Kirjoittajat: Matthew Alford, Daniel Broudy, Jeffery Klaehn, Alan MacLeod ja Florian Zollmann. Kirjoitus on julkaistu alun perin Project Censored -sivustolla.

Mediatutkijoina ryhdyimme keväällä 2019 kokoamaan yhteistä asiantuntemustamme lyhyeksi ja helposti luettavaksi, valtalehdistölle tarjottavaksi artikkeliksi siitä, miten media käsittelee läntistä ulkopolitiikkaa.

Kuten odotimmekin, pyrkimyksemme jätettiin lähes täysin huomiotta. Yksi liberaali julkaisu kuitenkin kiinnostui projektista. Kontaktimme työskenteli kanssamme tiiviisti deadlineen asti, jolloin artikkeli annettiin vanhemmalle toimittajalle lopputarkistusta varten. Ja siitä alkoi varsinainen tarina. 

Alla on artikkelimme kokonaisuudessaan. Sen jälkeen kerromme, miten se vedettiin pois ylemmän johdon toimesta viime minuuteilla.

* * *

KUN NOAM CHOMSKY ensi kerran kiinnitti huomiota siihen, että Yhdysvallat oli hyökännyt Etelä-Vietnamiin, sen ajan media näki asian yksituumaisesti siten, että länsi taisteli pohjoisvietnamilaisia kommunisteja vastaan puolustaakseen Saigonia. Nuori professori oli kuitenkin ällistyttävän oikeassa. Sodan loppuun mennessä kaksi kolmasosaa Yhdysvaltain pommeista – kaksinkertaisesti se määrä, mikä räjäytettiin toisessa maailmansodassa – oli pudotettu Etelä-Vietnamiin.

Tunnettu sotahistorioitsija Bernard Fall – joka piti Yhdysvaltain läsnäoloa Vietnamissa oikeutettuna – sanoi silloin, että ”Vietnam kulttuurillisena ja historiallisena kokonaisuutena […] on vaarassa tuhoutua […] kun maa kirjaimellisesti kuolee suurimman koskaan näin pienelle alueelle valloilleen päästetyn sotakoneiston iskujen alla”. Kuitenkin, kuten Chomsky esitti, valtamedian näkökulma Yhdysvaltain toimiin Vietnamissa oli joko ”jalo päämäärä, joka olisi saavutettu toimimalla vieläkin suuremmalla antaumuksella” tai (toisessa päässä poliittista kirjoa) kriittiset puheet ”virheestä, joka tuli liian kalliiksi”.

Sota nieli pyörremyrskyn lailla kaiken: Vietnamin, Kambodzan, Laosin, ja jopa Bernard Fall itse kuoli maamiinaan.

”Unohdettu” Itä-Timor

Samoin Indonesian hyökätessä Itä-Timoriin vuonna 1975 Chomsky ja Edward S. Herman olivat yksinäisiä hahmoja huomioidessaan, että hyökkäys oli ylipäänsä tapahtunut. Ilmapommitukset, joukkoteloitukset ja tarkoituksella aikaansaatu nälänhätä vaativat 200 000 henkeä, mutta miehitys ei saanut juuri lainkaan huomiota Yhdysvalloissa.

Huomasimme raportoinnin Itä-Timorin tilanteesta kanadalaisissa lehdissä, kuten The Globe and Mail, vähentyneen hyökkäyksen jälkeen ja käytännöllisesti katsoen lakanneen, kun julmuudet saavuttivat huippunsa vuonna 1978. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Elaine Brièren dokumentti Bitter Paradise: The Sell-Out of East Timor (1996) kertoi tarinan, jonka tunnettu kanadalainen julkaisija osti – ja sitten hautasi.

Toinen poikkeus oli John Pilgerin Death of a Nation: The Timor Conspiracy (1994), joka lähetettiin Britannian ITV:llä. Pilger, ohjaaja David Munro ja journalisti Christopher Wenner olivat päässeet Timoriin esiintymällä matkailuyhtiön edustajina. Heidän dokumenttielokuvansa paljasti lännen rikoskumppanuuden tapahtumissa, joita monet tutkijat pitävät kansanmurhana.

Pilger kertoi entisen CIA:n virkailijan, Jakartaan sijoitetun C. Philip Liechtyn sanoneen, että Indonesian presidentti Suhartolle

”näytettiin vihreää valoa [Yhdysvalloilta] tehdä sen, mitä hän teki. Me toimitimme heille kaiken, mitä he tarvitsivat, M16-kivääreistä armeijan logistiseen tukeen […] Kun julmuuksia alkoi ilmestyä CIA:n raportteihin, niitä peiteltiin niin pitkään kuin mahdollista.”

Liittolaiset vs. viholliset

Mediatutkijoina, joille Hermanin and Chomskyn tutkimukset propagandasta ovat olleet kriittisen tärkeitä, olimme erityisen kiinnostuneita näkökulmista, joista vaiettiin valtavirtamediassa, etenkin kaikkein ns. edistyneimmissä tiedotusvälineissä.

Viimeisinä kymmenenä vuotena olemme useissa vertaisarvioiduissa tutkimuksissa todenneet, että länsimaisissa medioissa lännen viholliset esitetään edelleen hyvin eri tavoin kuin sen liittolaiset, kuten kylmän sodan aikaiset diktatuurit Etelä-Vietnamissa ja Indonesiassa.

‘Ei-länsimielisten’ hallintojen rikokset sellaisissa maissa kuin Serbia/Jugoslavia, Afganistan, Iran ja Syyria johtavat säännönmukaisesti mediakampanjoihin, joissa vaaditaan ulkoista väliintuloa. Vaikka moraalisella närkästyksellä voi olla oikeutuksensa, Yhdysvallat ja Iso-Britannia – yhdessä liittolaistensa, kuten Israelin, Egyptin ja Kolumbian kanssa – syyllistyvät itse julmuuksiin, joita sitten kaunistellaan rakentaviksi toimenpiteiksi tai joille annetaan vain vähäistä mediajulkisuutta.

Jotkut vallankaappaukset vain ovat cooleja

Esimerkiksi Venezuelaa on demonisoitu mediassa ”sosialistisena diktatuurina” huippusuositun Hugo Chavezin vuonna 1998 voittamien presidentinvaalien jälkeen.

Vuoden 2002 vallankaappauksen jälkeen esimerkiksi The New York Times antoi kannatuksensa lyhytikäiselle Yhdysvaltain tukemalle diktatuurille Venezuelassa ”raikkaana osoituksena demokratiasta”. Ja valtavirtalehdistö  – unohtamatta muutamia verta roiskuvia videopelejä – on antanut tukensa vielä uudellekin vallankaappaukselle kaataakseen Chavezin seuraajan Nicolás Maduron, joka valittiin presidentiksi 2013, perusteenaan hänen väitetty huono taloudellinen hallintonsa.

Kun oppositiopoliitikko ja itsensä presidentiksi nimennyt Juan Guaidó vaati 30. huhtikuuta 2019 Venezuelan armeijaa kaatamaan Maduron, länsimaiset tiedotusvälineet olivat haluttomia kutsumaan tätä vallankaappausyritykseksi. Yhdysvaltain tiedotusvälineiden tarkkailija Fairness and Accuracy in Reporting (FAIR) kertoi raportissaan, että kirjaimellisesti yksikään tunnetuimmista yhdysvaltalaisista kommentaattoreista ei vastustanut vallankaappausyritystä, vaan kuvasi sitä ”kapinallisuudeksi”, ”mielenosoitukseksi” tai jopa ”oppositiojohtoiseksi armeijan tukemaksi vaatimukseksi”.

Uusia Yhdysvaltain ja Britannian asettamia pakotteita on ylistetty valtamediassa, vaikka ne pahentavat kriisiä. Yhdysvallat on estänyt insuliinin, dialyysikoneiden sekä syöpä- ja HIV-lääkkeiden maahantuonnin, mukaan lukien niiden, jotka Venezuela oli jo maksanut.

Pakotteiden seurauksena 40 000 venezuelalaista kuoli pelkästään elokuun 2017 ja joulukuun 2018 välisenä aikana, sanoo Washingtonissa sijaitsevan talous- ja poliittisen tutkimuksen keskuksen taloustieteilijöiden laatima raportti. Siinä osoitetaan yksityiskohtaisesti, miten ilman pakotteita valtio, jolla on ”valtavat öljyvarannot […] kykenisi välttämään tällaisen talouskriisin”.

