Kuva: Pixabay (muokkaus: Vesa Raiskila)

Viime aikoina on kaikista ns. virallisista medioista eli ns. luotettavista valtamedioista toitotettu kovalla äänellä, että Suomen talous on kääntynyt laskuun ja taantuma on tulossa. Tämän selitetään johtavan siihen, ettei Suomen uuden hallituksen ohjelma voi toimia ja että pian joudutaan tekemään ns. kovia ratkaisuja. Tämä merkitsee jälleen sitä, että täytyy tehdä leikkauksia ja supistuksia eli köyhät joudutaan nujertamaan nälkärajoille.

Tämähän käy tietysti oivallisesti yksiin ihmisvihamielisten vihreiden ekofasistien viimeisimpien ehdotusten kanssa: ilmastonmuutoksen torjumiseksi olisi syytä ryhtyä harkitsemaan ihmislihan syöntiä. Lainaus on peräisin MTV-uutisten Tukholmassa alkaneita Gastro summit -ruokamessuja käsitelleestä artikkelista:

Käytöstutkija, professori Magnus Söderlund esitti yleisölle provosoivan kysymyksen ruokamessuilla Tukholmassa. Kun kyse on ilmastonmuutoksesta, pitäisi asiasta ainakin keskustella. […] Söderlund nimittäin käsitteli esityksessään erästä ihmiskunnan suurimmista tabuista eli ihmislihan syöntiä. Hän heitti ilmoille kysymyksen siitä, voisiko se olla yksi keino taistella ilmastonmuutosta vastaan.”

(Huom! Professorin ääni kait edustaa ns. tieteen ääntä. Kiihotusta ihmiskuntaa vastaan?)

Niinpä uusliberalistinen eli monetaristinen eli Chilen sotilasjuntan talouspolitiikka loisi suuren köyhien joukon, jota voitaisiin lahdata ja josta riittäisi makoisia pihvejä herrojen pöytiin.

Tällaisten karmaisevien ilmiöiden keskellä nyt valitettavasti eletään. Yhteiskunnallinen ilmapiiri on todella kieroutunut, ja ihmiskunnan pitkän kehityksen aikana syntyneet eettiset periaatteet ovat vakavalla tavalla vaakalaudalla.

Jotta tuollaiset irrationaaliset kauhukuvat eivät toteutuisi, on ensinnä pitäydyttävä rationaaliseen ajatteluun ja ymmärrettävä myös ihmisen olemassaolon turvaavat eettiset periaatteet. Ilmastofanaatikot ovat todella pahasti vieraantuneet todellisuudesta. IPCC:n ilmastomalli ei edusta todellisuutta, vaan se on vain matemaattinen häkkyrä, jonka sisällä tapahtuvia virtuaalisia ilmiöitä, virtuaalitodellisuutta, kuvitellaan oikeaksi todellisuudeksi.

Suomen talousilmapiiri

Palataan nyt kuitenkin Suomen talouden todellisuuteen, vaikka jollakin tasolla edellä mainitsemani asiat liittyvät toisiinsa. Todellisuus on kuitenkin asia, jota ei voi kiertää ja joka todella on ymmärrettävä sellaisenaan, jos asiat ylipäätään halutaan hoitaa. Suomen taloudellisesta todellisuudesta saatavat tiedot eivät vastaa sitä kuvaa, minkä saa tiedotusvälineiden taantumarummutuksesta.

Niinpä on syntynyt mielikuva, että nyt on poliittisista syistä meneillään jonkinlainen talouden poppamiesten taantumatanssi, jolla manataan esiin niin negatiivisia tulevaisuudenkuvia, jotta hiukan erilaista talouspolitiikkaa yrittävä hallitus saataisiin torpedoitua ja sen toimet muutettua samanlaisiksi kuin Juha Sipilän oikeistohallituksen toimet.

Ihmisten ei kuitenkaan kannata huolestua tilanteesta, sillä tällä taantumatanssilla on yhtä vähän vaikutusta talouden todellisuuteen kuin alkuasukaskylien poppamiesten sadetanssilla oli vaikutusta sateen tuloon. Hallitus voi ymmärtääkseni jatkaa omalla linjallaan, paitsi että täysin järjettömistä ja mahdottomista tavoitteista jostain päästöttömästä Suomesta pitäisi luopua. Ne ovat mahdollisia vain hävittämällä tyystin teollisuus ja ihmisten elämän edellytykset tässä maassa.

Lisäksi hallituksen tulisi kerätä lisää veroja taloutensa vahvistamiseksi. Ymmärtääkseni sellaisia hankkeita olikin meneillään hallitusneuvottelujen aikana, mutta keskustapuolueen yksiselitteisesti oikeistopuolueeksi muuttanut Juha Sipilä onnistui ne torpedoimaan muiden oikeistopuolueiden, vihreiden ja RKP:n, tuella. Heidän vastuullaan on, jos hallitus joutuu ottamaan lainaa toimiensa rahoittamiseksi, mikä ei toisaalta ole mikään huono vaihtoehto nykyisten korkojen vallitessa. Sipilän synkkä perintö olisi joka tapauksessa jo aika karistaa hartioilta.

Täällä Suomessahan liikkuu lisäksi aivan merkillisiä käsityksiä valtion rahoittamisesta. Jotkut ovat rahoittamassa valtion taloutta kasvulla ja toiset työllisyysasteen nostolla, vaikka valtion talous rahoitetaan pääosin verotuloilla. Ruotsissahan tämäkin ymmärretään paremmin kuin täällä, kuten Ruotsin ulkoministeri osoitti kertomalla puolustusmenojen nostoa rahoitettavan pankkiverolla eikä joillain höpinöillä työllisyysasteen nostosta tai kasvusta. Ei valtion taloutta voi rakentaa joidenkin vaihtelevien ja suhdanneluontoisten ilmiöiden varaan.

 Empiiristä tietoa maan taloustilanteesta

Julkisuudessa näyttäisi muodostuneen jonkinlaiseksi vakiotulkinnaksi, että tässä on nyt eletty muutamia hyviä vuosia, mutta tämän vuoden (2019) kevään aikana olisi tapahtunut käänne huonompaan suuntaan. Tässä suhteessa voisi toivoa hieman tarkempaa analyysia. Asiaa on saattanut kyllä jonkin verran sekoittaa Tilastokeskuksessa tämän vuoden alussa tapahtunut laskentamenetelmän muutos, sillä niissä ei kaikki mene aina aivan nappiin, mutta alla tarkempi kuvaus maan talouskehityksestä:

Kuviossa on Tilastokeskuksen tuotannon suhdannekuvaajan kuukausittaiset muutokset verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen, eli bruttokansantuotteen kasvu. Ensimmäinen pystypisteviiva on vuoden 2017 alussa ja osoittaa, että talouskehitys alkoi hidastua jo vuoden 2017 alkupuolella eikä suinkaan tämän vuoden alussa.

Toinen pystyviiva on vuoden 2019 alussa ja osoittaa, että tämän vuoden kevään aikana talouskasvu on kääntynyt nousuun eikä suinkaan laskuun. Todellisuus näyttäisi siis olevan aivan päinvastainen kuin julkisuudessa liikkuva vakiotulkinta.

Jonkin maan taloustilannetta arvioitaessa on yksi perustavanlaatuinen lähtökohta, jota ei tunnuta huomioitavan. Talouden lainalaisuudet ohjaavat kunkin maan taloutta ensisijaisesti sen maan oman sisäisen dynamiikan mukaan. Suomen talous kehittyy siis ensisijaisesti oman dynamiikkansa mukaan, Saksan talous puolestaan omansa ja vastaavasti myös vaikkapa Ruotsin talous. Vain tämä lähtökohta ymmärtämällä voi taloudesta saada jonkinlaisen rationaalisen otteen.

Tietysti on myös maailmanlaajuisia ilmiöitä, joilla voi olla joitain vaikutuksia joidenkin maiden talouteen, mutta niiden talous ei pompi sinne tänne jonkun Trumpin möläytysten tai G7-maiden kokousten tahdissa, vaan niillä voi olla vaikutuksia vasta sitten kun ne konkreettisesti realisoituvat vaikkapa teollisuudessa tai pankkitoiminnassa. Silloinkin ne merkitsevät vain joitain muutoksia ko. maan omaan kehitysuraan.

Siis erilaiset mediajulkisuudessa kulloinkin pinnalla olevat uutiset eivät voi olla talousennusteiden pohja, vaan sen pohjan muodostaa kunkin maan oma dynamiikka.

Vaihtoehtoinen ennuste

En nyt kuitenkaan malttanut olla nostamasta esiin Vastavalkean artikkelissa ”Valtiovarainministeriön kasvuennuste” tekemääni vaihtoehtoista talousennustetta. Alla ennustekuvio:

Ennuste siis alkaa vuoden 2018 alusta ja siinä käänne parempaan suuntaan tapahtuu tämän vuoden alkupuolella, kuten toteutuneessakin kehityksessä on käynyt. Valitettavasti näyttää siltä, että tämä ennuste pitää edelleen kutinsa. Mistä se voisi johtua?

Ennusteessa ei ole taustalla minkäänlaisia uusklassisia, keynesiläisiä, monetaristisia tai marxilaisiakaan oletuksia, vaan se nojaa kaikilta osin Suomen talouden empiriaan. Se ei siirrä mekaanisesti mennyttä kehitystä tulevaisuuteen, vaan lähtee laskemaan tulevaa kehitystä nojautuen talouden keskeisten muuttujien välisiin suhteisiin, jotka se laskee aina uudelleen sen jälkeen, kun yksi uusi ennustejakso on liitetty aineistoon.

