Iran, USA ja tankkeri-iskujen motiivi

81
USS Abraham Lincoln -lentotukialus, jonka Yhdysvallat lähetti toukokuussa Lähi-itään "viestinä Iranille". Kuva: US Navy (public domain)

Yhdysvallat ja sen liittolaiset, mukaan lukien Britannia ja Saudi-Arabia, ovat syyttäneet Irania kahta öljytankkeria Omaninlahdella viime viikolla vaurioittaneista hyökkäyksistä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää Irania varmasti syyllisenä, ja Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt “lähes varmasti” syyllisenä. Iran on kiistänyt tehneensä iskut.

Yhdysvallat on julkistanut väitteidensä tueksi videon, jossa sen mukaan näkyy iranilainen vene toisen tankkerin vierellä irrottamassa tankkerin kyljessä olevaa räjähtämätöntä magneettimiinaa.

Joidenkin tiedusteluasiantuntijoiden mukaan rakeinen video ei todista Irania syylliseksi iskuihin. Strategia-analyytikko Anthony Cordesman kertoi Newsweek-lehdelle, että mm. ISIS tai Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit ovat saattaneet tehdä iskut saadakseen aikaan kriisin Yhdysvaltojen ja Iranin välillä.

Newsweek viittaa toisiin analyytikoihin, joiden mukaan viime viikon hyökkäykset — samoin kuin toukokuussa tehdyt hyökkäykset neljää tankkeria vastaan samoilla merialueilla — saattavat olla olleet ns. “false flag” -hyökkäyksiä, jotka olisi tehnyt Iranin arkkivihollinen Israel pyrkimyksenä saada Iran näyttämään syylliseltä.

Lehti toteaa vielä, että joidenkin tarkkailijoiden mukaan hyökkäysten takana saattavat olla itsensä Trumpin hallinnon sotahaukat.

William Church, entinen YK:n turvallisuusneuvoston sotilasasioiden tutkija, viittaa Yhdysvaltain aiempiin sotia perustelleisiin valheisiin. Hän mainitsee esimerkkeinä Vietnamin sodan (jossa sotilastoimien laajentamista perusteltiin vääristellyillä tiedoilla Tonkinin lahden tapahtumista) ja väitteet Irakin joukkotuhoaseista ja jatkaa, että “kun tällaisia hyökkäyksiä tankkereita vastaan tapahtuu, meidän pitää todisteiden tutkimisen lisäksi kysyä, mikä on [iskujen tekemisen] motivaatio”.

Church tuo esiin Trumpin hallinnon vetäytymisen Iranin ydinsulkusopimuksesta, sen asettamat sanktiot maata vastaan sekä Trumpin sotahaukkana tunnetun kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin, joka on avoimesti vaatinut hallinnon vaihtoa Iranissa.

Yhdysvaltain julkaisemasta videosta hän toteaa, että olisi selvitettävä kuinka ja milloin se tallennettiin, ja videossa näkyviä henkilöitä pitäisi kuulustella. Lisäksi pitäisi tutkia, onko videota muokattu tarkoitushakuisesti. Toisin sanoen “pitäisi tehdä kaikkea sitä, mitä koulutettu tutkija tekisi”.

William Church myös kysyy, miksi Iran hyökkäisi norjalaisia ja japanilaisia tankkereita vastaan huomauttaen, että Norja ja Japani ovat Iranin parhaita öljykaupan asiakkaita.

Anthony Cordesman pitää — muistakin esittämistään vaihtoehdoista huolimatta — Irania todennäköisesti syyllisenä iskuihin ja päin vastoin katsoo ajatuksen Iranista hyökkäämässä pitkäaikaisia asiakkaitaan vastaan olevan “täysin järkevä”. Hänen mukaansa tavoitteena olisi saada Iranin asiakkaat reagoimaan Yhdysvaltoja vastaan öljytoimitusten vaarantamisesta.

Toim.huom. Siis antaa Yhdysvalloille liittolaisineen perusteet saada aikaan pitkään havittelemansa hallinnonvaihto Iranissa ja toivoa Japanin ja Norjan rankaisevan Yhdysvaltoja öljytoimitusten vaarantamisesta? Yeah, makes perfect sense!

Tiedusteluasiantuntijoiden lisäksi Japani on peräänkuuluttanut Yhdysvalloilta konkreettisia todisteita siitä, että Iran on hyökkäysten takana. Yhdysvaltain julkaisema video ei ole vakuuttanut Japanin hallitusta. Japanin ulkoministeriön lähde totesi, viitaten Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon todisteluihin, että sikäli kuin hyökkäys vaati huomattavaa teknologista kyvykkyyttä, sen tekijöiksi sopisivat Iranin lisäksi myös Yhdysvallat ja Israel.

Isku japanilaista tankkeria vastaan tapahtui samaan aikaan kun Japanin pääministeri Shinzo Abe oli historiallisella valtiovierailulla Iranissa ensimmäisenä japanilaisena huippupoliitikkona 40 vuoteen.

Kommentti

Ei ehkä ole kovinkaan hämmästyttävää, että Japanissa suhtaudutaan epäillen vakuutuksiin Iranin syyllisyydestä tankkeri-iskuihin. Isku japanilaista öljytankkeria vastaan historiallisen valtiovierailun aikana kuulostaa suunilleen yhtä uskottavalta kuin se, että Syyrian hallitus tekisi näyttävän, Yhdysvalloille sotilastoimien perusteita tarjoilleen kemiallisen iskun juuri kun se oli saanut maahan YK:n asiantuntijat tutkimaan aiempaa kemiallista iskua (joita ISISin on uutisoitu tehneen kymmenittäin niin Irakissa kuin Syyriassakin).

Commonwealth Clubilla vuonna 2007 pitämässään puheessa Yhdysvaltain armeijan kenraali Wesley Clark kertoi saaneensa tietää pian syyskuun 11:nnen iskujen jälkeen Pentagonin suunnittelevan vallanvaihtoa mm. Irakissa, Libyassa, Syyriassa ja Iranissa. Suunnitelmia hyökkäykselle Iraniin pohjustetaan vuonna 2009 ilmestyneessä korporaatiorahoitteisen, Yhdysvaltain ja sen liittolaisten intressejä lähellä olevan ajatushautomon Brookings-instituutin analyysiraportissa ”Which Path to Persia?” (Mitä polkua Persiaan?) Brookings kaavailee raportissaan sivulta 78 alkaen erilaisia tapoja invaasion oikeuttamiseen, jottei Iranin provokaation odottaminen venyttäisi hyökkäyksen aikajanaa liian pitkäksi.

