Ukrainan valtion rikostutkintavirasto on vahvistanut aloittaneensa esitutkinnan Ukrainan edellistä presidenttiä Petro Porošenkoa kohtaan esitetystä maanpetossyytöksestä. Syytös liittyy Kertšinsalmen välikohtaukseen 25.11.2018, jossa Venäjä otti haltuunsa kolme Ukrainan merivoimien alusta ja pidätti 24 merimiestä. Venäjän mukaan Ukrainan alukset olivat tunkeutuneet maan aluevesille.

Tutkinta perustuu syyttäjä Andrei Portnovin 20.5.2019 tekemään rikosilmoitukseen. Lakimies katsoo, että Porošenko pyrki tarkoituksellisesti provosoimaan Venäjän helposti ennakoitaviin toimiin kireässä tilanteessa, jotta sitä voitaisiin syyttää vihamielisestä toiminnasta Azovin merellä. Lisäksi tarkoitus oli Portnovin mukaan luoda perusteet poikkeustilan julistamiselle, minkä Porošenko tekikin kuukauden ajaksi. Alkuperäisenä tavoitteena olisi ollut presidentinvaalien siirtäminen epämääräiseen tulevaisuuteen poikkeustilan perusteella.

Venäjän pidättämät ukrainalaiset merimiehet odottavat oikeudenkäyntiä Moskovassa. Heitä syytetään rajaloukkauksesta.

Andrei Portnov toimi Ukrainan helmikuussa 2014 vallasta syöstyn presidentin Viktor Janukovytšin hallinnon varapääjohtajana ja hänen neuvonantajanaan. Hän pakeni presidentin tavoin maasta Maidanin vallankumouksen seurauksena helmikuussa 2014 ja palasi Ukrainaan vasta 19.5.2019 Volodymyr Zelenskyin tultua valituksi uudeksi presidentiksi. Zelenskyi on esiintynyt julkisuudessa korruption vastaisena taistelijana.

Portnov kertoi tehneensä rikosilmoituksen samana päivänä kun Porošenko “menetti virallisesti syytesuojansa” ja sanoi ex-presidentin syyllistyneen maanpetokseen, yrittäneen anastaa valtaoikeuksia itselleen ja ylittäneen valtuutensa. Eräät muutkin Porošenkon hallinnon aikaiset toimijat saattavat joutua syytteeseen.

EU määräsi Portnovia vastaan pakoitteita keväällä 2014, mutta hän vapautui pakotteista 26.10.2015 Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisun myötä. (Pakotteista pääsi eroon lähes puolet henkilöistä, jotka EU oli asettanut pakotelistalle Porošenkon tultua presidentiksi.)

Tutkittavana ovat myös Porošenkon “Panaman paperit”. Vuonna 2015 hän teki uudelleenjärjestelyjä Panamassa kotipaikkaansa pitävän yrityksensä Ukrprominvest Holding LTD osalta. Portnov epäilee Porošenkoa veronkierrosta ja rahanpesusta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti marraskuussa kantaa Kertšinsalmen välikohtaukseen todeten, että ”jännitteen lieventämiseksi tulee Venäjän sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti ja ryhtyä toimiin ukrainalaisalusten ja niiden miehistön palauttamiseksi”. Niinistö myös vaati kansainvälistä yhteisöä ”reagoimaan tapahtumiin viipymättä” sekä riippumatonta kansainvälistä tutkimusta tapahtumista.

Artikkelikuva Petro Porošenkosta ja tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä Münchenin turvallisuuskonferenssissa 7.2.2015: Tasavallan presidentin kanslia

49 KOMMENTTIA

 1. Poroa ja salea yhdistää paitsi vasallipresidenttiys niin myös maanpetoksellinen pidettävä toiminta presidenttinä toimiesaan mutta vain poroa siitä tullaan syyttämään. Molempien maiden vasallius on kuitenkin lieventävä asianhaara koska niinhän presidentit joutuu toimimaa maissa joissa itsenäisyys on luovutettu muille valtio- ja sotilasliitoille.Tosin sale on ollut aktiivinen toimija suomen saamiseksi vasallin asemaan.

