Journalismin rooli planeettamme kriisissä

Yksi valtamedian pahimmista laiminlyönneistä on planeettamme ja kulttuurimme kestämättömyyden analysoiminen, kirjoittaa Tapani Lausti.

40
Kuva: Sarah-Rose @ Flickr.com (CC BY-ND 2.0)

Saammeko uutiskanavilta totuudellista kuvaa maailman tilasta? Yksi valtamedian pahimmista laiminlyönneistä on planeettamme ja kulttuurimme kestämättömyyden analysoiminen. Uutisanalyysit keskittyvät enimmäkseen päivänpolitiikan turruttaviin kuvioihin. Ajankohtaisohjelmatkin keskittyvät enimmäkseen lyhytnäköisiin poliittisiin erimielisyyksiin. Kesän helleaallot toivat toki uutisiin pohdintaa ilmastonmuutoksesta, mutta sen suhteuttaminen talousjärjestelmän realiteetteihin jäi enimmäkseen puutteelliseksi.

Kokonaiskuvaan lähitulevaisuuden ongelmista ei pyritä. Esimerkiksi valtioiden velkaantuminen nähdään huolestuttavana ilmiönä, mutta sitä ei yhdistetä historiallis-ekologisiin puitteisiin. Maailman talouksien velkaantumisen historiaa tutkinut radikaali amerikkalainen antropologi David Graeber yhdistää kysymyksen koko kulttuurimme tulevaisuuteen:

”Sanoessamme, että globaalisen velan tasot alinomaa kasvavat, itse asiassa sanomme, että kollektiivisesti ihmiset lupaavat toisilleen tuottaa tulevaisuudessa entistäkin enemmän tuotteita ja palveluita kuin nykyään. Mutta nykyisetkin tasot ovat selvästi kestämättömät. Juuri ne ovat tuhoamassa planeettaa kasvavalla vauhdilla.”

Graeber huomauttaa, että vallankäytön yläpäässäkin on alettu myöntää, että jonkinlainen velkojen anteeksianto käy ennen pitkää väistämättömäksi. Todellinen poliittinen mittelö tullaan käymään siitä, minkä muodon anteeksianto saa. Graeber kysyy, eikö olisi mielekästä tarttua samanaikaisesti molempiin ongelmiin, velkaan ja työhön.

Näin Graeber:

”Miksi emme panisi toimeen maapallonlaajuista velkojen mitätöimistä niin laajassa mitassa kuin mahdollista ja yhdistäisi sitä työtuntien massiiviseen vähentämiseen: ehkä nelituntinen päivä ja taattu viiden kuukauden loma? Tämä ei kenties ainoastaan pelastaisi planeettaa vaan (koska eiväthän kaikki istuisi joutilaina uusien vapaa-ajan tuntien aikana) saisi meidät muuttamaan peruskäsityksiämme siitä, mitä uutta arvoa tuottava työ voisi itse asiassa olla.”

Tällaiseen tulevaisuuteen on varmaankin vielä vaarallisen pitkä ja vaivalloinen matka, eikä journalismin pysähtyneisyys vauhtia lisää. Muutaman vuoden takainen occupy-liike sai kuitenkin ahdistustensa vallassa eläneet ihmiset unelmoimaan luovemmasta ja mielekkäämmästä elämästä. Graeber korostaa, että parempaan elämään tähtäävien menetelmien on jo kuvastettava haluamaamme yhteiskuntaa. Hän kirjoittaa:

”Ihmisen mielikuvitus kieltäytyy itsepintaisesti kuolemasta. Ja hetkellä, jolloin huomattava määrä ihmisiä katkaisee kollektiivista mielikuvitusta estäneet kahleensa, syvällekin juurtuneet olettamukset siitä mikä on poliittisesti mahdollista ja mikä ei voivat murentua hetkessä. Näin on käynyt ennenkin.”

Valitettavasti suurin osa maailman johtajista on kadottanut mielikuvituksensa. Sen sijaan, että pohdittaisiin maailmamme selviytymistä ekologisesta tuhosta, miljardeja työnnetään aseteollisuudelle. Suomessakin on valmistauduttu miljardihankkeisiin, vaikka kukaan ei ole käsittääkseni järkeenkäyvästi yrittänyt perustella, miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen.

Tavallisten ihmisten mielikuvitus riittää ymmärtämään, mistä päivänpolitiikassa on kysymys. Brittiläinen tietokirjailija ja mediatutkija Dan Hind toteaa, että ihmisten elämänkokemus saa heidät ymmärtämään, että nykyinen politiikka ja talouselämä palvelevat vähemmistön etuja. Kansalaiset voivat äänestää vaaleissa ja valita kulutustottumuksiaan, mutta elämän laajemmasta sisällöstä päätetään ihmisten vaikutusvallan ulkopuolella. Hind toteaa, että markkinoiden palvonta ja asiantuntijoiden keskeinen rooli saavat ihmiset tuntemaan itsensä yhteiskunnallisten prosessien sivustakatsojiksi.