Nämä taustat sekä tässä artikkelissa edellä mainitut ja muutkin historialliset tosiseikat tuntien Yhdysvaltain esittämiin Iranin vastaisiin todisteisiin ja toimenpiteisiin pitäisi suhtautua erittäin suurella kriittisyydellä. Mutta läntinen arvoyhteisöhän on aiemminkin katsonut läpi sormien tämän maailmanpoliisin tekaistuja perusteluita hyökkäyksilleen moniin maihin, mukaan lukien Libyaan, joka muutettiin Afrikan mantereen kehittyneimmästä valtiosta hajonneeksi valtioksi, jossa on sittemmin käyty orjakauppaakin ja josta, ja jonka kautta, ihmisiä on siirtynyt joukoittain ja usein kohtalokkain seurauksin Välimeren yli Eurooppaan.

Vesa Raiskila

Päälähde

Jonathan Broder | Newsweek (15.6.2019): Intelligence Experts Question Iran Video: ‘U.S. Track Record on Ginning up Evidence for War is Not Good’

81 KOMMENTTIA

   • Otetaanpa esimerkiksi yksi tunnetuimmista iskuista, Ghoutan isku, ja muut iskut vuodelta 2013. Lainaan Vv:n artikkelia:

    12.12.2013 julkaistussa YK:n loppuraportissa esitetään johtopäätelmät sekä Ghoutan kaasuiskusta että useista muistakin kaasuiskuista. Siinä todetaan mm., että YK:n tutkijat keräsivät uskottavia tietoja, jotka tukevat aiempia tietoja 19.3.2013 Khan Al Asalissa tehdystä kemiallisesta iskusta, joka kohdistui sekä Syyrian armeijan sotilaisiin että siviileihin (s. 19). Tämä oli juuri se tapaus, jota selvittämään YK:n tutkijat olivat saapuneet, kun Ghoutan isku tapahtui.

    Lisäksi tutkijaryhmä keräsi todisteita, joiden perusteella Syyrian armeijan sotilaita vastaan käytettiin todennäköisesti kemiallisia aseita Jobarin kaupungissa 24.8.2013 — kolme päivää laajasti raportoidun Ghoutan iskun jälkeen (s. 19).

    Muitakin ilmeisiä kaasuiskuja tehtiin Ghoutan iskun jälkimainingeissa. YK-tutkijoiden keräämät todisteet viittasivat kemiallisten aseiden käytettöön siviilejä vastaan Saraquebissa — niin ikään 24.8.2013 — sekä Ashrafiah Sahnayassa 25.8.2013 sotilaita vastaan. (s. 20) Loppuraportissa ei voitu ottaa kantaa siihen, ketkä tekivät iskut.

    Helmikuussa 2014 julkaistu YK:n ihmisoikeusneuvoston tutkimuskomission raportti käsittelee myös vuoden 2013 kemiallisia iskuja, mutta toteaa, että komissio ei kyennyt yhdessäkään tapauksessa saamaan selvyyttä tekijöistä (”In no incident was the commission’s evidentiary threshold met with respect to the perpetrator”). (s. 19)

    Virallisten tutkimusten perusteella ketään ei siis ole nimetty syyllisiksi kemiallisten aseiden käyttöön vuoden 2013 iskuissa Syyriassa — mukaan lukien Ghoutan isku, josta Kari Huhta toteaa ykskantaan ”Assadin armeija käytti kemiallisia aseita”. Kun YK-raporttien tietoihin yhdistää Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tammikuussa 2014 julkaistun tutkimuksen sekä cui bono (Kuka hyötyi?) -näkökulman — Syyrian armeijalta olisi ollut järjetöntä tehdä spektaakkelimainen isku kemiallisilla aseilla vain joidenkin kilometrien päässä YK-tutkijoista, jotka olivat vastikään saapuneet Syyriaan maan hallituksen pyynnöstä tutkimaan aiempaa kaasuiskua — todisteiden kokonaisuus viittaa pikemminkin mm. Yhdysvaltain, Saudi-Arabian ja Turkin tukemien, al-Qaidaan kytkeytyvien kapinallisten syyllisyyteen.

    Pikakelataan toisena esimerkkinä Douman väitettyyn myrkkykaasuiskuun viime vuodelta:

    https://vastavalkea.fi/2019/05/21/opcwn-hautaama-raportti-syyrian-kaasuiskusta/

    Vain joku, jolla ei ole lainkaan realiteettien testauskykyä (todennäköisesti ideologian sokaisemana), voi ajatella, että OPCW kävi huolella läpi 27.2.2019 sille sen oman tutkijan luovuttamat tulokset perusteellisesta, tarkkoihin mallinnuksiin perustuneesta, useita tutkijoita hyödyntäneestä ja monta kuukautta vieneestä tutkimuksesta ja ehti todeta 1.3.2019 mennessä, jolloin loppuraportti julkaistiin — siis muutamassa päivässä –, että eihän tuosta ole mihinkään, ei oteta sitä huomioon mitenkään, ei siirretä loppuraportin julkaisua ja ei missään tapauksessa mainita tuosta mitään missään. Aikuisten oikeasti, Kimmo… ei tuo voi mennä oikeasti läpi sinulle itsellesikään.

 1. Kummallista kun kukaan ei viellä ole keksinyt syyttää Venäjää,sen etujahan palvelee, kun häiriöistä öljynkuljetuksissa on muualla ogelmia,öljyn hinta nousee.

  • Kaipa Venäjääkin voisi syyttää, mutta ei öljyn hinnan nousun perusteella, koska tuollainen isku nostaa hintoja hetkeksi ja kohta markkinat taaas rauhoittuvat.

   Vaikea keksiä mitä Venäjä siitä hyötyisi, mutta koska tuo alue on pähkähullu, en rajoita mahdollisuuksia mieleeni tuleviin seikkoihin.

   Se, että USA syyttää, voi perustua sopivan syyllisen nimeämiseen. Se, että Iran kieltää on aika selvää, oli sitten syyllinen tai ei. Japanin vierailu samanaikaisesti on omiaan luomaan kuvaa, että eihän Iran nyt juuri kun. Joten se olisi ovela ajankohta. Tosin vaikea keksiä mitä se sillä tavoittelisi. Siellä on lukuisia toimijoita, joista monikin voisi kuvitella iskun palvelevan heidän toiveitaan. Iskun tekemiseen riittää siis syyksi kuvitelma sen hyödyllisyydestä. Jopa Iranin sisällä on vastarintaa, joka voisi toivoa tuollaisen iskun heikentävän nykyistä hallintoa tai kaatavan sen.