Osana maaliskuun 2019 Veterans for Peace -valtuuskuntaa Venezuelaan, Dan Shea, yhdysvaltalainen veteraani Portlandista, Oregonista, kysyi:

”Jos Amerikka on siellä humanitäärisen huolen takia, asettaako Yhdysvallat sanktioita kansalle, nälkiinnyttäen heidät, ottaen pois heidän lääkityksensä, estäen edes jonkinlaisen elämänlaadun? On vastoin Geneven sopimusta estää lääketarvikkeiden ja ruuan maahantuonti. Yhdysvallat estää kaiken tuonnin ja kääntää sitten kaiken ympäri ja syyttää siitä Maduron hallitusta.”

Pakotteet tuomittiin virallisesti Yhdistyneissä kansakunnissa. YK:n ihmisoikeusneuvoston entinen sihteeri vertasi niitä keskiaikaiseen piiritykseen ja piti niitä ”rikoksena ihmisyyttä vastaan”. Nämä kiusalliset tosiasiat jätettiin mediassa laajalti huomiotta.

”Altruismin sota”

Venezuela on sääntö, ei poikkeus. Helmikuussa 2011, Libyan hallituksen ja oppositioryhmien välisen konfliktin puhjetessa, tiedotusvälineemme kuvasivat Libyan hallituksen toimia silmittömiksi rikoksiksi, jotka maan korkein hallinto oli määrännyt. Kävi kuitenkin ilmi, etteivät Libyan turvallisuusjoukot olleet sittenkään umpimähkäisesti hyökänneet mielenosoittajia vastaan, kuten Britannian alahuone myöhemmin vahvisti.

Eräässä pro gradu -tutkielmassa löydettiin vain kaksi The New York Timesin artikkelia, joissa kritisoitiin Ranskan johtamaa NATOn interventiota Libyaan. Toisessa niistä valiteltiin ”loputtomien altruismin sotien” mielettömyyttä. Lehti myös vastusti sotaa taktisista syistä jättäen huomioimatta interventiota paljon perustavammalla tasolla kritisoivien tutkijoiden näkemykset.

Niinpä uutismedioita tuskin haittasi, että arvostetussa International Security -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan NATOn intervention seurauksena kuolonuhrien määrä vähintään seitsenkertaistui.

Lähi-idän murhat

Kun Egyptin armeija kaatoi maan ensimmäisen demokraattisesti valitun presidentin Mohamed Morsin, 3. heinäkuuta 2013 mielenosoittajat miehittivät Rab’a al-Adawiya -aukion Kairossa ja vaativat Morsin palauttamista virkaansa.

Elokuun 14. päivä Egyptin turvallisuusjoukot surmasivat lännen arvokkaan liittolaisen, kenraali Abdel Fatah al-Sisin, johdolla 817 ihmistä hajottaessaan Rab’a al-Adawiyan mielenosoituksen. Al-Sisistä tuli presidentti vuoden 2014 vallankaappauksessa.

Human Rights Watch kutsui tätä ”yhdeksi lähihistorian suurimmista mielenosoittajien joukkomurhista yhdessä päivässä”, mutta tapaus johti vain lieviin nuhteisiin länsimaisissa tiedotusvälineissä ja diplomaattisessa yhteisössä.

Al-Sisiä pidettiin loppujen lopuksi Morsia vakaampana, entisen presidentin Hosni Mubarakin tyylisenä johtajana. Tähän päivään asti The New York Times on välttänyt mainitsemasta Al-Sisiä ”diktaattoriksi” — huolimatta siitä, että hänen on määrä olla vallassa vuoteen 2034 saakka — ja on luonnehtinut häntä ”suojamuuriksi sotaisia islamisteja vastaan‘.

Ei niin, että länsi sinänsä vastustaisi islamilaisia ​​fundamentalisteja. Toinen tärkeä lännen liittolainen, Saudi-Arabia, on vasta alkamassa kamppailla ihmisoikeusnarratiivinsa kanssa. Saudi-Arabian sota Jemenin kansaa vastaan ​​on muodostunut maailman pahimmaksi humanitaariseksi kriisiksi.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu puolestaan päätteli, että maan diktaattori määräsi toimittaja Jamal Khashoggin murhan. Washington Postin toimittajan karmeasta tappamisesta ja silpomisesta kerrottiin ja se tuomittiin laajasti tiedotusvälineissä, mutta Jemenin sodan kuvaus on ollut luokatonta, etenkin konfliktin ensimmäisinä vuosina.

Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt vihjasi äskettäin Politico-lehdessä, että Iso-Britannialla on Saudi-Arabian toiseksi suurimpana asetoimittajana ainutlaatuiset mahdollisuudet auttaa lopettamaan väkivalta. Huntin hämmästyttävä mentaaliakrobatia ei kerännyt kommentteja. Se, miten Britannia saisi konfliktin loppumaan, jäi kertomatta – ja verenvuodatus jatkuu jo viidettä vuotta.

Sota on rauhaa, kuten on todettu.

Russiagate

Ja sitten ”Russiagate”: leuat auki loksauttava, Yhdysvaltain demokraattien pitkään rummuttama kertomus, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin hallitsee salaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia uhkaamalla paljastaa tämän salaisuuksia — ja on sekaantunut äänestyksiin ja sosiaaliseen mediaan junaillen vuoden 2016 presidentinvaalit ja manipuloiden Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa.

Pitkään odotettu Mueller-raportti näistä väitetyistä diileistä heikensi huomattavasti Trump–Venäjä-salaliitoteoriaa, vaikka paljon ilmeisemmät vaikuttajat kuten suuryritykset ja Israelin hallitus, ja tietenkin myös Yhdysvaltain itsensä valtavat vaikuttamispyrkimykset muiden maiden demokraattisiin järjestelmiin, oli häivytetty keskustelusta.

Russiagate-kertomus romahtaa myös kun tarkastelemme poliittisen mainonnan dataa. Facebookin mukaan venäläinen yritys, Internet Research Agency, käytti noin 100 000 dollaria Facebook-mainoksiin vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana. Sitä vastoin Hillary Clintonin ja Donald Trumpin vaalikampanjat käyttivät yhteensä 81 miljoonaa dollaria Facebook-mainoksiin.

Lisäksi, toisin kuin venäläinen yritys, Trumpin ja Clintonin kampanjatiimit tekivät yhteistyötä sosiaalisen median jättiläisten kanssa tehostaakseen vaikuttavuuttaan verkossa. Facebook jopa lähetti henkilökuntaa auttamaan  Trumpin kampanjaa vastineeksi saamistaan miljoonista.

Viestinnän tutkijat Daniel Kreiss ja Shannon McGregor kommentoivat:

”Facebookin rooli vuoden 2016 presidentinvaaleissa on saanut osakseen erityishuomiota […] tutkimuksemme osoittaa, että […] täysin rutiininomainen Facebookin käyttö Trumpin ja muiden kampanjoissa — eli suurin osa 1,1 miljardia dollaria maksaneesta digitaalisesta mainonnasta — on todennäköisesti saavuttanut paljon suuremman yleisön kuin venäläiset botit ja väärennetyt uutissivustot.”

Tuohon 1,1 miljardiin dollariin sisältyvät myös Trumpin ja Clintonin kampanjoihin kuulumattomien poliitikkojen ja ryhmien käyttämät rahat.

Kaikesta tästä huolimatta Russiagate-skeptikko pääsi USA:n vapaamielisimpään televisioverkkoon, MSNBC:hen, viimeksi tammikuussa 2017, juuri Trumpin astuttua virkaan.

”Russiagate” on aiheuttanut uuden kylmän sodan. Lisäksi tiedotusvälineiden pakkomielle Venäjästä on siirtänyt tiedotusvälineiden huomiota pois Trumpin hallinnon muista, vaarallisista toimista, jotka koskevat muun muassa ilmastonmuutosta, aborttioikeuksia ja suuryritysten pelastusoperaatioita.

Kaikkea uutisointia eivät määrää mahtavat voimat. Ei ole myöskään yllättävää tai välttämättä haitallista, että tiettyjen asioiden ympärille muodostuu konsensus. Mutta vallan vaikutus on silmiinpistävää, ja yksimieliset näkemykset korreloivat selvästi eliitin intressien kanssa.

