Sotatieteen tohtori Saara Jantusen Infosota-kirja herätti melkoista huomiota julkitulonsa myötä vuonna 2015. Voi sanoa, että se loi kvasitieteellisen perustan suomalaiselle russofobialle.

Vastavalkea-verkkolehdelle Infosota-kirjan innostunut markkinointi Ylessä merkitsi julkaisumme laatuaan ensimmäistä oikeustaistelua sananvapausrintamalla.

Ylen Ykkösaamun Talousviikko ja infosota -ohjelmassa Yle Radio 1:ssä pe 16.10.2015 klo 8.10 alkaen käsiteltiin muiden aiheiden muassa myös Jantusen tuoretta kirjaa. Ohjelman tallenne löytyy osoitteesta http://areena.yle.fi/1-2982973 (Infosota-osio alkaa kohdasta 30.00).

Ohjelmassa Ylen juontaja Sari Huovinen haastattelee sotatieteiden tohtori Jantusta kirjansa pohjalta. Huovinen toteaa haastattelussa: ”Saara Jantunen, Te nostatte kirjassanne esille muutamia nettisivustoja, joita käytetään Suomessa Venäjän informaatiosodankäynnin kanavana […]”.  Tässä yhteydessä Huovinen luetteli Verkkomedian ja Magneettimedian ohella myös Vastavalkean.

Me Vastavalkean toimittajat tietysti pöyristyimme moisesta syytöksestä, ja vaadimme Yleltä vastine- ja oikaisuoikeutta. Atte Jääskeläinen — joka sittemmin potkittiin pois Ylen vastaavan päätoimittajan tehtävistään — hylkäsi nämä vaatimuksemme. Sananvapauslain mukaisesti veimme asian Oulun käräjäoikeuden käsittelyyn, jolta pyysimme varmistusta vastine- ja oikaisuoikeuden edellytysten täyttymisestä.

Sillä taipaleellaan tämä oikeusvaateemme yhä on — lähes neljän (4) vuoden oikeuskäsittelyn jälkeen. Kanne on nyt toista kertaa Rovaniemen hovioikeudessa, ja odottelemme sen ratkaisua lähiviikkoina.

Noam Chomsky kertaa sotapropagandan varhaisvaiheita

Kirjassaan Mediakontrolli Noam Chomsky kuvaa modernin propagandakampanjoinnin alkuvaiheita. Hänen mukaansa Yhdysvaltain hallituksen ensimmäinen moderni propagandakampanja toteutettiin Woodrow Wilsonin hallituskaudella.

”Wilson valittiin presidentiksi vuonna 1916 ja hänen vaalilauseensa oli: ’Rauha ilman voittoa.’ Wilsonin valinta tapahtui keskellä ensimmäistä maailmansotaa. Kansa oli äärimmäisen pasifistista, eikä nähnyt mitään syytä sotkeutua eurooppalaiseen sotaan. Wilsonin hallitus oli tosiasiassa jo sitoutunut sotimaan, joten asialle piti tehdä jotain.” […]

”Niinpä hallitus perusti propagandakomission, jota kutsuttiin Creelin komissioksi. Se onnistui puolessa vuodessa muuttamaan pasifistisen kansan hysteeriseksi, sotaa lietsovaksi joukoksi, joka halusi tuhota kaiken saksalaisen; repiä saksalaiset raaja raajalta kappaleiksi, lähteä sotimaan ja maailmaa pelastamaan […]”

”Media ja liike-elämä kannattivat voimakkaasti näitä toimia, ja itse asiassa ne organisoivat ja toteuttivat suuren osan operaatiosta, joka oli yleisesti ottaen valtava menestys.” […]

”Käytetyt keinot olivat mittavia. Paljon käytettiin esimerkiksi tekaistuja julmuuksia, joihin ’hunnit’ olivat ’syyllistyneet’. Heidän väitettiin repineen belgialaisilta vauvoilta käsiä irti, ja tehneen monenmoisia kauheuksia, joista voi vieläkin historiankirjoista lukea. Ne oli paljolti keksinyt brittien propagandaministeriö, jonka tehtävä tuohon aikaan sen omien salaisten kaavailujen mukaan oli ’ohjailla maailman valtaväestön ajatuksia’.” […]

”Resepti toimi ja toimi vieläpä erinomaisesti. Se opetti myös tärkeän läksyn: kun koulutetut luokat tukevat valtion propagandaa, eikä poikkeamia sallita, vaikutus on valtava. Hitler ja moni muu otti tämän läksyn onkeensa, eikä se ole tänä päivänäkään unohtunut.”

Läksy ei todellakaan ole unohtunut. USA sotapropagandan edelläkävijänä ja edelleen kehittäjänä sekä sen suurimpana taitajana ja käyttäjänä on ulottanut propagandistisen viestinnän etupäässä CIA:n operoimana yhteistyöhön läntisten tiedustelupalvelujen kanssa. Koko läntinen media on kytketty mukaan USA:n infosotimiseen. Myös suomalainen propagandatuotanto ja -levitys on kytketty tiiviiksi osaksi lännen käymiä informaatiosotia.

Yhdysvallat kävi informaatiosotaa (osin siis omaa kansaansa vastaan) jo reilut 100 vuotta sitten. Apunaan silloin, kuten nykyäänkin, toimi Britannian tiedustelupalvelu.

Chilen sotilasvallankaappaus 1973 hybridisota-käsitteen valossa

Tim Weinerin kirjoittama massiivinen CIA:n historiaa käsittelevä teos pitää sisällään ehtymättömän määrän kuvauksia Yhdysvaltain käymistä hybridisotaoperaatioista. Kuvauksia voivat hyödyntää sekä sotatutkijat että asioista kiinnostuneet maallikotkin. USA:n kunniaksi on sanottava, että siellä todella kaivetaan salaisiakin asioita esille ja pystytään niitä jopa paljastamaan suurelle yleisölle.

Käyn tässä esimerkinomaisesti läpi CIA:n hybridisotaoperaatiota, joka johti Chilen sotilasvallankaappaukseen vuonna 1973 (Weiner, ss. 351–363).

Chile lukeutui niihin harvalukuisiin Latinalaisen Amerikan maihin, joissa toteutettiin demokratian ja oikeusvaltion periaatteita. Tämän myötä CIA näki punaisen vaaran uhkaavan Chileä. CIA oli onnistunut estämään Salvador Allenden nousun Chilen presidentiksi vuoden 1964 vaaleissa. Presidentti Kennedy oli hyväksynyt ensimmäisen kerran poliittisen sodankäynnin ohjelman runsaat kaksi vuotta ennen vaaleja Allenden torjumiseksi. CIA puolestaan pumppasi Chilen poliittiseen koneistoon noin kolme miljoonaa dollaria:

”[Amerikkalaismielisen kristillisdemokraatin Eduardo] Frein valintaa tuettiin mainoskampanjoilla, poliittisilla konsulteilla ja rahasalkuilla. CIA rahoitti roomalaiskatolisen kirkon ja ammattijärjestöjen salaiset, Allenden-vastaiset hankkeet. Virasto [CIA] lietsoi Allenden-vastaisuutta Chilen sotilasjohdon ja kansallisen poliisin keskuudessa.”

Seuraavat Chilen presidentinvaalit 1970 olivatkin vaikeammin hoidettavat. Puikoissa oli silloin Henry Kissinger. Hän hyväksyi kaikkiaan 300 000 dollaria maksavan ohjelman Allenden musertamiseksi. CIA:n normaalit propagandatoimet (”painettiin julisteita, syötettiin uutisia, rohkaistiin pääkirjoituksia, kuiskailtiin huhuja, levitettiin lehtisiä, jaettiin pamfletteja”) eivät kuitenkaan riittäneet. Allende voitti 4.9.1970 kolmen ehdokkaan vaalit 1,5 prosentin marginaalilla, alle 37 prosentilla äänistä. Chilen lain mukaan kongressin oli ratifioitava tulos ja vahvistettava Allenden enemmistö 50 päivää vaalien jälkeen.

