Eliitti ajaa Suomea Natoon – kansa vastustaa

72
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja NATOn pääsihteerin Jens Stoltenbergin yhteinen lehdistötilaisuus marraskuussa 2016. Kuva: NATO

Suomen valtaeliitti, eli tietyt oikeistolaiset poliitikot ja puolueena kokoomus sekä valtamedia, ovat jo pitkään tehneet työtä Suomen liittämiseksi sotilasliitto NATOon. Tulokset ovat kuitenkin olleet laihoja. Vain noin 20 % suomalaisista kannattaa jäsenyyttä, kun kokonaista 60 % vastustaa. NATOn kannatus on mieluummin laskussa kuin nousussa.

Eliitti toimii kuin Suomi olisi NATOn jäsen

Julkisessa keskustelussa on outoja piirteitä. Mediapooli, kärjessään YLE ja Helsingin Sanomat, tuo esille NATOn niin kuin Suomi olisi jo jäsen. NATOa vastustavat kannat eivät juuri pääse julkisuuteen. Esimerkiksi entinen Suomen Venäjän-suurlähettiläs Heikki Talvitie ei ole juuri saanut kutsuja Ylen haastatteluihin, vaikka hän on kiistämättä yksi Suomen parhaista Venäjän tuntijoista. Syykin on selvä: Talvitie ei kuulu NATOn kannattajiin. Sen sijaan toinen entinen Venäjän suurlähettiläs, Hannu Himanen, on kutsuttu varsin usein Yleen, koska Himanen on kiivas NATOn kannattaja.

Yleisestikin voidaan sanoa, että Ylessä kuuluu lähes pelkästään NATOn kannattajien ääni. Hesarissa on sama tilanne, mutta Yle poikkeaa sikäli Hesarista, että lähes kaikki suomalaiset ovat Ylen rahoittajia Yle-veron muodossa.

Puolustusministeri muuttui — muuttuvatko painotukset?

Edellisen hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö oli kiivas NATOn kannattaja, joka ei myöskään mielipiteitään peitellyt. Uusi puolustusministeri Antti Kaikkonen vaikuttaa minusta maltillisemmalta kuin edeltäjänsä. Opin tuntemaan Kaikkosen Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnassa ja sain hänestä hyvän käsityksen. Jää nähtäväksi, mikä on Kaikkosen liikkumatila yhteistyössä presidentti Sauli Niinistön ja uuden ulkoministerin Pekka Haaviston kanssa. Haavistohan on myös kallellaan NATOn suuntaan.

Isäntämaasopimus toi NATOn joukot Suomeen

Vuonna 2014 Suomi allekirjoitti ns. isäntämaasopimuksen NATOn kanssa. Sitä ei koskaan viety eduskunnan hyväksyttäväksi, mikä demokratian kannalta oli valitettavaa. Se on kuitenkin arkistoitu valtiosopimuksiin. Ruotsihan hyväksyi vastaavan sopimuksen eduskunnassa ja liitti kaksi tärkeää kannanottoa sopimuksen hyväksymiselle: ydinaseita ei saa tuoda Ruotsiin ja NATOlla pitää olla aina Ruotsin viranomaisilta lupa tulla maahan.

Isäntämaasopimuksen myötä tuli todeksi se, mitä on sanottu: Suomi ei ole NATOssa, mutta NATO on Suomessa.

Pauli Järvenpään ja Markku Mantilan roolit ihmetyttävät

Pauli Järvenpää on korkea-arvoinen Suomen turvallisuuspolitiikan asiantuntija. Nyt hän on NATO-maa Virossa neuvonantajana. Toivottavasti tässä ei siirry sisäpiirin tietoa Suomen turvallisuuspolitiikasta NATOn käyttöön. Vielä erikoisempi on Markku Mantilan asema. Hän oli valtioneuvoston viestintäjohtaja Juha Sipilän hallituksessa, mutta siirtyi sitten yrittäjäksi.

Suhteellisen lyhyen ajan kuluttua Mantila muutti Latviaan merkittävään tehtävään NATOssa. Tämä herättää monia suuren luokan kysymyksiä: pitäisikö olla karenssiaika siirtymiselle työtehtäviin sotilasliittoon, jonka jäsen Suomi ei ole? Onko tuollainen tehtävä NATOssa Suomen lain mukainen? Tiesikö Suomen ulkopoliittinen johto, eli presidentti Niinistö ja pääministeri Sipilä, Mantilan lähdöstä NATOon?

Valtiopäiväneuvos Mikko Elo on Euroopan neuvoston kunniajäsen. Hän kirjoittaa aktiivisesti Facebook-seinällään osoitteessa www.facebook.com/mikko.elo.50, jolla käydään päivittäin monipuolisia keskusteluja.

72 KOMMENTTIA

 1. Ei vastusta oikeastaan.

  Voi olla että itse täysijäsenyyttä sotilasliitto Nato:ssa ei kannateta nyt kuin 20% mutta mielipidemittauksien mukaan
  52 % suomalaisista hyväksyy sotilaallisen yhteistyön syventämisen Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton kanssa.

  Suomalaisten Nato-kantaan vaikuttaisi myös se jos Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätyisi Nato-jäsenyyden kannalle. Mielipidemittauksien mukaan siinä tapauksessa lähes puolet 48% vastaajista olisi valmis kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä.

  Eli kansalta löytyy kyllä vankka tuki sotilaalliselle yhteistyölle Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton kanssa ja jopa liittoutumiseen mikäli poliittinen johtomme päätyisi jäsenyyden kannalle.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/70b0c613-18cd-4ba9-86d3-45d74344fd0d

  • Tämä kommentti edustaa lajityyppiä ’jos tädillä olisi munat, hän olisi setä’.

   Iltalehden kysymyssetti sinällään on johdatteleva eli siis manipulatiivinen. Siihen sisältyy myös kysymystyyppi ’jos poliisi vartioisi jatkuvasti naapuriasi, tuntisitko olosi turvallisemmaksi?’. Mitä muuta voi odottaa oikeistomedian mielipidekyselyiltä.

   Suomessa on tehty pitkäkestoisesti vuosittain kohtalaisen neutraaleja mielipidekyselyjä kansalaisten suhtautumisesta Suomen Nato-jäsenyyteen. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan mielipidetutkimukset edustavat verraten luotettavaa käsitystä Nato-jäsenyyden kannatuksen kehittymisestä Viime aikoina se on ollut vähenevä.

   Huolestuttavaa on ollut mitattu maanpuolustustahdon väheneminen (https://yle.fi/uutiset/3-10529281). Tulkitsen sen johtuvan suoraan harjoitetusta politiikasta ja jatkuvasta oikeistomedian Nato-tyrkytyksestä.

 2. Mitenkäs monta vuotta se kestää ”ajaa SUOMI natoon”? Siitä on puhuttu jo vuosia,eikä sitä ole julkisesti ilmoitettu kansalle. Kansa on aina viimeisenä päätösten ratkaisuissa, niinkuin ”demokratiaan kuuluukin”. Peiton allako nämäkin asiat ratkaistaan. Päättäjien on tehtävä ratkaisunsa pian, muuten tilanteet muuttuvat Kiinan ja Venäjän eduksi. NATOn kiinnostus on nyt juuri, saako se sodan aikaan IRAKin kanssa, syyttäen tankkilaivojen palosta IRAKin johtajia. Onko sekin taas lännen aloittama ”pyydys” saadakseen aikaan pommitukset? Vai ei muka ole salaliittoja olemassakaan.LOL. IRAKilla ei ole varaa aloittaa mitään, syyt löytyvät muualta.

