Yle jatkuvassa infosotatilassa Venäjää vastaan

35
Propaganda on infosodan väline. Kuva: gegenstrom.org

Yhdysvaltain jatkuvasti käynnissä oleva globaali informaatiosota kohdistuu tällä hetkellä voimallisimmin Venäjään, Kiinaan, Iraniin ja Venezuelaan. Suomi on kattavasti mukana USA:n generoimassa Venäjän vastaisessa infosodassa aina valtiollista Yleä myöten. Ylen poispotkittu päätoimittaja Atte Jääskeläinen käynnisteli infosotatoimet Ylen osalta. Yleisölle näkyvin infosotaoperaatio on ollut Ylen toimittajan Jessikka Aron vetämä trollijahti, jonka esikuva oli haettu Yhdysvalloista.

Vastavalkea on seurannut Jessikka Aron kulkeutumista laajemmille metsästysmaille trollijahdissaan. Trolleja tosin on löytynyt niukanlaisesti, mutta muu tiedonvälitys uusillekin toimeksiantajatahoille lienee toiminut.

Ylellä on ilmeisesti ollut tarve nostaa uusia toimijoita infosodan taistelutantereelle, koska uutena infosoturina ja osin uusin eväinkin valokeilaan on astunut Ylen Berliiniin sijoitettu toimittaja Anna Saraste. Hänen repertuaariinsa sisältyy tiedustelulakien seuranta, eli hän on myös urkinta-asiantuntija.

Valeuutisraportti kansainvälisellä yhteistyöllä

Uutena kuviona infosotimisessa on valeuutisoinnin kansainvälinen tutkimusyhteistyö. Sen tuottamasta raportista Vastavalkean toimitussihteeri Vesa Raiskila on tehnyt kattavan arvion artikkelissaan ”Ylen kömpelö hyökkäys toisinajattelijoita kohtaan”.

Anna Saraste liikkuu tässä valeuutisraportoinnissaan kiinteästi USA–Venäjä -infosotaulottuvuudessa. Sarasteelle USA:n puoli (Yle mukaan luettuna) edustaa totuuskerrontaa, Venäjän puoli valeuutisointia. Toivottavasti analysoija ei ole sentään yhtä yksinkertainen kuin analyysinsä.

Anna Saraste nostaa raportissaan tikun nokkaan tukun suomalaisia toisinajatteluun (= itsenäiseen ajatteluun) langenneita toimijoita kärsimään julkista häpeärangaistustaan. He vastannevat haasteeseen omalta osaltaan. Tässä kirjoituksessani nostan valeuutisraportista esille vain Vastavalkeaa koskevan osuuden: 

”Yksi esimerkki melkein kaikkiin yllä mainittuihin ryhmiin jaetusta valeuutisesta on tämä Vastavalkea-nettilehden juttu, joka käsitteli Yhdysvaltain “vuodettua suunnitelmaa Venezuelan kaatamiseksi”. Vastavalkea mainitsee lähteikseen libanonilaisen vastamedian Voltairenetin sekä englanninkielisen Off-Guardianin, joka on StopFake-faktantarkistussivuston mukaan yksi Venäjän hallituksen englanninkielisistä propagandasivustoista.” (korostus lisätty)

Tässä Ylen toimittaja Anna Saraste muitta mutkitta leimaa Vastavalkean julkaiseman artikkelin ”Vuodettu USA:n suunnitelma Venezuelan hallinnon kaatamiseksi” valeuutiseksi mitenkään sitä todistamatta. Tälle Journalistiliiton mainostamalle sananvapaustaistelijalle riittää se, että USA:n Venäjän vastaisen infosodan eturintamassa toimiva ukrainalainen infosotayksikkö StopFake ilmoittaa artikkelin toisen lähteen, Off-Guardianin, olevan yksi Venäjän hallituksen englanninkielisistä propagandasivustoista. 

Tämän tiedon toimittaja Anna Saraste onkin saanut siis ”omilta”, joten sen täytyy olla luotettava.

Kahdentasoista journalismia

Otetaanpa vertailtavaksi Riikka Söyringin ja Anna Sarasteen kyseiset tekstit journalistisen työn kannalta.

Riikka Söyring asettaa vahvan varauman lähteeseensä omassa tekstissään: 

”Asiakirjan aitous on kysymysmerkki (SOUTHCOM ei ole kiistänyt sitä eikä — luonnollisestikaan — vahvistanut sen aitoutta), mutta sen sisältö on tuttua aiemmista vallanvaihto-operaatioista ja siksi sen selostaminen on aiheellista.” 

Anna Saraste puolestaan luottaa sokeasti lähteeseensä StopFake: 

”[… mainitsee lähteikseen…] englanninkielisen Off-Guardianin, joka on StopFake-faktantarkistussivuston mukaan yksi Venäjän hallituksen englanninkielisistä propagandasivustoista.”  

Toisin sanoen Saraste ei kyseenalaista lähdettään millään tavoin, vaan pitää lähteen tietoa totena. Tämän läntisiin toimijoihin kytkeytyvän lähteen kertoma siis riittää Sarasteelle osoittamaan koko artikkelin valeuutiseksi.

Jätän lukijoiden arvioitavaksi, kumpi journalisteista — Riikka Söyring vai Anna Saraste — edustaa periaatteellisempaa ja terveempää journalismia?