 2. Tästä puuttuu mm. Ukroboron jupakka jota voisi verrata 2000-luvun Halliburtonin tapaukseen,
  sodalla rahastaa helposti.
  Mutta kuitenkin näitä nousee aika välein ja hyvin harvoin oikeudenmukaisuus toteutuu, korkeintaan taustalla vedetään naruja halutun suunta -tyylin jos et tee niin…

 3. Suomen Poroshenkot myyvät tämän maan alennushintaan. Lobbaus- ja korruptiorahat eivät ikinä tule päivänvaloon Suomen realisoinnissa. Ne edut on kätketty ja ketjutettu äärimmäisen taitavasti. Narsistipellet kehuvat itseään Ylen kanavilla tämän Suuren Illusionin edusmiehinä. Kaupunkeja vaivaava 13 prosentin työttömyys ei ole kuin vaiettava kauneusvirhe Euroopan Unioinin ihanuudessa. Show must go on.

  • Suomessa ”Poroshenkot” ovat suomilampaiden valitsemina olleet vallankahvassa jo kolmisenkymmentä vuotta eikä loppua näy.

  • ”YLEN TYHMÄT INTERNATIONALISTIT

   Yhtenäisen kahvinruskeasta kuluttajamassasta haaveilevat kalergisti-globalistit pyrkivät imartelemaan hyödyllisiksi idiooteiksi katsomaansa koulutettua keskiluokkaa väittämällä internationalistien olevan kaikessa suhteessa sitä fiksuinta väkeä. Toistaalta tuo sama klienteeli soimaa nationalisteja tyhmiksi, koska nämä eivät jostain syystä suostu luovuttamaan kotimaitaan kleptoparasitismia harjoittaville rotumuukalaisille.

   Rappiollisen EU-eliitin viimeisin alatyylinen kommentti kuultiin ei niin yllättäen Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker suusta. Viinahuuruissaan sihissyt Juncker eritti myrkyllistä sappeaan kutsumalla nationalisteja vähä-älyisiksi uutiskanava CNN:lle antamassaan haastattelussa. Asiasta kertoi Yle verkkosivujensa uutisessa Juncker CNN:lle: ”Tyhmät nationalistit” ovat uhka Euroopan solidaarisuudelle. Siinä seniili nappomies toisti jälleen kerran gloobalikommunistisen horinan kehitysmaiden ylijäämäväestön elättämisestä ja Eurooppaan päästämisestä:…”

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/ylen-tyhmat-internationalistit.html

 4. Vanhasta muistista voisi veneen suunnata kolera-altaasta kohti suomalaista Suursaarta. Jos Venäjän rajavartiosto keskeyttäisi matkan, niin kehottaisiko Niinistö reagoimaan aggression vuoksi? Toivoisi, että valtiojohdolla olisi reaalinen käsitys tapahtumien kulusta. Mitä sotilastiedustelu raportoi Presidentille? Noloa, kun valtiojohto toistaa papukaijana mediapoolin oiennettua totuutta.

 5. Brittiläisen imperiumin (anglo-sionistisen) rooli maailmanpolitiikassa.
  Ei liene sattuma että ww1 palveli Palestiinan ’ryöstöä’ Israelin perustamiseksi ja ww2 sen rahoittamiseksi. Ja 9-11 jälkeiset sodat nwo-agendaa.
  Mielenkiintoista nähdä kuinka Kiina ja Venäjä pelastavat? maailman tältä hankkeelta. Nythän jo psykopaattinen ja rikollinen Usa/Israel/Nato koaliitio yskii pahasti ja on menettämässä hegemoniaansa.

  England’s Jewish Aristocracy — henrymakow.com – May 24, 2019
  As Britain struggles to extricate itself from the EU, let’s recall why it got into this mess in the first place.
  The notion that Hitler saw the English as “racial brothers” is disingenuous.

  This article and its sequel show that Jewish domination of England was well known. If Hitler were a genuine opponent of the Rothschild syndicate, invading their English headquarters would have been his first and only priority.
  by Henry Makow PhD. — (from June 6, 2009)
  Did you know that Simon Cowell, the acerbic judge on American Idol, is half-Jewish?

  British Jews keep a low profile but they are extremely influential.
  Similarly, it is hardly known that the British aristocracy largely is half-Jewish too, and that, in the words of L.G. Pine, Editor of Burke’s Peerage, “the Jews have made themselves so closely connected with the British peerage that the two classes are unlikely to suffer loss which is not mutual.” (219)
  This is confirmed by British social critic Hilaire Belloc, left, who described the British Empire as a partnership between Jewish finance and the British aristocracy.

