Päivi Räsänen ja sananvapauden koetinkivet

Kun puheella vihapuheesta oikeutetaan kulloisestakin hyväksytystä totuudesta poikkeavien mielipiteiden kitkemistä, puheet Suomesta sananvapauden mallimaana muistuttavat yhä enemmän orwellilaista Doublespeakia.

54

Päivi Räsänen. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen määräys esitutkinnan aloittamisesta kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen kirjoituksesta on kirvoittanut keskustelua sananvapaudesta. Luther-säätiön julkaisemassa kirjoituksessa, jonka otsikko on ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi — Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen”, Räsänen katsoo homoseksuaalisuuden olevan Raamatun vastaista.

Valtakunnansyyttäjän päätös on monessa mielessä erikoinen. Ensinnäkin Räsäsen kirjoitus julkaistiin 15 vuotta sitten. Toiseksi poliisi on jo kerran päättänyt, ettei kirjoituksesta aloiteta esitutkintaa, koska asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Kolmanneksi rikoslain osioon, joka käsittelee kiihottamista kansanryhmää vastaan, lisättiin vasta vuonna 2011 vihaperusteeksi seksuaalinen suuntautuminen — 7 vuotta Räsäsen pamfletin julkaisemisen jälkeen.

Kansanedustaja ja juristi Heikki Vestman (kok) näkee asiassa taannehtivuusongelman:

”Onko siis niin, että ottaessaan asioihin kantaa ihmisten tulisi nykyisen lainsäädännön noudattamisen lisäksi pystyä ennakoimaan kaikki tulevat lainsäädäntömuutokset? Tämä on oikeusturvan ja taannehtivan lainsäädännön kiellon näkökulmasta mahdoton tilanne.”

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen perustelee esitutkinnan määräämistä vanhasta kirjoituksesta sillä, että kansanryhmää vastaan kiihottamisen kaltaisissa asioissa ”rikoksen tekoaika käsittää niin pitkän ajan kuin julkaisu on yleisön saatavilla ja levitettävissä”.

Vaikka oletettaisiin, että Räsänen pystyisi itse poistamaan Luther-säätiön sivuilla olevan kirjoituksen (mitä hän ei kertomansa mukaan pysty tekemään — mutta rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mukaan jo se, että Räsänen edelleen katsoo itsellään olevan ”oikeus sanoa se”, voi täyttää tahallisuuden kriteerin), tilanne on outo siksi, että poliisin aiemman tutkimattajättämispäätöksen seurauksena Räsäsen ei voi olettaa myöskään nähneen mitään syytä poistaa kirjoitus yleisön saatavilta.

Toiviainen siis tutkituttaa Räsäsen kirjoituksen, koska Räsänen ei ole poistanut kirjoitustaan, jonka poliisi ei katsonut rikkovan lakia.

Onko laki kaikille sama?

Voidaan myös kysyä, pitäisikö valtakunnansyyttäjän logiikalla käynnistää tutkinta myös Räsäsen näkemyksen perusteena olevien raamatunkohtien julkaisemisesta.

Entäpä muissa pyhissä kirjoissa olevien vähemmistöjen vastaisten ja jopa ihmisten surmaamiseen yllyttävien tekstien luettavissa pitämisestä tai lainaamisesta?

Vestamanin puoluetoverin tavoin kansanedustaja Jukka Kopra kokee uskonnon- ja sananvapauden olevan vaarantumassa Suomessa.

”Tappo vanhenee rikoslain mukaan 20 vuodessa, mielipide valtakunnansyyttäjän tulkinnan mukaan vasta silloin kun kirjoitettua tekstiä ei voi enää lukea. Tämän tulkinnan mukaan ’väärä mielipide’ voidaan rinnastaa murhaan, joka ei vanhene koskaan.”

Toisaalta: kun kansanedustaja Hussein al-Taea (sdp) epäiltiin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, miksi Keskusrikospoliisi sitten katsoi osan teoista joka tapauksessa vanhentuneiksi jo kirjoituksista esitettyjen kuvakaappausten päivämäärien perusteella?

Piispa Teemu Laajasalo kertoo yllättyneensä valtakunnansyyttäjän ratkaisusta ja olevansa huolestunut poliisitutkinnoista, vaikka sanoutuukin irti Räsäsen näkemyksistä. Mikko Niskasaari kiteyttää olennaisen asian toteamalla, että ilman sananvapautta ”ei ole tasa-arvoa lain edessä, ei ole oikeusvaltiota, ei vapaita vaaleja — eikä ole edes uskonnonvapautta”.

Ennen oli ennen ja nyt on… kuin ennen?

Vuonna 1964 kirjailija Hannu Salama tuomittiin ehdolliseen vankeuteen jumalanpilkasta kirjansa Juhannustanssit vuoksi. Kirjasta määrättiin sensuroitavaksi kiistanalaiset kohdat ja kirjan julkaissut kustannusyhtiö joutui maksamaan valtiolle sakkoa 46 000 markkaa.

Tällainen tuomio tuntuun nykyään ummehtuneelta ja suorastaan häpeälliseltä, ja todellakin sananvapauden rikkomiselta. Kuitenkin asetelma on tavallaan vain kääntynyt 180 astetta: enää ei voi rikostutkintaa ja mahdollista tuomiota pelkäämättä esittää kaikista asioista mielipiteitään uskonnollisen vakaumuksen pohjalta, koska niistä saattaa joku loukkaantua.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on linjannut sananvapaudesta seuraavasti:

”Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa.”

Tässä ei todellakaan ole kyse siitä, että pitäisi olla samaa mieltä Päivi Räsäsen kanssa. Sen sijaan tässä on nimenomaan kyse sananvapaudesta. Voisi sanoa, että tässä ollaan jopa sananvapauden ytimessä. Kun puheella vihapuheesta (termi, jota Suomen laki ei tunne) aletaan yhä voimallisemmin oikeuttaa kulloisestakin hyväksytystä totuudesta poikkeavien mielipiteiden kitkemistä, puheet Suomesta sananvapauden mallimaana alkavat muistuttaa yhä enemmän orwellilaista Doublespeakia.

Lopuksi

Poliitikkojen ja muiden vaikuttajien olisi syytä olla huolissaan sananvapaudesta (ja siihen liittyen mm. hyvinkin mielivaltaisesta Facebook-sensuurista) muulloinkin kuin vasta silloin, kun he itse törmäävät sen rajoihin. Sama pätee toimittajiin, joiden toivoisi ymmärtävän, että ilman sananvapautta ei voi olla aitoa lehdistönvapauttakaan. Ilman lehdistönvapautta ei taas voida puhuakaan todellisesta demokratiasta. Sananvapauden tyrehdyttäminen on usein ollut ensimmäisiä askeleita ketjussa, joka on johtanut muidenkin vapauksien poistamiseen.

Teologi Martin Niemöllerin kuuluisia sanoja voi soveltaa myös sananvapauden tukahduttamiseen askel askeleelta.

”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.

Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”

Lue myös

54 KOMMENTTIA

 1. Onkohan kysymyksessä mahdollinen provokaatio,siksi mielettömältä syytteet Päivi Räsästä kohtaan vaikuttavat.

 2. Koko vihapuhe käsite pitäisi poistaa laista ja tutkia ainoastaan selviä rikokseen yllyttämisiä, tappouhkauksia ym.

  • Jos nyt ollaan tarkkoja, niin käsitettä ”vihapuhe” ei edes ole laissa.

   ”Vihapuheesta puhuttaessa ensimmäinen ongelma on, miten vihapuhe määritellään. Sitä ei tunneta Suomen laissa, eikä sille ole myöskään yleistä, kansainvälisesti hyväksyttyä määritelmää.”

   https://yle.fi/uutiset/3-9422385

   Mutta eiköhän se vielä jollain kansalaisaloitteella viedä lakiin, jolloin siitä tulee yksi niistä harvoista läpimenneistä kansalaisaloitteista. Kuten luultavasti tulee tarvittavat allekirjoitukset saaneesta kansalaisaloitteesta, että tehdään lentäminen kalliimmaksi (lentovero).

   • Vihapuhelaki – jos sellainen joskus astuu voimaan – saisi kyllä melkoisen myrskyn aikaan. Todennäköisesti lähes kaikki yhteiskuntakriittiset blogit ja mediat tulisivat olemaan tutkintojen kohteena.

    Sananvapaus todellakin on kriisissä.

 3. Luulen,että tässä haetaan ennakkotapausta julkisuuden henkilön kautta ja sitten on kansallismieliset vaikeuksissa kaikesta menneisyydessä tekemästään.

