Sveitsiläinen historioitsija ja rauhantutkija Daniele Ganser julkaisi vuonna 2008 selvityksensä Naton salaisista armeijoista, joilla oli koodinimi Gladio. Teoksen suomennos (lisätietoineen Suomesta) julkaistiin seuraavana vuonna. Tutkimuksessaan Ganser osoitti, miten Naton salaiset joukot sekaantuivat Euroopassa lukuisiin laittomuuksiin. Naton salaisten armeijoiden toiminta johti monessa tapauksessa väkivaltaisiin terroritekoihin, joiden tarkoituksena oli mustamaalata vasemmistoa. ”Terrorismin vastaisen sodan aikakaudella tri Ganserin tutkimustulokset nostattavat perustavanlaatuisia kysymyksiä tiedustelupalveluiden roolista demokraattisissa yhteiskunnissa”, toteaa professori Jussi Hanhimäki Ganserin kirjan esittelytekstissä.

Kun Italian pääministeri Giulio Andreotti oli vuonna 1990 paljastanut maan parlamentissa tietoja Italian salaisesta armeijasta, samanlaisia aseellisia Gladio-vastarintaverkostoja löydettiin Ranskasta, Saksasta, Kreikasta, Hollannista, Belgiasta, Espanjasta, Portugalista, Norjasta, Luxemburgista, Tanskasta, Itävallasta, Ruotsista, Sveitsistä — ja Suomesta.

Suomi kiisti tiedot omalta osaltaan.

”Minulle on kerrottu, että mitään tällaista ei varmasti ole tapahtunut. Että tästä ei ole tietoa. Että tämä on suuri kysymysmerkki. Tämän voin hyvin kertoa, sillä se on täsmälleen se tieto, jonka olen saanut.” Näin sanoi puolustusministeri Elisabeth Rehn TV-Nyttissä 15.8.1991.
(”Jag har fått den informationen, att definitivt ingenting har skett. Att det här man inte känner till. Att man är stort frågetecken. Så det här kan jag gärna berätta vidare för det är eksakt den informationen jag har fått”.) Tiedustelukenraali Raimo Heiskasen mukaan Suomen sotilastiedustelulla ei ole ollut tietoa väitetystä vastarintatoiminnasta. (Heiskanen toimi kymmenen vuoden ajan Suomen armeijan tiedustelupäällikkönä.)

Ylen 14.10.2019 lähetetyn MOT-ohjelman mukaan Suomessa todella toimi salainen maanalainen armeija vuosikymmenten ajan. Se vakoili muun muassa Neuvostoliittoa ja Urho Kekkosta CIA:n ja Naton laskuun. Lännettämishanke alkoi vaivihkaa heti sotien jälkeen. Salaisella asialla olivat vaikutusvaltaiset sotilaspoliittiset piirit. MOT toteaa:

”Koko läntisen Euroopan kattanut salainen vastarintaverkosto on noussut esiin lukuisten murhien, kidnappausten, pommi-iskujen, vallankaappausten ja terroritekojen yhteydessä. Tarkoitus on ollut laittaa väkivalta vasemmiston piikkiin.”

Stay behind -verkoston taustalta löytyvät USA:n keskustiedustelupalvelu CIA ja Britannian ulkomaiden vakoilusta vastaava MI6. CIA ja sen yhteistyökumppanit houkuttelivat yksityishenkilöitä vaarallisiin tehtäviin. Läntiset tiedustelupalvelut kouluttivat asiamiehiä ja perustivat varustekätköjä, joissa oli aseita, ammuksia, radiolaitteita sekä räjähteitä.

Nato johti ja koordinoi Gladio-maiden toimintaa. Organisaation tiedustelupäälliköt kokoontuivat säännöllisesti Naton päämajassa. Myös suomalaiset osallistuivat näihin tapaamisiin. ”Se oli länsimaiden sponsoroima suomalainen verkosto, joka oli rakennettu NL:n miehityksen tai kommunistien valtaan nousun varalta”, toteaa tietokirjailija Jukka Rislakki MOT:ssa.

Suomesta ryhdyttiin 1940-luvun lopulla Naton toimeksiannosta lähettämään vakoilijoita itärajan yli. Sieltä he välittivät läntisille tiedustelupalveluille tietoja Neuvostoliitosta. Rislakki: ”Kaikkiaan tässä Naton salaisessa armeijassa oli kuulemma noin 50 000 miestä 16 Euroopan maassa.”

Suomalaisvakoilijoiden tiedot palvelivat länsimaiden ohella myös kotimaan puolustusvoimien johtoa. Itärajan takana tarkkailtiin lentokenttiä samoin kuin puna-armeijan joukkojen sijoituksia, kuljetuksia, keskityksiä, aseistusta ja kasarmeja. Tiedustelijat olivat aseistettuja. Aseita myös käytettiin, ja jotkut kuolivat itärajan taakse. Vakoilumatkojen lisäksi organisaatio teki ase-, ammus-, räjähde- ja varustekätköjä. Rislakki: ”CIA:n ohje ainakin Pohjoismaisen verkoston jäsenille oli, että kätköjen pitäisi […] riittää vuoden tarpeisiin.”

CIA:n tulevan pääjohtajan William Colbyn, joka vuonna 1951 työskenteli Yhdysvaltain Tukholman-suurlähetystössä, tehtäviin kuului pitää yhteyttä maanalaisiin vastarintamiehiin Pohjoismaissa sekä toimittaa heille radioita.

Gladio-verkosto myös vakoili suomalaisia vaikuttajia. Tarkkailun kohteiksi joutuivat pääasiassa johtavat kommunistit, mutta myös pääministeri ja presidentti Kekkonen. Lännen kannalta tärkein suomalainen sosiaalidemokraatti oli eversti Kalle Lehmus, joka toimi jatkosodan aikaan Päämajan tiedotusosaston päällikkönä.

