Syyrian tärkeys kansainväliselle eliitille johtuu sen oivallisesta asemasta ”geopoliittisena sytyttimenä”. Toisin sanoen se toimii ensimmäisenä dominopalikkana ketjussa, joka saattaisi johtaa useita eri toimijoita ennen kaikkea taloudellisiin, mutta myös aseellisiin selkkauksiin. Näin kirjoittaa Brandon Smith todeten yhtä lailla ”republikaanien ja demokraattien kuin läntisten ja itäisten hallintojen osallistuneen valheisiin ja harhaanjohtamiseen” Syyrian tilanteen hautautuessa huolellisesti suunnitellun propagandan alle.1 Hän listaa viisi konfliktiin liittyvää valhetta.

Valhe 1: Yhdysvalloilla oli oikeutus sekaantua Syyrian konfliktiin

Ei ole enää salaliittoteoria vaan salaliittofakta, että läntiset tiedustelupalvelut olivat Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan suunnatun kapinan taustalla. Suurimmalle osalle taistelijoista tarjottiin koulutusta ja aseistusta lännen tiedustelupalvelujen toimesta esimerkiksi Jordaniassa.2 Ulkomailla valtamediakin on asiasta raportoinut, mutta kotimaisessa mediassamme uutisointi on jäänyt harmillisen vähäiseksi. Ilmeisesti tämän kaltaiset uutiset eivät jostain syystä tahdo tavoittaa suomalaisia toimittajia ja terrorismiasiantuntijoita.

Edellä mainittu toiminta oli Barack Obaman hallituksen valtuuttamaa ja siihen olivat sekaantuneet mm. Hillary Clinton, John McCain ja John Bolton. Puolustusministeriön edustaja on kommentoinut Yhdysvaltojen ”selvästi kohdanneen haasteita” yrittäessään aseistaa ja kouluttaa ”maltillisiksi kapinallisiksi” väittämiään terroristiryhmiä.3 Kun muistamme kenraali Wesley Clarkin kertoneen Pentagonin suunnitelleen syyskuun 11:nnen iskujen jälkeen hallinnon vaihtamista Irakissa, Libyassa, Syyriassa ja Iranissa, olisi vaikea uskoa maailman laajimmat resurssit omaavan tiedusteluverkoston vain vahingossa aseistaneen sattumoisin juuri Syyrian hallintoa vastaan taistelevia terroristeja. Luultavammin asia on, kuten Smith toteaa, että ”sota Syyriassa oli täysin junailtu kulissien takaa”, eikä Yhdysvalloilla ollut mitään oikeutusta toimia alueella.

Smith pohtii Syyrian konfliktin syitä ja esittää kysymyksiä: Oliko tarkoitus ainoastaan syrjäyttää Assad? Tai kenties asettaa virkaan Venäjälle vihamielinen hallitus ja houkutella Iran haavoittuvaiseen asemaan? Vai oliko sittenkin kyse pelkästään öljystä? Hänen mukaansa ”vastaus on ’ei’ useimpiin näistä kysymyksistä”. Allekirjoittanut ei lähtisi aivan näin jyrkästi väittämään, etteivätkö edellä mainitut syytkin kukin osaltaan olisi voineet vaikuttaa, mutta Smith voi silti olla oikeassa, että nämä ovat jossain määrin pintapuolisia selityksiä ja laajempiakin tarkoitusperiä eliitillä voi olla.

Valhe 2: Syyrian alkuperäinen konflikti on sama kuin nykyinen konflikti

Yhdysvallat kumppaneineen siis on pitkälti vastuussa terroristiryhmittymä Isisin noususta ja on tarkoituksella epävakauttanut Syyriaa. Vallanpitäjät yrittivät ensin saada amerikkalaisväestön hyväksyntää sotavoimien käytölle kapinallisten tukemiseen aikaansaamassaan sisällissodassa, mutta tämä alkuperäinen suunnitelma epäonnistui. Valtaeliitti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hyödynsi tukemiaan terroriryhmiä argumentoidessaan, miksi Yhdysvaltojen olisi lähetettävä joukkoja Syyriaan. Tässä se osittain onnistui, mutta ei saanut kannatusta laajemmalla interventiolle.

Kurdiryhmät Pohjois-Syyriassa joutuivat puolustamaan itseään Isisiä vastaan ja lyöttäytyivät yhteen Yhdysvaltain kanssa olettaen, että tavoitteena oli Isisin tuhoaminen. Se ei kuitenkaan ole ollut sen enempää Obaman kuin Donald Trumpin hallinnon tavoite, vaan Isisin rooli on ollut tarjota tekosyy Yhdysvaltain läsnäololle Syyriassa. Uusi käänne Syyrian konfliktille on Turkin invaasio sen väittäessä kurdien olevan uhka itselleen. Todellisuudessa Turkin hallinto on jo 1970-luvulta lähtien pyrkinyt rajoittamaan kurdilaista kulttuuria Turkissa ja pohjoisessa Syyriassa mm. kieltämällä kurdin kielen käytön4 sekä kurdilaiset vaatteet ja nimet. Kurdit vastasivat muodostamalla Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n, mutta vasta 1980-luvulla he ryhtyivät suorempaan toimintaan useita vuosia kestäneen sorron jälkeen.