Valeuutisleimaaminen — sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa?

Paitsi sananvapauden ulottuvuutta, Ylen ja muun valtamedian hellimässä valeuutisiksi leimaamisessa saattaa olla kyse myös lainvastaisesta toiminnasta elinkeinotoiminnassa.  

Laki sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa (2 §) lausuu asiasta seuraavaa:

”Elinkeinotoiminnassa ei saa käyttää totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua, joka koskee omaa tai toisen elinkeinotoimintaa ja on omiaan vaikuttamaan hyödykkeen kysyntään tai tarjontaan taikka vahingoittamaan toisen elinkeinotoimintaa.

Elinkeinotoiminnassa ei saa käyttää asiaan kuulumattomia seikkoja sisältävää eikä esitystavaltaan tai muodoltaan sopimatonta ilmaisua, joka on omiaan vahingoittamaan toisen elinkeinotoimintaa.”

Isojen mediatalojen suorittama jatkuva pienten mediatoimijoiden perusteeton (eli todistamaton) leimaaminen valeuutismedioiksi täyttää varmuudella sopimattoman menettelyn elinkeinotoiminnassa tunnusmerkistön. Kyse on osin rikoslain alaisesta toiminnasta.

Pienten mediatoimijoiden on syytä tiivistää yhteistyötään näiden valtamedian suorittamien laittomuuksien kitkemiseksi tykkänään pois.

Suomalaisten infosoturien taustatuki selkiytymässä

Aikaisemmissa artikkeleissaan Vastavalkea on kaivanut esille Jessikka Aron toimeksiannoista ja taustaresurssoinneista vastaavat tahot. 

Näistä kertoo Riikka Söyring artikkelissaan ”’Luotettavaa’ tietoa brittirahoituksella – uusia paljastuksia läntisestä trollitehtaasta”. Jessikka Aron taustalta löytyi mm. EU-komission, Britannian hallituksen, Yhdysvaltain ulkoministeriön, YK:n ja George Sorosin Open Society -säätiöiden rahoittama Media Diversity Institute.

Anna Sarasteen esillä olevan tutkimuksen taloudellisiksi tukijoiksi paljastuvat — ei mitenkään yllättävästi — osin samat tahot. 

Vesa Raiskilan artikkelin mukaan tämän Anna Sarasteen ja kumppaneiden tutkimusraportin taustarahoittajina toimivat yhtenä tukijana mainitun n-ost.org-verkoston sponsoreihin kuuluvat George Sorosin Open Society Foundations sekä amerikkalainen National Endowment for Democracy, ja yhteistyökumppaneihin muiden muassa Center for Independent Journalism, jota puolestaan tukevat muiden muassa Yhdysvaltain suurlähetystö, Soros Foundation, Soroksen Open Society Institute, The New York Times, US Information Service, Coca Cola ja Britannian suurlähetystö.

Kun kyse on esimerkiksi USA:n ja Britannian suurlähetystöistä, on lähes varmaa, että mukana ovat myös kyseisten valtioiden tiedustelupalvelut.

Erityisen kiinnostavaa on — Jessikka Aron tapauksessa osittain jo dokumentoitu — Ylen ja ulkomaisten tiedustelupalvelujen yhteistyö.

Anna Sarasteen varsinaisena työnantajana on julkilausutusti Yle, ja Ylen julkaiseman ’valeuutisraportin’ pääasiallisena tekijänä hän on varmaankin saanut taloudellista tukea myös muilta tutkimusta rahoittaneilta tahoilta. Kuka tai mikä taho lieneekään kyseisen tutkimustyön alkuperäinen toimeksiantaja, Ylen ja tiedustelupalvelujen rahat ovat siinä iloisesti sekoittuneet.

Ylen ja ulkomaisten tiedustelupalvelujen yhteistyö on näin virallistunut. Kysymys kuuluu, onko tämä tapahtunut valtiojohdon ja Suojelupoliisin tieten tai jopa suoranaisella myötävaikutuksella?

On muistettava ja huomattava, että Suomen maanpetos- ja valtiopetoslainsäädäntö ei erottele valtioita, joiden hyväksi petoksia tehdään. Sekä Venäjän että Yhdysvaltain — kuten kaikkien muidenkin valtioiden — kanssa tehty Suomea vahingoittava yhteistyö on kyseisten lakien vastaista.

35 KOMMENTTIA

 1. Tsekkasin n-ostin taustatahoja. Löytyy saksalaista ministeriötä, jopa Saksan poliittisen kasvatuksen virasto + the usual suspects.

  Artikkelin kahdesta muusta kirjoittajasta Hoffman on EYP-palkittu (Anna Saraste istui vuoteen 2016 EYP:n johtokunnassa ja siirtyi sieltä EYP:n neuvoa antavaan komiteaan), Dobrokhotov on NATOn ajatushautaamo Atlantic Councilin partneri Bellingcatin partneri. Dobrokhotovin juttuja Venäjällä julkaisee The Moscow Times joka kuuluu suomalaiseen Sanoma-konserniin.

  Rahoittaja- ja yhteistyökumppanijälkiä seuraamalla päätyy aina samoihin transatlanttisuuden ja EU-
  federalismin edistäjäryhmiin.

