Rahat ja henki! Hyvinvointivaltioiden kuolema

Ideologiakuplasukupolvi on ajanut enemmistön vaikeuksiin kiellettyään arkitodellisuuden.

43

Varoitusmerkki: Ralf Schulze (CC BY 2.0). Kuvankäsittely: Vesa Raiskila

Katselin tällä viikolla ruotsalaisen, Jellybean Gen -nimellä esittäytyvän nuoren tubaajan ”Mitä Ruotsissa oikeasti tapahtuu, Greta” -vlogia Ruotsin tilanteesta maaseudun haja-asutusalueella asuvan nuoren naisen näkökulmasta. Pohjoismaissa, kerrostalossa kasvaneena, maalle 17 vuotta sitten muuttaneena vanhempana naisihmisenä voin samaistua moneen kohtaan, jotka Jellybean nostaa esille.

Ilmastonmuutoksen varjolla

Hänen kokemuksessaan ympäristönsuojelijoina esittäytyvät puolueet haluavat nostaa polttoaineiden verotusta ilmastonmuutosta tekosyynä käyttäen, huomioimatta lainkaan sitä että maaseudulla on useimmissa kotitalouksissa pakko olla kaksi autoa, jotta lapset saadaan kouluun ja vanhemmat pääsevät työpaikalleen, joka on usein yli 50 kilometrin päässä. Bussia, joka ei kulje, ei voi käyttää; bussiliikennettä ei ole, Jellybean sanoo.

Pitää paikkansa myös Suomessa. Siksi meillä on koulukyydit ja kelataksit.

Paikkakunnalla, jossa asun, koulumatka mitataan postilaatikolta, ei kotipihasta. Postin kaksi kertaa vuodessa toistuvan henkilökunnan vähennystarpeen jäljiltä postilaatikot on monilla perheillä siirretty isompien teiden varteen yli 10 kilometrin päähän kotipihasta. Postilaatikolta on yleensä vielä matkaa koulutaksipysäkille.

Vanhemmat eivät mielellään jätä lapsia näille pysäkeille, koska susia ja karhuja on liikkeellä ja taivas on hämärä, mennen tullen. Ja sitten ovat ne ihmishahmoiset saalistajat. Joten monet vanhemmat ajavat pari kertaa päivässä 20–100 km ylimääräisen lenkin lastensa turvallisuuden takia. Vanhemmille ylimääräisiä kuluja ajamisesta, lapsille kohtuuttoman pitkät koulupäivät, ilmaan vältettävissä olevaa pakokaasua.

Pakollinen ajaminen ei vähene, vaikka polttoaineen hinta nousee. Jääpähän vain vähemmän rahaa kaikkeen muuhun. Raha ei kierrä taloudessa = taantuma.

”Paniikin profeetta” Greta Thunberg ilmestyi juuri sopivasti kampanjoineen, Jellybean toteaa, kun veroja halutaan nostaa ja piilottaa todelliset ongelmat ilmastonmuutospuheeseen.

Kuluttajahinnat nousevat, koska yrittäjien on pakko siirtää uuden veron ja muun tuhon kustannukset tuotteidensa hintoihin, oman toimeentulonsa takia.

Elinkustannusten nousun (kuten sähkön siirtohinnat ymv) takia Saksassa, taantumassa ajelehtivassa ”Euroopan talousveturissa”, vanhuksilla ei enää ole varaa lämmittää asuntojaan, raportoi Der Spiegel. Moniko vielä paleltuu, kun IMF:kin pelastaa ilmastoa hinnankorotuksilla?

Muistan 1980-luvun reissuilta Isoon-Britanniaan, että siellä oli jo silloin kadulla kerjääviä eläkeläisiä, koska lääkkeiden jälkeen raha ei riittänyt perustarpeisiin. Margaret Thatcher oli tuolloin alkanut ympätä reaalitalouden maailmaan tihkuteorian mukaisia oppeja; varakkaiden ja rikkaiden verotuksen keventäminen parantaa köyhien elämänlaatua.

Myös Ruotsissa vanhukset palelevat, koska kunnat säästävät lämmityskuluissa. Lisäviltteihin ehkä investoidaan. Joissain kunnissa vanhuksille ei ole enää varaa tarjota lämmintä ruokaa. Kulttuurin, sivistyksen, yhteiskunnan taso kuitenkin mitatataan silläkin, miten se pitää huolta haavoittuvimmista jäsenistään. Niin mitataan myös tehdyn politiikan laatu.

Kielletty aihe

Yksi syy erinäisiin arjen vaikeuksiin Ruotsissa on Jellybeanin mukaan maahanmuuttopolitiikka, jossa ei ole realismin häivääkään. Jellybean nostaa esiin Ruotsin tilastokeskuksen julkaisemat luvut: Ruotsiin vuonna 2015 tulleista 163 000 tuhannesta maahantulijasta on työllistynyt 16 000 henkilöä, loput ovat ruotsalaisten elätteinä. Kahdeksan kymmenestä kunnasta, jotka ottivat eniten maahanmuuttajia, johtavat nyt alijäämä- ja työttömyystilastoissa. Ruotsi haluaa pelastaa maailman köyhät tuomalla heidät Ruotsiin vaikka palaisi itse siinä prosessissa, toteaa Jellybean.

Samaan aikaan kun feministihallitus puuhastelee sellaisten aiheiden kanssa kuin sukupuolineutraalit wc:t ja sukupuolineutraalius, naiset ja lapset kärsivät, Jellybean sanoo. Raiskausten, muiden seksuaalirikosten sekä muiden väkivaltarikosten määrä Ruotsissa on noussut. Ruotsin poliisin tilastoinnin mukaan tänä vuonna oli heinäkuuhun mennessä tapahtunut 120 pommi-iskua.

Norjan ja Tanskan tilastotietojen antama kuva on yhtenevä Ruotsin kanssa. Vapaa liikkuvuus tuo sen kyllä Suomeenkin.

Tiedoksi hallitukselle: Täytin lapseni kanssa koulun terveyskyselylomaketta. Kysyin häneltä ”No niin, mitäs merkitään sukupuoleksi. Oletko tyttö, poika vai muu? Poikani purskahti nauramaan. Hetken päästä hänen ilmeensä muuttui, ”Eiks se ollutkaan pilaa! Voi Juma! Kysytäänkö siellä oikeesti sellaista? Vastasin myöntävästi. ”Mä oon aina ollut poika. Mikä aikuisia oikein vaivaa?”