  • Täyttä pelleilyä toi on. Typerän kansan pitäisi alkaa jo herätä ja äänestää tyysti toisenlainen eduskunta.

   • Ei taida pelkkä äänestäminen auttaa, kun kyseessä on salaseura, jonka jäseniä et tiedä. Saatat äänestää juuri heitä ja mikään ei muutu, paitsi vallassaolevan puolueen väri. Sinun pitäisi saada heidät jotenkin kiinni puolueesi sisällä.

    He luulevat että nukkuva kansa ei herää. Mutta jos jokainen herättelee yhden ihmisen viikossa, niin kansa kyllä herää. Käytä siis aikasi viisaasti äläkä viihteeseen.

 4. Presidentti voi nyt osoittaa olevansa kansan presidentti ja antaa potkut nimittämälleen valtakunnan syyttäjälle.

 5. En ole oikein koskaan ymmärtänyt, mihin näinkin aggressiivisella seksuaalivähemistäjen oikeuksien puolustamisella tähdätään. Jos asiaa ajattelee vain pintapuolisesti selkärangalla, niin homoseksuaalien maine näistä ylilyönneistä ja selkäänpuukotuksista vain heikkenee. Täytyy aktiivisesti muistuttaa itseään siitä, että asialla eivät oikeastaan ole seksuaalivähemmistöläiset itse, vaan omaa kulttuurisotaansa käyvät kumoukselliset tahot, jotka pyrkivät koko yhteiskuntajärjestelmän perinpohjaiseen muutokseen joko syrjäyttämällä tai alistamalla perinpohjaiselle uudelleentarkastelulle kaikki perinteiset arvot. Kyse on eräänlaisesta valtataistelusta ja siitä, kuka saa päättää uudessa yhteiskunnassa moraalia säätelevistä peruskäsityksistä. Asiassa voidaan viitata kulttuurimarxistiseen ”salaliittoteoriaan”, jonka mukaan kulttuuristen arvojen kumoamisen kautta pyrittäisiin samaan aikaan yhteiskunnassa perinpohjaisia muutoksia tai eräänlainen kommunistinen (tai korporaatiofasistinen) vallankumous. Tämä siksi, koska työväestö ei äänestä laitavasemmistoa ja muutos on saatava aikaan muuta kautta.

  Tässä valtataistelussa käytetään apuna seksuaali- ym. vähemmistöjä, joiden oikeuksien puolustaminen tarjoaa tekosyyn koko moraalijärjestelmän uudelleentarkastelulle ja sitä kautta epäsuoran, mutta hämmästyttävän tehokkaan tien valtaan ja poliittisten vastustajien vaimentamiseen. Oikeuslaitoksen saaminen tässä taistelussa omalle puolelle on ollut kulttuurivasemmistolle huikea voitto. Jokainen voi pohtia, kuinka on ollut mahdollista soluttaa oikeuslaitos aineksilla, jotka voidaan rinnastaa laitavasemmistolaisiin vallankumouksellisiin. Olisiko vapaamuurarijärjestöllä jotain tekemistä asian kanssa?

  • Hyvä kommentti. Tuohan se strategia on jolla nwo-mafia valtaansa lisää.
   Mistään muusta tai todellisesta humanismista ei ole kysymys eli vähemmistöjä käytetään vain oman agendan ajamisessa. Ne menevät ns. halpaan.
   Eikä sillä ole väliä mitä siitä seuraa koska tavoite on kaaos josta sitten oma teltta pannaan pystyyn. Se on helppo pystyttää kun kaiken voi perustella järjestyksen luomisella.

  • Arvoisa Jonsse. Oikeuslaitoksen mädättäminen alkoi 1992 Koiviston konklaavista, jossa vallan kolmijako Suomessa murrettiin. Erityisesti oikeusjärjestelmämme nävertämisessä on kunnostautunut DemLa(Demokraattiset Lakimiehet) niminen yhdistys. Jostain syystä kyseisen yhdistyksen jäsenet kummittelevat käytännössä kaikissa ”kummastuttavimmissa yksittäistapauksissa” Suomessa.

  • Oletpas hyvin asioista perillä. Olen 100% samaa mieltä kanssasi. Koko juonittelu on niin mutkikasta ettei sitä yksi taikka joukko ihmisiä kykene kehittelemmään, vaan siinä pitää olla ”pimeät voimat takana”. Uskonnolliset harhaopit politiikkaan yhdistettynä jatkavat kansojen harhautusta, ja kermana sen kakun päällä toimivat uutistoimistot levittäen tuulesta temmattuja propakandaviestejään, ilmastomuutosten aiheuttajana. Saarella asuva erakko on onnellisemmassa asemassa, koska hänellä ei ole tarvetta rappeutua uutisten ohjaamana.

 6. Lainsäädännön Jälkeinen Aika

  Samalla tavalla kuin olemme siirtyneet ”totuuden jälkeiseen aikaan”, olemme myös tulleet lainsäädännön jälkeiseen aikaan. Poliittisesti se tarkoittaa, että haluttuun tavoitteeseen pääsemiseksi ei kannata tuhlata resursseja parlamentaarisiin keinoihin vaan ottaa tuomioistuimet suoraan kontrolliin.

  Se ei lakia tarvitse,
  joka omistaa tuomarit.

  — Kuinka moni syyttäjä valitsee rehellisen toiminnan ja siitä seuraavan julkisen lynkkauksen ja erottamisen virasta, jos
  — vaihtoehtona on ministerin lupaama suojelu laitonta toimintaa vastaan ja kaupan päälle lisäbonuksena huippuvirka EU:ssa, tuolla valheen ja petoksen pesässä.

  Ilmiö on varsin globaali. Niin kuin kaikki ilmiöt nykyisenä tiedon aikakautena näyttäisivät olevan. Tämän kaltaiset ilmiöt rajoittuvat maantieteellisesti ihmisten henkilökohtaisen informaatioavaruuden mukaan. Nyt jokaisen avaruus on jokseenkin yhtä suuri kuin ihmiskunta.

  — Esimerkkinä Brexit, jossa tuomioistuimen ja julkisuuden avulla saavutettiin poliittinen päämäärä, johon parlamentaarisesti olisi ollut mahdoton päästä.

  Tuomio Ei Ole Prosessin Tarkoitus

  Tässä prosessissa ei haetakaan tuomiota Päivi Räsäselle, poliittiselle vastustajalle. Ei. Ei ministerin käskystä tähän prosessiin oltaisi lähdetty näin heppoisin eväin. Tarkoituksena on tehdä alamaiselle kansalle selväksi, että hallitus ei tarvitse lakia silloin, kun se raivaa tieltä eri mieltä olevat henkilöt.

  Jolla on valta,
  sitä ei laki koske.

  — Voihan silti toki olla, että etukäteen on varmistettu koko ”virkasuora” ministeristä tuomariin asti, että tuomio tulee.
  — Että poliittinen tahto toteutetaan lainsäädännöstä riippumatta.

  > rikoksen tekoaika käsittää niin pitkän
  > ajan kuin julkaisu on yleisön saatavilla ja
  > levitettävissä

  Otetaanpa esimerkiksi Eduskunnan vanhat pöytäkirjat. Nämä kaikki ovat yleisön saatavilla ja edelleen levitettävissä. Kuitenkaan kukaan entinen kansanedustaja ei voi poistaa sieltä sanomisiaan; ei edes toiseen ja kolmanteen sukupolveen asti.

  Syyllistyykö eduskunta vihapuheeseen, kun se ei poista poliittisesti arveluttavia puheita näistä pöytäkirjoista?

  Mielestäni Päivi Räsäsen vastuu loppui siihen kun hän oli sanottavansa sanonut. Sen jälkeen julkaisija on vastuussa.

  > Räsänen edelleen katsoo itsellään olevan
  > ”oikeus sanoa se”

  Tarkoittaa, että
  Kaikki oikeudet ovat valtiolla.
  Kansalaisella ei mitään.

  Valtion sana on laki. Perustuupa tuo sana sitten poliittiseen mielipiteeseen tai parlamentaariseen kannanottoon.

  Valtio Vastaan Kansa

  Yksi perusongelma on siinä, että valtiot ovat ottaneet tehtäväkseen maailman parantamisen. Että muutos tapahtuu muuttamalla kansa tai vaihtamalla se parempaan. Sellaiseen kansaan, joka uskoo kaiken, mitä hallitus sille sanoo, uskovaiseen kansaan. Että vain yksi on jumala ja kaikki muihin jumaliin uskovat on tuomittava jo täällä maan päällä.

  Jos ihminen lakkaa
  uskomasta Jumalaan,
  ei seurauksena ole,
  että hän ei usko mihinkään,
  vaan se, että hän
  uskoo mihin tahansa.

