Miikka saa apua kansalaisilta (päivitetty 26.6.)

52
Miikka ja vaimonsa Oomi.

Vaihtoehtomedioiden nostattaman somemyrskyn ja kansalaisvaikuttamisen seurauksena eräs Miikka Mustosen tilanteesta kuullut kansanedustaja on tehnyt ulkoministeri Pekka Haavistolle selvityksen tapauksesta ja esittänyt kiireellisen avunpyynnön.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun skorpioni pisti Mustosta Thaimaassa, jossa hän matkusteli thaimaalaisen vaimonsa kanssa. Hänen sairastuttuaan maksatulehdukseen Finnair kieltäytyi ottamasta häntä lennolle Suomeen, vaikka kolme paikallista lääkäriä, mukaan lukien lentokenttälääkäri, oli kirjoittanut lentokelpoisuustodistuksen. Lentoyhtiö perusteli päätöstä viime kädessä sillä, ettei saattajiksi lennolle löytynyt kahta lääkintähuollon asiantuntijaa. Sittemmin Mustosen tilanne on heikentynyt entisestään, ja nyt henkiinjäämisen edellytyksenä on siirto riittävän korkeatasoiseen bangkokilaiseen sairaalaan ja siellä annettava asianmukainen hoito, mukaan lukien nesteenpoisto-operaatio.

On tärkeää tiedostaa, että myös Mustosen Oomi-vaimo on hädänalainen. Hän joutui vuosia sitten Thaimaassa liikenneonnettomuuteen, jonka seurauksena hän sai aivovaurion ja sairastui epilepsiaan. Oomin toimintakyky on alentunut, ja Miikka olikin onnettomuuden jälkeen toiminut vaimonsa omaishoitajana. Nyt vaimo on — osittain omien lääkkeidensä puutteesta kärsien — viettänyt viikkoja miehensä vuoteen vierellä sairaalassa ja auttanut kykyjensä mukaan mm. puhtaanapidossa. Hänenkin voimansa alkavat olla lopussa. Sama pätee Miikan äitiin, joka on sinnikkäästi soittanut useita satoja puheluita koettaen saada apua ja edes median huomiota pojalleen ja hänen vaimolleen. Myös Miikan sisko on tehnyt paljon työtä veljensä auttamiseksi mm. auttaen äitiään yhteydenotoissa.

Miikan jalatkin ovat turvonneet.

Toistaiseksi vain Suomen vaihtoehtomediat ovat reagoineet pariskunnan ahdinkoon, vaikka lukuisat kansalaiset ovat pyytäneet valtamedioita uutisoimaan tapauksesta. Tänään allekirjoittanut lähetti Mustosen tapauksesta tietoa mm. Ylelle, HS:lle, IS:lle ja IL:lle. Vaikenemisen muuri saattaa kuitenkin olla rakoilemassa, sillä — kuten johdannossa totesin — eräs kansanedustaja sai avustajansa kautta tietoa Mustosen ja puolisonsa tilanteesta, soitti Mustosen äidille ja laati sitten kiireellisen avunpyynnön Pekka Haavistolle. Hän välitti avunpyynnön tiedoksi konsulipalveluiden johdolle.

HAAVISTO ON NYT paljon vartijana. Jääkö hänestä merkintä kuolemanvaarassa olevan suomalaisen ja hänen heitteillejätön uhkaaman, avustettavan puolisonsa pelastamisesta, vai jääkö hänenkin osallisuutensa neuvojen antamisen tasolle? Neuvoja Mustosen äiti ja ystävät ovat saaneet jo riittävästi. Entä aikooko sisäministeri Maria Ohisalo toimia asiassa ottaen huomioon, että sisäministeriön vastuualueelle kuuluu myös kansainvälinen pelastustoiminta?