   • >Vaikea keksiä mitä Venäjä siitä hyötyisi,

    Aseiden myyntiä Iranille ja murheita USA:lle.

    >Se, että USA syyttää, voi perustua sopivan syyllisen nimeämiseen.

    Jep.

    >Se, että Iran kieltää on aika selvää, oli sitten syyllinen tai ei.

    Aivan. Syyllinen ei ainakaan halunnut laivojen uppoavan. Säikytteli vain.

    >Japanin vierailu samanaikaisesti on omiaan luomaan kuvaa, että eihän Iran nyt juuri kun. Joten se olisi ovela ajankohta.

    Olen aivan samaa mieltä.
    Samoin Assadilla oli otollisinta käytellä kemiallisia silloin kun sinisilmät siihen vähiten uskoo.

    >Siellä on lukuisia toimijoita, joista monikin voisi kuvitella iskun palvelevan heidän toiveitaan.

    Jep. Esim ISIS tapaiset.

    • mahdakkos itte olla sinisilmänen….niin kova luotto tuntuu olevan tiettyjen tahojen sanomisiin,että lähentelee jo uskontoo.ja vähintäänkin uskon asia on,kun higgins tuntuu kaikkitietävältä,
     luin tossa pari pv sitten jonkun vanhemman jutun täällä,jossa kommentoit yrittäen väheksyä postollia,sehän ny eio kun emeritius professori,erikois osaamisena mm. ballistiset ohjukset.mutta kyllä higgins tietää paremmin,mikäs mahtaa olla higginsin erikoisosaamista?heh,varmaan suuseppä,kun uskossa oot,,,no vakavasti ottaen tod,näk. joku kiinteistönhuoltajan tutkinto.en tiedä saisko eloveena tyttö mengelen avustuksellakaan noin sinisilmästä jälkeläistä.

     • Postol nolasi itsensä ihan täysillä. Ei sitä kukaan enään ota vakavasti. Vanhuuden höperö.

     • ”….. niin kova luotto tuntuu olevan tiettyjen tahojen sanomisiin,että lähentelee jo uskontoo”

      Niinpä!

     • ei millään hyvällä,mutta vähän pahalla…hiukan jäi epäselväx nyt,mihin perustat opetuslapsena uskos higginsiin?voisitko hiukan kertoo taustoja mix tulis juuri HÄNEN sanaansa uskoo ja luottaa,ohi oppineiden ja älymystön?
      sama pätee koko bellingcattiin,kun sitä yrität esittää riippumattomana ja puolueettomana,niin kertoisikko mihin perustuu USKOS,kenties siihen,että ”tutkivat” laajasti kaikkien osapuolien tekosia maailmalla,eivätkä päädy ”tutkimuksissaan” jatkuvasti,sanotaan nyt tietyn kollektiivisen tahon kannalle ja tuex ”tuloksissaan”,

     • at omni…

      En minä usko kehenkään.
      Katson faktoja ja teen päätelmiä.

      Higgins sinänsä taitaa olla useammin oikeassa kuin väärässä.
      bc melkolailla poikkeuksetta oikeassa, siksipä se on palkittukin.

    • kyllä toi uskon asia on pakko olla…ellet sitten oo osa ”porukkaa”.kun en kyllä oo kuullu eloveena tytön saaneen genimanipuloituja lapsia.
     muakin on isä palkinnut,ja muutkin sukulaiset,ja työnantajakin…että onhan noita palkitsijoita
     ja edelleenkin oot kovin nirkosesti higginsin pätevyyttä todistellu,mutta tokihan tommonen nojatuoli ”tiedemies” on pätevä kertoon asioiden oikean tolan.etkä oo monitahoista tutkintaa bellingcatilta esitelly,että kyllä ne isäntiensä edux tehtailee tarinansa.
     oon kyllä huomannu aikasemmissa kommenteissas samaa väistelyä,ja asian viemistä toisaalle,tai asian ”todistamista” toisilla toinen toistaan huonommilla todisteilla.

     • >kyllä toi uskon asia on pakko olla…

      Olen tutkinut paljon heidän materiaaliaan (etenkin MH17), kaikki on osoittautunut validiksi. Joistain päätelmistä olen ollut heitä varovaisemmalla kannalla ja kriittinen, mutta kyllä he loppuviimein on olleet oikeassa.

      >ellet sitten oo osa ”porukkaa”.

      Yhden piirrokseni ovat julkaisseet, muutoin osallistun vain rahoittaen (25€) ja kommentoiden.

      >ja edelleenkin oot kovin nirkosesti higginsin pätevyyttä todistellu,

      Nirkosesti? Mitä kieltä tuo on?

      En tietääkseni ole higginsin pätevyyttä todistellu.
      Mutta hän on maailman johtavia sosiaalisen median (teknisiä) tuntijoita ja
      jotensakin johtaa vapaaehtoisten journalistien laumaa bc:ssa.
      Porukkaa on useita kymmeniä, joista osa on eri alojen asiantuntijoita.

      >etkä oo monitahoista tutkintaa bellingcatilta esitelly,

      Sun kannattaa tutustua itse, minä en ala esitellä heidän tekemisiä.
      Koska melkolailla kaikki heidän lähde materiaali on nähtävissä, tutki ne, arvioi niiden aitous, merkitys ja tee omat päätelmäsi.

      Sinä taidat kuitenkin mieluummin luottaa muiden sanomisiin kuin omaan ajatteluun?

     • nirkosesti=niukasti…väistelyä jälleen,tietty kun ei ole mitään kerrottavaa,niin parempi kiemurrella
      ”minä en ala esitellä heidän tekemisiä.” kovasti paljon niiden linkkejä levittelet,kuitenkaan esittelemättä niiden tekemisiä…
      aikas johdonmukaista…niin kuin tuolla hiukan alempana tää
      ”Voidaan vain arvailla miksi Iranin vene moisen vei pois. Ehkä tutkittavaksi.

      Enemmän tuo homma viittaa Iranin mustamaalaamiseen jonkun sodanlietsojan toimesta.”
      elikä samassa kommentissa oot vähintään kahta mieltä
      ”Sinä taidat kuitenkin mieluummin luottaa muiden sanomisiin kuin omaan ajatteluun?”…joo-o,kuinkas monta linkkiä esim. oot huomannu mun laittaneen,että ihan omilla aivotuksilla mennään,sun sanomiset perustuu kyllä jatkuvasti muiden sanomisiin

     • Sinä uskot sokeasti ”emeritius professoria” vaikka se väittäis kuun olevan juustoa.

