Skorpionin pisto ja viranomaisten auttamattomuus

91
Kuva: Pixabay

Miikka Mustonen joutui Thaimaan-matkallaan skorpionin pistämäksi noin 10 viikkoa sitten. Myrkytyksen seurauksena hän sai maksatulehduksen. Häntä hoidettiin aluksi Roi-Et-nimisen kylän pienessä valtion sairaalassa.

Suomen Thaimaan-suurlähetystö ei ole auttanut Mustosta juuri millään tavalla hänen äitinsä lukuisista avunpyynnöistä huolimatta. Äiti on soittanut yli 200 puhelua ja ollut myös yhteydessä niin kansanedustajiin kuin presidentin kansliaankin. Jotkut ovat koettaneet viedä asiaa eteenpäin, mutta tuloksetta. Miehen vaimo ei ole juuri kyennyt auttamaan omien sairauksiensa vuoksi. Mustonen on itse asiassa ollut vaimonsa omaishoitaja.

Miikka vaimonsa Oomin ja Typy-koiran kanssa

Kesäkuun alussa Mustonen sai sairaalasta lääkärintodistuksen lentokelpoisuudesta ja pääsi siirtolennolle Roi-Et:stä Bangkokiin. Lentolupa ei riittänyt Finnairille jatkolennolle Suomeen, joten miehelle hankittiin uusi lentokelpoisuustodistus bangkokilaiselta klinikalta. Sekään ei riittänyt, eikä edes lentokenttälääkärin Finnairin lomakkeella antama lausunto lentokelpoisuudesta. Finnair edellytti mm. verikokeiden ottamista ja kahta lääkintähuollon ammattilaista saattajiksi. Näitä ei kyetty järjestämään. Mustonen vietti kaikkiaan kolme vuorokautta Bangkokin lentokentällä, minkä jälkeen hän joutui jäämään hoitoon bangkokilaiseen valtionsairaalaan.

Tätä kirjoitettaessa Miikka Mustonen ei ole enää lentokelpoinen, ja kuvasta näkyy hänen tilansa muutama päivä sitten.

Mustosen äitiin yhteydessä olleen suomalaisen lääkärin mukaan mieheltä pitäisi nopeasti poistaa 20–30 litraa nestettä vatsapeitteiden välistä. Tähän ei ole valmiuksia tämänhetkisessä hoitopaikassa. Hänen siirtämisekseen hoitoon ja operoitavaksi Bangkokin keskussairaalaan (Bangkok General Hospital) on käytettävissä varoja, mutta nyt ongelmana on siirrosta ja ambulanssikuljetuksesta sopiminen ja sen järjestäminen paikan päällä. Lähetystö ei edelleenkään auta, mutta eräs Bangkokissa lomaileva suomalaismies koettaa saada asian järjestymään.

Olen ollut puhelimitse yhteydessä sekä Miikka Mustosen äitiin että ystävään, jotka ovat tehneet kaikkensa hänen pelastamisekseen. On käsittämätöntä ja kansallinen häpeä, ettei ulkomailla kuoleman kielissä olevaa suomalaismiestä saatu kuljetettua Suomeen saamaan asianmukaista hoitoa tai ettei edes hänen siirtoaan Bangkokin keskussairaalaan tunnuta saavan järjestymään. Suomalaisten viranomaisten ja Suomen lähetystöjen tehtäviin kuuluu ulkomailla olevien suomalaisten auttaminen. Silti kykyä eikä ilmeisesti oikein intoakaan yksinkertaisiin, mutta hengen pelastaviin toimenpiteisiin ei löydy. Miten tämä on mahdollista?

Jos Miikka Mustonen menehtyy Thaimaassa, suomalaisille viranomaisille jää aikamoinen taakka kannettavakseen. Sitäkö he haluavat?

Vastavalkea pyytää kaikkia lukijoita olemaan yhteydessä kansanedustajiin, viranomaisiin, presidenttiin ja medioihin Miikka Mustosen auttamiseksi.

Mustosen tapausta on käsitelty aiemmin vain muissa vaihtoehtomedioissa, kuten UMV:ssä. Tämä tapaus on niin vakava, että nyt ei ole todellakaan syytä ryhtyä ammu sanansaattaja -leikkiin.

OIKAISU tehty artikkeliin 25.6.2019 klo 10.20: Skorpioni pisti Mustosta noin 10 viikkoa sitten.

91 KOMMENTTIA

 1. Kun on katsonut esim. USA:n ja Australian ”Embassy” lähetystön arkea ohjelmia, huomaa miten ko. maat pitävät huolta kansalaisistaan maailman eri kolkilla. Suomen kohdalla taas tuntuu että ainoastaan eliitin jäsenet ja julkut, joiden heitteillejätöstä tulisi kova kansallinen haloo, saavat apua.
  Raha ratkaisee, ainakin kun on kyseessä normaali tallaaja. Suomessa jyräävät kylmät oikeiston raha-arvot, jossa se jolla on massia saa julkiset viranomaispalvelutkin ja maksutta. Hävetkää!

  • Olen perehtynyt erääseen tapaukseen, jossa Australian viranomaiset eivät todellakaan huolehtineet eräästä kansalaisestaan, koska hänen puolustamisensa olisi samalla paljastanut valtaisan korruptio- ja rikollisuusvyyhdin Pandoran lippaan Australian puolella. Mutta en nyt mene siihen enemmälti tässä yhteydessä. Halusin vain mainita, että kyllä oman maan kansalainen voi olla uhrattavissa Australiankin viranomaisten taholta.

  • Hesari julkaisi 20.6.2019 ISIS-naisia ja heidän lapsiaan koskevan mielipidekirjoituksen https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006148313.html , jonka oli allekirjoittanut ryhmä oikeustieteilijöitä. Sen mukaan ”Isis-leirille joutuneita naisia ja lapsia pitää avustaa”. Vaatimustaan he perustelevat konsuliavun antamisella, jonka ”perusteina ovat avun tarve ja joutuminen hädänalaiseen asemaan”.

   Luulisi sitä kantasuomalaisen lomailijankin saavat apua konsuliavun antamisella kun ”perusteina ovat avun tarve ja joutuminen hädänalaiseen asemaan”. Eipä ole ryhmä oikeustieteilijöitä ottanut kantaa, eikä toisaalta myöskään valtamedia.

