Katsoin Yle Areenasta Docventuresin esittämän dokumenttielokuvan OUR NEW PRESIDENT (esitetty alun perin tiistaina 29.10.2019 TV2:ssä) sekä elokuvan jälkeisen talk show’n Velikullat Trump ja Putin valeuutisten valtiaat (esitetty tiistaina 29.10.2019 TV2). Keskustelemassa olivat historioitsija Teemu Keskisarja, ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Antto Vihma sekä toimittaja ja kirjailija Jessikka Aro.

En nyt tässä ala esittämään tarkemmin elokuvaa tai sen antia – kukin voi katsomalla sen tehdä omat johtopäätöksensä aiheesta. Talk show’ssa esiin tulleista seikoista ja puheenvuoroista sen sijaan jäi askarruttamaan mieltä monikin asia. Elokuvassa ja sen jälkeisessä keskustelussa käsiteltiin pääasiassa valeuutisia ja informaatiovaikuttamista. Keskustelussa nostettiin esiin myös sellaisia teemoja kuin salaliittoteoriat, totuuden jälkeinen aika ja Putinin trollit, josta aiheesta Jessikka Aro on äskettäin julkaissut kirjan. Tarkastelen nyt lähemmin keskusteluissa esitettyjä mielipiteitä ja näkemyksiä salaliittoteorioista ja totuuden jälkeisestä ajasta ja pyrin peilaamaan niitä ns. todellisuuteen.

Riku Rantala, toinen Docventuresin vetäjistä, kertoo ohjelmassa noin 32 minuutin kohdalla hyvinkin tutusta keskoskaappihuijauksesta, josta Vastavalkeassakin on kirjoitettu. Tekaistulla todistuksella, että Kuwaitin miehittäneet irakilaissotilaat heittivät kuwaitilaisvauvoja keskoskaapeista kuolemaan lattialle, muokattiin amerikkalaisten mielialoja myönteiseksi sodalle mainostoimiston voimin. (Tästä propagandaepisodista ja sen merkityksestä historioitsija Keskisarja oli kommenttinsa perusteella täysin tietämätön kysyen, eikö Irakiin hyökkäykselle ollut ”sata painavampaa järkisyytä”, toim.huom.) Tämä kohta keskustelussa jäi erityisesti mietityttämään: aiheesta ovat erityisesti vaihtoehtomediat puhuneet ja julkaisseet artikkeleita jo vuosia. Myös riippumattomien tutkijoiden keskuudessa aihe on ollut hyvinkin paljon esillä. Esimerkiksi Hannu Yli-Karjanmaa on käsitellyt sitä teoksessaan Valtiot ja terrorismi (2008, ss. 58–59). Herääkin kysymys, kenellä tai millä tahoilla on oikeus tehdä salaliittoteoriasta varteen otettava ja vakava, yhteiskunnallisesti ja tieteellisesti hyväksytty teoria, saati salaliittofakta? Onko ainoastaan valtamedialla ja sen edustajilla mandaatti tällaiseen? Ja tarkoitukseni ei nyt mitenkään ole teilata Docventuresia, päinvastoin, on hienoa, että valtamediassa näkyvyyttä saavat tahot uskaltavat nostaa arkojakin asioita päivänvaloon.

Mutta en voi silti olla miettimättä tällaisen salaliittoteorioiden hyväksyttävyyden ”ongelmaa” osana valtavirtaista tutkimusta tai mediakenttää ”totuuden jälkeisen ajan” kontekstissa, mikä nousi esiin myös Docventuresin keskustelussa. Historioitsija Keskisarja mainitsee asiasta (totuuden jälkeisestä ajasta) kysyttäessä seuraavaa: ”Me elämme nyt totuuden jälkeistä aikaa, sitä ennen me elimme totuutta edeltävää aikaa, ja mitään totuuden kultaista valtakautta ei ole koskaan ollutkaan, eikä voi ollakaan, koska totuus on politiikassa niin pakoilevaista”. Niin, onko totuutta koskaan mahdollista saada (suhteellisesti ottaen) reaaliaikaisesti saataville?

HISTORIOITSIJAT TUTKIVAT menneisyyttä, pyrkien saamaan totuuden selville vuosikymmeniä tai vuosisatoja vanhoista tapahtumista. Toimittajat ja journalistit ovatkin tässä kohtaa ratkaisevassa asemassa: heillä tulisi olla käytössään työkalut ja motivaatio omaan työhönsä, jotta totuuden selvillesaanti olisi mahdollista jo ”meidän ajassamme”. Toisaalta toimittajat saattavat astua työssään liian suurille varpaille, mikäli kaivavat totuutta esiin. Esimerkistä käy YLE:llä työskennellyt Jaana Kivi, jonka työsuhde vaikeutui hänen kirjoitettuaan kriittisesti mm. TTIP-vapaakauppasopimuksesta. Kivi oli ensimmäisiä journalisteja, jotka kirjoittivat aiheesta kriittiseen sävyyn valtamediassa. Sittemmin hän on mm. kirjoittanut teoksen Bryssel myyty: lobbausparatiisin kauppiaat (2016). Totuus ja sen etsiminen ei siis ole aina riskitöntä.

Totuuden pakoilevuutta kuvastaa myös esimerkiksi vastikään YLE:n MOT-ohjelmassa 14.10.2019 esitetty dokumentti Kylmän sodan suomalaisagentit, jossa käsitellään Operaatio Gladiota ja NATOn salaisia armeijoita. Tästäkin aiheesta ovat mm. tutkijat ja vaihtoehtomediat esittäneet jo vuosikausia tietoja, joista valtamediat ovat vaienneet. Esimerkiksi Vastavalkea on julkaissut aiheesta useita artikkeleita, kuten NATOn todellinen olemus ja Operaatio Gladio ja Naton salaiset armeijat.

Historioitsija Daniele Ganser on kirjoittanut teoksen Naton salaiset armeijat: operaatio Gladio ja terrorismi Länsi-Euroopassa (2009), jossa hän käsittelee aihetta tarkkanäköisesti ja laajasti. Ganserin tietojen mukaan laajat terroriteot ympäri Eurooppaa alkoivat paljastua 1990-luvun alkupuolella pitkälti NATOn ja eritiedustelupalveluiden operoimiksi iskuiksi. Onkin mielenkiintoista, tai kummallista, että henkilökohtaisesti vasta vuonna 2019, lähes 30 vuotta näiden paljastusten jälkeen, törmään ensimmäistä kertaa valtamedian käsittelyyn tästä asiasta. Tarkemmin sanoen valtamedia ei tässäkään tapauksessa kovin paljoa sanonut, vaan asiasta esittivät MOT-ohjelmassa kantojaan tutkijat ja tietokirjailijat, kuten Jukka Rislakki. Tuleeko tämän salaliittoaiheen käsittelystä nyt yleisesti hyväksyttyä, kun YLE on vihdoin tuonut asiaa julki?

