Sotilasliitto NATOn jäsenmaa Turkki aloitti noin puolitoista kuukautta sitten Operaatio Rauhan kevään Syyrian Eufrates-joen alueella. Operaatio Rauhan kevät hyökkäsi alueelle, jossa kurditaistelijat sekä Syyrian armeija SAA (Syrian Arab Army) valvoivat kiinni otettuja ISIS-taistelijoita. Taistelujen aikana ISIS-terroristeja pääsi pakenemaan, ja heidän on raportoitu alkaneen taistella Turkin puolella uudella nimellä, kuten monet ISIS-taistelijat olivat The Independentin tietojen mukaan tehneet jo aiemmin.

Yhdysvaltain tukemaan FSA:han (Free Syrian Army) kytkeytyneet ryhmät ovat muodostaneet uuden yhteenliittymän nimeltä Syyrian kansallinen armeija, SNA (Syrian National Army). Sen joukoissa on ISIS-terroristeja Syyrian ”oppositioryhmistä”, kuten Ahrar al-Sham, Ahrar al-Sharqyeh, al-Hamza ja al-Jabha al-Shamiya. Toisin sanoen SNA on eri terroristiryhmien yhteensulautuma, mikä on vain pyritty piilottamaan uuden nimen taakse.

Myös Ison-Britannian ulkoministeriön rahoilla on tuettu ääri-islamistien toimintaa.

Venäjän YK-edustaja Vitali Churkin toimitti YK:lle tietoja Turkin tuesta terroristeille jo vuonna 2016. Churkin kertoi myös, että Turkin ”asetoimitukset Syyriassa toimiville terroristiryhmille” jatkuivat ja että ”asetoimituksissa hyödynnetään eräiden Turkissa toimivien ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen — İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı [IHH], İmkander ja Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği — resursseja”.

Arabialaiset uutislähteet, kuten ANF News, antavat vahvistusta raporteille ISIS-terroristien taistelemisesta NATO-maa Turkin joukoissa. Niiden mukaan Turkin sotilasjohdon alaisuudessa taistelevien riveistä on tunnistettu jo ainakin 76 ISISin ja Al-Nusra Frontin kaltaisiin terroristijärjestöihin kuuluvaa henkilöä.

Kommentti

Nyt sitten vaan odotellaan, saanko ulkomaisen lähteen sisällöstä raportoimisen vuoksi oikeuskanslerin ja valtakunnansyyttäjän niskaani vihapuheen ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen takia.

Edellä mainittu ulkomainen lähde sisältää myös terroristien nimilistan, ja jos taannehtiva vastuu ulotetaan myös ”maalittamiseen”, mediakenttä on haasteiden edessä.

Mielenkiinnolla odotankin, muuttuuko näiden uusien, prosessoitavana olevien linjausten takia esimerkiksi poliisin tiedottaminen tämän tyyliseksi: ”Eräässä maaplaneetan kolkassa syntyneen sukupuolioletetun epäillään asettaneen voimakkaan räjähteen erääseen toiseen maaplaneetan kolkkaan. Kuolonuhrit kuuluivat pääasiassa erääseen uskontokuntaan. Tekijäksi epäillyn epäillään kuuluvan erääseen uskontokuntaan. Siviilejä kehotetaan olemaan varuillaan.”

Yhteiskunnallisen luottamuksen ilmapiiri takuulla kohenee.

Poliittisesti korrekti media jättää varmuuden vuoksi uutisoimatta ja Suomen hallitus kommentoimatta, ettei joudu ottamaan kantaa siihen, miksi NATO-maan Syyriaan hyökkäävässä armeijassa taistelee terroristeja.

Riikka Söyring

Pääasiallinen lähde

Khaled Iskef | 21st Century Wire (21.11.2019): New Report: Evidence of Turkey’s war crimes in Syria and ISIS members within its ranks

Artikkelikuva Turkin ja Syyrian raja عمرو بن كلثوم (CC BY-SA 3.0)

OIKAISU 24.11.2019 klo 17: muutettu artikkelin viimeisen paragrafin aloittava lause yksiselitteiseen muotoon ”… NATO-maa Turkin joukoissa”.