 2. Hyvä artikkeli VR:lta.
  Aika hupaisaa ja toisaalta surullista on seurata tätä Usa-koaliition neokonnien epätoivoista ’kun-kyvyt-eivät-riitä-niin-pitää-väkisin-yrittää’ teatteria jota se on pakotettu esittämään imperiuminsa laajentamisessa ja koossa pysymisen turvaamiseksi.
  Alhainen sota Irania vastaan pitäisi saada käyntiin mutta homma ei enää käykään yhtä helposti kuin esim. Libyan kohdalla.
  Kaikki on liian läpinäkyvää ja maailma haistaa palaneen käryä paremmin. Siitä voi olle vain iloinen.

 3. Hmmm. Onko Iranilla vielä oma kansallispankki? (((Ketkä))) haluavat kaikki kansallispankit? Hmmm…

 4. Kaikki nämä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän sodat ovat edistäneet Euroopan ja sen kansojen itsemurhaa ja sitä palvelee myös neokonnien kaavailema Iranin sota jota yritetään saada käyntiin tälläkin tankkeri-iskulla.
  Venäjä seuraa Euroopan ’museoitumista’ surullisena ja myötätuntoisena

  Europe Commits Suicide by Importing Barbarians – Russia Watches With Great Sadness
  ”A large chunk of human history is about to get trampled and despoiled. Having spent the last several decades resurrecting Eastern Christendom after the damage caused to it by the Bolshevik barbarians, they watch with dismay as the relics and ruins of Western Christendom are becoming submerged by a new barbarian wave.”
  Looking at the situation from even farther east, from European Russia and the rest of the Eurasian landmass, there is a distinct sense of sadness in watching Europe die. A large chunk of human history is about to get trampled and despoiled. Having spent the last several decades resurrecting Eastern Christendom after the damage caused to it by the Bolshevik barbarians, they watch with dismay as the relics and ruins of Western Christendom are becoming submerged by a new barbarian wave. Western Europe’s inhabitants may no longer amount to much, but they are still valuable as museum attendants and tour guides.
  That Europe is turning itself into a museum was apparent to Dostoevsky 150 years ago, when he wrote this (speaking through the character of Versilov):

  https://russia-insider.com/en/politics/europe-commits-suicide-importing-barbarians-russia-watches-great-sadness/ri23942

 5. False flagiahan nuo ”iskut” olivat. Angloamerikkalaiset imperialistit haluavat intohimoisesti toteuttaa tämän Wesley Clarkin julkisuuteen tuoman ennakosuunnitelman, vaikka Syyriassa asiat menivät jo persiilleen.

  Tehdäänpä oletus. Angloamerikkalaiset imperialistit, siis USA ja Englanti hyökkäisivät Iraniin. Kuinka siinä kävisi?

  USA järjesti edelleenkin maailman kalleimman ja suurimman sotaharjoituksen ”Vuosituhannen haaste 2002” (”Millennium Challenge 2002”, lyhennettynä ”MC-2002”) vuonna 2002.
  Siinä jenkki-imperialistinen hyökkääjä oli sinisiä ja Lähi-Idän vihollisvaltio Iran punaisia.

  Punaisia iranilaisia komensi ja
  Iranin puolustusta johti Paul Van Riper- niminen eläkkeelle jäänyt laivaston kenraali. Kenraalilla oli 41 vuoden armeijakokemus ja hän oli osallistunut sotatoimiin niin Vietnamissa kuin Persianlahden sodassa. Tämän harjoituksen lopputulos on esitelty alla olevissa videoissa, kannattaa katsoa:

  https://www.youtube.com/watch?v=g9b1DG86a4k

  https://www.youtube.com/watch?v=xi478Ld5rOc

  PS Iranilaiset näyttävät ottaneen opiksi Paul Van Riperin taktiikasta, tämä video sen todistanee:

  https://www.youtube.com/watch?v=fY2suWVFKA4

  PS Jenkki-imperialistit saivat turpiinsa jo Vietnamissa ja Iranin sotaretki merkitsisi koko tämän mätänevän ”läntisen arvoyhteisön” arvotonta loppua. 😀

 6. Aiemmin USA päätti kieltää öljyostot Iranista -kaikilta! ( heidän pankkisysteemissä )
  Japanin pm. S.Abe on neuvottelemassa ja samoihin aikoihin tämä tapahtuu ..-mafiameininkiä.
  Ainakin on selvää ettei juuri kukaan usko Iranin olevan tämän takana.

 7. Mike Pompeon mukaan teon vaativuus viittaa siihen, että iskujen takana on valtiollinen toimija. Siis mikään muu kuin suuren budjetin ja asiantuntentemuksen omaava toimija ei pysty asentamaan TNT-panokseen magneettia ja kiinnittämään sitä perämoottorivenettä apuna käyttäen aluksen kylkeen??

  Videon mukaan tuohon huippusuoritukseen tarvittiin Sergeillä aseistettu moottorivene ja joukkueellinen Iranin erikoisyksiköiden eliittisotilaita, joista yksi nyt siis vain irroitti tuon suutariksi jääneen miinan toisten varmistaessa selustaa.

  Suutarit ovat muuten arvaamattomia. Niitä ei kannata kopeloida kovin suurella joukolla.

  • Miina oli ilmeisesti Iranin uutta miinamallistoa tai ainakin tehty saman näköiseksi.

   Voidaan vain arvailla miksi Iranin vene moisen vei pois. Ehkä tutkittavaksi.

   Enemmän tuo homma viittaa Iranin mustamaalaamiseen jonkun sodanlietsojan toimesta.

