Kun pieru ilmoille parahtaa, niin raha kassalippaaseen kilahtaa.

Moni saattaa ihmetellä, mikä se on tämä erikoinen päästökauppa.

Se on nykyajan anekauppaa, jonka Wikipedia määrittelee lyhyesti näin: 

”Päästökauppa tarkoittaa Euroopan unionissa toteutettavaa järjestelyä, jossa haitallisia päästöjä tuottavat laitokset ovat velvollisia omistamaan kutakin tuottamaansa päästömäärän yksikköä kohti tietyn määrän päästöoikeuksia, joita nämä laitokset voivat ostaa ja myydä keskenään.”

Eli kun jokin tuotantolaitos tai energiayhtiö tuottaa myyttiseksi myrkyksi luonnehdittua hiilidioksidia, niin se saa jatkaa toimintaansa ostamalla pörssissä myytäviä päästöoikeuksia.

Suomessa valtio hoitaa pääosan oikeuksien myynnistä huutokaupalla. Konkreettisesti päästökaupan isäntä on ympäristöministeriö. Mutta oikeudet ovat myös vapaan kaupan ja keinottelun kohde.

Tässä keinottelussa ei kuitenkaan liiku mitään korvamerkittyä rahaa. Valtion budjetissa päästökaupan tuottama raha hajasijoitetaan poliittisen harkinnan mukaan. Puhutaan vuosittain sadoista miljoonista euroista.

Päästökaupasta riippumatta luonnon tuhoaminen saa jatkua. Kaupan keskeinen osa onkin laskenta, päästöoikeusmatematiikka.

Suurta bisnestä on koko päästökauppa sekä siihen liittyvä uskonnon kaltaiset mittasuhteet saavuttanut ”ympäristöajattelu”.

Se puolestaan antaa mahdollisuuden kokonaan uudenlaisille bisneksille, joita harjoitetaan ympäristöystävällisten tuotteiden kehittelynä ja kauppana. Pääasia on siis, että kauppa käy ja voitot maksimoituvat.

Ympäristöajattelun ja ilmaston muutoksen ympärillä pyörivät suuret rahat. Pörssit takovat tulosta ja yritykset tekevät vilppiä sen kuin kerkiävät. Poliittiset päättäjät katsovat päältä ja lisäävät uutta vettä myllyyn.

”Vanhat tuhoavat luonnon”

Aika ajoin on silmiini osunut väite, että me vanhukset emme välitä ympäristöstä, koska kuolemme kohta ja siksi jälkeemme saa tulla vaikka vedenpaisumus.

Itse olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni sodan jälkeen. Silloin kaikki ruoka tuotettiin itse omalla kasvimaalla. Oli omenapuut ja marjapensaat. Jopa vehnä kasvoi peltosaralla, jolle isän yksin raatama rintamamiestalo oli rakennettu. Naapurista noudettiin maito.

Kaupassa käytiin harvoin ja sieltä haettiin yleensä vain kahvi ja sokeri. Joskus 200 grammaa jauhelihaa viisihenkiselle perheelle. Hyvä jos sai karamellin, ja kääreet olivat arvokkaita keräilykohteita.

Vaatteet pidettiin loppuun eikä muotia seurattu. Äidin kutoma villapaita oli hyvä. Kenkiä oli kahdet: monot ja kumitossut tai saappaat. Myös variksensaappaat kelpasivat kesäaikaan.

Yhden särkyneen ilmapallon perään itkettiin. Eikä muitakaan leikkikaluja ja harrastusvälineitä ollut harmiksi asti. Hyvä kun oli polkupyörä ja paikattu traktorin sisäkumi, jolla kelluttiin järvellä. 

Kaija ja pikkusisko Ritva traktorinrenkaalla Iso Ruokkijärvellä.

Talvella hiihdettin, laitettiin itse jäälle luistinrata ja lentokelkka. 

Kesällä uitiin ja kiipeiltiin puissa ja tehtiin metsiin majoja. Isä rakensi keinut ja opetti hyppylaudalla hyppimisen ja rautavanteen pyörityksen.

