Venezuelan dollari-oppositiolle lisää dollareita

17

USA:n armeija tukee avustusjärjestön työtä. Kuva: Ricardo R. Guzman | U.S. Navy

Amerikkalaiset veronmaksajat maksavat nyt Venezuelan oppositioon kuuluvien, varjohallituksen muodostaneiden henkilöiden palkkoja ja kuluja, kirjoittaa Leonardo Flores The Grayzone -sivustolla.

Lokakuun kahdeksantena päivänä Yhdysvaltain kehitysyhteistyövirasto USAID allekirjoitti kahdenvälisen, 98 miljoonan dollarin arvoisen yhteistyösopimuksen Venezuelan yhden oppositioryhmittymän kanssa. Sitä johtaa kansalliskokouksen puheenjohtaja, Yhdysvaltain hallituksenvaihto-ohjelman tuotos Juan Guaido.

Los Angeles Timesin aiemmin saamien tietojen mukaan USAID erottaa 41,9 miljoonaa dollaria Väli-Amerikan maille tarkoitetuista humanitäärisistä avustusrahoista ja ohjaa ne Guaidon johtamalle ryhmittymälle ”palkkojen, lentomatkojen, hyvän hallinnon ohjelmien, propagandan, vaaleissa tarvittavan teknisen avun sekä muiden demokratian rakentamisprojektien maksamiseen”.

Valkoisen talon erikoislähettiläs Venezuelassa, Elliott Abrams, kertoi haastattelussa, että Trumpin hallinto haluaa kustantaa Guaidon tiimin lähetystöt, lähettiläät ja kansalliskokouksen toimiston Caracasissa.

Tämän rahoittamisen julkisen myöntämisen jälkeen ei voida enää kieltää, ettei Venezuelan vallanvaihto-operaatiota olisi johdettu Washingtonista, ja että jos Guaidolla on mitään auktoriteettia, se on peräisin Guaidon roolista Yhdysvaltain edustajana, arvioi Flores. Hänen mukaansa Guaido ja hänen kanssapalkollisensa ovat vaatineet muun muassa, että Venezuelaan kohdistetaan entistä kovempia taloudellisia sanktioita, jotka ovat kollektiivinen rangaistus tavallisia venezuelalaisia kohtaan ja jotka ovat tutkimuksen mukaan johtaneet vähintään 40 000 ihmisen kuolemaan.

Yhdeksän kuukautta vallankaappausoperaation alkamisesta Guaido ei kuitenkaan ole yhtään lähempänä valtaa kuin silloin kun hän caracasilaisen kadun kulmassa seisoen nimitti itsensä valtion johtoon, Flores toteaa. Ei sittenkään, vaikka Guaidolla on takanaan 54 muun maan – mukaan lukien Suomi – tuki. Päinvastoin, hänen kannatuksensa on pikemminkin pienentynyt — ehkäpä siksi, että osa hänen tiimistään kärähti humanitaaristen avustusten kavaltamisesta, tai ehkäpä siksi, että Guaido saatiin filmille huumekartellin jäsenten seurassa, tai ehkäpä siksi, että Guaido on saanut logistista apua huumekartellilta.

Yli kolmea miljoonaa venezuelalaista äänestäjää edustavat oppositiopuolueet ovat äskettäin tehneet sopimuksen presidentti Maduron kanssa todeten, että dialogi on ainoa tie eteenpäin.

Kommentti

Yle pyrki häpeäpaaluttamaan Vastavalkeaa toukokuisessa artikkelissaan Vastavalkean julkaistua kirjoittamani artikkelin Venezuelaan kohdistuvista vallanvaihto-operaatiosuunnitelmista. Mitä enemmän aikaa kuluu, sen enemmän tulee esiin tietoa, joka osoittaa tällaisen, Ylen valeuutisoinniksi leimaaman vallanvaihto-operaation todella olevan olemassa ja meneillään. Ja mikäs kumma tuo nyt olisi, samaa menetelmää on sovellettu muissakin öljyvaltioissa, ja sitä sovitetaan parhaillaan muun muassa Iraniin.