Ruotsissa on antelias sosiaaliturva, Jellybean sanoo. Mutta se vuotaa verta, sillä veronmaksajat eivät pysty elättämään ryhmää, joka ei anna mitään takaisin.

Mutta tällaisista, ruotsalaisten päivittäistä elämää koskevista asioista ei saisi keskustella, hän toteaa.

Sukupuolineutraalille WC:lle lanseerattu merkki, jota Helsinki kaikille -projektissa ei Vesa Raiskilan saaman tiedon mukaan otettu käyttöön, koska kaikki ihmisryhmät eivät luultavasti olisi ymmärtäneet merkkiä.

Kun jankutamme vihapuhe-rasisti-natsi ja panikoimme ilmastonmuutoksesta, voimme samalla olla keskustelematta siitä, millainen naisten ja lasten todellinen asema on joissain etnisissä ja uskonnollisissa ryhmissä, ml. kristilliset lahkot. Millainen on naisten ja lasten asema ruotsalaisessa — tai suomalaisessa —  yhteiskunnassa, joka ei enää tarjoa suojaa väkivallalta? Pohjoismaissa sentään oli naisrauha jo viikinkiaikoina. Tilanne pahenee sillä aikaa kun yritetään teeskennellä, että ihan kaikki muu on akuutimpi tapaus.

Vierailin monietnisessä VOKissa pari päivää. Paikan vastuuhenkilö kertoi, että heidän on ollut pakko majoittaa erilaisia etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä mahdollisimman kauas toisistaan ja organisoida ruokailut eri ajoiksi, sillä muuten tulee tappeluita. Tanskassa oli hiljattain turkkilaisten ja kurdien isonpuoleinen lähikontakti.

Aihetta pitäisi lähestyä myös siitä näkökulmasta, parantaako hallitsematon, heikosti kontrolloitu maahanmuutto maassa jo olevien, integroituneiden ja/tai sekulaarimuslimien ja muiden etnisten ryhmien  turvallisuudentunnetta, kun maahan päästetään seulomatta juuri sitä porukkaa, jota he aikoinaan lähtivät kotimaistaan pakoon.

Kerta kieltojen päälle

Tätä keskustelua pitäisi käydä myös Suomessa, asiapohjalta. 

Puolueista ainoastaan perussuomalaiset olisivat — ehkä — halukkaita teettämään laajan, puolueettoman tutkimuksen massamaahanmuuton ja kotiuttamisen kustannuksista ja koko ruljanssista koituvista kokonaisvaikutuksista, yhteiskunnan joka sektorilla. Mutta kaikki me tiedämme, että perussuomalaisten teettämänä siihen ei saa edes vilkaista tai on natsi ja rasisti.

Paikallinen yrittäjä tarjosi maahanmuuttajanaiselle vakinaista työtä. Nainen kieltäytyi työstä, koska uskonnon takia hän ei saa puhua vieraille miehille ilman perheen miespuolisen edustajan lupaa, eikä työ ollut sellainen, että joku suvun mies olisi voinut olla mukana työvuorojen aikana myöntämässä puhelupia. Kuinka todennäköisenä pidätte, että nainen koskaan työllistyy? Tai integroituu Suomeen omaksuen tasa-arvoperiaatteen?

Syyrialaisen tuttavaperheemme suomea puhuva isä kertoi, että oli hakenut työlupaa, koska halusi töihin. Kela kielsi. Isän tulee ensin integroitua, vasta sitten saa mennä työhön.

Ystäväni kertoi tällä viikolla, että muuan tuore tulokas, 15-vuotias syyrialaispoika oli huostaanotettu lastensuojelun toimesta. Hän oli väittänyt äitinsä ja veljensä hakkaavan häntä. Poika oli jostain, jotenkin,  saanut sen käsityksen, että sitten sosiaalitoimi antaa hänelle oman asunnon ja rahaa pankkitilille, ja hän voi elää miten haluaa. Äidin mielenrauhan takia toivon, että luulot karistanut poika pääsee kotiinsa pian.

Muuan somali mietiskeli saavansa nykyisestä vuorotyöstään noin 50 euroa enemmän kuin hän saisi suoraan sosiaalitoimesta, todeten kuitenkin olevansa enemmän sellainen tekevä luonteeltaan, joten hän pysyi töissä. Pakko ollakin tekevä luonteeltaan, töihin kannustava osa, se viiskymppinen, on olematon. Ostovoimaltaankin.

En pilaile. Kaikki nämä tarinat ovat tosia, vaikka ne eivät ole millään muotoa koko totuus maahanmuuttoon liittyvistä asioista. Osa totuutta on sekin, että ”Syyrian pakolaisten” mukana saimme irakilaisia sotilaskarkureita, ISIS-taistelijoita, suomalaisella sosiaaliturvalla sukunsa Afrikassa elättäviä, sarjaraiskaajia, lapsen raiskaajia, kunniaväkivaltaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta.

Olemme saaneet myös aivan aitoja monen alan osaajia. Kaikki nuo ihmiset — lääkärit, sairaanhoitajat, arkkitehdit, lingvistit jne — ovat osa kokonaiskuvaa.

Voisimmeko alkaa suhtautua tulijoihin yksilöinä, joilla on omat hyvät ja pahat puolensa, ja kohdella heitä tekojensa mukaan? Tasa-arvoisina eikä suojatteina. Sen jälkeen esimerkiksi raiskaustapaukseen uskallettaisiin suhtautua väkivaltaisena rikoksena; voisimme lakata teeskentelemästä, että varsinainen pulma on raiskaajan ihmisoikeudet.

En usko, että GCM-sopimuksen allekirjoittanut Suomi on ottanut huomioon kaikki tällaiset yhteiskunnan eri sektoreilla vaikuttavat seikat alijäämäisissä budjeteissaan ja alihankintana tuotetuissa kotouttamisprojekteissaan.

Ruotsi suunnittelee nostavansa eläkeikää 70 vuoteen. Kuinkahan suuri osa Ruotsin poliisivoimista alkaa jälleen katsella mahdollisuuksia alanvaihtoon?

Sisällissodankäyntiä

Olemme edellä luetusta voineet päätellä, että Ruotsissa on tosiasiassa meneillään ns. matalan intensiteetin sisällissota, jonka Ruotsi on jo hävinnyt: terve valtio ei voi sallia tontillaan alueita, joissa ei noudateta valtakunnan lakia. Feministihallitus ei kuitenkaan halua, että asiasta puhutaan.

Voidaan myös sanoa, että Ruotsissa ja Suomessa hallitus käy sisällissotaa enemmistöä vastaan politiikan keinoin.

