Tuulipuistot vs. villi luonto: uusiutuvan energian haitalliset ympäristövaikutukset

20

Tuulipuistot tuhoavat harvinaisia ​​lintuja ja lepakoita kaikkialla maailmassa. Useimmat ympäristönsuojelijat eivät halua tätä myöntää, koska he takertuvat niin vahvasti uusiutuvan energian ideologiaan. Tieteelliset todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että uusiutuvat energianlähteet uhkaavat luonnonvaraisia ​​eläimiä ja lajien säilymistä enemmän kuin ilmastonmuutoksen on väitetty uhkaavan.

Clive Hambler, uusiutuvaan energiaan aluksi neutraalisti suhtautunut eläintieteilijä ja ympäristövaikutusarvioita tehnyt luennoitsija Oxfordin yliopistosta, toteaa tuulivoiman, vesivoiman ja biopolttoaineiden aiheuttavan merkittävää tuhoa villieläimille ja luonnolle. Tällaisia ​​hankkeita, Hambler huomauttaa, ympäristönsuojelijat tukevat ideologisista syistä ohittaen tutkimustiedon niiden haitallisista ympäristövaikutuksista. 

Lajien sukupuutto on vakava ongelma. Ympäristönsuojelijat kuitenkin kehottavat meitä ottamaan käyttöön teknologioita, jotka nopeuttavat lajien sukupuuttoa. Näistä tuhoisimpia ovat tuulivoimalat.

SEO/Birdlifen mukaan Espanjassa tuulivoimalat tappavat vuosittain 6–18 miljoonaa lintua ja lepakkoa. Yksi tuuliturbiini tappaa 110–330 lintua ja 200–670 lepakkoa vuodessa. California Energy Commission puolestaan viittaa vuonna 1993 tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan lintukuolemien määrä tuuliturbiinia kohden oli Saksassa 309 lintua ja Ruotsissa 895 lintua vuodessa.

Koska tuulipuistoja rakennetaan ylängöille, joissa on hyviä ilmavirtauksia, ne tappavat suhteettoman suuren määrän myös petolintuja. 

Australiassa Tasmanian kiilakotka uhkaa kuolla sukupuuttoon tuulipuistojen vuoksi. Tuulivoimapuistot tuhoavat kymmeniätuhansia petolintuja, kuten kultaisia ​​kotkia ja Yhdysvaltain kansallislintua, valkopäämerikotkaa. Muuttolintuparvet kokevat massiivista harvennusta lentäessään tuulivoimapuistojen lävitse. 

LINNUT OVAT SAANEET lentää vapaasti taivaalla miljoonia vuosia. Nyt niiden elintilaa ja lajien säilymistä uhkavat nuo ”maailman ilmastonmuutokselta pelastavat” silppurit. Elinympäristön häviäminen onkin suurin lajien vähenemiseen ja sukupuuttoon johtava syy. Tuulipuistot paitsi vähentävät luonnollisen elinympäristön kokoa, myös luovat alueita, jotka houkuttelevat eläimiä.

Tuulivoimalat aiheuttavat pyörteitä, joita hyödyntäen hyönteiset liikkuvat. Siten ne houkuttelevat hyönteisiä, jotka puolestaan houkuttelevat lintuja ja lepakoita ja nämä taas ravintoketjun huipulla olevia petolintuja.

Lepakoiden pahin uhka aikakaudellamme ovatkin juuri tuuliturbiinit.  Saksassa tuuliturbiinit tappavat tutkimuksen mukaan yli 200 000 lepakkoa vuodessa.

Yhdysvalloissa tehdyissä tutkimuksissa 70 lepakkoa kuolee vuosittain jokaista tuulivoimalalla tuotettua megawattia kohti. Yhdysvalloissa ja Kanadassa on asennettu ainakin 40 000 megawattia vastaava määrä turbiineja. Tästä seuraa näissä maissa jopa kolmen miljoonaan lepakon kuolema joka vuosi tuulivoiman vuoksi. 