Turhaan ei USAID mainosta kotisivuillaan itseään seuraavasti:

”USAID on maailman johtava kansainvälinen kehitysvirasto ja kehitystyön tuloksellisuutta tehostava toimija. USAID:in työ edistää Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta ja taloudellista hyvinvointia, osoittaa amerikkalaista anteliaisuutta sekä edistää vastaanottajien itseluottamusta ja sietokykyä.” [korostus lisätty]

Voiko sitä selvemmin sanoa?

Jälleen kerran: muista aina tarkistaa uutislähteesi tiedot ennen kuin muodostat kantaa uutisen pohjalta.

Riikka Söyring

Päälähde

Leonardo Flores | The Grayzone (24.10.2019): USAID funds salaries of Venezuelan coup leaders to lobby US politicians for regime change

17 KOMMENTTIA

 1. Toivottavasti vallanvaihto onnistuu. Maduro käytännössä itse kaappasi vallan ohittaessaan kansan valitseman parlamentin perustamalla omista tukijoistaan koostuvan perustuslakia säätävän valtuustonsa.

  Venezuela on ajettu ”2000-luvun sosialismilla” Etelä-Amerikan maiden pahimpaan ahdinkoon. Eikä siitä tarvitse syyttää ulkopuolisia vaan sitä päähänpinttymää, että sosialismi on valtion tasolla toimiva talousjärjestelmä (en kiellä etteikö se voisi toimia täysin vapaaehtoisuuteen perustuvissa pienyhteisöissä).

  Tyypillinen sosialistisen valtion kaava, joka on nähty lukemattomia kertoja: pääse valtaan joko vallankumouksella tai harvoissa tapauksissa vaaleilla -> nimitä puoluetoverisi valtiovirkoihin ja valtionyhtiöiden tehtäviin -> tuhoa maasi talous älyvapaalla sosialistisella suunnitelmataloudella ja yksityisen sektorin tukahduttavalla kansallistamisella -> syytä kaikesta kapitalisteja ja imperialisteja.

  • Madurohan se pahis on tässä yhteydessä. Hän on ohittanut demokratian joo moneen kertaan.

   Guaido ei julistanut itse itseään väliaikaiseksi presidentiksi, vaan kansan valitsema parlamentti valitsi.

   Vaenezuelalaiset kärsivät, mutta Maduro vaan istuu vallassa väkisin. On jo ehtinyt miehittämään tarpeeksi ratkaisevissa asemassa olevia virkoja ja tietysti lahjomaan ne puolelleen. Ne eivät halua menettää etujaan, eivätkä uskalla riskeerata henkeään.

   Kumma, että kukaan haluaa tukea Maduroa ja pitää häntä ”laillisena hallitsijana”. Diktaattoriksihan se on itsensä tehnyt. Demokratia on hänelle vain kulissiasia.

   • Venezuelassa presidentti valitaan vaaleilla eikä parlamentissa kuten Maduro on valittu ja ei niissä vaaleissa Guiado ollut edes ehdolla ja ehdolla ollut opposition ehdokas hävisi vaalit Madurolle reippaasti.
    Silloinkaan jos presidentti menee toimintakyvyttömäksi Venezuelassa parlamentti ei valitse uutta presidenttiä vaan valittu varapresidentti astuu remmiin kuten Valloissa. Uusinta vaalejakaan ei oppositio vaatinut Veneuelan vaalilakien mukaisessa ajassa presidentin vaalien jälkeen että Guidon porukka on aivan laittomuuden tilassa tässä presidenttiasiassa aivan SetäSamulin mukaisesti.

