Yhdysvaltain armeija valmis tukemaan Guaidóa

29
Valkoisen talon presidentiksi tituleeraama Juan Guaidó, Kolumbian presidentti Duque Márquez ja USA:n varapresidentti Mike Pence 25.2.2019. Kuva: D. Myles Cullen (public domain)

Latinalaisen Amerikan maiden yhteinen uutismedia teleSUR raportoi ”itse itsensä presidentiksi nimittäneen Juan Guaidón” pyytäneen Yhdysvaltain tukeman, mutta epäonnistuneen vallankumouksen (jossa Venezuelan armeija pysyi presidentti Maduron takana) jälkeen EU:ta lisäämään pakotteita Venezuelaa vastaan sekä hyväksymään hänen edustajansa Venezuelan hallitukseksi. (toim.huom. Muistaako joku vielä CIA:n tuen vaikkapa vuoden 1973 vallankumoukselle Chilessä?)

Itse itsensä presidentiksi nimittäneen Guaidón ohjeita seuraten Guaidón edustaja Yhdysvalloissa, Carlos Vecchio, puolestaan julkaisi maanantaina kirjeen, jossa hän pyytää tapaamista US SOUTHCOMin kanssa strategisen ja operationaalisen suunnittelupalaverin merkeissä ”demokratian palauttamiseksi Venezuelaan”. US SOUTHCOM on Yhdysvaltain Etelä- ja Keski-Amerikan sekä Karibian alueen sotilaallisista toiminnoista vastaavan sotatoimialueen päämaja.

US SOUTHCOM on oman ilmoituksensa mukaan valmiina tukemaan ”presidentti” Guaidóa.

Yle leimasi toisinajattelijoita häpeäpaaluttaneessa artikkelissaan valeuutiseksi Vastavalkean artikkelin ”Vuodettu USA:n suunnitelma Venezuelan hallinnon kaatamiseksi”, jossa käsiteltiin US SOUTHCOMilta vuodetuksi kerrottua muistiota toimenpiteistä Venezuelan hallinnon vaihtamiseksi. Yle ei kertonut, miksi artikkeli oli valeuutinen, mutta viittasi artikkelin lähteisiin ja linkitti ukrainalaiselle StopFake-faktantarkastussivustolle. Se puolestaan kuuluu Institute for Statecraft -nimisen järjestön ja Britannian hallituksen rahoittaman Integrity Initiative -hankkeen yhteistyökumppaneihin. Hakkeroidut dokumentit osoittivat Institute for Statecraftin maalittaneen somessa Britannian pääoppositiopuolueen puheenjohtajaa Jeremy Corbyniä ja muita liian ”Venäjä-mielisiksi” katsottuja vaikuttajia. Sen sivusto on sittemmin ollut suljettuna.

Lue myös

29 KOMMENTTIA

 1. Ja taas uusi diktaattori nousussa Usan tukemana, kunhan vain ottaa varteensa Washingtonin tarkat ohjeet.

 2. Pitäisikö tämä nyt ymmärtää siten että Vastavalkealla on jotain sitä vastaan että Yhdysvaltain armeija on valmis tukemaan Venezuelan häikäilemätöntä sosialistidiktaattoria vastustavaa Juan Guaidóa ja oppositiota? Että ikäänkuin olisi jotain sitäkin vastaan että sairaan vasemmistolaisen sosialismin sekä köyhdyttämä että nälkiinnyttämä kansa saisi ulkopuolelta paljon tarvitsemaansa vapaan maailman apua,liberaaliin demokratiaan kuuluvia vapauksia ja mahdollisuuden elää taas vapaana ilman korruptoituneen, demokratiaa halveksivan sosialistidiktaattorin brutaalin hallinnon ja armeijan väkivaltaista sortoa?