JOURNALISTIEN TULISI HAKEUTUA tämän pysähtyneisyyden ulkopuolelle, etsiä vaihtoehtoisia sosiaalisia prosesseja ja tutkailla unohdettuja vaihtoehtoja. On kysyttävä, miksi ihmiset eivät muka kykenisi muodostamaan omaehtoisia päätöksentekoelimiä. Journalistin jokapäiväisen elämänkokemuksen rajoissa on kuitenkin vaikea ymmärtää sitä ahdistusta, jota ihmiset voimattomuudessaan tuntevat. Silloin tällöin sosiaaliset purkaukset pakottavat toimittajatkin miettimään vaihtoehtoja.

Monet toimittajat seurasivat hämmentyneinä vuoden 2011 indignados- ja occupy-liikkeitä, mutta ymmärsivät pian sitä vapauden huumaa, jota arkielämän ulkopuolella syntynyt joukkoliike osanottajissaan synnytti. Hindin mukaan nämä monissa maissa puhjenneet joukkoliikkeet osoittivat vaikuttavaa toimintakykyä, kunhan ihmiset ensin olivat kyenneet kommunikoimaan ennakkoluulottomasti toistensa kanssa. He ottivat itsensä vakavasti. Erimielisyyksien ei annettu muuttua aseiksi toisia vastaan. Monimutkaiset väittelyt eivät johtaneet valtataisteluihin vaan ne antoivat tilaa uusille oivalluksille siitä, miltä todella vapaa yhteiskunta voisi tuntua.

Hind huomauttaa, että aikamme yhteiskunnissa on runsaasti organisaatioita, joissa samansuuntaisesti ajattelevat ihmiset kokoontuvat pohtimaan elämäänsä virallisten päätöksentekorakenteiden ulkopuolella. Tällainen päätöksenteko rohkaisee horisontaalisia yhteistyöelimiä. Osanottajat ovat valistuneita kansalaisia, jotka ovat kyllästyneet itseään korvaamattomina pitäviin poliittisiin johtajiin. Näiden johtajien näköalattomuus on käynyt ilmeiseksi. Heidän lyhytnäköisyytensä paljastuu, kun aktiiviset kansalaiset alkavat kokeilla sosiaalisen elämän uusia muotoja. Niin kuin muuan aktivisti totesi: ”Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on luoda se!”

Valtamediassa vaihtoehtoiset ajatukset leimataan epärealistisiksi tai niiden kannattajia luonnehditaan ylenkatseellisesti idealisteiksi. Vallitsevat olot normalisoidaan näennäisesti asiallisella tiedonjaolla, jonka propagandistisuus kätkeytyy näkyvistä. Kapitalismia tukeva poliittinen ideologia eri muodoissaan on enemmän tai vähemmän virallinen totuus. Tämä rajoittaa kansalaisten mahdollisuutta saada asiallista tietoa.

Lähteet

David Graeber: The Democracy Project: A History, a Crisis, a Movement. Allen Lane, 2013. (www.lausti.com/articles/books/graeber2.html)

Dan Hind: Common Sense: Occupation, Assembly and the Future of Liberty. Kindle Edition: Myriad Editions/New Left Project, 2012. (www.lausti.com/articles/books/hind.html)

Artikkeli on julkaistu alun perin Rauhan puolesta -lehden numerossa 4/2018.

40 KOMMENTTIA

 1. Särkee päätä joten en jaksa alkaa perustelemaan mutta olipas taas epärealistista tuubaa. Toimittaja siinä kirjoittaa miten uskoo asioiden olevan tai miten ne parhaimmillaan voisivat olla. Mutta ei kirjoita siitä miten ne ovat. Lue siitä: https://yle.fi/uutiset/3-10770193
  Ihmiset eivät halua antaa toisille ihmisille edes oikeutta päättää omasta vartalostaan ja siitä mitä sille saa tehdä. Ihan turhaan puhutte mistään occupy-liikkeestä kun ette hallitse edes omaa kehoanne. Ja se ei ole minkään illuminaatin syytä vaan ihan niiden muiden tavallisten ihmisten.

 2. Median tarkoitus on toimia vallan vahtikoirana. Varsinkin valvoa, ettei verorahoja käytetä väärin.

  Äänekkäs vaihtoehdomedian vastustaja on ollut Jessikka Aro. Ja yllätys yllätys, hänen omat touhut ei kestä päivänvaloa.

  Onko kyseessä kaikkien aikojen härskein toimittajan aseman väärinkäyttö ? Ja vieläpä verorahoilla !!! YLE veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa !

  Vertaa esim.
  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen toimittajan aseman väärinkäytöstä – toimi väärin julkaistessaan kolumnin, jossa Sanna Ukkola pyrki puhdistamaan mainettaan
  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005683705.html?ref=rss

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  Lukekaas ensin tämä
  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:
  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.
  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.
  Mielestäni olisi hyvä jos YLE palauttaisi verorahat takaisin kansalaisille, 500 miljoonaa vuodessa. Vaikka Jessi taisi tuolloin 14.9.2016 olla freelancer, niin YLEN ohjeet koskee heitäkin.
  YLE veroa maksetaan 10 vuodessa 5000 miljoonaa.

