Rinteen ”kohulausunto”, presidentti Niinistö ja lännettyminen

Kun maamme nykyisen rähmällään olon kääntää 180 astetta, miltä se näyttää?

50

Yhdysvaltain asevoimien komentaja Joe Dunford antoi Jarmo Lindbergille Legion of Merit -kunniamerkin. Kuva: Dominique A. Pineiro | Yhdysvaltain puolustusministeriö (public domain)

Kun pääministeri Rinne elokuun alussa muistutti uutta armeijan komentajaa siitä, että Suomessa poliitikot sitten tekevät ulko- ja turvallisuuspoliittiset päätökset ja armeija toteuttaa niitä, Naton etuja Suomessa ajavan Mediapoolin innoikkaimpiin jäseniin kuuluva Ilta-Sanomat pillastui täysin. Lehden mielestä pääministeriltä oli täysin kohtuutonta sanoa moista. Ja jottei asia unohtuisi, Ilta-Sanomat riensi kyselemään asiasta presidentti Niinistöltä, joka on kaulaansa myöten äärettömän epäselvissä sotilaskuvioissa nimenomaan juridiikan kannalta.

Pääministeri Rinne viittasi lausunnoissaan presidentti Niinistön kommentteihin ulkomaisten sotajoukkojen Suomessa pitämistä harjoituksista. Kommenteista päätellen ainakin yksi moinen harjoitus oli pantu pystyyn ilman että presidentti, puolustusvoimien ylipäällikkö, oli edes ollut tietoinen asiasta. Jos näin oli, se tarkoittaa sitä että joku alempi taho tai sotilaat olivat ohittaneet ylipäällikön ja siten kumonneet laillisen järjestyksen.

Presidentti Niinistön peruna suussa IS:lle antamat lausunnot ovat tietenkin hieman koomisia, kun muistamme hänen olleen aivan keskeinen henkilö, kun Suomi alistettiin lain vastaisesti ulkomaisen sotilasmahdin alusmaaksi laittomalla isäntämaasopimuksella. Hän oli ilmeisesti paikan päällä kun tuolloinen komentaja, kenraali Jarmo Lindberg allekirjoitti sopimuksen, joka teki Suomesta, valtiosta ja puolustusvoimista ulkomaisen sotilasmahdin palvelijan ja apulaisen kaikkien lakiemme vastaisesti. Myös sopimuksen tekomenettely oli lain vastainen. Kenraalilla ei ole mitään valtuuksia tehdä mitään Suomea koskevia sopimuksia ja silti näin tapahtui — presidentti Niinistön valvovan katseen alla.

Jotta tilanteen karmeus ja pöyristyttävyys tulisi jokaiselle selväksi, käännetäänpä asetelmaa 180 astetta.

KUVITELLAAN, ETTÄ Suomen virkamieskunnassa on klikki, joka toimii täysin avoimesti Venäjän hyväksi. Se tekee myyräntyötä valtion koneistossa ja pyrkii kaikin tavoin toimimaan Venäjän etujen ja toiveiden mukaisesti. Kuvitellaan vielä, että eduskunnassa on klikki, joka tekee täysin samaa. Jotta tilanteen oksettavuus tulisi kaikessa alastomuudessaan esiin, kuvitellaan vielä, että maahan on perustettu puolisalaa Venäjän hybridisodankäynnin keskus, jonka työntekijöitä ei saa eikä voi asettaa mihinkään syytteisiin Suomessa, eikä edes tutkia heidän tekemisiään.

Ja kuvitellaan vielä, että valtamedia liputtaa avoimesti Venäjän puolesta ja tuottaa Venäjän sotilasoperaatioita tukevia ”uutisia” päivittäin. Valtiollisen yleisradioyhtiön niin sanottu ”uutistoimitus” tekee lähes päivittäin USA:n vastaisia uutisia ja ohjelmia, ja kaupallinen media lainaa ja senttaa Venäjällä tuotettua materiaalia muka-uutisina. Tämän väitetään olevan sitä oikeaa journalismia ja jokainen, joka asettuu vastustamaan tätä propagandaa tai suhtautuu siihen kriittisesti, on Yhdysvaltojen palveluksessa oleva trolli, joka pyrkii horjuttamaan Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa. Jotta tilanne olisi mahdollisimman kehno, yleisradioyhtiön työntekijät vielä keräävät täysin avoimesti nimilistoja ihmisistä, jotka ovat sen mielestä Venäjä-vastaisia.

Voitonpäivän sotilasparaati Moskovan Punaisella torilla 9.5.2018. Kuva: kremlin.ru

Tässä ilmapiirissä armeijamme komentaja menee tapaamaan Venäjän sotilasjohtoa ja allekirjoittaa Suomea sitovan sopimuksen, jolla Suomen armeija, poliisi ja koko terveydenhuoltojärjestelmä luovutetaan Venäjän hallintaan, jos Venäjä niin haluaa. Sopimuksessa todetaan myös, että maahan tuleva korkea-arvoisin venäläisupseeri johtaa maata ja voi halutessaan konsultoida suomalaisia, mutta että hänen ei tarvitse. Hän tekee päätökset, joita koko suomalainen yhteiskunta sitten toteuttaa. Tämä sopimus tehdään lakiemme vastaisesti ja sen allekirjoittamista on todistamassa presidentti Niinistö ja puolustusministeri Carl Haglund.