 8. Hups! — Japani ei pysy rivissä, mitätöi Usan puheet että Iran olisi tankkeri iskujen takana

  ‘Japan dismisses US claim that Iran attacked tankers’
  Japanese officials say Tokyo has dismissed a claim by the United States that Iran attacked two oil tankers — both of them carrying “Japanese-related” cargo — in the Sea of Oman.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=190012

 9. Näitähän usan kumppaneiden tekemiä todisteväärennöksiä ihmisten hämäämiseksi on nähty aina ennenkin ennenkuin usa kumppaneineen hyökkää väärennöksillä syyllistämäänsä maahan. Iskuihin syyllinen löytyy joko usasta saudiarabiasta ja israelista muualta on turha hakea. Rakeinen video kuva on myös tuttu aiemmista lavatuksista ja miten kuvaaja on sattunut pilkkopimeällä paikalle selläiselle etäisyydelle että video on onnistunut. Jos iranilaiset olisi huomanneet että tankkerin kyljessä on miina niin he olisivat varmasti ilmoittaneet kapteenille ja vasta sen jälkeen poistaneet miinan ja päiväsaikaan. Video on feikkiä ja myös iskut jotka oli mitoitettu niin ettei korvaamattomia vahinkoja tullut joten sellaiseen iskuun ei ole oikein motiivia muilla kuin lavastukseen osallistuneilla mailla eli usalla, saudeilla ja israelilla. Toivottavasti kansainväliset epäilyt hidastaa usan pommituslentojen alkamista iraniin joiden maalitauluna on varmasti uraanin rikastulaitokset jotka käynnistyivät uudestaan usan irtisanottua sopimuksen iranin kanssa.

  • Maailmaa varmaan alkaa pikku hiljaa naurattaa tämä USA-koaliition feikkailu. Isot miehet ja näin lapsellisella tasolla.

  • Viittä-Vaille! Osuit varmasti napakymppiin, itseänikin ihmetyttää miten mukavasti aina kamera sattuu paikalle kuvaamaan, vaikka säkkipimeässä.Ja vielä, juuri sopivalta korkeudelta? Sekin tapahtuma löyhkää pahasti, samoin kuin Vietnamin sotaan johtaneet laukaukset. Suomellakin on vielä selvittämätön syy Neukun sodan kanssa ( Mainilan laukaukset?) ?++++SUURSUOMEN KARTTA? USAn sotateollisuus on jokaisessa tekaistussa uhassa mukana korviaan myöten, ja heidän pankkitilinsä ovat turvoksiin asti. Ei näytä olevan väliä miten ne riidat saadaan alkuun. Uutta aseistustakin on hyvä kokeilla ”tositilanteissa”. Huiputuksella edetään pitemmälle, rehellisyydellä mennään konkurssiin, jos se ”konkka” ei ole edeltä suunniteltua petosta.

   • Todella mielenkiintoista olisi saada vedenpitävä totuus selville noista Mainilan laukauksista.
    Kun luotto on tyystin mennyt virallisiin tarinoihin niin ei voi uskoa että nekään olisivat sitä mitä on koulussa kerrottu.

 10. YK – konkreettisten sotien, ihmiskunnan kärsimyksen, köyhyyden ja selkkauksien ylimmäinen ylläpitäjä. Korruptoituneet poliitikot valemediassa ”muka taistelevat.” Puurokattila porisee…. jälleen kerran on mahtava poliittinen näytelmä menossa!

 11. USA ei ole käynyt aikoihin isoihin pommituksiin. Nyt olisi aika, sillä super kalliit nykyaseet menettävät tehonsa 10 vuodessa. Helpoin tapa tuhota vanhat aseet on ampua niitä vieraaseen maahan, jota voidaan pitää vihollisena. Miten voisi saada kansan kannatuksen uusille aseille, jos vanhentuneet ”vietäisiin kaatopaikalle”. Historia toistuu.

 12. Itse pidän tähän mennessä parhaana selityksenä asekauppojen edistämistä. Miljardit pelissä.

  Vain tunteja tankkeri-iskun jälkeen USA:n senaatissa oli äänestys aseviennin kieltämiseksi Saudi Arabiaan, Bahrainiin, ja Qatariin. Päätös oli menossa kiellon puolelle. Usea senaattori muutti kantaansa iskuista tiedottamisen jälkeen. Lopulta päätös oli, että asekauppa saa jatkua.

  — Ajoitus piti olla juuri oikea, koska myöhemmin senaattoreille olisi totuus kuitenkin paljastunut.
  — Motiivi: raha.

  https://www.sott.net/article/415016

  “I was the CIA director.
  We lied,
  We Cheated,
  We Stole”.

  – Mike Pompeo

 13. Iranin motiiviksi on teorisoitu vaihtoehtoa, että jos me emme saa viedä öljyä sanktioiden vuoksi, niin ei kukaan muukaan. Se pystyy kontrolloimaan Persianlahtea ja kukaan ei enää myöntäisi vakuutusta tankkerille, joka suuntaisi Persianlahdelle.Öljyn hinta pomppaisi taivaisiin. Teoriassa. Ennemmin tämä menee sarjaan – Poloniun, Novichok, Je suis Charlie, MH17, Syyrian kaasuhyökkäykset. Highly likely, syytöksiä, mutta ei todisteita. Jos pitäisi löydä vetoa, niin Israel. BBCn uutislähetyksessä WTC 7 paloi taustakuvassa, kun uutisankkuri tiesi sen romahtaneen. Nykyisin voi ottaa perusoletuksena sen, että jos Washington syyttää jostain jotain, niin se on todennäköisesti itse liittolaisineen syyllinen.

  • ”MH17…, syytöksiä, mutta ei todisteita”

   Höps.
   Tuossa tapauksessa todisteet oli selvät alusta lähtien.
   21.7.2014 jälkeen ei kenellekkään asioihin perehtyvälle ollut enään epäselvää.

   • Tosiaan. Noin toisena päivänä vastuullisen median etusivuihin ilmestyi koordinoidusti Putinin kuva verta suupielessä, kun minä odotin mustien laatikoiden sisällön julkaisua. Syyllinen oli selvillä ennen alasampumista, mutta nauhat ovat edelleen salaisia. Minuun iski kongnitiivinen dissonassi ja sillä tiellä ollaan.

 14. Kyllä tämä false flagiltä haisee. Tosin ihan sama mitä me 5% kansasta (kansoista) ollaan mieltä, jos virallinen totuus on jotain muuta. Faktaksikin sitä virallista totuutta kutsutaan. Se rakentuu ison ”luotettavan” mediayhtiön varmistetuista jutuista, jossa riittää ”hallituksen nimetön lähde” jutun perustaksi. Ja sitten se melkein sanasta sanaan uutisoidaaan isoissa mediayrityksissä ja lakeijapuulaakeissa, kuten Suomen suurimmat mediatalot. Niin, ja mikä heimo hallitseekaan jenkkien ja länsimaiden isoja mediayrityksiä. Se jota ei saa kritisoida. Kysykää vaikka Pertti Salolaselta.