  • Tuosta tulikin mieleeni rinnastus vanhan Rooman aikakauteen, jossa keisarit julistivat itsensä jumaliksi, ja vaativat hännystelijöineen itselleen jumalallista palvontaa. Uusi uskonto nimeltä kristinusko haastoi uskon keisariuteen. Keisari oli jumalhahmo, joka edusti Valtiota. Nykyisinkin on olemassa näkymätön keisari eli Valtio, joka pyrkii jumalaksi jumalan paikalle ja haluaa raivata pois tieltään kilpailevat jumalat. Valtion on kehiteltävä itselleen sopivat luomiskertomukset sekä moraalijärjestelmä. Koska teistiset uskonnot ovat valtiouskonnon kilpailijoita, niin se on kehittänyt itselleen sellaiset uskomukset ja moraalikoodiston, joilla se voi asettua luoja-Jumalaa korostavia uskontoja vastaan ja raivata ne pois tieltään. Sopivasti valittujen ts. poliittisesti merkityksettömien vähemmistöjen oikeuksien puolustaminen tarjoaa Valtiolle oivan tekosyyn raivata pois tieltään sen totalitariteetin kyseenalaistavia ideologisia vastustajia eli tässä tapauksessa raamatullisen kristinuskon (joka sekin edustaa nykyisin vähemmistöä ja kaipaisi yhtä lailla puolustamista kuin muut vähemmistöt).

  • ”Yksi perusongelma on siinä, että valtiot ovat ottaneet tehtäväkseen maailman parantamisen. ”

   On valtioita jotka eivät pyri parantamaan maailmaa vaan antamaan sille ja sen itsenäisille valtioille vain mahdollisuuden elää ja parantua — tai parantaa itse itsensä. Totuudenmukaisempaa on siksi sanoa että vain jotkut valtiot ovat ottaneet tuon tehtävän omakseen, onneksi eivät suinkaan kaikki.

   Ja nämä valtiot ovat hylänneet suvereenisuutensa ja muodostaneet oman liittonsa (globaalin nwo-organisaation) ja näiden valtioiden hallitseva eliitti tekee yhteistyötä tai ainakin tottelee sitä globaalia mafiaa (deepstate) joka kulissien takana tai osin jopa avoimestikin toimii tämän tulevan ’nwo-Valtion’ sieluna ja haluaa valtansa ulottuvan yli koko maailman.
   Tuo mafia omistaa v-median ja hallitsee rahaa eli sillä on kaksi tärkeintä työkalua käytössään. Ja yllättävän suuri osa siitä on ns. ’juutalaisia’.

   Melkein aina kun jotain rikollista ja tuhoisaa tapahtuu niin taustalta löytyy tuon mafian (’nwo-Valtion’) käsi koska sen totalitaarista, muut valtansa alle alistavaa tavoitetta ei ole mahdollista saavuttaa ilman väkivaltaa. Ja mikäli tuo tavoite väkivallan avulla toteutuu se on alati altis sisäisten jännitteiden takia kaatumaan kuten kommunismin väkivaltainen historia kertoo.

   Mikäli tuo mafia toimisi rakentavalla tavalla ja rauhanomaisesti ja sovussa ihmisen luonnollisen vapauden- ja oikeudenmukaisuuden kaipuun ja humanitaarisuuden kanssa pyrkisi toteuttamaan koko maailman kattavaa ’paratiisia’, jossa se itse ei loisisi muiden kustannuksella ja jossa pahuus saataisiin optimaalisesti hallintaan niin voisi ajatella että sen hankkeita tuskin kukaan muu kuin tuon mafian kaltainen eliitti vastustaisi.

  • Ja tämä kaikkia ALOITETTIIN 2005 hallituksen tilaamalla ”Mediapolitiikan toimintasuunnitelmalla”… ”ratkaisevassa roolissa tässä on YLE…”

   Eli Yle haltuunotettiin, jotta sitä voitiin käyttää propakandavälineenä.

   Tämä julkinen ja kansan maksama ”tutkimus” ei jostakin syytä enää ole kansan vapaasti luettavissa ?

   Koska Suomen ”oikeusjärjestelmä” ja myös Euroopan ”ihmisoikeustuomioistuin” on otettu hallituksen haltuun oli poistettava VIIMEINEN este oikeusjärjestelmän haltuunotolle eli Kansainvälinen rikostuomioistuin … He 55/2007 esiteltiin kansanedustajille tahallaan väärilläasiakirjoilla ja valehtelemalla: ”Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia tällaisia vakaviua rikoksia ” .. vertaa PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeuloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perutsuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

   Suomeen siis luotiin ”perustuslakiin” kastijärjestelmä ! ( pahaksi onneksi Suomen perustuslaki on JULKINEN asikairja; eikä kukaan lehdistössä pysty PL 118 §:ää muuksi kuin kastijärjestelmäksi selittämään )

   Takaisin Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjontaan PL 118 §:n mukaisissa asioissa: Kun siis He 55/2007 oli valheilla saatu hyväksytetyksi laitettiin oikeusministeri allekirjoittamaan ”sopimus ” kansainvälisen rikostuomioistuimen Kanssa: Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja muita senkaltaisia oikeudenkäyntejä, kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäisytapauksissa”…kaikki PL 118 §:n mukaiset jutut … ja näitähän riittää archive.today/kimmoleaks.fi… koska archive.is on valtiovallan toimesta sensuroitu !

   Olen siis ihmisoikeudettomuuden lisäkis myös sananvapaudeton Suomen kansalainen, johon kohdistettua lainsäädännöllistä syrjintää EI toimivaltainen tutkimaan mikään ”oikeuselin” koko Euroopassa….

  • ”Räsänen edelleen katsoo itsellään olevan ”oikeus sanoa se””. Näitä Räsäsen oikeuksia kannattanee katsella myös siinä valossa kuinka hän julisti ministerinä ollessaan Raamattunsa ylitse Suomen lakien. Ehkäpä hän katoso oikeutensa pilkata ja loukata tulevan samasta lähteestä.

 7. VKS perustelee näkemystään myös sillä että kysymys olisi ”jatkuvasta” rikoksesta. Jos teko ei 2004 ollut rangaistava ei rikosta tapahtunut ollenkaan. Jos ei ole rikosta ei ole jatkuvaakaan rikosta.

  Rikoksen teijän tahallisuutta ei ole se että lainsäätäjä muuttaa myöhemmin rikoksen tunnusmerkistöä.

  Vaikka teko olisi ollut 2004 rangaistava se olisi vanhentunut 2009 joten rikos ei olisi jatkunut eikä jatkuvaa rikosta siis ollut olemassa.

  VKS hakee kyllä niin kaukaa kuin ikinä olla voi.

  Toimituksen huomautus: Kommentin lopusta siivottu kyseenalainen toive. Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä kommentoinnin pitämisessä asiallisena.

  • Oikeasti kuitenkin Rikoslaki tunnistaa muotoilun ”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää TAI PITÄÄ YLEISÖN SAATAVILLA tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan ….”. Teko siis päättyy kun tekele ei enäää ole ’yleisön saatavilla’ ja vanhenemisajat toki pitää askea siitä. Teko käsittääkseni jatkuu edelleen.

   Käsittääkseni Räsänen olisi lopettanut teon omalta osaltaan jos olisi pyytänyt sen esillä pitää poistamaan kirjoituksensa kun sitä on häneltä pyydetty tai muuten olisi huomannut yleisen asenneilmapiirin muuttuneen. Ihmettelyn aihetta tässä jupakassa on vain siltä osin, että Valt.kunn.syyttäjä ei ole vaatinut esitutkintaa Luther-säätiön osuudesta törkyilyyn

 8. Mm. homouden ylistyslaulu ei ole mikään suomalainen keksintö. Mistä nämä teemat tänne tulee ja kenen toimesta?
  Kuka hyötyyja miten? Nämä on oleellisia kysymyksiä.

  Pikku vinkkinä voin sanoa, että ihmisryhmät, vähemmistöt, jotka eivät halua että heihin kiiinnitetään huomiota saattavat luoda ison rahansa avulla liikkeen, jossa kaikkia outouksia ja pikku vähemmistöjä aletaan ajaa ja pitää ihan normaaleina. Ja ainakaan ketään ei saa epäillä ryhmäänsä kuulumisen takia. Aina ja kaikki on yksittäistapauksia, ei saa vetää muuta johtopäätöstä tai olet rasisti. Rasismin kitkemisessä vasta iso raha ja propaganda on ollut käytössä. Luuletteko että kaleeriorjien tai myöhempien aikojen yön timojen rahoista tämä lähti…

  • Homouden ylistyslaulun avulla pyritään tuhoamaan ydinperhe. Se on ollut jo pitkään näiden globalistien tavoite, jotka pyrkivät luomaan uutta maailman järjestystä. Perhe on yhteiskunta pienoiskoossa. Kun se saadaan hajalle, koko yhteiskunta murenee toisiaan vastaan taisteleviksi ihmisiksi, joita pedot agitoivat.

