Yle oikaisi harhaanjohtavan otsikointinsa – lopulta

51

Yle uutisoi 15.7. Italian poliisin äärioikeistolaisiin joukkioihin tekemistä ratsioista, joissa poliisi takavarikoi ohjuksen ja muita aseita. Uutisessa käsitellään mm. näiden äärioikeistolaisten joukkioiden yhteyksiä Itä-Ukrainan konfliktiin.

Ylen artikkelin otsikko oli kolmatta päivää muodossa

kunnes se allekirjoittaneen Vastavalkean toimittajan oikaisupyynnön jälkeen muutettiin 18.7. nykyiseen muotoonsa:

Tätä ennen, 16.7., Yle oli korjannut itse artikkelitekstiä tavalla, joka ilmeni tuolloin seuraavasta merkinnästä jutun lopussa:

”Tarkennettu 16. heinäkuuta kello 10.05: Italialaiset äärioikeistolaiset taistelivat Itä-Ukrainassa separatisteja vastaan.” (korostus lisätty)

Tarkennuksen myötä itse artikkelitekstissä luki tuolloin:

“Takavarikko tehtiin osana Itä-Ukrainassa separatisteja vastaan taistelleisiin italialaisiin äärioikeistolaisiin kohdistuneita ratsioita.” (korostus lisätty)

Seuraavaksi Yle muutti tekstin nykyiseen ”puolta valitsemattomaan” muotoonsa:

“Takavarikko tehtiin osana Itä-Ukrainassa taistelleisiin italialaisiin äärioikeistolaisiin kohdistuneita ratsioita.”

Muutos vastasi BBC:n kertomaa: Italian poliisi oli ensin kertonut äärioikeistolaisten taistelleen Itä-Ukrainan separatisteja vastaan, mutta myöhemmin muuttanut lausuntoaan ja todennut ympäripyöreästi, että äärioikeistolaiset olivat osallistuneet aseelliseen konfliktiin Itä-Ukrainassa — siis ottamatta enää kantaa siihen, keiden puolella he olivat taistelleet.

Tästä huolimatta Ylen artikkelin otsikossa sinnitteli “poliisin kohteina Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten kapinallisten rinnalla taistelleet”, kunnes otsikko Vastavalkean toimittajan Journalistin ohjeisiin viitanneen oikaisupyynnön seurauksena muutettiin lopulta nykyiseen muotoonsa.

Ylen korjausmerkinnässä 18.7. sanotaan uutistoimisto AFP:n ja Reutersin kertoneen alun perin, että ”italialaiset äärioikeistolaiset olisivat taistelleet Itä-Ukrainassa Venäjä-mielisten kapinallisten joukossa”, mutta Reutersin myöhemmin korjanneen tiedon. (Ylen alkuperäinen uutisointi oli siten ilmeisesti AFP:n ja Reutersin virheellisen uutisoinnin mukaista, kunnes se 16.7. korjasi uutisointiaan vastaamaan Italian poliisin alkuperäistä lausuntoa, jonka mukaan äärioikeistolaiset taistelivat Itä-Ukrainan separatisteja vastaan.) Reuters korjasi tiedon sen jälkeen kun venäläinen RT oli huomauttanut sille poliisin lausunnon väärästä siteerauksesta.

Mielenkiintoista kyllä, Italian poliisi muutti alkuperäistä lausuntoaan epämääräisemmäksi sen jälkeen kun sitä oltiin alettu lainata väärin läntisissä medioissa: kuten edellä on todettu, muokatussa versiossa ei enää oteta kantaa siihen, kummalla puolella Itä-Ukrainan konfliktia italialaiset äärioikeistolaiset olivat taistelleet.

Siinä missä Yle on nyt artikkelinsa korjannut, MTV Uutisten artikkelissa on edelleen epämääräinen muotoilu, joka antaa ymmärtää äärioikeistolaisten olleen yhteyksissä Itä-Ukrainan separatisteihin: ”Kolme henkilöä on pidätetty ratsioissa, jotka olivat osa tutkintaa, jossa selvitetään italialaisten äärioikeistolaisten yhteyttä Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten kapinallisjoukkoihin.” Ja Helsingin Sanomat tietää — omaan italialaislähteeseensä viitaten — että pidätetyt uusnatsit ”olivat osallistuneet taisteluihin Itä-Ukrainassa Venäjän tukemien kapinallisten joukoissa”. Toisten italialaislähteiden mukaan he olivat päin vastoin taistelleet kapinallisia vastaan.

MUTTA PALATAKSEMME Yleen: miksi ihmeessä se oli jättänyt otsikkonsa korjaamatta, vaikka oli jo aiemmin tehnyt korjauksen artikkelinsa tekstiin?

Tätä sopii miettiä. Ei kai kyse vain ole siitä paljon puhutusta luotettavasta journalismista lipsumisesta… tai peräti luottamisesta siihen, että monet silmäilevät pelkät otsikot, ja otsikot jäävät ihmisten mieliin… ei kai? Se mahdollisuus, että Italian äärioikeistolaiset taistelivat Ukrainan joukkojen puolella separatisteja vastaan kun istuu varsin säröisästi siihen usein toistettuun kertomukseen, että Venäjä tukee äärioikeistoa Euroopassa.

Niin tai näin, tämä oli jo toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun Ylen valeuutisten levittäjäksi leimaama kansalaismedia oikoo Ylen uutisointia.

PÄIVITYS 19.7.2019 klo 21.40: Tänään Ylen ulkomaantoimituksen vt sisältötuottaja vastasi minulle sähköpostitse ja kertasi, että alkuperäinen virheellinen uutisointi (’taistelivat kapinallisten rinnalla’) oli perustunut Reutersin ja AFP:n uutisointiin. Hänen mukaansa Yle oli — saamansa palautteen seurauksena — seuraavana päivänä tiedustellut asiaa suoraan Italian poliisilta, joka ei vastannut soittoihin eikä sähköpostiviesteihin. (Samana päivänä Yle oli muuttanut artikkelinsa lauseen muotoon ’taistelivat kapinallisia vastaan’, kun taas Italian poliisi poisti sivuiltaan kokonaan tiedon siitä, kummalla puolella äärioikeistolaiset taistelivat Itä-Ukrainassa.) Yle oli tuottajan mukaan jäänyt seuraamaan tilannetta. Reutersin myöhemmin tekemän korjauksen ja palautteiden perusteella Yle sitten oikaisi itse artikkelin tekstin lopulliseen muotoonsa. Sitä, miksi Yle ei missään vaiheessa ollut vaihtanut jutun harhaanjohtavaa otsikkoa, hän ei kommentoinut. Kiitin viestistä ja vastasin seuraavasti:

Oli hyvä kuulla, että olitte koettaneet selvittää asiaa suoraan Italian poliisilta. Toki aivan ensimmäisenä olisi varmaan kannattanut tarkistaa asia alkuperäislähteestä eli juurikin Italian poliisin (vielä tuolloin muuttamattomasta) tiedotteesta. Siten olisi välttänyt ainakin sen ensimmäisen muutoksen (’taistelivat Venäjä-mielisten kapinallisten riveissä’ => taistelivat Venäjä-mielisiä kapinallisia vastaan’), eli olisitte selvinneet yhdellä korjauksella 😉

Kansainvälisten uutistoimistojen antiin ei kannattaisi automaattisesti luottaa, koska niidenkin uutisointi voi olla virheellistä tai, kyllä, toisinaan jopa agendallista. On hyvin vaikea uskoa, että Italian poliisin alkuperäinen tiedote olisi voitu ymmärtää niin väärin. ”Väärinymmärrys” taas sopii hyvin vallitsevaan ”Russians did it” -narratiiviin.

Oikaisupyyntöni koski juttunne otsikointia. Muutitte otsikon vasta kolmantena päivänä jutun julkaisemisesta. Otsikossa pysyi — suurta kummastelua somessa aiheuttaen — ”poliisin kohteina Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten kapinallisten rinnalla taistelleet”, vaikka olitte ensin vaihtaneet tekstiin ”kapinallisia vastaan” ja vielä silloinkin, kun olitte vaihtaneet tekstiin muotoilun, jossa ei otettu kantaa siihen, millä puolella äärioikeistolaiset olivat taistelleet.