  “After Waterloo [1815] London became the money market and the clearinghouse of the world. The interests of the Jew as a financial dealer and the interests of this great commercial polity approximated more and more. One may say that by the last third of the nineteenth century, they had become virtually identical.” (“The Jews” 1922)

  The British Empire was a Masonic Jewish proxy. British & American imperialism derived its moxie from the perverse desire of Cabalist bankers to use their money-creating power to buy real assets.
  The Illuminati bankers (i.e. the “Crown”) colonized England & the US as well as the world. The “Jewish Conspiracy” was the British Empire now repackaged as the New World Order. Of course, now it encompasses everyone with a stake in “globalism.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=10942
  https://russia-insider.com/en/state-israel-lying-murdering-moral-disgrace/ri27095

  The AngloZionist Empire: a Hyperpower with Microbrains and No Cred Left
  THE SAKER
  http://www.unz.com/tsaker/the-anglozionist-empire-a-hyperpower-with-microbrains-and-no-cred-left/

  World Smirks as AngloZionist Empire Continues Its Losing Streak
  https://russia-insider.com/en/politics/world-smirks-anglozionist-empire-continues-its-losing-streak/ri27062

  https://russia-insider.com/en/world-ready-us-collapse-empire-hemorrhages-gold-oil-and-credibility/ri27028

 6. Itselläni on paljon kyynisempi käsitys ”uhkasta” ja ”syytteistä”, varsinkin kun kyse on Ukrainasta.

  1.
  Ukrainassa ei ole olemassa (lakia) toimeenpanevaa elintä, joka koskee valtion ylimpiä toimielimiä. Tällä tarkoitan, että puhe ”lain uhkasta” on absurdia, kun edes lakia ei ole.

  2.
  Lain tilalla on vain korruptoitunut hallintokoneisto, jossa ostetaan ja myydään tuomioita, päätöksiä ja niiden toimeenpanoa.

  3.
  Koko valtiojohto on niin läpeensä korruptoitunut, että tässäkin on kyse vain kaupankäynnistä.

  4.
  Syytteissä on kyse vain nykyjohdon tavasta ottaa / kiristää rahaa Poroshenkolta.

  • Hyvä kommentti. Allekirjoitan kaiken muun, mutta en kohtaa neljä. Mainitsemasi ”kaupankäynti” ei ole artikkelissa mainittujen henkilöiden käsissä, sillä jokainen heistä on yhden ja saman maailmanlaajuisen rikollis-syndikaatin vallan alla – MAFIAN – joka luo rahaa ilmasta. Yksi palvelija nostetaan, ja toinen palvelija tuhotaan…. näin massamedian omistava Black Nobility on aina toiminut ja näin he edelleenkin toimivat.

   Kukaan ei seiso niin tuulisella paikalla kun vallitsevan aikakauden eliitti!

 7. Leading Eurocrat Guy Verhofstadt Admits EU Wants an ‘Empire’ — Victoria Friedman – Breibart May 22, 2019

  Leader of the left-progressive group in the European Parliament Guy Verhofstadt has said that in order to compete with the rest of the world, the European Union must become an “empire.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188769

  Taitavat kuvan kaverukset olla samaa mieltä että EU-’empire’ on oikein hyvä juttu…

 8. Hyvä, kun erehtyy joskus katsomaan Ylen Ykkösaamua tovin. Haastattelijan ja päällikön itsensä kehukilpailu toteaa, että Suomi on maa, jossa muita maita eniten (80 %) uskotaan julkiseen profisionaaliseen tiedonvälitykseen. – Maamme Poroshenkot iloitsevat suomilampaiden alemmuudentunnosta ja alistuvuudesta ! En vain kyennyt kovin kauaa katselemaan tuota kilpalaulantaa, sisältö oli melkoisen törkeää valehtelua ja manipulaatiota.

  Uhritomittajille ollaan sitten perustamassa oikein tukirahastoa. Näin ilmeisesti melkein katoliseen tapaan pyhimykseksi nostettu Jessika Aro, jolla on selvät yhteydet läntisiin tiedustelupalveluihin, on saanut sädekehän päänsä päälle uskollisista palveluksistaan. – Puhumattakaan Riiheläisen Ryskystä. Oikeastaan hänen kuulemisensa alkaa jo peräti naurattamaan. Hupinsa kullakin.