  • Kysymykseksi jää onko Niinistö jonkinlaisen Loosin jäsen. Törmäsin aiheeseen ”rappareista”, jossa selittyy koko järjestyksen omituinen luonne. Se on katseltavissa (jos on) http://www.GospelTruth.net The gospel Truth about Freemasons.Esitys on pitkä Englannin kielinen selostus, joka nostaa niskakarvat pystyyn. Eräässä toisen ohjelman kuvassa on myöskin ”Raamattu auki alttarilla”mitä se sitten tarkoittaneekaan? Raamattua käytetään vahvimpana aseena kautta maapallon. Sen kun saa istumaan päähän, niin siihen ei löydy mitään lääkettä. (Pentecostal) esimerkkinä. Siellä ei sairaaloita tarvita, siellä kuolleetkin nostetaan henkiin ? Siinä melussa heräävät kuolleetkin.

   • Huomaa KT.

    Niinistön lojaliteetti kansakunnalle, josta hän on vannonut valankin tulee kyseenalaiseksi tämän rappariporukan initiaatiorituaaleissa.

    Näin yksinkertaista se on, mutta mitään ei jostain ihmeen syystä tapahdu…

    Sibeliuksenkatu 9;ssä Helsingissä on paikka, johon ko. henkilöllä on tiettyjä sidonnaisuuksia.

    Tämä paikka ei täytä niitä liiketoimintaedellytyksiä, joita Tasavallan Presidentiltä aikaisempien toimiensa osalta voitaisiin olettaa statuksen kannalta hyväksyttäviksi…

    Jatkossa kaiketi seuraa niitä näitä…

   • Niinistö on kieltänyt kuuluvansa muurareihin mutta hänen puolisonsa isoisä oli odd-fellows järjestön perustaja Porissa. Odd-fellows on käytännössä myös muurarijärjestö ja johon kuuluu miehiä ja naisia omissa ”Rebekka* loosseissa.

    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/search?q=odd+fellows&m=1

    Suomessa järjestö toimii 32:paikkakunnalla:

    http://www.oddfellow.fi/missatoimimme/paikkakunnatsuomessa/

    http://www.oddfellow.fi/default.aspx

    Suomen Odd Fellow -Veljeskunta käsittää 69 veljesloosia ja 55 rebekkaloosia, joihin kuuluu yli 9000 jäsentä. Uusia looseja perustetaan vuosittain.

    Suomen ensimmäinen loosi perustettiin 1925. Vaasalainen Logen nr 1 Wasa oli ruotsinkielinen veljesloosi. Ensimmäinen suomenkielinen veljesloosi oli 1965 Helsinkiin perustettu Loosi nro 14 Mikael Argicola.

    Ensimmäinen ruotsinkielinen rebekkaloosi Rebeckalogen nr 1 Matilda Wrede perustettiin 1967 Vaasaan ja ensimmäinen suomenkielinen Rebekkaloosi n:o 6 Minna 1975 Helsinkiin.

    • Miesten loosiin ei kelpuuteta naisia, siksi naisilla on omanlainen ”loosinsa”,johonka tätini kuului.Eastern STAR on ”nais-Rappareita varten”,enkä tiedä päästetäänkö sinne miehiä ollenkaan.Tuskin?

     • Yksi tarkistettu lisäys muurareista. Järjestö on hienosti suunniteltu ”salajärjestö”, jonka jäseniin kuuluvat eri maiden ylimistön, sekä korkeammin oppineiden jäsenten yhteisö, joka toimii maiden välillä täydellisesti erillisenä ulkopuolisena salaseurana, tiedon välittäjinä eri vsltioiden kesken ilman minkäänlaista median osuutta heidän päätöksiinsä.Veljien kesken tehdään päätöksiä, riippumatta kansallisuudesta. Hieno suunnittelu.

   • varmaan sen kaikki huomasivat. Mutta asia sinänsä , usa ja puola aloittivat tämän al qaida sodan irakia vastaan vaikka YK kielsi . Rikos oli sama mihin Hitler syyllistyi. Nyt on vuorossa iran

 3. Yhteisymmärryspöytäkirjoja ei tarvitse tuoda eduskunnan hyväksyttäväksi.

  Suomi solmi 4.9.2014 Naton kanssa ns. isäntämaasopimuksen (Memorandum of Understanding regarding the Provision of Host Nation Support for the Execution of NATO Operations (MOU)). Sopimus päätyi Suomen säädöskokoelman sopimussarjaan (SopS 82/2014) Naton kanssa tehdyksi isäntämaatukea koskevaksi yhteisymmärryspöytäkirjaksi.

  Epämuodollisempi yhteisymmärrysasiakirja tarkoittaa käytännössä, että sitä ei voida rekisteröidä YK:ssa peruskirjan 102 artiklan tarkoittamana valtiosopimuksena. Mikä puolestaan tarkoittaa, että sopimus ei pakota Suomea mihinkään, eli ei vaikuta Suomen suvereniteettiin edes kriisitilanteissa.

  https://faktabaari.fi/baaripuhetta/mika-isantamaasopimus/

 4. Ei naton käyttöön vai..? no jos he jotain tarvitsevat niin mikä estäisi ihan virallisesti sitä saamasta jo solidaarisuuden takia. Halusi tai ei nato on osa eu:n turvapoliittinen elin ja sen mukana sillä on se päätösvalta.
  Täällä trolli hyökkää sillä että kasakka vie ja nato on turva ,mun mielestä kasakka vie sen oli nato tai ei, ja jos nato haluaa viedä on Suomi(kin) siinä mukana -halusi tai ei.
  Neutraalipuolen fraasit taas on että pitää olla kansanäänestys, lukuunottamatta kyselyjä sitä äänestystä ei vissiin missään ole ollut.
  hk. mielipide: Takaovi auki Suomi on jo natossa ja se on paras vaihtoehto.

 5. Luinpa jonkun venäläisen ex-kenraalin käsityksen Suomesta ja Natosta ehkä pari vuotta sitten. Hänen mukaansa Suomi ajautuu poliittisista syistä Natoon muutamassa vuodessa ja Venäjän johto tietää sen jo.

  • Minkälaisilla pihdeillä meidän eliittiä puristetaan? Lahjonta uhkailu kiristys? Liberaali demokratia. Ulkopuolinen vaikuttaminen on murskaavaa.

   • Tässä maailmassa isot päättävät ja pienet koettavat jotenkin luovia selviytyäkseen. Idän isolla oli aikansa puristella suomalaisia, nyt on lännen. Mikään ei ole muuttunut, eikä tuo muutu jatkossakaan. Vain se muuttuu, että ketkä ovat niitä isoja, jotka määräävät kaapin paikan.

   • No ainakin yhdet pihdit ovat ihan itse lahjoittaneet muualle. Eli. Menivät lahjoittamaan meidän rahanluontioikeuden (= Sampo) yksityisille pankeille (”pyyteettömästi” tietenkin), ja nyt pyytelevät lainaa niiltä joille lahjoittivat sen Sammon. Ja lainahan tietenkin tulee ehtojen kera (on muuten mielenkiintoinen yhtälö esim. PL 2§:ää ajatellen). Ajatteliko joku, että esim. Kiky tai aktiivimalli olisi joitain suomalaisia keksintöjä? Että eduskunnassa ajettiin näitä läpi nyrkkiä puiden, koska oltiin niin innoissaan OMASTA KEKSINNÖSTÄ?

