Kadonnutta parodiahorisonttia etsimässä

33
Kannanotto vihapuhepoliisi Keijo Kaarisateen arkistoista.

Keijo Kaarisade on fiktiivinen hahmo, jonka Vihapuhepoliisi-parodiatilin Twitter sulki keväällä. Hieman myöhemmin parodian havaitsemiselle herkistyneet ihmiset kiinnittivät huomiota valtakunnan ykköslehtien yleisönosastoissa julkaistuihin hieman erikoisiin kirjoituksiin, ja monet päättelivät “Keijon” tehneen paluun uudella alustalla. Muutama päivä sitten satiristi myönsi tehneensä kirjoitukset ja jättäneensä niihin vihjeitä itsestään, kuten kirjoitusten lopuissa olevat sanat “käytäntöjä eri ilmansuunnista ja oikeusasteista”.

“Kaarisade” sanoo kaikkien kirjoitustensa tulleen julkaistuksi, vaikka on pyrkinyt tekemään niistä “sekavia ja älyttömiä”. Hän kysyy lukijoilta vinkkejä siihen, miten “löytää raja lehdistön parodiahorisontille”, ja jatkaa:

”Moni tolkun ihminen on keksinyt, että media voisi nyt tutkiskella itseään ja katsoa peiliin. Toisaalla toimintaani on juuri paheksuttu siitä, että olen romuttamassa valtamedian mainetta. Aivan mahtava idea! Toimitus ei olisi enää vastuussa siitä, mitä ’laatumedia’ painaa lehteensä, ja samalla kaikkien täytyisi kumartaa tätä yhteiskunnallisesti tärkeää elintä aivan kritiikittömästi. Journalistiliitto kiittää. Tähän ei olisi edes Keijo pystynyt.”

Tuoreimmat Kaarisateen kirjoitukset julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Aamulehdessä 16. kesäkuuta. Hesarin julkaiseman kirjoituksen otsikko on “Naisvaltainen hallitus on askel oikeaan suuntaan”. Lähes täysin sama kirjoitus julkaistiin Aamulehdessä otsikolla “Miesten ei tarvitse pelätä ministerien naisenemmistöä”. Edellisen kirjoittajaksi merkittiin “filosofian maisteri Elina Kemppi” Raaseporista ja jälkimmäisen “Elina Kemppi-Pirhonen” Tampereelta.

Kirjoituksissa peräänkuulutetaan “naisvaltaista nimitys- ja rekrytointipolitiikkaa” tasa-arvoisen asemesta sillä perusteella, että hallitukset, paneelit ja asiantuntijaryhmät ovat historiallisesti olleet miesvaltaisia. Tämä olisi kirjoittajan mukaan “tapa hyvittää kunniavelkaa tasa-arvolle”. Eräs Hesarin lukija oli osannut hämmästellä lausetta “Naisvaltainen hallitus on pieni askel oikeaan suuntaan” kysyen kommenttiosastossa “Askel oikeaan suuntaan? Pitäisi siis olla pelkästään naisista koostuva hallitus?”

Viimeistään loppulauseiden olisi voinut kuvitella paljastavan kirjoituksen parodiaksi:

 “Suomi selviytyi aikanaan sotakorvauksista Neuvostoliitolle ja maksoi ainoana maana kaiken sovitusti. Tämä auttoi samalla maatamme teollistumaan. Samalla tavalla miesten hyvitykset historian vääryyksistä voisivat auttaa nyt muuntamaan Suomen talouselämän muun muassa hiilineutraaliksi ja kunnianhimoisemmaksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Feminismin ei kuitenkaan pitäisi omaksua Neuvostoliittoa roolimallikseen vaan hakea parhaita käytäntöjä eri ilmansuunnista ja oikeusmalleista.”

Maaliskuussa Turun Sanomat julkaisi “Aisa Kantolan” kirjoituksen “Yliopistokulttuurimme on tippumassa kansainvälisen kehityksen kelkasta”, jonka loppulauseen sanojen alkukirjaimista muodostuu sana “kaarisade”. Kirjoitus sisältää seuraavan ratkiriemukkaan toteamuksen: 

“Sukupuolten tutkimuksen laitoksen pikkujouluissa valkoiset tutkijat epäilivät afrikkalaistaustaista rodullistettua naistutkijaa homo- ja transfobiseksi vain, koska postkolonialistisenä feministinä hän kieltäytyi kertomasta kolonialistisella englannin kielellä, millä pronominilla hän toivoisi itseään kutsuttavan.”

