Radiotaajuisen säteilyn terveysvaikutukset -seminaari 8.10.

6
Kuva: Pxhere

Tapahtuman kuvaus

Langaton teknologia ja sen myötä radiotaajuinen sähkömagneettinen säteily lisääntyy ympärillämme koko ajan. Mitä tämä säteily on ja miten sitä säännellään? Mitä tutkimustulokset kertovat radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn terveyshaitoista?

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa Suomessa säteilyturvallisuudesta ja ministeriön alainen Säteilyturvakeskus ohjeistaa väestöä laitteiden käytön turvallisuudesta. Teknologian muutos, laajamittainen käyttöönotto ja sen vaihtoehdottomuus huomioiden ajantasaiselle ja uudistetulle viranomaisohjeistukselle olisi tarvetta. Pitäisikö kansalaisten tiedonsaantia viestintäteknologioiden riskeistä parantaa? Voiko ajastaan jäljessä olevalla tiedottamisella olla jopa kansanterveydellisiä seurauksia?

Näitä asioita pohtimassa ovat asiaa pitkään tutkinut Washington State Universityn emeritusprofessori Martin Pall. Muut asiantuntijapuheenvuorot pitävät Sähköherkkyyssäätiön erityisasiantuntija Marjukka Hagström, tutkija Mikko Ahonen, professori Tuula Putus ja STUKin laboratoriojohtaja Pasi Orreveteläinen.

(kuvaus lainattu tapahtuman Facebook-sivulta)

Tapahtuman tiedot

Milloin: tiistaina 8.10. klo 16–18.30

Missä: Eduskunnan kansalaisinfo, Pikkuparlamentti (Arkadiankatu 3, Helsinki)

Tilaisuus on avoin ja maksuton.

Tilaisuuden kielet: suomi ja englanti

Tapahtuman Facebook-sivut

Tilaisuuden järjestää kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.).

6 KOMMENTTIA

 1. Kovin ajankohtainen aihe ”säteilyjen vaikutuksesta”. Se aihe on yksi parhaimmin salattuja aiheita kautta ihmiskunnn. Myynnissä on laitteita jotka mittaavat ”säteilyt” melkein mistä tahansa, mutta varsinkin sähköjohdoista sekä ”korkeajannitteisistä voimalinjoista” säteily on jopa kuolettavaa niiden läheisyydessä olevissa rakennuksissa. satuin hankkimaan sellaisen ”kännykän kokoisen laitteen”, ja osoittaessani sitä moniin eri paikkoihin, kokemukseni oli aikamoinen kauhistus, varsinkin ulkona oleva sähkömittari pani ”kellot soimaan” ? Ja television alla oleva musta laatikko piti senpäiväsen metelin, ja me istumme sen säteilyssä joka ilta. Kukaan ei ole koskaan kertonut mitään niistä vaaroista julkisesti, siis täydellistä salailua jo monet vuosikymmenet. Ei mikään ihme, miksi syöpäpotilaat harhailevat sairaaloiden käytävillä. Onko maailmassa enää mitään joka ei perustuisi RIKOLLISUUTEEN, salailemalla tosiasiat? Yllätyksenä se ettei
  tietokoneen ruudusta näytä olevan haittaa, mutta siihen liitetty monijohtoinen kontrolli-laatikko soittaa
  Sibeliuksen sinfoniat, korvat tukkoon. Paras ja turvallisin alue asua näyttää olevan turvemaja korvessa.

  • En tiedä kuinka moni vielä muistaa, mutta 90-luvulla ja vielä 2000-luvun ensivuosina kännyköiden käyttö sairaaloissa oli enemmän tai vähemmän kielettyä.
   Entä nyt, sairaaloissa oikein kerrotaan erilaisin kyltein, miten älykännykkänsä saa kytkettyä sairaalan wifi-verkkoon, näin ainakin Meikussa tänä päivänä.
   3G ja 4G tukiasemia näkee sijoitellun sairaaloiden katoille ja seinille. Todella terveellistä. 😀

   ”Ei mikään ihme, miksi syöpäpotilaat harhailevat sairaaloiden käytävillä.” näin varmaan on Meikunkin syöpäsairaalassa.

   • Korruptoidut viranomaiset jo kymmenien vuosien ajan.

    On suomalaisissa lääkäreissäkin varmasti niitä, jotka tietävät kännykkäsäteilyn riskit, mutta he eivät saa ääntään kuuluviin.
    Lupaavaa, että seminaariin on tulossa ainakin yksi todellinen asiantuntija, emeritusprofessori Martin Pall.

 2. Hälyttävä paikallinen uutinen täällä N.Y. ylävaltiossa. Paikallinen sairaala on pirstoutumassa, eri suuntiin.Paikallisen lehden yleisön osastolla kysellään ja ihmetellään mitä ”helvettiä on meneillään” ? Ilmeisesti sairaalan toiminta ei ole tarpeeksi tuottoisaa. Naisjohtaja vetää 570.000 dollarin vuosipalkalla itselleen maukkaat eläkerahat.Ammattihoitajat joutuvat hakemaan uudet työpaikat, eikä niitä ole saatavilla kovinkaan läheltä. Yläportaiden johtajien ahneuden takia, alaportaissa tulee eteen kärsimyksiä, ja nälkää. Juutalaisten omistuksessa olevat laitokset ovat pelkkiä rahankeräys laitoksia. Potilaiden kunto on sivuasia. Lääkärinvalalle sopivin tila on ”pankkiholvi”. Yksi lisäaihe USAn rappeutumiselle.

  • Hyvä kun kerrot meille miten siellä Jenkkilässä sekoillaan. On virkistävää kuulla miten itseään maailman johtotähtenä pitävässä maassa kaikki alkaa olla i’hanasti rempallaan’. Toisaalta tulee suru puseroon kun tietää että meillä eliitti ottaa sieltä mallia eikä tiedosta että rappiota kohti mennään.

 3. Tr. Hunter, yritän parastani, vaikka joutuisin ”tappolistalle”.Tässä iässä ei enää ole paljoa menetettävää,koska kaikki Ns. HOITAJAT puskevat lisätarkastuksia, vaikkei entisistäkään ole ollut hyötyä. Vaikka olisi syövästä kysymys,niin uskon vahvasti miten ihmisen keholla on mahdollisuudet korjata sairaudetkin ilman lisä-myrkytystä kemiallisilla aineilla, joita ”kroppa ei tarvitse”. Myrkyillä elämää pitkittäminen vain lisää kipuja sekä toivottomuutta, vaikka he tietävät lopputuloksen päättyvän ”krematorioon”. Täydellinen pidättyväisyys totutuista ”JUNK-FOODS”antaa suunnattomasti etumatkaa parantumisessa. Tuotteiden sisällysluettelot antavat vain ”puoliperse tietoa, ja salaavat pahimmat myrkyt”, saadakseen sontapaketit myytyä. ”LUOMU sanaa” ja sen tuotteitakin on syytä tutkia ”tiheällä kammalla”, koska kauppias pettää AINA saadakseen maksimoitua tulonsa tässä epärehellisessä maailmassa. PISTE.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here