    Ehken joku ihmettelee miten tämä pihti liittyy yllä olevaan juttuun. Kannattaa muistaa, että nämä joille Sampo lahjoitettiin ( tai EDUSTAJAT MYI EDUSTETTAVAN OMAISUUTTA OMANAAN. Esim. Niinistön pankinjohtajanvirka!!!) ovat historiallisesti takoneet suurimmat voittonsa rahoittamalla sotia (ja monesti vielä molempia puolia). Ja nyt kun omistajuus on keskittynyt koko maailmassa näille Sammon haltijoille (mites meinaan kilpailet sitä vastaa, jolla on Sampo), niin samalla myös aseteollisuuden omistus on keskittynyt heille. Eli ihan on linjassa heidän etujen kanssa tämä nykyinen sotakiihkoilu.

    Että sellaista pihtiä.

    Ps. Tuli muuten ihan puskista, että KRP ei tutki nordean lahjusepäilyä. Vähän niinkuin Voltaire sanoi aikanaan. Jos haluat tietää kuka on vallassa, ota selvää ketä ei saa kritisoida.

    • Komentti tuohon, ”Ps. Tuli muuten ihan puskista, että KRP ei tutki nordean lahjusepäilyä. Vähän niinkuin Voltaire sanoi aikanaan. Jos haluat tietää kuka on vallassa, ota selvää ketä ei saa kritisoida.”, osioon.

     Kyse lienee Bill Browderin tekemästä tutkintapyynnöstä Nordeaa kohtaan, jonka KRP on nyttemmin torpannut.

     https://www.verkkouutiset.fi/putin-kriitikko-raivona-suomen-poliisi-ei-puhu-totta/

     Tapaus Browderin kohdalla KRP olisi joutunut sellaiseen suohon, mistä se ei olisi selvinnyt.
     Browderilla on pidätysmääräys Venäjällä, USAn veroviranomaiset ovat hänen kintereillään jne.

     Kyse Browderin tutkintapyynnössä on samaa tasoa, kuin ”sarjakuristaja” Pentilän yritys saada tuomioonsa alennusta viimeisen uhrin ”vihapuheen” takia. 😀

     Pankkiirithan ovat ”atareita” (ammatti- ja taparikollisia) jo ammattinsa perusteella.

     ”Mikä rikos pankkiryöstö on pankin perustamisen rinnalla”.

     B. Brecht

  • Lavrovihan sanoi muutamia vuosia sitten että ”Venäjä ei hyväksy että Suomi liittyy NATO:on”. Se tarkoittaa sitä että jos Suomi liittyy NATO:in niin Venäjä tulee ja miehittää Suomen. Ainakin niiltä osin kun maassa on syväsatamia. Sen jälkeen NATO-kiimaiset voi huudella Italiaa apuun koska italaialaiset ovat ne turvajoukot jotka turvaavat Suomen rajat. Maajoukkojahan NATO:lla ei ole.

   No mutta, muistellaampa mitä muuta Lavrov on lausunut. Mm. sen että ”Suomessa on 13 taktista kohdetta ja 5000 henkilöä”. Onko tätä niin vaikea ymmärtää? Ensin ohjuksilla tuhotaan suurempien kaupunkien kauko-/sähkövoimalaitokset ja sitten odotellaan pari päivää, jonka jälkeen maa on anarkiassa. Helppo valloittaa ja tappaa ne 5000 ihmistä jotka oikeasti pyörittää tätä maata. Ei johtajia kannata, ne kun ei osaa- eikä tee mitään. Mutta ne oikeat ammattilaiset… Toivottavasti ei ole joukossa.

   Ja mitä siitä kansainvälisesti seuraa jos Venäjä valloittaa Suomen? Suomen kansalla tuntuu olevan asiasta harhakäsityksiä. Nimittäin, Venäjä ei saa mitään sanktioita eikä kukaan meitä auta. Venäjällä on veto-oikeus ja se takaa sen että sen tekemisiä ei kukaan moiti. Ja mitä amerikkalaiset sitten sanovat? No, ne sanoo:”Se oli hyvä vakoilumaa, mutta me voidaan elää ilman sitäkin”.

   Siksi Suomi on aina puolueeton maa eikä todellakaan tule liitttymään NATO:on.

  • Kommentoijia näyttää olevan joka lähtöön. Onkohan tällä kommentoimalla kaikki muumit laaksossa? Ei siltä näytä.

   • Tämä pitää olla:Onkohan tällä kommentoijalla kaikki muumit laaksossa. Ei siltä näytä.

   • Liekö joku USArin nato-trolli eksynyt kiihkoilemaan tänne. Mikä niillä on, että aina menee tunteisiin? Ei ole kovin vakuuttavaa argumentaatiota. Myös lähihistorian tuntemusta ei ole. Eikö trolli ole kuullut mm. asevelidemareista, joita ei Kremlin luottopojiksi voi kutsua.

    Nato pelkkänä sotilaallisena järjestönä olisi hyvä, mutta nykyisin järjestö on toivottoman politisoitunut ja toimii USA:n neokonservatiivien työrukkasena. Naton jäsenyys vähentää miehityksen riskiä (idästä), mutta lisää erittäin tuhoisan konfliktin riskiä, koska lisäisi jännitteitä itään päin ja altistaisi Suomen Venäjän itsepuolustukselliselle ydinohjushyökkäykselle. Tavallisen siviilin näkökulmasta Nato-jäsenyydestä on pelkkää haittaa. Nato on jo nyt tukahduttanut ja kierouttanut keskusteluilmapiiriä Suomessa.

 6. Kyllähän suomen eliitillä on nyt hivutustaktiikka menossa että saadaan suomalaiset myönteiseksi natoon liittymiselle ja jos ei saada niin sitten se liitetään utvan päätöksellä kuten isantämaasopimuskin päätettiin hyväksyä. Jonain aamuna yle sitten kiekaisee että utva päätti suomen liittämisestä natoon. Isäntämaasopimus on selvä valtiosopimus luonteeltaan mutta poliittinen eliitti kikkailee sopimuksella vääryyskanslerin avulla joka ei kuitenkaan uskaltanut ottaa asiaan kantaa vaan vain päätöksen muotoseikkoihin aikoinaan.
  Mielipiteitä vissiin kysytään monella tavalla kun viime vuonna kyselyssä naton kannatus oli jos sauli suosittaa natoon liittymistä 27% ja ilman saulin suositusta 20%. Yhteistyönkin kannattaminen oli jossain 40% hujakoilla joten lujaa on tultu ylöspäin jos nyt kannatus 48% ja yhteistyön hyväksyminen 52%. Taitaa olla naton kannatuksen nostamiseen tarkoitettujen valegalluppien lukuja joka osoittaa että ihmisten mielipiteitä muokataan tosissaan.

 7. Kun meillä on valtaosin barbaareista koostuva eliitti tai voisi sanoa jopa mafia vallassa niin tietenkin sillä on kova hinku barbaarien seuraan Natoon.
  Onneksi kansa tajuaa vielä aika hyvin mikä likainen porukka Nato on ja ymmärtää ettei siihen soppaan pidä laittaa lusikkaa.
  Kummallista on, ettei se ymmärrä vaihtaa johtoaan.

  • Se on pikkusen vaikeaa kun niin monta puoluetta on höynäytetty suomessa naton taakse että nykyisessäkin hallituksessa on vain kaksi varmaa natoon liittymistä vastustavaa ja loput on varmoja tai melkein varmoja natoon liittymisen kannattajia.