Eräs kommentaattori ennakoi tämän jälkeen, että Keijon parodian läpimenon Hesarissa pitäisi olla lähes väistämätöntä “ellei mielipidepalstoja lakkauteta varotoimenpiteenä sananvapauspopulismin varalta”. Tuossa kommentaattori viittasi Aamulehden 24.4. julkaisemaan ”filosofian tohtori Arvo Pohjalaisen” kirjoitukseen.

Toukokuussa Aamulehti julkaisi “valtiotieteiden maisteri Petteri Virtasen” kirjoituksen “Euroopan unionin vertaaminen Neuvostoliittoon on vastuutonta ja harhaanjohtavaa”, jossa lukee mm.

“Neuvostoliittoon ei myöskään kohdistunut henkeään uhmaavaa siirtolaisvirtaa paremman tulevaisuuden toivossa. […] Vaikka Trump voitti vaalit, maailman moraalinen keskipiste siirtyi Eurooppaan. EU:n epätäydellisyyksien sivuuttaminen voi olla nyt elintärkeää, mikäli emme halua uhrata suurempaa unelmaa moniarvoisesta ja rajattomasta Euroopasta sitä repiville voimille”.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen toteaa, että kirjoittajan fiktiivisyys selvisi kun kirjoituksesta oli alettu keskustella Twitterissä ja toimitus oli lähestynyt kirjoituksen lähettäjää tämän antamalla sähköpostiosoitteella. Vastauksen “ympäripyöreydestä” saattoi Mäkisen mukaan päätellä, ettei kyseessä ole “oikea ihminen”. Hän jatkaa varsin mielenkiintoisesti, että teksti edustaa kaikesta huolimatta “Helsingin Sanomien mielipidepalstan tavanomaista aineistoa”. Hesari jätti kirjoituksen näkyville toisin kuin muut lehdet, kuten Aamulehti.

Keijo Kaarisateen sananvastuupalkinto JSN:n puheenjohtajalle

MISTÄ KAARISATEEN KIRJOITUSTEN läpimeno kertoo? Yhtymäkohtia siihen on haettu tarkoituksellisesti päätöntä mutta tieteelliseltä kuulostavaa sanahelinää sisältäneistä artikkelitarjokkaista, jotka ovat läpäisseet useiden tiedejulkaisujen vertaisarvioinnin. Ja samaa asiaa tapaukset ilmentävätkin, vaikkakin erilaisilla foorumeilla. Kun tarjottu tuotos on hyvin kirjoitettu ja pääpiirteissään julkaisijan linjan mukainen eli “julkaisupoliittisesti korrekti”, sen arvioijat — tiedelehtien tapauksessa vertaisarvioijina toimivat tutkijat ja sanomalehtien tapauksessa mielipidekirjoituksista vastaavat toimittajat — eivät huomaa kirjoitusten selviäkään älyttömyyksiä. 

Pinnallisella tasolla edellä käsitellyn voi tiivistää toteamukseen, että parodian kirjoittaminen on vaikeaa, ja kirjoituksen ymmärtäminen parodiaksi on vieläkin vaikeampaa. Syvällisemmällä tasolla nyt nähty ilmentää osaltaan sitä, että lähes mikä tahansa menee läpi (anything goes) kun kyse on poliittisesti korrekteista virallisista “totuuksista”. Teräsrakenteinen, palosuojattu, 174 metriä korkea pilvenpiirtäjä voi pudota perustuksilleen tavalla, joka vastaa erittäin taidokasta hallittua purkua, ja vuosien kuluessa vaihdelleiden “hypoteesien” jälkeen kehitelty virallinen selitys tavanomaisista toimistopaloista tuhon syynä esitetään valtamedioissa totuutena (sikäli kuin keskustelua tapauksesta ei saada vaiennettua mm. ”salaliittoteoriakortin” avulla), koska selitys on virallinen selitys.