Siinä missä globaalit joukkoliikkeet reagoivat toistuviin ulkopolitiikan epäonnistumisiin vallan väärinkäytösten aikakaudella, suuret mediat antavat edelleen rutiininomaisesti tuen valtiollisille narratiiveille.

Irakin sodan joukkoharhautus

Ehkä harhautus oli spektaakkelimaisin Irakin ja joukkotuhoaseiden fiaskossa. Tutkimukset Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian tiedotusvälineiden sotaa käsitelleistä raporteista viittaavat siihen, että uutisointi heijasti voimakkaiden poliittisten ja sotilaallisten eliittien näkemyksiä. Tiedotusvälineiden asialistalla ei ollut se, että Irakin miehittämisessä oli kyse sotilaallisesta aggressiosta, kansainvälisen oikeuden mukaan ylimmästä rikoksesta.

Kamerat sentään kävivät kun keväällä 2003 alkoi sotilasoperaatio, josta seurasi kuusinumeroinen uhriluku jopa konservatiivisimpien arvioiden mukaan. Voidaan kysyä, missä toimittajat olivat edellisen vuosikymmenen aikana, jolloin pakotteet johtivat räjähdysmäiseen kasvuun lasten kuolleisuudessa — lukumääristä keskustellaan edelleen, mutta parhaiden arvioiden mukaan ne ovat verrattavissa itse hyökkäyksen ja miehityksen erittäin suuriin uhrilukuihin.

Tutkimuksemme viittaa siihen, että myös Syyrian sodasta on raportoitu erittäin puolueellisesti, aivan kuin Irakin sodastakin. Kokeneen kirjeenvaihtajan Patrick Cockburnin mukaan länsimaiset uutistoimistot ovat lähes ulkoistaneet uutisointinsa kapinallisille.

Tästä on Cockburnin mukaan seurannut, että ”tekaistut uutiset ja yksipuolinen raportointi ovat olleet uutisagendassa niin merkittävässä osassa, ettei sellaista todennäköisesti ollut nähty ensimmäisen maailmansodan jälkeen”.

Syyrian sodan valheet

Kemiallisten aseiden kieltojärjestölle (OPCW) on annettu tehtäväksi tutkia väitetyt kemialliset hyökkäykset Syyrian konfliktissa.

Vuonna 2019 julkisuuteen vuodettiin OPCW:n sisäisiä tietoja tutkimusprosessista sekä tekninen arviointi, jonka OPCW ilmeisesti jätti huomiotta.

Nämä vuodot Britanniassa sijaitsevalle tutkijaryhmälle (Working Group on Syria, Propaganda and Media, WGSPM) yhdessä muiden ryhmän kokoamien tosiseikkojen kanssa osoittavat, että OPCW:n tutkimusryhmää johtanut tekninen sihteeristö on manipuloinut järjestön raportteja.

WGSPM:n raportti viittaa siihen, että teknisen sihteeristön on valinnut Ranskan, Ison-Britannian ja Yhdysvaltain johtama liittokunta. Se viittaa myös siihen, että joissain OPCW:n raporteissa on suljettu pois tai jätetty huomiotta todisteet siitä, että jotkut väitetyistä kemiallisista iskuista ovat saattaneet olla lavastettuja.

Nämä paljastukset osoittavat, että Syyrian oppositiojoukot ovat saattaneet lavastaa julmuuksia, jotta länsimaat saataisiin ”humanitäärisin perustein” puuttumaan sotilaallisesti tilanteeseen.

Yksi väitetyistä kemiallisista iskuista, joiden tekijä on kiistanalainen, on huhtikuussa 2018 Doumassa tehty hyökkäys, joka sai Ranskan, Yhdysvallat ja Britannian tekemään sarjan iskuja Syyriaan.

Tieto OPCW-vuodoista levisi räjähdysmäisesti riippumattomissa tiedotusvälineissä, mutta on rajoittunut valtamediassa lähinnä Peter Hitchensin kolumneihin The Daily Mail -lehdessä ja  Robert Fiskin kolumneihin The Independent -lehdessä, minkä lisäksi tapauksesta ovat raportoineet France24 / AFP ja Fox News.

Väärinkäytöksiä, ei totuutta

Sen sijaan että kansalliset mediat toimisivat valtion ja yritysten väärinkäytösten vahtikoirina, kuten ne poikkeuksetta väittävät tekevänsä, ne puolustavat niitä. Ongelma on sama sekä autokraattisissa että demokraattisissa maissa, sekä idässä että lännessä. Tämä tilanne noudattaa Hermanin ja Chomskyn propagandamallin esittämiä ennusteita median toiminnasta.

Miljoonia on kuollut. Nämä ovat voimakkaiden läntisten yksilöiden ja instituutioiden aiheuttamia, vältettävissä olevia kuolemia. Ne ovat taloudellisen ja sotilaallisen sodankäynnin ennustettavia seurauksia. Ja niihin eivät edes sisälly sellaisten teollisuudenalojen kuin tupakka-, kaivos- ja sotatarviketeollisuuden vaikutukset tai länsimaiden armeijoiden suhteettoman suuri vaikutus saastumiseen ja ilmaston lämpenemiseen — puhumattakaan helvetistä, joka saatetaan päästää irti Iranin tai jopa Kiinan ja Venäjän kohdalla.

Kiistattomia virallisten kertomusten vastaisia tosiasioita, luotettavia analyysejä ja hyvin esitettyjä vaihtoehtoisia narratiiveja tarjoavat monet lähteet, kuten The Intercept ja Media Lens, kun taas kaikkein ansiokkaimmissakin valtamedioissa ne ovat parhaimmillaankin sirpalemaisia.

Tiedotusvälineet ovat valtioiden rikoskumppaneita. Ne ovat sitä jatkuvalla syötöllä. Ja se näkyy myös meidän artikkelimme kohtalossa.

Sensuurin valta

Median todellista roolia ja toimintaa dokumentoineina tutkijoina emme odottaneet paljoakaan vastakaikua kritiikkimme kohteelta.

Eräs tunnettu liberaali julkaisu kuitenkin kiinnostui projektistamme. Sen toimittaja työskenteli tiiviisti kanssamme määräpäivään saakka, jolloin artikkelimme esitettiin vanhemmalle toimittajalle lopputarkastusta varten. Ja silloin varsinainen tarina alkoi.

Julkaisu oli työskennellyt kanssamme tiiviisti useita viikkoja luodakseen artikkelista version, joka meidän kaikkien mielestä oli poikkeuksellisen hyvin tehty. Sen toimittaja jopa antoi artikkelille ainutlaatuisen karun otsikon: ”Miten länsimainen media vahvistaa ja oikeuttaa valtion hyväksymiä sotia ja väkivaltaa — ja miljoonat kuolevat”.

Artikkeli oli määrä julkaista huhtikuussa, mutta päätoimittaja puuttui asiaan lopputarkistuksessa. Tuntia myöhemmin artikkelia kanssamme työstänyt toimittaja soitti meille ja kertoi, että on tullut ongelma ja julkaisemista on lykätty. 

”Ja miljoonat kuolevat” oli poistettu otsikosta. Kaikki viittaukset läntisten voimien toimiin Itä-Timorissa, Vietnamissa, Indonesiassa ja Venezuelassa oli poistettu. Viittauksemme Ed Hermaniin, Noam Chomskyyn ja jopa omaan asemaamme propagandan tutkijoina oli poistettu.

Päätoimittaja oli hämmentynyt The New York Timesia koskevasta kritiikistämme. Hän oletti, että lehden tapa kritisoida NATOn väliintuloa (valitus loputtomien ”altruismin” sotien ”hulluudesta”) olisi meidän mielestämme ”hyvä asia”. Vastasimme, että olisiko Syyrian diktaattorin Assadin hyvää tai perusteltua kritisointia esimerkiksi se, että häntä sätittäisiin ”loputtomien altruististen sotien” harjoittamisesta?

Kappaleemme  NATOn pommituksista Libyassa sai seuraavan merkinnän: ‘Tarvitaan virke Gaddafin hallinnon luonteesta. Sen julmuuksia ei voida sivuuttaa.’ Vastasimme, että viralliset lähteet osoittivat selvästi, että juuri meidän puolemme ja meidän ”kapinallisemme” Libyassa, ja nimenomaan ei Gaddafin hallitus, syyllistyivät laajoihin ihmisoikeusrikkomuksiin ja etniseen puhdistukseen – mustia afrikkalaisia vastaan.