  13.06.2018 
  Ylen toimittaja vaatii MV-sivustolta 140 000 euroa korvauksia – asianajaja: ”On tähdätty siihen, että hän luopuu työtehtävistään”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201011012_u0.shtml 

  Vakavin syyte koskee Ylen toimittajaan Jessikka Aroon kohdistunutta kirjoittelua.
  Syyttäjän mukaan Janitskin syyllistyi törkeään kunnianloukkaukseen, kun MV-sivustolla esitettiin liki kolmessakymmenessä jutussa Aroa koskevia valheellisia tietoja tai vihjauksia, jotka aiheuttivat vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa.
  Yksin tämän syytteen perusteella syyttäjä vaatii Janitskinille vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistusta.
  https://yle.fi/uutiset/3-10461954

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Journalistien ohjeet
  4. Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

  MV-lehden perustaja Ilja Janitskin määrättiin vangittavaksi

  06.10.2016 

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201610060140951
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet
  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä. 

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  Todistaja Atte Sakari Jääskeläinen on kertonut käräjäoikeudessa, että ***
  ***
  56 (178)
  ***
  ***
  ***
  MV-juttu:
  Aro oli oikeudenkäynnin ydin, ja tiettävästi verovaroin ylläpidettävä Yle oli maksanut ylioppilaspohjalta toimittajana toimivan Aron massiiviset asianajajapalkkiot ennen palkkioiden siirtämistä tuomittujen vastuulle.
  https://mvlehti.net/2019/03/07/ylen-nato-mannekiini-jessikka-aro-jai-ilman-ihmisoikeuspalkintoa-solvasi-trumpia/

  YLE  väittää sivuillaa, että se noudattaisi muka omia ohjeitaan, vaikka ei todellisuudessa noudatakkaan.  Jessin toiminta Ylellä ei ole ollut YLEN sääntöjen mukaista ”riippumatonta.”

 3. Suomi on euron kautta kytketty kasaarijuutalaisen johtavasionisti Rotschildin velkaponzi-rahajärjestelmään.
  Ks. myös ”The Hidden History of the Incredibly Evil [Rotschild] Khazarian Mafia”,
  https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

  Aikaisemmin Suomella oli itsenäinen keskuspankki, jolla oli myös RAHANLUONTIOIKEUS.
  Seuraavassa käsitellään erästä seuraamusta siitä, että petolliset vallanpitäjämme liittivät Suomen laittomalla menettelyllä sekä Euroopan Unioniin että euroon poistaen keskuspankiltamme samalla rahanluontioikeuden:

  ”Kaninkolo: ”Kestävyysvajeena” kerrotun valheen ainoa tarkoitus”, http://ebolakani.blogspot.com/2013/11/kestavyysvajeena-kerrotun-valheen-ainoa.html

  Koskien Suomen liittämistä petollisesella menettelyllä EU:hun ja euroon ks. jormajaakkola.fi

  • ValtaVALEmedia vaikenee em. asioista samoin kuin lukuisista muista kansalaisille olennaisista asioista.
   Vaikeneminen tärkeistä asioista onkin valtaVALEmedian tärkein valehtelun muoto, osatotuuksien, vääristelyn ja suoran valehtelun ohella.

  • Kuka hallitsee tietokoneen näppäimistöllä luotua rahaa?

   ”Our Worst Enemy Controls Our ”Money”

   There are billions of non-cash transactions every day. Do you think ”money”
   actually flows back and forth? No, money is a giant ledger kept by the Rothschilds’ world central bank cartel and its franchisees.

   Tragically, the Rothschilds are Satanists (Cabalist Jews) who wish to leverage this credit monopoly into a monopoly over every aspect of life. They literally want to turn reality upside down so evil is good, sick is healthy, and ugly is beautiful. This explains the vicious attack on race, religion, nationhood and family (gender) ravaging the West…”

   Koko artikkeli: https://www.henrymakow.com/2019/05/talmudic-hatred-of-humanity.html

 4. Journalismin rooli planeettamme kriisissä
  ”Yksi valtamedian pahimmista laiminlyönneistä on planeettamme ja kulttuurimme kestämättömyyden analysoiminen.”

  Juuri niin. Ja voisi väittää että yksi sen parhaimmista saavutuksista on planeettamme ja kulttuurimme tuhoaminen sillä sitä kohti matka vie.

  Tietenkin on surullista ettei valtamedian toimittaja pysty muuhun kuin tuhon edistämiseen. Hän laulaa sen lauluja kenen leipää syö.
  V-mediassa ei ole mitään ongelmaa vaan ongelma on siinä tahossa joka sen omistaa ja käyttää sitä omana työvälineenään.
  Journalistit v-mediassa tekevät hommiaan kuten heidän pitääkin tehdä.
  Kansan parasta ajattelevat toimittajat eivät toimi v-mediassa.