  • Kansan pitäisi tajuta ettei barbaarisen eliitin saa antaa johtaa maata mielivaltaisesti vain omien tarpeidensa ja vallanhimonsa pohjalta.
   Miksei? Koska rikollinen eliitti ajaa kansan vaaroihin joissa piilee viattoman kansalaisen oman hengen menettäminen.
   Kuinka moni syytön kansalainen onkaan menettänyt henkensä sotien siviiliväestöön kohdistuvissa pommituksissa. Varmaan liikutaan kymmenien miljoonien lukemissa.
   Siksi on tärkeää että kansa valvoo sitä eliittiä joka sitä johtaa. Nyt emme elä sellaisessa tilanteessa kun nwo-eliitti on kaapannut vallan ja toteuttaa hankkeitaan vain omilla ehdoillaan.
   Mekin elämme siksi koko ajan suuren vaaran alla kun olemme menettäneet puolueettomuutemme ja sotatilanteessa tehneet itsestämme pommituskohteen. Siksi kaikki Natohankkeet pitäisi haudata ja sanoutua irti kaikesta yhteistyöstä kyseisen sotahullun mafian johtamasta tappokoneesta.

 8. Hyvä lyhyt kirjoitus Mikko Elo. Melkein kaikki oleellinen oli siinä.

  Natofanittajat voisivat lukea, mitä sotilaspassissaan lukee, -jos siellä heille edes mitään oleellista lukee, ja laatia sitten kommenttinsa siihen todellisuusympäristöön.

  Todistettavissa on, että sopimukset Naton kanssa ovat vain paperien allekirjoittajien henkilökohtaisia tahdonilmaisuja.

  Valtiollisessa mielessä, -siis Suomen Tasavallan kehyksissä, ja kansainvälisten sopimusten puitteissa niillä tahdonilmaisuilla voi pyyhkiä persettä, jos ne kelpaavat edes siihen, -Nato/Isäntämaasopimusten allekirjoittajineen.

  Jos nyt aivan aidosti lähdetään hakemaan perustuslain mukaista toimintaa, niin meillä pitäisi olla suurin osa tämän hetken, ja menneiden hetkien poliitikoista nk. pallo jalassa maan/valtiopetoksellisesta hankkeista perustuslain vastaisen toiminnan kehyksissä.

  Miksi mitään ei tapahdu…

  Suurin määrä asevelvollisia koko Euroopan Unionin alueella vannoo sotilasvalan joka vuosi. Idioottejako ne saatanan vannojat ovat, kun eivät tee nyt mitään.

  Vaikuttaa siltä että kun annetaan hyökkäyssuunta ja torrakko kouraan, niin järki katosi sen tien.

  Joka helvetin yksilö olisi jo pantava vastuuseen siitä että eivät tee mitään sen suhteen mikä nyt on meneillään saakeli. Sotilasvala velvoittaa…

  Eräänä päivänä voi uuden maailman sotureille tulla eteen se tilanne, että kun et ymmärtänyt ajoissa, niin nyt se on jo myöhäistä…

  • ”Suurin määrä asevelvollisia koko Euroopan Unionin alueella vannoo sotilasvalan joka vuosi. Idioottejako ne saatanan vannojat ovat, kun eivät tee nyt mitään”

   Tarkoitan tällä sitä, että siis Suomessa se tapahtuu. Suomessa on suurin reserviläisarmeija koko Euroopassa.

   Tätäkö siis aiotaan käyttää anglohierarkian intressien läpiajamiseksi… Olisi nyt jo saatana syytä herätä todellisuuteen, ja miettiä hetki yli oman hyvinvoinnin.

 9. Suomen ja NATOn välisessä suhteessa voisi joskus kysyä sitäkin, miten NATO ja Yhdysvallat mahdollisesti näkevät Suomen. Minun on hieman vaikea kuvitella, että NATOa tai Yhdysvaltoja kiinnostaisi kovinkaan paljon Suomen puolustaminen sinänsä. Ennemminkin he ilmeisesti pyrkivät arvioimaan, millä tavoin Suomi palvelisi heidän, siis lähinnä Yhdysvaltain intressejä.

  Mahdollisessa sotatilanteessa, mikä voisi tietysti olla vain sota Venäjän kanssa, he ehkä näkevät Suomen ikäänkuin suuren lentotukialuksen kantena, jolta heidän ilmavoimansa voivat operoida Venäjää vastaan. NATOn ilmavoimathan ovat jo harjoitelleet Suomessa. Lisäksi tämän lentotukialuksen miehistönä on mittavat maavoimat, joille olisi käyttöä sotatitanteessa.

  Maailmahan on aika inhorealistinen.

  • Putin totesi – NATOn mielellään taistelevan viimeiseen suomalaiseen Venäjää vastaan. Syyriassa samassa asemassa NATOn jalkaväkenä ovat ISIS taistelijat. Isis on Yhdysvaltojen luomus. Venäjää vastaan meitä ISIS taistelijoita tarvitaan paljon.

   • NATO ei tietääkseni operoi Syyriassa.

    Mutta ”läntinen koalitio” onnistui tuhoamaan ISIS:n, miltei viimeiseen mieheen (sivullisia taisi kuolla liki miljoona)
    (samaan aikaan Venäjä tappoi vapaustaistelijat Syyriassa, tavallisia siviilejä kuoli kait noin miljoona)

    • eikös se ”läntinen koalitio” luonut isisin,,,ja kuinkas se sen tuhos melkein kokonaan,lentolehtisillä???joita pudoteli ennen tulevaa ”hyökkäystä”.vai antoko niille huonoo koulutusta,,,,vai huonoja aseita toimitti heille.ja mitenhän ne ”vapaustaistelijat” kymmenistä maista kotoisin…heh,ja tyypillisellä sananvalinnalla koalition iskuissa ”kuoli” (kaskun ei väitetysti)siviilejä,ja venäjä ”tappoi”….on toikin niin tuttua valtavalemedioistakin

     • USAn toimet Irakissa antoi ISISille tilan syntyä.
      Sentään sitten siivosivat, vaikka jälki on hirveää. Yrittivät vältellä siviiliuhreja, mutta hankalaahan se on.
      Venäjä ei yritä vältellä siviiliuhreja, mutta tokkopa ylittävät USAn aikaansaamaa kuolleiden siviilien lukumäärään, siltikään.

      Kun saddam eliminoitiin, nähtiin minkälainen sekasorto jäi jäljelle. Sen jälkeen ovat samat mokat toistaneet.
      Mikäpä siinä toistellessa, kun sivistyneemmät maat ottaa pakolaistaakan.

      Euroopan pitäisi alkaa puolustaan itseään ja tätä manteretta.

    • Kimmo! Tämä on just tätä. Meidän on isänmaallisina kansalaisina yritettävä luovia propagandan savuverhon läpi, löytää totuus ja palvella isänmaata.

    • mitään siivonnu,heti alkuunsa oli selvää,että isis lännen touhuja.McCainin vierailut tulevien isis johtajien luona,baghdadin ”vapautus” ja sen lausunnot heti,taitaa olla cian mies niin kuin bin ladenkin.
     S.I.T.E:n(joka myös bin laden videoita tehtaili..) julkaisemat ”teloitus”videot,joiden julkaisemisen lausunnot ei oikein mun logiikkaan uppoo,eli kaappasivat ne isisiltä,ja julkaisivat ne ennen kuin isis ehti julkaista…
     white helmettien perustaja le mesurier,entinen MI5 upseeri ja palkkasotilas,näki varmaan valon ja ryhtyi ihmisoikeus taistelijax ja hyväntekijäx yht’äkin,ja jotenkin osas kohteensa valita just semmosesta paikasta,jossa ”entinen” työantajansa aloittanut valtavan mustamaalaus ja propaganda kampanjan(johon myös jumalas higgins osallistunut..)
     naton aseita mm bulgarian kautta,ja muuta kalustoo ymsyms.
     toki en kiellä,etteikö olis joskus jotain isis väkee tappanutkin jenkit,mutta niinhän niillä on tapana käyttää omiin tarkoituksiinsa,kunnes kääntävät kelkkansa
     ja että ”nato ei operoi syyriassa” niin kuitenkin siellä on jenkit,britit,ranska,aussit,kanukit,ja tuskin missään nato operaatioissa kaikki nato maat mukana aiemminkaan ollut,mutta varmasti nato kalustoilla noikin siellä,ja suurimmat vaikuttajat natossa.
     ainoo missä melkein oon samaa mieltä,on toi pakoilaisasia,mutta oikeesti niiiden jotka aiheuttaa noita pakolaisvirtoja kuuluis niitä auttaakkin(joka ei tietenkään oikeutusta silti antais niiden toimille),ja olis virkistävää nähdä joskus jotain pakoitteita myös noille jakuvasti kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia rikkoville maille…jos edes tuomitsevasti kommentoitais toimia