Rupesiko oksettamaan? Tuliko kylmiä väreitä? Kaikki tuo edellä kerrottu on totta. Ilmansuunta vain on päinvastainen. Ja meille vakuutellaan, että tilanne on täysin normaali ja meidän etumme mukainen. Miten niin on? Olemme tämän toiminnan seurauksena mahdollisten ydiniskujen kohdemaa ensimmäisessä kategoriassa. Se on fakta, josta ei teille kauheasti huudella. Käsittääkseni tämä ei kohenna maamme turvallisuustilannetta. Voin toki olla väärässä. Ehkä alistuminen suurvallan taistelutantereeksi ja ydiniskun kohteeksi on oikein ja hyväksi meille. En vain ymmärrä miten.

Jos joku kuvittelee, että tilanne on täysin normaali, miettikööt tätä:

Yhdysvallat myönsi isäntämaasopimuksen allekirjoittaneelle kenraali Lindbergille korkeimman ulkomaalaisille myönnettävissä olevan sotilaallisen kunniamerkin, nimeltä Legion of Merit, ”poikkeuksellisen ansiokkaasta palveluksesta” komentajakaudellaan vuosina 2014–2019.

Yhdysvaltain asevoimat järjesti paraatin Jarmo Lindbergin vierailun kunniaksi. Kuva: Dominique A. Pineiro / Yhdysvaltain puolustusministeriö (public domain)

TÄMÄ KUNNIAMERKKI myönnetään todellakin vain poikkeuksellisista suorituksista. Sitä ei saa sillä perusteella, että on kaveri tai muuten hyvä jätkä. Kunniamerkin saajiin kuuluu mm. Georgy Zhukov, neuvostoliittolainen kenraali, jonka johdolla punainen armeija sai toisessa maailmansodassa merkittäviä voittoja natsi-Saksan sotavoimista.

Voimme kaikki kysyä aivan oikeutetusti: millaisia palveluksia suomalainen kenraali teki Yhdysvaltain näkökulmasta poikkeuksellisella tavalla?

Yhdysvaltain puolustushallinnon sivustolla vastataan kysymykseen kiertelemättä: Kunniamerkki myönnettiin siitä hyvästä, että Lindberg oli vahvistanut maansa suhdetta Yhdysvaltoihin ja Natoon. Lisäksi palkinnon myöntänyt Yhdysvaltain asevoimien komentaja Joe Dunford totesi kunniamerkkiä antaessaan, että Lindbergin ollessa puolustusvoimien päällikkönä Yhdysvaltain sotilaalliset harjoitukset Suomen kanssa lisääntyivät 300 prosenttia.

Mahdollinen julkilausumaton lisäperuste voisi olla se, että huolimatta siitä, että ylivoimainen enemmistö suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, kenraali Lindberg, yhdessä presidentti Niinistön ja muiden klikkiin kuuluvien kanssa, onnistui alistamaan koko maan Naton ja Yhdysvaltain käyttöön armeijoineen kaikkineen.

Jos presidentti Niinistö ja puolustusministeri Carl Haglund olisivat olleet Moskovassa ja katselleet sivusta kun kenraali Jarmo Lindberg allekirjoittaa kotimaansa alistumisasiakirjan Venäjän armeijan johdon kanssa, asiasta olisi varmaankin noussut jonkinlainen kohu. Kun sama tehtiin Naton ja Yhdysvaltojen kanssa, valtamedia, virkamiehet, poliitikot ja toimittajat vakuuttelevat edelleen, että kaikki on ihan okei, normaalisti ja meidän parhaaksemme.

Itsenäinen Suomi 100 vuotta?

Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.

50 KOMMENTTIA

 1. Hyvä yhteenveto nk. suomalaisen demokratian toiminnasta joka näyttää ettei se toimi ollenkaan. Nämä asiat varmasti tietää tietty määrä ihmisiä mutta kuiviot on olleet niin oudot että harva on kuitenkin käsittäneet miten törkeistä poliittisen eliitin lainvastaisuuksista on kysymys, presidentti mukaanlukien ja nimen omaan presdentti on ollu pääroolissa laittomuuksissa. Kansanedustajat on kuitenkin selvillä näistä kuvioista ja ihmetystä herättää ettei mikään puolue ole ottanut asiaa esille eduskunnassa keskusteltaviksi muuten kuin äänestyksissä. Eipä ihme että suomen tilanne on toivoton asioiden tolalle saamiseksi ja Antin konahdus ei paljon auta kun vastassa on seko Sauli ja puolustusvoimien virkamiehistö ja naton etujen ajaminen ajaa ohi suomen etujen ajamisesta.

  • ”Pääministeri Rinne viittasi lausunnoissaan presidentti Niinistön kommentteihin ulkomaisten sotajoukkojen Suomessa pitämistä harjoituksista. Kommenteista päätellen ainakin yksi moinen harjoitus oli pantu pystyyn ilman että presidentti, puolustusvoimien ylipäällikkö, oli edes ollut tietoinen asiasta. Jos näin oli, se tarkoittaa sitä että joku alempi taho tai sotilaat olivat ohittaneet ylipäällikön ja siten kumonneet laillisen järjestyksen.”

   Hyvä että Rinne ohjeisti potentiaalisia Natohaukkoja pysymään lestissään.

 2. Hyvä kirjoitus Sami. Laittomat sopimukset eivät sido sopimusosapuolia. Hiihaa Huuhaa, Naton Turhaa Puuhaa.

  Mitä sitten tulee Haglundiin ja muihin kumppaneihin, niin valtiopetos kolkuttaa ovella. Kyllä Limperin kaluunatkin vielä lähtee. Paluu sotamieheksi on edessä samoissa merkeissä.

