Ketterä pärjää kilpailussa

Lain tulkinta ja toimeenpano joustavat tarpeen mukaan korruptoitumattomassa Suomessamme.

15
Yksinyrittäjän kotipiha

Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään, sanotaan. No minulla on silmät tikkuja täynnä, kun sattuu olemaan liiankin hyvä muisti.

Googlaillessa sanaa karenssi löytyi vanha juttu otsikolla ”Ketterä pärjää kilpailussa” (Kaleva 11.6.2006). Juttu alkaa: ”Tuore kansliapäällikkö Harri Skog, 56, katsoo suoraan silmiin ja vakuuttaa, ettei hän tiedä, kuka hänet löysi opetusministeriön korkeimmaksi virkamieheksi.”

Mutta joo: minähän tunnen tuon miehen.

ELETTIIN 90-LUVUN SYNKKIÄ VUOSIA, kun Koiviston konklaavi oli pistänyt Suomea tasaiseksi ja eurokuntoon. Meidänkin yrityksemme kaatui siinä mellakassa monien muiden tavoin. Mies jäi yksinyrittäjäksi ja minä yritin päästä työmarkkinoille.

Sepä ei ihan helppoa noissa oloissa ollutkaan. Ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi ja jossain vaiheessa minulle tarjottiin työtä vanhainkodista tehtävään, johon minulla ei ollut pätevyyttä eikä edes voimia. 

Aloin kysellä oikeuksieni perään ja tehdä valituksia silloisille viranomaisille. Kun pääsin vakuutusoikeuteen asti, minulta vaadittiin selvitys työstä, jota minulle oli tarjottu.

Ensin minulta kiellettiin tietojeni saaminen, mutta eduskunnan oikeusasiamiehen päätöksellä ne määrättiin kuitenkin minulle tietosuojalain nojalla toimitettaviksi. Paperin saatuani en ollut uskoa silmiäni, kun siinä väitettiin minulle tarjotun ”vanhainkodin ulkoista tiedottamista”, joka olisikin paremmin vastannut ammattitaitoani.

Asiakirja oli siis väärennetty. Soitin työministeriöön, josta vastasi silloinen lakimies Harri Skog. Hän piti tapahtunutta asiakirjaväärennöksenä ja kehotti tekemään rikosilmoituksen. Noudatin neuvoa ja lähdin toimittamaan asiaa nimismiehelle, joka siltä istumalta otti puhelun ministeriöön. Nyt herra Skog olikin vaihtanut mielipidettä ja enää ei ollutkaan hänen mukaansa kyse asiakirjaväärennöksestä, vaan korkeintaan valheesta. (Toim.huom. Hieman vastaavaan tapaan Jyrki Kataisen poliittisen kuningastien avannut asiakirjaväärennös olikin vain ”lievä väärennös”, josta ei tarvinnut syyttää, koska kyseessä oli vain ”vähäinen rikos”.)

Nimismies ei ottanut todesta pyyntöäni, joten jatkoin poliisiin ja jätin rikosilmoituksen kunnallisen oikeusavustajan neuvosta. Hän pyysi minua tekemään ilmoituksen itse, koska hän oli hakemassa johonkin ylempään virkaan eikä kaivannut tällaista sulkaa hattuunsa.

Jonkin tunnin kuluttua poliisi soitti ja kysyi, vaadinko rangaistusta. Haistoin palaneen käryn ja sanoin ottavani asiasta selvää. Oikeusavustaja neuvoi vaatimaan rangaistusta vain, jos rikos todetaan, sillä muutoin minua olisi voitu syyttää väärästä ilmiannosta. Kerroin tämän poliisille ja siellä rikosilmoitus edelleen on poliisin mapissa, jos ei ole jo mennyt läpi silppurista.

Niinpä minulle sitten paukahti kuuden kuukauden karenssi, jonka raskauttavaksi tekijäksi keksittiin vielä väite, että olen töissä mieheni yrityksessä, vaikka en ollut saanut siltä palkkaa pennin latia.

TYÖLLISTYMISYRITYKSENI  jälkinäytös näyteltiin vielä Karkkilan kulttuuriyhdistyksen Lyytin illanvietossa.

Olin joutunut asian tiimoilta useampaankin otteeseen pitämään yhteyttä puhelimitse työvoimatoimiston johtajaan vähemmän iloisissa merkeissä häntä koskaan tapaamatta.

Sattumalta jouduin hänen kanssaan samaan pöytään. Kun esittelin itseni, hän alkoi hokea nimeäni ja päivitellä olenko minä sama henkilö, johon hän oli puhelimessa tutustunut. Johtaja oli nauttinut paljon muutakin kuin kansalaisluottamusta sinä iltana ja totesi lopulta: ”Jos minä olisin nähnyt sinut aiemmin, asia olisi varmasti voitu hoitaa toisin.”

Eli sen aikainen aktiivimalli ilmeisesti olisi toiminut myös sukanvartta pitkin ja minä olisin säästynyt kuuden kuukauden karenssilta.