    • KimmoK ei tunnista NATOn operoivan Syriassa. Se kuitenkin omilla sivuillaan tunnustaa: ”NATO is a member of the Global Coalition to Defeat ISIS and supports it through AWACS intelligence flights.”. Se siis itse ilmoittaa olevansa osa Syriassa kansainvälisen oikeuden vastaisesti toimivaa USA:n johtamaa liittoumaa.

     Samaten KimmoK:n väite tuon liittouman tuhonneen ISIS:n (t.m.n. Daesh) ei pidä yhtä todellisuuden kanssa. Se mitä Syyriassa ISIS:iä on tuhottu, sen ovat tehneet yhteistoimin Syyrian armeija (SAA), Venäjä, Iran ja Hezbollah. Myös Kurdit (SDF) ovat tehneet oman osansa. Siinä heitä on USA toki auttanut mutta samalla varmistanut ISIS:n johtajien pääsevän turvaan m.m. Afganistaniin. ISIS:n vastustajilla on lisäksi vastassaan m.m. NATO-maa Turkin toimet Kurdien hätyyttämiseksi.

     Mitä n.s. ”vapaustaistelijoihin”, niihin ”maltillisiin” tulee niin he ovat pääosin Al Gaida:n sikäläistä filiaalia, nimiään jatkuvasti hämäysmielessä muuttaen. He ovat alunperinkin olleet USA:n ja vanhoillisten arabimaiden aseistamia ja palkkaamia, kuukausipalkkaisia terroristeja.

     • Mutta eihän NATO tuossakaan kertonut operoivansa Syyriassa.

      Mutta varmaan se siis lennättää alueella tutkakonettaan, jos sivuillaan sen sanovat. Kiitos huomautuksesta.

      Aseellinen/tappava toiminta ainakin vaatinee jäsenten yksimielisen hyväksynnän.

      On fakta että montaa pommia ei Assad+Venäjä ole ISIStä vastaan kohdistanut. ISISin tuho on yli 90% muiden ansiota.

    • Natomaita oli pitkä liuta syyriassa kun niiden päämäjä upseereineen joutui hallituksen haltuun terojen hallitsemalta alueelta. Kyllä nato toimi syyriassa salaisesti jo ennen sodan alkua ja organisoi ja aseisti sekä rahoitti nk. vapaustaistelijoita ja muita teroja saudien ja israelin kanssa kun natomaat oli päättäneet kaataa assadin hallinnon.

     • NATO ei estä jäsenmaita käyttämästä aseitaan. Mutta NATOn aseellinen toiminta vaatii kaikkien jäsenmaiden hyväksynnän. Pysyisikö sellainen salassa?

      Mutta tässä on yksiNATOn ongelma. Vaikka se ei tekisi veritekoja, miljoonat aivopestyt luulisivat kuitenkin niin.

      Siksi äänestäisin edelleen EI.

 10. Nyt kun elämme historiatonta totuuden jälkeistä aikaa, meidän tsuhnaeliittimme on saanut ”läntiseltä arvoyhteisöltä” komennon liitää meidät, Euroopan (Euraasian) alkuperäiskansan, kiinteäksi osaksi näihin ”junan tuomiin” eurooppalaisiin ja heidän murhanhimoiseen ja veriseen historiaansa ja nykypäivään eli Natoon.
  Tämä tapahtuu lapsia ja nuoria aivopesemällä, äärimmäisen härskillä valehtelulla ja propagandalla.
  Kai olette huomanneet kuinka tsuhnaeliittimme on komentanut ns. ”asiantuntijansa” selittelemään lapsille satuja suomalaisten (ugrien) kolonialistisesta historiasta esim. Ambomaalla. 😀
  No suomalainen lähetyssaarnaaja loi namibialaisille oman kirjakielen, mistä namibialaiset ovat edelleenkin kovin mielissään. Tekivätkö englantilaiset, ranskalaiset, espanjalaiset, portugalilaiset, hollantilaiset tahi belgialaiset kolonialistit ja imperialistit näin? Eivät todellakaan tehneet, päinvastoin mm. belgialaiset tappoivat Kongossa miljoonia neekereitä.

  Me ugrit siis suomalaiset olemme olleet ”junan tuomien” eurooppalaisten kolonialismin kohteita. Meitä on sorrettu. riistetty ja tuhottu. Suomalaisia on myyty orjiksi Turkia myöten. Meitä kutsuttiin muinoin näiden englantilaiskolonialistien taholta Euroopan neekereiksi. Brittien riistoimperiumin laivastossa palveli jonkin verran suomalaisia timpureina ja purjeen neulojina, myrskyyn jouduttaessa suomalainen yleensä heitettiin yli laidan koska häntä pidettiin noitana. Aivan sama tilanne oli ruotsalaisten kanssa, ruotsalaiset pelkäsivät meitä koska olemme noitia. 😀

  Kolonialisti-imperialistiseen Natoon ei meidän ugrien ole syytä liittyä, Naton tehtävänä on rakentaa globaalifasistinen korporaatiovalta, jonka pikku virkamiehiksi sveedu- ja tsuhnaeliittimmme haluaa.

  • Suomalaiset eivät ole ugreja. Oli aikoinaan suomalaisugrilaisia, jotka jakaantuivat suomalaisiin ja ugrilaisiin.

 11. Mielipidemittausten manipulointi kysymyksen asetteluilla on vanha perinne. Asettelemalla sanoja tavalla, jotka eivät täysin pois sulje omaa agendaa voidaan harjoittaa mielipiteen muokkausta.
  Itse en NATOa kannata ja kysymys: Pitäisikö Suomen Puolustusvoimat vetää mukaan NATO:n jatkuviin sotiin mukaan? Epäilemättä antaisi eri kuvan ”kansan” mielipiteistä, kuin esimerkiksi kysymys: Vastustatteko harjoittelua Nato-joukkojen kanssa.
  Ei kiitos NATO:lle.

 12. Suurin yksittäinen NATOn myyntiä edistänyt asia on ollut Venäjän hyökkäys Eurooppalaiseen maahan. Onneksi silloin ei suomessa järjestetty kansanäänestystä NATOsta.

  Mutta kyllä naton laajeneminen on 100% Venäjän toimien/politiikan ansiota, sitä saa mitä tilaa.

  Ymmärrän hyvin että bisnesmiähiä houkuttaa lisäksi se voimakas rahavirta joka nato:n ympärillä pyörii. Tukikohdat tuovat vaurautta ja naton sisämarkkinat lisää kauppaa.

  Mutta toivon että pystymme pysymään NATOn ulkopuolella. En halua maamme assosioituvan USAn verisiin toimiin ympäri maailman.

  Kyllä kokoomuksessakin pitäisi älytä että liittoutumattomuus on etu mm. kaupankäynnissä aasian suuntaan. Kannattaa lopettaa NATO haikailu ja hyödyntää olemassa oleva tilanne.

