Ilmastonmuutos, eli kuinka lakkasin pelkäämästä takkaa, saunaa ja kynttilöitä

100

Minulta kysytään usein hyvinkin aggressiivisesti, enkö usko ilmastonmuutokseen. Kiellänkö ilmastonmuutoksen? Olenko ilmastodenialisti? Tällaiset kysymykset kertovat tietenkin sen, että kysyjä on kohtalaisen lapsellinen ja yksinkertainen omassa ilmastouskossaan.

Jokainen, joka tietää yhtään mitään maapallosta ja sen historiasta, ei usko ilmastonmuutokseen. Jokainen normaalitiedon omaava aikuinen tietää, että ilmasto muuttuu. Toisinaan muutokset ovat vähäisiä ja lähes huomaamattomia, toisinaan ne ovat erittäin rajuja ja äkillisiä. Viimeksi mainituista paras esimerkki on viimeisen jääkauden jälkeinen ilmaston lämpeneminen, joka oli rajuudessaan ja nopeudessaan todella hurja. Ainakin samaa luokkaa kuin jääkauden alun ilmaston muutos. Eli lyhyesti: en usko ilmastonmuutoksiin, vaan tiedän, että ilmasto muuttuu.

Mitään pysyvää ilmastoa ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaankaan. Maapallon historia on täynnä erilaisia ilmastojaksoja. Aikoinaan nykyisen Lontoon seuduilla vaelsi kirahveja ja leopardeja, joiden fossiileja on löydetty Trafalgar Squaren alaisista maakerroksista. Aikoinaan nykyisellä Antarktiksella kasvoi vehmaita pyökkimetsiä. Niiden jäänteet löydettiin hiljattain. Samalla kerrottiin, että Etelämantereen pyökkimetsien aikoihin ilman hiilidioksidipitoisuus oli nykyisellä tasolla. Jos ja kun näin oli, herää kysymys: miksei siellä nyt kasva pyökkimetsiä, jos hiilidioksidipitoisuus kerran on sama kuin silloin? Yksikään global warming -uskovainen ei ole kyennyt vastaamaan tähän yksinkertaiseen kysymykseen, eikä ihan heti kykenekään vastaamaan.

Viimeisen parin tuhannen vuoden aikana on ollut huomattavia ilmastonmuutoksia. Ne ovat jättäneet arkeologisia ja historiallisia jälkiään ympäri maapallon. 500-luvulla koettiin valtaisa ilmastonmuutos, joka johti Antiikin maailman lopulliseen romahdukseen, Itä-Rooman imperiumin notkahdukseen, hunnien valtakunnan katoamiseen, vandaalien Afrikan valtion tuhoon, Etelä-Amerikan ja Väli-Amerikan silloisten sivilisaatioiden romahdukseen, Britannian kelttiajan päättymiseen, uusiin kansainvaelluksiin ja turkkilaiskansojen nousuun Keski-Aasiassa, myllerryksiin Kiinassa ja Intiassa jne. Tämän 500-luvun todella globaalin ilmastokatastrofin aiheutti nykyisen Indonesian alueella sijainneen superkalderan purkaus. Se oli niin raju, että kiinalaiset tekivät siitä havaintoja tuhansien kilometrien päässä.

Superkalderan jäljelle jäänyt ripe oli muuan Krakatou, jonka purkaus vuonna 1883 on yksi suurimmista tunnetuista. Se puolestaan käynnisti 1890-luvun ilmastokriisin, joka johti miljoonien kuolemaan Intiassa ja Aasiassa ja ennätyskuumuuteen Australiassa. Tämä ilmastonmuutos heilutteli säätiloja ympäri maailmaa aina 1910-luvulle saakka. Jostakin kumman syystä tämän ennätyskuuman ajanjakson mittaustuloksia on siivottu parin vuosikymmenen ajan pois virallisista tilastoista ”epäluotettavina”. Saman ajanjakson ennätyskylmät ovat edelleen tilastoissa.

1310-luvun alussa ilmeisesti Islannissa tapahtunut tulivuoren purkaus muutti Euroopan ja pohjoisen pallonpuoliskon ilmaston melko pysyvällä tavalla. Englannissa koettiin suuri nälänhätä vuosina 1315–17 ja ilmasto muuttui niin rajusti, että  Yorkshiren viinitarhat katosivat, eivätkä ole palanneet takaisin vieläkään. Tämä ilmastonmuutos kuihdutti myös Newfoundlandin ja Grönlannin siirtokunnat, joiden viimeiset rippeet sammuivat 1400-luvun alkuun mennessä. Grönlannissa oli tätä ennen viljety maata ja Newfoundland tunnettu nimellä Vinland, eli Viinimaa. Grönlanti tarkoittaa Vihreää maata. Sinne saapuneet siirtolaiset tuskin olisivat nimenneet karun jäiden mantereen Vihermaaksi ilman hyvää syytä. Niin kuitenkin uskotaan.

Samainen ilmastonmuutos sai aikaan ruttoepidemian Keski-Aasiassa ja Kiinassa. Se levisi genovalais- ja venetsialaiskauppiaiden Mustan meren tukikohdista rottien mukana Eurooppaan ja tuhosi sydänkeskiajan yhteiskunnat. Vuonna 1356 Eurooppaan saapunut rutto tunnetaan myös Mustan surman nimellä. Se hävitti niin suuren osan väestöä, että feodaaliherrojen ja suurkauppaiden oli maksettava työntekijöille kunnon palkkaa. Työvoimaa oli niin vähän elossa. Tämä oli merkittävimpiä muutoksia Euroopan historiassa ja johti palkkatyöllä toimeen tulevien luokan syntyyn, mikä puolestaan johti pidemmällä aikavälillä demokratian syntyyn ja monarkististen yhteiskuntajärjestelmien kaatumiseen muutama vuosisata myöhemmin.

1600-luvun suurten uskonsotien aikana, 1640-luvulla, koettiin Euroopassa pienimuotoinen ilmastokriisi, kun parina kesänä ei ollut lainkaan kesää. Kolmekymmenvuotinen sota itsessään oli jo hävittänyt vehmaan Pohjois-Saksan sekä itäisiä seutuja, mutta tämä ilmastokatastrofi sai aikaan lisätuhoja nälkiintyneiden armeijoiden syödessä itsensä halki Euroopan. Se johti myös levottomuuksiin globaalissa mitassa Ranskasta Venäjälle ja aina Kiinaan saakka. 1600-luku oli keskiajan ilmastonmuutoksen aloittaneen Pikkujääkauden huippuaikaa, jolloin luistelu nousi suureen suosioon Hollannissa ja paikalliset maalarit ikuistivat sen maalauksiinsa. Lontoossa vietettiin talvimarkkinoita Thamesin jäällä.

JOTTA TARINA EI VENYISI aivan mahdottomiin mittoihin, jätän tarkemmat ilmastohuomiot väliin. Edellä olevat esimerkit saavat riittää. On nimittäin vuorenvarmaa, ettei ihmisen mikään toiminta saanut aikaan edellä kerrottuja globaaleja ilmastonmuutoksia. Ja tämä kertoo kiistattoman faktan: ilmasto muuttuu, olipa ihmistä tai ei. Se on absoluuttinen tieteellinen fakta.

Sukellusveneitä pohjoisnavalla vuonna 1987. Kuva: wattsupwiththat

Ja tämän kautta pääsemmekin takaisin aiheeseen, eli siihen miksi suhtaudun nykyiseen ”ilmastokriisiin” hyvin rauhallisesti ja toisinaan jopa hieman huvittuneestikin.

Nykyisen ilmastonlämpenemisteorian isät ja luojat, herrat Mann ja Jones, kuuluivat siihen ilmastotutkijoiden joukkoon, jotka julistivat 1970-luvulla uuden jääkauden olevan aivan kulman takana. Kävikin toisin. Jääkautta ei tullut, mutta ilmasto lämpeni pikkuhiljaa. Kymmenen, viidentoista vuoden tieteellisen korpivaelluksen päätyttyä samaiset herrat ponkaisivat uudelleen esiin, ja tällä kertaa he julistivat ilmaston lämpenemistä. Koska ilmasto todellakin lämpeni jonkin verran 1990-luvulla, herrojen uusi idea otettiin vastaan laajasti. Syntyi nykyisen virallisen ilmastouskon perusta.

Se perusta on tämä: ihmiskunta syytää ilmakehään hiilidioksidia, joka toimii kasvihuonekaasuna ja lämmittää ilmastoa. Atomitasolla atomit varastoivat auringon lämpöä itseensä ja luovuttavat sitä edelleen, mutta säilyttävät sitä silti itsessään, jatkuvasti lämmeten. Idea kuulosti mainiolta, mutta moni fyysikko kertoi, ettei se nyt ihan noin toimikaan. Moni tutkija huomautti myös, ettei maapallon ilmakehä suinkaan ole mikään kasvihuone, vaan kaasukerros, johon avaruus vaikuttaa koko ajan. Lämpöä haihtuu avaruuteen ja sieltä se myös tulee, auringosta siis. Mann, Jones ja heidän tukijansa kävivät taistoon ja kehittivät metodeja vastustajiensa tuhoamiseksi, dissaamiseksi ja erilaisten ilmastotulkintojen torjumiseksi. Tämä tiedetään, koska herrojen tätäkin asiaa käsittelevät sähköpostit vuodettiin julkisuuteen Climategatessa.

KYSE OLI JA ON EDELLEEN RAHASTA. Mann, entinen tiedemaailman hylkiö, tienasi varsin nopeasti noin 100 miljoonaa dollaria vouhkaamisellaan ilmaston lämpenemisestä. Jonesista tuli suuri guru. YK:n alaisuuteen perustetun ilmastopaneelin johtoon valittiin intialainen rautatieinsinööri, joka omisti Intian suurimman päästöpankin. Al Gore oli osakkaana USA:n suurimmassa päästöpankissa. Aivan yllättäen luotiin hiilidioksidipäästöbisnes, jonka vuotuinen arvo oli taannoin 72 miljardia dollaria. Ei siis ihme, että intialainen YK:n ilmastopaneelin johtaja ajoi asiaa tarmokkaasti. Pelkästään EU:n alueella päästökaupassa katosi 7 miljardia euroa rahaa teille tietämättömille.

No kuinka tämä ilman myyminen ja ostaminen sitten toimii? Intiassa homma menee näin: YK ilmoittaa maan hiilikrediittien määrän. Se jaetaan jokaista intialaista kohti. Jobbarit kiertävät kyliä ja ostavat päästökrediittejä viidelläkympillä per nuppi. Jobbarit myyvät kokoamansa päästökrediitit päästökrediittien diilereille, jotka myyvät ne päästöpankeille. Päästöpankit myyvät sitten näitä yrityksille, jotka siis maksavat yksityisyritykselle miljoonia siitä, ettei niiden tarvitse tehdä mitään saastuttamiselleen. Yhdysvalloissa ei ainakaan Al Goren elokuvien julkaisun aikoihin ollut mitään rajoituksia päästökaupalle. Kuka tahansa sai perustaa päästöpankin ja ruveta leipomaan rahaa absoluuttisesti tyhjästä Intian mallin mukaan. Tämä päästöpankkitoiminta jatkunee edelleen ympäri maailmaa. Ilmastobisneksen kokonaisarvoksi onkin arvioitu noin 1,2 triljoonaa dollaria.

Poliitikoille ilmastovouhotus on ollut loistava korkkiruuvi ja on sitä edelleen. Ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä voidaan kansalaisia laskuttaa mistä tahansa ja milloin tahansa ja miten tahansa. Ilmastovouhotus saa ihmiset myös pelkäämään, ja pelokas tottelee. Metodia käyttivät natsit miljoonia ihmisiä tuhotessaan, ja samoin tekivät Stalinin gulagin hallinnoitsijat. Sama pelon lietsonta mahdollisti myös Maon Kiinassa kymmenien miljoonien ihmisten kuolemaan päättyneet Kulttuurivallankumouksen ja Suuren harppauksen. Erityisen ohjelmallista ja johdonmukaista on ollut lasten pelottelu, koska siten kasvatetaan pelokas kansa tottelemaan johtajiaan.

Entä sitten ne mittaustulokset? Jo aikoja sitten kävi ilmi, että herra Jonesin, jonka johtama laitos Englannissa oli alunperin se ainoa virallinen datan luoja, mittaustuloksissa oli pieniä ongelmia. Kiinassa oli Jonesin mukaan 83 mittausasemaa, joista kiinalaiset eivät tienneet yhtään mitään ja joita he eivät löytäneet. Venäjällä oli 11 mittausasemaa Siperiassa, mutta venäläiset eivät tienneet niiden olemassaolosta mitään. Lisäksi mittaustuloksia ”kalibroitiin”. Selkokielellä ja Climategate-meileissä asianosaisten omin sanoin tämä ”kalibrointi” tarkoitti mittaustulosten muokkaamista tarkoituksen mukaisiksi, eli niiden väärentämistä. Samaa kalibrointia tehdään edelleen.

