Kenen pussiin pelaat?

Länsimaiden, EU:n ja NATOn kritisoinnin torjuminen “Venäjän pussiin pelaamisena” on omiaan typistämään sananvapautta, mutta se herättää myös kysymyksen: eikö Venäjänkin pussiin saa pelata?

29
Kuva: Amazing Wallpapers

Alla oleva kirjoitus on toimituksen muokkaama versio Facebookissa julkaistusta kommentista. Vastavalkea julkaisee kommentin kirjoittajan luvalla.

Koko julkinen keskustelumme Venäjästä perustuu pitkälti asioiden mustavalkoistamiseen.

Mielipiteiden osalta se pohjautuu usein varsinkin sille taajaan käytössä olevalle ajatukselle, että joku ”pelaa Venäjän pussiin”. Tähän lauseeseen sisältyy piiloväite, että Venäjän pussiin ei saisi pelata. Ei edes silloin kun ”pussiin pelaaminen” voisi olla ”fakta- ja argumenttipohjaista”. 

”Venäjän pussiin ei saa pelata” on mielipide, joka ei ole argumentti ja vielä vähemmän fakta. 

Kun tätä ”pussiin pelaamista” on alettu pitää argumenttina tai jopa faktana, jota ei tarvitse edes perustella ja jolla voidaan leimata ”väärää mieltä” olevia keskustelijoita, ollaan nurinkurisesti saavutettu yhteiskunta, joka ei perustu faktoihin ja argumentteihin, vaikka kuinka Ylen toimittaja haluaisikin toisin väittää.

Ihminen voi olla kriittinen Venäjän suhteen monissa eri asioissa. Eikä sitä kriittisyyttä pyyhi pois se, että hän voi samaan aikaan nähdä joidenkin toisten Venäjän toimien olevan ymmärrettäviä tai jopa kannatettavia jossain kontektissa (eli hän ”pelaa Venäjän pussiin”). Venäjä voi siis hänen mielestään olla samaan aikaan ”mätä” ja ”fakta- ja argumenttipohjainen yhteiskunta” [jollaiseksi Ylen toimittaja kuvaili länsimaita, toim.huom.], mutta jälkimmäinen ei tee hänestä Venäjän trollia eikä hyödyllistä idioottia.

MAAILMASTA TULISI todella kummallinen, jos joutuisimme jakamaan kaikki maailman maat niihin, joiden pussiin emme saa pelata ja kääntäen niihin, joiden pussiin meidän pitää pelata, ihan riippumatta siitä mihin milloinkin eri maiden toimissa otamme kantaa. 

Absurdiltahan tuo kuulostaa, mutta Venäjän kohdalla tilanne on nyt jo ajautunut tuohon. Ja kun sovellamme tällaista ajattelua vain yhteen maahan, niin väistämättä mieleen nousee epäilys siitä, että eihän meihin nyt vain ole onnistuttu informaatiovaikuttamaan? Kuinka herkullinen tilanne tällainen onkaan joidenkin muiden maiden ”trollitehtaille”.

Ja vielä: sosiaalinen media on varmasti mahdollistanut kaikenlaisen hörhöilyn ja jopa tietoisen valeuutisoinnin levittämisen. Mutta sellaista vastaan ei voi käydä yrittämällä selittää maailma mustavalkoiseksi. Silloin tulee selitettyä maailma sellaiseksi, joka fakta- ja argumenttipohjalta on helposti kumottavissa, ja lopputulos on se, että hörhöt ja tietoisesti valeuutisia levittävät saavat vain lisää ilmaa siipiensä alle.

29 KOMMENTTIA

 1. Kun F**c the EU Nuland jakoi piparia Kievissä ja organisoi vallankaappauksen, niin NATO pelasi korttinsa yli. Arabikeväät, julmat diktaattorit ja demokratisointitarve olivat etäisiä tapahtumia ja totuusmedian välittämää tarinaa ei tullut epäiltyä. Nyt tämä julma show tuotiin keskelle Eurooppaa. Internetin aikakaudella on ollut mahdollisuus ohittaa propagandakoneisto ja saada tietoa alkulähteiltä. Tänä päivänä kuva Ukrainan tapahtumista on tarkempi, kuin siitä, että mitä toisessa maailmansodassa tapahtui.
  Tämän päivän epistolassa politrukki Rysky ohjeistaa epäileviä kansalaisia, että miten mihinkin tietolähteeseen tulee suhtautua. NATOn pussiin pelaajat joutuvat tekemään hartiavoimin töitä, ettei paljastuisi, että Venäjä ei ole sellainen Mörkö kuin miksi se on kuvattu.

 2. Entä jos käynnissä on ollut erittäin taitava Suomalaisten äänestäjien kusetus ?

  Ministeri voi päättää vain poliittisesti vähämerkityksellisistä asioista. Kuitenkin puolustusministeri Jussi on tehnyt lukuisi merkittäviä päätöksiä. Kuten kannatuksenkin romahtamisesta voi päätellä, niin päätökset eivät ole olleet poliittisesti vähämerkityksellisiä. Siniset, joilla oli 5 ministerin paikkaa ja 18 kansanedustaja paikkaa, eivät saaneet edes yhtä ainutta kansanedustajapaikkaa vaaleissa.