   He palkkasivat Karl Marxin kirjoittamaan kommunismista, jota hyödyntämällä mm. Venäjä ja Kiina saatiin matalaksi. Kiinassa tavoitteet olivat samat kuin nytkin, mutta keinot olivat hieman erilaiset.

   Kommunistinen nuorisojärjestö alkoi rankaisemaan sellaisia jäseniään, jotka eivät tehneet ilmiantoja perheenjäsenistään. Pian alkoikin tulvia perättömiä ilmiantoja runsaasti ja ilmiantajat ylenivätkin hierarkiassa, kunnes tuli heidän aikansa kuolla.
   Perheet saatiin hajotettua ja kommunistit saivat jättimäisen Kiinan valtansa alle, mikä olikin osatavoite uutta maailmanjärjestystä tavoiteltaessa.

   Nyt Kiina onkin Uuden Maailmanjärjestyksen esimerkkivaltio. Pian kun länsimaat on saatu matalaksi ja Kiinan tyyppisiksi ylhäältä kontrolloiduiksi valtioiksi alkaa valtioiden yhdistäminen yhdeksi Maailmanvaltioksi, jolla on yksi johtaja. Kamerat ja kasvojentunnistus valvoo joka paikassa. Omia mielipiteitä ei saa olla vaan oikea mielipide pitää kysyä Raija Toiviaiselta, kuten pravda tänään kirjoittaa.

   Jos Suomessa haluaa tietää, mitä täällä saa sanoa, ja miten pitkään siitä on vastuussa, tulee kysyä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselta.

   Hän aikoo myös muuttaa rikoslakia. Eli tarkoittanee sitä että, rangaistus seuraa, jos mielipiteesi eroaa hänen mielipiteestään.

 9. Evakelisluterilainen kirkko on Suomen valtionkirkko http://www.stat.fi/meta/kas/valtionkirkko.html joka perustaa opetuksensa raamattuun. Perustuslain 11§ turvaa uskonnon ja omantunnon vapauden, uskonnonvapauslaki säätää uskonnonvapaudesta.

  Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen aloittama tutkinta kohdistuu siten sanan ja mielipiteenvapauskysymysten ohella valtionkirkon, valtion virallisen uskonnon, asemaan, oikeutukseen, opetuksiin ynnä muuhun vastaavaan, joita on määritelty eri laeissa (kirkkolaki, laki uskonnonvapaudesta, perustuslaki jne) tavalla joka pistää epäilemään, että kristittyjen vapauksia tullaan rajoittamaan tasa-arvolakien vastaisesti.

  Myös uskonnollisia tekstejä julkaisevien medioiden ja henkilöiden lailla taattuihin vapauksiin tämä farssimainen touhu vaikuttaa.

  Itse en kuulu kirkkoon mutta tehtävät ratkaisut tulevat vaikuttamaan monella eri yhteiskunnan sektorilla monilla eri tavoilla.

  • ”että kristittyjen vapauksia tullaan rajoittamaan tasa-arvolakien vastaisesti…”

   Tässäkin näkyy talmudisti-sionistien ja rappareiden vahva ote kun maailmaa tyrannimaisesti pakotetaan kohti heidän unelmaansa eli totaalista nwo-tyranniaa jossa valta on vain heillä.
   Kuten ylempänä totesin (Truth_hunter 8.11.2019 at 11:52) niin ongelma sinänsä ei ole maailman kehityksen ohjaaminen vaan se että se tapahtuu tuhoavien ja saatanallisien (Thanatos) eikä elämää kunnioittavien ja jalostavien voimien ehdoilla.

   Mikäli maailmaa muuttava voima toimisi rakentavalla ja rauhaa korostavalla tavalla ja sovussa ihmisen luonnollisen vapauden ja oikeudenmukaisuuden kaipuun ja humanitaarisuuden kanssa pyrkiessään toteuttamaan koko maailman kattavaa ’Paratiisia’, jossa se itse ei loisisi muiden kustannuksella ja jossa ihmisten pahuus saataisiin hallintaan, niin voisi ajatella ettei sen hankkeita monikaan vastustaisi.

  • Kuka sellaisen vapauden on antanut KIRKOLLE, julistaa jokin uskonto ”MAAN USKONNOKSI”? Onpas röyhkeää toimintaa. Lapsikaste takaa pysyvän liittymän kirkkoon, sekä kirkollisverojen maksaminen. Lisäät siihen PAPIN julistuksen pelastuksesta, joka voi vain tapahtua ”KIRKON TOIMIESSA VÄLI-MIEHENÄ”.Mikään ei ole kauempana totuutta. Uskonnoista on tehty oksettavaa sotkua, joka ei pidä valossa tarkastelua.Kaikki”USKONNOT” ovat täysin tarpeettomia. Ainoastaan vahva usko pyhiin kirjoituksiin UUSI TESTAMENTTI etusijalla, voi antaa lukijalleen tarpeelliset ohjeet mitenkä toimia, pujottelemalla tässä saatanan hallituksen labyrinteissä. Tiedon kasvaessa samoin ajattelevat uskovat kokoontuvat yhteen lujittaakseen toisiaan vaikeina aikoina. Aamen.

 10. Päivi Räsäseen kohdistuva stalinistinen vaino on vakava sananvapaus- ja oikeusvaltiorikos. Tämä teatteri osoittaa, kuinka mädäntynyttä kvaliteettia löytyy keskeisestä kansanvallan instanssista. Missä oikein mennään ? Onko Suomen eliitiltä, joka on lännen superrikkaiden ohjauksessa, kadonnut viimeinenkin järjen häive ?
  Näillä oligarkeilla on ajankuluna vain ihmiskunnan muuntaminen heidän omien näkemystensä mukaiseksi kiihtyvällä vauhdilla. Heillä on siihen suuunnattomat rahamäärät käytettävissään. Tarkoitus on hälventää kaikenlaisia rajoja: kansallisvaltioiden rajoja, ikärajoja, sukupuolirajoja, roturajoja, kielirajoja ; kasvatuksen avulla tyhmistäminen ja keskittää päätöksenteko ilmastonmuutoksen avulla. Toivomuksena on myös robotisaation, keinoälyn, digitalisaation nopean soveltamisen kautta saada jättiläisvoitot suuren keskiluokkaisen ihmismassan joutuessa työttömäksi. Päätöksentekoa ollaan viemässä pois ihmiseltä salavallanpitäjien määräysvallassa oleville algoritmeille, jotka työntyvät kavalasti homo sapiensin henkisen luonnon ja Jumaluuden tilalle.
  Tärkeintä näille superihmisille on päästä Marsiin !!!!! Marshan on punaisen agressiivisuuden kuva, esim. muinaisen Rooman sodanjumala.

  • Turhaa hyrinää kun ”ruumiille veisataan” ? Mitenkä he luulevat laskeutuvansa MARSin pinnalle, kun kuuhun laskeutuminenkaan ei onnistunut ??? Se lento piti valmistaa Hollywoodin studioissa, koska luonnossahan se ei toimi ? 36000 mailin tuntinopeudella mikään avaruus-alus ei laskeudu mihinkään joutumatta ”alkutekijöihinsä”pirstaleiksi. Ihmisellä ei ole mitään asiaa astua mihinkään avaruuden planeetan pinnalle, se kaikki perustuu pelkkään valtavaan rahankeräämiseen, niille jotka juhlivat kansojen tyhmyyttä jokaisella askeleella matkalla pankkeihinsa. Vastaus saadaan VENÄJÄn sekä KIINAn johtajilta ? He tietävät sellaisten lentojen olevan saavuttamattomissa, siksi KIINA julkaisi huvittavan uutisen, mitenkä heidän ”astronauttinsa laskeutuivat KUUN VARJOISALLE PUOLELLE”, aiheuttaen paljon hauskaa ymmärryksen omaaville ihmisille.

  • Tärkeä huomio: ””Tarkoitus on hälventää kaikenlaisia rajoja: kansallisvaltioiden rajoja, ikärajoja, sukupuolirajoja, roturajoja, kielirajoja ; kasvatuksen avulla tyhmistäminen ..””