 5. Näin me maksamme verorahoillamme Ylen suoltamasta valepropagandasta:

  ”YLE EI EDES YRITÄ PEITELLÄ PUOLUEELLISUUTTAAN EU-VAALEISSA
  lauantai 25. toukokuuta 2019
  Veronmaksajien kustantama Yle kampanjoi häpeämättömän avoimesti liittovaltion EU:n puolesta. Sen kaikissa EU-vaaleja käsittelevistä uutisissa ja -jutuissa korostetaan pelkästään liittovaltion oletettuja etuja. Esimerkiksi viime kuukausien aikana Ylen uutissivustosta ei löydy yhtäkään kriittistä juttua unionista. Päinvastoin, vaalipäivän lähestyessä liittovaltion erinomaisuuden rummutus on vain kiihtynyt. Uutisia lukiessa ei voi välttyä mielikuvalta, kuinka eurooppalaiset ovatkaan voineet elää aiemmin ilman Euroopan Unionin autuaaksi tekevää vaikutusta.

  Eräiden uutisten tyyli kuten mediajätin verkkosivuilta löytyvä uunituore juttu Huoleton aamukahvi ja ulkomaanmatka ilman eksymisiä – listasimme kuusi arkista asiaa, joita sinulla ei olisi ilman EU:ta tuo mieleen Neuvostoliiton päälehti Pravdan itsetyytyväisen omakehun järjestelmänsä kaikkivoipaisuudesta. Vastakkainen juttu unionin haitoista olisi ollut helppo tehdä, mutta Yle on päättänyt vaieta epäkohdista täysin, ainakin näin vaalien alla. Näin äänestäjille jää kertomatta unionin huonot puolet kuten kansallisen lainsäädännön syrjäyttäminen, EU-maksujen suurempi osuus suhteessa saatuihin tukiin, rajavalvonnan puute, laittoman maahanmuuton taakanjako, EU-komission sensuuria edistävä yhteistominta somejättien kanssa jne…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/yle-ei-edes-yrita-peitella.html

  • Yle näyttää tosiaan siirtyneen propagandalinjalle eu vaalien alla ja voi verrata maksettuihin mainosuutisiin eun hyväksi.
   Suomi on näköjään jämähtänyt hybridisotaan eun puolesta kansalaisiaan vastaan ja saihan se sillä nostettua 3% äänestysaktiivisuutta edellisistä vaaleista mutta siitä huolimatta se jäi 42%, mikä odoittaa että eussa on jotiin vialla. Politiikkojen etu on että mahdollisimman moni äänestää eu vaaleissa sillä mepeisi valituille se merkitsee varmaa leipää useiksi vuosiksi ja muutahan ne oikestaan ei voi eussa tehdä. Poliitikot on panneet ylen tekemään eu kehumisen ja venäjäainasyyllinen narratiivin ja suomessa on kaikki hyvin narratiivin vaikka näin on vain poliittisella ja taloudellisella eliitillä.

 6. Isot ongelmat vaatii ratkaisujaan kuten työn uudelleen jako ja valtioden velkojen anteeksianto mutta systeemi pyörii varmasti ennallaan kunnes merenpinta nousee neljä metriä ja kapitalistit pitää vielä silloinkin pörssinsä kiinni vaikka rannikkokaupungit hukkuu.

 7. Kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Itsekin voisi vain omiansa laulella ja leipänsä leipoa, mutta leipominen on sotkuista ja vaivalloista puuhaa.

  Järjestelmä on mätä ja muutos näyttää mahdottomalta, koska järjestelmä ruokkii itseään palkiten ja antaen vallan aina niille, jotka ovat järjestelmään kaikkein sitoutuneimpia.

  Loppujen lopuksi kyse on siitä, että kaikki elollinen pyrkii pitämään energiataseensa positiivisena – siis kuluttamaan energiaa vähemmän, kuin saamaan sitä. Jokaisen elollisen olennon tavoite on syödä näkemättä liikaa vaivaa.

  Ihmisen kohdalla pyrkimys energian säästämiseen takoittaa sitä, että ihmisillä on tarve teettää työnsä toisilla ihmisillä, työkaluilla ja koneilla. Se on synnyttänyt tarpeen orjuuttamiseen, varastamiseen, erikoistumiseen, kaupan käyntiin, rahaan ja pankkijärjestelmään. Se on synnyttänyt kauppiaat, markkinamiehet, journalistit, pankkiirit, lakimiehet ja yhä monimutkaistuvaan maailmaan sikiävät asiantuntijat.

  Elollisen olennon pyrkimys energian säästämiseen on synnyttänyt järjestelmän, joka kutistaa ihmisen olemattoman pieneksi ja paisuu kuin pullataikina kunnes ei enää mahdu soikkoonsa.

  Otsasi hiessä pitäisi sinun leipäsi leipoman.

  • ”…. Jokaisen elollisen olennon tavoite on syödä näkemättä liikaa vaivaa.”
   Tuota voisi kritisoida. Asia voi olla toisin päinkin. Tietysti jos kuluttaa enemmän kuin syö laihtuu.
   Kun ajatellaan vaikkapa huippu-ureilua niin vain kova energian käyttö/kulutus ja siihen liittyvä vaiva (treeni) palkitaan.
   Ja sama se on politiikassakin. Ne jotka eniten rynnivät ottavat eniten. Ahneus palkitaan.
   SE voitaisiin estää suoralla demokratialla mutta eliitti tekee kaikkensa sen estämiseksi.