Polttoaineveron korotus iskee ruokaturvallisuuteen. Karja-, maito- ja viljatilalliset ovat jo muutoinkin ahtaalla niin byrokratian kuin alhaisten tuottajahintojen takia. Moni tilallinen lopettaa, koska yrittämisen kulut kasvavat tuloja suuremmiksi. Suomen elintarvikeomavaraisuus, joka toimii turvatekijänä kriisiaikoina, lakkaa. Hyvästit lähiruoalle. Tuo isku koskee meihin kaikkiin.

Toki ulkomailta voidaan ostaa palmuöljytettyjä, lentokuljetettuja vegaanieineksiä, mutta ostamiseen tarvitaan rahaa. Mitä annetaan vaihdossa? Kaivostoiminnasta me jo maksamme ulkomaisille yrityksille. Annetaanko vedet ja subventoidaan pullovesitehtaille velkaraharahalla pullottamisen tuotantokustannuksia ja kuljetuskuluja, ja riemuitaan kun Suomi-brändi taas koheni?

Lätkäistään kaiken päälle vihreä kulutusvero, energiaankin, sekä ilmastovero, ja kuluttajahinnat nousevat samalla kun palkkoihin kohdistuu taas kilpailukykyä parantavia leikkauspaineita; vähennetään taloudessa kiertävän rahan määrää entisestään, aiheutetaan leikkauksilla taantuma.

Leikataan lisää köyhiltä, että voimme täyttää kansainväliset humanitääriset velvoitteemme…

Kreikka I, II, III ja IV. Pankkituki. Velkakriisi. Finanssikriisi. Talouskuri. Kiky ja aktiivimalli. Verokeitaat. Vakuutuskuoret. Kuoriyhtiöt. Aggressiivinen verosuunnittelu. Taloussodankäynti. Leikataan lisää, ettei rahajärjestelmä kaadu pankkien kasinopeleihin.

Leikkaukset. Puoluetuki. Lastensuojelun ja vanhustenhoivan tilanne: lapset saavat ostohoivaa vaikka eivät halua, vanhukset eivät saa hoivaa mutta laskun kyllä.

Yritysrahoitteiset vaalikampanjat. Energian hinta. Vihreä energia. Päästökauppa. Lainsäädäntö. Pay to play.

”Vapaakauppa”sopimukset. Kansallisomaisuuden myynti…

Uutisia selaillessani huomasin, että australialaiset mediat ovat ryhtyneet vastustamaan hallituksen harjoittamaa mediasensuuria. Australiassa on yli 60 erilaista lakia, joilla hiljentää tutkiva journalisti julkaisemasta löydöksiään hallituksen laittomuuksista. Nauroin erästä kommenttia, jossa todettiin Australian olevan maailman sensuroiduin demokratia. Mikä sellainen on, sensuroitu demokratia? Suomessa on Mediapooli, ”toimittajan näkökulma” ja hybridiosaamiskeskus. Vihapuhe-näytösoikeudenkäynnit. Kyllä meilläkin osataan.

Hallitukset työskentelevät tavallisen ihmisen etuja vastaan. Enemmistöä vastaan. Niitä, jotka haluavat ihan normiasioita: työn, oman yrityksen, perheen, hieman lomaa silloin tällöin. Turvallisen ja vakaan yhteiskunnan.

Muunlaisiin johtopäätöksiin on vaikea tulla elettyään ”vastuullisen politiikan” seurausten kanssa kymmeniä vuosia.

Rankka väite, jonka oikeellisuutta voi jokainen miettiä käydessään läpi niitä hallitusten päätöksiä, joihin on ollut tyytyväinen. Jos saa mieleensä yhtään.

Vain tasapainoinen yhteiskunta on elinkelpoinen pitkällä juoksulla.

43 KOMMENTTIA

 1. ”Annetaanko vedet ja subventoidaan pullovesitehtaille velkaraharahalla pullottamisen tuotantokustannuksia ja kuljetuskuluja, ja riemuitaan kun Suomi-brändi taas koheni?”

  Veden pullottaminen olisi ehkä Suomen yksi parhaista kansainvälisistä bisneksistä ja helpoimmista luonnonvaroista hyödyntää ilman suurta negatiivista ympäristövaikutusta. Meillä vedetään tuhansia litroja per henkilö sellaista vettä vessanpöntästä sinunkin paskasi mukana alas, josta maksettaisiin isot rahat juoma- ja peseytymisvetenä muualla maailmassa. Ajattele, että jokaisella VESIvessanvedolla, jota sinunkin kusesi ilmeisesti tarvitsee vuorokaudessa useita, juotettaisiin joku rikas saudiarabialainen pullovedelle.

   • se on käytännössä pohjavesipumppausta alueella jossa on infra kohtuullinen, ja sellaisella alueella on sillä vedellä myös muita ottajia. Vientikuluja ajatelleen alkuhinnan pitää olla alhainen eli melkein ilmainen. Julkinen haittapuoli on aika hyvin näkyvissä USAn/Kanadan suurten järvien alueella jossa Neste työskentelee, Youtubella on joitakin dokumentteja.
    Alkuvuonna oli Uraljärvellä toiminnan aloittanut Kiinalaisten vedenotto jota media hehkutti suurena investoimisena (vasta-/liberaalimedian huutaen :Kiina vie meijän vedet) jälkeenpäin se suljettiin selvittyä että siinä oli suuri puutteitta.
    Ehkä lähitulevaisuudessa vesi on öljyn asemassa.

    • Ja veronmaksajathan kustantaa sen infrankin, että joku yritys pääsee tienaamaan rahaa verokeidastileilleen.

  • Muuan kykypuolue on jo kauan sitten suunnitellut vesivarojen kauppaamista globalisteille. Mineraalivarat ovat menneet jo. Seuraavana on menossa ikääntyneen väestön kiinteä omaisuus, joka kupataan hoitotoimien vastikkeeksi. Sitten kun se on saatu, asiakas tapetaan hoitovirheillä ja tyhjiöön otetaan uusi uhri. Suomi on moraalisesti ja finansiaalisesti konkurssissa, ja korruptoidut imbesillit johtavat valtakuntaa.
   Failed State…

 2. Hyvä artikkeli Riikalta! Voin allekirjoittaa tuon kaiken 100%:sti!

  Oma setäni on asunut Ruotsissa, Tukholmassa 70-luvun alusta asti, ja kaikki Riikan kuvaama ja paljon muutakin helvetin sairasta, on täyttä todellisuutta nykyruotsissa.
  Hänen omien sanojensa mukaan, Ruotsi oli 70-luvun alussa aivan fantastinen paikka elää, kaunis ja kaikinpuolin hyvinvoiva maa, jota nykyisin ei edes tunnista samaksi maaksi!