  • Mitä syytä yhdellä Ukrainan hävittäjälentäjällä oli tappaa itsensä MH-17 matkustajakoneen alas-ampumisen jälkeen? Syyllisyyden tunne varmasti, aiheuttaen sellaisen tuhon vieraan maan koneelle, jolla ei ollut mitään tekemistä heidän kahinoissaan VENÄJÄä vastaan? Psykolooginen katsantokanta antaa selvän vastauksen. 283 viattoman ihmisen murha ilman pienintäkään syytä ajaa kokeneemmankin tappajan omantunnon tuskiin. Aseettomat ”viholliset”on järjetön veruke mielipuolisuuteen. Turhaa ajanhaaskoa hakea taas VENÄJÄltä syyllisiä. VENÄJÄ on monen maan ”hampaissa”, mukaanluettuna SUOMI, ja se on HÄPEÄ.

 15. Japanilaiset torppasivat USA:n hallinnon väitteet ja kertoivat laivan miehistön nähneen lentävän esineen(ohjus/raketti?) osuneen laivaan. Seuraavaksi heikkolaatuista kuvaa USA:n merivoimien droonin kuvaamana. Jokin ei nyt kyllä täsmää, sanoi Bellingcat:n asiantuntijat mitä hyvänsä.

  • ”Jokin ei nyt kyllä täsmää, sanoi Bellingcat:n asiantuntijat mitä hyvänsä.”

   Mutta kun ne sanoi että ”jokin ei nyt täsmää”.

   Siis?

  • On ainostaan kaksi maata jotka voivat olla syyllisiä. USAn sekä Israelin siionistit, muilla mailla tuskin on edes rohkeutta mennä tökkimään tankkilaivojen kuljetuksia. Somalit tekevät omia rötöksiään omilla alueillaan.

 16. Ilmeisesti Trumpin sotahullu hallinto on myös ottanut opikseen ”Vuosituhannen haaste 2002” -sotaharjoituksesta.

  Törmäsin netissä jo 18.04.2019 ”israeltodaynewsissa” ilmestyneeseen uutiseen Trumpin hallinnon aikomuksesta aloittaa sota Irania vastaan syksyllä 2019. Hyökkäys tehtäisiin 100 kpl taktisia ydinaseita.

  Tässä juttu:

  WHITE HOUSE INSIDER: War with Iran planned by Trump, to occur in the Fall of 2019
  Tactical nukes and ground invasion planned for Iran, according to whistle-blower

  THURSDAY, APRIL 18, 2019 – ISRAEL TODAY NEWS STAFF

  President Donald Trump and his inner circle are planning an extensive invasion of Iran, according to a source working in the White House.

  The plan involves a ground invasion and the use of tactical nuclear weapons, in a campaign planned for the Fall of 2019. Iran will be ”wiped off the map” according to the source, and the war effort is expected to cost ”two and half times the Iraq War.”

  The war will be promoted by the news media and Trump will go right along with it, after an ”expected False Flag pinned on Iran, probably something involving the boats in the Strait of Hormuz.” The False Flag is an ”integral part of the plan” as Iran has reportedly no desire or intent to start a war, according to the whistle-blower.

  The war plans have the White House staff ”in an excited tizzy” as war-hawks like John Bolton put the ”finishing touches” on the planned strike. President Trump initially showed resistance to the plan, but has since jumped on board with enthusiasm, convinced Iran is an ”existential threat to Israel” and as such, a war is required to ”eliminate them.”

  Further details have been revealed, including:

  100 tactical nukes will be used to eliminate the Iranian military.
  120,000 U.S. ground troops will be used in the invasion.
  France, the U.K., Canada, Saudi Arabia and Israel are expected to join a ”coalition” in support of the war.
  CIA assets and counter-intel efforts have been ramped-up over the past year in preparation.
  A ”False Flag” is being prepared to be used before the war with Iran.
  Propaganda is being prepped by White House and Israeli counterparts.
  Israel will support the effort and Benjamin Netanyahu was reportedly ”smiling ear to ear” during a recent meeting with John Bolton.
  There are concerns Trump’s ”base” may resist or criticize the efforts, so further propaganda efforts are being made to ”shore up support” for the war.
  Expected casualties range between 1.2 Million and 2 Million Iranians and 5,000 US troops.

  Due to President Trump’s close relationship with Jared Kushner, a sense of ”sober import” has been placed on the war effort, which is being as a fulfillment of ”Jewish prophecy” within White House circles. Many in the White House believe Jared Kushner is the ”Messiah” or Jewish ”Moshiach” who cannot attain his ”throne” until Iran is wiped out.

  The White House source is a high level official who has been right about many other things in the past, and their identity has been verified.

  Further information on the war with Iran is revealed in the videos below and on David Goldberg’s YouTube channel here

  Linkki: https://israeltodaynews.blogspot.com/2019/04/iran-war-planned-by-trump-2019.html

  PS Jäämme jänityksellä odottamaan pitääkö tämä paikkansa. Asian tekee mielenkiintoisemmaksi se tosiasia, että tämä David Goldberg kuoli yllättäen 08.06.2019. Hänen syväkurkkunsa Valkoisesta talosta ei vielä liene paljastunut. David Goldbergin väitetään tehneen itsemurhan (tyypillistä 😀 ).
  Linkki David Goldbergin youtube kanavaan, missä näkyy hänen ystäviensä muistosanat:

  https://www.youtube.com/watch?v=cUHUNS95f44

 17. Arvaas mitä. Jos USA aloittaa Iranin pommituksen, niin Iran lähettää ensimmäiset vastalauseensa Jerusalemiin, ohjustensa muodossa, koska Usan manner on liian kaukana. Se saattaisi olla Iranin ”itsari”, mutta mitä muutakaan painostettu kansa voisi tehdä. Iran tekisi suuren palveluksen muille kansoille uhraamalla oman maansa ja kansansa ”oikealle asialle”. Jos Israel lakkaa olemasta, niin maailma rauhoittuisi ainakin väliaikaisesti. Sen jälkeen USAn siionisteilla olisi liian suuri työ nostaa Israel jälleen ”herraksi”. Rothscild on liian vanha toistamaan uuden Israelin rakentamista.

  • Toivaajattelua. Israelin erinomaiset Arrow 2, Arrow 3 ja David`s Sling ohjustentorjuntajärjestelmät varmistavat sen että yksikään mullahien ampuma ilotulite ei laskeudu Israelin maaperälle.

  • Tuon perukoilta bongasin hyvän huomion.
   Vehje jonka Iranilaiset irroittivat saattoi olla magneettinen venepollari, jota olisi käytetty veneen kiinnityksessä, miehistöä evakuoitaessa.

   Paras selitys tähän mennessä.