MYÖS ARKISTOJA SIIVOTTIIN ympäri maailmaa. Suomessa ilmatieteen laitos ei enää kelpuuttanutkaan sodissa menetetyiltä alueilta ennen sotia kerättyä dataa, koska niistä näki suoraan, että maassamme oli huomattavasti nykyistä lämpimämpiä kesiä 1930-luvulla. Suomen lämpöennätykset oli nekin mitattu menetetyillä alueilla ennen sotia, mutta nyt ne olivat ”epäluotettavia”. Kyse ei ollut sattumasta tai suomalaisten ilmastovirkamiesten puuhista, vaan ohjelmallisesta toiminnasta uuden ilmastouskonnon historian uudelleen kirjoittamiseksi. Australiassa virallisista tilastoista pyyhittiin pois 1890-luvun ja 1900-luvun taitteen ennätyshelteitä. 1890-luvun lopussa oli peräti kolmen kuukauden jakso, jolloin lämpötila ylitti +50 astetta eri puolilla Australian sisämaata. Nämä tulokset poistettiin ”epäluotettavina”. Saman ajanjakson kylmimmät mittaustulokset säilyivät virallisissa tilastoissa, koska ne olivatkin — ta daa! — luotettavia. Näin toimittiin ympäri maailmaa ja toimitaan edelleen.

Parinkymmenen vuoden ajan huudettu totuus tiedemaailman yksimielisyydestä on niin ikään valhe. Sellaista ei ole koskaan ollut, eikä ole nytkään. Edelleen on tutkijoita ja tiedemiehiä, jotka suhtautuvat Mannin ja Jonesin johdolla luodun GW-uskonnon väitteisiin hyvin kriittisesti. Heitä ei julkisuudessa paljoa näy, koska heidät on pyritty vaientamaan, diskreditoimaan, eliminoimaan ja tuhoamaan. Aiheesta käydään pitkä keskustelu Mannin johdolla juuri niissä Climategate-sähköposteissa, joissa Mann, Jones ja kumppanit suunnittelevat erimieltä olevien tuhoamista akateemisesti ja heidän työnsä ja tutkimustensa kaatamista. Tästäkin huolimatta on tutkijoita, jotka esittävät virallisen ilmastokouhotuksen kannalta varsin ikäviä kysymyksiä.

USS Hawkbill -sukellusvene pohjoisnavalla vuonna 1999. Kuva: navsource.org

Kuka määritteli maapallon lämpötilan, miten ja missä ja milloin? Ilman sitä ei voida sanoa kuinka paljon maapallon lämpötila on noussut. Kuitenkin tiedämme, että muutaman kilometrin päässä toisistaan sijaitsevilla paikoilla voi olla vuorokauden vaihteluväli kymmeniä asteita. Vuosittaiset mittauserot voivat nekin olla heitoiltaan kymmenien asteitten mittaluokkaa. Etelämantereen lämpödata oli ainakin alun perin peräisin yhdeksältä mittausasemalta. Niiden perusteella on virallisesti kerrottu, mikä on milloinkin Antarktiksen lämpötila. Jokainen voi miettiä miten luotettava tulos Suomen osalta saataisiin, jos maassa olisi vain yhdeksän lämpömittaria ja niiden mittaustulosten keskiarvo olisi koko Suomen virallinen lämpötila.

Jokainen voi itse tykönään miettiä sitä, miksi Suomen päästölaskelmista on poistettu neljä miljoonaa hehtaaria hiilinieluja. Miksi? Koska jos nuo neljä miljoonaa suohehtaaria hiilinieluja laskettaisiin mukaan, me olisimme jo päästötavotteissamme, eikä meidän tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Ei leikata päästöjä, ei maksella päästömaksuja jne. Mutta hirveintä on se, että ulkomaalaiset tahot ovat vain ilmoittaneet, ettei neljää miljoonaa hiilinieluhehtaaria lasketa mukaan, ja meidän johtajamme hyväksyvät tämän. Miksi? Koska ilmastonmuutoshysteria helpottaa maan hallitsemista ja lisämaksujen keräämistä.

Tiivistetysti: en usko ilmastonmuutokseen. Tiedän, että ilmasto muuttuu. Tiedänkö, että lietveteläisen kirvesmiehen rantasauna aiheuttaa ilmastonmuutoksen? En, vaan tiedän ettei se aiheuta yhtään mitään, paitsi kesällä hyttysten häipymisen saunan lähistöltä. Uskonko, että Alajärveltä Seinäjoelle ajava työmatkalainen aiheuttaa ilmaston lämpenemistä? En todellakaan usko, vaan tiedän ettei hän aiheuta yhtään mitään. Entä Jyväskylässä iltaisin kynttilöitä polttava runotyttö, onko hän suurin ilmastogangsteri päällä maan? No ei ole. Entä lihaa syövä metsuri? No ei.

Ilmasto muuttuu kyllä. Mutta ei sinun, tai minun, tai naapurin citymaasturimiehen takia. Ilmasto on muuttunut maapallolla aina. Kysymys kuuluukin: haluammeko heittää kirjaimellisesti kymmeniä miljardeja taivaan tuuliin, ostaa sillä rahalla ilmaa, vai panostammeko luonnon suojelemiseen?

LUONNON MONIMUOTOISUUDEN KATOAMINEN on todellinen konkreettinen uhka, jossa ihminen näyttelee ratkaisevaa osaa. Sen torjumiseen tarvittaisiin rahaa, joka nyt pannaan ilman myymiseen ja ostamiseen. Maailman merissä ja joissa lilluu valtaisia määriä muovia. Tämä on vain ja ainoastaan ihmiskunnan aiheuttama ekokatastrofi, ja ihminen pystyisi torjumaan ja korjaamaan sen ainakin osittain, mutta siihen tarvittaisiin rahaa, joka nyt syydetään ilmaan. Saastepäästöjä voitaisiin vähentää valtavia määriä jo nykyisellä teknologialla, mutta se vaatisi rahaa. Jostakin kumman syystä vihreää hehkuvat poliitikot panevat rahaa mielummin ilmaan kuin tähän.

Lopuksi jokainen voi miettiä, mitä tarkoittaisi ”maailman hiilidioksidipäästöistä eroon pääseminen”. Niin, se tarkoittaisi koko ihmiskunnan kuolemaa, kaikkien happea hengittävien elollisten kuolemaa. Kasvit tarvitsevat hiilidioksidia elääkseen ja tuottavat happea meille. Tämä opetettiin jo oppikoulussa, peruskoulussa, mutta jostakin syystä poliitikkomme eivät tajua sitä. Pääministerinä ollessaan Matti Vanhanen yltyi niin suureksi ilmastosoturiksi, että julisti eduskunnassa tavoitteena olevan ”hiilivapaa Suomi.” Selkokielellä se tarkoittaa: täysin eloton Suomi. Hiili on nimittäin kaiken elollisen perusta, perusrakennusaine.

P.S. Jätin tästä tarkoituksella linkit pois. Joudutte googlaamaan ihan itse. Kaikkeen edellä esitettyyn löytyy linkkejä, kirjoituksia, tutkimuksia, dataa jnejnejne. netin syövereistä. On ihan teistä itsestänne kiinni, haluatteko tietää asiasta vai haluatteko vain uskoa, koska… koska joku sanoo niin. Ottakaa selvää, perehtykää asiaan, lukekaa, hankkikaa tietoa, niin ette ole sokeita tottelevaisia orjia, joita marssitetaan haluttuun suuntaan kuten aina silloin tällöin ihmiskunnan historiassa on tupannut käymään.

P.P.S. Mikä sitten nyt heiluttaa ilmastoa? Olen toki maallikko, enkä tiedemies, mutta on varsin todennäköistä, että magneettisen pohjoisnavan liikkuminen vaikuttaa maapallon kallistuskulmaan ja siten maapallon ilmastovyöhykkeisiin enemmän kuin Jennan moottoripyörä tai Jukan pellolla ajama traktori.

Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.

100 KOMMENTTIA

 1. Minulta taisi harmaantua 10000 hiusta kun luin että 2019 Suomen tulevassa hallituksessa on oma ILMASTOMINISTERI.
  Voi Luoja ketä tätä maata johtavat ja kellä kaikilla on äänioikeus.
  Tässä on kyse aivan samasta asiasta kuin että nimitettäisiin oma Kosmissäteily- ja Linnunrataministeri tai Aurinko- ja Magneettikenttäministeri.

  Jotkut nauravat muinaisille poliitikoille, kuten vaikkapa pähkähullulle Caligulalle. Minua ei naurata koska samanlaiset naurut aiheuttaa nykyisetkin poliitikot parin tuhannen vuoden päästä.

  Sitten vielä propagoidaan Suomen ”hyvää koulujärjestelmää”. Tätä harhojen määrää vuonna 2019.

  • Lisään vielä jotain tiedon langan päätä tähän, koska täälläkin liikkuu hiilipoppamiehiä ja muita pelolla ja syyllistämisellä eläviä snake oil tohtoreita jotka useimmiten argumentoivat ”Greta pohjalta” olkiukkoja ja red herringiä kuten vaikkapa rankasti homogenisoituun dataan ja tai sellaisen pohjalta tehtyihin, hyvin kyseenalaisiin, puhtaisiin spekulaatioihin.
   On paikallaan myös muistuttaa että itse hiilidhumpan tärkeä alkuhahmokin, Al Gorenkin mentorina toiminut Roger Revelle itsekin totesi että varsinainen tietopohja on aivan liian heikkoa ja epävarmaa CO2 kasvihuone- / CAWG hypoteesin kannalta.

   Dr.s J Allison and T.Sheahen julkaisivat 2018 miksi CO2 ei voi olla ilmastonmuutosta ajava, joten sitä voi lukea.
   Koska kuitenkin on luonnolisempaa aloittaa luennosta ennen kuin kahlaa sattumanvaraisen tietomassan suohon niin
   Dr. Robert Holmesin (jonka diplomit selitettynä lopussa) nettiluennosta pääsee liikkeelle.
   Myös lähdeviitteet löytyvät avaamalla Descriptions.
   https://youtu.be/1Y_n283fYbc?t=751
   Kyseinen sarjaluento jatkuu vielä ja kanavalta löytyy muutakin oleellisuudessaan arvokasta tietoa.

   Jos taas haluaa suomeksi ymmärtää jotain mitä käytettäväksi valikoituun dataan tulee niin voi etsiä Pekka Kankaan julkaisemat ”Suomalainen ilmastotodellisuus osio (xx)”.

   Professori Valentina Zharkovakin on myös hyvä, näin muutamia mainitakseni.

  • Kaikki esittämäsi kauhukuvat hoitaa putkeen poliittisin perustein valittu ylioppilastustutkinnon suorittanut ”melkein maisteri.” tai lähes maisteri, jolle oma poliittinen ura on tärkeämpi, kuin kansakunnan hyvinvointi. Hän tietää kaiken, mitä pitääkin tietää.

 2. Maapallon ilmastoon vaikuttaa paitsi maapallolla tapahtuvat porosessit niin myös auringon aktiivisuuden muutokset. Kumpi vaikutus on sitten määräävämpi niin siitä ei ole oikein tehty selvitystä mutta ne varmasti vahvistaa toisiaan tai sitten kumoavat toisensa. Onko hiilidioksidi sitten sellainen katto ettei se päästä lämpöä poistumaan avaruuteen maapallolta ja sehän olisi todennettavissa käytännön kokein jossa simuloitaisiin lämmön siirtymistä avaruuteen ilman hiilidioksipatjaa ja patjan kanssa. Tästä jo selviäisi se asia että onko saasteet syyllisiä nykyiseen ilmaston muutokseen vai ei.
  Artikkelissa tuli esille että tulivuorten purkauksissa ilmaan päässyt tuhka on kuitenkin lyhytaikaisen ilmaston kylmenemisen syy eli aurinko on merkittävä tekijä maapallon lämmittämisessä ja jos co2patja estää lämpösäteilyn poistumisen maapallolta avaruuteen miten sitten auringon lämpösäteily pääsee patjan läpi maapallolle.

  Ilmastomuutoksessa olisi vielä paljon selvitettää ettei se jää poliittisten väitteiden ja vääristeltyjen tutkimusten varaan. Yksi asia on varma että ilmaston muutoksen torjunta on pahasti jo myöhässä että se kerkeäsi tämänhetkistä muutosta torjumaan jos torjunnalla olisikin vaikutusta. Valtioiden pitäisi ruveta valmistatumaan tulevaan torjunnan ohella.

  • ” jos co2patja estää lämpösäteilyn poistumisen maapallolta avaruuteen miten sitten auringon lämpösäteily pääsee patjan läpi maapallolle.”

   Auringosta tuleva säteily on erilaista kuin lämmenneestä maasta lähtevä säteily avaruuteen. Tuleva säteily läpäisee ilmakehän helposti, mutta lähtevä säteily onkin sellaisella aallonpituusalueella, että hiilidioksidi absorboi sitä varsin tehokkaasti.

   ”Onko hiilidioksidi sitten sellainen katto ettei se päästä lämpöä poistumaan avaruuteen maapallolta ja sehän olisi todennettavissa käytännön kokein jossa simuloitaisiin lämmön siirtymistä avaruuteen ilman hiilidioksipatjaa ja patjan kanssa.”

   Tämä on selvitetty ja todistettu jo yli 120 vuotta sitten. Joseph Fourier havaitsi kasvihuoneilmiön vuonna 1824, ja kvantitatiivisesti sitä tutki ensimmäisenä Svante Arrhenius 1896.