Monet silmäilevät pelkät otsikot, jolloin harhaanjohtavasta otsikosta jää mieleen harhaanjohtava käsitys tapahtumista.

Kriittisin terveisin
Vesa Raiskila
kansalaisjournalisti

51 KOMMENTTIA

 1. Yle julistaa poliittista propagandaa joko heikosta toimittajakunnnasta johtuen tai tarkoituksella. Viesti meni perille ja vain harva huomaa korjauksen, joka sekään ei helposti johda oikeaan tietoon tapahtumista.

 2. Yle on Suomen suurin vihamedia ja valhemedia. Pitäisi lakkauttaa, YLE veroa maksetaan vuodessa 500 miljoonaa eli 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Top Sites in Finland
  https://www.alexa.com/topsites/countries/FI

  VIHAMEDIA
  Trolli sanalla on loukkaava merkitys, silti YLE on käyttänyt trolli sanaa eli harrastanut vihapuhetta. Veronmaksajien rahoilla.

  Se, että ”trollilla” on myös loukkaava merkitys käy ilmi Jessin todistuksesta:

  Oikeudessa Jessin on täytynyt puhua TOTTA, koska oli asianomistajan roolissa. Jessi on siellä sanonut että ( ote oikeuden pöytäkirjasta s.35) ”Bäckman oli itse useasti kirjoittanut, että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko trolli-sana loukkaava.

  VALHEMEDIA
  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen. Todellisuudessa Ylen toiminta ei perustu luotettavuuteen.

  Suomen johtava trollitutkija on juuri todistanut oikeudessa, että trolleja ei ole olemassa. Tällä tarkoitan sitä että Jessi on oikeudessa kertonut että ” Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä ”

  KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU (LIITE)
  Tuomion perustelut
  Henkilötodistelu Jessikka Aro:
  s.35
  Aron mukaan trollit kirjoittivat internetissä useisiin eri kanaviin. Nämä
  kanavat ja alustat saattoivat olla mielipidepalstoja, blogi-pöhjia, Facebook,
  Twitterja sitten oli paljon bottitrolleja. Trollit kirjoittivat myös Youtubeen ja
  Instagramiin sekä loivat valeuutissivustoja. Anonyymit trollit olivat
  kirjoittaneet myös Ylen uutissivustoille. Bäckman oli itse useasti kirjoittanut,
  että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko
  trolli-sana loukkaava. Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä (rolleiksi. Vuoden

  Kaksi Ylen toimittajaa palkittiin Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla. Jessikka Aron juttusarja Venäjän trollit Suomessa valittiin vuoden jutuksi
  Jessikka Aron Yle Kioskiin tekemä juttusarja Venäjän trollit Suomessa käsitteli palkintolautakunnan perusteluiden mukaan mukaan monipuolisesti Venäjän verkkopropagandaa ja yrityksiä vaikuttaa mielipiteisiin.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/03/15/ylen-jessikka-aro-ja-tom-kankkonen-palkittiin-journalistipalkinnolla

  TV1 palvelee isäntiään (veronmaksajat🤔), kun julkaisee parhaaseen katseluaikaan torstaina 8.11.2018 klo 22.00 – 23.00 tieteen kovimmat ja tuoreet tulokset, joita kutsutaan myös salaliittoteoriaksi, ”Venäjän trollien” hurjasta aktiosta ”valeuutisten” tuottamisessahttps://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/03/ulkolinja-venajan-trollitehtaassa-toimittajat-valeuutisten-jaljilla

  Professori:
  Jouduin ottamaan selvää, mikä on trolli blogeissa. Yllä kuva. Trolleja ja viaton lukija.
  Kuten huonot koomikot sanovat:”But, serious – folks…” Eli vakavasti sanoen ”patent troll” on sekin lähinnä haukkumasana tai slangi-ilmaus, joka rinnostuu lähinnä kirosanoihin – joku ei nyt tykkää jostain.
  http://kemppinen.blogspot.co.id/2007/08/checker.html

  Kotimaisten kielen keskus on otsikoinut ”trolleja” koskevan artikkelin näin:
  Trolli, mokoma kiusankappale!
  Trolli merkitsee nettikeskustelua tahallisesti häiritsevää viestiä tai tällaisen viestin lähettäjää. Kielikuulumisten 5/2013 Sanailukisassa pyydettiin ehdottamaan sanalle suomenkielisiä vastineita. Monille vastaajille trollin mielikuvaan sisältyy häiritseminen, härnääminen, kiusaaminen, ärsyttäminen ja yllyttäminen.

  http://www.kotus.fi/nyt/uutistekstit/uutiskirjeet/uutiskirjeiden_arkisto/kielikuulumisia-uutiskirjeiden_arkisto/6_2013/trolli_mokoma_kiusankappale!

  Trolli on englanniksi peikko
  http://www.suomienglantisanakirja.fi/trolli
  Trolli on ruotsiksi peikko
  http://www.sanakirja.org/search.php?q=trolli&l=17&l2=15
  Substantiivit
  1. peikko
  fantasiakirjallisuus
  2. trolli
  puhekieli, internet, mytologia
  3. trollaus
  puhekieli
  4. rölli
  puhekieli
  5. provo
  puhekieli
  6. ärsyttävä henkilö
  7. riidankylväjä
  http://www.sanakirja.org/search.php?id=174849&l2=17

  trolli5 slg. internetissä käytävää keskustelua tahallisesti häiritsevä viesti; tällaisen viestin lähettäjä. Älä ruoki trollia älä vastaa viesteihin, jotka haastavat riitaa t. vievät keskustelua tarkoituksellisesti harhaan.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  trolli – tahallaan ärsyttämään pyrkivä henkilö uutisryhmissä tai muissa keskusteluissa. Myös typeräksi tai aloittelijaksi tekeytyvä henkilö tai tämän kirjoittama teksti. Käytetään myös tahallisen provokatiivisesta kirjoituksesta keskustelupalstalla, ”FAKE AND GAY” btw, tää koko sivu on täynnä trolleja
  https://fi.wiktionary.org/wiki/Liite:Nettislangi#T

 3. Eipä yllätä yhtään ylen feikki uutiset ja epäilys jo heräsi uutisen julkistamisen jälkeen että miten totalirismin äärioikeistolaiset kannattajat taistelisivat kapinallisten puolella mutta sitten pälähti päähän että venäjähän uutisten mukaan tukee äärioikeistoa mikä uutinen on todennäköisesti feikki tai perustuu väärennettyihin tietoihin kuten itävallankin tapauksessa oli venäläiseksi esittäytynyt oligarkki oli luvannut tukea ärioikeistoa ja nyt italiassa venäläiset liikemiehet muka olisi luopuneet öljynmyynnistä saamistaan voitoista äärioikeistolaisten hyväksi ja miten nämä venäläiset aina paljadtuu. Nyt venäjää jostain syystä länsilehdistö on alkanut syyttämään äärioikeiston tukemisesta feikkiuutisilla kuten aina ennenkin ja kuka ohjaa tätä uutisointia maaiman mitassa, suomessahan sen hoitaa mediapooli. Kuka sitten tukee äärioikeistoa niin eiköhän ne ole vanhoja tuttuja mafia ja globaalit usassa toimivat investointi pankit. Venäjän syyllistämiseen on syynä varmasti ukraina, syyria, venezuela ja liittoumattomuus lännen kanssa. Ylen arvostelu on varmasti vaikuttanut että oikaisu tuli näin äkkiä mutta hesarilta lienee oikaisua turha odottaa.