  • Se mikä tässä keississä ihmetyttää on, että yksikään valtamedian lehti ei ole tehnyt tästä edes pientä juttua. Ei edes seiska joka on yleensä ensinmäisenä kertomassa kun jollain menee huonosti.

 2. Isis-terrosistileirin (yhteishyvä)ämmät ja sekalaisissa oloissa syntyneet lapsukaiset ovat Suomelle tärkeämpiä huolehdittavia. Heidän asioitaan ”veivataan” mediassa joka päivä ja Pasilassa oleva NATO:n trollitoimistokin kirjoittelee joka päivä säälitarinoita ISIS-terroristileirin kuvitteellisista suomalaisista. ISIS-terroristileiriläiset lähtivät perustamaan kalifaattia, mutta se arpa ei voittanut eli heidät voi jättää paikallisen oikeus&vankeusjärjestelmän hoitoon. Siellä terroristien asiat hoidetaan tehokkaasti ja vastuullisesti ketään syrjimättä. Oikeuden käyntiin myös kustannetaan asianajaja paikallisen valtion toimesta.

  Ei viranomaisia eikä valtiota kiinnosta suomalainen joka on hengenvaarassa ulkomailla. (Tosin jos olet oikeassa ”leirissä”, niin sitten sinut hoidetaan yksityiskoneella Suomeen, kuten se tutkija Atte Jemenistä). Miikka on vielä ilmeisesti osallistunut poliittisesti väärään ja vainottuun toimintaan, joten hänet eliminoidaan tällä tavalla.

  Eipäs muuten ole ollut Pasilan trollitoimistolla uutisia tästä aiheesta….?!?

  • Se vielä unohtui…

   Miten kävisi jos joku papu-ukko menisi Suomen lähetystöön ja voihkaisisi surkean näköisenä taikasanan ”asyl”? Suomesta lähtisi välittömästi yksityisjetti muutaman siiderivalaan kanssa hakemaan papu-ukkoa turvaan. Täällä odottaisi punainen matto, poliisi tai varusmiehet kasseja kantamaan ja loppuelämän sponssi. Kaiken tietenkin kruunaisi taikaseinään ”Kela-GOLD” -kortti ilman ostorajaa.

 3. Finnair jättää kuolemaan! lienee Finnairin seuraavan mainoskampanjan teema? Vai olisiko Finnair tappaa! vielä raflaavampi?

  Mikä lienee Finnairin ja Suomen valtion keskinäinen sopimussuhde? Valtion monenmoinen apu ja tuki Finnairille näyttää kyllä kelpaavan, mutta Finnairin vastaantulo kansalaisten kriisitilanteissa näyttää aika tukkoiselta.

  Vastavalkea pyytää auttamaan kykeneviä antamaan kaiken apunsa Miikka Mustoselle. Seuraamme Miikan tapausta ja vaadimme Miikan hädänalaista tilaa pahentaneita suomalaisia virkamiehiä ja viranomaisia vastuuseen laiminlyönneistään.

  • Finnair lentää paljonkin sairaskuljetuksia vuositasolla, tarvittaessa jopa vaihtamalla muutaman penkkirivin tilalle sängyn potilasta varten. Asiasta sen enempää tietämättä veikkaan, että saattajien puute tuli tässä vastaan. Lentoyhtiö todennäköisesti koki 10 tunnin lennon ilman lääkintähenkilökuntaa tarpeettomaksi riskiksi.

   • John, tuotakin kertomaasi vasten Miikan tilanne vaikuttaa tosi omituiselta.

    Kun itse skorpionin pisto tapahtui ilmeisesti jo 10 viikkoa sitten, olisi Finnairilla ja Suomen valtiolla ollut kosolti aikaa lennättää paikalle ne kaksi vaadittua saattajaa ja tuoda Miikka kotiin. Miksei näin menetelty? Mainekolhu Finnairille ja Suomen valtiolle olisi jäänyt syntymättä.

    • Koska se ei ole Finnairin velvollisuus toteuttaa. Finnair on yksityinen yritys jonka tehtävä ei ole tarjota ilmaista kyytiä ja/tai lääkintäapua. Kai sinä sen ymmärrät?

  • Finnair ei kyllä ole ainut lentoyhtiö jolla tuolta pääsisi pois. En tiedä miksei ole kysynyt muilta?

   • Nythän se ei enää ole lentokunnossa normaalilla koneella, että ambulanssilento on ainoa vaihtoehto se onkin sitten noin 100000€ paukku.

 4. Tuota, ei kai tähän tarvita mitään muuta kuin ilmoittaa Finnairin virkailijoille Thaimaassa että:”Nyt minä tarvitsen konsulikyydin Suomeen”.

  Konsulikyyti on tällaisia ja muita vastaavia tapauksia varten. Finnairin tiskillä kirjoitetaan avoimet maksulomakkeet joilla saat ruokaa, vaatteita, puhelimen ja kortin tai mitä ikinä tarvitset. Konsulikyydillä pääsee Finnairin tiskiltä kotimaahan lähimmälle lentokentälle. Eli tässä tapauksessa vissiin Vantaalle.

  Lasku tulee perässä ja sen joutuu maksamaan. Mutta Suomeen asti kaikki maksetaan.

  Tätä konsulikyytiä ei vissiin ole uskallettu mainostaa ettei ryyppäävä ja lompakkonsa hukkaava kansa lentele jatkuvasti sen piikkiin. Suurin osa kun ei maksa kun ulosoton kautta. Ja tämän konsulikyydin tietävät kaikki merimiehet ja muut jotka reissaa ympäri maailman. Kotimaahan pääset aina. Etkä tarvitse pennin jeniä.

  Tämän vinkin olisi voinut antaa jo aiemminkin mutta kun missään muussa mediassa ei aikaisemmin ole pytynyt jättämään vinkkiä anonyymisti. Sietäisi muidenkin medioiden harkita kommenttikenttien vapauttamista.

  • Finnair katsoi, ettei henkilö ollut lentokelpoinen, ainakaan ilman kahden lääkintähuollon ammattilaisen mukaantuloa saattajiksi. Tuskinpa mikään taikalause olisi tilannetta muuksi muuttanut.