  Sarasteen et al. artikkelissa väitettiin länsimaiden olevan fakta- ja argumenttipohjaisia; artikkelin sisältö ei tue väitettä.

  Mutta ei kanneta kaunaa, kukin tekee mihin kykenee.

 2. Aivan kuten yksityinen ihminen voi hurahtaa sokeasti johonkin uskoon ja sen seurauksena hylätä hurahtamista koskevat realiteetit niin Ylekin on ’hurahtanut’ (pääosin ehkä kuitenkin tietoisesti?) uusliberalismin uskoon sokeasti luottaen siihen että se on se ainoa oikea tie joka pelastaa.
  Mutta tuo luottaminenkin voi olla alitajuista ja sokeaa.
  Vaikka tässä uskossa/luotossa ’Saatanan’ tunnusmerkit ovat lähes kaikkialla nähtävissä niin niillä ei ole hurahtaneelle sitä järjellistä painoarvoa joka pistäisi uskon kahleista vapaan aivotoiminnan käyntiin.
  Satan’s Signs are Everywhere
  Have you noticed that corporations are taking political stands, and coincidentally singing from the same globalist songbook? Have you noticed that whites are becoming a minority in ads and miscegenation is fostered by TV commercials? It’s as though someone blew a whistle and they all came out for gender dysphoria and “multiculturalism”.
  … Illuminati (Satanic) motifs are present in the logos of numerous corporations, cities and states. These motifs include the dot in a circle (penis in vagina), the Eye of Horus (666 or “OK” sign), the swoosh (sunrise on horizon signifying Lucifer the light bearer), the Masonic Compass and Square, the Masonic Two Towers, the Star of David, Pentagrams and Pyramid without the capstone. This is the way they signal their dominance to insiders.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188436
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188465

  Samat aivotoimintaa ja tajuntaa ohjaavat ’kutistavat mekanismit’ jotka voidaan todeta yksilötason ’sokeassa hurahduksessa’ ovat nähtävissä Ylessäkin. Sinänsä se on luonnollista koska Ylehän on vain laajempi ihmistajuntojen koostuma ja tajunnan lait toimivat sielläkin.

  Hajonnut mieli/tajunta on suurin ihmiskuntaa uhkaava vaara. Se on tila jossa tajunnan eri osa-alueet eivät enää kykene toimimaan harmoonisesti integroituneena yksikkönä eli jokainen mielen/psyyken toiminnan osa – kuten muisti, ajatukset, aistit (näkö, kuulo…), ’totuutta varmentavat valmiudet’, tietoisuus – toimii enemmän toisistaan riippumatta ja irrallisesti kuin integroituneena kokonaisuutena. Pahimmillaan päädytään tajunnan vaikeaan ja vaaralliseen pirstoutumiseen.
  Tästä seuraa ettei ihmisen käytös ole harkitsevaa, rohkeaa ja strategisesti vakuuttavaa vaan yksipuolisesti pakonomaista ja pelon hallitsemaa. Erilaiset totuutta torjuvat mekanismit astuvat silloin nopeasti kuvaan kuten torjunta (mikään fakta joka uhkaa omaa ei mene perille), ahdistavana koetun ulkopuolisen tiedon luoma harhaluuloisuus, omien pelkojen projisointi muihin (muut nähdään pelottavina kun oma pelko on siirretty alitajuisesti heihin) ja jopa valheiden uskominen ja keksiminen joka voi olla alitajuistakin siten ettei ihminen sitä itse edes tiedosta vaan valehtelee sujuvasti uskoen olevansa oikeassa. Tämä on tyypillistä juoruja levitettäessä.

  The Disintegrated Mind: The Greatest Threat to Human Survival on Earth
  So, for the purpose of this article: Mental disintegration describes a state in which the various parts of the human mind are no longer capable of working as an integrated unit. That is, each part of the mind – such as memory, thoughts, feelings, sensing capacities (sight, hearing…), ‘truth register’, conscience – function largely independently of each other, rather than as an integrated whole. The immediate outcome of this dysfunction is that human behaviour lacks consideration, conviction, courage and strategy, and is simply driven compulsively by the predominant fear in each context.
  In any case, leaving aside ‘cognitive dissonance’, there are several types of mental disintegration as I define it in this article. Let me briefly give you five examples of mental disintegration before explaining why it occurs.
  1 Denial is an unconscious mental state in which an individual, having been given certain information about themselves, others they know or the state of the world, deny the information because it frightens them. This is what happens for a ‘climate denier’, for example. For a fuller explanation, see ‘The Psychology of Denial’.
  2 The ‘Magic Rat’ is an unconscious mental state in which a person’s fear makes them incapable of grappling with certain information, even to deny it, so they completely suppress their awareness of the information immediately they receive it. For four examples of this psychological phenomenon, which President Trump exemplifies superbly, see ‘You Cannot Trap the “Magic Rat”: Trump, Congress and Geopolitics’.
  3 Delusion is an unconscious mental state in which a person is very frightened by certain information but the nature of the circumstances make it impossible to either deny or suppress awareness of the information so they are compelled to construct a delusion in relation to that particular reality in order to feel safe. For a fuller explanation, see ‘The Delusion “I Am Not Responsible”’.
  4 Projection is an unconscious mental state in which a person is very frightened of knowing a terrifying truth so they ‘defend’ themselves against becoming aware of this truth by (unconsciously) identifying a more palatable cause for their fear and then ‘defending’ themselves against this imagined ‘threat’. Political leaders in Israel do this chronically in relation to the Palestinians, for example. But the US elite also does this chronically in relation to any competing ideas in relation to political and economic organization in other countries. See ‘The Psychology of Projection in Conflict’.
  5 Lies arise from a conscious or unconscious mental state in which a person fears blame and/or punishment for telling an unpalatable truth (such as one that will self-incriminate) so they unconsciously employ tactics, including lying, to avoid this blame and punishment (and thus project the blame onto others). When people lie unconsciously, it means they are lying to themself as well; that is, constructing a lie without awareness that they are doing so. For a fuller explanation, see ‘Why Do People Lie? And Why Do Other People Believe Them?’