  • Ei vallan vaihtoon ole mitään laillista perustaa vaan lännen halu vaihtaa haluamansa presidentti valtaan ja Venezuelan öljylähteiden haltuun otto kuten USA nyt on tehnyt Syyriassa.
   Maduro on ottanut käyttöön perustuslakituomioistuimen joka on käytössä useimmissa länsimaissa ja tietysti Valloissa.
   Venezuela ei talousjärjestelmältään ole sisialistinen vaan yrityksenä lienee ollut pohjoismaisen hyvinvointi valtion luominen ja siihen on liittynyt joidenkin strategisten yritysten valtiollistaminen mutta pohjimmiltaan pohjalla on talouden heikkenemiseen syynä USAn operaatiot Venezuelan talouden heikentämiseksi jo parin vuosikymmenen ja ajan nyt Maduron aikana Venezuela on joutunut koko Natomaailman pakotteiden kohteeksi joka on aiheuttanut kymmenien tuhansien ihmisten ennenaikaisen kuoleman mutta sehän ei ole uutta Natomaille, jotka on aiemmin touhunneet vielä pahempaa. Venezuelassa on hyberinflaatio mutta enemmistö venezuelaisista on pysynyt Maduron takana sitä huolimatta mutta on vielä suurempi hyberinflaatio Argentiinassa nykyään ja sehän on lännelle mieluinen valtio.
   Presidentin vaihto on mahdollista suorittaa seuraavissa vaaleissa laillisesti ja Venezuelan GuiadoObamalla on alkanut nyt alamäki ja toivottavasti osaa lähteä Venezuelasta ennen kuin tulee tuomituksi maanpetoksesta vaikka se olisi sille oikein.

   • ”Ei vallan vaihtoon ole mitään laillista perustaa vaan lännen halu vaihtaa haluamansa presidentti valtaan ja Venezuelan öljylähteiden haltuun otto kuten USA nyt on tehnyt Syyriassa.”

    Yhdysvallat saa niin paljon halpaa öljyä Venezuelasta kuin viitsii vain ostaa. Yhdysvallat on nimittäin ainoa merkittävä Venezuelan öljyn ostaja, joka maksaa ostoksistaan enää käteisellä. Kiina, Venäjä ja Intia ottavat öljynsä nykyään Venezuelan lainojen lyhennyksenä, joten Venezuela ei käytännössä nettoa niistä myynneistä yhtään mitään ja saa ulkomaista valuuttaa, jolla ostaa kipeästi tarvitsemiaan hyödykkeitä sekä raaka-aineita kansainvälisiltä markkinoilta.

    Tällä hetkellä Venäjän valtion Rosneft on valtaamassa Venezuelan valtiollista öljy-yhtiötä osin vastineena Venezuelan veloille.
    https://www.forbes.com/sites/arielcohen/2019/10/22/russia-attempts-to-take-over-venezuelan-oil-creating-a-challenge-for-the-us/#3659ef4738ef

    ”Venezuela ei talousjärjestelmältään ole sisialistinen vaan yrityksenä lienee ollut pohjoismaisen hyvinvointi valtion luominen ja siihen on liittynyt joidenkin strategisten yritysten valtiollistaminen”

    Venezuela ei ole suinkaan kehittänyt pohjoismaista hyvinvointi- ja infrasektoria, vaan ottanut hallintaansa aivan kaikenlaisia markkinatalouden ehdoilla toimivia yrityksiä maataloudesta muihin eri teollisuuden sektoreihin. Tämä kansallistaminen on käytännössä tuhonnut sekä Venezuelan öljytuotannnon että muun teollisuuden, kun valtiojohtoinen teollisuus on osoittautunut tehottomaksi karkoittaen käytönnässä kaiken valtion ulkopuolisen rahoituksen sekä miehittäessään työpaikat hallinnon tukijoilla ja puolueen jäsenillä, joiden ammattitaito sekä motivaatio on kyseenalaista.

    ”Maduro on ottanut käyttöön perustuslakituomioistuimen joka on käytössä useimmissa länsimaissa ja tietysti Valloissa.”

    Se ei ole mikään perustuslakituomioistuin, se ei edes väitä olevansa sellainen. Siellä ei istu ammattituomareita, eikä sen tehtävä ole tulkita olemassa olevaa perustuslakia, vaan säätää uusia perustuslakeja ohi demokraattisesti valitun parlamentin.

    ”On 8 August 2017, the Constituent Assembly declared itself to be the government branch with supreme power in Venezuela, banning the opposition-led National Assembly from performing actions that would interfere with the assembly while continuing to pass measures in ”support and solidarity” with President Maduro.”