Turkin invaasion mahdollisti Yhdysvaltojen päätös vetää joukkonsa sattumoisin juuri pohjoiselta rajalta. Aina kun Syyrian konflikti alkaa vaimentua, tapahtuu jotain, jonka vuoksi alueella on edelleen pysyttävä. Smith toteaa, ettei se ole sattumaa, ja tähän johtopäätöksen varmasti moni muukin Syyrian tilannetta seurannut yhtyy.

Valhe 3: Trumpin hallitus vetää joukot pois Syyriasta

Trumpin päätös vetää joukot Syyriasta ei ole ensimmäinen laatuaan. Keväällä 2018 hän julisti vetävänsä joukot, mutta vain viikkoa myöhemmin kerrottiin, ettei joukkoja vedettäisikään välittömästi.5 Tälläkin kertaa Pentagon myönsi Turkin ”yksipuolisten toimien” seurauksena vain ”siirtäneensä joukkoja Pohjois-Syyriassa pois Turkin mahdollisen maahantunkeutumisen tieltä taatakseen heidän turvallisuutensa” ja kertoi, että muutoksia joukkojen läsnäoloon Syyriassa ei ole tehty.6

Smith muistuttaa myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin tehneen samankaltaisen tempun vuonna 2016 julistaessaan venäläisjoukkojen alkavan vetäytyä Syyriasta.7 Mutta vaikka venäläisjoukot ovat edelleen asemissa, Smith kyseenalaistaa niiden hyödyllisyyden, koska ne eivät ole kuitenkaan estäneet Israelin ilmaiskuja Syyriaan tai toimineet ennaltaehkäistäkseen Turkin invaasion. Hän esittää jatkuvien vetäytymisväitösten olevan teatteria, jonka tarkoitus on muodostaa mielikuva, että Trump (tai Putin) todella olisi vetänyt joukot Syyriasta tai olisi aikeissa niin tehdä.

Valhe 4: Kansainvälinen yhteisö on vilpittömästi huolissaan kurdeista

The Washington Post kehottaa kansainvälistä yhteisöä pysäyttämään Turkin suunnittelemat etniset puhdistukset.8 EU9, Israel10 ja jopa Trump ovat julistaneet tukeaan kurdeille ja paheksuneet Turkin toimia. Jalouden puuskassaan he kaavailevat sanktioita ja sotaan lähtöä. Smith on erittäin skeptinen sen suhteen, että kellään näistä toimijoista olisi todellista huolta kurdeista ja että ne tekisivät riittävästi ennen kuin on liian myöhäistä. Kurdien kansanmurha olisi heille vain yksi keino lisää päästä päämääräänsä.

Valhe 5: Kurdit saavat mitä tilasivatkin

Toisaalta sitten Trumpin puolustelijat yrittävät rationalisoida hänen päätöstään siirtää joukkonsa pois Turkin invaasion tieltä. Näin toimimalla hän ”asettui syvää valtiota vastaan” pyrkimällä päättämään Yhdysvaltojen sekaantumisen Syyrian tilanteeseen. Turkin ja kurdien tulisi heidän mielestään antaa itse selvittää omat sotkunsa. Mutta kuten todettua, Trump ei vetänyt joukkoja pois, vaan ainoastaan jätti sopivasti tilaa Turkin hyökkäykselle. Lisäksi kyseiseen sotkuun ovat vaikuttaneet läntiset hallitukset toiminnallaan.

Kurdijoukot ovat heikentyneet taistellessaan Isisiä vastaan ja Turkki käyttää tilannetta hyväkseen. Näin ollen invaasio on suoraa seurausta Syyrian epävakauttamisesta ja Trumpin päätöksestä vetäytyä pohjoiselta rajalta kuin antaakseen Turkille luvan tehdä mitä haluaa. On myös esitetty, että kurdit tekivät tyhmästi luottaessaan amerikkalaisiin ja saavat nyt ansionsa mukaan. Mutta huijauksen uhrien ei tulisi olla niitä, joita rangaistaan. Trump on lisäksi väittänyt, etteivät kurdit ole todella olleet heidän liittolaisiaan vaan ainoastaan puolustaneet kotejaan.11 Tällaisten väitteiden Smith toteaa vain saavan Trumpiin toivonsa asettaneet vaikuttamaan sosiopaateilta ja epäluotettavilta ja huomauttaa, että ”jos Trump olisi todella ’syvää valtiota’ vastaan, hän ei yrittäisi himmentää [Yhdysvaltojen] ainoan Syyriassa oikeutetusti toimivan liittolaisen kuvaa”.

Kuka hyötyy Turkin invaasiosta?

Voi vaikuttaa kummalliselta, että Donald Trump yllättäen tarjoaa Turkille mahdollisuuden hyökätä, mutta sitten välittömästi uhkaa murskata sen taloudellisilla pakotteilla tai lähettämällä joukkoja kurdeja puolustamaan.12 Tässä kohtaa Smith esittää tärkeimmän kysymyksen olevan: ”Kuka hyötyy?”

Kuten Smith monesti aiemminkin on kirjoittanut, globalistit käyttävät sotia hyväkseen harhautuskeinona. Turkin invaasio tarjoaa syyn Yhdysvalloille pysytellä Syyriassa. Suurvaltojen vastakkain asettuminen alueella myös kasvattaa taloudellista epävarmuutta ja globalistit tarvitsevat syntipukin itse aiheuttamilleen talousongelmille. Trumpia ja hänen tukijoitaan voitaisiin syyttää paitsi talouden ongelmista myös kurdien kohtaamasta tragediasta.

Jättääkö Turkki Naton?