  Miten niin…? Siten että ovat edesauttaneet asioiden kehittymistä tilanteeseen josta Suomi ei selviä, ja vieläpä lainvastaisesti rauhan aikana.

  Rinnastus kontrailmansuuntaan oli loistava.

  ”Aikansa kutakin sanoi pässi, kun päätä leikattiin.”

 3. > Yhdysvaltain asevoimien komentaja Joe
  > Dunford antoi Jarmo Lindbergille
  > Legion of Merit -kunniamerkin.

  Ei niin kovin monta (kymmentä) vuotta sitten, tuollainen korkean upseerin ulko­maisen sota­voiman hyväksi tekemä työ ja mitalin vastaan­ottaminen olisi ollut maan­petos. Piste. Ei mitään tulkinnan varaa.

  Asiaan ei tietenkään voi Suomen tasolla puuttua, koska siitä vain seuraisi imperiumin kosto Suomelle. Poliitti­sesti katsoen kysymys on siitä, haluammeko tehdä Venezuelat täällä Suomessa; talou­dellisen itse­murhan.

  • Se on totta, imperium kiristää ja kostaa tarvittaessa. Talous ja sitä hallitseva korporaatiomafia hoitaa homman tarvittaessa.
   Kun meillä on ollut jo pitkään ’Judas-pukit’ keskeisissä viroissa niin maan myynti on tehty hallitusti ja varmaan isommat ajatushautomot ovat olleet pukkien käytettävissä tai palveluksessa.
   Itse en ole pitänyt Niinistöä koskaan isänmaallisena miehenä jolle Suomi olisi tärkeä asia. Hän on ns. ’viidennen kolonnan’ mies kuten Ahtisaarikin.
   Hänen isänmaansa tuntuu olevan jossain muualla. Ja niin se on koko rahaa palvovalla globalistiköörillä jonka johtoon hän hyvin sopii.
   Sanoin jo aikaisemmin kun hänet nostettiin presidentiksi että hän jää historiaan Suomen lopullisesti myyneenä miehenä.
   Nyt kun mamme on tiukasti eu- ja natokahleissa niin mitään epäselvyyttä asian suhteen ei enää ole.
   Voi vain toivoa että läntinen arvoyhteisö romahtaa ja ajautuu perikatoon mahdollisimman nopeasti. Sitä kautta voisi avautua tie nykyisten rikollisten vastuuseen laittamiselle ja tuomitsemiselle.

  • ”Yhdysvallat myönsi isäntämaasopimuksen allekirjoittaneelle kenraali Lindbergille korkeimman ulkomaalaisille myönnettävissä olevan sotilaallisen kunniamerkin, nimeltä Legion of Merit, ”poikkeuksellisen ansiokkaasta palveluksesta” komentajakaudellaan vuosina 2014–2019.”

   Asia on siinä, että ”Limperi” ei varmaankaan gloorioissaan edes ymmärrä mitä hän on tehnyt, Limperin allekirjoittamilla sopimuksilla voi pyyhkiä persettä. Ne eivät ole legitiimejä. Jos ”Limperillä” on vähänkään upseerin moraalia, .niin Limperi posauttaa jonain sopivana päivänä kuulan kalloonsa. Sen pituinen se.

   Suomessa näyttää olevan pitkä historia valtiopetoksissa. Yhtään presidenttiä ei ole vieläkään tapettu. Pitäisikö tässä nyt kirjaimellisest ottaa ”Ämerikan mallia”, -hellähän on pitkät perinteet näissä asioissa.

   Oliko tämä vihapuhetta tai yllytystä kansansanryhmää kohtaan. On vaan helvetin pieni kansanryhmä.

   • Ihmisyhteisöissä psykopaatit voivat ihmeen helposti kaapata vallan. Esim. apinayhteisöissä johtoasemaan noussut psykopaatti tuhotaan koska se ei palvele ’lauman’ etua.
    Lännen Ihmisyhteisössä taas tapahtuu pääosin niin että mikäli ’lauman’ (kansan) johtoon tulee ei-psykopaatti joka toimii sen etua edistäen niin hänet tuhotaan.

    • Tarkennus
     ”apinayhteisöissä johtoasemaan noussut psykopaatti tuhotaan koska se ei palvele ’lauman’ etua…”
     Tuo tuhotaan on huono ilmaisu ja tarkoittaa että pannaan pois ’virasta’ tai karkoitetaan laumasta jos ei toimi lauman edun mukaan…

  • ”Poliitti­sesti katsoen kysymys on siitä, haluammeko tehdä Venezuelat täällä Suomessa; talou­dellisen itse­murhan.”

   Venezuelat on tehty Suomessa jo aika päivää sitten. Se tapahtui silloin, kun Mauno Koivistosta tuli presidentti, ja jatkoa seurasi, kun Esko Ahosta tuli pääministeri. Muitakin tumpuloita tietysti on, mutta ei tässä nyt tarvitse kaikki ”tsuppareita” luetella.

   Nouseeko tällaisista sanomisista vihapuhe tai kunnianloukkaussyytteet?

   Ei nouse, koska ko. tahoilla ei yksinkertaisesti ole varaa viedä asioita sellaiseen oikeuskäsittelyyn, jossa faktat tulevat julki. Kaikki todistusaineisto yllämainittuun on olemassa, ja tallennettu eri puolille. Ts. Asia ei koskaan mihinkään katoa.

   Kun tapahtumia alkaen -90 luvulta on yritetty saada eri voimin nk. tutkintaan, niin mitään tulosta ei ole syntynyt. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, eikä tuomari tuomitse.