   • Silloin Finnair hoitaa ko. hoitajat koneesen ja hoitaa potilaan siihen kuntoon että se voidaan lennättää normaalilla lennolla kotimaahan. Tai sitten ambulöanssilennolla, se on toinen vaihtoehto.

    Taikasana toimii aina, jos sitä osaa vaatia. Ja nyt pitää vaatia.

    Konsulikyytiin on jokainen suomalainen oikeutettu.

    • Kai järki sanoo ettei konsulikyyti voi olla vaihtoehto kattavalle matkavakuutukselle. Jos on varaa matkustaa on varaa myös vakuutukseen.

   • miten vitussa ei muka ole lentokelpoinen??? voihan siellä koneessakin maata kum vaan peti järjestetään.

  • Ei ole olemassa mitään ”konsulinkyytiä” ja konsulaatit avustaa lähinnä ruualla ja ottamalla yhteyttä omaisiin jotka kustantaa ,kuten muutama kuukausi sitten Jormalle joka joutui ryöstetyksi mennessään Thaimaasta
   tapaamaan Filippiineille ”poikaystäväänsä” jonka tapasi netissä. Ainoastaan passi jäljellä kaverilla joka makaa Makatissa kadulla paikallisten ”laupeudenenkelien” avuin. Tällaisia avustuslentoja tapahtunut vain poikkeusolosuhteissa Thaimaahan Tapaninpäivän tsunamin jälkeen.

 5. Mahdollisimman monen kannattaa luoda painetta viranomaisiin ja mediaan.Itse olen soittanut,Finnairille,ulkoministeriöön,iltalehteen.Iltalehden toimittaja vaikutti kiinnostuneelta mutta tuskin saa juttua aikaiseksi,Finnairilla selitellään ympäripyöreästi samoin kuin ulkoministeriössä.Viimeksi mainitussa instanssissa toisteli jatkuvasti ettei voi puhua kuin yleisellä tasolla ja että he kuulemma auttavat kaikinkeinoin,kysyttäessä millaisin niin vastaus oli että finnair päättää,lääkäri päättää,he eivät voi sekaaantua asiaan.Kysymykseen miksi he eivät auta sairaalan vaihdossa ei järjellistä vastausta tullut.Kaikkia kuulemma kohdellaan tasa-arvoisesti ym.paskaa täti jaksoi toistella tämän yleisellä tasolla hokemisen lisäksi.

 6. Kun lähtee matkalle niin silloin olisi syytä olla myös kunnollinen voimassaoleva matkavakuutus. Valtio ei ole kotiinkuljetuspalvelu.

  ”Valtion eli veronmaksajien tehtävänä ei ole maksaa pulaan joutuneiden hoito- ja muita kuluja tai vainajien kotiuttamiseen liittyviä kustannuksia. Näitä ei-toivottuja tilanteita varten on jokaisen matkustajan omalla vastuulla hankkia kattava matkavakuutus”, teroittaa FA:n johtava lakimies Kirsi Suopelto.

  http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Matkavakuutus-reissuun-valtio-ei-kuljeta-kotiin.aspx

  • Entä jos henkilö ei ylipäänsä kykene kommunikoimaan mahdollisesta vakuutuksesta? Miikan äidin mukaan poikansa ei ole kyennyt vastaamaan vakuutuksesta kysyttäessä eikä myöskään pysty kertomaan sähköpostinsa salasanaa, jotta asian voisi tarkistaa.

   Valtion tehtävänä on kyllä auttaa, ja siihen on erilaisia keinoja:

   ”Valtio ei siis huolehdi maailmalla rahapulaan joutuneista veronmaksajista. Kuparisen mukaan hätään joutuneelle voidaan kuitenkin tehdä poikkeuksellisesti maksusitoumus kotimatkaa varten, jos maksajaa ei lopulta löydy sukulaisista tai ystäväpiiristä.

   Maksusitoumuksen käsittelymaksu on 40 euroa, ja sitoumus on ulosottokelpoinen. Kuparisen mukaan suurin osa sitoumuksen turvin kotiin kyydityistä maksaa laskunsa, mutta toisinaan maksuja päätyy myös ulosottoon.”

   https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/2016090422213899

   • Ongelmahan tässä nyt on ollut se lentokunto. Syy on mitä luultavan pelko potilaan tilan äkillisestä heikkenemisestä lennon aikana, mikä onkin hyvin aiheellinen kun maksa on noin heikossa hapessa niin saattaa tulla esim verensyöksy jen. ja noissa mv jutuissahan on mainittu myös sekavuus. Siinä varmaan ne syyt kun finnair vaati kahta hoitajaa mukaan. Minusta aika kohtuutonta syyttää finnairia, niillä on omat sääntönsä ja se siitä.

  • Lukemani mukaan hänellä oli normaali matkavakuutus, mutta kun ei päässyt pois maasta, lakkasi lopulta matkavakuutuksen voimassaolo.

   • Miikan äiti kertoi minulle juuri äsken, että ainakin aikaisemmin poikansa on pitänyt matkavakuutuksen ottamista ehdottoman tärkeänä. Eli on todennäköistä, että hänellä oli sellainen tälläkin matkalla.

    • Vakuutusyhtiön velvollisuudet eivät pääty vakuutuksen voimassaolon lakattua jos tapaturma on sattunut vakuutuksen voimassaoloaikana.
     Vakuutusyhtiöön kannattaisi siis edelleen olla yhteydessä, mutta lukea myös kyseisen vakuutuksen ehdot.
     Olen seurannut tätä tapausta UMV:n sivuilta, eikä missään mainita mitään yhteydenotosta vakuutusyhtiöön.

    • itse veikkaan ettei tuolla ollut vakuutusta, kun siitä ei ole annettu mitään tietoja esim yhtiötä.

     • Veikkaan ihan samaa. sellaista kiertelyä ja kaartelua, että nyt ei kerrota koko totuutta siitä vakuutuksesta.

     • Näin se on. Mikäli meinaa saada pahan tilanteen tullen hoitoa ulkomailla silloin ei kannata alkaa säästämään matkavakuutuksesta. Voi vaan syyttää itseään jos ei ole matkavakuutusta eikä suinkaan Suomen valtiota ja viranomaisia.