Smith arveli jo alkuvuodesta Turkin olevan lähdössä Natosta sen hylätessä siteitään länteen ja lähentyessä Kiinaa ja Venäjää kauppasopimusten ja strategisten sitoumusten kautta.13 Syyrian tilanteen aiheuttamat jännitteet voisivat olla lopullinen sysäys Turkin erolle Natosta. Tämän Smith spekuloi voivan olla alkusoittoa jopa Naton alasajolle.

Jotta globalistien puheissaan mainitsema ”uusi maailmanjärjestys” voitaisiin saavuttaa, on vanhan maailmanjärjestyksen tehtävä sille tietä. Smith katsoo itäisten valtioiden yhdessä joidenkin eurooppalaisten elementtien kanssa tulevan olemaan suuremmassa roolissa ja huomauttaa esimerkiksi George Sorosin kuvailleen, kuinka Kiinan on oltava osana prosessissa uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi.

Kurdit globalistien tähtäimessä?

Ei ole poissuljettua, etteivätkö kurdit voisi olla myös välitön maalitaulu globalistien agendassa. CIA:n dokumentti vuodelta 1948 osoittaa vallanpitäjien nähneen heidät epävarmana tekijänä ja kiivaasti itsenäisyyttä tavoittelevana hallitsemattomana elementtinä, joka voisi hankaloittaa heidän tavoitteitaan Lähi-idän alueella. Nämä ovat asioita, joista globaali eliitti ei ollenkaan pidä.

1970-luvulla Yhdysvallat manipuloi kurdeja Irakin vastaisiin toimiin, mutta hylkäsi sitten tukensa heille. Irakin hallitus käytti tilaisuutta hyväkseen ja yritti kurdien kansanmurhaa käyttäen amerikkalaishallituksen heille myymiä kemiallisia aseita. Smith toteaa vaikuttavan kuin historia toistaisi itseään ja Turkin invaasion olevan vain yksi osa pitkää tapahtumaketjua, jossa kurdeista on yritetty hankkiutua eroon.

Keinotekoisesti valmistettu ”koossapitävä voima”

Uudistunut Syyrian kriisi voi myös aiheuttaa uuden pakolaisvirran Eurooppaan. Tämä lisäisi taloudellista ja poliittista kaaosta. Tilanne vetää jälleen vastakkaisissa leireissä olevat osapuolet lähelle toisiaan. Kurdit hakevat turvaa Assadilta, jonka sotilaallinen liittolainen on Iran. Venäjä, Yhdysvallat ja Israel ovat kaikki voimakkaasti läsnä alueella. Pienikin erehdys tai ”false flag” -isku voisi aiheuttaa yhteenottoja mainittujen osapuolten välillä.

Smith ei usko Trumpin toimien satunnaisuuteen, vaan arvelee kurdien ahdingon olevan kaikkien huulilla, koska valtaeliitti loi sen ylläpitääkseen Syyrian asemaa ”massiivisena ruutitynnyrinä” ja mainitsee, että Yhdysvaltain asevoimien tutkimusorganisaatio Darpa kutsuisi tätä keinotekoisesti valmistetuksi ”koossapitäväksi voimaksi”. Syyrian tilanne on suunniteltu mahdollistamaan katastrofi tarjoten samalla globalisteille mahdollisuuden kiistää syyllisyytensä sotilaallisiin ja taloudellisiin konflikteihin.

Viitteet

1 Smith, Brandon | Alt-Market (16.10.2019): The Syrian Debacle Is Actually Well Planned Chaos

2 O’Connor, Tom | Newsweek (14.12.2017): How ISIS Got Weapons From the U.S. and Used Them to Take Iraq and Syria

3 McKay, Hollie | Fox News (15.5.2018): ’I gave the US trucks and ammunition to Al Qaeda’: The chaotic US effort to arm Syrian rebels

4 Letsch, Constanze | The Nation (21.12.2017): In Turkey, Repression of the Kurdish Language Is Back, With No End in Sight

5 BBC News (4.4.2018): Syria war: Trump ’persuaded not to pull out immediately’

6 Yhdysvaltain puolustusministeriö (8.10.2019): Statement From Jonathan Hoffman, Chief Pentagon Spokesman

7 Wintour, Patrick & Walker, Shaun | The Guardian (15.3.2016): Vladimir Putin orders Russian forces to begin withdrawal from Syria

8 van Wilgenburg, Wladimir & Holmes, Amy Austin | The Washington Post (12.10.2019): The international community must stop Turkey’s ethnic cleansing plans in northern Syria

9 Deutsche Welle (9.10.2019): EU, Germany condemn Turkish offensive in northern Syria

10 Landau, Noa & Reuters | Haaretz (10.10.2019): Netanyahu Warns Against Turkey’s Ethnic Cleansing of ’Gallant Kurds’; Vows to Assist

11 Turak, Natasha | CNBC (10.10.2019): Trump defends allowing Turkish offensive against Kurds: ‘They didn’t help us in the Second World War’

12 Lockett, Jon | The Sun (11.10.2019): RED LINES Donald Trump talks tough with Turkey threatening to ‘send in thousands of troops’ if invasion of Kurds descends into ethnic cleansing

13 Smith, Brandon | Alt-Market (11.1.2019): The Crash Of The “Everything Bubble” Started In 2018 – Here’s What Comes Next In 2019