  Vittumaisinta tässä kaikessa on se, että Suomi on kovaa vauhtia seuraamassa Ruotsin esimerkkiä, ellei vallitsevaan politiikkaan saada pian muutosta. Sama kehityssuunta on nähtävissä myös kaikissa Euroopan maissa, joihin on viimeisten 20 vuoden aikana kohdistunut voimakasta maahanmuuttoa. Samat ongelmat kaikkialla, vain hieman eri mittakaavassa.

 3. Hyvä artikkeli Riikalta! Suomalaiset tiedotusvälineet ovat toimineet rikollisen vastuuttomasti tiedottamisessa Ruotsin tapahtumista. En voi käsittää sellaista ideologista fanatismia, että tosiasioista ei voi kertoa niin kuin ne ovat. Niiden kieltäminen on typeryyden huippu.
  Kokomustan kokoomuksen sisäministerien käskytys, että joidenkien ihmisryhmien rikoksista on vaiettava on poliittisen historiamme järkyttävimpiä tekoja. Kokoomuslaiset ovat EK:n pseudoilaskiven äänellä känättävien tyyppien sätkynukkeja. Maahan pitää saada ulkomailta väestöä palkkojen polkemiseksi ja köyhien kyykyttämiseksi.Bäckmanille vankeutta (tosin ehdollista) varsin tavallisesta facebook lässytyksesta ja pronssipatsaspienoismallista Tämä maahan on ihan sekaisin vai olemmeko unessa Yrjö Kallista siteeratakseni. Eutanasiakeskustelun voi lopettaa kun rahat eivät tule riittämään vanhushuoltoon. On tärkeämpiäkin kohteita. Hävittäjäkoneita on hankittava ja on riennettävä kehitysauttamaan afrikkalaisia.

 4. ”normiasioita: työn, oman yrityksen, perheen, hieman lomaa silloin tällöin. Turvallisen ja vakaan yhteiskunnan.”… mutta juuri tätähän vastaan YK:n agenda 21 ja 2003 taistelevat. Ne lähtevät: perheen-, yrittäjyyden- ja valtioiden tuhaomisesta. Sen lisäksi tulee kansallisen maatalouden alasajo ja rotujen sekoittamien.

  Tämän toteutumista voidaan hidastaa merkittävästi ja siihen on yksi tehokas konsti: Kutsutaan jokainen tahoillamme ulkosuomlaiset maahamme takaisin. Ruotissa asuu 700 000 ulkosuomalaista jälkeläisineen. Suurin osa heistä on eläkeläisiä, mutta yhteiskuntamme tarvitsee heitäkin työllisyystilanteen parantamiseksi. Sekä talouden pyörän kiihdyttämiseksi. Useimmille pikkukunnille he saattavat lyhytnäköisesti tarkastellen olla rasite, mutta kun katsotaan valtakunnallista taloutta ja sitä krunumäärää joka heidän kauttaa maahamme virtaa, siihen eivät mitkään vientituet riittäisi.

  Joten, asioiden muuttamien on tältäkin osin meistä itsestämme hyvin pitkälti kiinni. Niinkuin muutkin asita joihin jokainen voi henkilökohtaisesti vaikuttaa. Kuinka monta tuttua/sukulaista pystyt kutsumaan Suomeen? Vaikkapa sloganilla ”Jouluksi Suomeen” tai ”Taas joulu Suomessa”.

  Osa ihmisistä Ruotsissa pelkää lähteä kotoaan pois. Osa on todella yksinäisiä kun ei ole ketään jonka kanssa keskustella. Osa kysyy ”Onko minulla oikeus muuttaa Suomeen takaisin?”. Näitä ihmisiä pitäisi rohkaista palamaan ja jättämään Ruotsi sellaiseksi kun sen politikot ovat halunneet.

  ”Kotipesä kuntoon” on vanha sanonta. Ja mitenkä muuten se onnistuu ellei maahamme saada tulevia rahavirtoja. Sen sijaan että kaivosteollisuutemme vie niitä nyt ulos. Kuinka monen kunnan katukuva ja yleisilme kirkastuisi jo 20-30 henkilön muutosta? Ja Esson baarit saisivat perusmarmatajien lisäksi väetönosan joka kertoo miten muualla toimitaan. Se saattaisi siivittää tekemistäkin ihan uuteen valoon.

 5. paikallinen aviisi ilmoittaa koko sivun uutisessaan:valhe ei ansaitse edes pikkusormea:sanomalehti on täynnä uutisia, jotkut läheltä toiset kaukaa, mutta yksi asia niitä yhdistää: toimittajat kertovat asiat totuudenmukaisesti. lähteet ja faktat tarkistettuna – niin verkossa, printissä kuin mobiilissa–sanomalehti-totta
  tärkeää ja kiinnostavaa. ilmeisesti ei ollut uutta kiinnostavaa myanmarin vainotuista, afrikan partaveitsigynegologeista, bangaleshin /pakistanin /somalian/etiopian jne. muslimityttösten ongelmista .jne
  ilmoituksessa on juuri se mikä ongelma mikä ei ole sisäistetty toimituksessa:
  maailmanhalaaminen ja suomalaisten syyllistäminen jokaisesta maailman
  ongelmista ..viimeksi löytyi kai orjakauppaa…
  ”totuudenmukainen” on venyvä käsite ainakin joissakin toimituksissa
  milloin saamme lukea 5G- verkosta puolueettomasti ? sehän tulee… se on sovittu ja paljonko voitelurahaa on käytetty?
  milloin toimittaja tekee käynnin malmössä tai tukholman lähiöissä?
  ..tai miksi mennä lähelle, kauemmas on mukavampi matkustaa…..

 6. YLE tai Hesari lähetti viime vuonna toimittaja Maria Petterssonin tutkimaan tilannetta muistaakseni Malmössä. Raportin tulos: Ei ole mitään havaintoa väkivaltaisuuksista! Mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi muualle kuin Brysseliin, jossa Mariakin tätänykyä vaikuttaa.

  • Yle ja Brysselin Pravda ovat Suomen johtavat joukkoharhautusmediat, joiden tärkein valehtelun muoto on vaikeneminen tärkeistä asioista ja osatotuuksien kertominen siten että usein totuus saadaan näyttämään vastakohdaltaan.