    Maduro ei siis perustanut mitään perustuslakituomioistuinta, vaan ikioman eduskuntansa. Maduro perusti ”Perustuslaillisen kokouksen”, jolla ei ole mitään tekemistä tuomioistuinten tai tuomareiden kanssa. Sinne valittiin jäseniksi muun muassa Maduron puolueen jäseniä, ammattiliittojen johtoa, paikallisia sosialistiaktiiveja ja muita Maduron kannattajia. ”Perustuslaillisessa kokouksessa” ei ole oppositioedustusta eikä se edes väitä olevansa neutraali perustuslain tulkitsija.
    ”Perustuslaillisen kokouksen” julistettiin olevan ylin lakeja säätävä elin maassa, joten se ohitti demokraattisesti valitun parlamentin.

    Esimerkki on sama kuin Suomessa vaikkapa Kokoomus tai SDP perustaisi oman ”perustuslaki-eduskuntansa”, miehittäisi sen täyteen omia tukijoitaan ja julistaisi, että sillä on maan ylin lainsäädäntövalta ohi eduskunnan.

    ”Venezuelassa on hyberinflaatio mutta enemmistö venezuelaisista on pysynyt Maduron takana sitä huolimatta mutta on vielä suurempi hyberinflaatio Argentiinassa nykyään ja sehän on lännelle mieluinen valtio.”

    Argentiinan inflaatio johtuu osin samoista syistä kuin Venezuelan; julkinen sektori kuluttaa enemmän kuin se saa kerättyä verotuloja ja valtio yrittää paikata tätä printtaamalla lisää rahaa, keskuspankkirahoituksella, hintakontrolleilla sekä kansallistamisilla. Eli menee siis ihan ”talousdemokraattien” oppien mukaan. Juuri Venezuelan ja Argentinan esimerkkien takia rahoituslaitosten ja keskuspankkien ei tulisi olla poliitikkojen hallinnassa.

    • Niin, taitaa olla Natsi-Saksa toistaiseksi ainoa valtio, jossa tuota suunnitelmataloutta ja omavaraistaloutta on menestyksellisesti toteutettu.

    • Ei maduro ole nimittänyt perustulakivaliokunnan koostumusta vaan sen teki vuoden 2015 Venezuelan parlamentti. Sehän on sama kuin Suomen perustuslakivaliokunta joka tekee päätöksensä perustuslakiasiantuntijoiden lausuntojen perusteella. Ei USA osta venezuelalta öljyä kun se on pannut Venezuelan öljynmyynnin saartoon mm. asettamalla pakotteita laivayhtiöille jotka on kuljettaneet Venezuelan öljyä myyntiin ulkomaille. Venezuelan valtioyhtiön tytäryhtiökään ei saa venezuelan öljyä USAssa. Miten Venezuela on sitten saanut myytyä öljyä maailmalle on tapahtunut rosneftin välityksellä ja eri valtioiden omilla laivoilla ja jenkit saa syyttää itseään jos rosneft ottaa Venezuelan valtion öljyyhtiön. Yksityinen sektori toimii venezuelassa ja tuskin kansallistukset on taloutta romauttaneet vaan USAn saarto ja sabotaasit sen on tehnyt mutta näyttää että Venezuela selviää niistäkin ja jenkkijojo saa lopulta tuomionsa.

     • ”Ei maduro ole nimittänyt perustulakivaliokunnan koostumusta vaan sen teki vuoden 2015 Venezuelan parlamentti. Sehän on sama kuin Suomen perustuslakivaliokunta joka tekee päätöksensä perustuslakiasiantuntijoiden lausuntojen perusteella. ”

      Venezuelassa kyseessä ei ole mikään ”perustuslakivaliokuntakaan” edelleenkään. Eikä Venezuelan parlamentti siitä päättänyt, vaan se perustettiin presidentin määräyksestä.

      Suomen perustuslakivaliokunta koostuu kansanedustajista ja perustuslakivaliokunta ei päätä tai äänestä lainsäädännöstä, vaan se pelkästään tulkitsee perustuslakia sekä antaa lausuntoja lakien perustuslaillisuudesta.

      Venezuelan ”perustuslaillinen kokous” SÄÄTÄÄ lakeja ja perustuslakia, ei tulkitse niitä tai anna lausuntoja niistä. Se siis ohittaa demokraattisesti valitun parlamentin valtuuksillaan ja päätäntävallallaan. Kyseessä on puhdas vallankaappaus parlamentilta.