Saksan tuulivoimalat tappavat viime syksynä julkaistun tutkimuksen mukaan vuosittain 1200 miljardia hyönteistä. Mallinnokseen pohjaavien laskelmien mukaan hyönteisten lukumäärän väheneminen vaikuttaa eri hyönteislajien selviytymiseen ja sitä kautta muiden, hyönteisiä ravinnoksi käyttävien eläinlajien selviytymiseen ja viime kädessä koko eläinmaailman ravintoketjuun. Joidenkin ympäristönsuojelujärjestöjen kanta tuulivoimaan onkin muuttumassa. Berliinissä toimiva luonnon- ja biodiversiteetin suojeluliitto on valittanut Euroopan komissiolle Saksan päätöksestä sallia 288 megawatin tuulivoimapuisto maan rannikolle tuulivoiman linnustotuhojen vuoksi.

MIKSI KANSALAISET eivät ole tietoisia tästä lajien jatkuvuutta uhkaavasta verilöylystä?

Ensinnäkin, koska tuulivoimateollisuus on piilottanut tiedon tuuliturbiinien uhkasta lajien säilymiselle. 

Toiseksi, koska meneillään oleva ilmastonmuutoshysterian aiheuttama pakkomielteisyys on johtanut siihen, että monet ympäristönsuojelijat ovat sulkeneet silmänsä uusiutuvan energian ympäristövaikutuksilta. 

Kolmanneksi, koska tuulivoima on hyvä bisnes, jonka voitto otetaan kotitalouksilta ja siirretään veroparatiiseihin. Tuulivoiman poliittiset kytkökset ovat hyvin tiedossa.

Tuulivoimaa lobbaavat ”ympäristöaktivistit” eivät selvästikään ymmärrä, että lajit, joita he väittävät ”ilmastonmuutoksen uhkaavan sukupuutolla”, ovat jo selviytyneet 10–20 eri jääkaudesta, merenpinnan ennustettua huomattavasti dramaattisemmista nousuista ja huomattavasti lämpimämmistä ilmastokausista kuin mitä me olemme kokeneet 1900-luvulta lähtien tai mitä ”ilmastonmuutosennustajat” meille kauhukuvaelevat. 

Ilmastonmuutos ei vie näitä lajeja sukupuuttoon, vaan ”hyvää tahtovat”, tietämättömät ”ympäristönsuojelijat”.

Lähteet

DLR (25.3.2019): DLR studies interactions between flying insects and wind farms

Hans-Werner Sinn | Project Syndicate (24.5.2019): Germany’s Dangerously Flawed Energy Policies

reNEWS.BIZ (25.3.2019): German green group lambasts Butendiek bird impact

Clive Hambler | The Spectator (5.1.2013): Wind farms vs wildlife: The shocking environmental cost of renewable energy

Lue myös

20 KOMMENTTIA

 1. ”Lajien sukupuutto on vakava ongelma. Ympäristönsuojelijat kuitenkin kehottavat meitä ottamaan käyttöön teknologioita, jotka nopeuttavat lajien sukupuuttoa. Näistä tuhoisimpia ovat tuulivoimalat.
  MIKSI KANSALAISET eivät ole tietoisia tästä lajien jatkuvuutta uhkaavasta verilöylystä?”

  Se on tämä sama vanha laulu joka asiassa: maailmaa johtaa sairas ja psykopaattinen eliitti joka ei edes ymmärrä tällaista tai sille ei merkitse mitään mikään muu kuin oma napa ja jolle kasvuajattelu ja luonnon loputon riisto on pakkomielle.
  Siksi voi melkoisella varmuudella sanoa ettei mikään pelasta ihmiskuntaa ja maa-planeettaa.
  Itse olen pannut toivoni puhtaasti idän varaan koska sionistirappareiden johtama länsi ajautuu perikatoon ja tuhoutuu väistämättä.
  Se että pystyykö itä sitten parempaan jää nähtäväksi. Merkkejä siitä että se pystyisi on onneksi nähtävissä. Mutta niitä pitäisi tulla kovaa vauhtia lisää.

 2. Ja pakanakansat ovat vihastuneet, mutta sinun vihasi on tullut, ja tullut on aika tuomita kuolleet ja maksaa palkka sinun palvelijoillesi profeetoille ja pyhille ja niille, jotka sinun nimeäsi pelkäävät, pienille ja suurille, ja turmella ne, jotka maan turmelevat. Ilm. 11:18 (Raamattu). Tämä artikkeli on toivoa antava, Jeesuksen paluu maan päälle on todella lähellä. Hänellä on valta ja voima uudistaa maa kukoistukseen ja tuomita nämä jumalattomat tuholaiset tihutöistään.

