Sotimattomuus olisi todellinen ilmasto- ja ympäristöteko

28

Kuva: The U.S. Army (CC BY 2.0)

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja ilmastoverot ovat nyt lähes kaikkien hallitusten ja instituutioiden agendalla. Tarjoan ilmaiseksi ratkaisumallia: Lopettakaa sotiminen! Sotimattomuus olisi todellinen ilmasto- ja ympäristöteko. Kilpavarusteluun kuluu paitsi tolkuton määrä rahaa, myös tolkuton määrä energiaa.

Kesäkuussa 2019 julkaistiin tutkimus, joka antaa tukea vuonna 2014 tehdyille laskelmille. Yhdysvaltain armeija on ”maailman suurin institutionaalinen öljynjalostusteollisuuden tuotteiden käyttäjä, ja siten myös maailman suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen lähde”. Tähän kun lisätään kaikkien muiden maiden armeijoiden vaikutukset, viestin ilmastoahdistusta poteville pitäisi olla selvä.

Vuonna 2014 Yhdysvaltain armeijan laskettiin käyttävän öljyä jopa yli 100 miljoonaa barrelia vuodessa; määrällä voisi tehdä 4 miljoonaa maailmanympärimatkaa. Tarvittavan öljyn määrä tekee armeijasta haavoittuvaisen öljyn markkinahintapiikeille: 10 dollarin korotus yksikköhintaan maksaa armeijalle miljardeja. Onkin helppo ymmärtää, miksi Yhdysvaltain armeija rakentaa tukikohtansa öljyalueille ja öljyputkien viereen, milloin ei ole ”demokratisoimassa” jotain öljymaata. Hinnannousun kontrolloiminen on helpompaa, kun öljylähde on omassa kontrollissa.

Yhdysvaltain armeija pyrkii ratkomaan oman olemassaolonsa kannalta tärkeitä energiakysymyksiä myös kehittämällä biopolttoaineita ja sähköhybridikalustoa.

Tästä seuraa, että Yhdysvaltain armeijan on järkevää edistää biopolttoaineiden tuotantoa ja sähköverkkojen rakentamista ympäri maailmaa, koska verkosto on armeijan logistiikan ja budjetin kannalta hyödyllinen. Osa rahasta palaa patenttien kautta, kun järjestelmiä myydään siviilisovelluksina.

Moni ostaa ajatuksen vihreästä energiasta maailman pelastajana miettimättä asiaa joka kantilta. Ympäristöystävällisellä biopolttoaineella toimiva pommittaja tuhoaa ”rauhanohjuksillaan” ihan yhtä paljon ympäristöä ja ihmisiä kuin perinteisemmällä polttoaineella toimiva pommittaja.

Ilmastolakkolaiset, keskittäkää voimanne sotien vastustamiseen, niin maapallollakin menee paremmin!

Vastuullinen TotuusmediaTM on jälleen yllyttänyt ihmisiä huutamaan vääriä korjaustoimenpiteitä, samaan tapaan kuin se teki julkisen sektorin supistustarpeiden kanssa. Naudat, yksityisautoilu ja saunan lämmitys ovat tappolistalla samaan aikaan kun ilmastonpelastajahallitus kaavailee ostavansa NATO-yhteensopivia hävittäjiä ohjuksineen. Ristiriita ilmaistujen tavoitteiden (ilmastonsuojelu, hiilineutraalius jne) ja poliittisten päätösten välillä huimaa päätä. Monellakin sektorilla. Minun — ja varmaan monen muunkin — on esimerkiksi vaikea ymmärtää, miksi tuomme Eurooppaan (tilauslennolla!) lisää kuluttajia rahoitettaviksi, jos tavoite on vähentää kulutusta, saastumista, hiilijalanjälkeä ja valtion rahojen tuhlausta. Eikö olisi älykkäämpää pyrkiä lopettamaan sotiminen ja investoida joihinkin työtä luoviin hankkeisiin Afrikassa, jotta ihmisillä on mahdollisuus elää kotimaassaan?