Kuten Vastavalkean edellisestä aihetta käsittelevästä artikkelista selviää, tätä päivää ennen vain ns. tavalliset kansalaiset ovat aktiivisesti auttaneet Mustosta ja tämän puolisoa. Yksi tuoreista esimerkeistä on eilen Vastavalkeaan yhteyden ottanut Thaimaassa asuva suomalaismies. Miikan äidin saatua häneen yhteyden hän siirtyi kotoaan Pattajalta Bangkokiin auttaakseen uuden hoitopaikan järjestämisessä. Mies on viettänyt lähes koko tämän päivän sairaalassa. Siirto ei kuitenkaan vieläkään järjestynyt. Jo aiemmin toinen, Thaimaassa lomaileva suomalainen oli alkanut auttaa pariskuntaa. Myös muunlaista vapaaehtoisapua saattaa järjestyä. Kaikenlainen apu onkin nyt entistäkin tärkeämpää.

Suomen Thaimaan-lähetystön kanta on, että Miikan vaimon pitäisi pärjätä itse, mikä on hyvin erikoinen huomioon ottaen vaimon tilanne ja paikallisten suomalaisten vapaaehtoisten korvaamattomaksi osoittautunut apu.

Poliisi on tänään päättänyt myöntää Miikan tukijoille rahankeräysluvan Miikan auttamiseksi neljän kuukauden ajaksi. Päätös koskee Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen aluetta.

Tiedot keräyksestä:

Keräys on päättynyt.

PÄIVITYS 26.6. klo 10.50: Miikan lähipiiristä on tullut tieto, että Suomen Thaimaan-lähetystöstä on tänään käyty ensimmäistä kertaa tapaamassa Miikkaa. Vaihtoehtomedioiden tiedottamisella ja ihmisten aktiivisuudella on ollut vaikutusta. Sitä on syytä jatkaa kunnes Miikka on saatu asianmukaiseen hoitoon.

PÄIVITYS 26.6. klo 13.30: Vaikka lähetystöstä käytiin tänään sairaalassa, vierailusta ei ollut apua. Lähetystön edustajat eivät kuulemma voi auttaa toiseen sairaalaan pääsemisessä. Lääkäri puolestaan on kertonut, että Miikka kuolee, jos ei saa oikeaa hoitoa. Hän kuitenkin jatkaa sairaalanvaihdon yrittämistä.

Lähetystön edustajien kertoman mukaan he eivät olleet saaneet mitään viestiä ulkoministeriöstä, vaan saapuivat muualta tulleiden yhteydenottojen seurauksena.

Kaikenlainen apu ja tiedottaminen on siis edelleen ensiarvoisen tärkeää.

PÄIVITYS 26.6. klo 18:50: Miikan äidin haastattelu nettiradiossa — kuunnelkaa ja jakakaa! Alla linkki YouTube-tallenteeseen lähetyksestä.

Haastattelussa Miikan Äiti: Miika kuolemassa Thaimaassa — Miksi valtio ei tee mitään?

Vastavalkea jatkaa tilanteen seuraamista ja Miikan ja puolisonsa tukemista.

Lue myös

52 KOMMENTTIA

 1. Vihreillä ministereillä on näytön paikka että saako ne suomeen tuotua muita kuin ulkomaisia pakolaisia.

 2. Itse harvoin annan enää nykyään hyväntekeväisyyteen. Tein poikkeuksen. Mikäli matkavakuutus muuten löytyy, kun mies saadaan jaloilleen, YLE:n johtoa voitaisiin kaikki keräykseen osallistuneet muistaa tutkinta pyynnöllä murhan yrityksestä poliisille. Mikäli YLE olisi julkaissut jutun, olisi vakuutus yhtiön ollut vaikea pidättäytyä toiminnasta. Näin ollen kiitos VastaValkealle ja UMV-lehdelle.

 3. Vittu on perseestä. Pakolaisiin pistetään 1 miljardi vuodessa. Sitten kun oma Suomalainen on kitumassa, niin 0 centtiä !

   • Tuota kehitysmaalaisten elintasopakolOisten paapomiseen käytettyä summaa vastaavasti on viime vuosina jouduttu kasvattamaan KOROLLISTA ulkomaanvelkaamme. Viherpunikeilla on sellainen harhainen houre, että valtionvelkaa ei tarvitse koskaan maksaa takaisin – se ei ole tästä maailmasta peräisin.

    • Velkaantuminen perustuu velkarahajärjestelmään. Sen ainoa tarkoitus on tietenkin velkaannuttaa. Velkoja voidaan ’antaa anteeksi’, jos valtio luopuu suvereniteetistaan.