   Kukaan ym. tahoista ei vie asioita tuomioistuimeen, jossa totuus pakostakin paljastuisi, ja jos vie, niin suomalaisen tuomioistuimen riippumattomuus ja pääätösvaltaisuus voidaan asettaa kyseenalaiseksi.

   Ulkomaille asia ei mene, koska silloin kotikenttäetu katoaa. Eurooopan Unioni on jo rapautumassa, ja USA:n maailmanlaajuinen hegemonia samoin.

  • > mitalin vastaan­ottaminen olisi ollut
   > maan­petos

   Olennaista on huomata, että laki ei ole muuttunut vaan muutos on tapahtunut jossain muualla.
   — Puolustusvoimat eivät ole enää Suomen eduskunnan tai valtiokoneiston hallinnassa.

  • > Puolustusvoimat eivät ole enää Suomen
   > eduskunnan tai valtiokoneiston hallinnassa

   Kuka on komennossa?
   Tulee mieleen Trumpin ajatus järjestää näyttävä sotilasparaati. Siitä ei tullut mitään! Epäonnistuminen johtui yksinkertaisesti siitä, että Trumpilla ei ole valtaa komentaa USA:n armeijaa! Muutenhan hän olisi vain antanut yksinkertaisen käskyn järjestää paraati ja asia olisi ollut sillä hoidettu!

   Yhtäältä voidaan ajatella, että hyvä, kun Trump ei aloita ainakaan ydinsotaa, mutta toisaalta on kysyttävä, että kuka sitten päättää sodasta ja rauhasta. Presidentin sanaan ei voi luottaa, kun armeija kuitenkin toimii oman mielensä mukaan. — Ja näinhän esimerkiksi Syyriasta vetäytymisessä on käynyt eikä se ole ainoa tapaus.

   Se, että presidentti ei pysty komentamaan maan armeijaa, tekee ulkopolitiikasta ailahtelevaa ja arvaamatonta. Hyväkin poliittinen toimi voi yllätyksellisellä tavalla kääntyä toiseksi, kun valtion toimielimet taistelevat vallasta toinen toistaan vastaan.

   > jocainen waldacunda
   > joca ercane idzens wastan
   > se tule kylmille ja
   > huone lange huonen päälle

 4. Onnekseni en terveydellisistä syistä johtuen joutunut/päässyt inttiin. En pystyisi pitämään sotilasvalaani, kun katsoo tätä nykytouhua. Kuitenkin isänmaallisena kansalaisena näkökantaani kuuluu, että täällä ei pidä hyöriä pieniä vihreitä miehiä minkään maan armeijoista.

  • Sotilasvalassa on kohtia, jotka sotivat kenraali Lindbergin käyttäytymistä vastaan:
   ”Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta,…” Koskemattomuus?
   ”Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani”. Lahjojen?

   Mutta toisaalta valan yleissävy on sellainen, että vallitsevaa laillista järjestystä on puolustettava. Suomalaiset ovat poliittisesti lahjatonta kansaa ja meillä esivalta ajautuu melkein aina sellaisten käsiin, jotka alkavat puolusta eliitin asiaa kansalaisia vastaan. Lyhyt kausi sotien jälkeen poikkesi tästä yleisperiaatteesta, mutta palautui ”normaaliksi” 1990-luvun alussa.

   • ”Sotilasvalassa on kohtia, jotka sotivat kenraali Lindbergin käyttäytymistä vastaan”

    Niin juuri.

    Muuan nimim. ”Sotilaspassi” voisi lukea mitä passissaan lukee.

    Jos ei vielä ole tehnyt ilmoitusta laittomista toimista vallan kaapppaamiseksi ohi laillisen oikeusjärjestyksen, niin nyt olisi korkea aika toimia, tai sitt3en pitää käkätin kiinni.

 5. Sami kirjiottaa:

  ”Olemme tämän toiminnan seurauksena mahdollisten ydiniskujen kohdemaa ensimmäisessä kategoriassa. Se on fakta, josta ei teille kauheasti huudella. Käsittääkseni tämä ei kohenna maamme turvallisuustilannetta. Voin toki olla väärässä. Ehkä alistuminen suurvallan taistelutantereeksi ja ydiniskun kohteeksi on oikein ja hyväksi meille. En vain ymmärrä miten.”

  Et ole Sami väärässä. On se hyvä, että edes joillain on vielä ymmärrys tallella.

  • Jotkut pelkäävät miehitystä paljon enemmän kuin siviiliväestön joukkotuhoa, joka perinteisessä miehityksessä olisi kuitenkin rajoitettua. Eliitin huolet ovat tietenkin ymmärrettäviä, koska heillä on mahdollisessa miehitystilanteessa kaikkein eniten menetettävää. Kaiken omaisuuden lisäksi mahdollisesti jopa henki. Perinteistä sanatonta upseeriherrasmiessopimusta ei eri armeijoiden välillä nykyisin ole (sen rippeitä nähtiin vielä 1. maailmansodassa).

   Ruotsinkielisen eliitin suhtautuminen asiassa on jopa irvokkaan paljasta, koska heidän hallitsemiinsa alueisiin kohdistuu kaikkein suurin sotilasstrateginen mielenkiinto. Tämän päälle tulee myös kulttuurinen vieraus itään päin.

 6. Eräs oleellinen asia Limperiin kunniamerkkiin liittyen on se, että myönsikö myöntäjätaho kunniamerkin ihan omasta aloitteestaan, vai hakiko joku taho, ja mikä ko. kunniamerkin myöntämistä.