Riikka Söyring

Lähteet

Neta C. Crawford | Boston University (12.6.2019): Pentagon Fuel Use, Climate Change, and the Costs of War

Union of Concerned Scientists (1.6.2014): The US Military and Oil

28 KOMMENTTIA

 1. Öljyalueilla olemisen syy on se, että etenkin kriisitilanteissa varmistetaan oma öljynsaanti, mutta myös se, että etenkin kriisitilanteessa estetään vihollista saamasta öljyä. Energialähteet ovat erityisen keskeisiä. Saksan kaatumisen yksi merkittävä syy oli riittämätön öljyn saanti.

 2. Ilmastohysteriaa voisi lietsoa/rauhoittaa myös tuomalla julki paljonko CO2:sta vapautuu isossa tulivuorenpurkauksessa. Huhuja olen kuullut, mutta jostain syystä asiasta ei ole tietoja saatavilla.

  • Odotappas kun ne etelänavan jäätiköiden alla olevat tulivuoret alkavat purkautua, siinä tulee olemaan naurussa pitelemistä. Arvioivat niita olevan ainakin yhdeksän. Kun Krakatoa räjähti Sumatralla 1883, niin euroopassa kesä vaihtui talveksi tuhkan leijaillessa ilmassa. Puhutaanpas sitten ihmisen vaikutuksesta ilmastoon,heheh.

 3. Sorry, climate change fanatics: Turns out, Greenland’s glaciers are actually growing
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=196809
  Greenland glacier grows

  Researchers were shocked to discover Jakobshavn was actually growing in size — after all, such a finding completely contradicts the climate change narrative. Scientists from the United States and the Netherlands teamed up to investigate the matter further. And what they found undermines the entire theory that glaciers are melting due to climate change.

  Jakobshavn has been melting into the ocean since the 1980s. This fact has long been attributed to global warming via human activity, but what the scientists have discovered is that changes in water temperatures in the Northern Atlantic are actually normal.
  ———-
  ”— on esimerkiksi vaikea ymmärtää, miksi tuomme Eurooppaan (tilauslennolla!) lisää kuluttajia rahoitettaviksi, jos tavoite on vähentää kulutusta, saastumista, hiilijalanjälkeä ja valtion rahojen tuhlausta. Eikö olisi älykkäämpää pyrkiä lopettamaan sotiminen ja investoida joihinkin työtä luoviin hankkeisiin Afrikassa, jotta ihmisillä on mahdollisuus elää kotimaassaan?”

  No syyhän on selvä. Koska soros-eliitti ja muut ’ljutikat’ haluavat luoda kaaoksen ja sen kautta siepata kaiken vallan maailmassa itselleen.
  Vaikeaa tässä on vain ymmärtää miksi pieni määrä tällaisia ’jlutikoita’ on olemassa ja miksi niille on annettu näin paljon valtaa.

  • Heidän valtansa perustuu RAHAAN, mieletömien pääomamäärien omistukseen. Niin yksinkertaista se on.

 4. ”Onkin helppo ymmärtää, miksi Yhdysvaltain armeija rakentaa tukikohtansa öljyalueille ja öljyputkien viereen, milloin ei ole ”demokratisoimassa” jotain öljymaata. Hinnannousun kontrolloiminen on helpompaa, kun öljylähde on omassa kontrollissa.”
  Hinnannousujen kontrolliin tähtää myös ilmaston muutoksella pelottelu. Se taitaa toimia paremmin ja vähemmällä rahalla kuin sotiminen.