  • Vaikka matkavakuutusta ei olisi tai se olisi mennyt umpeen sairastumisen aiheuttaman matkan venymisen takia, Suomen pitäisi auttaa lomamatkailevat kansalaisensa takaisin kotimaahansa, vaikka sitten lasku tulisikin perässä autettavalle. Tänne ollaan väenväkisin hakemassa myös terroristijörjestöön kuuluneita ISIS-morsiamia, jotka sentään lähtivät vapaaehtoisesti ja intoa puhkuen tappamaan vääräuskoisia uskonsotaansa, sekä pitämään hauskaa palvelijaorjien kiusaamisella. Markku Jokisipilän sanoin, kansalaisuus olisi pitänyt ottaa pois jo terroristijärjestöön lähtiessä, mutta sallitaanhan vangeillekin kaikkea kivaa mielen virkistykseksi, kuten paot ja vankilalomalta palaamatta jäämiset ilman sanktioita, ettei ole liian tylsää ja tule lisää syitä rikolliseen jatkouraan. Joten miksei myös ISIS-morsiamia ja ISIS-veteraaneja paapottaisi etuilukaistoin.

   • Ei, lain mukaan Suomen valtiolla ei ole todellakaan mitään velvollisuutta auttaa.

    Samoin ei sairaaloillakaan ole mitään velvollisuutta auttaa jos ei ole esittää voimassa olevaa matkavakuutusta mikä korvaa ja kattaa hoidon kustannukset.

    Ikävä kyllä näin se vaan menee.

    • Ei pidä paikkaansa. Konsulaatit ympäri maailmaa ovat sitä varten että ne auttavat maansa kansalaisia, ja kyllä, valtiolla on velvollisuus auttaa kansalaisensa pulasta. Siinä tapauksessa että on rikosvastuussa jossain maassa siellä tehdyistä rikoksista, on asia erikseen. Itse olen saanut matkarahat Suomeen kun aikanaan lähdin kävelemään eräästä työpaikasta eikä minulla ollut varaa matkustaa sillä hetkellä kotimaahan.

  • pitäis myös olla jokaisella ihmisellä saada vakutuus oli luottotiedot tai ei. nythän asia ei ole niin, luottotiedoton ei saa vakuutuksia. ennen ku kommentoit näreästi maksa laskusi, muista että esim 90 luvun laman uhrit, teki valtio luottotiedottomiksi.

   • Ikävä kuulla että olet menettänyt luottotietosi 1990-luvulla ja olet laman uhri. Tämä ei kuitenkaan muuta mitään. Suomen valtio ei ole kotiinkuljetus palvelu eikä sillä ole lain mukaan mitään velvoitetta maksaa pulaan joutuneen hoidosta tulevia kuluja. Sitä varten on matkavakuutus jonka saa myös luottotiedoton. Jos nyt on henki lähdössä niin periaatteessa voi vaan syyttää itseään jos on alkanut säästämään matkavakuutuksessa.

 7. Olen isänmaallinen mutta Finnairilla en ole koskaan halunnut lentää, eri syistä. Nyt vielä vähemmän.

 8. Itselleni tuli sama mieleen, kuin Nestorille. Matkavakuutuksen tulisi korvata vakuutuksen voimassaoloaikana tapahtuneet vahingot, vaikka niiden hoito kestäisi pidempään kuin vakuutuksen voimassaoloaika. Ilmeisesti mies on kuitenkin niin heikossa kunnossa, että vakuutusyhtiön demlat uskaltautuivat asettumaan yhteiseen rintamaan Finnair:in demlojen kanssa. Ulkoministeriöstä nyt puhumattakaan.

  • Kyllä siellä ovat kuule vakuutusyhtiöiden bisneskokpanssit torppaamassa vakuutuksenottajan etuja, maksut tosin kelpaavat aina täysimääräisinä. Samanlaista menoa kuin ahnaiden kokpanssien yksityiset verirahahoivabisnekset, joissa kupataan veronmaksajan rahaa miljonääriomistajille ja palvelu kutistetaan niin pieneen kuin mahdollista. Eiköhän tässäkin tapauksessa säästetä ulkoministeriön rahoja yhden poloisen kustannuksella johdon parempiin palkkoihin, palkkioihin ja etuihin sekä konsulaatin illalliskaviaariin.

   • Minulla on juuri päinvastaisia kokemuksia.
    Kreikassa lomalla katkennut jalan jänne leikattiin yksityispotilaana matkavakuutuksen piikkiin Suomessa, ja hyvin on kestänyt kohta 40 vuotta.
    Bangkokissa työreissussa leikattiin puhjennut umpisuoli huippuhienossa Samitivej-sairaalassa (oma huone, oleskelutila, baarikaappi, jne.) myös matkavakuutuksen piikkiin, ja hyvin on pötsi toiminut nämä 20 vuotta.
    Pari veneen kanssa hölmöilyä on vakuutus myös maksanut mutisematta.

  • Eikös pakolaisiin mene jo 3,2 mrd euroa vuodessa ja summa kasvaa koko ajan tulijoiden määrän ja perheiden yhdistymisten sekä lapsimäärän kasvaessa. Se ei todellisuudessa pienennä kuluja että tulijat jokusen vuoden jälkeen listataan tilastoissa suomalaisiksi, ja ihan tarkoituksella hämäykseksi. Tyypillinen musliminainen tekee kuitenkin työuran kotona 5-10 lapsen kera.

   Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille”
   06.03.2019
   https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348
   ”Tilintarkastaja Pauli Vahtera julkisti laajat laskelmansa humanitäärisen maahanmuuton ja kehitysavun rasituksista Suomelle Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.
   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Pauli Vahteran mukaan humanitäärinen maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa. Vahtera julkisti 3-osaisen laskelmansa Iltalehden blogissaan tiistaina ja keskiviikkona.

   Vahtera on tehnyt laajan selvityksen, jossa hän osoittaa, miten humanitäärisen maahanmuuton menot jakautuvat yhteiskunnan eri sektoreille. Luvut on eritelty Pauli Vahteran alla olevassa laskelmassa.”