VOIKO TOTUUS koskaan kulkea meidän mukanamme niin kuin tahtoisimme ja turvallisuutemme sekä kansalaisoikeutemme sitä vaatisivat? Salassa pidettäviä asiakirjoja lojuu vuosikymmeniä lukituissa valtionarkistoissa ympäri maailman. Ehtiikö totuus vanheta ennen kuin tutkijat pääsevät siihen käsiksi? Saadaanko totuus kansalle tiedoksi liian myöhään? Ymmärrän, että jotkin asiat ovat niin arkoja, että niitä tulee suojella kansallisen turvallisuuden nimissä. Nykyinen järjestelmä on kuitenkin liian herkkä viivyttämään totuutta.

Kenellä on oikeus saattaa salaliittoteoriat osaksi valtavirtaista tutkimus- ja mediakenttää? Kuka päättää, mikä on totuutta ja mikä trollausta, disinformaatiota tai salaliittoteoriaa? Nämä ovat mielestäni tärkeitä kysymyksiä — näin totuuden jälkeisenä aikana.

Samu Seppälä on Vantaalla asuva, valtiotieteitä opiskellut ja maailmaa avoimin silmin tutkiva kansalainen.

Kuva: iaspaper.net

33 KOMMENTTIA

 1. ”Ehtiikö totuus vanheta ennen kuin tutkijat pääsevät siihen käsiksi?”
  Joskus käy niinkin, että salattu ja väärennetty tutkinta ehtii vanheta ennen kuin se julkaistaan. Joskus jopa asiapapereiden säilytysaika umpeutuu ennen kuin väärennetty tutkinta julkaistaan!
  Näin kävi mm. Suomessa, kun Helsingin Energian omistama Hanasaaren voimalapalo 1980-luvulla väärennettiin ja salattiin. Kyseinen voimala on purettu pois noin vuonna 2004, ja sen tilalla on nyt piirikeskus rakennukset, joskin niitäkin on jo purettu pois.
  Tulipalo oli tuhoisa ja vaati ilmeisesti kymmenien tai satojen ihmisten hengen. Asia on salattu.
  Helsingin poliisi on laatinut kokonaan väärennetyn tutkintapöytäkirjan 3300/RVÄ/S/54630/86. Minulla on sen kopio.
  Myöhemmin asiaa on väärennetty lisää tekemällä tulipalosta lavastettu video noin vuonna 2007: https://www.youtube.com/watch?v=X37hD5poIdw
  Ilmeisesti korruptio ulottuu poliisin lisäksi hallitukseen ja sisäasiainministeriöön. Poliisi on tehtyjen rikoksien suojelija, ja ei tutki rikosasiaa vaikka kuinka pyytäisi ja vaatisi.
  Olen itse ollut palon silminnäkijä, ja turvallisuuteni on ollut vaarassa.
  Tällainen laaja-alainen korruptio ja hallintojen valheet pitäisi saada maailmasta kokonaan pois. Ainakin Suomesta!

  • Patriotismi vaatii joskus vaikka itsensä uhraamista, kunhan toiveissa on oman maan vapautuminen ja pääseminen takaisin itsenäisyyteen. Tällaisia ihmisiä tullaan historian kirjoissa muistamaan, jos ei kirjoissa niin ainakin legendoissa!

   Jos teillä on jotain mitä vuodattaa ihmisten tietoisuuteen niin antakaa tietonne näistä asioista ilmi kaikkialle minne vaan mahdollista!! Se jos mikä on ihailtavaa, että on valmis laittamaan itsensä likoon kaikkien muiden puolesta ainoastaan toiveena, että suomalaiset olisivat kerrankin itsensä herroja. Ja vaikka tällainen tiedon murunen on ns.”pieni” asia KAIKKIEN muiden ”pienien” vääryyksien rinnalla, kasvaa pienistä puroista se valtava koski mitä mikään ei pysty pysäyttämään! Tällaisia juttuja korruptoitunut hallintovalta pelkää ja kunnialliset valtion elimissä olevat patriootit odottavat että pääsevät iskemään käärmeen kimppuun!!

   • > Ilmeisesti korruptio ulottuu poliisin lisäksi hallitukseen ja sisäasiainministeriöön. Poliisi on tehtyjen rikoksien suojelija, ja ei tutki rikosasiaa vaikka kuinka pyytäisi ja vaatisi. >

    Kyllä, korruptio suorastaan ”löyhkää” valtiollisten organisaatioiden ylimmällä tasolla (varsinkin ministeriöissä ja oikeustaloissa) ja ”poliisi” ei ole ainoastaan rikosten suojelija, vaan usein myös niiden organisoija ja toteuttaja. Jokaisen valtion suojelupoliisin ylin johto on tiiviisti mukana kansainvälisessä rikollis-verkostossa, joka pitää huolen siitä, että huumeet, pedofiilia, elinkauppa, ihmiskauppa, orjuus, satanismi, terrorismi, salamurhat, salakujetukset, prostituutio ym. ulottuu yhteiskunnan jokaiselle tasolle. Ihmisillä ei ole myöskään yleisesti pienintäkään käsitystä salaliittojen ja seurojen määrästä tai laajuudesta, koska jokaista valtiota pyörittävästä korruptiosta ei puhuta. Vastavalkean toimittajat ja kommentoijat eivät myöskään ole tietoisia siitä, kuinka syvällä valhe asuu – täälläkin uskotaan siihen, että valtioiden vastakkainasettelut ovat totta tyyliin kylmäsota-hoax, vaikka koko asevarustelu-härdelli oli valemedian provosoima huijaus.

    Meidän olisi nyt korkea aika ymmärtää se, että USA on yhtä vähän Venäjän (Neuvostoliiton) vihollinen kuin Kiina, lähi-idän jatkuvista sodista ja ”muka” selkkauksista puhumattakaan. Ja entäpä pelottava Pohjois-Korea? Eikö se ole tökeröine video- ja kuvamanipulaatioineen suoranainen vitsi? Totuus on se, että korruptoituneet johtohenkilöt maasta riippumatta ovat parhaita salaseura-kavereita, eli kansaa huijataan kuusnolla valemedian avustuksella!

 2. Huijaako YLE veronmaksajia kertomalla, että YLEN toiminta perustuu puolueettomuuteen.

  Jessi on kertonut että Venäjä peikot on aiheuttanut hänellä jättimäistä kärsimystä. Silti Jessi esiintyy YLEllä peikkoja koskien!!!

  Lukekaas ensin tämä
  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:
  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html

  13.06.2018
  Ylen toimittaja vaatii MV-sivustolta 140 000 euroa korvauksia – asianajaja: ”On tähdätty siihen, että hän luopuu työtehtävistään”

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806132201011012_u0.shtml

  YLE:
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet
  Johdanto
  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana mm. Jessi jutun takia.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  • Voisi olla hyvä jos joku kysyisi YLELTÄ.