 5. Eikös informatiosota ole sitten kaikkein ekologisin sootimisen muoto,siinä taistellaan mielistämme.

 6. Sotiminen olisi jo ajat sitten lopetettu ellei aina löytyisi maita, niiden johtajia ja sotilaita jotka on valmiit sotimaan. Sodan syitä näkyy olevan öljy ja muut arvomineraalit sekä kauppa- ja kuljetusreitit ja hyökkäyksen valheeellisenä perusteena on ettei maa ole arvoliberaalinen demokratia, vaikka se ei ole sitä hyökkäyksen jälkeenkään vaan sekasortoinen väkivaltainen ääriuskonnollinen maa. Asia on ikuisuuskysymys ja johtuu uusien valta-ja sotimisen tukialueiden ryöstämisestä muilta eikä tyydytä olemassa olevaan tilanteeseen ja neuvotella kiistoista. USA NATOoineen on tunnetusti suurin tämän sotilaallisen valtapelin hyväksikäyttäjä ja EU harjoittaa omaa epädemokratiansa laajenemista tukeutumalla edellä mainittuihin voimiin Euroopassa.

 7. >Sotimattomuus olisi todellinen ilmasto- ja ympäristöteko

  Se on totta.

  > Yhdysvaltain armeija on ”maailman suurin institutionaalinen öljynjalostusteollisuuden tuotteiden käyttäjä,
  >ja siten myös maailman suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen lähde”

  Se ei taida olla totta. Ellei sitten jotenkin keinotekoisesti.
  Kuvittelisin että kivihiili on suurempi CO2 tuottaja kuin öljy.

  Tuolla taitaa sotateollisuus ja sotakoneiden polttoaineet mennä industry:n ja transportation:n sekaan, eli tuolta se ei selvinne:
  https://www.epa.gov/ghgemissions/sources-greenhouse-gas-emissions

  kun taas katsoo ”Emissions by Country”, https://www.epa.gov/ghgemissions/global-greenhouse-gas-emissions-data
  , tällöin huomaa ettei yhdysvallat sosiaankaan ole suurin CO2 tuottaja, tällöin myös yhdysvaltain armeija on vain ”pieru saharassa”.

  Tuolla on pilkottu osa-alueittain yhdysvaltain päästelemät CO2:t:
  https://www.epa.gov/ghgemissions/inventory-us-greenhouse-gas-emissions-and-sinks

  Eli ei se taida olla edes suurin ”yksittäinen”, se USA:n armeija (vaikka ehkä suurimmasta päästä).

  (ja öljymyönteiset, vastavalkean lukijakunnasta 99%, puolestaan sanovat että ilmakehän hiili on peräisin merestä, eikä ihminen siihen voi vaikuttaa)

  muuta:
  https://ourworldindata.org/co2-and-other-greenhouse-gas-emissions
  (esim CO2 emissions by fuel – indikoi että hiilen poltto on suurempi ongelma kuin öljy)
  (CO2 emissions by sector – indikoi että energiantuotanto on pahin CO2 tuottaja <- ei sisältäne armeijaa)
  ja
  https://www.forbes.com/sites/rrapier/2018/07/01/china-emits-more-carbon-dioxide-than-the-u-s-and-eu-combined/#40e49ebf628c

 8. Suomi järjestää taas keväällä, siis herkimpään luonnon pesimis- ja muutoskauteen NATO lentoharjoitukset. Vuoden 2017 harjoituksissa oli 14 NATO valtiota täällä lentämässä n. 64 hävittäjällä, 3 tankkauskoneellaan ja huoltokalustolla kolme viikkoa, etenkin Lohtajan merialueella, käyttäen ohjuksia ja muuta sotateknologiaa. Samoin Rovajärven alueelle syydettiin kymmeniä tonneja kerosiinia. Yhden Hornetin ilmaan taistelukorkeuteen nousu polttaa 600 litraa minuutissa kerosiinia jälkipolttimin! Tätä touhua lehdistömme ihaili, kehui ja piti rakastetaavana touhuna. Ei siinä ilmastomuutosta ollut! Siis annetaan V-merkki valehtelevaa tiedottamista!
  Samaa, kuin ihana Saulin Jenni kiivaili lentämisestä, mutta samalla viikolla lensi kuninkaalisiin Japaniin. Ei siinä ollut ilmastomuutosta, josta niin pakinassaan höyrysi.
  Vuoden 2000 vaihtuminen Suomessa ilotulitteina antoi leijailla iloisten, kännisten huutaessa suut auki taivaalle, suustaan sisään laskelman mukaan:
  – 650 grammaa vaarallisimpia syöpäaiheuttaijia.
  – noin 2 300 kiloa myrkyllistä pahvipölysilppua, jossa kosteuden eristäjänä kolmea syöpää aiheuttavaa ainetta, sekä asbestia.
  – 4 100 kiloa ruuti ja muiden palokaasujen jäänteitä, joissa mm. hermomyrkkyjä ja elohopeaa
  – eri räjähdyksien väriaineita 4 700 kiloa joissa mm sitä Englannissa agentti-ihmisistä ”löydettyä” agenttiainetta, syanidia, sekä elohopeaa…..
  Painomäärät on Tullilaitoksen maahantuotujen erien rakettipainoista eriteltynä salatietojen jälkeen Kiinassa tiedetyistä kemian haittatiedoista.