Lopullisen virallisen selityksen mukaan tavalliset toimistopalot tuhosivat WTC 7:n

Samaten poliittisesti korrekti väite, että Syyrian presidentti Assad ”kaasutti kansalaisiaan” spektaakkelimaisesti Ghoutassa juuri kun hallitus oli saanut YK:n tutkijat maahan tutkimaan aiempia, YK:n edustajankin ns. kapinallisten tekemäksi epäilemiä kaasuiskuja, menee läpi koska ISIS et al. tämän ja muidenkin iskujen tekijänä murentaisi pohjaa viralliselta Syyria-kerronnalta (vaikka itse The New York Times uutisoi vuonna 2016 riippumattomasta tutkimuksesta, jonka mukaan ISIS oli tehnyt ainakin 52 kemiallista iskua Syyriassa ja Irakissa).

Syyrian hallitus järjettömien, ulkoisen väliintulon perusteita hopealautasella tarjoilevien kaasuiskujen tekijänä toistuu narratiivissa vuodesta toiseen, vaikka Syyrian armeija oli tuhonnut kemialliset aseensa YK:n valvonnassa vuoden 2014 alkuun mennessä eikä ISISiä koskaan riisuttu kemiallisista aseista. Jopa kemiallisten aseiden kieltojärjestön omat tutkimukset, jotka eivät sovi kertomukseen, koetetaan haudata kaikessa hiljaisuudessa.

Perusongelma on siten se, että median välittämät uutiset ilmentävät tyypillisesti täyttä kritiikittömyyttä lähteitään kohtaan. “Välittämät” on muuten juuri oikea sana, sillä suomalaisten medioiden uutisointi on pitkälti suurten läntisten medioiden ja uutistoimistojen katsausten välittämistä — kierrätystä — median kuluttajille. Sana “tiedonvälitys” tiivistää ongelman, mutta kyse ei ole vain yhdyssanan jälkimmäisestä osasta. Opiskellessani englantia eräs laitoksemme amerikkalainen lehtori totesi, että suomen kielen sana “tieto” on todellinen katastrofi ja muistutti, että englannin kielestä löytyy “tiedolle” ainakin sanat “data”, “information” ja “knowledge”, joista vasta viimeisin ilmentää ihmisen sisäistämää, syvällisempää tietoutta.

EDELLÄ MAINITTU KRITIIKIN PUUTE puolestaan liittyy siihen, minkä olen aiemmin maininnut: valtamedia on kaikissa yhteiskunnissa vallan mediaa ja sellaisena tukee yhteiskunnallisten eliittien intressejä ja niihin kytkeytyviä virallisia totuuksia, eikä niiden vahva kyseenalaistaminen ole tervetullutta. Ja tämä on syy sekä siihen, miksi kukin yhteiskunta tarvitsisi (usein harvojen omistukseen keskittyneitä) vallan medioita haastavia vaihtoehtomedioita, että siihen, miksi valtamediat pyrkivät mm. valemedioiksi leimaamalla nujertamaan yhteiskunnallisista totuuksista kilpailevat vaihtoehtomediat ja monopolisoimaan itselleen totuuden määrittelyn auktoriteetin.

Se, että vaihtoehtomediat nähtäisiin suomalaistakin mediademokratiaa tervehdyttävinä osina, on jotain, minkä ainakin Journalistiliiton toivoisi ymmärtävän. Valtamedioiden intressit liittyvät pääasiassa taloudelliseen ja (valta)poliittiseen hyötyyn, siinä missä vaihtoehtomedioiden intressit kumpuavat kansalaisten kokemasta tarpeesta yrittää nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun valtamedioiden ”unohtamia”, vaikenemia tai vääristelemiä asioita. Valtamedioiden vaihtoehdoilla on siten sekä sosiaalinen tilaus että tehtävä valtamedioiden vahtikoirina, mistä Vastavalkean toimittajien valtamedioiden uutisoinnissa aikaansaamat oikaisut ovat vain yksi esimerkki.

Valtamedian itsetyytyväisyyteensä jämähtäneiden, poliittisesti epäkorrekteilta totuuksilta silmänsä sulkevien, status quota ylläpitävien monoliittisten rakenteiden dekonstruointiin tarvitaan juuri Keijo Kaarisateen kaltaisia parodiahahmoja. Parodia ja satiiri ovat todellakin tarpeen medialukutaidon kehittämisessä — nykyisellä tosikkomaisuuden ja ammattiuhriutumisen aikakaudella kenties kipeämmin kuin koskaan.

Vastuuvapauslauseke: Valtioneuvoston kanslian julkaiseman Informaatiovaikuttamiseen vastaaminen -oppaan mukaan satiiria ja parodiaa voidaan käyttää harhaanjohtavan informaation levittämiseen ja yksilöiden, narratiivien tai mielipiteiden naurunalaiseksi saattamiseen tai kritisointiin. Valtioneuvosto muistuttaa vielä, että huumoria voidaan käyttää kiistanalaisten mielipiteiden oikeuttamiseen.