   • Erittäin aiheellinen muistutus. Varsinkin vihreänpunaisille ”hyville” ihmisille hädänalaiset ja vähäosaiset kantasuomalaiset ovat suunnilleen samaa kuin talmudisteille gojimit – ainakin tänne avosylin vastaanotettuihin elintasopakolOisiin verrattuna.

  • olihan hänellä matkavakuutus… vaan seon nyt umpeen jo mennyt… kuka idiootti nyt matkavakuutusta ottaa erikseen kuukaudeksi matkan varsinaisen virallisen päättymisen jälkeen?

 9. Luulen että nyt on niin, että Miika on jo mennetty kalua.

  Pakolaisiin pistetään 1 miljardi vuodessa, mutta kituvaan suomalaiseen o centtiä.

  Hävettää olla suomalainen

  • Ei ole matkarahoista kysymys vaan arkaluontoiseksi poliittiseksi peliksi ajautunut näytelmä, vaikka siinä on ihmishenki kysymyksessä. Korkeammassa asemassa olevat henkilöt eivät halua osallistua mihinkään tilanteeseen, missä ”oma istuin on vaarassa tulla arvostelun kohteeksi”. Ajat ovat muuttuneet,eskoseni?

 10. Ymmärsin ja ”älysin lisääntyvän korruption jo vuonna -65”, siksi karistimme tomut jaloistamme ajoissa muuttamalla maata. Kaukonäköisyys onnistuu kovin harvoin, mutta tulokset sen enmmän nautittavia. Ihmishenki ei ole nykyaikana minkään arvoinen, joka muistuttaa ”mustan surman aikoja”. Miksi Suomalaiset hinkuavat ensiksikin trooppisiin maihin joissa on paljon pohjoismaalaisille vieraita olosuhteita. Uhrin terveydellinen tilanne saattaa jo olla niin heikoissa, etteivät edes lääkäritkään ole kiinnostuneita siihen puuttumaan. Kuvan mukaan turvotus saattaa olla jo tulehduttanut vatsakalvon, joten kysymys on todellakin vakavasta tilanteesta. Mies olisi syytä lennättää kiiresti Suomeen, vaikka yksityiskoneella, onhan niillä verojenkiertäjillä sellaisia kalliita ”lennokkeja”. Surkea tarina, jolla ei ole vertaista.

 11. Hävettää ja osanotto kärsiville.
  Mutta tämä on vain esimakua siitä mitä tulevaisuus on.
  Kansa vaan ei ole kypsä toisenlaiseen elämään vaan antaa mafiaveljien rauhassa ryöstää itseään ja edistää maan rappiota. Se nähtiin juuri hetki sitten vaaleissa.

 12. Suomen pitäisi listata maat joihin matkaavat ovat reissussa ihan omillaan.

  Itseäni ei pätkääkään kiinnosta reissata moisiin p*rsläpi -paikkoihin, näköjään joitain kiinnostaa.

 13. Kaikilla, jotka pystyvät edistämään tätä asiaa, on tilaisuus auttaa. Toivottavasti tämä tapaus saa laajaa huomiota myös valtamediassa. Jos se on vaikutusvaltaisten ihmisten etujen vastaista, niin sitten tietenkään ei saa.

  Kysytään itseltämme: ”Haluammeko olla tällaisia ihmisiä, jotka jättävät toisen ihmisen kuolemaan?”

  ”Mutta kun maailma vaan nyt on tällainen!” -Ei se ole tällainen, se on juuri sellainen millaiseksi ihmiset päättävät sen tehdä!

  Tällä hetkellä todellisuutemme on vielä sellainen, missä vaikutusvaltaisen ja varakkaan ihmisen henki on monin verroin arvokkaampi. Olemme sallineet asian olla niin. Emme ole riittävän voimakkaasti halunneet asian olevan toisin. Vielä.

  Aivan sama, onko valtiolla velvollisuutta auttaa vai ei. Onko sairaalalla velvollisuutta auttaa vai ei. Auttaminen alkaa halusta auttaa. Ulkoinen maailma on heijastus ihmisten sisäisestä maailmasta. Kun on tarpeeksi halua, uskomattoman paljon asioita tapahtuu. Silloin kun rahaa ja valtaa pidetään ensisijaisesti tärkeänä ja ihmisten hyvinvointia vasta toissijaisena, lopputulos on parhaillaan havaitsemamme kaltainen. Näin olemme toimineet jo satoja vuosia. Kenties tuhansia.

  Olisikohan jo aika?

  Kiitos Vastavalkealle näin tärkeästä uutisesta! Kaikki myötätuntoni Miikalle ja hänen läheisilleen.

  • Minusta omituinen kysymys, ”jättävät ihmisen kuolemaan”.Meidäthän siihen juuri koulutetaan. Kun saat ammuttua magasiinisi tyhjäksi, ja jälki on sen mukaista SAAT SIITÄ KUNNIAMERKKEJÄ rintas täyteen. Lähimmäisen rakkaus sopii vain ”hihhuleille”jotka lyövät rumpua ”Karhupuistossa”. Pelastusta eurolla, (markalla)pum,pum,pum. Siviilin ja rintamamiehen välillä ei ole mitään arvoja.

 14. Todella törkeää suomen hallitukselta, ja sen viranomaisilta,ollaan huolissaan ihmisoikeuksista, mutta ne ihmisoikeudet mistä ollaan huolissaan ei koske kantasuomalaisia,sen olen huomannut monissa asioissa, eritoten finnair vetää tästä alta lipan, teen lupauksen että en koskaan kuuna päivänä tule lentämään finnairilla, toivon että eivät muutkaan.

  Myöskin suomen hallitukselta riman alitus!. Miikka suomeen saamaan oikeudenmukaista hoitoa.

  Hävetkää HALLITUS ja FINNAIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. On EU-Jäsenyydestä jotain hyötyäkin, nimittäin toisessa EU-Maassa hoitoa saa huomattavasti helpommin kuin esim. Thaimaassa, sellaisen sinisen kortin avulla. Siihen ne hyödyt kyllä sitten jääkin.

 16. Kommentoijat eivät nyt ymmärrä mistä tässä on kyse. Kyse on siitä että yhden suomalaisen annetaan kuolla ulkomailla jotta valtaapitävien viesti menee perille: Ulkomaille ei passaa matkustaa ja eri mieltä olevia ei auteta. Silloin kansa jää Suomeen ja kituu valtaapitävien alaisuudessa koska ei uskalla lähteä edes lomalle. Ja ne jotka ovat erimieltä asioita, niiden annetaan kylmästi kitua ja kuolla vaikka tuskaan.

