YK:n asiantuntija: Assangea uhkaa näytösoikeudenkäynti

13
Julian Assange vs. Mark Zuckerberg: edellinen antaa sinulle tietoa yksityisistä korporaatioista ilmaiseksi, jälkimmäinen – Time-lehden vuoden henkilö – antaa tietosi yksityisille korporaatioille maksusta. Kuva: OperationPaperStorm (CC BY 2.0)

YK:n kidutuksen vastaisen toiminnan erityisraportoija Nils Melzer on todennut, että Britannian vangitsemaan WikiLeaksin perustajaan Julian Assangeen on kohdistettu toimia, jotka ovat “psykologista kidutusta”. Democracy Now! -median haastattelussa Melzer syyttää Ruotsia, Yhdysvaltoja, Britanniaa ja Assangen Britannialle luovuttanutta Ecuadoria tietovuotajan kollektiivisesta vainoamisesta. Britannia tuomitsi hänet äskettäin 50 viikoksi vankeuteen takuuehtojen rikkomisesta.

Vankilassa Assangen tavannut Melzer sanoo:

“Niiden 20 vuoden aikana, jotka olen työskennellyt sodan, väkivallan ja polittisen vainon uhrien parissa, en ole koskaan nähnyt demokraattisten valtioiden lyöttäytyvän yhteen eristääkseen, demonisoidakseen ja pahoinpidelläkseen yksittäistä henkilöä tarkoituksellisesti näin pitkäaikaisesti.”

Hän varoittaa, että Assange joutuu todennäköisesti “poliittiseen näytösoikeudenkäyntiin” jos hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti äskettäin syyttävänsä Assangea 17:stä vakoilulain rikkomuksesta liittyen salaiseksi luokitellun sotilaallisen ja diplomaattisen aineiston julkistamiseen. Niissä paljastettiin muun muassa Yhdysvaltain sotarikoksia Irakissa ja Afganistanissa. Assangea uhkaa yhteensä 170 vuoden vankeusrangaistus. Ruotsi puolestaan avasi uudelleen Assangen vastaisen raiskaustutkinnan, jonka maa oli jo ilmoittanut lopettaneensa.

Assangen tilan romahtaminen on herättänyt pelkoja siitä, ettei hän selviä hengissä tutkintavankeudestaan. Entinen kongressiedustaja Ron Paul kysyy, yrittävätkö Yhdysvallat ja Britannia tappaa Assangen. Äskettäin Assangen puolustusasianajaja Per Samuelson sanoi, että hänen asiakkaansa kunto oli niin heikko, ettei hänen kanssaan pystynyt käymään normaalia keskustelua.

Kommentti

Jotkut tarkkailijat ovat katsoneet, että jos Assange kuolee vankeudessa tai hänet tuomitaan toimista, jotka ovat paljastaneet laittomuuksia, väärinkäytöksiä ja sotarikoksia, länsimaiselta oikeudelta, vapaalta tiedonvälitykseltä ja sananvapaudelta putoaa lopullisesti pohja. Hänen kohtalonsa, kuten muidenkin tietovuotajien kohtalo, antaa viitteitä siitä, mikä uhkaa kaikkia valtiollisia väärinkäytöksiä paljastavia tutkivia journalisteja.

Tästä näkökulmasta on surullista, miten laimeasti monet toimittajat näyttävät suhtautuvan Assangen kohteluun. Jotkut heistä ovat tuntuneet jopa iloitsevan siitä WikiLeaksin väitettyjen Venäjä-yhteyksien vuoksi, ja yllättävän monia ei kiinnosta vuodetun materiaalin paljastamat, mm. Yhdysvaltain demokraattipuolueen toimijoiden väärinkäytökset vaan lähinnä vain se, miten materiaali päätyi WikiLeaksille. Liittyykö tämä välinpitämättömyys tai suoranainen ilakointi siihen, että toimittajista on tullut yhä enemmän vallanpitäjien lakeijoita vallan vahtikoirien sijaan?