 4. Ylen -Hs demla propagandistit väittävät unkarin toimitajia propagandisteiksi

  HS: ”Valtion kontrolloima unkarilais­lehti väittää: ’Suomessa ei ole itsenäistä perustus­laillista oikeus­järjestelmää’
  Unkarissa valtapuolue Fidesz kontrolloi monia tiedotusvälineitä. Tällä viikolla propagandan aiheeksi on päätynyt Suomi.”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006177637.html?ref=rss

  hesarille faktat ovat propagandaa
  asioita kommentoimaan ollaan kutsuttu suomen pahimmat
  orbanin ja unkarin vastaiset valtamedian lemmikki itse propagandistit

  Annastiina kallius Ylellä:
  ”Tämä on pahempaa kuin Iranissa”
  ”Media Unkarissa on kuin MV-lehti
  Olisi sama, jos Suomessa Helsingin Sanomat, Yle, MTV3, Nelonen, Aamulehti
  ja lähes kaikki paikallislehdet olisivat samaa MV-lehteä, Kallius vertaa.”

  https://yle.fi/uutiset/3-10580652

  Heino Nyyssönen: ”EU on sietänyt Orbánia liian pitkään”
  Kalevi Sorsa -säätiö

  https://sorsafoundation.fi/fi/heino-nyyssonen-eu-sietanyt-orbania-liian-pitkaan/

  ”KALLIUKSEN mukaan on tärkeää ymmärtää, että Origon artikkeleissa
  on kyse Unkarin hallituksen propagandasta.”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006177637.html?ref=rss

  JA HESARIN JUTUSSA TÄMÄN VALEHTELIJA UNKARIN VASTAISEN
  PROPAGANDISTIN Annastiina kallius ÄÄRI VASURI LIBERAALIN VALEISTA

  ”Suomalaisnuori lähti vapaaehtoistöihin Unkariin ja 10 vuotta
  myöhemmin hänet nimettiin televisiossa valtionviholliseksi –
  Annastiina Kallius tutkii nykyajan fasismia, mutta tuntee sen myös nahoissaan”

  TÄSTÄ JUTUSTA NOUSI KOHU
  ”Tämä on pahempaa kuin Iranissa”
  Media on kuin MV-lehti

  https://yle.fi/uutiset/3-10580652

  JUMALAUTA HS OLEN OIKEASTI SANATON
  he kaivavat tälläisä asiantuntijoita kommentoimaan asiaa
  ei herran jumala
  Annastiina kallius on valtamedian YLEN lemmikki unkari propagandisti
  Hivuttaako Unkari fasismia Eurooppaan?
  Keskustelemassa ovat tutkija, sosiaaliantropologi Annastiina Kallius, Puolan tuntija, toimittaja Tapani Kärkkäinen

  Vastavalkealle herkulinen uutis vihje hesarin käytämistä henkilöistä juttuunsa unkarista

  • Arvoisa kommentoija,

   Olisitko ystävällinen ja erottaisit jatkossa selkeästi toisistaan lainaukset ja omat kommenttisi, ja antaisitko lainauksille lähteet. Kiinnittäisitkö myös hieman huomiota oikeinkirjoitukseen. Näin kommenteistasi tulee lukijaystävällisempiä. Muokkasin hieman tätä kommenttiasi esimerkiksi. Kiitos.

 5. Ylen -Hs demla propagandistit väittävät unkarin toimitajia propagandisteiksi

  Heino Nyyssönen: EU on sietänyt Orbánia liian pitkään
  Kalevi Sorsa -säätiö | 26.04.2017
  Heino Nyyssönen on dosentti ja opettaa valtio-oppia Turun yliopistossa. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Tasavallan loppu? Unkarin demokratian romahdus (Ateena 2017).
  Hesari lainaa tämän umpi politisoituneen ukon kommentoimaan tätä juttua
  siis aivan käsit’mätöntä kuraa
  HS Braavdan juttu on ennemän propagandaa kuin unkarin faktat suomen
  liberaali vasurista umpi keskityneestä valtamediasta
  mietikää unkarin kansan ennemistön äänestys tulos on tälle
  ääri liberaali demlalle Heino Nyyssönen
  Unkarin demokratian romahdus
  hän on itse unkari vastainenpropaganda kirjailia
  https://www.adlibris.com/fi/haku?filter=author%3AHeino%20Nyyssönen
  Miksi ja miten Euroopan unionin lempilapsesta tuli sen kauhukakara?Unkari on viime vuosina ollut uutisten kestoaihe: milloin puhuttaa demokratian alamäki, milloin äärioikeiston nousu, sananvapauskysymykset tai maahanmuuttokriisi

 6. Ylen -Hs demla propagandistit väittävät unkarin toimitajia propagandisteiksi

  Valtion kontrolloima unkarilais­lehti väittää: ”Suomessa ei ole itsenäistä perustus­laillista oikeus­järjestelmää”
  Unkarissa valtapuolue Fidesz kontrolloi monia tiedotusvälineitä. Tällä viikolla propagandan aiheeksi on päätynyt Suomi.
  Siis Saitti Että saatte varmuuden kun Ääri demlat väittävät Muita Propagadisteiksi
  eli unkarin mediaa toimittajia että he valehtelevat
  suurimat valehtelijat löytyvät suomen päästtä piste
  HS än Uskotavuus on sen takia tasan nolla
  minkälaisia typeryksiä nämä hesarin toimitajat ovat käytäesään jutisaan näitä kahta henkilö
  se tekee asiasta typeryyden lippulaivan uskotavuuden kannalta
  sen läpinäkyvyyden
  miksi juuri he ovat kkomentoimassa unkarin nootia suomesta
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006177637.html?ref=rss

 7. Kaikki tiet johtavat Israeliin. Ensiksi on seulottava Usan päähallituksen jäsenten taustat, ja sukujuuret itäeuroopan ”Askhenazien” lähtökohdaksi. Seuraavaksi Israelin valtion aloitus Baron Rothschildin ansiosta suurine rahoineen pani kaiken maapaloa kohtaavan tulevaisuuden kyseenalaiseksi, heidän tavoitteistaan hallita maapallon pintaa totaalisesti, heidän itsensä ollessa hallitsijoita yli kaiken GOYAM kansojen palvellessa heitä ORJINA. Nämä asiat ovat Siionistien omia ilmaisuja, joten jättäkää meidät rauhaan syytöksiltä ”Antisemitistisyydestä”.

 8. Olisi mielenkiintoista nähdä juttu laittomista suomalaisseikkailijoista terroristien alueella. Esim Janus Putkosesta.

  Sinne on rekrytoitu taistelijoitakin suomesta.
  Kivat natsihippaset joissa saa ampua Ukrainan sotilaita. Ei tartte ministerikuviin tyytyä.

  • Ai? Mulla oli sellainen käsitys että nämä dosentti Johan Bäckmanin, venäläisten riveihin Ukrainaan värväämät vapaaehtoiset terroristit kuten ”Petri Viljakainen” ovat itseasiassa äärivasemmistolaisia antifasisteja ja kommunisteja jotka kuuluvat kansainväliseen kommunistivapaaehtoisten yksikköön ”Prizrak prikaatiin”?

  • Käsittääkseni äärioikeisto on ollut Kiovan puolella, sen jälkeen kun Nuland ja Pryatt nostivat torivallankaappauksella Oikean Sektorin valtaan. Sen jälkeen Oikean sektorin puolisotillaallisisista äärioikeiston edustajista ja OUN:in kannattajista muodostettiin Kiovan kansalliskaarti, joka lähetettiin Itä-Ukrainaan provosoimaan sota, jonka torivallankaappauksella valtaan noussut VT. presiidentti Turchynov julisti kenenkään kanssa neuvottelematta 14.4.2014 heti kun sai siihen tilaisuuden.

    • ”Syyskuussa 2014 kaikki oli toisin. Andrei Kamajev uhkui isänmaallisuutta, kun hän saapui vapaaehtoisena sotimaan Itä-Ukrainaan.

     Ukrainan joukot oli leimattu Venäjän televisiossa fasisteiksi, ja juuri fasisteja vastaan Kamajev halusi taistella, aivan kuten isoisänsä toisessa maailmansodassa.

     Kamajev halusi laittaa kampoihin myös länsivalloille ja Natolle, jotka aina ’halusivat ryövätä Venäjältä jotain’. ’Lensin Rostoviin ja ylitin rajan. Sen jälkeen liityin joukko-osastoon ja tapasin toverini’, Kamajev toteaa lyhyesti.