   Mitä jos tutustuisit hiukan näihin perusasioihin vaikkapa Wikipedian artikkeleiden kautta. Sellaiset hakusanat kuin kasvihuoneilmiö, auringon säteily, maan säteilytasapaino, Joseph Fourier ja Svante Arrhenius auttavat alkuun. Toivotan opiskeluiloa!

   • Niinpä.
    Ei taida perusasioihin perehtyminen kuulua ihan tämän sivuston ja sen vakio lukijakunnan harrastuksiin.

    He mieluummin pyörivät fantasiamaailmassa.

   • Kammotus senttän! Ei passaa hiilidioksidia lämmittää.

    Mutta hei. Tästähän saadaan ääretön lämpövarasto. Huone vaan täyteen kuumennettua hiilidioksidia. Hiilidioksidistahan lämpö ei karkaa mihinkään. Kylmällä sitten vaan hiilidioksia lämpöpattereihin.

 3. Hyvä artikkeli biologilta, jolla on järki tallella.
  Vihreä liike on keksinyt ilmastonmuutoksen edut, joten ei enää tarvitse välittää ja tehdä työtä ympäristön hyväksi. Riittää on tohkaa hiilinielujen puolesta ja kannatus säilyy.
  Puut todella sitovat hiiltä. Yksi kilogramma puuainesta sitoo ilmasta 1,8 kg hiilidioksidia. Samalla puu tuottaa 1000 kg vesihöyryä, kolme kertaa tehokkaampaa kasvihuonekaasua, puukiloa kohti. Typerykset lisäävät kasvihuoneilmiötä.

 4. ihan hysteriaahan noi mediat kylvää ilmastonmuutoksella,jolla jo nimellä pelkästään voi mitä vaan vaan siihen sisällyttää,aiemminhan sitä kutsuttiin ilmaston lämpenemisex….siis viimex ennen muutosta muutokseen.
  jos jossain sattuu oleen tavanomaista kylmempää,niin sekin on lämpenemisen aiheuttamaa ”ääri-ilmiöö”
  maaliskuussa sai lukee lähes joka päivä kevään ”lämpöennätyksestä”,varmaan uutisarvoinen ”uutinen”,etenkin täällä neljän vuodenajan maassa.sitten on alettu valjastaan lapsia markkinoimaan ilmastonmuutosta,niillähän sitä on pitkät kokemukset aiheesta,ja siten sopivia siitä kertoon,ellei tarkoitus siinä mennä tunteisiin,niin kuin niin monessa muussakin asiassa joissa lapsia käytetään.myös venusta alettu käyttää esimerkkinä,että halutaanko tänne samat olosuhteet,sehän se sopiikin hyvin esimerkix,sehän ei ollenkaan oo arskaa lähempänä,ja ilmakehäkin taitaa olla pääosin hiilidioksidia,jota maan ilmakehässä..jos nyt oikein muistan hulppeat 0,04%…no,lisää rahaa eliitille tulonsiirtoina niin kyllä ne sitten maailman pelastajina esiintyy,,,jos mitään katastrofia ei tapahdukkaan

 5. Hyvää ja perusteellista tietoa taas.
  Pajunköyttä syötetään aina kun joku taho tavoittelee kiimaisena ja pakonomaisesti valtaa. Silloin kaikki keinot kuten tämäkin otetaan käyttöön.
  Ongelma on siinä että hyväuskoisia köyden syöjiä ja vain omaa hyötyä ajattelevia häikäilemättömiä juudas-pukkeja löytyy niin paljon.
  THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN (2006)
  https://www.henrymakow.com/2017/11/History-of-Zionist-Subversion.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712 

 6. Olipa typerä teksti ja täysin alan tieteellisiä tuloksia tietämättömän harrastelijan kirjoittama. Nuo artikkelissa mainitut asiat ovat puhdasta soopaa. Jääkauden rytmiikan aiheutti Maan rataelementtien 100.000 ja 23.000 vuoden syklisyys. Lämpöero jääkauden ja niiden välisen lämpökauden välillä oli vain n. 5 C astetta. Auringon aktiivisuuden muutos on parhaimmillaankin vaikuttanut 0,1 C astetta lämpötilaan.
  Suomessa ei ole 4 milj hehtaaria hiilinieluja sillä luonnontilaiset suot eivät ole sellaisia. Jos luonnon hiilivarastot laskettaisiin mukaan, olisi suurimmat nielut öljyvaltioilla … maan alla olevissa öljykentissä. Samoin kalkkikivi olisi tällainen. Oikeasti hiilinielu on ihmisen toiminnan seurauksena syntynyt hiilivarasto.
  Mikään muukaan asia ei tässä ole kohdallaan – valitan.
  (olen ilmastotieteen, kvartäärigeologian tohtori ja alan vertaisarvioija)

  • Osaako tohtori vahvistaa, että kaikki vihreä luonnossa tarvitsee CO2 :sta elääkseen ja tuottaakseen happea?

   Osaako tohtori vahvistaa myös sen, että ilman ihmistä CO2 päästöt ovat n.97% nykyisestä joka on luonnolle ok, kaikki myös niellään takaisin. Sitten se loppu 3% on ihmisen päästöjen osuus? Jota väitetysti ei mikään kykene nielemään vaan jää lämmittämään pallon ilmaa? Kuulostaa, että joustavuutta ei ole.

   Mitä nuo Anarktiksen puulöydöt kertovat tohtorille?

   Ja miksi toisinajattelevia tieteilijöitä vainotaan suunnitelmallisesti, dokumetoidusti?

  • Alla oleva liittyy väitteeseesi ”Suomessa ei ole 4 milj hehtaaria hiilinieluja sillä luonnontilaiset suot eivät ole sellaisia”.

   ”Kasvit sitovat hiiltä itseensä myös metsissä, mutta metsissä hiilen kierto takaisin ilmakehään on nopeampi. Suossa kasvien jäänteiden hajoaminen on hitaampaa. Siksi suot ovat tärkeitä pitkäikäisiä hiilinieluja.

   Soiden ilmastonmuutosta hillitsevällä vaikutuksella on erityistä merkitystä Suomelle, koska Suomessa on soita poikkeuksellisen paljon. Suomen pinta-alasta kolmannes on soita. Niiden turvekerros voi olla 10 000 vuotta vanhaa ja kahdeksan metriä syvää.”
   https://www.kaleva.fi/teemat/luonto/pohjoisen-suot-ovat-tarkeita-hiilinieluja-varastoivat-enemman-hiilta-kuin-aiemmin-on-tiedetty/805180/
   (Jutussa viitataan Helsingin yliopiston tiedotteeseen.)

   ”Ojittamattomia eli käytännössä luonnontilaisia soita on Suomessa edelleen jäljellä noin neljä miljoonaa hehtaaria eli lähes puolet Suomen suopinta-alasta.

   Veden alle joutuneet kuolleet kasvinosat voivat säilyä soilla suoturpeena vuosituhansia. Turvetta kerryttävä suo toimii ilmakehän hiilen nieluna.

   Ojittamattomien soiden sitoma hiilidioksidi ei ole kuitenkaan mukana lulucf –asetuksen laskentasäännöissä, vaan siihen on hyväksytty vain metsämaa, viljelysmaa, ruohikkoalueet, kosteikot, rakennettu maa ja puutuotteet.

   […] Ojittamattomien soiden merkitystä hiilinieluna ei voi kuitenkaan vähätellä. Hiilipörssin mukaan ojittamattomat suot sitovat hiiltä keskimäärin 240-300 kiloa ja hiilidioksidiksi muutettuna 890-1110 kiloa hehtaaria kohden vuodessa.

   Pyöristettynä tämä tarkoittaa sitä, että hehtaari suota sitoisi yhden tonnin hiilidioksidia vuodessa eli neljä miljoonaa hehtaaria ojittamatonta suota sitoo hiilidioksidia neljä miljoonaa tonnia vuodessa. Määrää voi verrata vaikka paljon puhuttuihin henkilöautoliikenteen hiilidioksidipäästöihin, jotka olivat viime vuonna hieman päälle viisi miljoonaa tonnia.

   Ojittamattomien soiden nielu lähes siis hoitaisi kerralla Suomen koko henkilöautoliikenteen päästöt.”

   https://www.talouselama.fi/uutiset/taas-yksi-omituisuus-nielulaskemissa-suomen-ojittamattomia-luonnontilaisia-soita-ei-laskelmiin-hyvaksyta/bcfa2162-ea1b-4f5d-9058-6b9c9a601970

   Kommentteja?

  • On se hienoa, että on saatu akateemista apua ja peräti FT kommentoimaan asioita tällä palstalla. Miten FT selittää nyt meneillään olevan kehityksen.

   Kannattaa muistaa sekin asia, että Siperian ikiroudasta löytyneet mammutit kuolivat ruohoa suussaan.

   Tässä ilmastohysteriassa on nähtävä globaalisti se mitä tällä ilmastotematiikalla halutaan lumettaa.

   Yle julkaisi ihme kyllä kenties omaa hölmöyttään olemassaolevissa kehyksissä jokin aika sitten uutisen asianmukaisine tolppadiagrammeineen, -joiden mukaan iilmaston saastumisen suhteen Kiina työntää päästöjä maksimaalisesti suhteessa muihin maihin tällä hetkellä, -mutta kun lasketaan kumulatiivisesti päästökertymä aikain saatossa, niin USA on suurin saastuttaja.

  • Voisitko ystävällisesti selvittää meille muille nuijille tämän ”Maan rataelementtien 100.000 ja 23.000 vuoden syklisyyden.”

 7. Harvoin näkee noin tyhmiä artikkeleita.
  Ilman tahallista valehtelua ei normaali ihminen tuollaista kirjoittaisi.

  Ei oikein tiedä mistä kohdin alkaisi perkaamaan.

  • Samoin kommentteja…

   Selitä vaikka aluksi, onko Anarktiksella ollut ennen puita? Miten aiemmat luonnon ja ilmastonmuutokset selitetään? Perkaa sitten vaikka kv ilmastopaneelin asiantuntijoiden painostamiset.
   Onko ilmastobisneksen rahavirrat noin, kuka hyötyy?

   Perkaa ja selvitä, älä vain toista ja apinoi sitä mitä huijarit kertovat. Huomaat että totuutta ei taida asiassa helposti löytyä, ilman luottoa. Ja miksi luotat heihin, joiden taskut ovat puollollaan mammonaa?

   • Kyselet liian vaikeita tohtorilta ja KimmoK:lta.
    Kaverit ovat – kuten juudaspukit aina ovat – kyvyttömiä dialogiin faktojen pohjalta.

   • >Selitä vaikka aluksi, onko Anarktiksella ollut ennen puita?

    Jo peruskoulussa opetettiin että maapallon pyörimisakseli liikkuu, tällöin myös päiväntasaaja ja sademetsien alue liikkuu,

    Mutta kaikki ei liene kouluja käyneet. Jne.

    Kasvihuonekaasujen hillitsemistä vastustavat he joille kyseisien kaasujen tuottaminen on tuottavaa bisnestä. Muille on päivänselvää että nykyinen kasvihuonekaasujen räjähdysmäinen lisääntyminen on ihmisten aikaansaama ilmiö ja vain ihminen voi sitä hillitä.

    (Se että mitä seuraa kasvihuonekaasuista onkin sitten eri juttu, kasvihuoneessa käyneitä pelottaa, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.)

    Itse toivoisin maalaisjärjen käyttöä ja vastuullista toimintaa.
    Siinä sivussa kannattaa ottaa jokainen euro irti vihreästä bisneksestä, meillä on vihreää kultaa.

  • Itsellä pisti pahiten silmään asiaan perehtyneenä tuo ilmasto on muuttunut aina hokeminen. Lämpötilat muuttunut aina hokeminen yms. Mutta kun nyt ilmasto lämpiää nopeammin kuin se on koskaan lämmennyt. Okei varmaan nyt on se aika maapallon elämästä että ilmasto lämpiää mutta sen ei pitäisi tapahtua NÄIN nopeasti. Okei ilmadto on muuttunut aikoinaankin nopeasti mutta se nopeus kalpenee kymmenkertaisesti näin kuvainnollisesti tähän nykynopeuteen verrattuna. Ja huonoa nopeudessa on se että lajit jitka ovat vuosimiljardien aikana sopeutuneet muutoksiin ja kehittyneet uuteen suuntaan eivät suurin osa ehdi evolutiivisesti sopeutua ja mukautua muutoksiin koska aikaa on liian vähän ja tämä tuo sen ilmasto-ongelman. Ihminen on jo muillakin toimillaan aloittanut 6.nnen massasukupuuton joka jo lukiossa opetettiin mutta haluammeko jatkaa sitä vielä lisää jotta itse voisimme jäädä viimeisiksi elollisiksi omine napoinemme ja tehdä mitä huvittaa ja lopulta itsekin kadota. Maalaisjärki käyttöön ja kohtuus kaikessa. Suomalaiset on kaljaa ja makkaraa ja grillikansaa mutta lihan käyttöä voisi silti kohtuullistaa ei tarvitse lopettaa kokonaan mutta kai nyt voisi kohtuullistaa. Se on helppoa. Saunat ja takat voi olla egologisiakin jos on muu lämmitys kohdillaan sen kanssa. Mutta autot ei oo koskaan egologisia eikä lihantuotanto näin muun muassa joten jos jokainen suomalainen kohtuullistaisi jo näitä saataisiin paljon aikaiseksi. Lisäksi 7 lapsen perheet sais vähentyy oikeesti kohtuus kaikessa on hyvä neuvo. Ei lapsetta tarvi olla mut kohtuus kaikessa pliis ihmiset muistakaa maalaisjärki ja vanhankansan sanonnat. Entä vaatteet tarviiko aina olla muodissa ja ostaa uutta kun vanhakin vielä hyvää. Ihan tosi tässä taas sama neuvo kohtuus kaikessa.