  • mitenkähän mahdat käsittää sanan oppositio?eikö venezuelan enemmistö oo oppositio mainitsemalles oppositiolle?
   ja väkivaltaisuuksia siellä harrastaa juurikin mainitsemasi oppositio.
   ja diktaattori,käsittääkseni tarkoittaa juurikin tota guaidon edustamaa tapaa ”nousta” valtaan.
   ja voiskohan juuri toi ”liberaalia demokratiaa” edustava tahos olla syypää nälkiintymiseen

   • Voisikohan sosialistista diktatuuria rakentava Maduro ja hänen politiikkansa olla syypää nälkiintymiseen ym. puutteisiin?

    Maduron kannattajat ovat vähemmistö laillisesti valitussa parlamentissa, joten kansan tukea ei Maduron politiikalle ole olemassa.

    Guaidon edustama tapa nousta valtaan on ollut ihan demokratian sääntöjen mukainen. Demokraattisesti valittu parlamentti nimitti hänet, siisi parlamentin puhemiehen, väliaikaiseksi presidentiksi. Tarkoitus on järjestää uudet presidentinvaalit, joihin Maduro ei ole suostunut, koska täysin rehellisissä vaaleissa hän tuskin saisi kansaa taakseen.

    Maduro on tehnyt parhaansa heikentääkseen demokratiaa ja vahvistaakseen omaa asemaansa vallassa, joka on kulkenut kohti hänen diktaturiaansa.

    • kyllä ne on pakotteet,jotka syypää puutteisiin.chavez ja maduro runsain mitoin vähentäny köyhyyttä maassa.taitaapi jenkeissä olla paljon enemmän köyhiä ja puutteessa eläviä.
     ja jos venezuelassa diktatuuri,ja demokratia vajetta,niin mikähän mahtaa olla syynä,että vaikkapa esim saudi-arabiaa vastaan ei pakoitteita…tuskimpa olis madurokaan lännen silmissä diktaattori,jos jenkit pääsis öljyyn käsix ja maduro olis suurin aseiden ostelija jenkeiltä.kyllä sais maduro tehdä mitä haluaa,vois teloittaa guaidon vaikka pään katkasemalla,ja ristiinnaulita julkisesti…varmaan nobelin rauhanpalkintoo jo ehdoteltais,no vähintäänkin yk:n ihmisoikeus elimiin valittais vaikuttaan

  • Venezuelaan pulaanko ei ole vaikuttaneet Yhdysvaltain asettamat talouspakotteet?

   Mitä sinulla, Punaliput, on sitä vasta
   an että venezuelalaiset valitsevat itse vaaleilla demokraattisesti presidenttinsä? Miksi heidän pitäisi hyväksyä itse itsensä presidentiksi julistanut Guaido joka ei ollut vaaleissa edes ehdokkaana?

   • Guaido ei ole ”julistanut itse itseään presidentiksi”. Kumma, että niin moni toistaa tuota valhetta. Syynä on vain propaganda.

    Guaido on demokraattisesti valitun parlamentin puhemies ja parlamentti julisti puhemiehensä väliaikaiseksi presidentiksi. Väliaikaisuus kestää uusiin presidentinvaaleihin asti.

    Maduron valinta oli kaikkea muuta kuin demokraattista ja lisäksi Maduro on pyrkinyt kaikin keinoin sivuuttamaan parlamentin ja keräämään itselleen valtaa varjoparlamenttinsa avulla ja muutenkin. Maduro on jo toimillaan antanut hyvän syyn hänen syrjäyttämiselleen.

  • Ihan kahden nimimerkin voimalla tullaan tänne levittämään valtamedian puuduttavaa ja epä-älyllistä sotapropagandaa. Blaah. Ilmiö on sikäli ikävä, että huomattava valtaosa suomalaisista nielee nuo tarut ja on myös poliittisten mielipiteiden osalta ohjelmoitu siten, että globalistisen pankkimafian alaisuudesta ei tämä maa tule enää koskaan vapautumaan. Vastaanhangoittelu jää vain harvojen huviksi. Iso osa energiasta menee sitten näiden mielipideohjelmoitujen ihmisrobottien väistelyyn. Ne ovat todella ikävää seuraa sikäli, että vain aniharvoin kykenevät asialliseen, toista ihmistä arvostavaan keskusteluun. Näistä nimimerkeistä en tiedä, mutta valtaosa ”tapauksista” on fanaattisia puolustaessaan ohjelmointiaan. Sotakiihto usein synnytetäänkin tällaisten ihmisten muodostaman joukkovoiman avulla. Kohta tulette sen näkemään, kun USA-vetoinen koalitio rynnistää Iraniin.