22 KOMMENTTIA

 1. Tuo tieto panee epäilemään että oliko Turkin hyökkäys Syyriaan NATOn ja NATOmaiden operaatio Assadin epäonnistuneen syrjäyttämisen jatkamiseksi jota estämään Venäjä meni sitten Turkin kanssa tekemällään sopimuksella.
  Lännen ja NATOn touhut terroristijärjestöjen tukemiseksi oli ensin aavisteluja ja nyt ne on vahvistuneet tiedoksi ne ovatkin useimmiten niiden perustajiakin varsinkin USA. NATO on osoittautunut olevansa kertomansa puolustusliiton sijasta pelkkä terroristijärjestö. Al Baghdadin teatterikuolema ja valkokypärien toisen brittitijohtaja parvekkeelta putoaminen kuolemaansa on turha näytelmä kun yhä laajemmin tiedetään että NATO on pelkkä terojärjestö eikä osallisten kuolemat enää sitä tietoisuutta voi estää.

  • Näinpä. On naiivia kuvitella ettei Naton johto olisi tietoinen Nato-maan joukoissa taistelevista terroristeista, varsinkin kun muistaa terroristien asekätköistä löytyneen Naton aseits + Nato käytti Jugoslavian tuhoamissodassakin ääri-islamisteja.

  • Nm”KypäräTeatteria”: Puit suunnilleen sanoiksi sen, mitä artikkelista tuli mieleen.
   Pala palalta lännen, varsinkin Usa:n intressit olla siellä paljastuu, tuo oli viiimeinen naula siihen isis asiaan.
   Rumaa on ja vaatii suunnittelua.

   Kiitos myös Söyringille, kun oli jäännyt hieman epäselväksi, miksi sitä ”maalittamista” on alettu hokemaan valtamediassa viime aikoina, tietysti kiitos tuosta tiedosta.
   Raukkamaista toimintaa, tiesin heti niillä olevan oman lehmän ojassa, kun jostain ”a-studiosta” näin vahingossa pätkän, liittyen siis tuohon ”maalittamiseen”.

  • Operaatio ”Rauhan Lähde” on Turkin ja Vapaan Syyrian kansallisarmeijan terrorisminvastainen operaatio.
   Puolustusliitto NATO:lla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.

   ”Turkki ja Vapaan Syyrian kansallisarmeija ovat käynnistäneet kauan odotetun operaation Daeshia (ISIS) ja YPG-terrorijärjestöä vastaan Pohjois-Syyriassa, ilmoitti Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan keskiviikkona.

   ”Tavoitteenamme on estää terrorikäytävän luominen eteläisen rajamme yli, ja luoda rauha alueelle”, Erdogan kirjoitti Twitterissä.

   Hän sanoi, että Rauhan lähteeksi kutsutun operaation tarkoitus on torjua Turkkiin kohdistuva terroriuhka ja varmistaa syyrialaisten pakolaisten paluu kotimaahansa turvalliselle alueelle. ”Suojaamme Syyrian alueellista koskemattomuutta ja vapautamme alueen ihmiset terrorikytkennöistä”, presidentti lisäsi. Operaation ensimmäinen tarkoitus on estää terrorikäytävän muodostuminen Turkin rajan tuntumaan.

   On erittäin tärkeää tietää, että operaatio suoritetaan terroristeja vastaan, ei kurdeja vastaan, toisin kuin lehdissä lukee. Kurdit ovat Turkin vähemmistöistä suurin, ja heitä asuu eniten Turkissa noin 25 miljoonaa. Turkki kunnioittaa naapurimaiden itsenäisyyttä ja tekee parhaansa, jotta alueen maat pysyisivät kasassa. Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat alkoi vetää joukkojaan Turkin operaation kohdealueilta.

   Samaan aikaan Turkin ulkoministeriö kutsui USA:n Ankaran suurlähettilään David Satterfieldin kuulemaan tarkemmin Rauhan lähde -operaatiosta. Suurinta osaa Syyrian koillisosasta valvoo Yhdysvaltain tukemat Syyrian demokraattiset joukot (SDF), joita YPG-terroristit hallitsevat. YPG on PKK-terrorijärjestön ns. tytäryhtiö Syyriassa, demokraattisen liiton puolueen (PYD) aseellinen siipi. Turkki on erityisen varovainen, ettei operaation aikana tulisi siviiliuhreja.

   Turkin historian suurin operaatio terrorismia vastaan

   PKK-järjestö, jonka sekä Turkki, Yhdysvallat että Euroopan Unioni ovat luetteloineet terroristijärjestöksi, on käynyt Turkkiin kohdistettua terroristikampanjaa yli 30 vuoden ajan. Sen seurauksena lähes 40 000 ihmistä on kuollut, mukaan lukien naisia ja lapsia. Turkin ulkoministerin Mevlut Cavusoglun mukaan ”Kyse on kansallisesta turvallisuudesta”. Turkki on jo pitkään torjunut terroristien uhkaa Eufratin itäpuolella Pohjois-Syyriassa, luvaten estää terroristikäytävän muodostumisen alueelle.