Artikkelikuva: Pixabay

24 KOMMENTTIA

 1. Amerikkalaisten touhu Syyriassa on herättänyt hämmästystä miten raukkamaisesti he kohtelee kurdeja mutta samalla toitottavat että he saivat Syyrian öljyn tarkoittaen kurdien alueella olevia öljylähteitä. Ilmeisesti kohulla yritetään.siirtää sitä päivää eteen päin jolloin Syyrian sotaan syylliset paljastetaan eli lännen globaali valtaeliitti kuten USA, NATO ja EU. Toinen mahdollisuus on että Turkin hyökkäyksellä yritetään taas sytyttää Syyrian sisällisota uudelleen ja mahdollistaa siellä amerikkalaisten ja NATOn laajempi läsnä olo sekä Assadin hallinnon vaihto.
  Tänään Sothsissa sitten selviää miten asiassa tämän jälkeen edetään että saako Turkki haltuunsa Syyriasta turvaalueen johon voi sijoittaa Syyrian hallintoa vastaan sotineet jihadistiterot perheineen eli melkoinen väestön vaihto jota ei nyt nk.lännen modernina aikana ei ole tapahtunut 70 vuoteen että se lännen mordernius näyttää olevan Aatun aikaista.
  Eipä lännen taholta ole kuulunut kuin pientä pahoittelua kurdien kohtalosta ja USAn petoksesta eikä mistään konkreettisesta avusta ole ollut mitään puhetta. Trumpin lupaus vetää joukkona Syyriasta on usein toistunut valhe viime aikoina ja tuskin nytkään toteutuu vaikka ovat siellä luvattomasti roikkuneet vuosikausi ISISn verukkeella joka on kuitenkin jenkkien ja Israelin oma luomus.
  Kurdien tuhoaminen näyttää olevan globalistien tavoitteena myös tässä operaatiossa joka on ollut globalistien tavoitteena jo kohta sadan vuoden ajan. Kurdeja ei kuitenkaan voi syyttää tämänhetkisestä hyökkäyksestä kuten ei USAn ISISksen hyökkäyksistä ja globalistit koossapitooperaatiossaan on aloittanneet parjauskampanjan kurdeja vastaan. Astudiossa tuli vähäksi aikaa hiljaista Tuomiojan, hybridikeskuksen Tiilikaisen ja Kanervan porukassa kun upin tutkija möläytti että USA on tukenut sekä kurdeja ja nyt Turkin joukoissa hyökkääviä jihadisti teroja mikä on Suomen ulkopolitiikassa vissiin tabu.
  Toivottavasti kurdit pääsee palaamaan koteihinsa tämän hyökkäyksen päätyttyä mutta se tuntuu epätodennäköiseltä tässä globaalissa hurrikaanissa.

  • EU tulee käyttämään tilannetta hyväkseen kirittämällä liittovaltioitumista: ”meidän on vastattava Turkin — ja sen Saksan rajoilla olevan pakolaisreservin — muodostamaan uhkaan liittovaltioitumalla, jotta voimme puolustaa yhteisiä EU-rajojamme!”

   Yhdysvallat pyrkinee heikentämään liittovaltiokehitystä, koska heille on parempi hajanaisuutensa takia helpommin hallittavissa oleva markkina-alue.

   • Liittovaltiollistamisen lisääminen epäilyttää monia eu maita jopa Suomen edellinen hallitus sen hyötyjä mietti että pitää olla ainakin pienen maan johto tyhmä jos sellaista edes harkitsee koska se aiheuttaa täydellisen yhteisvastuun EUn alueella ja sen pankkien ja maiden talouden pelastamisessa. USA ei tietenkään halua globalistina kilpailijaa itselleen EUn muodossa mutta käytännössähän se on USAn vallassa vaikka muuta molemmat esittääkin.

 2. Neokonnien peli pelattu ja EU kusi taas pottinsa — Kiina toteuttaa pitkän tähtäimen Silkkitie-hankkettaan
  Suuri voitto Syyriassa: Yhdysvallat välttää päänsärkyä, Turkki varmistaa rajansa, Venäjä välittää rauhaa
  Ainoat häviäjät ovat CIA ja heidän lellikkinsä

  Big Win in Syria: US Avoids Headache, Turkey Secures its Border, Russia Brokers Peace
  The only losers are the CIA and their pets
  Pepe Escobar

  Syyrian jälleenrakentaminen voi maksaa jopa 200 miljardia dollaria.
  Damaskos on jo tehnyt erittäin selväksi, että Yhdysvallat ja EU eivät ole tervetulleita.
  Kiina tulee olemaan eturintamassa yhdessä Venäjän ja Iranin kanssa; tämä on hanke, joka seuraa tarkkaan Euraasian integraatiokirjaa – kiinalaisten tavoitteena on elvyttää Syyrian strategista asemaa muinaisessa silkkitie hankkeessa.

  Rebuilding Syria
  The reconstruction of Syria may cost as much as $200 billion.
  Damascus has already made it very clear that the U.S. and the EU are not welcome.
  China will be in the forefront, along with Russia and Iran; this will be a project strictly following the Eurasia integration playbook — with the Chinese aiming to revive Syria’s strategic positioning in the Ancient Silk Road.

  As for Erdogan, distrusted by virtually everyone, and a tad less neo-Ottoman than in the recent past, he now seems to have finally understood that Bashar al-Assad “won’t go,” and he must live with it. Ankara is bound to remain imvolved with Tehran and Moscow, in finding a comprehensive, constitutional solution for the Syrian tragedy through the former “Astana process”, later developed in Ankara.