Toinen merkittävä sosiaalidemokraattinen Gladio-aktivisti oli asevelisosialistina tunnettu Väinö Leskinen, joka oli 1950- ja 1960-luvuilla yksi SDP:n vaikutusvaltaisimmista poliitikoista.

Mikään demokraattinen valvonta ei ulottunut vastarintaverkoston toimintaan. Koska Suomi harjoitti puolueettomuuspolitiikkaa, organisaation Nato-yhteydet oli pidettävä erittäin salaisina.

Vakoilutoiminta itään loppui 1950-luvun puolivälissä. Tiedustelumatkojen päättyminen ei kuitenkaan merkinnyt muun vastarintatoiminnan loppumista. Se jatkui jopa 1980-luvulle saakka. ”Usein sanotaan, että Suomessa tää toiminta päättyi 70-luvulla viimeistään, mutta kyllä nää Kekkosen seuraajat ja Brysselissä käyneet upseerit mulle kertoivat, että tällaista tapahtui vielä 80-luvun alussakin”, toteaa Rislakki MOT:ssa.

Hannu Rautkallion kirjassa ’Laboratorio Suomi : Kekkonen ja KGB 1944–1962’ (joka perustuu muun ohella länteen loikanneen KGB-upseerin Anatoli Golitsynin lausuntoihin) väitetään, että ”KGB värväsi Kekkosen eli agentti Timon jo 1940-luvulla”.

Tapio Kuosma on espoolainen kirjailija ja oikeustieteen lisensiaatti.

Artikkelikuva: Seyed1984 (CC BY-SA 3.0)

Lähteitä ja kirjallisuutta

Byman, Kai | YLE (14.10.2019): Kylmän sodan suomalaisagentit: käsikirjoitus.

Ganser, Daniele (2008): NATO-Geheimarmeen in Europa: Inszenierter Terror und verdeckte Kriegsführung. Orell Fuessli.

Ganser, Daniele (2009): Naton salaiset armeijat: operaatio Gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa. Like.

Kuosma, Tapio (2006): Murhamysteerit: selvittämättömien henkirikosten ongelma. Livres Belles-Lettres.

Rautkallio, Hannu (1996): Laboratorio Suomi: Kekkonen ja KGB 1944-1962. WSOY.

23 KOMMENTTIA

 1. Muistan hyvin tämän koomiseksi muuttuneen höpinän Kekkosen ja KGB:n yhteydestä.
  Joku väitti, että Kekkonen oli Simo, toinen taas, että Simo oli joku muu ja Kekkonen Timo.
  Sitä sitten jankattiin eestaas, ja se vei pohjan koko tarinan uskottavuudelta, tehden sen naurettavaksi.

  • Kekkosella oli todistetusti yhteydet KGB:n kanssa, eikä ainoastaan hänellä vaan monella muulla merkittävässä asemassa olevalla poliitikolla myös!

 2. Sehän oli sitä Kekkosen mustamaalausta jota nato harjoittaa puolueettomuutta tukevia politiikkoja ja kansalaisia vastaan.
  On ihmeteltävää miten suomalaiset virkamiehet upseerit mukaan lukien ja osa poliitikoista on valmiita osallistumaan näihin epäisänmaallisiin ja valtion vastaisiin toimiin vieraan vallan puolesta. Sauli on myös toiminut presidenttikaudellaan ja aiemminkin koiviston konklaavin aikana näissä valtion vastaisissa touhuissa ehkä puolueensa painostuksesta tai olisiko hän Tim USAn tiedusteluorganisaatiossa. Tällainen touhu ei lopu jos kaikkia näitä touhuja katsotaan sormien läpi eikä ketään niistä tuomita niin se mädättää suomen politiikkojen ja virkakunnan moraalin niinkuin nyt Suomessa tilanne on.

  • Ei pahimpia rikollisia voi tuomita, koska heillä on vain poliittisesti eriävät mielipiteet ? Heillä on myöskin perustuslailiset ”diplomaattien turvapaperit”. Se on kansainvälinen sopimus diplomaateille. Straus-Kahn jäi kiinni New Yorkin hotellihuoneessaan alastomana ajaessaan takaa kerros-siivoojaa, kiimaisena ruiskien
   nesteensä ”plyyshimatolle”.Hänen passinsa takavarikoitiin vain muutamaksi tunniksi, kunnes se palautettiin äijälle, ja hän oli ”eurooppaan menevässä koneessa ALLE minuutin”. Pienet rikolliset tuomitaan ”kiven sisään” pelkästä näpistelystä moneksi kuukaudeksi. LAKI on sitä mitenkä sitä sovellutetaan, eri henkilöille, riippuen tietenkin tuomarista, joka voi kuulua samaan Golf-Clubiin.

 3. Gladio tuntuu olevan sitkeä henkinen, ennen se toimi salassa nyt avoimesti ”hybridisotaa” käyvänä yksikkönä.

  Juuri nyt nykyinen gladion Suomen osasto (Yle, Hesari, Aro) käräjöivät hovioikeudessa Ilja Janitskinia vastaan.

  Ensi maanantaina hoviin ja sermin taakse pitäisi asettua Aron, jäämme mielenkiinnolla odottamaan, uskaltaako Janitskinin asianajaja Koivu kysyä Arolta, hänen kytköksistään ulkolaisiin toimijoihin, siis näihin, mistä Riika Söyring ansiokkaasti kirjoitti täällä Vv.ssä:

  https://vastavalkea.fi/2019/03/30/luotettavaa-tietoa-brittirahoituksella-uusia-paljastuksia-lantisesta-trollitehtaasta/

  PS Hovin käsittelyä voi seurata tuolta:

  https://twitter.com/HuuhtanenPanu

 4. Niin… Vieläköhän Gladio, tai jokin sen ”perillinen” harjoittaa tällaista stay behind -toimintaa. Ainakin vastakkainasettelu Länsi/Yhdysvallat vs. Lähi-Itä/Venäjä on voimissaan, hieman samaan tapaan kuin oli aikoinaan kommunismi ja vasemmisto vihankohteena iskujen vuoksi. Mitkä siis on myöhemmin todettu juuri näiden stay behind -verkostojen suorittamiksi.