HARRI SKOGIN TARINA päättyi paremmin:

”Nimitys varmistui torstaina, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti hänet tehtävään hallituksen esityksestä. Skog aloittaa uudessa tehtävässään elokuun ensimmäisenä. Taakse jää työ Matti Vanhasen hallituksen työllisyysohjelman vetäjänä, ohjelmajohtajana.

’Olen aina kannattanut aktiivista työnhakua. Hain opetusministeriön kansliapäällikön paikkaa, kun se tuli auki ja se tärppäsi.’

Poliittisissa piireissä on supistu, että nimenomaan sosiaalidemokraattiset ay-vaikuttajat olisivat halunneet paikalle henkilön, joka tuntee hyvin myös ammatillisen koulutuksen tarpeet eli juuri Skogin.

’Sellaisesta minulla ei ole mitään tietoa’, Skog kuittaa.”

Artikkelikuva Yksinyrittäjän kotipiha. Kuva Kaija Olin-Arvola, kuvankäsittely Timo Kuronen

15 KOMMENTTIA

 1. Ketterä pärjää kilpailussa. Siltä näyttää
  Mutta kun mennään maan rajojen ulkopuolelle, itse pääkallopaikalle niin nähdään että vielä paremmin pärjää kun on röyhkeä minkä tämäkin linkin artikkeli todistaa
  Illuminaatti voidaan kai tiivistää sionismiin koska suurin osa siitä näyttää koostuvan ’juutalaisista’ (laaja ja epämääräinen sana josta ei aina oikein tiedä mitä se lopulta tarkoittaa, etnistä ryhmääkö vai tietyn ’uskonnon’ moraalittomia edustajia?)

  Putting a Face on the Illuminati
  THE WORLD JEWISH CONGRESS GALA BROUGHT OUT THE ZIONIST WING OF THE ILLUMINATI. GEORGE SOROS WAS NOT THERE. HE IS PART OF THE COMMUNIST WING. BUT HE WORKS FOR JACOB ROTHSCHILD WHO WAS THERE, SUGGESTING ROTHSCHILD CONTROLS BOTH COMMUNIST AND ZIONIST WINGS, WHICH CONSIST OF GANGSTERS AND BILLIONAIRES.

  MOST ATTENDEES WERE JEWISH EXCEPT FOR A FEW GENTILE GO-FERS.

  Billionaires, Russian oligarchs, Ukrainian ambassadors, international financiers, the Rothschilds, and glitterati of all sorts gathered at the 2019 gala for the World Jewish Congress.
  The gathering represented unparalleled power & wealth (and not a little corruption)… martialled on behalf of Israel…

  World Jewish Congress: Billionaires, Oligarchs, Global Influencers for Israel

  One of the WJC’s main issues is support for Israel. Among its many activities in this realm, it collaborates with the Israeli government to defend Israel from criticisms of its human rights abuses and discriminatory system.

  The WJC defines many factual statements about Israel to be “antisemitic,” and labels legitimate opposition to Israeli violence and oppression against Palestinians “antisemitism.” As a result, its top issue, combating “antisemitism,” often consists of efforts to suppress information about Israel’s oppression of Palestinians and to combat efforts on behalf of Palestinian human rights.

  At one of its recent international conferences to oppose this newly defined “antisemitism,” US Special Envoy Elan Carr proclaimed that every law enforcement office and every prosecutorial agency throughout the world must “force everybody who has even a hint of antisemitism to undergo a tolerance program.” (More on this below).

  https://israelpalestinenews.org/world-jewish-congress-billionaires-oligarchs-global-influencers-for-israel/
  https://www.henrymakow.com/2019/11/putting-a-face-on-the-illumkinati.html

  Kovat ovat kavereilla piipussa ja kovat ovat hankkeetkin. Koko maailma pitäisi saada kaapattua heidän painaman rahan vallan alle eikä se ole mikään salaisuus.
  Toistaiseksi on mennyt hyvin, on päästy jo pitkälle mutta vastavoimat kasvavat koko ajan. Kaikki eivät tunnu ymmärtävän tällaista kovin yksipuolista (Makowin Satanisteiksi kutsumien) juhlimista josta lasku tulee muille … eivätkä tunnu olevan halukkaita alistumaan moisten tyrannien vallan alle

 2. Kuullostaa aivan normaalilta suomalaiselta poliitikkojen, virkamieskunnan ja lainvalvojien pyöritykseltä jossa kantajasta voi tulla syytetty. Esim. poliitikkoja on vapautettu eduskunnassa erillisillä lailla laittomista päätöksistään. Poliitikot ja virkamiehet on useimmiten lain yläpuolella ellei sitten joku poliittinen taho halua heitä pudottaa. Yksityinen henkilö lain avulla harvoin siihen pystyy ja se vie kohtuuttoman pitkän ajan yrityksenäkin.

  • Näin on ja tilanne koko ajan pahenee kun olemme menettäneet itsenäisyytemme ja poliittinen eliittimme on liittänyt maamme totalitarismia kohti etenevän rikollisen nwo-mafian tai ’illujen’ johtaman ’läntisen arvoyhteisön’ jäseneksi jonka arvot sanelee pieni rahaa kontrolloiva eliitti.