 8. Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan velkaa. Jaetaan niukkuuden sijaan runsautta. Ekp voisi jakaa lainaa kansallisvaltioille ei pankeille pääoma-avaimen suhteessa niin paljon, että köyhinkin pärjää. Valtio sitten rahoittaa maansa kaatuvat pankit ja kansallistaa ne. Valtioilla on myös muita rahareikiä, joita velalla voisi täyttää. Banksterit jäävät nuolemaan näppejään. Jos Merkel on huolissaan inflaatiosta, niin hän voi jäädä makkoilemaan rahavuoren päälle. Verotusta voitaisiin keventää ja näin ostovoima lisääntyisi. Ihmisiä ei enää tarvita tuotannontekijöinä kuluttajina he voisivat lisätä kysyntää. Tämä lisäisi kansallisvaltioiden päätäntävaltaa ja hillitsisi populismia. Näin velat laitettuna jakoon jokainen maa voisi sitten tehdä päätöksen jatkaako euro-onnelassa vai sanooko näkemiin.

  • Keinoja kyllä asioiden korjaamiseen löytyisi mutta niitä ei voida toteuttaa kun valta on sionistirappareilla ja ja niiden kanssa liittoutuneella korporaatiomafialla eikä kansa tee mitään ottaakseen vallan omiin käsiinsä ja pystyttäisi todellisen demokratian.
   Eli kurjistutaan lisää ja katsotaan auttaako sekään.

   • Niinpä! Pillipiipari on antanut EU-parlamentille agendaksi puuhastella ja riidellä ympäristökysymysten, pakolaisongelman, vapaan liikkuvuuden yms jonnijoutavan kanssa sen sijaan, että ottaisivat rahan kontrollin asialistalleen.
    Permit me to issue and control the money of a nation, and I care not who makes its laws!

 9. Vaikka seuraavassa oleva artikkeli on julkaistu n. 11 vuotta sitten, niin se kuvaa edelleen hyvin valtamedian rappiotilaa Suomessa:

  ”Helsingin Sanomien johtama mediakontrolli Suomessa”,
  http://eaglesflysingly.blogspot.com/2008/05/helsingin-sanomien-johtama.html

  Globalisti Aatos Bilderberg-Erkon lehden takapiruna on korvannut globalisti Antti Bilderberg-Herlin. Lehden agendassa tärkeimpänä on EU-diktatuurin/NWO-tyrannian asian edistäminen. Siihen kuuluu mm. taukoamaton kulttuurimarxistisen mädätyspropagandan suoltaminen – ja tietysti suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoaminen Bilderberg-agendan sekä Kalergi-suunnitelman mukaisesti rajoittamattomalla kehitysmaalaisten, ennenkaikkea afrikkalaisten elintasopakolaisten maahantunkeutuja-invaasiolla, mm. ”monikulttuurin” edistämisen varjolla.

  Tuore esimerkki lehden räikeästä mädätyspropagandasta: muutamia päiviä sitten lehti julkaisi koko aukeaman pituisen, hyvin POSITIIVISSÄVYISEN artikkelin espoolaisrouvasta, joka on ryhtynyt ammattihuoraksi miehensä suostumuksella – tällainen omalta osaltaan sopii hyvin epävakauttamaan yhteiskuntaa hävittämällä sitä koossapitävä perinteinen perheistituutio. Siten helpottuu kommunistisen NWO-diktatuurin pystyttäminen: ”kaaoksen kautta järjestykseen”! Otaksuttavasti monen todellisen kristityn mieleen tulee eräässä paksussa kirjassa mainitut tapaukset Sodoma ja Gomorra!

  Koko valtaVALEmediamme, varsinkin Brysselin Pravdan ja Ylen toimituskuntaa dominoivat viherpunikkitoimittajat saavat olla antaumuksellisesti todellisessa ”kutsumustyössään”: mädättämässä Suomea yhtenä askeleena kommunistisen NWO-diktatuurin pystyttämiseksi – vaikka heistä kaikki tuskin tietävät, mitä tarkoitusta ennenkaikkea tämä heidän ”liberalismin” nimissä suoltamansa mädätysaivopesu palvelee.

  Ks. myös ”Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin”, https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

 10. On täysin epärealistista puhua velkojen anteeksiannosta niin kauan kuin Rotschildin kasaarimafia, Lontoon city & Wall street saa ylläpitää vähintäänkin läntistä maailmaa orjuttavaa velkaponzi-rahajärjestelmäänsä. Koska tyhjästä luodun rahan korkojen maksuun tarvitaan yhä enemmän tyhjästä luotua rahaa eli jonkun tekemää uutta velkaa, tarkoittaisi velkojen anteeksianto eli tyhjästä luodun rahamäärän radikaali vähennys koko pyramidijärjestelmän romahdusta. Siksi Rotschild-agentti Soros on vaatinut läntisiä maita ottamaan vastaan enemmän maahanmuuttajia ja ottamaan lisää velkaa noiden maahantunkeutuja-massojen elättämiseksi. Samalla hän tukee miljardeilla tai kymmenillä miljardeilla euroilla mm. erilaisia ”hyväntekeväisyys”-organisaatioita, jotka auttavat kehitysmaalaisia ”hätääkärsiviä” elintasopakolaisia pääsemään Eurooppaan elätettäviksi. Käytännössä kukin maa joutuu ottamaan lisää velkaa ulkomailta.