  The war may not have been totally won, of course.
  But against all odds, it’s clear a unified, sovereign Syrian nation is bound to prevail over every perverted strand of geopolitical molotov cocktails concocted in sinister NATO/GCC labs. History will eventually tell us that, as an example to the whole Global South, this will remain the ultimate game-changer.
  https://russia-insider.com/en/politics/big-win-syria-us-avoids-headache-turkey-secures-its-border-russia-brokers-peace/ri27791

  Game Over, Neocons: A Stable Middle East at Last, Thanks to Putin
  Tom Luongo
  Peace in the Middle East is coming at us fast and we’re going to have Russian President Vladimir Putin to thank for it.
  https://russia-insider.com/en/politics/game-over-neocons-stable-middle-east-last-thanks-putin/ri27794

  • ”…huomauttaa esimerkiksi George Sorosin kuvailleen, kuinka Kiinan on oltava osana prosessissa uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi.”

   Soros tuossa videossa näyttää kosiskelevan Kiinaa kaveriksi omiin kuvoihinsa. Eiköhän Kiina kulje silti omaa tietään eikä ’valuutta-terroristi’ Soroksen rahoittamaa multi-kulti polkua jolla mies tuhoaa (kalergisoi) Eurooppaa.
   Se polku ei taida kiinalaisiin purra eikä maahan ole pakolaisvirtaa kuten EU:hun. Siellä ei kaivata ulkomaista ’asiantuntijatyövoimaa’ kuten meillä.
   Pikemmin taitaa käydä niin että Soros jää ruikuttamaan rannalle kun kiinalaisten mallissa ei hänen kaltaisiaan tarvita.

  • Tässä vaan oletuksena on, että Kiina ja Venäjä tulisivat olemaan parempia kuin USA nyt ja että USA:n tappio olisi yhtä kuin globalistien tappio.

   Jon Rappoport esittää artikkelissaan vähemmän mairittelevaa kuvaa Kiinasta:

   http://alt-market.com/index.php/articles/3962-china-the-nba-and-the-massive-face-of-globalism

   And if you really believe the situation in America is no better than the system in China, even with the amount of censorship alive and well in America, even with the rigging of this economy, try an experiment. Move to China and start publishing articles relentlessly critical of the government there. See what happens. Be sure to leave a copy of your last Will and Testament at home.

   Why did the Rockefellers want to open up China trade with the West those many years ago? … The Rockefellers favored China because they LIKED China’s system. Massive top-down control. Absolute censorship. Violent repression. Mind control. Thus, a way to own and direct huge numbers of people and pacify them through fear and terror. Decade after decade. A GOOD MODEL FOR THE WORLD.

   Ja Smith jatkaa:

   China is a nightmare world on a scale not yet seen in the US. We are on the same path, but there is really no comparison in terms of sheer government dominance. The Chinese government gets away with invasion and ethnic cleansing (Tibet), forced reeducation camps (various religious groups and political outliers), as well as a massive social credit system which controls every aspect of each person’s life on a daily basis. Barely a word of public criticism is spoken in China on these issues.

   Rappoport saying China is corrupt is not the same thing as Rappoport saying the US government is ”good”.

   There is NO better or worse side. They are both corrupt puppets of the globalist cabal. China is playing its role in the NWO just as the US is. The difference between the US and China is 10 years – that’s it. China is the intended future of the US, but in the case of the American people, we actually represent a legitimate threat to the globalists; the Chinese people do not.

   Vaikka Kiina ei ole toistaiseksi sotinut ympäri maailmaa amerikkalaisten tavoin, on kiinalaishallituksen toimissakin paljon kritisoinnin aihetta. Ja siinä missä USA:ssa sentään vielä on mahdollista kritisoida vallanpitäjiä, ei se Kiinassa tunnu olevan ollenkaan suotavaa. Onhan se ensimmäisenä maana ottamassa käyttöön sosiaalisen luottopisteytyksen järjestelmääkin. Tämän vuoksi globalistit näkisivät sen ihanteellisena mallina tavoittelemalleen maailmanjärjestykselle ja Smithin uskomus on, että Yhdysvaltojen aseman horjuminen ei olisi ollutkaan heille täysin arvaamaton asia ja valtava virhe, vaan Kiinan ja Venäjän vaikutusvallan kasvattaminen tulevaisuudessa olisi jopa tarkoituksellista:

   Some theorists (primarily Paul Craig Roberts followers) simply assumed Iraq and Libya were about oil and the petrodollar and the continued hegemony of the ”evil American empire”, but in reality there is FAR more going on. The most recent destabilization of the Middle East and the Arab Spring was made possible by the Iraq and Libyan invasions. This has contributed to the LOSS of US dominance in the region and ensured the rise of Eastern influence (Russia and China).

   It has not secured US influence, it has done the opposite.

   So we have to ask ourselves, was that by accident, or by design?

   http://alt-market.com/articles/3316-saudi-coup-signals-war-and-the-new-world-order-reset

   Paljon yhteyksiä IMF:n, BIS:n, Goldman Sachsiin ynnä muihin Kiinalla ja Venäjälläkin on. Ja esim. Rothschildin pankki omien sanojensa mukaan omaa hyvät yhteydet Venäjän hallitukseen ja korkean tason toimijoihin sekä mainitsee tarjonneensa neuvojaan ”monissa maan suurimmissa, monimutkaisimmissa ja ennakkotapauksina toimineissa liiketoimissa”. Goldman Sachsin ekonomisti oli suunnittelemassa BRICSiä ja Kiina ja Venäjä ilmaisseet tukevansa IMF:n valuuttakoria, jonka Smith näkee yhtenä askeleena globalistien kaavailemalle maailmanvaluutalle.