  https://www.globalresearch.ca/disintegrated-mind-greatest-threat-human-survival/5677392

 3. mitenhän se saraste osoitti,että offguardian olis venäjän hallituksen propagandasivusto??ettei vaan yritys leimata sellaisex,kun ei muuta argumentteja keksi tai löydä.noi leimaamiset muistuttaa kyllä ihan sitä paljon mainostettua vihapuhetta.siis eihän länsimaisesta sivystyksestä ja demokratiasta voi nousta eriäviä mielipiteitä ilman venäjän vaikutusta…aikas loukkaavaa ja vähättelevää touhua itsenäisiä ajattelijoita kohtaan.mutta kyllähän se leimaaminen toimiikin,kun vaikka dnc ja clinton vuodoistakin puhe meni täysin venäjään,itse vuodot jäi sillä sitten huomiotta.
  ja vastavalkeakin tekee jotain oikein,kun alkaa saamaan huomioo,ja mustamaalausta osakseen

 4. On paikallaan tarkentaa tutkimus-sanan käyttöä tämän valeuutisraportin yhteydessä.

  Itse kirjoitus selventää artikkelia omassa laatikossaan näin:

  ”Näin tämä selvitys tehtiin

  Selvitystä varten on haastateltu 15 disinformaatioasiantuntijaa kuudesta eri EU-maasta

  Tutkimus keskittyi neljään EU-maahan, mutta Ylen haastattelemat asiantuntijat uskovat, että jutussa kuvaillut disinformaation levitystavat ovat yleisiä myös muualla Euroopassa…”

  Siinä käytetään tuotoksen määreenä kumpiakin sanoja sekä selvitys että tutkimus.

  Tutkimus se ei ole missään tapauksessa; perustermit disinformaatio ja valeuutinen ovat määrittelemättä ja ”tutkimuksen” tulos on ennakkoon lukkoon lyöty. Lisäksi tutkimusote on kaikkea muuta kuin tieteellinen. Kumpaakin termiä on käytetty asiallisesti ottaen siinä merkityksessä, että määräävänä on niiden sisällön poikkeaminen tekijöiden edustamien medioiden esittämistä mielipiteistä tai uutisista. Sellaisena selvitys (tai ”tutkimus”) edustaa totalitaristista tiedonvälitysnäkemystä, ts. valtamedia välittää ainoana totuutta, muut ovat disinformaatiota tai valeuutisointia.

  Tämä ’mediatotalitarismi’ on valitettavan yleistä suomalaisessa valtamediassa. Mediapoolin toiminta-aikana se on entisestään lisääntynyt.

  Valtamedia puhuu itsestään totuusmediana, mille puheelle ei ole käytännössä katetta. Vastavalkeassakin on osoitettu parikymmentä poimintoa, joissa valtamedia on poikennut totuudesta. Valtamedian valeuutissyytökset — kuten tässäkin Riikka Söyringin artikkelia kohtaan — ovat jääneet säännönmukaisesti todistamatta, pelkän hokeman varaan.

  Nollatutkimuksena sitä voisi pitää. Seppo Sisätön 1974 esittämän ”määritelmän mukaan nollatutkimus ei tuota tieteellistä perustietoa, eikä myöskään yhteiskuntaa ja sen päätöksentekijöitä hyödyttävää tietoa.” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Nollatutkimus)

  Pyrkimys antaa selvitykselle tieteellisyyden vaikutelma edustaa jo sinällään Journalistin ohjeiden vastaista toimintatapaa.

  • ”Valtamedia puhuu itsestään totuusmediana, mille puheelle ei ole käytännössä katetta….”
   Tuollainen puhe kaiken sen valheesta kiinni jäämisen jälkeen mitä on voitu osoittaa kertoo jo aika vakavasta psyykkisestä häiriöstä. Yleensä realiteetin testauksen häiriö katsotaan sellaiseksi.
   Ilmiö nähdään myös Oikeamedian kohdalla kun se on valinnut nimekseen OM eikä suinkaan ole aina oikeassa. Se myös kieltäytyy vapaasta kommentoinnista ja ikäänkuin sillä turvaa oikeassa olonsa vaikka todellisuudessa vahvistaa omaa epätoivoista oikeassa olon harhaansa.