  EPÄILYTTÄVÄÄ on ollut se, että 24 h ennenkuin on tullut uusia perustuslakikusetuksia, on säikytelty Venäjä peikoilla. Sama kaava on toistunut lähes 2,5 vuotta. Ensin peikko säikyttely, sitten perustuslakikusetus.

  Entä jos peikko säikyttelyt ovat olleet vain osa suurempaa kusetusta ?

  Nyt äänessä on ollut Markku Mantila, joka oli Valtioneuvoston viestitäjohtaja, kun kansaa johdettiin harhaan.

  Kansaa on myös sumutettu siten, että ministerivaliokunta olisi päättänyt asioista. Todellisuudessa se on vain valmisteleva elin. Eikä se valmistele asioita ministeriölle, vaan valtioneuvostolle kuten jo lain nimikin kertoo ”Laki Valtioneuvostosta”. Ministeriön virkamiehet valmistelee asiat ministerille, eikä ministerivaliokunta.

  esim:
  Presidentti Niinistö ja ulkopoliittinen ministerivaliokunta päättivät heinäkuussa 2014, että Suomi allekirjoittaa isäntämaasopimuksen Naton kanssa
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_isäntämaasopimus

  Ministerivaliokunta:

  Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin ( PL 2 ) .Ei ole mitään lakia olemassa, jonka nojalla ministerivaliokunta
  voisi tehdä määrämuotoisia päätöksiä. Joten se ei voi tehdä
  määrämuotoisia päätöksiä lainkaan, koska ei ole olemassa lakia, jonka
  nojalla se voisi niitä tehdä. Se on vain valmisteleva elin. ( Asetus:
  Valtioneuvoston ohjesääntö 25 § ja Perustuslaki 67 §, laki valtioneuvostosta 23 )

  Valtioneuvoston ja ministeriön välistä
  toimivallan jakoa on kuvattu hyvin voimassa olevassa lainkirjoittajan
  oppaassa. Sen mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa
  yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisemmissä
  asioissa sekä selvästi teknisluonteisissa ja toimeenpanoa koskevissa
  asioissa.

  Lainkirjoittajan opas

  http://lainkirjoittaja.finlex.fi/13-saadosten-lajit-ja-saadostaso/13-4/

  ”merkitykseltään vähäisehköissä asioissa”

  PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN LAUSUNTO 7/2005 vp

  Hallituksen esitys laeiksi tekijänoikeuslain ja

  rikoslain 49 luvun muuttamisesta

  Ehdotus ei siksi ole hyvin sopusoinnussa

  perustuslain 80 §:n 1 momentin sen

  lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle

  voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä

  teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta

  merkitykseltään vähäisehköissä asioissa

  (HE 1/1998 vp, s. 132/II, PeVL 27/2004 vp, s.

  3, PeVL 33/2004 vp, s. 6/I).

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Documents/pevl_7+2005.pdf

  Perustuslaki
  67 §
  Valtioneuvoston päätöksenteko

  Valtioneuvostossa
  käsiteltävät asiat on valmisteltava asianomaisessa ministeriössä.
  Valtioneuvostossa voi olla ministerivaliokuntia asioiden valmistelua
  varten.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L5P65

  Laki valtioneuvostosta

  23 §
  Ministerivaliokunnat
  Valtioneuvostossa
  on ministerivaliokunnat ulko- ja turvallisuuspolitiikan, Euroopan
  unionia koskevien asioiden, raha-asiain sekä talouspolitiikan
  valmistelua varten.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030175

  Asetus: Valtioneuvoston ohjesääntö
  25 §
  Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta
  Valiokunnan
  on valmistelevasti käsiteltävä tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
  ja muita Suomen suhteita ulkovaltoihin koskevat asiat,

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030262

  Koska ministerivaliokunta ei voi tehdä päätöksiä lainkaan,ei missään ole myöskään säädetty että miten se tekisi päätöksiä.

  Jussin touhuista olikin lehdessä outo juttu:
  Presidentti antoi puolustusministerille palautetta TP-Utvan kokouksessa.

  Presidentti ei ollut tyytyväinen puolustusministerin kovasta vauhdista Suomen kansainvälisten sotaharjoitusten suunnittelussa.

  MINISTERI Niinistö kuvaa lokakuun 6. päivänä 2017 presidentti Niinistöltä saamaansa palautetta ”työpaikkakiusaamiseksi”, mutta kertoo kestäneen sen hyvin.

  ”Kunnon runtua ja välillä intensiivistä tuijottamista, jolla Sale ehkä yritti saada minut taipumaan tai murtumaan.

  Muistuu mieleeni tarinat siitä, miten hän eduskunnan puhemiehenä itketti naisalaisiaan. Vaan minäpä en vollottanut, kunhan tuijotin takaisin.