Artikkelimme oli kattavasti linkitetty kaikkein perusteellisimpiin ja luotettavimpiin lähteisiin, mukaan lukien omat vertaisarvioidut julkaisumme. Vastasimme jokaiseen esitettyyn kysymykseen ja pidimme viikoittain yhteyttä julkaisuun yli kuukauden ajan, ennen kuin meitä lopulta kehotettiin tarjoamaan artikkeliamme muualle.

Noam Chomsky kommentoi tapahtumia: 

”Melkoinen tarina. Vaikka nämä lausunnot [Yhdysvaltain historiallisista sotarikoksista] olivat aikanaan hyvin kiistanalaisia, ajattelin, että jopa valtavirtamedia saattaisi suvaita niitä tänään — esittämällä ne muinaisena historiana, virheinä ja niin edelleen.”

Vaikka Chomsky olikin ”järkyttynyt” ja ”yllättynyt” julkaisukokemuksestamme, hän huomautti, että ”valitettavasti kyseessä on sääntö, ei poikkeus”.

Artikkeli ”The Most Important Article You’ll Never Read? How Western Media Support State Terror, While Millions Die, and How this Article was Killed” ilmestyi alun perin Project Censored -sivustolla 1.8.2019. Artikkelin suomensivat Jarmo Häkkinen ja Vesa Raiskila.

46 KOMMENTTIA

 1. Erinomaista, erinomaista. Juuri tällaisia artikkeleita haluaisin lukea. Itsekkin olen ollut samansuuntaisilla linjoilla ja silmät suurina kuunnellut maailmaa kiertäneiden tuttavieni kommenteista mm. Mursista:”Se mies on hullu, ihan idiootti. Hyvä että se syrjäytettiin”. Silloin jäin miettimään että onko heidän aivpestu valemedian puolelta vai uskovatko he oikeasti siihen mitä suustaan päästävät.

  Aikoinaan Mel Gibson sanoi että kaikki sodat ovat juutalaisten aloittamia. Hän tosin joutui vetämään sanansa takaisin anteeksipyyntöjen kera. Mutta jo tuolloin olisi maailman ihmisten pitänyt nähdä ja ymmärtää miten tätä maapalloa johdetaan. Ja kuka taustoilla toimii.

  No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Toivottavasti tästä artikkelistä moni ihminen saa kipinää itselleen. Ja yhtä moni valeita kertova historianopettaja joutuu tiukoille. Itse aikoinani olin varmasti se kaikkein vihatuin oppilas hisotirnatunneilla. Kaikkinen dokumentteineni ja todistusaineistoineni. Vänkäsinhän Suomen valtion virallista linjaa vastaan.

  • ”Aikoinaan Mel Gibson sanoi että kaikki sodat ovat juutalaisten aloittamia. Hän tosin joutui vetämään sanansa takaisin anteeksipyyntöjen kera…”
   Sanotaan että hän joutui
   … mutta hän teki sen varmistaakseen menestystään Hollywoodissa … se oli vapaaehtoista ja hän toimi juuri niin kuin suurin osa rahanhimoisista judas-pukeista ja goimeista tekee. Ja paljasti että on pelkuri tosipaikan tullen kun rotschild-eliitti tukistaa. Tai uhkaa henkeä.
   THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN (2006)
   https://www.henrymakow.com/2017/11/History-of-Zionist-Subversion.html
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712 
   ”Only a small handful of people dare to raise questions about the domination of the American system by an alien force that has no regard for American interests whatsoever.”

  • Truth hunter on kuitenkin oikeassa, vaikka peruutikin sanomansa juutalaisten aloittaneen kaikki sodat. Sotien aloittajia evät olleet ”juutalaiset” vaan siionistit. Kaikki siionistit eivät ole juutalaisia, eikä kaikki juutalaiset ole siionisteja. Siionismi on poliittinen ja uskonnollisen liike, jonka tavoitteena on maailman diktatuuri. (YK).
   Tiedämme mikä on YK-agenda, joka on itse asiassa ”deep-state” NWO. Maailma ilman rajoja, kansakuntia, heimoja. Maailma ilman itsenäisten valtioitten hallituksia, ja valtioitten puolustusvoimia. Uskontona ”ateismi”.
   Oikeuslaitoksena kabbala ja sohar. Lopulta tullaan ”turkin sukuisiin aasialaisiin ”Khazareihin, jotka omaksuivat uskonnokseen juutalaisuuden, mutta toimitettuana omiin tarpeisiin. Hebrealaiset juutalaiset ovat nykyään marginaalinen joukko, jolla on vakavia aatteellisia ristiriitoja lähi Idän, ja raamatun tulkinnasta Ashkenazi Juutalaisten kanssa.

 2. Hyokkäyssotia voisi pitää valtioterrorismin äärimmäisenä muotona.
  Niiden syttymisessä valtamedian rooli on – kuten nyt näemme Iranin kohdalla – ja on aina ollut erittäin tärkeä. Erityisesti maailmansotien jälkikäteinen tarkastelu paljastaa tämän tosiasian.

  Why Germany Invaded Poland
  JOHN WEAR
  Great Britain’s Blank Check to Poland
  Great Britain for the first time in history had left the decision whether or not to fight a war outside of her own country to another nation. Britain’s guarantee to Poland was binding without commitments from the Polish side.
  …. Numerous British historians and diplomats have criticized Britain’s unilateral guarantee of Poland. For example, British diplomat Roy Denman called the war guarantee to Poland “the most reckless undertaking ever given by a British government. It placed the decision on peace or war in Europe in the hands of a reckless, intransigent, swashbuckling military dictatorship.”[14]British historian Niall Ferguson states that the war guarantee to Poland tied Britain’s “destiny to that of a regime that was every bit as undemocratic and anti-Semitic as that of Germany.”[15]English military historian Liddell Hart stated that the Polish guarantee “placed Britain’s destiny in the hands of Poland’s rulers, men of very dubious and unstable judgment. Moreover, the guarantee was impossible to fulfill except with Russia’s help.…”[16]

  American historian Richard M. Watt writes concerning Britain’s unilateral guarantee to Poland: “This enormously broad guarantee virtually left to the Poles the decision whether or not Britain would go to war. For Britain to give such a blank check to a Central European nation, particularly to Poland—a nation that Britain had generally regarded as irresponsible and greedy—was mind-boggling.”[17

  The book Polish Acts of Atrocity against the German Minority in Poland stated:
  When the first edition of this collection of documents went to press on November 17, 1939, 5,437 cases of murder committed by soldiers of the Polish army and by Polish civilians against men, women and children of the German minority had been definitely ascertained.

  …. he Polish atrocities were not acts of personal revenge, professional jealously or class hatred; instead, they were a concerted political action. They were organized mass murders caused by a psychosis of political animosity. The hate-inspired urge to destroy everything German was driven by the Polish press, radio, school and government propaganda. Britain’s blank check of support had encouraged Poland to conduct inhuman atrocities against its German minority.[56]
  http://www.unz.com/article/why-germany-invaded-poland/

  Kannattaa lukea linkin artikkelin pitkä ja perusteellinen selvitys asiasta kokonaan niin ei jää epäselvyyttä kuka oli vastuussa Hitlerin sodasta Puolaa vastaan ja samalla koko WW2:sta.
  Härskiä ja halpamaista on tämä zio-masonic mafian valtioterrorismi.

  • ”…the Polish atrocities were not acts of personal revenge, professional jealously or class hatred; instead, they were a concerted political action…”
   Puolan saksalaisiin kohdistuvat julmuudet olivat siis anglo-sionistien suunnitelmallista hyökkäävää toimintaa (voi sanoa valtioterrorismia) jonka tarkoitus oli sytyttää sota ja tuhota Saksa joka oli noussut Ww1:n raunioista vahvaksi eurooppalaiseksi valtioksi jonka brittiläinen sionistien kontrolloima ’rotschild-imperium’ koki uhkana joka piti nujertaa koska se ei kumartanut Rotschildien pankkimafiaa ja toteutti kansallissosialismia.
   Tähän sotaan oman maammekin sionistit Marskin varoituksista huolimatta meidät sotkivat ja varmaankin? saivat ohjeet itse pääkallonpaikalta eli Lontoosta.

   Kun näitä mielenkiintoisia selvityksiä lukee niin ei voi olla järkyttymättä siitä valheen ja propagandan määrästä jota meille on maailmansodista ja Hitleristä v-mediassa syötetty ja yhä koko ajan syötetään meneillään ja suunnittelun alla olevista sodista.