Vesa Raiskila

Lue myös…

… aktivisti Pamela Andersonin oivaltava kirjoitus ”Assange Is a Scapegoat, Not a Criminal” (Assange on syntipukki, ei rikollinen).

13 KOMMENTTIA

 1. Varoittava esimerkki paljastamasta lännen väärinkäytöksiä. Saa nähdä saako Edward Snowden olla rauhassa, vai onnistuuko hänenkin esimerkiksi laittaminen jollakin tapaa. Aiemmin Venäjä ym. toimineet näin, nyt länsikin taantunut samaan. Jännää että vieraan valtion kansalaisia voidaan tuomita vuotodokumenttien julkaisusta. Pian ei Panamamapapereita, Paratiisipapereita ja hyvävelikorruptiotakaan saa vuotaa ilman uhkaa vuosien pelotevankeudesta. Salakähmäiseksi länsikin taantumassa, jossa varjoissa tehdään päivänvaloa kestämättömiä päätöksiä, joita ei saa tuoda valoon. Ja muka avoimuutta lisätään:)

 2. Jos ajatellaan niin mitä assange paljasti niin niitä on usan liittolaistensa kanssa tekemät sotarikokset ja usan vaalikähminnät sekä paljon muuta lännen laitonta toimintaa muita maita ja ihmisiä vastaan. Yleensähän ei rikosten paljastamisesta rangaista mutta natomaissa sekin on toisin.

 3. Päätoimittaja Ilja pidätettiin keksityllä ja tekaistulla ”rikos ihmisyyttä vastaan” etsintäkuulutuksella. Ketään tosiaan asia ei kiinnosta millään tavalla, vaikka Ilja pidätettiin kesken presidentinvaalikampanjan.

  Ja Ilja tuomittiin ikäänkuin Jessi ei olisi rikoslain tarkoittama ”julkisuuden henkilö.”.Vaikuttaa hirveeltä valheelta. Jessi sai Bonnier vuoden toimittajapalkinnon ja siitä oli joka valtalehdessä. EIkä muka ole julkisuuden henkilö.

 4. Ei vika ole ”lännessä” tai ”idässä”. Ja onko lopultakaan vikaa missään. Perimmältään ihminen on kaikkialla sama ja myös valitsee samat toimintamallit riippumatta kulttuurista, hallintomuodosta, elintasosta tai ympäröivistä olosuhteista.

  Se, että toiset kulttuurit ovat pahoja ja toiset hyviä, on vain meidän johtajiemme tapa agitoida oma kansa toista vastaan.
  — Jotta voisimme tuhota, tappaa ja ryöstää tuon kilpailevan klaanin.

  Jo kymmenien tuhansien vuosien saatossa ihminen on oppinut, että
  — Suvun ja sukulaisten elintaso ja lisääntymiskyky on sitä parempi mitä enemmän sen johtajalla on valtaa.
  — Ainoa valta on välivalta.

  Ilman väkivaltaa ei ihminen olisi ihminen.
  — Luomakunnan Herra!

  Alistuminen tai kuolema. Siinä ovat rahvaan keinot elämän selviytymistaistelussa.

  • ”Se, että toiset kulttuurit ovat pahoja ja toiset hyviä, on vain meidän johtajiemme tapa agitoida oma kansa toista vastaan.”

   Paljon riippuu johtajista mutta psykopaattien määrä eri kulttuureissa ei ole vakio vaan siinä on suuriakin eroja. Läntisessä kulttuurissa niiden määrä on suuri mikä selittää väkivaltaisuutta mikä taas kasvattaa psykopatiaa.
   Jos kulttuurissa ei arvosteta väkivaltaa ja psykopatiaa niin latenttien psykopaattien ei onnistu päästä valtaan. Idän kulttuureissa psykopaattien määrä onkin selkeästi pienempi.