  Pääministeri kärsi selvästi konfliktista ja yritti tasoitella, ulkoministeri ja valtiovarainministeri Orpo olivat viisaasti vaiti – enimmäkseen. Virkamiehiltä ei kysytty mitään, tämä oli vain minun rökittämistä.

  Utvan päätyttyä vein TP:lle allekirjoitettavaksi kabinettiesittelyn, jolloin hän alkoi ”jussitella” minua, jota hän ei yleensä tee. Timo totesi myöhemmin, että se oli Salen tapa yrittää tasoitella.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006026270.html

  Presidentin päätöksenteko:
  Presidentin esittelyssä presidentti tekee ulkopolitiikkaa koskevat määrämuotoiset päätöksetvaltioneuvoston valmistelusta ja ratkaisuehdotuksesta.
  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=kk+837/2004

 3. Venäjäkortti on jokapaikan leimakirves EKokoomusporvaripolitiikan arvosteluun. Sillä tehdään epäilyksenalaiseksi yhdellä lauseella maahanmuuttokriittiset perussuomalaiset, uusliberalismipolitiikkakriittiset demarit ja vasurit sekä EU-liittovaltiokriittiset kansallismieliset. Mutta vastaapa venäjätollikortin heittäjien juttuihin samalla mitalla niin olet ruplilla maksettu, hyödyllinen idiootti tai ainakin maalittaja.

 4. Sitten on Jessi, joka mielestäni on selvästi väärinkäyttänyt journalistin asemaa.Olisi hyvä jos joku kantelisi JSN.

  Vertaa esim.
  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen toimittajan aseman väärinkäytöstä – toimi väärin julkaistessaan kolumnin, jossa Sanna Ukkola pyrki puhdistamaan mainettaan
  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005683705.html?ref=rss

  Journalistien ohjeet
  4. Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  13.06.2018
  Ylen toimittaja vaatii MV-sivustolta 140 000 euroa korvauksia – asianajaja: ”On tähdätty siihen, että hän luopuu työtehtävistään”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201011012_u0.shtml

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärk

  • Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

   14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

   14.09.2016
   Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
   Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.
   http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

 5. -toisaalta se on helpompaa, ”foliopäitä” lukuunottamatta kukaan ei kysele tai vaadi perusteluita ja jopa toivotaan asioiden niin olevan. Venäjän uhalla voidaan sulkea raja pakolaisille (olkoon mitä mieltä tahansa siitä), monissa maissa painostuskeinot ovat täysin auki jos kaverin kaveri on sanktiolistalla. Voidaan joku blondi lähettää Venäjän oligarkin tyttärenä epämieluisien politiikkojen bileisin jolloin mediasirkuksen avulla kokonainen puolue saadaan kriisitilaan jne.
  Toisaalta miksi Vastavalkea ei kritisoi venäjä? -oikeudenmukaisesti”!

 6. Kyllä se itäraja on ollut kiinni ilman isäntämaasopimustakin, johon liittyy Naton maanisesti hokema Venäjän uhka. Tämä sopimus nimenomaan riskeeraa rajaturvallisuutta – Venäjän kannaltahan se osoittaa epäluottamusta ja vastatoimet, kuten rajan väliaikainen avaaminen, voisi olla täten esim. väliaikaisesti käytössä.
  Ara (Raa) on näköjään kiinnostunut vain blondibileistä. Mihin riitteihin se viittaa ? Todella surullista – vaikka kuinka saisikin rahoitusta harrastukseensa S:lta.

 7. Kierot menetelmät on mediapoolin valtamedioilla ihmisten manipuloinnissa venäjän demonisoimiseksi. Mielellään sosiaalisessa mediassa voi puhua venäjän pussiin jos on vahvat faktat perusteena ja myös ihan tunnepohjalla jos näkee että on mahdollista ettei asiat ole niinkuin kuin valtamedia väittää ja monesti on ilmennyt että epäilyksissä on perää. Kun faktoja on tullut riittävästi niin valtamedian mukaiset väitteet tyrehtyy ainakin vähäksi aikaa mutta kohta ne pulpahtaa esiin toisessa keskustelussa. Siitä herää kysymys että onko valtamediat lännen trolitehtaita joilla on maksettuja trolleja uutistensa levittämiseksi jotkut jaksaa toistaa valtamedioiten perustelemattomia väitteitä vuositolkulla kunnes lopulta joutuvat umpikujaan. Siitä on sitten seurauksena armoton ryssitely ja suomessa tuntuu olevan myös melko paljon venäjää vihaavia ihmisiä joiden mielestä venänäjä on syyllinen aina olipa siitä todisteita tai ei.

 8. Raha se puhuttaa Venäjää vastaan varsinkin ns. ” asiantuntijoiden” suulla. Ahneus on vastuuntunnon ja moraalin paikalla. Rahakoneet painavat seteleitä tällaisiin tarkoituksiin rapakon takana. Lasten tulevaisuudesta ei välitetä. Oma etu paras etu – periaate on kuitenkin miinaan astumista. Kuitenkin näitä todellisia ISIS-itsensämurhaajia riittää varsinkin hienostelevissa, akateemisissa narsistipiireissä.