 3. Ydinvoima se vasta tuhoisaa onkin ja kallista. OL3 yli kymmenen vuotta myöhässä ja peruskorjauksen tarpeessa heti valmistuttuaan.

  Hankkeen alkuperäinen hinta-arvio oli 3,2 miljardia euroa. Viivästysten jälkeen JO vuoden 2012 lopulla Areva arvioi laitoksen lopullisiksi rakennuskustannuksiksi noin 8,5 miljardia euroa.

  TVO:n mukaan laitoksen toimitus on kiinteähintainen avaimet käteen -toimitus, jonka hinta TVO:lle ei riipu rakennuskustannuksista. Siten maaliskuussa 2018 TVO arvioi, että sen kokonaisinvestointi OL3-projektiin tulee olemaan vain 5,5 miljardia euroa.

  Ja lehmät lentää. OL3:n rakennuskustannusten kokonaishinta on jotain 11-12 miljardin euron välillä ja 10 vuoden myöhästyminen on tuonut kymmenen vuoden sähköntuottotappiot päälle.
  Areva (5,5-6,5 mrd€) ja TVO (2,3 mrd€) ottavat takkinsa muka 2/3 kallistuneen (3,2 mrd€ -> 11-12 mrd€) rakennushinnan eli noin 9 miljardia euroa yhteensä =)
  Me sähkönkäyttäjät ja veronmaksajat tulemme nämäkin maksamaan tavalla tai toisella joka euron.

  Ja tässä on vasta rakentamiskustannukset. Päälle käytön ajan kustannukset ja vuosikymmenten alasajon miljardimenot sekä loppusijoituskustannukset + 100 000 vuoden loppusijoitus.

  Ydinturmavastuuvakuutukset ovat niin alimitoitettuja että ydinturman sattuessa käytön tai loppusijoituksen aikana kansa maksaa.

  Ydinvoima on ylivoimaisesti kallein tapa tuottaa sähköä ja myös riskit ovat suurimmat. Fukushimassa ne eläimet vasta kärsiikin ihmisten lisäksi, mutta kun ei saada yhtä lepakkoa tai lintua yhdistettyä suoraan tähän ympäristökatastrofiin jälkikäteen, niin kaikki on hyvin.

  • 1 600 MW:n ydinvoimala jonka kokonaiskulut (rakennus, käyttö, vuosikymmenten alasajo, 100 000 vuoden loppusijoitus, vastuuvakuutukset jne.) liikkuvat useissa kymmenissä miljardeissa euroissa. Miten tämä voi olla millään tavalla kannattavaa muille kuin lobbareille ja korruptiolahjuspoliitikoille/virkamiehille? Olkuluoto 3 vielä 10 vuotta myöhässä aikataulua, eli 10 vuoden sähköntuottotappiot kaupanpäälle ja tulevat peruskorjauskulut vaikka sähköä ei ole edes tuotettu vielä. Kertokaa kaava ja laskelmat millä tuo OL3 tuottaa voittoa ja kuka ja miten maksaa miljardien tappuot?

   • Tähän ei ole kukaan antanut vastausta. Jos katsotaan mitä tahansa energiatuotantomuotoa tuulivoima, aurinkoenergia, maakaasu, hiilivoima jne., voidaan melko helposti laskea niiden kokonaishinta joka on paljon, paljon halvempi kuin kymmenien miljardien eurojen ydinvoimalan ja sen tuottaman ydinjätteen koko elinkaaren hintalappu, jopa ilman ydinvoimaturmia, puhumattakaan Fukushiman ja Tšernobylin kaltaisista satojen tai tuhansien miljardien eurojen vahingoista. OL3 on esimerkki tällaisesta täysin taloudellisesti hanskasta lähteneestä ydinvoimahankkeesta jonka moninkertaistuneet kulut maksaa joku, ja veikkaan etteivät maksumiehinä ole Areva tai Teollisuuden Voima Oyj (TVO). Veikkaanpa ettei maksaja ole myöskään lainaan osallistuneet Handelsbanken, Nordea, BNP Paribas ja JP Morgan. 60 suomalaista yritystä on sitoutunut TVO:n ydinsähköön, enpä usko että he ovat tämän rajusti myöhästyneen fiaskon maksajia. Myös suomalaiset kunnat ovat tehneet pitkäaikaisia ostositoumuksia ydinsähköstä ennakkoon sidottuun kiinteään hintaan, joten nyt löytyi maksajaehdokkaita, eikä varmaan ennakkoon sovittuun hintaan. Tietenkin myös kaikki Suomen veronmaksajat ja energiaa kuluttavat tavalliset kansalaiset ovat tämän superkalliin energian maksajina tulevaisuudessa.