Se oli rikasta aikaa.

Vessapaperiksi sai kelvata vanha sanomalehti. Ei ollut muovikasseja, ja mehupillin virkaa toimitti olkipilli tai pitkä makarooni.

Paluu menneisyyteen

Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, vaikka kaikessa palattaisiin takaisin 50-luvulle, jos maailma sillä pelastuisi.

Kierrätys ei ole sekään mikään uusi keksintö. Minun lapsuudessani kaikki käytettiin hyvin nuukaan. 

Yksi mummuni tärkeimmistä opetuksista oli, ettei mitään saa heittää pois, koska voi tulla sota ja silloin kaikkea tarvitaan. Hän oli kokenut itse kaksi sotaa ja aloittanut työnsä torpparina.

Lisäansiota oli haettu ajamalla postia 40 kilometrin takaa Fiskarsista Sammattiin. Porstuan nurkassa pidettiin pientä kauppaa, josta myytiin kyläisille suolaa ja tulitikkuja ynnä muuta tarpeellista.

Tällainen elämäntapa ei vaatinut erillistä päästökauppaa. Huussin tuotoksilla kasvatettin uutta ruokaa.

Vedet olivat vielä puhtaita, kun järvien ympärillä oleviin pieniin peltoihin ei ollut varaa laittaa määrättömiä määriä keinolannoitteita. 

Oli rapuja, simpukoita ja kaloja. Metsistä noukittiin marjat ja sienet. Lasten työtä oli niiden kerääminen.

Kun ihmiset on sairastutettu ilmastoahdistukseen ja hiilidioksidin näkevä tyttö on korotettu lähes pyhimykseksi, tuntuu kuin oltaisiin palaamassa takaisin keskiajalle.

Linnanherrat omistavat ja määräävät kaiken. Ympärillä kukoistaa kohta vain köyhyys.

Mittasuhteet paljastuvat ehkä parhaiten tästä: alle 400 miljardööriä omistaa lähes koko maailman. He eivät tuskaile hiilidioksidin kanssa, vaan antavat palaa täysillä.

Maailmanloppua on ennustettu aina, mutta ei ehkä koskaan ennen näin tehokkaasti ja maailmanlaajuisesti kuin nykyisin, kun jopa TV:n sääkartat ovat muuttuneet tulenpalaviksi.

Tuttavani poika, joka tykkää lentämisestä ja on ihmeissään siitä, mitä tehdä hiilijalanjäljelleen, syö Chilen vesivarat hävittävää avokadoa.

Äitinsä juuri istutti pienen metsätontin kaadettujen puiden tilalle uudet taimet. Hän tarjosi pojalleen päästöoikeuksia.

Niin se käy.

Artikkelikuva (värikorjattu): Muntaka Chasant (CC BY-SA 4.0)

25 KOMMENTTIA

 1. 100% tekstiä, samaa kokeneena 1941 syntyneenä köyhyyden keskelle tarpeettoman sodan jälkeen. Kaijan kertoma kuin omia kokemuksiani.Mukauduttiin elämään ”vähällä”,koska valtaosalla kansaa ei ollut ”paljoa”. Oli aikoja jolloin RAHAA ei ollut ollenkaan, vaan taskunpohjat täynnä reikiä. Kuluneista riekaleista tehtiin tilkkutäkkejä. Isä toi armeijan jäljiltä hienon keksinnön ”saappaisiin tungetut jalat käärittiin JALKA-räteillä”. Sukat olivat vain pyhäpäiviä varten. En muista kenenkään valittaneen ääneen, koska valtaosa kansasta olivat ”TASA-ARVOISIA” kärsijöitä. Nyt purskahdetaan itkuun, kun kynsi on revennyt. Ja mitä me saamme kokea tästä eteenpäin???