 7. Riikalta täyttä asiaa. Puolue-eliittimme on Mediapoolin, kansliapäälliköiden, EK:n, Ay-liikkeen, ja eläkesäätiöiden, eli ulkoparlamentaaristen voimien avustuksella, onnistunut uuvuttamaan Suomen kansan välinpitämättömäksi omasta hyvinvonnistaan. Samalla puolue-eliitti on onnistunut tukkimaan kaikki ne vaikutuskanavat, jolla kansa voi aikaansaada suunnan muutoksen. Elämme demokratiassa, josta vain ohut kuori on jäljellä, sisällöstä ei juurikaan mitään.

 8. Pelastaa koko maailma vaivaa niin Suomen kuin Ruotsinkin politiikkaa kaikissa asioissa joka osoittaa että jokainen poliitikko toteuttaa omia intohimojaan ilman rationaalista harkintaa. Pakolaisten oton osalta on myös työnantajien taloudellisia visioita että pakolaisia on tuotava maahan työvoimaksi vaikka maassa olisi työttömiä omasta takaa helpommin koulutettaviksi mutta työnantajat ei pysty vastaamaan pakolaisten töitä eläkkelle asti vaan he joutuvat yhteiskunnan armoille tai rikollisiksi töiden loputtua kukin taustansa mukaan. EUiin vei myös politiikkojen intohimo ja teollisuus piirien taloudelliset etutavoittelut siihen liittymisestä mutta ei otettu huomioon mitä haittaa siitä voisi Suomen yhteiskunnalle ja taloudelle olla. Haitat nyt näkyy pakolaisina ja niiden elatus kustannuksina, talouskasvu junnaa paikoillaan kymmeniä vuosia pieniä nousuja lukuunottamatta, valtio velkaantuu sitoutumisesta lännen puolustukseen ja yrityksessä yllä pitää sosiaalipalveluja riittävällä tasolla, valtion tulot on pienentyneet joidenkin hallitusten intohimoisen veronkevennysten ja veronkierron hyväksymisten takia sekä talouden nousun pysähtymisen takia.
  Gretan kautta ajettu ilmaston muutos hysterian taustalla on siihen liittyvä päästökauppa koska kaikki maat ei pysty päästötavoitteisiin ja joutuu ostamaan päästöoikeuksia ja joku vetää siinä välistä. Vihreät on sitten intohimoisina ajamassa kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää vaikka asia ei ole lainkaan selvä ja aivan hyvin voi kohta alkaa kylmenemään mutta siitäkin voi syyttää ilmaston muutosta.

 9. Päitä katkova, monikulttuurista tautikoktailia kantava raiskari tulee Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Minusta valtion ensimmäinen tehtävä on huolehtia siitä, että tälläiset yksittäistapaukset eivät pääse aiheuttamaan vaaraa kansalaisille. Karanteeni ja kotiuttamisleiri. Päivystäjän pöydällä odottamassa menolippu, jos homma ei miellytä. Leiriltä päästetään iltalomille vasta tarkan harkinnan perusteella. Tuo yhteisvessajuttu on käsittämätön. Naisille omat vessat mieluummin tuplamääräisinä. Tuon yhteisvessahäkkyrän voisi sitten piirtää nykyisiin miestenvessoihin.

 10. ”Naisille omat vessat tuplamääräisinä. ” Olen täysin samaa mieltä. Jo hygieniasyistä. Ihan jo supisuomalaisten sottapissapyttymiesten vuoksi. Puhumattakaan mahdollisista kulttuurieroista. Monia naisia inhottaa mennä yhteisvessoihin, joitakin jopa pelottaa. Onko tämäkin yksi konsti lisää Soros-suunnitelmassa ? Suomessa on vaiettuja ”Ouluja”. Aivan vastaava kaupunki on Lahti. Poliisi ei saa puhua – eikä kukaan muukaan…
  Miten Syyrian shakkiottelu päättyykään ? Ettei vaan lopputuloksena olisi vuoden 2015 -pakolaisvyöry ? Etelämmässä tästä on puhuttu ja tätä on pelätty. Paljonko niitä Syyrian pakolaisia onkaan Turkissa , yli 3 miljoonaa ? Työttömyyden kourissa olevassa maassa se on paljon, vaikka asukkaita onkin ennestään 80 miljoonaa.

  • ”Monia naisia inhottaa mennä yhteisvessoihin, joitakin jopa pelottaa. Onko tämäkin yksi konsti lisää Soros-suunnitelmassa ? ”

   Selvästi Soros-suunnitelmaa tämäkin:

   ”Seksuaalivallankumous vasemmistoaktivistien ja pääomapiirien yhteisprojektina

   Vasemmistoaktivistit ja pääomapiirit ovat löytäneet toisensa seksuaalinormien purkamiseen tähtäävässä yhteiskunnallisessa liikkeessä, kuten näemme esimerkiksi Pride-festivaalissa. Mistä tämä johtuu?

   Yhtenä selityksenä on se, että seksuaalisuuden vapauttamista voidaan käyttää sekä tavoiteltaessa taloudellista hyötyä että poliittisen kontrollin välineenä. Kun ihminen saadaan riippuvaiseksi seksuaalisten halujensa tyydyttämisestä, häntä voidaan ohjailla halujensa avulla tavalla, jota hän ei itse huomaa. Tällä tavalla valtiovalta pystyy ohjailemaan ihmisten käyttäytymistä heidän tietämättään ja ”ilman pakkoa”.

   Samalla pääomapiirit voivat hyötyä ihmisten pakonomaisesta ja kyltymättömästä tarpeesta tyydyttää seksuaalisia halujaan. Ihmiselle annetaan oikeus vapaasti toteuttaa seksuaalisia halujaan, koska hänen riippuvuutensa seksuaalisesta nautinnosta tekee mahdolliseksi hyötyä hänestä taloudellisesti ja ohjailla hänen käyttäytymistään haluja manipuloimalla…”

   Koko artikkeli: https://oikeamedia.com/o1-113219

   Ks. myös ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”
   http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

 11. ”Yle ja Brysselin Pravda ovat Suomen johtavat joukkoharhautusmediat, joiden tärkein valehtelun muoto on vaikeneminen tärkeistä asioista ja osatotuuksien kertominen siten, että usein totuus saadaan näyttämään vastakohdaltaan.”
  Keittiötuumailu Suomessa on nyt juuri samanlaista ”intellektuellien” ja tervejärkisen kansanosan arvailua kuin 70- luvun uutisten rivien välistä kuuntelu ja lukeminen itäisessä naapurimaassamme. Vääristeltyjen faktojen, osatotuuksien ja törkeän valehtelun joukkopropaganda palvelee vain globaalieliitin luxuselämän tarpeita. Hännystelijät saavat tietenkin muruset rikkaiden pöydältä, mutta se onkin heille riittävä kannustin uhrata koko kansakunta.
  Kouluissa sivistystä ajetaan alas myös pikavauhtia, sillä vastakkaisten ja erilaisten näkökantojen esilletuonti rinnakkain on vaarallinen keino vallanpitäjien mielestä. Tästä on esimerkkinä paavillisen totuuuden julistuksen, ilmastonmuutoksen käsittelytapa.