CIA:lle jäi seitsemän viikkoa aikaa muuttaa tulos. Presidentti Nixon antoi silloiselle CIA:n johtajalle Richard Helmsille määräyksen järjestää sotilasvallankaappaus ja lupasi käyttöön 10 miljoonaa dollaria ja parhaat miehet … ”Pankaa talous huutamaan”. Helms yritti saada Argentiinan sotilasjuntan johtajaa kenraali Alessandro Lanussea auttamaan Allenden syöksemisessä vallasta, mutta Lanusse ei suostunut.

CIA jakoi Allende-operaation kahteen linjaan. Ensimmäiseen linjaan kuuluivat poliittinen sodankäynti, taloudellinen painostus, propaganda ja kova diplomatia. Toinen linja oli sotilasvallankaappaus. Ensimmäistä linjaa varten oli palkattu 23 ulkomaalaista toimittajaa, jotka ”hämmensivät kansainvälistä mielipidettä”. Toista linjaa varten oli syvissä peiterooleissa CIA-miesten ryhmä; yksi esiintyi kolumbialaisena liikemiehenä, toinen argentiinalaisena salakuljettajana ja kolmas bolivialaisena sotilastiedustelun upseerina.

Kissinger lähetytti kahteenkin otteeseen CIA:n Santiagon-aseman johtajalle pikasähkeen, joissa vaadittiin sotilaallista ratkaisua ja Allenden syrjäyttämistä vallankaappauksella. Erilaisten sähläilyjen jälkeen CIA:n kannustamat sotilaat murhasivat Chilen armeijan perustuslakia kunnioittaneen komentajan kenraali Rene Schneiderin.

”Virasto [CIA] oli aloittanut ostamalla ääniä Chilessä, ja se oli päätynyt salakuljettamaan automaattiaseita mahdollisille salamurhaajille.”

CIA:n epäonnistuttua Allenden nousun estämisessä presidentin virkaan Nixon määräsi suuret puhdistukset CIA:n sisällä.

Kolmen vuoden uurastuksen aikana CIA sai horjutetuksi Chilen armeijan perustuslaillista linjaa. Se rakensi verkoston armeijan miehistä ja poliittisista sabotööreistä. Vallankaappaus USA:n tuella tapahtui viimein 11.9.1973. Valtaan noussut kenraali Augusto Pinochetin sotilasdiktatuuri hallitsi julmuudella, murhasi yli 3200 ihmistä sekä vangitsi ja kidutti kymmeniä tuhansia sortotoimissa, joita kutsuttiin Kuoleman karavaaniksi. 

USA:n/CIA:n hybridisodassa Chileä vastaan käytettiin siis monia hybridisodankäynnin komponentteja; propagandaa/informaatiosotaa, lahjontaa, poliittista ja taloudellista painostamista, sotilaallista ja tiedustelutoimintaa maan sisällä, kovaa diplomatiaa, valtionpäämiehen välillistä murhaa ja ohjattua asevoimien käyttöä.

Saara Jantunen perustaa ”sotatieteensä” lännen tarinoihin

Saara Jantunen lähtee Infosota-kirjassaan siitä, että jo informaatiosodankäyntikin on sotaa, osa hybridisodankäynnin kokonaisuutta. Tämä lähtökohta vie selvästikin sotatieteilijän harhapoluille, kun hänen painotettuna lähtökohtanaan ovat lännen oikeutetut toimet Venäjän hyökkäyksiä vastaan. Hän ilmoittautuu tällä tulkinnallaan sotatieteilijöiden marginaaliseen vähemmistöön, mutta puolustusvoimissa palvelevana on suuntaamassa upseeriston ajattelua toivomaansa suuntaan.

Yhtenä ruodittavana kirjassa on venäläistoimittajan Nikolai Donskovin artikkeli Le Monde Diplomatique & Novaja Gazetassa (4/2014).

Donskov kirjoittaa artikkelissaan:

”Monet tärkeät kysymykset kierretään huolella, kuten eteneekö uusi Ukraina demokraattista kehitystietä? Millaisia geopoliittisia ja taloudellisia tavoitteita Yhdysvalloilla on? Onko Putinin ja Venäjän pelko Naton laajenemisen johdosta perusteltua ja onko sillä olemassaolon oikeutta?”

Saara Jantunen ruotii tätä kappaletta näin:

”Donskovin kysymyspatteri on häiritsevä, sillä se esittää, että Ukrainan sodan perimmäiset ongelmat liittyisivät Yhdysvaltojen geopoliittisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin, eivätkä siihen, että Ukraina puolustaa itseään Venäjän hyökkäykseltä.”

Sotatieteilijä Saara Jantunen ottaa siis tämän keskeisen arvionsa lähtökohdiksi lännen tarinapajojen tuotokset, joiden mukaan Venäjä hyökkää, länsi puolustaa. Näitähän länsimedia on toitottanut kyllästymiseen saakka — samoin kuin Suomen valtamedia sen perifeerisenä kaiutinyksikkönä.

Jantusen näkemys on totaalisen historiaton. Se ei huomioi mitenkään Neuvostoliiton aikaista Krimin alueen siirtämistä Venäjästä Ukrainaan, sen enempää kuin siitä johtuvia väestön erilaisia etnisiä koostumuksiakaan. Ei myöskään Krimin väestön jo Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä esittämää pyrkimystä liittyä Venäjään. Se jättää myös täysin huomiotta Yhdysvaltain hallitustenvaihto-ohjelman, jonka kenraali Wesley Clark kertoi haastattelussaan jo vuonna 2007. Myös USA:n sotilaiden ja CIA:n tiedetty läsnäolo Ukrainassa ”unohdetaan”.

Hybridisotakäsitteen osalta Jantunen antaa ymmärtää, että Venäjä olisi ollut sen ensimmäisiä käyttöönottajia Krimin valtauksellaan ja siihen liittyvillä toimillaan. Tämä on täydellinen näköharha; USA on toteuttanut jo kymmeniä vuosia hallituksenvaihto (regime change) -ohjelmaansa juuri hybridisodankäynnin keinovalikoimin.

USA:n käymä hybridisota etenee totutusti seuraavasti:

 1. USA käynnistää lännen tiedustelupalvelujen hallinnassa olevan länsimedian kautta informaatiosotakampanjan, joka usein perustuu kohdevaltion ei-toivotun valtionpäämiehen demonisointiin (Jugoslavia, Irak, Libya, Syyria, Venezuela…), ja länsimedian muokattua kansalaismielipiteen suotuisaksi valtionpäämies saatetaan murhata (Saddam Hussein, Muammar Gaddafi);
 2. talouspakotteilla varmistetaan kohdevaltion talouden kurjistuminen (tuoreena esimerkkinä Venezuela);
 3. aseistetaan ja koulutetaan kohdevaltion oppositiovoimia sotimaan;
 4. luodaan asevoimin provokaatio (Ukrainan Maidan, Syyrian Sanaa), jolla heikennetään kohdevaltion kykyä säilyttää järjestys tai ajetaan valtionjohtaja pois maasta;
 5. jos em. toimet eivät riitä, suoritetaan asein ”humanitaarinen väliintulo”.

Ovatko Suomen sotatiede ja puolustusvoimat satukirjatasolla?