 2. Mitäs noista jätteistä ja saasteista. Pääasia että sionistit pääsevät sotimaan, siihen ainoaan asiaan joka kiinnostaa.
  Eihän maailmaa saada valloitettua ellei vastarannan kiiskejä panna ruotuun.
  Rauha on myrkkyä ja sallittua vain puheissa.
  The Bullying of Iran by America and its British Poodle
  By Lasha Darkmoon on July 24, 2019
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=192104

  • BORIS JOHNSON, BRITAIN’S NEW PRIME MINISTER:
   “More dangerous than Trump”.
   Ote linkistä yllä
   ”.. I predict that Johnson (America’s British Poodle,) will be more than willing to sign on as Trump’s poodle if and when war breaks out in the Persian Gulf. Somewhere in the not too distant future I see Britain becoming America’s 51st state, a thoroughly Zionised satrapy blithely taking orders from the state of Israel. The sole beneficiaries of a war in Iran will of course be organised Jewry.

   There will be no letup, under Boris Johnson, in the number of Third World immigrants swarming into Britain. They will keep coming in endless waves. The result is only too easy to predict: an Orwellian Britain convulsed by race riots, knife crimes, gang rapes, acid attacks. This will soon become a country in which vast numbers of indigenous Brits will find themselves desperately frightened and insecure, ill at ease in their own homelands.

   Goodbye to England’s green and pleasant land! It hasn’t been that for centuries, if truth be told, nor does Merrie England have much to be merry about unless you belong to the elite upper classes.

   Dystopia looms. An Orwellian dystopia. This will be a hell world of drug zombies, alcoholics, gamblers, sex addicts, perverts, with most Brits being on the verge of nervous breakdowns.

   The last exciting game in town will be — suicide.

 3. Anekauppa on oikea ilmaisu kuvaamaan ilmiötä.

  Ilmastonmuutos on kuitenkin Vihreiden menestyksen avain pyrittäessä valtapelin pokeripöytiin.

  Valtapelin sääntö numero yksi:
  Jokainen tuo omat rahat tullessaan pelipöytään. Muuten ei ole mitään asiaa.
  — Jos agendana on verotuksen alentaminen tai olemassa olevien verovirtojen kohdentaminen paremmalla tavalla, pelipöytä on suljettu pelaajalta.

  Kaikki valtion verotulot on korvamerkitty jo siinä vaiheessa, kun alkuperäinen verolaki on säädetty. Jos uusi puolue aikoo tulla vanhojen rinnalle hallitukseen, sen on itse keksittävä itselleen verorahat, joilla se voi osallistua peliin.

  Ilmastoaneet ovat vain uusi verotuksen muoto, joka tulee entisten verojen päälle.

  On harhaanjohtavaa ajatella, että valtio voisi ”käydä kauppaa”. Ainoat kestäväälä pohjalla olevat tavat valtion rikastumiseen ovat
  — Suojelurahan eli verojen periminen pakkokeinoja käyttäen.
  — Ulkomailla omistamiensa siirtomaiden ja vasallivaltioiden ryöstely aseilla ja kauppasaarroilla uhkaillen.
  — Sotaa käyttäen ryöstää varallisuutta ulkomailta.

 4. Korruptoidut, ylikansallisia feodaaliherrojaan kumartavat poliitikot ja heitä tukeva, yhtä läpimätä valtaVALEmedia saavat vapaasti ja juurikaan kritiikkiä kohtaamatta suoltaa mm. tuota valheellista ”anekauppa”-propagandaansa, koska se ilmeisesti ei paljoa kiinnosta kansan enemmistöä.
  Mikä sitten kiinnostaa kansaa? Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan 40% Ylen kuuntelijoista/katselijoista haluaa lisää urheiluaiheisia ohjelmia!
  Kunhan kansa saa riittävästi leipää ja sirkushuveja, niin se on tyytyväistä ja korruptoidut, petolliset poliitikot saavat juonia kulissien takana mitä haluavat.