 12. ”Vanhemmat eivät mielellään jätä lapsia näille pysäkeille, koska susia ja karhuja on liikkeellä ja taivas on hämärä, mennen tullen.”

  Venäjän vallan aikanakin Suomi oli itsenäisempi kuin EU-diktatuurin ikeessä nyt: 1800-luvun loppupuolella silloisen Suomen Senaatin viisaalla päätöksellä kotieläimiä ja lapsiakin syövistä susista sekä kaikista susista ylipäänsä alettiin maksaa tapporahaa. Sudet saatiinkin sen ansiosta hävitettyä Suomesta melkein sukupuuttoon. Sen ansiosta myös nyt Brysselin diktatuurin leveä selkänoja tukenaan petojensuojelija-hörhöt ja heitä tukeva valtaVALEmedia voivat taukoamatta toistaa valheellisesti harhaanjohtavaa propagandahokemaansa ”sataan vuoteen sudet eivät ole tappaneet ainoatakaan ihmistä Suomessa”!
  Mainittakoon, että Venäjällä susia on jonkin arvion mukaan ainakin 50000 yksilöä ja kanta vain lisääntyy vastakkaisita toimista huolimatta – ja EU-diktatuurin mukaan susi on uhanalainen laji!

  • En halua päästä susista ja karhuista, vähemmän harmia niistä on kuin esim. sekakäyttäjistä.

   Metsätilamme alueella elää karhuja ja susia, on elänyt koko sen ajan kun olen maalla asunut. Lähimmillään karhu on käynyt puolentoista metrin päässä rappusista, ja suden jälkiä on näkynyt lumessa navetan takana.
   Silti:
   Nainen Rinkebyssä tai vaikkapa Malmössa joutuu turvautumaan paljon suurempaan varovaisuuteen kuin perheemme karhujen ja susien takia.

   • Jos ruuansaanti käy niukaksi susilta ja karhuilta, niille varmasti maistuu ihmisliha yhtä hyvin kuin eläimenkin liha. Mikäpäs olisi helpompi saalis kuin metsäisen seudun lapsi koulumatkallaan jalan tai polkupyörällä. Susien tappamista metsästys- ja muista koirista sekä kesäaikaan lampaista, jopa raadeltuista hevosista raportoidaan tavan takaa. Karhut aiheuttavat mittavaa vahinkoa mehiläistarhaajille ja pölyttäjien vähenemisen seurauksena erilaisille viljely- ja muille kasveille. Petojensuojelijat voisivat laittaa keskuudessan keräyksen pystyyn ja rakentaa jollekin tai useammallekin valtion omistamalle metsäalueelle aidatun susi-/karhukeitaan ja seurustella siellä rakastamiensa petojen kanssa ilman että muiden ihmisten, varsinkin lasten henki vaarantuu. Muualla kenen tahansa pitäisi saada vapaasti ampua varsinkin pihaansa tunkeutunut peto – kuten siihen aikaan kun Suomi oli vielä itsenäinen.
    Teidän kulmillanne sudet ja karhut vielä ilmeisesti löytävät metsästä riittävästi ruokaa.

 13. ”Voidaan myös sanoa, että Ruotsissa ja Suomessa hallitus käy sisällissotaa enemmistöä vastaan politiikan keinoin.”

  Nukkehallitus, jonka naruistavetäjiä löytyy kulissien takaa myös ylikansalliselta taholta.

 14. Nykyiseen muutamassa vuodessa olennaisesti huonontuneeseen pakolOistilanteeseemme kaikkine taloudellisine
  seurauksineen ja lieveilmiöineen on yksi selvästi osoitettavissa oleva pääsyyllinen: KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen PettUri Urpo, kuten käy ilmi seuraavasta Heikki Porkan artikkelista:

  ”Harhaanjohtaja Petteri Orpo”, https://oikeamedia.com/o1-123600

  Ks. myös ”Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa”,
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

  • Orpohan möläytti että jo maahantunkeutujien motiivien epäily on rasismia! Nyt itse YK:n tekemän selvityksen mukaan v. 2015 aallon aiheuttanut syy on nuorten miesten halu päästä Eurooppaan parempien elinolosuhteiden vuoksi. Odotan Orpon kuittausta julkisuuteen. Toinen tuore möläytys Rinteen kirjasta: Suomessa vaikuttavalle islamyhteisölle olisi annettava jonkinlainen verotusoikeus? Käytännössä siis oikeus verottaa suomalaisia! Onkohan mitään mekanismia, jolla puoluejohtajat Oikeusvaltiossa ja ainakin sivistysvaltion näennäisdemokratiassa voitaisiin saada henkisen kyvykkyyden julkiseen tarkastukseen?

 15. Ohisalon sydänkäpysiä varmasti tulossa meillekin taikasanalla ’asylum’ kuten PettUri Urponkin ollessa sisäministerinä:

  ”Seuraavasta pakolaisaallosta ovat jälleen jääneet pois hädänalaiset naiset ja lapset
  tiistaina, lokakuuta 22, 2019
  Eurooppaan vyöryy tällähetkellä yli 100 000 kpl pakolaisaalto. Mutta jälleen joukosta ovat poissa hädänalaiset naiset ja lapset, koska liikkeellä ovat vain n. 30-vuotiaat miehet, joista suurin osa tulee taas valehtelemaan iäkseen alle 16-vuotta, jotta saisivat sosiaaliturvashoppailupaikan helpommalla.
  Yksinkertaisesti syy tähän miksi naiset ja lapset on jälleen pudotettu pakolaisaallon kelkasta johtuu siitä, että nämä lähi-idän naiset eivät lisäänny kuin pääosin omien miestensä johdosta.

  Mutta taas nämä muslimimiehet kyllä laittavat rodun jalostumaan hyvinkin nopeasti ja koristavat kohta jälleen Pohjoismaiden ja muiden EU-maiden sisäisiä naisten raiskaustilastoja.