  Ks. ”USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen”,
  http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

  • Nyt Hesarin toimittaja kertoo, että kyllä hän tiesi neljä vuotta sitten, että tulijat olivat onnen onkijoita. Eli totuus on pimitetty tietoisesti. Sitten hyökätään MV-lehteä vastaan, joka on syntynyt ”totuusmedian” laiminlyöntien seurauksena. Onko Hesari myös mukana kansallisvaltion romuttamissuunnitelmassa?

   • Kyllä Hesari tai ’erkkomedia’ on mukana ja ollut sitä jo ties kuinka kauan. Jos tiedät ketä nwo-heimoa hesarijengi edustaa niin et ihmettele. Ei kuulu ’hitaisiin hämäläisiin’.
    Marskihan kutsui talvisotaa ’erkon sodaksi.’ Suomi oli tarkoitus lahjoittaa Nl:n trotskilaisille kommunisteille. Mutta emme olleetkaan ihan noin vain otettavissa.

 11. ”Onko Hesari myös mukana kansallisvaltion romuttamissuunnitelmassa?”

  Kyllä, koska Brysselin Pravdan takapiruna toimivan bilderbergi/globalisti Antti Herlinin Bilderberg-agendaan kuuluu kansallisvaltioiden tuhoaminen Uuden maailmanjärjestyksen (NWO) pystyttämistä haittaavina. Bilderberg-agendaan kuuluvan EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelma palvelee samaa tarkoitusta: ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  • Junnun kappale lehtimiehen moraalista jutun kohteeseen jätti käsittelemättä lehtihenkilön suhteen lukijaan. Tunnistisiko itsensä jutusta?

 12. Näin petollisten vallanpitäjiemme propagandakone Yle suoltaa meidän etnisten suomalaisten matalan intensiteetin kansanmurhaa tukevaa propagandaa meidän verorahoillamme:

  ”ETNISEN SUOMALAISUUDEN PUOLUSTAMINEN PYRITÄÄN KRIMINALISOIMAAN – YLE AVITTAA ASIAA

  Yle kertoi viime tiistain uutisessaan Poliisi aloitti rikostutkinnan Perussuomalaisten nuorten EU-vaaleihin liittyvästä twiitistä – ”Jutussa on kaksi epäiltyä” suomalaisten etnisen itsesuojelun kehotuksen johtaneen poliisitutkintaan. Kafkamaisia käänteitä sisältävä juttu sai alkunsa, kun Perussuomalaiset Nuoret -järjestön varapuheenjohtaja Toni Jalonen tviittasi EU-vaalien alla kuvan afrikkalaisperheestä ja kuvatekstin ”äänestä perussuomalaisia, jos et halua että Suomen tulevaisuus näyttää tältä”. Tviitti ei rikkonut nykyisiin ajatusrikoslakeihin kuuluvaa kansanryhmän vastainen kiihotus -pykälää, sillä ulostulossa ehdotettiin ainoastaan poliittista vaihtoehtoa matalan intensiteetin kansanmurhaa suosivalla väestöpolitiikalle.

  Tutkintakynnys olisi tuskin ylittynyt ellei Ylen agendajournalisti Hanna Eskoselle olisi tehnyt päivystävien vasemmistoilmiantajien nostattamasta somekohusta viime viikolla valtakunnallista uutista. Jotta asia saisi myös poliisin heräämään, Eskonen haastattali uutisjuttuunsa Perussuomalaisten nuorten vaalitwiitti voi täyttää rikoksen tunnusmerkit, arvioi rikosoikeuden professori punaisen yliopiston professori Matti Tolvasta, jolla on tunnetusti kova vimma kriminalisoida kaikki etnistä suomalaisuutta puolustavat puheenvuorot. Yhteiskunnan arvostettuun auktoriteettiin vetoamalla Yle päätteli aivan oikein myös poliisin kiinnostuvan tapauksesta.

  Toimittaja Hanna Eskosen haastattelemaksi valitsema professori ei ole kuka tahansa harmiton mielipideautomaatti, vaan henkilö, jonka sanomisilla on valitettavasti yhteiskunnallista painoarvoa. Viime aikoina tämä Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori tuli tunnetuksi siitä, kun hän kertoi olevansa tyytyväinen siihen, ettei vallanpitäjiä ja median propagandisteja voisi enää kritisoida vapaasti. Tapaus oli sen verran huomionarvoinen, että myös Yle Watchin piti viime syksynä kommentoida Tolvasen lausuntoa kirjoituksessaan Ilja Janitskinin tuomion varjolla halutaan kaventaa sananvapautta.