 7. Ei ne asiat suomessa oikene ellei niitä oteta esiin julkisuudessa mutta sauli on niin hyvin suojattu tekosistaan vastaamisesta että se.ei ole mahdollista. Presidentin vaali keskusteluissa kun keskustelu meni itse asiaan isäntämaasopimuksen solmimiseen niin ylen toimittajat kylmästi tyrehdyttivät keskustelut ja.seuraavana päivänä hesari uutisoi tiedustelulaitoksen tietovuodosta ja sen jälkeen ei tenteissä enää keskusteltu isätämaasopimuksessa. Oikeuskansleri on asiassa myös vältellyt velvollisuuksiaan. Sauli antaa myös niin vaikeaselkoisia vastauksia kommenteissaan mutta tämä viimeinen onkin harvinaisen selvää kieltä. Putin tekee työvierailun suomeen kuten aiemminkin ja pitänee niitä huvimatkoina tavattessaan aidon atlantic councilin miehen ja lännen etujen vartijan sekä propagandan levittäjän ja neuvotteluista ei tule todellisia tuloksia kuten ei ennenkään mutta mediailmaston se saastuttaa pitkäksi aikaa.

  • Näin on, pitää koko ajan pitää keskustelu päällä eikä päästää asioita unohtumaan tai jättää niitä rauhaan.
   Sitä kautta kansa voi herätä ymmärtämään enemmän ja syntyy poliittinen voima ajamaan takaa rikollisia syytettyjen penkille.
   Muuta tietä ei ole.

 8. Presidentti Niinistö oli perustulakivaliokunnan jäsen Koiviston-konklaavin aikaan. Minulla ei ole lisättävää.

 9. Suomen ja Naton välisessä ”Isäntämaasopimuksessa” ei ole mitään laitonta kuten tämä sivusto disinformatiivisesti väittää. Se ei ole valtiosopimus vaan yhteisymmärryspöytäkirja. Yhteisymmärryspöytäkirjoja ei tuoda eduskunnan hyväksyttäväksi.

  ”Suomi solmi 4.9.2014 Naton kanssa ns. isäntämaasopimuksen (Memorandum of Understanding regarding the Provision of Host Nation Support for the Execution of NATO Operations (MOU)). Sopimus päätyi Suomen säädöskokoelman sopimussarjaan (SopS 82/2014) Naton kanssa tehdyksi isäntämaatukea koskevaksi yhteisymmärryspöytäkirjaksi.

  Epämuodollisempi yhteisymmärrysasiakirja tarkoittaa käytännössä, että sitä ei voida rekisteröidä YK:ssa peruskirjan 102 artiklan tarkoittamana valtiosopimuksena. Mikä puolestaan tarkoittaa, että sopimus ei pakota Suomea mihinkään edes kriisiaikoina. ”

  https://faktabaari.fi/baaripuhetta/mika-isantamaasopimus/

  ”Isäntämaatukitoimilla tarkoitetaan niitä siviili tai sotilasviranomaisten suorittamia tai johtamia toimenpiteitä,joilla tuetaan joukkojen ja materiaalin siirtämistä valtion alueelle tai kautta kolmannen osapuolen alueelle joko harjoitustarkoituksessa tai mahdollisessa kriisi tai katastrofitilanteessa. ”

  ”Ennen kuin Suomi allekirjoitti Naton kanssa isäntämaatukea koskevan yhteiymmärryspöytäasiakirjan 2014 sitä edelsi tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnan linjaus, poikkihallinnollinen yhteistyö ja oikeudellinen arviointi sekä eduskunnan perusteellinen informointiprosessi. ”

  https://www.verkkouutiset.fi/komentaja-jarmo-lindberg-tata-suomen-ja-naton-isantamaasopimus-tarkoittaa/

  Tämän on vahvistanut myös Oikeuskansleri päätöksessään jossa totesi :

  ”Oikeuskanslerille saapui useita kanteluita, joissa muun ohella epäiltiin, ettei Suomen ja Naton välillä tehdyn ns. isäntämaasopimuksen eli isäntämaatuesta tehdyn yhteisymmärryspöytäkirjan valmistelussa ollut noudatettu oikeaa menettelyä erityisesti sen vuoksi, että pöytäkirjaa ei ollut saatettu eduskunnan hyväksyttäväksi perustuslain 94 §:n 1 momentin mukaisesti. Osassa kanteluita epäiltiin myös, että sopimuksesta päättäneet tahot ja sen allekirjoittajiksi aikoneet olisivat syyllistyneet rikoslain 12 luvun 1 §:ssä tarkoitettuun Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamiseen tai rikoslain 12 luvun 10 §:ssä tarkoitettuun Suomen puolueettomuutta koskevien määräysten rikkomiseen. Näissä kanteluissa viitattiin erityisesti ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan jäseniin.

  Asiassa oli ensisijaisesti arvioitava, onko kanteluissa tarkoitetun yhteisymmärryspöytäkirjan kansallinen käsittely tapahtunut asianmukaisesti. Mikäli näin ei ole, tulee arvioitavaksi oikeuskanslerin valvontavaltaan kuuluvien, mukaan lukien valtioneuvoston jäsenet, oikeudellisen vastuun luonne.