Infosota-kirjassaan Saara Jantunen kirjoittaa näin (ss. 61–62):

”Kriitikoiden mielestä joidenkin yleisesti havaittujen ilmiöiden ja tapahtumien  nimeäminen minkäänlaiseksi sodankäynniksi on vastuutonta. Olen itse eri mieltä. Vastuutonta on sepittää todellisuus sellaiseksi, millaisena sen haluaisimme nähdä.”

Mutta juuri tähänhän Jantunen itse syyllistyy edellisen kappaleen Donskov-arviossaan ”haluamalla nähdä” Venäjän toimet ensisijaisena syynä tilanteen syntyyn Yhdysvaltain geopoliittisiin tavoitteisiin verrattuna. Varsin moni kriittisiin arvioihin kykenevä näkee vaikuttavuudet täsmälleen toisin päin.

Riikka Söyring puhuu omassa artikkelissaan peilaamisesta:

”Toim.huom. Peilaamisella tarkoitetaan tässä sitä, että peilaaja tulkitsee toisen tahon tekemisiä ja sanomisia omien tekemistensä (kommentoijan lisäys), uskomustensa, ajatustensa ja tuntemustensa kautta olettaen samankaltaisuutta (tai vastakkaisuutta) ja tapahtumista siellä, missä sitä ei ole. Tunnetasolta lähtevän reaktion takia yksilö siis heijastaa oman mielensä sisältöjä toiseen tahoon kuvitellen tekevänsä objektiivista tulkintaa todellisuudesta. Näin motiiveiksi oletetuista asioista syntyy helposti väärä tulkinta.”

Jantunen siis peilaa Venäjän tekemisiä USA:n tekemisten kautta — ja päätyy väärään tulkintaan. Väärät tulkinnat sotatieteellisissä analyyseissä ovat vaarallisia ja helposti tuhoisiakin.

Mielenkiintoinen kysymys on, onko puolustusvoimien johdon piirissä vallitsevana tämä informaatiosodan erikoisasiantuntijansa Saara Jantusen näkemys siitä, että hybridisodan minkä tahansa osion ollessa ”päällä” Suomi on jo sotatilassa.

Mikäli hybridisodan ja erityisesti informaatiosodan tutkimustuotos puolustusvoimissa rajoittuu sotatieteen tohtori Saara Jantusen näkemyksiin, sen voidaan sanoa olevan satukirjatasolla. ”Sotatieteellisen analyysin” perustana ovat läntisten tiedustelupalvelujen generoimat tarinat (narratiivit), joita valtamedia toisintaa.

Realistisen tilannekuvan kanssa niillä ei ole juurikaan tekemistä. Arvelenpa, että Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastosta löytyvät alan perusteokset, kuten H.C. Andersenin satukirjat ja hyvinkin ajankohtainen iranilais(persialais)lähtöinen ’Tuhannen ja yhden yön tarinat’.

Sotatutkijoita vai infosotureita?

Sotatieteen tohtori Saara Jantunen seuraa uskollisesti infosotimisen kehityksen jalanjälkiä. Hänen antinsa sotatieteelle on osoittaa, kuinka Venäjä Ukrainan tapahtumien yhteydessä käy hybridisotaa länttä vastaan.

Jantusen esittely MPKK:n 25.4.2019 pidetyn Venäjä-seminaarin puhujalistalta

Venäjähän on omassa propagandanteossaan vielä varsin alkeellisella tasolla. Silti sen tekemisiksi luetaan mm. Trumpin nostaminen USA:n presidentiksi. Ja Saara Jantunen nostaa Venäjän Ukraina-toiminnot hybridisotimisessa suorastaan mestariluokkaan. Tämän kaiken tavoitteenahan on vain muokata ja kirkastaa Venäjän viholliskuvaa lännen asukkaiden mielissä.

Informaatiosotakäsitteen laaja lanseeraaminen on merkinnyt yhteiskunnallisen keskustelun militarisoitumista. Tämän kehityskulun jalkautti erityisesti Ylen toimittaja Jessikka Aro omalla Venäjän trolli -jahdillaan Ylessä Atte Jääskeläisen suojeluksessa. Natoon ja EU:hun kriittisesti suhtautuvat on pyritty leimaamaan Ylen ja muun valtamedian toimesta Venäjä-mielisiksi tai jopa Venäjän infosotureiksi.

Onkin kysyttävä, onko Saara Jantunen ensisijaisesti sotatieteilijä vai pelkkä infosoturi?

Hänen kaikessa kirjoittelussaan paistava asenteellisuus antaa selvän vastauksen. Saara Jantunen on lännen infosoturi, jonka sotimisen perusteemana on näennäistieteellinen harhaanjohtaminen eli infosotimisen keskeinen tavoite luoda kaaosta.

Tästä seuraa koko joukko vaikeita kysymyksiä. Mitä tekemistä lännen infosoturilla on puolustusvoimien esikunnassa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa? Onko Suomi julistanut infosodan Venäjälle, jolloin Jantusella olisi peräämänsä mandaatti sotimiselleen? Infosota-kirjansa sivulla 65 Jantunen kirjoittaa: ”Rauhan aikana puolustusvoimat viestii siinä missä muutkin valtion organisaatiot, mutta varsinaiseen informaatiosodankäyntiin se tarvitsee mandaatin.”

Onko tällainen mandaatti annettu puolustusvoimille? Onko sellainen annettu Ylelle, joka tendenssinomaisesti suoltaa Venäjä-kaunaansa? Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältö suhteessa Venäjään alkaa olla jo vihapuheen asteella, jolle vihapuheelle on kuulemma nollatoleranssi. Onko puolustusvoimien ylipäällikkö, presidentti Sauli Niinistö antanut puolustusvoimille mandaatin käydä infosotaa Venäjää vastaan, ja millä valtuuksilla? Kuka sellaisen mandaatin on antanut Ylelle?

Kun Jantusen mukaan hybridisodankäynnin yksittäiset komponentit — ja erityisesti informaatiosodankäynti — on jo sinällään sotaa, joudutaan ongelmiin myös perustuslain kanssa. Perustuslakihan sanoo, että ”[S]odasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella”. Onko eduskunta käsitellyt infosotaa Venäjää vastaan? Onko eduskunta käsitellyt taloussotaa Venäjää vastaan, joka sekin on käynnissä osana hybridisotaa USAn komentamien talouspakotteiden muodossa?

Näillä infosotureilla ja taloussotureilla on omat puolustajansa ja taustatukivoimansa. Ne näyttäisivät keskittyvän poliittis-taloudellis-sotilaalliseen eliittiin, joka toimii perustuslain vastaisesti. Mediaeliitti antaa tälle toiminnalle näkyvän tukensa.

Tämä eliitin omaksuma näkemys infosotatilasta Suomen ja Venäjän välillä selittää myös sen, että kriisiajan valmiuksia hoitavan Huoltovarmuuskeskuksen alaisena toimivalla Mediapoolilla on aktiivinen rooli median toiminnan suuntaamisessa Venäjää vastaan (ja USA:n infosotimisen puolesta). ”Jantusmainen” väärintulkinta on johtamassa Suomen ja Venäjän valtioiden suhteiden heikkenemiseen ja kasvavaan keskinäiseen epäluuloon.

Lähteet ja viitteet

Saara Jantunen: Infosota: ”Iskut kohdistuvat kansalaisten tajuntaan”, 318 s., Otava 2015

Noam Chomsky: Mediakontrolli: Propagandan mahtavat saavutukset, 117 s., Sammakko 2003

Tim Weiner: CIA Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun historia, 748 s., nidotun laitoksen toinen painos, Otava 2015

Wesley Clark ja Amy Goodman | Democracy Now (maaliskuu 2007): Global Warfare: “We’re Going to Take out 7 Countries in 5 Years: Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan & Iran..”