 9. Spekuloitaessa tilaa sopii jättää myös sille vaihtoehdolle että median myllyttämässä vastakkainasettelussa on kyse kontrolloidusta paradigmasta. Joku saa sovitusti näytellä ’Good Cop’ ja nk. ’vastapuoli’ eli adversary on ’Bad Cop’ (huomatkaa erit. shakkiruutu/mustavalko -analogia).

  Tavoitteet näillä osapuolilla ovat yhteiset ja vastakkainasettelu on harhautus/petos. Jättäkää pelivaraa myös tälle vaihtoehdolle.

  • Olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että asia on juurikin noin.

   Hallitsijat ovat keskenään kollegoita ja työkavereita. Heillä on yhteinen intressi hallita kansalaisiaan. Legitmitoidakseen oman hallitsemisensa he tarvitsevat uhkia, joita luodaan ellei niitä synny luontaisesti. Uhkien avulla legitimitoidaan kansalaisten vakoilu ja tyrehdytetään oikean opposition tai vaihtoehtoisen hallintomallin syntyminen jo heti alkuunsa.

   Terrorismi on yksi tällainen yleismaailmallinen luotu uhka. Eihän 9/11 tapaustakaan ole kritisoitu minkään valtiojohdon taholta koska se sopii kaikkien hallitsijoiden hallitsemis-agendaan.

 10. Suomalaiseen poliittiseen ja erityisesti ulkopoliittiseen keskusteluun on väen vängällä ajettu sisään lapsellista ”meidän isä vastaan teidän isä'”- tyyppistä keskustelutyyliä, jossa sokea usko jollekin auktoriteetille korvaa kriittisen ajattelu- ja arviointikyvyn.

  Tilanne on perua niiltä ajoita, jolloin Suomi 1980-luvulla vapautui perestroikan myötä tietystä alistuneisuudestaan Neuvostoliitolle (kansahan ei koskaan sille alistunut, lähinnä vain poliittinen eliitti keskustelun virallisella tasolla). 1980-luvun puolivälin tietämillä ja vähän sen jälkeen Suomen asema oli hetken aikaa aidosti puolueeton ja Suomessa vallitsi erittäin laaja ajatuksen ja sanan vapaus (suurempi kuin länsimaissa keskimäärin). Uusliberalismia ja korporatismia ajavan talouseliitin pyrkimyksenä oli kuitenkin siirtää Suomi tiiviiksi osaksi länsiblokkia, minkä vuoksi tänne alettiin rakentaa ”CIA”-koordinoitua mediakontrollia, johon laaja keskustelun vapaus ei enää kuulu.

  Tilanteen sekoitti kuitenkin internet-pohjaiset sosiaalinen media sekä vaihtoehtomediat, joiden kautta suomalaiset löysivät myös läntiset toisinajattelijat. Näiden toisinajattelijoiden vaikutuksesta läntinen globalismi kärsi takaiskuja vuonna 2016, kun Donald Trump valittiin USA:n presidentiksi ja Englanti äänesti Brexitin puolesta. Mediakontrollin löystyminen aiheutti noloja tilanteita länsiblokille, kun sen virallisia kertomuksia mm. Syyrian kaasuiskuista syystäkin kyseenalaistettiin. Tämän jälkeen alkoivat eliitin pyrkimykset netin poliittisen käytön rajoittamiseksi, toisinajattelijoiden äänten vaimentamiseksi ja vain virallisten narratiivien esilläpitämiseksi. Erityisen härskisti menetellään, kun arvoliberaalille lännelle vastenmielisiä soraääniä aletaan kriminalisoida epämääräisen vihapuhe-käsitteen avulla.

 11. Nykyisin tämä ’pussiin pelaamisen’ ajatus tunkee aina pintaan.
  Kuitenkaan ei tarvi pelata kenenkään pussiin kun yrittää pysyä tosiasioissa ja selvittää niitä. Se on vain totuuden pussiin pelaamista jos tuota sanontaa haluaa käyttää.

  How America Went Gay — kuinka jenkkilästä tuli homojen maa?
  Sitä pohtii tässä mielenkiintoisessa artikkelissa Henry Makow.
  Artikkelin lopussa todetaan että Venäjällä ei ole lakia joka tekee homoudesta rikosta mutta laki korostaa perhe arvoja ja tukee lapsiperheitä laillisesti, asia mitä lännen liberaalit vihaavat.
  https://www.henrymakow.com/2019/06/how-america-went-gay.html

  Contrary to the media spin, Russia’s family values bill does not make homosexuality a crime. Homosexuality is not illegal in Russia.

  What the bill prohibits is ”propaganda of nontraditional sexual relations,” defined as ”relations not conducive to procreation.” The law imposes significant fines of up to $31,000 for providing information about the LGBT community to minors, holding gay pride events, speaking in defense of gay rights, or equating gay and heterosexual relationships.