  (tuntuu aika kivalta että NATOssakin suomi tiedetään niin vahvaksi, että heitä kovasti kiinnostais saada meidät mukaan kimppaan)

  • ”Mutta toivon että pystymme pysymään NATOn ulkopuolella. En halua maamme assosioituvan USAn verisiin toimiin ympäri maailman.”

   Yleensä en kommenttejasi juuri lue kun niistä on huokunut russofobia.
   Tämä oli yllätys. Järkevää puhetta.
   Sokea kanakin voi jyvän löytää.

   Ylempänä kirjoitin:
   Truth_hunter 15.6.2019 at 10:36
   Kansan pitäisi tajuta ettei barbaarisen eliitin saa antaa johtaa maata mielivaltaisesti vain omien tarpeidensa ja vallanhimonsa pohjalta.
   Miksei? Koska rikollinen eliitti ajaa kansan vaaroihin joissa piilee viattoman kansalaisen oman hengen menettäminen.
   Kuinka moni syytön kansalainen onkaan menettänyt henkensä sotien siviiliväestöön kohdistuvissa pommituksissa. Varmaan liikutaan kymmenien miljoonien lukemissa.
   Siksi on tärkeää että kansa valvoo sitä eliittiä joka sitä johtaa. Nyt emme elä sellaisessa tilanteessa kun nwo-eliitti on kaapannut vallan ja toteuttaa hankkeitaan vain omilla ehdoillaan.
   Mekin elämme siksi koko ajan suuren vaaran alla kun olemme menettäneet puolueettomuutemme ja sotatilanteessa tehneet itsestämme pommituskohteen. Siksi kaikki Natohankkeet pitäisi haudata ja sanoutua irti kaikesta yhteistyöstä kyseisen sotahullun mafian johtamasta tappokoneesta.

 13. Näin ulkopuoliset kokevat ja näkevät USAn.
  Ja tällaista pashakasaa ja sen yhdessä sionistien kanssa rakentamaa imperiumrumilusta mekin haluaisimme puolustaa liittymällä Natoon.
  Sairasta on meno, terveen papereita emme saa…
  The View from Abroad
  America as Others See it
  FRED REED
  Americans are brought up to believe that the United States is a shining city on a hill, a light to mankind, that the world envies us for our values and freedoms, and hates us because we have them. This is ground into us from birth.
  As one who has traveled much and lived in several countries, I can tell you: It ain’t so. The world does not regard America with admiration.
  … From abroad, America is a feral, amoral, remorseless empire, rotting from within, willing to do anything to maintain its dominance. From inside the U.S., it seems otherwise. Do you, an American reader, want to kill Afghans? Buy another trillion dollars of nuclear weapons? War with Iran? Russia? But Americans have no influence over what Washington does, and the world judges by what it sees.
  http://www.unz.com/freed/the-view-from-abroad/

 14. Paineita Usalle ja lännen neokonnille
  Intian PM ohjastaa Usaa syvempään suhteeseen Kiinan ja Venäjän kanssa

  Indian PM Ditches US for Deeper Relationship With China and Russia
  https://russia-insider.com/en/indian-pm-ditches-us-deeper-relationship-china-and-russia/ri27276
  Russia’s great strategic problem that it’s two great Asian friends aren’t friendly to each other may resolve itself quicker than anyone anticipated

  The fact that Modi and Xi exuded confidence to accelerate the negotiations for a border settlement alone underscores that the Russia-India-China triangle has become very dynamic.
  Truly, the RIC summit in Osaka provides underpinning for the concert of the three Asian powers. To be sure, the West won’t like what is happening.

  MK Bhadrakumar
  Modi wades into Eurasianism
  https://indianpunchline.com/modi-wades-into-eurasianism/

 15. You are correct about FINLAND it has turned into a cesspool of vulgarness and depravity . I feel like a stranger in my own country . Finland has turned into the land of stupid . Common sense and morality is a thing of the past . The new so called generation has turned into self absorbed mindless sheep . Godless and lost claiming they love all but when challenged with truth will turn on you and rip you to shreds if allowed . Our so called leaders of this once beautiful land have turned their backs on this country and have opened the doors to make it the most sinful nation on earth . Judgement will come to our once Godly land and I feel it will come fast . Unfortunately when it does come they will blame God for it instead of blaming themselves .

  Aika puhdistaa sionistit ja heidän lakeijansa rapparit ulos planeetalta!!

  • Autio saari olisi oikea paikka heille. Siellä voisivat riistää ja käyttää hyväksi toisiaan kaikessa rauhassa ihan mielin määrin.
   Kun ruumista vaivaa syöpäkasvain niin toivoa ei ole ellei kasvainta saada poistettua.

 16. Nimimerkki KimmoK kertoi tuolla ylenpänä ei löytäneensä viittaamaani NATO:n osallistumista Syyrian sotaan. Vastaan tässä koska en löytänyt hänen kommentistaan linkkiä jolla olisi päässyt vastaamaan suoraan siihen.

  Siis:
  Suora lainaukseni on heidän sivultaan ”Countering Terrorism”: https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_77646.htm. Sen ”Highlights” -laatikon viides kohta kokonaisuudessaan.

  Siis NATO NATOna on mukana koalitiossa ja toimii siellä pääaisassa AWACS-vakoilukoneita lennättäen. Muuten sotaliittokunnassa on mukana keskeiset NATO-maat ja ne hoitavat likaisen puolen laittomasti siellä olevan liittokunnan tehtävistä.

  Tässä uutinen NATOn liittymisestä liittoutumaan: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/nato-us-coalition-isis-iraq-syria-donald-trump-jens-stoltenberg-brussels-visit-a7755751.html. Mukana ovat siis kaikkai NATO-maat yksittäin ja yhdessä liittokuntana.

  • Ok. Eli NATO oli tukemassa ISIS:ä vastaan käytyä sotaa AWACS konein. Varmaankin hoiti lennonjohtoa ja koordinoi ettei kolise yhteen Venäjän koneiden kanssa

   Luultavasti arvokasta ja toivon mukaan ihmishenkiä säästänyttä työtä.

   • NATO on omien sanojensa mukana liittoutumassa, ei vain ”tukemassa”. Jos itse ilmoittaa, että on mukana jäsenenä niin ollaan jäsen, osallinen, mukana eikä vain ”tueta”. Koko liittokunta on siellä vastoin kansainvälisen oikeuden määräyksiä sillä luvan tuollaiselle voi antaa vain asianomainen hallitus, tässä tapauksessa Syyrian hallitus Damaskos:ssa, tai YK:n turvallisuusneuvosto eikä tuolla liittokunnalla ole kumpaakaan. Se ei ole edes vaivautunut yrittämään sellaista.

    Nimimerkki näyttää menevän NATOn propagandistiseen eufemismiharhaan jolla vähätellään tässä näin ja muualla muulla tavalla, usein jopa törkeämmin vääristellen. Samaa osoittaa hänen tapansa käyttää pluskvamperfektiä eli entispäättymää. Tilannehan ei ole ohi sillä NATO on siellä edelleenkin organisaationsa ja koko jäsenistönsä voimin.

    Mitä ihmishenkiin tulee niin NATO on noilla AWACS:eillaan ohjannut jäsentensä pommmituslentoja joiden tuloksia olemme saaneet ”ihailla” m.m. Raqqa:ssa ja muualla. En näe moisissa laittomuuksissa ja sotarikoksissa mitään arvokasta.

    • Mitenköhän Jorma olisi sitten ne ISIS jihadistit hoitanut pois?
     Olisiko pitänut pommittaa summittaisesti?
     Tai systemaattisesti sairaalat ja siviilit tuhoten, kuten Venäjä?