   • >Mutta kun nyt ilmasto lämpiää nopeammin kuin se on koskaan lämmennyt. Okei varmaan nyt on se aika maapallon elämästä että ilmasto lämpiää mutta sen ei pitäisi tapahtua NÄIN nopeasti.

    Itse olin/olen siinä uskossa että meidän piti olla matkalla kohti uutta jääkautta.
    Eli ilmaston piti viilentyä tässäkohdin.

    > Okei ilmadto on muuttunut aikoinaankin nopeasti mutta se nopeus kalpenee kymmenkertaisesti näin kuvainnollisesti tähän nykynopeuteen verrattuna. Ja huonoa nopeudessa on se että lajit jitka ovat vuosimiljardien aikana sopeutuneet muutoksiin ja kehittyneet uuteen suuntaan eivät suurin osa ehdi evolutiivisesti sopeutua ja mukautua muutoksiin koska aikaa on liian vähän ja tämä tuo sen ilmasto-ongelman.

    Minä olen sillä kannalla että, todellakin, ilmasto näyttäisi olevan lämpenemässä, mutta miten se etenee ei ole ollenkaan selvää.
    Voi olla että luonto onnistuu kasvattamaan hiilinielua itsestään ja se jarruttaa kasvihuoneilmiötä.
    Mutta se on edesvastuutonta että tällä hetkellä CO2 (yms) päästöjä vain lisätään nopeammin ja nopeammin.

    Me ei oikeasti tiedetä kuinka se vaikuttaa.
    Koskaan maapallon historian aikana ei ole ollut tilannetta että joku eläin pumppaa maaperään sitoutuneen hiilen takaisin ilmakehään!

    Koetan itsekin olla ekologinen sen puitteissa mitä omat rahat riittää.
    Omistan myös muutamia kymmeniä hehtaareja pohjoisen metsää … ja ehkä pitäisi lapsille hankkia sitä lisää, olisi heille joku lohtu, jos puun kasvu voimistuu.

   • Ilmasto ”lämpenee”, missä lämpenee, missä ei? N.Yorkin osavaltion pohjoisosissa on ollut viileämpää kuin miesmuistiin, ja vasta nyt NOAA sääradion mukaan alkaa hieman lämmetä. Jo on aikakin! 50-60 luvuillakin oli paljon kuumempia päiviä, mutta sitä ei kait oteta huomioon. Kuitenkin pyörremyrskyt ovat lisääntyneet ainakin keski-maassa, ja ennätysmäisiä tulvia on juuri nyt ”Mississippi joen alueilla”. Kenenkä ennustuksia lienevät, mutta muutosta on tulossa, ja menossa, vaikka ei niillä tarvitse olla mitään tekemistä ”ihmisen aiheuttamana”. Tulivuoretkin purkautuvat entiseen rytmiin, ilman ihmistä. Ehkäpä se kaikki on ”luonnollista kulkua”, mitä me emme koskaan kykene selittämään.

   • NASA:n sateelliitti data kyllä kertoi, että planeetan kokonaislämpötila on laskenut viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin. 0,6 astetta vuodessa, eli yhteensä 1.2 astetta. Toisin kuin ”asiaan perehtyneet” ja ilmastohysteriasta taloudellista hyötyä saavat, NASA tuskin tekee rahaa julkistamillaan tuloksilla. Tätä taustaa vasten kannattaisi tohtorinkin ymmärtää antaa paikkansa jollekin pätevämmälle ja sivistyneemmälle ihmiselle. Vaan se ahneus ja hybridiauton tarve ”hyvesignalointeineen” varmasti jättää moiset oikeudenmukaisuuden eleet kunniallisille ihmisille. Heitä kun harvemmin enää tänäpäivänä varsinkaan julkiselta sektorilta löytyy.
    PS. Käytännössä monien parjaama presidentti Trump siis yksin hoiti ilmastomuutos kysymyksen välittömästi virkaan astuttuaan, hyve-signaloijien suureksi mieliharmiksi. Eläköön presidentti Trump! Hip, hip, hurraa!

    • Ilmastoa pitää tarkkailla miljoonien vuosien aikajänteellä jotta voi oppia ymmärtämään miten se toimii.

     Kasvihuonekaasujen lisääntymistä voi kuitenkin mitata helposti ja todellinen syy huoleen on kaasumäärien pöyristyttävän raju kasvu. Kasvaa samalla tavalla kuin fossiilisten käyttö.

     Ja kun verratan miljoonien vuosien takaisiin CO2 arvoihin ja vertaillaan sen ajan lämpötiloihin, korrelaatio on huolestuttava.

     Ottaakko riski vai yrittääkkö pienentää riskiä. Siitä tässä pitäisi olla kysymys.
     Vain idiootit tuijottaa lämpömittaria ja elää vailla huolta huomisesta.

     Sen ymmärtää että fossiilista polttoainetta myyvät maat ja siitä riippuvaiset eivät lyhytnäköisyydessään haluaisi tehdä mitään.

     • Meillä on paljon muutakin huolestuttavaa, ei ainoastaan ilmasto.
      Säteilyjen vaikutuksista meitä ei varoiteta, koska niitä kohteita on liian paljon. Säteilyjen kohteiden paljastaminen aiheuttaisi kaaoksen sekä mahdollisesti valtavat taloudelliset menetykset monelle suurfirmalle ja laitoksille. Säätilanteista on turhaa kinastella, koska niille me emme voi mitään, se kaikki on liian monimutkaista ihmisjärjellä ratkaistavaksi.

    • Kainuuseen asti nousee vanha ”FEDORANI”. Hyvin ilmaistu. Pikkuhiljaa alkaa tajunta palata miten hauska ja viisas mies TRUMP on. Hieroi kyynerspäitä ”LIZIN” kanssa Brittipäivällisillä, naureskellen. Trumpilla on harvinaista huumorin-tajua, jota monikaan ei hyväksy.Sellainen käytös on tevetullutta jäykälle ylimistölle. Hauskanpito on aina ollut kiellettyä korkeammalle kastille.
     TRUMP jaksaa olla optimistinen, jopa Kiinan sekä Mexikon johtajille. Monet muut johtajat olisivat jo ripustaneet ”hanskat naulaan”.

     • Mainio ”meemi” Lisbetistä ja Trumpin parikunnasta. 😀

      Tästä voi tulla vuoden 2019 ”meemi”, sen asian tietysti päättävät ”meemitohtorit” yms. asiantuntijat.

      No meemi löytyy tuolta: https://imgur.com/a/oe2LDgt

   • Meneppäs tuo lapsenteko asia vakuuttamaan mustalle väestölle taikka #katolilaisille#, joille ei kelpaa ehkäisyvälineet. Valkoisilla ainakin länsimaissa näyttää olevan ”perhe-suunnittelu” tärkeää, perustellen sen tuloasteisiin, mutta eiväthän he perusta elämäänsä yhteiskunnan ”syöpäläisinä”.

   • Miksi pitäisi tehdä yhtään mitään?
    On varmaan omaa narsismia tyydyttävää moraalisäteilyä kun kehuskelee elävänsä ekologisesti, mutta todellisuudessa sillä ei ole paskan vertaa merkitystä tämän planeetan ilmaston kannalta että muutama kissoja hyysäävä vanhapiika yrittää elelle ”ekologisesti”. Samoin kuin ei millään muullakaan mitä Suomi nimisessä kärpäsen paskassa kartalla elävät itseään aivan liian tärkeinä pitävät hölmöt duunaavat.
    Tulee mieleen näistä vouhottajista menneiden vuosien ”siveellisiä arvojaan” kailottaneet kirkon kukkahattutädit. Modernit ilmastonmuutoksen torjujat ovat yhtä järjettömiä ja pohjimmiltaan oman narsisminsa pauloissa. Ja mikä ironisinta niin muovikasseja ei voi ostaa, mutta kuitenkin käydään täysin turhilla lomareisssuilla ulkomailla lentokoneilla.
    Oksettavaa porukkaa. Ollaan olevinaan niin saatanan ekomoraalista, mutta ei nähdä sitä omaa materialismia, joka on pohjimmiltaan tämän luonnontuhoamisen takana,samoin kuin monien muidenkin ongelmiemme. Eivät voi kuulemma syödä vittu kotimaista lihaa vaan täytyy roudata jotain saatanan avocadoa ja vesimelonia toiselta puolelta maailmaa (ja tämä kaikki on tietysti niin saatanan ekologista). Täytyy olla viimeisintä mallia oleva kiinalainen älypuhelin, joka on tietysti valmistettu niin saatanan ekologisesti ja luontoa säästäen, puhumattakaan lapsityövoiman käytöstä, vaikka olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että kiinalaislapsille on parempi työskennellä tehtaissa kuin myydä kadulla persettä rikkaille länsimaalaisille turisteille, koska sitä ne aivan varmasti tekevät, jos niiltä kielletään muu työnteko. Eräs globalisaation ihanuus sekin. Tai sitten lahdataan ihmisiä muualta huoraaman tänne, mutta sen aiheen tuntisi varmaan paremmin eräs Mäntyniemeä asuttava näätä, en nyt mainitse mitään nimiä.
    Jos me emme saa edes Israelia, Saudi-Arabiaa tai Jenkkejä lopettamaan ihmisten systemaattista murhaamista niin millä helvetillä me muka pystymme säätämään maapallon termostaattia niin että lämpötila laskisi? Onnea toivottomalle yritykselle.
    Itse toivotan tervetulleeksi tämän kirotun lajin harvenemisen ja älyttömistä ja hengettömistä elikoista en välitä edes senkään vertaa, niiden ainut tarkoitus olla olemassa on meitä ihmisiä varten,eikä niillä itsellään ole mitään arvoa. (Voi kuulostaa ikävältä, mutta eräs tietty heimo sanoo tätä jopa muista ihmisistä eikä kukaan jeesustele heidän touhujaan, vaan päinvastoin heidän huuhaa lahkonsa suojelu maksetaan veronmaksajien kukkarosta.)
    Nykyinen moraaliton ja sieluton järjestelmä tuhoaa itse itsensä, hyvä niin ja terve menoa, ei tule ikävä ja toivottavasti loppu on tuskallinen. Tässä järjestelmässä ei ole mitään puolustelemista. Maanjäritys, rutto ja lämpötuho olisivat liian lieviä rangaistuksia näille paskiaisille, mutta ehkä he oppivat täydellisen katastrofin jälkeen elämään asiallisemmin, mutta en ole asian suhteen optimistinen.

    • Todella mainio kommentti, tämä ilmastonmuutosvouhotus vituttaa ankarasti.

     No eiköhän tämäkin lopu aikanaan joko sotaan tai luonnonmullistuksiin, jotka molemmat tekevät onneksi lopun tästä idioottimaisesta ihmiskunnasta.

     • ”No eiköhän tämäkin lopu aikanaan joko sotaan tai luonnonmullistuksiin, jotka molemmat tekevät onneksi lopun tästä idioottimaisesta ihmiskunnasta.”

      Siinä kiteytyy koko vastavalkea.

      Edesautetaan sitä että asiat menee päin h*lvettiä. Jos itselle+lähimmille kavereille siinä ohessa saa hetkellistä hyötyä, niin aina parempi.

 8. FT Mikko Punkari, kirjoitat että ” Suomessa ei ole 4 milj hehtaaria hiilinieluja sillä luonnontilaiset suot eivät ole sellaisia”.

  Itse olen kyllä lukenut, että myös luonnontilaiset suot nielevät hiilidioksidia niin kauan kuin ne kasvavat.

  Aika silmiinpistävää ettei ainoastaan hiilen ja hiilidioksidin sekoittamisella tai sekoittumisella aiheuteta kaaosta nykyiseen ilmastopaniikkikeskusteluun, vaan että epäselvyyksiä tahallaan jatketaan kun puhutaan nieluista vaikka kyse olisi varastoista.

  P.S.
  Ilmastomuutoksen ikoniksi nostetun, aspergerin syndroomaa sairastavan Greta Thunbergin tapaus osoittaa , miten jälleen kerran ja tällä kertaa sairautta on käytetty markkinointivälineenä.

 9. Artikkelin kirjoittaja ei ole varmaan koskaan käynyt Aasiassa ja Afrikassa. Siellä muutos on niin nopeaa, että pian saamme miljoonia pakolaisia, joilla ei ole elämisen mahdollisuuksia saasteiden ja niistä aineutuvien sairauksien sekä kuivuuden ja siitä aiheutuvan luonnon tuhoutumisen vuoksi. Suuri osa ilmastonmuutoksesta on ihmisen aiheuttamaa, yksi syy väestönkasvu. Muutos kiihtyy, eikä mene pitkään, kun Suomessakin on pakko huomata se. Ilmastopakolaiset tuovat sen meillekin.