33 KOMMENTTIA

 1. Tulimme Allan kanssa samassa Repinin vaunussa Pietarista Suomeen. Hän oli Dneprpetrovskin Juutalaisia. Hän tiesi, että mies rakentaa talon ja nainen sisustaa sen. Myöhemmin kävi ilmi, että hän tosiaan osasi pyörittää taloa. Ukrainan kahtiajakautuneisuus tuli jo silloin ilmi puheista.
  Tiedotusvälineissä naisille on annettu mahdollisuudet toteuttaa journalismia vapaammin kuin koskaan historiassa. Olisi luullut heidän ottavan vaarin mahdollisuudesta ja nostaa journalismin tasoa. Sitten yksi hoitaa tietoturva-asioita lekalla ja toinen hommaa tuomion kunnianloukkauksesta. Vaikuttaa, että naiset ovat hukassa vapautensa kanssa. Eroaako miesten ja naisten tapahtumahorisontti? Pitääkö niiden riidellä keskenään vai täydentävätkö ne toisiaan? Nyt naiset ovat karanneet hellan ja nyrkin välistä ja toteuttavat omaa feministä utopiaansa. Keijo repii kaljuaan.
  https://www.vanityfair.com/culture/2007/01/hitchens200701

 2. On se ikävää kun ei itselläni ole niitä korkeammin opittuja titteleitä. Filosofian sitä ja tätä, jopa merkonoomitkin pitää mainita. On paljon maita missä etu ja sukunimi riittää allekirjoittamaan tarinat. Muutamilla henkilöillä niin pitkälti ”arvonimiä”,että itse asia jää lyhyemmäksi kuin kirjoittajan nimitykset. Suomi saattaa olla yksi johtavin maa missä tittelin jättäminen pois aiheesta saa monelle yksilölle raivokohtauksen. Tavallista kansalaista ei kukaan arvosta, siihen on tultu kaiken ”Huublan vallitessa, laidasta laitaan”. Jalkaväen sotilas tapasi koreasti koristellun upseerin kadulla, eikä tuntenut arvomerkkejä, niin tervehti ja sanoi ”Herra Iso Herra, hyvää päivää”, ja paineli ohi.

 3. Neuvostoliiton romahdettua Amerikan deep statella ei ollut vastavoimaa. Olisiko WTC tornien räjäytys ollut arroganssin huippuhetki? Heillä oli valta tehdä mitä tahansa missäpäin maailmaa tahansa ja media oli valjastettu tukemaan heidän tarinaansa. Se, että totuutta tapahtuneesta ei ole haluttu selvittää kertoo aikamoisesta korruptiosta. Olisi luullut totuuden selvittämisen olleen ykkösasia.
  Deep state on suosinut vallankaappauksia ympäri maailmaa. Nyt heillä on omansa Trumpin muodossa. Venäjä on jälleen mukana pelissä ja tuntuu olevan askeleen edellä. Vastamäki jyrkkenee. Washingtonia ei kukaan ota todesta paitsi Sarvamaa.
  Putinista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta se, että miten hänen tiiminsä pelaa maailmanpolitiikkaa herättää kunnioitusta. Kaikki tiet vievät Moskovaan.
  Venäjä on jatkuvan vallanvaihtoprojektin kohde. Washington jatkaa jatkaa loppuun asti vaikka oma pää alkaa lahoamaan. Kremlissä supertietokoneet hyrräävät ennakoivia vastatoimia. http://thesaker.is/understanding-americas-regime-change-strategy-in-russia/

 4. Eivät nuo n.s. parodiakirjoitukset niin kummallisia ole. Niiden sisältö ei poikkea juurikaan ihan tavallisten pulliaisten kirjoitelmista. Ihmisillä on vieläkin pöljempiä mielipiteitä kuin Kaarisateen et al nimissä esitetyt. En ihmettele lainkaan miksi ne ovat läpäisseet julkaisuseulan. Ei niiden sisällössä ole mitään sellaista mihin olisi pitänyt tarttua sananvapauden vallitessa. Ei myöskään se, että kirjoittaja on fiktiivinen sillä sallimmehan nimimerkkikirjoittelunkin. K.o. hyypiö vain tekee itsestään kaikkien satiirikkojen sankaria ja jotkut fanittaa.