   Näiden ”fyysisten” rajojen poistamisella yhteiskunta poistaa myös muita rajoja ja jokainen voi mielessään kuvitella, mitä tapahtuu psyykkisille/psykologisille rajoille. Tähän kun lyö lisukkeeksi jo 70- luvulta muodissa olleet hempeän pehmeät ”kasvatusmetodit”, niin onko ihme, että yksityisessä vanhainkodissa ”välitason fyhrer” voi antaa työntekijälle käskyn, jättää sangystä pudonnut vanhus lattialle aamua vartoomaan. Ja käskyjä vielä totellaan ja siitä selvitään usein ilman syytettä. Ei ymmärretä oikean ja väärän rajaa. Ei valvovien viranomaisten, eikä edes poliisi- tai oikeuslaitoksen puolella. Yhteiskunnan moraalin rappio johtaa kuolevaan kansaan, kuten syntyvyysluvut osoittavat.

 11. Ylewatch-blogisti:

  ”UUSMARXILAINEN KANSANVIHOLLINEN RAIJA TOIVIAINEN ON SAATAVA KANSANTUOMIOISTUIMEN ETEEN

  Yhdysvaltojen itärannikon vasemmistoliberaaleissa yliopistoissa 1980-luvulla kehitelty orwellilainen käsitehirviö vihapuhe jatkaa voittokulkuaan myös Suomessa, vaikka maamme lainsäädäntö ei tunne sen enempää viharikosta kuin vihapuhettakaan. Ideologisuudestaan huolimatta virallisuutta tavoitteleva käsite on sen verran venyvä ja epämääräinen, jotta ”eliitti” voi käyttää sitä häpeilemättömästi omiin, stalinistis-totalitaristisiin tarpeisiinsa. Siitä onkin tullut kallisarvoinen väline korruptoituneille poliittisille ja laillisille vallankäyttäjille, jotka pyrkivät hiljentämään kaiken itseensä kohdistuvan kiusallisen kritiikin. Tosiasiassa vihapuhe onkin vain totuuspuhetta, josta valtaapitävät eivät satu pitämään.

  Viimeisin todiste ”vihapuheen” käyttökelpoisuudesta suomalaisvihamielisille voimille nähdään hallituksen ja korkeimman syyttäjäviranomaisen toimissa. Punavihreän hallituksen suunnitelma kriminalisoida kansalaiskritiikki poliitikkoja ja ylempiä viranomaisia kohtaan perustuu pitkälti epämääräiselle ja yksipuoliselle keskustelulle ”vihapuheesta”.

  Eduskuntapuolueista ainoastaan Perussuomalaiset ovat vastustaneet systemaattisesti sananvapauden kavennusta verukkeilla, joihin kuuluu keskeisesti puhe vihapuheesta. Jopa Yle uutiset tarttui asiaan tänään uutisessaan Sananvapauden tila huolestutti kyselytunnilla – ”Aiotteko te nyt kieltää valtaapitävien arvostelun?”. Uutisessa kerrotaan kuinka sananvapauden tilasta huolestunut Perussuomalaisten Jani Mäkelä ryöpytti muuta eduskuntaa puhujapöntöstä käsin:…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/11/uusmarxilainen-kansanvihollinen-raija.html

 12. Tutkinnassa voi myös olla kysymys kristiilisten kannatuksen nostamisesta kun sillä he saabvat julkisuutta siksi idioottimainen tuo tutkinta vanhasta asiasta ja oikea kohde tutkinnalle oli kirkko koska se ei ole poistanut kirjoitusta julkaisustaan ja samalla poliisi voisi tutkia raamatun kun sieltä voi löytyä lisää samaa kamaa jotka joudutaan ylivetämään punakynällä. Sananvapaudesta puhutaan Suomessa ainostaan tällaisisssa suhteellisen harmittomissa tapauksissa kuten Räsäsen vanhasta kirjoituksista mutta ei puhuta mediapoolin aiheuttamasta valtamedian uutisten sensuroinneista ja väärän tiedon levityksestä mitkä on paljon vakavampaa kuin räsäsen ja tynkkysen sanomiset.
  Kohun nostamisella voi olla toinenkin syy kun mv lehden päätoimittajan janitskinin ja dosentti bäckmannin hovioikeuden käsittely jatkuu hovissa ja näillä kohuilla halutaan viedä huomio niistä.
  Sananvapauden voi kääntää toisin päin siten että kukin saa sanoa mitä haluaa mutta jos joku haluaa vetää sanojan oikeuteen niin valtio antaa oikeuteen vetäjälle ilmaisen oikeusavun vaikka kanne ei kantaisikaan.

  • Tuossa ilmaisessa oikeusavussa on Suomessa se mielenkiintoinen piirre, että sitä ei kuitenkaan välttämättä saa vaikka olisi siihen oikeutettu, jos kukaan lakimies ei syystä tai toisesta halua ottaa toimeksiantoa vastaan. Olen seurannut tällaista tapausta. Amerikassa sentään valtio nimittää ihmiselle oikeusavustajan, jos hänellä ei ole varaa itse palkata sellaista.

 13. En pidä liioitteluna päätoimittaja Panu Huuhtasen lausumaa: ””Meneillään on Suomen toinen itsenäisyystaistelu” | UMV-Haastattelu

  Suomen tämän hetken pelätyin päätoimittaja, Reformi-studion live-lähetyksiä tuottava ”gonzokuvaaja”, infosoturi ja kansalaistoimittaja, Panu Huuhtanen (s. 1970) ei ole kuka tahansa. Hän on noussut omalla panoksellaan valtamedian, viranomaisten ja poliitikkojen silmätikuksi…”

  https://mvlehti.net/2019/11/08/paatoimittaja-panu-huuhtanen-meneillaan-on-suomen-toinen-itsenaisyystaistelu-umv-haastattelu/

 14. Päivi Räsänen on vahvoilla heti alkumetreillä, jos ottaa mukaansa ”RAAMATUN”, ja näyttää sieltä raamatunpaikan, missä sanotaan ”Homoseksuaalisuuden olevan KAUHISTUS JUMALAN SILMISSÄ”.
  Nämä asiat ovat tuttuja vain niille jotka omistavat raamatun ja lukevat sitä, jos ei ihan päivittäin, niin ainakin viikottain. Siinä kirjassa on paljon muutakin, mistä kansalaisilla ei ole ”hajuakaan”. Yksi vaikuttavin kertomus on Sodoman ja Gomorran totaaliset tuhot juuri siellä vallitsevan ”HOMOSEKSUAALISUUDEN takia”. Älkööt HOMOT ja LESBOT luule pääsevänsä kuin koira veräjästä tulevina aikoinakaan. Annetaanpas heidän hillua aikansa, sen makeampaa meidän voittomme tulee olemaan, eikä siellä tunneta mitään sääliä heitä kohtaan. Poista paha keskuudestasi, ohjataan raamatussa. Toivokaamme voimia Päiville selvitä kiusaajistaan.

  • Merkillistä, kuinka monet kristittynä itseään pitävät tavaavat raamatusta vanhaa testamenttia ja apostolien kirjoituksia, mutta hylkäävät Jeesuksen opetukset. Sen lisäksi he vielä toimivat itse noita tavaamiaan raamatun ”käskyjä” vastaan.
   Räisänen tuomitsee homouden mutta ei piittaa siitä raamatun sanasta, joka käskee naista vaikenemaan seurakunnassa.
   Tässä joitain aiheeseen liittyviä poimintoja Jeesuksen opetuksista:

   Matt. 11:13 ”Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta”
   Matt. 7:12 ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat.”
   Matt. 19:12 ”On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon.”
   Matt. 23:23 ”Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa, noita muitakaan unohtamatta”

   Syytteeseen asettaminen on rankka teko. Puheisiin pitää vastata puheilla ja tekoihin teoilla.

 15. Vihapuheen vastakohta on uusliberalistinen lällätys joka käsittelee jonkun tahon, kuten valtamedioiden mediapoolin, syöttämiä narratiiveja maailman menosta joka on sitten muodostunut yleiseksi käsitykseksi siitä. Jotenkin on tunne että poliitikot käsittelee vain näiden yleisen käsityksen perusteella asioita perehtymättä asioihin perinpohjin tai tosiasiat tietäen vlittämättä niistä kuten pitäisi ja tämä johtaa vääjäämättä mm. sanavapauden kaventamiseen, elintason laskuun valtion ja kansalaisten velkaantumiseen jne. Poliitikot ei myöskään helposti riitauta kansalaisoikeuksiin, sananvapauteen. puolustuspoliittisiin ja ulkosuhteisiin liittyviä asioita ja tämä myös vajavaisin tiedoin tehtyjen päätösten kanssa vie Suomen johonkin arvaamattomaan ja tuntemattomaan tulevaisuuteen.