    Tuulivoimaahan tuolla 11-12 miljardin euron pelkällä OL3:n 1 600 MW:n laitoksen rakentamishinnalla oltaisiin saatu sen ajan 0,5 miljoonan euron MW-hintaan yli 22.000 – 24.000 MW nimellisteholla eli 1/3 keskimääräisellä toteutuvalla teholla noin 7.000 – 8.000 MW. Ja kun tuulivoimayksiköt tulisivat ympäri Suomea sijoitetuissa tuulivoimapuistoissa käyttöikänsä päähän, valmiiksi rakennetun infran (tiet, siirtoverkot, raivatut maa-alueet, perustukset) olemassaolon takia seuraavan sukupolven teholtaan parempien tuulivoimayksiköiden kustannukset olisivat noin puolet neitseelliseen tuulivoimarakentamiseen verrattuna. Pitää ottaa myös huomioon että puhdasta uusiutuvaa tuulisähköä olisi tuotettu tuolla kapasiteetilla jo ainakin 10 vuotta. Osa olisi tuottanut jo lähes 15 vuotta, koska tuulivoimatuotanto olisi saatu käyntiin huomattavasti nopeammin kuin OL3-rakentaminen. Sen sijaan että on odotettu Olkiluoto 3:n viivästynyttä valmistumista jo yli 10 vuotta tuottamatta rahalla kilowattiakaan energiaa. Ja ydinvoimalan vuosikymmenten alasajon miljardeilla sekä 100 000 vuoden loppusijoituskuluilla oltaisiin kustannettu nuo seuraavan sukupolven tuulivoimayksiköt valmiiksi rakennetuille sijoituspaikoille. Mikä on halpaa ja mikä kallista, riippuu paljonko itse hyötyy rakennushankkeista;)

 4. Maailman ilmaston pelastusyritykset on yhtä suunnittelemattomia kuin teollisuuden ja liikenteen saastuttavat hankkeet. Tilanne on kyllä huolestuttava jos ilmaston muutosta yritetään hillitä niin eläinkunta tuhoutuu mutta jos saastutusta jatketaan niin luonto muuttuu eläin- ja ihmiskunnalle kelpaamattomiksi laajoilla aloilla. Bisnespohjalta ei ilmaston muutosta näytä voitavan torjua vaan se vaatisi perusteellisen tieteellisen selvityksen ja laitteiston suunnittelun yhteiskunnan taholta ja vain toteukseen voisi käyttää teollisuutta. Myös voisi tarkemmin tutkia sen että mihin suuntaan ilmasto on muuttumassa ja mitä siitä sitten seuraa ettei turhaan tehtäisi ilmastotekoja jotka kuitenkin tuhoavat luontoa lisää.

 5. Tällaiset tuulipuistot ja vastaavat poliittiseen päätökseen perustuvat investoinnit ovat erityisen haitallisia siksi, että niiden vaatimat resurssit (investoinnit, henkilöstö, ym) ovat pois oikeasti innovatiivisilta ratkaisuilta olemassa olevaan ongelmaan.

  — Poliittisesti on ylipäätään mahdollista rakentaa vain menneisyyttä takaisin. Tuulimyllykin oli jo keksitty ties kuinka monta sataa vuotta sitten.
  — Tulevaisuus (ja innovaatio) on aina tuntematon ja siksi poliittisesti vaarallinen vaihtoehto. Siihen aina sisältyy mahdollisuus saavutetun edun menettämiseen.

 6. ”Just add H²0 to go? Chinese firm claims its hydrogen-powered car can travel 500km fuelled by water”,
  https://www.scmp.com/news/china/science/article/3011884/just-add-h20-go-chinese-firm-claims-its-hydrogen-powered-car-can

  ”Chemical reaction of water and aluminium powder creates hydrogen to power the car, according to chief executive.