     Hän ei halua kertoa värväytymisestään enempää. Selvää on, että Kamajevin kaltaisia venäläisiä vapaaehtoisia osallistui sodan alkuvaiheeseen paljon.
     – –
     Isänmaallisuus ajoi Kamajevin kaltaiset miehet sotaan, mutta paluu Venäjälle oli monille karu. Ukrainan sodan veteraaneja odottivat monet ongelmat: ei vähiten rahapula, koska vapaaehtoisille ei myönnetty mitään veteraanikorvauksia.

     Myös perheenisä Kamajev oli vaikeassa tilanteessa. Hän ei saanut ruplan ruplaa, vaikka kinkkasi kotiin amputoidulla jalallaan. Hänet pelasti aseveljien apu: vapaaehtoiset sotilaat järjestäytyivät ja ryhtyivät keräämään rahaa toistensa tarpeisiin, kuten lääkkeisiin. Töitäkin he etsivät toisilleen joukolla.

     ’Vasta kun sain invalidiaseman, aloin saada valtion eläkettä samoilla perusteilla kuin kaikki venäläiset invalidit.’ Kamajevin vammaiseläke ei siis liity sotaan, vaan hän saa samaa eläkettä kuin kuka tahansa vammautunut. Kamajev varoo silti kritisoimasta valtiota. Hän painottaa useaan otteeseen, ettei ole katkera. ’Miksi minun pitäisi saada veteraanitukia, minähän lähdin sotaan vapaaehtoisesti?'”

     https://yle.fi/uutiset/3-9967135

     • ”Ukrainan joukot oli leimattu Venäjän televisiossa fasisteiksi,”

      Juuri niin. Käytännössä lähinnä yhden vapaaehtoispataljoonan joukoissa oli merkittävästi ”natsiverta”.

      Jos kansakunnan ihmiset saavat tietonsa vain valtiollisista lähteistä, jälki on hirveää.

      Tuolla on hyvää matskua siitä minkälaista porukkaa Venäjä alueelle toimitti:
      http://ukraineatwar.blogspot.com/2015/06/nazis-are-core-of-russias-hybrid-army.html
      Myös vankilasta vapauttivat rikollisia, jos he suostuivat lähtemään donbasiin.

 9. Suomi nostaa Puolan ja Unkarin oikeusvaltio-ongelmat EU-maiden syyniin: ”Teemme palveluksen demokratialle”
  Tytti Tuppurainen (sd.)
  Henriksson: Ongelmien pimittäminen ei kuulu demokratiaan
  RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson suhtautuu äärimmäisen vakavasti Helsingin Sanomien tämän päiväiseen uutiseen, jonka mukaan
  oikeusvaltio periaateiden mukaisesti
  valtiovarainministeriö on pimittänyt eduskunnalta tietoa sote- ja maakuntauudistuksesta.
  Kielipuolue puolustaa liberaaleja arvoja
  kysymys mitkä maat EUROOPASSA tämän kaksikon mielestä
  Tytti Tuppurainen (sd.)
  Anna-Maja Henriksson RKP
  ylipäätään voivat täytää oikeusvaltioperiateen
  heidän näkökantansa kriiterit
  veikaan so prise RUOTSI
  Mietikää mitä ruotsissa tapahtuu joka päivä tämän periaateen noudatamisen takia
  syylisinä maahanmuutajien huume jengit ymm rikoliset tahot
  olen tullut johtopäätökseen että nämä oikeusvaltio periaaten jankaajat
  unkarIn ja puolan suhteen ovat jotain
  jälkeenjääneitä henkisesti olevia mielipuolia
  Sama kun yle-HS käytää unkarin puolan valtamedian ennemistö demokratian
  vastustamiseen heitä-häntä
  https://yle.fi/uutiset/3-10580652
  Annastiina Kallius rakastui **iranilaissyntyiseen mieheen teatteriryhmässä**.
  Yhdessä he olivat mukana perustamassa
  **turvapaikanhakijoita auttavaa MigSzol-aktivistiryhmää**
  siis suomalaine nainen itkee unkarissa
  esim **iranilaissyntyisten ääri muslimi matujen oikeuksia
  KUTEN HÄNEN MIEHENSÄ Edustiko hänen miehensä
  tämän toiminnan puolustamista kysymys uskontonsa takia
  Iranilainen metalliyhtye sai vankeus- ja ruoskintatuomion
  jumalanpilkasta ja hallinnon arvostelusta
  Teheranissa perustetun Confess-yhtyeen keulahahmo sai yli 12 vuoden vankeustuomion, mutta hänellä on turvapaikka Norjassa.
  Pariskunta suunnitteli yhteistä elämää Budapestissa
  Niin IRANIN TAPOJA ELÄMÄTAPAA HARJOITAVINA LOISINA muslimeina veikaan
  ORBANIA VASTUSTAEN JA LISÄÄ MUSLIMEITA UNKARIIN RAIJAAVINA IHMISINÄ
  Yhdessä he olivat mukana perustamassa
  **turvapaikanhakijoita auttavaa MigSzol-aktivistiryhmää**
  *Kallius liikkui Unkarissa *Orbánia vastustavissa* piireissä,*
  IRANIKAISET ITSE EIVÄT NOUDATA MINKÄÄN MAAILMAN IHMISOIKEUKSIA
  EIVÄT EDES NIIIN KUTSUTUS SIELLÄ ASUVAT MALTILISET MUSLIMIT
  Mutta suomalainen unkarissa iranilaisen miehensä kanssa itkevät
  unkarin ihmisoikeus tilanteesta
  ruikutaen siitä suomen valtamedioihin
  pimitäen 100 prosentiseSti hänen toimintansa HS JUTUSSA
  mitä hän oikeasti edustaa
  on tehnyt siellä unkarissa aktiivina orban vastustajana iranikaisen miehensä kanssa
  aivan käistämätöntä toimintaa journalismia
  strutsi aivoisten toimitajien psykopaatien propakandaa
  *yksi näkökanta tuodaan vain esille*
  * ääri orban vastustajan sulla*
  *joka vielä pimitetään*
  -Tämän kaiken siis Hesari pimitää tehdesään Kalliuksesta-
  Neutraalia mielipiteiltään olevaa uskotavaa Objektiivista asiantuntijaa
  unkarin ihmisoikeus tilanteesta
  ja ennemistön mielipide pimitetään 100 prosentisesti asiasta
  heitä ei haastella koskaan näihin suomen valtamedian julkaisuihin
  sama juttu USA uutisoinissa ymm..
  2
  tai Puola
  https://yle.fi/uutiset/3-10821313
  ESIMERKKI KUN ASIAA TERKASTELAAN **VÄHEMMISTÖN **
  YKSIPUOLISELTA KANNALTA
  Joka sen takia on juuri TAI MUUTUU YLEN SUOLTAMAKSI
  Puolan *ennemistöä kansaa demokratiaa * vastustavaksi propagandaksi
  Syvästi kahtiajakautuneessa Puolassa kamppaillaan
  nyt liberaalin demokratian kohtalosta – ja samalla Euroopan sielusta
  Millaisessa kriisissä demokratia on Itä-Euroopassa?
  Ylen toimittaja Esko Varho kävi Puolassa selvittämässä.
  PS Toivoisin vain että joku vähän paremmin asiosta kirjoitava ihminen tekisi aiheesta jutun
  oma textini on aika sekavaa mutta yritän vain tuoda esile tämän valtamedian liberaali vasureiden mafiaan verratavan toiminan esille ja mitä he puuhastelevart oikeisto konservaativisten ihmisten päänmenoksi
  häijyllä kierolla epärehelisellä pimitävällä heidän sensuorointi demonisointi taktikalla
  ja kaiken tämän he tekevät täysin valheelisin ei faktoihin perustuvin keinoin
  kirjoitan juttujani kieli poskella enkä omasta mielestäni ole muuta kuin faktan metsästäjä
  vaikka kohta minun tittelini on oikeisto rasisti nazi vihapuhuja veikkaan
  jos se asia on näistä rouvista kiinni
  Tytti Tuppurainen (sd.)
  Anna-Maja Henriksson RKP
  hesarin journalismin *objektiivisuuden lähetiläs*
  Annastiina Kallius rakastui **iranilaissyntyiseen mieheen teatteriryhmässä**.
  Yhdessä he olivat mukana perustamassa
  **turvapaikanhakijoita auttavaa MigSzol-aktivistiryhmää**
  *Kallius liikkui Unkarissa *Orbánia vastustavissa* piireissä,*
  Ei vielä
  vastusti Kansan vallan ennemistö demokratiaa suomalaisena Unkarissa

 10. 😀 Tätä se diversiteetti teettää, musta on valkoista ja valkoinen mustaa.