 16. EiHyvä määritteli hyvin. Minkälaisessa harhatodellisuudessa ihmiset elävätkään ! Välillä tuntuu ihan uskomattomalta, miten tiukkaan kolot rehellisyyden valolle on tukittu umpeen. Tähän tilkitsemiseen on olemassa sensoreita, jotka päivystävät reaaliaikaisesti ja joskus totuuden tupsahtaessa näkyviin, syntyy äkkiä tekninen vika, puhe muutetaan epäselväksi tai toimittaja laitetaan paitsioon pitkäksi aikaa. Tällainen toiminta vaatii rutkasti rahavaroja ja painokoneet rapakon takana syytävät seteleitä nykyisen presidenttimme suosiollisen alamaisuuden, nöyristelyn ja kansan halveksimisen myötävaikutuksella maamme saamiseksi pois päiviltä.

 17. KIIHOTUS KANSANRYHMÄÄ VASTAAN SYYTTELYT ON SUURI KANSAN KUSETUS ?

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):

  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”.

  SYYTETTYJEN TOIMINTA EI TÄYTÄ SOTARIKOKSEN EIKÄ ”RIKOS IHMISYYTTÄ VASTAAN” MÄÄRITELMÄÄ, JOTEN SUURI KUSETUS NÄMÄ SYYTTELYT ???

  Hallituksen esitys Eduskunnalle sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan koskevien rikoslain säännösten muuttamisesta

  3.2. Keskeiset ehdotukset Esityksessä ehdotetaan rikoslain 11 lukua muutettavaksi. Lukuun sijoitettaisiin joukkotuhontarikoksia, rikoksia ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksia koskevat rangaistussäännökset, jotka muutettaisiin Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussääntöä vastaaviksi ja nykyistä täsmällisemmiksi. Rikos ihmisyyttä vastaan ja törkeä rikos ihmisyyttä vastaan olisivat uusia rangaistussäännöksiä, joilla yhdessä sotarikosten kanssa korvattaisiin nykyiset säännökset ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa ja sodankäyntirikokset. Yksilöön kohdistuvat rikokset saisivat ihmisyyttä loukkaavan luonteensa siitä, että ne tehdään tietoisesti osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajaa tai järjestelmällistä hyökkäystä.

  Sen vuoksi ehdotetaan, että rikoslain 11 luvun otsikko vastaisuudessa olisi Rikoksista kansainvälistä oikeutta vastaan.

  Rikokset kansainvälistä oikeutta vastaan ovat erittäin törkeitä ja laajamittaisia. Ne vaarantavat maailman rauhan, turvallisuuden ja hyvinvoinnin ja näin koskettavat koko kansainvälistä yhteisöä. Tämän vuoksi rikoksesta ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksesta ehdotetaan rangaistukseksi vankeutta vähintään yksi vuosi tai elinkausi.

  https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/f0b349d9-f402-48b1-b344-1851f8a61a74/eb9f8110-959b-4ae8-a521-5eb10ac717ba/MIETINTO_20111014021513.pdf

  Sotarikos on sodan tai siihen verrattavissa olevan konfliktin yhteydessä tapahtuva kansainvälisillä sopimuksilla rikokseksi määritelty teko, josta on Suomessa tarkemmin määritelty kansallisesti rikoslain 11. luvussa: ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan”.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sotarikos

  Kaikki kiihottamistuomiot kansanryhmää vastaa ovat oikeusmurhia

  Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):

  ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”..

  Rikoslaki 11 luku

  Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  Tuota on siten tulkittavat, että vain sellainen kiihotus kansanryhmää vastaan kiihottaminen on rikoslain mukaista kiihottamista, joka täyttää myös ”sotarikoksen taikka rikoksen ihmisyyttä vastaan” määritelmän. Sellaisia ei Suomessa ole tapahtunut, joten kaikki kansanryhmää vastaan kiihottamistuomiot ovat oikeusmurhia. Tuomioistuimet ovat tulkinneet lakia väärin.

  Tulkinnassa on otettava ERITYISESTI huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta

  Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:

  Otsikot ojennukseen

  Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä

  tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma. Sen täytyy

  myös houkuttaa lukemaan. Otsikoiden avulla lukija saa nopeasti

  yleiskuvan jutusta.

  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

  KKO:2014:7

  17. Rikoslain 3 luvun 1 §:n esitöiden mukaan

  rikosoikeudellinen «laillisuusperiaate» tarkoittaa muun muassa sitä,

  ettei tuomioistuin rangaistussäännöstä soveltaessaan saa mennä lain

  kirjaimen ulkopuolelle eikä täydentää tai korjata lakia

  analogiapäätelmään turvautumalla. Tuomioistuin ei saa poiketa

  lakitekstin yleiskielen mukaisesta tai juridis-teknisestä merkityksestä.

  Lainsäätäjän käyttämät käsitteet, niin kuin myös konkreettisen

  tapauksen ja abstraktin oikeusnormin vastaavuuden toteaminen,

  edellyttävät soveltamistilanteessa lainkäyttäjän tulkintaa.

  Laillisuusperiaatteen tavoitteena on taata oikeusturvan ja ennakoitavan

  laintulkinnan toteutuminen (HE 44/2002 vp s. 29 ja 34).

  http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2014/20140007?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=laillisuusperiaate

  KKO:2004:109

  16
  Lainsäädännössä käytetyt käsitteet on yleensä, ellei niitä erikseen ole
  laissa määritelty, ymmärrettävä siinä merkityksessä, mikä niillä on
  yleisessä kielenkäytössä.

  http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2004/20040109?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=laillisuusperiaate

  Yleiskielen meritykset löytyy sanakirjasta

  Rikoksella ihmisyyttä vastaan tarkoitetaan vain erittäin erittäin vakavia rikoksia.

  Rikos ihmisyyttä vastaan on määritelty mm. Wikipediassa näin:

  Rikos ihmisyyttä vastaan on

  laajamittainen ja järjestelmällinen siviiliväestöön kohdistuva

  hyökkäys, johon liittyy Suomen lain määritelmän mukaan surmaamista, orjuuttamista, ihmiskauppaa, kidutusta, vahingoittamista, väestön tuhoamista, karkottamista tai pakkosiirtoa, kansainvälisen oikeuden vastaista vangitsemista, raiskaamista tai muuta seksuaalista väkivaltaa, pakottamista prostituutioon, raskauteen tai sterilisaatioon, rotuerottelua, tai jonkin ryhmän tai yhteisön vainoa poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, uskonnon tai sukupuolen perusteella tai niihin rinnastettavasti.[1] Rikos

  on lisäksi törkeä, jos se kohdistuu suureen joukkoon ihmisiä, tai se

  tehdään erityisen raa’asti, julmasti, nöyryyttävästi,

  suunnitelmallisesti tai järjestelmällisesti.[1]

  Rikos ihmisyyttä vastaan on kansainvälisen oikeuden vastainen vanhentumaton rikos. Käsitteen määritelmä ei ole vakiintunut, ja eri tuomioistuimet ovat käyttäneet käsitteestä hiukan erilaisia määritelmiä.[2]

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Rikos_ihmisyytt%C3%A4_vastaan

  Tulkinnassa

  on otettava huomioon myös perustuslakimyönteinen tulkinta, mikäli asia

  on tulkinnanvarainen, niin tällöin asiaa on tulkittava

  perustuslakimyönteisesti:

  Perustuslakivaliokunnan mietintö 25 ( PeVM 25/1994 ):

  Tuomioistuinten tulee valita perusteltavissa olevista lain

  tulkintavaihtoehdoista sellainen, joka parhaiten edistää perusoikeuksien

  tarkoituksen toteutumista ja joka eliminoi perustuslain kanssa

  ristiriitaisiksi katsottavat vaihtoehdot. Tältä osin voidaan puhua

  perustuslainmukaisesta tai perusoikeusmyönteisestä laintulkinnasta

  https://www.edilex.fi/mt/pevm19940025

 18. Toiviaisen tukijoukkoa:

  ”#OlenTäällä – DDR-Stasi-tyylinen painostusryhmä facebookissa; havainnot

  Magneettimedia julkaisee jäljempänä ”Vieraskynän” kirjoituksen, jossa kiteytyy ainakin kaksi aikamme yhteiskunnallista, ja kuolettavan haitallista ilmiötä:

  Ensinnäkin negatiivistä monikulttuurisuutta (monikulttuurisuus voi olla positiivistä tai negatiivistä) edustava väestön vaihto poliittisen Lähi-idän populaatiolla Eurooppaan on tietyn globaalin eliitin taholta päätetty toteuttaa hinnalla, millä hyvänsä.