   Kaikilla on toki oikeus omiin näkemyksiinsä, enkä halua niitä vähätellä, mutta kyllä itse pysyn edelleen melko skeptisenä Venäjän ja varsinkin Kiinan suhteen.

   • Vaikea sanoa mikä totuus on. Oma maailmankuvani rakentuu enemmän Kiinan ja Venäjän varaan ja saatan olla joissakin asioissa liian optimistinen.
    Mutta tämä läntisen ’arvoyhteisön’ kasvava moraalinen mataluus ja kyvyttömyys luoda muuta kuin soroksien ja epsteinien kaltaisten perverssien ja psykopaatti pedofiilien maailma on helppo vaihtaa idän tarjoamaan terveempään malliin.
    En tiedä onko raha tässä ollenkaan ratkaiseva asia. Sitähän voidaan käyttää viisaammin kuin keräämällä se näiden psykopaattisten ja tuhoavien itseään täynnä olevien ’soroksien’ taskuun. Kova haaste se joka tapauksessa on sikäli ettei muodostu eliitin epäjumalaksi kuten meidän sionisti-rappareiden johtamassa maailmassa.
    Idän puolesta puhuu sekin että siellä psyko- ja sosiopaattisen aineksen, joka lännessä on miehittänyt kaikki tärkeät virat ja johtaa kapitalistista ryöstötaloutta, määrä väestöstä on alhaisimpia maailmassa.

    Toistaiseksi ainakin se tieto ,mikä monen noissa maissa asuvien ja pitempään oleskelleiden länsimaalaisten kautta (siis HUOM! ei v-median) noista maista välittyy lupaa jotain parempaa kuin se mitä rikolliseen kaaokseen ja perikatoon ajautuva sosiopaattinen länsi tarjoaa.

   • Tällainen artikkeli löytyi ja se tukee aika vahvasti Kiinan toimintaa — tuskin on pelkkää propagandaa vaan asioihin perehtyneen tekstiä

    China’s Congresses in Action
    Data-Driven Democracy
    GODFREE ROBERTS
    Imagine that, instead of hiring eloquent amateurs, we hired professionals–sociologists, statisticians, political scientists, economists–and told them to create solutions to our problems identified by publicly conducted surveys. Then they should support state and local governments to implement policy solutions, track public satisfaction with them for a few years and discard failed policies. California would probably try Canadian medicare and if their medical bills fell fifty percent and Californians showed a three year gain in healthy life expectancy, we’d elect a thousand volunteers and send them–all expenses paid–to Washington so they could audit the results and pass legislation.
    That’s what China does and it’s why their democracy resembles Proctor & Gamble more than Pericles of Athens.

    “Democracy is not only defined by people’s right to vote in elections but also their right to participate in political affairs on a daily basis. Democracy is not decoration, it’s for solving people’s problems.” Like Capitalism, Democracy is a tool in China, not a religion. … And The New York Times’ Tom Friedman says wistfully, “If we could just be China for one day we could actually authorize the right decisions.” … Former President Hu Jintao, who formalized Trial Spots, wisely observed that there’s more to the process than meets the eye, “Taking from each according his ability and giving to each according to his need requires democratic rule of law, fairness and justice, honesty and fraternity, abundant energy, stability, orderliness, harmony between people and the environment and sustainable development.” … Words to ponder.

    Huono suomennus, osin koneen tekemä
    Kuvittele, että sen sijaan, että palkkaamme kaunopuheisia amatöörejä, palkkasimme ammattilaisia ​​- sosiologeja, tilastotieteilijöitä, poliittisia tutkijoita, taloustieteilijöitä – ja vaadimme heitä luomaan ratkaisuja ongelmiin, jotka ilmenevät ja havaitaan julkisesti suoritetuissa tutkimuksissa.
    Sitten heidän olisi tuettava valtiota ja paikallishallintoja toteuttamaan poliittisia ratkaisuja, seurattava kansalaisten tyytyväisyyttä niihin muutaman vuoden ajan ja hylättävä epäonnistuneet politiikat.
    Näin Kiina toimii.

    ”Demokratiaa ei määritellä vain ihmisten äänioikeutena vaaleissa, vaan myös heidän oikeutena osallistua poliittisiin asioihin päivittäin. Demokratia ei ole koristus, vaan ihmisten ongelmien ratkaisemista.”
    Kuten kapitalismi, demokratia on väline Kiinassa, ei uskonto.
    … Ja New York Timesin Tom Friedman sanoo toiveikkaana: ”Jos voisimme vain olla Kiina yhden päivän, voisimme todellakin löytää ja hyväksyä oikeat päätökset.”
    … Entinen presidentti Hu Jintao havaitsi viisaasti, että prosessi on enemmän kuin se minkä silmä näkee: ”Jokaiselta hänen kykynsä mukaan ottaminen ja jokaiselle tarpeiden mukaan antaminen edellyttää demokraattista oikeusvaltiota, oikeudenmukaisuutta ja reiluutta, rehellisyyttä ja veljeyttä, runsaasti energiaa, vakautta, järjestystä, ihmisten ja ympäristön välistä harmoniaa ja kestävää kehitystä. . ”
    …… Sanoja mietittäväksi. Ja yllättäen Kiinasta, Lännen suurelta syntipukilta
    http://www.unz.com/article/chinas-congresses-in-action/

   • Olen samaa mieltä Mika Salmen kanssa: on syytä olla skeptisenä Venäjän ja varsinkin Kiinan suhteen. Tässä on vain muutama syy epäilyksiin:

    ”China, The NBA And The Massive Face of Globalization

    Zbigniew Brzezinski co-founded the Trilateral Commission with David Rockefeller in 1973. When Brzezinski became National Security Advisor to President Jimmy Carter, his signature achievement was to bring China onto the world stage.