   • ”Tavoitteena on uudet presidentinvaalit, ei diktaturia, kuten Madurolla on tavoitteena.”

    Mihin perustat nämä väitteesi?
    Onko sulla siis jotain tarkkaa sisäpiiri- ja faktapohjaistatietoa näistä asioista?

 3. Aika härskiksi tämä peli on mennyt. Nyt USA:n armeija jo ilmoittaa olevansa tulossa ”palauttamaan demokratian Venezuelaan”.

  Mehän muistamme, että 31.1.2019 europarlamentin äänestyksessä 11 suomalaista MEPpiä antoi tukensa Guaidon presidenttiydelle. Merja Kyllönen äänesti tyhjää ja Sirpa Pietikäinen oli poissa äänestyksestä.

  Kaikki muut 11 MEPpiä äänesti Guaidon puolesta, mukana myös demarimepit Liisa Jaakonsaari ja Miiapetra Kumpula-Natri. Jaakonsaari ymmärsi jäädä kotiin hoitamaan horisevaa vanhuuttaan, Kumpula-Natrilla ei ollut riittävästi järkeä siihen.

  Nyt on syytä äänestää koko Suomen MEPpiryhmä vaihtoon.

  • Hyvin kuvastaa tuo MEP-ryhmä maamme rähmällään oloa kohti rappiota kulkevaan anglo-sionistiseen imperiumiin.
   Europarlamentti uudistuu
   Halla-aho: ”Kansallismieliset puolueet saamassa historiallisen vaalivoiton kaikkialla Euroopassa”
   Huhtasaari: ”Euroopan kansallismielisten puolueiden hetki on nyt tullut”

   On erityisesti muistettava, että EU-vaalit eivät ole henkilövaalit, vaan ennen kaikkea perussuomalaisten ehdokkaat ovat keräämässä ääniä suurelle eurooppalaiselle kansallismieliselle liikkeelle, jonka tavoitteena on saattaa Eurooppa takaisin eurooppalaisten kansojen käsiin sekä luoda Euroopasta jälleen itsenäisten kansakuntien Eurooppa. (Oikeamedia)

   • Alma-gallup: Perussuomalaisilla hurja kannatusloikka kärkeen – SDP kovassa luisussa
    Perussuomalaisten kannatus on ottanut hurjan loikan huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen, ilmenee tuoreesta Alma-gallupista.

    • Onko järjen valo alkanut tuikuttaa entistä useamman kovakalloisen suomalaisen päässä, jotka oppivat vain kantapään kautta, jos sittenkään?!

     Haluavatko entistä useammat suomalaiset elää suomalaisessa Suomessa eikä afrikkalaistetussa Suomaliassa?

     ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
     https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

     Kommunistista internationaaliaan toteuttavat, rajatonta maailmaa halaavat viher- ja muut kommunistit haluavat ”solidaarisesti” avata kaikki portit auki tänne suomalaisten veromaksajien kustannuksella loisimaan haluaville kehitysmaalais-massoille.

 4. stopfakea siteeravat on varmaan tietoisia ”siitä” mitä se edustaa,tekee/uutisoi mimihän liittyy suoraan heidän tekemisiin siis kohdistuu itseensä. Ukrainalainen YouTube ”tähti” A.Sharij on monen kertaa vetänyt pohjan alta heidän infohyökkäyksiltä. Itse olen yhden ja viimeisen kerran katsonut 2014 tai 15
  -Stopfake: Ru.n ropaganga toistaa väitettä että Kiev (uusi hallitus) olisi kaatanut maidanin puut (todisteet luotien radoista) sehän ei pidä paikkaansa (näyttävät kuvan joistakin puista) ,tässähän ne ovat.
  Siihen aikaan oli yleinen fakta että puut oli kaadettu eikä kukaan edes yrittänyt peitellä sitä. Aina hämmästyn kun sellaiset ”toimittajat” puhuu propagandasta.