  Irakin sotarikollisia turvapaikanhankijoina

  Yllätys ei ole, että tässäkin pakolaisaallossa monet ovat Irakin sotarikollisia, jotka tekeytyvät turvapaikanhakijoiksi. Ei heillä siellä mikään oikea hätä ole ja osa heistä lähtee myöhemmin lomailemaan Irakissa KELA:n rahoilla.
  Norjan tilastoskeskus selvitti jo aiemmin tänä vuonna kuinka 75 prosenttia turvapaikanhakijoista ilmoittaa vierailun kotimaissaan syyksi lomailun…”

  Koko artikkeli: http://nwohavaintoja.blogspot.com/2019/10/seuraavasta-pakolaisaallosta-ovat.html

 16. Putin kyselee, miksi eurooppalaiset, EU, eivät investoi Afrikkaan luodakseen siellä työpaikkoja. Vain tällä keinolla ihmiset saadaan pysymään paikoillaan. Voittoa on jo se, että maahanmuutto pysähtyy. Onneksi kiinalaiset ovat toimineet siellä tehokkaasti vanhan mantereen hyväksi. Afrikkabrändi olisi hyvä myyntivaltti, ongelmien estämiseksi halukkaita ostajia riittäisi. Tuotekehittelyn avulla saataisiin aikaan esim. vaatteita, maataloustuotteita, käden taitoa vaativaa unniikkituotantoa, vaikka mitä. Mitä vaan voi valmistaa mantereella, jossa työvoimaa ja kouluttautumishalukkuutta ammattiin oppisopimustyylillä riittää. Lisäksi paikallinen tapakulttuuri on luonnollinen lähtökohta toiminnalle, joten liiallinen tehokkuusajattelu ei ole pakolaisuutta estävää.

 17. Maailma, ainakin läntinen sellainen, taitaa ajautua johonkin rappiokuiluun. Ehkä niin syvään, että ei pois pääse.
  Kaikenlainen outous on uusi muoti ja normi ”moderneina” itseään pitäville. Ilmastohysteria sitten, nuoret jo ovat kieltäytymässä lisääntymisestä tähän vedoten – pitkällä ollaan siis.

  Tässäkin teemassa palataan sylttytehtaalle. Kuka nämä iljetys- ja outousgenret ja -liikkeet luo. Jossain on kai perkeleestä seuraava porukka, joka luo ajatuksemme päähämme. Joku jossain kertoi, ettei ihmisellä ole oikeasti yhtään omaa ajatusta päässään. Kaikkeen on opittu muualta ja muilta kuulemalla. Koulukirjat, vanhemmat, mediat, eliitin maksamat tiedemiehet. Innovaatiotkin ovat synteesiä aiemmista inovaatioista ja ajattelusta.

  En usko jumaliin ja epäilen kovasti 2000v sitten kirjoitettujen kirjojen tarinoita ihmeyksistä. Olisiko kuitenkin sen ajan tarinoissa oleva silmäteräkansa, valittu kansa, saanut aikanaan hiukan ET:tä genetiikkaansa ja se mahdollistaa heidän itselleen juoniman aseman ihmiselle tärkeiden toimialojen hallitsijoina, vieläpä niin hienovaraisesti, että kadun mies ei asiaa aavistakaan. Piru kai yksin tietää absoluuttisen totuuden. Me muut mitataan totuuttakin peilaten siihen mitä muut meille kertovat milloin mistäkin.

  • Kyllä läntisen ’turhapurokulttuurin’ loppu jo häämöttää.
   Sen näkee kaikesta. Ei tarvi edes olla kovin tarkkanäköinen.

 18. On muistettava että pakolaisaallot johtuu länsimaiden sodista tai niiden masinoimista sodista maissa joista pakolaiset pakenee Eurooppaan. Suomikin on sotimassa Afganistanissa ja Irakissa länsimaiden mukana ja osaltaan vastuussa pakolaisista ja länsimaat on sotineet Libyassa, tukeneet teroja Syyriassa, sotineet Balkanilla, aseistaneet Jemenin sotaa että pakolaisten tulo ei lopu jos sama meno jatkuu. Olisiko Syyrian itsepintainen vastarinta lännen masinoimia terroristeja vastaan nyt käännekohta USAn ja sen liittolaisten pyörittämään laajenemissotien rumbaan vai vain välivaihe ennen uuden kierroksen alku. USAssa on kuitenkin pääoman ja valtion liittoutuma joka on liitossa EUn kanssa jotka ei jätä maaailman maita rauhaan vaan siirtää sodat muualle.
  Suomen ennuste on huono sen jälkeen kun se antoi itsenäisyytensä EUlle ja NATOlle ja siirtyi puolueettomuudesta länsiliittoutuneeksi ja sillä on negatiivinen vaikutus kaikkeen Suomessa nykyään.

 19. Euroopan perikadon dilemma: perheet hajoavat, narsismi kukoistaa eikä monikaan ole enää kiinnostunut perheestä ja lapsista.
  Kun väestökatoa kompensoidaan multi-kultin avulla niin ongelmat vain kasvavat ja perikato syvenee.

  European Dilemma: Have More Babies or Import More Blacks?
  With plummeting populations, Europeans face a tough choice: boring old racial survival, or fashionable ethnic replacement by non-whites.
  Alessandra Bocchi
  …The problem of low birthrates ultimately lies internally, within Europe’s culture and social life. A young generation that doesn’t aspire to have families and that’s increasingly alienated from any sense of community has driven much of the crisis. Whether Europe can be salvaged and revived is yet to be seen.

  https://russia-insider.com/en/society/european-dilemma-have-more-babies-or-import-more-blacks/ri27806

  • Naisenergian käyttö yhteiskunnan kehittämisessä on varmasti hyvä asia mutta kun se kääntyy tälle tasolle niin onko se enemmän tuhoava voima

   “Big Mother”: the Decline of Men and . . . Truth-telling
   GUILLAUME DUROCHER
   The speed of social change in the modern era, and in particular in the contemporary West, is so rapid that we all are liable to feel a bit lost.

   A recent example of this was provided by none other than Hillary Clinton, that most “progressive” representative of global oligarchy. You see, the 71-year-old Clinton, whose presidential campaign was premised on making history as the first female presidency, still believes in biological sex:

   In an interview with The Sunday Times, journalist Decca Aitkenhead asked the Clintons if someone with a beard and a penis can ever be a woman, to which Chelsea replied emphatically, ‘Yes.’

   However, as Aitkenhead describes it, Hillary looked ‘uneasy’, and blamed generational gaps for being less accepting.