  • Artikkelin kirjoittaja ei kiellä saasteiden ja luonnon monimuotoisuuden vähentymisen vaikutusta. Hänhän jopa korostaa, että merten saastuminen muovijätteestä on todellinen ekokatastrofi, mutta että siitä ei juurikaan puhuta. Saasteiden tuhoisasta vaikutuksesta on kiistaton näyttö. Ei kuitenkaan hiilidioksidin vaikutuksesta, joka ei ole saaste, ja jota on maapallon historiassa ollut ilmakehässä nykyistä enemmänkin.

   • Juuri niin. Kaukoidästä raportoidut kuvaukset hirvittävät sillä saastemäärällä mitä he joutuvat nostamaan vesistöistä. Monet vesistöt löyhkäävät kuin avonaiset viemärit. Mädäntyneet kalat kelluvat pinnalla aiheuttaen hengen-ahdistusta astmaisille. Nyt ovat kuitenkin jo alkaneet ”siivilöimään merialueita muovisaasteista”, koska kaikenlaiset merielävät ovat laskusuunnassa syntyvyyden laskiessa nollalukemille.
    Ihminen on ainoa ”tyyppi”, joka paskoo omaan pesäänsä”, erään hiirilajin lisäksi.

   • ”Ei kuitenkaan hiilidioksidin vaikutuksesta, joka ei ole saaste, ja jota on maapallon historiassa ollut ilmakehässä nykyistä enemmänkin.”
    Onhan sitä joskus ollut enemmänkin, mutta ei sen jälkeen, kun ihminen laskeutui puusta.
    CO2-pitoisuus taitaa olla korkeimmillaan 800.000 vuoteen, ja nousee jatkuvasti ja kiihtyvästi.

    • Monilla alueilla aavikoituminen on seisahtunut käytännössä kohonneen hiilidioksidi pitoisuuden ansiosta. Kasvit ja metsät kittävät. Noita suurempiakin tulivuorenpurkauksia on ollut viimeisen 800000 vuoden aikana senverran monta, etten nyt ottaisi ihan noin propagandistista väitettä laajempaan käyttöön. Tiesitkö, että huomattava osa suurimmista tulivuorista on merien pohjissa? Siinä missä niiden toiminta ei välttämättä silmälle näy, kyllä ne ovat oman osansa hiilidioksidi päästöistä kautta aikain tuottaneet. Kertokaas nyt sitten suoraan, miksi kohonnut tai jopa korkein hiilidioksidi pitoisuus on aiheuttanut 2 vuotta peräkkäin planeetan kokonaislämpötilan laskemista? Miksi kaikki tähän mennessä tehdyt ennusteet ovat osoittautuneet virheellisiksi tai jopa propagandistisiksi?

     • Ilmastoon vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuin vain kasvihuonekaasut, mm. mannerten liike, Maan kiertoradan ja pyörimisakselin suunnan muutokset, Auringon säteilytehon vaihtelu, tulivuorenpurkaukset, ilmakehän ja valtamerten itse synnyttämä satunnaisvaihtelu, El Nino-ilmiöt jne.

      Jos googlaat vaikkapa ”global temperature” ja valitset kuvahaku, niin näet sadoittain maapallon lämpötilakäyriä, ja kaikissa niissä näkyy heilahteluja molempiin suuntiin, mutta kaikissa on sama pitemmän aikavälin suunta: Ylöspäin.

      Kaikki tähän mennessä tehdyt ennusteet eivät ole osoittautuneet virheellisiksi, vaan lähes kaikki ovat osoittautuneet oikeaan osuneiksi, paitsi ne, joissa ennustetta on pitänyt korjata hiukan pahempaan suuntaan.

     • Antiikin ajasta, jolloin Brittien saarilla viljeltiin laajamittaisesti viiniä on tultu kyllä reilusti alemmas keskilämpötiloissa ja toki noita aikoja seuranneen erittäin kylmän, mini-jääkaudeksikin kutsutun jakson lämpötiloista ylemmäksi. Näyttääkin yksinkertaisesti siltä, että hiilidioksidi hypoteesilla ei voida uskottavasti tulkita sään kehitystä planeetallamme. Hiilidioksidin ominaislämpökapasiteetti ei ole riittävä.

  • Pakolaisia lappaa nauhana Mexikon kautta, tuoden mukanaan (lahjaksi) vaikeita sairauksia, joita on kyetty rajoittamaan monen vuoden aikana paikallisilla lääkkeillä, mutta uudet ”versiot ovat vahvempaa lajia”, joihin nykyaikaiset parannukset eivät tehoa. Alkusyyt kansojen liikehtimiseen ovat ”poliittisesti täydellistä pimeyden petosta”. USAan taloudellinen apukaan ei ole muuttanut tilannetta, koska Latinalaisten maiden johtajat ovat siirrelleet kaikki ne, kansalle tarkoitetut varat omille tileilleen. Se on salaiuus, eikä sitä saa ilmaista? Johtavimmissa maissa ei ole rahapulaa, vaan täydellinen apaattisuus tehdä mitään kansansa hyväksi.
   Palkan-nauttijan (köyhäkö tuon nimityksen keksi) ryöstäminen on perustuslain takaama rikollinen toiminta.

  • U-tubesta läytyy Jukka Davidsonin pitkäveteinen esitys Suomen tilanteesta hallinnollisissa asioissa. Siinä käsitellään myöskin terveydenhuoltoa vanhuksille, mikä osoittautuu paikkansapitäväksi vastalauseista
   huolimatta. Samaa menoa molemmin puolin Atlantia. Häpeällisistä yhteiskunnan asioista ei pitäisi tehdä luentoa, koska kuulijoilla ei enää ole ”pitkäjännitteisyyttä seurata niitä”.Varoitus hörhöille ja heikkohermoisille,
   ”jätä se ohjelma väliin”, katsomatta se.

 10. Pohjavettä löytyy kyllä jopa Saharan hiekkadyynien alta, mutta kun afrikkalaiset ja heidän elämänsä omassa maassaan ei ole ryöstökapitalismissa ( sisältää myös sodat) minkäänarvoista.
  Saasteet ovat kyllä ihmisen aiheuttamia, ei ilmaston muutos. Kokonaan Ihmisen aiheuttamaa on kuivuus esimerkiksi Kaliforniassa ja monissa muissakin USA.n osavaltioissa ”vapauskaasun” louhintateollisuuden vuoksi.

  • Tutkijat väittävät saharan olleen joskus vankkaa metsää, koska siellä hiekan alla on paljon erillaisten puulajien kantoja. Ehkä ne entisaikojen faaraot hakattivat metsät omiin tarpeisiinsa rakentaessaan niitä kivikasojaan, joita pyramiideiksi kutsutaan. Suuruusenhulluutta on aina esiintynyt, aivohäirinnän tuloksena. Nykyaikaisilla pilvenpiirtäjilläkin on omat ”hyllyikänsä”, eivät ne seiso pystyssä loputtomiin. Ihmismäärän lisääntyminen aiheuttaa pakollisen uudelleen rakentamisen, saavuttaen viimein ”peräseinän”, jota ei voida ylittää. Suomikin voi olla vaarassa menettää valtaosan puulajeistaan, sekin on vain ajan kysymys. Pohjois-Amerikan ”ASH” on häviämässä puulajina, pienen kirkkaanvihreän tuholaisen aiheuttamana. Kaukoidästä tulee uusia tuholaisia kauppalaivojen lastin mukana, koska ne eivät ole paikallisia, luonnollisia itikoita.
   Siperian sekä Kanadan alueet toistaiseksi vielä jotenkin etusijoilla.

  • Kalifornian pohjavedetkin painuneet yhä syvemmälle saatavaksi. Tuottoa pitää lisätä, koska mikään ei riitä tienaamiseen. Ahneus on ruma sana, siksi se on poistettu monesta kielestä.

 11. Suurkiitos Sami Parkkiselle loistavasta artikkelista, mikä täällä pääsi mediapoolihyökkäyksen takia täysin unohtumaan. Artikkeli ei ollut pelkästään brillant vaan myöskin amusant.

  Toivottavasti keskustelua artikkelin sisällöstä jatketaan,onhan kyseessä kyse niin monesta suuresta asiasta joita piilotetaan ilmastohuiijauksen taakse.

 12. Ilmastonmuutos ja luonnonsuojelu pitäisi pikimmiten erottaa toisistaan.
  Tämäkin blogi on omalla tavallaan hyvä esimerkki siitä.

  ”Jokainen voi itse tykönään miettiä sitä, miksi Suomen päästölaskelmista on poistettu neljä miljoonaa hehtaaria hiilinieluja. Miksi? Koska jos nuo neljä miljoonaa suohehtaaria hiilinieluja laskettaisiin mukaan, me olisimme jo päästötavotteissamme, eikä meidän tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Ei leikata päästöjä, ei maksella päästömaksuja jne. Mutta hirveintä on se, että ulkomaalaiset tahot ovat vain ilmoittaneet, ettei neljää miljoonaa hiilinieluhehtaaria lasketa mukaan, ja meidän johtajamme hyväksyvät tämän. Miksi? Koska ilmastonmuutoshysteria helpottaa maan hallitsemista ja lisämaksujen keräämistä.”

  https://blogit.kansalainen.fi/11504-2/

 13. Hyvä, mielenkiintoinen teksti joka herätti ajatuksia ja avasi silmiä. Kaikki vedettiin vessasta alas jälkikirjoituksessa kun todettiin ettet laita linkkejä ja lähteitä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että lähteet on epäluotettavia öyhötysblogeja tai lähteitä ei ole vaan jutut on keksitty itse tai ”kapakassa kuultu.”

  Edelleen ilmastouskovaiset johtaa ja tämäkin piste meni niille.

  • Mielestäni koko kirjoitus meni roskaluokkaan siinäkohdin kun ilmeni että kirjoittaja ei ole lainkaan perehtynyt maapallon historiaan.

   • Lopussa oli ilmeinen virhe, kun rinnastettiin magneettisen pohjoisnavan liike ja maapallon pyörimisakselin kallistuskulma. Kallistuskulma ei juurikaan muutu, mutta pyörimisakseli kiertyy ja maapallon käyttäytyy ikään kuin kuin lattialla pyörivä ja vaappuva hyrrä ja tämä vaappuva liike on nimeltään prekessio.
    Ilmaston kannalta merkityksellisempi perusliike on pelihelikiertymä eli sen kohdan eli perihelin muuttuminen, jossa maapallon on radallaan lähimpänä aurinkoa. Tämä liike vaikuttaa siihen kumpi maapallon puoli, etelä vai pohjoinen, saa vuoden aikana enemmän auringonvaloa, koska maapallo viipyy elliptisen ratansa kaukaisemmassa osassa kauemmin kuin lähellä periheliä ollessaan. Eli se maapallon napa, jossa on kesä maapallon olessa perihelissä, saa vähemmän aikaa kesäistä auringonvaloa osakseen. Tämän perihelikiertymän arvellaan aiheuttaneen jääkaudet ja tätä rytmiikkaa säätelee myös em. prekessio ja yhdessä nämä muodostavan 21.000 vuoden jaksorytmin ilmastoon.

    • Jonsselta kiinnostavia esityksiä, mitä me ”maan-matoset emme tule edes ajatelleeksi”. Lisäyksenä uskon luomiskertomukseen, missä on maininta miten ”maa on perusteilleen asetettu, ja PYSYY IÄTI”,mitä se ”IÄTI” sitten merkitseekään? Avaruuden planeetoilla ei ole omia aivoja muutella suuntaansa, vaan pysyvät sekunnin murto-osin niille suunnitelluilla radoillaan. Jopa maalaisjärjelläkin se tuntuu pitävän paikkansa.

    • Eikö olekkin ihmeellinen järjestelmä, miten meidän ei tarvitse huolehtia planeettojen kierrosta omilla radoillaan? Ne ovat thneet sitä jo kauan, eivätkä muuta ratojaan mielivaltaisesti, koska ne kaikki ovat erittäin tarkan ”järjestyksen alaisia”, eikä vahingon tuloksena. Jos on olemassa jätjestys, niin jossakin pitää olla ”JÄRJESTÄJÄ”, joka pitää huolen etteivät planeetat törmäile toisiinsa mielivaltaisesti, vahingossa.

  • Vaikka artikkelin kirjoittaja tuo vakuuttavasti esille ilmastonuutoshuijauksen jo nyt miljardeja tuodut tulot huijareille (huijauksen kieltäjät kuten Kimmo K ja kumppanit saavat trollityöstään varmaan vain hitusen jos sitäkään),ilmastonmuutoshuijaukseen täytyy liittyä muutakin. Yhtenä osoituksena siitä on meillä uusi ilmastoministerinsalkku.Millä se mahtaa olla täytetty.. Suurimmassa kuvassa näkyvät NWO,josta Kiinassa ollaan jo aika lailla valmiita. Kiina on myös ainut joka pystyy suuressa mittakaavassa ja on jo rakentanut esimerkiksi Saksassa 5 G verkkoja ( Muenhenin ympäristö on valmis,seuraavana Stuttgart.