   • Oikeamedialle ja sen joillekin ilmeisestikin Israelia ”valittuna kansana rakastaville” blogisteille olisi vavistus ja kauhistus, jos joku mahdollinen kommentoija esittäisi siellä sopivasti valikoiden pienen osankaan niistä Israelia ja sen johtajia koskevista TOSIASIOISTA, joita esim. Vastavalkeaan annetuissa tietyissä kommenteissa on tuotu esille.

    • Siellä todellakin on itseään kristittyinä pitäviä israeluskovaisia blogisteja jotka eivät halua nähdä N-yahun palestiinalaisten kansanmurhan sallivan ja suur-Israelia luovan politiikan raakaa totuutta.
     He käyvät kovaa sotaa muslimipakolaisia vastaan tajuamatta että juuri nuo N-yahun sodat heitä tänne ajavat ja että nuo sodat ovat täysin kristinuskon vastaisia.

 5. Onko YLE huijari firma ? Väittää sivuillaa, että se noudattaisi muka omia ohjeitaan, vaikka ei todellisuudessa noudatakkaan. Jessin toiminta Ylellä ei ole ollut YLEN sääntöjen mukaista ”riippumatonta.”

  Lukekaas ensin tämä
  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:
  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html
  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.
  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.
  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.
  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.
  Mielestäni olisi hyvä jos YLE palauttaisi verorahat takaisin kansalaisille, 500 miljoonaa vuodessa. Vaikka Jessi taisi tuolloin 14.9.2016 olla freelancer, niin YLEN ohjeet koskee heitäkin.

  13.06.2018 
  Ylen toimittaja vaatii MV-sivustolta 140 000 euroa korvauksia – asianajaja: ”On tähdätty siihen, että hän luopuu työtehtävistään”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201011012_u0.shtml 

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Journalistien ohjeet
  4. Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

  MV-lehden perustaja Ilja Janitskin määrättiin vangittavaksi

  06.10.2016 

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201610060140951
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet
  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä. 

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  • Todistaja Atte Sakari Jääskeläinen on kertonut käräjäoikeudessa, että ***

   ***

   56 (178)

   ***
   ***
   ***

   MV-juttu:

   Aro oli oikeudenkäynnin ydin, ja tiettävästi verovaroin ylläpidettävä Yle oli maksanut ylioppilaspohjalta toimittajana toimivan Aron massiiviset asianajajapalkkiot ennen palkkioiden siirtämistä tuomittujen vastuulle.

   https://mvlehti.net/2019/03/07/ylen-nato-mannekiini-jessikka-aro-jai-ilman-ihmisoikeuspalkintoa-solvasi-trumpia/

   • Henk.koht. ajattelen että Aro jäi ilman palkintoa lännen trollitehdas -paljastusten, ei Trumpin solvaamisen takia. Olisi liian noloa palkita maksettu trolli.

    Trumpia solvaa liki joka toimittaja joten se ei ole uskottava syy palkinnon menetykselle.

    • Itselleni tuli järkytyksenä viimeisen parin vuoden aikana hitaasti tapahtunut muutos AVAAZ verkostossa. Alkujaan hieno yhteenliittymä NATO trollaa, Islam myötäilee ja elefanttien hyvinvointikin on jäänyt taka-alalle. Pitkäaikaisena jäsenenä sain postiini vastauksen harmistuneeseen sähköpostiini. En tiedä kuinka monelle moinen ”etuoikeus” edes suotiin. Vastaus oli luokkaa ”kuin sä voit olla tommonen?”. En viitsinyt vastata, katsoin jäsennelleeni tosiasioden pohjalta mielipiteeni selkeästi. Tyydyn olemaan.
     AVAAZ on myyty ja mitä ilmeisimmin myös ostettu vapailla markkinoilla.
     PS. Vanhana jäsenenä yhdyn vieläkin mielestäni arvokkaisiin vetoomuksiin. Viime aikoina niitä vain on ollut kovin vähän.

  • Mielestäni olisi hyvä jos joku kysyisi YLEltä että onko veronmaksajia huijattu ? Väitetty että YLEN toiminta on riippumatonta. YLE veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

   2008:
   Kantelukirjoituksen mukaan Yleisradio Oy….
   – Apulaisoikeuskansleri totesi, että Yleisradio Oy:lle tehtyihin yhteydenottoihin vastaamista
   sääntelee hallintolaki siitä ilmenevine hyvän hallinnon periaatteineen.
   http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/foka/2008/20081345

   • Ja samalla voisi kysyä viitsiskö YLE maksaa rahat takas, 500 miljoonaa vuodessa. Kun ei olekaan toiminut sääntöjensä mukaisesti.

  • Jos oik.käynnin päämäärä (rahakorvaus) oli että Aro sitten voi luopua tehtävistään Ylellä niin siinä tapauksessa sekä Aro että Yle ovat rikkoneet journalistin ohjeita toiminnallaan, Yle antaessaan Arolle (uhriutumis)aikaa ohjelmissaan, Aro käyttäessään Yle-aikaa hyötyäkseen taloudellisesti oikeusjutusta + ajaakseen läpi omaa viestiään oikeusjutun ollessa kesken.

 6. Presidenttipyrkyri Ilja vangittiin tekaistulla ja keksityllä ”rikos ihmisyyttä vastaan” etsintäkuulutuksella, vaikka Iljaa ei ole koskaan edes epäilty eikä syytetty sellaisesta rikoksesta.