   ‘Errr. I’m just learning about this,’ Hillary responded. ‘It’s a very big generational discussion, because this is not something I grew up with or ever saw. It’s going to take a lot more time and effort to understand what it means to be defining yourself differently.’

   Hillary’s squirming on the topic caused visible glee in the foul-mouthed comic artists at The Daily Stormer. Meanwhile her daughter Chelsea also believes that men claiming to be women have a human right to play in women’s sports.

   There’s something truly surreal about these kinds of developments. One wonders where to start.

   This sort of insanity has been a long time coming. The truth is that Western civilization has been steadily feminizing for at least the last two centuries. The decline of men has become a topic of conversation on the outer edges of the mainstream media. Men’s decline has been at once biological, economic, social, and moral.

   Witness the testosterone levels and Sperm counts:
   vahva todiste kuinka suuri merkitys kulttuurilla on biologiseen kehitykseen.

   http://www.unz.com/gdurocher/big-mother-the-decline-of-men-and-truth-telling/

 20. Onko syytä huoleen? Vai kuuluuko tämä kaikki ihmiskunnan luonnolliseen kehitykseen?
  Loppukappale linkin http://www.unz.com/gdurocher/big-mother-the-decline-of-men-and-truth-telling/ artikkelista ja ensimmäinen viisas kommentti:

  — Western history is marked by cycles of decadence and rebirth. For the old Pagans, the rise of Christianity was a disaster. Renewal however did not occur by attempts to reset the clock.
  The thoughtful and zealous philosopher-emperor Julian’s project of restoring polytheism ended in abject failure. Rebirth came rather with the rise of a Germanized form of Christianity in the Middle Ages, setting the stage for the Crusades, the Reconquista of Spain, and the European conquest of much of the world. Similarly, Tocqueville was eminently realistic in the nineteenth century, knowing that “democracy” (meaning the ages of the masses) was inevitable. Hierarchy and a kind of aristocracy could only return later, in a very different form, in the twentieth century.
  So I believe things stand with the feminization: our mode of life means that this will not be changed. I am not even particularly optimistic about the Eastern Europeans or the Chinese – I suspect the latter’s men will crumple once their mode of life matches ours. But that does not bar renewal . . . we must adapt, create new forms, be creative . . . Young men will have to rise up to the challenge.

  AaronB says:
  October 27, 2019 at 2:49 pm GMT • 300 Words
  Your last paragraph is particularly important.

  You are at your weakest when you fight powerful currents, and strongest when you go along with them, and then shape them to your desires.

  Fighting Christianity did not work. But eventually, Christianity became whatever one wanted. In the Renaissance, as Nietzsche said, Christianity even became Paganism. What Julian tried to accomplish by confronting Christianity head on and failed, happened by going along with Christianity.

  And today, thinkers like Vox Day and Bruce Charlton simply make out of Christianity whatever they want.

  So too with modern trends – submit and go along with them, and then you will be able to influence the current – eventually, perhaps, completely renaming it.

  This is an old Taoistic principle – go along with a powerful force to subtly influence its direction, where head on confrontation results in mere destruction and failure.

  You cannot fight head on the spirit of the times. You will fail.

  I think every successful person in business or any other field understands the need to cooperate with powerful negative trends for the purpose of helping shape them rather than confront them.

  The rigid, unbending people who cannot flow like water, always, always, always, fail.

  So the alt-right project of head on confrontation and rigid unbending resistance is stupid and bound to fail. Never has that succeeded in history.

  But where are the subtle, adaptive, intelligent people on the alt-right? Why are there – as of yet – so few? Why are they so stupid?

 21. Ehdotettiin suomalaisten ulkomailla asuvien eläkeläisten paluuta Suomeen piristämään Suomen taloutta. Olen kuullut kahdesti suomalaisen Ruotsissa elävän eläkeläisrouvan kertovan radiossa, miksi paluu on erittäin epätodennäköistä. Syy on Suomen verottajan. Verottaja toimii Suomessa laskien paluumuuttajan kaikki eläketulot yhteen ja mätkäisee sitten oman veronsa kokonaiseläketulon mukaan. Eli mätkäisee ulkomailla verotetulle eläkkeelle oman veronsa lisäverona. Ruotsissa asuva eläkeläinen haluaisi palata Suomeen, mutta se ei kannata. Hän oli ensin tienannut työeläkettä Suomessa. Ruotsiin muuton jälkeen hän teki työtä Ruotsissa, josta kertyi työeläkettä. Ruotsin verottaja pidättää siellä tienatusta eläkkeestä veron. Suomeen palatessaan Suomen nerokas verottaja laskee Suomen ja Ruotsin eläkkeet yhteen, verottaen kokonaismäärästä veron. Jokainen voi miettiä, että kannustaako tämä käytäntö paluumuuttamaan Suomeen yhtään mistään ulkomailta. Hurraahuuto Suomen pölkkypäiselle verotuslainsäädännölle!!!

 22. Näin juuri kaikki etenee kuten kirjoituksessa kerrotaan, mutta vielä kerran voisi miettiä sitä, että liki puolet valuutan siirroista kulkee veroparatiisien kautta tai muuten verotuksen välttäen. Talousjärjestelmämme on vanha ja perustuu osittain jopa luottamukselle ja on siten ”joustavalla” oikeudentajulla varustetun yrittäjän hyväksi käytettävissä. Tähän hyväksikäyttöön on Suomessa osallistuneet jopa valtionyhtiöt, esim. Finnair. Talousjärjestelmän vanhanaikaisuus näkyy myös siitä, että se perustuu jatkuvaan kasvuun, joka tietenkin pitäisi olla vähintään markkinoille lisääntyvän valuuttamäärän arvon suuruinen. Tässä yksi ongelma, muiden joukossa, on se, että valuuttamäärän lisääntyessä sen arvo määriteltyä yksikköä kohden pienenee, tämä vain kirjataan hieman jälkeenpäin. Tämä lisää paineita saada aikaan talouden kasvua, jota yritetään saavuttaa lisäämällä rahaa markkinoille nollakorolla. Ilman korkoa siksi, että raha saataisiin helpommin kulutukseen ja koronmaksun efekti rahan määrän lisääntymiseen olisi pienempi, näin onkin ns. ”kiristyvä spiraali” saatu aikaiseksi. Tuloksena on inflaation hallitsematon kasvu ja lisärahan loputon tarve.
  Talousjärjestelmämme tarvitsisi ajanmukaistamista maailmassa, jossa jatkuva talouden kasvu ei ole mahdollista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here