   5G ja täysdigitalisoinnin haittatekijöihin liittyy nimenomaan ilmakehän alaosan lämmönvaihtelut , joku voisi puhua arkipsykologisesti tässä ilmastotekijöistä.

   On esitetty myös väite aurinkoon liittyvästä kondensoitumisilmiöstä lähitulevaisuudessa, mikä estäisi kokonaan tietosateliittien ja digiverkkojen toiminnan. Sattuisiko Jonsse tai joku toinen tietämään asiasta tarkemmin.

   • Olen kehittänyt 15vuotta mobiiliverkkoja ja siltä pohjalta osaan sanoa ettei jutuissas ole järjen siementäkään.

    • Californiassa sinulle on vaikutusvaltainen johtajan paikka, mitä turhaan tuhlaat niitä kehuamasi kykyjä pankkiromahduksen partaalla olevassa maassa. Murteellisella Suomellasikin pärjäät siellä loistavasti. Kaltaisistasi tyypeistä on ”FAKE-NEWS” foorumeilla kovaa kysyntää. Niissä piireissä menee MH-17 sössötyksesikin ”kuin väärä raha”, missä kukaan ei vaadi mitään todisteita. Tulevaisuutesi näyttää erittäin valoisalta, kunhan et vain jää kiinni valheistasi. Esimerkkinä, kerran Floridassa asentaessani keittiökaapeja, tiilimies tuli ja kasteli kaappien perustat turvoksiin, väittäen tehneensä työtään yli 35 vuotta, johon vastasin, ”olet tehnyt työsi päin helvettiä viimeiset 35 vuotta”, turmellen kalliit kaapit? Monet toimivat virheellisesti koko elämänsä ajan, siitä vain on kysymys.

 14. Muutama havainto VV:n artikkeleista ja niiden kommentoijista. 😀
  Huomaatteko NWOlaisten illuminaattorien ”tekoälyn” (algoritmien) merkkaamat sanat: ykkösenä on tietysti Putin,
  kakkoseksi näyttää nousseen ilmastonmuutos (siis tämän huuhaan kritiikki), mm. FB bannaa välittömästi väärät mielipiteet ilmastonmuutoksesta Esim. UMV-lehti.

  Tännekin lensi kommentoimaan globalisti-imperialistien äänitorvet, sinänsä harmitonta ja hauskaa artikkelia.

  Ilmastonmuutosta suurempi uhka ihmiskunnalle ja ihmisten terveydelle on langaton säteily, joka tappaa ja vammauttaa ihmisiä jo nyt. 5g verkkojen jälkeen helvetti pääsee valloilleen.

  Tämän ihmiskunnan tuholaistoiminnan vastapainoksi tulemme onneksemme saamaan luonnomullistuksia, jotka tappavat ihmiskuntaa ”luomulla” tavalla. 😀
  Nwolaiset v-mediat merkkaavat jo tulivuoretkin rasistiseti ja hyvin yksipuolisesti. IS puhuu venäläistulivuoresta, kas kun ei putinistisesta tulivuoresta, https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006134484.html
  Vastaavasti v-media Yelowstonesta uutisoidessaan ei kuitenkaan puhu jenkki-imperialistisesta tulivuoresta.
  PS Yellowstoneen on odotettu purkausta jo pitemmän aikaa, Obaman hallinnon kerrotaan tehneen salaisia sopimuksia eteläisellä pallonpuoliskolla olevien valtioiden: Australia, Argentiina ja Brasilia kanssa, henkiin jääneen USAn väestön asuttamisesta Yellowstonepaukun jälkeen, ajalle 2014-2024. Etelä-Afrikan ANC hallinto kieltäytyi asuttamasta amerikkalaisia.
  Asiaan liittyviä linkkejä:
  https://mysteriousuniverse.org/2019/05/expert-warns-yellowstone-eruption-could-kill-five-billion-people/
  https://www.intellihub.com/report-brazil-argentina-australia-sign-contracts-worth-hundreds-billions-dollars-house-u-s-populace-yellowstone-supervolcano-erupts/

 15. Maanjäristykset jäivät kokonaan käsittelemättä, riittänee jos laitan tähän linkin videoon, missä Kanadassa asuva säämies ja ennustaja Frankie MacDonald varoittaa Kalifornian asukkaita 2020 tulevasta valtavasta maanjäristyksestä.

  Frankie MacDonald on aspergerin syndroomaa sairasta aivan kuten Greta Thunberg. Frankien vilpitön halu ja tarkoitus on auttaa ihmisiä selviytymään erilaisista konkreettisista katastrofeista, osa Frankien ennusteista on osunut yllättävän hyvin kohdalleen. Gretasta ei voi oikein sanoa samaa, valitettavasti.
  PS Tämä Frankien viimeisin varoitus on julkaistu 05.06.2019

  https://www.youtube.com/watch?v=mCsxiSre_go

 16. ”Ilmakehässä mitattiin ennätysmäärä hiilidioksidia”
  https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ilmakehassa-mitattiin-ennatysmaara-hiilidioksidia

  ”1980-luvulla kasvu kiihtyi 1,6 ppm:n vuositasolle, ja 1990-luvulla se oli 1,5 ppm:n vuositasolla.
  Viime vuosikymmenellä kasvu jälleen kiihtyi ja oli vuosittain 2,2 ppm:n luokkaa.”

  ”Ilmakehän hiilidioksidin pitoisuus on nyt korkein kolmeen miljoonaan vuoteen, huhtikuussa julkaistu tutkimus kertoo.”

  Ei huolen häivää … ?

   • Edellä nimimerkki ”Kainuunkonkari 10.6.2019 at 15:28” esitti hyvän kysymyksen:

    ”Kertokaas nyt sitten suoraan, miksi kohonnut tai jopa korkein hiilidioksidi pitoisuus on aiheuttanut 2 vuotta peräkkäin planeetan kokonaislämpötilan laskemista? Miksi kaikki tähän mennessä tehdyt ennusteet ovat osoittautuneet virheellisiksi tai jopa propagandistisiksi?”

    • Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Jos on koulut jäänyt käymättä, ei näistä asioista ole mitään mahdollista ymmärtää, silloin joutuu disinformaation syöttäjien uhriksi, kuten esim reilut 100miljoonaa ihmistä tuossa naapurissa.

     Ilmastoa pitää seurata pitkällä jänteellä jotta mahdollisen muutoksen voi havaita.

     kts. http://www.being-here.net/image/2015/1/16/temp_emissions_1850_ppt.jpg

     Nykyisen tapaista tilannetta ei ole koskaan ennen ollut maapallon historian aikana. Siksi tulevaa on vaikea ennustaa ja kukaan ei sitä voi tarkalleen tietää.

     Esim:
     Jos on vahva epäily että katolta hyppäämällä taittaa jalkansa, ei sitä kannata hyppäämällä varmistaa.

     • Et kyennyt antamaan minkäänlaista faktoihin perustuvaa selitystä tuohon kahden viime vuoden lämpötilan laskuun kohonneesta ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta huolimatta – suollat vain sinulle tyypillistä epämääräistä trollipotaskaa kuten ”Siksi tulevaa on vaikea ennustaa ja kukaan ei sitä voi tarkalleen tietää.”

      Siitä huolimatta sinä ja muut ilmastohuijarien hyödylliset idiootit kuitenkin ”TIETÄVÄT”, että planeettamme lämpötila nousee koko ajan (kuten tuo lämpötilan LASKEMINEN kahden viime vuoden aikana!!).

      Ihmisille sälytetään jos jonkinlaista uutta ”ilmasto”-veroa tai -maksua tai vastaavaa sekä kaikenlaisia rajoituksia elämiseen – idioottimaisimpiin kuuluu vaatimus, että vain tietynlaiset ruuat olisivat ”ilmastoystävällisiä” ja vain siksi sallittuja!

      Sellaista se on kun ilmastohuijauksen takana olevalla NWO-cabalilla on valtaVALEmedian muodostama mahtava propagandakoneisto peukalonsa alla ja tyhmät/korruptoidut poliitikot sekä fanaattisiksi aivopestyjen hyödyllisten idioottien massat apunaan.

     • Suomalaiset poliitikot näyttävät toimivan globaalikapitalistien (Illuminatin/NWO-cabalin) työkaluksi luodun YK:n kuuliaisina apulaisina mm. ilmastohuijauksessa, joka osaltaan helpottaa toteuttamaan YK:n totalitääriseen maailmanhallitukseen tähtäävää agenda kolmeakymmentä (Agenda 30).
      Seuraavassa on hyödyllisille idiooteille tarkoitettu yk-agenda30 koodattuna plus koodin selkokielinen tulkinta (translation) niille, jotka eivät usko valtamedian propagandavaleisiin:
      https://www.naturalnews.com/051058_2030_Agenda_United_Nations_global_enslavement.html

     • Luulis tyhmemmänkin näkevän että lämpötilat sahaa edestakaisin eikä siten muutaman vuoden seurantajakson perusteella mitään voi ilmastonmuutoksesta päätellä.

      Kasvihuonekaasut on vain yksi tekijä monen muun joukossa, sitä te fossiiliset huijarit ette muka tajua.

      Kaasujen pitoisuus on korkeampi kuin miljoonaan/miljooniin vuosiin. Aika näyttää saammeko samat kelit.

     • ”te fossiiliset huijarit”!!!

      Ketkä ovatkaan ne fossiiliset huijarit?
      Se sama huijarikopla, NWO-cabal, jotka on väärennyttänyt James Clerk Maxwell’in alkuperäiset yhtälöt ja on onnistunut yli sadan vuoden ajan keinoja, mm. murhia kaihtamatta estämään täysin päästöttömän ja melkein ilmaisen energiantuotannon. Suuri joukko korruptoituja poliitikkoja JA KORRUPTOITUJA TUTKIJOITA (”sen lauluja laulat jonka leipää syöt”) on valheellisen valtamedian avulla onnistunut huijaamaan suuren joukon sinunlaisiasi hyödyllisiä idiootteja tukemaan NWO-cabalin suurta ilmastohuijausta.

      ”The Distortion of Maxwell’s Equations”:
      http://www.cartesio-episteme.net/ep8/distortion.pdf
      http://www.cheniere.org/references/maxwell.htm
      https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

      ”Follow the (Climate Change) Money”, https://www.heritage.org/environment/commentary/follow-the-climate-change-money – Artikkelin viimeinen lause:
      ”President Trump should tell these “scientists” that “you’re fired.” And we taxpayers should demand our money back.”

     • Kymmenet tuhannet (korruptoitumattomat) amerikkalaiset tiedemiehet vastustavat suurta ilmastohuijausta:

      !31,487 American scientists have signed this petition,
      including 9,029 with PhDs”,
      http://www.petitionproject.org

     • NWO-Cabalin suuri energiahuijaus: Oikeastiko uskot, että kaikki maailman yliopistot ja maailman kaikki ilmatieteenlaitokset ovat jossakin salaliitossa ja esittämässä perättömiä tutkimustuloksia ihmisten kiusaksi?

      Lukaisepa allaoleva artikkeli Markku Kulmalasta ja hänen tutkimusryhmästään. Kulmala on ollut jo kymmenkunta vuotta maailman viitatuin tutkija Geotieteiden alalla, ainoana suomalaisena koskaan tuon listan ykkösenä. Hän on siis alan maailmanmestari ja hänen tutkimusryhmänsä nauttii maailmanlaajuista arvostusta ilmastotutkijoiden keskuudessa. Kulmala on julkaissut satoja tutkimuksia vertaisarvioiduissa tiedejulkaisuissa. (Jos et tiedä, mikä on vertaisarviointi tai tiedejulkaisu, niin katso vaikkapa Wikipediasta hakusanoilla vertaisarviointi ja tiedejulkaisu). Maailman arvostetuimmat tiedejulkaisut, Nature ja Science, julkaisevat kilvan hänen tutkimuksiaan.

      Onko koko Helsingin yliopiston alainen ja Markku Kulmalan johtama Ilmakehätieteiden keskus (INAR) siis läpeensä korruptoitunut ja yksikön työ pelkkää valhetta alusta loppuun?

      https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/korkeakoulu-tiedepolitiikka/18-helsingin-yliopiston-tutkijaa-omilla-aloillaan-maailman-siteeratuimpien-joukossa

 17. Löytyy sentään noinkin suuri tieteentekijöiden joukko joka erottaa tieteentekemisen politiikan tekemisestä. IPCC:n ilmastotieteilijät ryhtyivät ilmastopolitiikoiksi.