 7. Ongelma on varmasti isompi kuin aro ja saraste sillä vaikuttaa että yle on tietoisesti alkanut yhteistyöhön lännen tiedustelun ja trollitehtaiden kanssa jo edellisen kokoomukselaisen pääjohtajan ja kepulaisen päätoimittajan aikana ja yleä johtaa poliittinen hallitusneuvosto että kehityksellä on poliittinen siunaus. Tietenkin jos ylen toimittajat alkaa perusteettomasti demonisoida muita medioita niin toimittajat on syytä vetää oikeuteen mutta myös ylen toimintavat pitää muuttua puolueettomaksi uutistoimistoksi mutta se on vaikeampi tapaus kun sen .muutoksen pitäisi tehdä poliittinen ylen hallintoneuvosto ja siinä on enemmistönä porukka jolle ylen trolli- ja tiedusteluulottuvuus sopii. Julkisuus on ainoa keino ylen toiminnan muuttamiseen mutta suomessa toimii mediapooli johon yle ja suomen muu valtamedia kuuluu että sitä julkisuutta varmasti ei tule tekipä yle ja sen toimittajat mitä vain.

 8. Suomen mediapoolissa peesataan Saksan länttä nuoleskelevaa pyrkyritahoa, joka on läpeensä korruptoitunut ja henkisesti vajaamittainen yleisinhimillisen ymmärryskyvyn suhteen. Meillä on historiallinen rapparirasite asiassa. ”Orjalauma on se joukko – itsenäinen Kreikan mies”, kuului aikanaan antiikin lausahdus. Tämä onkin se ydinsanoma, joka kaikuu kaukaa historiasta meidän päiviimme asti. Vastavalkea edustaa urhoollisesti tätä vapaata kreikkalaista vakaumusta. Samaa voi sanoa runsaslukuisesta Saksan vaihtoehtomediasta. Siellä, jos missä, kärsitään suunnattomasti maailman yksinapaisuudesta, joka on alistanut ja syönyt vapaakristillisen ja perusinhimillisen käsityksen ihmisyydestä Keski – Euroopassa.
  Oman kielen ja omaehtoisen kulttuurin puolustaminen luo maanosastamme rikkaan ja moninaisen kansojen yhteisön. Tähän emme tarvitse natomielistä sotaisaa asennetta, ei uuden EU – virkamiesylimysluokan pönkittämistä. Emme tarvitse Jessikoita emmekä Jääskeläisiä. Ennen EU:ta ja sen luomaa mediasotaa Euroopan monikulttuurisuus oli aitoa ja toisiansa sydämellisesti rikastuttavaa. Banaali katolilaislähtöinen EU – byrokratia syö koko ajan Euroopan juurevuutta, henkisiä resursseja ja luovuutta. EU on kuin suuri roomalaiskatolinen seurakunta, jossa paavi määrittelee ihan kaikki yksityiskohdatkin, koska on myös spioniverkostonsa avulla perillä kaikesta.
  Kaksikymppisenä suomalainen voi hoksata asioiden laidan, jos on informaatiota ja kykyä ja rohkeutta ajatella itsenäisesti. Vastavalkean rooli on tärkeämpi kuin oikeastaan edes tohtii ääneen lausua ettei tule ylisanoja. Sen merkitys on tosi ja se vaikuttaa enemmän kuin oikeastaan ymmärrämme.

 9. Mihin tämä Ylen (ja koko sionistisen länsimedian ylläpitämä) vaikeasti ymmärrettävä irrationaalinen jatkuva vihatila Venäjää vastaan perustuu? Miten sen voisi ymmärtää?
  Vihatilaa tuskin olisi ilman valtamediaa eikä valtamediaa olisi ilman sen omistajia. Ja tuo omistajataho painottuu selkeästi rahaa hallitsevaan tahoon eli juutalaisiin nwo-sionisteihin ja heidän lakeijoihinsa myös meillä.
  Niinpä Guyenot kysyy
  How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
  https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/
  Sionistien aggressiiviselle käytökselle löytyy myös historiallisia syitä Hebrealaisesta Raamatusta
  Israel’s Aggressive Behavior is Embodied and Prophesied in the Hebrew Bible
  https://russia-insider.com/en/israels-aggressive-behavior-embodied-and-prophesied-hebrew-bible/ri22632

  Bolsevismilla ja NL:n kanssa käydyillä sodilla on yhä kiistaton vahva vaikutus maamme asenteisiin Venäjää kohtaan.
  Molemmista on v-median propagandan avulla onnistuttu antamaan valheellinen ja totuudenvastainen kuva kansalle. Ja me tiedämme mikä taho v-median takana on tätä kuvaa ollut luomassa.

  Totuus on että että sekä Venäjän että Saksan kansa on saanut maksaa erittäin kovan hinnan sodista joista ne itse eivät ole olleet vastuussa vaan ovat joutuneet kulissien takana toimivan nwo-mafian pelinappuloiksi.
  Kun jälkikäteen saa luettavakseen sitä raakalaismaista ja julmaa saatanallista materiaalia, jota sotiin on liittynyt niin kauhistuu ja nousee mieleen kysymys kuinka tämä on mahdollista? Kuinka ihminen voi alentua tällaiseen?