Riikka Söyring | Vastavalkea (1.5.2016): Aleksanteri-instituutin raportti Venäjän hybridisodankäynnistä

Bettina Renz and Hanna Smith / Aleksanteri-instituutti (Aleksanteri Papers 1/2016): RUSSIA AND HYBRID WARFARE – GOING BEYOND THE LABEL

Mikko Elo | Vastavalkea (2.5.2016): Suomalainen sotapropaganda Venäjää vastaan

Artikkelikuva: photophilde (CC BY-SA 2.0)

37 KOMMENTTIA

 1. Mitäs kaikkea pahuuksia Vastavalkea teki ?

  Wikipedia:

  Information warfare

  Information warfare can take many forms:

  Television and radio transmission(s) can be jammed.
  Television and radio transmission(s) can be hijacked for a disinformation campaign.
  Logistics networks can be disabled.
  Enemy communications networks can be disabled or spoofed.
  Stock exchange transactions can be sabotaged, either with electronic intervention, by leaking sensitive information or by placing disinformation.
  The use of drones and other surveillance robots
  Communication management

  The U.S. Air Force has had Information Warfare Squadrons since the 1980s. In fact, the official mission of the U.S. Air Force is now ”To fly, fight and win…in air, space and cyberspace,”[2] with the latter referring to its information warfare role.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Information_warfare

 2. Miten voi saada kokonaiskuvaa tilanteesta/konfliktista käyttämällä ”yksipuolista infoa” jo esiintyä sen asiantuntijana (ts. propagandisti)
  Ainoa kunnollinen esimerkki oli vihreät miehet, ja USAn hegemonia jota ei sovi kritisoida. Muistuu mieleen kommentti että länsi media ei manipuloi tai valehtele kansalaisilleen.
  Ja vielä : Venäjä yrittää hajottaa EU:ta jotta voisi yksitellen… miten se käytännössä pitäisi olla,? esim. nordstream 2 Saksalaisia varmaan kiinnosta Balttien mielipide, tai miten Rosatom aikoo neuvotella Brysselissä.

 3. Wikipedia:

  Sosiologi Trutz von Trothan mukaan sota on ”organisoitua ja kollektiivista materiaalin vahingoittamisen, tappamisen ja tuhoamiseen tarkoitetun teknologian, erityisesti aseiden käyttämistä”. Lisäksi osapuolten jäsenten on sodan aikana alistuttava kärsimyksiin, kuolemaan sekä oltava valmiit tappamaan

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota    

 4. Saara, Jessikka, Jari, Sofi, Pekka tai joku muu. Eivät halua keskustelua vaan julistavat agendaa. Banni tulee että heilahtaa poikkipuolisella sanalla. Saaralla taitaa olla sotilaita myös suvussa. Haiskahtaa, että hänelle on pedattu politrukin ura. Kaunis nainen on uskottavampi, jos sisältö on tarkoitushakuista.

 5. Nämä meidän ’sotatieteilijät’ tai satutädit ovat kadottaneet todellisuuden tajunsa. Ihan kuin Trump ja moni muukin.
  Putin palauttaa Trumppia realiteetteihin ja tarjosi puhelimessa ostattavaksi aseteknologiaa joka tekee USAn armeijan tehottomaksi:
  Putin Trolls Trump, Offers to Sell Technology Which Has Made Most of US Military Obsolete
  (Moon of Alabama
  This is some high class trolling by Russia’s President Vladimir Putin:

  Putin said he offered U.S. President Donald Trump in a recent phone call the chance to buy one of the hypersonic nuclear weapons Moscow is developing. He said Trump spurned the offer and replied that Washington was making its own.
  Hypersonic weapons fly faster than Mach 5 or five times the speed of sound. Their high speed leaves little warning time for the target. There are currently no practical defenses against them.

  While the U.S. spent an enormous amount on developing large aircraft carriers, ’stealth’ airplanes and useless missile defenses, Russia spent much less to developed weapons that can defeat all three. Carriers are today, at least for Russia, India and China, not threats but large and juicy targets.

  https://www.moonofalabama.org/2019/09/putin-trolls-trump.html

  Tarua vai totta mutta Venäjän aseet ovat tänään omassa sarjassaan. Se myönnetään maailmalla. Laatu korvaa määrän.
  Myös Iranilla on aseet jotka romuttanevat USAn sotahankkeet
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=194315

 6. Venäjän käymää infosotaa Suomessa ei löydä hakemallakaan ja liekö syynä se että Suomi ei kiinnosta nykyään Venäjää muuten kuin mahdollisena turvallisuusuhkana NATOn vasallina. Lännen infosota Venäjää vastaan alkoi kun se huomasi ettei Venäjä halua toimia lännen tahdon mukaan heti Putinin presidentiksi valinnan jälkeen. Suomessa vallinut poliittinen transatlanttinen suuntaus on ajanut Suomea infosotaan Venäjää vastaan NATOmaiden kanssa ja armeijakaan ei ole jäänyt tästä osattomaksi mm. Afganistanin operaation takia ja myöhemmin myös Sauli Niinistö on ollut infosodan takapiru Suomessa. Eipä siten ole ihme että tutkija Saara on tehnyt yksisilmäisen tutkimuksen Venäjävastaisen infosodan hengessä jonka myös työnantajansa varmasti hyväksyy. Suomessa kaikki käy infosotaa Venäjää vastaan kuten nykyään on joka uutisissa itämeren tilanteen kiristyminen Venäjän takia vaikka se johtuu NATO Virosta ja Suomesta NATOn yhteistyökumppanina. Lisäksi Venäjän gpshäirintäväitteet oli infosodan kohteena koko hallituksella ja presidentillä pohjoisessa vaikka todisteet osoitti että ainoa häiritsijä oli NATO. Taloudelliset häirinnät Venäjää vastaan myös Suomessa seuraa USAn ja EUn sanktiota ja pakotteita, kuten suomen kansalaisen Rotennergin pankkitilin avaamisongelmat osoittaa ja sitä oli myös venäläisen liikemiehen Airiston Helmen liiketoimintojen tuhoaminen.
  Venäjä on kuitenkin tekemässä pesäeroa länteen huomattuaan sen venäjävastaisuuden ja on liittoutunut lännen allianssiin kuulumattomien maiden kanssa sotilaallisesti ja taloudellisesti, että ei Suomen infosota Venäjää paljon hetkauta mutta onhan se häiritsevää taustamelua.

  • Siinäpä hyvä ja ytimekäs tiiviste tilanteesta.
   Voisi sanoa että Suomi on menettänyt todellisuuden tajunsa ja elää jonkinlaisessa valtiojohdon ja v-median luomassa psykoosissa.
   Ihmeen helposti kansa on siihen langennut ihan yläluokkaa ja eduskuntaa myöten jolta voisi edellyttää kykyä perehtyä asioihin ja vastustaa harhaanjohtavaa propagandaa.

  • Venäjän ei varmaan tarvitse käydä informaatiosotaa. Tekemiset ja sanomiset ovat linjassa. Putin voi pitää neljän tunnin lehdistötilaisuuden, jossa vastaa kysymyksiin. Siinä ajassa puhuu itsensä pussiin, jolle faktat eivät ole kohdallaan. Kuka länsimainen poliitikko pystyy samaan? Bussimatkalla jututin seurueen nuorempaa väkeä. Heistä jäi vaikutelma, että mediapoolin propaganda on tunnistettu.
   Venäjän uhkakuva on Pentagonin havittelema ensi-isku ilman, että Yhdysvallat saisi osumia. Putin on uusilla asejärjestelmillä alleviivannut sitä, että jos Venäjällä ei ole olemisen oikeutta, niin sitä ei ole Yhdysvalloillakaan. Keskieuroopan Yhdysvaltojen kontrollissa olevat ojuspuolustusjärjestelmät, jotka voidaan muuttaa ydinkärjillä varustetuiksi ja Suomessa mahdollisesti ydinasein harjoittelevat NATO hävittäjät ovat osa tätä suunnitelmaa. Yhdysvaltojen suunnitelmassa myös NATO liittolaiset häviäisivät kartalta, mutta mitä siitä. Eli käytännössä Venäjä puolustaa toimillaan myös Euroopan NATO-maita, jotka purevat sen kättä.