     Olisiko ISIS:n pitänyt antaa kasvaa ja jatkaa miljoonien tappamista?

     • Päinvastoin kuin Venäjä, länsikoalitio pyrkii välttämään siviiliväestöön kohdistuvia vahinkoja ja tappioita.

      Kuitenkin kun terroristiset vihollisjoukot ovat hajautettuna ja naamioituneet tiuhaan asuttujen asutuskeskusten siviiliväestön sekaan on silloin siviilitappioita mahdotonta välttää.

     • Tuolla läntisellä sotakoaliitiolla ei ole mitään laillista tekoa siellä, ei etenkään pommittää siellä mitään. Eivätkä nuo NATO:n AWACS;t ole mitenkään estäneet siviiliuhreja. Siitä meillä meillä on esimerkkinä m.m. raqqalaisten kohtalo mutta toki muuallakin.

      Mitä ISIS:n vastustamiseen ja tuhoamiseen tulee niin ilman USAta ja sen liittolaisia Saudien perheyhtiössä ja muualla arabimaissa, ei se olisi edes syntynyt eikä myöskään Al Gaidan paikallisia filiaaleja.

      Mistähän KimmoK on saanut tietonsa ”systemaattisista” sairaaloiden ja siviilien tuhoamisesta? Kun taas pommituksista? Kun taas nimimerkki ”12.7 ItKK 96” tietää siviilien joukkoon piiloutuvien terroristien tuhoamisen yhteydessä olevan mahdonta välttää siviilitappioita? Tietolähde taitaa sijaita Coventryssä erään vaatekaupan yläkerrassa? Vaiko peräti Washington DC:n Defence Avenuella?

     • Yhdysvallat on perustellut ilmaiskujaan Isis-terroristijärjestöä vastaan Irakissa syksyllä 2014 Irakin hallituksen avunpyynnöllä ja ilmaiskujen laajentamista myöhemmin Syyriaan ”kollektiivisella itsepuolustuksella ei-valtiollista toimijaa” vastaan Irakin tukena sekä terrorisminvastaisena operaationa.

      Yhdysvallat totesi 2014 YK:n turvallisuusneuvostolle toimittamassa
      raportissa Syyrian olleen sekä haluton että kyvytön estämään Isistä tekemästä hyökkäyksiä Irakin alueille ja tätä perusteena käyttäen laajensi ”kollektiivisen itsepuolustuksen” toimet myös Syyriaan. Hyvä niin.

      Syyriaa ja Irakia riivannut ääri-islamilainen vitsaus Isis on nyt lyöty.

     • Isis sotilaat ovat NATOn jalkaväkeä ja taistelevat rinta rinnan suomalaisen Irakiin sijoitetun taisteluosaston kanssa saman asian puolesta. Yhdysvaltain helikopterit ovat kuljettaneet Isis taistelijoita turvaan, kun ties monesko Venäjän isku sairaalaan on tekemässä heistä lopun.

     • ”Mistähän KimmoK on saanut tietonsa ”systemaattisista” sairaaloiden ja siviilien tuhoamisesta? Kun taas pommituksista?”

      Useista lähteistä. Mm. paikallisten kuvaamista pommitusvideoista, satelliittikuvista, YK:n raporteista ja lääkärit ilman rajoja -raporteista.

      Venäjän fanithan niputtaa kaikki Syyrian opposition joukot ISIS taistelijoiksi, vaikka tilanne on monimuotoisempi. Yhtä kaikki, Syyria-Venäkä akseli pommittaa systemaattisesti kaiken elämää ylläpitävän niillä alueilla joka ei ole hallituksen hallussa.

      Samoin ne fanit/USA/NATO fobiaa kärsivät väittävät että NATO pommittaisi syyriassa jne.

      Mutta yhtä kaikki NATO-USA yhteys/assosiaatio on myrkkyä johon en halua suomea mukaan. Ollaan mieluummin Eurooppalaisia/Skandeja.

 17. Voisin taas poimia tänne hyviä linkkejä täältä – http://www.unz.com – mutta koska jokainen voi löytää ne itse sieltä niin tyydyn vain toteamaan että lukekaa hyvät ihmiset sivustoa jossa puhutaan asiaa.

  Myös Ron Unzin kirjoitukset täältä kannattaa lukea mikäli ei halua vaeltaa pimeydessä.
  Ron Unz Discusses His Recent Game-Changing, Taboo-Busting Articles About Jewish Power and History
  ”(The) articles (generated) nearly half a million page views of readership over that short period …  Even more remarkably, (they) provoked nearly 13,000 comments, totaling an astonishing 1.8 million words of text.”
  https://russia-insider.com/en/ron-unz-discusses-his-recent-game-changing-taboo-busting-articles-about-jewish-power-and-history

 18. Näin Euroopan maita kusetetaan
  Natolla muka selvät käsitykset miten sota Euroopassa tulisi laajenemaan ja siksi myös Alankomaiden tulee terästäytyä.
  Tietysti rahaa tarvitaan entistä enemmän sotakalustoon ja kukas muu maksaa kuin kansa eli lisää fyrkkaa vain aseisiin ….
  Huvittavaa … mitä Euroopasta jää jäljelle kun ydinaseet tekevät tehtävänsä…?

  Niederlande rüsten sich für einen ”großen Konflikt” mit Russland
  Die NATO hat klare Vorstellungen davon, wie ein möglicher Krieg in Europa aussehen könnte. Um sich darauf vorzubereiten, sollen die Mitgliedsstaaten nicht nur mehr Geld für die Verteidigung ausgeben, sondern vor allem noch mehr in schweres Kriegsgerät investieren.

  https://deutsch.rt.com/europa/89540-niederlande-ruesten-fuer-grossen-konflikt/

 19. Eikös meidänkin pitäisi päästä mukaan näiden fasistien ja korporaatiomafian puuhiin muokkaamaan (’demokratisoimaan’ = privatisoimaan) Lähi-itää?
  Siihen Nato tarjoaisi mahdollisuuden. Eipä ihme että maamme sionisti- ja rapparijuntta innolla yrittää meitä natottaa.

  The Ongoing Restructuring of the Greater Middle East
  C.J. HOPKINS
  — Iran, remember, is a “terrorist nation,” which is not playing ball with the “international community,” which is why NATO has it completely surrounded and is flying hundred million dollar military drones up and down its coastline.
  Also, they don’t like homosexuals (i.e., the Iranians, not NATO, of course), and they burn big American flags on television, and are generally Hitlerian in every other way. On top of which, they’re allies of Russia, the fount of all democracy-hating, fascist evil in the world today.
  … This is what Iran and Syria are up against. This is what Russia is up against. Global capitalism doesn’t want to nuke them, or occupy them. It wants to privatize them, like it is privatizing the rest of the world, like it has already privatized America … according to my crackpot theory, of course.

  But, again, I’m just a political satirist, not a geopolitical analyst.
  http://www.unz.com/chopkins/the-ongoing-restructuring-of-the-greater-middle-east/

 20. Nato hajoaa pikku hiljaa— niinhän Spengler ennusti aikoinaan
  Länsimaiden perikatoa seuraa Naton hajoaminen
  Shifting Alliances: Is Turkey Now “Officially” an Ally of Russia? Acquires Russia’s S-400. Exit from NATO Imminent?
  Turkey is taking delivery of Russia’s S 400 missile defence system. What this signifies is that Turkey and Russia are now “officially” allies. The first shipment of the S-400 landed in Ankara on July 12, according to Turkey’s Ministry of Defense. (see image below)

  Two more shipments are due, with the third delivery of “over 120 anti-aircraft missiles of various types… [scheduled] tentatively at the end of the summer, by sea.”