 9. Ilmaston muutos voi tapahtua ainoastaan siten, että maapallollta poistetaan kaikki ”saastuttajat”.
  Saastuttaja on ”IHMINEN”. Mereen kulkeutuneet saateet ovat siellä, koska ihminen on ne sinne
  heittänyt. OHIOSSA joki syttyi palamaan, koska siinä oli enemmän polttoaineita kuin vettä.
  Eivätkä ne saasteet sinne vahingossa vuotaneet. Ihminen on oivallinen otus, ”paskomaan omaan
  pesäänsä”, sitten ruiskitaan hajuvettä sekaan.

  • Niinhän ne on mutta jenkit on tutkineet niiden talousvaikutuksia valtion ja muun yhteiskunnan sekä yksityisen sektorin talouteen niin niistä ei ole valtiolle ja yhteiskunnalla muuta kuin menoja ja hyötyä vain aseteollisuudelle ja mahdollisesti energiasektorille.

 10. Jopas jotain, nyt Pentagonin sotahaukat perustelevat imperialistista valtauspolitiikkaansa Tuborin Reetankin markkinoimalla ilmastonmuutoksella:

  ”A new US Army report envisions a bleak near future as a consequence of climate change, with power and water shortages, refugee flows – and also more opportunities for intervention and seizing natural resources in the Arctic.
  Behind the dull title of “Implications of climate change for the US Army” lies a 52-page report by a team of scientists outlining apocalyptic scenarios: conflicts driven by hundreds of millions of people displaced by rising sea levels; collapse of the US power grid and transportation; and the inability of the Army itself to provide water for its troops, to name but a few.”
  https://www.rt.com/usa/471887-climate-change-pentagon-interventions/

  Ilmasto muuttuu mutta kylmempään suuntaan, taitaa jenkki-imperialistienk8in sotakoneet pakkasessa hyytyä. 😀
  Natolaisethan kaiketi varautuvat uuteen Stalingradiin, kun hankkivat lisää talvivarusteita.

  En todellakaan ole mikään tiedemies tai varsinainen ilmastonmuutosdenialisti, mutta tämän hetkiset kelit ja mennyt kesä viittaavat vahvasti uuteen Mauderin minimiin, erityisesti USA:ta ovat pakkaset kurittaneet, samoin itä-Siperiassa on kylmiä pidellyt.
  Tässä videossa yhdysvaltalainen maanviljelijä puhuu tämän vuotisista sadoista ja esittää huolensa elintarvikkeiden riittävyydestä:

  https://www.youtube.com/watch?v=JDTdK7X3xIw

 11. “Onko kaikki hyvin, USA?
  Onko siellä ollut sopivasti sotaisaa?”
  (Hector: Kuunnellaan vaan taivasta)

  Naomi Klein: This Changes Everything. Capitalism vs. the Climate (2014) [Tämä muuttaa kaiken : kapitalismi vs ilmasto. Suomentaneet Teppo Eskelinen, Kaj Lipponen ja Henri Purje {2015}]