     • Suomi ei ole enää suvereeni, koska maanpetturit masinoivat sen EU-diktatuuriin ja edelleen euron kautta Rotschildin kasaarimafian velkaponzi-rahajärjestelmään. Minkäänlaista ulkomaanvelkojensa anteeksisaamista Suomella ei ole näköpiirissä.

     • Jos meinaa päästä sairaalahoitoon ulkomailla niin silloin on syytä olla matkavakuutus joka kattaa siitä hoidosta aiheutuvat kulut. Suomen valtio kun ei ole velvollinen niitä maksamaan.

      ”Valtion eli veronmaksajien tehtävänä ei ole maksaa pulaan joutuneiden hoito- ja muita kuluja tai vainajien kotiuttamiseen liittyviä kustannuksia. Näitä ei-toivottuja tilanteita varten on jokaisen matkustajan omalla vastuulla hankkia kattava matkavakuutus”, teroittaa FA:n johtava lakimies Kirsi Suopelto.

      http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Matkavakuutus-reissuun-valtio-ei-kuljeta-kotiin.aspx

     • Miikan äiti kertoi minulle, että ainakin aikaisemmin poikansa on pitänyt matkavakuutuksen ottamista ehdottoman tärkeänä. Eli on mahdollista, että hän oli ottanut sellaisen tällekin matkalle.

      Kyllä valtion joka tapauksessa pitää koettaa pelastaa hengenvaarassa oleva kansalaisensa, olipa hän sitten hengenvaarassa Suomen rajojen sisällä tai niiden ulkopuolella, jos apua ei muuten järjesty.

  • EI kai tämä maa nyt kovin persiistä voi olla jos tänne haluaa Thaimaasta sairaalahoitoon, koska se olisi täällä ilmaista. Se että jos ei ole vakuutusta korvaamaan matkan kustannukset, niin se on tietysti huono juttu.

  • Niin, kun valtio ei halua auttaa. Siitähän nyt on kyse.
   Se kaataa rahaa kohteisiin jotka hyödyttävät pääosin vain pientä eliittiä joka ei edes ole avun tarpeessa.

  • Mikähän se valtion vastuu tässä tilanteessa on? Jos ei tavan lentokoneella pääse niin sitten pitää hommata sairaalalento, joka maksaa x euroa. Mutta tietääkseni valtio ei sellaista kustanna vaan pitää olla joko vakuutus, tai sitten rahaa tilillä.

 4. Mitä tarkoittaa se, että keräys on voimassa vain kaakkois-Suomen alueella? Missä netti sijaitsee?

 5. Olen varma, että rahankeräyksen laillisuudesta jokin taho tekee vielä valituksen. Eihän asiaa ole vielä käsitelty korkeimmassa oikeudessa. Näin Paskastaniassa. Kiitokset Vastavalkealle, upea sivusto.

 6. Turhaan viedään Suomeen kuolemaan,tiedän monta samanlaista k noin 3 kk eikä niitäkään autettu

  • Viinaa ryyppäämällä maksansa tuhonneen alkoholistin loppu voi olla puistattavan karmaiseva. ☠️

   • Voi olla, mutta tässä tapauksessa ei ole kyse siitä, vaan skorpionin pistoksen aiheuttamasta maksatulehduksesta, joka on ihan sellaisesta aiheutuneeksi diagnosoitu. Jätä tuollaiset kyyniset heitot pois ja koeta edes ajatella itsesi vastaavaan asemaan. Tiedän, se voi olla vaikeaa.

   • 12.7 ItKK 96

    Kommentointisi näissä Miikka-ketjuissa tuo kyllä mieleen arjalaisen sotilaan, joka ei ryyppää eikä rällää (paitsi mitä nyt joskus Lemmenjoella). Ylemmyytesi suhteessa alkoholistiksi nimeämääsi Miikkaan on myös perin tuttua jo Hitlerin ajoista; heidäthän natsi-Saksa tuhosi. Tuota ei voi oikein muuten tulkita kuin kuoleman toivomukseksi Miikalle.