      ”Unlike the 1999 Constituent National Assembly, which was assembled following a referendum, the 2017 election was convened by the presidential decree of President Nicolás Maduro.”

      ”On 18 August 2017, the Constituent Assembly gave itself the power to pass legislation and override the National Assembly on issues concerning “preservation of peace, security, sovereignty, the socio-economic and financial system””

      ”Ei USA osta venezuelalta öljyä kun se on pannut Venezuelan öljynmyynnin saartoon mm. asettamalla pakotteita laivayhtiöille jotka on kuljettaneet Venezuelan öljyä myyntiin ulkomaille.”

      Yhdysvallat on ostanut Venezuelasta jatkuvasti öljyä 2019 kesäkuuhun asti. Vasta sitten se lakkautti ostoksensa viimein. Jos Yhdysvallat haluaisi venezuelan öljyä, niin sitä kyllä saisi halvalla niin paljon kuin maa jaksaa tuottaa. Mutta nyt se öljy menee Venezuelan uusille ”liittolaisille” Kiinalle ja Venäjälle, jotka mielellään ottavat sen maksuna lainoistaan.

      https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=MTTIMUSVE1&f=M

      ”Miten Venezuela on sitten saanut myytyä öljyä maailmalle on tapahtunut rosneftin välityksellä ja eri valtioiden omilla laivoilla ja jenkit saa syyttää itseään jos rosneft ottaa Venezuelan valtion öljyyhtiön. ”

      Venezuelan ongelmahan se on. Mutta kun Putin on kerran niin mainio ja reilu liittolainen, niin ehkä se on Venezuelan parhaaksi, että Venäjä vie luonnonvarat pilkkahintaan, kun maa ei enää kelpaa muille sijoittajille. Jopa Kiina totesi, että rahahanat menevät nyt kiinni.

      ”Russia mulling $1 billion investment in Venezuela’s gold, diamond projects”

      https://www.kitco.com/news/2019-09-25/Russia-mulling-1-billion-investment-in-Venezuela-s-gold-diamond-projects.html

      ”The Asian economic powerhouse has struggled to collect its debt from Venezuela, the country’s largest overseas creditor with over $60 billion worth of loans since 2007. Beijing was expecting to be paid in oil exports but Venezuela’s political turmoil and a declining oil production has meant that it has only been receiving the interest on its loans.”

      https://www.dw.com/en/china-a-loan-shark-or-the-good-samaritan/a-48671742

      ”Yksityinen sektori toimii venezuelassa ja tuskin kansallistukset on taloutta romauttaneet vaan USAn saarto ja sabotaasit sen on tehnyt mutta näyttää että Venezuela selviää niistäkin ja jenkkijojo saa lopulta tuomionsa.”

      Yksityinen sektori on ajettu Venezuelassa ahdinkoon valuuttapulan, kansallistusten sekä hintakontrollien takia, joka on johtanut massatyöttömyyteen sekä tuotannon romahtamiseen.

      Venezuelan talous alkoi romahtamaan sosialistisen pelleilyn takia kauan ennen kuin se joutui minkäänlaiseen kauppasaartoon.
      Venezuelan talouskriisi alkoi jo 2010 ja nyt sitä on kestänyt pian kymmenen vuotta yhtäjaksoisesti. Venezuelan talouspakotteet alkoivat vasta 2014 ja alunperin keskittyivät lähinnä Venezuelan eliitin tilien jäädyttämiseen, mutta laajeni myöhemmin maahantuontiin, kun Venezuelan johto jatkoi maan ja kansan tuhoamista kaikesta huolimatta.

      Venezuelan kansallistukset sekä hintakatot karkottivat käytännössä kaiken ulkomaisen investoinnin sekä vei Venezuelan tärkeimpiä rahoitus-, maatalous- ja teollisuusyrityksiä kyvyttömän valtion hallintaan, joka laiminlöi niiden kaipaamat investoinnit sekä antoi massapotkuja yrityksissä työskenneille vastustajilleen jakaen samalla suojatyöpaikkoja usein ammattitaidottomille kannattajilleen. Tämä johti Venezuelassa valuuttapulaan ja inflaatiokierteeseen, jota on jatkunut nyt kymmenisen vuotta.

