revive itself from terminal decline. We want to talk about why Israel was a very problematic kind of state long before anyone had heard of Netanyahu, during a time when a supposed Israeli left ruled the country.

  So here I offer an addendum meant to clarify and counter the arguments made in Schneider’s seven-point guide.

  The relevant text of his guide is in bold italics, with my comments below in ordinary type: start reading…
  https://www.jonathan-cook.net/blog/2019-05-11/misled-again-by-the-arbiters-of-anti-semitism/
  https://www.jonathan-cook.net/about/

  • Kun lukee http://www.unz.com sivustoa niin ei tarvi edes välittää brittikoomikon ohjeista, heh-heh
   ja eipä ole ainoa sivusto jossa herkkänahkaiset sionisti- ja nworapparit eivät hillu kuten meidän v-mediassa vaikka yrittävätkin. Täällä http://www.ihr.org esim. bannasivat sivuston ylläpitäjän kun mies puhuu ’liian hyvää asiaa’.
   Mieluummin lukee sellaista ellei halua naurattaa itseään viihde- tai valtamedian propagandalla.

   IHR Director Mark Weber Banned From Britain
   Theresa May’s 2015 Order Cites Alleged Quotes That a Major Newspaper Now Acknowledges Were Inaccurate or Distorted
   News from Institute for Historical Review
   January 2018 (Updated)

   Weber speaking at the April 2015
   ’London Forum’ Meeting
   Mark Weber, an American historian and director of the Institute for Historical Review, was banned from Britain in April 2015 by order of Theresa May, who is now the country’s Prime Minister. The decision to ban him was “taken personally” by May while she was serving as Home Secretary, Britain’s Home Office has acknowledged.
   “The decision to ban me from the UK,” says Weber, “was based on inaccurate, untrue or distorted claims from a sensational and hostile second-hand report. British authorities made no effort to check the accuracy of the statements cited to justify this ’McCarthyite’ ban.”
   http://www.ihr.org/other/ukban2017

 9. Ranskan Nantesissa voi puhua jo sisällissodasta. Eilen keltaliivien marssi toteutui siellä taas.
  Macron on tavannut Zuckerbergin rajoittaakseen sananvapautta netissä. Poliisivaltiounionin luominen lienee myös suunnitelmissa.
  Virkavallan otteet Nantesissa näyttävät olevan entistä rajumpia, hätkähdyttävät väkivaltaisia.
  https://www.youtube.com/watch?v=KTXJQiHYI4

   • Ja kuten kaikki diktaattorit, myös meidän eliittimme on äärimmäisen vainoharhainen ja epävarma omasta asemastaan ja siksi se ei voi hyväksyä ainuttakaan eriävää mielipidettä (Jakomielitautinen tilanne syntyy kun samat tahot väittävät olevansa mielipiteen ja sananvapauden parhaimpia ystäviä, vaikka toisaalta olihan Neuvostoliittokin ”maailman vapain ja demokraattisin valtio” omassa propagandassaan ja Amerikka kutsuu myös itseään samoilla nimillä, vaikka me kaikki tiedämme totuuden olevan,ainakin nykyisin, jotain ihan muuta.)
    Kyllä sen huomaat miten ”vapaa” tämä meidän systeemimme on kun alat hiukan kyseenalaistamaan asioita, massat eivät ehkä sitä vielä huomaa, mutta heidän ainoat mielipiteensä ovatkin vain ne mitä eliitti on heidän päihinsä iskostanut kontrolloidun median ja koululaitoksen avulla ja nyökyttelijöillä on aina helppoa, elivät he sitten missä systeemissä tahansa.

 10. Edellä esitetty VIDEO on ”napakympin arvoinen ohjelma”, missä selitetään kaikki poliittinen rikollisuus Syyriaa vastaan. Ilmianto johtaa helposti esittäjän riippumaan hiuskarvan varassa saako hän elää vai onko hänelle jo suunniteltu ”viimeinen siunaus”. Usan varjohalituksen jäsenet ovat suojatut maan lakien ulkopuolelle, mistä heitä ei voida viedä ”todellisen oikeuden eteen vastaamaan petoksistaan”. Sellainen toiminta ei näytä häiritsevän heidän yöuntaan. Ihminen on saavuttanut saastaisuuksien korkeimmat palkinnot.

 11. Uutisten ja mielipidekirjoitukset sensuroidaan eu lakien mukaan jonka suomen eduskuntakin on hyväksynyt eli laissa sanotaan että suomen ja eun kumppanien ja niiden itsensä arvosteleminen on terrosrismia ja kun jessikka on cian linkki yleen että tällä perusteella on linkin arvosteleminen myös terrorismia ja tämän nähtiin mv-oikeudennkäynneissä ja oulussa tuomittiin myös yksi toimittaja jostain fb kirjoituksesta.