  Kuvitelkaa jos Thaimaassa olisi joku homo-lobbyn jäsen. Mikä reimuraari ja jukkohali olisi saattamassa henkilöä Thaimaasta ideariihi-lennolla Suomeen. Mutta kun kyse on henkilöstä joka avoimesti on oligarkkeja vastaan, niin hänestä tehdään varoittava esimerkki. Sen jälkeen muut suomalaiset nöyrinä kumartavat vallanpitäjiä.

  Kyse on vallasta!!! Ja sitä ei voi rahalla ostaa. Kuten tässäkin tapauksessa on nähty.

 17. Mitenkäs Sale Niinistö tuli silloin Kauko-Idän suuresta tsunamista pelastautuneena Suomeen ? Taisi olla ensimmäisten saapujien joukossa.
  Tuttavapiiristäni huuhtoutui veteen äiti ja kolme lasta sekä lasten isovanhemmat. Vain isä jäi henkiin. Olisi sitä isänmaallista henkeä ja henkistä tukea tarvittu onnettomuusalueella henkiin jääneiltä suomalaisilta kanssakärsijöille, joille kävi itseä huonommin. Siinä tilanteessa olisi vaadittu todella rohkeutta, vastuuntuntoa sekä tilannetajua, mikäli olisi ollut varallisuutta ja mahdollisuutta jäädä auttamaan maanmiehiä onnettomuusvaltioon.

  • ei taida salen runkkaria painaa, jätkä on vanha tekijä, tahri jo aikoinaan vereen kåtensä lamauhreilla

   • Ymmärtäähän sen että natsipelleillä on menny tunteisiin kun aatetoveri makaa letkuissa tekemässä kuolemaa. Mitäs ei ottanut matkavakuutusta kun lähti ulkomaille? Oma moka.

    • Olen ymmärtänyt käydystä keskustelusta, että Miikalla oli ollut tapana ottaa matkavakuutus, mutta tämän matkan osalta siitä ei ole varmuutta. Miika itse on ilmeisen kykenemätön toimimaan vakuutusasiassa. Miikan vakuutusyhtiön olisi syytä toimia asiassa ja ilmoittautua vakuutuksenottajan tueksi.

     Tätä kommentoinut lähinnä natottajanatsiksi muissa keskusteluissa osoittautunut nimimerkki 12.7 ItKK 96 ilakoi Miikan vastoinkäymisellä ja tekemisellä kuolemaa nimitellen häntä natsipellejen aatetoveriksi. Natsilaisuuden sisälläkin on ilmeisesti eri genrejä, jotka taistelevat verisesti keskenään.

     Natottajanatsit ovat mitä ilmeisimmin Suomen valtiojohdon kattavassa suojeluksessa. Ovatko he jo todella siinä asemassa, että voivat sanella valtiojohdolle, ketä kannattaa pelastaa Suomeen, ketä ei?

     Miikan tarina käy entistä mielenkiintoisemmaksi. Vastavalkealle ilmoittautui jo ensimmäinen Thaimaassa asuva suomalainen, joka tarjosi asiassa apuaan. Jos Suomen valtio, Finnair tai natottajanatsit eivät halua Miikkaa auttaa, ainoaksi keinoksi jäänee koota vapaaehtoisporukka apuun.

    • Arvoisa 12.7 ItKK 96, ihan noin paremmin tiedostavana, kertoisitteko kuinka thaimaalaisen sairaan vaimonsa omaishoitajana toimiva mies sopii rotuopeistaan tunnettujen ”natsien” viitekehykseen? Onko isänmaallisuus mielestänne samaa kuin ”natsismi”? Ovatko siis kaikki isänmaalliset, poliittisista näkemyksistään riippumatta ”natseja”. Entäpä isänmaalliset hipit? Entäpä isänmaalliset vasemmistolaiset, oikeistolaisista puhumattakaan…
     -Herra Kenraali, meidät on piiritetty.
     -Loistavaa, nyt voimme hyökätä joka suuntaan!

  • Kreikkalaiset sentään ovat oppineet säilyttämään henkensä ”haaksirikon tapahtuessa”. Välimerellä karille ajaneesta risteilijästä miehistö otti pelastusveneet omiksensa jättäen matkustajat huolehtimaan itsestään. Kanasallisuuksissa on suuret erot, jostakin tuntemattomasta syystä. Niinkuin TAPSA lauloi, ”ON OMA NAHKA takeää”, kait kissa hiirtä pyydystää.

 18. Miikkaa pisti skorpioni jo 10 viikkoa takaperin, ei neljä, hän on päivittänyt 14.4 tämän tapauksen fb-seinälleen.

 19. Tässä se näkyy että veronmaksajana kansalainen on jees valtiolle mutta jos joutuu pulaan ulkomaiilla niin kaikenlaiset byrokraattiset säännöt tulee suomeen paluun vaikeuttamiseksi ja valtiolta ei heru rahoja eikä apua näiden ongelmien selvittämiseksi. Tänne kyllä hyysätään valtion varoin kaikenmaailman pakolaisia ja myös takaisin kotimaihinsa rahoja laskematta vaikka he ei ole maksaneet penniäkään veroja suomeen. Tässä asissa suomalaisten pitäisi olla tasaarvoisia ainakin pakolaisten kanssa ja mieluummin vähän enemmänkin.

  • Ainoa asia, joka vaikeuttaa kyseisen henkilön Suomeen paluuta niin se, että ei viitsinyt maksaa matkavakuutusta koko matkan ajaksi.

   Mistään muusta tässä ei ole kyse. Jokainen vähänkin järkevä ihminen tajuaa, että se matkavakuutus kannattaa ottaa, jos ei mieli jäädä kohdemaan sairaaloihin hoitoon. Ei ole kyse byrokratiasta vaan omasta valinnasta maksaako muutaman kympin matkavakuutuksesta vai ei.