 5. Melkoinen viides kolonna venezuelassa tuo guido oppositioporukoineen. Tietysti usa armeijoineen tukee guiadoa kun hänet nimittikin venezuelan presidentiksi ilman vaalia ja vaaleissa guiado ei olisi päässyt presidentiksi sillä maduro sai saman verran ääniä kuin sauli ja vaaleissa ollut oppositioehdokas sai saman verran ääniä kuin haavisto. Oppositio ja maduron hallitus neuvottelevat norjassa mutta guiadon touhut usan kanssa ei lupaa niille hyvää jos usa aikoo tehdä uudet chilet venezuelalle. Europarlamentissa tyhmyys tiivistyy ja luonnollista olisi jos oikeistomepit äänestää usan nimittämän guiadon puolesta mutta vasemmistoon lukeutuvan mepin äänestäminen on järkyttävä osoitus missä tilassa suomen poliittinen kenttä, jopa kokoomuksen pietikäinen oli älynnyt että eun esitys on laiton. Myös puolueena sosialidemokraatit äänesti kanadan vapaakauppasopimuksen puolesta vaikka suomen kauppaa se olisi lisännyt 1‰ mutta samalla ollaan saamassa vapaakaupan haitat kun kanadan yritykset voi haastaa suomen valtion oikeuteen jos se puuttuu niiden toimintaan. Tiedustelulain puolesta oli äänestämässä molemmat vasemmistopuolueet tai serhän meni ilman äänestystä mutta tiedustelulakiin jäi vakavia puutteita viranomaisten mahdollisuutena loukata ihmisten yksityisyyttä heidä tietämättään. Eipä ole ihme että persujen kannatus on nousussa kun vasemmistopuolueet ei edes äänestä lakeja vastaan jotka on vasemmiston arvojen ja ihmisoikeuksien sekä terveen järjen vastaisia.

  • Tuohon voisi lisätä sen että eduskunnassa ei kukaan kyseenalaistanut soinin päätöstä hyväksyä usan päätös nimittää guiado venezuelan presidentiksi, jonka jokainen tietää että ulkomailta sitä ei voi tehdä lakien mukaan. Tässäkin olisi ollut vasemmistolla hyvä kiistää sinipersut. Eu ja usa elää vielä kuninkaiden aikaa kun nimittää varakuninkaita siirtomaihinsa ja nyt suomikin hyväksyy tämän sujona joukon mukana ja siinä mukana vasemmisto hyväksyy kuningaskunnan ajan tavat vissiin on kaipuutta itsenäisyyden alun kuningas suomelle haaveiluihin.

 6. Valmiutta on, mutta onko kykyä? Jalkaväkeä Venezuelaan ei uskalleta lähettää tappioiden pelossa. Siviilien pommituksella, joka on NATOn pravuuri ei päästä päämäärään (ellei se ole sotateollisuuden liikevaihdon kasvattaminen). Lisäksi BUK 300 ohjukset tulisivat aiheuttamaan tappioita.
  Se, että Yhdysvaltojen rooli on Latinalaisessa Amerikassa julkinen keskustelun aihe ja se, että lopputulos osoittaa Yhdysvaltojen voiman hiipuneen voi aiheuttaa myös muissa maissa kansan nousun.
  Euroopan kritiikitön suhtautuminen Yhdysvaltojen toimiin on noloa. Voisiko sanoa, että on Bryssitty. PCR kertoi kirjoituksessaan, että Euroopan johtajat saatiin aikanaan taivuteltua Yhdysvaltojen sotiin kantamalla heille kassikaupalla rahaa. Siitäkö tässä on kysymys?
  Näiden sotien vuoksi meillä on pakolaiskriisi ja kansalla mitta täysi.
  Yhdysvaltojen pitäsi palata noudattamaan kansainvälistä lakia, jonka se on hylännyt haitallisena suuruudelleen.
  http://www.unz.com/tsaker/the-anglozionist-empire-a-hyperpower-with-microbrains-and-no-cred-left/