   2008:
   Kantelukirjoituksen mukaan Yleisradio Oy….
   – Apulaisoikeuskansleri totesi, että Yleisradio Oy:lle tehtyihin yhteydenottoihin vastaamista
   sääntelee hallintolaki siitä ilmenevine hyvän hallinnon periaatteineen.
   http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/foka/2008/20081345

   Kannattaisi samalta kysyä, että voisiko veronmaksajat saada verorahat takaisin (500 miljoonaa vuodessa), koska YLE ei olekaan toiminut niinkuin YLE on veronmaksajille kertonut

 3. Miksi informaatiovaikuttamista tutkiva Jessi itse käyttää harhaajohtavia termejä ??????

  Miksi informaatiovaikuttamista tutkiva Jessi itse käyttää harhaajohtavia termejä ”trolli”, ”infosota” ja ”valeuutinen” ??????

  1. Sanalla ”trolli” on kaksi merkitystä. Sillä on myös haukkumasana merkitys. Jessi tietää itsekkin hyvin että sanalla ”trolli” on myös haukkumasana merkitys ( lähde oikeudenkäynti Jessi vs Ilja).

  2. Jessi on oikeudessa kertonut, että ”kukaan oikea henkilö ei voi olla trolli.” Oikeudessa Jessi ei saanut valehdella, koska oli asianomaisen roolissa.

  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  YLEN ohjelmissa pikkulapsillekin kerrotaan KOULUSSA tarinoita trolleista, joita ei nyt sitten olekaa olemassakaan.

  3. Infosodalla tarkoitetaan oikeaa sotaa. Suomi ei ole oikeassa sodassa. Silti Jessi käyttänyt sanaa ”infosota.”

  Jessi höpisee ”infosodasta”
  https://areena.yle.fi/1-50266137?autoplay=true

  INfosota=sota

  Ensin vastasi Bettina Renz, Nottinghamin yliopiston apulaisprofessori.

  – On nähty yrityksiä sekaantua poliittisiin prosesseihin Suomessa ja vaikuttamista yleiseen mielipiteeseen, mutta en kutsuisi sitä sodankäynniksi. Mitä on sota? Sehän on asevoimien käyttämistä ja tappamista.

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kayko-venaja-hybridisotaa-suomea-vastaan-tassa-tuoreet-tulkinnat/b24b1b4f-009c-3ccd-a3f8-ae3115699d9a

  WIKIPEDIA:

  Sota on järjestäytyneiden yhteisöjen välinen aseellinen konflikti

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota

  4. Jessi käyttänyt sanaa ”valeuutinen”. Vaikka se voi johtaa täysin harhaan.

  Sanalla ”valhe” on kaksi merkitystä.

  1. vilpillisesti esitettävä totuudenvastainen, perätön väittämä
  2. jstak joka ei ole aitoa, todellista t. todellisuudessa olemassa olevaa

  Eli valeuutinen on myös uutinen joka on vain väärä, mutta on kirjoitettu vilpittömässä mielessä.
  Ja valeuutinen on myös uutinen, joka on väärin ja kirjoitettu vilpilisessä mielessä

  Nyt ei käy selvästi ilmi kumpaa JESSI tarkoittaa ? Jessin lukijat voivat ymmärtää olennaisilta osin väärin !!!

  Vai tarkoittaako Jessi vain uutissivustoja, jotka tahallaan uutisoi väärin, mistä Suomesta muka sellasia löytyy ????
  Ainoa epäilyttävä on YLE, jolla on 5000 miljoonan budjetti 10 vuodessa, silti uutisoi harhaanjohtavasti.

  Katson että esim. viranomaisten ei pitäisi käyttää sanaa ”valeuutinen”, koska se johtaa harhaan.

  Hallintolaki
  9 §
  Hyvän kielenkäytön vaatimus
  Viranomaisen on käytettävä asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434

  1. Sanalla ”trolli” on myös haukkumasana merkitys.

  .YLE ja Jessi ovat pitäneet tärkeenä mm. opettaa lapsille koulussa haukkumasanaa ”trolli.” YLE veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Jessi tietää itsekkin hyvin että sanalla ”trolli” on myös haukkumasana merkitys ( lähde oikeudenkäynti Jessi vs Ilja).

  Professori Kemppinen:
  Jouduin ottamaan selvää, mikä on trolli blogeissa. Yllä kuva. Trolleja ja viaton lukija.
  Kuten huonot koomikot sanovat:”But, serious – folks…” Eli vakavasti sanoen ”patent troll” on sekin lähinnä haukkumasana tai slangi-ilmaus, joka rinnostuu lähinnä kirosanoihin – joku ei nyt tykkää jostain.
  http://kemppinen.blogspot.co.id/2007/08/checker.html

  KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU (LIITE)
  Tuomion perustelut
  Henkilötodistelu Jessikka Aro:
  s.35
  Aron mukaan trollit kirjoittivat internetissä useisiin eri kanaviin. Nämä
  kanavat ja alustat saattoivat olla mielipidepalstoja, blogi-pöhjia, Facebook,
  Twitterja sitten oli paljon bottitrolleja. Trollit kirjoittivat myös Youtubeen ja
  Instagramiin sekä loivat valeuutissivustoja. Anonyyymit trollit olivat
  kirjoittaneet myös Ylen uutissivustoille. Bäckman oli itse useasti kirjoittanut,
  että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko
  trolli-sana loukkaava. Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä (rolleiksi. Vuoden

  2. Jessi on oikeudessa kertonut, että ”kukaan oikea henkilö ei voi olla trolli.”

  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  YLEN ohjelmissa pikkulapsillekin kerrotaan KOULUSSA tarinoita trolleista, joita ei nyt sitten olekaa olemassakaan.

  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”
  Jessikka
  Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina
  13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” Yle
  Uutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja
  opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan.
  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet
  Jessi on saanut 10 000 euroa Opetusministeriötä kirjoittaaksen tietokirjan trolleista. Tietokirjan.
  Näin vaikka Jessi on itse oikeudessa kertonut ( Jessi vs Ilja) että ”Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli.”

  Oikeudessa Jessi ei saanut valehdella, koska oli asianomistaja jutussa.

  Eli Jessi on kirjoittanu tietokirjan, siis tietokirjan trolleista, vaikka hän on itsekkin todennut oikeudessa, että ”kukaan oikea henkilö ei voi olla trolli.” Ja haekenut 10 000 euron avustuksen siihen valtiolta.