  Tällä kertaa Tolvanen pääsi antamaan uusvasemmistolaista asiantuntemustaan inhoamansa etnonationalismia edustavan Perussuomalaisten nuorten varapuheenjohtajan tviittauksen laillisuudesta. Jo se, että pelkästään poliittisen mielipiteen ilmausta aletaan pitää jonkun professorin voimin rikoksena, kertoo enemmän järjestelmän rikollisesta totalitarismista kuin sanavapauttaan käyttävän nuorisopoliitikon tviittauksen mahdollisesta loukkaavuudesta:

  Tolvasen mukaan twiitin voi tulkita kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

  – Syntyy selvä mielleyhtymä, että on ongelma, jos on tietynnäköisiä ihmisiä Suomessa. Siinä panetellaan ihonväriä eli tummaihoisia ihmisiä, Tolvanen arvioi.

  Totta kai pahantahtoinen internationalisti haluaa nähdä suomalaisten ja muiden valkoisten etniseen itsesäilytykseen pyrkimisen olevan kiihottamista globaalia miljardienemmistöä vastaan. Jopa silloin, kun nämä kleptoparasiitit eivät ole vielä edes ylittäneet Suomen rajaa. Tolvanen kuuluu selvästi niihin globalistieliitin perskärpäsiin, jotka katsovat jokaisella värillisellä olevan luovuttamaton oikeus tulla valkoiseen maahan, elää sen kansalaisten siivellä ja lopulta lisääntyä niin että maa muuttuu mustaksi Afrikaksi, josta on taas syytä ”paeta” paremmille laitumille.

  Mitä tulee itse tviittauksen kuvaan, siinä ei ole mitään panetteluun viittaavaa. Jokainen terve kansakunta ja etninen ryhmä haluaa säilyttää olemassaolonsa, jopa liberaalien aivopesämät suomalaiset. Olisi mielipuolisen naurettavaa väittää, että esimerkiksi Tiibetin ja Japanin väestöpohja on ”ongelmallinen”, koska siellä asuu ja pyrkii asumaan vain tietynnäköisiä ihmisiä. Jos Tiibet muutettaisiin lähitulevaisuudessa kiinalaiseksi ja Japani afrikkalaiseksi, tapauksia pidettäisiin yleisesti tuomittavana väestönvaihdollisena kansanmurhana.

  Japani onkin ponnekkaasti korostanut halukkuuttaan säilyttää rodullinen identiteettinsä, sillä heidän mielestään Japania ei voisi olla ilman japanilaisia. Tätä asennetta ei ole tuomittu juurikaan kansainvälisesti joitain kansainvälisiä vasemmistoliberaaleja painostusjärjestöjä lukuunottamatta.

  Sen sijaan Euroopassa kuten Suomessa löytyy koko liuta ”kansalaisjärjestöjä” ja korkeassa asemassa olevia oman maan kansalaisia, jotka tekevät kaikkensa edistääkseen kansanvaihtoa, kriminalisoidakseen kansakunnan etnisen perustan puolustamisen ja lopettaakseen valtiontuet epäkorrekteja näkemyksiä esittäviltä puolueiden nuorisojärjestöiltä. Jo nyt on tiedossa, että Perussuomalaisten nuorten tililtä jaettu harmiton tviitti on johtamassa PS-Nuorten saamien valtionavusten lopettamiseen ja takasinperintään. Päätöksen tekee feministeillä ja vasemmistoliberaaleilla solutettu opetus- ja kulttuuriministeriö. Asiasta on kertonut ministerion muukalaisperäinen erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez Uudelle Suomelle antamassaan haastattelussa.

  Vaikka Perussuomalaiset Nuorten varapuheenjohtajan tviitti oli ehkä tässä poliittisessa tilanteessa harkitsematon, itse viesti on vastaansanomaton: Suomea ei voi olla ilman suomalaisia. Tällä hetkellä suomalaisten enemmistö ei ole vielä henkisesti riittävän rohkea puhumaan avoimen etnonationalismin puolesta, joten asia kierretään vastustamalla korrektisti ”haittamaahanmuuttoa” ja varoittamalla kivikautisen islamin valtapyrkimyksistä. Tässä poliittisena väylänä toimii parhaiten Perussuomalaiset puolue, joka poliittisesti korrekteista myönnytyksistään huolimatta kannattaa käytännössä suurta osaa etnonationalistisia tavoitteita. Valtavirran politiikassa meidän on tyytyminen vielä tähän, kunnes aika on kypsä persunuorten esittämille todellisen ja alkuperäisen nationalismin teeseille.

  http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/etnisen-suomalaisuuden-puolustaminen.html

 13. Vanhoja jos muistelee niin kansanvalistusta annettiin niin koulussa kuin radiossakin milloin minkäkin asian ajamiseksi. Yleensähän se oli harmitonta terveelliseen elämäntapaan ohjausta mutta varmasti ennen sotia ja sotien aikana sekä niiden jälkeen oli tarkoituksenhakuisia poliittisia teemoja jotka johti hyvään tai pahaan mutta niiden sanottiin olevan suomen etu. Nyt kun on liitytty euiin niin samanlainen eulainen kansanvalistus näyttää olevan vallalla jossa ohjataan poliittisesti kansaa tiettyyn suuntaan ja varsinkin ennen euiin liittymistä kansan valistus eun eduista oli voimakasta voisi sanoa että se oli kansan manipulaatiota ylen taholta. Voisi sanoa että suomen kansaa on ohjailtu poliittisen eliitin taholta ylen tai sen edeltäjän taholta lähes aina. Tuntuu vain jotenkin oudolta tämä eulainen kansan valistus kun se ei oikein tunnu liittyvän suomeen mitenkään.