  It’s a pro-life, pro-family bill, which is exactly why liberals hate it. There is no valid reason for providing information about the LGBT community to prepubescent youth. And some of the so-called ”gay pride events” get rather obscene and should not be held in public.
  https://www.henrymakow.com/2019/06/how-america-went-gay.html

 12. Sateenkaari lippu liehuu jo monessa osavaltioiden hallintorakennuksissa. Hyvä muistutus siitä on se, miten kävi ”SODOMAN ja GOMORRAN kaupunkien” historiassa. Mutta eihän siihen kukaan enää usko? Pete Buttigieg ”for Usa president”, on miljoonien äänestäjien suosittu homoseksuaali. Kirkollisetkin ovat jo vaienneet paljastamasta siihen liittyviä raamatunkohtia. Mitä jää jäljelle, ”uskoville”kun raamatun ohjeet on hyljätty?

 13. Puhunko nyt Venäjän pussiin kun laitan tämän juuri lukemani artikkelin Usan valtavasta ja koko ajan kasvavasta asunnottomien ongelmasta tänne?
  Varmaan monen mielestä puhun vaikken mainitse sanallakaan Venäjää tai Kiinaa. Rapistuvasta ja perikatoon menossa olevasta unelmien maasta ei saisi sanoa ikäviä tosiasioita.

  The homeless population around Los Angeles, California, has risen sharply during the past year due to a lack of affordable housing in and around America’s second-largest city, pushing more people into poverty, according to new a study.

  Homelessness in the city of Los Angeles proper jumped by 16 percent, while the homeless population in the suburbs swelled by 12 percent, according to the latest annual census by the Los Angeles Homeless Service Authority (LAHSA).
  … Still, the 12 percent homelessness rise in Los Angeles County was modest compared with corresponding increases in less populous neighboring counties – up 28 percent in Ventura, 43 percent in Orange and 50 percent in Kern.

  California, the wealthiest and most populous state in the US, already has more people living in poverty than any other state, and Los Angeles County has the state’s highest poverty rate, at 24.3 percent, the study said.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=189437

 14. Harvoin näkee näin perusteellista selvitystä totuuden selvittämiseksi. Todellista ’totuuden pussiin’ pelaamista.
  Syyrian kemiallisten aseiden isku oli järjestetty

  Eminent American Scientist: Syrian Chemical Weapons Attack Was STAGED
  Theodore A. Postol is one of the nation’s top scientists. He is a professor emeritus of science, technology, and national security policy at MIT.
  https://washingtonsblog.com/2019/06/eminent-american-scientist-syrian-chemical-weapons-attack-was-staged.html

 15. Kiina ja Venäjä alkavat pelata omaan pussiin … vaiko koko maailman yhteiseen pussiin?
  kun maat ryhtyvät käyttämään omia valuuttojaan bilateraalissa ja kansainvälisessä kaupassa pyrkimyksenä irtaantua dollaripohjaisesta kaupankäynnistä

  Russia, China Prepare to Dump Dollar, Agree to Bilateral Trade in National Currencies
  Tyler Durden
  Just one month after conducting joint military exercises, Russia and China are set to sign an agreement which would boost the use of their national currencies in bilateral and international trade in an attempt to mmove away from the current dollar-denominated financial system, according to Russian state-owned news outlet TASS.

  It is planned that Russia and China will be developing bilateral payments in national currencies, encourage and expand the use of national currencies, particularly through promotion of their use when signing international trade contracts. According to the draft agreement, the sides will also assume required measures to lift barriers for payments in national currencies. -TASS

  ”No one currency should dominate the market, because this makes all of us dependent on the economic situation in the country that issues this reserve currency, even when we are talking about a strong economy such as the United States,” Medvedev said last year.

  ”I want to say something that may raise a few eyebrows, but I think some of these [US] sanctions are good or useful because they forced us to do what we should have done 10 years ago,” he added.

  Beijing and the Kremlin have grown considerably close in recent years
  https://russia-insider.com/en/russia-china-prepare-dump-dollar-agree-bilateral-trade-national-currencies/ri27198

 16. Sionistit ainakin ovat mestareita omaan pussiin pelaamisessa palestiinalaisten kansanmurha hankkeessaan ja Lähi-idän sotia käynnistäessään
  He käyttävät antisemitismiä lyömäaseena

  ”Älä koskaan pyydä anteeksi osoittaessasi tunteesi sillä niin tehdessäsi pyydät anteeksi totuutta.” (Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”) Benjamin Disraeli.
  Benjamin Disraeli oli aikoinaan Englannin pääministeri. Hän oli sefardijuutalainen, joka hylkäsi isiensä uskonnon ja kääntyi kristinuskoon. Hän kirjoitti paljon ja edusti korkeaa moraalia kirjoituksissaan vaikka toisaalta edistikin Englannin imperialistisia pyrkimyksiä erityisesti mitä Lähi-itään tulee.
  Hän myös paljasti ja varoitti maanmiestensä salaliitosta, josta oli hyvin perillä. Douglas Reed kertoo hänestä enemmän kirjassaan The Controversy of Zion, jonka voi lukea netissä.