  Joku on kommunisti joku natsi jne jne. Azov pataljoona on tietysti monikulttuurista ”läntisen arvoyhteisön” ”arvopohjaa” tukeva pataljoona. 😀
  Azovilaiset vain läntisen arvoyhteisön” suvakkeja huvittaakseen käyttävät natsi- ja SS tunnuksia, mm. käsivarteen tatuoitua veriryhmää myöten. 😀

  Iso kysymys siis kuuluukin ovatko azovilaiset vai ”läntisen arvoyhteisön” suvakit fasisteja vai ovatko kenties molemmat fasisteja? 😀

  Leimakirveen heiluttelijoiden kannattaisi näin diversiteetin aikana hakata sillä leimakirveellä omaa otsaansa.

  Orwell olisi tästä ajasta innoissaan ja toteaisi olleensa ennustaja. 😀

 11. Laitoin itsekin asiasta palautetta YLElle, kylläpä korjaus kesti pitkään.

  Sama viimeksi kun Rasmus Paludan piti puhetta Tanskassa ja maahanmuuttajat kiihoittuivat siitä niin että alkoivat mellakoida, niin YLEn otsikko oli ”Äärioikeistolaiset mellakoivat Tanskassa” , senkin otsikon korjaamisessa oli huomattavia vaikeuksia, ei ilmeisesti istunut agendaan tai toimittajan ideologiaan että asia oli täysin päinvastoin mitä otsikko kertoi…

 12. Demokratia – suuri inhimillinen vitsaus, täydellinen katastrofi länsimaiselle sivilisaatiolle — Osa I
  (Konekäännös alkuperäisestä artikkelista)
  (Antonius Aquinas)
  Katsaus: Christophe Buffin de Chosal, demokratian loppu, kääntänyt Ryan P. Plummer. Painettu USA: ssa: Tumblar House, 2017.
  Demokratie – die große menschliche Geißel, eine vollständige Katastrophe für die westliche Zivilisation
  (Antonius von Aquin)
  Kritik: Christophe Buffin de Chosal, Das Ende der Demokratie, Übersetzt von Ryan P. Plummer. Gedruckt in den USA: Tumblar House, 2017.

  Esittely
  Christophe Buffin de Chosalin The End of Democracy (Demokratian loppu) ei voi iiikaa ylistää. Nopeasti vauhdissa, luettavissa, mutta tieteellisessä muodossa professori Buffin de Chosal * hävittää ideologisen perustelun, jossa nykyaikainen demokratia lepää, kun hän kuvailee demokraattisen hallinnon tuhoisat vaikutukset länsimaisiin yhteiskuntiin.
  Hän räjäyttää demokratian myyttiä yksilön vapauden suojelijana, joka on taloudellisen kehityksen edellytys ja korkeakoulujen edistäjä. Kun demokratia nähdään tässä valossa, nykypäivän historia voidaan tulkita tarkemmin.
  Kirja on hyvin sopiva kumppani Hans-Hermann Hoppen ikonoklastiselle demokratian vähentämiselle demokratiassa: tämän vuosisadan alussa julkaistu Jumala, joka epäonnistui (Democracy: The God That Failed). Buffin de Chosal on puhunut seurannasta, jota odotetaan innokkaasti.

  Demokraattinen hallinto
  Ihmisten hallitsema ajatus on huijaus, sellainen, jota ylläpitävät ne, jotka todellisuudessa hallitsevat hallitusta. Äänestysten ja vaalien ”demokraattisen prosessin” avulla pieni, määrätietoinen vähemmistö voi asettaa tahtonsa enemmistön vastustuksesta huolimatta:

  Kuulemme usein sanottavan, että ”demokratiassa
  ne on ihmiset, jotka hallitsevat. . . . ”
  Se on myytti, joka menettää kaiken arvon
  kun mennään todelliseen käytäntöön demokratiassa. [13]

  Lainaten venäläistä filosofia Buffin de Chosal jatkaa kritiikkiään:

  Demokratian paras määritelmä oli venäläisen filosofi Vasily Rozanovin.

  ”Demokratia on järjestelmä, jolla järjestäytynyt vähemmistö hallitsee järjestäytymätöntä enemmistöä. ”Tämä” järjestäytynyt enemmistö ”on ihmiset, aggregaatit ja yksilölliset joka on kykenemätön reaktioon, koska se on hajallaan. [28]

  Hän laajentaa Rozanovin teemaa: . . . Toisin kuin demokratian periaatteet sanovat voidaan sanoa, ettei enemmistö juuri koskaan voita. Demokratia ei ole
  enemmistön vaan voimakkaan vähemmistön valtaa, ja sillä on tämä valta ei pelkästään sen määrän vaan ennen kaikkea sen organisaation vuoksi. [31]

  Voima ei asu ”ihmisissä” eikä varmasti yksilössä. Demokratiassa ainoa tapa ilmaista mieltymyksensä tai suojella oikeuksiaan on äänestyslaatikon kautta. ”Jokainen äänestäjä”, sanoo Buffin de Chosal, ”on demokratiassa pieni itsemääräämisoikeuden omaava hiukkanen, joka on itsessään käyttökelvoton. Hänen ainoa valtaansa kuuluu äänestyksen pudottaminen laatikkoon, jolloin hänet hävitetään välittömästi ja hänen itsemääräämisoikeutensa niiden eduksi, jotka tulevat edustamaan häntä. ”[Ibid.]

  Useimmat ajattelijat ovat aina tuominneet ja pelkäävät suosittua demokratiaa ihmisyhteiskuntien alusta lähtien. Vasta älymystö näki demokratian keinona saavuttaa valta, että he alkoivat puolustaa sitä sosiaalisen järjestyksen järjestelmänä. Ennen demokraattista ikää suurin osa oppineita ymmärsi, että demokratia johtaisi väkivaltaan ja luonnollisen vallan siirtymiseen demagogeihin. Lyhyesti sanottuna pahin nousee huipulle, kun kirjoittaja kuvaa nykyajan poliitikon ominaisuuksia:

  ”Ihanteellinen poliitikko puolestaan ​​on
  joustava, vakuuttava ja valehtelija. Hän on ei ole liitetty mihinkään alustaan ​​ja on vailla selvää ideologista tavoitetta. Hän on todella sitoutunut vain valtaan. Hän haluaa sen arvostusta ja etuja, ja etsii ennen kaikkea sitä omaa itsetuntoaan ’rikastuttavana’.
  Jokainen poliitikko joka antaa tämän kuvan, tunnustetaan sopivaksi valtaan demokratiassa. . . . Siksi se ei ole
  yllättävää, että demokraattisesti toimivat kokoukset koostuvat lähes yksinomaan
  tällaisista ​​miehistä ja naisista.
  Valitut valtionpäämiehet lähes aina sopivat tähän profiiliin, ja kansainväliset instituutiot, kuten Euroopan Unioni, pitävät sitä ainoana hyväksyttävä profiilina. . . . [35]”

  Demokratia ja valtio

  Nykyaikaisen demokratian syntymisestä lähtien sen periaatteen perimmäinen hyväntekijä on ollut valtio ja poliittisesti toisiinsa liittyvät taloudelliset eliitit, jotka ovat todellisuudessa yhteiskuntien todellisia hallitsijoita. Sen sijaan, että päätettäisiin luopua Ancien Régimin despootista hallintoa, jonka Demokratian kannattajat väittävät olleen olemassa koko monarkiaalisen ja aristokraattisen aikakauden ajan, on kansan hallinto (Demokratia) todistanut valtion vallan lisääntymisen ja yksilön elämän hallinnan ennennäkemättömään tason ihmisen historiassa. Harvat, jos edes sellaiset kuin paavi, keisari, kuningas, prinssi tai herttua ovat koskaan saaneet tällaista ylivaltaa.