  Puolustusministeriöstä hankittujen tietojen ja saadun asiakirjaselvityksen perusteella yhteisymmärryspöytäkirjan valmistelusta oli informoitu eduskuntaa ensimmäisen kerran vuonna 2010 sekä keväällä ja kesällä 2014 ratkaisusta tarkemmin ilmenevin tavoin. Tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokous oli 22.8.2014 linjannut, että yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan. Puolustusministeri oli 26.8.2014 tehnyt allekirjoittamista koskevan päätöksen. Pöytäkirja allekirjoitettiin 4.9.2014. Eduskunnalle toimitetun, ratkaisussa tarkemmin yksilöidyn aineiston mukaan yhteisymmärryspöytäkirja ei ole valtiosopimus, eikä se sisällä Suomelle uusia velvoitteita suhteessa Suomen jo aiemmin Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön liittyviin valtiosopimuksiin. Oikeuskanslerilla ei käytettävissä olevan aineiston perusteella ollut aihetta arvioida asiaa toisin, eikä näin ollen aihetta epäillä kenenkään oikeuskanslerin valvontavaltaan kuuluvan menetelleen lain tai virkavelvollisuuksiensa vastaisesti, kun yhteisymmärryspöytäkirjaa ei ollut saatettu eduskunnan hyväksyttäväksi perustuslain 94 §:n 1 momentin mukaisesti. Käytettävissä olevan aineiston perusteella yhteisymmärryspöytäkirjan kansallisessa käsittelyssä ei näy poiketun niistä ratkaisussa tarkemmin kuvatuista menettelyistä, joita yhteisymmärryspöytäkirjojen kansallisessa käsittelyssä muutoinkin noudatetaan. Kantelut eivät antaneet aihetta oikeuskanslerin toimenpiteisiin. ”

  https://www.okv.fi/fi/ratkaisut/id/467/

  • Eihän sitä Saulin mielestä tarvitse hyväksyttää eduskunnassa mutta se pitää hyväksyttää eduskunnassa suomen lain ja suomalaisten mukaan kuten ruotsissa tehtiin ja siellä kiellettiin natojoukkoja tulemasta omin päin maahan ja ydinaseiden tuominen kiellettiin. Näitähän ehtoja ei suomen sopimuksessa ole. Mistä kivenkolosta näitä demokraattisen päätäksenteon kieltäjiä oikein sikiää, olisiko kokomusta kiven kolosta.

   • Suomeen ei tulla ominpäin ja kutsumatta.

    Vieraan valtion sotilaiden,sotilasajoneuvojen sekä valtionalusten ja ilma-alusten maahantulo ja maassaolo edellyttävät aina lupaa lupaviranomaiselta eli Puolustusvoimilta. Lupakäsittely on aina tapauskohtainen ja harkinnanvarainen.

    • Ydinaseiden valmistamisen, tuomisen tai hankkimisen tänne kieltää ydinsulkusopimus.

     Suomi on allekirjoittanut 5. maaliskuuta 1970 voimaan tulleen ydinsulkusopimuksen jossa on sitouduttu siihen että tänne ei oteta ydinaseita.

     2 artikla

     ”Jokainen sopimuksen osapuolena oleva ydinaseeton valtio sitoutuu olemaan ottamatta vastaan välittömästi tai välillisesti keneltäkään ydinaseita tai muita ydinräjähteitä tai sellaisten aseiden tai räjähteiden hallintaa; olemaan valmistamatta tai muulla tavoin hankkimatta ydinaseita tai muita ydinräjähteitä; sekä olemaan hankkimatta ja ottamatta vastaan mitään apua ydinaseiden tai muiden ydinräjähteiden valmistamiseksi. ”

     • Faktan tarkastaja ei faktoiltaan näe isäntämaasopimuksen koko kuvaa joka on että nato sanelee mitä suomen puolustusvoimat tekee ja lupa ydin aseille ja harjoituksille on vain muotoseikka jota suomen puolustusvoimat ei voi estää. Suomi on sitoutunut sijoittamasta ydinaseita maaperälleen kuten ruotsikin mutta nato ei ole ja sen tähden ruotsin parlamentti laittoi ehdoksi että ydin aseita ei nato saa tuoda ruotsin maaperälle ja ruotsi kutsuu naton sotaharjoituksiinsa. Näitä ehtoja ei suomen sopimuksessa ole ja suomessakin olisi kannattanut käsitellä eduskunnassa niin siitä olisi tullut paljon parempi kuin vänrikki nappulan ja foliohattu erkin valmistelema sopimus.

     • Siltä asiat varmasti näyttää siellä akuuttipsykiatrian klinikan suljetulla antenniosastolla hullujen rinnakkaistodellisuuksissa. Otappas kuitenkin ne lääkärin määräämät mielialalääkkeesi ennen kuin alat suoltamaan paskaasi palstalle.

     • Tyypillinen suomenkieltäjän reaktio kun on joutunut perusteltujen tietojen eteen joihin ei pysty vastaamaan mitenkään.