   Myös esim. koiraan pätee että jos sen saalistusviettiä kiihotetaan tietyillä leikeillä joissa se jahtaa/ajaa takaa niin siitä tulee hyökkäävämpi kuin silloin kun sen kasvatus suosii sosiaalistumista leikkien avulla. Geenit eivät yksin määrää kuin hyvin pientä osaa, 1-2%, josta tulee psykopaatteja.

   • Jääkiekko- ym. kaukalosta se kaikki kiihotus alkaa ja jatkuu hautaan asti.
    Psykopaattinen geeniaines pääsee purkautumaan niin pelaajissa kuin katsojissa joista ei ole pulaa. Jopa ihan pressa- ja pääministeritasolla seurataan innolla leijonienkin puuhia.

 5. Mitenkähän meillä?
  NSA Gave Israel Access to All US Citizens’ Communications Data, Leaked Documents Show
  US also cooperated with helping Israelis conduct targeted assassinations against Hezbollah, no surprise there
  https://russia-insider.com/en/nsa-gave-israel-access-all-us-citizens-communications-data-leaked-documents-show/ri27167

  Ron Unz Discusses His Recent Game-Changing, Taboo-Busting Articles About Jewish Power and History
  ”(The) articles (generated) nearly half a million page views of readership over that short period … Even more remarkably, (they) provoked nearly 13,000 comments, totaling an astonishing 1.8 million words of text.”
  https://russia-insider.com/en/ron-unz-discusses-his-recent-game-changing-taboo-busting-articles-about-jewish-power-and-history

 6. Uusi yritys USA/Israel-koaliition nwo-pakkodemokratian (lännen rahaeliitin totalitarismin) tehostamiseksi — USA jäämässä yhä tiukempaan sionistien Israel-nalkkiin kuten Venäjä aikoinaan bolsevikkien ottaessa vallan maassa

  Edmund Burke Rides Again
  But this time the horse is paid for by Israel
  PHILIP GIRALDI — muutama ote linkin artikkelista
  It is obvious to most actual conservatives that nationalism has never really gone away, but what the conference organizers are really getting at is a revival of unabashed nationalism as the excuse for countries when they behave badly while promoting their own interests without regard for the interests of others.
  Israel and the United States are the prime examples of such behavior and the argument that they have a special entitlement to justify their actions is frequently made, most notably by other Israel-firster groups like the Foundation for Defense of Democracies (FDD).
  FDD argues that democracy promotion by force is a legitimate foreign policy of powerful countries like the United States, while threatened democracies like Israel must be protected.
  That, of course, is a complete misrepresentation regarding just how democratic the two countries actually are and the idea that being democratic empowers some sort of leadership role or exempt status is in itself ridiculous.
  Why do I suggest that the Edmund Burke Foundation is just another pro-Israel puppet?
  Look at the people running it. Its President is David Brog, who is also the executive director of the Maccabee Task Force, “an effort launched in 2015 to combat the anti-Israel BDS movement.
  The Edmund Burke Foundation’s Chairman is an Israeli Yoram Hazony, who describes himself as a “Jewish philosopher.” He resides in the Jewish state and is a well-known Israeli nationalist, having written that nationalism empowers “the collective right of a free people to rule themselves.” He declares that “We should not let a hairbreadth of our freedom be given over to foreign bodies under any name whatsoever, or to foreign systems of law that are not determined by our own nations.” He adds “My first concern is for Israel.”
  … Indeed, it doesn’t require a Trumpean level of genius to see what this is all about and where it is going.
  … In fact, new organizations dedicated to defending and promoting Israel are not exactly unusual. They tend to pop up in the United States and Western Europe like wild mushrooms in the spring time.
  … Taken together, all of the pro-Israel groups constitute a veritable political juggernaut that seeks to advantage Israel and benefit it directly without regard for the damage done to American democracy and to actual U.S. interests.
  … Promoting “democratic nationalism” to pander to Israel without any real understanding of actual interests has led the United States into a seemingly bottomless Middle Eastern quagmire. And, the sense of invulnerability that America’s uncritical support has encouraged among some Israelis also will not benefit the Jewish state in the long term.
  The creation of the Edmund Burke Foundation is just one more card in a losing hand and it hopefully will run out of steam as abruptly as it was created.
  http://www.unz.com/pgiraldi/edmund-burke-rides-again/