  NWO:n läpiviemiseksi koko nykyinen järjestelmä on ensin tuhottava. Saksassa Merkel jopa ilmoitti tästä julkisesti käsitteellä ”disruptive Veränerungen” : Disruptiiviset muutokset ovat siis muutoksia joilla järjestelmä tuhotaan. Ilmastopolitiikan hyväksymisellä aikaansaadaan paniikkia ja kaaos ja kuten on nähty nyt Greta Thunbergin Friday for future vaatii poliitikkoja viime hetkellä ryhtymään toimiin planetan pelastamiseksi. ( Belgialainen yliopisto palkitsi Greta Thunbergin kunniatohtorilla ja hän löytyy myös vuoden 2019 nobelin rauhan palkinnon saajaksi ehdotettujen listalta)

  Ilmastopolitiikka paljastaa itse itsensä koska säätä on manipuloitu jo pitkään kuten Suomenkin ilmatieteenlaitoksellakin hyvin tiedetään. Viime kesän nousseissa lämpötiloissa Keski-Euroopassa herätti ihmetystä miksei tapahtunut kuten on luonnolista : lämpötilan noustessa, veden höyrypaine nousee pakostakin. Tämän pitäisi johtaa lisääntyneeseen pilvien muodostukseen, mikä taas suojaa auringonpaisteelta, minkä avulla tapahtuu jonkinlaista säätelyä.
  ” steigt die Temperatur an, steigt zwangsläufig auch der Dampfdruck des Wassers. Es müsste also zu mehr Wolkenbildung kommen, die wiederum die Sonnenstrahlung abschirmen, wodurch in geringem Maße eine Regulierung erfolgt”.
  Taivaalla näkyi vain aina paikka paikoin kondensoitumiskaistaleita ( Chemtrails), joiden on arveltu sitovan keinotekoisesti vettä.

 18. Jorma Luomalle: Onko Suomi todellakin maailman onnellisin kansa? Analogiana edelliselle voidaankin kysyä, riittääkö pelkkä siteerauksien määrä todisteeksi asioiden todenperäisyydestä? Minusta se ei riitä. Yliopistoissa tehdään myös muita pseudotutkimuksia ja opetetaan esimerkiksi usean kriittisesti ajattelevan asiantuntijan pseudotieteeksi nimittämää sukupuolen tutkimusta.

  • Sinä et taida olla ollenkaan kartalla siitä, miten tiedemaailma toimii? Jos jollakulla tutkijalla on jotakin uutta kerrottavaa tai uusia tutkimustuloksia, ne lähetetään julkaistavaksi alan tiedejulkaisussa. Julkaisun toimitus käy artikkelin ensin läpi, ja jos ensimmäinen julkaisukynnys ylittyy, valitaan artikkelille ulkopuoliset tarkastajat, jotka käyvät artikkelin ja tulokset tarkasti läpi, ja antavat siitä lausuntonsa, joka voi olla hyväksyvä, hylkäävä tai korjauksia ehdottava. Mahdollisten korjausten jälkeen artikkeli sitten jukaistaan, ja koko tutkimus alistetaan näin koko tiedemaailman arvioitavaksi ja mahdollisten uusintakokeiden alaiseksi. Jos tulokset on näillä toimenpiteillä todettu oikeiksi, ei samaa asiaa tarvitse enää moniin kertoihin testata, vaan seuraavat tutkijat viittaavat näihin tuloksiin omissa jatkotutkimuksissaan. Yleensä on niin, että mitä parempi tutkimus ja mitä nimekkäämmässä julkaisusarjassa se on julkaistu, niin sitä enemmän viittauksia. Eri tieteenalojen välillä näissä on toki suurta vaihtelua, koska tutkimusintensiteetti vaihtelee eri aloilla.

   Tiedejulkaisuja laitetaan myös paremmuusjärjestykseen sen perusteella, kuinka paljon niiden artikkeleihin on viitattu. Tämä ”paremmuusluku” on nimeltään impact factor (IF), eli vaikuttavuuskerroin.
   Yksittäisen tutkijan julkaisutehokkuutta ja tuotettujen julkaisujen merkittävyyttä mitataan Hirsch- eli H-indeksillä, joka siis kuvaa tutkijan ammatillista kyvykkyyttä.
   Kannattaa siis aina selvittää, millaisessa julkaisussa joku tutkimus tai artikkeli on julkaistu, ja että mikä on kyseisen tutkijan ”kyvykkyysluku” ja ammatillinen arvostus tiedepiireissä.

   Kysymykseesi siitä, että riittääkö siteerauksien määrä todisteeksi asioiden todenperäisyydestä, voi kai vastata, että jollekin riittää, jollekin ei. Meille maallikoille sen pitäisi riittää, koska alan asiantuntijat ovat artikkelin tarkastaneet ja muutkin alan tutkijat näihin tuloksiin luottavat ja niihin viittaavat. Ainakin sen johtopäätöksen voi tehdä, että jos tuloksia ei ole raportoitu vertaisarvioidussa julkaisussa, niin varoituskellojen pitäisi soida kovasti, ja jos tulokset on julkaistu, mutta niihin ei kukaan tiedemaailmassa viittaa, niin eipähän ollut kummoinenkaan tutkimus.

 19. Jorma Luomalle:

  ”Oikeastiko uskot, että kaikki maailman yliopistot ja maailman kaikki ilmatieteenlaitokset ovat jossakin salaliitossa ja esittämässä perättömiä tutkimustuloksia ihmisten kiusaksi?”

  Tuohonko viittaa esilletuomani ”Kymmenet tuhannet (KORRUPTOIMATTOMAT) amerikkalaiset tiedemiehet vastustavat suurta ilmastohuijausta:
  31,487 American scientists have signed this petition, including 9,029 with PhDs”
  http://www.petitionproject.org”?

  Sen mukaan ”All of the listed signers have formal educations in fields of specialization that suitably qualify them to evaluate the research data related to the petition statement. Many of the signers currently work in climatological, meteorological, atmospheric, environmental, geophysical, astronomical, and biological fields directly involved in the climate change controversy.” (http://www.petitionproject.org/qualifications_of_signers.pjhp)

  Jo pelkästään tuolla perusteella pidän muutenkin hyvin valheellisessa valtamediassa taukoamatta suollettua ilmastopropagandaa huijauksena ja minulle on painava argumentti myös tiettyjen tahojen liioittelematta valtavat asiaan liittyvät rahalliset intressit, kuten on tuotu esille esim. aikaisemmin viittaamassani artikkelissa ”Follow the (Climate Change) Money”, https://www.heritage.org/environment/commentary/follow-the-climate-change-money

  Esittämäsi teksti Kulmalasta ei vielä osoita yhtään mitään siitä, millä tavalla hänen tutkimustuloksensa tukisivat ilmastohuijarien vaatimuksia loputtomista uusista ”ilmasto”-veroista ja -maksuista sekä ihmisten normaalia elämää vaikeuttavista rajoituksista.

  En väitä, että tämä välttämättä missään määrin koskee Kulmalan tutkimustuloksia, mutta mitä tulee ns. vertaisarvioituihin tutkimuksiin yleensä, niin vilkaisepa seuraavaa lyhykäistä artikkelia:

  ”Scientific sting operation shows how fake science garbage gets published in peer-reviewed journals”,
  https://wattsupwiththat.com/2018/10/04/sting-how-fake-science-garbage-gets-published-in-peer-reviewed-journals/

  • Tim Ball on mm. toiminut klimatologian professorina Winnipegin yliopistossa.
   Seuraavassa on muutama hänen artikkeleistaan ’Technocracy news’-sivustolla:

   ”Why People Continue To Believe Global Warming Hoax”,
   https://www.technocracy.news/dr-tim-ball-why-people-continue-to-believe-global-warming-hoax/

   ”Dr. Tim Ball On Climate: Lies Wrapped In Deception Smothered With Delusion”,
   https://www.technocracy.news/dr-tim-ball-on-climate-lies-wrapped-in-deception-smothered-with-delusion/

   ”The Evidence Proves That CO2 is Not a Greenhouse Gas”,
   https://www.technocracy.news/tim-ball-the-evidence-proves-that-co2-is-not-a-greenhouse-gas/

   ”Understanding How Societies Change Puts Global Warming Deception In Context”,
   https://www.technocracy.news/tim-ball-understanding-how-societies-change-puts-global-warming-deception-in-context/

   ”Dr. Tim Ball Sets The Record Straight On The Deliberate Deception To Demonize CO2”,
   https://www.technocracy.news/the-deliberate-deception-to-demonize-co2/

  • Greenpeacen perustajiin kuulunut Patrick Moore pitää globaalia lämpötilan nousua täydellisenä huijauksena:

   ”Greenpeace Co-Founder: Global Warming ‘Is A Complete Hoax And Scam’

   Moore explained how fear and guilt are leveraged by proponents of climate change:

   Fear has been used all through history to gain control of people’s minds and wallets and all else, and the climate catastrophe is strictly a fear campaign — well, fear and guilt — you’re afraid you’re killing your children because you’re driving them in your SUV and emitting carbon dioxide into the atmosphere and you feel guilty for doing that. There’s no stronger motivation than those two.

   Scientists are co-opted and corrupted by politicians and bureaucracies invested in advancing the narrative of “climate change” in order to further centralize political power and control, explained Moore.

   Moore noted how “green” companies parasitize taxpayers via favorable regulations and subsidies ostensibly justified by the aforementioned narrative’s claimed threats, all while enjoying propagandistic protection across news media”…”

   https://www.technocracy.news/greenpeace-co-founder-global-warming-is-a-complete-hoax-and-scam/

   • NWO: Hauska juttu, kun tämän blogin kirjoittaja sanoo, että ”en usko ilmastonmuutoksiin, vaan tiedän, että ilmasto muuttuu”, ja nyt sinä marssitat esiin miehen, joka sanoo, että ilmasto ei muutu, tai ainakaan lämpene.

    Nyt sinun kannattaisi pyytä tältä linkittämältäsi Patrick Moorelta hiukan tarkennusta hänen kommenttiinsa, ja kysyä, että millaisiin mittaustuloksiin hänen käsityksensä tasaisena pysyvästä tai jäähtyvästä ilmastosta oikein perustuu.

    Pahimmatkaan denialistit eivät yleensä kiellä lämpiämistä, vaan ainoastaan kasvihuonekaasujen vaikutuksen todettuun lämpiämiseen. Uskottavuutesi karisee nimittäin todella pahasti, kun jaat tällaisia kommentteja. Tällaisten linkkien jakaminen todistaa vain sinun vaipuneen syvälle vahvistusharhan syövereihin.

    • Patric more tarkoittaa selvästikin ilmaisullaan ”global warming and “climate change””, sitä että globaalit ilmastohuijarit ja te, niiden valtavalemediassa taukoamattomasti toistetulla ilmastovaleella aivopestyt hyödylliset idiootit, moraaliposeerauksellanne ”maailmaa pelastavat” ilmastouskovaiset olette nyt siirtyneet käyttämään ”global warming” sanojen sijasta “climate change”-sanoja, kun globaalit lämpötilatilastot ovat jo runsaan parin vuosikymmenen ajalta osoittaneet lämpötilan nousun pysähtyneen:

     ”If the IPCC hypothesis was correct, the warming rate should increase (accelerate) if CO2 is increasing rapidly. The warming rate can only decrease (decelerate) if CO2 is increasing more slowly and can only turn into cooling (negative rate) if CO2 is decreasing.

     But THE HYPOTHESIS DOESN’T FIT THE OBSERVATIONS. The HadCRUT 4 rate of temperature change (°C/year) is no longer increasing. In fact, it stopped increasing ~1994 and has been decreasing since. Global warming has been decelerating for over 20 years despite CO2 levels increasing at the same rapid rate.” – https://andymaypetrophysicist.com/2019/02/06/the-planet-is-no-longer-warming/

     Kuten nimimerkki Kainuunkonkari edellä (6.6.2019 at 17:41) totesi on NASA:n sateelliitti-data kertonut, että planeetan kokonaislämpötila on laskenut kahtena viimeksikuluneena vuotena peräkkäin peräti 0,6 astetta vuodessa, eli yhteensä 1.2 astetta. ”Toisin kuin ”asiaan perehtyneet” ja ilmastohysteriasta taloudellista hyötyä saavat, NASA tuskin tekee rahaa julkistamillaan tuloksilla.”

    • Syytät, että minulla on puutteelliset tiedot tieteestä ja sen toimintatavoista. Sattumalta osui silmiini eräs 10 vuoden takainen Ylen MOT-ohjelma. Siitä sainkin sinun iloksesi syvällistä IPCC-ilmastotiede-oppia lukemalla ilmastoguru, professori Michael Mann’in jääkiekkomaila-opista:

     Osa Ylen 17.11.2009 julkaistusta ja 22.06.2014 päivitetystä MOT-ohjelmasta (mm. englanninkieliset osuudet poistettuna):

     ”Kymmenen vuotta sitten esitelty, jääkiekkomailaksi ristitty kuvio oli tarkoitettu mullistamaan siihenastinen käsitys maapallon ilmaston historiasta. Tuhat vuotta suorana jatkuva mailan varsi luo käsitystä ilmaston vakaudesta ja sen jyrkästi ylöspäin kääntyvä lapa 1900-luvun lopulla todistaa ilmaston äkillisestä, voimakkaasta lämpenemisestä, ihmisen vaikutuksesta.

     Perinteisen käsityksen mukaan ilmasto on luonnollisista syistä vaihdellut viime vuosituhannen aikana huomattavasti, ja keskiajalla se oli selvästi nykyistä lämpimämpi. Kiekkomailassa keskiajan lämpökausi ja sitä seurannut pieni jääkausi olivat kadonneet kuvasta.

     Lätkämaila sai kunniapaikan IPCC:n 3. arviointiraportin kansilehdellä. Siitä tuli katastrofaalisen ilmastomuutoksen tunnuslogo.