  Asiasta toiseen…
  muistaako joku, oliko Hannu Yli-Karjanmaan teoksen Valtiot ja terrorismi jossain kohtaa mainittu myös tuosta teknologiasta, mikä esim. Yhdysvalloilla on käytössä itsemurhapommitusten lavastamiseen? Tämä oli muistaakseni mainittu jossain Lähi-Itää käsittelevässä kohdassa, missä Yli-Karjanmaa kirjoitti noista autopommeista, mitkä on mahdollista toteuttaa teknologian avulla ilman että kukaan on ohjaimissa?

  Laiskuuttani en jaksanut kaivaa teosta kirjahyllystä…

  • ”Niin… Vieläköhän Gladio, tai jokin sen ”perillinen” harjoittaa tällaista stay behind -toimintaa. Ainakin vastakkainasettelu Länsi/Yhdysvallat vs. Lähi-Itä/Venäjä on voimissaan,”

   Luuletko että homma jää nykyään pelkkään ryssäntrollikorttiin ja vihapuheen sekä maalittamisen huuteluun 😉

 5. Puolustusministeri Carl Haglund (RKP) totesi vielä kesäkuussa 2013 Helsingin Sanomien haastattelussa, että ”Suomi ei hänen tietääkseen ole tiennyt Yhdysvaltojen toimista [viestintäsalaisuuden piiriin kuuluvan sähköisen viestinnän vakoilu]” (HS 9.6.2013). ”Vastaan näin puolustushallinnon puolesta”, ministeri korosti. ”Epäilen, ettei myöskään poliisihallinto tiennyt, mutta tämä on vain arvio” (ministeri Haglund).
  *
  ”Ihmisten oli pakko elää (…) siinä uskossa, että heidän jokaista ääntään salakuunneltiin ja heidän jokaista liikettään tarkkailtiin ulkopuolelta, muulloin paitsi pimeän aikaan.” (George Orwell: Vuonna 1984)
  #
  Vakoilukirjoista mainittakoon esimerkkeinä seuraavat kolme tietokirjaa:

  Lindfors, Jorma ja Jukka Rislakki: CIA. Esipuhe Philip Agee : selvitys Yhdysvaltain tiedustelupalvelun toimista maailmalla ja Suomessa (1978).
  Rislakki, Jukka: Erittäin salainen : vakoilu Suomessa (1982).
  Kuosma, Tapio: Vakilusta globaaliin urkintaan : demokratia vs. uusi fasismi (2015)..
  #
  Philip Agee oli ensimmäisiä CIA:n asiamiehiä, joka on rohjennut (CIA:n palveluksesta erottuaan) uhmata entistä työnantajaansa julkaisemalla CIA:n toiminnasta kirjoituksia ja paljastuskirjan sekä matkustelemalla luennoimassa CIA:n toimista ja monista rötöksistä. – Agee matkusti Helsinkiin ottaakseen osaa CIA:n toimintaa käsittelevän Lindforsin ja Rislakin kirjan julkistamistilaisuuteen. (Rislakki oli tuolloin Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja.) Tilaisuudessa oli mukana kolmekin Helsingin Sanomien toimittajaa sekä lehden valokuvaaja. Juttu juuttui lehden toimituspäällikön Seppo Kievarin käsiin. Näköpiiri-lehden jututtaessa Kievaria puhelimitse toimituspäällikkö väitti aluksi, ettei Ageen vierailu ollut mikään uutinen.
  #
  Rislakin ’Erittäin salainen : vakoilu Suomessa’ on varsin yksityiskohtainen selvitys suomalaisten että ulkomaalaisten Suomessa harjoittamasta vakoilusta. Kirja on muun ohessa ensimmäinen selvitys Saksan ja Englannin vakoiluverkostojen toiminnasta Suomessa. Teos on myös ensimmäinen sodan jälkeen vakoilusta kirjoitettu kirja, jossa on käytetty Etsivän keskuspoliisin ja Valpon salaisia asiakirjoja. Lisäksi teoksen lähteinä on käytetty saksalaisia ja yhdysvaltalaisia arkistoja sekä haastateltu useita kymmeniä ihmisiä.
  #
  Vakoilu, luvaton tiedustelu ja kansalaisvalvonta ovat perinteisesti liittyneet itsenäisten valtioiden olemassaoloon ja kansalaisten elämään ilman, että kansalaiset ovat asiaa suuremmin tiedostaneet tai murehtineet. Kuitenkin esimerkiksi viestiliikenteen massavalvonta koskettaa potentiaalisesti kaikkia maailman kansalaisia ja loukkaa heidän perustavaa laatua olevaa ihmis- ja perusoikeuttaan, oikeutta yksityiselämän suojaan.

  Kuosman tietokirjassa ’Vakoilusta globaaliin urkintaan’ tarkastellaan niin vakoilua ja luvatonta tiedustelutoimintaa kuin viestiliikenteen globaalia massavalvontaakin. Kirjan tavoite on antaa lukijalle riittävät tiedot arvioida luvattoman tiedustelutoiminnan ja massaurkinnan ongelmia ja moraalia sekä nostaa tietoisuutta jokaiselle kuuluvien ihmis- ja perusoikeuksien sisällöstä.