    Ällistyttävällä tarkkuudella näet Miikan ensinnäkin laiminlyöneen matkavakuutuksen ottamisen ja toiseksi oman syyllisyytensä tilaansa. Jos olisit opiskellut lääketiedettä, olisit mitä mainiointa ainesta Kelan lääkäriksi

    Kuoleman toivominen toisille ihmisille ei ole Vastavalkean palstoilla sallittua.

 7. Jeesasin tänään muutamaks päiväks sairaalamaksuja, kun ei enempään ole varaa. Eikö kannattais käyttää rahat ja vaikka lennättää härmästä joku joka handlaa akuutin, eli sen nesteen poiston?

 8. Tässä on kyse yksinkertaisesti siitä, ettei hengenvaarassa olevan suomalaisen pelastamiseksi tehdä kaikkea sitä, mikä olisi mahdollista tehdä. Keinoja kyllä olisi. Valtio voisi periä pelastusoperaatiossa tarvittavat varat jälkikäteenkin omaisilta.

  ”Valtio ei siis huolehdi maailmalla rahapulaan joutuneista veronmaksajista. Kuparisen mukaan hätään joutuneelle voidaan kuitenkin tehdä poikkeuksellisesti maksusitoumus kotimatkaa varten, jos maksajaa ei lopulta löydy sukulaisista tai ystäväpiiristä.

  Maksusitoumuksen käsittelymaksu on 40 euroa, ja sitoumus on ulosottokelpoinen. Kuparisen mukaan suurin osa sitoumuksen turvin kotiin kyydityistä maksaa laskunsa, mutta toisinaan maksuja päätyy myös ulosottoon.”

  https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/2016090422213899

 9. tän pakottaminen voitaisiin jo lopettaa! hemmo ei kerro mitään vakuutuksestaan, joten tuskin sillä sitä oli. sen jälkeen ainut mikä olisi kelvannut sille oli suora lento suomeen finnairilla. sieltä pääsisi tänne kymmenillä muillakin yhtiöillä yhdellä välilaskulla, mutta niiltä se ei edes kysynyt asiaa. ja vaikka kaikki olisivat halunneet ne hoitajatkin mukaan, niin ei noiden kustantaminen olisi normi palkansaajalle mikään ylivoimanen tehtävä. nää jäi kaikki tekemättä mutta face päivittyy säälitarinalla+kuvilla!

  • Onpa täällä taas myötäeläviä kommentteja!

   Mustonen ei ensinnäkään ole enää pitkään aikaan kyennyt kommunikoimaan. Finnairin päätöksiä hän odotti kesäkuun alussa kolme päivää Bangkokin lentokentällä. Finnair ei suostunut edes järjestämään hänelle lepohuonetta. Hänelle kirjoitettiin kaikkiaan kolme lentokelpoisuustodistusta, mutta lopulta mikään ei riittänyt. Kolmen päivän turhan odottelun jälkeen hänen täytyi palata sairaalaan, minkä jälkeen hänen tilansa heikkeni nopeasti niin, ettei hän enää ollut lentokelpoinen.

   Onhan se varmasti helppoa ja kivaa heitellä lonkalta tuollaisia kommentteja.

   • siinä olisi ollut hyvää aikaa kysyä muilta lntoyhtiöiltä onnistuisiko, mutta ei sitten jaksanut.

 10. Tuttavani, Suomen kansalainen, oli kotiarestissa Turkissa, siellähän on ollut mielivaltaisia pidätyksiä pilvin pimein. Töihin Suomeen ei kesäloman loputtua päässyt. Ulkoministeri Soini ja presidentti eivät voineet tehdä mitään asian hyväksi. EU ei kuulemma voi auttaa kaksoiskansalaisia Brysselin vastauksen mukaan. Puoli vuotta löysässä hirressä ei ollut herkkua. Suomen viranomaisten kohtelu oli maassamme jo montakymmentä vuotta asuneelle, akateemisen koulutuksen saaneelle ja täällä työskennelleelle perheelliselle miehelle melko kylmäkiskoista. Vapautuminen ei ollut ainakaan suomalaisten ansiota.