  • Historians Make Progress in Replacing the Fake History of WW II with Real History
   Why Germany Invaded Poland

   http://www.unz.com/article/why-germany-invaded-poland/
   Guest Contribution – paulcraigroberts.org Aug 26, 2019

   Germany was demonized in order to cover up the extraordinary war crimes of the British under Churchill, Halifax and those of the Americans and the contribution of the Versailles Treaty to WW II. This also required fake history to protect the reckless and criminal military dictatorship of Poland that conducted a long-term Kristallnacht against the Germans that the Versailles Treaty had given to Poland. Poland started the war enabled by the insane “guarantee” given by Chamberlain, the purpose of which was to give Britain an excuse to keep Germany down with another war.

   UPDATE: A reader pointed out that Senator Lindsey Graham’s proposal of a defense agreement with Israel against Iran is the same as the British guarantee to Poland and has the same likelihood to result in war.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=193831

 3. Koskahan Venäjän tekemästä valtio-terrorismista saataisiin tänne ensimmäinen artikkeli?
  Se on kuitenkin lähinnä meitä.

 4. Varmaankin täysin aiheeton sivuhuomio, mutta…

  YK:n hyväksynnällä Libyaan aloitettiin ilmaiskut:
  ”Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto 18. maaliskuuta hyväksyi päätöslauselman, joka salli ”kaikki tarvittavat toimet” siviilien suojelemiseksi; ei kuitenkaan miehitysjoukkojen lähettämistä. Tämä tarkoitti lentokieltoalueen perustamista ja ilmaiskujen sallimista.”

  Libyaan hyökkäsi Ranska ja Englanti.

  ”Operaation alkaessa sen johtaja ja komentoketju oli epäselvä. Yhdysvallat halusi eroon operaatiosta johdosta ja antaa sen Natolle, mitä Britannia ja Italia kannattivat. Ranska, Turkki ja Saksa vastustivat ajatusta ja Ranska uskoi Naton johdon vaikuttavan negatiivisesti arabimaiden suhtautumiseen.”
  +
  ”27. maaliskuuta Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen tiedotti Naton ottavan koko Libyan sotilasoperaation välittömästi johtoonsa.”

  Eli NATO ei hyökännyt (se onkin puolustusliitto), mutta NATO otti myöhemmin operaation johtamisen vastuulleen, vaikka jäsenmaat eivät olleet yksimielisiä?

  Sehän on vastoin NATO:n sääntöjä vai kuinka?

  Onneksi emme kuulu moiseen järjestöön, joka ilman jäsenmaidensa suostumusta osallistuu sotilasoperaatioihin.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoden_2011_sotilasinterventio_Libyassa

  • Minun käsitykseni on, että länsimaat (so. Ranska ja Englanti) ylittivät reippaasti ne valtuudet, jotka turvallisuusneuvosto oli antanut. Eli päätöslauselmaa käytettiin röyhkeästi hyväksi kun laajennetuilla sotatoimilla pyritiin Gaddafin syrjäyttämiseen. Venäjä kritisoi mutta ei voinut muuta. Kaikkien hanakammin tässä manööverissä toimi Ranska, jolle Pohjois-Afrikka on edelleen jonkinmoinen oma takapiha.

   Nato on sotilasliitto, mutta olen samaa mieltä että on hyvä, ettemme kuulu melkoisen eripuraiseen järjestöön, jossa jäsenmaat varustautuvat toisiaan vastaan; Kreikan sotilasmenot ovat ylisuuret, ja siihen on syynsä.

   Mitään todellisia Naton ”turvatakuita” ei (siis) ole eikä ole taattua, että kriisitilanteessa, jossa koko maailma on liikkeessä, saataisiin edes sotilaallista apua. Suomella ei ole itseisarvoa suurvaltojen silmissä.

 5. Valtamedia valehtelee aina usan ja natomaiden aloittamista ja tukemista sodista, joissa teurastetaan ihmisiä sadoin tuha sin ja on pahimpia trolleja maailmassa. Tilanteeseen on jo turtunut ja kun valtamediassa alkaa höykytys jonkun asian puolesta niin tietää että naton ja usan usan propagandavyörytys on menossa.
  Valitettavasti YK vedetty tähän peliin mukaan kuten afganistanissa ja libyassa tapahtui ja ykn järjestöjen luotettavuus on joutunut koetukselle syyriassa ja monessa muussa paikassa.
  ValtaMedian surkea nykytila ei muutu koska ne sidoksissa valtioon ja valtio on sidoksissa euiin ja natoon jotka on sidoksissa usaan, että tosiasioihin perustuvaa uutisointia saa ihmiset odottaa turhaan ellei sitten satu netistä löytämään paikalla olleiden toimittajien raportteja.
  Venäjän tekemisistä valtamedia uutisoi kyllä ahkerasti pelkästään negatiiviseen sävyyn ja hupaisinta on viime vuosina suomen valtamedioissa julkaistut kirjailijoiksi tituleerattujen ulkomaalaisten Putinin räävittömät arvostelut, jotka nyt on aktivoituneet Moskovan mielenosoitusten yhteydessä, joka taas saa miettimään että onko usalla niissä sormensa pelissä.
  Venäjällä on omat syntinsä mutta nykyvenäjä ei ole kyllä syyllistynyt mihinkään iraktyyliseen maan valtaukseen ja massamurhaan siellä

  • Näin on, kipsi on syvällä ja tiukassa ja siksi tilanne tuskin ainakaan kovin nopeasti muuttuu. Rotschild-imeriumin ja sen ahneuden sokaiseman lakeijamafian ylläpitämä rahan hallinta ja velkaorjuus pitää yllä tätä nykyistä koko ajan paisuvaa häpeällistä kuplaa joka puhkeaa vasta laajemman ja syvän kurjistumisen ja kaaoksen kautta.
   Mitään oikotietä tuskin on. Kuilu oligarkkien ja muun väestön välillä kasvaa koko ajan kunnes ihmiskunnan enemmistö saa tarpeekseen eikä enää alistu osaansa. Oligarkit eivät tee aloitteita kuilun kaventamiseksi. Sitä on turha odottaa. Omassa mediassaan he tekevät kaikkensa edistääkseen vain omaa agendaansa. Heillä ei ole laajempaa näkemystä eivätkä he kanna vastuuta kokonaisuudesta.

   Kovin vaikea on kuitenkin uskoa että pieni muutaman miljoonan itsensä ’valituiksi’ nostaneiden tai oligarkkien joukko edes kovan propagandan keinoilla voisi luoda globaalin tyrannian ja pitää planeetan monimiljardisen väestön orjanaan (tuhota siitä valtaosan), ja voisi hävittää vuosituhansien aikana rakentuneen sivistyksen ja ettei ihmiskunnalla olisi muuta vaihtoehtoa kuin taantua lopullisesti takaisin viidakkoon kuten talmudistinen zio-masonic mafia nyt haaveilee.
   Jonkinlainen hierarkia varmaan aina pysyy ja sitä myös tarvitaan mutta vain sellainen joka palvelee koko kansaa ja lopulta koko ihmiskuntaa. Nyt haitari on venynyt liikaa ja ainakin lännessä on vallassa eliitti jolle Talmudin tuhoisat ja tyrannimaiset opit ovat aivan liian rakkaita.

   • ”… velkaorjuus pitää yllä tätä nykyistä koko ajan paisuvaa häpeällistä kuplaa joka puhkeaa vasta laajemman ja syvän kurjistumisen ja kaaoksen kautta.”
    USAssa kurjistuminen jo hyvällä alulla ja sitä kautta se leviää pian koko länteen.
    Kysymys kuuluu onko se jo kolmannen maailman valtio?

    Is the U.S. Becoming a Third World Nation?
    Posted on August 24, 2019 by Charles Hugh Smith
    https://washingtonsblog.com/2019/08/is-the-u-s-becoming-a-third-world-nation.html

   • Tim Wise Finds Common Ground with Alt-Right
    The Professional Anti-Racist Advises Educating Black Women to Fight the Great Replacement
    GUILLAUME DUROCHER
    Wise, joka on puoliksi juutalainen, antaa linkin artikkelissa hyviä ohjeita miten valkoisen rodun tuho (genocide) voitaisiin rauhanomaisesti estää ja tulevaisuus turvata tasa-arvon ja veljeyden avulla ilman ajautumista väkivaltaiseen konfliktiin josta nyt on tullut vakava uhka valkoisille.
    ”Wise has made a lucrative career for himself through a lifetime of blaming Whites for the problems of people of color.” — minne Wise unohtaa esim. orjakaupan joka oli juutalaisten yksi suuria bisneksiä ?