  Muutamia faktoja, joihin antisemitismi (AS) nojaa.

  Unohdetaan uskonto ja Vapahtajan surmaaminen, joka aikoinaan on ollut varsin merkittävä AS:n syy ja kristittyjen vaino, jota juutalaiset ovat pitäneet oikeutettuna.
  Juutalaisen Egon Friedellin mukaan koronkiskonta on ollut ja yhä on hyvin keskeinen syy. Myös kommunismin hirmutyöt, joista juutalaiseliitin vastuu on kiistaton, ovat tahrineet juutalaisten mainetta. Alla muutama juutalainen kommentti kommunismista (Niebuhr on saksalainen), historian yhdestä suuresta tragediasta:

  ”Jotkut sanovat sitä kommunismiksi, minä sanon sitä juutalaisuudeksi” (kuuluisa sionistirabbi Stephen Wise v. 1923 Jewish Chronicle –lehdessä, kun häneltä pyydettiin mielipidettä kommunismista, entiseltä nimeltään bolševismi).
  ”Marxismi on juutalaisen profetian nykyinen muoto” (Prof. Reinhold Niebuhr 3.10.1934).
  ”Miehet, jotka kontrolloivat Neuvostoliittoa, eivät ole venäläisiä. He kuuluvat valtaosin juutalaiseen rotuun kaikkialta maailmasta” (juutalainen James Abbe, The New Masses 29.10.1935).
  ”Bolševistinen vallankumous oli suurelta osin juutalaisen idealismin tuotos. Mitä se niin voimallisesti sai aikaan Venäjällä, sen samat juutalaisen mielen ja sydämen juutalaiset historialliset ominaisuudet saavat helposti aikaan muissakin maissa” (The American Hebrew, 10.9.1920).
  Modernissa historiassa tuskin on tapahtumaa, jonka takana eivät olisi juutalaiset. Me nykyiset juutalaiset emme ole mitään muuta kuin maailman viettelijöitä, sen tuhoajia, sen kiihottajia” (juutalainen kirjailija Oscar Levy: The World Significance of the Russian Revolution).
  ”Vasta viime aikoina rotumme on antanut maailmalle uuden profeetan, mutta hänellä on kahdet kasvot ja hänellä on kaksi nimeä; toisaalta hänen nimensä on Rothschild, kaikkien kapitalistien johtaja; toisaalta Karl Marx, niiden apostoli, jotka tahtovat tuhota muut” (juutalainen Blumenthal, Judisk Tidskrift, nro 57, 1929).

  Vaikka totuus kommunismista, joka johti kymmenien miljoonien tuhoon, oli tämä, niin silti sitä ei saanut eikä vieläkään saisi paljastaa ilman riskiä leimautua antisemitistiksi. Ja sama pätee muihin juutalais-sionistisen eliitin likaisiin puuhiin kuten koronkiskontaan, pankkimafiaan, orjakauppaan, huumebisnekseen ja ylipäätään koko uusliberaaliin PNAC- hankkeeseen, joka on pääosin neokonnien käynnistämä ja ylläpitämä Lähi-idän ja maailman herruushanke.

  Antisemitismin oireena ovat sionistit Amerikassa ottaneet viime aikoina käyttöön Israelin sionistivaltion politiikan arvostelun.
  Meilläkin nostettiin juutalaisen seurakunnan taholta syyte Magneettimediaa vastaan sen julkaisemasta kirjoituksesta, jossa todettiin sionistien ohjaavan Amerikan hallitusta, asia, josta vapaassa netissä on paljon kirjoituksia. Ja siitäkin huolimatta että N-yahu on sen avoimesti sanonut.
  Esim. Paul G Roberts, arvostettu ent. valtionhallinnon virkamies, toteaa maansa olevan nukkevaltio, jonka Lähi-idän politiikkaa johdetaan enemmän Israelista kuin kongressista ja Amerikan hallinnosta käsin.
  Miksi maamme juutalaisseurakunta valvoo meitä Amerikkaa ja Israelia koskevissa asioissa?

  Nyt on luotu irvokas tilanne: jos arvostelee ja vastustaa sionistien sotakiihkoa ja likaisia, lainvastaisia ja barbaarisia puuhia, niin sekin katsotaan antisemitismiksi, siis juutalaisten yleiseksi arvosteluksi vaikka se kohdistuu vain psykopaattisen sionistieliitin lain ja ihmisoikeuksien loukkauksiin joita myös suuri määrä sionistien politiikkaa vastustavia juutalaisia (esim. Peled, Atzmon, Sand, Unz, Chossudovsky jne) arvostelee.
  Miten silloin voi olla antisemitisti? Väite että pahuuden vastustaminen on antisemitismiä on alhainen, todellista omaan pussiin pelaamista. Sitä voi pitää jopa viharikoksena.
  … Jospa onkin niin, että sionistien mielestä antisemitisti on se jota sionistit vihaavat omien valtapyrkimystensä takia! ? Muiden kuin sionistien puuhien arvostelu ei johda vastaavaan leimautumiseen ja syytöksiin.