  • Minä näkisin asian niin, että suomalainen valtamedia ei ole niinkään huolissaan sananvapaudesta, vaan oman agendan vapaudesta ja sen edistämisestä.

   Nykyagendaan kuuluvat mm. Suomen Nato-jäsenyyden tuputtaminen, kaunainen suhtautuminen Venäjään ja kansalaisten maailmankuvan muokkaaminen USA-keskeisen yksinapaisen maailmanhallinnan hengessä.

   Jos parodiakirjoitus ei loukkaa tai vahingoita näitä agendan komponentteja, se menee läpi. Jos taas loukkaa tai vahingoittaa, se sensuroidaan.

   • Mielipidekirjoituksissa lehtiin on ennakkosensuuri käytössä eli moderointi ja hyvin herkästi mielipide hylätään ellei vastaa yleistä suuntausta. Niinpä niissä ei sitten näy keskustelujen koko kirjo vaan ne mielipiteet jotka pysyy toleranssin sisällä.

    • Olen samaa mieltä, että suomaleinen valtatiedonlevitteistö on asenteellinen ja puolensa valinnut monenkin asian suhteen, m.m. NATO, Venäjä, talous, j.n.e. En kuitenkaan näe K.Kaarisade-hahmon sivupersoonineen tuota asetelmaa haastavan milläänlailla.

     Sillä noissa mielipidekirjoituksissa ei ole mitään paljastavaa koska ne ovat niiin valtavirtaisia. Sinällään mielipiteiden epäloogisuudet tai todenvastaisuudet eivät sitä tee sillä ihmisten mielipiteiden kirjo silläkin suunnalla on laaja, että ne uppoavat massaan. Nuo kirjoitukset jäävät siis sisäpiirivitsiksi kun maailma on täynnä samanmoisia ja kummallisempiakin.

 5. Nearly Everything is Mind Control
  ”You don’t know the power of your own mind. It might not be under your control and the thoughts you have may not be your thoughts. You can take control of your own mind once you realize what is being done to you through mind control.”

  — Et tiedä oman mielesi voimaa. Se ei ehkä ole hallinnassasi ja ajatukset, joita sinulla on, eivät ehkä ole omia ajatuksiasi.
  Voit hallita omaa mieltäsi vasta kun ymmärrät, mitä sinulle tehdään v-median harjoittaman mielesi manipuloinnin ja ohjauksen avulla.
  Se on myös edellytys totuuden ymmärtämiselle.
  Ellet ole irti v-median ohjauksesta et voi ymmärtää todellisuutta, vain sen mitä tietoa sinulle on syötetty.

  (Makow- The central bankers want to enslave the goyim. This is how they are doing it.)
  https://www.henrymakow.com/2019/06/nearly-everything-is-mind-cont.html

 6. Lehdet levittelee aivan surutta sotivien maiden toisen puolen propagandaa ja lännessähän se on yleensä naton propagandaa ja usein myös eun ja usan propagandalla lisättynä. Tässä propagandassa ei ole yleensä mitään totta tai se on vahvasti vääristeltyä. Myös siviilipuolen uutisointia vaivaa tarkoituksen hakuisuus ja on vain harvoja medioita jotka edes yrittää selvittää totuutta asiosta ja ei yhtäkään mediapoolin mediaa. Lisäksi lukijat myös haluaa yksinkertaisen ”totuuden” monimutkaisiin asiohin ja sitähän valtamediat tarjoaa nykyään. Myös lukijat on siten syyllisiä nykyiseen uutismedian tilaan henkisellä laiskuudellaan kun mediat tarjovat propagandaa ja tarkoituksenhakuista uutisointia eikä lukijat halua reagoida siihen mitenkään niin miksipä mediat sitten muuttaisi tapaansa toimia kun sillä selviää vaivattomin verrattuna totuudenmukaiseen uutisointiin.

 7. Heh. Ota selvää ketä et voi arvostella on aivan oikea ohje. Perehtykää Pertti Salolaisen kommentiin jenkkien vaikeudesta kritisoida Israelia, koska ”USAn median omnistus ja rahainstanssit on aika paljon juutalaisten hallinnassa”.

  Salolainen lausui tämän faktan ja melkein joutui eroamaan, kun juutalaisten suojainstanssit Wiesenthal:n johdolla alkoivat kitistä ja vaatia Salolaisen eroa.