 11. Mitenhän venäjä olisi toiminut tällaisessa tapauksessa, jotenkin tuntuu että olisi lähetetty antonov lääkäreineen noutamaan potilasta. Pitäskö Putinilta pyyttää apua kun suomen byrokratia ei siihen pysty.

  • Älä nyt älyttömiä jauha. Venäjällä myydään matkavakuutuksia ja matkavakuutus taitaa olla viisuminsaannin ehto.

 12. Vähän asian vierestä
  Maksut voivat tapahtua halvalla ja helposti ilman pankkeja tai luottokorttiyhtiöitä, kuten on jo osoitettu – ei Yhdysvalloissa vaan Kiinassa. Toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa lukuisat yritykset perivät maksuja maksujen käsittelystä, Kiinassa suurin osa rahoista kulkee matkapuhelimien kautta lähes ilmaiseksi.

  Facebook May Pose a Greater Danger Than Wall Street
  Payments can happen cheaply and easily without banks or credit card companies, as has already been demonstrated—not in the United States but in China. Unlike in the U.S., where numerous firms feast on fees from handling and processing payments, in China most money flows through mobile phones nearly for free.
  https://www.truthdig.com/articles/facebook-may-pose-a-greater-danger-than-wall-street/

  • Kukin voi omaan ajatteluunsa perustuen harkita, olisiko valmis vaihtamaan helpon maksutavan seuraavaan:

   ”China’s Han Superstate: The New Third Reich” by Gordon G. Chang
   April 3, 2019,
   https://www.gatestoneinstitute.org/13995/china-third-reich
   (Voin kyllä tarjota enemmänkin tietoa samasta aiheesta, jos mainittu artikkeli ei riitä)

   Itse katson, että aikoinaan erään suuren opettajan tarkoittamalla ”lapsen uskolla” Kiinan kommunistijohtajien hyväntahtoisuuteen ei tule kovin autaaksi.

   (Itselläni on käytössä erään suomalaisen pankin ILMAINEN Visa-debit-kortti, jolla voi ainakin läntisissä maissa maksaa kuten muillakin – tosin maksullisilla – vastaavanlaisilla maksukorteilla.)

   • Ellen Brown tuskin puhuu puppua linkkaamassani artikkelissa ?

    Ellen Brown is an attorney, chairman of the Public Banking Institute, and author of twelve books including ”Web of Debt” and ”The Public Bank Solution.”

    Tietenkään lännen pankkiireille ei tuo kiinalainen malli sovi.

    • Eräällä vaarilla oli tapana sanoa, ettei ole niin pahaa etteikö siinä olisi jotain hyvääkin.
     Kun häneltä kysyttiin, että mitäs hyvää hän näkee sielunvihollisessa, niin vaari vastasi, että on se ainakin ahkera pahanteossa! Joten voit pysyä ”lapsenuskossasi” uuden Kolmannen valtakunnan johtajien hyväntahtoisuuteen.

 13. Herää kysymys kun katsoo Mustosen Facebook -sivuja, että johtuuko valtamedian kiinnostuksen puute tapausta kohtaan siitä, että hänen kuvista (esim. yhteiskuva Laura Huhtasaaren kanssa) saa vahvan vaikutelman perussuomalaisia tukevasta kansallismielisestä henkilöstä.

  Kenties tämä on vaikuttanut toimittajien ja muiden osapuolten motivaatioon ajaa asiaa ja hankkia apua suomalaismiehelle – mikä olisi tietenkin todella sairasta. Laittaa siis miettimään, sillä yleensähän tälläiset jutut uutisoidaan aina iltapäivälehdissä.