 12. Nyt se hävisi? mutta kerkesin sen videon kuitenkin katsomaan. Erittäin valaiseva, ja sitoo kaikki ennen näkemäni sekä kuulemani totuudet yhteen nippuun. Säästin sen ”kortistooni”, jos eivät sitä hävittäneet sieltäkin ? Myrskyn taannuttua voin sen joskus ”vilauttaa” esille.

 13. (ex) Presidenttipyrkyri Ilja Janitskinin pidätettiin tekaistulla ”rikos ihmisyyttä vastaan” etsintäkuulutuksella Andorrassa.

  Poliisilla on mopo karannut aikoja sitten. Keksi omasta päästään etsintäkuulutuksenkin.

 14. Eihän @sananvapaus ole kuollut@ ! Sanoa voi mitä tahansa, ja missä tahansa, mutta seurauksia on muunneltu.Hyväntahtoisetkin ilmaisut leimataan vihapuheeksi, kun se ei sovi vastapuolelle. Oikeuslaitokset
  (huvittava nimitys), lakimiehet ja naiset tuomareineen ovat ”hyvää pataa keskenään”, miltei koskemattomina hurjastelijoina yhteiskunnissa. Meneppäs tuomio-istuimen eteen vastaamaan jostakin syytteestä ILMAN LAKIMIESTÄ, niin olet saava tuomion jo ulko-oven avattuasi. Sanat ”oikeus ja kohtuus” eivät enää toimi.

 15. NRA näyttää olevan se ainoa voima joka pitää rikolliset politikot kurissa, ainakin toistaiseksi. USASSA on aseistettuja (metsämiehiä ja naisia) muutama sata miljoonaa tyyppiä, jotka ”emme luovu” laillisista aseistamme edes ”kulumalla”. Vasemmisto yrittää kaataa koko jarjestelmän saadakseen taysvallan, koska vain silloin valtiolla on ainoastaan aseet, ja sitä päivää en halua koskaan nähdä. Näillä mennään kunnes kaikki muuttuu.

 16. Antisemitism is now a mass movement in Britain — antisemitismi nyt massaliike Britanniassa
  By Gilad Atzmon
  It seems as if British Jewish pressure groups have achieved their goal: anti-Semitism is now a mass movement in the UK. The rabid Zionist Algemeiner reports that “Antisemitism and virulent Israel-hatred were rife on Saturday at a pro-Palestinian demonstration in London.”

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188304

  Varmaan muillakin asioilla kuin palestiinalaisten tuhoamisella on osuus ilmiöön.
  Kiistaton tosiasia on että sionistit ovat turmelemassa juutalaisten maineen maailmassa sodillaan ja maailmanherruus hankkeellaan.
  Myös sananvapauden tukahduttaminen ja sionistien yliherkkyys syyttää muita anti-semitisteiksi heihin kohdistuvan perustellunkin kritiikin takia ei voi olla vaikuttamatta antipatian kehittymiseen heitä kohtaan.
  ’Normaalijuutalaisten’ pitäisi nyt pelastaakseen maineensa kiireesti katkaista välinsä sionisteihin ja antaa ymmärtää että heidän hankkeensa eivät ole terveitä .

  • Tällainen psykopaattinen toiminta syö luottoa ja arvostusta myös Trumpilta, ei vain sionisteilta.
   United States has engaged in imperialism-lite, with “regime change” programs seeking to lop off the governments of existing nations by coercion or through military invasion, replacing them with Quislings supportive of Washington’s continuing dominance exercised from “over the horizon.”
   The Deal of the Century
   Trump Team and Netanyahu conspire to sell out the Palestinians
   PHILIP GIRALDI
   http://www.unz.com/pgiraldi/the-deal-of-the-century/

 17. Mielestäni Jessin touhut vaikuttaa varsin härskiltä

  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:

  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html

  Jessi oli nostanut jutun Iljaa vastaan jo kesällä 2016.

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.

  Lopulta käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2018 esim. Iljan 33 000 euron kärsimyskorvauksiin Iljalle.

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”

  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  • Korjaus:
   Lopulta käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2018 esim. Iljan 33 000 euron kärsimyskorvauksiin Jessille

   Tuomio s. 172
   Ilja Juhana Janitskin velvoitetaan korvaamaan:
   – asianomistaja Jessikka Henni Maria Arolle loukkauksen aiheuttaman
   kärsimyksen perusteella 35.000 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine
   viivästyskorkoineen

 18. Voitaisko edes kuvitella Jessikan suvun taustan olevan Stillerin taustan kaltainen? Siis samaan Israelin liigaan sitoutuneena.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here