  [Chief executive of the company] Pang dismissed experts’ doubts that the cost of making hydrogen-powered engines was too high, saying that the company would RECYCLE the reactants used in the process.”

  Jos tarvittava alumiini voidaan myös kierrättää ilman huomattavaa energian käyttöä/kustannusta, niin keksintö vaikuttaa varsin hyvältä, joskaan ei millään tavalla ainutlaatuiselta:

  ” The Practical Guide to Free Energy Devices”, http://www.free-energy-info.com/

 7. Energia onkin siitä poikkeuksellinen foliohattuhörhöjen aihe, että siitä löytyy uskomaton määrä keskenään ristiriitaisia harhoja jopa saman aatteen tyyppien keskuudesta. Vuorollaan maailmaa tuhoavat; ydinvoima, aurinkovoima, tuulivoima, fossiiliset, uusiutuvat, uusiutumattomat, G5 säteily… Kunnon fooliohatulla on jokaisella oma teoria siitä mikä energiamuoto on osa NWO-maailmanloppu -salaliittoa. Joissain teorioissa koko maailma halutaan säteilyttää hengiltä ja joissain taas ydinvoima on salattua, ihmiskunnan parasta teknologiaa etenkin fuusion muodossa.

  • Kun ei ole faktoja perusteluiksi, täytyy vetäistä hihasta trolleille tyypilliset ”salaliittoteoria”- ja
   ”foliohattu”-kortit:

   ”“Conspiracy Theory”: Foundations of a Weaponized Term

   Subtle and Deceptive Tactics to Discredit Truth in Media and Research
   First published by Global Research in 2013, this pathbreaking analysis by Professor James Tracy shows how the term “conspiracy theory” is being used to label critical analysis and dissenting viewpoints.

   “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate…” – https://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708

   Tälle sivustolle ei tarvita häiriköimään sinunlaisiasi trolleja tyyppiä ”Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists” – https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

   Minulla ei ole muuta sanottavaa sinulle, vaikka vielä suoltaisit kuinka paljon tahansa trolleile tyypillistä potaskaasi!

 8. Istahdimme juuri asken iltapäiväkahville, ja tirkistelimme siniselle taivaalle, missä ei enää lennä yksikään ”pääsky”. Pesiviä rastaita ei kuulu eikä näy. Talitintit kävivät harvakseen talvella napostelemassa aurinkokukan siemeniä, mutta eivät jääneet pesimään. ”House-Wren” on ainoa joka vielä pesii pöntössä, mutta ei enää laula yhtä innokkaasti kuin edeltäneinä vuosina. Kottaraiset hävinneet, eikä muuttohaukkojakaan enää näe liitelemässä taivaalla. Variksista on tullut ”raadon syöjiä” yliajetuista villieläimistä. Eräs kirjailija Rachel Carson ennusti tämän kaiken jo vuosia sitten, kirjassaan ”Silent Spring”. Ihminen tuhoaa kaiken, ennen omaa tuhoaan.
  Kukkivia puita ja pensaita on vielä pihassa, mutta ”pölyttäjät puuttuvat täysin”. MATTI antoi alustavan selityksen, miksi näin pitää olla.

 9. Tulen varmasti ”iltajunalla”, kun en huomannut puollatko vai kiellätkö, miten salaliittoja on aina ollut ja tulee olemaankin? Politiikassa on sama toistuva juonittelu jo Kreikan sekä Rooman ajoilta asti kehitettynä noussut kukoistukseensa meidän päivinämme. Mitkään maiden sekä valtioiden välillä eivät ole sitä mitä uutiset ilmoittavat. Varsinkin sotaan aikovat maalaavat kaiken syyn aina syyttömän niskoille. Eikö se jo näy lähi-idässä jatkuvien häiriöiden aiheuttamat tuhot, ja ihmishenkien menetykset. Onko joku niistä arabimaista hyökännyt Usan mantereelle milloinkaan? Minkälaista maanpuolustusta se on, kun matkataan tuhansien mailien päähän tappamaan ”vainolaista” ? Eikä edes kannata syyttää Arabeja 9-11 kaksoistornien purkuhommista. Israelilaiset nuoret miehet hyppivät ilosta New Jerseyn puolella, pakettiautonsa katolla seisten, kun torneissa murhattiin muutamia tuhansia ihmisiä. Siinä täydellisesti onnistunut salaliitto.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here