  Oikeus nauttia yksityiselämään ja perhe-elämään sekä kotiin ja kirjeenvaihtoon kohdistuvaa kunnioitusta on jokaiselle ihmisyksilölle kuuluva ihmisoikeus, joka on tunnustettu keskeisissä voimassa olevissa kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa (KP-sopimus ja Euroopan ihmisoikeussopimus). Oikeus nauttia yksityiselämän kunnioitusta tarkoittaa, että viranomaiset eivät saa puuttua tämän oikeuden käyttämiseen, paitsi kun laki sen sallii ja se on välttämätöntä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen ja yleisen turvallisuuden tai maan taloudellisen hyvinvoinnin vuoksi, tai epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, tai muiden henkilöiden oikeuksien ja vapauksien turvaamiseksi (ks. esimerkiksi Euroopan ihmisoikeussopimuksen 8 artiklan 1 kappale).

  Oikeudella yksityiselämän suojaan on tarkoitettu turvata missä tahansa muodossa välitetyn luottamuksellisen viestin (kirje, puhelinsoitto, tekstiviesti, sähköpostiviesti jne) salaisuutta. Myös luottamukselliseksi tarkoitetun keskustelun kuunteleminen teknisin apuvälinein on kiellettyä puuttumista oikeuteen nauttia yksityiselämään kohdistuvaa kunnioitusta.

  On selvää, että esimerkiksi NSA:n suorittama viestiliikenteen globaali massaurkinta (massavalvonta) merkitsee maailman kansalaisten rajoittamatonta ja sattumanvaraista valvontaa, joka räikeästi loukkaa heidän perustavaa laatua olevaa ihmisoikeuttaan ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten määräyksiä. Maailmankuulu rauhan- ja konfliktintutkija Johan Galtung onkin perustellusti kuvannut rajoittamatonta valvontaa ’uudeksi fasismiksi’.

  ”Uusi fasismi on omien ja muiden ihmisten rajoittamatonta valvontaa, (…). – Kaikkien sähköpostien tarkastamista ja jokaisen puhelun kuuntelemista tärkeämpää on se, että ihmiset uskovat näihin toimiin. Valvonta on sattumanvaraista eikä kohdistu pelkästään epäiltyihin. Näin ihmiset saadaan tuntemaan, että jokainen on mahdollinen epäilty. – Olemme nyt tilanteessa, jossa kidutusta pidetään tehostettuna kuulusteluna ja jossa on perustettu Guantánamon kaltaisia, keskitysleiriä muistuttavia vankileirejä ja poistettu oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vaatimus. (…) Salailun verhoa raottavista, kuten Julian Assangesta, Bradley Manningista ja Edward Snowdenista, tehdään rikollisia” (Johan Galtung 18.7.2013).

  George Orwellin nerokkaassa dystopiaromaanissa kuvataan Oseanian asukkaiden elämää seuraavasti: ”Ihmisten oli pakko elää (…) siinä uskossa, että heidän jokaista ääntään salakuunneltiin ja heidän jokaista liikettään tarkkailtiin ulkopuolelta, muulloin paitsi pimeän aikaan.” Entä miten elämä länsimaisessa ’demokraattisessa oikeusvaltiossa’ – oman aikamme globaalin massavakoilun oloissa – eroaa elämästä vuoden 1984 Oseaniassa? Vastaus: oman aikamme globaali massavakoilu ei lepää edes ’pimeän aikana’.
  (Kirja sisältää muun ohella sellaisia tietoja, joita ei tähän mennessä ole julkaistu missään muussa suomenkielisessä tietokirjassa.)