    Mutta hän voisi kyllä tehokkaammin käydä sionistien (zio-masonic mafian) kimppuun koska juuri he ja heidän hankkeensa tätä tuhoa eniten edistävät.
    Israel myös näyttää väkivaltaan perustuvaa mallia muulle maailmalle Lähi-idässä oman ’rotunsa’ suojelussa mutta toimii valkoisen rodun tuhoa edistäen muualla.
    Siihenkin Wise olisi voinut tarttua.
    Tulee vaikutelma että hän tyypilliseen sionistien tapaan suojelee omiaan.
    http://www.unz.com/gdurocher/tim-wise-finds-common-ground-with-alt-right/

 6. Luulen että siinä on markkina rakoa nyt kaikille 50 euron pirihuorille, kun oikeesti Venäjä peikkoja ei taida olla länsi propagandan toivomalla tavalla, niin pirihuorat voi maksua vastaa keksiä, että niitä olisikin.

 7. TRUMP taas keikutteli venettä, että vesi roiskui, aiheuttaen haisevia vastalauseita luvatessaan kutsua PUTINin
  seuraaviin kokouksiinsa. On se kummallinen pressa kun ei välitä mitään vastalauseista. Vihollisjoukko kasvaa omassa puolueessaankin, edes mainitsematta vastapuoluetta ? Trumpin hallituskausi saattaa olla hiuskarvan varassa, koska mies ei ole helposti taivutettavissa. Saas nähdä mitenkä ”köydenveto” KIINAn kanssa päättyy?
  Sanktioita jaellaan molemmin puolin, vaikka rahtilaivat eivät ole hidastaneet kulkuaan.

 8. Henry Makow:

  ”Dead Jewish Whistleblower Confirmed Occult WW3 Scenario
  August 26, 2019
  David Goldberg, 59, left, was murdered June 8 after revealing that a White House insider had provided him with memos that revealed: 1) Trump had converted to Judaism two years ago and was planning an attack on Iran this autumn in order to fulfill Jewish prophecy. 2)Trump believes his son-in-law Jared Kushner is destined to be the Messiah (i.e. the antichrist)

  Insider: Is Trump Family Cult Behind Coming Armageddon? (April 12, 2018) Here, Michael Berg said Trump is the instrument of a fanatical Cabalist cult, the CHABAD, which
  believes the goyim must be destroyed in the Third World War in order for the ”Messiah” to return
  and assume leadership over a Masonic Jewish-dominated world…”

  Koko artikkeli: https://www.henrymakow.com/2019/08/dead-jewish-whistleblower.html

  TASAPUOLISUUDEN vuoksi:

  ”Monday, August 26, 2019 – 25 Av 5779, Putin, Netanyahu Visit Jewish Museum”,
  https://www.chabadnj.org/page.asp?pageID={AA662FE9-ABFC-4935-8BE1-BC1509AC0086}
  *

  ”’Putin spoke about CHABAD as if he were an emissary’

  One of the most important world leaders to maintain close ties with Chabad is Russian President Vladimir Putin. Rabbi Krinsky says that in conversations with Putin, the Russian leader asked him where in Russia his parents were from originally.
  ”He said he grew up in St. Petersburg, in a Jewish area, and he was the Shabbos goy. He didn’t use that term. [He said] he knew all about it. He said about Chabad, he knows Chabad is very active. He spoke about Chabad like a SHALIACH.”” – https://www.chabad.org/therebbe/article_cdo/aid/1088/jewish/The-Emissaries.htm%5D

  [”SHALIACH — the word means ”agent” and ”emissary” — is a halachic (Torah-legal) term for a person empowered by someone else to act in his stead.” – https://www.chabad.org/therebbe/article_cdo/aid/1088/jewish/The-Emissaries.htm%5D

  • Putin on ortodoksi kristitty kuten äitinsäkin. Hän tukee voimakkaasti maansa ortodoksista kirkkoa ja perinteisiä kristillisiä arvoja ja kirkon työtä mikä näkyy mm. perheiden voimakkaana tukemisena.
   Sellainen ei mitenkään sovi Chabad-lahkon pakanallisen toiminnan kanssa yhteen.
   Myös Putinin politiikka Iranin (ja laajemmin koko läntisen USA-koaliition) suhteen ei tue ollenkaan hänen juutalaisuuttaan eikä hän ole mikään erityinen Israelinkaan ystävä. Mutta koska Venäjällä on kommunismin ja Jeltsinin jäljiltä paljon juutalaisia oligarkkeja (ns. viides kolonna) niin ei Putin voi olla ottamatta sitä realiteettina johon pitää sopeutua mikäli aikoo pysyä hengissä. Se ei tarkoita tuon kolonnan tukemista.
   Viittaan kommenttiini Truth_hunter 25.8.2019 at 11:42 täällä
   https://vastavalkea.fi/2019/08/23/suomi-geopoliittisten-mannerlaattojen-puristuksessa-osa-2/

   Pitää myös muistaa että Putinilla ei ole ongelmia maansa muslimienkaan kanssa jotka vähemmistönä elävät Venäjällä. Kansasta 65% on ortodokseja ja loput 35% muodostuu muista uskonnoista joiden välillä ei tietääkseni ole ongelmia.

   • Nuo viittaamaani Putinia koskevat sivustot eivät ole läntisiä propagandasivustoja eikä niillä pyritä esittämään Putinia huonossa valossa SIVUSTOJEN TAKANA OLEVAN TAHON KANNALTA.
    Kukin voi tehdä asiasta oman tulkintansa kuten minäkin olen tehnyt omani.

    • Tiedetään kyllä mitä tulkintoja olet tehnyt ja mikä on kantasi Venäjän suhteen.
     Voithan vakuutella kaikessa rauhassa täällä mitä hyvänsä kuten moni muukin tekee.
     Itse muodostan kantani Putinin tekojen ja asioista perillä olevan suuren tutkijamäärän näkemysten pohjalta jotka eivät sulje silmiään faktoilta.
     Miksi linkität täällä pakonomaisesti pakolaisvastaisia artikkeleita mutta et kuitenkaan selkeästi tue tahoja jotka vastustavat tämän pakolaisongelman takana olevan nwo-mafian hankkeita rotujen sekoittamiseksi ja maailman kaappaamiseksi omaan yksinvaltaansa?
     Siinä herää epäilys vilpittömyydestäsi.

 9. Putinista kerrotaan Venäjällä ja Virossa, että hän olisi vepsäläinen. Tämä ei ole tietenkään ollut kovin esillä, että suuren Venäjänmaan presidentti olisi suomalais-ugrilainen. Presidentin tytärten äiti on kuulemani mukaan mordvalainen. Patriatrkka Kirill on mordvalainen. Niinkuin oli myös aikoinaan patriarkka Nikon, joka uudisti kirkkoa niin, että vanhauskoiset erkanivat siitä.
  Putin on varjellut yksityisyyttään entisenä Kgb – upseerina. Hänen biologinen äitinsä ei siis ole se, josta puhutaan julkisuudessa. Tosin hän on todennäköisesti sukulainen, jonka luo Vladimir lähetettin Leningradiin koulua käymään. Tämä on osa puskaradion tietoa Venäjältä ja kirjatietoa Vironmaalta.