  • jatko-osa
   Antisemitismi ja islamofobia Amerikan (ja ’läntisen arvoyhteisön’/oma lisäys) sotapropagandan välineinä
   “The War on Global Anti-Semitism” in the Age of Islamophobia
   http://www.globalresearch.ca/the-war-on-global-anti-semitism-in-the-age-of-islamophobia/5310247

   About the author:
   Julie Lévesque is a journalist and researcher with the Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal.
   She was among the first independent journalists to visit Haiti in the wake of the January 2010 earthquake. In 2011, she was on board ”The Spirit of Rachel Corrie”, the only humanitarian vessel which penetrated Gaza territorial waters before being shot at by the Israeli Navy.

 17. USA taitaa olla jo nyt vielä pahemmin sionistien pussissa kuin kommunistinen NL oli aikoinaan.

  Welcome David Schenker
  Another Zionist in charge of American foreign policy
  PHILIP GIRALDI
  http://www.unz.com/pgiraldi/welcome-david-schenker/
  Trump’s A-team in the Middle East is headed by his Jewish son-in-law Jared Kushner who is being personally advised by a group of Orthodox Jews.
  David Friedman, the U.S. (sic) Ambassador to Israel is also an Orthodox Jew and a former bankruptcy lawyer with no diplomatic or foreign policy credentials. He is a passionate supporter and even a funder of the illegal Israeli settlements on the West Bank and on the Golan Heights.
  … His humanity does not extend beyond his Jewishness, defending the Israeli shooting of thousands of unarmed Gazan protesters and the bombing of schools, hospitals and cultural centers. How he represents the United States and its citizens who are not dual nationals must be considered a mystery.

  Friedman’s top adviser is Rabbi Aryeh Lightstone, who is described by the Embassy as an expert in “Jewish education and pro-Israel advocacy.”

  Trump’s chief “international negotiator” for the Middle East is yet another Orthodox Jew Jason Greenblatt, the former Trump Organization lawyer.

  Kushner, Greenblatt and Friedman are perfect examples of the type of “dual” loyalist who cannot appreciate that their overriding religious and ethnic allegiances are incompatible with genuine loyalty to the United States.

  The other key pro-Israel players in the foreign policy establishment are nominally Christian, including Vice President Mike Pence and Secretary of State Mike Pompeo, both of whom are Christian Zionists who believe (and hope) that the re-creation of Israel is part of biblical prophecy that will lead to a great war, the end of the world as we know it and the second coming of Christ.

  American Pravda: Secrets of Military Intelligence
  RON UNZ • JUNE
  http://www.unz.com/runz/american-pravda-secrets-of-military-intelligence/

  Ron Unz kirjoitti: ”Bendersky devoted ten full years of research to his book (“Jewish Threat”), exhaustively mining the archives of American Military Intelligence as well as the personal papers and correspondence of more than 100 senior military figures and intelligence officers.
  The “Jewish Threat” runs over 500 pages, including some 1350 footnotes, with the listed archival sources alone occupying seven full pages.
  His subtitle is “Anti-Semitic Politics of the U.S. Army” and he makes an extremely compelling case that during the first half of the twentieth century and even afterward, the top ranks of the U.S. military and especially Military Intelligence heavily subscribed to notions that today would be universally dismissed as “anti-Semitic conspiracy theories.”
  Put simply, U.S. military leaders in those decades widely believed that the world faced a direct threat from organized Jewry, which had seized control of Russia and similarly sought to subvert and gain mastery over America and the rest of Western civilization.

  In these military circles, there was an overwhelming belief that powerful Jewish elements had financed and led Russia’s Bolshevik Revolution, and were organizing similar Communist movements elsewhere aimed at destroying all existing Gentile elites and imposing Jewish supremacy throughout America and the rest of the Western world.”

  • America’s Enemy is Talmudism, not Islam – Michael Hoffman

   The West has been taken under by the Illuminati, a Cabalist (satanic) Jewish death cult dedicated to our destruction.
   A measure of its power is that it has convinced us that Islam, not them, is our enemy.

   Michael Hoffman— “Our souls and the souls of our children are being rotted and eternally lost through an alliance between wicked gentiles and Talmudists and Zionists.”

   Islam, Talmudism and ignorant “Christians”
   https://revisionistreview.blogspot.com/2019/05/islam-talmudism-and-ignorant-christians.html

   Islam is being portrayed in America as our worst enemy. By any standard, material or spiritual, this claim is a flagrant lie.