  • Simon Wiesenthal -keskuksella on muuten ”luotettavat ja uskottavat” mahorkan käryiset yhteistyökumppanit täällä Suomessa.

   Wiesenthal-keskuksen Jerusalemin toimiston natseja metsästävällä johtajalla tohtori Efraim Zuroffilla ja hänen yhteistyökumppanilla Venjän puolesta propagoivalla stalinisti Johan Bäckmanilla on pitkä historia venäläisissä disinformaatiota levittävissä putinistisissa järjestöissä.

   http://www.antifa.fi/2019/03/historian-kieltaminen.html

 8. Tässä yritetään todistaa että Merkelin vapina ym oireisto liittyisi kannibalismiin.
  No, ehkä vähän yliampuva teoria mutta sionistien satanisti-eliitin on väitetty rituaaleissaan sitä harrastavan ja mm paljon asiaa tutkinut Ron Unz (myös Henry Makow) ei kiistä etteikö se liittyisi juutalaiseen uskontoon:
  American Pravda: Oddities of the Jewish Religion
  RON UNZ
  http://www.unz.com/runz/american-pravda-oddities-of-the-jewish-religion/

  Did Merkel’s “Shaking Display” Prove She Had Engaged in Cannibalism?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=190268

  Niin tai näin mutta asken*tsi Merkel, jonka juuret ovat ’Warsovan synagogassa’ ja DDR:n kommunisteissa on kyllä tehokkaasti tuhonnut Saksaa ja jatkaa sitä yhä sionistieliitin suunnitelman tuella tavoitteena koko Euroopan valtaaminen sionistien käsiin.
  Sionistien viha Saksan kansaa kohtaan on ja on ollut pohjaton ja mm sionisti Einstein kannatti atomipommin pudottamista Saksaan eikä Japaniin ww2 aikana.

  … Albert Einstein is regarded by many people as the greatest physicist of the 20 the century. His unique contributions are said to have revolutionized physics. However, many physicists dispute the revolutionary nature of Einstein’s discoveries … Christopher Jon Bjerknes accuses Einstein of plagiarism … Einstein was an enthusiastic supporter of Israel … Albert Einstein hated the German people … He wrote: “I am not a German but a Jew by nationality.” … The fact that two atomic bombs later hit Japan and not Germany was in Einstein’s view a great catastrophe. Germany was the only country against which Einstein would have condoned using the atomic bomb.
  http://inconvenienthistory.com/11/2/6743
  http://www.ihr.org

  Report on Zelensky’s Visit to Germany – ’He’s Basically Another Poroshenko’ (Russian TV News)
  https://russia-insider.com/en/report-zelenskys-visit-germany-hes-basically-another-poroshenko-russian-tv-news/ri27292

  • Angela Merkel tärisi rajusti seremonian aikana – pysyi vaivoin pystyssä
   Merkel otti tiistaina vastaan Ukrainan uutta presidenttiä, kun liittokansleri alkoi horjua holtittomasti.
   Saksan liittokansleri Angela Merkel otti tiistaina Berliinissä vastaan Ukrainan uuden presidentin Volodymyr Zelenskyin. Sotilassoittokunta soitti kummankin maan kansallislauluja, kun Merkel alkoi täristä rajusti.
   https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/afd3e726-7694-42ca-a6aa-0aa8cb6127ea

 9. Maanantai on krapulapäivä:

  ”On syytä muistuttaa, ettei Yhdysvallat sytytä sotiaan maanantaisin. Ne pommitetaan käyntiin viikonloppuisin ja aamuyöstä, siis vasta sen jälkeen kun Wall Street on sulkenut ovensa. Ajoituksella vältetään markkinoiden vaarallisia shokkireaktioita ja maanantaihin mennessä markkinoihin kyetään jo vaikuttamaan rauhoittavasti.

  Tämän realiteetin vuoksi todellinen uhka Iranin vastaisessa sotilaallisessa ryhtymisessä oli vasta perjantain-lauantain välisenä yönä, vaikka mediatietojen mukaan tilanne olisi käynyt ”liipasimella” perjantain vastaisena yönä. Kuinka paljon kaikessa on mukana bluffia – paljon.

  Perjantai päättyi yllättävästi ¨suhteellisen maltillisiin öljyhintoihin, vaikkakin viikon aikana öljyn markkinahinta on noussut huomattavasti.”