Se ei reagoi millään tavoin Trumpin möläytyksiin tai G7-maiden päätöksiin, vaan nojaa pelkästään empiriaan eli Suomen talouden omaan dynamiikkaan. Toistaiseksi ennuste onkin onnistunut aika hyvin.

Työllisyysluvuista

Työllisyyslukujakin tunnutaan mediassa luettavan kuin piru raamattua ja niistä yritetään kaivamalla kaivaa jokin negatiivinen kohta. Kaivoinkin esiin hieman positiivisempia tietoja viime aikojen työttömyyskehityksestä. 

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kesäkuussa työttömiä oli 16 000 vähemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa ja työttömyys pieneni 0,5 prosenttiyksikköä. Uusin tieto heinäkuulta kertoo, että työttömiä oli 14 000 vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa ja työttömyys väheni silloinkin 0,5 prosenttiyksikköä.

Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyystilasto puolestaan kertoo, että työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 19 000 vähemmän kuin edellisen vuoden kesäkuussa ja heinäkuussa työttömiä työnhakijoita oli 15 000 vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Avoinna olevien työpaikkojenkin määrä kasvoi molempina kuukausina.

Tilanne tässäkään suhteessa ei ole niin negatiivinen kuin julkisuudessa esitetään.

Lopuksi

Toivotan uudelle hallitukselle menestystä, sillä tilanne ei ole niin synkkä kuin taantumatansseissa yritetään manata. Hallitus joutunee kuitenkin joko keräämään lisää verotuloja tai ottamaan lainaa. Lisäverotulot olisi voitu kyllä aivan mainiosti hoitaa jo hallitusneuvottelujen aikana, mutta oikeisto ymmärtääkseni torppasi asian tapansa mukaan. Verotuloja tulisi aina periä maksukyvyn mukaan eikä rokottaa köyhiä.

Velanottokaan ei ole mikään katastrofi, vaan aivan käyttökelpoinen toimenpide erityisesti matalan korkotason takia. Suomi ei myöskään ole mitenkään huolestuttavalla tavalla velkaantunut.

Viitteet

Suomen virallinen tilasto (SVT): Tuotannon suhdannekuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-5404. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.9.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ktkk/index.html

Suomen virallinen tilasto (SVT): Työvoimatutkimus [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-7830. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 15.9.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/tyti/

Tuomo Liias on eläkkeellä oleva taloustieteilijä, joka on tehnyt työuransa pääosin Tilastokeskuksessa.

77 KOMMENTTIA

 1. ”Velanottokaan ei ole mikään katastrofi, vaan aivan käyttökelpoinen toimenpide erityisesti matalan korkotason takia. Suomi ei myöskään ole mitenkään huolestuttavalla tavalla velkaantunut.”

  Tuosta on vaikea olla samaa mieltä. Velka on aina rasite ja jo nyt se on aivan liian suuri, liki 20 000e/asukas. Kaikki siihen menevät kulut ovat kansalta pois ja valuvat yksityisen, maailmaa ja sen rikkauksia omaan valtaansa alistavan tahon taskuun.
  Niinpä lisävelan ottaminen on minusta eettisesti matala ehdotus kun tietää mihin ne rahat menevät joita kansalta kerätään velan maksua varten. Ja jos korko tänään on matala, niin mitä se on huomenna? Pankkiirimafia päättää asian itse eikä siihen ole nokan koputtamista muilla. On vain tyydyttävä olemaan mafian panttivankina.

  Jotenkin velanottoa voisi puolustella jos sen kuluista ja maksusta joutuisivat vastaamaan vain rikkaat ja talousmafia joka ruokkii sijoittajia ja finanssikapitalisteja ja jättää kansan heitteille.
  Nytkin juuri nostettiin köyhien ja pienituloisten verotusta ja polttoaineveroa (siitä piti huolen juuri se rahamafia joka myös rikosluontoisesti kerää lainoilla ja niiden koroilla itselleen ilmaista rahaa) ja nämä lisäverot ovat pakollisia myös niille joilla ei muutenkaan ole rahaa edes ruokaan ja asumiseen.

  Vertailun vuoksi on hyvä muistaa että paljon parjattu islam, jota vastaan yksityisen rotsild-pankkirimafian sionistit ovat julistaneet sodan, jossa mekin olemme mukana kieltää lainakorkojen ottamisen ja niillä rikastumisen mikä onkin ollut syynä mm. Gaddafin raakaan murhaan ja Libyan sekä Syyrian tuhoamiseen. Ainakin tässä asiassa Islam menee eettisesti matalan Talmudin yläpuolelle.

  • ”Ne harvat, jotka tietävät totuuden pankkijärjestelmästä, ovat joko täysin riippuvaisia siitä tai janoavat sen mahdollistamia voittoja. Tämä ryhmä ei siis tule vastustamaan sen vääryyksiä. Sitten on suuri enemmistö, joka ei kykene alkuunkaan ymmärtämään koko talousjärjestelmää. Heistä tehdään maksumiehiä ilman, että he edes tietävät sitä.”
   Rotschildin veljekset Lontoossa

   • ”Joka keksii feikkilainauksia, lähteen niille esittäköön tai myöntäköön puhuvansa roskaa.”
    – Jeesus Jerusalemissa

    Eli mitäs jos kaivaisit lähteesi tuolle väittämällesi Rotschild-lainaukselle ja kertoisit meillekin. Kun teillä kansallissosialisteilla on ollut vähän ikävä taipumus toistella valheitanne pokkana olettaen ettei kukaan koskaan tarkasta kuitenkaan.

    Onnea etsintään (äläkä sitten sano, että copypastesit vain natsilehti magneettimediasta tai salaliittoblogista). Tulee tarpeeseen.

  • ”Käytöstutkija, professori Magnus Söderlund esitti yleisölle provosoivan kysymyksen ruokamessuilla Tukholmassa. Kun kyse on ilmastonmuutoksesta, pitäisi asiasta ainakin keskustella. […] Söderlund nimittäin käsitteli esityksessään erästä ihmiskunnan suurimmista tabuista eli ihmislihan syöntiä.”

   Popsikoon ruotsalaiset toisiaan mutta siinä on myös haittansa, joka parhaiten tunnetaan nautaeläimissä esiintyneenä ”hullun lehmän tautina”. Indonesian suunnalla samankaltaista tautia sairasti lähes kivikauden tasolla olevat heimot, jotka kävivät pistämässä naapuriheimojen jäseniä poskeensa.

   Sikäli hupaisaa kun maailmalla kerrotaan kahden merkittävän, eurooppalaisen ja amerikkalaisen naishenkilön nauttivan ihmisen lihaa okkulttisissa menoissa. Tämän seurauksena kumpainenkin tutisee julkisissa tilaisuuksissa niin ettei pystyssä tahdo pysyä.

   Suomi oli 1990-luvulla ainut Euroopan maa, jossa ei esiintynyt hullun lehmän tautia. Kummasti kuitenkin yksi ja ainoa tapaus saatiin. Olin tuohon aikaan Kiuruvedellä puolivuotta ja satuin viemään yhden flikan Kärsämäelle kotiinsa, kun flikka viisas naapuriin että tuossa asuu maatalousministeri Hemilä. Siitä menikin pari vuotta, kun Suomeen tuli se ainut hullun lehmän tapaus… Kärsämäelle.

   • Antero Lähelläpä toisiamme olemme astelleet, tosin vuosien aikavälein. Itse synnyin Kärsämäen Saviselän kylässä, jossa tuo hullun lehmän tautitapaus todettiin. Ko. tilan isäntä oli luokkatoverini kansakoulun alaluokilla. Surkea kohtalo kohtasi häntä.

    Hullun lehmän taudin selitettiin olevan peräisin Englannista, josta paikallinen käytettyjä maansiirto- ja maatalouskoneita kaupitteleva yrittäjä oli tuonut maahan koneita. Heikosti oli koneet pesty, jos selitys pitää paikkansa.

    Itse Hemilästä riittäisi juttua enempäänkin, mutta jääköön toiseen kertaan.

    Maatalous kaikkinensa kuitenkin liittyy Suomen taloustilanteeseen mitä suurimmassa määrin. Lestakepuli Juha Sipilä piti sinnikkäästi yllä USA:n määräämiä Venäjän vastaisia talouspakotteita, aiheuttaen miljardiluokan tappiot suomalaiselle maataloudelle ja elintarviketeollisuudelle.

    Antti Rinne voisi näyttää järjen valoa hallituskumppaneilleen lopettamalla talouspakotteet. Onko hänessä miestä siihen, jää nähtäväksi?

    • Läheltä on kuljettu. Tuossa ainoassa Suomen hullun lehmän tapauksessa on järjestelyn makua, vaikea kyllä uskoa että koneiden mukana tauti voisi levitä, kun ne kuitenkin tuodaan puhdistettuina. Viimeistään tullin pitäisi tarkistaa pitääkö ne desinfioida. Tuohon aikaan lehmille syötettiin myös luujauhoa ja sitä sekä muita rehuja myös tutkittiin taudin lähteenä, mutta tietääkseni mistään erästä sitä ei löydetty.