  Bolsevikkien valtaan nousu Venäjällä pitää sisällään sellaista julmuutta jota ei mitenkään haluaisi uskoa todeksi. Kuitenkin se on dokumentoitua faktaa kuten linkin artikkeli kertoo. Aivan kuten palestiinalaisiin kohdistuva vihakin on.

  Jos olet heikkohermoinen niin jätä linkin artikkeli kuvineen katsomatta.
  Herää kysymys kuinka se taho joka kaikesta on perimmäisessä vastuussa voi/kehtaa ylläpitää holokaustin ja ww2 myyttejä joille ei virallisista kertomuksista löydy selkeää totuuspohjaa.

  The Ritual Talmudic Execution and Torture Methods of the Bolsheviks Were Satanic
  Mike Walsh
  Wherever they occupied the Soviet Bolsheviks routinely targeted and martyred the most innocent in the most depraved ways.
  “Vladimir Lenin gave orders to kill as many students as possible in several towns. Chekists (Secret Police) arrested every youth wearing a school cap. Students were singled out and casually killed because Lenin believed the coming Russian intellectuals would be a threat to the Soviet regime.” ~ Vladimir Soloukhin, In the Light of Day, Moscow 1992, p. 40.

  There is a covert reason why Talmudic Bolsheviks with coerced accomplices sought ever more creative ways by which to kill their victims in the most hellish ways imaginable.
  Talmudic Jews consider themselves spiritually elevated on a scale equal to the degree of pre-death suffering inflicted on their victims. This scale of higher spirituality defines levels of priority such as priests, army officers, intellectuals and children. The degree of suffering in their victims is proportionate with the elevation of Talmudic occultism.
  All and much more is revealed in TROTSKY’S WHITE NEGROES by Michael Walsh. He says, “The nature of the debaucheries has no equal outside the concept of Lucifer’s teachings. The Talmudic scourge and predisposition towards maximising the sufferings of their victims were not confined to territory but to the peculiarities of the Talmudic mind.
  Today, the unfortunate Palestinians are treated as abysmally as were their fellow martyrs wherever Talmudic ideology spread.”
  Most Jews don’t like to admit it but our god is Lucifer and we are his chosen people. ~ Harold Wallace Rosenthal (1947 – 1976). A senior aide to Senator Jacob K. Javits.
  https://russia-insider.com/en/history/ritual-talmudic-execution-and-torture-methods-bolsheviks-were-satanic/ri25529
  lisää linkistä

  • World War II: The Foundational Lie of Our Era
   Historian David Irving has dedicated his life to uncovering the truth of WWII and bringing it to the public. Early in his career, he was renowned for his works on Hitler and Churchill.
   But ever since he questioned the conventional story of the Holocaust, he has been persona non grata. It’s time to set the story straight.
   Paul Craig Roberts
   https://russia-insider.com/en/history/world-war-ii-foundational-lie-our-era/ri27041

   • Hitlervihakin on kuulunut ja kuuluu Ylen vakiokalustoon. It’s time to set the story straight.
    Potilaani Hitler — Juutalaisen lääkärin kuvaus Hitleristä ja hänen perheestään josta paljastuu täysin erilainen mies mitä v-media on meille syöttänyt
    ’My Patient, Hitler’
    A Memoir of Hitler’s Jewish Physician
    http://www.ihr.org/jhr/v14/v14n3p27_bloch.html
    Eduard Bloch

 10. Yle ja Länsimainen inkvisitio

  Nykyaikainen inkvisition versio vaatii hyväksymään ajatuksen, että sota on keino levittää ”länsimaisia arvoja ja demokratiaa”.
  Hyvän ja pahan kahtiajako vallitsee. Meidän täytyy ajaa takaa ’pahoja poikia’.
  Sota on rauhaa. Suuri valhe on muuttunut totuudeksi … ja totuudesta on tullut salaliittoteoria. Ja ne jotka ovat sitoutuneet totuuteen luokitellaan ’Terroristeiksi’.

  Paul Craig Roberts’in mukaan (2011), ”salaliittoteorian käsite on kokenut uudelleenmäärittelyn Orwellin mukaan ”: Se ei enää tarkoita tapahtumaa, jonka taustalla on salaliitto. Sen sijaan se tarkoittaa selitystä, tai jopa faktaa, joka ei ole sovussa hallituksen ja sen ’mediahuorien’ selityksen kanssa.
  Toisin sanoen, kun totuus alkaa häiritä tai rasittaa valtiota ja sen Propagandaministeriötä, se määritellään ’salaliittoteoriaksi’, mikä tarkoittaa absurdia selitystä, jota meidän ei pitäisi uskoa vaan sivuuttaa hymähdellen.
  Näin fiktiosta tulee faktaa ja tutkiva journalismi on romutettu.
  Sosiaalisten, poliittisten ja taloudellisten asioiden ja kysymysten totuuspohjainen arviointi on salaliittoteoriaa ja vihapuhetta juuri siksi koska se haastaa konsensuksen (virallisen näkemyksen), joka perustuu valheeseen.