 14. Ymmärrän hyvin pariskunnan tukalaa tilannetta ja omaisten huoli heistä. Mutta nämä ovat kuitenkin realiteetit:

  Konsuliapuun liittyy paljon vääriä mielikuvia. Usein kuvitellaan, että suurlähetystö tai konsulaatti järjestää pois pulasta, korjaa tilanteet paremmaksi ja maksaa kaiken. Näin ei kuitenkaan ole, vaan palvelut ovat keskittyneet neuvontaan ja tiedottamiseen.
  Jotkin suurlähetystön ja konsulaattien palvelut ovat maksullisia ja monista peritään esimerkiksi toimistomaksu. Konsulaatit eivät maksa asianajaja-, sairaala-, hotelli-, ravintola- tai muita laskuja, vaan näistä vastaa jokainen itse. Konsulaatit eivät myöskään myönnä taloudellisia avustuksia kuin äärimmäisessä hätätapauksessa. Taloudellisiin avustuksiin on saatava ensin lupa kotimaan viranomaisilta ja ne harkitaan tarkoin tapauskohtaisesti.
  Konsulaatit eivät myöskään ole matkatoimistoja. Ne eivät anna matkailuneuvontaa tai varaa ja maksa matkalippuja. Jokaisen tulee hoitaa itse matkalippunsa sekä selvittää kohdemaansa olosuhteet ja nähtävyydet.
  Suurlähetystöillä ja konsulaateilla ei myöskään ole olemassa maagista ”vapaudut vankilasta” -korttia. Jos matkalla joutuu pidätetyksi tai vangituksi, voivat lähetystyöt ja edustustot vain antaa tietoa oikeuksistasi ja valvoa olosuhteita.
  Suurlähetystöt tai konsulaatit eivät voi antaa oikeusapua tai puuttua oikeuskäsittelyyn. Kohdemaassa noudatetaan aina maakohtaisia lakeja ja säännöksiä.

  • Silloinhan konsulaatit ja lähetystöt voisi lopettaa kun niistä mitään apua mihinkään ihan turha kulu valtiolle

    • Konsulaattien lakisääteisenä tehtävänä on auttaa pulaan joutuneita suomalaisia. Nyt Thaimaan-lähetystö lopulta auttoi, kun kansanedustaja alkoi hiillostaa sitä, ja asianmukainen sairaalapaikka järjestyi nopeasti. Miksi sen piti auttaa vasta kun oli ”ihan pakko”? Jos se olisi auttanut aiemmin, Mustosen tilanne ei olisi mennyt kriittiseksi.

 15. Matkavakuutus otetaan ennen matkan alkua ja sellaisena että se kattaa henkilövahingot, se kattaa sairaalahoidon ja tarvittaessa ruumiin kotiinkuljetuksen. Erikoista on että tajuissaan olevan potilaan äiti Suomessa selittelee poikansa (aikuinen) vakuutus asioita. Yksikään maa maailmassa ei ilmatteeksi kuljeta kansalaisiaan kotimaahan ilman vakuuksia kustannuksien takaisinsaamisesta. Jos käytäntönä olisi että valtion kustannuksella kotimaahan kuljetettaisiin kaikki itsensä teloneet tai muut traumapotilaat niin miksei samalla vaadita että koko matka hoituisi valtion piikkiin. Tässä yksittäis tapauksessa toivottavasti kaikkin kuitenkin ok.

  • Esimerkiksi OP- ja POP-matkavakuutus ei kata puremasta tai pistosta aiheutunutta sairautta seurauksineen. Olen tämän itse tarkistanut.

   Toiseksi kyse ei ole ilmaisesta kuljettamisesta, vaan ylipäänsä jonkinlaisen avun antamisesta. Omaiset ja ystävät saivat lopulta lähestystöstä apua asianmukaista hoitoa antavan sairaalapaikan järjestämisessä, mutta vasta kun kansanedustajat alkoivat hiillostaa lähetystöä.

   Paikan järjestäminen ei onnistunut omaisilta ja ystäviltä (nyt olisi hyvä muistaa, että viikkokausia miehensä sairaalavuoteen äärellä viettänyt vaimo oli ollut itse miehensä omaishoidettava – siis Miikka oli ollut hänen omaishoitajansa – jouduttuaan auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena hänelle tuli aivovaurio ja pysyvä toimintakyvyn alenema), ja Miikan äidin ja läheisen ystävän kanssa tuntikausia keskustelleena tiedän, että he todellakin yrittivät kaikkensa. Avun tarjoaminen kuuluu lähetystöjen lakisääteisiin velvoitteisiin; sen ei tarvitse merkitä kaiken maksamista tai kuljettamista, vaan sitä että tehdään *jotain* auttamiseksi – tässä tapauksessa hengen pelastamiseksi.