    Furthermore, he spoon-fed the doctrines of Technocracy to China to create a super-power that would ultimately dominate everyone and every thing. This was the Trilateral’s so-called New International Economic Order, aka Globalization, aka Technocracy. Today, China is asserting its power to force subservience from everyone in sight, including the United States….”
    Koko artikkeli: https://www.technocracy.news/china-the-nba-and-the-massive-face-of-globalization/
    *

    ”Total Surveillance Society
    Big Bro: No Internet Surfing In China Without First Scanning Face

    China has applied the “no person left behind” mentality to its all-controlling Social Engineering: It will now be illegal to get access to the Internet without having your face scanned into the national database…”

    Koko artikkeli: https://www.technocracy.news/big-bro-no-internet-surfing-in-china-without-first-scanning-face/
    *

    ”Bots Reign: 88% Of Chinese Workers Trust More Than Human Boss

    The road to scientific dictatorship, aka Technocracy, is paved with AI systems that tell humans what to do, how to do it and when to do it. Apparently, Chinese workers like it this way.

    The author of Brave New World, Aldous Huxley, said, “A really efficient totalitarian state would be one in which the all-powerful executive of political bosses and their army of managers control a population of slaves who do not have to be coerced, BECAUSE THEY LOVE THEIR SERVITUDE.”…”

    Koko artikkeli:https://www.technocracy.news/bots-reign-88-of-chinese-workers-trust-more-than-human-boss/

    • Voithan olla samaa mieltä mutta mitä sillä on väliä?
     Joka tapauksessa Länsi tuhoutuu ja ajautuu perikatoon, sille me ei voida mitään. Eikä se ole edes mikään suuri vahinko kun näkee miten mätä tämä anglo-sionistinen ’rotsild-imperiumi’ on.
     Ei se ansaitse säilymistään jotavana kulttuurina.
     Eikä me voida mitään sillekään että Kiina ja Venäjä ovat ne moraaliltaan terveemmät maat joiden varaan uusi voi pääosin juuri siksi rakentua.
     Toivotaan että ne hoitavat homman paremmin kuin r-i:n itsensä ylentäneet psykopaatit.

     • Mm. em. viittaamani artikkelit viittaavat vahvasti siihen, että ainakaan Kiinan kommunisti-/kapitalisti-johdolla ei ole mitään moraalia.

      Nykyinen teknokraattinen Kiina on pitkälti Rockefellerin ja hänen Trilateraalisen komissionsa tuella pystytetty jo melko puhtaasti orwelilainen diktatuuri-monsteri. Rockefelleriä voisi myös sanoa kasaarijuutalaisen johtavan sionisti Rotschildin aisapariksi heidän ajaessaan maailmaa kohti NWO:ta À la carte Rockefeller:

      “The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government combining supercapitalism AND COMMUNISM under the same tent, all under their control. … Do I mean conspiracy? Yes I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and INCREDIBLY EVIL IN INTENT.”
      ~ Larry P. McDonald
      U.S. Congressman, 1976, killed in the Korean Airlines 747 that was shot down by the Soviets
      in “Introduction” to The Rockefeller File, by Gary Allen (1975)

     • Asiasta eivät kaikki ole samaa mieltä maailmalla.
      Teot puhuvat ja vain niihin voi luottaa. Panettelua on paljon liikkeellä.

    • Eiköhän nämä pojat vielä päihitä Kiinan ”Total Surveillance Society”n rakentamisessa

     Big Tech Oligarchs’ Best Tool for Censoring the Internet: The Jewish ADL
     The so-called ”Anti-Defamation League,” like every Jewish interest group, doesn’t practice what it preaches. In fact, the ADL under CEO Johnathan Greenblat is one of the main organizations working to slander its political enemies and to censor free speech online. Their cause? As usual, securing Jewish ethnic interests.
     Ahab (National Justice)

     https://russia-insider.com/en/big-tech-oligarchs-best-tool-censoring-internet-jewish-adl/ri27797

 3. Valhettahan tuo Syyrian konflikti on ollut tulvillaan
  ”Smith katsoo itäisten valtioiden yhdessä joidenkin eurooppalaisten elementtien kanssa tulevan olemaan suuremmassa roolissa ja huomauttaa esimerkiksi George Sorosin kuvailleen, kuinka Kiinan on oltava osana prosessissa uuden maailmanjärjestyksen luomiseksi.”

  Tuosta Soroksen roolista olikin jo yllä puhe.
  Vielä sen verran että kuinka mies, joka tukee rahoillaan Illuminaatin hanketta maailman väestön likvidoimiseksi kymmenes osaan nykyisestä voisi saada Kiinalta tukea hankkeilleen?
  Eiköhän ole sula mahdottomuus että Kiina olisi valmis harventamaan kansansa väkiluvun muutamaan sataan miljoonaan.