   • Sittemmin on tullut tarkempia kuvia.

    Vaikuttaisi lentävän esineen iskemiltä, molemmat.

    Toisessa kohtaa vehje on läpäissyt kyljen ja toisessa ei. Ja siitä toisesta iskemäkohdasta Iran poisti jotain.

    Mutta homma ei ole taputeltu vielä.

    • Tankkeriasisssa nyt kovin hiljaista.
     Edelleenkään ei mikään todista että Iran olisi tankkeriterrorin takana, mutta mikään ei myöskään sulje sitä pois.

     Iran sanoi että heillä on vastuu Hormusin salmen turvallisuudesta, eikä kaipaa sinne USAa.
     Siksi ampuivat tankkereita (ja Iranin sotakalustoa?) kuvailevan 180miljoonan dollarin dronen alas taivaalta buk ohjuksella.

     (drone tais olla kansainvälisessä ilmatilassa, mutta siviilejä ei kuitenkaan lähellä)

     • Onko tuoreempaa tietoa paljonko Yhdysvalloilla on sotavoimaa alueella. Nämä ovat about kuukauden vanhaa tietoa perustuen julkisiin lähteisiin:

      -Yhdysvalloilla Lähi-idässä kymmeniä tuhansia sotilaita jotka on sijoitettu muun muassa Bahrainiin 5.laivaston tukikohtiin sekä Qatariin ilmavoimien Al-Udeidin lentotukikohtaan. Irakissa noin 5000 sotilasta ja Syyriassa 2000.

      -Yhdysvallat on lähettänyt alueelle laivaston lentotukialus USS Abraham Lincolnin johtaman taisteluosaston jota tukee merijalkaväen maihinnousualus USS Arlington jonka kyydissä kuljetushelikoptereita ja merijalkaväkeä.

      -Alueelle on tuotu useita Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien pattereita

      -Qatarin Al-Udein lentotukikohdassa B-52H Stratofortress strategiset pommittajat, F-15C Eagle ilmayliherruushävittäjät sekä F-35A Lightning II monitoimihäivehävittäjät.

      -Tämän lisäksi tietojen mukaan alueelle olisi lähetetty kokonainen Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjälaivue ja lisää miehittämättömiä tiedustelulennokkeja.

     • Ok. Aivan tarpeeksi kuitenkin rajoitettuun iskuun Irania vastaan.
      Pelkästään lentotukialus USS Abraham Lincolnin johtama taisteluosasto riittää ilmaherruuden tempaisemiseen Persianlahdella ja Iranin pommittamiseen. 💪 💪 💪

 18. Malesia ei ole vieläkään, pyynnöstään huolimatta, saanut kadonneen koneen mustia laatikoita. Kimmo K. Sen sijaan tuntuu aktivoituvan sivustolla, kun ”agendaa” kyseenalaistetaan. Taitavana trolliyhteisönä hänellä tuntuu aina riittävän propagandaa väitteittensä alleviivaamiseksi. VastaValkea on siis ylittänyt kynnyksen saada informaatiovaikuttamista. Onko Kimmo ”k” Venäjän trolli?

   • Kieltämättä varsin erikoista että näitä samoja moneen kertaan selvitettyjä MH-17:än liittyviä faktoja selvitellään edelleen.

    No asia mystisesti unohtunee mahorkankatkuisilla tovereilla pian ja kohta taas kysellään mustien laatikoiden perään. 😂 👌

 19. Tankkeri-iskujen motiivista
  Forget Trump’s ’deal of the Century’. Israel Was Always on Course to Annexation
  JONATHAN COOK
  When Israeli prime ministers are in trouble, facing difficult elections or a corruption scandal, the temptation has typically been for them to unleash a military operation to bolster their standing. In recent years, Gaza has served as a favourite punching bag.
  Nyt Iranin sota tarjoaa paremman kohteen kuin Gaza maan rikolliselle PM N-yahulle yrittää varmistaa uudelleen valintansa
  http://www.unz.com/jcook/forget-trumps-deal-of-the-century-israel-was-always-on-course-to-annexation/

  • Varmasti Netanj. miettii kahdesti ennenkuin alkaa tökkimään IRANIa, oman mitättömän alueensa takia, joka saattaa olla tuhottavissa tunnin sisällä:

 20. The first thing to say here is that we have no means to know what really happened. At the very least, there are two possible hypotheses which could explain what took place:

  1) a US provocation: it is quite possible that somebody in the US chain of command decided that Iran should be put under pressure and that having US UAV fly right next to, or even just inside, the international border of Iran would be a great way to show Iran that the US is ready to attack.
  If that is the case, this was a semi-success (the Iranians had to switch on their radars and attack the UAV which is very good for US intelligence gathering) and a semi-failure (since the Iranians were clearly unimpressed by the US show of resolve).

  2) an Iranian provocation: yup, that is a theoretical possibility which cannot reject prima facie: in this scenario it was indeed the Iranians who blew up the two tankers last week and they also deliberately shot down the US UAV over international waters.
  The goal? Simple: to show that the Iranians are willing and ready to escalate and that they are confident that they will prevail.

  Now, in the real world, there are many more options, including even mixes of various options. What matters is now not this, as much as Trump’s reaction:

  http://www.unz.com/tsaker/trump-claims-he-canceled-an-airstrike-against-iran-at-the-very-last-minute/

  • America, after all, has destroyed Iraq and Libya and is in the process of destroying Afghanistan, Syria and (now) Iran, creating in the process havoc and confusion all over the Middle East. So America is directly responsible for creating the very refugees that are now pouring into our Western countries, thanks to America’s ceaseless belligerence.