  Toisin kuin sanotaan luokkahuoneissa, yliopistokampuksilla ja koko tiedotusvälineissä, yksilölliset oikeudet ja vapaudet olivat paljon paremmin turvattuina demokratiaa edeltäneessä ajassa. Euroopalla ennen vallankumousta oli sosiaalisia rakenteita, jotka eristivät yksilöt valtion vallasta paljon tehokkaammin kuin nykyaikaisessa demokratiassa:

      Luonnonmukaisen yhteiskunnan käsite poistettiin Ranskan vallankumouksen aikaan. Sotilasyksiköt (Corps) ja järjestöt hylättiin, oikeudet poistettiin, ja kaikki, mikä antoi ihmisille mahdollisuuden suojella itsensä valtavasta valtiosta karkotettiin vapauden nimissä. [24]

  Ja vastineeksi luopumisesta järjestyksestä, joka suojeli heitä valtion kärsimyksistä, ihmiset saivat ”itsemääräämisoikeuden”

  Heille annettiin väärä lupaus, että he ei enää tarvitse puolustaa itseään valtiolta, koska he itse olivat osa valtiota. Mutta jos joku järjestäytynyt joukko ja järjestö ei kykene käyttämään itsemääräämisoikeutta, kuinka paljon vähemmän järjestäytymättömät yksilöiden massat! [Ibid.]

  * Professori Christophe Buffin de Chosal opettaa taloushistoriaa United Business Institutesissa.
  BUFFIN-de-Chosal
  Antonius Aquinas @ antoniusaquinas
  https: //antoniusaquinas.comhttps: //antoniusaquinas.com

  https://russia-insider.com/en/democracy-great-human-scourge-complete-disaster-western-civilization/ri27480

  • ”Demokratia on järjestelmä, jolla järjestäytynyt vähemmistö hallitsee järjestäytymätöntä enemmistöä. ”Tämä” järjestäytynyt enemmistö ”on ihmiset, aggregaatit ja yksilölliset joka on kykenemätön reaktioon, koska se on hajallaan. [28]
   — pitäisi tietty olla: ”Tämä järjestäytymätön enemmistö on kansa, ryhminä tai yksilöinä, joka ei kykene reagoimaan koska se on hajallaan.”

   ‘Democracy is the system by which an
   organized minority governs an unorganized
   majority.’ This ‘unorganized majority’ is the
   people, aggregated and individualistic,
   incapable of reaction because disjointed. [28]

   Kannatta lukea alkuperäinen jos osa kieltä.
   Olisi pitänyt tarkistaa konekäännös jossa paljon virheitä ja puutteita mutta pääosin kuitenkin sanoma on selvä: demokratia edustuksellisessa muodossa on huijausta ja pienen eliitin juonimaa yksinvaltaa.
   Tämä asia on ainakin Venäjällä oivallettu ja Putin puhuukin ’suvereenista demokratiasta’ jota hän pitää omana ja maansa mallina.
   — Poiminta amerikkalaisen Venäjän historian professori Walter G. Moss’in artikkelista [ http://historynewsnetwork.org/article/158989 ]
   Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”. ”Suvereeni demokratia. . . on vahvan ja voimakkaan valtion ruumiillistuma, aivan kuten itsevaltius oli tsaarin aikakauden.” Uusi termi on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”
   ”Universaalit demokratian normit eivät ole venäläisiä ja ovat itse asiassa tuottaneet vahinkoa Venäjän poliittiselle kehitykselle. Venäjän on siis palattava poliittiseen järjestelmään, joka on ainutlaatuinen ja oma, joka on suvereeni ja historiallisesti juurtunut.”

   • Juuri tuota FAKE-demokratiaa olen yrittänyt kiilata keskustelujen väliin, mutta aivopestyt ovat kaiken petollisen julistuksen omaksuneet jo alakoulusta lähtien. Jos kansalla olisi valta, niin kukaan ei valittaisi, koska silloinhan kansa olisi johdossa mukana. Kansa ei tee mitään päätöksiä, missään, KOSKAAN, PISTE.

    • On aika paradoksaalista että puolueet ovatkin kansanvallan este vaikka niitä totutusti pidetään demokratian tunnuksena.
     Mitä enemmän puolueita sitä vähemmän kansalla on valtaa koska ne hajottavat kansan ja saavat sen riitelemään keskenään.
     Jo pelkästään kaksi puoluetta takaa sen että riita on päällä ja pieni ’valittujen joukko’ voi pitää kansaa pihdeissään.
     Ainoa riidaton ja toimiva vaihtoehto on asiantuntijoista koostuva hallitus jonka päätökset alistetaan kansanäänestyksille. Silloin hallitus ei voi koskaan kävellä kansan yli.

   • ”Tämä järjestäytymätön enemmistö on kansa, ryhminä tai yksilöinä, joka ei kykene reagoimaan koska se on hajallaan.”
    Kansan ei tarvitsisi muuta kuin yhdentyä yhden miehen tai naisen taakse joka ajaa koko kansan asiaa niin se pystyisi reagoimaan siten että pieni eliitti menettää valtansa.
    Niin yksinkertaista se on.
    Mutta se ei onnistu kun kansan enemmistöä ei saada sellaisen hankkeen taakse jossa sen oma etu on etusijalla.
    Jos määritellään vaikka vain muutama perusasia (esim. itsenäisyys, oma raha ja pankki, talous-demokratia) niin jo tässä tulee kynnys koska se ei kelpaa tai sytytä enemmistöä vaikka siinä olisi se perusta joka takaisi kansalle voiton pienestä eliitistä joka nyt jyrää ja kurittaa kansaa.
    Eliitti tietysti tekee kaikkensa pitääkseen kansan hajalla ja siten turvaa valtansa.

    Ensin ajattelin konekääntää jatko-osa II:n mutta johtuen virheistä joita kone tekee niin se jää tekemättä. Osan I llnkistä sen voi lukea.
    Vain johtopäätös osa vielä suomeksi.

    Johtopäätös

    Todennäköisin skenaario, jos Länsi-demokraattisessa elämässä on muutos, tulee maailmantalouden kriisistä ja rahoitusjärjestelmän romahtamisesta, mikä tekee kansallisvaltioista kyvyttömät täyttämään taloudelliset velvoitteensa kansalaisilleen.
    Kaikki taloudet ovat toivottomasti velkaantuneita hyvinvointivaltionsa ylityksistä, eivätkä he voi koskaan toivoa täyttävänsä lupauksiaan.
    Mitä romahtamisen jälkeisessä tilanteessa syntyy, on vaikea ennustaa…

    Vaikka länsimaisen demokratian taloudellinen kuolema on kaikkien nähtävissä, ideologiset perustelut, jotka ovat oikeuttaneet sen olemassaolon, on poistettava. Kaikki toiveet siitä, että ne palautetaan paremmin palvelemaan ”kansaa”, on ammuttava alas. Ei ole parempaa tietä aloittaa demokratian mystifioinnin paljastaminen kuin Christophe Buffin de Chosalin upea kirja.

    Conclusion

    The most likely scenario if there is to be a change in Western democratic life will be from a world-wide economic crisis and collapse of the financial system which will render the nation states unable to meet their financial obligations to their citizens. All economies are hopelessly indebted from their welfare state excesses and can never hope to meet their promises which now runs in the trillions. What will emerge in the aftermath of a collapse is hard to predict, but some form of authoritarianism is likely which will be centered on a one-world state with a single, irredeemable currency.

    While the financial demise of Western-styled democracy will be evident for all to see, its ideological underpinnings which have justified its existence needs to be extirpated. Any hope of it being reconstituted to better serve “the people” needs to be shot down. There is no better place to start the de-mystification of Democracy than with Christophe Buffin de Chosal’s magnificent, The End of Democracy.