  • vakka nyt miten vääntelee juttua,niin erikoista on kuinka tämmösiä ”viattomia” juttuja puuhaillaan kansan selän takana,tästäkäkin asiasta on saanu kuulla vaihtoehtomedioista,kuten myös semmosesta ”viattomuudesta” kuin mediapooli,eikä varmaan yhtään sen mediapoolin ansioo,että näistä vaietaan…jos niin viattomia ja mitättömiä,niin luulis olevan julkisuudessa avoimesti esillä tämmöset asiat

  • No, tuossahan asianlaita tulee harvinaisen hyvin esille!
   Turhaa meteliä taas tästäkin asiasta…

  • On kolme eri asiaa:
   1. Miten asiat faktisesti ovat. Sotilaallisissa asioissa ratkaisevat tulivoima, miesvoima, koulutus, maantiede, varustukset, huoltoyhteydet, liittolaissuhteet, jne.
   2. Miltä asiat näyttävät ts. kuinka ne tulkitaan. Kuinka eri osapuolet ne tulkitsevat.
   3. Asioiden juridinen tila.
   Hyvin hallitussa maailmassa nuo kolme pitävät yhtä. Kaoottisessa maailmassa nämä kaikki alkavat eriytyä. Kaikki riippuu siitä, miten koherentisti asioita pystytään hoitamaan. Onko toiminta johdonmukaista, onko se rehellistä (integriteetti), onko se avointa vai piilotellaanko jotain agendaa? Liittyykö toimintaan jotain oheistoimintaa, joka tuo kokonaisuuteen ristiriitaisuuksia?

   Onko lain ja sopimustekstien kirjaimeen nojaavan selvennyksen teko tässä vaiheessa kuitenkin jo liian myöhäistä? Paljon tapahtuu pelkän juridisen polun ulkopuolella. Kaikista tapahtumien sivuvirroista muodostuva kokonaiskuva ei vastaa tuon juridisen polun sisältöä lainkaan. Esimerkiksi annettu kuva Suomen omasta päätäntävallasta alkaa herättää vahvoja epäilyjä. Kuinka paljon on päätäntävaltaa, jos toisella sopimusosapuolella on isommat aseet ja syvemmät taskut kuin itsellä?

 10. Eikö yhteisymmärryspöytäkirjasaivartelu olekin vaan sitä niinistömäistä vastuun välttelyä, kätkeytymistä verhojen taakse ? Mikä on todellisuudessa sellaisen sopimuksen painoarvo, joka sallii vieraan valtion joukkojen marssia tänne toimimaan agressiivisesti kolmatta osapuolta vastaan, niin että saavat Suomelta kaiken tuen ja avun ?
  Selitysten sanahelinä on kehitetty Mediapoolissa huippuunsa ja sekin on osa isäntämaasopimusta. CIA – johtoinen toimittajalammaslauma määkii Suomessa tasavallan tappajaista.

  • Voisi hieman kärjistäen sanoa että Sauli on miehittänyt maan omilla joukoillaan Ihan nwo-mafiamaisella strategialla.
   Saulin tukijat tietysti ovat sitä mieltä että hyvä näin mutta me miehitetyt emme voi olla kuin pettyneitä ja vihaisia koska kyllä maata pitää johtaa mies joka toimii kansan edun vaatimalla tavalla eikä syö kansalle antamia lupauksiaan.

   • Sauli ei kyllä ole antanut äänestäjille mitään lupauksia vaan on voittanut vaalit ensin lennukoiran ansiosta ja toisen kerran syntyneen poikansa ansiosta. Muuten Sauli on toiminut kuin cian agentti suomessa amerikan etujen mukaan ja myös suomen oligarkkien etujen mukaan.

    • Mutta eikös presidentti ole lupautunut toimimaan maan ja kansan edun mukaan ryhtyessään viran hakijaksi ja ottaessaan viran vastaan.
     Voi kysyä onko nyt kansan etu toteutunut kun itsenäisyys on menetetty ja sotatilanteessa tulemme tuhotuksi itse luodun vihollisen ohjuksilla?
     En tiedä noista ’ansioista’ mutta ovat varmaan olleet ovelasti harkittuja vetoja jotka ovat tehonneet tyhmempään osaan kansaa.
     Melkoista teatteria sanoisin.

     • Onhan sauli tietysti virkavalassaan antanut lupauksia joita vastaan on toiminut ja on ollut vaikuttamassa muidenkin poliitikkojen ja virkamiesten lainvastaisiin tekoihin joihin ei ole tietenkään puuttunut ellei ne ole usan edun vastaisia. Jotain outoa kuitenkin saulissa ja hänen toiminnassa on mistä ei tiedä onko hän lintu vai kala mutta ei kuitenkaan ole avoimen demokratian kannattaja vaan kabinettisopimusten mies. Olisiko CIAn järjestämät bilderberg kokoukset sekoittaneet saulin pään vai mikä lienee syynä hänen outoon käytökseen.

     • Eiköhän siellä oma luonne kummittele taustalla.
      Yleensä jos on rauhaa rakastava luonne niin ei se johda liittoutumiseen aggressiivisen tahon kanssa.
      Nyt hän on tukenut maan ajautumista kaksinkertaiseen aggressiiviseen loukkuun: Natoon ja tuhoavaan korporaatiomafiaan.

 11. Värivallankumous a la Finland. Suomi saa leikkiä demokratiaa, vaikka todellinen valta on siirretty Valkoiseen Taloon. Kyllä siitä mitallin ansaitsee.

 12. Täällä värivallankumous on hoidettu hymyillen ja jaaritellen, johdatellen ja suostutellen. Ikään kuin mitään pahaa ei olisi tapahtunutkaan. Puoliunessa hymistelevä arktinen kansa nyökkäilee vain ja haukottelee.

 13. Suomi on allekirjoittanut myös kansainvälisen asekauppasopimuksen. Silti valtioneuvosto on antanut vientilupia aseille ja asejärjestelmien osille sotaa käyviin maihin. Löytyy hakusanoilla ’asekauppasopimus’ ja esim. sanoilla ’sokka on irti’.