     Kovetun paanukirkon rakensivat Kärsämäelle, hattua täytyy nostaa kun se on kökkätyönä ja 1700-luvun materiaaleista sekä menetelmillä rakennettu. Yksi tuttu Ylivieskasta siirsi rakennusvärkit metsästä hevosella. Siinä oli varmasti ulkomaisilla arkkitehtiopikelijoilla ihmettelemistä. Rakennus ei varmasti homehdu ja kestää sen 300+ vuotta.

     https://www.kotimaassa.fi/index.php?article_id=4470&__from_id__=888

     Täällä taasen ihmetellään kun jo kaksi vuotta vanhat julkiset koulu- ja terveyskeskus kiinteistöt, joissa ei edes pihatöitä ole saatu valmiiksi homehtuu. Ilmiö on niin laaja, että niissä alkaa olla sabotoinnin makua…

 2. Kloonatut akikangasharjut hyppivät EK-liekkien loimutessa poppamiesten taantumatanssia, joksi Tuomo Liias tämän ilmiön nimeää.

  Tilastot puhuvat eri kieltä, mutta sitä nämä poppamiehet eivät ehdi hallituksenkaatokiimassaan katsoa.

  Taloustiede on karistamassa yltään viimeisetkin tieteen rippeet. Jäljelle jää vain taustaintressien mukaan vaihtuva taloususkonto.

 3. Hallitusta on aivan oikein huomautettu hätäilystä elvytystoimien aloittamisesta liian aikaisin ja niin näyttää olevan esitettyjenkin käyrien mukaan. Velanottoon hallitus joutuu viimeistään kun pv hankkii itselleen natoa miellyttävät hävittäjät, joten velan otto ei elvytykseenkään taantuman tullessa voi olla poissuljettua kun sitä otetaan turhiin hävittäjiinkin. Valtion toiminnan hyvä periaatehan on ottaa velkaa huonoina aikoina ja säästää ja maksaa sitä takaisin hyvinä aikoina. Tämäkään hallitus ei näytä saavan marssijärjestystä kuntoon hyvistä aikeista huolimatta mutta sehän poliitikan aiheuttamaa kitkaa hallituksen sisällä ja toivottavasti se korjautuu ajan kuluessa oikeaan suuntaan.
  Suomessa on perusongelmana talouspolitiikassa on sitoutuminen EUiin joka heikentää taloudellista kehitystä sekä siitä aiheutuva laaja työttömyys joka on yli puoli miljonaa. Toinen ongelma on NATOiin sitoutuminen joka panee Suomen ostelemaan ylikalliita asejärjestelmiä USAsta ja ihan presidentin lobbauksella ja niihin saadaan menemään valtion vuodibudjetin verran rahaa mutta se tuntuu olevan kaikkien suomalaisten puolueiden mielestä aivan oikein.
  Taantumatanssi voi liittyä tuleviin tulosopimusneuvotteluihin mutta Suomessa sitä voisi tanssia aina jos nykytilanne otetaan huomioon.

  • Entä velanotto pakolaisongelmaan ja maamme ’kalergisointiin’ liittyen?
   Siinä otetaan velkaa suuriin lisäkuluihin jolla saadaan oma kansa tuhottua.
   Aika pitkälle on tyhmyys jo maassa tiivistynyt.

   • Ne on rikkana rokassa ja osaltaan pahentaa Suomen valtion budjetti vajetta. Suomen ongelmana on että EUssa ollessa nykyinen nousukin on vain taantuman vaihtelua verrattuna aikaisempaan talouden huippuun ja tätä taantumasuuntausta on jo jatkunut viisitoista vuotta.
    Suomen valtiolla ei EUssa ollessa ole varaa kaikkiin vastuisiin joihin se on sitoutunut verrattuna EUta edeltävään aikaan. Varmaa on että uusliberalimin kyllästämässä Suomessa ei enää tulee sellaista liikettä joka muutta nykyisen Suomen suunnan eikä EUn takia voikaan jos haluaisikin.

    • Ilmastonmuutos ei mahtunut edes Top 10:een, kun saksalainen R+V-vakuutusyhtiö tutki saksalaisten pelkoja, kertoo Suomen uutiset.

     Kyselytutkimuksen mukaan saksalaisten suurimmat pelot liittyvät pakolaisiin ja maahanmuuttoon.

     R+V-vakuutusyhtiön julkaiseman pelkotutkimuksen mukaan saksalaisten suurin pelko on, että pakolaiset ylikuormittavat valtion toimintakyvyn. Tätä pelkäsi 56 prosenttia haastatelluista. Toiseksi suurin pelonaihe liittyi maahanmuutosta aiheutuviin yhteiskunnallisiin jännitteisiin (55 %), uutisessa kerrotaan.

     https://beta.oikeamedia.com/o1-120612

     • Ja silti typerät sakemannit äänestää matutuspuolueita.

      Riittä kun matutuspuolue sanoo ennen vaaleja, että maahanmuuton linjauksia pitää tutkia, ja mitään ei asialle tapahdu. Matutuspuolueet saa ääniä ja kansa valittaa.

      Vittu kun tyhmää porukkaa.

    • Mallioppilasluokkaan kuuluva suomalainen valtamedia on siis omassa manipulointikyvyssään suorastaan ylivoimainen Saksan mediaan verrattuna.

     Eiköhän USA palkitse kohtapuoliin Ylen Jouko Jokisen ja Hesarin Kaius Niemen korkeilla kunniamerkeillä!

 4. Kun tuossa ylempänä viittasin Libyan ja Gaddafin raakaan kohtaloon niin on tärkeää muistaa että juuri G joka ei Syyrian Assadin tavoin tukenut Rotsild-pankkimafiaa, varoitti Eurooppaa pakolaistulvasta ja oli valmis tekemään jotain asian estämiseksi mutta zme (zio-masonic eliitti) joka toimii R-imperiumin veturina alkoi kiireesti suunnitella G:n johtaman Libyan nujertamista koska siitä oli muodostumassa este Euroopan ’kalergisoinnille’ eli valkoisen rodun tuhoamiselle.
  Se kuului osana Washingtonin sionisti-neokonnien PNAC- hankkeeseen jolla Pohjois-afrikan ja Lähi-idän sodat 911-iskun jälkeen aiottiin toteuttaa ja alistaa niskoittelevat maat R-pankkirimafian ja velkaorjiksi ja R-imperiumin vallan alle.

  Make no mistake, Washington will never let go – not by itself, never. Their target is world hegemony – the goal of their self-indulging PNAC – Plan for a New American Century. And to attain this goal, the fall of Syria had been planned long in advance, in the early 1990’s. “Regime Change” is relentlessly being pursued – see Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007 – ‘ 7 countries have to fall in five years’
  http://www.globalresearch.ca/war-propaganda-syrias-destruction-by-the-lies-of-the-western-media-washington-will-never-let-go-their-target-is-world-hegemony/5549508
  https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E

  • On aika helppo ymmärtää että PNAC-hanke vaati 911 kaltaista iskua jotta se voitiin siirtää paperilta käytäntöön. Ja Israel ’netanjahuineen’ sai sen mitä se halusi: sai USAn käymään sotia puolestaan joita se yksin ei olisi voinut käydä voitokkaasti.
   Nyt sitten Iran olisi vuorossa mutta kaikki ei enää menekään yhtä sujuvasti kuin ennen kun sionistien ajatus heidän johtamasta maailmasta ei miellytä kaikkia. Vaikka Trump ja vävypoika ovatkin tukena niin se ei taida riittää. Ja Amerukan resurssitkaan eivät taida enää oikein riittää kun talouskin yskii… ja velka vain kasvaa ja aseet ruostuvat.

   Venäjä ja Kiina ovat esteenä NWO-hankkeelle — Russia and China Are Why the New World Order Is Imploding
   https://russia-insider.com/en/russia-and-china-are-why-new-world-order-imploding/ri27589
   Ja Israelkin uhkaa hajota.
   http://www.unz.com/gatzmon/the-end-of-israel-2/

  • Libya kuuluikin USAssa julkitulleeseen listaan joka piti tuhota vaikka se oli Afrikan ainoa hyvivointivaltio ja sitä edelsi Gaddaffin aikomus ottaa kultadinaari öljykaupan välineeksi. USAn ja sen sionistipankkiirit ei siedä mitään taalan käytön horjutusta ja parhaiten se onnistuu kun niiden omat miehet johtaa maailman maita.

 5. Nykyisen viherpuna-hallituksen ylistäjiltä näyttää nopeasti ”unohtuneen” talousasiantuntija Pauli Vahteran tekemä selvitys siitä, mitä kehitysmaalaisten elintasopakolaisten elättäminen suomalaisten verorahoilla kustannettavalla avokätisellä sosiaalituturvalla maksaa vuodessa:

  ”Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – Ministereiden laskelmat”,
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/11/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-ministereiden-laskelmat/
  – Ikäänkuin kantasuomalaisissa ei olisi huomattava joukko TODELLISIA hädänalaisia ja vähintäänkin vähäosaisia; on syytä muistaa esim. paskavaipoissaan viruvat kantasuomalaiset vanhukset sekä leipäjonolaiset.

  Tuo elintasopakolaisille tarjottava avokätinen sosiaaliturva joudutaan sitä paitsi kattamaan lisäämällä vastaavalla summallä jo nyt runsaan 100 miljardin euron KOROLLISTA ULKOMAANVELKAAMME.

