Yhdysvaltain liittovaltion tuomari John Koeltl hylkäsi heinäkuun lopussa 81-sivuisessa päätöksessään Yhdysvaltain demokraattipuolueen kansallisen komitean DNC:n (Democratic National Committee) kanteen Venäjää, presidentti Trumpin presidentinvaalikampanjaa, Trumpiin liittyviä henkilöitä, WikiLeaksia ja Julian Assangea vastaan. DNC väitti kyseisten toimijoiden syyllistyneen demokraattien tietokoneiden hakkerointiin viime presidentinvaalien edellä.

Koeltl totesi lakiin viitaten, ettei ulkomaan, kuten Venäjän, hallitusta voi haastaa amerikkalaisissa tuomioistuimissa — sen enempää kuin Yhdysvaltainkaan hallitusta ulkomaisissa tuomioistuimissa.

Tuomari katsoi myös, ettei DNC osoittanut uskottavasti Trumpin kampanjahenkilöiden tai muidenkaan syytettyjen osallistuneen DNC:n tietokoneiden hakkerointiin. Tätä Trump piti ”jälleen yhtenä [itsensä ja vaalikampanjansa] täydellisenä ja kattavana syyttömäksi osoittamisena […] suuresti arvostetulta, presidentti Clintonin nimittämältä tuomarilta”. DNC ei myöskään kiistänyt sitä, etteivät hakkeroidut dokumentit olisi olleet julkisuuden kannalta merkittäviä. Koeltl totesi Yhdysvaltain perustuslain ensimmäisen lisäyksen suojaavan niitä, jotka julkaisivat varastetut dokumentit. Hän korosti, että ”toimittajilla on oikeus pyytää saada haltuunsa varastettuja dokumentteja ja julkaista nämä dokumentit” ja että tällainen yhteistoiminta lähteiden kanssa on ”yleinen käytäntö journalismissa”. Erityisen keskeistä se on tutkivassa journalismissa.

Tuomari vertasi tapausta ”Pentagonin papereihin”, jotka tietovuotaja Daniel Ellsberg toimitti The New York Timesille ja Washington Postille vuonna 1971. Yhdysvaltain korkein oikeus vahvisti lehtien oikeuden julkaista kyseiset Vietnamin sotaa koskevat, salaisiksi julistetut asiakirjat. Presidentti Nixonin hallinto oli yrittänyt estää lehtiä julkaisemasta niitä ja uhannut toimittajia rikossyytteillä.

WikiLeaks katsoo, että tuomarin päätös oli merkittävä ennakkopäätös lehdistönvapauden kannalta. Useat sanan- ja lehdistönvapausjärjestöt, mm. Yhdysvaltain kansalaisvapauksien liitto (ACLU), olivat tukeneet WikiLeaksia demokraattien syytettä vastaan.

Lukuisat amerikkalaiset valtamediat uutisoivat tuomarin ratkaisusta. Suomen valtamedia puolestaan näyttää (syystä, joka jää pohdittavaksi) vaienneen siitä.

Lähteet

Katelyn Polantz | CNN (31.7.2019): Federal judge dismisses DNC hacking lawsuit against Trump campaign

Defend WikiLeaks (3.8.2019): DNC lawsuit against WikiLeaks dismissed in major free press victory

Artikkelikuva: Internet-arkistot

21 KOMMENTTIA

 1. Yllättävä mutta järkeenkäypä päätös tuomarilta jonka vielä ennakkopäätös vahvistaa. Päätös kuitenkin vahvistaa lehdistön mahdollisuutta julkaista myös valtion ja politiikkojen rikoksista ja asioista ilman sensuuria ja vankilaan joutumisen mahdollisuuta USAssa. Kuitenkin valtamedia on niin valvottua ja sensuroitua että se tuskin niiden uutisointiin vaikuttaa mitenkään.
  Hillary varmasti raivostuu kuullessaan uutisen kun noilla vuodoilla on selittänyt vaalitappionsa Trumpille ja samalla käyttänyt venäjäkorttia Trumpin mustamaalaamiseksi. Saako nyt demokraatit uudella yrityksellä ukrainakortin avulla Trumpin pois presidentin virasta jota yksimielisesti näyttää maailman ja USAn lehdistö ajavan.
  Demokraatit on ottaneet epätavalliset keinot käyttöönsä vaalikampanjassaan kun näytöt asiassa ei ole selkeät ja amerikkahan on perinteisesti ollut likaisten kampajoiden maa niin luultavaa on että taas demokraatit häviää kanteensa ja vaalit ja Trump on toisen kauden presidenttinä vaikka kumpikaan puolue ei ansaitsisi presidenttiyttä.
  Toivottavasti Assange välttyy päätöksen jälkeen joutumasta USAin tuomittaviksi kun hän on on kertonut laajasti USAn sotarikoksista joita sai tietoonsa hakkeroinnin avulla ja tuomio olisi vain kosto USAn rikoksien paljastamisesta.