   Turkin aiemmin Syyriassa tekemät operaatiot, ”Eufratin kilpi” ja ”Oliivin Oksa”, ovat vapauttaneet alueen YPG/PKK- ja Daesh (ISIS)-terroristeista. Näiden onnistuneiden operaatioiden jälkeen yli 350 000 syyrialaispakolaista on palannut Syyriaan. Eufratin Kilpi -operaatiossa Turkki on eliminoinut yli 4000 Isis-taistelijaa. Turkin taistelu ISISiä vastaan jatkuu edelleen monella rintamalla. Turkin sisäministeri totesi: ”Olemme pidättäneet tuhansia ulkomaalaisia ja estäneet maahantulon tuhansilta ulkomaalaisilta, joita olemme epäilleet ISIS-kytköksistä.” Tämä on muistutus siitä, että ISIS on tappanut eniten Turkin kansalaisia.

   Turkkiin on kohdistunut Syyrian puolelta useita ISISin, PKK/YPG:n ja niiden terroristisiipien tekemiä terrori-iskuja. Turkilla on jo kauan ollut sopimus Syyrian kanssa, nk. Adanan sopimus 1998. Sopimus antaa Turkille oikeuden operoida Syyriassa, jos uhka tulee sieltä eikä Syyrian hallitus itse pysty estämään sitä. Myös Syyria luokittelee YPG:n nykyään terrorijärjestöksi.

   Turkin armeija on saanut keskiviikkona luvan parlamentilta operoida Turkin rajojen ulkopuolella. Tällaisiin operaatioihin on aina oltava parlamentin enemmistön hyväksyntä. Kaikki poliittiset puolueet lukuunottamatta HDP-puoluetta äänestivät operaation puolesta. Toisin kuin lehdissä väitetään, Rauhan Lähde -operaatio ei ole Erdoganin päähänpinttymä, vaan koko maan yhteinen asia.

   Naton pääsihteeri Stoltenberg tukee Turkin terrorisminvastaista operaatiota. Perjantaina 11.10. Turkkiin saapuva Stoltenberg on sanonut ymmärtävänsä Turkin turvallisuushuolet. Turkilla on Naton toiseksi suurin armeija.

   Turkki perustelee operaatiota YK:n 51. artiklan pohjalta. Heti Syyrian sodan alettua, vuonna 2011, Turkki ehdotti turvavyöhykkeen perustamista Syyrian rajalle. Jos Turkin ehdotus olisikin tuolloin hyväksytty…

   Olisi vältytty suurilta pakolaisaalloilta

   -Monien pakolaisten henki olisi säästynyt, ja pakolaisten avustustoimenpiteet olisivat olleet helpompia. Ehkä myös suuri rasismin nousu olisi vältetty Euroopassa. Monet äärinationalistiset puolueet ja järjestöt ovat vahvistaneet asemiaan Euroopassa Syyrian pakolaisten saapumisen jälkeen.

   Turkissa on nyt noin neljä miljoonaa pakolaista. Turkki on yksin hoitanut pakolaisia, ja sijoittanut tähän mennessä omasta taskustaan 40 miljardia dollaria pakolaisten auttamiseen. Turkki on jätetty yksin ongelmien kanssa, lupaukset on petetty. EU on tähän mennessä maksanut siellä toimiville kansainvälisille järjestöille vähän yli 3 miljardia euroa. Muistutus, raha ei tule Turkin tilille.

   ”Rauhan lähde” -operaation jälkeen odotetaan, että kaksi miljoonaa syyrialaispakolaista palaisi takaisin Syyriaan. Operaatiosta on ilmoitettu etukäteen YK:lle, Natolle, USA:lle, Syyrian hallitukselle, Ranskalle ja Venäjälle.”

   https://turkinuutiset.fi/turkin-historian-suurin-operaatio-terrorismia-vastaan-on-alkanut.html

   • Virallinen Totuus on politiikan tekoa, ei koko totuus.

    Turkin suhtautuminen kurdeihin on tiedossa.

 2. Uutta tietoa on tullut myös väitetystä iskusta kemiallisia aseita käyttämällä. Jo 2 OPCW:n paikanpäällä käynyttä tutkijaa on kiistänyt virallisen raportin todenperäisyyden. Jälkimmäinen whistleblower on kertonut brittitoimittajalle, että iskusta tehdyn raportin johtopäätökset ovat poliittisen painostuksen tulosta.

  Asiasta kertoo The Duran hetki sitten julkaistulla videolla:

  https://theduran.com/second-whistleblower-exposes-cover-up-at-opcw-syria-chemical-weapons-report-video/

  • OPCW on menettänyt uskottavuutensa puolueettomama tutkijana jo ennen Irakin toista sotaa ja sama meno jatkuu vielä.