  Tällaiset sopimukset ovat pelkkää paperia silloin kun tositoimiin ryhdytään. Presidenttikin puhuu sääntöpohjaisesta kansainvälisestä toiminnasta, mutta rikkoo julkeasti näitä laintasoisia säädöksiä. Sitoutumisensa Naton ja sen johtovaltion USA:n pyrkimysten edesauttamiseen on presidentillämme liian vahva. Se menee kaikkien muiden velvoitteiden (ml. perustuslaki) edelle.

 14. Valtion edustajaksi pyrkivä liittoutuu ensiksi paikallisen talousmahdin kanssa, joka kustantaa ja palkkaa tarvittavat psykologit ja filosofit ja poppamiehet edusmiehensä valtaannousun suunnittelemiseksi. Ko. talousmahti on äärimmäisen länsiorientoitunut ja saa myös uskonnonomaiset käskynsä oksidentista. Periaatteena on globaali isänmaakäsite vain vauraan, salaisen piirin kesken. Vastustajana on tällä taholla kansallisvaltio ja kansalaiset. Tällaista toimintaa kutsutaan demokratiaksi.

  • Hyvin kiteytit … kuten jonssekin yllä.
   Kuten Tauno tuossa toteaa Niinistön toiminnan tärkein pyrkimys on ollut edesauttaa maamme sitoutumista Naton ja sitä johtavan USAn päämääriin.
   Seurauksena on ollut itsenäisyyden ja puolueettomuuden menetys.
   Suurempaa katastrofia ei maan presidentti juurikaan voisi saada aikaan.

 15. Presidentti Niinistö vierailee pian Ukrainassa, niin luin jostain
  Miksi hän sinne menee?
  Mitä tekemistä Ukrainalla on maamme kanssa? Paitsi että molemmissa on samat voimat vallassa.
  Zelenskii on sionisti ja zio-masonic mafian nukke joka jatkaa sionistien teatteria Poron linjalla. Miksi se meitä tai Niinistöä kiinnostaa?
  Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa…

  Ukie Nationalism vs Otto von Bismarck
  THE SAKER
  pohtii Ukrainan tilannetta

  So what really happened? Why is Zelenskii apparently dead set on repeating all the same mistakes Poroshenko made?
  As I have indicated in a recent article, the Ukraine is not a democracy but an oligarchy: ever since 1991 the most prosperous Soviet republic was mercilessly plundered by an entire class (in the Marxist sense of the word) of oligarchs whose biggest fear has always been that the same “horror” (from their point of view) which befell Russia with Putin, would eventually arrive at the Ukraine.

  Here we need to make something clear: this is NOT, repeat, NOT about nationality or nationalism. The Ukrainian oligarchs are just like any other oligarchs: their loyalty is to their money and nothing else.
  If you want to characterize these oligarchs, you could think of them as culturally “post-Soviet” meaning that they don’t care about nationality, and even though their prime language is Russian, they don’t give a damn about Russia or Russians (or anybody else, for that matter!).
  Since many of them are Jews, they have a network of supporters/accomplices in Israel of course, but also in the West and even in Russia. In truth, these guys are the ultimate “internationalists” in their own, toxic, kind of way.

  http://www.unz.com/tsaker/ukie-nationalism-vs-otto-von-bismarck/
  http://www.unz.com/tsaker/zelenskii-beat-poroshenko-what-will-happen-next/

 16. Vai yhteisymmärrysasiakirja. Voihan sitä naamioida senkin nimiseksi. Miksi sitten kaikki salamyhkäisyys ja piilottelu, kysyn vaan? Miksi ei voitu avoimesti asiasta puhua eduskunnassa ja tehdä siihen varaumia, kuten esim. Ruotsi kuulemma teki omaansa? Kaikki vaan sukkana läpi! Ja onko sitä vieläkään suomenkielisenä?

  Lohduttavaa, että edes kanteluita on tehty asiasta. Mutta kuten valtion tapa nykyään on, ei asiaa edes tutkita tai ei aiheuta toimenpiteitä. Aivan kuten oikeuskanslerin päätös sitten yllättäen (?) olikin. Meillähän ei ole millään tasolla puolueetonta, riippumatonta oikeuslaitosta, vaan ne ovat ilmiselvästi enemmän tai vähemmän poliittisessa ohjauksessa. Vallan kolmijakohan ei ole toiminut kymmeniin vuosiin. Siten nämä ”yhteisymmärrysasiakirjat” yms. on mahdollista tehdä kansan selän takana.

  Ja mitä tää Amerikan sotilaskoneiden yölliset lennotkin ovat? Vasta uutisoitiin yöllisestä, ihmisiä herättäneestä jylinästä Tampereella?

  Kiitos Parkkoselle erittäin mielenkiintoisesta artikkelista. Rintaa kyllä väänsi järkytyksestä sitä lukiessa.

 17. Luulen että antarctics sopimus on vielä paljon isompi mitä meille annetaan ymmärtää! Itse tiedän kyllä mitä yrittävät piilotella ja se tekee hyvin selväksi, että kaikkien maiden johtajat on hyvää pataa!! jos aivopestyt ihmset eivät kommentoi niin aatu meni samasta syystä ja kaikki mailman johtajat ovat huomanneet että meillä on luoja joka on tehny kaiken tämän joka tietenkin on koko elämän tärkein mysteeri mistä olemme tulleet tänne????

  te jotka ette ole tarpeeksi perillä niin uskon super eliitin tarkoitus houkutulla luoja esiin!!

 18. kaikki nämä paskat mitä tapahtunu! Eliitti on ainoastaan odottanu että meidän luoja näyttäytys!! Teistä suurin osa ääliöistä uskoo tietokone kuviin meidän planeetasta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here