  • Ihan hyvin voi pitää paikkansa mutta onko sillä lopulta kovin suurta merkitystä?
   Minulle ainakin on samantekevää mistä itse kukin on kotoisin tai mitä rotua on. Meilläkin on eri puolilta maailmaa tänne tullutta väkeä.
   Tärkeintä ovat teot. Ne tekevät ihmisen, hyvät teot kertovat hyvästä ja pahat pahasta ihmisestä.
   Hyviä ja pahoja ihmisiä on joka puolella maailmaa. Pahimmissa ja vihatuimmissa roduissakin on aina hyviä ihmisiä.
   Putinin teot ainakin kertovat että häntä ohjaavat hyvyyden voimat niin sisä- kuin ulkopolitiikassakin. Se kai on se tärkein asia. Jos hänen kaltaisiaan olisi muidenkin maiden johdossa niin ihmiskunnan ei tarvitsisi pelätä tuhoaan.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Mordvalaiset
   — Mordvalaiset (ven. мордва, mordva) ovat suomalais-ugrilainen kansa, joka on jakautunut kahteen kielellisesti hyvin erilaisia murteita puhuvaan ryhmään…

 10. Lännen manipuloimilla sodilla ja hyökkäyksillä on myös taka-ajatuksena saada pakolaiset liikkeelle kun oman maan väestö uhkaa vanheta ja loppua aivan olemattomiin. Lännen kapitalistit ottaa mieluummin musumaista paenneita töihin kuin suomen pitkäaikaistyöttömiä kouluttaa uusiin tehtäviin. Tämähän tekee esim. Suomesta musumaan ja edellinen hallitus toteutti tämän pakolaistulvan Suomeen yhdessä muiden eumaiden kanssa. Ruotsi painii nyt tämän pakolaisporukan kanssa ja nyt touhu näyttää leviävän myös suomeen. Suomen poliittinen ja talous eliitti ei ajattele yhtään suomen kansan etua vaan tietoisesti heikentää suomalaisten asemaa työmarkkinoilla, sisäisessä turvallisuudessa ja valtion taloudessa kun ilman mitään suunnitelmaa päästivät Suomeen yli 30 000 pakolaista maista, joiden uskonnollinen ja oikeudellinen näkemys on eri kuin suomalaisilla.

  • ”…Lännen kapitalistit ottaa mieluummin musumaista paenneita töihin kuin suomen pitkäaikaistyöttömiä kouluttaa uusiin tehtäviin. ”

   Luulenpa että kapitalistimafia kyllä tietää ettei porukasta ole töihin, se on vain propagandapuhetta.
   Tarkoitus on tuhota valkoisten rakentama kulttuuri ja kun se on tuhottu niin sitten rakennetaan se oma tyrannia… ja siinä valkoinen mies saa sitten keppiä ja porkkanaa .. sitä mitä se on jo pitkään tilattukin… meilläkin

 11. Hesarin kyselytutkimus paljasti niukkuudessa elävien toivottomuuden ja samaan aikaan poliisi varustautuu uusilla konepistooleilla ja panssariautoilla. Tämä on ajan kuva Suomesta.

  ”Tutkija Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo, ettei ole aiemmin törmännyt tutkimuksissa yhtä massiiviseen itsetuhon ja vihan määrään.” https://www.vauva.fi/keskustelu/3358336/koyhien-viha-tuli-tutkijalle-yllatyksena

  Ärtymyksen kasvu on ollut selvästi nähtävissä jo kymmenen vuotta. Pitää olla täysin omissa maailmoissaan, sokea tai kuuro, ellei ole sitä havainnut. Tietämättömyys on teennäistä, pinnaa on kiristetty tarkoituksella.

  Nyt vaan pitäisi lopettaa köyhien kyykyttäminen ennenkuin on myöhäistä.

  • Köyhien kyykytys ei valitettavasti lopu, siitä vallitsee poliittinen konsensus. Virtanen tulee pääministeriksi Järvisen tilalle ja köyhien kyykytys jatkuu. Köyhien kyykytys on EU:n peusagenda ja siksi on tilattu maahanmuuttajat eli etelän miehet ”olkiukoksi”, mihin Euroopan köyhälistö voi purkaa raivonsa, jotta Euroopan porvaristo voi jatkossakin rauhassa jatkaa orgioitaan. 😀

   • Siinä se pelin henki tiivistettynä. Lopulta hyvin yksinkertainen juoni. Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato.
    Silti kansa ei tunnu sitä käsittävän.
    Mutta ehkä päivä paistaa vielä risukasaankin kunhan pimeys riittävästi syvenee.

 12. Ylempänä Totuudenetsijä 26.8.2019 at 22:37 yrittää hatarin ja faktat sivuuttavin perustein kommenteissaan yhdistää Putinia juutalaisten Chabad-lahkoon … ’as if he were an emissary’’
  Kuitenkaan Putin ei millään muotoa tue käytännössä juutalaisten näitä kulttuuria tuhoavia ’Gay Rights and Goals of Globohomo’ hankkeita joita Langdon tuo esiin artikkelissaan.
  Päinvastoin hän korostaa kristillisiä arvoja ja niiden merkitystä kansakunnan vahvana selkärankana tuomitsematta silti perverssejä vähemmistöjä joiden ei sallita ottavan valtaa ja mädättävän kulttuuria (kuten tapahtuu lännessä) ortodoksisen enemmistön (65%, johon Putin itsekin kuuluu) hallitsemassa maassa.
  Putinin Venäjällä on selkeästi kielteinen ja torjuva asenne hankkeisiin, joita sana Globohomo (the alliance between globalist capitalism and minority-worshipping leftism) pitää sisällään ja joita linkin hyvä artikkeli kuvaa

  The Ministry of Minority-Worship: Gay Rights and Goals of Globohomo
  TOBIAS LANGDON
  ”The mark of a true prophet isn’t perfect accuracy, but powerful ideas. … For example, in one way George Orwell got the future completely wrong in Nineteen Eighty-Four (1949). In his totalitarian surveillance state, the Party harshly punishes “sexcrime,” which includes “all sexual misdeeds whatever [including] homosexuality and other perversions.”
  This totalitarian system has a name: Globohomo, the alliance between globalist capitalism and minority-worshipping leftism.
  Globohomo is part of the Jewish Culture of Critique and is intensely hostile to Whites and White traditions like Christianity. That’s why it promotes everything that stops Whites having children (or, conversely, enables non-Whites to have more children).
  … And so Globohomo is very enthusiastic about abortion, feminism and homosexuality. Abortion literally kills White children; feminism works to destroy good relations between White men and White women; and homosexuals are the vanguard for the hedonistic, self-centred and self-destroying behaviour that Globohomo wants to encourage among all Whites.

  http://www.unz.com/article/the-ministry-of-minority-worship-gay-rights-and-goals-of-globohomo/
  Kannattaa lukea linkin paljon puhuvat kommentit

 13. Miten lännen onnistuu aina sotia ilman maailman tuomiota johtuu siitä että ennen fyysistä hyökkäysta hyökkääjät pistää propagandamyllyn pyörimään perustellakseen hyökkäystään jollain ilmasta temmatulla teolla johon hyökkäyksen kohde on muka syyllistynyt. Lisäksi näitä syyllistämisiä varten esim. cia lähetetään hyökkäyksen kohteena olevaan maahan ja se opposotion kanssa se lähettelee valheellisia raportteja maan johdon osallistumisesta hirmutekoihin ja muihin laittomuuksiin. Tämä menetelmä on toiminut varmasti sata kertaa hyökkäyksissä eri maihin eikä hyökkävien maiden kansalaiset ole koskaan protestoineet hyökkäystä koska se on heidän mielestään perusteltua.

 14. ”Tiedotusvälineet ovat valtioiden rikoskumppaneita. Ne ovat sitä jatkuvalla syötöllä.”
  Israel Shahakin mukaan juutalaisen eliitin rooli on keskeinen valtioterrorismin luomisessa
  … tuo rikollinen eliitti on aina pyrkinyt pitämään myös omansa ankaran kurin alla ja ollut valmis surutta uhraamaan heitä oman agendansa toteuttamisessa

  Israel Shahak: The Historic Alliance of Jewish & Gentile Elites
  In “Jewish History, Jewish Religion; The Weight of 3000 Years” (1994) Israel Shahak wrote that throughout history, elite Jews have allied with the aristocracy to control and exploit the masses.

  According to Shahak, elite Jews had a symbiotic relationship with the governing class. The Jews would “administer the oppression” of the masses. In return, the governing class would force ordinary Jews to obey their “leaders.” Sometimes a pogrom would do the trick.

  The “Jewish” position was always strongest when the governing class was most oppressive, and when there was least national feeling.

  Today, specific Jews (in finance, government, education and especially the media) play a prominent role in the elite’s preparation for “globalization,” which is a modern form of feudalism. Once again, “anti Semitism” is used to mobilize Jews (and Christians) to support this nefarious agenda.

  THE BITTER TRUTH

  History is propaganda about the past. Most historians would be fired if they told the truth. Israel Shahak, who died in 2001, was not a historian. A professor of organic chemistry at Hebrew University, he had a respect for objective truth. He was also a concentration camp survivor, an Israeli army veteran and a campaigner for Arab human rights.