   Länsimaiden perikato, jonka Spengler ennusti jo sata vuotta sitten, näyttää tapahtuvan pääasiassa sionistien johdolla, jotka ovat kaapanneet vallan ’läntisessä arvoyhteisössä’.
   Heidän psykopaattiset ja ateistiset vain materiaan kiintyneet talmud-rabbinsa ja johtajansa tuhoavat läntisen kulttuurin ja uusi kulttuuri nousee Venäjältä kuten Spengler myös ennusti.

   https://www.henrymakow.com/2019/06/talmudism-not-islam-is-america.html

   First Comment from James Perloff-
   ”As usual, Michael Hoffman has analyzed the situation correctly. The migrant invasion is intended to destroy Europe and its Christian heritage; migrant thugs are wreaking havoc, yet they enjoy protected status from government and media. Nevertheless, most are low-IQ and are certainly not the brains behind the operation.
   Jewish central bankers, not Muslims, tell people like Merkel and Macron what to do. What we are witnessing is fulfilment of the Zionists’ Kalergi Plan, for the destruction of Europe by browning its population.
   Those migrants who commit violence might be compared to the street-level communists who overthrew the Czar, or the street-level Freemasons who overthrew Western Europe’s kings, for the Talmudic supremacists have always lacked the personal manpower necessary to destroy nations. Therefore they have always had to outsource most of the violence to gullible goyim.
   As destructive as many of today’s migrants are, they are just pawns in the game; they would definitely have no place at the table when and if the New World Order becomes a reality.

 18. Ellet ole RI:n vakituinen lukija niin tässä:

  Putin ja Xi, 3pv yhteistyö projekti poikii samaan aikaan kun talmudistit ja neokonnat tuhlaavat rahojaan likaisiin sotiinsa
  — But the main thing is that since 2001, Russia and China had a neighborhood agreement under the slogan ”forever friends, never enemies.” Now, we can compliment the phrase by adding Xi Jinping’s words ”the closest friends.”

  Putin Treats Xi to a Very Personal 3 Day Russia Tour, Great Insight Into Their Friendship (Russian TV News)
  (Vesti)
  https://russia-insider.com/en/putin-treats-xi-very-personal-3-day-russia-tour-great-insight-their-friendship-russian-tv-news

  Näin siinä vaan käy: Putin ja Xi pudottavat dollarin pois Euraasian kaupasta, USAn eliitti paniikissa

  ESCOBAR: Putin, Xi to Cut US Dollar Out of Eurasian Trade; US Elites Panic
  The Russia-China strategic partnership, consolidated last week in Russia, has thrown U.S. elites into Supreme Paranoia mode, which is holding the whole world hostage
  Pepe Escobar

  Something extraordinary began with a short walk in St. Petersburg last Friday.

  After a stroll, they took a boat on the Neva River, visited the legendary Aurora cruiser, and dropped in to examine the Renaissance masterpieces at the Hermitage. Cool, calm, collected, all the while it felt like they were mapping the ins and outs of a new, emerging, multipolar world.
  https://russia-insider.com/en/economics/escobar-putin-xi-cut-us-dollar-out-eurasian-trade-us-elites-panic/ri27231

  • Putin: Dollari on uhka Venäjän turvallisuudelle, sen aika on mennyttä
   Putin: Dollar Is a Threat to Russian Security, Does Not Deserve to Be World Reserve Currency
   Putin Sets The Table To Leave The Dollar Behind
   https://thedailycoin.org/2019/06/09/putin-sets-the-table-to-leave-the-dollar-behind/
   In a speech at the International Economic Forum, in St. Petersburg, Russia, “Russian Davos”, President Putin reaffirmed his position regarding the Federal Reserve Note and it’s international role. For the record, we see the abuse of the Federal Reserve and the Federal Reserve Note, U.S. dollar, in similar light as President Putin.
   The current status of “world reserve currency” should not be allowed in this day and time. The absolute abuse of power, excessive power granted and the ability to shackle entire nations through the use of a currency that is not even their own should have never been allowed but it is way past time for this system to be dissolved.

   • Näinkö on?
    http://www.alt-market.com/articles/3799-putin-sets-the-table-to-leave-the-dollar-behind
    EDITOR’S NOTE: And so the globalist plan for a controlled demolition of the US enters the next phase, in which the dollar is abandoned by most of the world as the reserve currency mechanism and is then replaced by a new global cryptocurrency system controlled by the IMF. Make no mistake, Russia and China’s moves to unseat the dollar are EXACTLY in line with what the globalists want.
    The current trade war being pursued by Trump offers a perfect scapegoat for the end of the dollar’s dominance. The reset is meant to take place, but the banking elites want to make sure they get none of the blame for the suffering that it will cause….
    – Brandon Smith, Founder of Alt-Market.com

 19. Kuka pelasi ja kenen pussiin wtc-iskuissa ? tutkitaanko romun kerännyt joukko vielä tarkemmin ja keitä he olivat?
  Mielenkiintoista tietoa ja helppo arvata keistä on kyse
  http://bollyn.com/#article_16236
  It would be naive to think it is merely coincidence that three foreign-owned companies got the contracts to remove the rubble of the three demolished towers of 9-11, effectively destroying the physical evidence of the worst mass murder in U.S. history.
  Knowing who was behind the decision to hire these foreign companies is key to understanding the 9-11 cover up.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here