 3. Jos ei omaa suhteita julkisen palvelijoihin, niin palvelut on pitkälti pärstävärkistä kiinni. Naama kun on väärä, niin täytyy olla paljon kokemusta, jotta julkisen myllystä selviää niin että tarvitsemansa palvelun saa.
  Julkisen palveluja tarvitseva ei voi olla ikinä rehellinen tarpeistaan tai omasta tilanteestaan vaan on osattava sanoa asiat mitä palvelijat haluavat kuulla, eli on osattava valehdella, niin että valhe uppoaa eikä mene yli. Pakollisen juksaamisen paljastuminen johtaa kuritukseen etkä saa sitä ikinä anteeksi.

 4. Kaijalta jälleen erinomaisen valaisevia todisteita yhteiskunnan haltijoiden rikollisiin toimintoihin.Mitenkä ne vastuunalaiset rikolliset voivat katsoa vaimoaan ja lapsiaan silmiin ”päivän päätteeksi kotiutuessaan iltaisin”.Rehellinen Suomalainen on nykyään henkilö joka hakee oikeuttaan kaiken hallinnollisen mädännäisyyden keskellä. Se tosiasia on kuitenkin nyt maailmanlaajuinen ilmiö johon me olemme jo tottuneet.

 5. Voisiko joku kysyä näiltä, että mikä siinä lain noudattamisessa nyt on niin vaikeaa. Luulisi sen olevan helppoa seurata vaan sääntöjä. Missä kohtaa nämä virkamiehet alkavat harhailemaan pois kaidalta polulta ja miksi? Rahaahan he eivät tuollaisista tempuista saa

  • Mutta saavathan ne korruptioituneet virkamiehet taputusta lapaluille esimieheltä, ”Hyvin tehty kun et antanut periksi kerjäläiselle”.

 6. Hyvä artikkeli ja hyviä kommentteja. Toimiikohan PAU nyt päänavaajana vaiko se liitto joka on kovin aukomaan päätään vai tehdäänkö keskitetty ratkaisu. On mielenkiintoista nähdä, että luovutaanko kinky … eiku kiky perversiosta. Postin johtajan palkka 80 000 e kuussa plus tietysti ponukset. Postinjakajat nälkäpalkalla räntäsateessa. Olisipa vielä Itella niin PAU:llakin olisi selkeä vastapuoli jonka kanssa otella nykyisen ameeban tilalla, joka ei osaa päättää kuin johtajiensa palkankorotuksista ja työntekijöiden työehtojen heikennyksistä.
  Valtakunnansyyttäjä ja oikeuskansleri aikovat ryhtyä näköjään kaivamaan edesmenneiden kirjailijoiden ja journalistien ruumiita haudoistaan oikeustupiin tuomiolle. Näinhän se on tehtävä kun vihapuheelle on 0-toleranssi ja lain taannehtivuus ääretön. ”Myöhemmin lainvastaiseksi muuttuneet mielipiteet”. Tekisivät kerrankin oikeaa työtä.

 7. Suomi on kaikkineen nepotistinen puoluediktatuuri. Kaikki virat ja toimet jaetaan jäsnkirjojen perusteella. Samoin rahat. Ulkona ringistä saat varmasti tuta, että hännille jäät joka asiassa.

  • Niinhän se tuppaa olemaan joka maassa, mutta Suomessa se on ”räikeämpää, kun mettäläiset eivät edes osaa olla hienotunteisia pettäjiä, vaan puhuvat ja tekevät mitä sylki suuhun tuo”.Poliittinen rikollisuus ei ole yhdenkään maan etuoikeus, onhan sitä harjoiteltu jo Kreikan ja Rooman ajoilta asti. Kaikki entiset komeat yhteiskunnat sortuvat aina epärehellisyyksien takia, valppaat yksilöt ymmärtävät minkälainen sekasikiö on kaiken takana.Voimakas henkiolento johtaa valtioiden asioita tuhoten niitä aikataulunsa mukaan, ja sille ei voi kukaan mitään,riippumatta heidän varakkuuksistaan sekä maineestaan. Kaikkivaltiaasta Jumalasta puhuminen on kokenut täydellisen rappeutumisen, ja se sattuukin olemaan ajankohtaista toteuttaakseen vanhat ennustukset. Jeesuksen sanat kaikuvat monen mielessä, ”löytääkä HÄN yhtään USKOA maan päältä tullessaan ottamaan maapallon vallan hallintaansa” ? Onneksi meille on luvattu TOIVOA.

 8. Liittyen Truth_hunter 26.11.2019 at 22:34 kommenttiin yllä
  YouTube Bans Top Christian Channel for Questioning Jewish Lobby

  Russia Insider – Nov 28, 2019

  On Monday we reported on an extraordinary denunciation of Jewish influence from Florida pastor Rick Wiles, who spent a whole show arguing that the impeachment proceedings were a Jewish coup.
  He also said on the broadcast that what he was saying would get him kicked off YouTube. He was right.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=198434

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here