  Toisekseen kirjoituksesta paljastuu arvoliberalistien, ja näiden järjettömän sairasta ”suvaitsevaisuusideologiaa” tukevien viranhaltijoiden sekä valta- ja sosiaalisenmedian kritiikitön asennoituminen haittamaahanmuuton kannattajiksi ja samalla kantaväestön sokean rasistiseksi vihaajaksi. Huomion arvoista on, että länsimainen (kuten esim. Suomessa ja Ruotsissa) tiedonvälitys, joukkoviestintä ja viihdemaailma ovat tiukasti sionisteihin kuuluvien toimijoiden kontrollissa ja osittaisessa omistuksessa [1]. Ruotsalaisen painostusryhmän ”Jagärhär” toiminta ja siihen liittyen professori Bilyana Martinovskin suoranainen ”noitavaino” ruotsalaisten viranhaltioiden taholta, tukevat yllä esitetyn johdannon kahta väittämää. Elämme hyvin järjetöntä ja henkisesti sairasta aikakautta: Eurooppalainen poliittinen eliitti on päättänyt tuhota itsensä ja kansalaisensa tietyn negatiivisen globaalin poliittisen eliitin hyötyjen alttarille…

  Koko arttikkeli: http://www.magneettimedia.com/olentaalla-ddr-stasi-tyylinen-painostusryhma-facebookissa-havainnot/#comment-46633

 19. Tapaus Päivi Räsänen ei ole ollenkaan ensimmäinen laatuaan – Mikko Niskasaari:

  ”Valtakunnansyyttäjänvirasto yrittää korvata lain omilla laittomilla päätöksillään
  16/09/2019
  VKSV pyrkii poliisioperaatiolla ”laillistamaan” todistusaineiston väärentämisen ja tukahduttamaan toimiensa arvostelun.

  Olen vuosien ajan kirjoittanut paljon suomalaisesta poliisi- ja syyttäjäkorruptiosta, ja valtakunnansyyttäjänvirastosta sen moottorina ja ylläpitäjänä. Olen esitellyt lukuisia tapauksia, joissa valtionsyyttäjät ovat virka-asemaansa väärinkäyttäen estäneet poliisien hyvinkin törkeiden rikosten tutkinnan. Kritiikki on tehnyt kipeää, mutta yksikään rikoksistaan syyttämäni valtionsyyttäjä ei ole uskaltautunut kunniansa perään kysellä; silloinhan oikeudessa käsiteltäisiin juuri niitä virkarikoksia, joita he niin uutterasti ovat haudanneet.

  Muita kostotoimia on kyllä riittänyt. Edustan 1/10 000 Suomen toimittajakunnasta, mutta 1/8 toimittajiin kohdistuvista esitutkinnoista, rikosnimikkeenä kunnianloukkaus, on kohdistunut minuun. Tämä on 2010-luvun saldo.

  Nyt valtakunnansyyttäjänvirasto on ottanut keihäänkärjekseen Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Petri Juvosen oletetun kunnian. Tavoite on alussa mainittu: lakien korvaaminen valtionsyyttäjien laittomilla päätöksillä.
  Tämä ei ole juridiikkaa, tämä on politiikkaa…”

  Koko artikkeli: https://www.mikkoniskasaari.fi/node/274

  Että se siitä suomalaisesta ”oikeusvaltiostamme”, jota Brysselin diktatuuria kumartavat politrukkimme jaksavat mantrana kaiuttaa.

  • Näin kirjoitti Petri Rautiainen 1.8.2019:

   ”Suomi ei ole oikeusvaltio

   Jäikö joillekin vielä epäselväksi, mikä valtio Suomi on? Ei ainakaan oikeusvaltio, se on päivänselvää! Oikeusvaltiossa ihmiset saavat oikeutta ja vääriä päätöksiä tehneet virkamiehet pannaan viralta ja velvoitetaan korvaamaan kansalaisille aiheuttamansa vahingot. Suomessa tulospalkkaiset virkamiehet tahkovat rahaa itselleen ja tekevät tulospalkkioiden siivittäminä päätöksiä, jotka eivät perustu lainsäädäntöön lainkaan ja ovat siten ristiriidassa perustuslain kanssa. Kukaan ei kuitenkaan puutu näihin laittomiin päätöksiin, eikä niitä oikaista, olivat ne sitten kuinka vääriä tahansa. Ei sellainen valtio voi olla oikeusvaltio. Oikeusvaltiossa jokainen päätös, jota asiakas väittää virheelliseksi, tutkitaan tarkkaan uudestaan, tehdään uudet päätökset ja velvoitetaan väärän tuomion/päätöksen tehnyt korvaamaan asiakkaalle/tuomitulle aiheutetut vahingot. Onko sinun mielestäsi Suomi oikeusvaltio? Minusta ei ole!

   Pankkikriisin seurauksena 1980- luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kymmeniätuhansia yrityksiä ajettiin konkurssiin, joista monet olivat toimintakelpoisia, sadattuhannet kotitaloudet velkaantuivat ja moni menetti velan takia omaisuuden ja kotinsa. Vuonna 1991 Suomessa vallitsi massatyöttömyys. Lama oli keinotekoinen. Presidentti Mauno Koivisto tarvitsi järjestelyaikaa Suomen valmistaumisessa EU-kuntoon…”

   Koko artikkeli: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/petrirautiainen1/279008-suomi-ei-ole-oikeusvaltio/

   Artikkeliin on annettu joukko hyviä kommentteja, varsinkin Jorma jaakkolalta.

 20. Suomi meni paljon pidemmälle tuossa ”rikoslakiuudistruksessa” 2005/2006 vuodenvaihtessa: ”rikoslailla” nimittäin kumottiin PERUSTUSLAKIIN kuulunut rinnakkainen syyteoikeus…. tuollaisen syyteilmoituksen muuten toimitin VKSV:oon 9.12. 2005 ( diariinkirjaaminen kesti 8 kuukautta ).

  Kun Suomen rikoslakia oli manipuloitu oli vuoro Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONNAN; tehdä se toimivallattomaksi käsittelemään Suomen syyttäjälaitoksen tekemisiä.

  He 55/2007 esiteltiin kansanedustajille tahallaan väärillä asiakirjoilla ja salaamalla mm. EOA päätös 876/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin-ja ministerinvastuuasiassa.

  2008 LAHJONTA sitten tapahtui : Oikeusminsteri allekirjoitti ”sopimuksen” .. Suomi MAKSAA ja pitää mm. Ruanda.”oikeudenkäynnin” ja muita Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia juttuja, kunhan kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevbissa ”yksittaistapauksissa”.

  Tämä oli myös PL 118 §:n esitöitä; estämään tällaisten juttujen rantautuminen Kansainväliseen rikostuomioistuimeen.

  Ratkaisevassa roolissa tässä oli lain lausunnonatajan lauma; joka jätettiin näyttämättä kansanedustajille: Rikoslakia tulee muuttaa, ettei missään tapauksessa käy niin, että kun koko Suomen oikeusjärjestelmä on todettu toimivallattomaksi Kansainvälinen rikostuomioistuin saa toimivallan Suomea koskevassa asiossa… siis ASIOISSA.

  archive.today/kimmoleaks.fi …. ihmisoikeudeton Suomen kansalainen

  Ps seuraava täälainen lahjonta-”oikeudenkäynti” pidetään SALASSA väli-amerikan kidnappaajia koskien … yhdelle on annettu Suomen passi ?

  Kansan siis maksaa Kansainvälisen rikostuomioistuimen lahjonnasta aina ja iankaikkisesti ?

 21. HS 10.9.2019 : satoja tuomittuja jäänyt ilman rangaistusta. todetaan asia, mutta
  syyllisten etsimiseen ei ole kiirettä…osa tuomioista on voinut jo vanhentua…
  tälläistä ei saisi tapahtua sanoo oik.ministeri… 579 tuomiota vanhenee koko ajan ja minkä lakipykälän mukaan ne voivat vanheta vaikka tuomioita ei ole pantu
  käytäntöön? odotamme henkeä pidätellen kuinka asia ratkeaa…

 22. Kyllä se suomalaisten tiedonsaanti suomen valtamedian uutisissa on rajoitettu kun mistään en ole löytänyt uutista että jenkit nyt varastaa syyrian öljyä jonka pentagon on sanonut se olevan sotarikos. Näkyy olevan vain vastavalkessa ja kansan uutisissa ja joissain blogeissa mutta ei yhdessäkään mediapoolin medioiden uutisissa. Sananvapauden rajoittaminen näyttää koskevan niin politiikkoja kuin toimittajiakin suomessa. Eikai nuo USAn touhut ole niin herkkiä asioita että niitä ei voi kertoa kun Venäjän epäkohdista ja sen syyttämisestä sekä uhkasta kerrotaan vauhkona vääristelyyn asti.