  Kirjoittajalta näyttää myös unohtuneen se, että nykyinen matalan koron aika tuskin on ikuinen, vaikka nykyisellä n. 2% korkokannalla vuotuiset valtiomme runsaan 100 miljardin euron ulkomaanvelastamme aiheutuvat ULKOMAILLE maksettavat korot ovat ”vain” n. 2 miljardia euroa – palautetaanpa mieleen esim. tapaus Kreikka. Se joutui maksamaan suuresta ulkomaanvelastaan reilusti yli 10 prosentinkin korkoa, joka Suomen tämänhetkisestä ulkomaanvelasta tekisi vähintään 10 miljardia euroa vuodessa. Suomen osuus Kreikalle (lue: konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneille ulkomaisille bankstereille) myönnetystä tukipaketista rahoitettiin myös Suomen KOROLLISTA ulkomaanvelkaa vastaavasti lisäämällä; pääjunailijoihin kuului mm. Bilderberg-demari J.Urpilainen. Ilmeisesti mm. siitä palkkiona pääsi Bilderberg-Urpilainen nauttimaan politrukkina Brysselin lihapatojen antimista.

  On syytä myös muistaa, että ulkomaille maksettu korko joudutaan tosiasiallisesti rahoittamaan viennistämme saaduilla tuloilla; kirjoittaja näyttää myös unohtaneen, että Suomen talous, toisin kuin esim. USA:n talous, on hyvin vahvasti viennistämme riippuvainen. Esim. Suomen suurimman vienti- sekä tuontimaan Saksan talous on viime aikoina osoittanut yskähtelyn merkkejä, joka viiveellä varmasti vaikuttaa negatiivisesti myös Suomen talouteen.

  Tässä nyt oli vain pari näkökohtaa. Tarkoitukseni ei kylläkään ollut puolustella Bilderberg-EK:n ja EU-diktatuurin NWO-agendaa ajaneiden/ajavien Lesta-Sipilän ja KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen PettUri Urpon harjoittamaa suomentuho-politiikkaa.

  • Monikaan ei tajua kuinka suurista summista tässä hyysäämisessä on kyse. Eikä sitä että hyysäämällä tätä väkeä velkarahalla jätämme omat apua tarvitsevat pulaan ja kuntouttamalla työelämään ja otamme velkaa tuhotaksemme näin oman kansamme.
   Ja tavoilleen uskollisena v-media vaikenee asiasta tai vähättelee ongelmaa ja huijaa kansaa että ”saamme ulkomaisia huippuosaajia.”
   No ehkä osaaminen on heillä huipussa mitä tulee meidän anteliaisuuden hyväksikäyttöön. Se on toki taito sekin eikä suinkaan heidän vikansa ja suuresta lahjakkuudesta ja huippuosaamisesta kertoo meidänkin taito pettää itseämme.

   • tietenkin näin: ’jätämme omat apua tarvitsevat pulaan ja kuntouttamatta työelämään…”

   • Ovathan ne meille ilomielin vastaanotetut kehitysmaalaiset lammaspaimenet ja kamelikuskitkin oman alansa ”huippuosaajia”. Melkein kaikkien heidänlaistensa vieraankielen taito rajoittunee lähinnä sanaan ’asylum’ ja luku- sekä kirjoitustaidon omaavat voivat olla vähemmistönä heidänlaistensa keskuudessa.

    Siinähän saisivat Rinne ja natsittaja-sisäministeri Ohisalo hetkeksi pysähtyä ajattelemaan, miten tuollaiset ”huippuosaajat” työllistetään vauhdilla digitalisoituvassa ja robotisoituvassa taloudessamme, ennenkuin alkavat ylpeinä moraaliposeeraten haalia niitä pilvin pimein maahamme – kun jo PettUri Urpon ja Lesta-Sipilänkin tänne päästämistä siirtolOisista aiheutuu maallemme monenlaisia vakavia ongelmia.
    Muistaakseni EK:n tekemän selvityksen mukaan jo nykytekniikalla olisi teoriassa mahdollista korvata automatisoinnilla/robotisoinnilla melkein kolmannes nykyisestä työvoimastamme.

 6. Voisimme ottaa mallia Venäjästä
  Siellä Putin on hoitanut valtion raha-asiat niin että hän heti valtaan tultuaan alkoi korjata Jeltsinin tuhon jälkiä, suurta velkaa. ja alkoi säästää rahaa valtiolle ja on koko ajan maksanut velkaa pois niin että se on nykyisin niin pieni, että valtio voi maksaa sen käteisvaroistaan koska tahansa kokonaan pois.
  Velan hirttonaru on siis katkaistu. Venäjä on suvereeni valtio, yksi niitä harvoja maailmassa.
  Russia So Flush, Could Pay Off ALL Debt – Foreign, Municipal, Regional, and Domestic – With Cash! ‘Net Debt’ Falls to Zero
  “In other words, if Russia suddenly needed to pay off all its debts immediately, it could do it just by dipping into the cash on account at the government deposits with the central bank and commercial banks,” writes Ivan Tkachev, the economics editor at RBC.
  https://russia-insider.com/en/economics/russia-so-flush-could-pay-all-debt-foreign-municipal-regional-and-domestic-cash-net-debt

 7. Vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavan Rotschildin kasaarimafian velponzi-rahajärjestelmä uhkasi muutama vuosi sitten romahtaa. Jatkoajan saamiseksi jättiläismäiselle velkapyramidilleen kasaaribanksterit keksivät, että korttitalon pystyssäpitämiseen tarvittavaa lisävelkaa saadaan aikaan velkaannuttamalla (jo ennestään hyvin velkaisia) valtioita: MASINOIDAAN kehitysmaalaisten elintasopakolaisten invaasio läntisiin maihin sen lisäksi mitä jo mm. lähi-idässä ylläpidetyillä sodilla saadaan aikaan (osa on todellisiakin pakolaisia). Elättääkseen maahantunkeutuja-massat valtioiden on pakko ottaa kasaaribanksterien velkapyramidia pystyssäpitävää lisävelkaa.

  Siinä on erityisen tuloksekkaasti toiminut mm. kokonaisia valtioita keikuttaneella valuuttakeinottelullaan rikastunut rikollinen Rotschild-agentti Soros: tuskin kukaan tietää niiden miljardi-summien suuruutta, joilla hän on tukenut niitä lukuisia ”hyväntekeväisyys”-järjestöjä, jotka auttavat Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan tunkeutuvia kehitysmaalaisia elintasopakolaisia pääsemään perille, ks. ”USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen”,
  http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

  Ks. myös ”The Hidden History of the Incredibly Evil Khazarian Mafia”,
  https://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/

  Samasta aiheesta suomeksi: ”Uusi maailman (epä)järjestys”,
  http://nwoumj.blogspot.com/2014/08/rotschild-ja-nwo.html

  • Ennenkuin alkavat jatkaa erityisesti PettUri Urpon ja Lesta-Sipilän syksyllä 2015 käynnistämää, Suomen oloissa laajamittaista elintasopakolaisten invaasiota, natsittaja-sisäministeri Ohisalon ja pääministeri Rinteen olisi syytä käydä opintomatkalla Ruotsissa:

   ”Ruotsin kunnat ovat ajautuneet kriisiin rajun maahanmuuton vuoksi – ”Ratkaisu on pakolaisten kotiuttaminen””,
   https://www.kansalainen.fi/ruotsin-kunnat-ovat-ajautuneet-kriisiin-rajun-maahanmuuton-vuoksi-ratkaisu-on-pakolaisten-kotiuttaminen/

   ”Ruotsi pyytänyt USA:n poliisilta tukea ampumisten ja pommi-iskujen torjuntaan

   Ruotsia ravistelevat pommi-iskut ja ampumavälikohtaukset ovat saavuttaneet tason, joka ”herättää kauhua koko maassa”, kuten Ruotsin valtamedia myöntää. Tueksi rikostorjuntaan on pyydetty Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisia…”,
   https://mvlehti.net/2019/09/18/ruotsi-pyytanyt-usan-poliisilta-tukea-ampumisten-ja-pommi-iskujen-torjuntaan/

   PT-media olisi myös Ohisalolle samoin kuin Rinteelle erityisen suositeltava uutissivosto, https://pt-media.org/

  • ”…rikollinen Rotschild-agentti Soros: tuskin kukaan tietää niiden miljardi-summien suuruutta, joilla hän on tukenut niitä lukuisia ”hyväntekeväisyys”-järjestöjä, jotka auttavat Afrikasta Välimeren yli Eurooppaan tunkeutuvia kehitysmaalaisia elintasopakolaisia …”

   Tuo on juuri sitä tyypillistä ’tikkun olam’ oppia jolla talmudistit hallitsevat: sanovat tekevänsä hyvää mutta pahuus, voisi sanoa saatanallinen pahuus, on kaiken takana.
   Miksei Soros auta näitä Afrikan kansoja tukemalla niiden omaa maata jotta siellä olisi hyvä asua vaan sensijaan hajottaa ja tuhoaa Euroopan kansoja, Suomeakin maamme presidentin ja hallituksen tukemana?
   Se kertoisi todellisesta lähimmäisen rakkaudesta. Mutta sionisteille sellainen asia kuin lähimmäisen rakkaus on tuntematon käsite. Goimeja piää vain kurittaa, ei rakastaa, opettaa Talmud.

 8. Oikeisto-omisteiselle valtamedialle kelpaa vain kokoomuksen ”vastuullinen” talouspolitiikka, jonka ansiota on suurin osa Suomen 106 mrd euron valtiovelasta, kepun talouspolitiikasta loput. Joten se siitä vastuullisesta.
  Mutta kun kokpanssiekonomistit, Etla ym. elinkeinoelämä ja pääomatahot itkevät ja mustamaalaavat Rinteen hallitusta propagandavaltamediassaan niin sillä on vaikutusta investoijien päätöksiin ja ne alkavat toteuttaa itseään.