  Jessikka Arolle myönnettiin 10 000 euron apuraha tietokirjan tekemiseen trolleista:

  http://mvlehti.net/2016/09/14/veronmaksajat-kustantavat-jessikka-aron-trollimaniaa/

  WIKIPEDIA:
  Tietokirjoiksi kutsutaan kirjoja, joissa esitettyjen asioiden katsotaan perustuvan tutkittuun tietoon, verrattuna esimerkiksi fiktioon.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

  3. Infosodalla tarkoitetaan oikeaa sotaa

  Jessi höpisee ”infosodasta”
  https://areena.yle.fi/1-50266137?autoplay=true

  INfosota=sota

  Ensin vastasi Bettina Renz, Nottinghamin yliopiston apulaisprofessori.

  – On nähty yrityksiä sekaantua poliittisiin prosesseihin Suomessa ja vaikuttamista yleiseen mielipiteeseen, mutta en kutsuisi sitä sodankäynniksi. Mitä on sota? Sehän on asevoimien käyttämistä ja tappamista.

  WIKIPEDIA:

  Sota on järjestäytyneiden yhteisöjen välinen aseellinen konflikti

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota

  Uusi suomi:

  He jos ketkä ovat asiantuntijoita saatuaan juuri valmiiksi Aleksanteri-instituutin tutkimuspaperin Venäjä ja hybridisodankäynti (Russia and hybrid warfare – going beyond the label). Heidän näkökulmansa on laaja: tutkimuksessa tarkastellaan Venäjää ja länttä sekä hybridisota-termin sisältöä.

  Mutta minun kysymykseni koski siis Suomea, koska asialla on meillä spekuloitu.

  Ensin vastasi Bettina Renz, Nottinghamin yliopiston apulaisprofessori.

  – On nähty yrityksiä sekaantua poliittisiin prosesseihin Suomessa ja vaikuttamista yleiseen mielipiteeseen, mutta en kutsuisi sitä sodankäynniksi. Mitä on sota? Sehän on asevoimien käyttämistä ja tappamista. Kyllä, Venäjä on painostanut Suomea tietyillä tavoilla. Ymmärrän, että Suomi on aina ollut valppaana sen suhteen, mitä Venäjä tekee ja on erityisen valpas juuri nyt. En näe mitään syytä vahvistaa sodankäynti-keskustelua, koska tilanne on jo kireä. On paljon hedelmällisempää puhua siitä, mitä Venäjä tekee, miten ja miksi.

  Sitten antoi vastauksensa Hanna Smith, Venäjä-tutkija Helsingin yliopistosta.

  – Nyt on käynnissä informaatiovaikuttamista, se on selvä… Jos se linkittyy millään tavalla asevoimiin, vaikkapa ilmatilaloukkauksiin tai sotaharjoituksiin, ne mahtuvat jo hybridisodankäynnin keinovalikoimaan. Tämä ei ole täydellä painollaan hybridisodankäyntiä, kuten Krimillä, mutta ehkä eräänlaista sotilaallisen imagon ja sotilasvoiman näyttämistä erityisesti pienemmälle maalle. En ole ihan päättänyt, onko se tarpeeksi hybridiä ja onko tapahtumien välillä sellaisia linkkejä, jotka todella merkitsevät. Mutta on syytä epäillä, että näin voi olla.

  Hybridioperaatioita Suomessa nähdyt tapahtumat eivät siis varsinaisesti olisi. Sen sijaan tutkijat ovat hyvin yksimielisiä siitä, että Krimin niemimaan liittäminen Venäjään tapahtui hybridisodan keinoin.

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kayko-venaja-hybridisotaa-suomea-vastaan-tassa-tuoreet-tulkinnat/b24b1b4f-009c-3ccd-a3f8-ae3115699d9a

  4. Jessi käyttänyt sanaa ”valeuutinen”. Vaikka se voi johtaa täysin harhaan.

  Sanalla ”valhe” on kaksi merkitystä.

  1. vilpillisesti esitettävä totuudenvastainen, perätön väittämä
  2. jstak joka ei ole aitoa, todellista t. todellisuudessa olemassa olevaa

  Eli valeuutinen on myös uutinen joka on vain väärä, mutta on kirjoitettu vilpittömässä mielessä.
  Ja valeuutinen on myös uutinen, joka on väärin ja kirjoitettu vilpilisessä mielessä

  Nyt ei käy selvästi ilmi kumpaa JESSI tarkoittaa ? Jessin lukijat voivat ymmärtää olennaisilta osin väärin !!!

  Vai tarkoittaako Jessi vain uutissivustoja, jotka tahallaan uutisoi väärin, mistä Suomesta muka sellasia löytyy ????
  Ainoa epäilyttävä on YLE, jolla on 5000 miljoonan budjetti 10 vuodessa, silti uutisoi harhaanjohtavasti.

  Katson että esim. viranomaisten ei pitäisi käyttää sanaa ”valeuutinen”, koska se johtaa harhaan.

  Hallintolaki
  9 §
  Hyvän kielenkäytön vaatimus
  Viranomaisen on käytettävä asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030434

  ESIM. YLELLÄ ON VALEUUTINEN ILJASTA. PITÄISIKÖ VIRANOMAISTEN NYT PUUTTUA YLEN TOIMINTAAN:
  Ylen antaa kuvan että Iljaa olisi vainonnut Jessiä ja mm. siksi Ilja olisi tuomittu jättipitkään vankeustuomioon. TODELLISUUDESSA Iljaa ei edes syytetty vainoomisesta.

  Jessikka Aroon kohdistunutta vaino- ja mustamaalausjuttua käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa viime vuonna. MV-lehden tuolloinen päätoimittaja Ilja Janitskintuomittiin vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen.

  https://yle.fi/uutiset/3-10983241?origin=rss

  Haettiin ”valhe” Kielitoimiston sanakirjasta Ohjeet Tietoa sanakirjasta Anna palautetta sanakirjasta
  valhe48
  1. vilpillisesti esitettävä totuudenvastainen, perätön väittämä t. tieto. Levittää valheita työtovereistaan. Syöttää jklle valheita. Se on valhe! Saada jku kiinni valheesta.
  Kuv. Valkoinen [= viaton, hyvässä tarkoituksessa esitetty] valhe. Valheella on lyhyet jäljet [ks. jälki 1] SL.
  2. jstak joka ei ole aitoa, todellista t. todellisuudessa olemassa olevaa. Perustaa elämänsä valheelle. Hänen rakkautensa oli pelkkää valhetta.

  https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  Information warfare can take many forms:

  Television and radio transmission(s) can be jammed.
  Television and radio transmission(s) can be hijacked for a disinformation campaign.
  Logistics networks can be disabled.
  Enemy communications networks can be disabled or spoofed.
  Stock exchange transactions can be sabotaged, either with electronic intervention, by leaking sensitive information or by placing disinformation.
  The use of drones and other surveillance robots
  Communication management