 7. Voiisko Vastavalkea haastatella Juntusta ja ottaa selvää kuka hän on. Millainen koulutus hänellä on ja miten hänestä tuli infosodan asiantuntija.

  • Voi että kun muistan hänet kun hän hyppäsi maastopuvussa ja sotamaalauksissa ojasta meidän eteen. Apua 😆

 8. USA ja koko läntinen rotschild-imperium on muuttumassa hyvää vauhtia ns- kolmannen maailman maaksi
  ja tätä nämä meidän sotatieteilijätkin tukevat
  The West Oppressed the Third World for So Long It Became the Third World Itself
  ANDRE VLTCHEK
  … The West has fought the so-called “third world” for many, long decades; oppressing it, tormenting it, looting it, violating its people. It prevented them from choosing their own governments. Now it has gone overboard: it is attempting to control and to oppress the entire world, including its own citizens.
  …. Bridges, subways, inner cities, everything is crumbling, falling apart. When I used to live in New York City, more than two decades ago, returning from Japan was shocking:
  the US felt like a poor, deprived country, full of problems, misery, of confused and depressed people, homeless individuals; in short – desperados. Now, I feel the same when I land in the US after spending some time in China.

  http://www.unz.com/avltchek/the-west-oppressed-the-third-world-for-so-long-it-became-the-third-world-itself/

 9. Jessikka Aron mielikuvitus peikko kirja ilmestyy 24.9.2019.

  1. Jessi on saanut 10 000 euroa Opetusministeriötä kirjoittaaksen tietokirjan trolleista. Tietokirjan.

  Näin vaikka Jessi on itse oikeudessa kertonut että ”Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli.”

  Oikeudessa Jessi ei saanut valehdella, koska oli asianomistaja jutussa.

  Jessikka Arolle myönnettiin 10 000 euron apuraha tietokirjan tekemiseen trolleista:

  http://mvlehti.net/2016/09/14/veronmaksajat-kustantavat-jessikka-aron-trollimaniaa/

  WIKIPEDIA:
  Tietokirjoiksi kutsutaan kirjoja, joissa esitettyjen asioiden katsotaan perustuvan tutkittuun tietoon, verrattuna esimerkiksi fiktioon.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

  2. Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  Jessi on puhunut YLELLÄ trolleista. Näin vaikka Jessi on oikeudessa kertonut että ” Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä ”

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  3. Jessikka sai 10 000 euron tuen Opetusministeriöltä vaikka hän oli jo kerännyt $30 000 rahankeräyksellään kirjaansa varten.

  Hallituksen esityksessä valtionavuksi on myös kerrottu että ”Valtionavustus on tarpeellinen, jos kyseistä toimintaa tai hanketta ei voitaisi toteuttaa lainkaan ilman valtionavustuksen myöntämistä.”

  Pahoin pelkään että Jessikka jätti kertomatta 30 000$ rahankeräyksestään kirjaa varten. Jos olisi kertonut, niin hän ei olisi varmasti saanut 10 000 euron apurahaa kirjaa varten.

  Jessikkan tuuletus 16.8.2016:

  http://mvlehti.net/2016/08/17/tutkintapyynto-jessikka-aron-rahankerayksesta/

  4. Onko kyseessä kaikkien aikojen härskein toimittajan aseman väärinkäyttö ( katso alta ). Ja vieläpä verorahoilla !!! YLE veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa !

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  Silti 14.09.2016 Jessi uutisoi MV lehdestä.

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.

  Journalistien ohjeet

  Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin. Hänen ei pidä käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus eikä vaatia tai vastaanottaa etuja, jotka voivat vaarantaa riippumattomuuden tai ammattietiikan.

  https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/
  Vertaa esim.
  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen toimittajan aseman väärinkäytöstä – toimi väärin julkaistessaan kolumnin, jossa Sanna Ukkola pyrki puhdistamaan mainettaan
  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005683705.html?ref=rss

  • 14.09.2016
   Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”

   Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

   http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  • Jos YLEN lupaukset että se muka noudattaisi journalistien ohjeita on vaan sitä varten, että se saa kerättyä 500 miljoonaa vuodessa hölmöiltä veronmaksajilta, vaikka ei se oikeasti niitä noudata ? Yllä esim. Jessi tapaus (kohta 4)

   YLEN sivuilta:
   Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
   Johdanto
   Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.
   Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

   • Ylen entinen toimitusjohtaja Jääskeläinen todisti oikeudessa, joten YLEN on tarkkaan tiennyt että YLEN ohjeita rikotaan.

    Todistaja Atte Sakari Jääskeläinen on kertonut käräjäoikeudessa, että ***

    Valitettavasti hänen todistus on sensuroitu tuomioistuimen päätöksestä. Ei näy kuin todistajan nimi.

 10. Vaikka maamme sotatieteilijöineen ja valtiojohtoineen on pahasti vieraantunut todellisuudesta kuten tuo yllä kuvattu kirjahankekin kertoo niin silti tarvitaan tahoa joka pakottaa todellisuudesta vieraantuneita tarkastelemaan asioita realistisemmin ja muustakin kuin rahan näkökulmasta

  Excellent Paul Craig Roberts Post – Why He Fights for Truth (and You Should Too)
  Paul Craig Roberts
  ”… If you want to have a free mind, you can achieve it, but you must have the emotional strength for it. Things are not as you have been trained to perceive them. There is evil and corruption all around you. And it is in places and words that you have been taught to respect.
  From the beginnings of time there have been humans who have wanted to know the truth about things. Truth was the purpose of early philosophy. The scientific revolution gave humans a chance at some natural truths, and they had to be fought for.
  Today money is the main determinant of “truth.” “Truth” is what money says, and money has the power to enforce “truth.”

  Real truth, such as I attempt to tell, is not welcome today by any government or ruling interest anywhere in the Western World or in those countries that have been corrupted by the Western World.”

  https://russia-insider.com/en/excellent-paul-craig-roberts-post-why-he-fights-truth-and-you-should-too/ri27568
  http://www.unz.com/proberts/truth-is-an-endangered-species/

 11. Tämä 2000-luku on ollut sotaisa ja ilmeisesti vielä sotaisampana jatkuu.
  Jantuskan hybridisodat ja muun propagandan jätän omaan arvoonsa, puhun ihan oikeista sodista ja konflikteista, joihin kuuluu ilmassa lentävät irtopäät ja peräsuolenpätkät. 😀

  Tämä kaikki alkoi vuonna 2001 New Yorkissa. Muistatte varmaan Wesley Clarkin, kun hän ”Democracy Now”-ohjelmassa paljasti Pentagonin suunnitelmat hyökätä viiden vuoden aikana 7 maahan. Tähän joukkoon ei laskettu Afganistania, jota USA jo tuolloin pommitti ja 18 vuoden jälkeen on edelleen siellä.
  Wesley Clarkin luettelemat maat olivat tässä järjestyksessä: Irak, Syyria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan ja lopuksi Iran.