 9. The fact that Putin has adopted the same depraved evil of the west by criminalizing not accepting the ”cash chamber” myth – The fact that Putin has banned a benign Christian organization whom, it is WELL KNOWN are politically NEUTRAL, (Jehovah’s Witnesses) – The fact that Putin, having been IN the KGB, has had access to ALL the documents PROVING the Jew SLAUGHTERED their decent Royal bloodline and tortured/slaughtered tens of millions, (Solzhenitsyn says over 60 millions, Zhirinovsky says 100 millions, factored by 2 is +/- 80 million) – The fact that a COMMUNIST PARTY is STILL allowed there in SPITE of the Jew slaughtering Christian/Muslim religious teachers and destroyed thousands of their holy places. – These FACTS cause me to have a very troubled mind regarding Putin. When one looks CLOSELY into the heinous and EVIL history of the Jew, their literal PERFECTING of treachery in the blood of hundreds of millions, I fear Putin is a 5th column traitor to Russia and the Christian/Muslim world. “Thanks to the terrible power of our international banks, we have forced the Christians into wars without number. Wars have a special value for Jews, Since Christians massacre each other and make more room for us Jews. Wars are the Jews’ Harvest, The Jew banks grow fat on Christian wars. Over 100 million Christians have been swept off the face of the earth by wars and the end is not yet.” Rabbi Reichorn 1869 http://www.truedemocracy.net/hj32/28.html “It is our duty to force all mankind to accept the seven Noahide laws, and if not ~ they will be killed.” ~ Rabbi Yitzhak Ginsburg “I want to tell you something very clear: Don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish People control America, and the Americans know it. Ariel Sharon – October 3, 2001 “We have exterminated the property owners in Russia. We are going to do the same thing in Europe and America (The Jew, December, 1925, Zinobit)

 10. Vastavalkea oli käsittääkseni aluksi aika vasemmistolainen julkaisu, jossa muun muassa entiset vasemmistolaispuolueiden vaikuttajat julkaisivat valtamediasta poikkeavia näkemyksiään, mutta kommenttiraidan perusteella on menty aika lujaa natsi/fasistiosastolle.
  Antisemitismi, rasismi, suvaitsemattomuus ja suoranainen natsismi (mm. nimim. Truth_Hunter taisi ihan avoimesti puhua kansallissosialismin ja Hitlerin puolesta, pasteaa natsien ylläpitämän Magneettimedian linkkejä jne.) raikaa aika kovaa täällä lähes jok’ikisessä uutisessa/kommentissa.

  Onko tämä tosiaan Vastavalkean virallinen linjaus nykiyään? Kun tätä julkaisua aloin lukemaan, niin kuvittelin, että kyseessä olisi vaihtoehtoinen vasemmistolainen uutislähde, mutta ilmeisesti ollaan ihan full-HD natsimeininkiin sitten päädytty lopulta? Hevosenkenkä-teoria (https://en.wikipedia.org/wiki/Horseshoe_theory) nyt ainakin sai vahvistusta…

  Voisko edes nuo natsit heittää helvettiin täältä? Sananvapaus on ihan jees, mutta eiköhän natseille ole ihan omiakin forumeita riittävästi.

  • Mutta eikös ne suurimmat natsit ja rasistit kuitenkin löydy sieltä finanssi- ja korporaatiomafia eliitin puolelta (lähinnä USA/ISRAEL/NATO-koaliitiosta) joka nyt ryöstää ja kurittaa maailman kansoja yrittäen alistaa ne orjikseen?
   Kun perehdyt syvemmin asioihin niin eiköhän ääni kellossa muutu. Niin siinä yleensä käy jos ymmärrys riittää.
   Entä miten luulet että tuo vakuuttelusi sanan vapauden puolesta oikein istuu kommenttiisi?

   • Lopeta jo se whataboutismi ja painu natsi vittuun täältä sekä mielellään koko Suomesta.
    Se, että maailmassa on ”korporaatiomafia, eliitti, kapitalismi, kommunismi, kokoomus, rkp, vasemmistoliitto, vihreät, USA, EU, Suomi, Ruotsi, Saksa, Intia, mustat, valkoiset, keltaiset, NWO, liskoihmiset, Illuminati, Israel, Nato, Venäjä, Kiina, terroristit, raiskaajat, murhaajat ja kaikki tämän pallon organisaatiot sekä ihmiset”, ei oikeuta sinun natsiuttasi, antisemitismiäsi, rasismiasi ja fasismiasi yhtään sen enempää. Olet silti pahan ja väärän aatteen kannattaja, vaikka maailmassa tapahtuisi mitä hyvänsä.

    Sananvapaus ei tarkoita sitä, että kaikkien maailman medioiden on pakko julkaista Aku Ankasta, ET-lehdestä ja Helsingin Sanomista Tiedonantajaan natsipropagandaasi. Sinä voit harjoittaa sitä vaikka siellä Magneettimediassa, Vastarinnassa, Stormfrontissa ja muilla fasistiforumeilla ihan vapaasti sekä varmaan aatetoveriesi kannustamana. En minäkään tule sinne vaatimaan, että heidän on pakko julkaista omia tekstejäni sananvapauden nimissä.
    Kai sä käsität mitä sananvapaus tarkoittaa? Se tarkoittaa vapautta sanoa mitä huvittaa, mutta se ei tarkoita, että kaikilla muillakin on velvollisuus julkaista ja toitottaa sitä sun sontaasi kovaäänisestä.