  The U.S. Air Force has had Information Warfare Squadrons since the 1980s. In fact, the official mission of the U.S. Air Force is now ”To fly, fight and win…in air, space and cyberspace,”[2] with the latter referring to its information warfare role.
  As the U.S. Air Force often risks aircraft and aircrews to attack strategic enemy communications targets, remotely disabling such targets using software and other means can provide a safer alternative. In addition, disabling such networks electronically (instead ofexplosively) also allows them to be quickly re-enabled after the enemy territory is occupied. Similarly, counter-information warfare units are employed to deny such capability to the enemy. The first application of these techniques was used against Iraqi communications networks in the Gulf War.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Information_warfare

  Wikipedia:

  Sosiologi Trutz von Trothan mukaan sota on ”organisoitua ja kollektiivista materiaalin vahingoittamisen, tappamisen ja tuhoamiseen tarkoitetun teknologian, erityisesti aseiden käyttämistä”. Lisäksi osapuolten jäsenten on sodan aikana alistuttava kärsimyksiin, kuolemaan sekä oltava valmiit tappamaan

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota

   • Ei se ollutkaan kommentti, vaan jonkinlainen vieraileva blogikirjoitus. TLDR.
    Varsinkin täällä kävijät tietävät jo muutenkin sen asetelman joten kirjoittaja postaa pitkän pitkät juttunsa aivan väärään paikkaan.
    En usko että kukaan lukee loppuun asti.

 4. Miksi informaatiovaikuttamista tutkiva Jessi itse käyttää harhaajohtavia termejä ?????? 5.11.2019 at 12:45:
  ”ESIM. YLELLÄ ON VALEUUTINEN ILJASTA. PITÄISIKÖ VIRANOMAISTEN NYT PUUTTUA YLEN TOIMINTAAN:
  Yle antaa kuvan että Iljaa olisi vainonnut Jessiä ja mm. siksi Ilja olisi tuomittu jättipitkään vankeustuomioon. TODELLISUUDESSA Iljaa ei edes syytetty vainoomisesta.”

  Kovia valheita on liikkeellä myös Kiinasta (ja Venäjästä) mutta totuus alkaa siitäkin paljastua ja ’nukkuessa rikastuva lännen kermaeliitti’ vaikeroi tuskissaan kun sitä uhkaa surullinen mutta itse aiheutettu ja ansaittu tappio.
  Linkin artikkeli, jonka takana on Amerukassa kasvanut kiinalaiset juuret omaava psykologi, kertoo mielenkiintoisia asioita Kiinasta ja Amerukan perikadosta.
  Kiinalaiset eivät enää halua muuttaa Amerukkaan koska oma nopeasti kehittynyt maa on parempi elää.

  October Diary: China Rising, America (And Christianity) Declining;
  FORBES’s Misleading Advice to Girl Backpackers; Etc.
  JOHN DERBYSHIRE
  …“I (Jean Fan, a young American psychologist of Chinese ancestry) grew up in America, but I go to China every year for a few weeks to visit family,” she tells us. Her essay is formed from reflections on her last visit, in March 2018.

  China has, Ms Fan tells us, turned some kind of a corner.

  Ten years ago, it was obvious that if you could immigrate to the U.S., you should. That mentality has shifted. One of my cousins characterized the new status quo. When I asked her whether she would consider moving to the U.S., she responded: “Why would I? Life is great here.”
  She’s not the only one; 20 years ago, almost all Chinese students studying at American universities would stay in the U.S. Now, they almost all go home.

  Growing up in the San Francisco Bay Area, I had always imagined myself living and working here …

  But for the first time last March, I found myself thinking: “I might not mind living in China.” After all, Chinese cities continue to become cleaner and nicer, people’s lives become easier and more convenient, and the government competently handles more and more pressing problems.

  Meanwhile, San Francisco’s government continues to struggle with worsening homelessness and public disorder. In addition, as I write this piece, millions of people in the Bay are experiencing a multi-day planned blackout. As you might expect, no one is happy about this.
  My current expectation is that as time goes on, this contrast between the U.S. and China will become more stark.
  I’ve since reflected on the idea of living in China. I think that these days, if you’re a normal person living a normal life, or even an ambitious entrepreneur, China is a good place to be. Cities are clean and convenient. Life is exciting and fast-paced. Opportunities are plentiful.

  The last word, from Jean Fan:

  In the U.S., we face an ongoing crisis of governance. We need to understand our own failures, and we need to grapple with unexpected demonstrations of success—even if they come from non-liberal societies.

  China’s success challenges our implicit ideology and deep-seated assumptions about governance. It needs to be studied—not just to bring about better coordination, but because in its accomplishments, we may find important truths needed to bring about American revitalization.

  http://www.unz.com/jderbyshire/october-diary-china-rising-america-and-christianity-declining-forbess-misleading-advice-to-girl-backpackers-etc/

 5. Kyllä oli hiukan outo ohjelma ja näytti niinkuin muut olisi pelänneet jessikkaa että ei oikein avoimesti uskaltaneet puhua esim. länsitrolleista joita on varmasti 100000 kertaa enemmän kuin trolleja pietarissa. Varsinkin upin tutkija oli vaivaantunut kun jessikka päästeli pietarin trolleista sammakkoja suustaan mm. että somesta on poistettu ääretön määrä pietarista peräisin sometuksia. Jessikkasta jäi vaikutelma että hän on keskittynyt trollaamaan pietari trolleista vaikka suomessa tuskin on yhtään pietarin trollia trollaamassa eikä jessikkakaan ole sellaista löytänyt ja ketä haittaa jos eri maiden trollit trollaa omissa maissaan. Koko ongelman on luonut netissä olevat kaupalliset alustat fb, twitter, chat jne joihin netin käyttäjät saa kirjoitella viestejään. Ongelmahan ratkeaisi helposti kun niiden käyttäjää valistetaan aina ennen käyttöä että niiden viestit ei välttämättä ole totta ja että viestien lukeminen on omalla vastuulla. Tällä saataisiin nämä älytön trollikeskustelut tosiasia pohjalle kun niissä ei ole mitään järkeä ja luottaa ihmisten omaan järkeen.
  Salaliitot on melkein aina valtiollisten toimijoiden tekemiä ja niiden ykkösmaa on USA ja kakkosena Britannia sekä Ranska eli vanhat koloniastiset maat ja neljäntenä varmaan Suomi joka on tällä vuosituhannella kunnostautunut niissä. Ylestä ja muusta valtamediasta on tullut salamedia joka toistaa vain lännen narratiiveja ja muut uutiset jätetään julkaisematta ja jessikkan olo Ylen palkkalistoilla vahvistaa sen. Yle ei kuitenkaan ole ainoa valtion istituutio joka päästelee jatkuvasti trollisammakoita suustaan.