  Reports confirm that the “Turkish S-400 operators will travel to Russia for training in July and August. About 20 Turkish servicemen underwent training at a Russian training center in May and June, …” (CNN, July 12, 2019)
  https://www.globalresearch.ca/shifting-alliances-is-turkey-now-officially-an-ally-of-russia-acquires-russias-s-400-exit-from-nato-imminent/5683458

 21. Iltalehden Pääkirjoittajalle

  Viittaan kiinnostavaan pääkirjoitukseesi (1.2.2020), jossa toteat muun ohella seuraavaa: ”Niinistön linja epäilemättä lisää Suomen turvallisuutta, mutta linjasta voi perustellusti olla toistakin mieltä. Jäsenyys Natossa on parempi turvatakuu kuin toive liittoumien synnystä. Venäjän reaktio mahdolliseen jäsenyyteen on tietysti paremmin Niinistön hahmotettavissa kuin minun ja sinun.”

  Kiitän viestisi kohdistamisesta muiden muassa ’minuun’ (sitähän tuo käyttämäsi persoonapronominin genetiivimuoto ”sinun” tarkoittanee).

  Tasavallan presidentin hahmottamiskyky on oman tulkintani mukaan erinomainen. Ajattelen, että pääkirjoituksessa tarkoitetun asian osalta myös Suomen kansalaisten enemmistö on hahmottamiskyvyltään varsin hyvää luokkaa. Yritän ’terästää’ arviotani eräällä tosiseikalla, joka näyttää valtamedialta unohtuneen (mutta jonka uskon Tasavallan presidentin varsin tarkkaan tuntevan). Viittaan valtiosopimukseen, so. Suomen tasavallan ja Venäjän federaation väliseen sopimukseen suhteiden perusteista (63/1992). Kyseinen valtiosopimus tehtiin Helsingissä 20.1.1992. (Eduskunta hyväksyi sopimuksen 22.5.1992. Tasavallan presidentti Mauno Koivisto ratifioi sopimuksen 26.6.1992. Sopimusta koskevat ratifioimiskirjat vaihdettiin 11.7.1992.) Sopimus tuli voimaan 11.7.1992 ”niin kuin siitä on sovittu” (ks. Asetus Venäjän federaation kanssa suhteiden perusteista tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta, 648/1992). Sopimusteksti on julkaistu Suomen säädöskokoelman sopimussarjan n:ossa 63/1992.

  Mainitun valtiosopimuksen johdannossa todetaan seuraavaa:

  ”Suomen tasavalta ja Venäjän federaatio, joita jäljempänä kutsutaan sopimuspuoliksi,
  korostaen Euroopassa tapahtuneiden syvällisten historiallisten muutosten merkitystä,
  tarkoituksenaan kehittää ja lujittaa hyviä naapuruussuhteita ja kaikinpuolista yhteistyötä maittensa ja kansojensa välillä,
  vahvistaen osallistuvansa demokraattisen, rauhanomaisen ja yhtenäisen Euroopan rakentamiseen Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssin Helsingin päätösasiakirjan, Pariisin peruskirjan ja muiden ETYKin asiakirjojen mukaisesti,
  ilmaisten halunsa työskennellä kahden kesken ja yhdessä muiden maiden kanssa arktisen alueen, Pohjois-Euroopan ja Itämeren piirin hyvinvoinnin kehittämiseksi,
  korostaen kansojensa historiallisia yhteyksiä ja jatkuvaa tarvetta avoimeen kanssakäymiseen,
  vahvistaen noudattavansa tinkimättömästi oikeusvaltion periaatteita, ihmisoikeuksia ja perusvapauksia sekä kansallisten vähemmistöjen oikeuksia ja edistävänsä ihmisten välisiä yhteyksiä,
  antaen erityistä merkitystä demokratian ja taloudellisen vapauden kehittämiselle,
  tuntien vastuunsa elinympäristönsä säilyttämisestä ja maailmanlaajuisesta, alueellisesta ja toistensa ympäristöturvallisuudesta,
  ilmaisten pyrkimyksensä vahvistaa kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta sekä toteuttaa oikeudenmukaisuuden, inhimillisten perusarvojen ja kestävän kehityksen periaatteita Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisesti,
  ovat sopineet seuraavasta:”

  1 artikla: ”Sopimuspuolten suhteet perustuvat YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti kansainvälisen oikeuden periaatteisiin kuten täysivaltaiseen tasa-arvoisuuteen, pidättymiseen voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä, rajojen loukkaamattomuuteen, alueelliseen koskemattomuuteen, riitojen rauhanomaiseen ratkaisemiseen, sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen sekä kansojen oikeuksien samanarvoisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen. Sopimuspuolet täyttävät vilpittömästi kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja edistävät hyvän naapuruuden hengessä keskinäistä yhteistyökumppanuuttaan sekä yhteistyötään kaikkien maiden kanssa.”

  2 artikla:
  ”Sopimuspuolet käyvät säännöllisesti vuoropuhelua korkeimman valtiojohdon tasolla ja muulla hallitustasolla maittensa kehityksestä sekä keskinäisistä ja kansainvälisistä kysymyksistä.

  Ne edistävät kanssakäymistä eri aloilla kansanedustuslaitosten kesken sekä keskushallinnon, alueellisten ja paikallisten viranomaisten kesken.

  Ne neuvottelevat kahdenvälisiä suhteitaan koskevista kysymyksistä rakentavassa hengessä ja molempien etuja kunnioittaen.”

  3 artikla:
  ”Sopimuspuolet sitoutuvat säilyttämään yhteisen rajansa hyvän naapuruuden ja yhteistyön rajana ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti sen loukkaamattomuutta ja toistensa alueellista koskemattomuutta kunnioittaen.”

  4 artikla:
  ”Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

  Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

  Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle.”

  5 artikla:
  ”Sopimuspuolet työskentelevät päättäväisesti YK:n ja ETYKin toimintakyvyn vahvistamiseksi kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Ne tukevat kansainvälisiä ponnisteluja, jotka tähtäävät aseidenriisuntaan, aseistuksen valvontaan sekä luottamuksen ja turvallisuuden lisäämiseen sotilaallisella alalla.

  Tilanteissa, joissa kansainvälinen rauha ja turvallisuus tai erityisesti jommankumman sopimuspuolen turvallisuus ovat vaarantuneet, Suomi ja Venäjä ovat tarvittaessa yhteydessä keskenään YK:n ja ETYKin tarjoamien keinojen käyttämiseksi ristiriidan selvittämiseen.”

  12 artiklan toinen kappale: ”Sopimus on voimassa kymmenen vuotta, minkä jälkeen sen voimassaolo jatkuu viisivuotiskausittain, ellei jompikumpi sopimuspuolista irtisano sitä toiselle sopimuspuolelle kirjallisesti tehtävällä ilmoituksella vähintään vuotta ennen voimassaolokauden päättymistä.”

  Iltalehti on määritellyt linjakseen seuraavaa: ”Iltalehti on poliittisesti sitoutumaton ja eri intressiryhmistä riippumaton iltapäivälehti ja verkkopalvelu. – (…) – Iltalehti kertoo oman mielipiteensä pääkirjoituksissa” (https://www.iltalehti.fi/info/iltalehdesta).

  Arvoisa Pääkirjoittaja, Teit palveluksen lukijoille. Nyt me kaikki tiedämme ja tunnemme Alma Median omistaman Iltalehden ”oman mielipiteen” pääkirjoituksessa tarkoitetusta asiasta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here