  • ”Ihanteellinen poliitikko puolestaan ​​on joustava, vakuuttava ja valehtelija. Hän on ei ole liitetty mihinkään alustaan ​​ja on vailla selvää ideologista tavoitetta. Hän on todella sitoutunut vain valtaan. Hän haluaa sen arvostusta ja etuja, ja etsii ennen kaikkea sitä omaa itsetuntoaan ’rikastuttavana’.
   Jokainen poliitikko joka antaa tämän kuvan, tunnustetaan sopivaksi valtaan demokratiassa. . . .
   Siksi se ei ole yllättävää, että demokraattisesti toimivat kokoukset koostuvat lähes yksinomaan
   tällaisista ​​miehistä ja naisista.

   Valitut valtionpäämiehet lähes aina sopivat tähän profiiliin, ja kansainväliset instituutiot, kuten Euroopan Unioni, pitävät sitä ainoana hyväksyttävä profiilina”

   Huomaa erityisesti: ”kansainväliset instituutiot, kuten EUROOPAN UNIONI, pitävät sitä ainoana hyväksyttävä profiilina”!!

   Eipä siinä ole ihmettelemistä, että tuo valeeseen pohjautuva diktatuuri-monsteri hyväksyy vain valehtelevat poliitikot, jotka vuolassanaisesti sitä valeillaan ylistävät ja nöyrästi noudattavat sen diktaatteja.

  • ”Demokratia – suuri inhimillinen vitsaus, täydellinen katastrofi länsimaiselle sivilisaatiolle ”
   Jos missä niin USAssa tämä katastrofi näkyy. Ja maata on vielä kadehdittu sen demokratian takia jota se nykyisin vie aseiden ja sotilaiden voimin muualle-

   Jews, Not Italians, Dominated American Organized Crime, Which Was Far More Powerful Than People Realize
   How a Young Syndicate Lawyer from Chicago Earned a Fortune Looting the Property of the Japanese-Americans, then Lived Happily Ever After as America’s Most Respected Civil Libertarian Federal Appellate Court Judge
   Ron Unz
   https://russia-insider.com/en/jews-not-italians-dominated-american-organized-crime-which-was-far-more-powerful-people-realize

   • Katastrofin kautta tyranniaan
    Charlottesville Sentencing Today: Four Young Patriots to Be Crucified for the Crime of Free Speech, Assembly, and Self-Defense
    Gregory Conte
    The US Constitution still has a purpose. While it no longer serves as the basis of our legal system, it does give lawyers plenty of mental exercise finding ways to subvert its clear intent. Free speech? Not if private monopolies censor you. Freedom of assembly? Not if a masked mob gets there first.
    https://russia-insider.com/en/charlottesville-sentencing-today-four-young-patriots-be-crucified-crime-free-speech-assembly-and

    • Jenkit muuttavat Venäjälle — uusi ilmiö
     Americans Living Long-Term in Russia – a New Phenomenon
     Almost everyone in the U.S.has met – or knows of – at least one so-called ”Russian-American.” Since the fall of the Soviet Union, scores of these hyphenated citizens have appeared in both big cities and small towns. What is a lot less known is the phenomenon of the ”American-Russian.”

     This term refers to a U.S. citizen who has willingly left his or her country to live long-term in Russia. That term applies to the hybrid creature writing this article.
     https://russia-insider.com/en/americans-living-long-term-russia-new-phenomenon/ri21847

 13. satuin myös minä pistään ylelle oikaisu pyyntöö asiasta.varmaan aika moni jotka seuraa hiukan muitakin tietolähteitä tajus homman.
  ja jälleen oli yle jättäny kommentoinnin ulkopuolelle jutun,joka kanssa tietyn tyyppistä sensuuria,ja paljon on nykyään näitä juttuja,joissa olis vähintäänkin oikaistavaa,niin jätetään tyystin kommentointi pois,alas on yle vajoomassa,,,,tai kellumassa,kuten turpeinen-saari yhdessä jutussaan osuvasti tokais ”nato liejussa kelluva yle” ei kai paljoo paremmin voi ilmaista nyky ylee

 14. YLEn uutisissa on tosiaan virheitä aika usein mutta YLEä ei pidä mennä lopettamaan vaan antaa potkut niille jotka kirjoittavat näitä harhaajohtavia uutisia. YLE pitää puhdistaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että muita hyviä medioita on Suomessa kovin vähän ja YLEn tuotanto muuten laadukasta. He myös kysyivät ihmisten mielipiteitä ja taisivat tällä viikolla julkaista jopa yhden salaliittoaiheisen uutisen (USA:n armeijan levittämät borrelioosiopunkit) mikä oli ilahduttavaa

  • Tässä olisi Ylelle hyvä juttu parantaa mainettaan, voisi oikaista näitä valheita joita v-media syöttää meille
   Apollo 11 vei ihmisen Kuuhun tasan 50 vuotta sitten. Tällä legendaarisella matkalla oli mukana myös mitaleita, jotka ovat nykyään erittäin haluttuja ja arvokkaita keräilykappaleita.
   https://www.iltalehti.fi/raharumpu/a/46cfb216-c777-4d0c-9ec2-ad5c872e2eeb

   ‘Moon rock’ given to Holland by Neil Armstrong and Buzz Aldrin is fake
   “It’s a good story, with some questions that are still unanswered,” she said. “We can laugh about it.”
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=191878

   Moon Landing Hoax?
   Man behind SATURN V Apollo rocket now says NASA faked Moon Landing
   In his book, Mr Kaysing established a list of reasons why NASA never took astronauts to the Moon.
   He believed the space agency simply did not have the technical expertise to put man on the Moon.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=191719

   • Tr. Hunter, veit ”jalat suustani”, kuu-aiheesta. 50 vuotta on kulunut siitä ensimmäisestä petoksesta, ja nyt sitä jatketaan kaikin voimin. Paikallisessa lehdessä on tosi naurunaiheinen kuva, (muka kuunpinnalta otettuna), missä (muka) avaruusaluksen likainen, ruosteinen (STRUT) tukee alusta pystyssä. Se näyttää olevan ylösalaisin käännetty ruosteinen kuorma-auton jarru-rumpu ja siinä lepäävä tukirauta, joka näyttää olevan käärittynä ohueen plastiikkaan. Cape Canaveral alukset ovat kaikki viimeisenpäälle maalattuja, kiiltäviä mestariteoksia, joka ei sovi mitenkään kuvattuun rumilukseen. Neuvotoliitto huomasi ajoissa kuuhun laskemisen olevan mahdottomuus, siksi he lopettivat tuhlaamasta kansan verorahoja järjettömiin petoksiin. SPUTNIK pantiin museoon. Putin pitää tietonsa salaisuutenaan, koska USAn petosten julkaiseminen voisi johtaa ilmeiseen sotaan. Maapallon kansat ovat nielleet kaiken ”purematta”.

    • Jos kuussa todella olisi käyty niin eihän se siihen olisi jäänyt. Kyllä sinne olisi menty monta kertaa senkin jälkeen.
     Mutta feikkikäyntejä ei tietenkään tarvi uusia kun propaganda hyöty on jo saatu. Ja riski jäädä kiinni olisi moninkertainen.

     • Tr. Hunter, totta kirjoitat. Jos USA olisi valloittanut kuun, niin siellä olisi jo satoja ”supermarketteja jokaisella kummulla”pankkien lisäksi, Jenkkipojan liput liehuen, ilmattomassa tilassa missä ei sada vettä eikä tuule.Koristekasvien istuttaminen sattaisi olla kovin hankalaa. (HÖRÖNAURU).

 15. Tästäkin Yle voisi kertoa kansalle ja samalla paljastaa että mekin olemme USAn tavoin ’Rothschild’s bitch’ kun olemme Eurostoliiton kahleissa vailla omaa rahaa ja pankkia.
  How does a tiny country like Israel control the most powerful country on earth, the USA? Israel is the Rothschild’s personal fiefdom – their army, nuclear arsenal and secret service.
  The Rothschilds produce US currency in the form of a debt to themselves. This is something the US and all countries could do themselves debt-and-interest free. The US is the Rothschild’s bitch.
  Indeed anyone who wishes to succeed must be a witting or unwitting collaborator in the Rothschild’s scam. They must enslave mankind in order to protect this scam and collect. This is the essence of Communism.