 5. Valtamedia on voitettavissa … Ron Unz tarjoaa siihen hyvät eväät
  Ron Unz’s Strategy for the Alt-Media to Defeat the Mainstream Media Is Brilliant
  Vladislav Krasnov
  Vladislav Krasnov, (aka W. George Krasnow) Ph.D., former professor of Russian Studies, is the author of prophetic “Russia Beyond Communism: A Chronicle of National Rebirth”. He is now president of Russia & America Goodwill Association (www.raga.org)

  The Alternative Media Can Defeat the Mainstream Media – Here’s the Game Plan
  https://russia-insider.com/en/media-criticism/alternative-media-can-defeat-mainstream-media-heres-game-plan/ri23703

  https://russia-insider.com/en/ron-unzs-strategy-alt-media-defeat-mainstream-media-brilliant/ri27507

 6. Omakohtaisesti en ota Borista vakavasti, enkä ole varma Donaldistakaan, mutta koska mitään ei meillä ole tehtävissä, muuta kuin kiukutella, niin jään vain takavasemmalle seuraamaan minkälaista tuhoa he yhdessä saavat aikaan. Tilanteet vaihtuvat nykyään kovin nopeasti, joten mikä on nyt tärkeätä, on huomenna jo toisin. Mullerin raportti ei muuttanut mitään, mutta silti Demarit julitavat sen voittonaan? Istuvaa pressaa on mahdotonta, lain mukaan potkia ulos, olispa Nixon tiennyt sen,hahaaaa. Slick Willy (Bill Clinton) tiesi sen ja otti kaiken vastaan ”pöydän alta”,hahahaaa.

 7. Näin sitä elettiin järjettömän sodan jälkeisessä Suomessa.
  Raakalla työllä ja ylivoimaisin ponnistuksin kansa ponnisteli kaiken puutteessa rakentaen kotejansa ja samalla lisääntyen täyttäen näin myös sodan julmasti kansaamme tekemän loven.
  Ei silloin keritty miettimään että olisiko lapsosilla harrastuksia joihin vanhemmat heidät kyyditsisivät, vaan lapset osallistuivat kodin töihin, kävelivät 5km. koulumatkat, harrastukset kehittivät luovuutta ja luonnollista kekseliäisyyttä.
  Meille suureksi-ikäluokaksi kutsutulle kansanosalle lankesi, ”heti kun kynnölle kyettiin”, maamme hyvinvoinnin nostaminen ja hyvin me siinä urakassa kunnostuttiin sillä lopuksi saatiin nauttia esim. ilmaisesta terveydenhuollosta ja maamme oli rakennettu haja-asutus politiikan mukaisesti teollisuuden ja opinahjojen sijoittelut huomioiden.
  Mutta emme me olisi siinä onnistuneet ilman maamme viimeisiksi jääneitä VALTIOMIEHIÄMME Paasikiveä ja Kekkosta, sillä on opettavaista lukea historiasta mitenkä vaikeiden aikojen aikana he tukeutuivat Kaarlo Juho Ståhlbergin neuvoihin, elikkä ottivat huomioon historian ja myös kokemuksen.

  Mauno Koiviston kausi on maamme Itsenäisyyden ja kaiken saavutetun alasajon alku, silloin avattiin portit kansainvälisille keinottelijoille annettiin hallinta niin kutsutuille markkinoille ja aljettiin tanssia pörssihuijareitten pillien tahdissa.
  Silloin lanseerattiin juuri nämä ”anekaupan” kaltaiset puliveivaukset käytännöksi, kaikki historian- ja kokemuksen-, sekä geopoliittisetopit on unohdettu ohjeistus haetaan suoraan Atlantin takaa.

  • Koivistoa ei olisi pitänyt valita maan johtoon koska hän oli mukana Erkon sodissa joissa varmaan oppi ampumaan ja vihaamaan ’ryssiä’ ja kommunismia eikä pystynyt toimimaan ilman tätä vihaa ja kiinnitti maan sionistien kelkkaan tajuamatta mihin se johtaa.
   En epäile etteikö uskonut toimivansa maamme parhaaksi mutta ei nähnyt metsää puilta. Hieno mies muuten joka yritti epätoivoisesti puolustaa markkaa kohtalokkain seurauksin.
   Toisaalta sotasankarina hän nautti kansan suurta suosiota.