 2. Suomen valtamedia näyttää vaiennen siitä…- Suodattamattomat tiedonannot voi olla haitalliset mahtavalle kuplalle,..tulee typeriä kysymyksiä joihin ei antaa vastauksia. Nämä vaati omia aikoja kun asiat on ”unohdettu”
  Assangea tämä ei auta, se on varma.

 3. Demograattisen puolueen pahimmat aikaansaajat menevät omiin pyydyksiinsä, se näyttää olevan varmaa. Kun sepittelee valheita tarpeeksi pitkälle, niin tulee vastaan ”kivensyöjä” joka oikaisee asiat enemmän totuudellisesti. Vasemmisto sekaantuu jo nyt omaan ”näppäryyteensä”, kun mitään perustuslain vastaista ei Trump ole tehnyt. Valtioden päämiehet ovat aina voineet keskustella mistä aiheesta tahansa, jopa heidän virkaansa uhkaavista henkilöistä, jotka hyvin usein osalistuvat ”valtiopetoksiin” omaksi taloudelliseksi hyödykseen. Vasemmisto pettää kansaa yrittämällä selitellä perusruslakia ”omaan napaansa”, mutta se ei onnistu. Demareista on jo noussut murinaa omaa puoluettaan vastaan kaiken järjettömyyden keskellä.He tuhoavat oman puolueensa, ymmärtämättömän kansan tukiessa heitä.Nykyaikainen ihminen on koulutettu
  vihaamaan jotakin mistä hän ei tiedä mitään, kunhan vain osallistuu siihen.

  • Viimeinen lauseesi osui hyvin oikeaan. Massoja kiihotetaan vihaan, joka sumentaa ihmisten oikeudenmukaisuuden tajun. USA:n politiikassa on sikäli huolestuttavia piirteitä, että ei pelkästään tyydytä poliittisten vastustajien vaikutusvallan tai näkyvyyden eliminointiin, vaan näille toivotaan tapahtuvan myös yksityishenkilönä jotain pahaa. Ihmisiä voidaan houkutella tai lavastaa rikoksiin, joista seuraa kohtuuttomia tuomioita etenkin, jos rikos on ”poliittinen”. Voidaan järjestää näytösoikeudenkäyntejä, joissa tuomari ja jury ovat räikeän puolueellisia. Media tukee vain toista osapuolta. Tarvittaessa turvaudutaan salamurhiin. Peli USA:ssa on käymässä hyvin raa’aksi ja tuo mainittu yllytetty sumea viha on sen polttoaine.

   Yksi selitys vihalle on USA:n brutaalin uusliberaali talousjärjestelmä, joka raaistaa ja katkeroittaa ihmiset ja tätä vihaa ohjaillaan median ja ”deep staten” taholta näille sopiviin kohteisiin. Demokraatit lupailevat sosialismia, mutta sellaisella tavalla, joka tuhoaa USA:lle tunnusomaiset perinteiset arvot, kuten pienyrittelijäisyyden ja kristillisyyteen nojaavan yhteisöllisyyden. Olen tulkinnut tämän niin, että raaka uusliberalismi ja kumouksellinen sosialismi ruokkivat toisiaan ja pyrkivät yhdessä kahta eri reittiä pitkin samaan päämäärään, joka on keskitetty totalitaristinen hallinto.

   • ”Demokraatit lupailevat sosialismia, …”
    Heidän sosialisminsa ei ole demokraattista sosialismia jossa valta on kansalla. Jotenkin iroonista on että itseään demokraateiksi kutsuvat lupaavat demokratiaa…
    Jaan tulkintasi.
    On kaksi tietä totalitarismiin: oikeiston käyttämä raaka uusliberalismi jossa kaikki valta keskittyy heidän eliitilleen ja vasemmiston käyttämä vale-demokratian tie, joissa molemmissa tavoite on totalitarismi.
    Demokraattiselle sosialismille jossa yhteinen hyvä ohjaa ei ole tilaa USA:ssa eikä ylipäätään maissa joita yksityinen raha ja kapitalismi hallitsevat

  • Assange on jo muutenkin kuoleman partaalla. Se vielä puuttuisi että hän paljastaisi Juutalaiset. Eikä siihen paljastukseen Assagnea tarvita onhan Juutalaisten maailmanhallinnan himo hyvin tutkittu sekä raportoitu. Kansat he ovat opettaneet olemaan pelon vallassa heitä kohtaan jo ”Raamatun vanhan testamentin kautta”, muka ainoana oikeutettuna JUMALAN KANSANA. Niinkö puolueellinen se JUMALA olisi muita luomuksiaan kohtaan, se ei ikipäivinä mene läpi ihmiskunnassa, vaikka sitä kuinka mainostettaisi. Sentähden Juutalaisten oppeihin ei kuulu Jeesuksen herruus, vaan heidän ”SYNAGOOGIENSA” oppineisiin kieroihin kaupustelijoihin. He rummuttavat Jerusalemin olevan heidän tulevaisuutensa ihannekaupunki josta heidän RABBINSA johtavat maapallon näivettynyttä kansaa puhdistuksensa jälkeen. He tulevat yllättymään ?