      ”But the socialist polices brought in which aimed to help the poor backfired. Take price controls, for example. They were introduced by President Chávez to make basic goods more affordable to the poor by capping the price of flour, cooking oil and toiletries.

      But this meant that the few Venezuelan businesses producing these items no longer found it profitable to make them.

      Critics also blame the foreign currency controls brought in by President Chávez in 2003 for a flourishing black market in dollars.

      Since then, Venezuelans wanting to exchange bolivars for dollars have had to apply to a government-run currency agency. Only those deemed to have valid reasons to buy dollars, for example to import goods, have been allowed to change their bolivars at a fixed rate set by the government.

      With many Venezuelans unable to freely buy dollars, they turned to the black market. ”

      https://www.bbc.com/news/world-latin-america-36319877

     • Venezuelan parlamentti on valinnut omanlaisensa perustuslain ja lakien säätämisjärjestyksen ja Venezuelan korkein oikeus on hyväksynyt että siinä ei liene kellään nokan koputtamista ja systeemit ei ole yhtenäiset missään ja varmaan USAn alusmaassa se on paikallaan ettei kaikki jenkkijot pääse vallankaappauksiaan tekemään.
      Putin on yksi liittolainen mutta myös Kiina ja Intia ostaa Veenezuelan öljyä ja samapa tuo on viekö öljyt pilkkahintaan USA vai muut kun USA on pakotteidensa takia kieltäytynyt Venezuelan öljyä vastaan ottamaan ja nekin Usalta saadut tulot olisi mennyt velkojen maksuun.
      Harjoitettu talouspolitiikka ei oikeuta ketään ulkopuolisiamaita vaihtamaan presidenttia ja Natomaiden ja EUmaiden yrittämä presidentin vaihdos on niin laiton teko mutta ei tunnu ketään häämmästyttävän suomessa ei lienee tyypillistä lännen touhua vaikka YK ei tunnusta jenkkijojo Guiadoa.

     • Perustuslakikokous on aivan Venezuelan perustuslain mukainen elin ja se on valittu vapailla ulkomaiden valvomilla vaaleilla. Perustuslakikokous käsittelee Venezuelan kansalaisten perusoikeuksia ja niiden toteuttamistapoja ja siinä on eri kansanryhmien ja viranomaistahojen ehdokkaiksi asettamia ja valittuja edustajia. Kysymyksessä on perustulain mukainen päätöksenteon kansanomaistaminen kansalaisten perusoikeuksissa ja on tietenkin poikkeva suomalaisesta ja yleensä länsimaisesta perustulain säätämisestä jossa ei määritellä mitenkään esim. kansalaisten perusturvaa kuten Venezuelan perustulaissa perustulakikokouksen ansiosta. Oppositio taas on yrittänyt sabotoida Vernezuelan vaaleja tuhopoltoin, tapoin ja väkivaltaisten mielenosoitusten avulla ja ovat järjestäneet valvomattomat vaalit ilman äänestäjäluetteloita ja polttaneet luettelot että kukaan ei voi tarkistaa niiitä ja näihin todentamattomiin vaaleihin perustuu nyt opposition edustajan Guiadon nimeäminen Venezuelan presidentiksi USAn, NATOn ja EUmaiden taholta.
      Lännen laittomilla touhuilla ei ole äärtä eikä laitaa ja kaikki on niin kuin ei olisi mitään tapahtunut tässä laittomuudessa vaikka Sauli antoi sille tukensa Suomen puolesta vaikka YK pitää Maduroa edelleen Venezuelsn presidenttinä

 2. Yhdysvaltojen mahdollisuudet jatkaa entistä peliä ovat hiipumassa. Rand paperissaan toteaa, että turvallisuusmarkkinoille on tullut kilpailijoita. Venezuelassa Yhdysvaltojen sähläys ei ole jäänyt huomaamatta paitsi Suomen hallitukselta ja Yleltä. Vova ja Lexus uunottivat pilapuheluilla pääosan esittäjiä. https://youtu.be/lHevFv-cqbk

  • Suomen hallitus ja presidentti kököttää EUn selän takana ja valtamedia laulaa sen lauluja