  • Outo yksityiskohta jäi nuorelle miehelle vaivaamaan vuosien ajoiksi, eikä siihen ole vieläkään tullut vastausta. Appivanhempani olivat ”tulipunaisia rauhan-kannattajia”. Heitä kutsuttiin kommareiksi?, ja kuitenkin sellaiset lähtivät toisia kommareita lahtaamaan yli rajan. Sodan päätyttyä appini oli saanut vain lisää tuulta purjeisiinsa ”sirpale päässään ollessaan osana tankkimiehistöä”. Se oli tarttunut heidän poikiinsakin, mutta ovat siitä jo lauhtuneet? Ristiriitaisuuksia on tosi vaikeaa ymmärtää. Suomessa saattaa olla nykyään ”kommareita”, mutta ei yhtä paljon kuin ennen sotaa. Kuka tietää, vastatkoon.

 8. Anekaupan tunnus oli: ’kun raha kirkon kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa’.
  Sionisteilla on oma versionsa: ’kun ase goimin kalloon pamahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa’.
  Ja mitä enemmän pamauksia sen varmempi on paikka paratiisissa.
  Iran Delenda Est
  STEPHEN J. SNIEGOSKI
  After Carthage had been significantly weakened by Rome in the Second Punic War (218 to 201 BC), Cato the Elder, a leading Roman senator, is said to have ended all his speeches with the words: “Carthago delenda est!” (“Carthage must be destroyed!”). This destruction ultimately took place in the Third Punic War (149–146 BC). A somewhat similar situation exists today in the United States, where war hawks demand that Iran–which in no way could effectively attack the United States, or even conquer America’s Middle East so-called allies—be stripped of its ability to protect itself.

  Of course, what makes the American situation different from ancient Rome’s is that Rome sought to eliminate Carthage for its own interests whereas the United States is largely acting to advance the military interests of Israel (and to a lesser extent Saudi Arabia) because of the immense power of the Israel lobby in the United States. In short, the destruction of Iranian power would enable Israel to solidify its dominance of the Middle East.
  James North notes:: “Iran in 2019 is no danger to U.S. interests anywhere. . . . The U.S. is squeezing Iran mainly because Israel wants it to. . . . Iran is the only regional power that is deterring him [Netanyahu] from completely annexing the West Bank. Iran is also a major supporter of Hamas, the resistance movement in Gaza.”
  “Israel wants the Iranian government destroyed, and Netanyahu has been instigating the United States for years to attack Teheran.”
  http://www.unz.com/article/iran-delenda-est/

  • Lisätään tuohon lauseeseen ”Anekaupan tunnus oli: ’kun raha kirkon kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa’ selvyyden vuoksi ettei tulisi väärinkäsityksiä: kun raha Paavin kirkon kirstuun kilahtaa niin sielu taivaaseen vilahtaa.
   Nimenomaan katolinen kirkko oli anekaupan harjoittaja ja mm. siksi Martti Luther hyökkäsi sitä vastaan teeseineen.
   Sionisteilla valitettavasti on tuo ’goimiviha’ yhä vieläkin vahvana heidän Talmudissaan, joka on N-yahun ylin poiliittinen auktoriteetti ja jossa avoimesti annetaan ymmärtää että goimeja voi melko vapaasti tappaa, se on pelkästään hyvä työ. Se ei kuitenkaan tunnu häiritsevän ns. ’kristillisiä sionisteja’ jotka eivät protestoi esim. palestiinalaisten kansanmurhaa vastaan vaikka käskyissä sanotaankin ’älä tapa’ vaan he silti siunaavat Israelia.

 9. Tavallaanhan on päästökauppa on nykyaikaista ane kauppaa jolloin päästösynnit saa anteeksi jos maksaa eli ostaa päästöoikeuksia. Oikeudet on kuitenkin rasitus yrityksen taloudelle ja kannustaa niitä päästöjen vähentämiseen jos päästöoikeuksista joutuu maksamaan paljon suhteessa tuotteen arvoon. Onko sitten päästökaupan tavara eli hiilidioksidi sitten oikea tuote päästökaupalle niin se taitaa olla vielä todistamaton juttu ja päästökaupan käyminen pörssissä voi tehdä siitä keinottelun välineen jolloin siitä ei hyödy kuin huijarit.