   • Jotain erikoista tapahtui 2000v. sitten ja asialla saattoi olla pallon ulkopuolinen äly. Juuri Raamatun tarinoiden kaltaisesti raportoitaisiin ”taivaan ihmeistä” sen ajan käsityskyvyllä. Se selittäisi paljon myös valitun kansan asemaa tänään, jos ovat E.T.:n suosikkiporukka tai jotain. Taitavat olla ihmiskokeen vartijoina.

  • Hyvä näkökanta. Olen itsekin vihjaissut siihen joskus aiemmin. Siitä oli netissä juttua.
   On kiistatta vaikea ymmärtää että tuomituksi tulee vaikkei ole puhunut pahimmista rikollisista mitään. Uhrataanko miestä jonkun isomman asian hyväksi? Sitäkin joutuu miettimään.
   Miksi? … Cui bono?

 4. Arvasinpas, liskojuutalaiset löytyvät sittenkin Assangenkin takaa!
  Mahdammeko reptiliaanien maailmanlaajuiselle salaliitolle enää yhtään mitään…?

  • Ei voi varmuudella sanoa, mutta tietynlainen skeptisyys on hyvästä.

 5. Olen kuullut huhuja tavallisesti perillä olevista lähteistä (Utajärven Keskustanuoret), että Yhdysvaltoihin olisi perinteisten demokraattien ja re publikaanien lisäksi kyhäämässä aivan uutta puoluetta. Puolueen nimeksi on ehdotettu ”fariseuksien puolue”. Näin ainakin monet kirjanoppineet väittävät.

 6. Vesa, todella kiinnostava kirjoitus! Kiitos.

  Ajattelin, että VV ’kehittäisi’ jotakin HS:n 130-vuotisen taipaleen ’muistoa kunnioittaen’. Mutta kun nyt sellaista analyysiä ei ole, pistän tähän – sananvapauden, WikiLeaksin, John Koeltlin, VV:n ja Vesan kunniaksi – lyhyen tarnan miehestä, jonka muisto saattaa kiinnostaa VV-väkeä ainakin tutkivan journalismin näkökulmasta. Juttu kertoo rohkeasta miehestä, Rodolfo Walshista.

  ”Helsingin Sanomat täyttää130 vuotta 16. marraskuuta 2019” (HE 130 vuotta, s. 7) Julkaisussa ’HS 130 vuotta’ avataan muun muassa tutkivan journalistin työtä. HS:n vaatimaton sarka tuolla alueella toi mieleen Rodolfo Walshin, miehen, joka ’keksi’ tai perusti tutkivan journalismin Argentiinassa. Argentiinalainen Walsh oli syntynyt 9.1.1927, ja hän kuoli 25.3.1977 maailman ainoan supervallan tukeman Argentiinan sotilasjuntan murhaamana.

  Todellisia miehiä ja imperialismin vastaisia taistelijoita noissa argentiinalaisissa! Muistanemme, että Kuuban vallankumoussodan sankari, argentiinalainen Che oli murhattu vajaat kymmenen vuotta aikaisemmin (9.10.1967).

  ”Rodolfo Jorge Walsh, né le 9 janvier 1927 à Lamarque, en Argentine, et mort le 25 mars 1977 à Buenos Aires, est un écrivain, journaliste et traducteur argentin considéré comme le fondateur du journalisme d’investigation en Argentine. Il est assassiné par la junte militaire argentine le 25 mars 1977” (https://fr.wikipedia.org/wiki/Rodolfo_Walsh).

  Walsh tiesi päivänsä olevan luetut. Mutta hän tiesi osaavansa kirjoittaa. Ja hän kirjoitti tarkasti kaikista sotilasjuntan rikoksista avoimessa kirjeessään ”kirjailijalta sotilasjuntalle” (Carta abierta de un escritor a la Junta Militar, 24.3.1977). Kirje alkoi kenraalien terrorikampanjan kuvauksella. Walsh tuomitsi sekä valtion harjoittaman verisen terrorin että sen talousjärjestelmän, jota terrori palveli. Walshin kuvailema politiikka tarkoitti Milton Friedman -johtoisen Chicagon koulun edustamaa ja ajamaa uusliberalismia, talouspoliittista mallia, jota levitettiin ja pakotettiin maailmalle kulovalkean tavoin.