     Lätkämailan nojalla väitettiin, että vuosi 1998 oli vuosituhannen lämpimin vuosi.

     Steve McIntyre: “Tuohon aikaan toimin kaivostutkimusbisneksessä, ja kummeksuin ihan arkiseen tapaan, että mistä he sen tiesivät. Joten se johti minut tutkimaan heidän dataansa ja kuuden vuoden jälkeen teen sitä edelleenkin”.

     Juonto: Kanadalainen tilastomatemaatikko Steve McIntyre epäili kiekkomailakuvion tieteellistä kestävyyttä, ja hän päätti selvittää sen takana olevat numerot, tilintarkastajan huolellisuudella. Jääkiekkomailan isä, professori Michael Mann yritti kaikin keinoin estää häntä pääsemästä käsiksi tutkimusaineistoonsa, mutta lopulta McIntyre onnistui v. 2003 saamaan datan haltuunsa.

     McIntyre: “Ilmeni, että he olivat muunnelleet pääkomponettianalyysiä väärin ja muunnettu metodi tuotti kiekkomailan muotoisia käyriä 99 prosenttia ajasta. Metodi myös korosti erään proxyn, eli korvikemittarin merkitystä. Ko. proxy oli kalifornialainen vihnemänty, joka aikaisempien tutkijoiden mukaan ei sopinut lämpötila-proxyksi”.

     Juonto: Lämpömittareilla mitatut tilastot yltävät vain 150 vuoden päähän. Siksi kauemmaksi historiaan kurkottavia lämpötilastoja rakennetaan ns. proxyjen, eli korvikemittarien varaan. Menneitä säätiloja tulkitaan mm. puiden vuosirenkaiden kasvusta sekä järvien pohjamudasta, sedimenteistä.

     Lätkämailan muoto perustui ratkaisevilta osiltaan vain muutaman amerikkalaisen vihnemännyn vuosilustoille.

     McIntyren voitto jääkiekkomailasta oli täydellinen. Yhdysvaltain tiedeakatemia asetti lautakunnan tutkimaan hänen löydöksiään. Selvityksen perusteella tiedeakatemia vahvisti, että McIntyre oli epäilyissään oikeassa ja ilmoitti, että vihnemäntyä ei pitäisi enää käyttää todisteena ilmaston muutoksista.

     Steve McIntyre, MUUKALAINEN ILMASTOTIETEEN ULKOPUOLELTA, oli onnistunut murskaamaan Mannin lätkämailan, ilmastonmuutosliikkeen ikonin.” – https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/17/ilmastokatastrofi-peruutettu-kasikirjoitus

  • Tuo 31.487 amerikkalaista ”tiedemiestä” on täysi vitsi. Olen itse lukenut tuon listan tutkintoryhmittelyn, ja valtaosa niistä on sellaisia, että niillä ei ole mitään tekemistä ilmastotutkimuksen kanssa, vai mitä sinä tuumaat lääkäreistä, hammaslääkäreistä, agronomeista, sähkö-, kone-, rakennus- ym. insinööreistä, humanisteista jne. jne.? Noista alle kolmasosalla on tutkijan koulutus, joka voidaan katsoa minimivaatimukseksi tiedemies-tittelille.
   31.487 kuulostaa sinusta varmaan järjettömän isolta isolta luvulta, mutta kun peilaat sitä USA:n n. 11.000.000 vastaavan tutkinnon (BSc tai korkeampi) suorittaneeseen, niin se onkin häviävän pieni määrä, vain 0,3 %.
   99,7 % vastaavan tutkinnon suorittaneista ei ole allekirjoittanut tuota paperia.

   Kaiken lisäksi tuon listan esittäminen jonkin asian todisteeksi osoittaa jälleen kerran täydellistä ymmärtämättömyyttä tieteen toimintatavoista. Huutoäänestykset eivät tieteessä ratkaise, vaan faktat.

   • Tuosta korruptoimattoman 31.487 allekirjoittajan ja 9,029 tohtoritasoa edustavasta joukosta löytyy varmasti useita tuhansia sellaisia korkeatasoisia tutkijoita, jotka ovat myös tutkija-suuntauksensa perusteella ERITTÄIN PÄTEVIÄ LYTTÄÄMÄÄN suureen rahaan perustuvalla korruptiolla tuotetut ilmasto-”tutkimustulokset”.

    Eikä pidä vähätellä myöskään niitä tutkijoita tai alemmankaan akateemisen tutkinnon suorittaneita ylipäänsä, jotka edustavat jotain TÄYSIN muuta tieteenalaa kuin puhdasta ilmastotiedettä: tilastomatemaatikko Steve McIntyre, MUUKALAINEN ILMASTOTIETEEN ULKOPUOLELTA, oli onnistunut murskaamaan ilmastoguru, professori Michael Mann Mannin lätkämailan, ilmastonmuutosliikkeen ikonin. – ”https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/11/17/ilmastokatastrofi-kasikirjoitus

    IPCC-uskontoa voidaan 500 vuoden takaiseen kirkonoppiin:

    ”Kun perehdymme [ilmastohuijauksen] kieltäjätermin historiaan, huomaamme ilmaston katastrofaalisen lämpenemisen kieltäjien – vapaiden, kriittisten ja tervejärkisten kansalaisten – olevan entistä paremmassa seurassa. Oxford English Dictionaryn mukaan denier-sana otettiin käyttöön vuonna 1475 ja sillä tarkoitettiin henkilöä, joka hylkäsi uskonnon ja joka ei hyväksynyt kirkon oppia. Yli 500 vuotta myöhemmin juuri mikään ei ole muuttunut. Kieltäjät, jotka ovat hylänneet ilmastouskonnon eivätkä hyväksy IPCC-kirkon oppeja, ovat kasvavana joukkona keskuudessamme.” – http://ilmastorealismia.blogspot.com/2016/01/on-hienoa-olla-ilmaston.html

    (Muutakin erittäin hyvää tekstiä tuolta kriittistä tervettä järkeä edustavalta blogistilta, tohtoritasoa edustavalta tutkijalta – siitä huolimatta että hän edustaa muuta kuin suoraan ilmstoon liittyvää tieteenalaa. Ks. esim. artikkeli ”Moderni Kankkulan kaivo”, http://ilmastorealismia.blogspot.com/2018/03/moderni-kankkulan-kaivo.html)

    Noiden KAIKKIEN 31.487 allekirjoittajan, vähintäänkin alemman akateemisen tutkinnon suorittaneen merkitykselle antaa painoa seuraava maininta:

    ”The factual information cited in this article is referenced to the underlying research literature, in this case by 132 references listed at the end of the article. Although written primarily for scientists, most of this article can be understood without formal scientific training. This article was submitted to many scientists for comments and suggestions before it was finalized and submitted for publication. It then underwent ordinary peer review [!!] by the publishing journal.” – http://www.petitionproject.org/review_article.php

    Allekirjoittaneet ovat vain Yhdysvaltalaisia (tai siellä asuvia?). Jos vastaavan vetoomuksen allekirjoittaminen organisoitaisiin globaalisti, niin vastaavantasoistenkin allekirjoittjien määrä olisi varmasti moninkertainen.

    *

    S”99,7 % vastaavan tutkinnon suorittaneista ei ole allekirjoittanut tuota paperia.”

    Tuo ”todisteesi” lepää täysin tyhjän päällä: se ei millään tavalla todista, että kaikki nuo tai edes mainittava osa heistä uskoisi suureen ilmastohuijaukseen. Siihen, että ilmastohuijausta vastustavista vain pieni osa on allekirjoittanut vetoomuksen, löytyy varmasti lukematon maärä erilaisia syitä – en viitsi ruveta luettelemaan esimerkkejä sellaisista.

    Edelleenkään et ole TÄSMENTÄNYT, mitkä ja miten mainitsemasi Kulmalan tutkimukset tukevat ilmastohuijareiden loputtomia vaatimuksia rahan repimiseksi tavallisen tallaajan selkänahasta heidän pohjattomaan kankkulankaivoonsa.

 20. Arvoisa Jorma Luoma. Markku Kulmala:n vertaaminen tiedemieheen, on kuin Jessikka Aro:n vertaaminen journalistiin.

  • On ihan sama, mitä mieltä sinä Kulmalasta olet, mutta kun tutkijat ympäri maailman viittaavat jatkuvasti hänen tutkimuksiinsa ja maailman johtavat tiedelehdet kilvan julkaisevat hänen tutkimuksiaan, niin kyseessä ei ole vain tiedemies, vaan yksi maailman arvostetuimmista tiedemiehistä.

   Sama juttu Jessikka Aron kanssa: On ihan sama, mitä mieltä sinä, Johan Bäckman tai MV-lehti olette.
   Sinun mielipiteesi ei näihin asioihin vaikuta yhtään mitään, mutta se osoittaa sinulla olevan varsin puutteelliset tiedot tieteestä ja sen toimintatavoista, ja että tietolähteinäsi taitaa olla lähinnä MV-tasoiset julkaisut.

 21. Ikävää että Vastavalkea sotkeutui ilmastopolitiikkaan, vieläpä tuollaisella omahyväisellä kaiken tietävän jutulla.
  Se vie kovasti pohjaa Vastavalkean uskottavuudelta ainakin minun silmissäni.
  ”Jokainen joka tietää jotain maapallosta” -argumentointi on parhaimmillaan surkuhupaisaa, huonoimmillaan aivan surkean säälittävää. Asettuu sellaiselle tasolle, jolla keskustelu on turhaa.

 22. Scientists in Finland found ”practically no anthropogenic [man-made] climate change” after a series of studies.

  “During the last hundred years the temperature increased about 0.1°C because of carbon dioxide. The human contribution was about 0.01°C”, the Finnish researchers bluntly state in one among a series of papers.

  This has been collaborated by a team at Kobe University in Japan, which has furthered the Finnish researchers’ theory: ”New evidence suggests that high-energy particles from space known as galactic cosmic rays affect the Earth’s climate by increasing cloud cover, causing an ’umbrella effect’,” the just published study has found, a summary of which has been released in the journal Science Daily. The findings are hugely significant given this ’umbrella effect’ — an entirely natural occurrence — could be the prime driver of climate warming, and not man-made factors.

  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-11/scientists-finland-japan-man-made-climate-change-doesnt-exist-practice

 23. Kylmä vuosi euroopassa ei johtunut yhdestäkään ihmisen päästöistä, vaan vuonna 1883 Krakatoan tulivuoren räjähtäessä taivaan tuuliin. Yhden tulivuoren päästöt pilasivat kasvukauden laajoilla alueilla. Tulivuorten vaikutuksia ei edes kannata tutkia, koska niitä tapahtuu liian usein, eikä niissä ole ”rahaa kiinni”? Vanhoja sammuu ja uusia nousee tilalle, jatkuvana kiertokulkuna. Myöskin merenalaiset purkaukset vaihtelevat merivesien lämpötiloja. Yhtenä päivänä sitä,ja toisena tätä.
  Mitä niistä kinastella ihmisen voimin, joka on kuin hyttysen paskat itämeressä.

 24. Viikonlopuksi on luvattu sellaisia ”saunan lämpötiloja” meidän alueilla, ja niitä on joka kesä heinä-elokuun vaihteessa, hipoen 40 astetta, kosteuden lisäksi. Otetaan vastaan mielihyvin koska pian säät kylmenevät, ja sataa räntää niskaan. Näillä mennään, ja NOAA sääradio kertoo tarkat tiedot vuosien takaa ihan päivittäin, lämpötilat, kosteudet, lumisateiden määrät ym.ym. Omintakeiset ”ilmaston ennustajat eivät tietenkään viitsi kuunnella niitä ilmoituksia, koska ne sotkevat heidän innostuksensa kääntää kaikki lämpötilojen vaihtelut ihmisen syyksi”.

 25. Ilmaston lämpenemiseen keksitty ratkaisu

  ”En tiedä, millä aseilla kolmas maailmansota soditaan, mutta neljäs maailmansota tullaan sotimaan kepeillä ja kivillä.” (Albert Einstein)
  #
  Tiedejulkaisun Journal of Geophysical Research – Atmospheres mukaan ratkaisu ilmaston lämpenemiseen on ’keksitty’: ydintalvi olisi todennäköinen lopputulos USA:n ja Venäjän välisestä täysimittaisesta ydinsodasta. Ydintalven seurauksena ilmasto viilenisi voimakkaasti. Telluksen keskilämpötila laskisi jopa yhdeksän astetta.

  Tutkijat eivät kerro, hoitaisiko kaikkien atomipommien räjäyttäminen myös maapallon ’luomisen’ suurimman valuvian eli ihmiskunnan syntymisen.

  No, joka tapauksessa tutkijat näyttävät päässeen asian ytimeen. Olisikohan tämä sitä monen peräänkuuluttamaa ’rakettitiedettä’?

  J.K. Einstein taisi tämänkin asian mallikkaasti prognostisoida? Samoin filosofi Georg Henrik von Wright: ”Jos ihminen puuttumalla järjestelmän yksityiskohtiin järkyttää kokonaisuuden tasapainoa, siitä saattaa aiheutua haitallisia seurauksia lajin elämälle. Luonto iskee takaisin, kostaa ihmiselle sen, että tämä on rohjennut järkyttää kosmoksessa vallitsevaa järjestystä.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here