    Toivottavasti tämän julkaisun ylläpito herää ja toimii tänne pesiytyneen natsisaastan ajamiseksi muille julkaisualustoille. Ei ole Vastavalkean hyväksi profiloitua kansallissosialistien äänitorveksi.

    • Mitäpä tuohon sanoisi.
     Joku viisas on sanonut että suutuspäissään ja ymmärtämättömyyttään moni ihminen sanoo usein sellaista jolle ei aina ole reaalisia perusteita.

  • Täällähän on kritisoitu uusvasemmistoa siitä, että se on hylännyt talouspoliittisen teorian kehittelyn, syleilee globalismia ja sotkee perinteistä moraalista arvojärjestelmää. Uusvasemmisto on jättänyt jälkeensä poliittisen tyhjiön ja tuollainen tyhjiö täyttyy sitä mukaa, kun uusvasemmiston vaalimat teoriat ja aatteet eivät pysty tarjoamaan selitystä maailman tapahtumille ja aivan erityisesti ne eivät tarjoa mitään toimivaa vaihtoehtoa politiikan tervehdyttämiseksi. Se, että tyhjiölle ilmestyy joku, jonka voi leimata ”vääräoppiseksi”, ei oikeuta vihamielisiin ’ad hominem’- tyyppisiin kommentteihin. Haasteeseen on vastattava tuomalle esiin oma parempi näkemyksensä. Näin ei kuitenkaan käy ja jälleen kerran saadaan täälläkin todistaa uusvasemmiston sokeaa vihaa heidän rapistuneelle tontilleen pyrkijöitä kohtaan.

   Täällä on puolusteltu kovasti mm. Venezuelan chavistista sosialismia ja haluttu pitää USA imperialismeineen pois sieltä kuten myös Iranista. Kun USA:n ulkopolitiikkaa tutkii erityisesti 911-iskujen jälkeen, ei voi olla kiinnittämättä huomiota USA:n trotskilais-taustaisiin uuskonservatiiveihin sekä Israel-lobbyyn ja näiden ylivahvaan otteeseen maan ulkopolitiikasta. Tämä tutkimushaara johtaa väkisinkin vaikeakulkuiseen ja huonosti tunnettuun maastoon eivätkä väriä tunnustavat typerykset ja kotipesiinsä kaivautuneet huutelijat auta siinä yhtään.

   • erittäin hyvin sanottu..,ite oon mielestäni vasemmistolainen,mutta kyllä tässä on vieraantunu vasemmisopuolueista viime vuosien aikana.
    ja sama kuvio massamedian kohdalla,kyllä nää vaihtoehtomediat kiinnostaa enemmän,johtuen massamedian yksipuolisesta ”uutisoinnista” ja puheenaiheista,joka kasvattaa vaihtoehtoisenmedian suosioo…ja tarvetta,ihanteellistahan olis,ettei olis tarvetta vaihtoehtomedialle,mutta tuntuu vaan lisääntyvän sen tarve

  • Vanhanliiton vassari-suvakki: Erään sanonnan mukaan totuus ei pala tulessakaan, mutta sinunlaisillesi vailla omaatuntoa oleville vanhanliiton kommunisteille totuus on valetta ja vale on totuutta, musta on valkoista sekä päinvastoin.

   • Ensinnäkään en ole kommunisti, vaan sosiaalidemokraatti. Ota selvää mitä kommunismi tarkoittaa. Suomessa on kommunistit (valtion yksinomistusmonopoleja kannattavat ja yksityistä taloussektoria kokonaisuudessaan vastustavat) aika vähissä.

    Toisekseen totuus on, että kansallissosialismi eli natsismi täytyy saada ajettua ulos vasemmistoforumeilta, jonne sitä tietyt henkilöt yrittävät ujuttaa. Äärioikeisto ei vihapuheineen ole tervetullut.

    Miksi te natsit edes haluatte ängetä tänne vasemmistolaisten keskuuteen väkisin? Tämänkin julkaisun monet taustatekijät ovat demari/vasemmistoliittotaustaisia eli sosiaalidemokraatteja (esim. Mikko Elo, Kimmo Kautio, Johanna Lehtonen… ) eli mitä te oikein kuvittelitte täällä olevan tarjolla teille?