 3. USAn ja sen kumppaneiden mukaan lukien Suomen toiminta kansainvälisten lakien rikkomisessa Venezuelan vallankaappaus yrityksessä kertoo että lännen pyrkimys lailliseen toimintaan romahtanut valtapoliittiseksi säänättömyydeksi. Ei siinä auta YKn toppuutelut mitenkään ja vasta YKn palkitsi Suomen presidentin kunnian maininnalla YKn hyväksi tehdystä työstä vaikka presidentti oli vallankaappausta takaamassa. Guiado nyt on jenkkijojo joka on rikkonut kaikkia Venezuelan lakeja toiminnallaan ja USAn apu oppositipoliitikoille on toisen valtion puuttumista Venezuelan politiikkaan josta USA itse on ollut vihainen Venäjälle mutta epäilyt siitä on oikeudessa todettu aiheettomiksi. Venezuelan talous on joutunut kurimukseen hallituksen toimesta mutta myös USAn pakotteista ja saarrosta johtuvista viennin ja tuonnin vakavista häiriöistä mutta ei superinflaatio ole hallituksen ideologiasta kiinni kun Venezuelan inflaatio on 51% kuukaudessa ja argentiinan inflaatio 52,5 % kuukaudessa. Syyrian touhujen jälkeen täytyy ihmetellä että meneekö sillä mikään lakipykälien mukaan kun se nyt varastaa Syyrian öljyä 30 miljoonan dollarin arvosta kukkaudessa kansainvälisen lain ja omien pakotteidensa vastaisesti.

 4. Niin ja Max Blumenthalia ilmeisesti odottaa käräjät, samaan tyyliin kuin kävi Ilja Janitskinille.
  Max kertoi liikaa totuuksia Venezuelasta.

 5. Released Lula in for Greatest Fight of His Life
  Better not mess with the former Brazilian president; Putin and Xi are his real top allies in the Global Left
  PEPE ESCOBAR

  He’s back. With a bang.

  Only two days after his release from a federal prison in Curitiba, southern Brazil, following a narrow 6×5 decision by the Supreme Court, former President Luis Inacio Lula da Silva delivered a fiery, 45-minute long speech in front of the Metal Workers Union in Sao Bernardo, outside of Sao Paulo, and drawing on his unparalleled political capital, called all Brazilians to stage nothing short of a social revolution.
  http://www.unz.com/pescobar/released-lula-in-for-greatest-fight-of-his-life/

  Lula, Putin and Xi

  With the military betting on a strategy of chaos, augmented by Lula’s immense social base all over Brazil fuming about his return to prison and the financial bubble finally burst, rendering the middle classes even poorer, the stage would be set for the ultimate toxic cocktail: social “commotion” allied with “terrorism” associated with “organized crime.”

  That’s all the military needs to launch an extensive operation to restore “order” and finally force Congress to approve the Brazilian version of the Patriot Act (five separate bills are already making their way in Congress).

  This is no conspiracy theory. This is a measure of how incendiary Brazil is at the moment, and Western mainstream media will make no effort whatsoever to explain the nasty, convoluted plot for a global audience.

  Leirner goes to the heart of the matter when he says the current system has no reason to retreat because its side is winning. They are not afraid of Brazil turning into Chile. And even if that ends up happening, they already have a culprit: Lula. Brazilian mainstream media are already releasing trial balloons – blaming Lula for the spike of the US dollar and the rise of inflation.

  Lula and the Brazilian Left should invest in a full spectrum offensive.

  The 9th BRICS summit takes place in Brazil this week. A master counter-coup would be to organize an off-the-record, extremely discreet, heavily securitized meeting among Lula, Putin and Xi Jinping, for instance in an embassy in Brasilia. Putin and Xi are Lula’s real top allies on the global stage. They have been literally waiting for Lula, as diplomats have confirmed to me over and over again.

  If Lula follows a restricted script of merely reorganizing the Left, in Brazil, Latin America and even the Global South, the military system currently in place will swallow him whole all over again. The Left is infiltrated – everywhere. Now it’s total war. Assuming Lula remains free, he most certainly won’t be allowed to run again for the presidency in 2022. But that’s no problem. He’s got to be extra-bold – and he will be. Better not mess with the Steppenwolf.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here