 7. ”Yhdysvaltojen pitäsi palata noudattamaan kansainvälistä lakia, …”
  Tuo sana palata pisti silmään.
  Onko Usa milloinkaan noudattanut sitä? Eli sen pitäisi lopettaa kansainvälisten lakien rikkominen.
  USAn sionistien johtama armeija ja Nato ovat aina valmiita kaikin keinoin tukemaan niitä tahoja jotka ovat ryöstämässä toisen maan rikkauksia ja alistamassa sen kansaa velkaorjuuteen.

  • ”USAn SIONISTIEN johtama armeija ja Nato ovat aina valmiita kaikin keinoin tukemaan niitä tahoja jotka ovat ryöstämässä toisen maan rikkauksia ja alistamassa sen kansaa velkaorjuuteen.”

   Muutama lainaus Talmudista:

   ”Baba Bathra 54b: Ei-juutalaisten omaisuus on kuin erämaa; joka tulee sinne ensin, saa sen.

   Iore Dea 159,1: On sallittua lainata rahaa kristityille ja kiskoa heiltä korkoa.

   Zohar I, 160a: Juutalaisten täytyy aina yrittää pettää kristittyjä. Juutalaisten täytyy vapautua heistä ja tulla heidän hallitsijoikseen.

   Abodah Zarah 8,5: Jos ei-juutalainen tappaa ei-juutalaisen tai juutalaisen, hän on vastuullinen, mutta jos juutalainen tappaa ei-juutalaisen, hän ei ole vastuullinen.

   Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.

   Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.

   Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.

   Mizbeah V: Mikään ei ole Talmudin yläpuolella.”
   *
   ” US Congresswoman, Alexandria Ocasio-Cortez, has proposed the US cut military and economic aid worth $3 billion a year from Israel in response to the re-election of Benjamin Netanyahu as prime minister.”
   https://www.middleeastmonitor.com/20190418-us-congresswoman-proposes-cutting-israel-aid/
   *
   ” Netanyahu Promises TALMUD Will Be Israeli Law”,
   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180440

  • Towards a Culture of World Peace
   By Prof Michel Chossudovsky

   The following text was presented at the closing session of the Conference on Dialogue of Asian Civilisations, programme organized by the Chinese Academy of Social Sciences (CASS), Beijing, May 15-16, 2019

   ***

   The World is at a dangerous crossroads. A culture of war and military conquest is upheld. War is presented to public opinion as a US-NATO peace-making endeavor which will ultimately result in the spread of Western democracy.

   Military intervention not to mention “economic warfare” (including sanctions) are routinely upheld as part of a humanitarian campaign. War has been granted a humanitarian mandate under NATO’s “Responsibility to Protect” (R2P).

   Culture which is the theme of the Conference on Dialogue of Asian Civilisations (Beijing, May 15-16, 2019) is of utmost importance in resolving conflicts within and between nations. Culture defines perceptions and understanding as well as dialogue and diplomacy.

   In this regard, “Towards a Culture of World Peace” constitutes a commitment to Human Livelihood. It is an initiative which consists in confronting the discourse in support of war and military intervention emanating from NATO and the Pentagon. It requires reviving a Worldwide anti-war movement, nationally and internationally as well as establishing a resolve by the governments of sovereign nation states to reject this Worldwide process of militarization.

   The contemporary US-NATO “culture of war” (which has its roots in European colonial history) constitutes an obvious obstacle and impediment to the Dialogue of Civilizations and China’s Belt and Road Initiative (BRI) launched by President Xi Jinping in 2013.