  • Onkohan eun arvosteleminen vasemmistoliitossa kiellettyä kun kansanuutisessa junckerin esittämää kansallisvaltioiden lopettamista arvostelema blohgi suljettiin melkei heti ilmestymisen jälkeen.

 11. Ei kovin mieltä ylentävää — 25 sionisti-neokonnaa jotka johtivat USAn Irakin sotaan
  The 25 Jewish Neocons Who Got Us Into the Iraq War
  (The Red Elephants)
  A List of prominent Jewish Neocons and their role in getting the U.S. into Iraq and Homeland Security

  Everything shown below has been taken word for word from the respective website cited (primarily Wikipedia).
  https://russia-insider.com/en/25-jewish-neocons-who-got-us-iraq-war/ri27096

  Minkälainen lista löytyykään Syyrian sodan takaa?
  Olisi mielenkiintoista nähdä sekin. Ehkä senkin aika vielä tulee.

  • Oli tarkoitus kysyä minkälainen lista löytyykään Ukrainan tapahtumien takaa mutta lipsahti Syyrian puolelle.

  • Ei näytä kovin hyvältä tämäkään:

   ”The Zionist Billionaires Behind Nigel Farage

   The two paths to Masonic Jewish (Illuminati) world government seem to be Communism/globalism (George Soros, Obama etc.) on the Left and
   Zionism/nationalism (Netanyahu, Trump) on the Right.
   There are no conservative nationalist parties that are anti-Zionist.

   While we applaud Brexit, Brabantian reminds us that Brexit leader Nigel Farage is backed by fanatical Zionists. Money makes the world go round and nowhere is that truer than politics…”

   Koko artikkeli: https://www.henrymakow.com/2019/05/zionist-billionaires-behind-nigel-farage.html

 12. Helsingin Uutiset uutisoi 26.11.2018 14.07 Kertshinsalmen tilanteesta näin:

  (otsikko:) Sauli Niinistö otti kantaa Krimin välikohtaukseen: ”Eskalaation riski on nyt korkea”

  ”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on julkaissut presidentin kanslian sivuilla lausunnon, jolla hän ottaa kantaa Venäjän ja Ukrainan väliseen välikohtaukseen Kertshinsalmessa.

  – Suomen valtiojohto seuraa näitä salmen tapahtumia tarkasti ja olen keskustellut tilanteesta pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin kanssa. Jännitteen lieventämiseksi tulee Venäjän sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti ja ryhtyä toimiin ukrainalaisalusten ja niiden miehistön palauttamiseksi, Niinistö korostaa.

  – Epävakaus alueella on jatkunut pitkään ja eskalaation riski on korkea. Sen takia on ensiarvoisen tärkeää, että kansainvälinen yhteisö reagoi tapahtumiin viipymättä.

  Niinistön mukaan YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunto on tarpeellinen, jotta tilanne saadaan pikaisesti vakautettua. Riippumaton kansainvälinen tutkimus tapahtumien kulusta on myös tarpeen.”

  Mitä tästä Sauli Niinistön kannanotosta on sanottava nyt, kun sielunkumppaninsa Petro Poroshenko on tutkittavana maanpetoksesta välikohtaukseen liittyen?

  Jos koko Kertshinsalmen välikohtaus osoittautuu Poroshenkon Venäjän vastaiseksi provokaatioksi, joudumme pohtimaan Sauli Niinistön osuutta tästä.

  Ensinnäkin, Sauli Niinistön ja Petro Poroshenkon tiiviin yhteistyön ja jaetun USA-vasalliuden oloissa on jokseenkin varmaa, että Sauli Niinistö oli tietoinen välikohtauksen provokaatioluonteesta. Tämähän tarkoittaisi sitä, että Poroshenko suoritti provokaationsa Niinistön tuella. Niinistön käytännön tuki näkyy ylläolevasta uutisesta; Niinistön mukaan YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunto on tarpeellinen, samoin riippumaton kansainvälinen tutkimus tapahtumien kulusta. Samoin vaatimukset Venäjän suuntaan.

  Kyse on mitä ilmeisimmin salaliitosta, joka on suunnattu Venäjää vastaan. Ukraina tutkii siis välikohtausta osaltaan, samoin Venäjä. Kansainvälinen merioikeuskin on tuomionsa asiasta antanut 25.5.2019 (https://yle.fi/uutiset/3-10801855). Ylen uutisen lähteinä on mainittu AFP, AP, TASS. Yle seuraa siis myös TASSin uutisointia. Tämän kommentoimani Vesa Raiskilan artikkelin lähteenä on myös TASS (21.5.2019: http://tass.com/world/1059319), jota Yle ei ole kuitenkaan noteerannut julkaisemisen arvoiseksi.