  “In This Changes Everything Naomi Klein argues that climate change isn’t just another issue to be neatly filed between taxes and health care. It’s an alarm that calls us to fix an economic system that is already failing us in many ways. Klein meticulously builds the case for how massively reducing our greenhouse emissions is our best chance to simultaneously reduce gaping inequalities, re-imagine our broken democracies, and rebuild our gutted local economies. She exposes the ideological desperation of the climate-change deniers, the messianic delusions of the would-be geoengineers, and the tragic defeatism of too many mainstream green initiatives. And she demonstrates precisely why the market has not—and cannot—fix the climate crisis but will instead make things worse, with ever more extreme and ecologically damaging extraction methods, accompanied by rampant disaster capitalism.
  (…)” (https://www.simonandschuster.net/books/This-Changes-Everything/Naomi-Klein/9781451697407)

  “Nykyisten vapaiden markkinoiden historia (…) kirjoitettiin sokkien kielellä.” (Naomi Klein: Tuhokapitalismin nousu [2015], s. 26)

  https://www.youtube.com/watch?v=kb_BwOMxWzY

 12. Edward Snowdenin juuri suomeksi ilmestynyt ”Pysyvästi merkitty”- elämänkertateos kuvaa, miten sopivasti sotaisaa USA:n vakoilutoiminta on ollut NSA:n kautta. Jokainen puhelimen- ja netinkäyttäjä niin kotimaassa kuin ulkomailla on jättänyt ikuisen jälkensä salaisiin tallennuksiin tulevaisuutta varten.
  Suomi on tässä toiminnassa nyt täysin rinnoin mukana. Rakentaahan alihankkija Google Haminaan, Venäjän rajalle, uuden valtavan ”pilven” eli palvelinkeskuksen, jonne ihmisten metadatat säilötään. Tästä ihmisoikeusloukkauksesta ollaan sitten vielä ylpeitä. Olemme kaikki pysyvästi merkittyjä ja tulevaisuus näyttää, mihin se vielä johtaa. Myötämielinen Puolahan perusti NSA:n toimintaa tukeakseen alueelleen salaisia vankiloita, joissa on käytetty kidutusta. Arkikidutus on toiminut myös tehokkaasti niihin, joihin se on purrut. Keinot ovat hienostuneempia ja älyllisiä, mainosmanipulaatiota ym. Vanhat konstit eli mikrofonien ja salasirukameroiden asennus koteihin, autoihin, työpaikkojen kokoushuoneisiin, vessoihin, yksityisille tarveysasemille jne. ei ole jäänyt kuvioista pois. Mediapooli on niinikään harjaantunut kiduttaja ja sen tietävät kohteeksi joutuneet ilman, että kovin moni muu on asiasta kärryillä. Kyse on NSA:n ohjauksessa tapahtuvasta vaikuttamisesta, johon Isäntämaasopimuskin velvoittaa, puhumattakaan ”Hyvä veli”- valoista. Kuinka paljon siinä liikkuu rahaa, olisi mielenkiintoista tietää.

 13. Naomi Kleinin ”Tuhokapitalismin nousu” oli järkevää analyysia alusta loppuun. Me ihmiset olemme kuitenkin vain ihmisiä, joiden kehityksessä on monenlaisia vaiheita ja harhautumisia. Kyseisen kirjailijan kohdalle on osunut tällainen eksyminen polulta teoksessa ”Tämä muuttaa kaiken, kapitalismi vs ilmasto” (Into). Siinä hän mm. ihailee ilmastomiljardööri Al Gorea ikään kuin profeetta Muhammedina. Klein ei ymmärrä ilman hiilidioksidipitoisuudella (0,04 %) tehtävää huijausta, koska ei ole ilmeisesti saanut tarpeeksi monipuolista tietoa asiasta. Kirjassa on kuitenkin paljon mielenkiintoista asiaa. Kerrotaan Bill Gatesin energiaihmeestä, ilmakehästä hiiltä imevästä koneesta, sekä hänen syytämistään miljoonista dollareista erilaisiin suunnitelmiin auringon peittämiseksi. B.G. on myös ydinteknologia – yritys TerraPowerin puheenjohtaja ja suursijoittaja , se suunnittelee uusia, vielä keksimättömiä ydinreaktoreita. USA:ssa riittää innovatiivisia ”ilmastolla rahoiksi”- miljardöörejä.
  Varsin mielenkiintoinen on kuvaus Britannian tiedeakatemian, Royal Societyn, panostamisesta ilmastonmuokkausmenetelmiin. Sulfaatin suihkuttamisella stratosfääriin olisi seurauksena mm. merien happamoituminen eikä tällä viilentämisellä vaikutettaisi lainkaan hiilen määrään. Afrikkaan rikkidioksidin spreijaaminen vaikuttaisi kuivattavasti, Aasian monsuuneihin heikentävästi.( Eli pakolaisia lisää)
  Ympäristönsuojelu on vanha asia ja uusliberalismin kourissa luontovahingot ovat kasvaneet ( kuten Suomen Talvivaara). Naomi Klein haluaa kiinnittää huomiota yhteisen planeettamme terveydentilaan.