  • Sosiaalidemokraattien mollaajilla on nyt helppoa, koska puolue on monenmoisten harharetkien ideologisesti rampauttama. Ensin tuli 1980-luvun lopulla oikeistodemarius, jossa yhdyttiin kaikenlaisen sosialismin epäonnistumisen huutajien kuoroon. Kommunistinen ”proletariaatin” diktatuuri ei kuitenkaan ole sosiaalidemokratiaa, vaikka sosialismin vastustajat aina kivenkovaan väittävät pienenkin annoksen sosialismia johtavan humanitääriseen katastrofiin ja kernaasti lyövät vastaanväittäjiä Kommunismin Mustalla Kirjalla päähän.

   Sos. Dem. Puolueesta tuli sen kannatuksen kulta-aikoina vahvasti julkista sektoria rakentava puolue ja luvattoman helppo väylä poliittisille broilereille ja puoluekirjan avulla uraansa petraaville opportunisteille. Nämä muuttuivat talousoikeistolaisiksi heti kun saivat itselleen rahvasta ylemmän virka-aseman. Lopulta oikeistolaisuus tunkeutui sisälle puoleen omiin ajatuspajoihin. Oikeustodemareiden lista on väsyttävän pitkä eikä sitä liene syytä toistaa tässä.

   Myös liiallinen into hakeutua EU:n ytimiin on laskettava SDP:n helmasynteihin. Sokeus EU:n uusliberalistisille ja demokratian vastaisille taustavoimille on ollut SDP:ssä suurta ja on edelleen. Maailmanparannusaate ja uusimpana liiallinen identiteettipolitiikan korostaminen ovat hämärtäneet sosiaalidemokratian sanomaa entisestään. Klassinen omistukseen ja tulonjakoon perustuva luokkajako voimistuu voimistumistaan eikä identiteettipolitiikka kiinnitä asiaan mitään huomiota tai puuttuu siihen vain sivulauseessa. Täsmälleen sama vaivaa myös Vasemmistoliittoa. SDP:n ympärillä liehuviin rappioilmöihin voidaan lukea myös AY-liikkeen korruptiot ja sotkeutumiset mm. vuokra-asuntobisneksiin.

   SDP:n syntilista on jo niin pitkä, että puolueen suuri saavutus eli pohjoismainen hyvinvointivaltio ei riitä sen äänestämisen syyksi. Kaikki toki tuntuvat rakastavan hyvinvointivaltiota ja käsitettä viljellään kernaasti vaalipropagandassa. Esimerkiksi Kokoomus haluaisi niin mielellään turvata hyvinvointivaltion ja sen palvelut, että on jopa valmis purkamaan sen taatakseen sille riittävät taloudelliset ja kulttuuriset edellytykset — näistä tärkein tuntuu olevan rikkaiden mahdollisimman suuri hyvinvointi. Pelkkä taloudellinen hyvinvointi ei kuitenkaan riitä. Rikkaat voivat nimittäin henkisesti pahoin, jos näkevät maksamiensa verojen päätyvän tulonsiirtoina köyhempien käsiin ”vastikkeetta”. Siksi tämmöinen mekanismi on purettava, jotta rikkaat voisivat hyvin.

   Suomessa tarvittaisiin kipeästi uutta sosiaalidemokraattista puoluetta, joka olisi riisuttu sen nykyisistä synneistä eli tarvittaisiin SDP versio 2.0.

   • Jonsse

    Aika tarkkaan olet katsellut SDP:n kehityskulkuja. Olen arvioittesi kanssa kokolailla samaa mieltä. Kuvaavaa nykytilanteelle on se, että ainoa leimallisesti sosialidemokraattinen fb-ryhmä – Sosialidemokratia Suomessa eli SS-ryhmä – on suljettu, sellaisenaan masturbatiivinen oikeistodemarien hallitsema ryhmä, joka erottaa vähänkin siitä poikkeavien ajatusten esittäjät ryhmästä. SS-ryhmän ”teloittajana” toimii Matias Mäkynen (SDP:n puoluevaltuuston jäsen), joka nousee varamiehenä eduskuntaan Jutta Urpilaisen tilalle Jutan noustessa EU-komissaariksi.

    Antti Rinteen EU-ratkaisut henkilöiden (Urpilainen, Tuppurainen) osalta siis oikeistolaistivat entisestään SDP:n politiikkaa.

    Tarvitaan poliittisesti ihan eri suuntaan eli vasemmalle linjakkaaseen työväenpolitiikkaan menevää SDP:n uudistamista, että tulevaisuuden haasteisiin kyettäisiin vastaamaan.

  • Jari Sarasvuo omassa monologissaan ennusti totaaliromahdusta tuossa keväällä, jos Rinne pääsee valtaa.

   On se kumma, jos pikkaasen vasemmistolaiset ova hallituksessa, niin sekoomuslaiset lietsovat Harmagedonia ja kainalontuulettajat väestönvaihtoa.Tuossa ”väestönvaihdossa” olisi kiva tietää, minne minut siirretään? Sitä kait tuo termi vaihto tarkoittaa. Kainalontuulettajat, koska pitää alkaa pakkaamaan?

 9. On ruvennut katoamaan kommentteja jäljettömiin. Näköjään minakin kuulun Vastavalkean julkituomattoman määrittelyn mukaisten ”ajatusrikollisten” joukkoon.

  • Aivan hyvä niin. Palstalle on pesiintynyt kainalontuulettajia järjettömine juttuineen.

   • ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be”,
    https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

    ”Kilpailu kulttuuripääkaupungin tittelistä: Unkarilainen kaupunki on liian valkoinen eikä siellä ole tarpeeksi maahanmuuttajia”,
    https://www.kansalainen.fi/kilpailu-eun-kulttuuripaakaupungista-unkarilainen-kaupunki-liian-valkoinen-eika-siella-ole-tarpeeksi-maahanmuuttajia/

    ”Suomen tuhoamisohjelma”,
    https://www.magneettimedia.com/suomen-hja

    ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
    https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

    ”USA för ett migrationskrig mot Europa”,
    http://www.whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1332-usa-foer-ett-migrationskrig-mot-europa.html

    ”PT-media”, https://pt-media.org/

    • Mä en jaksa noita pas**juttuja lukea. Todellisuudessa EU on sopinut Turkin kanssa, että massat ei ryntää Eurooppaan. Samanlaista työtä tehdään EU toimesta pohjois Afrikassa. Mitään v**tun ”väestönvaihtoa” ei ole, kuin hörhojen märissä unissa.

     Tuo hörhöily juutalaisista ja Soroksesta ym. uppoaa vain täydelliseen taukkiin, joka ei ota asioista selvää.

     Miksi ihmeessä EU tekee sopimuksen Turkin kanssa jolla tulva padotaan, jos tavotteena on ”väestönvaihto”?
     Miksi EU rajavalvonta häärii Afrikassa neuvottelemassa, jos tavotteena on ”väestönvaihto”?

     Jotenkin tuntuu, että joidenkin kohdalla ”väestönvaihto” olisi hyvin tervetullutta.

     • EU tai Eurostoliitto tekee yhtä ja toista vain hämätäkseen ihmisiä.
      Etkö vieläkään tajua ettei sen takana olevaan mafiaan voi luottaa?… sen enempää kuin v-mediaankaan.
      Lakejakaan ei noudateta mutta säädetään kyllä. Emmehän mekään olisi vailla itsenäisyyttä ja euro-pöydissä jos niitä olisi noudatettu.
      Hyvä olla huolestunut mutta ei turhista vaan tärkeistä asioista.

     • Ai vain hämätäkseen tekee sopimuksia, joita esim. Turkki noudattaa.
      Voisitko esittää ne sopimukset, jokta EU on vain tehnyt ”hämätäkseen”
      Sulla kun tuntuu niistä tietoa olevan.

    • Kuules, jos tänne tuotaisiin 5 miljoonaa mustaa ja arabia, niin luuletko globalisti sekoomuslaisten olevan vielä vallassa?
     No kuule, ei todellakaan olisi. Silloin ei EK, eikä Keskustan lestat määräisi tahtia.
     Juttunne on niin alhaiselle ÄO määräisille suunnattu, että älä viitti enää.

     • Vastakkaa ”väestönvaihtajat” tähän? Koska tuo ”väestönvaihto” tehdään?
      Jos se tehdään hitaasti, niin siitä ei ole mitään hyötyä, koska siirtolaisten lapset suomalaistuu, asenteiltaan eikä hyöty valu globalistien laariin. Ei tummat suostu ryhmänä 2 luokaksi, jos maassa on hyvinvoivat valkonaamat.

      Ainoa vaihtoehto olisi nopea väestönvaihto, jottei 2 ja 3 siirtolais-sukupolvi suomalaistuksi asenteiltaan.
      Se vaatisi jo aikamoisia tempauksia, siirtää 5 miljoonaa ihmistä suomeen ja toinen mokoma pois, mutta minne?

      Kelle tuo lähtijöiden omaisuus siirretään? Maksetaanko lähtijöille korvaus? Jos tarkotus on valkonaamat tappaa, niin kuka ne tappaa? Valkoiset poliisit ja armeija vai, joka lopuksi ampuu viimeisen luodin omaan valkoiseen kalloonsa?

      Kertokaas hieman lisää tuosta ”väestönvaihdosta” hörhöt, niin mimä sitten kyselen noista käytännön ongelmista.

   • Olet nyt omaksunut tämän kainalontuuletus termin ja sitä viljelet innoissasi.
    Mutta ikävä kyllä se osuu pahasti myös omaan nilkkaasi. Eikä tällainen ”Kertokaas hieman lisää tuosta ”väestönvaihdosta” hörhöt, niin mimä sitten kyselen noista käytännön ongelmista.” (Huolestunut isä 19.9.2019 at 22:32) mahtipontisuus oikein vakuuta omasta puhdaskainaloisuudesta.