 10. Suomalaisten tulisi ymmärtää Rooman valtakunnan olemus ja vaikutus kaikkeen poltiittiseen toimintaan tämän päivän maailmassa.
  Vatikaanin noitalaitos syöttää pajunköytensä kaikkialle.
  Uskonpuhdistus oli hetkellinen 500-vuoden kuolinhaava pedolle. Mutta aivan kuten ilmoitettu on Pedon kuolinaava paranee hetkeksi.
  Eurostoliitto alkaa todellakin kehittyä yhden diktaattorin ja pedon järjestelmäksi missä julmuus ja verinen diktatuuri ovat arkipäivää. Islamisaatio on vain Hajota ja Hallitse työkalu tälle murskaajalle.
  Kommunismi tarkoittaa Eurostoliitossa sitä että kaikki kuuluu yksin tälle diktaattorille ja hänen uskollisille koirilleen.
  Huvittavaa että suomessakin hyödylliset idiootit vasemmalta oikealle tekevät kaikkensa että saadaan kaikki alistettua tälle pedolle.
  Jesuiittavala kertoo aika paljon Rooman valtakunnan sielusta.
  Beltsassar.com sivusto oli loistava ja laaja-alainen selvitys näistä kuvioista. Yllättävää että sivustot on suljettu. Totuus ei saa päästä kansalaisten tietoon.
  Vatican,Washington London googlaamalla pääsee myös hieman eteenpäin jos haluaa tutkia kuvioita.
  Kaikki tiet vievät Roomaan.

  • Eiköhän se ’päähautomo’ ole kuitenkin Lontoossa ja ollut siellä siitä asti kun rahan valta sinne kaapattiin ja alettiin luoda tyhjästä rahaa ja velkaorjuuttaa kansoja.
   City of London kai – ainakin pääosin – syntyi ilman Rooman apuja vai onko sinulla parempaa tietoa?

 11. Kiva nähdä Truth Hunter että joitakin edes kiinnostaa tutkia ja löytää totuutta tässä valheen täyttämässä maailmassa.
  Enemmistö kansalaisista tuntuu aina laittavan pään pensaaseen kuten pupujussit.
  Rooma taisi kuitenkin olla olemassa ennen Lontoota. Historiatietoa löytyy kyllä aiheesta.
  Tämä epäpyhä kolmikko toimii saman päämäärän hyväksi.
  Ronald Bernard entinen sisäpiiriläinen kertoo youtubesta mitä on olla sisäpiirissä.
  Ihmisuhrit ovat Babylonin arkea nykyäänkin.
  Säiden sotkemiseen pystytään taas Haarp ja Eiscat järjestelmillä. Sekin on osa ilmastonmuutos teatteria.
  Blue Beam on myös huikea projekti kansojen harhautukseen.
  Elämme ihmeellisessä maailmassa.
  Kuitenkin totuus on olemassa ja totuudessa eläminen on parasta kaikkien näiden valheiden keskellä.

 12. Amerikan armeija saastuttaa ympäristöä pahemmin kuin useat kansallisvaltiot

  Valtavien hiilidioksidipäästöjen lisäksi maaperä ja pohjavesi ovat usein saastuneita syöpää aiheuttavilla kemikaaleilla tukikohtien ympärillä olevilla alueilla. Entä mikä on tilanne Yhdysvaltain kiinteistöissä Saksassa? Ja mitä vihreät sanovat tästä?
  Das US-Militär verschmutzt die Umwelt stärker als viele Nationalstaaten
  Abgesehen von den enormen CO2-Emissionen kommt es oft zur Verseuchung des Grundbodens und Grundwassers durch krebserregende Chemikalien in den Regionen um die Stützpunkte. Wie sieht es diesbezüglich in US-amerikanischen Liegenschaften in Deutschland aus? Und was sagen die Grünen dazu?
  https://deutsch.rt.com/gesellschaft/90937-us-militaer-verschmutzt-umwelt-staerker-als-portugal-oder-daenemark/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here