  Kuosman tietokirjan ’Vakilusta globaaliin urkintaan’ sisällysluettelo:
  Lukijalle xii
  1 Johdanto 1
  1.1 Määritelmiä . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1
  1.2 Echelon ja globaali massavakoilu . . . . . . 4
  1.3 Vakoilu ja Suomen lainsäädäntö . . . . . . 6
  1.4 Vakoilu ja ihmisoikeudet . . . . . . . . . . . 7
  1.5 Uusi fasismi . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
  2 Vakoilun vuosisata 14
  2.1 Vakoilun ikiaikaisuus . . . . . . . . . . . . . 16
  2.2 Moderni tiedustelu ja vakoilu . . . . . . . . 19
  2.3 Rosenholtz-aineisto ja Tiitisen lista . . . . . 21
  2.4 Ulkomaantiedustelupalvelujen toiminnasta 25
  2.5 Tiedustelulajit . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
  2.6 Vaikuttamisen ja tiedustelun kohteet vuonna
  2020 (arvio) . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
  2.7 Vakoilu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
  2.8 Alpo Rusin tapaus . . . . . . . . . . . . . . 32
  2.8.1 Alpo Rusin lista . . . . . . . . . . . . 38
  2.9 Vakoojien käyttäminen . . . . . . . . . . . . 38
  2.10 Sähkömagneettisten signaalien analysointi 41
  2.10.1 Siepatun aineiston analysointi . . . 41
  2.10.2 Kuuntelu paikan päällä . . . . . . . 42
  2.11 Talousvakoilu . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
  3 Globaali massavakoilu 46
  3.1 UKUSA-sopimus . . . . . . . . . . . . . . . 46
  3.2 Echelon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
  3.3 Päätelmiä . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
  3.3.1 Tiedustelupalvelun harjoittaman
  viestinnän kuuntelun yhdenmukaisuus
  yksityisyyttä koskevan
  perusoikeuden kanssa (Euroopan
  ihmisoikeussopimuksen 8 artikla) . 60
  3.3.2 Onko Euroopan unionin kansalaisilla
  riittävä suoja tiedustelupalvelujen
  toimintaa vastaan? . . . . . . . 61
  4 Edward Snowden 63
  4.1 Tapahtumahistoria . . . . . . . . . . . . . . 63
  4.2 Tiedot globaalista massavakoilusta . . . . . 66
  4.2.1 Muita tiedottajia . . . . . . . . . . . 75
  4.3 Reaktioita . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78
  5 Globaalinen viestisieppausjärjestelmä 80
  5.1 Viestintävälineisiin käsiksi pääseminen . . 80
  5.2 Radioaaltopohjainen viestintä . . . . . . . . 84
  5.2.1 Geostationaarisen tietoliikennesatelliitin
  kautta välitettävä viestintä . 86
  5.2.2 Sieppausmahdollisuudet lentokoneista
  ja laivoista käsin . . . . . . . . 86
  5.2.3 Sieppausmahdollisuudet vakoilusatelliiteista
  käsin . . . . . . . . . . . . 87
  5.3 Siepatun viestinnän analysointi: suodattimien
  käyttö . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88
  6 Satelliittiviestinnän tekniikka 92
  6.1 Satelliittiyhteyden toimintaperiaate . . . . . 94
  6.1.1 Signaalin kulku satelliittiviestintäyhteydessä
  . . . . . . . . . . . . . 94
  6.1.2 Taajuuksien jakaminen . . . . . . . . 95
  6.1.3 Satelliittien peittoalueet . . . . . . . 96
  6.1.4 Maa-asemille tarvittavat antennikoot 96
  6.2 Tärkeimmät satelliittiviestintäjärjestelmät . 97
  6.2.1 Maailmanlaajuiset satelliittijärjestelmät
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 99
  6.2.2 Alueelliset satelliittijärjestelmät . . . 102
  6.2.3 Kansalliset satelliittijärjestelmät . . . 103
  6.2.4 Sotilastarkoituksiin harjoitettava satelliittiviestintä
  . . . . . . . . . . . . 104
  7 Globaalin viestisieppausjärjestelmän edellytykset
  106
  7.1 Tekniset ja maantieteelliset edellytykset . . 106
  7.2 Poliittiset ja taloudelliset edellytykset . . . 107
  7.3 Miten satelliittiviestinnän sieppausasema
  tunnistetaan? . . . . . . . . . . . . . . . . . 110
  7.4 Julkiset tiedot tunnetuista sieppausasemista 113
  7.4.1 Intelsatin kehitys ja seurantaasemien
  rakentaminen samanaikaisesti
  . . . . . . . . . . . . . . . . . 114
  7.4.2 Maailmanlaajuinen peitto viestintäsatelliitteja
  kuuntelevien asemien
  avulla . . . . . . . . . . . . . . . . . 117
  7.4.3 Asemien yksityiskohtainen esittely . 118
  7.4.4 Yhteenveto . . . . . . . . . . . . . . 126
  8 Vakoilu, globaali massaurkinta ja oikeus 128
  8.1 Euroopan parlamentin päätöslauselma (Echelon)
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 128
  8.2 Yhdistyneiden kansakuntien (YK) peruskirja
  (tehty 26.6.1945) . . . . . . . . . . . . . 147
  8.2.1 Päätelmiä . . . . . . . . . . . . . . . 152
  8.3 Suomen perustuslaki (731/1999) . . . . . . 154
  9 Vakoilu ja Suomen rikoslaki 155
  9.1 Suomen rikosoikeuden soveltamisalasta . . 155
  9.1.1 Maanpetosrikoksista (mukaan lukien
  vakoilu ja luvaton tiedustelutoiminta)
  . . . . . . . . . . . . . . . . 158
  9.1.2 Yksityisyyden loukkaamisesta . . . 161
  9.1.3 Tieto- ja viestintärikoksista . . . . . 163
  10 Supervallan likaisista operaatioista 167
  10.1 Esimerkkejä USA:n interventioista (aseellisista
  väliintuloista) 1950-luvulta nykypäivään
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 169
  10.2 Blumin salamurhaluettelo . . . . . . . . . . 174
  11 Epilogi 181
  Liite 1. Tiedusteluorganisaatioita 183
  Liite 2. Henkilöitä, tapahtumia ym. 210
  Lähteet ja kirjallisuus 222

  • Kaksi noista löytyykin jo itseltäni, T. Kuosman ’Vakoilusta globaaliin urkintaan’ voisikin olla siis seuraava hankinta. Nuo on aina todella mielenkiintoisia – ehkä jopa ”kuumottaviakin 😁 – teoksia, siis tiedusteluun ja vakoiluun liittyvät.

 6. Olipas taas ansiokas kirjoitus. Suomi on uppoamassa yhä syvemmälle mutakuoppaan jonne typerät ja kykenemättömät poliitkot ovat sen vieneet.
  ”Failed State.”

 7. Kyllähän gladion projekti jyllää edelleen ja sen takana on samat poliittiset tahot kuin ennenkin eli kokoomus , oikeistodemarit, ruotsalaiset ja myös siniset jotka katosi kuitenkin gladionin pyörteeseen ja sitten on yksittäisiä politiikkoja trollaustehtävissä eri puolueissa. Gladion on eussa siihen liittymisen suunnittelun ja liittymisen ja jäsenenä olon aikana ollut mukana koiviston konklaavissa, EUiin liittymisessä perustuslain vastaisesti, euroon liittymisessä laittomasti, naton kanssa tehdyssä salaisessa isäntämaa sopimuksessa, turun puukkoiskussa, airiston helmessä, tiedustelulaissa, presidentti vaalien tiedusteluvuodossa, median valtiollisessa valvonnassa, gpshäirinnässä, usan sotaharjoittelussa suomessa, usan ydinkärjille sopivien pitkän matkan risreilyohjusten ostamisessa puolustusvoimille ja suomen sotiminen lähiidässä sekä afganistanissa. Miksi suomi ei ole liittynyt ydinsulkusopimukseen johtuu juuri hankkimistaan risteilyohjuksista joihin USAn ydinkärjet sopii ja tämäkin on gladionia.
  Oli hyvä että elisabeth hornet rehn sai ohjelmassa ”kunniaa” kun viattomasti kertoi olleensa autuaan tietämätön gladionista ja samoin sen aikainen armeijan tiedustelupäällikkö, joita ei uskonut silloin aikoinaan erkkikään. Myöhemmän ajan gladionisteja on Sauli Niinistö, vänrikki Nappula alias CarlHaglund ja Erkki Tuomioja jotka laittomasti valmisteli ja pani toimeen naton isäntämaasopimuksen.