  • Ketjusta poistettiin juutalaisia kollektiivisesti syyllistävä kommentti, minkä seurauksena myös vastaukset ko. kommenttiin poistuivat ketjusta. Pahoittelut tästä.

   Yleishuomio: pidetään kommentoidessa mielessä uskonnon, kansanryhmän ja poliittisen ideologian eli sionismin erot. Kiitos.

   • Hyvä toki toimia noin mutta entä jos tai kun politiikka ja uskonto kulkevat käsi kädessä kuten esim. sionistien johtamassa Israelissa?
    N-yahuhan on sanonut avoimesti ettei hän tarvitse muuta kuin Talmudin opit maansa poliittiseksi toimintamalliksi eikä hän katso siksi olevansa velvollinen noudattamaan muita kuin sen oppeja ja lakeja.
    Silloin uskonnolla ja Israelin toimintaa ohjaavalla sionismilla, joka on aktiivinen ja hyvin ekspansiivinen ja aggressiivinen poliittinen suuntaus, ei ole eroa eikä sionismia ja sionistien politiikkaa voi ymmärtää ottamatta myös uskonto huomioon.

   • Toimitussihteeri Vesa Raiskila toimi aivan oikein poistaessaan juutalaisiin kohdistuvan syyttelykommentin.

    Juutalaisia toki saa syyttää, mutta kollektiivista vastuuta joidenkuiden juutalaisten tekemisistä ei pidä langettaa kaikille juutalaisille. Juutalaisten poliittisia suuntauksia (kuten siionismia ja Israelissa harjoitettavaa rasismia) tulee tarvittaessa moittia ja syyttää, mutta kohderyhmä tulee silloinkin nimetä tarkasti. Netanyahun hallitus sinällään on erinomainen arvostelun kohde.

    Keskustelua uskonnoista ja eri uskontokunnista sekä lahkoista ja niiden ominaisuuksista voidaan käydä, mutta senkin tulee tapahtua asiallisesti kiihkottoman alustuksen pohjalta. Uskonnon vaikutuksista poliittisiin ratkaisuihin on itsessään tärkeä teema.

   • On itsestään selvä asia – ainakin pitäisi olla – ettei jonkin uskonnon pelkkä ’haukkuminen’ mitään hyödytä vaan synnyttää sen jäsenissä helposti vain lisää vihaa haukkujia kohtaan.
    Pitää mennä ’pinnan alle’ eli osoittaa kuinka kyseinen uskonto kannattajineen tuottaa vahinkoa muille ja rikkoo yhteisen hyvän periaatetta ja siksi on terveen ja oikeutetun vihan kohteena – tai vaihtoehtoisesti edistää hyvää ja siksi saa ihmisten hyväksynnän.
    Siitä voi avautua tie omankin uskonnon kriittiseen tarkasteluun sillä harva ihminen uskoo että Jumalan tarkoitus on pahan edistäminen maailmassa. Se on jo satanismia.
    Mutta valitettavasti jo terve ja perusteltu kritiikkikin voi olla joskus liikaa ja sekin koetaan vihana ja katteettomana syyttelynä mikä on merkki epäterveestä Jumala-suhteesta.

    Ateistit ovat usein juuri pahimpia uskovaisten vainoojia – bolsevismin historia kertoo sen murheellisella tavalla – eivätkä välitä lainkaan edes niistä positiivisista seurannaisvaikutuksista joita joillakin uskonnoilla on.
    Voi ihmetellä miksi he saavat näin toimia. He ovat korvanneet ihmistä suuremman voiman, Jumalan itsellään.

    ”Aluksi bolševikit suhtautuivat uskontoon harmittomana taikauskona, joka vähitellen tieteen edetessä tulisi häviämään. Vuonna 1921 suhtautuminen kuitenkin muuttui ja puolue omaksui uuden ”taistelevan ateismin” ja ”taistelevan materialismin” periaatteet, joiden perusteella aloitettiin laaja uskonnonvastainen propagandakampanja.” (Wiki)
    Kampanja tarkoitti miljoonien kristittyjen surmaamista.

 10. Vielä tuosta ”väestönvaihdosta” jottei aloitteleva kainalontuulettaja tekisi itsestään aivan pelleä, keskustelussa normiälyisten ihmisten kanssa.

  Perusasia on se, että väestöä on erittäin vaikea vaihtaa. Jo olemassa oleva väestö hallitsee teollisuutta, maanviljelyä, virkakoneistoa, logistiikkaa eli kaikkea mitä väestö tarvitsee hengissä pysymiseen. Ajatus siitä, että tämä väestö olisi vaihdettavissa uuden rynniessä tilalle on niin absurdi ettei paremmasta väliä. Uusi popula olisi maassa ilman ruokaa, juomaa ja sähköä ja kuolisi nälkää jo ensimmäisen talven aikana.

  Pienimuotoisia aktiiviväestön poistumisia on nähty. Angolassa portugalilaisten saatua turpaan, kyseinen valkoinen väestö poistui Portugaliin. Otti mukaan kaiken arvokkaan ja rikkoi kaiken muun. Miten kävi? ’Uusi musta hallinto ei koskaan pääsnyt jaloilleen, koska osaavat ihmiset olivat poistuneet. Kun kainalontuulettaja esittää, että Suomen tai koko Euroopan väestö vaihdetaan, niin tuollainen hörhöily uppoaa vain kaikista tyhmimpiin ihmisiin. Kukaan täysjärkinen, joka vähänkään tietää jotakin yhteiskuntien toiminnasta jotain, ei väitä, että väestö olisi vaihdettavissa. Siirtolaisuus lisääntyy, mutta väestöä ei todellakaan voi vaihtaa.

  Kuvitellaan tilanne, jossa Suomen väestöä todella oltaisiin vaihtamassa. Syntyisi aseellista vastarintaa. Kaikki elämän edellytykset tuhottaisiin ennen lähtöä, kuten Angolassa valkosten poistuessa. Uuden populan saapuessa, maassa ei olisi mitään ja kun Suomessa oltaisiin, niin ensimmäinen talvi harventaisi uutta populaa melkoooosen kovalla kädellä.
  Kuka tämä väestönvaihdoksen organisoisi Soros vai EU? Ei kuule, mistään ei löytyisi poliisia ja armeijaa, joka pystyisi matkustamaan Suomeen suorittamaan väestönvaihtoa. Entä oma armeija ja poliisi. Esittääkö hörhöt tosissaan, että oma armeija ja poliisi suostuisi moiseen ja häätäisi sukulaisensa ja perheensä pois Suomesta.

  Entä hidas väestönvaihto? Pitäisi kieltään etnisiltä suomalaisilta lisääntyminen. Väitän, että hallituksen huoli on ollut aivan päinvastainen. Hitaassa väestönvaihdossa enemmistö siirtolaisten lapsista asenteiltaan suomalaistuu, joten mitään hyötyä eliitille väestönvaihdosta ei ole. Koulutus ja sosiaaliturvamenot nousisivat taivaisiin jos kantaväestö vähenesi suhteessa, niin taloudelliset fraamit tulis vastaan niin, että paukkuu. Mikä hallitus pystyisi säätämään suomalaisten lisääntymiskieltoa ym. rajoitteita?

  Kirjoitukset ”väestönvaihdosta” on niin typeriä, että epäilen kirjoittajan luottavan siihen, että iso osa lukijoista on idiootteja, jotka eivät kykene tai halua analyyttiseen ajatteluun. Hörhöille tiedoksi, kyllä teidän juttujanne luetaan ja ihmetellään, kuinka tyhminä te meitä lukijoita oikein pidätte.

  • ”…Ajatus siitä, että tämä väestö olisi vaihdettavissa uuden rynniessä tilalle on niin absurdi ettei paremmasta väliä. ”

   Kuulehan, kyllä tuo oma ajatuksesi ettei tuo väestö olisi vaihdettavissa on juuri tuota. Siinä kyllä valitettavasti tyhmyys tiivistyy. Ruotsissa asia alkaa olla jo nyt varsin ajankohtainen.
   Ja globaalissa mittakaavassa valkoinen väestö on auttamatta tuhoamassa itse itseään ollessaan kykenemätön selviytymään olemassaolon taistelussa.
   Jos pieni osa valkoista väestöä jää lopulta uuden globalisti eliitin juoksupojiksi tai Judas-pukeiksi nii ei se asiaa muuta. He ovat kuitenkin sivussa ja nöyriä goimeja vailla vaikutusvaltaa.
   Sinulle on jostain syystä jäänyt ’levy päälle’ tässä asiassa etkä suostu näkemään ja myöntämään tosiasioita. Silloin kannattaisi syventyä selvittämään asiaa ja kuunnella viisaampia eikä julistaa täällä epätoivoisesti ja pakonomaisesti vain omaa realiteetin vastaista sanomaa v-median tyyliin. Siinä on myös vaara että joku muukin vain lyhyen aikavälin ja tämän päivän ymmärtävä voi saada väärää tukea ajatuksistasi.

   Kysyt tuolla ylempänä Huolestunut isä 19.9.2019 at 23:38:
   ”Voisitko esittää ne sopimukset, jokta EU on vain tehnyt ”hämätäkseen” ”
   — En koe että minun tehtäväni olisi selittää sinulle mitään näistä asioista kun niistä saa tietoa netistä ja lukemalla niitä jotka ovat asioita tutkineet.
   Siis ei pidä lukea dis-infoa julistavaa ’hesarimediaa’/v-mediaa joka tätä valkoisen väestön tuhoamispolitiikkaa tukee koska v-media on juuri sen mafian hallussa joka haluaa tehdä koko maailmasta oman kuningaskuntansa.