 20. Tällaiseksi maailma menee kun se kaapataan sionistien ja heidän ’rapparipukkien’ haltuun jotka eivät välitä muista kuin itsestään ja hedonismistaan muiden kustannuksella
  On Chosen-Mess — juutalaisten mahtipontisten sionistien ’valituksi nousun hulluus’
  Atzmon piiskaa sionisteja jotka turmelevat läntisen kulttuurin
  Nyt olisi esim. Soroksella loistava paikka osoittaa että ’valittuja’ muukin kiinnostaa kuin Euroopan tuhoaminen
  GILAD ATZMON
  Jews often brag about their genius gene pool and about the fact that so many Nobel Prize winners are Jewish (20%). Jews frequently boast about their power in politics, media and finance. “Jews must never be afraid to use their well-earned power” was the title of a recent article by Alan Dershowitz, who was a member of Epstein’s legal team and was later accused by one of the victims’ lawyers of himself participating in the sex trafficking ring.
  … Their actions display a dismissal of others that verges on complete contempt for humanity. This is the crux of choseness.
  To be chosen is to see oneself as an exceptional creation. It entails blindness to otherness. It is a form of impunity. To be chosen often involves a near or total lack of empathy. Such lack is often defined in terms of acute narcissism and psychopathy.
  … enemmän linkin artikkelissa

  https://www.gilad.co.uk/writings/2019/6/24/on-cohsenmess
  http://www.unz.com/gatzmon/on-chosen-mess/

 21. Myös suomalaiset hengenvaarassa olevat maksasairaat on tuotava hoitoon kotimaahansa olipa sairauden syy mikä tahansa.

  • Ei. Suomen valtio ei ole myöskään velvollinen auttamaan lomamatkalla ryyppäämällä maksakirroosiin sairastuneita spurguja. 😂 😂 😂

   • Silloinhan tuolla periaatteella saa kaikki suomalaiset sairaat jättää ulkomaille kun sairastuminen on niiden oma syy ja niinhän suomi toimiikin. Mitäs matkustavat ulkomaille pysys suomessa.

    • Vain ne, joilla ei ole vakuutusta saadaan ja voidaan jättää.

     Ja tuolla hemmolla oli jo maksasairaus entuudestaan, joten silloin mennään muutoinkin omalla riskillä. Vakuutus ei nimittäin välttämättä korvaa kuluja, jos on jo olemassa oleva sairaus ja se pahenee matkalla.

     Koko juttu haisee. Epäilen, että mitään skorpionin pistoa on ollut vaan kaveri on juonut reissussa loppuun jo valmiiksi kirroottisen maksansa.

     Mutta muut ”sotilaat” voivat nyt kerätä kolehdin, jolla omammaam miäs saadaan parempaan sairaalaan tai kotiin.

    • Kieltämättä tässä on kyllä vähän ilmoilla sitä tuttua Johan Bäckmanilaisen agitaattorin Janus Putkosmaista kaalisopankäryistä disinformaatiota millä pyritään lietsomaan epäluottamusta Suomen valtiota ja suomalaisviranomaisia kohtaan.

 22. Melkoinen määrä kyynisiä mulkkuja täälläkin kommentoimassa,yksi varmaankin sama joka tilannehuoneessa trollaa Venäjästä ja suurinpiirtein kaikesta.

 23. Olis kannattanut varmaan käydä kaikki lentoyhtiöt läpi jotka lentävät Eurooppaan. Ei esimerkiksi saksassakaan ketään sairaalasta pihalle heitetä oli vakuutusta tai ei. Eli olis lentänyt mihin tahansa Euroopassa ja hakeutunut perille päästyään sairaalaan. Hoito on kuitenkin ihan toista kun noissa kehitysmaissa.

 24. Miksi tähänkin asiaan sekoitetaan maahanmuuttajat??? Vaikka suomeen ei ikinä olisi tullut yhtään ulkomaalaista niin tuo tyyppi olisi Thaimaassa ihan samanlaisessa kusessa kun nytkin. Tuo typerä öyhötys vaan karkoittaa ison osan niistä ihmistä jotka saattaisi pystyä auttaan. Miettikää sitä.

 25. Ilmaista konsulikyytiä ei ole olemassakaan Se on pelkkä myytti. Jos ei ole matkavakuutusta, niin voi-voi. Ja ymmärrettävästi Finnair vaati hoitohenkilöstöä 10h:n matkalle. Koneet ovat myös varmasti täynnään, joten sänkyä ei sinne noin vaan saada. Sukulaislähteen mukaan oli jo tällöin sänkykunnossa.

  Ambulanssilento maksaa 100 000 eurosta ylöspäin. Just olet ilman vakuutusta matkassa ja valmis tuon maksamaan omasta pussista, ongelmaa ei ole.

  Ja vakuutus kattaa, jos sairaus on alkanut vakuutuskauden aikana. Tosin, jos kaverilla oli jo maksa huonossa hapessa ennestään, kuten MV kertoi, voi olla, että vakuutusyhtiöt ovat sanoneet, ettei vakuutusta enää saa ja kaveri on lähtenyt silti reissuun.

  Nämä kaikki tiedot ovat kaikkien luettavissa jo ennen matkan suunnittelua, ilman isompaa vaivaa etsiä tietoa.

  Ja mitä tulee Niinistöön. Ihan rahvaan kanssa tämä kotiutettiin kylpytakissa. Ei ole Saulin vika, jos tämä sattui jäämään tsunamissa henkiin ja muita menehtyi. Thaimaasta palautettiin kaikki henkiin jääneet ja löydetyt vainajat.

 26. Ilmaista konsulinkyytiä kotiin ei ole

  Jos olet hädässä ja tarvitset varoja kotimatkaa varten Suomeen etkä onnistu saamaan niitä yllämainituilla keinoilla, voi edustusto erityistilanteessa avustaa rahavarojen siirtämisessä (+ toimitusmaksu 40 euroa) tililtäsi ulkoministeriön tilille. Tallettajana voi olla myös joku muu nimeämäsi henkilö. Vasta rahansiirron jälkeen avustussumma voidaan maksaa edustuston kassasta.

  Jos tilapäisesti ulkomailla oleskelevan hädänalaisen tila on aiheutunut rikoksesta, vakavasta sairaudesta tai muusta näihin rinnastettavasta syystä eikä talletuksen saaminen ole mahdollista, voi edustusto harkita poikkeustapauksessa avustuksen myöntämistä takaisinmaksusitoumusta vastaan kotimatkaa varten, edullisimman matkustustavan mukaisesti.