  No asiat eivät aina mene kuin Strömsöössä. Tuo 7 maan tuhoamisjärjestys on vaihdellut, eivätkä imperialistit ole onnistuneet kaikissa tavoitteissaan.

  Aivan liian vähälle huomiolle kaikista 2000-luvun sodista on jäänyt kaikkein merkittävin sota, joka päättyi globalisti-imperialistien ja heidän sionististikätyreidensä tappioon.
  Tähän sotaan liittyy myös NWOlais-illuminaatorien mystiikkaa, tämä sota alkoi 12.07.2006 ja israelilaisten mukaan se kesti tasan 33 päivää.
  Israel hyökkäsi etelä-Libanoniin 40 000 miehen voimin + ilmavoimat + laivasto. IDF:ää oli vastassa 5000 hyvin koulutettua ja aseistettua Hizbollahin taistelijaa. Voimasuhde-ero oli likimain samaa luokkaa kuin meidän talvisodassa.

  Jonathan Azaziah kirjoittaa; Hizbollah pelasti maailman:

  ”Sabba – Jonathan Azaziah is absolutely right: Hezbollah did save the world in 2006. Had they not won, Russia would not have had the time to rebuild herself, and the world would have been a very much different place than it is now. Though it is bad now, it would have been exponentially worse than it already is.”

  Löytyy: https://abeldanger.blogspot.com/2016/07/the-day-hezbollah-saved-world.html

  Hizbollahin voiton innoittamana myös Putin uskaltautui heittämään Munchenissä v. 2007 taisteluhaasteen ”läntisen arvoyhteisön” imperialisteille.

  Ja välittömästi imperialistit yrittivät rangaista Venäjää ja Georgian Shakasvilin, israelilaisten sionistien ja Pentagonin imperialistien huonosti kouluttama ja tukema, armeija hyökkäsi venäläisten rauhanturvaajien kimppuun. No kaikkihan tiedämme kuinka siinä kävi. 😀

  Laitan tähän lopuksi linkin videoon, joka kannattaa katsoa, pituutta videolla 14,30 min. Video esittää lyhyesti ja ytimekkäästi Hizbollahin taktiikan 2006 yhteenotossa.

  https://www.youtube.com/watch?v=_bIt2eblH88

 12. Itse uskon että esim. Jessikka Aro kyllä varmasti tietää mikä tieto on totta ja mikä ei, koska hän on käynyt lukion.

  Enkä usko että hän käytti silloin kamoja, joten en usko että hän oli pilvessä mm. histriantunneilla.

  • Viinaan menevät ylioppilaat ovat parasta toimittaja-ainesta. Heiltä saa mitä tilaa. Bellingcat, White Helmets, Saara ja Jessikka. ”Oikea” media pesee kätensä käyttämällä heitä lähteinään.

 13. Viinaan menevät ylioppilaat ovat parasta toimittaja-ainesta. Heiltä saa mitä tilaa. Bellingcat, White Helmets, Saara ja Jessikka. ”Oikea” media pesee kätensä käyttämällä heitä lähteinään.

  • Tuttava esitteli purkittamaansa YLE:n Bellingcat-dokumenttia innokkaana, että nyt tulee suuria paljastuksia maailman mahtavien korruptiosta. Eipä hänkään, vähän herkkäuskoinen, jaksanut sitä pitkään katsella. Epätoivoiseksi on mennyt YLE:n touhu.

 14. Lauri Kivisen aikaan ainakin toimittajat saivat palkanlisää Ylessä ´sopivan ` sisällöntuotannon perusteella. Sievoista urakkapalkkaa propagandasta ! Tätä tuemme verovaroin. Eläköön suomenruotsalainen pääoma ! Amen.

   • Tämänkin maamme tuhomyyrän pitäisi mennä sionistien oppiin kuten suurimman osan päättäjistämme

    Rasistisessa Israelissa nationalismi on sensijaan päällimmäinen tavoite. Kaikki ei toivotut väärägeeniset pysykööt pois maasta sanoo N-yahu.
    A Jewish American who immigrated to Israel asks why refugees can’t … amerikanjuutalainen joka muutti Israeliin kysyy mikseivät pakolaiset voi muuttaa maahan… ja pettyneenä muutti takaisin USAan

    Näin siis toimii Israel mutta Eurooppaan se ’tuottaa’ tai ajaa Lähi-idän sodillaan pakolaisia tuhoamaan Euroopan ja niitä meidänkin tulisi sen mielestä tänne ottaa täysihoitoon ja hajottamaan maatamme.

    Journalist Mya Jaradat loved Hebrew so much she made aliyah — but now she’s gone back to the US and written a tell-all book about how Israel treats asylum seekers
    “I do feel there is something incorrect about having to get married outside of Israel. My husband is a native, an indigenous Palestinian,” says Jaradat, “and according to the State of Israel, I am a returnee.”
    “We had to leave Israel to live together. He is a native of the land. And then there is me who is supposed to have all of this privilege under the Jewish state,” she says.
    “Well, if you step out of line and marry a non-Jew, there goes your privilege,” she says.
    http://www.timesofisrael.com/a-jewish-american-who-immigrated-to-israel-asks-why-refugees-cant/

    How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
    https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/

    • Valtava ristiriitahan tässä on. Me istumme sionistien ohjaamassa USAn kelkassa joka tukee täysin rinnoin Israelia ja maan rasismista tai talmudistista nationalismia ja globaalin herruuden tavoittelua.
     ”… let’s wait for next week to see what Donald Trump will give his good buddy Benjamin Netanyahu as a pre-electoral gift.
     Rumor has it that it will include American recognition of Israel’s right to annex most of the rest of the West Bank plus security guarantees that the U.S. will have the Jewish state’s back no matter what it seeks to do with its neighbors. Stay tuned!
     http://www.unz.com/pgiraldi/trump-foreign-policy-as-theater-of-the-absurd/

     Mutta meidän pitäisi silti alistua (WestBankin tavoin) Euroopan ’kalergisointiin’, sen tuhoamisohjelmaan jota sionistit toteuttavat.
     Me siis tuhoamme jopa omienkin voimin itseämme tukeutumalla USAan ja liittoutumalla sen kanssa sotilaallisesti kun tuo liittoutuminen ei anna lupaa kehittyä itsenäiseksi valtioksi.
     Se oikeus on vain Israelilla josta kaavaillaan koko maailmaa hallitsevan ’rotsild-imperiumin’ johtajaa. Muu maailma saa kokea WestBankin ja Gazan palestiinalaisten kohtalon.
     Turhaan ei Atzmon ole sanonut, että ’olemme kaikki palestiinalaisia’.
     Tällä tasolla siis meidänkin mepit ovat.

 15. Hyvä Tauno, kun jaksoit tämänkin juttusi vääntää tiskiin.

  Mikä tässä hommassa ylipäätänsä on oleellista, on se, että mitä Saara Jantuset ja Jessikka Arot ja muut kanssa-ajattelijansa ovat tehneet tämän yhteiskunnan hyvinvoinniksi?

  Eivät hevon vitun paskaa.

  Puheoikeus kyllä katoaa siinä yhteydessä.

  Joillain muilla sitä sensijaan vielä on.

  Puheoikeutta toteuttaa Suomen kansakunnan ulkopuolisten agendojen toteuttamiseen Suomen kansakunna alasajoksi jostain ihmeen syystä näyttää vaan riittävän.

 16. Suomessahan käydään ulkoministeriön virkamiesten ja puolustusministeriön virkamiesten ja sen ylipäälliikkö salaista sotaa suomalaisten mielistä Transatlanttisten päämäärien puolesta vaikka ne tuhoaa ja on tuhonnut suomen itsenäisyyden ja talouden. Kun näin on päässyt käymään niin on sama mitä saara satuilee kun suomen tilanteeseen ei ole suomalaisilla enää mahdollisuutta vaikuttaa.