 23. Tällainen ihan järkevä m-pide löytyi jostakin
  ”Päivi Räsänen on mukana tukemassa rokotteita ja puoskarilakia. Hän siis ansainnee Jumalan rangaistuksen myös. Ei usko saa ihmistä ymmärtämään rokotteiden vaaroja.
  On paljon muitakin uskovia lääkäreitä jotka ajavat rokotteita ja lääketeollisuuden asiaa. Etenkin helluntaiseurakunnissa on vallalla käsitys, että lääketiede(=teollisuus) on Jumalan lahja. Kun taas homeopatia, ayurveda ja muut luontaishoidot ovat pimeydestä. No ei ihme kun siellä on feikki-israelin liput seinillä ja kaikki ylösalaisin.”

  —- PR kärsii Israel-sokeudestakin, kuten niin moni meidänkin maassa
  http://www.unz.com/article/a-holocaust-of-biblical-proportions/

 24. Erosin kirkosta yli 50 vuotta sitten, melkein heti kun pystyin sen omalla päätöksellä tekemään. Päätökseen vaikutti kaksi Joensuun lyseon uskonnon ja kirkkohistorian opettajaa: Paavo Kortekangas ja Olavi Rimpiläinen, joista kummastakin tuli myöhemmin piispa. Yritän selittää silloista päätöstäni Tiedepolitiikka-lehden artikkelissa sivulla 2:
  http://timokuronen.fi/data/documents/Timo-Kuronen-1999-Miksi-jatan-lukematta-julkaistu-artikkeli.pdf

  Minun mielestäni Päivi Räsänen saa olla homoista ja homoseksualismista mitä mieltä tahansa. Suurimmalle osalle suomalaisista raamattuun viittaaminen ei tuo väitteille uskottavuutta, ellei kyseessä ole teologinen keskustelu. Hänen sanomisensa ei homojen asiaa edistä eikä haittaa. Koulutettuna ja sivistyneenä ihmisenä hänen puheensa eivät muutu niin törkeiksi, että kenenkään kannattaa pahastua.

  Jos raamatun lauseiden pohjalta aletaan käydä oikeutta, ollaan todella vaarallisella tiellä. Tästä asiasta on kuitenkin Vesa Raiskilan artikkelissa ja siihen esitetyissä kommenteissa sanottu jo kaikki oleellinen.

  Jos Päivi Räsänen joutuu oikeuteen, tarvitaan Räsästä tukeva kansanliike. Minä, vakaumuksellisesti uskonnottomana henkilönä ilmoittaudun täten mahdolliseen kansanliikkeeseen mukaan.

  • ”Jos raamatun lauseiden pohjalta aletaan käydä oikeutta, ollaan todella vaarallisella tiellä. Tästä asiasta on kuitenkin Vesa Raiskilan artikkelissa ja siihen esitetyissä kommenteissa sanottu jo kaikki oleellinen.”

   Asia on juuri näin. Raamatun lukeneena agnostikkona en voi kuvitella, miksi jotkut löytävät ohjeita ”mihinkään” jostain 2000v vanhasta tarinakokelmasta, jossa enimmäkseen tapetaan vääräuskoisia. Vanha Testamentti on täynnä vääräuskoisen kuolemaa ja tappamista. Oppia kerrassaan. UT:ssa on jokunen elämää suurempi viisaus, mutta niinhän se on ollut: rusinoita pullasta taktiikalla pitää lukea ja tekstin tulkinta vaatii oppineen (uskossa olevan) selittelyä, joka siis osaa kaiken selittää parhain päin.

   • Makow sanoo että VT ja UT ovat kaksi eri kirjaa eikä niitä saisi liittää yhteen kun niiden sanoma ja sisältö ovat täysin erilaiset.

    VT on ankaran ja julman Yahweh’n (Tooran ’The Destroyer God’) lakikirja, jumalan joka kostaa isien pahat teot aina kolmanteen ja neljänteen sukupolveen… ja jolla fariseukset ovat hallinneet heimoaan ja joka on antanut heille luvan nousta maailman valtiaiksi.
    UT puolestaan lupaa syntiselle armon jos hän lakkaa tekemästä syntiä ja ryhtyy seuraamaan Jeesuksen viitoittamaa tietä mikä vapauttaa hänet syyllisyyden taakasta.
    Ja Ihan hyvä niin ettei tarvi kantaa tuota raskasta ’fariseusten syyllisyystaakkaa’ ja voi vapautua tekemään laupeuden töitä.
    http://www.unz.com/article/ben-shapiro-and-the-myth-of-the-judeo-christian-west/

    • Uudemmassa testamentissa on toki kuitenkin laitettu sen sankariheeroksen eli Joshua ben Panthera al Nasrat;n, t.m.n. Jeesus, suuhun sanat joiden mukaan ”laista ei katoa kirjainkaan niinkauan kuin taivas ja maa pysyvät” (Matt.5:17-19) joten V. ja U.T. ovat yksi kokonaisuus. Ainoa luopumus laista ei katoa kirjainkaan niinkauan kuin taivas ja maa pysyvät (Matt.5:17-19). Ainoa VT:n sanasta lupumus Joshuan suuhun on laitettu lupaamaan, ettei syömään käydessä tarvitse välttämättä pestä käsiä.

  • ” Jos Päivi Räsänen joutuu oikeuteen, tarvitaan Räsästä tukeva kansanliike. Minä, vakaumuksellisesti uskonnottomana henkilönä ilmoittaudun täten mahdolliseen kansanliikkeeseen mukaan.”

   Niin minäkin.

 25. Raija Toivainen, tämä selittelyn ja kieroilun mestarivirkamies, on taas saanut YLE:ssä ja HS:ssä paljon tilaa ja näkyvyyttä ajatukselleen 20.11. Eniten selittelyssään pisti korvaani hänelle kaksijakoinen ajatus uskonnollisesta kirjallisuudesta. Raamattu oli hänelle vaikea ja hyökkäävä teos, mutta koraani ei sitä ole. Kuitenkin koraanin tuntijat kertovan, että on yksitoista kohtaa, jossa koraani käskee tappaa, tai ainakin vangita ja häväistä julkisesti vääräuskoinen tai uskontoja tunnustamaton. Samoin näiltä ryhmiltä varastaminen ja pettäminen on koraanin olion mukaan kannattava, siunattu ja käskettykin tilanne.
  Miksi Raija Toivainen ei käy tämän kirjan opettajia, säkeiden hallussa pitäjiä ja siitä lainauksia ottava ihmisiä kohtaan hyökkäystä? Onko hänen oma uskontonsa enkä koraanin tunnustamista?

 26. Sananvapauden kaventamisella pönkitetään poliittisen mafian valtarakenteita

  Virallinen Suomi on nykyisin hyvin huolissaan vallitsevasta sananvapaudesta, jota maassa pyritään kaventamaan hirvittävällä vauhdilla. Tämä on tuttua kaikista totalitaristisista valtioista, jotka pyrkivät säilyttämään horjuvan valtansa äärimmäisillä pakkotoimilla tai pistimillä.
  Nykyinen Suomi on Euroopan unionin pohjoinen maakunta, jossa halutaan viimeiseen saakka noudattaa Brysselin diktatorisia ohjeita. Suomen poliittiset vallapitäjät, viranhaltijat, ja näitä tukeva valtamedia haluavat suomenkansan etniskulttuurisen tuhoamisohjelman jatkuvan häiriöttä.
  Eliittin vakaana pyrkimyksenä on myös, että kansainväliset rahoitusmarkkinat sekä globaalin pääoman haltijat saisivat rauhassa riistää raiskattua isänmaatamme. Suomessa tilanne alkaa muistuttaa entistä enemmän edesmenneen Neuvostoliiton kommunistisen puolueen ja salaisen poliisin valvontakoneistoa urkintajärjestelmineen.
  http://www.magneettimedia.com/sananvapauden-kaventamisella-ponkitetaan-poliittisen-mafian-valtarakenteita/

 27. Räsäsen suurin virhe on väittää homoutta sairaudeksi ja tehdä tämä lääkärinä.

  Voisi oikeastaan ottaa lääkärin arvon pois ja päästää puhumaan omiaan, kylähulluja on aina ollut.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here