 14. Kanadalaisen Naomi Kleinin kirjajärkäleessä ’Tuhokapitalismin nousussa’ (2008) tuhokapitalismi-ideologia tarkoittaa, että poliittisen tai taloudellisen katastrofin tai vaikkapa luonnonmullistuksen jälkeen yritykset kiiruhtavat paikalle hyödyntämään taloudellisesti kaaosta ja ihmisten kokemaa hätää. Mukana häärii monesti myös yritysten poliittisia liittolaisia. – Shokkidoktriinin muotoilija oli Kleinin mukaan yhdysvaltalainen taloustieteilijä Milton Friedman (MF) (31.7.1912 – 16.11.2006). MF toimi Chilen verisen sotilasdiktaattorin Pinochetin neuvonantajana 1970-luvulla. AF:n mukaan kansankuntien shokkitilaa tuli käyttää hyväksi nopeasti: ”Ainoastaan kriisi, joko todellinen tai kuviteltu, johtaa todellisiin muutoksiin” (AF). – Klein väittää, että esimerkiksi Latinalaisen Amerikan diktatuurien ajan törkeimmät ihmisoikeusrikkomukset olivat tietoista politiikkaa, jonka tavoitteena oli kansalaisten pelottelu ja maaperän raivaaminen radikaaleille markkinataloudellisille muutoksille. – George W. Bushin hallinto hyödynsi puolestaan 11.9.-WTC-iskuja täysmääräisesti. – Kleinin mielestä on selvää, että huomattava osa yhteiskunnallisista kaaoksista ja katastrofeista on poliittisen ja taloudellisen eliitin tietoisesti luomia. Liberalisoitu kapitalismi ja vapaat markkinat eivät siis Kleinin skenaariossa ruoki demokratiaa. Pahan ytimessä on Kleinin käsitteistössä ”korporatiivinen liittouma”, jonka tähtäimeen ovat joutuneet niin katastrofiapu, asevoimat kuin rauhanturvajoukotkin. (Kleinin ’tykitys’ tuo etsimättä mieleen presidentti Eisenhower varoituksen [17.1.1961] USA:n sotateollisen kompleksin vaikutusvallan liiallisen kasvun aiheuttamista vaaroista. [Sotateollisella kompleksilla tarkoitetaan taloudellisista toimijoista, poliitikoista ja sotilashenkilöistä koostuvaa verkostoa, jonka yhteisenä intressinä on tuottaa tavaroita ja palveluja sotilaallisiin tarkoituksiin.] – Tässä yhteydessä muistuu mieleen myös by Robert F. Kennedy, Jr.:n kirja Crimes Against Nature : How George W. Bush and His Corporate Pals Are Plundering the Country and Hijacking Our Democracy [2005], jossa kerrotaan Geirge W. Bushin hallinnon yhteistyöstä corporate paymasters –’ryhmittymän’ [corporate pals] kanssa.)