  • Taidat olla oikeassa.
   Kyllä meillä olisi mahdollisuus mutta se vaatisi ison muutoksen nukkuvassa kansassa mikä taas ei ole todennäköinen.
   Kun esim. Kepun ja Demarien johto ilmoittaa olevansa tyytyväinen Niinistön tekemään maamme myyntiin nato- , finanssi- ja korporaatiomafialle ja antavat hänelle hyvän arvosanan (Iltalehden mukaan) gallupissa niin kertoohan se jos mikä kuinka sikeässä unessa ollaan mitä itsenäisyyteen ja kansan parhaan puolesta toimimiseen tulee.

 17. Orwellilaisen unelman tärkeä tukipilari on Rotcshildien parasiittinen pankkijärjestelmä joka velkaorjuuttaa ja alistaa kansat sen johtamaan diktatuuriin. Ja tuohon rahalla ja sen avulla toimivaan ’rotsild-imperiumiin’ maamme on eu- ja natoeliitin toimesta tiukasti kytketty

  World War Two was a monstrous Rothschild fraud on Germans, Jews, and the human race. The plunder ended up in Illuminati hands.
  https://www.henrymakow.com/martin_bormann_was_rothschild.html
  “Even the best of the Goyim should be killed.” – Talmud, Soferim 15, Rule 10
  https://www.henrymakow.com/martin_bormann_was_rothschild.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=99920

  On kummallista, että melkein aina kun jossain päin soditaan ja tehdään rikoksia niin sionistit nwo-globalistien tukemina siellä taustalla hääräävät … ja sitten kaiken huippuna syyttävät muita anti-sionisteiksi kun nämä heitä muka katteettomasti syyttelevät ja vainoavat.
  Miten tuon paranoian voisi ymmärtää?
  Joku uskoo että sillä on syvät juuret tässä
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=194637 kun luottamus on mennyt maailmaa kohtaan jo vauvana ja pitää kostaa isien pahat teot muille – ymmärtämättä ettei muu maailma ole niiden takana.
  Tai onko sitten niin ettei genetiikka ole vielä saanut selvyyttä vahvasta ’aggressio-geenistä’ jota vain tietyt ihmiset kantavat ?
  Roduissa on kyllä voitu osoittaa suuriakin eroja mitä aggressioon tulee ja vähiten sitä tavataan aasialaisissa kansoissa, eniten Israelissa.

  Senior Israeli Lawmaker Calls for Killing All Palestinians
  Chair of the Defence Committee at the Israeli Parliament Avi Dichter has called for killing all the Palestinians in the Gaza Strip.
  As he was commenting on the peaceful protests of the Great March of Return taking place along the eastern fence of the Gaza Strip, he said:
  “The Israeli army has enough bullets for every Palestinian.”
  He later added:
  “The number [of peaceful Palestinian protesters] killed does not mean anything because they are just Nazis anyhow.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180794
  80% of Palestinians are genetically Jews and why it’s important. English Subtitles
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=181592
  https://www.rt.com/news/449379-israel-gantz-campaign-gaza/

 18. Atte ”Yle Sipilä-Gate & Bilderberg” Jääskeläinen mediapoolin uusliberalismin joukoissa.
  Kaverihan antoi mm. Pressiklubin isännälle Ruben Stillerille fudut ohjelmastaan, koska tämä kutsui vieraiksi liian sanavalmiita uusliberalismin ja pääoman ilosanoman vastustajia mm. Susanna Kuparisen (Eduskunta-satiirit). Sen sijaan elinkeinoelämän ja pääoman virren veisaajan Matti ”Omistajan ääni & Bilderberg” Apusen vakiovierailut eivät Attea ja omistajaohjaaja Sipilää haitanneet lainkaan.

 19. Infosota- ja hybridivaikuttamiskäsitteet ja Venäjätrollikortti sekä niiden avulla tuotettu EU-hybridikeskus ja tiedustelumassavalvontalait ovat vain keino taistella uusliberalistiglobalismin vastustajia vastaan, kun pelkästään oikeisto-omisteisen valtamedian propagandan ja 16-vuotta jatkuneiden porvarijohtoisten hallituskausien paukut eivät ole riittäneet. Porvaripuolueet ovat imperialismin työrukkasina. Myös EU-liittovaltiota haikaileva epädemokraattisesti valittu EU-johtoeliitti on täynnä uusliberalisteja, joista suuri osa entisiä sijoituspankkiireja eli bankstereita. Tarkoitus on laittaa EU-kansallisvaltiot lihoiksi, sen jälkeen kun velkaannuttamisen, massamamutuksen taakanjaon sekä talouskriisien yhteisvastuiden avulla maat saadaan velkaisiksi, ja yksityistämään sekä myymään kansallisaarteensa eli kansallisomaisuutensa ja luonnolliset monipolinsa. Tämä on imperialistista ”sosialismin” purkuohjelmaa, jossa kansallinen omistus yksityistetään keinotekoisen veronkiertovelkatalouden talouskasvun kuplan säilytämiseksi ja eliitin sijoitusten voittojen turvaamiseksi.

  • Kaikki maailman varallisuus valuu harvojen käsiin, jopa kansallinen omistus. Nyt jo ehkä jopa vain 8 maailman rikkainta omistaa saman verran kuin köyhempi puolisko ihmiskunnasta 3,8 miljardia kanssaihmistämme, ja epäsuhta sen kun kasvaa. Tarkoitus on varmistaa rikkaimpien sijoitusten ja varallisuuden jatkuva vähintään 4-8%:n vuosittainen kasvu.
   Tätä varman tuoton rahantekokonetta palvelevat turvallisuustahot ja tiedustelupalvelut, kuten entinen sijoituspankkiiri ja eliitin juoksupoika Ronald Bernard kertoi. Taitaapa taustalla hääriä ihan The Family, joilla on jumalallinen tehtävä ja kuningas Daavidin menetelmät sen toteuttamiseksi.

 20. Saara Jantunen taitaa olla jäänyt jotain vaille lapsena kun nyt häärää gangsterijengien juoksutyttönä
  Pitäisi mennä Putinin luennoille

  Putin: love is all you need
  ”Venäjän uhka. Putinin Venäjä on kaiken pahan alkusyy, eikä sieltä löydy mitään positiivista.” Näin todetaan artikkelissa jonka kommentin ’kaappasin’ tänne

  Valtamedia tekee kaikkensa tässä Venäjän ja Putinin mustamaalaamisessa. Miksi?

  Todennäköisin syy on että P edustaa kokonaan erilaista arvomaailmaa kuin läntinen eliitti ja toimii oman kansansa etua vaalien. Hän ei myöskään salli tuon eliitin ryöstävän maataan mikä tietysti harmittaa sitä ja sen oligarkkeja, erityisesti sionistieliittiä joka tekee kaikkensa koko maailman alistamiseksi omaan valtaansa.

  Myös Putinin moraali ja uskonnon sekä perehearvojen vaaliminen
  ”100 vuotta sitten marksistisen teorian luojat uskoivat, että perheet lakkaavat olemasta ja että lapset kasvattaa yhteisö, uneksien uudesta yhteiskunnasta.”