   • Voi herra jumala mitä p**kaa.
    Valkoinen väestö pysyy pystyssä tasan tarkkaan niin kauan, kun valkoinen mies ja nainen suostuu nussimaan keskenään ja tekemään lapsia.

    Se miksi valkonen sivistynyt nainen ei suostu idioottien nussittavaksi selviää hyvin tällä palstalla.

    • Mutta nyt on se tilanne että feminismi jyllää eikä feministi ole innokas suvunjatkaja ja synnyttäjä.
     Eikä homo ja pedofiili myöskään ole innokas suvunjatkaja ja perheen tukija.
     Ja kaikki nuo ilmiöthän ovat meillä kovassa kasvussa.
     Tavallaan tuossa yllä myönnät itsekin että valkoinen rotu sammuu hiljalleen ja tuhoaa itse itsensä.
     Kun sammumista avitetaan vielä ulkopuolisin voimin niin se tapahtuu nopeammin.
     Ja sehän on ihan tilastollinen fakta.
     Miksi kuumenet turhaan? kun samalla näytät olevan sitä tukemassa.

     • Niin onhan se kurjaa, kun nainen saa itse valita kumppaninsa. Voi valita jopa lapsettomuuden.

      On teillä kainalontuulettajilla hommia. Pitäisi saada vääränväriset ulos ja pakoittaa naiset synnytystalkoisiin kaltaistenne kanssa.

      Jokanaisen unelmamies, salaliitosta ja juutalaisista paasaava idiootti ;-))))

   • Kuules totuuden henki. Sen verran voisit tsempata, että tajuaisit sen, että väitteen esittäjällä on todistustaakka.

    Huoh, onko lestat jotenkin immuuneja ”valkoisen väestön” tuhoamiselle, kun pukkaavat p**lusta valkoisia liukuhihnalla. Eiköhän asiat ole niin, ettei nykypäivän ihmisiä länsimaissa ei lastenkasvatus ja hoito kiinnosta. Syy ei ole juutalaisissa, eikä muissakaan kainalontuulettajien kuvitelluissa vihollisissa, vaan näiden valkoisten naisten ja miesten omassa vapaudessa valita elämäntapansa.

    Minulla on sellainen kutina Truth_hunter et ole tehnyt yhtikäs mitään valkoisen rodun lisäämiseksi. Noilla mielipiteillä kun ei naistarjonta ole kovin laajaa 🙂
    Se siitä.

    • ”… vaan näiden valkoisten naisten ja miesten omassa vapaudessa valita elämäntapansa.”

     Valkoinen rotu siis itse vapaasti valitsee oman tuhonsa. Sekö on pointtisi?
     Valitsiko Libyan kansakin itse kohtalonsa? Entä Syyria ja nyt Iran?
     Entä Venäjä joka tarjosi reilut 10v sitten yhteistyötä lännen kanssa mutta länsi sanoi ei kiitos?
     Entä ne lukuisat raiskatut naiset meillä ja muualla? Valitsivatko nekin itse kohtalonsa? Jne…

     Et näytä ymmärtävän juuri mitään syy-seuraus suhteesta.
     Voihan sanoa että Suomi on valinnut kohtalonsa mutta kyllä siihen omat syynsä on… miksi kansa ei ymmärrä mihin se on joutunut?

    • Huolestunut ”kainalontuulettaja” isä.. Ootko todellakin noin syvälle työntänyt pääs perseesees, että et osaa kun ilkkua yhdellä ”väestönvaihto” lausahduksella ilman että saisit siihen edes mitään järkeä?!
     Jos ei järjen kulku riitä kun pimppi+pippeli juttuihin niin pitäskö pippelin heiluttajan pysyä vaan kotona ja hiljaa! Eipähän lisäänny moiset uskovaiset… Ehkäpä juuri tuommosten idioottien takia meillä feminismi juuri kukoistaakin, teitä aivonsa viinalla ja pullalla pehmentäneitä kun on vaan aivan liikaa!

 11. Vastavalkea on loistava sivusto juuri erilaisista kirjoittajista ja kommentoijista johtuen.
  Kaikkista jutuista tai kommenteista ei tarvitse pitää tai ottaa niitä totena.
  Alatyylinen solvaaminen taas kertoo enemmän kirjoittajasta kuin kritiikin kohteesta.
  Halveksimillasi kainalontuulettajilla on yleensä pitempi aikaperspektiivi, koska tajuavat olevansa lenkki ketjussa joka on alkanut ihmiskunnan alusta ja kestää sen tappiin asti.
  Väestönvaihto tuskin tulee vaivaamaan edes lapsenlapsiani, mutta jos mennään ajassa 150-200 vuotta eteenpäin asia on hyvinkin ajankohtainen.
  Ja jos huolesi johtuu kainalontuulettajien sananvapaudesta, eiköhän siihen puututa tulevaisuudessa entistäkin järeimmin asein.
  Olet työntänyt koiranputkea jo kelpo tovin ennen kuin kyseistä aatesuuntaa voidaan käsitellä neutraalisti.

  • Tuota noin, tiedän että kainalontuulettajat tarkoittavat ”väestönvaihdolla” Todellisuudessa termi olisi väestönmuutos, mutta en suostu pelaamaan kainalontuulettajien terminologialla, joka ei vastaa sitä mitä he tarkoittavat.

   Väestömuutos sinänsä ei ole iskevä termi, joten sillä ei saa suomalaista heteromiestä säikähtämään. Pitää luoda kuvaa invaasiosta ja siitä, että juuri sinut vaihdetaan johonkin muuhun. Ajatus siitä, että suomalainen heteromies uuttaa väestöä kuvankauniin aasialaisen naisen kanssa, ei ole kovin peloittava. Tämän jopa tyhmin kainalontuulettaja tajuaa ja sitä sinäkin lienet tarkoittavat tuolla 150-200 aikaikkunalla.

   Sekopäiset kainalontuulettajat väittävät tämän heikentävän populaa, tehden siitä pidäkkeentöntä ja heikkoa. Tässä taas kainalontuulettajat haukkaavat p***aa jälleen kerran. Suomalaisten ja aasialaisten jälkeläiset ovat fiksua ja koulutettua väkeä. Heitä ei näe notkumassa ostarilla kaljapullo kädessä ja tupakka huulessa. Mitään moraaliromahdusta en ole huomannut lapsissa, jotka ovat suomalais-afrikkalaisia tai arabitaustaisia.

   ”pitempi aikaperspektiivi” Kuinka pitkän aikaperspektiivin kainalontuulettaja hyväksyy. Hyväksyykö kainalontuulettaja sen, että olemme lähtöisin samasta mustanaama naisesta Afrikasta? Mikään hörhöjen argumentti ei kestä tarkastelua. Pelkästään se, että sekotumme Aasialaisiin nostaa meidän ÄO:ta, koska tutkitusti maailman älykkäimmät kansat ovat Aasiasta.

   Mitä tulee sananvapauteen, niin kainalontuulettajat sanavapauden suurimmat ystävät 😉

   • Jotenkin tuntuu, että on mennyt puurot ja vellit sekaisin.
    Massiivisesta kamppanjoinnista huolimatta ihmiset pariutuvat lähinnä itsensä näköisen kumppanin kanssa, joten poikkeukset tästä eivät muodosta uhkaa.
    Aasiasta tänne ei näytä olevan tunkua, Afrikasta sitäkin enemmän, miten tämä tulee vaikuttamaan äo-keskiarvoon?(itsepähän otit asian esille).
    Väestönmuutos tarkoittaa yksinkertaistettuna: korkean syntyvyyden maista muuttaneet lykkäävät jälkikasvua entiseen malliin ja kuoliaaksi peloteltu kantaväestö jättää sen ainoankin lapsen tekemättä. Ei tarvita matemaatikon lahjoja ymmärtääkseen mihin tämä johtaa.
    Itse jättäisin jälkipolville maailman jossa he voisivat nauttia ja tutustua moninaisiin kulttuureihin ja kansoihin ympäri maailmaa.
    En häpeä itseäni, kulttuuriani, kansaani tai rotuani.
    Olen valkoinen lihaa syövä heteromies, enkä suostu häpeämään sitäkään.
    Kommenteistasi paistaa läpi viha,katkeruus ja häpeä. Näilläkö eväillä sitä parempaa huomista rakennetaan?
    Yhtä kaikki, sinulla on oikeus mielipiteeseen, kuten myös kainalontuulettajalla.

    • Suurin osa siirtolaisten jälkikasvusta on aivan fiksua väkeä. Osa niistä pyyhkii sinunkin valkoisen paskaisen perseesi hoivakodissa, jonkin ajan kuluttua.

     Älä turhaa hörhö pelkää ”väestönvaihtoa” tuo vaihtoporukka suostuu sinuakin hoitamaan, kun valkonaamat suostuvat vain parempiin töihin.

     • Juu, totta helvetissä! Siltä todellakin näyttää…

      Kuten Ruotsissa, jossa tuo ”jälkikasvu” on kunnostautunut suorastaan kunniakansalaiseksi asti.
      Joka päivä ammutaan joku, ja lähes päivittäin autot palavat, raiskauksia tehdään enemmän kuin missään muualla!