  Rodolfo Walshista en muista lukeneeni Helsingin Sanomista. Olisiko syynä se, että Aatos Erkko oli ainoan supervallan (= hypervalta) luotettu ’ystävä’?

 7. ’Kasino- ja homomafian’ mahti maailmassa
  What is Hate Speech?
  The guidelines were simultaneously draconian and incoherent. You can be designated as a “hate agent” if “you praise the wrong individual, interview them, or appear at events alongside them.”[2] Hate agent status is evidently contagious because Facebook may designate you as a hate agent if you associate with a “Designated Hate Entity,” like the Englishman Tommy Robinson.
  You can also be designated a hate agent “merely for speaking neutrally about individuals and organizations that the social network considers hateful.” Facebook tagged someone in October of last year simply because he gave what they considered was a “neutral representation of John Kinsman,” who is a member of “Proud Boys,” a group which Facebook does not like and does not want you to like. So, in order to absolve yourself from any suspicion of being a “hate agent,” you have to hate what Facebook hates.

  … Sixty years ago, Jewish “activists” like Leo Pfeffer could claim with a straight face that Jews were in favor of free speech, and, indeed, sixty years ago they were because they had not yet completed the dismantling of this culture’s protections of sexual morality. The Jews then were in the forefront of undermining anti-obscenity and anti-abortion laws. With the sexual lure as the bait, they persuaded the goyim to abandon the moral law. Once this happened, social anarchy followed. Since anarchy is intolerable, a new code had to be imposed. That new code used to be known as political correctness; it is now known by is opposite, namely, hate speech, which is, as we have indicated, a Jewish creation.
  ’Jewish Privilege’ is, therefore, the main source of violence in our day, and it needs to be confronted as such in our day before we all end up suffering the fate of Jez Turner in England. St. John Capistrano, pray for us.
  http://www.unz.com/ejones/jewish-privilege/

  Näin läntitistä arvoyhteisöä homotetaan
  The homosexual agenda is based on intolerance of anyone who disagrees with them and is a well-coordinated, well-financed, wide-ranging, intensive effort to infiltrate and influence organizations and society at large in order to spread misinformation with the goal of recruiting children.
  ”Tolerance” is the buzzword and central theme for the homosexual movement. However, few people understand what they really mean by ”tolerance” and how they have twisted its meaning to support their agenda. As a result, most do not recognize the threat it poses to us, our children and our freedoms.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=197983
  http://www.truenews.org/Homosexuality/real_agenda.html

 8. Assangen keisin voi nähdä tukevan lopulta sananvapautta kohti etenevää kehitystä vaikka orwellilainen nwo-eliitti tekeekin kaikkensa sen estämiseksi

  Ron Unz antaa hyviä ohjeita miten vaihtoehtomediaa voi kehittää siten että siitä lopulta tulee eniten luettu ja eniten vaikuttava media
  Ellei ihmisiä saada hylkäämään v-media tai menettämään luottamus siihen niin lienee turhaa odottaa muutosta valtarakenteisiin sillä vain todelliseen tietoon perustuva maailmankuva voi johtaa muutoksiin poliittisessa toiminnassa

  American Pravda: Breaching the Media Barrier
  RON UNZ
  The Media Should Be Made a Primary Target
  If the media is the crucial force empowering the opposition, then it should be regarded as a primary target of any political strategy.
  So long as the media remains strong, success may be difficult, but if the influence and credibility of the media were substantially degraded, then the ordinary opposing forces would lose much of their effectiveness. In many respects, the media creates reality, so perhaps the most effective route toward changing reality runs through the media.
   
  The Alternative Media Can Defeat the Mainstream Media – Here’s the Game Plan
  Discrediting the Media Anywhere Weakens It Everywhere
  http://www.unz.com/runz/american-pravda-breaching-the-media-barrier/
  https://russia-insider.com/en/media-criticism/alternative-media-can-defeat-mainstream-media-heres-game-plan/ri23703

 9. in memory of an honest man
  G. Patrick Flanagan
  1944-2019
  There are opportunists in this world who make us act against our own consciences, immoral people who know that most of us are basically moral, so they play upon our compassion and get us to act contrary to our own best interests.
  These are people who urge us to remember our own better natures, yet have no better natures of their own, only a feverish desire within themselves to steal what others own and laugh in the faces of their victims who eventually realize what their misplaced trust has wrought.

  We are all here to provide a foundation for others to build upon, a foundation based upon the truth as we know it, and not on fairy tales that are simply transparent schemes for mind control which create power over others, which by definition is always misused.
  https://www.darkmoon.me/2019/the-tar-baby/#more-129330

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here