  ”Käytäntö on osoittanut, että äidin tai isän poissaolo ja rakkauden puute tekevät nuoresta viallisen. Koska – vaikka ajatus, jonka Marx, Engels ja sitten Lenin muotoilivat – saattaa kuulostaa mukavalta, he unohtivat olennaisen osan kokonaisen ihmisen kasvattamisesta – Rakkauden. ”

  ”Kun lapset eivät tunne rakkautta, heidän on vaikea tuntea itsensä luottavaiseksi. Ja itseluottamus – ei ylimielisyys, vaan luottamus – on olennainen osa henkilökohtaista kehitystä. ” Näin Putin

  Historiallisesti Venäjä on uskonut, että jokainen merkittävä yhteiskunnallinen liike, kaikki tärkeät uskomukset, hyvät tai pahat, tulevat suoraan valtion päämieheltä kulttuurin arvoiksi ja toimintamalleiksi.
  Vaikka se todennäköisesti näyttää hieman omituiselta länsimaiselle rosvokulttuuri mentaliteetille, sillä on kiistattomat etunsa.

  Otetaan esimerkkinä se tosiasia, että tämä yksi ihminen (Putin) on oman persoonansa kautta saanut aikaan niin paljon … tuonut muutoksen arvojen hierarkiaan maassaan ja palauttanut kristillisen moraalin ja perhettä edistävät arvot nykyisen maansa päätavoitteiksi. — Näin kommentoi Venäjän ortodoksinen kirkko Putinin merkitystä maalleen

  Putin Trashes Marx and Lenin: Marxism Was Wrong, Family Matters
  Vladimir Putin loves the traditional family. It is so refreshing to see a world leader talk about family with such vitality, such dedication, such awe and respect.

  On national television, the Russian President said that Karl Marx, Friedrich Engels, and Vladimir Lenin were wrong in their theories about the traditional family. Putin says children need to experience the love of both a mother and a father.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=194804

  The (short) video includes English subtitles:
  https://russian-faith.com/family-values/ready-putin-trashes-marx-and-lenin-marxism-was-wrong-family-matters-n1450

  • Kun SJ taustavoimineen on sitonut maamme zio-masonic mafian (zmf) tuhoisaan globaaliin ’taistelevaan materialismiin’ tai ’taistelevaan ateismiin’ jota vahvimmin edustaa USA/ISRAEL/Nato-koaliitio ja asettunut selkeästi kristinuskon vastaiseen rintamaan tuon ’harmagedoon-koaliition’ rinnalle niin herää kysymys mikä tulee olemaan maamme kohtalo näitä lopun aikoja kohti mentäessä, joita tuo ylläolevan linkin artikkeli kuvaa?
   Zmf koostuu pääosin ateistisista rahan palvojista mikä tuli vahvasti esiin bolsevismissa. Meilläkin heitä on suuri joukko. He ovat vastuussa kulttuurimme rappiosta (mätänemisestä, sehän jo suorastaan löyhkää!) ja maamme tuhoutumis vaarasta suuremman sodan syttyessä Lähi-idässä sen laajentuessa maailmansodaksi kun emme ole pysyneet puolueettomana maana.
   http://www.unz.com/article/the-untold-story-of-christian-zionisms-rise-to-power-in-the-united-states/

   Putinin johtama Venäjä ei näyttäisi olevan mukana tässä ’Christian Zionism’ liikkeen apokalyptisessa harmageddon-uskossa vaan Putin ortodoksi-kristittynä osoittaa tekojensa kautta olevansa syvemmässä suhteessa siihen sanomaan jota historian Jeesus yritti ihmiskunnalle opettaa.
   https://russian-faith.com/family-values/ready-putin-trashes-marx-and-lenin-marxism-was-wrong-family-matters-n1450

   ”Ortodoksisen kirkon keskeisin pyhä toimitus on ehtoollinen, joka käsitetään yhteydeksi Kristukseen. Ehtoollisesta osallisuuden kautta kirkon jäsenten katsotaan olevan yhteydessä paitsi Jumalan myös toistensa kanssa. Ehtoollisaineina käytetään hapatettua leipää ja viiniä, joiden katsotaan eukaristiassa muuttuvan Kristuksen ruumiiksi ja vereksi.” (Wiki)
   Tuon muutoksen voi myös ymmärtää symbolisesti ja se kuvaa hyvin kuinka voimakkaana – ja velvoittavana – tuo kulttuurin koossa pitävä yhteys koetaan Venäjällä.

 21. Koskahan meillä joku ’saarajantunen’ alkaa ehdotella tällaista
  Onko kannibalismi ilmasto- ja luontoystävällistä? Ulkoiset uhkakuvat ja todellinen ekopelastus
  Äskettäin ruotsalainen käyttäytymistieteilijä Magnus Söderlund ehdotti TV4 kanavalla kuolleiden ihmisten syömistä keinona kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.
  http://www.magneettimedia.com/onko-kannibalismi-ilmasto-ja-luontoystavallista-ulkoiset-uhkakuvat-ja-todellinen-ekopelastus/#comment-46443

  Ilmastohysteria on osa uhkakuvien luomista ja väestön hallintaa

  ”Suomessa ja muissakin EU:n maissa on synnytetty enemmän tai vähemmän valheellisia ”uhkia”. Näitä ovat esimerkiksi:
  1. Venäjän uhka. Putinin Venäjä on kaiken pahan alkusyy, eikä sieltä löydy mitään positiivista.
  2. Ilmastonmuutoksen uhkakuvien agitoimisessa käytetään poliittisina instrumentteina jopa esikouluja, peruskouluja, kaikkia mahdollisia oppilaitoksia, lapsia ja nuorisoa. Hyvänä esimerkkinä tästä on vakavasti manipuloitu ja henkisesti hyväksikäytetty ruotsalainen teini; Greta Thunberg. Hänen vanhempansa ja poliittinen eliitti käyttävät Thunbergin alaikäisyyttä ja hänelle diagnosoitua Aspergerin oireyhtymäänsä6 julmasti hyväkseen, omien intressiensä Asperger-ihmisellä voi olla vain yksi harrastus, joka valloittaa täysin hänen elämänsä.
  3. Kansallismielisten puolueiden suosion nousua pidettiin hyvinkin vakavana uhkana Euroopan unionille.

  Näillä uhkakuvilla voidaan pelotella ihmisiä siten, että tietystä toiminnasta tai toimettomuudesta voi tulla pelottavia seuraamuksia. Onhan luotu esimerkiksi epäsuorasti valtamedia kautta Venäjän uhka, joka muka velvoittaa USA:n armeijan Suomen miehityksen, monelle ikävänä seurauksena, mutta miehittämättömyydellä olisi vieläkin hirmuisemmat seuraukset. näkökulmia
  Valtamedia valikoi poliittisen mafian, ja globalisaation toiveiden mukaan näkökulmia. Valikoidaan esitettäväksi asiasta pelkästään ne puolet ja faktat, jotka tukevat propagandistin kantaa ja jätetään huomiotta kaikki muu asiaan olennaisestikin kuuluva.” (M.Juutinen)

 22. MEP Laura Huhtasaari: ”Kansallismielisyyden nousuun on vastattu keksimällä ulkomaisen sekaantumisen ja disinformaation kaltaisia tekosyitä”
  https://www.kansalainen.fi/mep-laura-huhtasaari-kansallismielisyyden-nousuun-on-vastattu-keksimalla-ulkomaisen-sekaantumisen-ja-disinformaation-kaltaisia-tekosyita/

  Vastattu uusliberalismin ja globalismin vastustamisen kasvuun, jotka kertovat isänmaallisuuden vahvistumisesta.

  Suomessa oli maailman kehittynein yhteiskuntajärjestelmä Pohjoismainen hyvinvointoikeusvaltio ja sopimusyhteiskunta ja haluamme sen takaisin 16-vuotta jatkuneiden porvarijohtoisten hallituskausien sekä 12-vuotisen kokoomuksen hallituksessa olon jälkeen, joka on saanut aikaan paljon tuhoa hyvinvointiin ja demokratiaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here