  Kleinin kirjassa nimetään MF:n ohella eräitä muitakin toimijoita, jotka on syytä pitää mielessä aina silloin kun keskustellaan ’tuhokapitalismista’, ’markkinafundamentalismista’ tai ’globaalista kapitalistisesta markkinataloudesta’, sanalla sanoen maailmaa hallitsevasta epähumaanista talous- ja rahoitusjärjstelmästä. Sellaisista nimistä mainittakoon tässävain Rumsfeld ja Wolofowitz. – Kleinin teos The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism julkaistiin vuonna 2007. Kiinnostavaa on, että jo keväällä 2008 elettiin aikaa, jota useat ekspertit ovat pitäneet katastrofaalisimpana globaalina talouskriisinä sitten 1930-luvun. (Tuhokapitalismi oli selvästikin jatkanut voittokulkuaan. Siinä härdellissä tosin tuhoutui myös moni tuhokapitalismin myötäjuoksija.)

 15. Jospa ilmoitettaisiin rehellisesti kaikista sotatoimista johtavista saasteista, niin ilmaston muutoksesta ei olisi mitään tarvetta edes keskustella. Jo pelkkä valtavien kuljetuskoneiden tuottamat saasteet ovat tuhoisaa roinaa imastolle, ja kun lisäät kaikki myrkylliset räjähteet jokaisen tekaistun sodan jatkeeksi, niin ei mikään ihme jos sääolosuhteet ovat sekaisin. Mutta kun eletään vain täysin valheellisin perustein, niin tulokset ovat senmukaiset. Rehellisyydellä saatais kaikki turha vouhotus lopetettua, mutta rehellisyys ei kuulu nykypäivien sivistykseen. Mihin päättyvät kaikki valtavat ”äljypalot” miljoonien litrojen palaessa mustana pilvenä ??? Tietenkin osa siitä jää jokaisen asukkaan keuhkoihin aiheuttaen syöpää, jonka ”hoitaminen”parantumattomana lisää lääkärikuntien ansiotuloja. ”Hyvin menee, mutta menkööt”.

 16. Takavuosina Quwaitin sytytettyjen öljypalojen jälkee, meillä oli ikkunanlaudat mustassa noessa kuukausia palon jälkeen Floridassa.Ulkosalla ei pyykkiä kuivateltu pitkään aikaan. Valkoiseksi maalattujen rakennusten ulkosinät mustuivat huomattavasta. Pikkuihmiset joutuvat aina kärsimään suurten roistojen päätöksistä.

 17. Jessus mitä agendajournalismia taas tänään:
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006288725.html

  21:30 uutinen ulos ja 9:21 on viimeinen kansan kommentti julkaistu ja sitten kiinni. Kommentoijat lyttäsivät ilmastonmuutokset huijaukseksi ja sehän ei käy agendalle.

  Uutinen itse katosi kuin piuru saharaan, eli valui otsikkolistalla alas näkymättömiin. Sitten kun tulee sopivaa uutista ja sopivaa kommentointia, uutisartikkeli kelluu verkkosivun yläosassa ensimmäisten uutisten joukossa kuin kakkakikkare veden pinnalla. ..

  Tajuaisi nyt isompi osa ihmisistä tämän typeryyden ja valheellisuuden koko kuvan. Nyt tämä koko läntisen valtamedian valheen suuruus selvinnyt arviolta ehkä 100.000 ihmiselle, 1-2% kaikista.

 18. Tavallinen kansalainen saattaa ymmärtää sääolosuhteet paljon paremmin kuin ne jotka ovat joutuneet ”idioottisten opettajiensa pyydyksiin”.Mitä helvettiä kukaan ihminen voi tehdä sääolosuhteille mitään vaikutusta, sateet ja tuulet kulkevat omia ratojaan, vaikka uhraisit alttarisi päällä kokonaisia ruhoja, kuin ”BAALIN palvojat tekivät ennen”. Takoivat päitään miekoillaan, ja huusivat ALLAHIA, mutta mitään apua ei tullut. Säähullutus on siihen rinnastettavaa älyttömyyttä, sekä ajan hukkaa. Kaikki on käännetty ylösalaisin,se mikä oli ennen hyvää, onkin nyt pahasta ja päinvastoin. Ihmisen rappeutuminen on nopeampaa kuin luonnon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here