 14. täältä yks esimerkki TAAS näistä valtavanVALEmedian vaikenemisista,vaikka olis ihan kuvaa tarjolla,eipä ne oikein dokumentoitujakaan juttuja julkase,,,,jollei sovi agendaan,mutta kaikesta venäjä,venezuela,iran,syyria,yms. riittää jonkun epämääräiset väitteet ja huhut asian nostamisex etusivulle…ja jotenkin vielä onnistuu ne esittään ehdottomana totuutena
  https://www.youtube.com/watch?v=EjNtNXnd5H0
  israelin lahjomisesta britanniassa tossa kyse,ja ”antisemitistin” erottamisesta…

 15. Jolle 2.6.2019 at 21:13 (vastaus) — Muutama vuosi sitten tallensin tämän tiedon josta valtamedia tietenkin on visusti vaiennut:

  Did Hitler Foresee the New World Order? …by Jonas E. Alexis and Gerard Menuhin

  Gerard Menuhin is a British-Swiss journalist, writer, novelist, and film producer. He is the son of Jewish parents, the American violinist and conductor Yehudi Menuhin, who is considered “one of the greatest violinists of the 20th century.”

  Did Hitler Foresee the New World Order?
  ‘That which is called Democracy in other countries is, in most cases, nothing but the subversion of public opinion, gained by the skilled manipulation of the press and of money, and a devious interpretation of the results which this has achieved.’ (From Adolf Hitler’s speech, Nürnberg, 12 September, 1938)
  Isn’t this exactly what we mean, when we define the traitorous conditions of politics in Germany – and elsewhere?
  http://www.veteranstoday.com/2017/01/18/did-hitler-foresee-the-new-world-order/

  The Intellectual Death of “Anti-Semitism”—Interview with Jewish Writer and Novelist Gerard Menuhin (Part I)

  It is vital urgently to analyze and to dismiss [anti-Semitism] as so much hot air. All it would take would be for enough ordinary citizens to stand up and say ‘Stop it, it’s nonsense, you know it’s nonsense, and what’s more, it’s boring nonsense!’

  Menuhin:
  ‘Anti-Semitism’ as an expression is not only a misnomer, it’s gibberish. …. Ashkenazi Jews (90% of modern Jewry) are commonly agreed to descend from 8th century Khazars.
  Anti-Semitism would be an impotent pseudo-expression, were it not coupled with ‘The Holocaust’.
  …In a free world, discrimination merely means choice, or preference. If someone chooses not to associate with certain people, for instance with Jews, that is of course his perfect right as a free citizen.
  The further the world distances itself in time from the alleged event, the easier it is to assert that ‘The Holocaust’ occurred. As education is steadily degraded and citizens become more concerned on the one hand with superficial entertainment and on the other, with keeping their jobs, it becomes less likely that anyone will pose the fundamental question: If we are eternally to honour 6 million allegedly murdered Jews, to create organizations and build memorials to aggrandize their passing, shouldn’t we at least have irrefutable proof that they were actually killed; that the crime really occurred?

  http://www.veteranstoday.com/2016/04/14/the-intellectual-death-of-anti-semitism-interview-with-jewish-writer-and-novelist-gerard-menuhim-part-i/

  Comment (davor April 14, 2016 at 6:48 am):
  ”Very interesting interview and subject. If we just accept the premise that most of public have no idea of the meaning of anti-semitism phrase and they accept it as something meaning anti-jewish (although it also involves anti-arab).
  “So why is ‘anti-Semitism’ equated with anti-Judaism?”
  I do feel that this is not a contemporary issue, as might have been orchestrated during the 30s or 40s of the last century. Today, and especially in public media, most likely that anti-semitism is associated or equated with denying of the statehood of Israel or recognizing the statehood of Palestine, which are of course not same things but most likely that Israeli foreign politics would equate recognizing Palestine to anti-semitism, as Netanyahu’s pathetic attempts were made to equate Nazis and Palestinians.
  Judaism and Israel are these days in ideological confrontation big time, and the core of it is preying on anti-semitism. If more than 2/3 of the planet however see 2-state solution Israel/Palestine as viable then anti-semitism cannot be intelectually used on them, there we remain that anti-semitism can be used only on the Western countries but mostly on those that were settling this issue before the WW2 in Evian.
  I would still dare to call the US industrialists, the English bankers and the Zionist supremacists anti-semites anyday, because of their role in unlawful migrations and human tragedy, for both accepted meanings of anti-semitism, the real one and the public one.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here