  Varmaan monet eurooppalaiset valtiot – toisin kuin me – ovat huolissaan näiden ’nwo-soroksien’ tuhosuunnitelmista ja kallistumassa itään päin mutta USA/Israel ikeen alla oleva EU tekee kaikkensa jottei liikaa lämpenemistä pääsisi tapahtumaan.

 4. > Smith spekuloi voivan olla alkusoittoa jopa
  > Naton alasajolle

  Jostain luin, että NATOn sääntöjen mukaan jäsenvaltioiden on pakko tarjota sotilaallista apua Turkille, jos sen joukkoja vastaan hyökätään Syyrian alueella.

  • Turkki ei kuitenkaan saanut kurdikaupunkeja haltuunsa vaan niiden välistä autiomaata kun assadin joukot otti ne haltuunsa ja nyt turkin ja venäjän sopimuksen mukaan syyria hoitaa myös rajavartioinnin kurdien alueella ja venäjä ja turkki valvoo myös turkin havittelemaa suojavyöhykettä eli kurdisiviilit pääsee takaisin kotiinsa. Asian varmasti olisi voinut hoitaa neuvottelemallakin ennen hyökkäystä Syyrian kanssa mutta sulttaani erdogan halusi ensiksi tapattaa miehiään joka voi kostautua vaaleissa.

 5. Turkin ja Venäjän sopimukseen ei Assad tunnu olevan tyytyväinen ainakaan Turkin osalta mutta on varmasti paras mitä on saatavissa mutta siitä puuttui kysymys saako kurdisiviilit palata kotiinsa. Myös kurdit on tyhjentäneet joitain arabiasutuksia eikä niiden paluumuuttoakaan mainita. Toivottavasti Turkin ja Venäjän yhteispartionti rajalla on väliaikaista ja Syyrian rajavartiosta saa sen lopulta valvontaansa ja se on pitkällä tähtäimellä kestävin ratkaisu koska vieraan valtion partionti varmasti Syyrian alueella ajan myötä aiheuttaa myös konfliktin maiden välille.
  Turkki ei varmasti luovu NATOn jäsenyydestä koska sen tuella se saa kuritettua kurdeja ilman että kukaan siihen puuttuu.

 6. Suurvaltojen sanaan ei voi luottaa. Se on ainakin selvää.

  Siis… miksi nuilla valehtelijoilla & rikollisilla on edelleen VETO oikeus YK:ssa?

 7. Ainoa tie rauhaan Lähi-idässä on sionistien miehitysjoukkojen häipyminen Jerusalemista ja palestiinalaisten kysymyksen ratkaisu (Khomeini)
  USA:n sionisti neokonnat ’pakottivat’ Trumpin N-yahua tukevien suur-Israel imperium haaveiden taakse mitä muslimi arabit tuskin koskaan tulevat hyväksymään

  Revisiting the Win-Win-Win-Win Outcome in Syria
  THE SAKER
  … The only way for the long suffering Middle-East to finally live in peace again would be for the Zionist “occupation regime over Jerusalem to vanish from the arena of time” to use the famous, and often mistranslated, words of Ayatollah Khomeini.
  The current Iranian Supreme leader also clearly spelled out the only manner in which the Palestinian question can be solved peace will be achieved in the Middle-East:

  “The Islamic Republic’s proposal to help resolve the Palestinian issue and heal this old wound is a clear and logical initiative based on political concepts accepted by world public opinion, which has already been presented in detail.
  We do not suggest launching a classic war by the armies of Muslim countries, or throwing immigrant Jews into the sea, or mediation by the UN and other international organizations. We propose holding a referendum with [the participation of] the Palestinian nation.
  The Palestinian nation, like any other nation, has the right to determine their own destiny and elect the governing system of the country.”

  Both Iranian leaders are absolutely correct. There shall never be peace in the region as long as a crazed racist regime which has only contempt for the rest of the planet continues its slow motion genocide of the indigenous population of Palestine.

  In the meantime, now that Syria, Russia, Iran, the Houthis, Hezbollah and the Shia forces in Iraq have successfully shown Uncle Shmuel the door out of Syria, the last Israeli plan (a “plan Z” perhaps) has now collapsed along with any hopes of creating an independent Kurdistan.

  Israel is in no condition to take on such a powerful coalition. I would argue that even the US cannot win against this force, even if it still is capable of triggering a bloodbath (just like the Israelis did in 2006).

  Of all the strategic collapses we have seen under the Obama and Trump presidencies, the loss of influence in the Middle-East is probably the biggest one of them all. This is a very positive development for the region and for the world. Now let’s just hope that whoever makes it into the White House in 2020 will understand that this is a done deal and will not try to make “the Empire great again” and reverse that course as any such attempts will result in a major regional war.

  PS: here is a video of the “best military in history” being pelted by stones and veggies by disgusted Kurds while the US forces evacuate in a hurry. Really says it all, doesn’t it? Feel the love 😉

  It also appears that the same sentiment is shared by the Iraqis who are now trying to take legal action to finally also give the boot to Uncle Shmuel, see here: https://www.rt.com/news/471645-iraq-pleads-un-help-us-troops/

  Again, feel the love, the respect and the (lack) of fear 🙂

  http://www.unz.com/tsaker/revisiting-the-win-win-win-win-outcome-in-syria/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here