  Shahak believes that Jews need to re-educate themselves about their history and religion. Jews are ”a closed society” that uses ”anti Semitism” to quash criticism, which is considered ”hatred” or ”self-hatred.” Shahak says Judaism is largely a primitive, materialistic, authoritarian credo.

  Jews have been held prisoner by Judaism which is the template for the NWO. First Jews, then Masons and now all humanity is inducted into this satanic cult. A satanic cult exploits and controls its members by corrupting and making them sick.

  The Talmud is devoted to Jewish supremacy and contempt for Christianity and non-Jews in general. The Cabala embraces many gods including Satan. (Shahak, p. 33)
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=193992
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=193956

 15. https://grizzom.blogspot.com

  https://www.darkmoon.me/2019/breaking-white-house-insider-fired-for-revealing-trump-is-a-jew/

  Rupee maanpettureilla puntti tutisee! Kaikki ”valitun kansan” rikokset kun tulevat esiin ja maanpettureiden lyhty pylväät ja köysi loppuun kesken!

  Siis sionisteiltä ja hiedän lakeijoiltaan! Epstein perus kauraa lahjotaan ja kiristetään poliitikkoja pedofilialla ym! Thats why israelilla on mailman toisiksi suurin tiedustelu palvelu!

 16. Ahtaat paikat tulossa sionisteille ja rappareille kun rikokset alkavat paljastua eikä huijaus enää toimi kun valtamedian uskottavuus heikkenee.
  Maailmalla on netissä valtava määrä tietoa jota ei voi kumota eikä vetäytyä marttyyrin rooliin.

  How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
  The Zionist paradox — juutalaiseen uskontoon ja maaailmanparannus-oppiin (’tikkun olam’) – liittyy moraalinen vääryys: se on alistava, suvaitsematon ja muut poissulkeva ’ylemmyys- ja herruusoppi’.
  ”Pelastamme teidät tekemällä teistä meidän (ja Talmudin oppien) kuuliaisia palvelijoita.”
  https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/

  Jeffrey Zwi Epstein Migdal
  GILAD ATZMON
  http://www.unz.com/gatzmon/jeffrey-zwi-epstein-migdal/

  Review: Jewish Tradition and the Challenge of Darwinism, Part 1
  https://www.theoccidentalobserver.net/2019/08/25/review-jewish-tradition-and-the-challenge-of-darwinism/
  Andrew (comment)
  says:
  August 25, 2019 at 5:13 pm
  ”An interesting and well-written review. In my view, the Jew is a human chameleon. Jews are not a race. Most have no ancestral connection to Palestine. They share DNA because of intermarriage with each other, but that is the only thing “racial” about them.
  Their “religion” is pagan and amounts to little more than heightened ethnocentrism and self-worship. … How can the Eastern European and Russian Jews, who are as white as can be, share the same ethnicity as the darker Shephardic Jews? They cannot.
  In the end, the Jews are best regarded as an international gang, … tey are a scourge to all mankind… by using their wiles to endear themselves to despotic rulers and serve as their agents, gaining control of national resources and the instruments of power… it’s either them or us. We either cure the disease or we succumb to it. . .

 17. Jäin miettimään voisiko tätäkin pitää valtioterrorismina.
  Tässähän valtio terrorisoi kansaa, edistää kansalaistensa hyväksikäyttöä kun se panee heidät maksamaan verovaroista tällaisia palkkoja.
  Kuinka tuo postin pääjohtaja voi katsoa peiliin ja pitää itseään miehenä? Miten hän kehtaa nostaa tuollaista palkkaa ? Luulisi että omatunto alkaisi kolkuttamaan … sanoisi että tässähän minä terrorisoin (käytän hyväksi) kansaa…
  Professori Postin pääjohtajan palkasta: ”Vain idiootin mielestä kyse on kateudesta – valtio ei saa alistua kohtuuttomuuden edessä”
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/professori-postin-paajohtajan-palkasta-vain-idiootin-mielesta-kyse-on-kateudesta-valtio-ei-saa-alistua-kohtuuttomuuden-edessa/813c9f07-63da-4e43-bcc8-bcfd99e94933?ref=iltalehti:c734&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

  Kokoomuken edustaja antaa ymmärtää että palkka on kohtuuton mutta tukee vastaavaa yksityissektorilla jossa voi hänen mielestä ottaa niin paljon kuin sielu sietää.
  Aika outoa ja kaksinaamaista, ettei muka sielläkin viime kädessä ryostettäisi juuri kansaa ja kuluttajaa. Ketäs muuta?

  • Postin tilanne on vain jäävuoren huippu tai yksi esimerkki siitä mihin kasinotalous maan on vienyt.
   Jopa valtio on sotkenut itsensä siihen ja tekopyhästi poliitikot ovat nyt hurjina vaikka ovat itse vastuussa maamme alasajosta ja kurjistamisesta ja voisivat katsoa peiliin.
   Vaikka eduskunta on maassa ylin vallankäyttäjä niin se on asettunut tukemaan yltiökapitalismia ja ilmaista rahaa kansalla teetetyllä työllä kerääviä pörssi- ja finanssikeinottelijoita ja tehnyt valtiosta ja kansasta suurpääoman velkaorjan.

   Iltalehti: Työntekijöiltä palkoista 30% pois, toimitusjohtajalla jättipalkkiot – Työtaistelu Postissa alkaa huomenna, poliitikot hurjina: ”Järki touhuun nyt!”

 18. Suomihan on sujuvasti sujahtanut tähän lännen terrorismia tukevaan mediaan ihan valtion tuella ja ohjauksella jo ajat sitten. Suomen media hyväksyy USAn ja EUn selitykset niiden mille tahansa teolle. Suomalaisuus ei takaa oikeuden mukaisuutta ja laillisuutta ketään kohtaan ja unkarin kritiikki on kevyttä siihen nähden mitä se voisi olla. Antin on ihan turha kovistella Unkaria kun omat asiat on olleet jo pitkään laittomilla linjoilla EUn ja USAn kanssa.
  Postin työntekjöiden kohtelu kuuluu samaan sarjaan ja Antti voisi kunnostautua ja leikata postin johtajan palkkoja 50% mutta sitä tuskin nähdään kun herrojen palkat on taattu sellaisilla sopimuksilla että niitä ei saa purettua kirveelläkään ja juuri tulostavoittelu johtaa näihin työntekijöiden palkkojen alennuksiin ja johtajien palkkojen kohtuuttomiin korotuksiin.
  Valtion yhtiöiden johtajien palkat ei saa riippua tuloksesta vaan heidän on tehtävä tulos virkapalkalla ja ilman keinotekoisia palkanalennuksia. Valtion media kuitenkin asiasta uutisoi suht tasa puolisesti eli suomen sisäisistä asioista voi uutisoida puolueettomasti ja totuudenmukaisesti mutta lännen tekosista ei vaan lännen agendan mukaan.
  Maailma on ollut jo varmaan puolen sata vuotta paikka jossa USA ja sen liittolaiset tekee aloitteen ja muut vastaa siihen minkä pystyy, kuten kauppasota ja huawein tilanne osoittaa. Tämä tilanne ei vielä ole muuttunut mutta tulee muuttumaan aikanaan.

 19. Artikkelissa väitettiin YK:n tuominneen Venezuelan vastaiset pakotteet ja todisteeksi siitä artikkelissa viitattiin linkkeihin, jotka näyttivät virallisilta YK:n raporteilta.

  En kuitenkaan löytänyt näitä dokumentteja YK:n viralliselta dokumenttien hakusivustolta https://documents.un.org

  Olisiko VV:n toimittajakunta ystävällinen ja linkittäisi raportit löytymään tuolta viralliselta hakusivustolta – kiitos.

 20. Media pitää epätosia asiota esillä muka totuutena pitääkseen yllä tiettyä maailman kuvaa ihmisten mielissa. Nythän on ahkerasti uutisoitu että terroristIjärjestö ISIS on taas kokoamassa rivejään ja palaamassa terrorisoimaan lähi-itää. ISISstä on ajat sitten selvinnyt että se on usan ja israelin muodostama ja rahoittama terroristijärjestö joka sotii usan ja israelin sijaissotia lähidässä ja muualla kuten afganistanissa, jossa se sotii talebaneja vastaan ja jatkaa sitä siellä jos usa sieltä poistuu. ISIS lopettaa toimintansa kun usa ja israel sen lopettaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here