  For essays like ”The Jewish Faction,” Joe Sobran, an editor at the National Review, was fired. No country that allows its banking system to be controlled by its arch enemies can expect to remain free. The world has been colonized by the central banking cartel using Freemasonry & Organized Jewry as its instruments. Sobran says ”Jews” think they’re persecuted when in fact their leaders persecute mankind. This has become evident as Westerners see their cultural values, freedom and security eroded, and genocide promoted by migration and miscegenation.

  https://www.henrymakow.com/2019/07/sobran-the-jewish-establishment.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=191925

  • The World Is Dedollarizing

   By Peter Koenig
   What if tomorrow nobody but the United States would use the US-dollar? Every country, or society would use their own currency for internal and international trade, their own economy-based, non-fiat currency. It could be traditional currencies or new government controlled crypto-currencies, but a country’s own sovereign money. No longer the US-dollar.
   … We are not there yet. But graffities are all over the walls signaling that we are moving quite rapidly in that direction. And Trump knows it and his handlers know it – which is why the onslaught of financial crime – sanctions – trade wars – foreign assets and reserves confiscations, or outright theft – all in the name of “Make America Great Again”, is accelerating exponentially and with impunity. What is surprising is that the Anglo-Saxon hegemons do not seem to understand that all the threats, sanctions, trade barriers, are provoking the contrary to what should contribute to American Greatness. Economic sanctions, in whatever form, are effective only as long as the world uses the US dollar for trading and as reserve currency.
   https://www.globalresearch.ca/world-dedollarizing/5684049

 16. Kristinuskoon kääntyneen juutalaisen Henry Makowin mukaan Länsi kuuluu kantaeurooppalaista syntyperää oleville:

  ”Olemme rotusodassa. Se ei ole valkoihoisten ja mustaihoisten välinen. ”Sota” on todellisuudessa organisoidun juutalaisuuden toimeenpanema salakavala kampanja. Rotschildin pankkikartellin käsi käyttää maahantulijoita korvaamaan eurooppalaista syntyperää olevat ja hävittämään näiden perintö.
  On aika tiedostaa, että kaikki ”viha” tulee pankkiireilta ja heidän vapaamuurari-apureiltaan. On aika sanoa ”globalisteja” heidän oikeilla nimillään: KOMMUNISTISET MAANPETTURIT.”

  ”We are in a race war. It is not between whites and coloureds. The ”war” is actually an insidious campaign by Organized Jewry, an arm of the Rothschild banking cartel, to use immigrants to displace people of European descent and erase their heritage.

  It’s about time we recognized that the ”hate” is all coming from the bankers and their Freemason shills. It’s time we called ”globalists” what they are, communist traitors”

  Edelleen artikkelin mukaan ”Valkoihoiset ovat vailla johtajaa kuten päätön ratsastaja. Vapaamuurari-pankkiirit ovat ottaneet käyttöönsä maanpettureista koostuvan vapaamuurariluokan, jotka ovat myyneet maansa, uskontonsa ja kulttuurinsa paikasta pöydän ääressä. Kyllä, KÄYTÄNNÖLLISESTI KATSOEN KAIKKI POLIITIKOT OVAT MAANPETTUREITA.

  ”Whites are leaderless like a headless horseman. The Masonic Jewish bankers have installed a traitor class of Freemasons who have sold out their country, religion and culture for a seat at the table. Yes, practically all politicians are traitors. (Do they tell the truth about 9-11??)…”

  Koko artikkeli: https://www.henrymakow.com/2019/07/the-west-belongs-to-people-of.html

  Ex-vapaamuurari J.Julinin mukaan Suomessa on n. 7000 vapaamuuria eli n. kaksinkertainen määrä Hymy-lehden julkaisemiin luetteloihin verrattuna. Satanisti-veljet ilmeisesti aiheuttivat Julinille tappavan sydänkohtauksen jollain CIA-tyyppisellä salamurhamenetelmällä, kun Julin oli järjestöstä erottuaan alkanut ”vasikoida”.

  • Makowin tarkoittama ”organisoitu juutalaisuus” pitää sisällään ilmeisesti melko pienen osan kaikista niistä, jotka luetaan muutenkin epämääräiseen, vaikeasti määritettävään ihmisjoukkoon ’juutalainen’.

   • Sionistit yrittävät epätoivoisesti pitää hajoavaa ja eripuraista ’juutalaislaumaa’ koossa, joka todellakin on varsin vaikeasti määriteltävissä kun jo joku pelkkä kaukainen esi-äiti riittää siihen kuulumiseen.
    Aatustakin on teoria että hän olisi ollut ’varttijuutalainen’ kuten Leninkin. Siis varttikin jo aitoa tavaraa riittäisi ’jutikkakerhoon’ kuulumiseen eikä monilla ole sitä edes senkään vertaa.
    Onhan se aika outoa ettei muualta saatu geenien ylivoimainen enemmistö merkitse mitään.
    Kaiken huippuna askenaasit joista valtaosa Israelin kansaa koostuu ja joilla geenitutkimusten mukaan ei olisi lainkaan ’juutalaisia’ geenejä’.
    Tuo sionistien harrastama ’valittujen juutalaislauman’ epätoivoinen koossa pitäminen ja kasvattaminen kaikin keinoin palvelee heidän tarvettaan saada mahdollisimman paljon väkeä likaisten puuhiensa taakse.
    Ehkä pian (heh-heh!) on kaiken huppuna mahdollista tulla juutalaiseksi vain kannattamalla heitä?

     • Tämäkin myytti olisi avattava. Artikkeli paljastaa sionistien luonteen hysteeris-psykopaattisen kierouden ja antisemitismin (myös holokaustin) syyt puhumattakaan tämän hetken tapahtumista.
      Olemme tekemisissä umpikieron ja häikäilemättömän ihmisryhmän kanssa jolle jo Israelin Profeetat ennustivat tuhoa sen palvoessa Tuhon Jumalaansa.
      Artikkelin luettuaan ymmärtää hyvin miksi Venäjä on, ei vain sionistien vaan brittien ja usalaisten vihaama maa sionistimedian tehokkaan totuuden ylösalaisin kääntävän propagandarummutuksen tuloksena jota oman maammekin valtamedia levittää.

    • (heh-heh) just niin. Myötämieliset Ei-Juutalaiset ovat heidän suosiossaan, tukemalla Israelia kaikin tavoin. Yllätyksenä, valtaosa ”KRISTIKUNNISTA” puoltavat juutalaisuutta henkeen ja vereen, uskomalla hyötyvänsä siitä taivaan kirkkauteen, vaikka juutalaiset itse eivät sellaiseen edes usko.heh-heh. Harhautuneet laumat, tosiaankin? Kristikunnat ovat paras lahja siionisteille.

  • Eiköhän ne vastaukset löydy kirjastoista, taikka internetistä, mitä seurauksia jonkin järjestön pettureille on varattuna. Miksi edes liittyä johonkin seurueeseen tehdäkseen itselleen tuhoa, sehän ei osoita kovinkaan korkeata älykkyystasoa.

 17. Ainoastan ”debiili” persoona menee julkaisemaan jonkinlaisen salaseuran sisäisiä asioita, tietäen minkälaiset rankaisut häntä kohtaavat pettäessään valansa. Salaisia seuroja on paljon, joiden jäsenten on vannottava ”uskollisuutensa järjestölle ja sen jäsenille” pitääkseen sisäiset asiat pelkästään omana tietonaan. Lisäksi, mitä jonkun porukan sisäiset asiat pitäisi ilmoittaa koko maailmalle, eihän siitä seuraa muuta kuin erimielisyyttä, ja vihanlietsomista. Maailman meno on jo muutenkin sekaisin, eikä siihen ole muuta lääkettä kuin ”ARMAGEDDON”.

 18. Onko ihme kun toimittajat ovat aivopestyjä vihervasureita….?
  Saa siinä sitten luotettavaa uutisointia…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here