 16. Miikalle ja vaimolle Rukoilen lujaa tahtoa ja siunausta paranemiseen ja avun saamiseen.
  Itse olen vähävarainen ja sairas, mutta sen pienen summan jonka laitoin, toivon edes saavan jotakin apua Miikan paranemiseen, halu auttaa enemmän mutta varaa ei ole, mutta Jumala on tehnyt ihmeitä ennenkin, varmasti nytkin, siihen luotan ja Miika saa täsmähoidon ja paranee Jeesuksen kristuksen nimessä.Amen!

 17. Jokainen joka osaa Googlata voi opiskella millaiset ovat skorpionin piston myrkytysoireet. Samalla googlaillessa voi sitten vilkaista millaiset ovat maksakirroosin oireet.
  Näitä vertaamalla voi päästä yhdenlaiseen lopputulokseen…

  Sitten toinen asia on tämä k.o. henkilö:
  Hänet hyvin tuntien, voisin vannoa että hän ei ole ollut Thaimaassa ei urheilukilpailuihin osallistumista varten, ei lähetyssaarnaamassa, ei työkomennuksella, jne. Hän on ollut siellä rouvan maaseutukotona jossa hänen tapoihin on kuulunut valitettavan usein ajan vietto lähinnä alkoholin kanssa. En jaksa uskoa että se tapa olisi nyt mitenkään poistunut hänen harrastuksistaan tälläkään monen kuukauden Thaimaan reissullaan.
  Samoin häntä edellisessä sairaalassa hoitaneen lääkärin diagnoosi siellä viikko sitten vierailleelle henkilölle oli nimenomaan tämä; ”alkoholin runsas ja pitkäaikainen käyttö”.
  Tämä sama Miikka mainosti muutama vuosi sitten aivokasvaimestaan, jonka johdosta kuulemma hänen elinpäivät ovat hyvin lyhyessä. Sittemmin hän on unohtanut omaavansa näin synkät näkymät. (Auttaisikohan se unohtaminen tälläkin kertaa…)

  On päivänselvää ettei hän ole äidille voinut kertoa juoneensa maksan rikki, vaan siihen on silloin tarvittu skorpioni syntipukiksi, ja sillä tarinalla oli tarkoitus ratsastaa lähinnä lähipiirissä, mutta nyt se tarina on sitten lähtenyt lapasesta, ja puolihuolimattomasti päässyt valtakunnalliseen levitykseen.

  Lähinnä säälittää tuo äiti-rukka. Hänen hätäänsä näin äitinä ymmärrän vallan hyvin.
  Mutta ymmärrän vallan hyvin minkä takia mm. lähetystö ei ole juoksujalkaa auttamassa; se ei ensinnäkään kuulu heidän tehtäviin, ja toisekseen heille myös on lääkäri kasvotusten kertonut mitä tässä sairastetaan…

  • Ensinnäkin Mustonen kertoi skorpionin kahdesta pistosta keväällä Facebook-seinällään varsin aidon oloisesti:

   https://tinyurl.com/yylpxe4o

   Ja mitä tulee väitteeseen, ettei skorpionin pistoilla voisi olla tekemistä oireiden kanssa, lainaan eräästä keskusteluryhmästä kommenttia, joka sopii hyvin tähänkin keskusteluun:

   Miksi skorpionin pisto ei voisi tuollaista aiheuttaa? Mihin perustat tämän ”faktasi”? Vilkaisin eilen paria lääketieteellistä pdf:ää ja jäin käsitykseen että skorpionin pistos voi aiheuttaa maksatulehduksen, olkoonkin että se on harvinaista ja tarvitsee aikaa. Eli jos menet tunnin parin sisään lääkäriin niin ongelmaa tuskin tulee, mutta eräässäkin artikkelissa sanottiin näin:
   ”In our work we represent a case of 54-years old man. In his case, ARI and toxic hepatitis developed inside of 24 hours after the scorpion sting.”
   Sinä väität että useissa lääketieteellisissä lähteissä esitetty tilanne ei ole mahdollinen ja keltaisen ihon syy on sinulle ”fakta” ilman ainuttakaan perustelua. Argumenttisi siis jää tasolle ”henkilökohtainen mutu” ainakin sellaisen ihmisen perspektiivistä joka sinua ei tunne.
   Näen tämän vaivan lähinnä siksi, että et ole ainut joka väittää osapuilleen kaikkea tähän aiheeseen liittyvää paskapuheiksi ja sen verran olen tuolla puolen palloa tallustanut itsekin että tiedän suurinpiirtein sen tietyn porukan ansaintalogiikan ja röyhkeyden että osaan suhtautua melko skeptisesti tarvittaessa, mutta kun ainakaan tässä keskustelussa ei riitä argumentiksi se että ”Se sirkan serkku make oli sanonu et miikka kusettaa ja ne o ihan nistejä!” (ja vaikka oliskin nistejä, niin entäs sitten? Kerro vaan niin paljastanet lisää laadullisia ominaisuuksiasi.)
   Jään siis odottamaan todisteita siitä että a) tämä on keksitty stoori ja b) että skorpionin pistos ei hoitamattomana voi aiheuttaa maksatulehdusta samalla tavalla kuin hepatiitti.
   Tässä vähän tavattavaa: http://anncaserep.com/pdfs_folder/accr-v1-id1212.pdf

   * * *

   Thaimaalaisten skorpionien piston seurauksena on ollut kuolemantapauksiakin:

   ”In a recent case, a Welsh man died in his home country many weeks after being stung in Thailand.”

   http://www.buriramtimes.com/scorpions-thailand-dangerous/

   • vanhana miikan työkaverina ainakin tiedänkertoa että viina maistui….joskus jäi työt viikoksi tai kahdeksi eikä puhelimeen vastattu kun putki iski päälle… ja pomo soitteli ja ihmetteli että ei oo mikkaa näkynyt ei,,,,
    , tiedä sitten jos on jälkeenpän raitistunut

 18. Ympäri mennään ja yhteen tullaan? Vyyhti alkaa purkaantua, eikä se näytä olevan kovinkaan kehuttavaa. Asiassa on jälleen FAKE-NEWS mukana, eli ilmoituksia jotka eivät ole vdenpitäviä, ja kuinka moni meistä jo kerkesi osoittamaan ”laupeutensa” miehen auttamiseen?. Tällaisten kokemusten takia juuri moni menettää kaiken luottamuksensa ihmisen tarinoihin. Epärehellisille ihmisille langetetaan tuomiot jo elämänsä aikana, ei siihen taivasten puoleen tartte kääntyä.Me jokainen olemme mestareita aiheuttamaan omat vaikeutemme, ja syytämme niistä ulkopuolisia.

  • Ks. kommenttini yllä. Ettet nyt vain olisi itse hyppäämässä johtopäätöksiin? Kaikkeen luettuun ja kuultuun kannattaa suhtautua kriittisesti — puolin JA toisin. Faktoihin kuuluu joka tapauksessa se, että Mustosen tilanne olisi nyt paljon parempi, jos Finnair olisi hyväksynyt lääkärien antamat lentokelpoisuustodistukset eikä olisi pyörtänyt jopa omaa hyväksyntäänsä lennolle kotimaahan miettimättä lainkaan sitä, mitä tästä seuraa miehelle, hänen vaimolleen ja muille omaisille. Kyllä, olen ollut Finnairiin yhteydessä, sain vastauksen, eikä lentoyhtiön edustaja kiistänyt asiasta kirjoittamaani. Faktoihin kuuluu sekin, että lähetystö olisi voinut auttaa asianmukaisen hoitopaikan järjestämisessä Mustoselle jo paljon aiemmin, siis ennen kuin kansanedustajat ”hiillostivat” sitä, jolloin hoitoennustekin olisi parempi.

 19. Vastaamattomaksi jää ikuisiksi ajoiksi olisko edes FINNAIR apu tullut jo liian myöhään. Lentoyhtiön pikainen apu olisi tietenkin nostanut yhtiön osakearvoja, noin sivuhuomautuksena, esiintyessään kansojen edessä ”laupiasta Samarialaista”. Kait sekin olis käännetty poliittisten tavoitteiden lujittamiseksi, niinkuin on nykyään tapana. Tämä on vain kaikenlaisten mietiskelyjen tulos, eikä mikään haaste.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here