  UMV

 10. Lopulta me olemme vaivaisukkoja emmekä koskaan saa vastausta perimmäisiin kysymyksiin.
  Einsteinkin on vain pieni reppana mies Kungfutsen rinnalla mitä todelliseen viisauteen tulee.
  https://mielenihmeet.fi/kungfutsen-ajatukset-perinto-ihmiskunnalle/

  Kun juhannusaattona katselin tervapääskyjen taitolento näytöstä kotipihan nurmikolla niin oli helppo ymmärtää kuinka avuton ihminen lopulta on luonnon luomien taitojen rinnalla.
  Ei mitään jakoa päästä lähellekään tuota tasoa.
  http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/tervapaasky

  • Truth_hunter vertaa ihmistä (Homo sapiens sapiens) ja tervapääskyyn (Apus apus joka ei ole lainkaan pääsky vaan kiitäjä). On totta, että terväpääskyt lentävät ja pyydystävät suuhunsa lentäviä hyönteisiä paremmin kuin ihmiset mutta toisaalta ihmisiltä onnistuu m.m. käveleminen paremmin. Tervapääskyt eivät osaa sitä lainkaan. EIvätkä ne järjestä taitolentonäytöksiä vaan hankkivat ruokaa itselleen ja poikasilleen kovalla työllä.

   Toisaalta yksikään tervapääsky ei liene pystynyt selvittämään massan, nopeuden ja energian välisiä suhteita aika-avaruuden kaareutumisineen j.n.e. kuten ihminen A.Einstein tai tiivistämään filosofisia opetuksia yhtä taitavasti aforismeiksi kuin ihminen Kǒng Qiū eli mestari Kong (lat. Confucius). Varmoja emme toki voi olla sillä kukaan, ainakaan ihminen ole pystynyt kommunikoimaan tervapääskyjen kanssa aiheesta.

   Ja voisimmeko edes päästä yksimielisyyteen mitkä ovat perimmäisiä kysymyksiä? Tuollainen arvottaminenhan on kovin henkilökohtaista ja riippuvaista erilaisten tarpeittemme tyydyttymisen tasosta siten kuin sitä voidaan kuvata esimerkiksi A.Maslow:n kehittelemällä tarvehierarkialla.

   • Et nyt ihan ymmärtänyt mitä yritin sanoa.
    Yritin sanoa ettei ihminen pysty rakentamaan laitetta joka voi lentää/kiitää tuo pääskyn lailla.
    Olen joskus ollut mukana lentonäytöksissä mutta aika vaisuja ovat olleet noiden pääskyjen rinnalla.
    Perimmäinen kysymys lienee miksi on elämää jota ihminen ei voi luoda?

    • Mitä ihmisen lentolaitteiden vertaileminen noihin kiitäjiin todistaa sillä kullakin eliölajilla on sopeumansa omiin olosuhteisiinsa (vrt. kaikkien Apus apus:ien kyvyttömyys kävellä tai kehittyneimpienkään yksilöiden kommunikoida suhteellisuusteoriaa).

     En ole ollenkaan vakuuttunut etteikö Truth_hunter:n kaipaamaa lentolaitetta pystyttäisi rakentemaan, etenkin joskus kehittyneemmässä tulevaisuudessa, jos sellainen nähdään tarpeelliseksi tai tarpeeksi kiinnostavaksi.

     Ihmisten perimmäisen kysymykset vaihtelevat hyvinkin yksilöllisesti mutta vastaus Truth_hunter:n kysymykseen taitaa kuulua, että koska olosuhteet ovat olleet otollisia elämän syntyä jolloin fysikaalis-kemialliset reaktiot ovat väistämättä johtaneet sen syntyyn. Toisaalta emme voi tietää josko ihminen voi luoda samanlaista tai erilaista elämää joskus tulevaisuudessa koska emme tiedä mitä tulevaisuudessa tiedetään (eikä tiedä Apus apus:kaan)

   • Vuosisatansa plagiaattori Einstein, jolla on tiettyjen j-alkuisten massiivinen, heille tyypillinen valheellinen propaganda-tuki takanaan – Talmud sallii gojimien pettämisenkin (eikä myöskään tappaminen ole rikos), koska ne ovat eläimiäkin alempiarvoisia (kuten esim. palestiinalaiset)!