  • ”Salaliitot on melkein aina valtiollisten toimijoiden tekemiä ja niiden ykkösmaa on USA ja kakkosena Britannia sekä Ranska eli vanhat koloniastiset maat ja neljäntenä varmaan Suomi joka on tällä vuosituhannella kunnostautunut niissä.”
   Juuri nämä valtiolliset toimijat ovat vaarallisia. Suomessa valtiovallan ja lehdistön vastakkain asettelu on teennäistä ja teatteria, jos sellaista ylipäätään esiintyy.
   Kerrotaan, että Suomessa merkittävät toimittajat, lehdet ja muu uutishenkilöstö pääsee syksyisin kiitoskekkereihin Rovaniemelle.
   Näillä ruskajuhlilla juhlistetaan yhdessä ”rötöstä” ja ”kansakunnan yhteistä valhetta”. Näin on kuulemma toimittu jo vuosien ajan. Kysyttäessä toimittajat vaikenevat asiasta.
   Tiedä sitten mikä on totuus tässäkin asiassa – en itse ole toimittaja.

 6. Lyhyt vastaus: Kyllä totuudet ehtivät vanhentua. Lempilapseni on 9/11, jonka suhteen toivo näyttää olevan mennyt. Ehkä sitten joskus 2050 kun tekijät ovat kaikki multiensa alla tai jossain. Fakta on tämä.

  Fakta terminä on muuten minullekin vähitellen avautunut. Luulin nuorempana sen olevan totuuden joku ilmentymä. Heh. heh, LOL ja sitä rataa.

  Fakta on = virallinen totuus, jonka kulloinen alueellinen establishment päättää. Jota vallan oma media (=valtamedia) sitten rummuttaa. Faktat 9/11 iskuista on kaukana totuudesta, jota sitäkin on montaa lajia. Itse tykkään niin objektiivisesta ja tieteen keinoin todistettavasta totuudesta kuin mahdollista. Tosin tiedemiehet elää kukin omassa establishementtinsa vaikutuspiirissä/palkollisena ja tulokset ovat joskus sen mukaisia.

 7. Venäjälle propaganda on helppoa. Pitää vain pysyä totuudessa ja kertoa se maailmalle. Putin taisi sanoa sen ääneen dokumentissa. Jessikkan keppihevonen Pietarin trollitehdas. Onko kenelläkään havaintoa sen tuotoksista? Minulla ei ole. MV-lehti tai Bäckman? Eivätköhän he ole itäneet maasta, jonka on ravinnut vastuullisen median levittämä sonta. Kuka tuntsi Jessikkaa ilman MV-lehteä? Heillä tuntuu olevan symbioosi. Jessikka vielä mainosti MV-lehteä lähetyksessä.
  Juoru pitää yhteisön jäsenet ruodussa. Internet on varsinainen juoruaja. Salaliittoja ei enää tarvitse lukea historian kirjoista, vaan tekijän edesottamukset ovat arvioitavina jo ennen toteutusta. Syyriassa lavastetut kaasuhyökkäykset paljastuivat ennakkoon. WTC tornien tarina ei menisi läpi tänäpäivänä. Salaliittoteoriat, jotka myöhemmin osottautuvat todeksi harvinaistuvat. Kiitos internetin, joka juoruaa ne jo ensimetreillä.

  • ”Venäjälle propaganda on helppoa. Pitää vain pysyä totuudessa ja kertoa se maailmalle. ”
   Hyvin sanottu.
   Ja varmaan yhtä helppoa Kiinallekin.
   Kyllä se hyvin kertoo kuinka syvien valheiden ja harhaluulojen vallassa täällä lännessä eletään.

 8. Vihapuhe-käsite on poliittinen ase — Mitä sillä suojellaan?

  Mauri Peltokangas: puhe ”vihapuheesta” on tarkoitettu estämään keskustelu
  Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson myöntää, ettei vihapuhe-termiä ole kansallisessa lainsäädännössä edes määritelty

  ”Milloin terveestä kansallismielisyydestä on tullut rikos ja miksi meiltä vaaditaan suvaitsevaisuutta mutta meitä kohtaan saa olla suvaitsematon”, Peltokangas ihmettelee.
  … Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin vastaus paljasti lopulta myös sen, että Euroopan Unionin suositukset menevät suomen lain yläpuolelle ja vihapuhe-sana on valjastettu vain ja ainoastaan kansallismielisyyden tuhoamiseksi lainsäädännöllisin keinoin.
  https://beta.oikeamedia.com/o1-123712

 9. Tässä viimeisin pinnalle tullut, tai uudelleen pinnalle palannut, salaliitto. Maapallo saattaa olla pikemminkin ontto ja siksi on luotu huijaus litteästä maanpiiristä(Flat Earth). Tai sitten talmudistit tosissaan itse niin luulevat kun Talmudissa ilmeisesti niin lukee. Siksi vapaamuurareillekin on ehkä syötetty tuota köyttä ja sellaisia logoja löytyy erinäisten globalisti järjestöjen kuten YK:n käytöstä.

  Yksi mahdollinen skenaario Jeesuksen toiselle tulemiselle on arjalaisen sivilisaation nousu Antarktikalta kolmannen maailmansodan alettua kunhan USA ja Venäjä ovat ensin toistensa voimat kuluttaneet. Hitler tuskin kuoli bunkkerissa.

  Tässä suht hyvä dokumentti Neuvosto venäjän jälkeisistä arkistoista. Se on tyypillisestä anti-natsi säyvstä huolimatta faktisempaa kuin monet lännen disinfo medioiden natsi-ufo jutut.

  https://www.youtube.com/watch?v=MwUpPwyyvLw

  Lisää aiheesta:

  http://truth.prabhupada.org.uk/flat-earth-a-psyop-to-cover-the-truth-about-hollow-earth-the-imperial-germans
  http://truth.prabhupada.org.uk/ww3-subtle-nuclear-weapons-the-return-of-the-imperial-germans-demigods

  Hurjin teoria on siis se, että Hitler ja Jeesus ovat siellä Shambalassa ja valmistautuvat viimeiseen koitokseen. Tai ns. Reichsdeutschen (Imperial Germans) jotka jonkun ET sivilisaation tuella ovat onnistuneet kehittämään huipputeknologiaa jo ennen viime sodan loppua. He alkoivat kuitenkin häviön häämöttäessä lastaamaan siirtokuntaa varten paljon kalustoa Etelämantereelle. Ehkä ihmiskunta ei ollut valmis vielä ja Itä-rintaman petollisuus osoitti liian suurta langenneisuutta.