  Ylen valikoiva uutisointi antaa lukijoilleen, kuulijoilleen ja katsojilleen harhaisen, valheellisen ja väärän kuvan tilanteista maailmalla; Yle luo siis valheellista maailmankuvaa. Mikäli Kertshinsalmen välikohtaus osoittautuu Poroshenkon omaksi provokaatioksi, kokonaiskuva tapahtumasta muuttuu täysin Ylen luomasta. Siinä katsannossa Ylen uutisointi osoittautuu tarkoitushakuiseksi valehteluksi.

  • kyllähän noi kaikki valtamediat taitaa valikovaan uutisointia ”harrastaa”.ennen kuin kuulin koko mediapoolin olemassaolosta(vajaa vuos sitten opin semmosesta..),niin ihmettelin usein kuinka kaikki mediat yhteen ”ääneen” vaikenee tietyistä uutisista,ja kuinka samanlaisia,ellei ihan sanasta sanaan samoja toisaalla kertoillu,ei voi olla sattumaa

  • Hyvä selvitys joka osoittaa ettei Niinistö saa puhtaita papereita ja on tässäkin paljastanut itsensä USA/Israel/Nato-koaliition Judas-pukiksi.

 13. Mediapooli on myös Supon ( ja Mossadin, CIA:n ) palveluksessa kiusaten omalla tavallaan suomalaisia toisinajattelijoita. Uhkailua, seurantaa, naurunalaiseksi tekemistä… taitavasti ja kokemuksella. Kaiken tuo ilmi tuo oikeastaan Seiskaa vastaava roskasanomalehdistö. Suomessa toimii myös tehokkaitaita tiedustelun kenttäorganisaatioita liittyen kokoomukseen ja keskustaan. Lestamafia on hionut taitojaan kauan ja ahkerasti.
  Lehdistön vapaus ? Hah, Hah, haa !
  ——-
  Saulin ja Petron yhteisymmärrys palautuu Panaman paratiisiin. Oma etu paras etu ja ai, kun se naurattaa kookoomuslaiseen tapaan. Petro on omassa maassaan tunnettu mafioso. Ukrainassa monet asiat ovat huonommin kuin Sisiliassa.

  • Demokratia vs. Putin-Nazit
   C. J. HOPKINS
   Putin demonisointi uutena Hitlerinä länsimaisessa mediassa.

   ”Kuten ennustettua, globaalit kapitalistiset hallitsevat luokat ovat käyttäneet kaikkia aseita arsenaalissaan marginalisoida, leimata, delegitimisoida ja poistaa kaikki neoliberaalisen ideologian erimielisyydet — erityisesti uudesta virallisesta kertomuksestaan… ”Demokratia vs. Putin -Nazis.”
   Jo yli kahden vuoden ajan v-media on loputtomasti julistanut tätä suurta teemaa, nimittäin sitä, että venäläisten ja neonatsien salaliitto, joka maagisesti toteutui eetteristä kesän aikana, on ”demokratiaan kohdistuvan hyökkäyksen” takana. 2016.
   Tiedustelupalvelut, poliittiset eliitit, tiedeyhteisöt, julkkikset, sosiaalisen median henkilöt ja muut kulttuurialan elimet ovat järjestelmällisesti tämän virallisen kertomuksen jatkuvan toistamisen takana.
   Länsimaiset massat on hukutettu lukemattomien artikkeleiden, toimitusten, televisio-uutis- ja keskusteluesimerkkien, kirjojen, sosiaalisen median viestien ja erilaisten muiden viestintämuotojen avulla, jotka luovat hysteriaa ”venäläisten” ja ”fasistien” ylle.
   Tässä vaiheessa se ei ole enää vain propagandaa. Siitä on tullut uusi ”totuus”.

   Democracy vs. the Putin-Nazis
   C.J. HOPKINS
   Putin demonised as the new Hitler in the Western media.
   http://www.unz.com/chopkins/democracy-vs-the-putin-nazis/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188807

   Ukraine Will Be Able to Restore Its Economy Only by Cooperating With Russia
   https://russia-insider.com/en/ukraine-will-be-able-restore-its-economy-only-cooperating-russia/ri27122

   • Maailma alkaa olla huolissaan.
    Kovaa faktaa mutta sionistien mielestä vain anti-semitismiäkö?
    Are Jews Our Misfortune?, kysyy Veli K
    By Brother Nathanael Kapner on May 27, 2019

    Brother Nathanael Kapner – Real Jew News May 26, 2019
    “Die Juden Sind Unser Ungluck!” was a slogan, (a quote actually), printed on the bottom of the popular Third Reich newspaper, Der Sturmer.