  • Todellinen uhka maailman turvallisuudelle on USA/NATO/Israel -liittoutuma, mutta inkvisitio (jota Yle tukee) kääntää realiteetit ylösalaisin: sodanlietsojat ovatkin sitoutuneet rauhaan, ja sodan uhrit esitetään sodan päähenkilöinä.
   Kun totuus alkaa häiritä tai rasittaa valtiota ja sen Propagandaministeriötä, se määritellään ’salaliittoteoriaksi’.
   Fiktiosta tulee siis faktaa. Tutkiva journalismi on romutettu.

   ”Kotimaa on uhattuna” -strategia.
   Kun sotaa käydään humanitaarisilla perusteilla, oikeus- ja kansainvälinen lakijärjestelmä käännetään ylösalaisin: sodanvastainen liike on kriminalisoitu ja sodan vastustaminen on rikos. Samaan aikaan sotarikolliset korkeissa viroissaan ovat määränneet noitavainon niitä vastaan, jotka haastavat heidät.

   Sota sallii mielivaltaisen miehien, naisten ja lapsien tappamisen. Se tuhoaa perheitä ja ihmisiä. Se tuhoaa ihmisten sitoutumista ja liittymistä lähimmäisiinsä.
   Se estää ihmisiä ilmaisemasta solidaarisuutta niille, jotka kärsivät. Se vaalii sodan ja poliisivaltion tietä ainoana tienä.

   Prof. Michel Chossudovsky: Mikä on salaliittoteoriaa, mikä totuutta?
   ”Terrorisminvastaista globaalia sotaa” ylistetään humanitaarisena hankkeena.
   Meillä on ”velvollisuus suojella” (”Responsibility to Protect”). Humanitaarinen sota on ratkaisu.
   Pahat ihmiset piileskelevät. Heidät on kaivettava koloistaan (”Take ’em out”), sanoi George W. Bush.
   Kun propagandamylly jauhaa totuuden salaliitoksi ja massat sallivat itsensä kritiikittömän huijauksen, niin maailma on pian suuri ja sotaisa hullujenhuone, josta sivistyksen jälkiä saa etsiä suurennuslasilla.
   Fiktiosta tulee siis faktaa. Tutkiva journalismi on romutettu.

   http://www.globalresearch.ca/what-is-a-conspiracy-theory-what-is-the-truth/5429344

 11. Hiljaista on, ei kommentoijia
  menee yksinpuheluksi mutta menköön
  Ylen sodan Venäjää vastaan voi hyvin kiteyttää sodaksi globalistit vastaan muut ihmiset siten että Venäjä edustaa ihmistä tai yksilöä joka ei anna globalistin (jota Yle edustaa) alistaa itseään.
  Oikeastaan on vain yksi vihollinen – globalistit!

  Mitä globalismi on ja miksi globalismi on vihollisista vaarallisin.
  Hyvä vastaus kysymykseen löytyy täältä
  https://www.vastarinta.com/globalismi/

  Nykyinen ”demokratia” on suunniteltu pitämään globalistit vallassa

  • Meilläpäin kannanotto hidastuu varmistuessamme korvatulppiemme kanssa viettämään USAn itsenäisyyspäivää torstaina neljäs heinäkuuta ilotulitusten paukkuessa muistuttaen sodan alkamiselta. Poliittisten vakeuksien kyllästäminä me tarvitsemme ansaitun levon, jos ei juhlimisesta tule jälkiseurauksia. Lupaavat 90 astetta fahrenheittia, ja kosteuspitoisuus 85 prosenttia.Uimareita varoitetaan jo ”hukkumasta humalapäissään”? Alkohooli ja vesi eivät sovi yhteen,heh.

 12. Tuo on hyvä muistutus:
  ”On muistettava ja huomattava, että Suomen maanpetos- ja valtiopetoslainsäädäntö ei erottele valtioita, joiden hyväksi petoksia tehdään. Sekä Venäjän että Yhdysvaltain — kuten kaikkien muidenkin valtioiden — kanssa tehty Suomea vahingoittava yhteistyö on kyseisten lakien vastaista.”

 13. West’s Moral Bankruptcy Exposed — Ja Yle vaikenee näistä rikoksista ja tukee Lännen moraalista rappiota

  The moral bankruptcy of Western powers was exposed – inadvertently – with the recent publication of three separate news reports. Taken together the reports out last week illustrate the rank hypocrisy of Western governments.

  First there was the Dutch-led inquiry into downing of the Malaysian MH17 airliner, which put the finger of blame on Russia for the disaster in 2014 when all 298 people onboard were killed.

  It is estimated that over 90,000 people have been killed in violence over the past four years, with most of the civilian victims caused by indiscriminate Saudi air strikes.
  It is an indisputable fact that the US, Britain, France, Germany and other NATO powers have been arming the Saudi regime with warplanes, helicopters, missiles and logistics to carry out this slaughter of Yemeni civilians. The Western states are complicit in war crimes.

  The third report we refer to was on the conclusions of the United Nations’ Special Rapporteur investigating the murder of Saudi journalist Jamal Khashoggi.
  Despite mounting evidence of Saudi regime guilt in the journalist’s murder and in the deaths of tens of thousands of Yemeni civilians, Western governments have not imposed any sanctions against Riyadh. Indeed, they continue to ply this regime with billions-of-dollars-worth of killing machines.
  https://www.strategic-culture.org/news/2019/06/28/wests-moral-bankruptcy-exposed/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here