      Näkyy olevan tuon väestönmuutoksen mukana tulleet seuraamukset suorastaan siunaus, mille tahansa valtiolle…

      Niin, ja siitä vanhainkodista, EI tule koskaan olemaan minun asuinpaikkani.
      Jos sinä unelmoit siellä asuvasi, niin vie vaikka koko sukusi mukanasi!

     • Hyvä tietää, ettei kainalontuulettajat sairastu dementoiviin sairauksiin tai kolaroi itteään neliraajahalvaantuneeksi.

      Kumpi on kainalontuulettajalle hirveämpää, maata ripuliulosteessa vai se, että Ahmed tulee ja pesee ruskean ripuliperseen valkoiseksi?

     • Näytä mulle Ahmedi, joka pesee ripuliperseitä??
      Et taida tuntea yhtäkään…

      Ainoat muslimitaustaiset ”perseiden pesijät”, jotka tunnen, ovat Albaaninaisia.
      Nämäkään vähät välittävät islamin säännöistä!
      Kunnon muslimi EI KOSKAAN pesisi kristityn peffaa, ei ikinä!!

     • Varmaan kannattaisi avartaa maailmankuvaa Helsingin, Espoon ja Vantaan hoitolaitoksissa.

      Toi tyhmyys aiheuttaa jo myötähäpeää.

     • Eivät ole oikeita muslimeita, vaan maallistuneita, jotka eivät elä islamin oppien mukaan! Suurin osa matuista ei kuitenkaan koskaan rupea paskahommiin, somalit tästä hyvä esimerkki.

      Myötähäpeile sinä viisastelija vaan itseäasi.

     • Aha, nyt siis voi ripuliperseesi pestä Ahmed, joka ei ole ”oikea muslimi”
      Veikkampa hörhö, ettet ripuliperseenä välitä Ahmedin vakaumuksen syvyydestä, pääasia että puhdasta tulee.

      Mutta lyhyt pururatasi todella aiheuttaa myötähäpeää.

     • Ei voi, ei ole minun fantasiani, varmasti sinun!
      Kommentoit ihan väärällä sivustolla, antifanttien paikka on tämä:

      https://varisverkosto.com/tag/antifa/

      Sieltä löytyy kaltaisiasi aivopestyjä, monikulttuurisuusfantasioilla masturboivia valehtelijoita, joille tosiasioiden tunnustaminen aiheuttaa hengenvaarallisen allergiareaktion!

     • Huomaan olevani väärässä paikassa. Olin maahanmuuttokriittinen demari. Nyt kun olen tajunnut minkä hörhöporukan mielipiteitä ole peesannut, niin on aika vaihtaa hiippakuntaa.
      Nämä jutut juutalaisista ja muu sekoilu keskusteluosiolla on ollut hyvää vieroitusta maahanmuuttokritiikkiin. Kun tajuaa, että seisoo samassa karsinassa täyskahjojen kanssa, niin sieltä haluaa pois.

      Kiitos siitä, että pelastitte minut siitä pimeydestä, missä te olette.
      Hyvää jatkoa ja kiitos.

     • Ei täällä kukaan ole väärässä paikassa mikäli omaa avoimen mielen ja haluaa jakaa mielipiteitä.
      Täällä voi myös oppia paljon sellaista mitä v-mediassa ei voi. Se edellyttää kykyä kuunnella ja ajatella omilla aivoilla eikä vain omien käsitysten ’pakkosyöttöä’ muille.
      Jos on lukkiutunut omiin käsityksiin eikä suostu syventymään asioista hyvin perillä olevien ja valveutuneiden tutkijoiden näkemyksiin niin silloin on aina väärässä paikassa oli sitten missä tahansa.

 12. BRICS maat muodostavat pian yli puolet maailman taloudesta

  BRICS-Länder machen bald mehr als Hälfte der Weltwirtschaft aus
  Die BRICS-Staaten könnten in einem Jahrzehnt mehr als die Hälfte der Weltwirtschaft generieren. Darauf wies der russische Finanzminister auf einer BRICS-Konferenz in Moskau hin. Heute macht die Staatengruppe bereits ein Drittel der Weltwirtschaft aus.
  Während eines Treffens der Staats- und Regierungschefs der BRICS-Staaten im Vorfeld des G20-Gipfels betonte der russische Präsident Wladimir Putin:

  ”Die Zusammenarbeit bei der Entwicklung der Verwendung unserer nationalen Währungen in internationalen Zahlungsausgleich scheint sehr vielversprechend.

  https://deutsch.rt.com/wirtschaft/92463-brics-lander-machen-bald-mehr-als-haelfte-weltwirtschaft-aus/

 13. Ajoittain tälläkin sivustolla joku jalat täysin maankamaralta irrallaan oleva hörhö-kommentoija alkaa suoltaa harhaisia, vailla tosiasiapohjaa olevia sepustuksiaan eikä suostu ottamaan huomioon mitään hänelle perusteluina esitettyjä REAALIMAAILMAN FAKTOJA. Todettuani että kysymyksessä on tuollainen tyyppi, lopetan hänen kanssaan dialogin siihen ja varsinkin kun tämä näyttää lisäksi olevan TROLLI tyyppiä

  ”Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists”,
  https://www.psychologytoday.com/intl/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

  • Ei kannattaisi lopettaa. Ihmiset tajuavat hänen kommentteja lukiessaan kuinka valkoinen rotu ja kulttuuri todella tuhotaan ja kalergisoidaan.
   Hänen kaltaisiaan on maassa eikä heille Suomi suvereenina isänmaana ole lainkaan tärkeä asia. Onneksi kuitenkin he ovat pieni vähemmistö.

   Suotakoon heille se ilo että vain pakolainen (muslimi?) kelpaa perseen pyyhkijäksi hoivakotiin? (Viittaus Huolestunut isä 21.9.2019 at 10:09 kommenttiin)
   Vaikka poikkeuksia on niin Ikävä tosiasia kuitenkin on että nuo valkoista rotua ja kulttuuria vihaavat – (vai pitäisikö sanoa myös juutalaista rahaeliittiä, siis ei kansaa, edustavaa ’orjakauppa-rotua’ vihaavat, joka orjakaupalla aikoinaan keräsi suuren omaisuuden ja joka nyt jatkaa muiden velkaorjuuttajana ja uuden orjatyövoiman tuottajana Euroopan kapitalisteille) – eivät erityisemmin tykkää pyyhkiä muiden perseitä vaan pyyhittävät mieluummin omiaan valkoisilla.
   Ja sionistithan eivät millään voi alentua goimien perseen pyyhkijöiksi kun sen jo Talmud kieltää ja he varmaankin evästävät tätä ’orjakauppaa’ hoitavien agenttiensa avulla pakolaisia pitämään täällä puolensa.
   Ja naisissa näitä valkoista rotua ja kulttuuria vihaavia miehiä näyttäisi kiinnostavan enemmän se toinen reikä, ehkä vielä, mutta toivottavasti ei, hoivakodissakin?

   • Tsekit eivät kaipaa afrikkalaisia tai muita maahanmuuttaja-pepunpyyhkijöitä — 4000 taalaa käteen jos poistuu maasta ja lupaa olla palaamatta koskaan takaisin

    Czechs Offer Africans $4,000 to Leave and Never Return

    Christians for Truth – via Russia Insider Sept 19, 2019

    The Czech Republic has decided to pay Nigerians and other non-European migrants to encourage them to leave the central European country and never return:
    The offer is under a programme that focuses particularly on migrants from Afghanistan, Iraq, Nigeria, Mongolia, and Vietnam.

    https://christiansfortruth.com/czech-republic-offers-nigerians-and-other-undesirables-4000-bribe-to-leave-and-never-return/

    Kaikkien paitsi suurkapitalistien etu on että ihmisiä autetaan omassa kotimaassaan.

   • Siis, ettei ole täyshörhö juutalaisvihaajan kanssa samaa mieltä, niin se on merkki siitä, että vihaa valkoista rotua.

    Tuon määritelmän mukaan suurin osa suomalaisista vihaa itseään.

    • Ei nyt ole kyse juutalaisvihasta laajemmin vaan sen juutalaiseliitin joka maailmalla on joutunut huonoon maineeseen ahneutensa takia ja joka myös tarvittaessa kurittaa omaakin ’alemman portaan’ väkeään omaa etuaan ajaessaan kuten mm. holokausti kertoo.
     Siinähän sionistieliitti tapatti aika suuren määrän omaakin kansaansa edistääkseen Euroopan juutalaisten muuttoa Palestiinaan.
     Ja nyt tuo sama eliitti suur-Israelin luomista palvelevien sotiensa avulla ajaa arabeja Eurooppaan ja kalergisoi eli tuhoaa valkoista kansanosaa täällä.
     Eiköhän tsekitkin vastusta juuri tätä omalla tavallaan ja haluavat pitää maansa omanaan.

     Mitä suomalaisten itsevihaan tulee niin eikö oman kansan ja maan tuhoaminen puhu sen puolesta? Ainakaan se ei kerro että rakastaisi maataan ja kansaansa.

     • Täytyy nostaa sinulle hattua. Sä aivan viileen tyynesti suollat skeidaa hermostumatta, vaikka minä haukun oikein urakalla.

      Henkilönä olet ilmeisen OK, vaikka juttusi on syvältä.

      Hyvää jatkoa sinulle.

     • Kiitos hatunnostosta. Aina se tuntuu hyvältä.
      Uskon että sinäkin muutat ajatuksiasi kun mietit asioita syvemmältä.
      Itsekin olen joutunut niin tekemään. Ei se mikään häpeä ole, päinvastoin viisautta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here