  Takaisinmaksusitoumusta vastaan annettu avustus on ulosottokelpoinen ilman erillistä päätöstä.

  https://um.fi/rahat-ja-lompakko-varastettu-tai-kadonneet

 27. Onhan myös kansainvälinen sopimus hädänalaisten auttamisesta ulkomailla kuten isisäidit ja niiden lapset joiden palautusta on vaadittu kansainvälisiin sopimuksiin vedoten tässä tapauksessa voisi vedota niihin kun sairastunut ei voi omin voimin palata kotiin.

  • Ei tässä nyt auta, kuin teidän ”sotureuden” kerätä kolehti ”soturikaverillenne”. Sellainen 100 000-200 00 euroa. Kai teillä nyt sen verran on halua auttaa oman maan sotilasta??

 28. Muistakaa kuomat myös se, että on Euroopan Unioni. Sen sopimukset velvoittavat kaikkien jäsenvaltojen lähetystöjä auttamaan, mikäli henkilön omaa lähetystöä ei ole tai sieltä ei saa apua. Apua on tietysti kaikenlaista, joten loppujen lopuksi kyse on aika poliittisesta tahdosta. Esim. Atte Kalevan tapaus innoitti kyllä väkijoukot reippaaseenkin selkään taputtamiseen, vaikka siinä tarinassa valetta oli ehkä enemmän kuin mitä Kortesjärven Ylikylän nuorisoseurantalolla on koskaan kuultukaan.

  • Thaimaa ei tietääkseni kuulu Euroopan Unioniin.

   Loppujen lopuksi kyse on omasta valinnasta. Jos olet matkalla ilman vakuutusta, olet omillasi, ihan sama minkä maan lähetystöön menet itkemään.

 29. Kotikunnan sairaanhoitopiiri on velvollinen auttamaan miikkaa, lähettää kaksi lekuria finnairilla bangkokkiin ja paluulennolle potilas mukaan. Outo on tuo finnair kun ei ole ottanut mukaan vaikka matkustuslupa on vai onko finnairin lentäjät parempia asiantuntijoita kuin lekurit.

  • Ei ole kotikunnan sairaanhoitopiirillä mitään velvollisuutta lähettää ketään Bangkokiin. Suomen sairaanhoitopiirien velvollisuudet eivät ylety Thaimaaseen. Jos olet matkalla ilman vakuutusta, olet omillasi.

   Finnairilla on lentäjiä, stuertteja ja lentoemäniä lennoilla, mutta ei lääkäreitä tai hoitajia. Lentolupa ei tarkoita sitä, että voi lentää ilman sairaanhoitohenkilöstöä 10 tuntia. Finnair olisi ottanut kyytiin, jos sellaisia olisi löytynyt mukaan, mutta ei löytynyt. Rahalla (matkavakuutuksella) varmasti olisi löytynyt ja vakuutuksella saanut vaikka ambulanssilennon.

 30. Taitaa nuo ”sairaat agendat” löytyä maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvien riveistä!
  Heillä on agendana tuhota/sekoittaa Euroopan valkoinen väestö, ja saattaa koko Eurooppa sekasortoiseen tilaan…

 31. Finnair ei voi ottaa kyytiin henkilöä joka on vuodepotilas ja todennäköisesti vaatisi injektoimista taikka lääkkeiden antamista….Finnairin henkilökunnalla ei ole lupia pistoksien tai lääkkeiden antamiseen.

 32. Matkavakuutus ja tulostettu matkavakuutuskortti tai -todistus, joka on aina mukana taskussa. Ikinä ei voi tietää joutuuko matkalla sellaiseen onnettomuuteen, jossa menettää tajuntansa.
  Mitä skorpioniin tulee niin sen pistos on myrkyllinen, mutta yleensä se ei ole tappava terveelle aikuiselle. Vastaa ampiaisen tai mehiläisen pistoa. Tässä taitaa nyt olla kyseessä joku muu sairaus.

 33. Heikki Hiiri: älä vedä väitteitä hatusta. Missään ei ole tietoa, että Miikalla olisi ollut maksasairautta ennen matkaa, vaan kyse on maksatulehduksesta, joka on selvästi yhteydessä kahteen skorpionin pistoon.

  Lähetystöjen tehtävänä on auttaa hätään joutuneita Suomen kansalaisia. Se ei välttämättä tarkoita maksamista, vaan esimerkiksi hoitopaikan järjestämistä, minkä lähetystö lopulta tekikin, mutta vasta kun eräät kansanedustajat olivat olleet siihen yhteydessä. Jos lähetystö olisi reagoinut omaisten hätähuutoihin, Miikan tilanne olisi todennäköisesti nyt paljon parempi.

 34. Siis valtio antaa maahanmuuttajille tuhansia euroja ja kustantaa kaiken mitä he tarvitsevat (siivous, ruoka, opiskelu tms.) Ja mikä on kiitos? Täällä ne ahdistelee ja raiskaa suomalaisia naisia ja TYTTÖJÄ minkä kerkeevät (en yleistä mutta niin monet uutiset lukenut ja kuullut että pistää vihaksi!)
  Sitten kun on suomalaisesta kyse, ei voida auttaa KOSKA EI OLE VAKUUTUSTA.
  Onko niillä maahanmuuttajilla sitten joku vakuutus kun suomeen kerran pääsevät?

 35. Eri maissa eri tavalla ? Onko yksilön auttaminen ulkomailla, Suomen perustuslaissa, tuskin. Epäilen valtion olevan vastuussa yksityisen henkilön ulkomailla vietetystä ajasta, tuskin ? Kun KISSA kaataa maitokuppinsa, niin se ei mene emännän syyksi. Kissa siitä rapsut saa. Hait raatelevat uimareita joka vuosi, pitäisikö siitäkin syyttää valtiota,häh ? Ihmisen pitää olla varautunut tilanteisiin, ottamatta hengenvaarallisia riskejä. Juuri muutama viikko sitten ”kiipeilijä putosi ja kuoli”, ketä siitä pitäisi syyttää ? VUORTAKO ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here