 3. > Toisin sanoen SNA on eri terroristiryhmien
  > yhteensulautuma, mikä on vain pyritty
  > piilottamaan uuden nimen taakse.

  Terroristin kannalta katsoen hän ei ole terroristi. Vain pelkkä palkkasotilas, duunari, joka leipänsä ja sosiaalisen kunnioituksen eteen maksua vastaan tekee aseellista työtä kenelle tahansa, joka parhaiten maksaa.

  Miksi ylipäätään näitä eri työnantajia (FSA, SNA, ISIS, jne) ylipäätään kutsutaan kutsutaan terroristijärjestöiksi? Senkö takia, että siten saa verovapauden omistajavaltiossa ja lisäksi helpommin valtion yritystukiaisia toiminnan harjoittamiseen.

  Business is business vaikka se sitten vietäisiin veroparatiisiin tai naamioitaisiin terrorijärjestöksi.

  Rakenteellisesti nämä ”terrorijärjestöt” ovat samanlaisia kuin mikä tahansa kansainvälinen yrityskonserni. Olisi hyvä, että ne rehellisesti tunnustettaisiin yritysryppäiksi, jotta tiedetään minkä maan lainsäädäntö suojelee niiden työntekijöitä. Palkkamurhaajia.

  • Hyvä huomautus, alihankinta ja ketjuttaminen ”säästävät rahaa” (+ selittelyltä) kuten tiedämme karvaasta kokemuksesta.

 4. Kytät siat ja natsien kätyrit ja arvoisat Vastavalkean lukijat. Onko tämä enää tottakaan. Ruotsalainen toimii Irakissa ministerinä. Olin eräänä torstaina ottamassa päivänokosia. Vaivuin eräänlaiseen horrokseen ja alon nähdä painajaisia. Luulin joutuneeni irvistelevien ja ulisevien hyeenain luolaan. Olin kauhusta kankea enkä pystynyt liikkumaan.
  Unikuva muuttui sellaiseksi, että olin katsovani mafia-aiheista elokuvaa. Se esitti mafiapäälliköiden kokousta. Kenellä oli vastuualueenaan kiristys- ja suojelutoiminta kenellä huumekauppa. Toisilla taasen prostituutio. Joku maffiooso vastasi matubisneksestä ja ihmissalakuljetuksestsa.
  Opposiota edustavat alemmat capot alkoivat vaatimaan, että matubisnes olisi luovutettava Migrille (migreenin saa jo nimestäkin) tai siitä olisi luovuttava kokonaan sillä se on liian räikeää eikä sovi kunnian miesten moraalikoodekseen. Seurasi tiukka lähetekekustelu. Ponsia sinkoili suuntaan jos toiseenki.
  Lopulta päädyttiin selvällä ääntenenemmistöllä kompromissiin, että matubisnes luovutettaisiin letsamafialle ja ihmissalakuljetus Migrille. Viimeisenä unikuvana väikkyi tulikirjaimin lause: JAA EI TYHJÄÄ (päässä) POISSA (järki ja vastuuntunto). Aloin pikkuhiljaa heräillä todellisuuteen ja huomasin, että televiissio oli unohtunut päälle ja sieltä tuli lähetys eduskunnan kyselytunnilta. Ilmeisesti ohjelma oli alitajuisesti vaikuttanut painajaisieni aiheisiin.
  Neuvostovaltion … eiku valtioneuvoston turvallisuuskoordinaattori, yhdenvertaisuusvaltuutettu, samankaltaisuuskonsulentti, toisinajattelijoiden likvidointivastaava, uudelleenkoulutusleiri apukomendantti, ylikuntovalmentaja. Voi herranjumala mistä näitä byroteknikoita oikein sikiää. Mustapartaisen miehen voimavarat (tarvittaisiin varavoimalaa) alkavat jo olla vähissä.

 5. ”Arabialaiset uutislähteet, kuten ANF News, antavat vahvistusta raporteille ISIS-terroristien taistelemisesta NATOn lipun alla.”

  Sellainen pikkujuttu vaan että Turkin ja Vapaan Syyrian kansallisarmeijan operaatio ”Rauhan Lähde” Syyriassa ei ole NATO:n operaatio. NATO:lla ei ole mitään tekemistä tämän Turkin oman terrorisminvastaisen operaation kanssa.

  • Niinhän sitä sanotaan mutta aina missä natomaat sotii siellä on naton operaatio keskus kuten Irakissa ja Syyriassa. Jossa se kuitenkin joutui Syyrian joukkojen vangiksi ja pistettiin terojen mukana Turkkiin.