 8. ”ME huomasimme sen mutaan vajoamisen jo vuonna -63”, ja suuntasimme muualle. Miksi asua sellaisessa maassa jossa ei ole hyvä olla ? Me emme arvosta maata jossa ”isämme on saanut karsiä samat vääryydet, kuin hänen perillisensäkin”. Onkipaikkoja on muuallakin kuin Suomessa, ja jopa arvokkaampia kalojakin syötäväksi.
  Isänmaallisuutta on rummutettu kautta aikojen, ja kuitenkin parempiosaiset kuitenkin viettävät suurimman osan ajastaan muualla ulkomaissa, mitenkä helvetissä sen selität ?

 9. Tämä artikkeli on vain ”tarinan toinen puoli”, koska saamme kuulla sen toisen puolen?
  Koska saamme lukea Neuvostoliiton ulkomaanvakoilun, sekä sotilastiedustelun äärimmäisen likaisista kylmänsodan aikaisista touhuista ulkomailla?

  Näissä ”pikku touhuiluissa” menetti henkensä valtavat määrät ihmisiä, mm. Lähi-idässä kylmän sodan aikana useissa sadoissa terroriteoissa KGB ja sotilastiedustelutahot olivat rahoittajina, teknisinä avustajina, sekä tukijoina!

  Yhdysvaltojen sisällä lähes kaikissa merkittävissä sisäpoliittisissa konflikteissa oli KGB taustalla häärimässä, tästä tuli telkkarista hyvä doku, jossa pääosissa äänessä olivat entiset KGB-vakoojat!

  Samat synnit näkyvät löytyvän molemmilta puolilta, kuka heittää ensimmäisen kiven….?

  • Vai voisiko pointti olla siinä, että NATOttamisen päivinä olisi hyvä olla perillä sen todellisesta luonteesta ja historiasta?

 10. > Se vakoili muun muassa Neuvostoliittoa ja Urho Kekkosta CIA:n ja Naton laskuun. Lännettämishanke alkoi vaivihkaa heti sotien jälkeen. Salaisella asialla olivat vaikutusvaltaiset sotilaspoliittiset piirit. MOT toteaa:

  ”Koko läntisen Euroopan kattanut salainen vastarintaverkosto on noussut esiin lukuisten murhien, kidnappausten, pommi-iskujen, vallankaappausten ja terroritekojen yhteydessä. >

  Ei vakoillut ainoastaan CIAn ja Naton laskuun, koska valta asuu paljon korkeammalla. Kansallisvaltioiden suojelupoliisiverkosto (ja sotilasorganisaatiot) on se maailmanlaajuinen organisaatio, joka näitä poliittisia murhia, pommi-iskuja ja huumekauppaa ISÄNTÄNSÄ KÄSKYSTÄ toteuttaa. Veikkaan, että Kekkonen ei suostunut ajamaan Suomen omavaraisuutta alas siten kuin häneltä vaadittiin, ja siksi hänet vaihdettiin Suomen Pankin pääjohtaja Koivistoon. Valemedia heitti pökköä pesään ja leipoi pakolla eristetystä Urho Kekkosesta sairaan ja vainoharhaisen, ja tuloksen me kaikki tiedämme. .

  Wikipedia:

  ”Kekkosen sairaudesta ei ole julkaistu lääketieteellistä selvitystä. Sairauskertomus on viety Meilahden sairaalan arkistosta, eikä sen sijaintia tiedetä. Käytettävissä olevien tietojen valossa kyse oli ilmeisesti ateroskleroosiin liittyvästä multi-infarktidementiasta. Sairauden vaikutusta viranhoitoon ei kuitenkaan ole pystytty osoittamaan.”

  Presidentin viimeinen matka:

  Torstaina Joulukuun 19. päivänä vuonna 1940 Suomen uudeksi tasavallan presidentiksi valitaan Risto Ryti. Presidentti Kyösti Kallion on määrä matkustaa junalla kotiinsa Nivalaan. Presidentti ja rouva Kallio hyvästelevät linnan henkilökunnan ja nousevat autoon, joka vie heidät asemalle ylioppilaiden soihturivistön ohitse. Jäähyväistilaisuus pidettään Helsingin rautatieasemalla presidentin odotushuoneessa. Läsnä ovat presidentti Risto Ryti, marsalkka Gustaf Mannerheim ja maan korkeimmat viranomaiset. ”Se oli presidentti Kalliolle varmaan hänen elämänsä raskain hetki ja mitä ankarin voimainponnistus, mikä kosti itsensä”, Paasonen kertoi. ”Porilaisten marssi kaikui. Kunniakomppanian keskelle ehdittyään presidentti Kallio horjahti. Olin varta vasten seurannut hänen takanaan, ja kun hän kaatui onnistuin vastaanottamaan hänet syliini. Käteni tunsivat hänen sydämensä viimeisen korahtelun.” ”Kannettuamme presidentin hänen vaunuunsa lääkäri saattoi todeta, että matka oli päättynyt.”