 7. ”Jotkut tarkkailijat ovat katsoneet, että jos Assange kuolee vankeudessa tai hänet tuomitaan toimista, jotka ovat paljastaneet laittomuuksia, väärinkäytöksiä ja sotarikoksia, länsimaiselta oikeudelta, vapaalta tiedonvälitykseltä ja sananvapaudelta putoaa lopullisesti pohja. Hänen kohtalonsa, kuten muidenkin tietovuotajien kohtalo, antaa viitteitä siitä, mikä uhkaa kaikkia valtiollisia väärinkäytöksiä paljastavia tutkivia journalisteja.”

  Jossain mediassa on viitattu myös siihen että A olisi pelkkä Deepstaten alias Nwo-mafian ja jopa Mossadin agentti jonka tehtävänä on pelotella niitä jotka eivät alistu Nwo-eliitin ja sionisti-globalistien totalitaarisiin hankkeisiin. Että kaikki olisikin vain suunniteltua teatteria jota valtamedia esittää.
  Tietysti mielellään ei uskoisi että niin on.
  Mutta kuinka paljon on olemassa faktaa siitä että kaikki olisi todellista, että A ei olisikaan agentti jonka tehtävä on edistää nwo-globalistien hankkeita?
  Ja voiko sellaista faktaa edes saada mistään?
  Mikä esim. on A:n todellinen kunto vankilassa juuri nyt ja onko hän edes lainkaan vankilassa ja hengenvaarassa ja kuinka luotettavia ovat juristit jotka hänen asiaansa ajavat?
  Pääseekö A:a vapaasti haastattelemaan ja näkemään missä tilassa hän on? Tuskinpa.
  Maailma medioineen ja journalistineen näyttää kuitenkin uskovan ettei kyse ole teatterista jota meille esitetään.

  • YouTube Is Basically Killing Everyone
   ANATOLY KARLIN
   (1) So yes, basically everyone Alt Right OR Alt Lite is now getting their channels deleted, demonetized, or at least having some of their videos deleted.

   (7) Prediction: The last dissident resources in the West to remain standing will be technically adept websites financed by moneyed individuals or groups (such as The Unz Review), or true cyberpunk “samizdat” outfits lurking in the deep web and kept afloat with crypto donations (such as The Daily Stormer).
   http://www.unz.com/akarlin/youtube-is-basically-killing-everyone/

  • Tuskin ”A” on mikään agentti. Jos hän olisi ”Mossadin etua ajava journalisti”, niin ei häntä olisi tarvinnut kantaa ulos kehnossa kunnossa. Mossad kyllä pitää agenteistaan parhaan huolen ,ja ”Mazzo- pullat lautasella”.

 8. Nyt on ilmeisesti alkamassa ”suuri kurjistuminen ja ankeutus”. Vapaata mediaa ei voida sallia, mikäli sen levikki ylittää sietokynnyksen. Kaikista puolueistamme löytyi EU:n internet sensuurin puolesta äänestäneitä. Masiina on käynnissä ja kohta yksinkertaisemmillekin selviää, että masiinan nimi on lihamylly.

 9. Assange on niin huonossa kunnossa, että pelkkä tuomioistuimen eteen vieminen lopettaa hänen elämänsä. Läntiset ”sadistit nauttivat henkilön hädänalaisesta tilasta”.Ruotsinkin viranomaiset halventuivat vaatimustensa uusimiseen, vaikka olivat jo peruuttaneet naisten tekemät syytökset. Hebrealaista politiikkaa sielläkin harrastetaan. Kaikki Assangen julkiset haastattelut ovat olleet katsojille ainoasteen myönteisiä tapahtumia. Miehestä loistaa rehellisyys, asettaessaan henkensä vaakalaudalle. Syyttömät joutuvat AINA kärsimään enemmän kuin syylliset, se on uuden järjestelmän tulos.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here