  • ”NATO:lla ei ole mitään tekemistä tämän Turkin oman terrorisminvastaisen operaation kanssa.” Johan on naivia kirjoittelua. Turkki on paitsi NATO:n jäsen, myös sen asevoimiltaan USA:n jälkeen suurin yksittäinen toimija…
   NATO:lla ei tietenkään ole roolia Syyriassa. Yksittäiset jäsenmaat, kuten USA, Turkki, Iso-Britannia, Belgia ja Ranskahan ne vain yksittäis’puuhastelevat Israelin avustuksella, koska terrorismi… Uskokoon ken tahtoo. Mutta miksi sitten NATO:n lentotukikohtia käytetään toiminnassa? Koska… Ja sitten Annika ja viikon sää.

  • Kiitos huomautuksesta! Kirjoittajan tarkoitus ei tietenkään ollut sanoa, että kyse olisi ollut NATOn operaatiosta, vaan terroristien taistelemisesta NATO:on kuuluvan maan riveissä. Lause oikaistu oikaisumerkinnän kera.

  • On NATO:lla ollut toki oma merkittävä roolinsa Syyriassa ja Irakissa. NATO on jo nyt lyödyn terroristijärjestö ISISin vastaisen koalition jäsen ja on tukenut sitä koalitiota E-3 AWACS ilmavalvontakoneiden lennoilla, ilmaiskuja tehneiden hävittäjien ilmatankkauksilla sekä Irakin turvallisuusjoukkojen koulutuksella.

 6. Jälleen kerran päätä särkee kun lukee jutun ja kommentit. Särkee, koska iso kansanosa viis välittää näistä ”salaliittojutuista” ja ”propagandasta”, jona he Vastavalkeaa, MV:tä jne pitävät. Mielestäni tämän sivuston jutuissa paistaa fiksuilla ja heränneillä resursseilla hankittu rehellinen ja totuudenmukainen uutisointi. MV:ssä on enempi agenda taustalla, jossa partamies ja sen temperamentti on kaiken ongelma.

  Mikä ratkaisuksi?
  Itse jotenkin miellän, että valtamediasta kaikki lähtee. Sillä on iso rooli ihmisten ajatusten muokkaajana, omistajana itse asiassa. Mätäpaise, joka mielestäni sijaitsee melko keskitettynä ja toimialan yläkerrassa, olisi perattava pois. Ei joka maan Hesareita tarvi siivota, vain se infovirta maailmalta johon Hesarit luottaa.

  Toimittajat ja muut rivityöntekijät näissä firmoissa eivät pääosin ole syyllisiä mihinkään muuhun kuin systeemiin uskomiseen. Uskovat keskimäärin tekevänsä oikein ja raportoivansa totuuksia, joita megaluotettavina tahoina pitävät instanssit uutisoivat. Heidän pitäisi lopettaa systeemiin ja toimitusjohtoon uskominen, jotta alkaisi faktoja (=virallista muualta syötettyä totuutta) kyseenalaistaa. Se taas merkitsee työpaikan vaihtoa tai pahimmillaan jotain vakavampaa. Tässä kehässä ollaan!

 7. Oikeamedia (OM):
  Islamilainen valtio elää ja voi hyvin Euroopassa
  ”Euroopalla pian edessä uusi islamilainen terrorismiaalto radikalisoituneiden henkilöiden palatessa Eurooppaan, jota voidaan nimittää Isis 2.0:ksi”
  ——-
  Miksei OM kerro koskaan että sionistien talmudisti-valtio voi hyvin (lähes kaikki tärkeät virat ovat sionistien hallussa joiden luomus EU on) Euroopassa ja että sen käynnistämät sodat islamia vastaan palvelevat nimenomaan Euroopan ’talmudisoimista’ jota myös ’kalergisoinniksi’ (afrikkalaistamiseksi) tai valkoisen rodun kansanmurhaksi kutsutaan.
  Ilman noita sotia Lähi-idässä pakolaisia ei tänne virtaisi nykyiseen malliin.

 8. Arvopohja kasakka, joka varastaa kaiken mukaansa (rakastettavan presidenttimme uudenvuoden vihapuhe)

  Odottakaa nyt, kun naishallituksemme saa ISiS- naiset paikalle, niin kiireellä upseerikouluun Haminaan ja kadettikouluun Santahaminaan koko sakki. Ohituskaistatietä nopeasti virkauraa muiden ohi ja kohta onkin ISISI-naiskeraaleita Suomessa kymmenin! Kyllä kansa tykkää ja maailma ihailee.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here