  Operation Highjump oli todella outo tapahtuma, eikä mikään perusjärki, virallinen selitys tai logiikka sitä voi selittää. Ja väitetään että mm. Adolf Eichmanin tuomiopäivänä Washington DC:n yllä olisi pörrännyt ufoja erityisen paljon.

  http://www.imperialgermans.com/

  Tuon sivuston vetäjän Alexander Kernin jutuista tulee vähän vinksahtanut vaikutelma, että saa disinfo/PsyOp hälärit soimaan, mutta on siinä perääkin. Monet täpit osuu täysin kohdilleen. Usein muut yleisemmin tunnetut disinfo agentit yrittävät vääntää asian ympäri niin, että ne piilottelevat ”kuunatsit” olisivat se pelottava Anti-kristus. Siihen nähden tämä on aidompi ja moraalisesti järkeenkäypä tulkinta.

  • Eipä näy suurinta aivopesijää ja totuuden äänitorvea Wikipediaa vielä tuon tiedon lähteenä. Ehkä pian sinne saadaan tämäkin tieto koko kansan ulottuville?

   Totuus Wikipediasta pitäisi ehdottomasti saada hesariuskovaisen kansan tietoon joka pääosin luottaa siihen ja rakentaa maailmankuvansa sokeasti realiteetin vastaiseksi.
   Onko Wiki yksi suurimmista salaliitoista?
   The Ministry of Wiki-Truth
   C.J. HOPKINS
   Oletko koskaan ajatellut ja ihmetellyt kuinka Wikin artikkelit syntyvät..
   Have you ever wondered how all those Wikipedia articles get produced … you know, the ones you pull up on your phone to look up an actor, an author, or a recipe, or a historical or scientific fact? Unfortunately, one of the Consent Factory staff had an opportunity to find out recently.
   http://www.unz.com/chopkins/the-ministry-of-wiki-truth/

   • ”…pitäisi ehdottomasti saada hesariuskovaisen kansan tietoon..”
    Tietenkin iltapäivälehdet ovat myös erittäin tärkeässä aivopesu-roolissa kansan tajuntaa muokattaessa ja moraalia mädätettäessä.
    Mitä enemmän niitä luet sen enemmän olet eksyksissä.

   • No niin, nyt se vihdoinkin syntyy — Wiki menettää monopoliasemansa tiedon levittäjänä kertoo IL

    Putin haluaa eroon Wikipediasta – tilalle luotettavampi venäläisversio
    Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa, että vapaaehtoisten kirjoittama Wikipedia korvataan suurella venäläisellä tietosanakirjalla.
    Venäjän vahvuus on ollut luotettavuus ja voi odottaa ettei se sorru munaamaan itseään kuten Wikin väki.

 10. Hyviä pohdintoja. Sokea Gretakin (näkee röntgenkatseellaan hiilidioksidimolekyylit ilmassa) huomaa, että MV-oikeudenkäynti on täysin poliittinen näytösoikeudenkäynti, jonka lopputuloksen poliittistaloudellinen eliitti on jo päättänyt. Lottokoneella arpomisellakin päästäisiin yhtä oikeudenmukaiseen tulokseen. Valvojana tietysti poliisiylijohtaj. Kokemusta on. Tiettävästi oikeudenkäynti jatkuu vielä ensi vuoden maaliskuussa. Aron korvausvaatimukset tuntuvat lisääntyneen; korreloiko pirin hintakehityksen kanssa. Mene ja tiedä.
  Tässä trollihöpötyksessä on vielä Delirium Tremens-näkökulma. Huii trolleja tuolla, Jarno Trulleja täällä, pääsiaistrulleja siellä menninkäisiä jokapaikassa….. eii ne ovatkin hallusi……… eii ne ovatkin pikku-ukkoja.

 11. Alex Jones Extended Interview with Russia Insider’s Charles Bausman in Studio

  Laaja-alaisessa keskustelussa Alex Jones ja RI:n Charles Bausman keskustelivat tiedotusvälineiden poikkeuksellisen suuresta epärehellisyydestä koskien Venäjää ja Bausman kertoi kokemuksistaan ja käsityksistään Venäjästä jossa on asunut ja työskennellyt monien vuosien ajan.
  He keskustelivat siellä tapahtuvasta valtavasta kristillisestä renessanssista, Venäjän vallankumouksen globalistisesta rahoituksesta vuonna 1917 ja kuinka paljon Venäjän kansa kärsi seurauksista liittyen Syyrian ajankohtaisiin tapahtumiin, kuinka Venäjä rakentaa itseään ei-muuntogeeniseksi maatalouden supervallaksi, Venäjän onnistuneesta tavoitteesta lisätä syntyvyyttä, ja miksi nykypäivän globalistit ja heidän hallitsemansa tiedotusvälineet vihaavat Venäjää intohimoisesti ja käyttävät jokaisen mahdollisuuden demonisoida sitä ja johtaa amerikkalaisia harhaan.

  Russia Insider founder and editor Charles Bausman was in Austin with a film crew from the main Russian TV Channel, Rossiya-1, who were interviewing Jones for a documentary they are making, and Jones asked Bausman to join the broadcast, which he was happy to do, for about 45 minutes.
  In a wide-ranging conversation they addressed the extraordinary dishonesty of the media about Russia, and Bausman shared his impressions and understanding of Russia having lived and worked there for many years.
  They discussed the huge Christian renaissance going on there today, the globalist funding of the Russian revolution in 1917 and how much the Russian people suffered as a result, current events in Syria, how Russia is building itself into a non-GMO agricultural superpower, Russia’s successful push to increase birth rates, and why today’s globalists and the media they control hate Russia with a passion, and take every opportunity to demonize it and mislead Americans about it.
  They also discussed the spiritual dimension to Russia’s current battle against globalism, agreeing that this is a struggle between good and evil, between a resurgent Christian nation asserting its national interests, and global forces that hate Christianity, and seek to destroy national sovereignty around the world. They also agreed that the American people are as much victims of globalism as the Russians, and are natural allies in this historic battle.

  A fascinating conversation!

  Bausman moved back to the US with his family two years ago, and resides in Lancaster, PA.
  If the video from Facebook doesn’t load here (it can be slow), you can watch it directly on Facebook. We would have put it on YouTube, but YouTube deletes all videos with Jones’ content immediately. They don’t want Americans to have access to this kind of information.
  Jos video ei aukene sen voi katsoa suoraa Facessa jonne olisimme sen laittaneet mutta Face deletoi välittömästi kaiken missä Jones on mukana kun se ei halua että amerukkalaiset saavat tämän kaltaista tietoa.

  https://russia-insider.com/en/alex-jones-extended-interview-russia-insiders-charles-bausman-studio/ri27820

 12. ”Onkin mielenkiintoista, tai kummallista, että henkilökohtaisesti vasta vuonna 2019, lähes 30 vuotta näiden paljastusten jälkeen, törmään ensimmäistä kertaa valtamedian käsittelyyn tästä asiasta. Tarkemmin sanoen valtamedia ei tässäkään tapauksessa kovin paljoa sanonut, vaan asiasta esittivät MOT-ohjelmassa kantojaan tutkijat ja tietokirjailijat, kuten Jukka Rislakki. ”

  Vuonna 1990 paljastunut Euroopanlaajuinen Gladio (Gladio I) oli silloin uutinen monissa Euroopan valtamedioissa, joten onko tarkistettu, ettei sitä ollut Suomen valtamediassa?