   The culture of peace is universal. It is shared by people and nations Worldwide. Today’s “culture of war” is a US hegemonic project predicated on the creation of conflict and divisions within and between countries. It is this (unilateral) project of global warfare which is intent upon destroying civilization.

   “The culture of peace” which was addressed by President Xi Jinping in his opening address of the Conference on Dialogue of Asian Civilizations, constitutes an important instrument which has a bearing on broad geopolitical, economic and strategic relations.

   The procedure consists in ultimately confronting and dismantling “the culture of war” which has a pervasive impact on the human mindset.

   This endeavour will not succeed through political rhetoric or a “war of words”.

   It requires:

   Translating the “culture of peace” into concrete actions at the geopolitical and diplomatic levels
   Confronting media disinformation and war propaganda
   A cohesive anti-war movement at the grassroots of society (nationally and internationally)
   An endorsement by the governments of sovereign countries, member states of the United Nations, namely a decisive inter-governmental rejection of the US-NATO “culture of war”, which is in blatant violation of the UN Charter.
   The disbandment of military alliances, including NATO, which are supportive of global warfare.
   The withdrawal of NATO member states and NATO partner member states from the North Atlantic Treaty Organization (NATO)
   The adoption of a coherent and Worldwide disarmament programme coupled with major reductions in military spending.
   The closing down of all military bases, some 800 US military bases in about 80 countries
   The curtailment in the international trade of weapons
   The restructuring of national economies with a view to downgrading and eventually closing down the war economy,
   The reallocation of financial resources and tax revenues towards the civilian economy including social services.
   So-called “Humanitarian Warfare”

   The victims of U.S. led wars are routinely presented by the Western media as the perpetrators of war.

   Realities are turned upside down. “War is Peace” said George Orwell. The Western media in chorus upholds war as a humanitarian endeavor. “Wars make us safer and richer” says the Washington Post.
   https://www.globalresearch.ca/towards-a-culture-of-world-peace/5675866

 8. Yhdysvaltain armeija valmis tukemaan N-yahua ja sionisteja jotka rosvottuaan palestiinalaisten maat nyt rakentavat omia etujaan turvaavaa ’taloudellista rauhaa’… aika huvittavaa on ’kushnereiden’ puuha, tyypillisesti rahalla he tekevät mitä haluavat
  Tuo resepti on toiminut hyvin historiassa mutta onko jo tullut aika ettei se enää toimikaan yhtä tehokkaasti?

  Palestinians give cool reception to US economic peace confab
  Ramallah criticizes White House for announcing economic ‘workshop’ without first revealing blueprint for solving core political issues; PM Shtayyeh says Palestinians not consulted
  Any American peace plan that ignores the Palestinian people’s political aspirations for an independent state is doomed to fail, a senior Palestinian official said Monday — boding ill for a US Mideast peace conference planned next month.
  The Palestinians, who severed ties with the US over a year ago, have repeatedly expressed fears that the White House will try to buy them off with large sums of investment in exchange for freezing their demands for an independent state. They believe the US is trying to rally support from other Arab countries to bully them into accepting a plan they see as unacceptable.

  https://www.timesofisrael.com/palestinians-give-cool-reception-to-us-economic-peace-confab/

 9. Ei ole paljon tietoa herunut v-mediassa
  Ukrainassa kova show meneillään … juutalainen koomikko joka mainostaa Israelia noussut valtaan
  Onkohan miehellä Usan armeijan ja Washingtonin neokonnien tuki takanaan? vai onko itsenäinen sooloilija. Kovat on ainakin puheet…
  Ukraine’s new president sworn in: ‘We must defend our land like Israelis’

  Volodymyr Zelensky, a Jewish comedian who won a landslide victory in elections, dissolves parliament, urges ministers to resign and vows to solve Donbas crisis
  https://www.timesofisrael.com/ukraines-new-president-sworn-in-we-must-defend-our-land-like-israelis/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here