  …. Kallion kuolema oli täysin luonnollinen, eikö totta? Ja mitä tapahtuikaan ”salaperäiselle” Paasoselle, jonka käsivarsille Kallio mystisesti kuukahti:

  ”Paasonen sai huhtikuun puolivälissä vuonna 1948 marsalkalta kirjeen Luganosta, jossa Mannerheim pyysi Paasosta avukseen muistelmiensa kirjoittamisessa. Paasonen suostui, vaikka totesikin, ettei ole saanut koulutusta historioitsijaksi. Paasonen laati ehdotuksen muistelmien jäsentelyksi, joka hyväksyttiin teoksen pohjaksi ja jota noudatettiin koko työn kestäessä. Suunnittelu- ja kirjoitustyön alkuvaiheissa mukana oli myös kenraali Erik Heinrichs. Työ jatkui tammikuulle 1951, jolloin muistelmat olivat lopullisessa kunnossa. Tammikuun 20. päivänä marsalkka sairastui vakavasti ja kuoli viikkoa myöhemmin. ”Marsalkka Mannerheimin kuolemaan liittyi omalaatuista suuruutta, sillä kohtalo salli hänen poistua hänen ensimmäisen ratkaisevan toimenpiteen vuosipäivänä”, Paasonen kertoi. ”Yöllä 28. päivänä tammikuuta 1918 Mannerheim riisui aseista maan venäläiset varuskunnat ja loi siten perustan itsenäisyystaistelulle. ”Eversti Aladàr Paasonen kirjoitti omat muistelmansa vuoden 1974 huhtikuussa. Hän kuoli saman vuoden heinäkuun 6. päivänä Flourtownissa Yhdysvalloissa, missä hän oli asunut ja työskennellyt elämänsä viimeiset vuodet. Aladàr Paasonen on haudattu sukuhautaan Helsingissä Hietaniemen hautausmaalla.”

  JFK

  1) President Kennedy Resists His Masters, the Jesuits
  2) Seeks to End the Vietnam War and the Cold War
  3) Attempts to Destroy the CIA – the Intelligence Arm of the Vatican.

  ”The purpose of the expose’ of the Twentieth Century is to prove the assassination of President John F. Kennedy, ordered by the Jesuit General and executed by Pope Paul VI, was carried out by “the American Pope”, Francis Cardinal Spellman. Spellman, being the Archbishop of New York, was “the American Military Vicar” and therefore used his most obedient soldiers – certain Knights of Malta, Shriner Freemasons, Knights of Columbus and Mafia Dons – in carrying out his orders from Rome.

  The single reason for the President’s assassination was his interference with the purpose of the Jesuits’ Fourteenth Amendment American Empire created in 1868. That purpose was to restore and maintain the worldwide Temporal(political) Power of that Jesuit Creation of 1870 – the “infallible” Pope. In resisting the Pope’s Temporal Power, he threatened the monopoly of the Jesuits’ Federal Reserve Bank by enacting Executive Order 11110 (4 June 1963) thereby injecting into the economy nearly five billion dollars (4.7) in interest-free “United States Notes”, only to be recalled the day after his burial.

  The President also attempted to break the foremost international intelligence arm of the Vatican’s Jesuits – the evil Central Intelligence Agency – “into a thousand pieces.” In 1963 the CIA was manned by many of Hitler’s old warriors –the Jesuit-controlled Nazi SS – turned “cold warriors”. According to the great Frenchman, Edmond Paris, in his The Secret History of the Jesuits, it was theJesuit Bernhardt Staempfle who wrote Hitler’s Mein Kampf. This fact is further confirmed by one of the founders of the Nazi Party, Roman Catholic Otto Strasser, in his revealing book, Hitler and I. It was Roman Catholic Hitler who said of the Roman Catholic Himmler having modeled the SS after the Jesuit Order, “I can see Himmler as our Ignatius of Loyola.”

  And lastly, one of the main posts of the feared SD, the Central Security Service of the SS (after which the American CIA would be modeled with the help of the repatriated Nazi General, Reinhard Gehlen), was manned by a priest – a former teacher of the evil Council of Trent at the Court of Bavaria, one of the Jesuit General’s favorites, a superior officer of the SS and the uncle of Heinrich Himmler – the Jesuit Himmler, who controlled Hitler’s every move through Martin Bormann!
  Secreted out of Europe through the Vatican’s Ratlines, these murderers escaped their rightful punishment as war criminals who, during the Jesuit Crusade in Europe and Russia, killed millions of Russian Orthodox People and Jewish People pursuant to the Jesuits’ evil Council of Trent, which, after condemning freedom of conscience and freedom of the press, concluded with these words: “Accursed be all heretics. ACCURSED!! ACCURSED!!”

  President Kennedy began to end the Vatican’s hoax known as “the Cold War“, the American CIA and Russian KGB having secretly worked together since World War II. He also began to end that Jesuit Inquisition in Vietnam, as its future highpoint would be “Operation Phoenix“, the CIA mass-murder of 60,000 Vietnamese “in cold blood” according to its Director, William E. Colby. The President interfering with Rome’s Holy Office of the Inquisition could not be tolerated! Millions of “heretic” Buddhists were to be exterminated, the international drug trade would explode, American patriotism and liberty would further be destroyed and Vietnam would be reunited under another communist military dictator loyal to the Pope – like Stalin, like Chairman Mao, like Castro, like George H. W. Bush and son -, Ho Chi Minh.”

  TOTUUS ON TARUAKIN IHMEELLISEMPÄÄ.

 11. Valtiollinen terrorismi on todellakin ilmiö, joka ansaitsee oman ”virtensä”. Onneksi emme vaella enää synkässä umpikorvessa, kiitos Hannu Yli-Karjanmaan ja hänen 456-sivuisen tietokirjansa ’Valtiot ja terrorismi : katsaus propagandan luomien kulissien taakse’ (2008). Kirjassa käsitellään muun ohella seuraavia aihepiirejä: terrorismin määritelmistä ja lajeista, islamistitaistelijat valtioitten apuvoimana, Venäjän ja Tšetšenian konflikti, sota Libyaa vastaan, kylmän sodan aikainen terrorismi Länsi-Euroopassa, terrorismi Yhdysvalloissa.