  • Niin, puhuinkin henkilökohtaisella tasolla. En kiellä sitä etteikö näin voisi olla. Asiasta on voinut hyvinkin olla juttua mediassa.

   • Kyllä, ainakin HS:n arkistosta löytyy kuin löytyykin vuodelta 1991 artikkeli ”Amerikkalaiaavat maanalaista armeijaa” (Rislakki). Muita en sitten löytänytkään, mutta voi hyvin olla että niitä olisi. Rislakki nyt on muutenkin tutustunut ja tutkinut näitä aiheita mm. lukuisten teosten merkeissä, joten sinällään tämä ei muuta käsitystäni valtamedian tavasta toimia tämän kaltaisten keissien parissa.

    Mutta aika nopeastihan tämä juttu ”lakaistiin maton alle” paljastusten jälkeen, näin olen ainakin lukenut ja ymmärtänyt. Eli menisi aika yksi yhteen sen kanssa, ettei mediakaan ole tapausta sen koommin tapetille nostanut.

 13. Toisinajattelu ja totuuden ilmituominen on Suomessakin riskialtista, itse olen saanut tuomioita ns. näytösoikeudenkäynneistä. Tuomiot on julistettu ilman mitään näyttöä. Lisäksi olen saanut uhkaavansävyisen kirjallisen kutsun keskustelemaan Suojelupoliisin työntekijöiden kanssa, kutsussa mainittiin, että keskustelut käydään Suojelupoliisin ehdoilla, mitä sitten tarkoittaneekin. Kaikki tämä vain mielipiteiden ja sukulaisuussuhteiden vuoksi.

   • Isänmaallisten, kansallismielisten, EU-kriittisten ja vapaamuurareja kritisoivien. Tähän liittyy vielä viranomaisten rikosten ja väärinkäytösten mainitseminen julkisesti.

  • ”Toisinajattelu ja totuuden ilmituominen on Suomessakin riskialtista,…”. Ongelma on siinä, että asioita ei hoideta valmiiksi asti. Siis kansa ei vaadi viranomaisilta asioita selvitettäväksi ja valvo että niin myös käy, kameroiden edessä. Viranomaisilta ja poliitikoilta on turha sitä muutoin odottaa.
   Asiani on esillä ensimmäisenä kommenttina tässä ketjussa. Ja kyllä siitä on mm. Paavo Väyrysellekin yritetty laittaa sähköpostia sinne Seitsemän tähden liikkeeseen… Turhaan? Voin kyllä postittaa uudelleen, jos saan sähköpostiosoitteen.

 14. Tutkijat peloissaan: Vaihtoehtomedioiden vaikutusvalta on kasvamassa
  Tutkijoiden havainnoista voidaan vetää se johtopäätös, että totuudenmukaista sisältöä tarjoaville vaihtoehtomedioille on kysyntää

  … Tutkijoiden havainnoista voitaneen toisaalta vetää sekin johtopäätös, että totuudenmukaista sisältöä tarjoaville vaihtoehtomedioille on kysyntää ja tutkijat joutuvat vihdoin tunnustamaan julkisesti sen, että vaihtoehtomedioiden välittämä tieto perustuu sittenkin oikeisiin uutisiin ja tosiseikkoihin.

  Tutkimustulosten perusteella näyttää lisäksi siltä, että vaihtoehtomedioiden uutisoinnin perustuminen faktoihin, niiden lisääntynyt vaikutusvalta ja uskottavuus sekä voimakas tunneside yleisöön pelottaa tutkijoita, sillä Pyrhönen neuvoo tavallisia uutisten kuluttajia jättämään nämä ”vastamediat” täysin huomiotta ja etenkin olemaan klikkaamatta niitä:

  ”Suomessa tehdään laadukasta journalismia ja jättäisin näiden vastasivustojen tuotokset rauhaan”, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Pyrhönen vaatii.

  ”Valeuutiset perustuvat itse asiassa usein todellisiin uutisiin. Ongelmana on se, että valeuutisten tekijät seulovat parhaiten omiin tarkoitusperiinsä soveltuvat faktat. Samalla he vakaasti kieltävät toimivansa näin ja päinvastoin syyttävät ’mediaeliittiä’ faktojen valikoimisesta”, Gwenaëlle Bauvois luonnehtii tiedotteessa.

  Kysymys kuuluukin: eikö juuri näin tee valtamedia itse?

  https://beta.oikeamedia.com/o1-124912

  • Vaiennetaanko vaihtoehto-mediat?

   It’s an open secret. The deep state is working hand in hand with Silicon Valley social media giants like Twitter, Facebook and Google to control the flow of information.
   That includes suppressing, censoring and sometimes outright purging dissenting voices – all under the guise of fighting fake news and Russian propaganda.

   http://www.unz.com/article/social-media-censorship-reaches-new-heights-as-twitter-permanently-bans-dissent/

   • Does Holocaust Denier’s Book Have Merit?

    Tell the Truth and Shame the Devil
    — by Gerard Menuhin, the son of the [Jewish] violinist Yehudi Menuhin and [Gentile] dancer Diana Gould, and brother of pianist Jeremy Menuhin.

    Have you ever asked yourself why the world won’t come to rest?

    Why your parents, grandparents or great-grandparents had to die in wars that never should have occurred in the first place?

    A book of monumental importance for the people of the world today. Many know that something is not right in the world. Nations engage in perpetual war while bankers and armaments makers line their pockets from the carnage.
    The average citizen of the world has been cut out of the decision-making process of government, whether he lives in a democracy, republic, theocracy or dictatorship.

    All the while, the ruling elite grow stronger and richer as the real producers struggle to survive. Behind the scenes, events are controlled by a coterie of ethnic puppet masters who work their marionettes in high places out of public view. How did this world get to the dark place it is today? Who could have stopped it and what can we do today?
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=198054

 15. American Pravda: How the CIA Invented ”Conspiracy Theories”
  RON UNZ
  Obviously, a large fraction of everything described by our government leaders or presented in the pages of our most respectable newspapers—from the 9/11 attacks to the most insignificant local case of petty urban corruption—could objectively be categorized as a “conspiracy theory” but such words are never applied. Instead, use of that highly loaded phrase is reserved for those theories, whether plausible or fanciful, that do not possess the endorsement stamp of establishmentarian approval.

  http://www.unz.com/runz/american-pravda-how-the-cia-invented-conspiracy-theories/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here