   America is doing all this with the help of its Nato allies, especially its lapdog Britain.
   And it is hellbent on this course of destruction because it is being egged on by Israel and international Jewry, especially by American Jews and their non-Jewish shabbos goyim lickspittles, men like John Bolton and Mike Pompeo.
   Trump is of course marching to Jewish orders. Anyone who denies this and pretends the opposite, that Trump is a man of peace doing his best to rein in the Jews, is delusional.
   Did you know that the Israelis are so delighted with Trump’s gesture of recognizing the Golan Heights as now belonging to Israel, not Syria, that the Golan Heights was recently renamed by Netanyahu in Trump’s honor? It will soon be known officially on world maps as “Trump Heights”. (See picture of Trump, preening and gloating)
   https://www.darkmoon.me/2019/is-america-the-new-africa/

 21. Mr.Trump aikoi lähetää muutamia tuhansia sotilaita Iranin lähistölle, mutta perui sen muistaessaan lupauksesensa tuoda sotilaita kotiin, ja rajoittamaan sotien alkamista. Voimme olla kiitollisia ettei ”Crooked Hillary”ole nyt juuri valkoisen talon johdossa, jos niin olisi ollut,niin jälleen lesket alkaisivat tuulettamaan hautajaispukujaan. Trumpin pahansuopaisuus on yliammuttua Fake-News. Hän on oikeastaan aika huvittava, koska hän ei ole ”tavallisiin kaavoihin kangistunut”. Onhan se mukavaa vaihtelua jäykkien lökäpöksyjen joukossa.Juuri hänen erillaisuutensa takia hän on enemmän ”kansansa-luonteinen”, vaikka onkin upporikas. Manhattanin ilmapiireissä kasvaneet ovat kovia kilpailijoita, ja siihen hän on erikoisen kokenut. Siellä koira syö koiraa, kuvaannollisesti.

 22. Voihan asiaa toisinkin harkita. Amerikan presidenttiyden historiassa ei ole yhtäkään valkoisen talon johtajaa joka ei olisi jollakin tavalla ollut Israelin talutushihnassa, jo vuosikymmniä sitten. Se alkoi heti Israelin perustamisen aikana. FED rahanpainatus oli aivan luonnollinen ratkaisu, ultra-Siionistien omistajina. FED ei muuten kuulu millään tavalla USAn hallintoon yksityisine omistajineen. Siinä järjetössä ei ole ollut yhtään ”Ei-Juutalaista jäsentä, koskaan, eikä tule olemaankaan, niin suuri valta heillä on. PISTE, ja AAMEN.

 23. Sodan alkamisen TRUMP voi välttää, potkimalla ensiksi BOLTONin ulos. Yksi kerrallaan ettei tule liian suurta hälinää. USAn ”War-Mongers” ovat Israelin parhaita kätyreitä.

 24. Mielenkiintoinen kannanotto
  ‘What Is Trump’s Motivation to be Provocative with Iran?’

  Pelosi Asks– and the Answer Is Adelson
  There seems to me a very obvious answer to this question. Sheldon and Miriam Adelson. Adelson called on the last president, Barack Obama, to nuke Iran in 2013 rather than negotiate with Iran, and Obama ignored the advice. But Trump can’t ignore Adelson. Adelson and his wife Miriam gave $177 million to Donald Trump’s campaign and Republican causes in 2016-2018, making them his biggest donors by far; and Trump surely regards Adelson as his best hope for securing a second term, and for keeping him out of jail, too…
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=190485

  Voi spekuloida että A joka nosti T:n pressaksi ei sulattaisi sitä että T ei toimisi kuten A odottaa.
  Ja entäpä jos T ei toimi niin mitä tekee A? Odottaako T ’kennedyt’?

  • https://mondoweiss.net/2019/06/motivation-provocative-adelson/

   Kommentti linkistä
   P.S. ALSO SEE: “The Belief That Trump Is a Messiah Is Rampant and Dangerous” | By Bobby Azarian Ph.D. | psychologytoday.com | May 28, 2019
   When a leader is seen as infallible, supporters become disciples.

   [EXCERPT] Psychologists have explained quite a lot about Donald Trump’s political invincibility and the unconditional allegiance of his followers. One well-supported explanation is that the president keeps his base loyal by keeping them fearful. Through persistent fear-mongering, with scary messages like, “Illegal immigrants are murderers and rapists,” and “Islam hates us,” Trump gets to play the role of the great protector.

   But there is another major reason why Trump loyalists do not waver no matter how he behaves or what scandals come to light. For most evangelicals, it is not only fear that keeps them in line, but it is also faith. As a cognitive psychology researcher who has been writing about the science underlying Trump’s unshakable support since he began his presidential campaign, I have learned—through comments, emails, and discussion forums—that a significant portion of his supporters literally believe the president was an answer to their prayers. He is regarded as something of a messiah, sent by God to protect a Christian nation…

   ENTIRE ARTICLE – https://www.psychologytoday.com/us/blog/mind-in-the-machine/201905/the-belief-trump-is-messiah-is-rampant-and-dangerous

   • Vasemmiston FAKE-NEWS. Kristilliset uskontojen kannattajat eivät ole osallistuneet missään julkisesti tukemaan TRUMPin hallintaa. Valtaosa USAn uutisista tulee samasta vasemmiston putkesta, sen tietää siitä koska kaikki muut kanavat paitsi FOX, jauhavat sanatarkasti toisiaan matkien. Lisääntyvästi on oltava kovin varovainen mitä lukee, taikka kuuntelee. Sitten kun säätiedottajat alkavat valehtelemaan, niin silloin menee linjat poikki.

    • Tunnelin päässä näyttää olevan valoa. Demarien ”hame-johtaja” antoi hieman periksi rajatilanteen pahentuessa. Vasemmistoltakin jo alkaa kuulua murinaa, kun hallitus ei saa muuta aikaan kuin suunpieksemistä.On siellä vasemmalla eräs miellyttäväkin yllätys, eikä ainoastaan ulkomuotonsa perusteella, vaan nainen, nimeltä Tulsi Gabbard, joka on taistelu-lentäjä.Ilokseni hän vaatii Usan älyttömien sotien lopettamista, ”HALLELUJAA, ja LUJAA”. Pelkään vain ettei sellaiset rauhanomaiset julkaisut mene kovin hyvin läpi sotahullujen hallitsemassa valtiossa. Toivotaan kuitenkin?

 25. Monsters Walk the Earth. Why These Three Countries Are the Real Troika of Evil

  … The truth is that all of American foreign policy during the upcoming year will be designed to pander to certain constituencies that will be crucial to the 2020 presidential election. One can bank on even more concessions being granted to Israel and its murderous thug prime minister Benjamin Netanyahu to bring in Jewish votes and, more importantly, money.
  John Bolton was already in Israel getting his marching orders from Netanyahu on the weekend and Pence was effusive in his praise of Israel when he spoke at the meeting in Orlando earlier in the week launching the Trump 2020 campaign, so the game is already afoot.
  It is an interesting process to observe how Jewish oligarchs like Sheldon Adelson contribute tens of millions of dollars to the politicians who then in turn give the Jewish state taxpayer generated tens of billions of dollars in return. Bribing corrupt politicians is one of the best investments that one can make in today’s America.
  https://www.strategic-culture.org/news/2019/06/27/monsters-walk-the-earth-why-these-three-countries-are-the-real-troika-of-evil/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here