  Kirja sisältää tietoja myös Naton salaisista stay behind –armeijoista.

  Näytteeksi vain yksi katkelma Yli-Karjanmaan tietokirjasta: ”Allan Francovichin dokumenttifilmi The Maltese Double Cross on kenties paras tutkivan journalismin esitys Lockerbien attentaatista. Filmi valmistui vuonna 1994, ja se oli määrä esittää Lontoon filmifestivaaleilla, mutta hieman ennen sen esittäminen peruttiin ilmeisesti oikeusjutun pelossa. Filmin tekijöitä ja esittäjiä on uhkailtu ja filmin levitys Yhdysvalloissa on onnistuttu estämään. Britannian Channel 4 esitti filmin lopulta 11.5.1998 ja YLE:n dokumenttiprojekti 9.12.1998. Elokuvan voi katsoa osoitteessa http://video.google.com/

  Francovich oli aiemmin tehnyt dokumenttielokuvia CIA:n salaisista operaatioista. Hänen edellinen merkittävä teoksensa vuodelta 1992 oli kolmeosainen filmi Naton salaisista stay behind -armeijoista nimeltään Gladio. Francovich kuoli epämääräisissä olosuhteissa 24.4.1997 Houstonin lentokentän tullissa virallisen tiedon mukaan sydänkohtaukseen. Francovich oli saapunut Yhdysvaltoihin uusimman projektinsa takia, joka selvitteli Olof Palmen murhaa. Francovich oli saanut lähteiltään Palmen murhaajan nimen ja osoitteen, ja hän oli matkalla etsimään miestä, joka oli hänen mukaansa CIA:n kouluttama entinen shaahin salaisen poliisin Savakin ammattitappaja. Murhan järjesti huippusalainen järjestö Naton sisällä, mikä viitannee juuri Naton stay behind -verkostoihin.”

 12. Voit TUKEA maamme itsenäistymistä ja omaan päätösvaltaan siirtymistä, pois Eurostoliiton, Nato- ja Nwo-mafian panttivankeudesta ostamalla kirjan

  Suomalaiset kansallissosialistit julkaisivat uuden kirjan!

  Kirjaa voi ostaa jälleenmyyjiltä ainakin joissain kansallismielisissä tapahtumissa ja konserteissa. Tällä hetkellä sitä myyvät ainakin Sakaramiina Records ja Europa Erwache. Kirjan hinta on kymmenen euroa plus postikulut, mikäli se tilataan netistä.

  Verkossa voit tällä hetkellä tilata kirjaa lähettämällä viestin osoitteeseen europaprod(at)gmail.com. Kirjoita viestiin tilaamasi tuote/tuotteet lukumäärineen sekä postiosoite, johon paketti lähetetään. Saat paluuviestinä maksuohjeet.

  Alla julkaisijan esittely pamfletista:

  Tulemme seuraavilla sivuilla osoittamaan, kuinka Suomen poliittinen kohtalo riippuu pankkisektorin sekä aidon talouden välisen taistelun lopputulemasta. Pankit ja suursijoittajat ovat kuluneina vuosikymmeninä ottaneet länsimaiset yhteiskunnat panttivangeikseen, mikä on aikamme polttavimpien taloudellisten ja yhteiskunnallisten tautien juurisyy.
  Ilman pankkitoiminnan kansallistamista ja ulkomaalaisen likaisen rahan häätämistä Suomi ei voi olla itsenäinen.

  Pamfletti on tiivistetty versio kesällä 2019 verkossa ilmestyneestä ”Miksi pankkeja vihataan” -artikkelisarjasta. Alkuperäisen artikkelisarjan tavoin pamfletti on jaettu kuuteen lukuun, joista viimeisessä esitellään myös moderni kansallissosialistinen vaihtoehtoinen talousuudistusohjelma. Kyseessä on toisen maailmansodan jälkeen tiettävästi ensimmäinen kokonaisvaltainen suomalainen selvitys kansallissosialistisesta talousajattelusta.

  https://www.vastarinta.com/suomalaiset-kansallissosialistit-julkaisivat-uuden-kirjan/

  • NOBEL-komitea Naton ja globalistien palveluksessa — muistamme hyvin kuka meiltä ja miksi sai rauhan Nobelin
   Kuka tai ketkä ovat komitean taustalla?
   The Nobel Prize in Literature and the Politics of Selective Outrage
   CÉSAR KELLER
   The condemnation is double-fold because not only it rejects Handke’s apparent questioning of “historical truth” but the fact that the prize is being awarded at a time of “rising nationalism.” In Pen America’s view, it goes without saying that nationalism is something to be denounced.

   The attack is in line with the stated rationale for American and European intervention in the Kosovo War twenty years ago, which led to NATO’s aerial bombing of former Yugoslavia for 78 straight days. Needless to say, since the Western establishment has designated the Serbs as the main culprits in this conflict, the crimes committed against them are not even acknowledged when condemning supposed Serbian “apologist” Handke. Nationalism is a mortal sin and the Serbian people’s fight to preserve the unity of their state is to be forever repudiated.
   http://www.unz.com/article/the-nobel-prize-in-literature-and-the-politics-of-selective-outrage/

 13. Tuli tuossa mieleen että kun kun ISIS on USAn luomus Irakin vankileireillä ja Israelin Mossadin agentin johtama ja kaikki nykypäivän terroristityöt Euroopassa on ISISn syykseen ottamia niin silloinhan ISIS on Gladion2.

 14. Kannattaa kuunnella Snowdenin kirja. Nyt pari viikkoa kustannuksitta esim storytelissä. Faktaa eikä mitään maksettua. Suosittelen kaikille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here