   • Confucius oli räikeä vastakohta Kiinan nykyisille kommunistijohtajille, jotka toteuttavat Rockefellerin kaavailemaa NWO-tyranniaa yhdistämällä super-kapitalismin ja kommunismin, ”INCREDIBLY EVIL IN INTENT” kuten yhdysvaltalainen, lento-”onnettomuudella” eliminoitu kongressiedustaja Larry McDonald aikoinaan ennakoi. Apuna on laajamittainen tekoälyyn perustuva, kaikkialle kansalaisten elämään tunkeutuva urkintateknologia, kuten Patric Wood on monissa artikkelissaan osoittanut Technocracynews-sivustollaan.

     • Oletko diktatuurin kannattaja?
      ”China: The Perfect High-Tech Totalitarian State”,
      gatestoneinstitute.org/14365/china-totalitarian-technology

     • No en ole mutta jos löytyisi hyvä diktaattori niin…
      Eikös sanota että valistunut itsevaltias on kansan paras mies kun hän pitää huolta koko kansasta.
      Ja kun tämä demokratiakin vain on pelkkää pelleilyä ellei piilotyranniaa.

     • Valistuneeksi itsevaltiaaksi sopivaa henkilöä voisi olla hyvin vaikea löytää.
      Lisäksi kaikissa valtioissa todennäköisesti on sellaisia yksilöitä/ryhmiä/klaaneja/oligarkkeja tms, joilla on enemmän tai vähemmän kyseenalaisin perustein puolustettavia taloudellisia tai muita etuja, jotka vaarantuisivat kaikkien kansalaisten etua ajavan hallinnon alaisuudessa: valistunut itsevaltias eliminoitaisiin varsin pian.

     • Libyan Gaddafi saattoi olla ainakin melkein valistuneeksi itsevaltiaaksi rinnastettava, mutta hänet eliminoitiinkin valtion ulkopuolelta ihmiskunnan arkkivihollisten toimesta (kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild & Co lakeijoineen).

     • ”The Zionist Murder of Muammar Gaddafi”,
      realjewnews.com/?p=666

     • Hys, hys. Ei saa sanallakaan vihjaista, että sosialismin kansallistetut muodot kuten arabisosialismi, bolivaarinen sosialismi tai hetkittäin eräs taannoinen keski-eurooppalainen kokeilu toimivat monessa suhteessa hyvin, vaikka länsimaista näennäisdemokratiaa ja kansantaloudet velkavankeuteen ajavaa talousmallia niissä ei toteuteta.

      Päinvastoin, sosialismi on kommunismia ja johtaa miljoonien kuolemaan ja sitä ennen nälkään, puutteeseen ja tauteihin. Ja vaikka maalla olisi myytäviä luonnovaroja, niin onneksi demokraattisten maiden yhteisö estää tuollaisen rikollisen tavaran pääsyn markkinoille pönkittämään sairasta systeemiä.

  • Todellinen viisaus on elämän kunnioitusta.
   Sionisti Einsteinin kohdalla ei siksi voi puhua viisaudesta. Analyyttisellä älyllä hän loi tuhovoiman josta on tullut häikäilemättömien sionistien työväline vain omien itsekkäiden pyrkimysten ajamiseen.
   Durocher alla kuvaa vain Puolan murheellista tilannetta
   Young de Gaulle on the Jews of Poland
   GUILLAUME DUROCHER
   http://www.unz.com/gdurocher/young-de-gaulle-on-the-jews-of-poland/

   American Pravda: Secrets of Military Intelligence
   RON UNZ
   …Bendersky devoted ten full years of research to his book, exhaustively mining the archives of American Military Intelligence as well as the personal papers and correspondence of more than 100 senior military figures and intelligence officers. The “Jewish Threat” runs over 500 pages, including some 1350 footnotes, with the listed archival sources alone occupying seven full pages.
   http://www.unz.com/runz/american-pravda-secrets-of-military-intelligence/

 11. Pitkän aikaa luulin Jari Taposen olevan parodiahahmo, mutta äskettäin minulle selvisi, että hän on oikea poliisi. Keijo Kaatisateen ja Jari Taposen jutuissa ei oikeastaan ole juurikaan eroa, paitsi että Keijo ei pidä kavereinaan anarkisteja ja rikollisia.
  Tällaiset todellisuuden ja parodian yhdenmukaisuudet kertovat jotain Suomen viranomaisten toiminnasta näinä aikoina.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here