    Translated, the slogan states, “The Jews are our Misfortune!”
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188932

    • Lisäys: Veli K varmaan tuntee omansa.
     Itsekkäät, suuruudenhullut ja narsistiset ihmiset yleensä ovat onnettomuus muille. Se pätee muihinkin kuin sionisteihin ja neo- sekä ’deep state konniin’.

 14. Vanhanliiton vassari-suvakki: ”Ota selvää mitä kommunismi tarkoittaa.”

  Ei ole tarpeen, tiedän hyvin:

  Neuvostoliitto: vähintään 30 miljoonaan murhattua kansalaista
  Kommunisti-Kiina: vähintäänkin kymmeniä, ellei satoja miljoonia murhattuja kiinalaisia jo pelkästään Maon toimesta.

  Tuo riittäisi minulle tiedoksi kommunismista. Kommunisteillehan se tosin on täysin epäolennainen sivuseikka, koska heiltä puuttuu omatunto.
  Joka haluaa lisätietoa kommunismista, löytää sitä esim. seuraavasta kirjasta:
  ”The Black Book of Communism: Crimes, Terror, Repression” by Jean-Louis Panné (Author), Andrzej Paczkowski (Author), Karel Bartosek (Author), Jean-Louis Margolin (Author), Nicolas Werth (Author), Stéphane Courtois; 856 s.

  Vaikka väität olevasi sosialidemokraatti, niin näytät kuitenkin kannattavan kulttuurimarxismin naamion alle kätkeytyneiden pesunkestävien kommunistien erästä perustuslakiimme kirjatun sanavapauden tukahduttamismenetelmää, ns. repressiivistä toleranssia: marxilaisille ihanteille vastakkaisia ideoita ja käsityksiä ei tule suvaita ja niitä esittävät ihmiset tulee mustamaalata – ja toisaalta länsimaiselle kulttuurille tuhoisat ideat tulee nostaa päivänvaloon tekemällä niistä hyväksyttäviä ja tavoiteltavia. Tähän kulttuurimarxismi pohjautuu: ”[Kommunistinen]Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, https://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Näytät kuuluvan myös ”suvaitsevuudella” ja ”rasismin”-vastaisuudella moraaliposeeraaviin ”internatseihin”: rajat auki KAIKILLE kolmannen maailman elintasopakolaisille ja onnenonkijoille – ”rahaa saa automaatista” ja ”sähköä tulee seinästä”; ”valtionlainaa ei koskaan tarvitse maksaa pois” – voi teidän suvakkihörhöjen houreita, jotka eivät ole tästä maailmasta! – Suomeen kun kuulemma vielä mahtuu 60 miljoonaa ”hädänalaista” afrikkalaista! Maailmoja halaavan kommunistisen internationaalisi mukaisesti ilmeisesti haluat toivottaa tervetulleiksi kaikki afrikkalaiset kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomat kamelikuskit, lammaspaimenet muut vastaavanlaisen ”ammattitaidon” omaavat ”hädänalaiset” kehittämään Suomesta ”korkean teknologian” ja talouden kärkimaata! Tosin ulkomaisten lainanantajien rahahanat voivat sulkeutua jo huomattavasti ennen tuon 60 miljoonan ”hädänalaisen” lukumäärän saavuttamista.

  En ole natsi, mutta olen SUOMALAIS-kansallismielinen ja haluan asua SUOMESSA enkä kehitysmaatasolle ajetussa SuOMALIASSA, joka ilmeisesti sinun ”suvaitsevaiselle”ja ”rasismin”-vastaiselle” mielellesi olisi ihanteellinen valtio asua – kaikki liikkuisivat terveellisesti jalan tai polkupyörällä kun enää ei olisi varaa ostaa ulkomailta öljyä polttoaineeksi.
  Pauli Vahteran tekemän selvityksen mukaan noiden Suomeen avosylin vastaanotettujen ”hädänalaisten” elintasopakolaisten täysihoidosta aiheutuu Suomelle jo tällä hetkellä yli 3 miljardin euron vuotuiset kustannukset, joka käytännössä maksetaan ulkomaisella velkarahalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here